28-07-16

Chinese cosmetica-markt kent verdere groei

De Chinese cosmetica-markt zal tegen het einde van dit decennium een jaaromzet realiseren van 50 miljard dollar. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Mintel.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Chinese_beauty_market_nears_50bn.news?ID=37129

17:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mens is al eeuwen een genotzuchtige voedingsconsument

De mens is mogelijk al meer dan vijfhonderd jaar een genotzuchtig voedingsconsument. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cornell University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160726094113.htm

17:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Google domineert nog altijd de wereldwijde markt voor zoekreclame

Google domineert nog altijd de wereldwijde markt voor zoekreclame. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent eMarketer. Geraamd wordt dat Google dit jaar nagenoeg een derde van alle digitale reclamebestedingen zal verzamelen.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Google-Still-Dominates-World-Search-Ad-Market/1014258

17:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een brutowinst gerealiseerd van 3,05 miljard euro. Dat betekende een stijging met bijna 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet van het concern viel met 1,4 procent terug tot 11,83 miljard dollar. Die achteruitgang is echter te wijten aan ongunstige wisselkoersen. Indien met die impact geen rekening wordt gehouden, zou een omzetgroei met 2,3 procent zijn gemeld. Vooral de verkoop van geneesmiddelen op voorschrift kende een stijging met 29 procent tot 1,3 miljard euro. Bij de divisies gewasbescherming en voorschriftvrije geneesmiddelen werd echter een minder sterke groei opgetekend.

De Britse farmagroep GlaxoSmithKline (GSK) gaat 275 miljoen pond investeren in uitbreiding van zijn faciliteiten in Groot-Brittannië. Het bedrijf onderstreept daarmee het vertrouwen in de Britse economie ondanks de Brexit. Het bedrijf is de grootste farmaproducent van Groot-Brittannië en toonde zich een uitgesproken tegenstander van een vertrek van het land uit de Europese Unie. GlaxoSmithKline stelt echter dat het land een aantrekkelijke locatie blijft voor de productie van geneesmiddelen, gekenmerkt door een goed opleidingsniveau en een relatief lage belastingdruk. De investeringen gaan naar de productie van biologische geneesmiddelen en producten tegen ademhalingsaandoeningen.

De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 16,6 miljard euro. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg echter met 86 procent tot 1,4 miljard euro. Tom Enders, chief executive van Airbus, wijst erop dat het bedrijf met een grote vraag wordt geconfronteerd. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden voor 39,1 miljard euro nieuwe orders geregistreerd. De orderportefeuille had eind juni een waarde van 978 miljard euro. Het Europese concern zegt dit jaar te verwachten meer dan 650 vliegtuigen te kunnen opleveren. Ook wordt gewag gemaakt van een verdere groei van het orderboek.

Het Amerikaanse drankenconcern Coca-Cola heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 11,5 miljard dollar. Dat betekende een daling met ruim 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De daling wordt echter vooral verklaard door de impact van de sterke dollar, die de opbrengsten op de buitenlandse markten onder druk zetten. Zonder ongunstige wisselkoerseffecten zou een omzetgroei met 3 procent zijn gerealiseerd. De nettowinst daalde van 3,4 miljard dollar naar 3,1 miljard dollar. Het bedrijf maakt gewag van sterke prestaties in onder meer de Verenigde Staten, Mexico en Japan, maar anderzijds was er de invloed van moeilijke externe omstandigheden in een aantal opkomende markten.

De Zuidafrikaans-Britse brouwer SABMiller heeft de voorbereidende activiteiten voor de fusie met zijn Belgisch-Braziliaanse sectorgenoot AB InBev tijdelijk opgeschort. Dat blijkt uit een interne nota die Alan Clark, chief executive van SABMiller, aan het personeel heeft gericht. De integratie van beide groepen wordt stopgezet totdat de raad van bestuur van de Zuidafrikaans-Britse groep een standpunt over het nieuwe bod van AB InBev heeft bepaald. De Belgisch-Braziliaanse brouwer had eind vorig jaar een bedrag van 71 miljard pond geboden om SABMiller over te nemen, maar heeft dat voorstel nu opgedreven tot 79 miljard pond. Een aantal aandeelhouders van SABMiller blijft echter twijfelen.

Spanje en Portugal krijgen geen boete voor hun manke begroting. Dat heeft de Europese Commissie beslist. Volgens de Europese Commissie is het nu geen geschikte ogenblik om voor de eerste keer een boete op te leggen aan lidstaten die problemen hebben met hun begroting, vooral omdat veel burgers Europa ter discussie stellen. Spanje en Portugal waren eerder door de Europese Commissie en de Eurogroep in gebreke gesteld omdat het begrotingstekort niet binnen de opgelegde grenzen kon worden gehouden. Volgens Pierre Moscovici, Europees commissaris voor economie, vormen boetes echter geen geschikte maatregel om de problemen van de betrokken landen op te lossen.

De Belgische modeontwerper Raf Simons (48) wordt creatief directeur bij het Amerikaanse modehuis Calvin Klein. Dat heeft het modehuis bekend gemaakt. Simons moet het merk Calvin Klein een nieuw elan bezorgen. De komst van Simons was echter niet onverwacht. Calvin Klein had in april immers zijn hoofdontwerpers Francisco Costa en Italo Zucchelli weggestuurd. Costa was verantwoordelijk voor de vrouwencollectie, terwijl Zucchelli aan het hoofd stond van de divisie mannenmode. Calvin Klein had toen aangegeven dat gezocht werd naar één persoon die alle geledingen artistiek kon aansturen. Raf Simons was in oktober vorig jaar vertrokken bij het Franse modehuis Dior.

Het sociale netwerk Twitter heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 602 miljoen dollar, tegenover 502 miljoen dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. Toch wordt opgemerkt dat de omzetgroei achterblijven bij de verwachtingen. Het bedrijf telde tijdens het tweede kwartaal van dit jaar 313 miljoen gebruikers. Dat betekende een stijging met 3 miljoen gebruikers tegenover de eerste drie maanden van het jaar. In de Verenigde Staten werd een omzetgroei met 10 procent gerealiseerd, maar de internationale divisie toonde een stijging met 33 procent. De omzet uit reclame steeg met 18 procent. Het nettoverlies kon van 137 miljoen dollar naar 107 miljoen dollar worden teruggebracht.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6,44 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 64 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kende bijna een verdrievoudiging tot 2 miljard dollar. Mobiele platformen vertegenwoordigden 84 procent van de totale reclame-inkomsten, tegenover 76 procent tijdens het tweede kwartaal vorig jaar. Het bedrijf heeft inmiddels 1,71 miljard gebruikers. Dat betekende een toename met 15 procent. Facebook heeft ook een reserve van 23 miljard dollar opgebouwd om eventuele overnames te kunnen realiseren. Er worden 1,13 miljard dagelijkse gebruikers geteld. Dat betekende een stijging met 17 procent.

Melexis, de fabrikant van chips en sensoren voor auto's, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 112,3 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 10,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De grootste groei kwam van de magnetische sensoren en sensorinterfaces. Het bedrijf werd echter ook met een aantal productieproblemen geconfronteerd. De bedrijfswinst viel met 3 procent terug tot 27,7 miljoen euro. Onder meer bij sensoren voor de sfeerverlichting in de auto zouden nog een aantal problemen worden gemeld, maar het bedrijf dient eerst de hogere vraag naar zijn andere producten af te werken vooraleer knelpunten in andere divisies kunnen worden aangepakt.

Autobouwer PSA Peugeot-Citroën heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 27,8 miljard euro. Dat betekende een daling met 0,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval was echter volledig te wijten aan wisselkoerseffecten. Indien daarmee geen rekening wordt gehouden, zou een omzetgroei met 2,4 procent zijn gemeld. De nettowinst steeg van 571 miljoen euro naar 1,21 miljard euro. De goede resultaten zijn vooral te danken aan de jarenlange kostenbesparingen die bij de autobouwer werden doorgevoerd. Carlos Tavares, chief executive van PSA Peugeot-Citroën, zegt dat het bedrijf nu opnieuw aan de groei kan werken.

Luchthaven London City Airport krijgt een budget van 344 miljoen pond investeringen toegewezen. Dat hebben de aandeelhouders van de Britse luchthaven bekend gemaakt. De investeringsplannen hebben onder meer te maken met de aanleg van een nieuwe taxibaan, bijkomende parkeerruimte voor vliegtuigen en een expansie van de terminal. Door plaatsgebrek is de aanleg van een bijkomende landingsbaan onmogelijk. Het voorbije jaar verwerkte de luchthaven 4,3 miljoen passagiers. Door de uitbreidingsplannen zou London City Airport tegen het midden van het volgende decennium 6,5 miljoen passagiers moeten kunnen opvangen. Er worden ook verdere intercontinentale bestemmingen voorzien.

Het Duitse chemieconcern Basf heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 14,5 miljard euro. Dat betekende een daling met 24 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Die terugval moet gedeeltelijk worden toegewezen aan de lagere prijzen voor chemische producten. Anderzijds liet ook de divisie landbouwchemicaliën door de lagere vraag uit Zuid-Amerika een achteruitgang met 13 procent optekenen. De belangrijkste oorzaak is echter de verkoop van de divisie Wingas aan het Russische concern Gazprom. In ruil ontving Wintershall, de energiedochter van Basf, aardgasreserves in Siberië. De bedrijfswinst van het concern daalde met 16 procent tot 1,71 miljard euro.

Deutsche Bank heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 18 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 796 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. Opgemerkt wordt dat de handelsopbrengsten van de divisie zakenbankieren een sterke inkrimping lieten optekenen, terwijl tevens belangrijke reserves voor de reorganisatie van de activiteiten werden opzij geplaatst. Door een interne verschuiving van activiteiten moest 285 miljoen euro worden afgeboekt, naast 207 miljoen euro juridische kosten en 120 miljoen euro juridische kosten. De inkomsten liepen met 20 procent terug tot 7,4 miljard euro. Alleen de divisie Postbank kon nog een groei laten optekenen.

De Japanse overheid heeft een omvangrijk pakket stimuleringsmaatregelen voorzien voor een fundamenteel herstel van de binnenlandse economie. Met de maatregelen is een bedrag van 28 biljoen yen of 240 miljard euro gemoeid. Onder meer zijn fiscale maatregelen voorzien om de uitgaven van overheidsinstellingen en de consumptie van particulieren te ondersteunen. Ook moeten leningen aantrekkelijker worden voor consumenten en bedrijven. Gehoopt wordt dat de Japanse overheid met de maatregelen een einde kan maken aan de lage binnenlandse vraag en de beperkte export. Bovendien heeft het land te kampen met een deflatie, waardoor bestedingen worden uitgesteld.

Meer Nieuws

08:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-16

Persoonlijk contact blijft cruciaal in rekrutering

In de rekrutering blijft het persoonlijke contact een cruciaal element. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de George Washington University.

Lees Verder

https://mediarelations.gwu.edu/preparing-interview-your-dream-job-better-go-person

16:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kleine minderheid consumenten brengt altijd productbespreking

Slechts 6 procent van de consument schrijft altijd een productbespreking. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent AYTM Market Research.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/just-6-of-consumers-always-leave-a-review.html

16:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Topatleten sterker gewapend tegen mentale vermoeidheid

Topatleten uit duursporten bouwen ook een sterke weerstand tegen mentale vermoeidheid op. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kent.

Lees Verder

https://www.kent.ac.uk/news/science/10538/elite-cyclists-are-more-resilient-to-mental-fatigue

16:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |