24-06-16

Marketing organiseert minst efficiënte vergaderingen

Marketing-departementen hebben de langste en minst productieve vergaderingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het platform Wisembly.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/marketing-departments-found-to-be-worst-for-long-unproductiv.html

18:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Parkbezoek positief voor mentale en fysieke gezondheid

Een bezoek aan een park gedurende dertig minuten per week heeft al een positieve impact op de mentale en fysieke gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Queensland.

Lees Verder

https://www.uq.edu.au/news/article/2016/06/dose-of-nature-just-what-doctor-ordered

18:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fitness-armbanden onderschatten geleverde inspanningen

De meeste fitness-armbanden onderschatten de fysieke inspanning die wordt geleverd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Queensland.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-06-bands-undervalue-effort.html

18:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tevredenheid mobiele commerce kalft verder af

De tevredenheid van de consument over mobiele commerce heeft de voorbije jaar een opmerkelijke daling laten optekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau LogMeIn.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/consumer-satisfaction-with-mobile-commerce-falling.html

18:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Commerciële herstentraining geraakt door placebo-effect

Ook bij commerciële hersentraining blijken placebo-effecten te werken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de George Mason University.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-06-commercial-brain-training-worth-cognitive-placebo.html

17:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Diploma is geen garantie op succesvolle carrière

In Groot-Brittannië gelooft minder dan de helft van alle studenten dat een diploma hoger onderwijs hen een succesvolle carrière zal garanderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Future Finance.

Lees Verder

http://www.hrreview.co.uk/hr-news/recruitment/students-doubtful-degree-will-pay/95942

17:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Deutsche Bank gaat in eigen land een kwart van zijn filialen sluiten. Daarbij zullen bijna drieduizend banen verdwijnen. Dat heeft de directie van de bank bekend gemaakt. De financiële instelling heeft over de herstructurering een akkoord gesloten met de vakbonden. Er zullen uiteindelijk nog 535 filialen overblijven. Vooral in stedelijke regio’s wil de bank zijn kantorennet afslanken. Het banenverlies zou nog hoger kunnen oplopen, want met de vakbonden wordt nog over duizend extra afvloeiingen onderhandeld. John Cryan, chief executive van Deutsche Bank, wil met de ingreep de financiële situatie van de groep opnieuw verbeteren. Deutsche Bank leed vorig jaar een nettoverlies van 6,8 miljard euro.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Twilio heeft met een introductie op de beurs van New York een bedrag van 150 miljoen dollar opgehaald. Twilio, producent van mobiele en online applicaties, is in de Amerikaanse technologiesector na SecureWorks en Acacia Communications pas de derde beursgang van het jaar. Grootste aandeelhouder is durfkapitalist Bessemer Venture, die een belang van 28 procent in Twilio heeft. Twilio telt 28.000 klanten en realiseerde vorig jaar een omzet van 166 miljoen dollar. Twilio werd acht jaar geleden opgericht door Jeff Lawson, een gewezen topkader van StubHub en Amazon Web Services. Door de beursgang wordt de waarde van Twilio geraamd op 1,2 miljard dollar.

Het Finse bedrijf Supercell - producent van populaire mobiele games zoals Clash of Clans, Hay Day, Boom Beach of Clash Royale - wordt overgenomen door een groep investeerders rond het Chinese concern Tencent. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 8,6 miljard dollar. Tencent verwerft een belang van 84 procent in Supercell, waarvan de totale waarde nu op meer dan 10 miljard dollar worden geraamd. Supercell werd zes jaar geleden opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Helsinki. Er zijn ook filialen in San Francisco, Tokyo, Seoul en Peking. Tot nu toe was Supercell in handen van de Japanse groep Softbank en de huidige en voormalige werknemers van de gameproducent.

De Europese Centrale Bank (ECB) mag in geval van nood wel degelijk staatsobligaties van eurolanden opkopen om de eurocrisis in te dijken. Dat heeft het Duitse Bundesverfassungsgericht in Karlsruhe geoordeeld. Daarmee sluit het Duitse hof zich aan bij een vergelijkbare uitspraak van het Europees Gerechtshof in Luxemburg in juni vorig jaar. De Duitse rechter legt wel een aantal beperkingen op voor de aankoop van de obligaties. Onder meer wordt aangegeven dat de omvang van de operaties vooraf worden begrensd, terwijl er ook voldoende tijd geëist wordt tussen de

uitgifte van de obligatie en de opkoping door de Europese Centrale Bank.

Het Chinese technologiebedrijf Lenovo heeft tijdens het voorbije boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, een verlies geboekt van 128 miljoen dollar, tegenover een winst van 829 miljoen dollar het jaar voordien. Het bedrijf diende voor de eerste keer in zes jaar tijd verliescijfers te melden. De jaaromzet daalde met 3 procent tot 44,9 miljard dollar. Lenovo is de grootste computer-fabrikant ter wereld, maar wordt al geruime tijd met een teruglopende vraag geconfronteerd. Ook lukte men er niet in dochteronderneming Motorola, die twee jaar geleden voor een bedrag van 2,8 miljard dollar werd overgenomen, opnieuw tot bloei te brengen. De serverdivisie kon wel een omzetgroei met 73 procent tot 4,6 miljard dollar melden.

In Groot-Brittannië heeft de bevolking in een referendum met een meerderheid van 52 procent beslist de Europese Unie te verlaten. In Schotland, Noord-Ierland en Londen werd een duidelijke voorkeur opgetekend voor een verder lidmaatschap van de Europese Unie, maar vooral in landelijke gebieden en industriële regio’s werd voor een brexit gestemd. Ook in Wales was er duidelijke voorkeur voor een vertrek uit de Europese Unie. In Londen wou 75 procent van de bevolking in de Europese Unie blijven. Volgens waarnemers zal de Britse premier David Cameron door de uitslag zijn ambt wellicht moeten neerleggen. In Schotland en Noord-Ierland wordt door diverse partijen de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië geëist.

Het metaalbedrijf Umicore heeft van de Franse toezichthouder een boete van 69 miljoen euro opgelegd gekregen wegens een misbruik van zijn marktpositie. Opgemerkt wordt dat Umicore Building Products France de verdelers gedwongen heeft om niet met de concurrentie te werken. Afnemers die deze richtlijnen niet volgden, zouden zijn gesanctioneerd. De praktijken van Umicore hebben volgens de toezichthouder een negatieve impact gehad op de concurrentie. Umicore heeft op dit ogenblik een aandeel van 70 procent op de Franse zinkmarkt. Umicore ontkent de aantijgingen en heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitpraak van de toezichthouder.

Het shoppingcenter Uplace in Machelen krijgt een nieuwe milieuvergunning. Dat heeft Joke Schauvliege, Vlaams minister van leefrmilieu, bekend gemaakt. Een eerste vergunning was vier jaar geleden toegekend, maar werd twee jaar geleden door de Raad van State vernietigd. Minister Schauvliege merkt echter op dat Uplace zijn dossier gevoelig heeft aangepast en zegt dat de betrokken overheidsinstanties over die nieuwe plannen zes gunstige adviezen hebben ingediend. De nieuwe milieuvergunning geldt voor een termijn van twintig jaar. Ook de bouwvergunning van Uplace wordt aangevochten. Dat dossier ligt op dit ogenblik bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Een aantal partijen hebben een bod gedaan op de vestigingen van de Amerikaanse restaurantketen McDonald’s in China en Hongkong. Dat heeft McDonald’s bekend gemaakt. Onder meer zouden biedingen zijn ontvangen van Beijing Tourism Group, Sanpower en ChemChina. De Amerikaanse keten had eerder al aangekondigd zijn restaurants in China aan franchisenemers te willen uitbesteden. De biedingen zouden McDonald’s een bedrag van 3 miljard dollar kunnen opleveren. McDonald’s heeft al meer dan 2.200 restaurants in China, maar zou in het land nog 1.250 bijkomende filialen willen openen. McDonald’s wordt in China geconfronteerd met goedkope concurrentie van lokale partners.

De Franse kabelgroep Altice heeft de overname van het Amerikaanse Cablevision Systems Corporations afgerond. Dat heeft Patrick Drahi, topman van Altice, bekend gemaakt. De voltooiing van de overname van Cablevision markeert volgens Drahi een cruciale stap voor de ontwikkeling van Altice Group. Het Franse bedrijf maakte de overname van Cablevision in september vorig jaar bekend. De transactie heeft een waarde van 17,7 miljard dollar. Cablevision is één van de grootste kabelaars in Amerika. Door de overname bouwt Altice, dat eerder al het Amerikaanse bedrijf Suddenlink overnam, zijn Amerikaanse activiteiten uit tot 4,6 miljoen klanten.

Het Franse modehuis Balmain wordt overgenomen door het investeringsfonds Mayhoola Investments, dat gecontroleerd wordt door de emir van Qatar. Mayhoola heeft ook al het Italiaanse modehuis Valentino in portefeuille. Balmain was sinds twee jaar, na het overlijden van toenmalig eigenaar Alain Hivelin, op zoek naar een overnemer. Financiële details over een de transactie werden niet bekend gemaakt, maar een aantal bronnen maakt gewag van een bedrag van 500 miljoen euro. Het Franse modehuis heeft onder leiding van creatief directeur Olivier Rousteing de jongste vijf jaar een sterke groei gekend. Na de overname door Mayhoola zal op een verdere wereldwijde groei worden gemikt.

Chemiegroep Solvay zoekt een overnemer voor zijn divisies polyamiden en vezels. Dat heeft het persbureau Reuters bekend gemaakt. De verkoop zou Solvay een bedrag tussen 1,8 miljard euro en 2 miljard euro kunnen opleveren. Solvay maakte twee jaar geleden al bekend zijn dochteronderneming Acetow, producent van vezels voor sigarettenfilter, te willen afstoten. Begin dit jaar werd tevens de intentie geuit om ook de afdeling polyamiden te verkopen. De twee divisies leverden vorig jaar een gezamenlijke omzet op van ongeveer 2,5 miljard euro, maar behoren niet meer tot de kernactiviteiten van het bedrijf. Solvay richt zich steeds meer op hoogtechnologische materialen.

De Deense groep Maersk, actief in de scheepvaart en oliewinning, bestudeert strategische opties voor de toekomst. Dat heeft het Deense concern bekend gemaakt naar aanleiding van de installering van Soren Skou (51), die begin juli Nils Smedegaard Andersen als chief executive van Maersk zal opvolgen. Aangegeven wordt dat de bestuursraad aan het nieuwe management de opdracht heeft gegeven de strategische en structurele opties te onderzoeken om beweeglijkheid en synergieën verder te verhogen. Mogelijk zal worden beslist een aantal activiteiten af te stoten en te verkopen, maar ook zou worden uitgekeken naar nieuwe activiteiten die kunnen worden aangeboord.

Het middel Procervic dat Genticel heeft ontwikkeld om baarmoederhalskanker te voorkomen, werkt niet. Dat heeft Benedikt Timmerman, chief executive van Genticel, bekend gemaakt. Genticel testte Procervic gedurende achttien maanden uit op meer dan tweehonderd patiënten. Daarbij bleek echter dat het middel geen betere resultaten opleverde dan een placebo. Timmerman geeft toe dat het bedrijf deze resultaten niet had verwacht en zegt dat Genticel zijn plannen zal moeten aanpassen. Gehoopt werd dat Procervic het humaan papillomavirus, veroorzaker van baarmoederhalskanker, zou kunnen aanpakken vooraleer ziektesymptomen worden vastgesteld.

De financiële groep Merrill Lynch heeft zich akkoord verklaard een schikking van 415 miljoen dollar te betalen om een juridische klacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te kunnen seponeren. Merrill Lynch werd ervan beticht onvoldoende inspanningen te hebben gedaan om 60 miljard dollar activa van klanten te beschermen. Volgens de autoriteiten heeft de financiële groep nagelaten reserves aan te leggen om de deposito’s van klanten te dekken, maar de middelen voor eigen projecten en winsten te hebben aangewend. De instelling zou een bedrag van 58 miljard dollar aan reserves hebben onttrokken en voor de financiering van eigen projecten hebben gebruikt

Meer Nieuws

09:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |