24-05-18

India profiteert van toenemend spiritueel toerisme

Spiritueel toerisme wordt een belangrijk groeigebied van de Indiase reismarkt. Meer Indianen kiezen ervoor om naar populaire religieuze steden, zoals Varanasi in Uttar Pradesh en Puri in Odisha, op pelgrimstocht te gaan. Dat zegt een onderzoek van het platform Ixigo. De onderzoekers zeggen dat er maandelijks een dubbelcijferige groei kan worden vastgesteld in hotelboekingen voor een aantal steden met religieuze connecties. De India Brand Equity Foundation (Ibef) voert aan dat het toerisme het voorbije jaar aan de Indiase economie 234,03 miljard dollar inkomsten heeft opgebracht. Over tien jaar zou dat bedrag zijn opgelopen tot 492,21 miljard dollar.

Lees Verder

 

17:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: india |  Facebook |

Waarschuwingslabels kunnen impact hebben op alcoholgebruik

Waarschuwingslabels op flessen en verpakkingen van alcohol zouden de bevolking mogelijk kunnen aanzetten tot een gezonder gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University College London (UCL) en de Oxford Brookes University op basis van een enquête bij 130.000 consumenten in meer dan veertig landen. Vooral een herinnering aan het feit dat alcohol het risico op kanker doet toenemen, blijkt volgens de onderzoekers bij de consument door te dringen. Geraamd wordt dat wereldwijd ongeveer 3,3 miljoen mensen overlijden aan de gevolgen van alcoholgebruik.

Lees Verder

 

16:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: alcohol |  Facebook |

Opnieuw grotere Russische aanwezigheid op toeristische markt

Het voorbije jaar zijn 13 procent meer Russisch toeristen naar buitenlandse bestemmingen gereisd. Ook dit jaar mag een sterke verdere groei worden verwacht. Dat blijkt uit cijfers van de World Tourism Organization (WTO). De onderzoekers wijzen erop dat in de online sector van de luxehotels met vier of vijf sterren tegen de zomer van dit jaar een groei met 167 procent mag worden gerekend. De Russische reizigers staat inmiddels op de achtste plaats op het gebied van bestedingen. Daarbij wordt opgemerkt dat Russische reizigers het voorbije jaar bij hun internationale verplaatsingen een bedrag van 31 miljard dollar hebben uitgegeven.

Lees Verder

 

16:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

Hogere intrestvoeten ook bedreiging mentale gezondheid

Een renteverhoging kan een gepaste ingreep blijken om een dreigende inflatie af te wentelen, maar tegelijkertijd moet rekening gehouden worden met een potentiële bedreiging voor de mentale gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Stirling. Betoogd wordt dat immers grote groepen van de bevolking een zware en mogelijk onhoudbare schuldenlast met zich meedragen. Hogere intresten wegen volgens de onderzoekers op de terugbetalingsmogelijkheden van die leningen, waardoor ze aan een grotere mentale stress blootgesteld zouden kunnen worden.

Lees Verder

 

15:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rente |  Facebook |

Vijandigheid tegen minderheden kan besmettelijk zijn

Etnische conflicten kunnen soms bijzonder snel escaleren. Dat kan mogelijk in de hand worden gewerkt door imitatiegedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het Max Planck Institute for Tax Law and Public Finance. Er wordt op gewezen dat er tussen groep die lange tijd op een vreedzame manier met elkaar hebben samengewoond – zoals onder meer het geval was in Bosnië, Liberia of Rwanda – plots een gewelddadig conflict uitbarst. Tot nu toe kon nog niet worden achterhaald op welke manier deze agressie telkens weer op een bijzonder korte tijd een extreem sterke dynamiek kan verwerven.

Lees Verder

 

15:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: minderheden |  Facebook |

Zuid-Afrika heeft drukste vliegtuigverbindingen van Afrika

De verbinding tussen Kaapstad en Johannesburg was het voorbije jaar de meest drukke vliegtuigroute op het Afrikaanse continent. Er werden dat jaar tussen de twee Zuid-Afrikaanse metropolen, die 1.292 kilometer van elkaar verwijderd liggen, meer dan 4,7 miljoen reizigers vervoerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Routes. Er wordt aan toegevoegd dat acht verschillende maatschappijen het voorbije jaar vluchten tussen beide steden hebben aangeboden. In totaal werden tussen Kaapstad en Johannesburg die periode 34.000 vluchten geteld. Dat betekent een gemiddelde van 95 vluchten per dag.

Lees Verder

 

14:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luchtvaart |  Facebook |

Asia-Pacific toenemend bekommerd over online fraude

Ecommerce kent in de regio Asia-Pacific een sterke groei, maar ook online fraude is er in opmars. Dat Dat zegt een rapport van Experian en International Data Corporation (IDC), gebaseerd op een enquête onder consumenten in tien markten in de regio. Vastgesteld werd dat 71 procent van de ondervraagde consumenten te kennen geeft online aankopen te doen, maar tegelijkertijd moest 18 procent eveneens melden daarbij ook al het slachtoffer van fraude te zijn geworden. Er moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat vele consumenten bereid zijn om een bescherming tegen fraude gedeeltelijk op te geven in ruil voor een groter gebruiksgemak en een betere klantervaring.

Lees Verder

 

12:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fraude |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Duitse groep Puma, fabrikant van sportartikelen, opent langs Fifth Avenue in Manhattan een flagship-store. Puma heeft in de Verenigde Staten en Canada weliswaar al een aantal winkels, maar de nieuwe vestiging wordt de eerste grote uitvalsbasis van de Duitse groep in Noord-Amerika. De nieuwe winkel wordt ingeplant in een pand, eigendom van vastgoedgroep SL Green Realty, op de hoek van Fifth Avenue en 49th Street. Het filiaal heeft een oppervlakte van 24.000 vierkante voet. In het gebied wordt een gemiddelde huurprijs van 1.069 dollar aangerekend. Die prijzen kunnen echter oplopen tot 3.700 dollar. Ook Nike, Under Armour en Adidas – sectorgenoten van Puma – zijn al langs Fifth Avenue gevestigd.

Shell verkoopt zijn belang in een Chinese joint-venture met Sinopec voor steenkoolvergassing. Beide partijen hadden een belang van 50 procent in de joint-venture. Sinopec werd nu volledig eigenaar van het project. Financiële details over de verkoop werden niet meegedeeld – De Britse bank Barclays bekijkt een aantal strategische opties voor de toekomst. Daarbij zou ook worden gekeken naar een samensmelting met Standard Chartered of een andere sectorgenoot. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld – De Britse retailer Marks & Spencer (M&S) heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van bijna 10,7 miljard pond. Dat was nagenoeg een status-quo tegenover het jaar voordien. De winst daalde echter met 62 procent tot ongeveer 29 miljoen pond.

Greenpeace kan bij zijn campagne tegen vleesconsumptie geen beroep doen op de figuur Maja de Bij, die als roker naar voor wordt geschoven. Dat heeft het productiehuis Studio 100 – eigenaar van Maja de Bij – gezegd. Er worden verontschuldigingen van Greenpeace verwacht – Restaurantketen McDonald’s gaat vanaf september de plastic rietjes in al zijn Brusselse restaurants vervangen door kartonnen exemplaren. Dat heeft McDonald’s gezegd. Het initiatief wordt naar eigen zeggen een proefproject, waarbij ook naar de reactie van de klant wordt gekeken – Het Chinese bedrijf Foxconn Industrial Internet (FII) wil een introductie op de beurs van Shanghai. Dat heeft Hon Hai Precision Industry, het moederbedrijf van Industrial Internet, gemeld. De operatie, waarbij een belang van 10 procent is betrokken, moet ruim 3,6 miljard euro opleveren.

De Amerikaanse juweliersketen Tiffany heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1 miljard dollar, tegenover 899,6 miljoen dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 92,9 miljoen dollar naar 142,3 miljoen dollar – Cosmeticafabrikant Revlon krijgt met Debra Perelman voor de eerste keer een vrouwelijke chief executive. Perelman wordt de opvolgster van Fabian Garcia, die eerder dit jaar vertrok. De nieuwe topvrouw is dochter van miljardair Ronald Perelman, de grootste aandeelhouder van het bedrijf – De Amerikaanse winkelketen Target heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 16,78 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 678 miljoen dollar naar 718 miljoen dollar.

Deutsche Bank overweegt om tot ongeveer 10.000 banen te schrappen. Daarmee zou de Duitse financiële groep zijn personeelsbestand met ongeveer 10 procent afbouwen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de krant The Wall Street Journal gemeld – Het Afrikaanse land Rwanda zal de volgende drie seizoenen sponsor worden van de Londense voetbalclub Arsenal. Dat heeft de club gemeld. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Rwanda wil meer toeristen en investeerders aantrekken – De Britse autobouwer Jaguar Land Rover heeft vorig boekjaar 25,8 miljard pond inkomsten gerealiseerd. Dat was een stijging met 6 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst daalde van 1,6 miljard pond naar 1,5 miljard pond. De verkoop steeg met 1,7 procent tot 614.309 exemplaren.

De directie van de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn heeft met het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) een akkoord gesloten over een reorganisatie. Het akkoord moet onder meer leiden tot een betere omkadering van de chauffeurs van het vervoerbedrijf – Het Amerikaanse concern Comcast wil zijn bod op een aantal onderdelen van 21st Century Fox opvoeren. Dat heeft Comcast bevestigd. Eerder had Disney een bod van 52,4 miljard dollar gedaan op de betrokken onderdelen. Comcast, eigenaar van NBC Universal, wil dat bod overtreffen – Het alternatieve taxibedrijf Uber Technologies heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 11,29 miljard pond. Dat was een stijging met 55 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 67 procent tot 2,46 miljard dollar.

10:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-18

Flexibiliteit zit in de menselijke genen

De homo sapiens toonde tijdens zijn migraties door Afrika en Eurazië het vermogen om zich aan verschillende omgevingen aan te passen. De soort ontwikkelde daarbij een waaier van overlevingsstrategieën die hem in staat stelde om in diverse biotopen te leven, met inbegrip van tropische wouden, droge gebieden, kustregio’s en koude streken die op grotere hoogtes werden aangetroffen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan het Max Planck Institute for the Science of Human History, gebaseerd op archeologische opgravingen in het grottengebied Panga ya Saidi achter het kustgebied van Kenia. Dit gedrag toont volgens de onderzoekers dat flexibiliteit voor de mens een belangrijk gedrag is.

Lees Verder

 

18:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: flexibiliteit |  Facebook |

Regio zonder politieke meerderheid kan sneller polariseren

Regio’s zonder een duidelijke politieke dominantie kunnen met een grotere polarisering worden geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de Princeton University in de Amerikaanse staat New Jersey. In een gebied zonder een duidelijk uitgesproken politieke voorkeur zou men volgens de onderzoekers kunnen verwachten dat ook de kandidaten van de verschillende partijen een grotere neiging tot compromissen zouden vertonen, maar dat blijkt volgens de wetenschappers in de Verenigde Staten alvast niet het geval te zijn. In die regio’s zouden zowel kandidaten van de republikeinen en democraten een neiging tot een grotere polarisering tonen.

Lees Verder

 

17:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek |  Facebook |

Migrerende dieren dragen meer parasieten

Dieren waarvan bekend is dat ze over lange afstanden migreren, zijn geïnfecteerd door een groter aantal parasieten dan collega’s die een vaste biotoop verkiezen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Georgia, die de leefomstandigheden van een aantal hoefdieren – zoals herten, wildebeesten, kariboes, antilopen en gazellen – hebben geanalyseerd. De onderzoekers waarschuwen dat schapen, runderen, geiten en varkens eveneens tot de soort van de hoefdieren behoren en door hun wilde verwanten kunnen worden besmet. Dit kan leiden tot een overschot aan parasieten en infectieziekten bij het vee en andere gedomesticeerde dieren.

Lees Verder

 

17:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dieren |  Facebook |

Online beïnvloeders eisen grotere plaats in media en reclame op

Online beïnvloeders verwerven een sterkere aanwezigheid in public relations en media. Meer bedrijven maken van hun populariteit gebruik om campagnes en producten te promoten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Murdoch University in Australië. De onderzoekers wijzen erop dat deze online beïnvloeders door de overheid zelfs worden ingeschakeld om campagnes rond toerisme of verkeersveiligheid te ondersteunen. Deze groep, die ook als micro-celebrities worden omschreven, nemen volgens de onderzoekers steeds meer de rol op die ooit vooral door journalisten en commentatoren werden ingevuld.

Lees Verder

 

16:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media |  Facebook |

Vraag naar bigdata-specialisten kent sterke stijging

Onder meer door de introductie van een nieuwe regelgeving kan worden vastgesteld dat op de arbeidsmarkt de voorbije periode een opmerkelijk grotere vraag naar bigdata-specialisten kon worden opgemerkt. Dat is de conclusie van een onderzoek van Experis, gebaseerd op de vraag naar technologie-specialisten in tien Britse stedelijke regio’s tussen het eerste kwartaal vorig jaar en dezelfde periode dit jaar. De onderzoekers stelden daarbij vast dat de vraag naar bigdata-specialisten tijdens dat tijdsbestek met 78 procent is gestegen. Op de markt voor zelfstandigen kon daarbij een groei met 128 procent worden opgemerkt, tegenover een stijging met 68 procent bij de reguliere arbeidscontracten.

Lees Verder

 

16:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: big data |  Facebook |

Variatie is belangrijkste pijler voor geslaagde vakantie

Een strandbestemming is niet de ideale locatie voor een verfrissende vakantie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Purdue University in de Amerikaanse staat Indiana. Uit het onderzoek is volgens de wetenschappers dat variatie één van de cruciale pijlers is van de herstellende kwaliteiten van vakanties. Een brede waaier van verschillende activiteiten stelt de vakantieganger immers optimaal in staat om zich mentaal en fysiek weer helemaal op te laden. Vakantiegangers die vooral op het strand willen liggen zullen zich volgens de onderzoekers daarentegen snel beginnen te vervelen, waardoor ook andere negatieve gevoelens naar boven kunnen komen.

Lees Verder

 

15:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie |  Facebook |

Werknemers tasten vaak in het duister

Werknemers worden vaak gevraagd om recent gestarte projecten vroegtijdig weer stop te zetten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Asana bij tweeduizend werknemers in Groot-Brittannië. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 47 procent van de ondervraagden op een wekelijkse basis gevraagd worden een project stop te zetten, zonder dat daarvoor enige verklaring wordt gegeven. Bij 22 procent zou dat probleem zelfs tot de dagelijkse agenda behoren. Bovendien zegt 24 procent te vermoeden dat hun team of manager vaak niet week aan welke projecten zij werken.

Lees Verder

 

14:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werknemer |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Tibet heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 1,06 miljoen toeristen ontvangen. Dat betekende een stijging met 49,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten van de sector liepen met 47 procent op tot 1,26 miljard yuan of 198 miljoen dollar. Dat heeft de Tourism Development Commission van Tibet gezegd. Opgemerkt wordt dat belangrijke investeringen werden gedaan om binnenlandse en buitenlandse toeristen te lokken met goedkope overnachtingstarieven en de aanbieding van chartervluchten en speciale treinen. Onder meer moest volgens de toeristische dienst dat in maart nauwelijks nog tickets waren te verkrijgen voor het Potala Palace, de beroemdste attractie van Tibet.

Facebook heeft onvoldoende maatregelen genomen om het lekken van data door Cambridge Analytica tegen te gaan. Dat heeft Mark Zuckerberg, topman van Facebook, tegenover het Europees Parlement gezegd. Hij beloofde beterschap. Vele vragen bleven echter onbeantwoord – Het Britse muzieklabel Electric & Musical Industries (EMI) wordt nagenoeg volledig eigendom van het Japanse concern Sony. Door de transactie, waarmee een bedrag van 2 miljard dollar was gemoeid, versterkt Sony zijn positie als grootste muzieklabel van de wereld – De Amerikaanse uitgever Gannett heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 723 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 7,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het verlies kon van 2,08 miljoen dollar tot 377.000 dollar worden teruggebracht.

De Belgische treinen realiseerden tijdens de maand april een stiptheid van 89,2 procent, tegenover 92,6 procent dezelfde periode vorig jaar. Daarmee dienden voor de vierde maand op rij een daling van de stiptheid gemeld te worden. Er werden ook meer treinen afgeschaft – Het materialenbedrijf Campine gaat zijn recyclage-activiteiten uitbreiden. Dat heeft Wim de Vos, chief executive van Campine, gemeld. Het bedrijf staat tot nu toe vooral bekend als een loodverwerker, maar wil zich ook op plastic toespitsen. Er is een investering van 25 miljoen euro voorzien – De Britse retailer Marks & Spencer (M&S) gaat zijn winkelbestand in Groot-Brittannië de volgende jaren flink inkrimpen. Dat heeft de keten bekend gemaakt. Eén op de drie grote filialen die zowel voeding als kleding verkopen, zal verdwijnen. Meer dan honderd locaties worden gesloten.

Het technologiebedrijf GoPro, fabrikant van compacte camera’s, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 202,3 miljoen dollar, tegenover 218,6 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. Het verlies werd van 112,3 miljoen dollar naar 76,3 miljoen dollar teruggebracht – De New York Stock Exchange (NYSE) heeft Stacey Cunningham benoemd tot nieuwe voorzitter. Daarmee krijgt de beurs voor de eerste keer in zijn geschiedenis een exclusief vrouwelijke leiding. Cunningham wordt bij de beurs de opvolger van Tom Farley – De farmagroep Teva heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,1 miljard dollar. Dat betekende een daling met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 580 miljoen dollar naar 1,1 miljard dollar op.

De remcapaciteit van het Model 3 van autobouwer Tesla zal worden verbeterd. Dat heeft Elon Musk, topman van Tesla, gezegd in een reactie op klachten van de Amerikaanse consumentenbond Consumer Records. Het probleem zou met een firmware-update worden verholpen – Drones kunnen de Belgische economie tegen eind dit decennium een jaarlijkse omzet van 409 miljoen euro opleveren. Ook zouden duizend extra banen kunnen worden gecreëerd. Dat staat in een rapport van de technologiefederatie Agoria en consulent PricewaterhouseCoopers – Het chemieconcern DowDuPont heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 21,5 miljard dollar. Dat was een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep van 888 miljoen dollar naar 1,1 miljard dollar op.

China verlaagt het importtarief voor personenauto’s van 25 procent naar 15 procent. Ook wordt het tarief van de invoer van auto-onderdelen verlaagd naar 6 procent. Dat heeft het Chinese ministerie van financiën gemeld. De nieuwe regeling gaat begin juli in – In Gent dreigt een nieuw vastgoedschandaal. Bij het stadsontwikkelingsbedrijf SoGent werden in december twee directeurs wegens onzorgvuldigheden ontslagen. Eén van de betrokkenen noemt zich een klokkenluider die geknoei aan het licht had willen brengen – Het Amerikaanse defensieconcern Northrop Grumman heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6,7 miljard dollar, tegenover 6,4 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 14 procent tot 739 miljoen dollar.

14:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-05-18

Adoptie van blockchain blijft voorlopig beperkt

Technologie-evangelisten beweren dat de introductie van de blockchain een revolutie op gang zal brengen in een groot aantal industrieën, zoals gezondheidszorg en financiën en reclame. Voorlopig echter is er van een massale interesse in blockchain-toepassingen zeker geen sprake. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Gartner, die wereldwijd meer dan drieduizend chief information officers heeft ondervraagd. Daarbij moest worden vastgesteld dat slechts 1 procent van een respondenten in zijn organisatie met blockchain-toepassingen werkte, terwijl amper 8 procent de technologie op korte termijn zou willen introduceren. Ongeveer een derde van de ondervraagden toonde geen interesse in blockchain.

Lees Verder

19:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blockchain |  Facebook |

Verhalen leggen de basis voor een sociale samenleving

Goede verhalen zijn niet alleen sprookjes om te amuseren en te entertainen, maar geven belangrijke waarden door die mogelijk hebben bijgedragen tot de opbouw van onze samenleving. Dat zegt een onderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Oregon, die het coöperatieve gedrag van de Agta, een populatie jager-verzamelaars uit de Filippijnen, bestudeerde. De studie wees uit dat goede verhalen de samenwerking en eerlijkheid helpen versterken. Onder de Agta is de vertelling een prominent onderdeel van het dagelijks leven. Hun verhalen brengen boodschappen over gendergelijkheid, samenwerking, vriendschap en sociale binding.

Lees Verder

18:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verhalen |  Facebook |

Mens staat open voor opinies van anderen

Volgens een aantal theorieën voelen vrouwen zich vooral aangetrokken tot mannen die al een relatie hebben, maar die stellingen moeten worden gerelativeerd. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of St. Andrews, de University of Durham, de Exeter University en de Arizona State University. De onderzoekers zeggen immers vastgesteld te hebben dat vrouwen ook bij abstracte kunstwerken een voorkeur vertonen voor objecten die eerder al door anderen werden gekozen. Dat leidt volgens de wetenschappers tot de conclusie dat de mens in het algemeen gevoelig is voor de opinies van anderen.

Lees Verder

18:19 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: opinies |  Facebook |

Amerikaanse amusementsparken rekenen op 400 miljoen bezoekers per jaar

In de Verenigde Staten zullen amusementsparken dit jaar wellicht 398,5 miljoen bezoekers ontvangen. Daarbij zullen de toeristen ongeveer 23,58 miljard dollar besteden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de International Association of Amusement Parks and Attractions (Iaapa). Er wordt nog aan toegevoegd dat de bezoekers in eerste instantie door de rollercoasters worden aangetrokken. Benadrukt wordt dat ook dit jaar weer een aantal nieuwe rollercoasters in gebruik zullen worden genomen, samen met een aantal andere bijzondere attractiepunten. De Iaapa gaf verder nog aan volgend jaar zijn hoofdkwartier van Virginia naar Orlando te zullen overbrengen.

Lees Verder

17:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

Vrouwen voelen zich op reis minder veilig dan vijf jaar geleden

Vrouwen voelen zich op reis minder veilig dan vijf jaar geleden. Dat is de conclusie van een onderzoek van verzekeraar AIG Travel. De onderzoekers stelden vast dat 45 procent van de vrouwelijke reizigers zich momenteel onderweg veel minder veilig voelen dan vijf jaar geleden. Er werd ook opgetekend dat 63 procent van de ondervraagden erkent onderweg frequent of altijd aan veiligheid te denken. Vooral wordt gevreesd het slachtoffer te zullen worden van diefstallen of fraude. Daarbij wordt vooral gewezen naar gauwdieven (93 procent), kredietkaartfraude (86 procent), identiteitsdiefstal (63 procent) en bedrieglijke taxichauffeurs (62 procent).

Lees Verder

17:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reis |  Facebook |

Vrolijke muziek eindigt hoog in hitlijsten

Er wordt weliswaar steeds meer muziek met een zwaarmoedige sfeer op de markt gebracht dan in het verleden, maar de tophits tonen een vrolijker gelaat dan de voorbije decennia. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California op basis van een analyse van vijfhonderdduizend songs die sinds het midden van de jaren tachtig van de voorbije in Groot-Brittannië op de markt werden gebracht. Tevens kon worden vastgesteld dat de grootste hitsuccessen op naam van vrouwelijke muzikanten kunnen worden geschreven. Recent heeft de muziek volgens de onderzoekers ook een meer relax en dansbaar karakter gekregen.

Lees Verder

16:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muziek |  Facebook |

Brein aanvaardt sneller informatie die met eigen overtuiging overeenstemt

Informatie die overeenstemt met het eigen wereldbeeld, wordt sneller als een accurate boodschap aanvaard. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ben-Gurion University of the Negev (BGU) en de Hebrew University of Jerusalem. Deze intuïtieve reflex dreigt volgens de onderzoekers dan ook in de weg van het rationele oordeel te staan. Om een geïnformeerde keuze te kunnen maken, moet de mens volgens de onderzoekers immers de mogelijkheid hebben om de zwakheden en troeven van de verschillende opinies te onderzoeken om zich een goed oordeel te kunnen vormen.

Lees Verder

16:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brein |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In de Japanse hoofdstad Tokio wordt een experiment opgezet waarbij in de metrostations werkruimtes voor één persoon worden verhuurd. Het aanbod is een initiatief van Fuji Xerox en Tokyo Metro. Geïnteresseerde personen kunnen de werkruimtes, die met een oude telefoonbox kan worden vergeleken, per kwartier huren. De werkruimte kan met een smartphone worden geopend. Elke box omvat een werktafel met stoel en is uitgerust met een beeldscherm, elektriciteit en draadloze internetverbinding. Fuji Xerox en Tokyo Metro zeggen zich vooral te willen focussen op de forens, die zijn reistijd zo efficiënt mogelijk wil gebruiken. De kantoorbox moet vooraf met mobiele telefoon gereserveerd.

De Verenigde Staten en China hebben hun onderlinge handelsoorlog voorlopig opgeschort. In afwachting van een breder akkoord worden de Amerikaanse importheffingen op Chinees staal opgeschort. Dat heeft Steve Mnuchin, Amerikaans minister van financiën, gezegd – In Venezuela blijft Nicolas Maduro nog zes jaar president. Daardoor dreigt het internationale isolement van het Zuid-Amerikaanse land echter nog verder toe te nemen. Verwacht wordt dat onder meer de Verenigde Staten het handelsembargo tegen Venezuela nog zullen uitbreiden – De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft het voorbije jaar 7,15 miljard euro inkomsten geboekt. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst steeg met 10 procent tot een nieuw recordniveau van 1,45 miljard euro.

De pijpleidingen en installaties van Shell in Nigeria kunnen met drones van de luchtmacht van het land worden beschermd. Dat heeft Sadique Abubakar, commandant van de Nigeriaanse luchtmacht gezegd. De installaties worden vaak het doelwit van diefstal en sabotage – Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) brengt zijn divisie voor de bouw van locomotieven onder in een fusiebedrijf met het Amerikaanse bedrijf Wabtec, fabrikant van treinen en ander spoormateriaal. De transactie heeft een waarde van ruim 11 miljard dollar – De Britse regering heeft onvoldoende aandacht voor de illegale kapitalen die een aantal Russische zakenlui in de Londense City witwassen. Dat staat in een rapport van de commissie buitenlandse zaken in het Britse parlement. Er worden hardere maatregelen gevraagd.

Kunstmestproducent Oci heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 745 miljoen dollar. Dat was een stijging met ruim 57 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er was een winst van 25 miljoen dollar, tegenover een verlies van 47 miljoen dollar vorig jaar – Het luchtvaartconcern International Air Group (IAG) werkt aan een nieuw bod op de Scandinavische maatschappij Norwegian Air. Dat hebben eental media gemeld. Twee eerste overnamevoorstellen van het concern werden door Norwegian Air afgewezen – Het Amerikaanse bedrijf Monster Beverage, producent van energiedranken, heeft het eerste kwartaal dit jaar een omzet geboekt van 850,9 miljoen dollar. Dat was een stijging met 17,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg 21,4 procent tot 216,1 miljoen dollar.

De Amerikaanse investeerder Blackstone neemt hotelexploitant LaSalle Hotel Properties over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 4,8 miljard dollar. LaSalle bezit 41 luxueuze hotels in grote steden in de Verenigde Staten zoals New York, San Francisco, Chicago of Los Angeles – Het Waalse farmabedrijf Mithra zoekt voor de verkoop van zijn producten samenwerkingsverbanden met een aantal grote ondernemingen. Het bedrijf zou zich ook niet absoluut tegen een interessant overnamebod verzetten. Dat heeft François Fornieri, topman van Mithra, gezegd – De Duitse chipfabrikant Infineon Technologies gaat de volgende zes jaar een bedrag van ongeveer 1,6 miljard euro investeren in een nieuwe chipfabriek in de Oostenrijkse stad Villach. Met de investering zouden ook vierhonderd nieuwe banen worden gecreëerd.

De Amerikaanse pizzaketen Papa John’s International heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 417,37 miljoen dollar, tegenover 449,27 miljoen inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 28,83 miljoen dollar naar 16,66 miljoen dollar – Voormalig Amerikaans president Barack Obama en zijn echtgenote Michelle Robinson gaan televisieprogramma’s maken voor de streamingdienst Netflix. Daarover heeft Netflix met Higher Ground Production, het bedrijf van Obama en Robinson, een akkoord gesloten – Het online reisplatform TripAdvisor heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 378 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 13 miljoen dollar naar 5 miljoen dollar.

15:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-18

Leefpatroon dolfijnen door toerisme verstoord

De observatie van dolfijnen en walvissen geniet bij toeristen een toenemende populariteit, maar die activiteit kan een bijzonder schadelijke impact hebben op de populatie van de soorten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Otago in Nieuw-Zeeland, toegespitst op populaties spinnerdolfijnen voor de kust van Egypte. Wanneer de toeristische activiteit niet is gereguleerd, kunnen dolfijnen het onmogelijk vinden om uit te rusten. Dit is reden tot grote bezorgdheid omdat de verstoorde rust en slaap het welzijn van de dieren ongunstig kan beïnvloeden. Onder meer wordt gewag gemaakt van een gebrekkige voeding, verdediging, voortplanting en verzorging.

Lees Verder

18:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dolfijnen |  Facebook |

Applicatiemarkt dit jaar meer 100 miljard dollar waard

Over vier jaar zullen consumenten ten minste 156 miljard dollar uitgeven aan mobiele applicatiewinkels. Dat is een stijging met 92 procent ten opzichte de uitgaven die vorig jaar werden geregistreerd. Dat is de conclusie van een rapport door consultant AppAnnie. Dit jaar zullen de bestedingen aan applicaties naar verwachting iets meer dan 106 miljard dollar bedragen. Volgens de studie kan dit groeipercentage worden toegeschreven aan een sterke uitbreiding van het gebruikerspubliek. In het verleden was er vooral sprake van experimenten van early adopters, maar is inmiddels een duidelijke evolutie naar een meer mature markt merkbaar.

Lees Verder

18:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: applicatie |  Facebook |

Menselijk brein is geobsedeerd door sociale instelling

De menselijke hersenen zijn geobsedeerd door een sociale ingesteldheid, zelfs wanneer er niet van een sociale situatie wordt gesproken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Dartmouth College in de Amerikaanse staat New Hampshire. De studie constateert dat het brein mogelijk gericht is op een sociaal leerproces, zelfs wanneer de hersenen in rust zijn. Het lijkt er volgens de onderzoekers op dat de hersenen sociale informatie consolideren zodra het brein de mogelijk krijgt om te rusten. Wanneer het menselijk brein een pauze krijgt, blijkt prioriteit gegeven te worden aan informatie die over de sociale omgeving is verworven. Bij dit fenomeen zijn de mediale prefrontale cortex en de temporaal-pariëtale junctie betrokken.

Lees Verder

17:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hersenen |  Facebook |

Hypothetisch moreel oordeel komt niet altijd met realiteit overeen

Onderzoekers gebruiken vaak hypothetische scenario’s om te begrijpen hoe mensen worstelen met morele dilemma’s, maar deze constructies blijken niet altijd het gedrag in de praktijk te weerspiegelen. Dat zegt een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Gent bij bijna tweehonderd respondenten. De bevindingen lieten zien dat mensen de neiging hebben om zich meer te concentreren op de uitkomst van hun beslissing en minder op absolute morele principes wanneer ze worden geconfronteerd met een real-life scenario in tegenstelling tot een hypothetisch scenario. Op deze manier suggereren de onderzoekers dat er een breuk bestaat tussen hypothetisch moreel oordeel en het moreel gedrag in het echte leven.

Lees Verder

17:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oordeel |  Facebook |

Lidstaten Europese Unie ontvangen minder investeringen

De meeste landen in de Europese Unie zijn het afgelopen decennium getroffen door een instorting van de investeringen. Dat zegt een onderzoek door Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie. Uit het rapport bleek dat de investeringen in de afgelopen tien jaar dramatisch zijn gedaald in vierentwintig van de achtentwintig lidstaten. Investeringen daalden gemiddeld met 2,3 procent in de Europese Unie en daalden tot 20,1 procent van het bruto binnenlands product vorig jaar, vergeleken met 22,4 procent tien jaar eerder. Landen in het oosten en zuiden, die kwetsbaarder waren voor de crisis, ervaarden de grootste daling van de investeringen.

Lees Verder

16:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: investering |  Facebook |

Londen moet specifieke karakter Soho bewaren

Het unieke, kosmopolitische seksuele karakter van Soho in Londen moet worden behouden. Dat is de conclusie van een rapport van wetenschappers aan de University of Kent en de University of Middlesex. De onderzoekers wijzen erop dat Soho al lang wordt erkend voor zijn steun aan de breed scale van seksuele uitingen, maar moet gevreesd worden dat dit karakter wordt bedreigd door een zuiveringsactie die in heel Londen kan worden opgemerkt. Opgemerkt wordt dat net zoals andere erotiek-districten in West-Europa, ook Soho binnen de bredere gentrificatie-beweging zijn persoonlijke karakter dreigt te verliezen.

Lees Verder

15:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: soho |  Facebook |