20-07-16

Televisie steeds meer met binge-kijkers geconfronteerd

De televisie wordt steeds meer met binge-kijkers geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent GfK Research, waarbij werd vastgesteld dat bijna 60 procent van de kijkers toegeeft geregeld drie of meer episodes van dezelfde televisie-reeks in één sessie te consumeren.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Bingeviewing_is_now_prevalent_.news?ID=37108

18:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Autobestuurders erkennen agressief gedrag in het verkeer

Nagenoeg geen enkele autobestuurder ontsnapt aan agressief gedrag in het verkeer. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Foundation for Traffic Safety bij meer dan 2.700 Amerikaanse autobestuurders.

Lees Verder

http://abcnews.go.com/Health/wireStory/drivers-admit-angry-aggressive-behavior-road-rage-40567154

18:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chief executives hebben veel vertrouwen in innovatie-vaardigheid

Chief executives hebben een groot vertrouwen in hun capaciteit om innovatie te stimuleren. Slechts weinigen benaderen innovatie echter vanuit een gestructureerde visie. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent KPMG bij vierhonderd Amerikaanse bedrijfsleiders.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/CEOs_confident_on_innovation.news?ID=37099

18:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwelijke game-personages minder seksueel geladen

Vrouwelijke personages in videogames hebben een veel minder seksueel geladen karakter dan in de jaren negentig. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Indiana University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-sexualizaton-female-video-game-characters.html

18:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Steden dragen groot deel wereldwijde economische groei

De groei van het wereldwijde bruto binnenlandse product zal het volgende decennium in belangrijke mate worden gedragen door kleinere steden in opkomende markten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Ogilvy & Mather in twaalf opkomende landen, die het voorbije jaar 82 procent van de wereldwijde economische groei vertegenwoordigden. Opgemerkt wordt dat de toenemende verstedelijking de bestedingen van de consument stimuleert. Er wordt aan toegevoegd dat de meeste snelgroeiende markten - vooral in de regio Azië - worden gekenmerkt door een massale migratie naar de stedelijke agglomeraties, waar de nieuwe middenklasse interessante banen hoopt te kunnen vinden.

Volgens het rapport zal de wereldwijde middenklasse tegen het midden van het volgende decennium 4,9 miljard mensen tellen. Op dit ogenblik bestaat die groep uit ongeveer 4 miljard inwoners, terwijl in het begin van de jaren tachtig de middenklasse slechts 1 miljard leden telde. “Kleinere steden, vooral in China, bieden dan ook voor merken meer groeimogelijkheden dan de sterk gesatureerde grote metropolen,” merken de onderzoekers op. “De inwoners van de snelgroeiende steden tonen zich minder merkbewust en laten zich niet gemakkelijk beïndrukken door de concurrende commerciële campagnes.”

“Deze bevolkingsgroep heeft bovendien meer waardering voor de productervaring dan voor de productreputatie,” aldus Ogilvy & Mather. Tevens tonen deze consumenten een grote bezorgheid voor voedselveiligheid en leefmilieu. Deze shoppers zijn ook bereid voor veilige producten, vooral voor kinderen, een extra bedrag te betalen.” In vele opkomende markten voeren lokale producten een sterke concurrentie met internationale merken, maar er moet worden vastgesteld dat consumenten vaak een groter vertrouwen hebben in geïmporteerde producten dan in de binnenlandse alternatieven. Dat geldt echter alleen wanneer het buitenlandse product zijn waarde en merkbeleving kan aantonen.”

“Merken moeten dan ook een inzicht hebben in de culturele en fysieke aspecten van deze kleinere steden, zodat een reële band kan worden opgebouwd met een nieuwe klasse consumenten,” aldus nog het rapport.

Lees Verder

18:31 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verstedelijking |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto heeft ook het verhoogde overnamebod van het Duitse chemieconcern Bayer verworpen. Dat heeft Monsanto bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat Monsanto beduidend meer waard is dan Bayer wil bieden. Bovendien wordt aangevoerd dat er onvoldoende garanties kunnen worden geboden dat een overname succesvol zou kunnen worden afgerond. Een samenvoeging van beide ondernemingen zou een wereldwijd marktleider opleveren op het gebied van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen voor de landbouw. Monsanto blijft wel bereid om verder te praten met Bayer en andere partijen over een eventuele deal. Ook met BASF zou worden gepraat.

Het digitale bedrijf Econocom heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,2 miljard euro. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Door autonome groei werd een stijging van 5 procent gerealiseerd. Opgemerkt wordt dat de groei door alle divisies werd gedragen. Econocom schrijft de positieve ontwikkeling enerzijds toe aan zijn sterke positie in grote projecten voor digitalisering en anderzijds aan groeisectoren zoals veiligheid, mobiele applicaties en consulting rond digitale transformatie. Het operationele resultaat nam met 22 procent toe tot 53 miljoen euro. Dat is vooral te danken aan een hogere rendabiliteit in een aantal divisies.

Topbestuurders van Volkswagen hebben de fraude met de uitstoot van dieselmotoren jarenlang in de doofpot gestopt. Dat heeft Eric Schneiderman, de openbaar aanklager van de Amerikaanse staat New York, gezegd. Volgens Schneiderman werd al sinds het einde van de voorbije eeuw geknoeid met de uitstoottesten van dieselmotoren, die daarmee milieuvriendelijker leken dan in het werkelijkheid het geval was. Nadat het schandaal in september vorig jaar aan het licht kwam, probeerden topbestuurders volgens Schneiderman de zaak nog op allerlei manieren te verdoezelen. Hij maakt gewag van een diepgewortelde zakelijke arrogantie en een bewuste minachting voor de wet.

De Europese Commissie heeft de vrachtwagenconstructeurs Volvo-Renault, Daimler, Daf en Iveco een boete van 2,93 miljard euro opgelegd wegens kartelvorming. Vastgesteld werd dat de betrokken constructeurs veertien jaar lang illegale afspraken hebben gemaakt over prijzen en de kosten van strengere uitstootnormen. Ook Man was bij de afspraken betrokken, maar heeft het bestaan van het kartel bij de Europese Commissie aangekaart en hoeft daarom geen boete te betalen. De sanctie is de hoogste boete die in de geschiedenis door de Europese Commissie wegens kartelvorming is uitgesproken. De betrokken constructeurs vertegenwoordigen 90 procent van een vrachtwagens die in Europa worden gebouwd.

De aankomende brexit vormt een hinderpaal voor de wereldwijde economische groeimotor. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Bij de wereldwijde verwachtingen wordt een lichte neerwaartse bijstelling voorzien, maar voor de economie van Groot-Brittannië zijn de vooruitzichten volgens het rapport veel somberder. Groot-Brittannië zou dit jaar nog op een groei van 1,7 procent kunnen rekenen, terwijl eerder nog een stijging met 1,9 procent werd vermeld. De verwachtingen voor volgend jaar worden van 2,2 procent naar 1,3 procent bijgesteld. Wereldwijd wordt een groei met achtereenvolgens 3,1 procent en 3,4 procent verwacht. Dat is telkens 0,1 procent minder dan de eerdere verwachtingen.

In Brazilië heeft een rechtbank de blokkade aanbevolen van de internetdienst Whatsapp, die zou geweigerd hebben mee te werken aan een strafzaak. De rechter gaf daarbij aan dat Facebook, het moederbedrijf van Whatsapp, een gebrek aan verantwoordelijkheid toont door fundamentele informatie voor een gerechtelijk onderzoek achter te houden. Daarmee werd Whatsapp in Brazilië al voor de vierde keer sinds februari vorig jaar geblokkeerd. Daarbij bleef de dienst telkens gedurende een dag voor het publiek onbereikbaar. Dit keer werd de blokkade al enkele uren na de uitspraak, nadat de Socialistische Volkspartij beroep had aangetekend, door het hooggerechtshof ongedaan gemaakt.

De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 1,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 78 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De bank hoefde minder geld te spenderen aan rechtszaken en verdiende anderzijds meer aan de handel in obligaties. De inkomsten liepen wel terug van 9,1 miljard dollar naar 7,9 miljard dollar. Vooral de inkomsten uit vermogensbeheer en provisies op zakelijke transacties stonden onder druk. Vorig jaar kampte Goldman Sachs wel met een sterke terugval van de handelsinkomsten, terwijl de winst onder druk stond door voorzieningen voor juridische procedures rond rommelhypotheken.

De Duitse busbouwer Daimler is in Nederland tests gestart met autonoom vervoer. Daarbij wordt de autonome pendelbus Citypilot op een traject van 20 kilometer ingezet tussen de stad Haarlem en luchthaven Schiphol. Citypilot is volgens de initiatiefnemers de eerste bus die volledig autonoom zijn intrede in het openbaar vervoer maakt. Er is nog wel een chauffeur aan boord om noodsituaties op te vangen, maar daarop diende nog geen beroep gedaan te worden. De technologie is geïnspireerd op het programma Highway Pilot dat Daimler eerder al voor autonome vrachtwagens heeft ontwikkeld. De bus heeft een topsnelheid van 70 kilometer per uur en maakt gebruik van camera’s, sensoren, radar en satellietnavigatie.

Verlinvest, het investeringsvehikel van de familiale groepen de Mévius en de Spoelberch, voert gesprekken over een investering in het Italiaanse bedrijf Mutti, producent van tomantensauzen. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. De gesprekken zouden in een vergevorderd stadium verkeren. Mutti zou een partner willen aantrekken om zijn expansie te ondersteunen. Het bedrijf wil onder meer groeien in Frankrijk en Scandinavië, maar ook in de Verenigde Staten. Mutti is in eigen land marktleider in de verkoop van tomantensauzen. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 29 procent. De onderneming realiseerde vorig jaar een omzet van 212 miljoen euro en een winst van 26 miljoen euro.

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft Nederland 25,7 miljoen euro terugbetaald vanwege de ongeoorloofde staatssteun die het bedrijf over een periode van zes jaar heeft ontvangen. Nederland heeft het bedrag teruggevorderd in opdracht van de Europese Commissie, die van oordeel is dat de belastingvoordelen voor het bedrijf onaanvaardbaar waren. Starbucks had acht jaar geleden een constructie geïntroduceerd waarbij royalty's voor de eigen receptuur werden afgedragen aan een ander onderdeel van het bedrijf. Dat bedrag mocht van de Nederlandse fiscus vervolgens weer van de winst worden afgetrokken, waardoor het bedrijf veel minder belasting hoefde te betalen.

De banken Belfius, KBC Groep, BNP Paribas Fortis en ING Groep introduceren samen met de telecomoperatoren Proximus, Telenet en Orange een mobiele identiteitskaart, die het Belgische gebruikers mogelijk moet maken zich op een eenvoudige en veilige manier aan te melden op websites en banktransacties kunnen bevestigen. Met die technologie wordt het ook mogelijk om een digitale handtekening te zetten die juridisch gelijkwaardig is aan een handtekening op papier. De initiatiefnemers noemen het project een Belgische referentie op het vlak van mobiele identificatie, die volledig in eigen land beheerd zal worden. De mobiele identiteitskaart zou tegen het einde van dit jaar operationeel moeten zijn.

Belgische belastingplichtigen die werden vernoemd in de Panama Papers, zullen niet van een nieuwe regularisatie gebruik kunnen maken. Dat heeft Johan Van Overtveldt, federaal minister van financiën, bevestigd. Tegen 239 betrokkenen is door de belastingsinspectie inmiddels een onderzoek opgestart. In eerste instantie bleek uit documenten van het Panamese juristenkantoor Mossack Fonseca dat 732 Belgische belastingplichtigen een vermogen in een fiscaal paradijs zouden hebben ondergebracht. Uiteindelijk werden echter slechts 239 dossiers geopend. De andere feiten zouden te maken hebben gehad met buitenlanders met een Belgisch adres of zouden onvoldoende informatie bevatten om de eigenaar te identificeren.

De Amerikaanse autoriteiten starten een onderzoek naar mogelijk geknoei met de verkoopcijfers van het autoconcern Fiat Chrysler Automobiles. Dat heeft de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant gemeld. Volgens twee dealers van Fiat Chrysler uit Chicago heeft het bedrijf grote sommen geboden voor de manipulatie van de verkoopcijfers. Daardoor leken de maandelijkse verkoopcijfers hoger dan daadwerkelijk het geval was. In januari werd hierover door de dealers een rechtszaak aangespannen tegen Fiat Chrysler. Het bedrijf benadrukte toen na een intern onderzoek tot de vaststelling te zijn gekomen dat de beschuldigingen ongegrond waren. Fiat Chrysler zegt aan het onderzoek van de autoriteiten volledig mee te werken.

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 440 miljoen dollar, tegenover een negatief resultaat van 22 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het grotere verlies hing vooral samen met een grote afschrijving op de waarde van Tumblr, de sociale netwerksite die door Yahoo drie jaar geleden voor een bedrag van 1 miljard euro werd overgenomen, maar die sindsdien een groot deel van zijn waarde heeft verloren. De kwartaalomzet van Yahoo liep van 1,2 miljard dollar naar 1,3 miljard dollar op. De stijging is vooral te danken aan de verkoop van een terrein aan de Chinese groep LeEco.

De Zwitserse farmagroep Novartis heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 1,8 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van bijna 1,9 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 2 procent tot 12,5 miljard dollar. Novartis kampt onder meer met teruglopende verkopen van Gleevec, zijn geneesmiddel voor de bestrijding van kanker Gleevec. Daarnaast stonden de resultaten van het Zwitserse bedrijf onder de druk door ongunstige wisselkoerseffecten. Zonder valutaschommelingen zouden de cijfers onveranderd zijn gebleven tegenover het tweede kwartaal van vorig jaar. Het bedrijf investeert sterk in zijn nieuwe geneesmiddelen Entresto en Cosentyx.

Meer Nieuws

09:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-16

Deeleconomie kan terugkijken op exponentiële groei

De voorbije twee jaar heeft de deeleconomie een groei met 169 procent laten optekenen. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Hitwise bij een groep Amerikaanse consumenten. Alle leeftijdsgroepen leggen daarbij echter hun eigen klemtonen.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/study-sharing-economy-up-169.html

18:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jongste kinderen tonen grootste interesse in ondernemerschap

De jongste kinderen uit een gezin van traditionele werknemers is het meest geneigd een carrière als zelfstandig ondernemer uit te bouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Birmingham.

Lees Verder

http://www.birmingham.ac.uk/news/latest/2016/07/Youngest-siblings-more-likely-to-go-into-business-study-finds..aspx

18:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Betaalde content moet regels respecteren

Betaalde content wordt door de consument verdragen, op voorwaarde dat aan een aantal regels wordt voldaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Harris.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/05/consumers-there-is-a-time-place-for-paid-content.html

18:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Twitter minder interactief dan andere sociale netwerken?

Op Twitter wordt bij merken een opmerkelijk lager niveau van interactie opgetekend dan op andere sociale netwerken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Quintly.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/twitter-lags-in-brand-post-interaction-rates-67934/

18:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mannelijke mussen sanctioneren bedrieglijk gedrag partner

Mannelijke mussen zijn heel alert voor ontrouwe partners en hebben een strategie om het bedrog te sanctioneren. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan het Imperial College London.

Lees Verder

http://www3.imperial.ac.uk/newsandeventspggrp/imperialcollege/newssummary/news_31-5-2016-12-23-11

18:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Negatieve stereotypes hebben ongunstige impact op prestaties atleet

Negatieve stereotypes hebben een ongunstige impact op de prestaties van een atleet. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Goethe Universität in Frankfurt.

Lees Verder

https://www.elsevier.com/about/press-releases/research-and-journals/negative-stereotypes-affect-female-soccer-performance

18:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele tekstberichten genereren op vrijdag beste resultaten

Mobiele tekstberichten van retailers genereren op vrijdag de beste resultaten. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Experian Marketing Services op basis van een analyse van 85 miljoen mobiele commerciële boodschappen.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/retailers-text-message-campaigns-seeing-highest-click-rates-on-fridays-67929/

18:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Britse chipontwikkelaar ARM Holdings heeft ingestemd met een overname door het Japanse telecom-concern SoftBank. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 24 miljard pond. De chips van ARM Holdings worden gebruikt in nagenoeg alle apparaten op de mobiele markt. ARM Holdings ontwikkelt de architectuur van chips, maar is zelf geen producent. Het bedrijf verkoopt licenties op zijn ontwerpen. Het Britse bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van bijna 1 miljard pond. Verwacht wordt dat de Britse knowhow door SoftBank zal worden gebruikt om zijn activiteiten op het gebied van artificiële intelligentie en het internet-of-things verder te versterken. Het hoofdkwartier van ARM Holdings blijft in Cambridge.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft gaat beter samenwerken met de Belgische autoriteiten in de strijd tegen cybercriminaliteit. Dat heeft de onderneming gezegd nadat het parket van Veurne eerder dit jaar een onderzoek had geopend omdat Microsoft geweigerd zou hebben mee te werken aan een gerechtelijke operatie tegen online criminaliteit. Telecombedrijven zijn verplicht op vraag van het gerecht gegevens over verdachte activiteiten door te geven, maar de ondernemingen voeren vaak aan met hun Amerikaanse diensten niet onder de Belgische wetgeving te vallen. Microsoft heeft nu toch toegevingen gedaan. Bij het parket in Veurne lopen nog procedures tegen onder meer Facebook en Google.

De petroleumgroepen Total en ExxonMobil zijn in een biedingsstrijd om het Amerikaanse bedrijf InterOil verstrikt geraakt. InterOil heeft een belang in het veelbelovende gasveld Elk-Antelope in Papoea Nieuw-Guinea. Het Amerikaanse ExxonMobil heeft een bod van 2,2 miljard dollar gedaan op InterOil, waarmee een eerder voorstel van een samenwerkingsverband tussen het Franse concern Total en het Australische Oil Search werd overtroffen. Total en Oil Search kunnen nog wel een verbeterd bod indienen. Elk-Antelope wordt bestempeld als het grootste onontgonnen gasveld van Azië. De aardgasreserves van het gebied worden geschat op ongeveer 175 miljard kubieke meter.

Het Amerikaanse financiële concern Citigroup heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 4 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 4,8 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 8 procent tot 17,5 miljard dollar. Indien echter rekening wordt gehouden met de impact van wisselkoerseffecten, zou de omzetdaling tot 6 procent beperkt zijn gebleken. Michael Corbat, chief executive van Citigroup, zegt dat het concern solide winsten heeft gerealiseerd in een uitdagende en volatiele omgeving. Bijna alle winsten van de groep werden door kernactiviteiten gegenereerd. Andere divisies worden steeds verder afgestoten.

Wereldwijd zijn er twee miljard ritten gemaakt met de alternatieve taxidienst Uber. Eerder duurde het bijna zes jaar vooraleer één miljard ritten werden geteld, maar dat aantal kon nadien in amper zes maanden worden verdubbeld. Bij het bereiken van de nieuwe mijlpaal werden volgens Travis Kalanick, chief executive van Uber, op exact hetzelfde ogenblik in zestien verschillende landen op vijf continenten 147 ritten gestart. De chauffeurs van de ritten kregen een vergoeding van 450 dollar. De reizigers ontvingen een reistegoed met dezelfde waarde. De langste rit werd opgetekend in Jakarta (Indonesië) en duurde meer dan één uur. De kortste rit, drie minuten, werd geregistreerd in de Chinese stad Changsha.

Bank of America heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 3,9 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 4,8 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Gewezen wordt op een aanhoudend negatieve invloed van het lage renteklimaat. De omzet daalde van 22 miljard dollar naar 20,4 miljard dollar. Brian Moynihan, chief executive van Bank of America, benadrukte dat de onderneming een solide kwartaal heeft laten optekenen. Vorige maand kon de bank melden geslaagd te zijn in de jaarlijkse stresstest van de Amerikaanse Federal Reserve. Daarmee kon de bank voor de eerste keer in drie jaar een positief rapport voorleggen.

Speelgoedfabrikant Hasbro heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 879 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 25 procent tot 52 miljoen dollar. Het bedrijf blijft profiteren van de aanhoudende populariteit van Star Wars en Frozen, waardoor ook het speelgoed rond die filmproducties vorig kwartaal goed bleef verkopen. De opbrengsten van het jongensspeelgoed groeiden - vooral dankzij Star Wars en Nerf - met 4 procent. Bij meisjes blijven kleding en poppen rond Frozen onverminderd populair. De omzet in het meisjessegment nam met 35 procent toe. Alle divisies van het bedrijf meldden een vooruitgang.

In Italië is zakenman Carlo De Benedetti (81) in een asbestproces veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en twee maanden. De Benedetti werd voor de rechtbank gedaagd als gewezen topman van het bedrijf Olivetti, dat ervan beticht werd de voorbije twintig jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de dood van veertien werknemers. De slachtoffers zouden door de aanwezigheid van asbest in de onderneming kanker hebben ontwikkeld. Franco De Benedetti, de broer van de zakenman, werd schuldig bevonden. Corrado Passera, eveneens een voormalig topman van Olivetti, werd veroordeeld tot één jaar en elf maanden. De Benedetti heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen zijn veroordeling.

Juni was voor het toerisme in Cyprus een absolute topmaand. Dat heeft de Cypriotische toeristische dienst bekend gemaakt. In totaal werden 413.114 toeristen ontvangen. Nog nooit eerder konden tijdens de maand juni zoveel bezoekers worden geteld. Slechts één keer in geschiedenis kon het Cypriotische toerisme een betere maand optekenen. In juli vorig jaar werden immers 414.527 toeristen geteld. Cyprus profiteert volgens waarnemers van zijn status als veilig land in een regio die geregeld door terrorisme wordt getroffen. Sinds vier jaar laat het toerisme van het land een groei optekenen. Cyprus komt voor vele toeristen in de plaats van bestemmingen zoals Turkije, Egypte of Tunesië.

Het Chinese consortium Golden Brick neemt de browserdivisie van het Noorse internet-concern Opera over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 600 miljoen dollar. Ook de licenties van de divisie worden door het Chinese bedrijf overgenomen. Golden Brick had in eerste instantie een bod van 1,2 miljard dollar gedaan op het volledige Noorse bedrijf, maar voor die operatie kon geen toestemming van de toezichthouders worden verkregen. Opera Software behoudt wel de divisies voor applicaties, games, advertenties en televisie. De browser van Opera telt 350 miljoen gebruikers. Golden Brick vertegenwoordigt een aantal Chinese internetbedrijven.

De Duitse rederij Hapag-Lloyd neemt zijn sectorgenoot United Arab Shipping Company (UACS) over. Door de operatie wordt het Duitse concern de vijfde grootste rederij van de wereld. De fusiegroep beschikt over een vloot van 237 schepen, die een gezamenlijke capaciteit van 1,6 miljoen containers laten optekenen. In ruil voor de overname krijgen Qatar Holding en het Saudische Public Investment Fund, voormalige eigenaars van de Arabische rederij, een belang van respectievelijk 14 procent en 10 procent in de nieuwe fusiegroep. Vorig jaar ging Hapag-Lloyd ook al samen met het Chileense concern Compania Sudamericana de Vapores (CSAV). Intensievere samenwerking moet de overcapaciteit opvangen.

Brouwers Heineken, Carlsberg en Ambev tonen interesse om de Braziliaanse bierproducent Schincariol, op dit ogenblik in handen van de Japanse groep Kirin, over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Braziliaanse krant Estadao gemeld. Kirin nam vijf jaar geleden Schincariol over. Kirin zou echter door zijn verzwakte positie zijn gedwongen om een aantal activa af te stoten. Schincariol zou zowel voor Heineken als Carlsberg een gelegenheid zijn om hun positie op de Braziliaanse markt uit te bouwen. Ambev, de Braziliaanse dochter van de groep AB InBev, zou uit defensieve overwegingen een interesse tonen om Schincariol over te nemen.

Het Amerikaanse concern International Business Machines (IBM) heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 20,2 miljard dollar. Dat betekende een daling met 2,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Bij de omzet voor software kon een groei met 3,5 procent worden geregistreerd, maar bij hardware moest een daling met 23,2 procent worden gemeld. De nettowinst daalde van 3,5 miljard dollar naar 2,5 miljard dollar. Het bedrijf werd voor het zeventiende kwartaal op rij met een omzetdaling geconfronteerd. Het Amerikaanse concern werkt nog steeds aan zijn omschakeling, waarbij de vroegere focus op hardware wordt vervangen door software en diensten.

De Amerikaanse videodienst Netflix heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,97 miljard dollar, tegenover 1,48 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 26 miljoen dollar naar 41 miljoen dollar. Het concern telt wereldwijd 83 miljoen gebruikers. Tijdens het tweede kwartaal werden 1,7 miljoen nieuwe gebruikers aangetrokken. Dat cijfer is volgens Reed Hastings, bestuursvoorzitter van Netflix, een tegenvaller. Gerekend was op 2,5 miljoen bijkomende leden. Er wordt echter opgemerkt dat een aantal oude gebruikers door de gestegen prijs hun abonnement hebben opgezegd. Tijdens het derde kwartaal worden 2,3 miljoen nieuwe leden verwacht.

Het activistische investeringssfonds The Children's Investment Fund van Chris Hohn heeft een belang genomen in brouwer SABMiller. Door die stap hoopt het investeringsfonds bij AB InBev een betere overnameprijs voor SABMiller te kunnen afdwingen. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. Het investeringsfonds zou een belang van bijna 1 procent in SABMiller hebben verworven. Chris Hohn zou daarop contact hebben genomen met het management van SABMiller om de structuur van de overeenkomst met AB InBev te bespreken. Hohn wierp zich in het verleden ook al bij groepen als Volkswagen, Airbus en ABN Amro op als een bijzonder activistisch aandeelhouder.

Meer Nieuws

10:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-07-16

Prijs en veiligheid belangrijkste probleem voor internet-of-things

Het internet-of-things wordt nog altijd met een aantal belangrijke barrières geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Accenture bij een groep Duitse consumenten. Vooral prijs en veiligheid worden als een probleem bestempeld.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Internet-Users-Germany-Hesitant-About-Internet-of-Things/1014217

18:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Luxesector ziet vooral groei in Noord-Amerika

De luxesector kent dit jaar met een groei van 3 procent een lichte versnelling tegenover vorig jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Zenith Optimedia.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/traditional/luxury-ad-spend-set-for-modest-growth-men-more-likely-shoppers-than-women-68137/

18:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chatbots kunnen niet op tegen persoonlijke communicatie

Chatbots kunnen nog steeds niet op tegen een persoonlijk gesprek. Dat is de conclusie van de Winograd Schema Challenge. Opgemerkt wordt dat de chatbots vooral moeilijkheden ondervinden met ambigue zinnen.

Lees Verder

https://techxplore.com/news/2016-07-chatbots-smarten-easier.html

18:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Videostreams zijn vooral complement op televisie

Videostreams zijn vooral een complement op het aanbod van de traditionele televisie. Dat is de conclusie van een onderzoek van IBM Cloud Video bij duizend Amerikaanse consumenten.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/streaming-video-subscriptions-driven-by-desire-for-more-content-68990/

18:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials willen professioneel vooral een impact hebben

Millennials starten hun professionele carrière vooral met de bedoeling een impact te maken. Het inkomen komt pas op de laatste plaats. Dat is de conclusie van een onderzoek van Futurestep, een divisie van consulent Korn Ferry.

Lees Verder

http://www.onrec.com/news/statistics-and-trends/“making-an-impact”-tops-the-list-of-what-matters-most-to-millennial

18:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meer dan één op drie toeristen doet beroep op de deeleconomie

Meer dan één op drie consumenten zal tijdens zijn zomervakantie van services uit de deeleconomie gebruik maken. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Ipsos en verzekeraar Allianz.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/traditional/sharing-economy-travel-and-finance-update-69043/

18:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

China heeft de slechtste betaalmoraal van de hele wereld

China heeft de slechtste betaalmoraal van de hele wereld. Dat blijkt uit een rapport van kredietverzekeraar Euler Hermes. Vastgesteld werd dat Chinese bedrijven hun leveranciers gemiddeld pas na tweeënnegentig dagen betalen.

Lees Verder

http://www.welt.de/finanzen/article157046722/Diese-Laender-haben-die-schlechteste-Zahlungsmoral.html

18:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het volledige werk van de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier behoort voortaan tot het werelderfgoed. Dat heeft de Unesco, de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties, bekend gemaakt. Le Corbusier werd op het einde van de negentiende eeuw geboren als Charles Édouard Jeanneret-Gris en was één van de eerste architecten die over heel de wereld bouwwerken optrok. In België is van Le Corbusier alleen nog het huis Guiette aan de Populierenlaan in Antwerpen bewaard. Het huis werd in het midden van de jaren twintig van de voorbije eeuw gebouwd als woonhuis en atelier voor de Antwerpse schilder René Guiette. Het pand is al sinds de tweede helft van de jaren zeventig als monument beschermd.

De Chinese logistieke groep wil met een introductie op de beurs van New York een kapitaal tussen 1 miljard dollar en 2 miljard dollar verwerven. Dat hebben een aantal bronnen bekend gemaakt. De beursgang zou voorzien zijn voor de maand september of oktober. ZTO Express is een logistieke partner voor de ecommerce-activiteiten van het Chinese internetconcern Alibaba. De extra middelen zouden de verdere internationale groei moeten ondersteunen. Indien de plannen met succes worden uitgevoerd, zou ZRO Express de grootste beursintroductie van een Chinees bedrijf zijn in de Verenigde Staten sinds Alibaba twee jaar geleden met een notering aan de New York Stock Exchange een bedrag van 25 miljard dollar ophaalde.

De Zuid-Koreaanse autobouwer Hyundai heeft met zijn model Ioniq zijn eerste duurzame wagen voorgesteld. De Ioniq krijgt zowel een hybride als elektrische versie. Het bedrijf maakte ook zijn verdere plannen in duurzame mobiliteit bekend. Ahn Byung-ki, topman van Hyundai, merkte daarbij op dat het bedrijf in samenwerking met het luxemerk Genesis over twee jaar een elektrische auto met een actieradius van 320 kilometer ontwikkeld wil hebben. Tegen het einde van dit decennium moet een volledig elektrisch model met een actieradius van 400  kilometer zijn gereageerd. Hyundai merkt op vooral te mikken op de markt van de goedkope middenklassers.

De informaticagroep Win, een filiaal van Nethys, heeft samen met de Belgische divisie van het Japanse concern Dimension Data een nieuwe oplossing ontwikkeld die de beveiligde en flexibele opslag van gegevens mogelijk maakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van cloud-toepassingen. De nieuwe oplossing zal worden ontwikkeld in de installaties van het Wallonia Data Center in Villers-le-Bouillet, door Win drie jaar geleden overgenomen. De activiteit zou tegen volgend jaar een honderdtal banen kunnen creëren. Het commerciële aanbod zal in september worden gelanceerd. Er is een investering, die evenredig over beide partners zal worden gedeeld, van 7 miljoen euro voorzien.

Het bedrijf Abellio, dochter van de Nederlandse Spoorwegen (NS), heeft een contract gesloten voor de verzorging van treindiensten voor de S-Bahn in regio rond de Duitse stad Essen. De samenwerking gaat over drie jaar van start. Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen onlangs bekend gemaakt. Financiële details over het akkoord werden niet verstrekt. Het contract heeft betrekking op een vijftienjarige concessie voor zes trajecten, die ongeveer 1,7 miljoen treinkilometers per jaar vertegenwoordigen. Om de service te garanderen heeft Abellio, dat met vijf verbindingen ook al actief is in Nordrhein-Westfalen, bij fabrikant Stadler bijna dertig nieuwe treinen besteld.

Bret Taylor (35) wordt bestuurslid bij het sociale netwerkbedrijf Twitter. Dat hebben Taylor en Omid Kordestani, topman van Twitter, bekend gemaakt. Taylor is de bedenker van onder meer Google Maps. Hij is ook één van de oprichters van het bedrijf FriendFeed, dat zeven jaar geleden door het sociale netwerkbedrijf Facebook werd overgenomen. Taylor werd daarbij door Facebook benoemd tot chief technology officer. Daar lag hij onder meer aan de basis van de like-functie. Vier jaar geleden vertrok Taylor bij Facebook om zijn eigen bedrijf Quip, producent van applicaties, op te richten. Taylor zetelt ook in de raad van bestuur van het bedrijf Taser, producent van wapens die met stroomstoten werken.

De Italiaanse autobouwer Ferrari heeft de eerste beelden getoond van de cabrio-versie van zijn model LaFerrari. De wagen, die 1 miljoen euro zal kosten, wordt in oktober officieel voorgesteld op het autosalon van Parijs, zouden in een beperkte editie van vijfhonderd exemplaren op de markt gebracht. De volledige productie is echter al uitverkocht. De wagen zou een maximumsnelheid van 350 kilometer per uur kunnen halen. Volgens een aantal bronnen zal de cabrio onder de naam LaFerrari Aperto op de markt worden gebracht. De wagen is ook uitgerust met een elektromotor. Tevens werd ervoor gezorgd dat de cabrio op het gebied van aerodynamica dezelfde prestaties levert als de coupé-versie.

De Amerikaanse financiële groep Citibank is tests gestart met een prototype van nieuwe bankautomaat Irving, die het klanten mogelijk maakt om zich met hun ogen te identificeren. Irving werd ontwikkeld door het bedrijf Diebold en is niet langer uitgerust met een beeldscherm, kaartlezer en toetsenbord voor het vormen van cijfercombinaties. Daarentegen worden klanten automatisch geïdentificeerd op het ogenblik dat hun smartphone binnen het bereik van Irving komt. Een een oogscan moet de identiteit van de klant bevestigen, waarna de gewenste transactie kan worden uitgevoerd. De technologie voor de oogscan werd geleverd door het bedrijf Eyelock.

Ongeveer een op de negen kinderen groeit op in een gebied waar gewapende conflicten en geweld tot het alledaagse leven behoren. Dat heeft Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, gemeld. In totaal gaat het om ongeveer 250 miljoen kinderen. Daarnaast zijn het voorbije jaar ook 16 miljoen baby's in een oorlogsgebied geboren. Unicef noemt het ook bijzonder verontrustend dat het geweld zich in toenemende mate richt tegen kinderen. Elke dag worden gemiddeld vier scholen of ziekenhuizen aangevallen. In Syrië alleen al telde Unicef vorig jaar meer dan 1.500 schendingen van de rechten van het kind. In 60 procent van de gevallen gaat het om bombardementen op dichtbevolkte woongebieden.

De Société Européenne des Satellites (SES) uit Luxemburg wordt volledig eigenaar van satellietoperator O3b Networks. Het Luxemburgse bedrijf had al een belang van 49,1 procent in O3b Networks, maar neemt nu ook alle participaties van zijn partners in het project over. O3b Networks is uitbater van een netwerk satellieten die opereren op een hoogte van ongeveer 8.000 kilometer, waarmee breedband-internet wordt aangeboden in gebieden die met klassieke infrastructuur moeilijk bereikbaar zijn. De volledige overname vergt een investering van 730 miljoen dollar en moet voor begin augustus zijn afgerond. Door de operatie stappen Sofina, Luxempart, Google en HSBC Holdings uit het samenwerkingsproject.

De Nederlandse groep Landal GreenParks, verhuurder van bungalows, heeft zijn Deense sectorgenoot Dayz Resorts overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Met de aankoop krijgt Landal toegang tot de Scandinavische markt. Dayz Resorts exploiteert vijf vakantieresorts met ruim duizend verblijven op het schiereiland Jutland. Het bedrijf telt ongeveer driehonderdvijftig medewerkers, die allemaal de overstap naar de nieuwe eigenaar kunnen maken. De parken van de Deense groep blijven ook onder de eigen naam opereren. Ook het huidige management van Dayz Resorts blijft op post. De vakantiewoningen van Dayz Resorts zijn geschikt voor vier tot veertien personen.

In september wil het technologiebedrijf Kowo een toepassing op de markt brengen die het autodelen voor grote ondernemingen mogelijk maakt. De applicatie van Kowo zou het aan geïnteresseerden toelaten aan te geven om tijdens hun dagelijkse verplaatsingen een collega op te pikken of met iemand mee te rijden. Kowo zorgt er verder voor dat chauffeurs en passagiers op de meest efficiënte manier worden samengebracht. In eerste instantie wordt gemikt op ondernemingen met minstens vijfhonderd werknemers, zodat over een kritische massa kan worden beschikt. Kowo denkt ook aan een toepassing die het werknemers van verschillende bedrijven uit eenzelfde gebied zou toelaten gezamenlijk vervoer te organiseren.

Tijdens de laatste week van november start de IJslandse vliegtuigmaatschappi Wow Air een budgetverbinding tussen Amsterdam en de luchthaven Newark in de Verenigde Staten. De vluchten zullen zeven dagen per week worden uitgevoerd. New York wordt de zevende transatlantische bestemming voor Wow Air. De vluchten gaan niet rechtstreeks tussen Amsterdam en New York, maar werken met een tussenstop in IJsland. De maatschappij belooft echter korte overstaptijden, zodat reizigers relatief snel op hun plaats van bestemming komen. Een ticket enkele reis kost 129 euro. Wow Air heeft luchthaven Keflavik in Reykjavik als thuisbasis, waar gevlogen wordt op 27 bestemmingen in Europa en Noord-Amerika.

De Chinese groep HNA Aviation neemt een belang van 80 procent in het Zwitserse bedrijf SR Technics, gespecialiseerd in het onderhoud van vliegtuigen, over van Mubadala, een investeringsmaatschappij uit Abu Dhabi. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De Chinese groep zegt met de overname zijn activiteiten op het gebied van vliegtuigonderhoud verder te willen versterken. HNA Aviation is eigenaar van luchtvaartmaatschappijen zoals Hainan Airlines, Tianjin Airlines en Beijing Capital Airlines. SR Technics zal binnen HNA Aviation onder zijn huidige naam blijven voortbestaan. SR Technics is ontstaan uit de onderhoudstak van de voormalige maatschappij Swissair.

In het noordoosten van Frankrijk is recent een nieuwe hogesnelheidslijn van 106 kilometer in gebruik genomen. Daardoor wordt de afstand tussen Brussel en Straatsburg, de twee steden waar het Europese parlement samenkomt, herleid tot drie uur en achtendertig minuten. In het verleden duurde de rit tussen beide steden meer dan vijf uur. Het nieuwe traject is een onderdeel van de lijn TGV Est en vermindert ook de reistijd tussen Straatsburg enerzijds en Parijs en Luxemburg anderzijds. Oorspronkelijk was voorzien dat de nieuwe lijn in april in gebruik zou zijn genomen, maar de opening liep vertraging op door een ongeval met een testtrein in november vorig jaar, waarbij elf doden en meer dan veertig gewonden vielen.

Meer Nieuws

10:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-07-16

Ook apen weten wanneer googelen noodzakelijk is

Net zoals de mens kunnen ook een aantal apensoorten herkennen dat ze over een materie onvoldoende informatie hebben en op zoek moeten naar bijkomende elementen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Yale University.

Lees Verder

http://news.yale.edu/2016/07/07/do-monkeys-know-when-they-need-google-it

18:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Televisie blijft belangrijkste Olympische medium

Televisie blijft ook tijdens de volgende Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor sportliefhebbers het belangrijkste platform om het gebeuren te volgen, maar wordt steeds meer met andere media gecombineerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Rubicon Project en het bureau Penn, Schoen & Berland Associates.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Sports-Fans-Turn-Traditional-TV-Watch-Rio-Olympics/1014162

 

18:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hongerige ouders schotelen ook kinderen meer voedsel voor

Ouders met een groter hongergevoel zullen ook hun kinderen meer voedsel voorschotelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Florida.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160713103410.htm

18:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Facebook en Alibaba vergroten concurrentie op digitale reclame-markt

Google zal dit jaar nog ruim 30 procent van de wereldwijde digitale reclame-inkomsten ontvangen, maar ziet onder druk van Facebook en Alibaba zijn markt toch inkrimpen. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent eMarketer.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Yahoo-Will-Earn-15-of-Worldwide-Digital-Ad-Dollars-This-Year/1014215

18:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gelukkige koeien geven ook betere melk

Gelukkige koeien geven ook betere melk. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Wisconsin. Vastgesteld werd dat de melk van gelukkige koeien meer calcium bevatten.

Lees Verder

http://indianexpress.com/article/lifestyle/health/happy-cows-give-you-more-nutritious-milk-2919974/

18:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Controlerende ouders oefenen overal een negatieve impact uit

Controlerende ouders hebben over de hele wereld een negatieve impact hun kinderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-07-psychologist-parents-negative-impacts-china.html

18:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Virtuele assistenten moeten vooral algemene vragen beantwoorden

Virtuele assistenten, zoals Siri van Apple of Cortana van Microsoft worden vooral gebruikt om algemene vragen te stellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Aytm Market Research bij duizend Amerikaanse internetgebruikers.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Siri-What-Do-You-Most-Often-Help-With/1014208

18:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In de Verenigde Staten hebben bijna honderdvijftig vertegenwoordigers van de nationale technologiewereld in een open brief gewaarschuwd voor een eventueel presidentschap van Donald Trump, die volgens hen onder meer een ramp zou betekenen voor het innovatieklimaat van het land. De ondertekenaars van de open brief zeggen te geloven in een inclusief land dat kansen, creativiteit en een gelijk speelveld aanmoedigt, terwijl Drump daarentegen vooral aanstuurt op tweedracht en angst probeert te creëren voor nieuwe ideeën en nieuwe mensen. De brief werd onder meer ondertekend door Stewart Butterfield (Slack), Aaron Levie (Box), Evan Williams (Twitter), Dustin Moskovitz (Facebook) en Steve Wozniak (Apple).

Het failliete Nederlandse modehuis McGregor Fashion Group zal onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group een doorstart kunnen maken. Het Amsterdamse kledingbedrijf wordt overgenomen door de voormalige aandeelhouders van McGregor en zal worden geleid door twee voormalige managers van de keten. De overname heeft betrekking op alle activiteiten van de merken McGregor, Gaastra en Adam Menswear en dochterbedrijf Emergo Textile Projects (ETP), verkoper van bedrijfskleding. Uiteindelijk zullen door de operatie bij McGregor slechts honderdvijftig banen moeten worden geschrapt. Op dit ogenblik werken bij het Nederlandse kledingbedrijf nog 1.250 mensen.

Omdat de online telefoondienst Skype, dochter van Microsoft, heeft nagelaten zich bij de Belgische regulator als telecomoperator te registreren, moet het bedrijf een boete betalen van 223.000 euro. Dat heeft het Belgische Insituut voor Post en Telefonie (BIPT) gezegd. De regulator zegt al langer dat de service SkypeOut, waarmee tegen betaling gebeld kan worden met of mobiele nummers, onder de Belgische telecomwetgeving valt. Skype bestrijdt echter dat standpunt en heeft al aangekondigd in beroep te zullen gaan tegen de beslissing. Daarbij wordt erop gewezen dat het transport van de communicatie door de telecombedrijven en internetproviders gebeurt. SkypeOut blijft intussen in België beschikbaar.

Twee jaar geleden hebben 1.614 belastingplichtigen vanuit België een gezamenlijk bedrag van 274,7 miljard euro naar fiscale paradijzen overgeheveld. Dat heeft Johan Van Overtveldt, federaal minister van financiën, gemeld op basis van de aangiftes bij de fiscus. De transfers zijn perfect wettelijk en kunnen dus niet kunnen worden verboden of gesanctioneerd. Wel bewijst het cijfer volgens experts dat in alle transparantie op perfect legale manier winsten kunnen worden verschoven. De transacties gaan in eerste instantie naar Luxemburg (62,6 miljard euro), gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten (20,1 miljard euro), de Kaaimaneilanden (7,5 miljard euro), Dubai (2,1 miljard euro) en Bermuda (1,8 miljard euro).

Stephane Berghmans wordt de nieuwe chief executive van het wetenschappelijk centrum Technopolis in Mechelen. Dat heeft de regering beslist. Berghmans wordt bij Technopolis de opvolger van Erik Jacquemyn, die diende te vertrekken na een aantal negatieve audits over zijn managementstijl. Berghmans in een doctor in de chemie en werkte rond innovatie bij onder meer Total, Milliken & Company en Janssen Pharmaceutica. Op dit ogenblik is hij innovation manager bij de Belgische divisie van het bedrijf CommScope Connectivity, gespecialiseerd in communicatie-infrastructuur. Opgemerkt wordt dat Berghmans als beste kandidaat uit een onafhankelijke selectie kwam.

De Franse juweliersketen Thom neemt zijn Italiaanse sectorgenoot Stroili over van de investeringsfonds Ergon, L-Catterton, Investindustrial, Wise en Neuberger Berman. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaak. Thom Europe en Stroili zullen samen de grootste juweliersketen in Europa vormen. De nieuwe fusiegroep zal opereren onder de merken Historie d'Or, Marc Orian, TrésOr, Storili en Franco Gioielli. De nieuwe groep zal 940 verkooppunten omvatten en een omzet van 600 miljoen euro realiseren. Thom Europe is eigendom van de investeringsfondsen Apax, Altamir, Bridgepoint en Qualium. Het management heeft eveneens een deel van het kapitaal van de Franse groep in handen.

Het Japanse chatbedrijf Line heeft met een beursintroductie in New York en Tokio een kapitaal van 1,3 miljard dollar opgehaald. Daarmee werd Line ook de grootste technologie-introductie van het lopende jaar. Door de beursgang wordt de totale waarde van de onderneming geraamd op 9,9 miljard dollar. De applicatie van Line, dat ongeveer 218 miljoen actieve gebruikers per maand telt, wordt vooral gebruikt in Japan, Thailand, Indonesië en Taiwan. Het bedrijf wil de bijkomende financiële middelen vooral gebruiken om zijn verdere internationale groei te ondersteunen. De inkomsten van Line zijn vooral afkomstig van de verkoop van games, digitale stickers en reclame. Line realiseert een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar.

Het Indiase softwarebedrijf Infosys heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat eind juni eindigde, een winst van 34,36 miljard roepie of 514 miljoen dollar gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 13,5 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De omzet steeg met 17 procent tot 167,82 miljard roepies. Het bedrijf waarschuwde wel voor een daling van de inkomsten gedurende de rest van het boekjaar. Daarbij wordt gewezen op een onverwachte daling van consulenten en een tegenvallende groei van grote projecten tijdens het eerste kwartaal. Het bedrijf heeft de voorbije periode een aantal leidinggevende figuren naar andere bedrijven zien vertrekken.

Het Amerikaanse bedrijf Herbalife, producent van onder meer vitaminepillen en afslankmiddelen, heeft met de Federal Trade Commission (FTC) een minnelijke schikking van 200 miljoen dollar gesloten. Door die overeenkomst ontsnapt het bedrijf aan een vervolging wegens mogelijke piramide-constructies. In de minnelijke schikking wordt echter geëist dat ook het distributiemodel van de onderneming wordt aangepast. Vier jaar geleden werd het bedrijf door belegger Bill Ackmann van de piramide-constructie beschuldigd. Het bedrijf heeft zelf geen distributiepunten, maar rechtstreeks verkoopt aan klanten die gedwongen zouden worden omvangrijke voorraden af te nemen en andere cliënten te zoeken.

Het energieconcern Electricité de France (EDF) heeft in China het bedrijf UPC Asia Wind Management (AWM), gespecialiseerd in duurzame energie, overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. EDF Energies Nouvelles krijgt een belang van 80 procent in het Chinese concern. Het saldo blijft in handen van UPC China en het Amerikaanse Global Environment Fund (GEF). UPC Asia Wind Management ontwikkelt en bouwt windprojecten. China is voor het Franse concern naar eigen zeggen een prioritaire markt. De Chinese markt verwacht de volgende jaren een sterke groei. Tegen het einde van dit decennium wil China 200 gigawatt windenergie ter beschikking hebben.

In Japan heeft de Federation of Hire-Taxi Associations op zijn jaarvergadering zware kritiek geuit op de samenwerking die de Japanse autobouwer Toyota eerder dit jaar heeft gesloten met het Amerikaanse vervoerbedrijf Uber Technologies. Door de overeenkomst zouden chauffeurs van Uber onder meer voordelige contracten voor de leasing of aankoop van een Toyota kunnen genieten. De Japanse taxifederatie, die ruim 200.000 chauffeurs vertegenwoordigt, beschuldigt Toyota er nu van met de vijand samen te spannen. Ongeveer 80 procent van de Japanse taxivloot heeft zijn auto’s bij Toyota aangekocht. Toyota stelt in een reactie dat de samenwerking met Uber geen betrekking heeft op Japan.

Het biofarmabedrijf GenSight Biologics, gespecialiseerd in genetische therapieën, heeft met een introductie op de beurs van Parijs een bedrag opgehaald van 46 miljoen euro. GenSight Biologics werd vier jaar geleden opgericht en heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van technologieën voor de behandeling van neurodegeneratieve oogaandoeningen en problemen van het centrale zenuwstelsel. De therapie zou het zicht van patiënten gevoelig kunnen verbeteren. GenSight Biologics, opgericht door Bernard Gilly, is naar eigen zeggen in Europa het eerste beursbedrijf dat zich op gentherapie toespitst. De waarde van de onderneming wordt inmiddels geraamd op een bedrag van 149 miljoen euro;

Het Franse concern AccorHotels Group heeft het consortium FRHI Hotels & Resorts overgenomen van Qatar Investment Authority (QIA) en Kingdom Holding Company. Met de transactie is een bedrag van 840 miljoen dollar gemoeid. Door de overname behoren voortaan onder meer de merken Fairmont, Raffles en Swissôtel tot de portfolio van het Franse hotelconglomeraat. In het Midden-Oosten bouwt de Accor Group een portefeuille met meer dan 45.000 kamers uit. Qatar Investment Authority en Kingdom Holding Company krijgen een respectievelijk belang van 10,4 procent en 5,8 procent in de Accor Group, die zich door de overname voortaan kan profileren als een leider in de markt van de luxehotels.

Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 221,8 miljard Taiwanese dollar of 6,2 miljard euro. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst zakte met bijna 9 procent tot 2 miljard euro. Daarbij wordt wel opgemerkt dat het bedrijf vorig jaar kon profiteren van een eenmalige meevallen. Indien met die baten geen rekening wordt gehouden, zou een winsttoename met 17 procent zijn gemeld. Het bedrijf zegt te hebben kunnen profiteren van de opkomst van de Chinese smarthones, die de algemene terugval op de internationale smartphonemarkt zouden hebben opgevangen.

De Britse retailer Halfords, verdeler van fietsen en auto-onderdelen, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzetdaling met 0,6 procent dienen te registreren tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat de vraag naar fietsen en toebehoren door de regenachtige weersomstandigheden in april en juni onder druk stonden. De verkoop van onderdelen en accessoires voor auto’s kende wel een toename, maar dat was onvoldoende om de dalende vraag op de fietsenmarkt te kunnen opvangen. Het bedrijf hoopt de volgende maanden een positieve impact te kunnen ervaren van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Meer Nieuws

10:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |