29-06-16

Verkoop wearables verdubbelt tegen begin volgend decennium

Tegen het einde van dit decennium zullen over de hele wereld jaarlijks 213,6 miljoen wearables worden verkocht. Dat is een verdubbeling tegenover het niveau van dit jaar. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC).

Lees Verder

https://www.warc.com/Content/News/N36939_Global_wearables_to_double_by_2020.content

17:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In China heeft vliegtuigbouwer Comac een eerste vlucht met zijn passagiersvliegtuig ARJ21 uitgevoerd. De ARJ21 is het eerste passagiersvliegtuig dat door een Chinees bedrijf is gebouwd en moet de concurrentie met de westerse constructeurs aangaan. De eerste vlucht duurde iets meer dan twee uur en verliep van Chengdu naar Shanghai. De bouw van het toestel heeft meer dan tien jaar vertraging opgelopen. Het vliegtuig biedt plaats aan maximaal negentig passagiers en zal vooral voor regionale vluchten worden ingezet. Inmiddels heeft de fabrikant ruim driehonderd orders ontvangen van Chinese luchtvaartmaatschappijen. Voor een westerse licentie zijn echter belangrijke aanpassingen aan het ontwerp vereist.

De Europese Commissie verlengt de vergunning voor glyfosaat met achttien maanden. Dat heeft Vytenis Andriukaitis, Europees commissaris voor gezondheid, na een bijeenkomst van de Europese landbouwministers in Luxemburg, bekend  gemaakt. De vergunning van glyfosaat verstrijkt eind deze maand. De Europese Commissie probeerde maandenlang een nieuwe vergunning te verstrekken voor glyfosaat, een populair basisproduct voor onkruidverdelgers. Omdat echter bij de lidstaten onvoldoende steun kon worden gevonden, moest de Europese Commissie zelf een beslissing nemen. Volgens diverse milieuverenigingen is glyfosaat kankerverwekkend. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid is het daar niet mee eens.

De aluminiumgroep Corialis uit Lokeren, het moederbedrijf van Aliplast, neemt in Zuid-Afrika zijn concurrent Hinges & Hardware (H&H) over. Dat heeft Johan Verstrepen, chief executive van Corialis Group, bevestigd. Daarbij wordt gewezen naar de complementaire activiteiten van beide bedrijven. Hinges & Hardware richt zich in Zuid-Afrika op de brede markt, terwijl Corialis zich op gespecialiseerde producten zou toespitsen. Hinges & Hardware heeft in Zuid-Afrika acht verschillende vestigingen. Corialis werd tien jaar geleden overgenomen door de financiële goepen Ergon en Sagard, die het bedrijf midden vorig jaar echter doorverkochten aan investeerder Advent.

Buitenlandse topondernemers moeten startup-visums kunnen krijgen om in de Verenigde Staten technologiebedrijven op te richten. Dat heeft de Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton gezegd. Volgens Clinton verliezen de Verenigde Staten teveel talent doordat buitenlandse jongeren wel vaak komen studeren aan Amerikaanse universiteiten, maar het land nadien verlaten omdat de procedures voor ­visums en verblijfsvergunningen teveel problemen zouden opleveren. Om voor een visum in aanmerking te kunnen komen, zouden de kandidaat-ondernemers wel de steun van Amerikaanse investeerders moeten hebben en kunnen garanderen een aantal banen en commerciële doelstellingen te kunnen invullen.

Het fusiebedrijf van Deutsche Börse en de London Stock Exchange (LSE) mag zijn hoofdkwartier niet naar Londen verhuizen. Dat heeft Bafin, de Duitse financiële toezichthouder gezegd. Er kan volgens Felix Hufeld, hoofd van Bafin, moeilijk aanvaard worden dat de belangrijkste beurs in de eurozone zou worden bestuurd vanuit een locatie buiten de Europese Unie. De toezichthouder kan geen veto uitspreken over de fusie, maar heeft wel een belangrijke ­adviserende stem bij het Duitse ministerie van financiën. De Deutsche Schutzvereinigung für Wertpapierbesitz (DSW, de grootste beleggersvereniging van Duitsland, heeft al opgeroepen de fusieplannen opnieuw kritisch te bestuderen.

De Vietnamese hoofdstad Hanoi overweegt tegen het midden van het volgende decennium het gebruik van privévoertuigen te verbieden. Daarbij wordt vooral gemikt op de grote vloot motorfietsen die in Hanoi operationeel is. Op dit ogenblik telt Hanoi 4,9 miljoen motorfietsen, maar tegen het einde van dit decennium zou die vloot tot zeven miljoen exemplaren uitgroeien. Indien er geen maatregelen worden voorzien, dreigen volgens het stadsbestuur grote verkeersproblemen. Daarom wil de overheid het aantal motorfietsen geleidelijk aan te beperken. De plannen van het stadsbestuur kaderen in een strategie om de diensten van het openbaar vervoer verder uit te breiden.

De Franse luchtvaartmaatschappij Chalair Aviation zal vanaf begin juli de verbinding tussen Antwerpen en Hamburg heropstarten. De verbinding werd voordien aangeboden door VLM Airlines, dat onlangs echter failliet werd verklaard. Chalair Aviation vliegt vanuit Antwerpen momenteel al naar het Zwitserse Genève. Daarbij wodt gebruik gemaakt van een Beechcraft, die plaats biedt aan negentien passagiers. Datzelfde toestel zal ook worden ingezet op de lijn Antwerpen-Hamburg. In eerste instantie wordt één vlucht heen en weer tussen Antwerpen en Hamburg worden aangeboden, maar vanaf september zou die frequentie worden verdubbeld. Chalair zegt een snelle verbinding aan te bieden tussen twee belangrijke havens.

Het Duitse autoconcern Volkswagen gaat in de Verenigde Staten 14,7 miljard dollar betalen om een schikking te treffen in het milieuschandaal rond bedriegelijke emissiesoftware. De schikking heeft betrekking op 480.000 dieselwagens. Dat blijkt volgens het persbureau Bloomberg ui documenten die neergelegd werden bij een rechtbank in Californië. De Duitse autobouwer zal de Amerikaanse autoriteiten ook 2,7 miljard dollar betalen voor de oprichting van een fonds dat moet instaan voor de financiering van projecten die de milieuvervuiling moeten helpen terugdringen. Daarnaast zal ook 2 miljard dollar worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van duurzame toepassingen.

In de lente van volgend jaar zal het Waldorf Astoria in New York tijdelijk de deuren sluiten. Het hotel heeft immers een grondige renovatie gepland, waarbij het overgrote deel van de ruim veertienhonderd hotelkamers zal worden omgebouwd tot luxeflats. De werken aan het luxehotel, eigendom van de Chinese Anbang Insurance Group, zouden ongeveer drie jaar in beslag nemen. Uiteindelijk zou het Waldorf Astoria nog tussen driehonderd en vijfhonderd hotelkamers overhouden. Het Waldorf Astoria dateert uit de jaren dertig van de voorbije eeuw en werd twee jaar geleden door Anbang overgenomen voor een bedrag van 1,96 miljard dollar. Dat betekende een record voor de Amerikaanse hotelsector.

Het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical gaat wereldwijd 2.500 banen schrappen. Daarmee wordt het personeelsbestand van de groep met 4 procent afgeslankt. Dat heeft de directie van het concern bekend gemaakt. Aanleiding is de volledige inlijving van het bedrijf Dow Corning, tot nu toe een joint-venture met glasproducent Corning, die echter eind juni uit het samenwerkingsverband stapt. Dow Corning is gespecialiseerd in de productie van siliconen en silicium, onder meer gebruikt in de productie van zonnepanelen. De operatie heeft ook gevolgen voor de fabriek van Dow Corning in Seneffe, waar 110 banen zullen worden geschrapt. In de Waalse fabriek werken op dit ogenblik nog 650 mensen.

Truvo Belgium, uitgever van onder meer de Gouden Gids, heeft het faillissement aangevraagd. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Bij Truvo werken op dit ogenblik 520 mensen. Er zou al een overnamebod zijn voorgelegd door de groep FCR Belgium, die met tweehonderd tot driehonderd medewerkers snel een doorstart zou willen maken. Het overnamebod wordt door de curator bestudeerd. Truvo Belgium heeft zijn hoofdzetel in Berchem en heeft verder vestigingen in Anderlecht, Gent en Luik. Truvo werd negen jaar geleden opgericht en nam de activiteiten rond de Gouden Gids over van Promedia. Het bedrijf zou door de online concurrentie echter onder zware financiële druk hebben gestaan.

De Nederlandse groep Blokker Holding heeft beslist om zijn speelgoedketens Bart Smit en Toys XL in de toekomst bij het zusterbedrijf Intertoys onder te brengen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Bedoeling is dat de vestigingen van Bart Smits vanuit begin volgend jaar gefaseerd zullen worden omgebouwd. Eind volgend jaar zullen ook de megastores van Toys XL zijn omgevormd. Op dat ogenblik zal ook een gezamenlijke webshop worden gelanceerd. Volgens Blokker kan de klant met één merk beter worden benaderd. Omdat Intertoys de meest winkels heeft, werd beslist de activiteiten onder die naam verder te zetten. Door de samenvoeging zullen een aantal functies vervallen, maar ook worden nieuwe banen voorzien.

Koffieproducent Miko uit Turnhout neemt zijn Zweedse sectorgenoot Smiling Faces over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De Belgische koffiegroep was al actief in Malmö en Göteborg, maar breidt zijn Zweedse activiteiten nu ook verder uit naar de regio Stockholm. Smiling Faces levert koffiediensten aan grote en middelgrote klanten. Het bedrijf heeft een veertigtal medewerkers en realiseert een jaaromzet van ruim 9 miljoen euro. Eerder al deed Miko overnames in Kopenhangen in Denemarken en Oslo in Noorwegen. De nieuwe transactie vormt dan ook een verdere stap in de strategie van Miko om zijn aanwezigheid op de Scandinavische markt te versterken.

De Nederlandse Brakel Group, bekend als bouwer van de glazen overkapping van het Rijksmuseum in Amsterdam, neemt het Belgische bedrijf Argina Technics. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Argina Technics levert installaties voor branddetectie en boekt een jaaromzet van 6 miljoen euro. Het bedrijf telt vijfendertig medewerkers. Door de transactie versterkt Brakel Group zijn positie op de Europese markt van brandbeveligingssystemen. De Nederlandse groep wil Argina Technics bundelen met zijn eigen Belgische werkmaatschappij. De fusiegroep. Brakel Group is in handen van het management en de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv.

De Belgische bioscoopgroep Kinepolis opent in Armilla, een voorstad van Granada, zijn zesde Spaanse filiaal. Gerekend wordt dat het nieuwe complex bijna 400.000 bezoekers per jaar kan aantrekken. Kinepolis beschikt in Granada al twaalf jaar over een complex met vijftien zalen die in totaal plaats bieden aan 4.600 toeschouwers. Het complex in Armilla telt acht zalen met 1.693 zetels en wordt een onderdeel van het nieuwe winkelcentrum Nevada dat in november de deuren opent. Kinepolis is achttien jaar actief op de Spaanse markt. Kinepolis is naast Spanje ook nog actief in België, Nederland, Frankrijk, Polen, Luxemburg en Zwitserland.

Meer Nieuws

11:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-16

Visies over stereotypes niet altijd even duidelijk

Bij stereotypes kunnen duidelijke verschillen worden opgetekend tussen expliciete oordelen en impliciete overtuigingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-06-explicit-judgments-differ-implicit-beliefs.html

17:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Japanse vrouwen rekenen financieel op toekomstige partner

Veel Japanse vrouwen rekenen voor de financiering van hun later pensioen op hun toekomstige partners. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Hiroshima University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-06-women-prince-charming.html

17:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tijdstip van maaltijd even belangrijk als inhoud

Het tijdstip van de maaltijd is even belangrijk als de inhoud. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het King's College London. Ook de samenstelling van de groep disgenoten zou een belangrijke impact hebben.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-06/kcl-iw062016.php

17:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwen en mannen kijken verschillend naar ontrouw

Vrouwen en mannen kijken verschillend tegenover ontrouw aan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas en de University of Hawaï.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160621112203.htm

17:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Huwelijk is niet voor alle vrouwen een financiële bescherming

Het huwelijk is niet voor alle vrouwen een financiële bescherming. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-06-marriage-mechanism-low-income-urban-women.html

17:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |