30-07-16

Financiële problemen versnellen ook verouderingsproces

Financiële problemen hebben de neiging om het uiterlijke verouderingsproces te versnellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Université Catholique de Louvain in België en de Brandeis University en Antioch University in de Verenigde Staten. Er kunnen volgens de wetenschappers verschillende verklaringen worden aangereikt voor het fenomeen. Men zou immers kunnen veronderstellen dat personen met financiële problemen niet veel energie meer hebben om hun uiterlijk te verzorgen. Ook zou het mogelijk kunnen zijn dat stress het verouderingsproces versnelt.

In het midden van de jaren negentig werd aan meer dan tweehonderd personen gevraagd een inschatting te geven van hun financiële situatie. Op dat ogenblik werd ook een portretfoto van de betrokkene genomen. Tien jaar later werd datzelfde proces herhaald, waarna de beelden aan een panel van een twintigtal juryleden werden voorgelegd. “Vastgesteld kon worden dat het panel consequent te kennen gaf dat personen met de grootste financiële stress over een periode van tien jaar sneller waren verouderd dan collega’s die minder met geldproblemen hadden dienen af te rekenen,” benadrukt onderzoeker Stefan Agrigoroaei, professor psychologie aan de Université de Louvain.

Deze percepties kunnen volgens de onderzoekers belangrijke consequenties hebben. “Wanneer personen door hun omgeving ouder worden ingeschat dan hun werkelijke leeftijd, kan mogelijk een impact op het gedrag en de levensstijl worden verwacht, waarbij de gezondheid mogelijk ongunstig zou kunnen worden beïnvloed,” voeren de wetenschappers aan. Tevens wordt opgemerkt dat financiële problemen een grotere impact hebben op het uiterlijk dan andere types van stress. Die vaststelling komt overeen met eerder onderzoek, waarin werd aangetoond dat geldproblemen de belangrijkste bron van stress zijn in het leven van de mens.

Lees Verder

11:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Pas in de loop van de herfst wordt een beslissing genomen over de bouw van de nieuwe kernreactor voor de centrale van Hinkley Point in Groot-Brittannië. Dat heeft de Britse premier Theresa May gezegd. De Franse groep Electricité de France (EFD) had nochtans zopas beslist de bouw van de reactor, die een investering van 18 miljard pond zou vergen, door te voeren. De Britse premier zou onder meer bedenkingen hebben bij de betrokkenheid van twee Chinese groepen, die ruim één derde van het nucleaire project zouden financieren. De nieuwe reactor zou ongeveer 7 procent van de Britse energie-behoefte moeten kunnen dekken. Electricité de France zegt compleet verrast te zijn door het Britse uitstel.

Het materialenbedrijf Umicore heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,4 miljard euro. Dat betekende een stijging met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst steeg met 3 procent tot 176 miljoen euro. De nettowinst daalde echter met 15 procent naar 111 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat een sterke groei in de divisies automotive en herlaadbare batterijen ruimschoots de effecten van de lagere metaalprijzen konden compenseren. Marc Grynberg, chief executive van Umicore, zegt verder veel te verwachten van de divisie katalysatoren, die door het emissieschandaal bij Volkswagen voor het materialenbedrijf een nieuwe bron van groei kunnen worden.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zet mogelijk de productie van zijn jumbojet B747 stop. Dat heeft het bedrijf in zijn resultatenverslag over de eerste helft van dit jaar gemeld. Boeing bracht het eerste exemplaar van zijn jumbojet op het einde van de jaren zestig op de markt, maar de jongste periode is de vraag naar het toestel gevoelig gedaald. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden er slechts drie exemplaren van het model besteld. Het voorbije jaar werden tijdens de eerste jaarhelft negen toestellen opgeleverd. De productie is teruggeschroefd tot één exemplaar per maand, maar dat niveau is voor Boeing niet meer rendabel. Operationele jumbojets worden meestal voor vrachtvervoer ingezet.

Het Britse farmabedrijf GlaxoSmithKline heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 435 miljoen pond, tegenover een winst van 149 miljoen pond tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het negatieve resultaat is te wijten aan een afschrijving van 1,8 miljard pond op de activa van de onderneming, die door de waardedaling van de Britse munt minder waard zijn geworden. De operationele winst steeg met 15 procent tot 1,8 miljard pond. De omzet nam met 11 procent toe tot 6,5 miljard pond. Het concern profiteerde daarbij vooral van de verkoop van nieuwe geneesmiddelen. Wanneer de impact van de wisselkoersen wordt genegeerd, zou de omzetgroei beperkt zijn gebleven tot 4 procent.

De Belgische financiële groepen KBC Bank en Belfius zouden ook een drastische verslechtering van de marktomstandighden goed kunnen opvangen. Dat blijkt uit de jongste stresstest van de European Banking Authority (EBA). De slechtste score werd opgetekend bij de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. Bij een zware crisis zouden volgens de stresstest alle reserves van de Italiaanse bank worden weggeveegd. Monte dei Paschi was de enige bank die niet in de stresstest is geslaagd. Maar ook de Banco Popular uit Spanje, de Raiffeissen Bank uit Oostenrijk en de National Bank of Ireland en Allied Irish Banks (AIB) uit Ierland zouden volgens de test door een crisis zwaar worden getroffen.

Het Amerikaanse technologieconcern Microsoft schrapt tot eind juni volgend jaar nog eens 2.850 banen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De ingreep komt bovenop een verlies van 1.850 arbeidsplaatsen die het bedrijf al in mei bekend had gemaakt. De nieuwe operatie heeft vooral te maken met de overname van de smartphonedivisie van Nokia twee jaar geleden. Microsoft betaalde voor die transactie 9,5 miljard dollar, maar de overname leverde niet het verhoopte succes op. Naast de divisie smartphones, zou ook de afdeling sales worden getroffen. Microsoft had eind juni dit jaar wereldwijd 114.000 medewerkers in dienst, waaronder 63.000 werknemers in eigen land.

Het Franse verzekeringsconcern Axa sluit een breed strategisch samenwerkingsakkoord met de Chinese internetgroep Alibaba. Dat hebben beide partners bekend gemaakt. Bedoeling is dat producten van Axa langs de ecommerce-kanalen van Alibaba worden verdeeld. Axa wil daarbij producten op het gebied van reisverzekeringen verkopen aan Chinese reizigers die zich naar het buitenland begeven, maar wil ook diensten leveren aan bedrijven en consumenten die op de platformen van de Chinese internetgroep commercieel actief zijn. Axa zegt door de samenwerking zijn aanwezigheid op de Chinese markt verder te kunnen versterken. Bij de samenwerking is ook Ant Financial Services, partner van Alibaba, betrokken.

De beveiligingsgroep Betafence voert een kapitaalverhoging van 25 miljoen euro door. De bijkomende financiële middelen zijn afkomstig van investeerder CVC Capital, meerderheidsaandeelhouder van Betafence. Het extra kapitaal zal worden gebruikt om de overname van het Britse bedrijf Hesco te financieren. Hesco is gespecialiseerd in de ontwikkeling van snel ontplooibare beveiligingssystemen, maar bouwt ook bunkers, beschermingswallen tegen overstromingen en lichte kogelwerende platen voor militairen. Hesco werkt onder meer voor het Amerikaanse ministerie van defensie en de Verenigde Naties. Door de kapitaalverhoging loopt de investering van CVC Capital in Betafence op tot 62,5 miljoen euro.

Telecomoperator Proximus heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,89 miljard euro. Dat betekende een daling met 3,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De achteruitgang is vooral te wijten aan dochterbedrijf Belgacom International Carrier Services (Bics), waar een omzetdaling met bijna 12 procent tot 715 miljoen euro werd opgetekend door een verdere verschuiving van gesprekken naar data. Vooral het telefoonverkeer naar Afrika kende een belangrijke terugval. Proximus boekte tijdens de eerste helft van dit jaar een bedrijfswinst van 881 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 2,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Op een veiling van de Internet Corporation for Assigned Names en Numbers (Icann) is de web-domeinnaam voor een recordbedrag van 135 miljoen dollar verkocht aan de onderneming Nu Dot Co. In totaal hadden acht kandidaat-kopers, waaronder het Amerikaanse technologiebedrijf Google, gemeld. Het vorige record stond op naam van het shop-domein, dat in februari dit jaar voor een bedrag van 41,5 miljoen dollar werd verkocht aan het Japanse GMO Registry. Google betaalde zelf al 25 miljoen dollar voor de rechten op het app-domein. Nu Dot Co is volgens een aantal bronnen een vennootschap van de groep VeriSign, die ook al de rechten om het com-domein en net-domein in handen heeft.

Het chemieconcern Solvay heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 2,95 miljard euro. Dat betekende een daling met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Solvay wees er op dat de omzetdaling voor 4 procentpunt het gevolg was van negatieve wisselkoerseffecten en voor 2 procentpunt gekoppeld was aan lagere prijzen. De operationele winst steeg echter met 8 procent tot 652 miljoen euro. Het bedrijf merkt daarbij op te hebben kunnen profiteren van verbeteringsprogramma’s en synergieën die konden worden gerealiseerd door de integratie van het overgenomen bedrijf Cytec. De nettowinst van Solvay steeg met 4 procent tot 223 miljoen euro.

Het Chinese bedrijf Taikang Life Insurance heeft een belang van 13,52 procent genomen in het veilinghuis Sotheby's. De Chinese groep verdringt daarmee investeerder Third Point van de activistische belegger Dan Loeb, die een belang van 11,38 procent in Sotheby’s heeft, als grootste aandeelhouder van het veilinghuis. Taikang Life wordt geleid door chief executive Chen Dongsheng, die ook één van de oprichters is van het veilinghuis China Guardian. Chen Dongsheng zou hebben laten verstaan dat een zetel in de raad van bestuur van Sotheby’s te zullen opeisen. Volgens waarnemers zal hij wellicht ook streven naar een samenwerking tussen Sotheby’s en China Guardian.

De Amerikaanse autobouwer Tesla Motors, gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrische wagens, heeft zijn Gigafactory in Nevada officieel geopend. De nieuwe batterijfabriek is een cruciale schakel in de ambitieuze plannen van Elon Musk, topman van Tesla, die van de elektrische auto de basis van de mobiliteit van de toekomst wil maken. De Gigafactory is de grootste fabriek van de wereld en moet Tesla toelaten om over een periode van drie jaar de productie te vertienvoudigen en de kostprijs van de batterijen met één derde te verlagen. De nieuwe fabriek is gebouwd op een braakliggend terrein in de buitenwijken van de stad Reno. Er worden ook Gigafatories voorzien in Europa, China en mogelijk India.

Een groep Europese en Amerikaanse banken gaat 5 miljard euro investeren in de Italiaanse probleembank Monte dei Paschi di Siena. De raad van bestuur van Monte dei Paschi heeft de kapitaalinjectie goedgekeurd. Ook werd bekend gemaakt dat een pakket slechte leningen zal worden verkocht aan het fonds Atlante, dat door de Italiaanse overheid is opgezet. Ook de Europese Centrale Bank heeft het reddingsplan voor de Italiaanse bank al goedgekeurd. De financiële injectie is de derde kapitaaloperatie die in twee jaar tijd bij Monte dei Paschi werd doorgevoerd. Door de reddingsoperatie kan volgens waarnemers mogelijk een grote financiële en politieke crisis worden afgewend.

De raad van bestuur van de Zuidafrikaans-Britse bierbrouwer SABMiller gaat het nieuwe overnamebod van sectorgenoot AB InBev aan zijn aandeelhouders aanbevelen. Dat heeft SABMiller bekend gemaakt. AB InBev had zijn bod op zijn sectorgenoot van 71 miljard pond naar 79 miljard pond opgetrokken om de bezwaren van een aantal minderheidsaandeelhouders van SABMiller weg te nemen, al hebben een aantal partijen aangegeven zich tegen de transactie te zullen blijven verzetten. Ook de Chinese kartelautoriteiten hebben zich akkoord verklaard met de overname. AB InBev blijkt immers bereid te zijn het belang van SABMiller in de Aziatische bierproducent Snow te verkopen aan China Resources Beer.

Meer Nieuws

08:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-16

Hoofddoek en sluier hebben geen impact op betrouwbaarheid

Een hoofddoek of een sluier heeft geen invloed op een correcte inschatting van de betrouwbaarheid van een persoon. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Ontario.

Lees Verder

http://www.science20.com/news_articles/veils_headscarves_may_improve_observers_ability_to_judge_truthfulness_study_finds-175565

11:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duif kan multitasken zonder verlies aan efficiëntie

Duiven kunnen geleerd worden om tussen verschillende taken over te schakelen zonder efficiëntie te verliezen. Bij de mens is dat veel moeilijker. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-06-humans-pigeons-efficiency.html

11:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument vaker benaderd met mobiele applicaties

Email blijft een belangrijk marketing-instrument voor de interactie met de consument, maar mobiele applicaties laten de grootste groei optekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Kitewheel.

Lees Verder

http://venturebeat.com/2016/05/09/study-shows-email-is-far-from-dead-and-mobile-apps-are-the-new-rising-stars/

11:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Blogs blijven cruciaal werkinstrument voor zakelijke marketeer

Blogs blijven in de zakelijke omgeving voor marketeers een belangrijk instrument om content aan te bieden. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Conductor bij ruim vijfhonderd zakelijke marketeers. Daarbij geeft 70 procent van de marketeers aan gebruik te maken van blogs, gevolgd door video’s en whitepapers.

Lees Verder

http://www.conductor.com/blog/2016/04/b2b-content-marketing-trends/

11:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse banken blijven achter in mobiele beleving

Amerikaanse banken besteden aan de mobiele beleving van de consument minder aandacht dan in andere landen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Adobe bij financiële instellingen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada en Australië.

Lees Verder

http://www.cmo.com/adobe-digital-insights/articles/2016/4/26/adi-us-banks-lag-in-mobile-experience.html#gs.OmZE8Mk

11:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |