27-06-16

Egyptische piramides vroeg voorbeeld van stedelijke planning

De Egyptische tempels en piramides waren één van de eerste vormen van stedelijke planning. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Chicago.

Lees Verder

https://news.uchicago.edu/article/2016/06/17/book-chronicles-rise-urban-planning-ancient-egypt

17:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De nieuwe sluizen van het Panama-kanaal zijn officieel in gebruik genomen. Het Chinese containerschip Cosco Shipping Panama was het eerste vaartuig dat het sluizencomplex van Agua Clara, dat de capaciteit van het kanaal verdubbelt, aan de Atlantische Oceaan passeerde. Met de werken was een investering van 5,25 miljard dollar gemoeid. Door praktische problemen en stakingen liepen de werken bijna twee jaar vertraging op. De Panama Canal Authority hoopt met de grotere capaciteit een groter aantal gebruikers te kunnen aantrekken. Daarbij wordt vooral gekeken naar belangrijke delen van de trafieken op het Suez Kanaal, dat goedkoper is en schepen van alle omvang kan ontvangen, maar vaak een omweg eist.

Chipproducent Intel overweegt zijn divisie cyberbeveiliging, het voormalige McAfee, te verkopen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gezegd. Intel kocht McAfee zes jaar geleden voor een bedrag van 7,7 miljard dollar. Volgens de bronnen zouden een aantal investeerders mogelijk interesse tonen in de activiteiten. De verkoop van de divisie zou kaderen in de heroriëntering van Intel, dat zich meer op chips voor cloudtechnologieën en datacenters zou willen toeleggen. Intel had McAfee gekocht om een sterke veiligheidstechnologie in zijn chips te kunnen implementeren, maar die plannen werden uiteindelijk nooit gerealiseerd.

Noorwegen gaat zijn defensie-uitgaven aanzienlijk optrekken. Dat is een preventieve maatregel tegen de toenemende onvoorspelbaarheid van Rusland. Dat heeft Erna Solberg, premier van Noorwegen, gezegd. Indien het voorstel wordt aanvaard, zullen de Noorse militaire uitgaven over de volgende twintig jaar met ruim 22 miljard euro worden opgetrokken. Daarbij zullen onder meer vier duikboten worden aangekocht, terwijl ook de vloot gevechtsvliegtuigen en spionagevliegtuigen zal worden uitgebreid. Noorwegen plant ook een grotere troepenmacht in Finnmark, het noordoostelijke deel van het land dat aan Rusland grenst. Tevens zouden er plannen zijn om systematischer grenscontroles uit te voeren.

De Nederlandse keten Beter Bed heeft de overname van zijn Zweedse sectorgenoot Sängjätten afgerond. Dat heeft Beter Bed bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet verstrekt. Sängjätten telt zestien eigen winkels en negen franchisevestigingen in Zweden. Het bedrijf heeft vijftig mewerkers en realiseert een jaaromzet van 10 miljoen euro. Door de transactie wordt Beter Bed volgens Ton Anbeek, topman van de Nederlandse keten, een toonaangevende partij op de Zweedse markt. Bovendien biedt de overname volgens hem ruimte voor verdere groei op andere Scandinavische markten. Beter Bed is al actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk.

Hongkong is voor expats de duurste stad van de wereld. De voorbije drie jaar werd de ranglijst aangevoerd door Luanda, hoofdstad van Angola, die nu echter naar de tweede plaats is gezakt. Dat blijkt uit een rapport van consulent Mercer. Tegenover vorig jaar is de waarde van de Hongkong dollar volgens Mercer echter gevoelig gestegen, waardoor het leven in de Aziatische metropool duurder is geworden. De top tien bestaat verder uit Zürich, Singapore, Tokio, Kinshasa, Shanghai, Genève, N’Djamena en Peking. Brussel, dat vorig jaar door de goedkopere koers van de euro niet in de top honderd was opgenomen, staat nu op een 86ste plaats. Helemaal onderaan staat Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

De bioscoopgroep Kinepolis opent in Breda in de maand augustus de eerste volledige laserbioscoop van Europa. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Voor de installatie van de technologie werd samengewerkt met het beeldvormingsbedrijf Barco. Kinepolis introduceerde twee jaar geleden als eerste Europese bioscoopexploitant de lasertechnologie van Barco. Het nieuwe complex in Breda bestaat uit tien zalen, die plaats zullen bieden aan 1.727 bezoekers. De lasertechnologie van Barco zorgt volgens Eddy Duquenne, chief executive van Kinepolis, voor een groter gebruiksgemak, terwijl door de afwezigheid van lampen ook een aanzienlijke energiebesparing zal kunnen worden gerealiseerd.

De ombudsman van de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB) heeft het voorbije jaar 323 klachten van reizigers ontvangen. Dat betekende een stijging met 30 procent tegenover het jaar voordien. Problemen rond vervoerbewijzen vertegenwoordigden 57 procent van alle klachten. Dat aandeel bleef nagenoeg status-quo tegenover het jaar voordien. Opmerkelijk is dat 25 procent van het aantal klachten buiten de bevoegdheid van de ombudsman vallen. Uiteindelijk bleek 50 procent van de klanten ontvankelijk, tegenover 39 procent het jaar voordien. Negen jaar geleden bleek slechts 17 procent van de klachten ontvankelijk. Uiteindelijk wordt op 52 procent van de klachten ingegaan.

Jacques Vermeiren (52) wordt begin volgend jaar chief executive van het Havenbedrijf Antwerpen. Hij wordt de opvolger van Eddy Bruyninckx, die het bedrijf vijfentwintig jaar heeft geleid. Vermeiren was gedurende drie jaar chief executive van hoogspanningsnetbeheerder Elia, maar moest vorig jaar opstappen na een conflict met de gemeentelijke holding PubliT, hoofdaandeelhouder van het energiebedrijf. Daarna lanceerde hij The Shift, een bedrijvennetwerk voor duurzaamheid. Volgens het Havenbedrijf kan de ervaring van Vermeiren in de energiesector bijzonder belangrijk zijn voor de omgang met het industriële gebeuren in de haven. Ook heeft Vermeiren ervaring met een publieke aandeelhouder.

Na volgend jaar moet de afstand tussen Brussel en Amsterdam met de trein in tweeënhalf uur moeten kunnen worden afgelegd. Dat heeft François Bellot, Belgisch minister van mobiliteit, met zijn Nederlandse collega Sharon Dijksma afgesproken. De Benelux-trein heeft voor het traject op dit ogenblik drie uur en twintig minuten nodig. De winst moet gerealiseerd worden door de introductie van een aantal technische verbeteringen aan de sporen en een betere interactie tussen de vervoersplannen van de Nederlandse en Belgische spoorbedrijven. Door de ingrepen zou de trein voor een verbinding tussen beide metropolen concurrentieel moeten worden met de auto.

De Zweedse kledinggroep Hennes & Mauritz (H&M) heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een winst van 7 miljard kroon of 750 miljoen euro geboekt. Dat betekende een daling met 20 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 2 procent tot 54 miljard kroon. De winstdaling wordt vooral toegeschreven aan de ongunstige weersomstandigheden in Europa, waar met koude temperaturen en omvangrijke neerslag rekening diende te worden gehouden. Om de verkoop te stimuleren, werden belangrijke kortingen aangeboden. Die strategie had echter een negatieve impact op de winstcijfers. Ook wordt gewezen op de negatieve impact van de sterke dollar.

De Antwerpse watermaatschappij Waterlink gaat de volgende jaren 205.000 intelligente watermeters installeren. De watermaatschappij heeft daarover een concessie-overeenkomst ondertekend. De apparatuur zal worden geleverd door de bedrijven Engie Fabricom en Hydroko. Bedoeling is dat de watermeters automatisch de dagelijkse meterstanden zullen doorsturen, waardoor het gemakkelijker wordt de kosten van het verbruik te beheren. Bovendien zou het mogelijk worden om lekken sneller te ontdekken, zodat het verlies van water kan worden beperkt. Ook kan het watergebruik vanop afstand worden geregeld, zodat ook bij wanbetalers geen volledige afsluiten noodzakelijk zou zijn.

Bij het Franse modehuis Dior is Maria Grazia Chiuri benoemd tot nieuw artistiek directeur. Chiuri maakte vooral naam bij het Italiaanse modehuis Valentino en wordt bij Dior de eerste vrouwelijke artistiek directeur in zeventig jaar. Chiuri staat bij het Franse modehuis voor een moeilijke opdracht. Ze moet het modehuis weer aantrekkelijk maken na het plotse vertrek van Raf Simons in oktober vorig jaar. Ook moet Chiuri de verkoop, die al ruim een jaar daalt, opnieuw doen stijgen. Een gelijkaardige operatie kon Chiuri samen met haar creatieve partner Pierpaolo Piccioli bij Valentino wel tot een goed einde brengen, waardoor het Italiaanse huis opnieuw één van de meest winstgevende luxemerken werd.

Het Amerikaanse schoenenmerk Skechers heeft zijn magazijn in Milmort bij Luik voor de derde keer in veertien jaar tijd vergroot. Vanuit het depot wordt heel Europa voorzien van schoenen. De totale oppervlakte wordt van 22.000 vierkante meter naar 98.500 vierkante meter uitgebreid. Skechers merkt op tot de operatie te hebben beslist omdat de vraag op de Europese markt blijft stijgen. Europa is na de Verenigde Staten de grootste markt voor Skechers. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werden vanuit het Luikse magazijn 8,1 miljoen paar schoenen verdeeld. Het magazijn biedt werk aan 250 mensen. Door de uitbreiding zouden een vijftigtal bijkomende werknemers worden aangetrokken.

Tegen het einde van dit decennium moeten alle nieuwe wagens in België met een zwarte doos zijn uitgerust. Dat heeft François Bellot, federaal minister van mobiliteit, bekend gemaakt. Verkeersspecialisten, waaronder het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), verwachten bijzonder veel van de zwarte doos. Er zou zijn vastgesteld dat dat bestuurders beter op hun rijgedrag letten wanneer ze weten dat hun activiteiten achter het stuur worden geregistreerd. Ook politie en justitie zullen volgens de minister bij zware, onduidelijke ongevallen de gegevens van de zwarte doos kunnen opvragen. Het is nog niet duidelijk op welke manier ook verzekeraars over de verzamelde gegevens kunnen beschikken.

De Duitse spoorvervoerder DB Cargo, dochter van Deutsche Bahn, wil in Nederland een test doen met een zelfrijdende goederentrein. Daarvoor werd aan de Nederlandse spoornetbeheerder ProRail toestemming gevraagd. De test zou in de herfst plaatsvinden op de Betuwelijn, de goederenspoorlijn die de Rotterdamse haven met het Duitse Ruhrgebied verbindt. Het project is de eerste test met een zelfrijdende trein in Europa. Opgemerkt wordt dat er wel, net zoals bij vliegtuigen op automatische piloot, wel een machinist aan boord blijft. De Duitse spoorwegen willen begin volgend decennium treinen voor het vervoer van passagiers en goederen op commerciële trajecten automatisch laten rijden.

Meer Nieuws

10:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-16

Digitale werknemer heeft geen problemen met verhuis

In de digitale sector is een grote meerderheid van de werknemers bereid naar een ander geografisch gebied te verhuizen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau The Candidate over de digitale industrie in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.recruitmentgrapevine.com/article/2016-06-20-relocation-offers-on-the-increase

14:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europees openbaar vervoer laat opnieuw groei optekenen

In de Europese Unie werden twee jaar geleden 57,9 miljard verplaatsingen met het openbaar vervoer geregistreerd. Daarmee heeft het Europese openbare vervoer het hoogste niveau bereikt sinds de start van de eeuw. Dat is de conclusie van een onderzoek van de International Association of Public Transport (UITP). Er kon ook de eerste keer opnieuw een groei worden geregistreerd sinds het uitbreken van de economische crisis acht jaar geleden, die tot een stagnatie had geleid. De bus is het populairste vervoermiddel (55,8 procent), gevolgd door de metro (16,1 procent), de tram (14,5 procent) en de stadstrein (13,6 procent).

Duitsland kende twee jaar geleden met 10,9 miljard verplaatsingen twee jaar geleden in de Europese Unie de grootste activiteit op het gebied van openbaar vervoer. Op de tweede plaats staat Groot-Brittannië met 7,7 miljard reizen, gevolgd door Frankrijk met 7,6 miljard verplaatsingen. De grootste groei werd echter opgetekend in Frankrijk, Italië, Polen en Groot-Brittannië, die gezamenlijk een stijging met 600 miljoen reizen tegenover het jaar voordien lieten noteren. De onderzoekers benadrukken verder dat tussen de verschillende landen opmerkelijke verschillen kunnen worden opgetekend. Vaak kan daarbij een duidelijke link met de tewerkstelling worden gemeld.

“In vergelijking met het begin van dit decennium kan in zeventien lidstaten een stijging worden gemeld,” wordt er opgemerkt. “Alleen in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Litouwen, Malta, Zweden en Groot-Brittannië kon echter een significante stijging worden geregistreerd. Bulgarije is de enige lidstaat waar sinds het begin van deze eeuw elk jaar een achteruitgang moest worden gemeld. Spanje, Ierland en Italië, die zwaar door de economische crisis werden getroffen, konden twee jaar geleden een terugkeer naar de groei noteren.” Bij de hoofdsteden kon Brussel de grootste groei sinds het begin van het decennium melden. Gemiddeld ligt de vraag in de hoofdsteden tweeënhalve keer groter dat het nationale vlak.

“Op een gemiddelde werkdag maken in de Europese Unie 185 miljoen passagiers gebruik van het openbare vervoer,” benadrukt Alain Flausch, secretaris-generaal van de International Association of Public Transport. “Een gemiddelde forens doet drie keer per week beroep op het openbaar vervoer.”

Lees Verder

14:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: openbaar vervoer |  Facebook |

Verband tussen gezondheid en relatie bij jonge volwassenen

Bij jonge volwassenen is een goede relatie vaak gelinkt aan een betere fysieke en mentale gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University at Buffalo.

Lees Verder

http://www.buffalo.edu/news/releases/2016/06/032.html

14:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Warm klimaat stimuleert gewelddadige criminaliteit

Een gebrek aan belangrijke verschillen tussen de verschillende seizoenen is een mogelijke verklaring voor een hogere frequentie van gewelddadige criminaliteit in warmere klimaatregio’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Ohio State University. De onderzoekers merken op dat het gedrag van de bevolking in belangrijke mate gestuurd wordt door cultuur, die een grote impact ervaart van het klimaat. Wel wordt opgemerkt dat de theorie nog door een aantal verdere studies moet worden bevestigd, maar konden alvast belangrijke aanwijzingen voor het verband worden geregistreerd.

Er is al langer vastgesteld dat rond de evenaar vaker gewelddadige feiten moeten worden geregistreerd dan in andere regio’s van de wereld. Tot nu toe werd daarbij opgemerkt dat warme temperaturen mensen oncomfortabel zouden maken en tot een grotere irritatie zou leiden, waardoor men agressiever zou worden. Maar dat geeft geen verklaring voor meer extreme daden zoals moord. Anderzijds werd opgemerkt dat warmere temperaturen mensen meer in open lucht laat leven, waardoor de kansen op conflictsituaties toenemen. Maar dat verklaart niet waarom er meer geweld kan worden opgetekend bij 25 graden Celsius dan bij 35 graden Celsius. In beide temperaturen leven mensen immers meer buitenshuis.

“Het verband tussen het warmere klimaat en het agressievere gedrag kan daarentegen worden gelinkt aan een gebrek aan variatie in de seizoenen,” zegt onderzoeksleider Paul van Lange, professor psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. “De combinatie van warmere temperaturen en weinig seizoensvariaties leiden immers tot een snellere levensstijl, waarbij ook minder aandacht wordt geschonken aan de toekomst en minder zelfcontrole noodzakelijk blijkt. Een beperkte variatie tussen de verschillende seizoenen maakt het immers minder noodzakelijk zich voor te bereiden op een andere levensstijl.”

“Door een sterke variatie in de seizoenen moet men zich immers voorbereiden op een koudere periode, onder meer door het aanleggen van voedselreserves of brandstofvoorraden of het vervaardigen van warme kledij,” stippen de onderzoekers aan. “Wanneer men zich daarentegen geen zorgen over de toekomst moet maken, geniet men een grotere vrijheid. Daardoor zal men een grotere oriëntatie op het heden vertonen en een snellere levensstijl laten optekenen. De bevolking is minder strikt met tijd, is minder geïnteresseerd in geboortecontrole en krijgt vroeger en meer kinderen. Door een lagere zelfcontrole dreigt men ook sneller geneigd te zijn met agressie en geweld op problemen te reageren.

Lees Verder

14:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klimaat, criminaliteit |  Facebook |

Jongeren hechten meer belang aan likes dan volwassenen

Jongeren gedragen zich in sociale media heel anders dan volwassenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University. Onder meer blijken jongeren veel meer belang te hechten aan positieve reacties.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-06-nuances-social-media.html

14:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Interesse in virtuele realiteit niet beperkt tot games

De interesse in virtuele realiteit blijft niet louter beperkt tot games, maar richt zich op een veel bredere waaier van activiteiten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Greenlight bij ruim twaalfhonderd consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden immers vast dat virtuele realiteit voor het publiek ook interessant lijkt voor onder meer toerisme, entertainment, evenementen, binnenhuisinrichting en onderwijs. Uit het onderzoek bleek ook dat na een ervaring met virtuele realiteit 86 procent van de ondervraagden gewag maakt van een positieve beleving en zegt van plan te zijn andere toepassingen van de technologie te willen uitproberen.

Vastgesteld werd dat 73,5 procent van de ondervraagden zegt geïnteresseerd te zijn in toepassingen van virtuele realiteit op het gebied van toerisme, reizen en avontuur, terwijl 67,3 procent verwijst naar film en video, gevolgd door evenementen (67 procent), binnenhuisinrichting (65,9 procent) en onderwijs (63,9 procent). Gaming komt met een score van 61 procent pas op een zesde plaats. Consumenten met omvangrijke budgetten voor hightech tonen zich bijzonder enthousiast over de technologie. Daar loopt de interesse voor toerisme op tot 76,3 procent, gevolgd door film en video (71,4 procent), evenementen (71,2 procent), binnenhuisinrichting (70,3 procent), gaming (68,9 procent) en onderwijs (68,2 procent).

“Virtuele realiteit is altijd al veel meer geweest dan louter een medium voor gaming-ervaringen,” merkt Clifton Dawson, chief executive van Greenlight. “Onder meer door de aandacht van de media, maar vaak wordt echter een overdreven nadruk gelegd op de mogelijkheden van de technologie in een gaming-omgeving, maar in werkelijkheid blijkt dat consumenten een brede waaier van mogelijke toepassingen zien. Het onderzoek toonde een brede en bijzonder positieve interesse in virtuele realiteit. Ontwikkelaars van content en platformen voor virtuele realiteit moeten dan ook met die ruime mogelijkheden rekening houden.”

Lees Verder

14:19 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: virtuele realiteit |  Facebook |

Honger in kindertijd leidt tot gewelddadig gedrag in latere leven

Honger in de kindertijd kan worden gelinkt aan een groter risico op gewelddadig gedrag in het latere leven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas.

Lees Verder

http://www.utdallas.edu/news/2016/6/20-32065_Researchers-Link-Childhood-Hunger-Violence-Later-i_story-wide.html?WT.mc_id=NewsHomePageCenterColumn

14:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Investeerders hebben een groter vertrouwen in Donald Trump dan in Hillary Clinton. Dat blijkt uit een onderzoek van het persbureau Bloomberg en het bureau Morning Consult. Vastgesteld werd dat 50 procent van de ondervraagde investeerders geloofde dat een verkiezing van Trump tot president van de Verenigde Staten een positieve impact zou hebben op hun portefeuille. Slechts 33 procent van de ondervraagden was diezelfde mening toegedaan over een verkiezing van Hillary Clinton. In het algemeen werd tevens vastgesteld dat de investeerders van plan zijn hun portefeuille aan te passen. Daarbij zou, ongeacht de uiteindelijke uitkomst van de verkiezingen, ruim een kwart streven naar een grotere veiligheid.

De Japanse autobouwer Nissan heeft aan zijn chief executive Carlos Ghosn over het voorbije jaar een beloning van 1,1 miljard yen of 9,3 miljoen euro uitgekeerd. Dat komt neer op een loonsverhoging tegenover het jaar voordien. Het is de tweede keer dat Ghosn bij Nissan een vergoeding van meer dan 1 miljard euro ontvangt. Dat salaris komt echter naast de beloning die Ghosn ook krijgt als chief executive van de Franse constructeur Renault, waar de topman een salaris van 7,2 miljoen euro ontving. Nissan wijst er echter op dat de chief executives van de grote autobouwers in de wereld het voorbije jaar een gemiddelde verloning van 22,2 miljoen dollar hebben ontvangen. Dat betekende een stijging met 14 procent.

Begin juli gaat op het eiland Cyprus de luchtvaartmaatschappij Cobalt van start. Het bedrijf hoopt te kunnen profiteren van de grotere toeristische interesse voor het eiland. Cobalt hoopt de nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij van Cyprus te kunnen worden. Achttien maanden geleden verdween Cyprus Airways, dat het slachtoffer was geworden van de economische recessie. Cobalt wil zich in eerste instantie richten op toeristen uit Groot-Brittannië, Rusland en Griekenland. Cobalt start met vijf vliegtuigen en mikt voorlopig op zestien bestemmingen. Cyprus heeft vorig jaar 2,65 miljoen toeristen ontvangen. Dat is het hoogste aantal in veertien jaar tijd.

Marc Coucke investeert samen met zakenpartner Bart Maerten tot het einde van dit decennium een bedrag van 50 miljoen euro in het nieuwe themapark La Petite Merveille in de Waalse stad Durbuy. De initiatiefnemers stellen dat het project gericht is op duurzaam toerisme. Het park opent begin juli zijn deuren, maar zou pas tegen de paasvakantie volgend jaar helemaal klaar zijn. Het nieuwe project brengt de bestaande themaparken La Petite Merveille en Durbuy Adventure, net een gezamenlijke oppervlakte van 300 hectare, samen. Er zijn ook plannen om op het domein een museum voor moderne kunst op te richten. Concrete details over dat project zijn echter nog niet bekend.

De reclame benadert vrouwen nog altijd teveel met stereotypes. Dat heeft Keith Weed, topman van de marketingdienst bij de multinational Unilever, op het reclamefestival in Cannes toegegeven. Het bedrijf analyseerde duizend advertenties over de hele wereld en concludeerde dat in de helft van de campagnes vrouwen op een stereotiepe manier worden afgebeeld. Slechts 1 procent van alle campages worden vrouwen als humoristische personen omschreven. Slechts 2 procent zou de aandacht trekken op de intelligentie van de vrouw, terwijl amper 3 procent vrouwen als leiders bekijkt. Ook werd vastgesteld dat 80 procent van de vrouwen zich in de stereotypes niet herkent. Unilever wil stoppen met stereotiepe campagnes.

Het Franse bedrijf Rexel, distributeur van elektrisch materiaal, heeft de samenwerking met zijn Belgische topman Rudy Provoost stopgezet. Provoost, die tot vijf jaar geleden topman was van Philips Lighting, kon zich niet akkoord verklaren met de nieuwe voorwaarden die door de raad van bestuur zouden worden geïntroduceerd. Op aandringen van de activistische aandeelhouder Cevian Capital wordt een scheiding gemaakt tussen de chief executive en de voorzitter. Provoost combineerde beide functies en kon zich niet bij de splitsing neerleggen. Ian Meakins zal de functie van voorzitter opnemen, terwijl Patrick Berard de operationele leiding over het bedrijf krijgt.

Het mijnbouwbedrijf Anglo American Platinum (Amplats) verwacht dat de winst over de eerste zes maanden van het jaar 20 procent lager zal uitkomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het conceren kampt naar eigen zeggen met een belangrijke daling van de metaalprijzen, vooral te wijten aan moeilijkheden met de Chinese economie en een overaanbod op de markt. Vele grondstoffenbedrijven zagen zich daardoor genoodzaakt projecten te stoppen en mijnen van de hand te doen. Amplats vertegenwoordigt 40 procent van de wereldwijde platinaproductie. Amplats boekte tijdens de eerste helft van vorig jaar een winst van 169 miljoen dollar.

Conflicten en vervolging hebben vorig jaar 65,3 miljoen mensen op de vlucht gedreven. Daarmee werd voor de eerste keer in de geschiedenis de grens van 60 miljoen vluchtelingen overschreden. Dat blijkt uit een rapport van de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR). Opgemerkt wordt dat 40,8 miljoen slachtoffers ontheemd waren in eigen land, terwijl 21,3 miljoen mensen buiten de eigen landsgrenzen veiligheid zochten. Tenslotte wachtten 3,2 miljoen mensen in het buitenland de resultaten van hun asielaanvraag af. Filippe Grandi, de hoge commissaris voor de vluchtelingen, wees er ook op dat de vluchtelingenroutes steeds gevaarlijker worden en steeds meer doden eisen.

De Amerikaanse zakenman Martin Shkreli ligt in conflict met de hiphop-groep Wu-Tang Clan. De muzikanten willen een nieuw album uitbrengen, maar dat is hen volgens Shkreli contractueel verboden. De zakenman kocht vorig jaar het laatste album van Wu-Tang Clan voor een bedrag van 2 miljoen dollar. Hij was de enige koper van het werk. In het verkoopcontract werd overeengekomen dat Wu-Tang Clan contractueel gebonden is aan een publicatieverbod van nieuwe muziek. Wu-Tang Clan betwist echter de inhoud van het contract. Shkreli vergaarde zijn fortuin in de farmasector, maar is bijzonder controversieel nadat hij In de Verenigde Staten de prijs van de aidspil Daraprim met meer dan 5.000 procent liet stijgen.

Royal Bank of Scotland (RBS) wil in Groot-Brittannië nog eens ongeveer negenhonderd banen schrappen. Dat hebben bronnen tegenover het persbureau Reuters gezegd. De ingreep zou vooral gebeuren in de informatica-divisie en in de backoffice-activiteiten. Waarnemers merken op dat de bank zijn wereldwijde ambities terugschroeft om zich meer op retailoperaties in eigen land te kunnen focussen. De operatie komt bovenop het verdwijnen van achttienhonderd banen dat door de bank eerder dit jaar al werd aangekondigd. Ross McEwan, chief executive van Royal Bank of Scotland, had eerder bekend gemaakt dit jaar 800 miljoen pond te willen besparen. De bank had begin dit jaar eigen land 64.000 werknemers.

Investeerder Kohlberg Kravis Roberts (KKR) bouwt een fonds voor Europees vastgoed uit. Dat heeft Guillaume Cassou, hoofd van de Europese vastgoeddivisie bij de investeerder, bevestigd. KKR Real Estate Partners Europe spitst zich toe op immobiliën in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Italië. Inmiddels werd al 739 miljoen dollar verzameld voor het Europese fonds. Cassou zegt dat investeerders een grote interesse tonen in Europees vastgoed. De regio staat immers aan de drempel van een herstel, terwijl de prijzen nog altijd bijzonder aantrekkelijk blijven in vergelijking met andere regio’s in de wereld. De investeerder heeft een wereldwijde vastgoedportefeuille van 2,7 miljard dollar.

In Manhattan is de beroemde modefotograaf Bill Cunningham (87) overleden. Dat heeft de Amerikaanse krant New York Times, waarvoor Cunningham veertig jaar lang heeft gewerkt, gemeld. Cunningham werd vooral bekend met zijn straatfotografie voor de Amerikaanse krant. De man had de gewoonte om met de fiets door de straten van New York op zoek te gaan naar boeiende mensen voor zijn rubriek in de New York Times. De Amerikaanse krant noemt Cunningham dan ook een toegewijd chroniquer en een opmerkelijk antropoloog. De fotograaf was recent met een beroerte opgenomen in het ziekenhuis, waar hij ook overleden is. Cunningham kreeg ook in Frankrijk het Legion d’Honneur.

De grootste banken en beurshuizen ter wereld investeren dit jaar ongeveer 1 miljard dollar in blockchain, de digitale techniek die onder meer virtuele munten zoals bitcoin mogelijk maakt. Dat blijkt uit een onderzoek van Greenwich Associates, die ruim honderddertig financiële groepen over hun intenties met blockchain ondervroeg. Een meerderheid van 70 procent ziet blockchain als een manier om de operationele kosten te verminderen en de duur van financiële transacties in te korten. Onder meer de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq en de Australian Securities Exchanges (ASX) testen toepassingen met blockchain uit. Blockchain toont volgens het rapport steeds meer zijn nut voor de financiële sector.

Het uitzendbedrijf Randstad heeft een overnamebod uitgebracht op zijn Franse sectorgenoot Ausy, gespecialiseerd in adviseurs, ontwikkelaars en ingenieurs op technisch vlak. Met de transactie zou een bedrag zijn gemoeid van ruim 280 miljoen euro. Het bod zou door de directie en bestuurders van het Franse bedrijf worden gesteund. Ausy boekt een jaaromzet van 394 miljoen euro. De groep is actief in tien landen, waarbij echter vooral de focus ligt op Frankrijk, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Het Franse bedrijf telt 4.500 werknemers. Met een overname wil Randstad zijn positie als uitzendbureau van hoogwaardig technisch personeel, waaronder informatici, op het Europese vasteland versterken.

Bij het Japanse telecomconcern Softbank heeft president Nikesh Arora onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Arora kwam twee jaar geleden in dienst van Softbank en werd algemeen bestempeld als de waarschijnlijke opvolger van Masayoshi Son, oprichter en topman van het Japanse telecomconcern. Arora, die eerder voor Google werkte, werd vorig jaar bij Softbank benoemd tot president. Hij was onder meer bezig met investeringen in beginnende technologiebedrijven. Arora, die in India werd geboren, is één van de best betaalde bedrijfsbestuurders ter wereld. Het voorbije boekjaar ontving hij een beloning van 73 miljoen dollar. Hij blijft wel als adviseur verder aan het Japanse telecomconcern verbonden.

Meer Nieuws

10:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-16

Diversifiëring cruciaal voor welvaart van de stad

Ook voor steden is diversifiëring een belangrijke voorwaarde om hun economische groei op peil te houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cambridge University.

Lees Verder

http://www.cam.ac.uk/research/features/blueprint-for-success-what-makes-a-city-thrive

09:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijde druggebruik laat status-quo optekenen

Het wereldwijde druggebruik laat een status-quo optekenen. In de Verenigde Staten neemt de populariteit van heroïne echter toe. Dat is de conclusie van een rapport van het United Nations Office on Drugs and Crime.

Lees Verder

http://fox8.com/2016/06/25/u-n-worldwide-drug-use-steady-but-heroin-on-rise-in-u-s/

08:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zichtbaarheid blijft groot probleem voor display-reclames op desktops

Zichtbaarheid blijft een groot probleem voor display-reclames op desktops. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van ComScore tijdens het eerste kwartaal van dit jaar.

Lees Verder

http://www.mediapost.com/publications/article/276679/how-ad-blocking-invalid-traffic-and-viewability-i.html

08:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eén op drie gebruikers Facebook deelt elke dag content

Bijna één op drie gebruikers van Facebook deelt elke dag content. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Fractl bij ruim tweeduizend gebruikers van het sociale netwerk.

Lees Verder

http://www.cio.com/article/3078552/social-networking/nearly-a-third-of-all-facebook-users-share-content-every-day.html

08:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketeers geven prioriteit aan geïndividualiseerde campagne

Voor een grote meerderheid van de marketeers is een geïndividualiseerde marketing een grote prioriteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten Teradata en Forbes Insights.

Lees Verder

http://www.prnewswire.com/news-releases/new-global-survey-from-forbes-insights-and-teradata-marketing-applications-reveals-agility-best-route-to-individualized-marketing-300269256.html

08:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Leeftijd en geslacht heeft weerslag op angstigheid

Vrouwen en personen onder de leeftijdsgrens van vijfendertig jaar lopen het grootste risico op angstigheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cambridge University.

Lees Verder

http://www.cam.ac.uk/research/news/women-and-people-under-the-age-of-35-at-greatest-risk-of-anxiety

08:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Auto heeft ongunstige impact op het lichaamsgewicht

De auto heeft een ongunstige impact op het lichaamsgewicht. Vooral mannen dreigen in problemen te komen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Australian Catholic University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160607113022.htm

08:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In de Verenigde Staten heeft het hooggerechtshof verdeeld geoordeeld over het plan van president Barack Obama om miljoen illegale immigranten te behoeden voor deportatie en hen een werkvergunning te geven. Telkens vier rechters stemden voor en tegen het plan van de president. Door de verdeeldheid blijft de uitspraak geldig van het federaal hof van beroep in New Orleans, die het plan van de president had afgewezen en had gezegd dat Obama niet de bevoegdheid had de immigranten een hernieuwbare werkvergunning te geven. Normaal telt het Hooggerechtshof negen leden, maar sinds het overlijden van Antonin Scalia in februari blijven nog slechts acht rechters over, waardoor de huidige patstelling mogelijk werd.

De Chinese overheid heeft negen fabrieken gesloten en verscheidene mensen gearresteerd voor hun betrokkenheid bij een schandaal met giftige atletiekpistes. De pistes, die in scholen werden aangelegd, bevatten industrieel afval zoals autobanden en elektriciteitskabels. De voorbije jaren was er in de Chinese pers meermaals sprake van kinderen die ziek werden na een blootstelling aan giftige dampen. Die kwamen vrij uit de synthetische laag van de pistes. Ouders van leerlingen uit een basisschool in Peking voerden dagenlang actie tegen de fabrikanten van de pistes. Hun kinderen kregen neusbloedingen en allergische reacties na het sporten. Tientallen bedrijven zouden pistes fabriceren op basis van gerecycleerd afval.

Led Zeppelin heeft zijn hit Stairway to Heaven niet gestolen van de Californische groep Spirit. Dat is het oordeel van een jury in Los Angeles, die geen substantiële gelijkenissen zegt gevonden te hebben. Tegen de compositie van de Britse rockgroep werd twee jaar geleden een klacht ingediend door Michael Skidmore, de zaakwaarnemer die de nalatenschap beheert van Randy California, de overleden gitarist van Spirit. Hij vorderde miljoenen schadevergoedingen wegens plagiaat omdat Led Zeppelin de akoestische intro van Stairway to Heaven zou hebben gepikt van het nummer Taurus, dat drie jaar eerder werd gecomponeerd. Led Zeppelin heeft de aantijgingen altijd afgewezen.

Koeweit heeft een aanklacht ingediend tegen het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Het emiraat eist een schadevergoeding van 1 miljard dollar omdat het nationaal olympisch comité van het land onrechtmatig zou hebben geschorst. Dat heeft de Koeweitse minister Salman Al-Hamoud Al-Sabah, bevoegd voor jeugd en informatie, gezegd. Er is volgens de minister ook geen adequaat onderzoek gebeurd. De aanklacht werd ingediend bij een Zwitserse rechtbank. Het is niet duidelijk of Koeweit ook de Wereldvoetbalbond (Fifa) gerechtelijk laat vervolgen. In oktober werd Koeweit immers ook door de Fifa geschorst omdat de overheid zich teveel zou mengen in het beleid van de sportieve instanties van het land.

De Amerikaanse sportkledingfabrikant Nike heeft beslist om zijn nieuw ontwerp voor de tennisjurken van de deelneemsters aan het tornooi van Wimbledon in te trekken. Het nieuwe ontwerp werd immers niet door alle speelsters enthousias onthaald. Veel speelsters zouden de jurk te kort vinden. Ook zou de jurk tijdens wedstrijden voortdurend opwaaien en daarmee het spel van de tennissters verstoren. Enkele speelsters hadden het probleem bij Nike aangekaart. De Amerikaanse groep besloot daarop om de outfit terug te roepen en aan te passen. Nike riep de tennissters in een email op om hun uitrusting opnieuw in te leveren, zodat de nodige verbeteringen zouden kunnen worden aangebracht.

De Canadese smartphoneproducent BlackBerry heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 400 miljoen dollar, tegenover 658 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Die daling was onder meer het te wijten aan de tegenvallende verkopen van het eerste model van het bedrijf met het besturingssysteem Android. John Chen, topman van BlackBerry, merkte op dat het toestel te duur bleek ten opzichte van de concurrentie. Er wordt nu gewerkt aan twee nieuwe modellen. Eén exemplaar is voorzien voor de lagere prijscategorie. Het bedrijf leed een verlies van 670 miljoen dollar, tegenover een winst van 68 miljoen dollar het jaar voordien.

De Amerikaanse boekenketen Barnes & Nobles opent nog dit fiscale jaar vier nieuwe conceptwinkels die een uitgebreidere eetkaart zullen aanbieden en ook bier en wijn zullen serveren. Een eerste winkel zal in oktober worden geopend in Eastchester in de staat New York. Daarna volgen nog filialen in de Edina Galleria in Edina (Minnesota), het Palladio in Folsom (Californië) en het One Loudon in Loudon (Virginia). Barnes & Nobles hoopt met het aantal extra publiek aan te trekken en de klanten langer in de winkels te houden. Barnes & Nobles had de voorbije twee jaar zwaar te lijden onder de concurrentie van Amazon, dat met een groter aanbod en lage prijzen veel klanten van de boekenketen kon inpikken.

Het Japanse farmabedrijf Nipro Europe start nog deze zomer de bouw van zijn nieuwe hoofdzetel in het bedrijvenpark Mechelen-Noord. Het bedrijf heeft daarover een akkoord bereikt met het Mechelense stadsbestuur. Op de site komt ook een hoogtechnologisch onderzoekscentrum. In dat onderzoekscentrum zullen volgens het bedrijf verplegend personeel en onderzoekers worden uitgenodigd om trainingen te volgen in nieuwe, grensverleggende medische toepassingen van het bedrijf. Op dit ogenblik heeft Nipro alleen in Japan een gelijkaardige onderzoekscentrum. Op het Europees hoofdkantoor zullen een honderdtal werknemers aan de slag zijn. Met het project is een investering gemoeid van 25 miljoen euro.

Bij Honda Motor Europe in Zellik hebben directie en vakbonden gisteren de consultatiefase over de herstructurering afgesloten. De vakbonden merken dat alsnog een belangrijke aantal arbeidsplaatsen konden worden gered. Honda had immers bij de aankondiging van de reorganisatie aangekondigd in Zellik dertig banen te willen schrappen. Het bedrijf wou immers een aantal activiteiten concentreren in Frankrijk, Duitslans, Engeland, Spanje en Italië. De voorbije weken werd op de Europese hoofdzetel in Frankrijk echter beslist de herstructurering in de perken. Daardoor zullen uiteindelijk in Zellik slechts vijf banen dienen te worden geschrapt. Voor de betrokken werknemers zal een sociaal plan worden opgesteld.

Een consortium van de bedrijven Icade, Besix en Engie gaat voor de Fédération Française de Rugby (FFR) een nieuw stadion bouwen in Ris-Orangis, op de site van een oude hippodroom nabij Parijs bouwen. Het consortium zal ook instaan voor het onderhoud.Het stadion krijgt 82.000 zitplaatsen, een schuifdak en een verplaatsbare grasmat. Het complex wordt één van de grootste stadions in Europa. Met de bouw zou een investering gepaard gaan van bijna 600 miljoen euro. De werken zullen eind volgend jaar van start gaan. De eerste wedstrijden zouden over vijf jaar moeten kunnen worden georganiseerd. Het nieuwe stadion krijgt een oppervlakte van 18 hectare en situeert zich in een domein van 133 hectare.

De Franse cementproducent Lafarge heeft geld betaald aan en deals gesloten met Daesh en andere terreurgroepen om zijn belangen in Syrië te beschermen. Dat heeft de Franse krant Le Monde gemeld. Verwezen wordt naar de Jalabiya-fabriek op 150 kilometer ten noordoosten van de Syrische stad Aleppo. Die fabriek werd negen jaar geleden door Lafarge gekocht en werd vijf jaar geleden operationeel. Sindsdien kreeg Daesh steeds meer gebieden rond de fabriek in handen. Lafarge zou met Daesh afspraken hebben gemaakt om de productie tot september twee jaar geleden verder te kunnen zetten. Nadien werd de fabriek gesloten en is nu een uitvalsbasis voor westerse troepen.

De Amerikaanse cosmeticaketen Nyx heeft aan de Langemunt in Gent zijn eerste Belgische winkel geopend. Nyx is met de verkoop van kwalitatieve make-up aan betaalbare prijzen al vijftien jaar ontzettend populair in Verenigde Staten. Het bedrijf, ontstaan in Los Angeles, is inmiddels één van snelstgroeiende cosmeticamerken op de Amerikaanse markt en werd twee jaar geleden door de Frans groep LOréal overgenomen. Vorig jaar werd een eerste Europese filiaal geopend, maar het cosmeticamerk is van plan om zich op korte tijd in heel wat grote Europese steden te vestigen. Ook in België zullen dit jaar nog enkele winkels volgen.

De Amerikaanse bouwgroep Lennar heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar omzet gerealiseerd van 2,75 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 180 miljoen dollar naar 218,5 miljoen dollar. De groei is te danken aan het aanhoudend herstel op de Amerikaanse huizenmarkt. Het langzame en gestage herstel van de huizenbouw werd volgens Stuart Miller, chief executive van Lennar, gesteund door de lage rente, de bescheiden loongroei, het positief consumentenvertrouwen en de lage werkloosheid, gecombineerd met de krappe woningvoorraden. Het aantal opgeleverde huizen kende een groei met 12 procent.

Het Amerikaanse groep Sun Products wordt door het Duitse concern Henkel overgenomen van de investeringsmaatschappij Vestar Capital. Met de overname is een bedrag gemoeid van 3,6 miljard dollar. De transactie moet de positie van Henkel in de strijd met Procter & Gamble kunnen versterken. Sun Products is producent van onder meer de merken Sun Light en Snuggle. Door de overname wordt Henkel de tweede grootste partij op de Amerikaanse markt voor wasproducten. Sun Products realiseerde vorig jaar in Noord-Amerika het voorbije jaar vorig jaar een omzet van 1,4 miljard euro. Het bedrijf heeft ongeveer tweeduizend medewerkers in dienst. Henkel boekte in dezelfde regio een omzet van 3,6 miljard euro.

Het Nederlandse concern Philips neemt het Noord-Ierse beeldverwerkingsbedrijf PathXL over. Dat heeft Philips bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. PathXL is gespecialiseerd in de digitale beeldverwerking van pathologische analyses, die een cruciale rol hebben bij de diagnose en behandeling van diverse ziekten, waaronder kanker. Volgens Philips moet de overname bijdragen een versnelling van de digitalisering van de workflow binnen de pathologie. In dat kader werd ook een samenwerking met het softwarebedrijf Visiopharm bekend gemaakt. De gezamenlijke knowhow van beide bedrijven moet volgens Philips bijdragen aan betere objectieve diagnoses van borstkanker.

Meer Nieuws

08:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-16

Video kan belangrijke impact hebben op verkiezingen

Video kan een belangrijk element worden bij de verkiezing van de volgende president van de Verenigde Staten. Dat is de conclusie van een onderzoek van de consulenten Tremor Video en Cygnal.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/study-video-big-influencer-for-some-voters.html

18:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketing organiseert minst efficiënte vergaderingen

Marketing-departementen hebben de langste en minst productieve vergaderingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het platform Wisembly.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/marketing-departments-found-to-be-worst-for-long-unproductiv.html

18:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Parkbezoek positief voor mentale en fysieke gezondheid

Een bezoek aan een park gedurende dertig minuten per week heeft al een positieve impact op de mentale en fysieke gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Queensland.

Lees Verder

https://www.uq.edu.au/news/article/2016/06/dose-of-nature-just-what-doctor-ordered

18:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fitness-armbanden onderschatten geleverde inspanningen

De meeste fitness-armbanden onderschatten de fysieke inspanning die wordt geleverd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Queensland.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-06-bands-undervalue-effort.html

18:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tevredenheid mobiele commerce kalft verder af

De tevredenheid van de consument over mobiele commerce heeft de voorbije jaar een opmerkelijke daling laten optekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau LogMeIn.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/consumer-satisfaction-with-mobile-commerce-falling.html

18:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Commerciële herstentraining geraakt door placebo-effect

Ook bij commerciële hersentraining blijken placebo-effecten te werken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de George Mason University.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-06-commercial-brain-training-worth-cognitive-placebo.html

17:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Diploma is geen garantie op succesvolle carrière

In Groot-Brittannië gelooft minder dan de helft van alle studenten dat een diploma hoger onderwijs hen een succesvolle carrière zal garanderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Future Finance.

Lees Verder

http://www.hrreview.co.uk/hr-news/recruitment/students-doubtful-degree-will-pay/95942

17:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Deutsche Bank gaat in eigen land een kwart van zijn filialen sluiten. Daarbij zullen bijna drieduizend banen verdwijnen. Dat heeft de directie van de bank bekend gemaakt. De financiële instelling heeft over de herstructurering een akkoord gesloten met de vakbonden. Er zullen uiteindelijk nog 535 filialen overblijven. Vooral in stedelijke regio’s wil de bank zijn kantorennet afslanken. Het banenverlies zou nog hoger kunnen oplopen, want met de vakbonden wordt nog over duizend extra afvloeiingen onderhandeld. John Cryan, chief executive van Deutsche Bank, wil met de ingreep de financiële situatie van de groep opnieuw verbeteren. Deutsche Bank leed vorig jaar een nettoverlies van 6,8 miljard euro.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Twilio heeft met een introductie op de beurs van New York een bedrag van 150 miljoen dollar opgehaald. Twilio, producent van mobiele en online applicaties, is in de Amerikaanse technologiesector na SecureWorks en Acacia Communications pas de derde beursgang van het jaar. Grootste aandeelhouder is durfkapitalist Bessemer Venture, die een belang van 28 procent in Twilio heeft. Twilio telt 28.000 klanten en realiseerde vorig jaar een omzet van 166 miljoen dollar. Twilio werd acht jaar geleden opgericht door Jeff Lawson, een gewezen topkader van StubHub en Amazon Web Services. Door de beursgang wordt de waarde van Twilio geraamd op 1,2 miljard dollar.

Het Finse bedrijf Supercell - producent van populaire mobiele games zoals Clash of Clans, Hay Day, Boom Beach of Clash Royale - wordt overgenomen door een groep investeerders rond het Chinese concern Tencent. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 8,6 miljard dollar. Tencent verwerft een belang van 84 procent in Supercell, waarvan de totale waarde nu op meer dan 10 miljard dollar worden geraamd. Supercell werd zes jaar geleden opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Helsinki. Er zijn ook filialen in San Francisco, Tokyo, Seoul en Peking. Tot nu toe was Supercell in handen van de Japanse groep Softbank en de huidige en voormalige werknemers van de gameproducent.

De Europese Centrale Bank (ECB) mag in geval van nood wel degelijk staatsobligaties van eurolanden opkopen om de eurocrisis in te dijken. Dat heeft het Duitse Bundesverfassungsgericht in Karlsruhe geoordeeld. Daarmee sluit het Duitse hof zich aan bij een vergelijkbare uitspraak van het Europees Gerechtshof in Luxemburg in juni vorig jaar. De Duitse rechter legt wel een aantal beperkingen op voor de aankoop van de obligaties. Onder meer wordt aangegeven dat de omvang van de operaties vooraf worden begrensd, terwijl er ook voldoende tijd geëist wordt tussen de

uitgifte van de obligatie en de opkoping door de Europese Centrale Bank.

Het Chinese technologiebedrijf Lenovo heeft tijdens het voorbije boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, een verlies geboekt van 128 miljoen dollar, tegenover een winst van 829 miljoen dollar het jaar voordien. Het bedrijf diende voor de eerste keer in zes jaar tijd verliescijfers te melden. De jaaromzet daalde met 3 procent tot 44,9 miljard dollar. Lenovo is de grootste computer-fabrikant ter wereld, maar wordt al geruime tijd met een teruglopende vraag geconfronteerd. Ook lukte men er niet in dochteronderneming Motorola, die twee jaar geleden voor een bedrag van 2,8 miljard dollar werd overgenomen, opnieuw tot bloei te brengen. De serverdivisie kon wel een omzetgroei met 73 procent tot 4,6 miljard dollar melden.

In Groot-Brittannië heeft de bevolking in een referendum met een meerderheid van 52 procent beslist de Europese Unie te verlaten. In Schotland, Noord-Ierland en Londen werd een duidelijke voorkeur opgetekend voor een verder lidmaatschap van de Europese Unie, maar vooral in landelijke gebieden en industriële regio’s werd voor een brexit gestemd. Ook in Wales was er duidelijke voorkeur voor een vertrek uit de Europese Unie. In Londen wou 75 procent van de bevolking in de Europese Unie blijven. Volgens waarnemers zal de Britse premier David Cameron door de uitslag zijn ambt wellicht moeten neerleggen. In Schotland en Noord-Ierland wordt door diverse partijen de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië geëist.

Het metaalbedrijf Umicore heeft van de Franse toezichthouder een boete van 69 miljoen euro opgelegd gekregen wegens een misbruik van zijn marktpositie. Opgemerkt wordt dat Umicore Building Products France de verdelers gedwongen heeft om niet met de concurrentie te werken. Afnemers die deze richtlijnen niet volgden, zouden zijn gesanctioneerd. De praktijken van Umicore hebben volgens de toezichthouder een negatieve impact gehad op de concurrentie. Umicore heeft op dit ogenblik een aandeel van 70 procent op de Franse zinkmarkt. Umicore ontkent de aantijgingen en heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitpraak van de toezichthouder.

Het shoppingcenter Uplace in Machelen krijgt een nieuwe milieuvergunning. Dat heeft Joke Schauvliege, Vlaams minister van leefrmilieu, bekend gemaakt. Een eerste vergunning was vier jaar geleden toegekend, maar werd twee jaar geleden door de Raad van State vernietigd. Minister Schauvliege merkt echter op dat Uplace zijn dossier gevoelig heeft aangepast en zegt dat de betrokken overheidsinstanties over die nieuwe plannen zes gunstige adviezen hebben ingediend. De nieuwe milieuvergunning geldt voor een termijn van twintig jaar. Ook de bouwvergunning van Uplace wordt aangevochten. Dat dossier ligt op dit ogenblik bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Een aantal partijen hebben een bod gedaan op de vestigingen van de Amerikaanse restaurantketen McDonald’s in China en Hongkong. Dat heeft McDonald’s bekend gemaakt. Onder meer zouden biedingen zijn ontvangen van Beijing Tourism Group, Sanpower en ChemChina. De Amerikaanse keten had eerder al aangekondigd zijn restaurants in China aan franchisenemers te willen uitbesteden. De biedingen zouden McDonald’s een bedrag van 3 miljard dollar kunnen opleveren. McDonald’s heeft al meer dan 2.200 restaurants in China, maar zou in het land nog 1.250 bijkomende filialen willen openen. McDonald’s wordt in China geconfronteerd met goedkope concurrentie van lokale partners.

De Franse kabelgroep Altice heeft de overname van het Amerikaanse Cablevision Systems Corporations afgerond. Dat heeft Patrick Drahi, topman van Altice, bekend gemaakt. De voltooiing van de overname van Cablevision markeert volgens Drahi een cruciale stap voor de ontwikkeling van Altice Group. Het Franse bedrijf maakte de overname van Cablevision in september vorig jaar bekend. De transactie heeft een waarde van 17,7 miljard dollar. Cablevision is één van de grootste kabelaars in Amerika. Door de overname bouwt Altice, dat eerder al het Amerikaanse bedrijf Suddenlink overnam, zijn Amerikaanse activiteiten uit tot 4,6 miljoen klanten.

Het Franse modehuis Balmain wordt overgenomen door het investeringsfonds Mayhoola Investments, dat gecontroleerd wordt door de emir van Qatar. Mayhoola heeft ook al het Italiaanse modehuis Valentino in portefeuille. Balmain was sinds twee jaar, na het overlijden van toenmalig eigenaar Alain Hivelin, op zoek naar een overnemer. Financiële details over een de transactie werden niet bekend gemaakt, maar een aantal bronnen maakt gewag van een bedrag van 500 miljoen euro. Het Franse modehuis heeft onder leiding van creatief directeur Olivier Rousteing de jongste vijf jaar een sterke groei gekend. Na de overname door Mayhoola zal op een verdere wereldwijde groei worden gemikt.

Chemiegroep Solvay zoekt een overnemer voor zijn divisies polyamiden en vezels. Dat heeft het persbureau Reuters bekend gemaakt. De verkoop zou Solvay een bedrag tussen 1,8 miljard euro en 2 miljard euro kunnen opleveren. Solvay maakte twee jaar geleden al bekend zijn dochteronderneming Acetow, producent van vezels voor sigarettenfilter, te willen afstoten. Begin dit jaar werd tevens de intentie geuit om ook de afdeling polyamiden te verkopen. De twee divisies leverden vorig jaar een gezamenlijke omzet op van ongeveer 2,5 miljard euro, maar behoren niet meer tot de kernactiviteiten van het bedrijf. Solvay richt zich steeds meer op hoogtechnologische materialen.

De Deense groep Maersk, actief in de scheepvaart en oliewinning, bestudeert strategische opties voor de toekomst. Dat heeft het Deense concern bekend gemaakt naar aanleiding van de installering van Soren Skou (51), die begin juli Nils Smedegaard Andersen als chief executive van Maersk zal opvolgen. Aangegeven wordt dat de bestuursraad aan het nieuwe management de opdracht heeft gegeven de strategische en structurele opties te onderzoeken om beweeglijkheid en synergieën verder te verhogen. Mogelijk zal worden beslist een aantal activiteiten af te stoten en te verkopen, maar ook zou worden uitgekeken naar nieuwe activiteiten die kunnen worden aangeboord.

Het middel Procervic dat Genticel heeft ontwikkeld om baarmoederhalskanker te voorkomen, werkt niet. Dat heeft Benedikt Timmerman, chief executive van Genticel, bekend gemaakt. Genticel testte Procervic gedurende achttien maanden uit op meer dan tweehonderd patiënten. Daarbij bleek echter dat het middel geen betere resultaten opleverde dan een placebo. Timmerman geeft toe dat het bedrijf deze resultaten niet had verwacht en zegt dat Genticel zijn plannen zal moeten aanpassen. Gehoopt werd dat Procervic het humaan papillomavirus, veroorzaker van baarmoederhalskanker, zou kunnen aanpakken vooraleer ziektesymptomen worden vastgesteld.

De financiële groep Merrill Lynch heeft zich akkoord verklaard een schikking van 415 miljoen dollar te betalen om een juridische klacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te kunnen seponeren. Merrill Lynch werd ervan beticht onvoldoende inspanningen te hebben gedaan om 60 miljard dollar activa van klanten te beschermen. Volgens de autoriteiten heeft de financiële groep nagelaten reserves aan te leggen om de deposito’s van klanten te dekken, maar de middelen voor eigen projecten en winsten te hebben aangewend. De instelling zou een bedrag van 58 miljard dollar aan reserves hebben onttrokken en voor de financiering van eigen projecten hebben gebruikt

Meer Nieuws

09:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-16

Meerderheid Amerikaanse werknemers ziet pensioen niet zitten

In de Verenigde Staten zegt bijna twee op drie werknemers niet op vijfenzestigjarige leeftijd met pensioen te zullen gaan. Dat is de conclusie van een onderzoek University of Chicago bij duizend Amerikaanse vijftigplussers.

Lees Verder

http://www.stltoday.com/lifestyles/health-med-fit/many-seniors-saying-no-to-retirement/article_6bd9da59-7fbb-5305-b159-8515db9018d3.html

09:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Illegale economie in gevangenis trekt specifiek publiek aan

In gevangenissen hebben individuen met een zwakkere persoonlijkheid het grootste risico bij de ondergrondse illegale economie te worden betrokken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Surrey.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-06-factors-contribute-prisoners-involved-illicit.html

09:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zorgt luchthaven voor een hogere bloeddruk?

Omwonenden van luchthavens lopen een groter risico met een hoge bloeddruk te worden geconfronteerd. Dat blijkt uit een onderzoek van het Jagiellonian University Medical College in de Poolse stad Krakow.

Lees Verder

http://www.chicagotribune.com/lifestyles/health/sc-airport-noise-heart-health-0629-20160620-story.html

09:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geloof in vrije wil heeft grote impact op zelfbeeld

Het geloof in de vrije wil heeft een grote impact op het zelfbeeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Texas A&M University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160617113502.htm

09:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |