28-06-16

Zwitserland heeft beste levensstandaard van Europa

Zwitserland had vorig jaar de beste levensstandaard van Europa, gevolgd door Denemarken en Duitsland. Dat blijkt uit een onderzoek van de bureaus Glassdoor en Llewellyn Consulting in achttien Europese landen.

Lees Verder

http://www.onrec.com/news/statistics-and-trends/uk-standard-of-living-lags-behind-many-other-european-countries

17:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennial verkiest voor financiën technologiebedrijf boven bank

Millennials hebben in de traditionele banken veel minder geloof dan vroegere generaties en zijn sneller geneigd om hun vertrouwen te stellen in alternatieve financiële partijen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Neopay bij tweeduizend Britse consumenten. De onderzoekers zeggen daarbij duidelijk te hebben kunnen vaststellen dat de traditionele banken door de jongere generatie niet langer als de enige optie voor het beheer van zijn financiën worden bestempeld. Daarentegen vertonen de millennials volgens Neopay steeds meer de neiging om hun financiële belangen aan digitale financiële kanalen toe te vertrouwen.

Uit het onderzoek bleek dat in de leeftijdsgroep tussen achttien en vierentwintig jaar inmiddels 50 procent van alle ondervraagden digitale financiële transacties niet aan een traditionele bank zou toevertrouwen. Daarentegen geeft 32 procent voor die activiteiten wel vertrouwen te hebben in technologiebedrijven zoals Google of Apple. In de oudere generaties loopt dat cijfer terug tot amper 17,5 procent. Ook in de leeftijdsgroep tussen vijfentwintig en vierendertig jaar zegt nog altijd 41 procent voor elektronische financiële transacties geen vertrouwen te hebben in een traditionele bank. Het vertrouwen in de traditionele banken loopt op naarmate de leeftijd van de respondent toeneemt.

“Banken waren traditioneel een synoniem voor betrouwbaarheid en degelijkheid,” benadrukt Scott Dawson, commercieel directeur van Neopay. “Sinds de financiële crisis wordt de robuustheid van de banken echter in vraag gesteld. Bovendien werd de reputatie van de banken verder uitgehold door een grote reeks van schandalen, gecombineerd met twijfels over infrastructuur en veiligheid en de toename van de geautomatiseerde processen. Tegelijkertijd kon de opkomst worden vastgesteld dat nieuwe technologiebedrijven die over een grote rijkdom persoonlijke data beschikking en de grondslag blijken voor innovatie en groei in de bredere economie.”

Lees Verder

15:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: financiën, millennial |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Europese Commissie bereidt mogelijk een derde aanklacht voor tegen het Amerikaanse technologiebedrijf Google. Dat heeft de nieuwssite Politico gemeld. Eerder werden al onderzoeken opgestart tegen het het mobiel besturingssysteem Android en de online prijsvergelijker Google Shopping, maar nu zou de Europese Commissie het advertentieplatform van het bedrijf viseren. Google zou op verschillende manieren op het platform de concurrentie hebben bemoeilijkt en van zijn machtspositie gebruik hebben gemaakt om eigen producten en diensten voorrang te geven. Ook in de twee eerdere onderzoeken is nog geen definitief oordeel gevallen. Het Amerikaanse bedrijf riskeert wel een recordboete.

Het Franse farmaconcern Sanofi en zijn Duitse sectorgenoot Boehringer Ingelheim zijn het eens geworden over een uitwisseling van activiteiten. Sanofi brengt daarbij zijn diergeneeskundedivisie Merial ter waarde van 11,4 miljard euro onder bij Boehringer. Anderzijds neemt de Franse groep de consumentendivisie van Boehringer Ingelheim ter waarde van 6,7 miljard euro over. Naast die uitwisseling betaalt Boehringer ook nog een bedrag van 4,7 miljard euro aan Sanofi. De uitwisseling van activiteiten werd eind vorig jaar al aangekondigd. De Chinese activiteiten van Boehringer vallen buiten de overeenkomst. Verwacht wordt dat de transactie tegen het einde van dit jaar zal kunnen worden afgerond.

Italië investeert mogelijk 40 miljard euro in zijn bankensector. Dat hebben een aantal bronnen tegen het persbureau Bloomberg gezegd. De Italiaanse overheid stelt mogelijk kapitaal of bankgaranties beschikbaar. Dat werd bekend gemaakt na een ontmoeting tussen vertegenwoordigers van de overheid en de Italiaanse centrale bank. Ook waren er informele gesprekken met de Europese Commissie. Over de hulp en de omvang van het mogelijke steunpakket zou op korte termijn een beslissing worden genomen. De Italiaanse bankensector wordt geconfronteerd met 360 miljard euro aan slechte leningen en de financiële instellingen kampen met lage winsten als gevolg van de lage rentestanden.

De twee grote Chinese staalbedrijven Shanghai Baosteel Group and Wuhan Iron & Steel Group werken aan een fusie. Shanghai Baosteel is de tweede grootste staalfabrikant van China, terwijl Wuhan Group op een zesde plaats staat. De fusie zou de grootste staalgroep van het land creëren en zou in omvang de concurrentie kunnen opnemen met wereldwijd marktleider ArcelorMittal. De twee bedrijven hebben samen een marktwaarde van 16,3 miljard dollar en een jaarcapaciteit van 70 miljoen ton. China kampt met een enorme overproductie van staal. De fusie vormt dan ook een onderdeel van de Chinese overheidsplannen om het gebrek aan efficiëntie in de sector aan te pakken.

Bij de de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep Air France-KLM heeft de bestuursraad de aanstelling van Jean-Marc Janaillac als nieuwe chief executive bevestigd. Janaillac, afkomstig van het vervoerbedrijf Transdev, neemt begin juli zijn nieuwe functie op. Bekend werd dat de nieuwe topman hetzelfde beloningspakket zal ontvangen als zijn voorganger Alexandre de Juniac. De bestuursvoorzitter van Air France-KLM geniet een basissalaris van 600.000 euro. Bovendien heeft Janaillac heeft uitzicht op eenzelfde bedrag aan bonussen. Daarvoor moet wel voldaan worden aan onder meer winstdoelstellingen en klanttevredenheid. De Juniac wordt topman van de International Air Traffic Association (Iata).

Supermarktgroep Delhaize doet zijn dochterbedrijf Tom&Co, verkoper van producten voor dieren, van de hand. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Tom&Co wordt overgenomen door de investeringsgroep PetSerCo rond Lionel Desclée de Maredsous, tot nu toe vice-president bij Delhaize België. Desclée was bij Delhaize onder meer eindverantwoordelijke voor Tom&Co en legt zijn functies bij de supermarktgroep neer. Tom&Co heeft een netwerk van 144 winkels in België, Luxemburg en Frankrijk. De merknaam Tom&Co zal blijven bestaan. Bij Delhaize werkten bijna zestig mensen voor Tom&Co. Hun situatie zal door de verkoop niet wijzigen. Het merendeel van de winkels wordt uitgebaat in een franchise-regeling.

Energieleverancier EDF Luminus wil tegen begin november volgend jaar vier gascentrales sluiten. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat de centrales van Seraing, Ham, Angleur en Izegem de voorbije jaren onvoldoende in gebruik zijn geweest. Opgemerkt wordt dat de economische context bijzonder ongunstig is geweest voor de centrales, die gezamenlijk een geïnstalleerd vermogen van 609 megawatt vertegenwoordigen. Het bedrijf had gehoopt voor de centrales van de overheid een vergoeding te kunnen krijgen. De installaties zouden immers als reserve kunnen worden gebruikt om ook bij een piekverbruik een voldoende productieniveau te kunnen garanderen.

Onderzoekers aan de University of Southampton hebben in samenwerking met het Britse bedrijf Reap Systems, ontwikkelaar van geavanceerde aandrijfsystemen, een nieuw type motoren ontwikkeld voor de watertaxi’s die in de Italiaanse stad Venetië worden gebruikt. De Britse ontwikkelaars bouwden een hybride motor die werkt op diesel en elektriciteit. De nieuwe motor moet een ecologischer transport in Venetië garanderen en de verontreiniging in de Italiaanse stad terugschroeven. In Venetië zijn meer dan twintigduizend vaartuigen operationeel. In de stad zou gebruik gemaakt worden van de elektrische motor. In open water zou op diesel kunnen worden overgeschakeld. Deze zomer zullen een aantal tests worden gehouden.

De materialengroep Umicore heeft in de Poolse stad Nowa Ruda, in de buurt van Wroclaw, een nieuwe fabriek voor katalysatoren in gebruik genomen. Met de opening van de nieuwe fabriek hoopt Umicore te kunnen inspelen op de toenemende vraag naar autokatalysatoren, die in de hand wordt gewerkt door de emissiewetgeving in de Europese Unie. Umicore heeft al fabrieken voor de bouw van autokatalysatoren in Duitsland, Frankrijk en Zweden. Met de bouw van de Poolse fabriek was een investering gemoeid van 40 miljoen euro. De fabriek biedt werk aan een tachtigtal werknemers. Opgemerkt wordt dat de fabriek is uitgerust met de meest vooruitstrevende procestechnologieën.

De Britse speelgoedfabrikant Hornby, vooral bekend als producent van miniatuurtreinen, heeft tijdens het voorbije gebroken boekjaar een verlies geleden van 5,7 miljoen pond, tegenover een winst van 1,6 miljoen pond het jaar voordien. Het bedrijf had eerder al voor een negatief resultaat gewaarschuwd, maar het verlies bleek nog zwaarder dan werd verwacht. Om de prestaties opnieuw te verbeteren, werd een herstelplan opgesteld. Daarbij werd aangekondigd dat onder meer 40 procent van de productielijnen zullen worden geschrapt. Met de uitgifte van aandelen wil Hornby ook zijn kapitaal met 8 miljoen pond verhogen. Hornby bracht ook de merken Meccano en Dinky Toys op de markt.

Het materialenbedrijf Nyrstar verkoopt zijn mijn van El Toqui in Chili aan het Australische concern Laguna Gold. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 25 miljoen dollar, maar dat bedrag kan nog oplopen indien de zinkprijzen stijgen. De verkoop van El Toqui is de eerste operatie in de afbouw van de mijnactiviteiten van Nyrstar. Het bedrijf sluit niet uit dat uiteindelijk alle mijnen zullen worden verkocht. Mogelijk zou die operatie in totaal 200 miljoen dollar kunnen opleveren. Die inkomsten dienen Nyrstar de mogelijkheid te geven zijn financiële balans te verbeteren. In mei had Nyrstar bekend gemaakt van een potentiële overnemer van een mijn in Peru had teruggetrokken.

De Zweedse constructeur Volvo Trucks heeft een bijkomend reserve van 250 miljoen euro voorzien voor een Europees onderzoek naar mogelijke prijsafspraken onder producenten van vrachtwagens, dat vijf jaar geleden werd opgestart. Anderhalf jaar geleden had Volvo al eens een provisie van 400 miljoen euro aangelegd. De constructeur ging er toen al van uit dat zijn financiële resultaten geraakt worden door het onderzoek van de Europese Commissie. Volvo voegde eraan toe dat de omvang van de provisie voortdurend zou worden geëvalueerd naarmate het onderzoek vorderde. Alles samen heeft Volvo nu 650 miljoen euro opzijgezet als dekking voor de boete die er vermoedelijk aan komt.

Bij het Zwitserse voedingsconcern Nestlé is de Duitse Ulf Mark Schneider (50) aangesteld tot nieuwe chief executive. Schneider is op dit ogenblik topman van het bedrijf Fresenius, producent van medische apparatuur. Hij wordt bij Nestlé de opvolger van Paul Bulcke, die eind dit jaar zijn functie van chief executive van het Zwitserse concern neerlegt. In de lente van volgend jaar zal Bulcke benoemd worden tot voorzitter van de bestuursraad van Nestlé. In die functie wordt Bulcke de opvolgers van Peter Brabeck-Letmathe, die twaalf jaar bestuursvoorzitter van het bedrijf is geweest, nadat hij Nestlé voordien elf jaar als chief executive had geleid. Paul Bulcke is acht jaar chief executive van Nestlé geweest.

Het Amerikaanse entertainmentbedrijf Disney heeft zich bij zijn nieuwe animatiefilm Moana aan stereotypes over Polynesiërs bezondigd. Dat heeft onder meer de Samoaanse rugbyster Eliota Fuimanono Sapolu gezegd. In de animatiefilm wordt de Polynesische god Maui afgebeeld als een obese man. Ook het Nieuw-Zeelandse parlementslid Jenny Salesa, van Tongaanse origine, noemt de keuzes van Disney onaanvaardbaar. Will Ilolahia, vertegenwoordiger van de Pacific Island Media Association, noemt de Disney-interpretatie van Maui een typisch voorbeeld van Amerikaanse stereotypering. Opgemerkt wordt dat obesitas vooral een probleem is van de geïndustraliseerde wereld. Moana wordt in de herfst uitgebracht.

In Frankrijk hebben de financiële aanklagers gevraagd de Zwitserse bank UBS naar de strafrechter te verwijzen. Daarbij wordt opgemerkt dat de bank heeft geprobeerd om in Frankrijk een uitgebreid systeem van fiscale fraude op te zetten. Ook werd de vervolging gevraagd van Raoul Weil, gewezen verantwoordelijke van de vermogensbank van de Zwitserse groep. Weil zou vorig jaar Franse consumenten bij belastingontduiking hebben geholpen. Daarnaast wordt ook de vervolging van drie andere topkaders van UBS gevraagd. De bank wordt ervan verdacht gedurende acht jaar vermogens van Franse consumenten op Zwitserse rekeningen te hebben verborgen. UBS ontkent echter de aantijgingen met klem.

Meer Nieuws

10:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-16

Digitale kanalen stimuleren telefonische contacten

Digitale kanalen zetten de consument aan vaker telefonisch contact op te nemen met bedrijven. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Invoca.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/study-digital-driving-calls-to-businesses.html

17:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezamenlijke getuigenissen maken minder fouten

Getuigen maken minder vergissingen wanneer ze gezamenlijk worden geïnterviewd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160624110031.htm

17:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gelijke inkomens concentreren zich in dezelfde wijken

In de Amerikaanse steden worden steeds meer concentraties van gezinnen met eenzelfde inkomensniveau opgetekend. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Cornell University.

Lees Verder

http://news.cornell.edu/stories/2016/06/mixed-income-neighborhoods-face-steady-decline

17:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale media belangrijk platform voor mobiele aankopen

Sociale media vormen een belangrijk platform voor mobiele aankopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Criteo bij meer dan tweeduizend Britse consumenten.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/criteo-study-reveals-the-rise-of-copycart-shopping-among-uk.html

17:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |