25-06-16

Zichtbaarheid blijft groot probleem voor display-reclames op desktops

Zichtbaarheid blijft een groot probleem voor display-reclames op desktops. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van ComScore tijdens het eerste kwartaal van dit jaar.

Lees Verder

http://www.mediapost.com/publications/article/276679/how-ad-blocking-invalid-traffic-and-viewability-i.html

08:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eén op drie gebruikers Facebook deelt elke dag content

Bijna één op drie gebruikers van Facebook deelt elke dag content. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Fractl bij ruim tweeduizend gebruikers van het sociale netwerk.

Lees Verder

http://www.cio.com/article/3078552/social-networking/nearly-a-third-of-all-facebook-users-share-content-every-day.html

08:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketeers geven prioriteit aan geïndividualiseerde campagne

Voor een grote meerderheid van de marketeers is een geïndividualiseerde marketing een grote prioriteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten Teradata en Forbes Insights.

Lees Verder

http://www.prnewswire.com/news-releases/new-global-survey-from-forbes-insights-and-teradata-marketing-applications-reveals-agility-best-route-to-individualized-marketing-300269256.html

08:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Leeftijd en geslacht heeft weerslag op angstigheid

Vrouwen en personen onder de leeftijdsgrens van vijfendertig jaar lopen het grootste risico op angstigheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cambridge University.

Lees Verder

http://www.cam.ac.uk/research/news/women-and-people-under-the-age-of-35-at-greatest-risk-of-anxiety

08:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Auto heeft ongunstige impact op het lichaamsgewicht

De auto heeft een ongunstige impact op het lichaamsgewicht. Vooral mannen dreigen in problemen te komen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Australian Catholic University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160607113022.htm

08:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In de Verenigde Staten heeft het hooggerechtshof verdeeld geoordeeld over het plan van president Barack Obama om miljoen illegale immigranten te behoeden voor deportatie en hen een werkvergunning te geven. Telkens vier rechters stemden voor en tegen het plan van de president. Door de verdeeldheid blijft de uitspraak geldig van het federaal hof van beroep in New Orleans, die het plan van de president had afgewezen en had gezegd dat Obama niet de bevoegdheid had de immigranten een hernieuwbare werkvergunning te geven. Normaal telt het Hooggerechtshof negen leden, maar sinds het overlijden van Antonin Scalia in februari blijven nog slechts acht rechters over, waardoor de huidige patstelling mogelijk werd.

De Chinese overheid heeft negen fabrieken gesloten en verscheidene mensen gearresteerd voor hun betrokkenheid bij een schandaal met giftige atletiekpistes. De pistes, die in scholen werden aangelegd, bevatten industrieel afval zoals autobanden en elektriciteitskabels. De voorbije jaren was er in de Chinese pers meermaals sprake van kinderen die ziek werden na een blootstelling aan giftige dampen. Die kwamen vrij uit de synthetische laag van de pistes. Ouders van leerlingen uit een basisschool in Peking voerden dagenlang actie tegen de fabrikanten van de pistes. Hun kinderen kregen neusbloedingen en allergische reacties na het sporten. Tientallen bedrijven zouden pistes fabriceren op basis van gerecycleerd afval.

Led Zeppelin heeft zijn hit Stairway to Heaven niet gestolen van de Californische groep Spirit. Dat is het oordeel van een jury in Los Angeles, die geen substantiële gelijkenissen zegt gevonden te hebben. Tegen de compositie van de Britse rockgroep werd twee jaar geleden een klacht ingediend door Michael Skidmore, de zaakwaarnemer die de nalatenschap beheert van Randy California, de overleden gitarist van Spirit. Hij vorderde miljoenen schadevergoedingen wegens plagiaat omdat Led Zeppelin de akoestische intro van Stairway to Heaven zou hebben gepikt van het nummer Taurus, dat drie jaar eerder werd gecomponeerd. Led Zeppelin heeft de aantijgingen altijd afgewezen.

Koeweit heeft een aanklacht ingediend tegen het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Het emiraat eist een schadevergoeding van 1 miljard dollar omdat het nationaal olympisch comité van het land onrechtmatig zou hebben geschorst. Dat heeft de Koeweitse minister Salman Al-Hamoud Al-Sabah, bevoegd voor jeugd en informatie, gezegd. Er is volgens de minister ook geen adequaat onderzoek gebeurd. De aanklacht werd ingediend bij een Zwitserse rechtbank. Het is niet duidelijk of Koeweit ook de Wereldvoetbalbond (Fifa) gerechtelijk laat vervolgen. In oktober werd Koeweit immers ook door de Fifa geschorst omdat de overheid zich teveel zou mengen in het beleid van de sportieve instanties van het land.

De Amerikaanse sportkledingfabrikant Nike heeft beslist om zijn nieuw ontwerp voor de tennisjurken van de deelneemsters aan het tornooi van Wimbledon in te trekken. Het nieuwe ontwerp werd immers niet door alle speelsters enthousias onthaald. Veel speelsters zouden de jurk te kort vinden. Ook zou de jurk tijdens wedstrijden voortdurend opwaaien en daarmee het spel van de tennissters verstoren. Enkele speelsters hadden het probleem bij Nike aangekaart. De Amerikaanse groep besloot daarop om de outfit terug te roepen en aan te passen. Nike riep de tennissters in een email op om hun uitrusting opnieuw in te leveren, zodat de nodige verbeteringen zouden kunnen worden aangebracht.

De Canadese smartphoneproducent BlackBerry heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 400 miljoen dollar, tegenover 658 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Die daling was onder meer het te wijten aan de tegenvallende verkopen van het eerste model van het bedrijf met het besturingssysteem Android. John Chen, topman van BlackBerry, merkte op dat het toestel te duur bleek ten opzichte van de concurrentie. Er wordt nu gewerkt aan twee nieuwe modellen. Eén exemplaar is voorzien voor de lagere prijscategorie. Het bedrijf leed een verlies van 670 miljoen dollar, tegenover een winst van 68 miljoen dollar het jaar voordien.

De Amerikaanse boekenketen Barnes & Nobles opent nog dit fiscale jaar vier nieuwe conceptwinkels die een uitgebreidere eetkaart zullen aanbieden en ook bier en wijn zullen serveren. Een eerste winkel zal in oktober worden geopend in Eastchester in de staat New York. Daarna volgen nog filialen in de Edina Galleria in Edina (Minnesota), het Palladio in Folsom (Californië) en het One Loudon in Loudon (Virginia). Barnes & Nobles hoopt met het aantal extra publiek aan te trekken en de klanten langer in de winkels te houden. Barnes & Nobles had de voorbije twee jaar zwaar te lijden onder de concurrentie van Amazon, dat met een groter aanbod en lage prijzen veel klanten van de boekenketen kon inpikken.

Het Japanse farmabedrijf Nipro Europe start nog deze zomer de bouw van zijn nieuwe hoofdzetel in het bedrijvenpark Mechelen-Noord. Het bedrijf heeft daarover een akkoord bereikt met het Mechelense stadsbestuur. Op de site komt ook een hoogtechnologisch onderzoekscentrum. In dat onderzoekscentrum zullen volgens het bedrijf verplegend personeel en onderzoekers worden uitgenodigd om trainingen te volgen in nieuwe, grensverleggende medische toepassingen van het bedrijf. Op dit ogenblik heeft Nipro alleen in Japan een gelijkaardige onderzoekscentrum. Op het Europees hoofdkantoor zullen een honderdtal werknemers aan de slag zijn. Met het project is een investering gemoeid van 25 miljoen euro.

Bij Honda Motor Europe in Zellik hebben directie en vakbonden gisteren de consultatiefase over de herstructurering afgesloten. De vakbonden merken dat alsnog een belangrijke aantal arbeidsplaatsen konden worden gered. Honda had immers bij de aankondiging van de reorganisatie aangekondigd in Zellik dertig banen te willen schrappen. Het bedrijf wou immers een aantal activiteiten concentreren in Frankrijk, Duitslans, Engeland, Spanje en Italië. De voorbije weken werd op de Europese hoofdzetel in Frankrijk echter beslist de herstructurering in de perken. Daardoor zullen uiteindelijk in Zellik slechts vijf banen dienen te worden geschrapt. Voor de betrokken werknemers zal een sociaal plan worden opgesteld.

Een consortium van de bedrijven Icade, Besix en Engie gaat voor de Fédération Française de Rugby (FFR) een nieuw stadion bouwen in Ris-Orangis, op de site van een oude hippodroom nabij Parijs bouwen. Het consortium zal ook instaan voor het onderhoud.Het stadion krijgt 82.000 zitplaatsen, een schuifdak en een verplaatsbare grasmat. Het complex wordt één van de grootste stadions in Europa. Met de bouw zou een investering gepaard gaan van bijna 600 miljoen euro. De werken zullen eind volgend jaar van start gaan. De eerste wedstrijden zouden over vijf jaar moeten kunnen worden georganiseerd. Het nieuwe stadion krijgt een oppervlakte van 18 hectare en situeert zich in een domein van 133 hectare.

De Franse cementproducent Lafarge heeft geld betaald aan en deals gesloten met Daesh en andere terreurgroepen om zijn belangen in Syrië te beschermen. Dat heeft de Franse krant Le Monde gemeld. Verwezen wordt naar de Jalabiya-fabriek op 150 kilometer ten noordoosten van de Syrische stad Aleppo. Die fabriek werd negen jaar geleden door Lafarge gekocht en werd vijf jaar geleden operationeel. Sindsdien kreeg Daesh steeds meer gebieden rond de fabriek in handen. Lafarge zou met Daesh afspraken hebben gemaakt om de productie tot september twee jaar geleden verder te kunnen zetten. Nadien werd de fabriek gesloten en is nu een uitvalsbasis voor westerse troepen.

De Amerikaanse cosmeticaketen Nyx heeft aan de Langemunt in Gent zijn eerste Belgische winkel geopend. Nyx is met de verkoop van kwalitatieve make-up aan betaalbare prijzen al vijftien jaar ontzettend populair in Verenigde Staten. Het bedrijf, ontstaan in Los Angeles, is inmiddels één van snelstgroeiende cosmeticamerken op de Amerikaanse markt en werd twee jaar geleden door de Frans groep LOréal overgenomen. Vorig jaar werd een eerste Europese filiaal geopend, maar het cosmeticamerk is van plan om zich op korte tijd in heel wat grote Europese steden te vestigen. Ook in België zullen dit jaar nog enkele winkels volgen.

De Amerikaanse bouwgroep Lennar heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar omzet gerealiseerd van 2,75 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 180 miljoen dollar naar 218,5 miljoen dollar. De groei is te danken aan het aanhoudend herstel op de Amerikaanse huizenmarkt. Het langzame en gestage herstel van de huizenbouw werd volgens Stuart Miller, chief executive van Lennar, gesteund door de lage rente, de bescheiden loongroei, het positief consumentenvertrouwen en de lage werkloosheid, gecombineerd met de krappe woningvoorraden. Het aantal opgeleverde huizen kende een groei met 12 procent.

Het Amerikaanse groep Sun Products wordt door het Duitse concern Henkel overgenomen van de investeringsmaatschappij Vestar Capital. Met de overname is een bedrag gemoeid van 3,6 miljard dollar. De transactie moet de positie van Henkel in de strijd met Procter & Gamble kunnen versterken. Sun Products is producent van onder meer de merken Sun Light en Snuggle. Door de overname wordt Henkel de tweede grootste partij op de Amerikaanse markt voor wasproducten. Sun Products realiseerde vorig jaar in Noord-Amerika het voorbije jaar vorig jaar een omzet van 1,4 miljard euro. Het bedrijf heeft ongeveer tweeduizend medewerkers in dienst. Henkel boekte in dezelfde regio een omzet van 3,6 miljard euro.

Het Nederlandse concern Philips neemt het Noord-Ierse beeldverwerkingsbedrijf PathXL over. Dat heeft Philips bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. PathXL is gespecialiseerd in de digitale beeldverwerking van pathologische analyses, die een cruciale rol hebben bij de diagnose en behandeling van diverse ziekten, waaronder kanker. Volgens Philips moet de overname bijdragen een versnelling van de digitalisering van de workflow binnen de pathologie. In dat kader werd ook een samenwerking met het softwarebedrijf Visiopharm bekend gemaakt. De gezamenlijke knowhow van beide bedrijven moet volgens Philips bijdragen aan betere objectieve diagnoses van borstkanker.

Meer Nieuws

08:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-16

Video kan belangrijke impact hebben op verkiezingen

Video kan een belangrijk element worden bij de verkiezing van de volgende president van de Verenigde Staten. Dat is de conclusie van een onderzoek van de consulenten Tremor Video en Cygnal.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/study-video-big-influencer-for-some-voters.html

18:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |