28-04-12

Chinees online gaming boekt omzet van bijna 6 miljard dollar

De populatie van de Chinese online gamers bestaat uit betalende deelnemers. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Niko Partners. De onderzoekers stelden vast dat 64 procent van de populatie betaalt om aan online games te kunnen deelnemen. Dat niveau ligt volgens de onderzoekers gevoelig hoger dan in andere groeimarkten. Online gaming zou in China volgens het rapport een omzet realiseren van 5,8 miljard dollar. Gezien de relatief lage penetratie van het Chinese internet, heeft online gaming er volgens Niko Partners nog een belangrijke groeimarge.

In januari van dit jaar telde China volgens het China Internet Network Information Center een online populatie van 513 miljoen gebruikers. Daarbij werden 180 miljoen online gamers geteld. De onderzoekers merken op dat de online game-inkomsten zich nu over een brede waaier van platformen en genres uitbreiden dan enkele jaren geleden het geval was, toen het zogenaamde Massively Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG) het grootste gedeelte van de inkomsten op de Chinese markt vertegenwoordigde.

De onderzoekers merken op dat de online gamesector in China nog belangrijke groeimarges heeft. Het internet heeft in China op dit ogenblik immers nog altijd slechts een penetratie van 37,7 procent, tegenover ongeveer 75 procent in de Verenigde Staten. Er wordt ook opgemerkt dat in China ook steeds meer veertigplussers geïnteresseerd raken in online games. Deze groep zou inmiddels 10 procent van de totale online game-populatie vertegenwoordigen.

Lees Verder

13:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china, internet, gaming |  Facebook |

Druggebruik bij zestigplussers op twintig jaar vertienvoudigd

Het aantal druggebruikers van middelbare leeftijd blijft toenemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het King's College in Londen. De onderzoekers merken op dat het druggebruik van zestigplussers in Groot-Brittannië de voorbije twintig jaar is vertienvoudigd. Het fenomeen is volgens de Britse wetenschappers nog een uitvloeisel van de vrijgevochten jaren zestig en zeventig. Toen zijn de huidige zestigplussers immers beginnen te experimenteren met drugs en weigeren ze die oude gewoontes op te geven.

Niet alleen het gebruik van cannabis, maar ook van cocaïne, lsd en amphetamines is volgens de onderzoekers bij de oudere bevolkingsgroepen toegenomen. Opgemerkt wordt dat vijf jaar geleden 2 procent van de Britse senioren toegaf de twaalf maanden voordien drugs gebruikt te hebben. Twintig jaar geleden ging het slechts om 0,2 procent van de totale seniorenpopulatie. Er wordt aan toegevoegd dat de tolerantie bij de bevolking van middelbare leeftijd nog gevoelig hoger ligt dan bij de vijfenzestigplussers.

In de leeftijdsgroep tussen vijftig en vierenzestig jaar zegt 11,4 procent ooit in zijn leven cannabis genomen te hebben, vergeleken met slechts 1,7 procent bij de vijfenzestigplussers. Onderzoeksleider Robert Stewart voorspelt dat het illegale druggebruik bij gepensioneerden in de toekomst nog meer ingeburgerd zal raken, aangezien een generatie die tijdens zijn jeugd geregeld drugs gebruikte, ouder aan het worden is. Die generaties beschouwen drugs volgens de onderzoekers veel minder als een taboe.

Lees Verder

13:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: drugs, gezondheid |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Finse concern Nokia is niet langer de grootste fabrikant van mobiele telefoons ter wereld. Na veertien jaar onafgebroken marktleider te zijn geweest, moet Nokia wijken voor zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung. Dat blijkt uit berekeningen van het onderzoeksbureau Strategy Analytics. Samsung verkocht volgens het bureau tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 93,5 miljoen mobiele telefoons, waaronder 44,5 miljoen smartphones. Dat betekent dat ongeveer één op de vier verkochte mobiele telefoons van Zuid-Koreaanse herkomst is. Nokia kwam aan een verkoopstotaal van 82,7 miljoen mobiele telefoons. Ook op het gebied van smarphones is Samsung marktleider geworden, ten nadele van Apple.

De voormalige Franse trader Jérôme Kerviel, die twee jaar geleden veroordeeld werd wegens het veroorzaken van een recordverlies bij zijn toenmalige werkgever Société Générale, gaat in de tegenaanval. Kerviel dient volgens zijn raadsman een klacht in tegen de bank wegens schriftvervalsing en gebruik van valse stukken. De bank zou stemopnames van de trader gemanipuleerd hebben. De opnames zouden gebeurd zijn toen Kerviel bij zijn meerderen werd geroepen om hem tot een bekentenis te dwingen. Kerviel zou toen duidelijk gemaakt hebben dat zijn meerderen op de hoogte waren van zijn acties, maar die fragmenten zouden uit de bandopname - gebeurd zonder medeweten van Kerviel - zijn gewist. In juni wordt het beroep van Kerviel, die zijn onschuld vasthoudt, behandeld.

Het ratingbureau Standard & Poor's heeft de kredietwaardigheid van Spanje met twee stappen naar beneden bijgesteld. Er wordt ook gewaarschuwd voor mogelijke verdere verlagingen. Het ratingbureau vreest dat de Spaanse overheid meer schulden moet maken om zijn banken te ondersteunen. Omdat de economie van het land blijft inkrimpen, verwacht het ratingbureau bovendien dat de begrotingsproblemen van het land zullen toenemen. In een reactie heeft de Spaanse overheid gezegd dat de afwaardering het gevolg is van de kortetermijn-effecten van de economische hervormingen en dat het bureau de effecten op lange termijn niet heeft meegerekend. Spanje gaat er vanuit dat zijn economie op de middellange termijn zal profiteren van de hervormingen.

De Russische gasproducent Gazprom heeft het voorbije jaar een nettowinst gerealiseerd van 1,3 biljoen roebel. Dat komt overeen met een bedrag van 34 miljard euro. Tegenover het jaar voordien is er sprake van een stijging met 35 procent. De omzet steeg met bijna 30 procent tot 4,6 biljoen roebel. Het Russische concern vertegenwoordigt inmiddels 27 procent van de totale Europese gasmarkt, de belangrijkste afzetmarkt van Gazprom. Twee jaar geleden had Gazprom een aandeel van 24 procent op de Europese gasmarkt. Omdat de Russische regering de belasting op de gasindustrie wil verhogen, waarmee het land zijn stijgende overheidsuitgaven wil helpen dekken, verwachten waarnemers dit jaar een moeilijker periode voor het concern.

De Griekse regering is door een groep burgers wegens misdaden tegen de menselijkheid voor het Internationaal Strafhof in Den Haag gedaagd. Het initiatief komt van Olga Yeritsidou, een psychologe uit Athene, die een groep andere opposanten van de Griekse overheidspolitiek rond zich heeft verzameld. De psychologe voert aan dat de bezuinigingsmaatregelen van de Griekse overheid de onderdanen van het land van hun vrijheid beroven. Er wordt opgemerkt dat de overheid zijn burgers van hun inkomen en bezit beroven, zodat ze geen toegang meer hebben tot huisvesting, voedsel, medische diensten of onderwijs. De groep daagde de regering eerst voor een Griekse rechtbank, maar daar werd de klacht afgewezen.

Het bedrijf Ferrero zal zijn Amerikaanse klanten een schadevergoeding van 4 dollar per pot chocopasta Nutella betalen. De producent was voor de rechter gedaagd door een Amerikaanse vrouw, die beweerde dat onvoldoende duidelijk is gemaakt hoeveel vetten Nutella bevat en het product onterecht als een gezonde maaltijd wordt gepromoot. Ferrero heeft daarop een minnelijke schikking getroffen. In totaal zal Nutella een bedrag van 3,05 miljoen dollar betalen. De schikking geldt enkel voor de Verenigde Staten. Ferrero heeft zich ook geëngageerd om een aantal reclameboodschappen over de pasta te wijzigen en de bestanddelen van Nutella meer in detail te omschrijven. Ferrero ontkent de betichting, maar zegt de schikking in het belang van het bedrijf getroffen te hebben.

De verkoop van dure sportwagens in Italië lijdt zwaar onder de hardere aanpak van belastingontduiking onder de regering van de hervormingsgezinde premier Mario Monti. Dat heeft Filippo Pavan Bernacchi, hoofd van de brancheorganisatie Federauto, gezegd. Er wordt op gewezen dat de verkoop van Ferrari tijdens het eerste kwartaal van dit jaar in Italië met 51 procent is gedaald. Bij Maserati werd zelfs een terugval met 70 procent opgetekend. Volgens Bernacchi durven rijke Italianen nauwelijks nog in een dure wagen te rijden, omdat zij daarmee de aandacht zouden kunnen trekken van overijverige belastinginspecteurs. De maatregelen zullen de sector volgens Bernacchi dit jaar ruim 100 miljoen euro kosten.

De Saudische opgeslagen olievoorraden zijn tussen december en februari gestegen tot een record van 35,4 miljoen vaten. Dat blijkt uit cijfers van de Joint Organisations Data Initiative. Analisten noemen het vreemd dat Saudi-Arabië zijn olieproductie naar het hoogste niveau in dertig jaar tijd heeft opgedreven om die vervolgens op te slaan. Volgens ramingen produceert Saudi-Arabië op dit ogenblik meer dan tien miljoen vaten olie per dag. Volgens de waarnemers zou de voorraadopbouw mogelijk verband kunnen houden met de toenemende politieke spanningen tussen het westen en Iran, maar er wordt vooral gedacht dat het land wil anticiperen ook een binnenlandse piek in de vraag naar energie de volgende zomer, onder meer door het massale gebruik van airconditioning.

Het Europees budget moet volgend jaar 9 miljard euro meer betalingen voorzien dan dit jaar. De Europese portefeuille zou daardoor met 6,8 procent stijgen tot 138 miljard euro. Dat staat in de ontwerpbegroting die de Europese Commissie heeft goedgekeurd. Volgens José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, is die stijging nodig om alle onbetaalde rekeningen te vereffenen voor projecten die mee gefinancierd worden door Europa. De hogere begroting kreeg meteen felle kritiek vanuit Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Die lidstaten willen de begroting bevriezen op 1 procent van het bruto binnenlandse product van de Europese Unie en vinden dat Europa in deze tijden van besparing het goede voorbeeld moet geven.

De gewezen Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft in de jaren zeventig belangrijke sommen geld betaald aan de Cosa Nostra. In ruil voor die betalingen zou de Siciliaanse maffia de familie van Berlusconi hebben beschermd. Tot die conclusie is het Italiaanse Hof van Cassatie gekomen. De contacten tussen Berlusconi en de maffia zouden zijn verlopen via Marcello Dell'Utri, een senator uit het Siciliaanse Palermo en een vertrouweling van de gewezen premier. De rechters stellen echter vast dat Berlusconi en Cosa Nostra ook een aantal gemeenschappelijke belangen hadden. Het akkoord met Dell'Utri ging volgens de rechters daarom niet alleen over bescherming, maar ook over samenwerking.

Het Britse telecomconcern Vodafone neemt Cable & Wireless (C&W), de eigenaar van het grootste glasvezelnetwerk in Groot-Brittannië, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1 miljard pond. Vodafone, de grootste aanbieder van mobiele telefonie ter wereld, verzekert zich met de overname van een stevige positie op de markt voor breedbandinternet. Cable & Wireless werd in de negentiende eeuw opgericht om delen van het Britse Rijk met elkaar te verbinden. Het bedrijf was onder meer betrokken bij de aanleg van de eerste telecomkabels onder zee. Vodafone was de enige overgebleven bieder voor Cable & Wireless, nadat het Indiase Tata Communications onlangs uit de race was gestapt.

De Nederlandse koningin Beatrix heeft het vernieuwde Madurodam in Den Haag geopend. Het park, dat vol staat met honderden miniaturen van Nederlandse objecten, was vijf maanden lang gesloten voor een grootschalige renovatie. Bij die renovatie werd er onder meer gewerkt aan de uitbouw van interactieve mogelijkheden. Daardoor kunnen de bezoekers voortaan zelf aan de slag met de diverse Nederlandse monumenten. Onder meer kan het schaalmodel van de Oosterscheldekering worden bediend of kunnen in de haven van Rotterdam schepen worden geladen of gelost. Het park werd zestig jaar geleden ook door Beatrix, die toen nog prinses was, geopend. Sinds dertig jaar is de vorstin beschermvrouw van Madurodam.

Eurostar - de hogesnelheidstrein tussen Brussel, Parijs en Londen - heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 2,24 miljoen passagiers vervoerd. Dat betekent een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 7 procent tot 211 miljoen pond. De operator voert aan dat de groei te danken is aan de toeristische sector. In de zakelijke sector werd nagenoeg een status-quo opgetekend tegenover vorig jaar. Eurostar stelt echter grote verwachtingen bij reizen naar Londen tijdens de zomerperiode. Londen verwacht de volgende zomer immers een bezoekerspiek door de organisatie van de Olympische Spelen en het zestigjarig jubileum van de Britse koningin.

Radamel Falcao was het voorbije jaar de duurste transfer uit de voetbalwereld. Falcao stapte voor een bedrag van 52 miljoen euro over van FC Porto naar Altético Madrid. Dat blijkt uit een rapport van de Fédération Internationale de Football Associations (FIFA). Op de tweede plaats staat Sergio Agüero, die voor een bedrag van 43 miljoen euro van Atlético Madrid naar Manchester City werd getransfereerd. Agüero daalt die tweede plaats met Javier Pastore, die voor eenzelfde bedrag van US Palermo naar Paris Saint-Germain verhuisde. Daarna volgen de overstap van Alexis Sánchez van Udinese Calcio naar FC Barcelona (39 miljoen euro), Cesc Fabregas van Arsenal FC naar FC Barcelona (36 miljoen euro) en Edin Džeko van VfL Wolfsburg naar Manchester City FC (35 miljoen euro).

Steven Schwarzman, de topman van het Amerikaanse investeringsfonds Blackstone, heeft het voorbije jaar een vergoeding ontvangen van 148,5 miljoen dollar. Dat blijkt uit een rapport van de financiële informatieverstrekker Dealbook. Schwarzman staat daarmee op de eerste plaats in de rangschikking van Dealbook, gevolgd door David Rubenstein van Carlyle met 137,8 miljoen dollar en Henry Kravis van Kravis Kolhberg Roberts met 94 miljoen dollar. De vergoeding van Schwarzman voor 2011 bestond uit een vast jaarsalaris van 350.000 dollar, een deelname in de winst van 4,6 miljoen dollar, een uitkering van 74 miljoen dollar uit fondsen die Blackstone beheert en een dividenduitkering van 69,6 miljoen dollar als aandeelhouder van de groep.

Meer Nieuws

07:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-12

Landbouwer en jager-verzamelaar leefden compleet naast elkaar

De Europese landbouwers en jagers-verzamelaars tijdens het Stenen Tijdperk hadden een totaal verschillende genetische achtergrond en leefden meer dan duizend jaar compleet naast elkaar voor het tot een versmelting kwam. Dat is de conclusie van een team onderzoekers onder leiding van wetenschappers aan de Uppsala University. Het Deens-Zweedse onderzoeksteam merkt op dat de genetische variant van de Europeanen onder sterke invloed staat van de landbouwers uit landbouwers-migranten uit het Stenen Tijdperk, hoewel ook nog een aantal genen van de jager-verzamelaar overblijven.

"De landbouw ontwikkelde zich ongeveer elfduizend jaar geleden in het Midden-Oosten en had ongeveer vijfduizend jaar geleden ook het grootste gedeelte van continentaal Europe bereikt," aldus het webmagazine Physorg. "De voorbije honderd jaar is gedebatteerd over de verspreiding van de landbouw en de impact van de activiteit op de Europese bevolking. Volgens sommigen was landbouw een idee dat zich over Europa heeft verspreid, terwijl anderen vermoedden dat groepen migranten de techniek met zich mee zouden genomen hebben naar de verschillende regio's."

Het genetisch profiel van landbouwer uit het Stenen Tijdperk komt volgens de onderzoekers overeen met de huidige bevolking van het mediterrane gebied, zoals Cyprus. De jagers-verzamelaars zouden daarentegen meer gelijkenissen vertonen met de huidige Noord-Europanen. Er wordt aan toegevoegd dat de landbouwrevolutie werd gedreven door groepen die vanuit het zuiden van Europa naar andere regio's emigreerden en daar lange tijd parallel met de lokale handelaars leefden.

Lees Verder

14:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: landbouw, jager-verzamelaar |  Facebook |

Bouw definitieve sarcofaag voor kerncentrale Tsjernobil gestart

In Oekraïne is gestart met de bouw van een nieuwe sarcofaag boven de kerncentrale van Tsjernobil, waar zesentwintig jaar geleden een ontploffing van een nucleaire reactor voor het zwaarste kernongeval uit de geschiedenis heeft gezorgd. Met de bouw van de sarcofaag, die de kerncentrale definitief zou moeten afschermen, is een investering gemoeid van ongeveer 1,5 miljard euro. De financiële middelen voor de definitieve sarcofaag werden aangedragen door het Chernobyl Shelter Fund, waarin de internationale gemeenschap een bijdrage levert voor de beveiliging van de centrale.

Na de ontploffing van de kerncentrale werd een voorlopige sarcofaag over de beschadigde reactor geplaatst, maar duidelijk was dat er een definitieve bescherming moest worden aangebracht. De nieuwe sarcofaag zou minstens een eeuw in dienst moeten kunnen blijven en is uitgerust met hightech-apparatuur die veilig decontaminatie-werk binnen de vernielde reactor mogelijk moet maken. De bouw van de sarcofaag zou ongeveer 990 miljoen euro kosten. De decontaminatie zou een investering van 1,5 miljard euro vergen.

Chernobyl ligt amper honderd kilometer van de Oekraïense hoofdstad Kiev en ligt dicht bij de grenzen met Rusland en Wit-Rusland. Het gebied rond de kerncentrale is nog altijd zwaar vervuild en zal een verboden gebied blijven. Internationale donoren hebben tot nu toe al 550 miljoen euro samengebracht voor de bouw van de sarcofaag. Het saldo van de investering zal worden aangebracht door de European Bank of Reconstruction and Development. In de eerste drie maanden na de kernramp stierven achtentwintig reddingswerkers aan de stralingsziekte.

Inmiddels zouden echter al meer dan 25.000 reddingswerkers aan de gevolgen van de nucleaire besmetting zijn gestorven.

Lees Verder

14:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tsjernobil, kernongeval, sarcofaag |  Facebook |

Online shopping-cultuur wereldwijde consument heel verschillend

De online shopping-gewoonten zijn onderhevig aan significante culturele verschillen over de hele wereld. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf WorldPay, aanbieder van betaaltechnologieën, in vijftien verschillende landen. In het algemeen wordt opgemerkt dat het bestedingspatroon in de opkomende markten gemiddeld hoger ligt dan in de mature landen. De onderzoekers stelden vast dat de India gemiddeld 36 procent van het beschikbare bestedingsbudget aan online goederen en diensten wordt uitgegeven. In Groot-Brittannië is dat slechts 25 procent.

Groot-Brittannië staat op de eerste plaats in de geïndustrialiseerde wereld. Continentaal Europa kent de laagste bestedingsbudgetten, met 13 procent in Finland, 17 procent in Spanje en 19 procent in Frankrijk. Het wereldwijde gemiddelde over de vijftien onderzochte markten bedraagt 22 procent. Ondanks die culturele verschillen is er volgens de onderzoekers toch ook sprake van een globalisering, waarbij inmiddels 44 procent van de consumenten een aankoop heeft gedaan bij een buitenlandse verkoper. Australische consumenten staan daarbij op de eerste plaats (76 procent).

De culturele verschillen kunnen volgens WorldPay ook worden doorgetrokken naar het gebruik van verschillende platformen. Daarbij blijken Chinese consumenten het vaakst gebruik te maken van smartphones (46 procent), terwijl het platform in Frankrijk slechts een beperkte populariteit kent (7 procent). WorldPay zegt wel een opmerkelijke neiging naar media-fragmentatie opgemerkt te hebben, waarbij steeds meer consumenten zowel mobiele apparaten als laptops en desktops gebruiken om aankopen te doen.

Lees Verder

14:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: online, shopping |  Facebook |

Jonge vrouwelijke autobestuurder kan tekstberichten niet laten

Jonge vrouwelijke autobestuurders zijn sneller geneigd om achter het stuur tekstberichten te versturen dan hun mannelijke generatiegenoten. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van het bureau Prince Market Research. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 38 procent van de vrouwelijke autobestuurders tussen vijftien en eenentwintig jaar toegeeft tekstberichten gelezen te hebben tijdens het rijden. Bovendien geeft 27 procent toe ook zelf berichten verstuurd te hebben. Bij hun mannelijke generatiegenoten gaat het om respectievelijk 17 procent en 11 procent.

"De onderzoekers stelden vast dat 66 procent van de ondervraagde jongeren zichzelf bestempelt als een uitermate veilig autobestuurder, terwijl nagenoeg alle anderen zich een relatief veilig chauffeur vindt," merkt het persbureau AFP op. "Nochtans geeft een grote gedeelte van de ondervraagden toe dat ze achter het stuur ook andere activiteiten doen, gaande van het veranderen van muziek in de stereo-installatie tot eten en drinken."

"Er moet duidelijker worden gemaakt dat ook één slok koffie, één draai aan de stereo-installatie of één blik op het mobiele telefoontoestel voldoende kan zijn om bij een ongeval betrokken te raken," merkt Angela Patterson, verantwoordelijke voor veiligheidsprogramma's bij tieners bij bandenproducent Bridgestone, op. "Het onderzoek heeft immers duidelijk aangetoond dat jongeren nog niet voldoende doordrongen zijn van de risico's van verstrooidheid achter het stuur."

Lees Verder

14:19 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: automotive, mobiele telefonie |  Facebook |