29-07-16

Applicaties rond gezondheid en fitness bieden grootste engagement

De gebruiker van applicaties hecht het meeste waarde aan programma’s die betrekking hebben op gezondheid en fitness. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Flurry, gebaseerd op een analyse van meer dan 830.000 applicaties.

Lees Verder

http://thenextweb.com/apps/2016/05/15/flurry-data-health-apps/#gref

11:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument komt vroeger in contact met luxeproducten

De recentste generatie komt op een veel vroegere leeftijd met luxeproducten in contact dan hun voorgangers. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent YouGov bij meer dan vijfduizend consumenten in twaalf landen.

Lees Verder

https://today.yougov.com/news/2016/05/03/yougov-releases-results-inaugural-affluent-perspec/

11:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Duitse bedrijf Dimension-Polyant, wereldwijd de grootste fabrikant van zeildoeken, wordt door de groep Sioen uit Ardooie overgenomen van de Gilde Holding. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 38 miljoen euro. Dimension-Polyant wordt daarmee de grootste overname uit de geschiedenis van Sioen, tot nu toe gespecialiseerd in de productie van technisch textiel, maar voortaan ook de grootste leverancier van zeildoek voor jachten. Dimension-Polyant had een aandeel van meer dan 40 procent op de markt voor zeildoek. Dimension-Polyant heeft productievestiging en Duitsland, Australië en de Verenigde Staten en verkoopkantoren in Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland en Spanje.

De groep Oracle, fabrikant van zakelijke software, neemt de onderneming NetSuite, aanbieder van online digitale programma’s voor bedrijven, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 9,3 miljard dollar. NetSuite werd opgericht door Larry Ellison, voorzitter van Oracle. Ellison heeft met zijn familiale holding nog altijd een belang van 40 procent in NetSuite. Mark Hurd, chief executive van Oracle, noemt de twee bedrijven natuurlijke partners. Oracle spitst zich immers vooral toe op grote klanten, terwijl NetSuite programma’s aanbiedt voor kleinere ondernemingen. Ook wordt de cloud-activiteit van Oracle, die tot nu toe slechts 8 procent van de omzet vertegenwoordigde, uitgebreid.

De voedinggroep Greenyard Foods, producent en verkoper van groenten en fruit, heeft een joint-venture afgesloten met de Britse onderneming Bardsley Farms. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De operatie maakt deel uit van een kapitaalverhoging die Bardsley Farms heeft doorgevoerd en waarbij Greenyard Foods een minderheidsbelang in het Britse bedrijf verwerft. Bardsley Farms is gevestigd in Kent en is gespecialiseerd in de productie en verpakking van appelen, peren, pruimen en abrikozen. Door de transactie kan Greenyard Foods de activiteiten van zijn divisie Univeg, gespecialiseerd in verse groenten en fruit, verder versterken.

Zelfstandigenorganisatie Unizo dient bezwaar in tegen de wijziging van het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Heizelplateau in Brussel, waar het winkelcentrum Neo is gepland. Dat heeft de ondernemersorganisatie in een mededeling bekend gemaakt. Unizo heeft het daarbij over een megalomaan project, dat geen enkele meerwaarde biedt voor de toeristische aantrekkingskracht van de Heizel en bovendien allesbehalve een versterking betekent voor de handelsfunctie in het centrum van Brussel. Opgemerkt wordt dat Unizo zich niet verzet tegen een versterking van het toeristisch potentieel van de Heizel, maar daarvoor is volgens de organisatie geen wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

De toeristische sector in Turkije wordt hard getroffen door de terroristische dreiging en de politieke instabiliteit in het land. Dat blijkt uit een rapport van de Turkse dienst voor toerisme. Tijdens de eerste zes maanden van het jaar telde Turkije 10,7 miljoen buitenlandse toeristen, tegenover bijna 15 miljoen bezoekers dezelfde periode vorig jaar. De achteruitgang neemt gestaag toe. In maart werd tegenover dezelfde maand vorig jaar een daling met 13 procent opgetekend, maar de twee daaropvolgende maanden werd een achteruitgang met respectievelijk 28 procent en 35 procent gemeld. In juni zakte het aantal buitenlandse bezoekers met 41 procent. Vooral Russische toeristen zouden andere bestemmingen opzoeken.

HelloFresh levert zijn maaltijdboxen voortaan ook in Franstalig België. Met de operatie zet het bedrijf volgens Maartje Frederiks, chief executive van HelloFresh, zijn expantie verder. Daarbij wordt erop gewezen dat het bedrijf de voorbije vier jaar een sterke groei heeft gekend in Nederland en ook in Vlaanderen een grote populariteit heeft opgebouwd. Bovendien kon volgens Frederiks ook een duidelijke interesse vanuit Franstalig België worden opgemerkt. HelloFresh levert dozen met recepten en bijbehorende ingrediënten, die wekelijks naar de klanten worden opgestuurd. De boxen voor Vlaanderen en Wallonië worden vanuit Nederland verstuurd. HelloFresh heeft onder meer Rocket Internet als aandeelhouder.

Investeringsmaatschappij Quest for Growth (QfG) heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettoverlies geboekt van ruim 4 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 31,5 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het verlies werd vooral tijdens de eerste drie maanden geboekt. In het tweede kwartaal bedroeg het negatieve resultaat minder dan 150.000 euro. Opgemerkt wordt dat de inventariswaarde per aandeel midden dit jaar nog 8,67 euro bedroeg, tegenover 9,54 euro eind vorig jaar. De voorbije zes maanden werd een negatief rendement van 3,4 procent op het eigen vermogen opgetekend. De maatschappij wijst erop dat het beursjaar bijzonder aarzelend is gestart. Bovendien was er de impact van de brexit.

Het farmaconceren UCB heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,02 miljard euro. Dat betekent een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 9 procent tot 316 miljoen euro. De positieve resultaten zijn volgens het bedrijf een gevolg van de stijgende omzet en de lagere bedrijfskosten. Er wordt ook gewezen op de goede prestaties van de spitsproducten van het farmaconcern. Cimzia, dat gebruikt wordt voor de behandeling van reuma, kende een omzetstijging met 23 procent tot 602 miljoen euro. Tevens wordt gewezen op de lancering van Briviact, een product tegen epilepsie, in Europa en Noord-Amerika.

Luierfabrikant Ontex heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 510,2 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 19,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei is wel gedeeltelijk danken aan de overname van Grupo Mabe. De nettowinst steeg met 14,3 procent tot 66,2 miljoen euro. Het bedrijf merkt echter op dat wisselkoersen een negatieve impact van 16,4 miljoen euro hadden op de omzet, terwijl ook het bedrijfsresultaat door valuta-effecten met 14,6 miljoen euro werd verminderd. Charles Bouaziz, topman van Ontex, toonde zich tevreden. Ook wees hij erop dat Made gezorgd heeft dat inmiddels 46 procent van de totale groepsomzet buiten West-Europa wordt gerealiseerd.

Telecomoperator Telenet heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettoverlies geleden van 19,6 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 124 miljoen euro. Het verlies moet worden toegeschreven aan een verlies van ruim 82 miljoen op afgeleide financiële instrumenten en aan 16,9 miljoen euro voor een vervroegde aflossing van schulden. De omzet steeg met 31 procent tot bijna 1,18 miljard euro. Een groot gedeelte van die groei is echter te danken aan de overname van mobiele operator Base. Indien die impact wordt genegeerd, zou nog een omzetgroei met 4 procent zijn geboekt. Het bedrijf merkt op zijn klantenbestand voor breedband internet en vaste telefonie verder te hebben kunnen uitbreiden.

Fraport, uitbater van Frankfurt Airport, heeft recht op een schadevergoeding voor een meerdaagse staking die ruim vier jaar geleden door de Gewerkschaft der Flugsicherung (GdF), de Duitse vakbond voor verkeersleiders, was georganiseerd. Dat heeft de Duitse federale arbeidsrechtbank beslist. Volgens de federale rechter was de staking onwettig, omdat de eisen van de vakbond ingingen tegen de afspraak om gedurende het verloop van een collectieve arbeidsovereenkomst de sociale vrede te bewaren. Het precieze bedrag van de schadevergoeding moet nog bepaald worden door de deelstaatrechter. Fraport zelf eist 5,2 miljoen euro. Een schadeclaim van luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air Berlin werd afgewezen.

De Duitse autogroep Daimler neemt de Britse taxi-applicatie Hailo overgenomen. Dat hebben beide ondernemingen bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De operatie kadert in het streven van Daimler om zich van een autobouwer verder te ontwikkelen tot een aanbieder van complete mobiliteitsoplossingen. In die strategie werd twee jaar geleden als de applicatie Mytaxi overgenomen. Daimler voegt beide applicaties samen, waardoor het grootste taxinetwerk van Europa wordt gecreëerd. Het fusiebedrijf zal kunnen beschikken over de diensten van ongeveer honderdduizend taxichauffeurs en is operationeel in meer dan vijftig steden in negen landen.

Het Britse olieconcern British Petroleum (BP) heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 720 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 1,3 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De inkrimping is te wijten aan de lage olieprijzen. De omzet daalde van 62 miljard dollar naar ruim 47 miljard dollar. Het productieniveau werd met 1 procent afgebouwd tot een gemiddelde van 2,09 miljoen vaten per dag. De moeilijke marktomstandigheden hebben het concern ook aangezet zijn investeringen terug te schroeven. Vorig jaar werd voor 18,7 miljard dollar geïnvesteerd, maar dat niveau zou dit jaar tot minder dan 17 miljard dollar worden herleid. Tijdens de eerste zes maanden werd 8,1 miljard dollar geïnvesteerd.

Pierre Motet, voorzitter van het Waalse farmabedrijf Ion Beam Application (IBA), heeft een belang van ruim 30 procent genomen in het energiebedrijf Xylowatt. De operatie vormt een onderdeel van een kapitaalverhoging van 8,8 miljoen euro die Xylowatt, producent van duurzame energie op basis van biomassa, heeft doorgevoerd. Motet was al drie jaar onafhankelijk voorzitter van Xylowatt. Hij lanceerde onlangs ook het fonds Sense, een filantropisch initiatief voor de financiering van duurzame startups. Xylowatt werd vijftien jaar geleden als een spinoff van de Université Catholique de Louvain-la-Neuve (UCL) opgericht. Het bedrijf is nog steeds verlieslatend, maar heeft volgens Motet grote mogelijkheden.

Het Amerikaanse concern Kimberly-Clark, fabrikant van verzorgingsproducten, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,6 miljard dollar. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De inkrimping moet echter worden toegeschreven aan ongunstige wisselkoersen. Zonder de impact van de dure dollar zou immers een omzetgroei met 3 procent zijn gerealiseerd. Er kon immers een hoger verkoopvolume worden gemeld. Het bedrijf boekte een kwartaalwinst van 566 miljoen dollar. Tijdens het tweede kwartaal vorig jaar werd nog een verlies geboekt van 305 miljoen dollar, maar dat negatieve resultaat was te wijten aan pensioenkosten.

Meer Nieuws

09:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-16

Groenvoorzieningen milderen agressieve gedrag adolescenten

Groenvoorzieningen in een wijk kunnen het agressieve gedrag van adolescenten tegengaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southern California.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160628072253.htm

17:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gamers hebben weinig problemen met reclame

Gamers hebben weinig problemen met reclame. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Softonic. Meer dan de helft vindt de reclames in games relevant.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/study-gamers-okay-with-ads.html

17:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Facebook verzamelt twee derde wereldwijde sociale reclamebudgetten

Facebook zal dit jaar meer dan twee derde van de wereldwijde sociale reclamebudgetten verwerven. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent eMarketer.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Facebook-Gets-Strong-Majority-of-Worlds-Social-Ad-Spending/1014252

17:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verbeterde levensstijl vaak onverwachte meerwaarde van gezond gedrag

Een verbeterde levenskwaliteit is een verborgen voordeel van een gezonde levensstijl. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Pittsburgh.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160726123755.htm

17:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |