23-08-06

Andy Green vestigt dieselrecord

Een Britse experimentele auto heeft dinsdag in de Amerikaanse staat Utah een nieuw snelheidsrecord voor dieselvoertuigen gezet. Piloot Andy Green verpulverde met een tweemotorige JCB Diesel Max verpulverde het oude record, dat dateerde van 1973. Green haalde op de zoutvlakte van Bonneville een snelheid van 526 kilometer per uur.

De JCB Dieselmax woog 2,7 ton. De wagen had een lengte van 9 meter en is 1,15 meter breed. Hij werd aangedreven door twee viercilinder motoren van 5 liter. Beide motoren waren gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak. De JCB Dieselmax ontwikkelde daarmee een vermogen van 1.500 pk. Het chassis bestond uit een stalen buizenframe met opgelijmde koolstofvezel panelen.

Piloot Andy Green vestigde in 1997 ook al het absolute snelheidsrecord op het land, toen hij met de Thrust SSC een snelheid van meer dan 1.200 kilometer per uur realiseerde. Het oude dieselrecord stond tot nu toe op 377 kilometer per uur. Andy Green is piloot bij de Britse Royal Air Force.

15:58 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: andy green, jcb diesel max, bonneville |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

China en Rusland gaan samenwerken in een ruimtevaartmissie naar Mars. Volgens de Chinese krant People's Daily zal in 2009 een Russisch ruimtevaartuig naar Mars gaan om bodemmonsters te nemen. Ook zal worden geland op een van de kleine manen van die planeet. De Chinezen leveren voor de missie belangrijke technologie voor bodemonderzoek. China heeft zich tot doel gesteld een belangrijke speler te worden in de ruimtevaart, naast Rusland en de Verenigde Staten. Peking, die al eerder astronauten de ruimte inschoot, heeft ook plannen voor maanlandingen.

Britse automobilisten kunnen via een nieuwe website van oliemaatschappij BP de CO2-uitstoot van hun auto’s compenseren door te investeren in bijvoorbeeld de ontwikkeling van windmolenparken. Het gaat gemiddeld om een bedrag van jaarlijks 20 pond (29,50 euro). De internetpagina geeft inzicht in de jaarlijkse uitstoot per individuele automobilist. Een gemiddelde auto die jaarlijks zo’n 16.000 kilometer aflegt, stoot ongeveer 4 ton aan het schadelijke CO2 uit. BP biedt automobilisten de mogelijkheid geld te stoppen in windmolenparken en biomassacentrales. BP zelf verdient hier geen geld aan. Als het initiatief een succes wordt in Groot-Brittannië zal BP overwegen het ook in andere landen te introduceren.

Het Britse tabaksconcern Imperial Tobacco heeft voor 540 miljoen euro de wereldwijde merkrechten van Davidoff gekocht. De verkopende partij is de Duitse Tchibo-groep. De Tchibo-groep had in 2002 al een licentie verleend om sigaretten onder het handelsmerk Davidoff te produceren. Davidoff is een belangrijk internationaal merk om groei te bewerkstelligen, zo verklaarde het Britse concern woensdag de aankoop.

De directie van de Duitse autofabrikant Volkswagen heeft gedreigd een fabriek in Brazilië te sluiten. Het bestuur heeft de vakbonden in een conflict over een reorganisatie een ultimatum gesteld. Uiterlijk vrijdag moeten de bonden hebben ingestemd met het ontslag van 3600 medewerkers. Zo niet, dan sluit de fabriek in Anchieta zijn poorten. Dat heeft de Duitse zakenkrant Handelsblatt woensdag gemeld. Het dagblad baseert zich op een woordvoerster van het Duitse concern in Brazilië. In de fabriek in Anchieta werken 12.000 mensen. Volkswagen kondigde in het voorjaar aan 6000 van de 22.000 arbeidsplaatsen in Brazilië te willen schrappen. De maatregel zou nodig zijn om de kosten te drukken en de winst van het concern op te schroeven. Volkswagen heeft in Brazilië onder meer last van de dure munteenheid, de real. De hoge waarde van de munt zet een rem op de export. Ook de hoge grondstoffenprijzen spelen het bedrijf parten.

De prijs van koffie is dinsdag op de termijnmarkt in Londen op het hoogste niveau in meer dan zeven jaar beland. Dit komt vooral door een lage productie in Vietnam, een van de belangrijkste leveranciers van de koffiemarkt. In Londen werd voor robusta-koffie voor levering in november 1586 dollar per ton betaald, een piek die voor het laatst in mei 1999 was gezien. De prijs van koffie van robusta-kwaliteit, die veel wordt gebruikt in oploskoffie, is in een jaar tijd al bijna verdubbeld. De koffieproductie in Vietnam wordt geteisterd door hevige regenval, zo meldde de internationale koffieorganisatie dinsdag.

Hongarije wil rond 2010 voldoen aan de criteria die de Europese Unie stelt aan landen met de euro. Wanneer de munt dan moet worden ingevoerd, is niet bekend. Om te voldoen aan de eisen, zijn er fikse financiële maatregelen nodig, zo werd dinsdag duidelijk. Het tekort mag niet groter zijn dan 3 procent. Dit heeft betrekking op het saldo van de staatsinkomsten en de staatsuitgaven van het bruto binnenlands product (de totale waarde van alle geproduceerde goederen en diensten). Nu heeft Hongarije nog een tekort dat voor dit jaar wordt geschat op 8,6 procent. Dat is het grootste binnen de Europese Unie. In 2010 moet dat gedaald zijn tot 2,7 procent. De overheid denkt het tekort terug te kunnen dringen door de verhoging van belastingen. Verder moeten er hervormingen worden doorgevoerd in de gezondheidszorg en onderwijs. Ook dit moet zorgen voor extra middelen. Een eerder plan van de Hongaarse overheid werd in januari van tafel geveegd. Het was volgens de Europese Unie niet geloofwaardig.

Raghuram Rajan, de belangrijkste econoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), stapt begin volgend jaar op. Rajan keert terug naar de academische wereld, zo kondigde hij dinsdag aan. Rajan volgde eind 2003 Kenneth Rogoff op als leider van de onderzoeksstaf van het IMF. Hij is in die functie verantwoordelijk voor de World Economic Outlook, het halfjaarlijkse rapport van de instelling over de wereldeconomie. Rajan, Indiër van geboorte, gaat weer les geven aan de universiteit van Chicago. Hij had drie jaar vrijaf gekregen van de universiteit.

Een van de laatste overblijvende houten garnaalvissersboten, de Crangon, werd voorlopig beschermd als varend erfgoed. Over een jaar wordt de bescherming effectief. Zij houdt in dat de Vlaamse Gemeenschap eventuele herstellingswerken aan het schip zal subsidiëren, zoals dat gebeurt bij een monument. De Crangon wordt niet langer gebruikt voor de commerciële visserij, maar vaart nog altijd uit met groepen die willen kennismaken met de traditionele garnaalvisserij. Behalve de Oostendse vissersboot werden ook tien scheepswrakken die voor de Belgische kust liggen, voorlopig beschermd als maritiem erfgoed. Het gaat om vaartuigen van de Verenigde Oostindische Compagnie en om gezonken duikboten van de twee wereldoorlogen.

In 1994 besliste de Zuid-Afrikaanse regering dat ze de grond wilde teruggeven aan de zwarte gemeenschappen die onder het apartheidsregime van hun land werden verjaagd. Omdat het vrijwillig systeem niet bleek te functioneren, dreigt de regering nu met onteigeningen. Volgens het hoofd van de Land Claims Commission werpt de harde aanpak zijn vruchten af. "De blanke boeren werken nu wel mee omdat ze weten dat we met de zweep klaarstaan," luidt het. De Restitution of Land Rights Act bepaalt dat zwarten hun vroegere grond kunnen terugkrijgen indien ze hun claim met eigendomsbewijzen kunnen staven. Tot hiertoe hebben 80.000 zwarte Zuid-Afrikanen een claim ingediend. Tegen eind 2008 moeten alle dossiers afgehandeld zijn. De Belgische ontwikkelingshulp heeft 6 miljoen euro besteed aan de begeleiding van de zwarte boeren. Tegen 2015 wil de regering dat 30 procent van de landbouwgrond in zwarte handen is. Dat is nu amper 4 procent. Hoe die massale landhervorming precies in zijn werk moet gaan, is echter niemand duidelijk.

Het internetverkeer van een klant van Belgacom is in de nacht van 16 op 17 augustus geanalyseerd op vraag van het gerecht. Dat is een primeur voor Belgacom, meldt de Franstalige krant Le Soir. Belgacom weigert te bevestigen dat er een officieel onderzoek is gevraagd op zijn internetnetwerk. Ook het parket en de federale politie willen de informatie niet bevestigen, maar toch lijkt het erop dat er wel degelijk een onderzoek is geopend. "De aankondiging dat vorige week een islamitische activiste, die erg actief is op het internet, is teruggekeerd naar België, zou een van de sleutels tot het dossier kunnen zijn," schrijft Le Soir. De krant lijkt het te hebben over de weduwe van een van de moordenaars van commandant Massoud, Malika el-Aroud.

22-08-06

Zwavelraketten tegen broeikaseffect

Om het broeikaseffect tegen te gaan, zou men in de stratosfeer zwavel kunnen verbranden tot zwaveldioxide. Dat stelt de Nederlandse wetenschapper Paul Crutzen, die in 1995 de nobelprijs won voor zijn onderzoek naar het gat in de ozonlaag. Zijn voorstel is echter vooral ironisch bedoeld omdat er nog altijd niets gedaan is aan de opwarming van de aarde.

"Omdat de hoeveelheid broeikasgassen in de lucht eerder toe- dan afneemt, vreest Crutzen dat de temperatuur op aarde de komende eeuw meer stijgt dan de voorspelde twee graden, met alle problemen vandien," schrijft de Nederlandse krant Trouw. "In dat noodgeval zou hij raketten met zwavel willen lanceren tot op 25 kilometer hoogte. Daar moet de zwavel dan worden verbrand tot zwaveldioxide."

Paul Crutzen stelt dat het gas uit elkaar valt in sulfaat-deeltjes, die een deel van het zonlicht weerkaatsen. Dat kan dan minder gemakkelijk de aarde bereiken, zodat die minder hard op zou warmen. De wetenschapper verwijst daarbij naar een vulkaanuitbarsting in 1991 op de Filippijnen. Daarbij kwam zoveel zwaveldioxide in de lucht dat de aarde het daaropvolgende jaar met een halve graad afkoelde.

Extra zwavel zorgt echter ook voor meer zure regen en volgens de World Health Organisation (WHO) sterven er jaarlijks een half miljoen mensen aan de zwavelvervuiling in de lucht. Crutzen zegt dan ook te beseffen dat zijn plan grotesk is en ironisch is bedoeld. Maar als er niets tegen de opwarming gebeurt, moet men het plan volgens hem toch nog eens overwegen.

14:56 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paul crutzen, milieu, broeikaseffect |  Facebook |

Ook auto en bus zorgen voor hogere trombosekans

Een urenlange tocht in een auto, bus of trein heeft een even hoog trombose-risico als een vliegtuigreis. Dat blijkt uit een studie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), waarbij gesteld wordt dat reizen van meer dan vier uur het risico op een bloedprop in een ader verdubbelen. Tot nu toe gold vooral langdurig verblijf in een vliegtuig als riskant.

De eerste week na de reis bleek het risico het grootst. De onderzoekers vonden groepen mensen die een nog grotere kans op trombose hebben bij lange reizen. Vrouwen die de pil slikken, lopen in auto, bus of trein twintig keer zoveel risico. Maar voor hen is de kans lager dan in een vliegtuig.

Reizigers die een ernstig overgewicht hebben, lopen bij langdurige reizen over land een bijna tien keer zo hoog risico, maar bij vliegreizen werd dat effect niet gevonden, blijkt uit de gegevens van de Leidse onderzoekers. Ook reizigers met een grote of kleine lengte hebben een verhoogde kans. Maar er is volgens de onderzoekers ook een genetische aanleg.

De verhoogde kans op trombose wordt toegeschreven aan het lange stilzitten. Maar bij vliegreizen komt daar een extra factor bij omdat bij sommige risicogroepen de kans op een bloedstolling in de lucht hoger ligt.

14:37 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme, reizen, trombose, gezondheid |  Facebook |

Campagnes tegen illegaal kopiëren werken

Jongeren kunnen wel gemotiveerd worden om het illegaal kopiëren achterwege te laten. Dat stelt de Nederlandse Ban Illegale Games en Software (BIG). De organisatie heeft rond het illegaal downloaden de voorbije twee jaar actie gevoerd en zegt daarmee de houding van jongeren veranderd te hebben.

"Bijna de helft van de jongeren is inmiddels tegen het maken en krijgen van kopieën van games en software," zo stelt BIG. "Twee jaar geleden lag dat percentage nog op 33 procent." De kennis over de materie is volgens de initiatiefnemers fors toegenomen. "Jongeren weten nu dat het niet alleen illegaal is om te kopiëren, maar ook dat het schade toebrengt aan de industrie," wordt er opgemerkt.

De organisatie geeft wel toe dat deze percentages niets eggen over het daadwerkelijke gedrag van jongeren. Wel gaven de onderzochte jongeren een aantal redenen aan om een originele versie van een game of software aan te schaffen. Belangrijk daarbij is volgens hen dat men bij de originele versie zeker weet dat deze compleet is. Een ander argument is dat men ook gerust kan zijn wat betreft virussen en spyware.

14:26 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: big, downloads, games |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Britse stad Milton Keynes krijgt mogelijk de primeur als het gaat om uitgebreide WiMax-dekking. Telecombedrijf Pipex, dat mede met geld van Intel is opgezet, gaat delen van de stad voorzien van snelle, draadloze internettoegang. Dit netwerk functioneert in tegenstelling tot WiFi over grote afstand. Steven Jewell, die in Milton Keynes aan het hoofd staat van de IT, zegt dat WiMax stukje bij beetje zal worden uitgerold in de Britse plaats. "Niet de hele stad zal vanaf het begin met WiMax worden gedekt," merkt hij op. WiMax wordt door veel kenners gezien als een alternatief voor de huidige 3G-verbindingen voor laptops en mobiele telefoons. Het werkt ongeveer net zo snel als WiFi, maar dan over een afstand van enkele tientallen kilometers.

De landbouw zal overal ter wereld met minder water meer voedsel moeten produceren. Maar watermanagers zijn er nog niet in geslaagd die sector daarvan te overtuigen. Dat heeft de Nederlandse prins Willem-Alexander in Stockholm gezegd bij de opening van de World Water Week. De mondiale landbouw gebruikt nog steeds 80 procent van de watervoorraad op aarde. Elk procent minder is een enorme stap voorwaarts, aldus de prins. Met ongeveer 30 procent van het totale waterverbruik is de Europese landbouw een belangrijke gebruiker van water. In Zuid-Europa neemt de irrigatie in de meeste landen meer dan 60 procent van het waterverbruik voor haar rekening terwijl dit in de noordelijke lidstaten varieert van nul tot ruim 30 procent. In sommige ontwikkelingslanden slorpt irrigatie tot 95 procent van het beschikbare water op. Irrigatie is de oorzaak van een aantal milieuproblemen, zoals overmatige onttrekking van grondwater, erosie en bodemverzilting.

De Japanse zakenman Daisuke Enomoto mag in september toch niet als toerist naar en met het Internationaal Ruimtestation vliegen, zo heeft een woordvoerder van het Russische ruimtevaartbureau Roskosmos bekendgemaakt. De Japanner is medisch niet geschikt bevonden. De kandidaat-ruimtetoerist zou normaal op 14 september met de Sojoez TMA-9 naar het ISS vliegen, om daar dan een week te verblijven. Bij de heenreis zou hij het gezelschap hebben van de Rus Michaïl Tjoerin en de Amerikaan Michael Lopez-Alegria. De plaatsvervanger van Enomoto wordt misschien de Amerikaanse Anousheh Ansari (38). "Andere opties zijn ook mogelijk," voegde de woordvoerder eraan toe. Ook liet Panarin verstaan dat Enomoto mogelijk later kan vliegen na het nemen van bijkomende maatregelen. Hetzelfde overkwam Olsen in 2004, die om medische redenen zijn trip een jaar verdaagd zag.

De Amerikaanse fotograaf Joe Rosenthal, die een van de beroemdste foto's van de Tweede Wereldoorlog maakte, is overleden. Hij stierf op 94-jarige leeftijd in een rusthuis in de buurt van San Francisco (Californië). In februari 1945 had Rosenthal op het felbevochten eiland Iwo Jima in de Pacific zes Amerikaanse mariniers bij het hijsen van de Amerikaanse vlag op de berg Suribachi gefotografeerd. De destijds 33-jarige oorlogsfotograaf werd voor de foto met de Pulitzer-prijs onderscheiden. Het onderwerp ging de hele wereld rond en was het voorwerp van een monumentaal oorlogsmonument in de buurt van de nationale begraafplaats Arlington (Virginia). Rosenthal vocht heel zijn leven tegen de beschuldiging dat hij de foto in scène had gezet. De foto werd genomen op de vijfde dag van een wekenlange bittere strijd om het strategisch belangrijke eiland, waarbij bijna 7.000 VS-soldaten en meer dan 20.000 Japanners sneuvelden.

China en Chili hebben een overeenkomst gesloten die vrijere handel tussen beide landen mogelijk maakt. Door het akkoord kan Chili de enorme Chinese markt eenvoudiger betreden. China op zijn beurt krijgt meer toegang tot de natuurlijke hulpbronnen in Chili, dat onder meer over grote koperreserves beschikt. Het is voor het eerst dat China een vrijhandelsakkoord met een Zuid-Amerikaans land sluit. China heeft door zijn snelle economische groei grote behoefte aan grondstoffen. Het land is de grootste verbruiker van koper, dat onder meer voor bedrading wordt gebruikt. Voor Chili betekent de overeenkomst eveneens een belangrijke impuls voor de economie. De overeenkomst voorziet in het schrappen van een reeks invoertarieven over en weer. Het gaat onder meer om Chileens koper en mineralen, groente, fruit en visolie. Voor China vallen invoerheffingen weg voor machines, televisies, printers, computers en auto's. Met de handel tussen China en Chili was vorig jaar een bedrag gemoeid van 6,9 miljard dollar. In evenwicht is de handel overigens niet. Chili had in de eerste helft van dit jaar een handelsoverschot met China van 647 miljoen dollar.

Bij AOL heeft Maureen Govern, chief technology officer, haar ontslag aangeboden. Maureen Govern neemt de verantwoordelijkheid voor het openbaren van zoekdata van ruim 650.000 klanten. Snelle en vergaande excuses vorige week waren niet genoeg. Govern en de medewerkers werden het slachtoffer van de vergaande negatieve publiciteit over het voorval en de aanklacht van burgerrechtenorganisatie EFF. Het ontslag van Maureen Govern, die pas in september 2005 begon bij AOL, is een zwarte bladzijde in een mooie loopbaan die begon als onderzoeker bij het vermaarde Bell Laboratories in 1978, en via onder meer Motorola ging naar technisch directeur van Convergys. Ook de onderzoeker die de data op het web had geplaatst - om wetenschappers van data voor onderzoek te voorzien - en zijn chef moeten het veld ruimen. Voorlopig volgt John McKinley, de chef digitale diensten van AOL, Maureen Govern op.

Een urenlange reis in een auto, bus of trein geeft een net zo hoge kans op een trombose als een vliegreis. Bij reizen van meer dan vier uur verdubbelt de kans op een bloedprop in een ader. Tot nu toe gold vooral langdurig verblijf in een vliegtuig als riskant. Dat meer vormen van reizen trombosegevaar opleveren, blijkt uit een studie van onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), die dinsdag verscheen in het internettijdschrift PLoS Medicine. Ze deden onderzoek onder bijna 2000 patiënten die voor de eerste keer een trombose kregen. Van deze groep hadden er 233 langer dan vier uur gereisd in de acht weken voordat de trombose zich voordeed. De eerste week na de reis bleek het risico het grootst.

Investeringsbedrijf Permira Funds heeft de Britse budgethotelketen Travelodge voor 675 miljoen pond (990 miljoen euro) verkocht aan de investeringsmaatschappij DIC van de kroonprins van Dubai, sjeik Mohammed bin Rashid. Dubai International Capital (DIC) wil volgens de Sunday Times voor het begin van de Olympische Spelen in Londen in 2012 van Travelodge de grootste keten van goedkope hotelaccommodaties van de Britse hoofdstad maken. Comfort Inn neemt deze positie momenteel in. Permira heeft de keten drie jaar geleden voor 712 miljoen pond gekocht. Met een verkoop- en huurconstructie van 136 hotels heeft de investeringsmaatschappij 400 miljoen pond opgehaald. Travelodge telt 291 hotels waarvan 279 in het Verenigd Koninkrijk, negen in Ierland en drie in Spanje. DIC wil de komende vijf jaar de capaciteit vergroten naar 32.000 kamers.

De Russische aluminiumbedrijven RusAl en SUAL plannen een fusie tot de grootste aluminiumproducent ter wereld. Dat meldt de krant Kommersant. (belga) - Oleg Deripaska, de eigenaar van RusAl, zou 75 procent van de nieuwe firma - die een waarde zou hebben van 22 miljard dollar - in handen hebben. De rest zou naar Viktor Wekselberg (SUAL) en zijn partners gaan. De fusie zou in oktober officieel worden gemaakt, aldus de krant. De Russische president Vladimir Poetin zou de fusie al hebben goedgekeurd. Het Kremlin heeft als beleid om grote internationaal dominante Russische concerns te creëren. De totale productie van RusAl en SUAL was in 2005 zowat 3,7 miljoen ton. Dat is meer dan de 3,5 miljoen ton van de Amerikaanse en Canadese concurrenten Alcoa en Alcan.

Nadat de Engelse voetbalclubs Chelsea, Manchester United, Portsmouth en Aston Villa al in handen vielen van buitenlandse privé-investeerders, is er nu ook concrete interesse voor Newcastle United en Reading. Bij Reading zijn er hardnekkige geruchten over de komst van een Koreaanse investeerder, terwijl de Britse holding Belgravia gisteren bevestigde dat er prille overnamegesprekken lopen met Newcastle United. Belgravia kan nog buitenlandse concurrentie krijgen, bijvoorbeeld van het Amerikaanse hefboomfonds Polygon, dat eerder al genoemd werd als kandidaat-koper van Newcastle. Volgens specialisten is de huidige stormloop geen toeval. "De Premier League is de belangrijkste nationale voetbalcompetitie in de wereld en iedereen wil een stuk van de taart," stellen ze. "Investeerders kijken vooral naar clubs met een rijke traditie en een grote supportersaanhang." Belgravia, gevestigd op het belastingvriendelijke eiland Jersey, beheert een portefeuille van ruim 1,5 miljard euro voor rijke investeerders. Belgravia is al actief in de voetbalwereld via investeringen in affinity marketing voor clubs als Everton en Arsenal. Daarnaast investeert de holding ook in telecom, media, bouw en luchtvaart. Newcastle is op dit ogenblik grotendeels in handen van de ondernemer John Hall.

Meer Nieuws

12:58 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-06

Groen is vaag en riskant

De consument zegt dat bedrijven rekening moeten houden met het leefmilieu en hun activiteiten daarop moeten instellen, maar vaak weet hij zelf niet welke merken inderdaad een groen beleid voeren. Dat is de conclusie van een studie van het onderzoeksbureau Landor Associates. Het is voor bedrijven trouwens riskant om zich nadrukkelijk als milieubewust te profileren.

Uit een enquête van het onderzoeksbureau bleek dat 64 procent van de ondervraagden er niet in slaagt een groen merk te noemen. “Zelfs bij de groep die zichzelf milieubewust noemt, ligt dat cijfer nog op 51 procent,” aldus Landor Associates. “Iedereen heeft ervan gehoord, maar wat nu precies ecologisch, duurzaam, biologisch afbreekbaar, natuurlijk en organisch is, blijkt vaak onduidelijk.”

Dit gegeven maakt het volgens het onderzoeksbureau marketeers moeilijk een marketingcampagne op te zetten waarin het milieu centraal staat. “Consumenten zijn bovendien sceptisch over het begrip groen,” stippen de onderzoekers aan. “Iedereen noemt zichzelf tegenwoordig biologisch of groen, zonder dat vaststaat op welke manier dat bepaald wordt.”Vooral voor autofabrikanten en oliemaatschappijen is het belangrijk, maar tegelijk riskant, om zich als een groen bedrijf te profileren. “Consumenten vinden milieuclaims van dergelijke bedrijven vaak suspect en spreken van greenwashing,” meent Landor Associates.

17:16 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |