27-06-16

Verlies van werk kan lichaamsgewicht doen toenemen

Werknemers die in een laat carrière-stadium hun baan verliezen, lopen een grotere kans lichaamsgewicht te winnen. Vooral mannen vormen een risicogroep. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-06-men-gain-weight-jobs-prior.html

17:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketeers plannen video in campagne-strategieën

Twee op drie marketeers is van plan om op korte termijn video in zijn campagne-strategieën op te nemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Animoto.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/studies-video-views-increasing.html

17:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Egyptische piramides vroeg voorbeeld van stedelijke planning

De Egyptische tempels en piramides waren één van de eerste vormen van stedelijke planning. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Chicago.

Lees Verder

https://news.uchicago.edu/article/2016/06/17/book-chronicles-rise-urban-planning-ancient-egypt

17:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De nieuwe sluizen van het Panama-kanaal zijn officieel in gebruik genomen. Het Chinese containerschip Cosco Shipping Panama was het eerste vaartuig dat het sluizencomplex van Agua Clara, dat de capaciteit van het kanaal verdubbelt, aan de Atlantische Oceaan passeerde. Met de werken was een investering van 5,25 miljard dollar gemoeid. Door praktische problemen en stakingen liepen de werken bijna twee jaar vertraging op. De Panama Canal Authority hoopt met de grotere capaciteit een groter aantal gebruikers te kunnen aantrekken. Daarbij wordt vooral gekeken naar belangrijke delen van de trafieken op het Suez Kanaal, dat goedkoper is en schepen van alle omvang kan ontvangen, maar vaak een omweg eist.

Chipproducent Intel overweegt zijn divisie cyberbeveiliging, het voormalige McAfee, te verkopen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gezegd. Intel kocht McAfee zes jaar geleden voor een bedrag van 7,7 miljard dollar. Volgens de bronnen zouden een aantal investeerders mogelijk interesse tonen in de activiteiten. De verkoop van de divisie zou kaderen in de heroriëntering van Intel, dat zich meer op chips voor cloudtechnologieën en datacenters zou willen toeleggen. Intel had McAfee gekocht om een sterke veiligheidstechnologie in zijn chips te kunnen implementeren, maar die plannen werden uiteindelijk nooit gerealiseerd.

Noorwegen gaat zijn defensie-uitgaven aanzienlijk optrekken. Dat is een preventieve maatregel tegen de toenemende onvoorspelbaarheid van Rusland. Dat heeft Erna Solberg, premier van Noorwegen, gezegd. Indien het voorstel wordt aanvaard, zullen de Noorse militaire uitgaven over de volgende twintig jaar met ruim 22 miljard euro worden opgetrokken. Daarbij zullen onder meer vier duikboten worden aangekocht, terwijl ook de vloot gevechtsvliegtuigen en spionagevliegtuigen zal worden uitgebreid. Noorwegen plant ook een grotere troepenmacht in Finnmark, het noordoostelijke deel van het land dat aan Rusland grenst. Tevens zouden er plannen zijn om systematischer grenscontroles uit te voeren.

De Nederlandse keten Beter Bed heeft de overname van zijn Zweedse sectorgenoot Sängjätten afgerond. Dat heeft Beter Bed bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet verstrekt. Sängjätten telt zestien eigen winkels en negen franchisevestigingen in Zweden. Het bedrijf heeft vijftig mewerkers en realiseert een jaaromzet van 10 miljoen euro. Door de transactie wordt Beter Bed volgens Ton Anbeek, topman van de Nederlandse keten, een toonaangevende partij op de Zweedse markt. Bovendien biedt de overname volgens hem ruimte voor verdere groei op andere Scandinavische markten. Beter Bed is al actief in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk.

Hongkong is voor expats de duurste stad van de wereld. De voorbije drie jaar werd de ranglijst aangevoerd door Luanda, hoofdstad van Angola, die nu echter naar de tweede plaats is gezakt. Dat blijkt uit een rapport van consulent Mercer. Tegenover vorig jaar is de waarde van de Hongkong dollar volgens Mercer echter gevoelig gestegen, waardoor het leven in de Aziatische metropool duurder is geworden. De top tien bestaat verder uit Zürich, Singapore, Tokio, Kinshasa, Shanghai, Genève, N’Djamena en Peking. Brussel, dat vorig jaar door de goedkopere koers van de euro niet in de top honderd was opgenomen, staat nu op een 86ste plaats. Helemaal onderaan staat Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

De bioscoopgroep Kinepolis opent in Breda in de maand augustus de eerste volledige laserbioscoop van Europa. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Voor de installatie van de technologie werd samengewerkt met het beeldvormingsbedrijf Barco. Kinepolis introduceerde twee jaar geleden als eerste Europese bioscoopexploitant de lasertechnologie van Barco. Het nieuwe complex in Breda bestaat uit tien zalen, die plaats zullen bieden aan 1.727 bezoekers. De lasertechnologie van Barco zorgt volgens Eddy Duquenne, chief executive van Kinepolis, voor een groter gebruiksgemak, terwijl door de afwezigheid van lampen ook een aanzienlijke energiebesparing zal kunnen worden gerealiseerd.

De ombudsman van de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB) heeft het voorbije jaar 323 klachten van reizigers ontvangen. Dat betekende een stijging met 30 procent tegenover het jaar voordien. Problemen rond vervoerbewijzen vertegenwoordigden 57 procent van alle klachten. Dat aandeel bleef nagenoeg status-quo tegenover het jaar voordien. Opmerkelijk is dat 25 procent van het aantal klachten buiten de bevoegdheid van de ombudsman vallen. Uiteindelijk bleek 50 procent van de klanten ontvankelijk, tegenover 39 procent het jaar voordien. Negen jaar geleden bleek slechts 17 procent van de klachten ontvankelijk. Uiteindelijk wordt op 52 procent van de klachten ingegaan.

Jacques Vermeiren (52) wordt begin volgend jaar chief executive van het Havenbedrijf Antwerpen. Hij wordt de opvolger van Eddy Bruyninckx, die het bedrijf vijfentwintig jaar heeft geleid. Vermeiren was gedurende drie jaar chief executive van hoogspanningsnetbeheerder Elia, maar moest vorig jaar opstappen na een conflict met de gemeentelijke holding PubliT, hoofdaandeelhouder van het energiebedrijf. Daarna lanceerde hij The Shift, een bedrijvennetwerk voor duurzaamheid. Volgens het Havenbedrijf kan de ervaring van Vermeiren in de energiesector bijzonder belangrijk zijn voor de omgang met het industriële gebeuren in de haven. Ook heeft Vermeiren ervaring met een publieke aandeelhouder.

Na volgend jaar moet de afstand tussen Brussel en Amsterdam met de trein in tweeënhalf uur moeten kunnen worden afgelegd. Dat heeft François Bellot, Belgisch minister van mobiliteit, met zijn Nederlandse collega Sharon Dijksma afgesproken. De Benelux-trein heeft voor het traject op dit ogenblik drie uur en twintig minuten nodig. De winst moet gerealiseerd worden door de introductie van een aantal technische verbeteringen aan de sporen en een betere interactie tussen de vervoersplannen van de Nederlandse en Belgische spoorbedrijven. Door de ingrepen zou de trein voor een verbinding tussen beide metropolen concurrentieel moeten worden met de auto.

De Zweedse kledinggroep Hennes & Mauritz (H&M) heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een winst van 7 miljard kroon of 750 miljoen euro geboekt. Dat betekende een daling met 20 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 2 procent tot 54 miljard kroon. De winstdaling wordt vooral toegeschreven aan de ongunstige weersomstandigheden in Europa, waar met koude temperaturen en omvangrijke neerslag rekening diende te worden gehouden. Om de verkoop te stimuleren, werden belangrijke kortingen aangeboden. Die strategie had echter een negatieve impact op de winstcijfers. Ook wordt gewezen op de negatieve impact van de sterke dollar.

De Antwerpse watermaatschappij Waterlink gaat de volgende jaren 205.000 intelligente watermeters installeren. De watermaatschappij heeft daarover een concessie-overeenkomst ondertekend. De apparatuur zal worden geleverd door de bedrijven Engie Fabricom en Hydroko. Bedoeling is dat de watermeters automatisch de dagelijkse meterstanden zullen doorsturen, waardoor het gemakkelijker wordt de kosten van het verbruik te beheren. Bovendien zou het mogelijk worden om lekken sneller te ontdekken, zodat het verlies van water kan worden beperkt. Ook kan het watergebruik vanop afstand worden geregeld, zodat ook bij wanbetalers geen volledige afsluiten noodzakelijk zou zijn.

Bij het Franse modehuis Dior is Maria Grazia Chiuri benoemd tot nieuw artistiek directeur. Chiuri maakte vooral naam bij het Italiaanse modehuis Valentino en wordt bij Dior de eerste vrouwelijke artistiek directeur in zeventig jaar. Chiuri staat bij het Franse modehuis voor een moeilijke opdracht. Ze moet het modehuis weer aantrekkelijk maken na het plotse vertrek van Raf Simons in oktober vorig jaar. Ook moet Chiuri de verkoop, die al ruim een jaar daalt, opnieuw doen stijgen. Een gelijkaardige operatie kon Chiuri samen met haar creatieve partner Pierpaolo Piccioli bij Valentino wel tot een goed einde brengen, waardoor het Italiaanse huis opnieuw één van de meest winstgevende luxemerken werd.

Het Amerikaanse schoenenmerk Skechers heeft zijn magazijn in Milmort bij Luik voor de derde keer in veertien jaar tijd vergroot. Vanuit het depot wordt heel Europa voorzien van schoenen. De totale oppervlakte wordt van 22.000 vierkante meter naar 98.500 vierkante meter uitgebreid. Skechers merkt op tot de operatie te hebben beslist omdat de vraag op de Europese markt blijft stijgen. Europa is na de Verenigde Staten de grootste markt voor Skechers. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werden vanuit het Luikse magazijn 8,1 miljoen paar schoenen verdeeld. Het magazijn biedt werk aan 250 mensen. Door de uitbreiding zouden een vijftigtal bijkomende werknemers worden aangetrokken.

Tegen het einde van dit decennium moeten alle nieuwe wagens in België met een zwarte doos zijn uitgerust. Dat heeft François Bellot, federaal minister van mobiliteit, bekend gemaakt. Verkeersspecialisten, waaronder het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), verwachten bijzonder veel van de zwarte doos. Er zou zijn vastgesteld dat dat bestuurders beter op hun rijgedrag letten wanneer ze weten dat hun activiteiten achter het stuur worden geregistreerd. Ook politie en justitie zullen volgens de minister bij zware, onduidelijke ongevallen de gegevens van de zwarte doos kunnen opvragen. Het is nog niet duidelijk op welke manier ook verzekeraars over de verzamelde gegevens kunnen beschikken.

De Duitse spoorvervoerder DB Cargo, dochter van Deutsche Bahn, wil in Nederland een test doen met een zelfrijdende goederentrein. Daarvoor werd aan de Nederlandse spoornetbeheerder ProRail toestemming gevraagd. De test zou in de herfst plaatsvinden op de Betuwelijn, de goederenspoorlijn die de Rotterdamse haven met het Duitse Ruhrgebied verbindt. Het project is de eerste test met een zelfrijdende trein in Europa. Opgemerkt wordt dat er wel, net zoals bij vliegtuigen op automatische piloot, wel een machinist aan boord blijft. De Duitse spoorwegen willen begin volgend decennium treinen voor het vervoer van passagiers en goederen op commerciële trajecten automatisch laten rijden.

Meer Nieuws

10:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-16

Digitale werknemer heeft geen problemen met verhuis

In de digitale sector is een grote meerderheid van de werknemers bereid naar een ander geografisch gebied te verhuizen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau The Candidate over de digitale industrie in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.recruitmentgrapevine.com/article/2016-06-20-relocation-offers-on-the-increase

14:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europees openbaar vervoer laat opnieuw groei optekenen

In de Europese Unie werden twee jaar geleden 57,9 miljard verplaatsingen met het openbaar vervoer geregistreerd. Daarmee heeft het Europese openbare vervoer het hoogste niveau bereikt sinds de start van de eeuw. Dat is de conclusie van een onderzoek van de International Association of Public Transport (UITP). Er kon ook de eerste keer opnieuw een groei worden geregistreerd sinds het uitbreken van de economische crisis acht jaar geleden, die tot een stagnatie had geleid. De bus is het populairste vervoermiddel (55,8 procent), gevolgd door de metro (16,1 procent), de tram (14,5 procent) en de stadstrein (13,6 procent).

Duitsland kende twee jaar geleden met 10,9 miljard verplaatsingen twee jaar geleden in de Europese Unie de grootste activiteit op het gebied van openbaar vervoer. Op de tweede plaats staat Groot-Brittannië met 7,7 miljard reizen, gevolgd door Frankrijk met 7,6 miljard verplaatsingen. De grootste groei werd echter opgetekend in Frankrijk, Italië, Polen en Groot-Brittannië, die gezamenlijk een stijging met 600 miljoen reizen tegenover het jaar voordien lieten noteren. De onderzoekers benadrukken verder dat tussen de verschillende landen opmerkelijke verschillen kunnen worden opgetekend. Vaak kan daarbij een duidelijke link met de tewerkstelling worden gemeld.

“In vergelijking met het begin van dit decennium kan in zeventien lidstaten een stijging worden gemeld,” wordt er opgemerkt. “Alleen in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Litouwen, Malta, Zweden en Groot-Brittannië kon echter een significante stijging worden geregistreerd. Bulgarije is de enige lidstaat waar sinds het begin van deze eeuw elk jaar een achteruitgang moest worden gemeld. Spanje, Ierland en Italië, die zwaar door de economische crisis werden getroffen, konden twee jaar geleden een terugkeer naar de groei noteren.” Bij de hoofdsteden kon Brussel de grootste groei sinds het begin van het decennium melden. Gemiddeld ligt de vraag in de hoofdsteden tweeënhalve keer groter dat het nationale vlak.

“Op een gemiddelde werkdag maken in de Europese Unie 185 miljoen passagiers gebruik van het openbare vervoer,” benadrukt Alain Flausch, secretaris-generaal van de International Association of Public Transport. “Een gemiddelde forens doet drie keer per week beroep op het openbaar vervoer.”

Lees Verder

14:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: openbaar vervoer |  Facebook |

Verband tussen gezondheid en relatie bij jonge volwassenen

Bij jonge volwassenen is een goede relatie vaak gelinkt aan een betere fysieke en mentale gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University at Buffalo.

Lees Verder

http://www.buffalo.edu/news/releases/2016/06/032.html

14:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |