24-07-16

Onbaatzuchtige hulp moet goede reputatie helpen opbouwen

Onbaatzuchtige steun lijkt op het eerste zicht evolutionair geen enkel voordeel op te leveren, maar betekent in werkelijkheid vooral op het gebied van reputatie een belangrijke meerwaarde. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Yale University en de Harvard University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-reputation.html

12:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Apple verliest verder terrein op Chinese smartphone-markt

De iPhone van Apple moet in China steeds meer terrein prijs geven aan lokale concurrenten. Chinees marktleider is inmiddels Huawei, gevolgd door Vivo, Oppo en Xiaomi. Apple is tot een vijfde plaats teruggevallen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Counterpoint Research.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Apple_overtaken_by_local_brands_in_China.news?ID=37063

12:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reizende chimpansees ontdekken nieuwe instrumenten

Chimpansees die grotere verplaatsingen doen, maken ook van meer instrumenten gebruik. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Université de Neuchâtel en de Université de Genève in Zwitserland.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/e-tbc071816.php

12:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De retailers Delhaize en Ahold hebben hun fusie afgerond. Frans Muller, chief executive van Delhaize, heeft de fusiedocumenten samen met Dick De Boer, topman van Ahold, ondertekend. De megafusie tussen Ahold en Delhaize werd eind juni vorig jaar aangekondigd. Door de samensmelting ontstaat een bedrijf met ruim 6.500 winkels in Europa en de Verenigde Staten, waar ongeveer 375.000 medewerkers meer dan 50 miljoen klanten bedienen. Dick De Boer wordt chief executive van de fusiegroep. Frans Muller wordt de tweede man in de hiërarchie van de nieuwe entiteit. Delhaize werd bijna anderhalve eeuw opgericht en groeide uit tot één van de belangrijkste familiale bedrijven van België.

In China is het nieuwe vliegtuig AG600 officieel voorgesteld. Het toestel, gebouwd door de Aviation Industry Corporation of China (Avic), is het grootste watervliegtuig van de wereld en is onder meer bedoeld voor de bestrijding van bosbranden en reddingsacties op het water. De AG600 is 36,9 meter lang. De vleugels hebben een spanwijdte van bijna 39 meter. Het toestel wordt aangedreven door vier turbopropmotoren die in China onder Russische licentie zijn gebouwd. Het vliegtuig kan een snelheid van 560 kilometer per uur halen en heeft een actieradius van 4.500 kilometer. Het toestel kan twaalf ton water vervoeren en kan tot vijftig personen aan boord nemen. Er zouden al zeventien toestellen zijn besteld.

Pokemon Go is de meest succesvolle nieuwe applicatie uit de geschiedenis van de App Store. Dat heeft Apple, eigenaar van de App Store, bevestigd. Concrete cijfers werden weliswaar niet bekend gemaakt, maar volgens waarnemers werden van Pokemon Go na zijn introductie in de App Store meer dan tien miljoen downloads geteld. Dat totaal zou inmiddels al boven de grens van dertig miljoen exemplaren zijn gestegen. Nintendo, uitgever van Pokemon, benadrukt echter dat de populariteit van het game voorlopig geen grote invloed zal hebben op de winstvoorspellingen. De winsten zullen immers in eerste plaats ten goede komen aan de ontwikkelaar Niantic en de rechtenbezitter Pokemon Company.

Enkele klanten van de failliet gegane Optima Bank hebben zich bij de onderzoeksrechter in Gent burgerlijke partij gesteld. Dat heeft de krant L’Echo gemeld. Ook enkele gemeenten zouden al een advocaat hebben gecontacteerd met de bedoeling zich burgerlijke partij te stellen. Advocaat Geert Lenssens heeft een burgelijke partijstelling ingediend voor een viertal cliënten die meer dan 100.000 euro op hun Optima-rekening hadden staan. Optimaklanten met minder dan 100.000 euro op hun rekening, kunnen een beroep doen op het Garantiefonds. Advocaat Jean-Pierre Buyle heeft op zijn beurt voor één klant een klacht met burgerlijke partijstelling tegen onbekenden ingediend

De praatpalen langs de Vlaamse autostrades verdwijnen. Vanaf november wordt gestart met de verwijdering. Dat heeft de krant Het Nieuwsblad gemeld. Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, wijst erop dat de praatpalen nog slechts zelden worden gebruikt. Twee jaar geleden werden nog 3.172 oproepen geregistreerd. Begin deze eeuw waren er nog 27.000 oproepen per jaar. Gemiddeld wordt een individuele praatpaal nu nog twee keer per jaar gebruikt. Er worden 8,7 oproepen per dag geregistreerd. Het onderhoud van één praatpaal kost echter 750 euro per jaar. De praatpalen worden vooral gebruikt voor het melden van pannes (61 procent). Slechts 3,5 procent heeft betrekking op een ongeval.

De Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 42,4 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het operationeel resultaat steeg met 37 procent tot 3,9 miljard dollar. De nettowinst steeg van 1,1 miljard dollar naar 2,9 miljard dollar. De autobouwer profiteerde onder meer van de aantrekkende markt voor trucks in de Verenigde Staten. Ook op de moeilijke Europese markt werd een positief resultaat van 137 miljoen dollar opgetekend, tegenover een verlies van 45 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. In Zuid-Amerika werd het verlies van 144 miljoen dollar naar 121 miljoen dollar herleid.

Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 5 miljard dollar gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst bedroeg 115,4 miljoen dollar. Dat vertegenwoordigde een toename met bijna 10 miljoen dollar. Jonas Prising, chief executive van Manpower, gaf aan tevreden te zijn met de geboekte resultaten. Hij wees erop dat op vele markten met een vertraging van de economische groei rekening moet worden gehouden. In de Verenigde Staten diende een omzetdaling met 4,9 procent worden gemeld, maar in Europa kon een groei worden gemeld.

Het Zweedse energieconcern Vattenfall heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een winst van 11 miljard kroon of 1,15 miljard euro gerealiseerd. Tijdens dezelfde periode vorig jaar werd een positief resultaat van 10,7 miljard kroon geboekt. Er werd echter een operationeel verlies geleden van 22 miljard kroon, tegenover een negatieve uitkomst van 23,8 miljard kroon de eerste zes maanden vorig jaar. Het bedrijf merkt op nog steeds geconfronteerd te worden me lage elektriciteitsprijzen. Bovendien diende door de moeizame marktomstandigheden de voorbije zes maanden ook een bedrag van 30 miljard kroon worden afgeschreven op de activa van het bedrijf. Vooral de fossiele energiedivisie werd getroffen.

De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een operationele winst van 6,1 miljard kroon of 647 miljoen euro geboekt. Tijdens dezelfde periode vorig jaar werd een positief resultaat van bijna 6 miljard kroon opgetekend. De nettowinst viel echter terug van 5,2 miljard kroon naar 2 miljard kroon. Dat was vooral te wijten aan een voorziening van 2,3 miljard kroon die werd genomen voor een Europese kartelboete. De omzet daalde met 7 procent tot bijna 79 miljard kroon. Het bedrijf wordt geconfronteerd met een dalende vraag in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Ook wordt een negatieve impact ervaren van de economische recessie in Brazilië.

De Amerikaanse groep Schlumberger, dienstverlener voor de oliesector, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 2,2 miljard dollar, tegenover een winst van 1,1 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalomzet viel met 20 procent terug tot 7,2 miljard dollar. Het verlies is het gevolg van hoge afschrijvingen en herstructureringskosten. In de eerste helft van dit jaar schrapte Schlumberger immers 16.000 arbeidsplaatsen om zijn kostenstructuur aan de dalende inkomsten aan te passen. Schlumberger wordt geconfronteerd met een dalende vraag omdat klanten door de lagere olieprijzen minder snel geneigd zijn nieuwe investeringen door te voeren.

Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar werden wereldwijd 3,5 miljoen smartwatches verkocht. Dat betekende een daling met 32 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent International Data Corporation (IDC). Voor de eerste keer moet op de markt van de smartwatches een daling worden gemeld. De grootste terugval werd opgetekend bij de Apple Watch, waar de verkoop met 55 procent tot 1,6 miljoen exemplaren achteruit ging. De andere grote verkopers konden hun marktaandeel wel vergroten. De Apple Watch blijft wel met grote voorsprong marktleider, gevolgd door Samsung (16 procent), Lenovo (9 procent), LG Electronics (8 procent) en Garmin (4 procent).

De berichtendienst Messenger van het sociale netwerkbedrijf Facebook heeft meer dan één miljard gebruikers. Dat heeft Facebook bekend gemaakt. Messenger is na Whatsapp de eerste berichtendienst die meer dan één miljard gebruikers kan melden. Begin dit jaar telde Messenger 800 miljoen gebruikers. In april werd de grens van 900 miljoen gebruikers bereikt. David Marcus, topman van Facebook Messenger, merkt op dat die gebruikers maandelijks 17 miljard foto’s met elkaar delen. Facebook Messenger werd vijf jaar geleden gestart. Anderhalf jaar geleden werd de grens van 500 miljoen maandelijkse gebruikers opgetekend. Waarnemers verwachten dat de groei zich de volgende periode nog verder zal doorzetten.

Michaël Trabbia (40) wordt de nieuwe chief executive van telecomoperator Orange Belgium. Dat heeft Orange Belgium bekend gemaakt. Trabbia wordt bij de Belgische operator de opvolger van Jean-Marc Harion, die de leiding van Orange Egypt op zich neemt. Michaël Trabbia startte zijn carrière vijftien jaar geleden bij de Franse telecomautoriteiten. Hij maakte nadien deel uit van verschillende ministeriële kabinetten, tot hij vijf jaar geleden in dienst trad van de telecomgroep Orange. Twee jaar geleden werd hij benoemd tot assistent van Stéphane Richard, topman van de groep. Trabbia is ingenieur van opleiding en neemt begin september zijn nieuwe functie bij Orange Belgium op.

Groupe Bruxelles Lambert (GBL), de holding van de families Frère en Desmarais, overweegt zijn investeerder Ergon Capital met een vierde fonds uit te breiden. De eerste twee fondsen van Ergon verzamelden een gemeenschappelijk kapitaal van 500 miljoen euro, aangebracht door Groupe Bruxelles Lambert en Parcom. Het derde fonds, waarbij Parcom niet meer was betrokken, verzamelde 350 miljoen euro. Dat bedrag wordt nu tot 500 miljoen euro opgetrokken. Die operatie moet Ergon naar eigen zeggen toelaten te blijven investeren in leidinggevende middelgrote bedrijven. Over de omvang van het nieuwe fonds werden nog geen details vertrekt. Ergon is actief in België, Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland.

Het technologiebedrijf Cefaly Technology, uitvinder van een elektrisch apparaat voor de behandeling van stress en zware migraine, heeft een leveringscontract ondertekend met Sibim, bedrijf van de Mexicaanse Grupo Medica. Het contract heeft een waarde van 3 miljoen euro, gespreid over een periode van drie jaar. Grupo Medica is gespecialiseerd in de verdeling van medische apparatuur en vertegenwoordigt in Mexico verscheidene grote merken. Pierre Rigaux, chief executive van Cefaly, merkt op Mexico met 125 miljoen inwoners een markt met grote potentie vormt. Meer dan 1,5 miljoen Mexicanen zou met zware aanvallen van migraine geconfronteerd worden.

Meer Nieuws

09:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-16

Fitness-apparaten lekken persoonlijke informatie

Vele fitness-apparaten lekken persoonlijke informatie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het beveiligingsbedrijf AV-Test. In sommige apparaten leten een kwetsbaarheidsscore tot 80 procent optekenen.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-trackers-leak-personal.html

16:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eigen mogelijkheden afgewogen op prestaties anderen

De inschatting van de eigen mogelijkheden worden vaak afgemeten tegenover de prestaties van anderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160720122830.htm

16:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duurzame programma's verbeteren tevredenheid consument

Consumenten die aan duurzame programma's van ondernemingen deelnemen, tonen ook een grotere tevredenheid over de geleverde diensten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Michigan State University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160722112258.htm

16:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Worden denktanks onvoldoende naar waarde geschat?

Rapporten van denktanks door de autoriteiten vaak onvoldoende naar waarde geschat. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of British Columbia.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/uobc-dtm072116.php

16:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoger inkomen heeft positieve impact op omvang werkgeheugen

Door een hoger inkomen kunnen studenten ook beschikken over een groter werkgeheugen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Toronto.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160720125448.htm

16:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kindersterfte heeft belangrijke impact op levensverwachting

Kindersterfte heeft een belangrijke impact op het verschil in levensverwachting in de verschillende sociale klassen in een aantal rijke landen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University.

Lees Verder

http://news.stanford.edu/2016/07/20/stanford-research-cites-child-mortality-major-factor-lifespan-inequality-gap/

16:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale media voor aankoopbeslissing belangrijker dan televisie

Sociale media hebben op de aankoopbeslissing van de consument een grotere impact dan televisie. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Influence Central.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/social-media-impacts-more-peoples-shopping-decisions-than-tv.html

16:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

 

De Zuid-Afrikaanse diamantproducent De Beers en zijn Russische sectorgenoot Alrosa willen op de blockchain-technologie beroep doen om alle transacties met een diamant te traceren. Bedoeling is dat de hele levensloop van de diamant - van de ontginning tot de verkoop bij de juwelier - door blockchain kan worden geregistreerd. Op dit ogenblik wordt gewerkt met certificaten die informatie geven over het gewicht, de slijptechniek, de kleur en de helderheid. Met blockchain-technologie zou echter ook informatie kunnen worden verstrekt over de datum en de locatie van winning. Ook het Gemological Institute of America (GIA) zou overwegen om een garantiebewijs aan te bieden op basis van blockchain.

België moet belastingvoordelen terugvorderen bij multinationals zoals Atlas Copco, AB InBev en British Petroleum (BP). Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie beslist. België had gevraagd uitstek te krijgen voor de terugvordering van illegale staatssteun aan vijfendertig tot vijftig bedrijven. Het land heeft verzet aangetekend tegen de beslissing van de Europese Commissie om de Belgische fiscale gunstmaatregelen als illegale staatssteun te bestempelen. Die beroepsprocedure kan echter jaren aanslepen en België had gevraagd dat de terugvordering zou mogen worden opgeschort tot een definitieve uitspraak in beroep is gevallen. Die vraag is door het Europese Hof van Justitie echter afgewezen.

Christine Lagarde, de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), moet zich verantwoorden voor het Franse Gerechtshof van de Republiek (CJR), de rechtbank die zich buigt over misdrijven van politici in functie. Dat heeft het Franse hof van cassatie beslist. Als Frans minister van financiën zou Lagarde nalatig zijn geweest in een dossier rond zakenman Bernard Tapie. Ondanks een negatief oordeel van hof van cassatie had Lagarde negen jaar geleden op vraag van toenmalig president Nicolas Sarkozy een arbitrageprocedure gestart om zakenman Bernard Tapie een vergoeding van 404 miljoen euro toe te kennen in een dispuut met de voormalige staatsbank Crédit Lyonnais rond de verkoop van het bedrijf Adidas.

De Amerikaanse restaurantketen McDonald's heeft besloten om in Venezuela de Big Mac voorlopig van zijn menu te schrappen. Dat heeft de Amerikaanse keten beslist omdat het steeds moeilijker blijkt aan de noodzakelijke sandwiches te geraken. Helemaal als een verrassing wordt de beslissing van McDonald’s niet genoemd. In Venezuela zijn basisproducten door de zware economische en financiële crisis van het land immers steeds schaarser. Door een gebrek aan grondstoffen hebben een aantal westerse bedrijven eerder al beslist hun lokale fabrieken door het gebrek aan grondstoffen te sluiten. In januari vorig jaar viel McDonald’s in Venezuela wegens een gebrek aan aardappelen ook al eens zonder frieten.

Het farmaconcern Fagron wordt door één van de voormalige eigenaars van het Amerikaanse bedrijf AnazaoHealth voor de rechtbank in Florida gedaagd. Fagron nam AnazaoHealth in de lente van vorig jaar over. Met de transactie was een bedrag gemoeid van 36,6 miljoen euro, dat voor 40 procent betaald werd met aandelen van Fagron. Sinds die overname is de waarde van Fagron echter gevoelig gedaagd, waardoor de verkopers van AnazaoHealth met belangrijke financiële verliezen geconfronteerd werden. Volgens de klacht zou Fagron garanties hebben gegeven dat mogelijke verliezen zouden worden gedekt. Er werd een claim tussen 10 miljoen dollar en 20 miljoen dollar neergelegd. Fagron weerlegt garanties te hebben gegeven.

De natuurcompensatieplannen op de linker Scheldeoever stemmen niet overeen met de Europese vogelrichtlijn. Dat heeft het Europees hof van justitie geordeeld. Volgens de actiegroep Doel 2020 betekent de uitspraak het definitieve einde voor het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan dat het Saeftinghedok mogelijk zou maken. In november vorig jaar werden al bepaalde delen van het uitvoeringsplan geschorst, maar voor een uitspraak ten gronde stelde de Raad van State een vraag aan het Europees Hof van Justitie. Volgens de actiegroep Doel 2020 heeft het Europese hof opgemerkt dat er geen alternatieven werden bekeken en werd opgemerkt dat het behoud van bestaande natuur absolute voorrang geniet op compensatie.

Het Luikse farmabedrijf Mithra mag in de Verenigde Staten tests met zijn anticonceptiepil Estelle opstarten. Dat heeft de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) beslist. Estelle wordt als een blockbuster beschouwd en kan potentieel een omzet van 1 miljard dollar realiseren. Mithra had al in april het signaal gekregen dat het later dit jaar met de derde fase van zijn klinisch onderzoek voor Estelle zou mogen starten, maar daarbij werden nog wel aantal verdere details en verduidelijkingen geëist. Die zijn nu geleverd. De nieuwe anticonceptiepil van Mithra is gebaseerd op het natuurlijke hormoon estetrol. Het product zal op ruim vijftienhonderd Europese en tweeduizend Amerikaanse vrouwen worden getest.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook heeft met zijn onbemande vliegtuig Aquila, aangedreven door zonne-energie, een succesvolle proefvlucht in Arizona uitgevoerd. De drone zweefde 96 minuten lang op een hoogte van driehonderd meter. Mark Zuckerberg, topman van Facebook, wil op termijn een hele vloot het luchtruim insturen om vandaaruit elke uithoek van de wereld een internetconnectie te garanderen. Uiteindelijk moeten de toestellen in staat zijn om drie maanden in de lucht te blijven op meer dan 18.000 meter hoogte. De technologie die de drone aandrijft werd ontworpen door Ascenta, een Brits bedrijf dat twee jaar geleden door Facebook werd gekocht voor een bedrag van ongeveer 15 miljoen euro.

Het Nederlandse taxibedrijf Tinker is kandidaat om de failliete luchtvaartmaatschappij VLM Airlines gedeeltelijk over te nemen. Dat heeft Gerben Abbink, directeur van Tinker, bevestigd. Tinker biedt taxidiensten aan voor vliegtuigpassagiers. VLM Airlines zou volgens Abbink een aanvulling kunnen zijn op die activiteiten. Tinker ging drie jaar geleden van start in Nederland, maar heeft intussen een vloot taxi's en bussen in negen andere Europese landen, waaronder België en Duitsland. Net als VLM Airlines richt het zich vooral op zakelijke reizigers. Eerder was gemeld dat VLM Airlines door zijn oorspronkelijke eigenaar Freddy van Gaever opnieuw zou worden overgenomen, maar dat project werd al snel stopgezet.

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft een akkoord gesloten met de retailers Ahold en Delhaize, die in de Verenigde Staten samen 86 winkels zullen verkopen. Dat heeft de Amerikaanse mededingingsautoriteit bekend gemaakt. Daardoor kon ook in de Verenigde Staten de fusie tussen de twee retailers worden goedgekeurd. Zonder de verkoop van een aantal filialen zou de combinatie van Ahold en Delhaize volgens de autoriteiten in een aantal regio’s van de Verenigde Staten te dominant zijn geweest. Uiteindelijk werden meer filialen verkocht dan door de autoriteiten werd geëist. De overnemer had volgens Ahold-Delhaize echter zelf een pakket met een groter aantal winkels gevraagd.

Het Franse cosmeticaconcern L'Oreal neemt zijn Amerikaanse sectorgenoot IT Cosmetics over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,2 miljard dollar. De producten van IT Cosmetics worden bij L’Oreal onderdeel van de luxe-divisie, die ook merken zoals Lancôme, Yves Saint Laurent, Armani en Kiehl's omvat. Het Amerikaanse bedrijf blijft onder de eigen naam opereren en ook het hoofdkantoor blijft in de Verenigde Staten gevestigd. Ook het huidige management van IT Cosmetics blijft op post. De overname is nog wel afhankelijk van de goedkeuring van de autoriteiten. Door de overname voegt L’Oreal in totaal driehonderd producten aan zijn portfolio toe. IT Cosmetics is voor L’Oreal de grootste overname in acht jaar.

De Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) heeft de intentie om minstens tweeduizend banen te schrappen. Dat hebben een aantal ingewijden tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De plannen vormen een onderdeel van de intentie van de Spaanse financiële groep om zijn kostenstructuur te verlagen. Vooral bij de investeringsbank en bij de kredietafdelingen worden ingrepen verwacht. De directie zou volgens de bronnen evenwel nog geen definitieve beslissing hebben genomen over de reorganisatie. De winstgevendheid van de banken wordt bedreigd door de lage rentestanden, strengere regels en een zwakke vraag. Andere banken waren daardoor al gedwongen tot ontslagen over te gaan.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat zijn divisie Tecnik, gespecialiseerd in motorenonderhoud, herstructureren. Daardoor dreigen de volgende jaren ongeveer zevenhonderd banen geschrapt te worden. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Er wordt op gewezen dat de nieuwere generatie motoren minder onderhoud nodig hebben, terwijl de divisie ook met veel nieuwe concurrenten moet afrekenen. De divisie heeft in totaal ongeveer tweeduizend werknemers. Het merendeel van de ontslagen zou worden gepland in de werkplaats van de divisie in Hamburg. Lufthansa probeert zo veel mogelijk mensen te laten uitvloeien via natuurlijk verloop. Lufthansa Tecnik heeft wereldwijd een marktaandeel van 8 procent.

De Europese Commissie stelt 500 miljoen euro beschikbaar voor de ondersteuning van de landbouw. Dat blijkt uit een pakket voorstellen die Phil Hogan, Europees commissaris van landbouw, heeft gepresenteerd. Een bedrag van 150 miljoen is voorzien om bij de melkproductie een vrijwillige reductie tussen 5 procent en 25 procent door te voeren. De financiële steun moet vermijden dat de melkboeren het slachtoffer zouden worden van een faillissement. De sector is immers in moeilijkheden geraakt door het einde van de Europese melkquota, een Russische boycot en de lage petroleumprijzen, waardoor olieproducerende landen zoals Saudi-Arabië, Nigeria en Algerije minder budgette hebben om aankopen te doen.

Het Nederlandse bedrijf Philips Lighting heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,7 miljard euro. Dat betekende een daling met ruim 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 40 procent tot 57 miljoen euro. De inkrimping wordt toegeschreven aan de traditionele lampendivisie, waar een daling met 20 procent werd gemeld. De opbrengsten van de led-afdeling steeg met 10 procent. Wel wordt opgemerkt dat deze groei een lichte vertraging heeft gekend tegenover de tweede periode vorig jaar. Dat zou vooral te wijten zijn aan een inkrimping van de activiteiten in de Verenigde Staten. Philips Lighting presenteerde de eerste keer resultaten als een zelfstandige beurgenoteerde onderneming.

Meer Nieuws

15:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-07-16

Emojis genieten groeiende populariteit in commerciële campagnes 

Het gebruik van emojis in commerciële campagnes is over de voorbije twaalf maanden met meer dan 600 procent toegenomen. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Appboy.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Consumers_more_receptive_to_emojis_.news?ID=37090

11:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele media dominante platform voor online video

Mobiele media wordt dit jaar het dominante platform voor online video. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ZenithOptimedia.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/mobile-the-dominant-platform-for-online-video-viewing.html

11:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dagbladreclame blijft belangrijk voor adverteerders

Adverteerders die hun budgetten voor dagbladreclame terugschroeven, dreigen belangrijke opportuniteiten te missen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Benchmarketing for Newsworks.

Lees Verder

http://www.thedrum.com/news/2016/07/13/study-reveals-advertising-newspapers-triples-ad-campaign-effectiveness

11:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Netflix in Verenigde Staten meest populaire televisieplatform

In de Verenigde Staten is Netflix in alle leeftijdsgroepen de meest populaire televisiesector geworden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent E-Poll Market Research.

Lees Verder

http://www.prnewswire.com/news-releases/netflix-is-now-preferred-tv-viewing-source-for-all-demographic-groups-300270704.html

11:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale status kan belangrijke impact hebben op generositeit

Sociale status kan een belangrijke impact hebben op de generositeit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de New York University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-social-status-affect-generosity.html

11:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument niet tevreden over mobiele aanbod financiële sector

Het mobiele aanbod van de financiële sector voldoet niet aan de verwachtingen van de consument. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Episerver naar de mobiele diensten van veertig aanbieders van financiële diensten in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/financial-service-firms-must-up-their-app-game.html

11:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jager-verzamelaars hebben onderlinge samenwerking nodig

Samenwerking is voor populaties jager-verzamelaars absoluut noodzakelijk om te kunnen overleven. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan het University College London bij de Agta in de Filipijnen en de Mbendjele in de Republiek Congo.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-hunter-gatherers-fundamental-human-social-networks.html

11:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Japanse elektronicabedrijf Funai stopt met de productie van traditionele videorecorders. Dat heeft de Japanse zakenkrant Nikkei gemeld. Funai was de laatste onderneming die videorecorders verkoopt. De videorecorder werd veertig jaar geleden op de markt geïntroduceerd door Japan Victor Company (JVC), ontwikkelaar van het video house system (VHS). Concurrenten Sony en Philips probeerden tevergeefs een eigen technologie te laten doorbreken. De introductie van de digitale videodisk (dvd) in het midden van de jaren negentig leidde de teloorgang van de traditionele videorecorder in. Filmmaatschappijen hebben voor het verspreiden van hun producties het systeem al ruim tien jaar verlaten.

De Amerikaanse onderneming Tesla, producent van elektrische wagens, wil ook trucks en bussen maken. Dat heeft Elon Musk, topman van Tesla, gezegd. Het initiatief vormt een onderdeel van het nieuwe masterplan dat Tesla voor de volgende tien jaar heeft uitgewerkt. Beide ontwerpen situeren zich in een eerste fase van ontwikkeling en zouden volgend jaar klaar zijn om gelanceerd te worden. Musk maakte verder bekend dat Tesla ook werkt aan de realisatie van een autodeeldienst voor zelfrijdende wagens. Op die manier kunnen eigenaars van zelfrijdende volgens Musk ook geld verdienen met hun voertuig. Eén decennium geleden legde Musk een eerste masterplan voor de volgende tien jaar bij Tesla voor.

Beeldschermenfabrikant Barco heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 529 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 4,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst nam met 22 procent toe toe 49,5 miljoen euro. Het bedrijf zegt in zijn drie kernactiviteiten zijn wereldwijde leiderspositie te hebben kunnen versterken. De omzet van de entertainment-divisie nam met ruim 3 procent tot 273 miljoen euro. De enterprise-afdeling kende een groei met 1,4 procent tot 141 miljoen euro. Bij de tak healthcare werd een omzetgroei met bijna 11 procent gemeld tot 116 miljoen euro, vooral dankzij de digitale visualisatieoplossingen voor operatiekamers.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 15 miljard euro. Dat betekende een daling met 2,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf maakte ook bekend zijn winstverwachting voor het lopende jaar naar beneden te moeten bijstellen. De groep zegt dat de sector onder zware druk staat van de aanhoudende terroristische aanvallen in Europa en de grotere economische en politieke onzekerheid. Daarbij wordt erop gewezen dat vroege boekingen, vooral op verre bestemmingen, een aanzienlijke daling hebben laten noteren. Die negatieve invloeden kunnen volgens Lufhansa niet meer door de rest van het jaar worden gecompenseerd.

In de Verenigde Staten zijn Mark Johnson en Stuart Scott, twee Britse toptraders van de bank HSBC Holdings, door de strafrechter in verdenking gesteld van dubieuze valutatransacties. Nochtans waren beiden eerder door de intern onderzoek van de bank vrijgepleit. Het Amerikaanse gerecht verdenkt Johnson en Scott van grootschalige valutamanipulatie. Het duo wordt ervan verdacht door handel met voorkennis 8 miljoen dollar winst gemaakt te hebben ten koste van Schotse oliebedrijf Cairn Energy, een klant van de bank. Eigen onderzoek, gevraagd door diverse regulatoren en geleid door een extern jurist, zou volgens de bank echter geen fout van de twee traders aan het licht hebben gebracht.

In Oostenrijk moet Karl-Heinz Grasser, gewezen minister van financiën, zich voor de rechtbank verdedigen tegen beschuldigingen van fraude en corruptie. Grasser (47) zou bij de verkoop van bijna zestigduizend overheidswoningen tien jaar geleden een investeerder hebben getipt over de biedingen van concurrererende partijen. In het dossier werden nog vijftien andere verdachten aangeklaagd. Samen zouden de verdachten in totaal 9,6 miljoen euro - 10 procent van de verkoopsom - als beloning hebben gekregen. Grasser trad in het begin van deze eeuw aan als minister van financiën. Uiteindelijk zou hij die functie zeven jaar vervullen. Vijf jaar geleden bekende hij al belastingen ontdoken te hebben.

Bij de Amerikaanse nieuwszender heeft topman Roger Ailes zijn vertrek aangekondigd. Ailes (76) werd begin juli door voormalig presentatrice Gretchen Carlson van seksueel wangedrag beticht. Ailes zou Carlson hebben ontslagen omdat ze zijn seksuele voorstellen zou hebben afgewezen. Na de klacht van Carlson, kwamen meerdere andere vrouwen met gelijkaardige verhalen naar buiten. Ailes was twintig jaar lang de topman van Fox News. Voorlopig wordt hij opgevolgd door Rupert Murdoch, topman van moederbedrijf News Corp. Over een vertrekpremie werden geen mededelingen gedaan, maar volgens het Drudge Report zou Ailes een bedrag van 40 miljoen dollar krijgen om op te stappen.

De Engelse voetbalclub Wolverhampton Wanderers wordt overgenomen door de Chinese group Fosun van tycoon Guo Guangchang. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 45 miljoen pond. Fosun zou alle aandelen in de club overnemen van Steve Morgan, die de voorbije negen jaar eigenaar is geweest van de club. De Chinese groep zou ook tussen 20 miljoen pond en 30 miljoen pond in de club willen investeren. Wolverhampton Wanderers degradeerde vier jaar geleden uit de Engelse Premier League. Fosun zegt de club terug naar de topreeks van het Engelse voetbal te willen leiden. Verwacht wordt dat na de overname de samenwerking Kenny Jackett, sinds drie jaar manager van de club, wordt stopgezet.

De Spaanse kledingketen Zara wordt door de Amerikaanse illustrator Tuesday Bassen van plagiaat beticht. Zara zou ontwerpen van patches van Bassen zonder toestemming hebben nagemaakt. De patches kunnen op kledij worden gestreken. Tuesday Bassen (27) is een zelfstandig ontwerpster die eerder al werkte voor onder meer Urban Outfitters, Adidas en Nike. De raadsman van Bassen heeft een klachtenbrief bezorgd aan Zara, dat de betichtingen van de ontwerpster echter met klem ontkend. Toch zou Bassen overwegen verdere stappen te nemen tegen de Spaanse onderneming, al zegt ze zelf te beseffen dat die actie haar veel geld zal kosten. Volgens Zara heeft Bassen geen enkele kans op succes.

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,2 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 20 procent tot 754 miljoen dollar. Het bedrijf kent vooral in eigen land een groeivertragingen. De omzet in de Verenigde Staten steeg weliswaar met 8 procent, maar die prestatie steekt schril af ten opzichte van vorig jaar, toen die inkomsten met 13 procent toenamen. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika werd bovendien een daling met 1 procent gemeld. In China en de regio Azië-Pacific werd een omzetstijging met 3 procent gemeld.

Het Britse postbedrijf Royal Mail heeft tijdens het voorbije kwartaal een omzetgroei met 1 procent laten optekenen tegenover dezelfde periode vorig jaar. In volumes werd een stijging met 2 procent genoteerd. Verdere financiële details over de kwartaalresultaten werden niet bekend gemaakt. Moya Greene, chief executive van Royal Mail, stelde dat de resultaten beantwoorden aan de verwachtingen, maar benadrukte tevens dat het bedrijf met belangrijke uitdagingen wordt geconfronteerd. Het postvolume viel tijdens het voorbije kwartaal met 2 procent terug. De achteruitgang werd echter afgeremd door de campagnepost rond het brexit-referendum. Anders zou de daling 4 procent hebben bedragen.

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 957 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 3,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer met een constante wisselkoers wordt gerekend, zou de omzet met 1 procent zijn afgenomen. Het kwartaalverlies liep verder op van 11,4 miljoen dollar naar 19,1 miljoen dollar. Het bedrijf kon wel rekenen op een grotere verkoop van zijn dochtermerk Barbie, dat het speerpunt is van een actieplan om de resultaten van het bedrijf te verbeteren. Ook Fisher Price, een ander merk van Mattel, kon op een toenemende verkoop rekenen.

De Franse streamingdienst Deezer is voortaan ook in de Verenigde Staten algemeen beschikbaar. Dat heeft Hans-Holger Albrecht, chief executive van Deezer, bekend gemaakt. De muziekdienst was tot nu toe op de Amerikaanse markt alleen beschikbaar bij partners zoals Sonos, Bose en Cricket en prepaid mobiele abonnementen. Die services werden volgens Albrecht door de Amerikaanse gebruikers op positieve reacties ontvangen. Dat heeft het bedrijf volgens hem aangezet zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt te versterken. Deezer moet wel opboksen tegen concurrenten zoals Spotify en Apple Music. Deezer zegt echter nieuwe technologieën te ontwikkelen om de gebruikservaring verder te personaliseren.

Het internetbedrijf Yahoo wordt overgenomen door het telecomconcern Verizon. Met de transactie zou een bedrag zijn gemoeid van 5 miljard dollar. Dat hebben diverse Amerikaanse media gemeld, al is het bericht nog niet officieel bevestigd. Het was al langer duidelijk dat Yahoo op grote interesse kon rekenen van Verizon, dat vorig jaar ook al America Online (AOL) inlijfde. In eerste instantie zou Verizon een bod van 3 miljard dollar op Yahoo hebben gedaan. Omdat echter concurrentie dreigde van een aantal andere geinteresseerde partijen, zou dat bedrag gevoelig zijn opgedreven. Mogelijk worden America Online en Yahoo samengevoegd. Het lot van Marissa Mayer, chief executive van Yahoo, blijft onduidelijk.

Het bedrijf Clarebout Potatoes, dat vestigingen heeft in Nieuwkerke en Warneton, bouwt in Frameries een nieuwe site voor de opslag en voorbehandeling van aardappelen. De site is gevestigd op een terrein van 4 hectaren in de economische zone van de Waalse gemeente. Met het project is een investering gemoeid van 7 miljoen euro. De nieuwe vestiging zou in eerste instantie acht banen creëren. In een gebied van 50 kilometer rond Frameries leveren bijna tweehonderd landbouwers aardappelen aan het bedrijf. Clarebout zou in de regio ook toegang krijgen tot een plantoppervlakte van 250 hectare. Op dit ogenblik werken bij Clarebout in Nieuwkerke en Warneton ongeveer achthonderd mensen.

Meer Nieuws

10:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-16

Klantendienst wordt liefst niet met telefoon gecontacteerd

Nog slechts een minieme groep consumenten verkiest om een klantendienst telefonisch te contacteren. Dat is de conclusie van een  onderzoek van het bedrijf Magnetic North.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/just-12-of-16--to-55-year-olds-prefer-to-phone-customer-serv.html

15:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwen hebben belangrijke functie in extremistische netwerken

Vrouwen vervullen in extreme netwerken een cruciale rol en hebben niet louter een ondersteunende functie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Miami.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/uom-wci070116.php

15:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jonger publiek verkiest streaming boven betaaltelevisie

Het jongere publiek vertoont een duidelijke voorkeur voor streaming-diensten boven de traditionele betaaltelevisie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau TDG Research.

Lees Verder

http://tdgresearch.com/if-forced-to-choose-which-would-it-be-streaming-services-or-pay-tv/

15:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Weinig consumenten hebben grote appreciatie voor reclame

Slechts één miniem gedeelte van het publiek zegt een grote appreciatie te hebben voor reclame. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent bij duizend consumenten in de Verenigde Staten.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/traditional/who-dislikes-advertising-the-most-68039/

15:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ouders wantrouwen de impact van sociale media

Vele ouders zijn van mening dat sociale media een negatieve impact hebben op de morele ontwikkeling van kinderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Birmingham.

Lees Verder

http://www.birmingham.ac.uk/news/latest/2016/07/Social-media-sites-obstruct-children's-moral-development-say-parents.aspx

15:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Retailers moeten meerdere welkom-emails versturen

Retailers moeten meerdere welkom-emails versturen vooraleer een impact op de verkopen kan worden gevoeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van email-provider Listrak.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/email-one-welcome-message-is-not-enough.html

15:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Binnen een harmonieuze relatie heeft ook sexting zijn plaats

Binnen een intieme en harmonieuze relatie kan ook sexting zijn plaats vinden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de California State University.

Lees Verder

http://theconversation.com/sexting-might-actually-be-a-sign-of-a-committed-relationship-61561

15:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Cuba heeft aan de Verenigde Staten gevraagd een einde te maken aan hun handelsembargo tegen zijn Caraïbische buurland. Dat heeft Josefina Vidal, de Cubaanse toponderhandelaar, tegenover de krant Granma gezegd. Eén jaar geleden werden de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen hervat. De blokkade is volgens Vidal een politiek van het verleden en moet stopgezet worden. Het einde van het embargo heeft voor Cuba volgens de onderhandelaar de hoogste prioriteit en is essentieel voor de normalisering van de betrekkingen. Cuba is al toegankelijker voor Amerikaanse burgers en bedrijven, maar handel tussen beide landen blijft nagenoeg onbestaande.

De Amerikaanse toezichthouder heeft zich akkoord verklaard met de fusie tussen de brouwers SABMiller en AB InBev. Dat heeft AB InBev bekend gemaakt. Door die goedkeuring kan de transactie in de tweede helft van dit jaar worden afgerond. Eerder werd al gemeld dat de twee brouwers een aantal concessies moeten doen, zodat ook voldoende ruimte op de markt blijft voor de kleine zelfstandige brouwerijen. Ook de Europese en Zuid-Afrikaanse toezichthouders eisten van de twee biergropen een aantal toegevingen om de transactie goed te keuren. De twee concerns hebben al beloofd merken zoals Grolsch, Peroni en Pilsner Urquell te zullen afstoten.

In Kiev is Pavel Sheremet, één van de bekendste journalisten van Oekraïne, bij een bomaanslag om het leven gekomen. Sheremet (44) was televisie-presentator in zijn geboorteland Wit-Rusland, maar hij ontvluchtte zijn land na een conflict met het autoritaire regime van president Aleksandr Loekasjenko. Vervolgens was hij aan de slag bij een Russische openbare zender, waar hij uit onvrede met de verslaggeving over Oekraïne twee jaar geleden ontslag nam. In Oekraïne werkte hij voor de populaire internetkrant Ukrainskaja Prawda en het radiostation Vesti. Hij gold als sympathisant van president Petro Porosjenko. De Oekraïense journalistenfederatie bestempelde de dood van haar collega als moord.

In New York is Mark Johnson, gewezen topmanager van de Britse bank HSBC Holdings, door de Amerikaanse autoriteiten opgepakt. De man werd gearresteerd in verband met mogelijke betrokkenheid bij fraude met valutakoersen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. Johnson is het voormalig hoofd van de divisie valutahandel in Londen. Het is de eerste keer dat een persoon in de Verenigde Staten wordt aangeklaagd in verband met het schandaal rond het manipuleren van wisselkoersen. Het Amerikaanse gerecht is al drie jaar bezig met het onderzoek. HSBC Holdings heeft in verband met de fraude voor schadeclaims en boetes een bedrag van 1,3 miljard dollar gereserveerd.

De Belgische bouwmaterialengroep Etex verkoopt zijn Latijns-Amerikaanse divisie keramische tegels aan het Mexicaanse bedrijf Lamosa. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 230 miljoen dollar. Dat heeft Etex bekend gemaakt. De keramische divisie van Etex heeft productievestigingen in Peru, Colombia en Argentinië en realiseerde met 2.100 medewerkers een jaaromzet van 267 miljoen euro. Etex verkocht vorig jaar al zijn keramische activiteiten in Mexico en de Verenigde Staten. Het bedrijf wil zich toespitsen op zijn kernactiviteiten. Etex heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en is actief in 42 landen met 17.000 werknemers. Het bedrijf boekte vorig jaar een jaaromzet van ruim 3 miljard euro.

Het Belgische bedrijf Armonea, uitbater van verzorgingscentra voor senioren, neemt de groepen La Saleta uit Spanje en Deutsche Pflege- und Wohnstift (DPUW) uit Duitsland over. De overnames betekenen de eerste operaties van Armonea op de buitenlandse markt. Chris Cools, chief executive van Armonea, merkt op dat Spanje en Duitsland een groot potentieel hebben om het bedrijf toe te laten zijn ambities te realiseren. Daarbij wordt erop gewezen dat beide landen een sterke vergrijzing kennen en bovendien worden geconfronteerd met een relatief beperkt aanbod in een sterk versnipperde markt. Door de operatie klasseert Armonea zich bij de tien grootste uitbaters van verzorgingscentra voor seniorne in Europa.

Er komt een nieuwe studie voor een bijkomende sluis in de haven van Zeebrugge. Dat heeft Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, bekend gemaakt. Er was eerder al een onderzoek gestart, maar de voorbije jaren was twijfel gerezen over de noodzaak van de nieuwe infrastructuur. Minister Weyts heeft echter de opdracht gegeven om de plannen verder uit te werken. Zeebrugge kent al langer problemen met de bereikbaarheid met de achterhaven. De Visartsluis is meer dan honderd jaar oud en voldoet absoluut niet meer aan de vereisten van de moderne scheepvaart, terwijl ook de Pierre Vandammesluis zijn maximum-capaciteit heeft bereikt. Voor de nieuwe sluis zijn drie locaties mogelijk.

Shervin Pishevar en Joe Lonsdale, bestuurders van Hyperloop Technologies, herleiden hun gezamenlijk stemrecht in de onderneming van 78 procent naar 40 procent. Daarmee komen de bestuurders tegemoet aan opmerkingen van ciritici, die aanvoerden dat Pishevar en Lonsdale teveel invloed hadden op de onderneming en daarvan gebruik zouden hebben gemaakt om zichzelf te verrijken en vrienden aan een baan te helpen. Hyperloop Technologies ontwikkelt een supersonische buizentrein. Het idee werd ontwikkeld door technologie-ondernemer Elon Musk, die de uitwerking van het project echter heeft toevertrouwd aan een aantal externe partijen.

Het sociale netwerkbedrijf Twitter gaat actie ondernemen om racistische boodschappen op zijn platform te bestrijden. Dat heeft Jack Dorsey, topman van Twitter, gezegd in een reactie op klachten van de Afro-Amerikaanse actrice Leslie Jones, die één van de hoofdrollen vervulde in de nieuwe film Ghostbusters, maar vele racistische reacties kreeg. Jones meldde de feiten aan Twitter, dat heeft aangegeven te investeren in toepassingen die het gemakkelijker maken om misbruik te voorkomen. Inmiddels werd de Twitter-account van de conservatieve commentator Milo Yiannapoulos, medewerker van de rechtse newssite Breitbart, geblokkeerd. Yiannapoulos zou lezers aangemoedigd hebben Jones pestberichten te sturen.

De Amerikaanse investeerder Bill Ackman blijft overtuigd van zijn gelijk in zijn dispuut met het bedrijf Herbalife. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. Ackman, topman van het investeringsfonds Pershing Square, waarschuwt al jaren dat Herbalife, verkoper van dieetproducten, uiteindelijk aan fraude tenonder zal gaan. Ackman heeft op de teloorgang van Herbalife een bedrag van 1 miljard dollar gezet. Ackman beweert dat Herbalife een piramidespel is. Met die opmerkingen heeft hij herhaaldelijk de koers van het bedrijf onder druk gezet. Herbalife sloot onlangs in de materie met de Amerikaanse toezichthouder een schikking van 200 miljoen dollar

De Italiaanse bank Antonveneta, dochter van de groep Banca Monte dei Paschi di Siena, wordt mogelijk verkocht. Onder meer UBI Banca, een fusiegroep die negen jaar geleden ontstond uit de samensmelting van enkele regionale banken, zou interesse hebben getoond. Antonveneta is een voormalige dochteronderneming van achtereenvolgens ABN Amro en Banco Santander en werd negen jaar geleden voor een bedrag van 9 miljard euro verkocht aan Monte Paschi. De overname wordt gezien als één van de oorzaken van de problemen van Monte Paschi, die een aantal activa van de hand moet doen om zijn financiële gezondheid terug te winnen. Een verkoopprijs voor Antonveneta werd niet bekend gemaakt.

De Benelux moet opnieuw worden versterkt. Dat staat in een oproep van de Benelux Business Roundtable (BBR), die een groot aantal topbedrijven uit de drie landen verzamelt en vorig jaar werd opgericht om de regio als economische zone opnieuw aan belang te laten winnen. Opgemerkt wordt dat de relaties tussen België, Nederland en Luxemburg te lang verwaarloosd zijn gebleven ten voordele van de Europese Unie. In de oproep wordt aan de beleidsmakers gevraagd de handelsregels in België, Nederland en Luxemburg versneld op elkaar af te stellen. Onder meer wordt aangevoerd dat de Benelux, onder meer op het gebied van energie of mobiliteit, sneller tot resultaten kan komen dan de Europese Unie.

De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar de staatssteun van 4 miljard euro die Frankrijk heeft geïnvesteerd in de herstructurering van het energiebedrijf Areva. In april dit jaar werd de Europese Commissie door Frankrijk op de hoogte gebracht van een kapitaalinjectie in Areva om de concurrentiekracht en financiële positie van de onderneming opnieuw te verbeteren. Areva is voor 86,5 procent in handen van de Franse overheid. Het onderzoek van de Europese Commissie moet onder meer uitwijzen of Areva in de toekomst kan opereren zonder een constante injectie van publieke fondsen. Ook wordt onderzocht of Areva zelf voldoende deelneemt aan de herstructurering en de concurrentie niet wordt geschaad.

De West-Vlaamse groep Koramic van ondernemer Christian Dumolin neemt het Waalse bedrijf Créaset, gespecialiseerd in het bedrukken van grote oppervlaktes, over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Dumolin beschouwt de overname van Créaset, onder meer verantwoordelijk voor de reclame op de flanken van de Brusselse trams, als een versterking voor de grafische divisie van zijn holding. Wollux, een dochteronderneming van Koramic, is actief in het bedrukken van vlaggen. Wollux en Créaset zullen onafhankelijk blijven werken, maar zullen wel een aantal activa, zoals het machinepark, kunnen delen. Bij Créaset werken vijftig mensen. Er zouden bij de overname geen banen verloren gaan.

Belgische klanten van mobiliteitsorganisatie Touring zijn tijdens de twee eerste weken van de zomervakantie in het buitenland bij 304 ongevallen betrokken geraakt. Dat betekent een stijging met 11,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De stijging moet volgens Touring wellicht worden toegeschreven aan het feit dat de Belgische toerist vakantiebestemmingen in Tunesië, Turkije of Egypte wegens de terreurdreiging heeft vervangen door Europese locaties. Daardoor zou het aantal autovakanties gevoelig zijn toegenomen, waardoor ook het risico op ongevallen toeneemt. De meest ongevallen zouden gebeuren op de heenreis en vooral te wijten zijn aan onoplettendheid, nonchalance en vermoeidheid.

Meer Nieuws

09:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-07-16

Reizigers dreigen met ongunstige besprekingen

Reizigers dreigen geregeld met ongunstige besprekingen om kortingen te kunnen krijgen of een upgrade te kunnen genieten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Britse online reisplatform Sunshine.co.uk.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/travelers-threaten-bad-reviews-to-get-discounts-upgrades.html

18:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gedrukte reclame behoudt zijn bereik bij het publiek

De gedrukte reclame behoudt zijn bereik bij het publiek. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Fluent bij meer dan achttienhonderd consumenten in de Verenigde Staten.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/traditional/print-ads-maintain-sizable-reach-67956/

18:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |