26-07-16

Waarheid wordt niet alleen meer door geweld bedreigd

Er zijn een aantal nieuwe technieken om het werk van journalisten te blokkeren. Dat is de conclusie van een rapport van het magazine Index on Censorship.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160710212814.htm

16:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Asia-Pacific wordt grootste digitale reismarkt ter wereld

Asia-Pacific wordt dit jaar de grootste digitale reismarkt van de wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent eMarketer. Noord-Amerika wordt daardoor naar de tweede plaats teruggewezen.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/APAC_digital_travel_sales_grow_21.news?ID=37069

16:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Intuïtie geen goede basis voor inschatting emoties anderen

Intuïtie is geen goede basis om de emoties van anderen in te schatten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/apa-wic072116.php

16:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zijderoute zorgde ook voor verspreiding infectieziektes

De Zijderoute vormde ook een traject dat infectieziektes toeliet om zich over de wereld te verspreiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Cambridge.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/uoc-afp071916.php

16:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Traditionele nieuwsbericht blijft het meest populair

Het traditionele nieuwsbericht is voor de consument nog altijd de populairste vorm om actualiteit te consumeren. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Oxford en onderzoeksbureau YouGov.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Digital-News-Consumers-Ambivalent-About-Video/1014206

16:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Amerikaanse telecomconcern Verizon neemt de kernactiviteiten van het internetbedrijf Yahoo over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 4,8 miljard dollar. Dat hebben beide ondernemingen bekend gemaakt. Volgens Lowell McAdam, topman van Verizon, past de aankoop vooral in de versterkte focus van zijn ondernemingen op advertentiemogelijkheden. Vanuit datzelfde oogpunt werd eerder ook America Online (AOL) overgenomen. Yahoo houdt na afronding van de overname feitelijk op te bestaan. De resterende holding, die eigenaar blijft van een aanzienlijk belang in de Chinese groep Alibaba en in Yahoo Japan en ongeveer 40 miljard dollar waard is, krijgt een andere naam.

De Belgische restaurants van de groep Quick worden filialen van het Amerikaanse concern Burger King. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Quick telt in België tweeënnegentig restaurants en heeft ook in Luxemburg nog negen vestigingen. Die activiteiten werden door de Franse eigenaar Groupe Bertrand begin dit jaar in de etalage geplaatst. Bertrand wil zich toespitsen op zijn Franse thuismarkt. De nieuwe eigenaar van de Belgische en Luxemburgse vestigingen van Quick wordt de vennootschap QSR Belgium, een divisie van het investeringsfonds Kharis Capital, hoofdfranchisehouder voor Burger King in Polen, Italië, Griekenland en Roemenië.

De Ierse luchtvaartmaatchappij Ryanair heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 256 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 2 procent tot 1,7 miljard euro. In totaal vervoerde de maatschappij over een periode van drie maanden 31 miljoen passagiers. Dat vertegenwoordigde een toename met 11 procent tegenover het tweede kwartaal vorig jaar. Over het hele jaar rekent Ryanair op een groei met 10 procent tot 117 miljoen passagiers. De ticketpijzen zullen volgens Michael O’Leary, topman van Ryanair, door het zwakkere Britse pond door de brexit en de terroristische aanslagen met minstens 6 procent dalen.

Maaltijdbezorger Take Eat Easy is op zoek naar een overnemer. Het bedrijf, dat gebruikt maakt van fietskoeriers om maaltijden te bezorgen, werd drie jaar geleden in Brussel opgericht. Het bedrijf breidde al snel uit naar andere Belgische steden, maar ook andere Europese locaties, zoals Londen en Genève. Om echter verder te groeien en de concurrentie te kunnen aangaan met rivalen zoals Deliveroo of Uber Eats, heeft de onderneming extra kapitaal nodig. Gehoopt was tegen midden juli extra financiële middelen te hebben kunnen vinden, maar dat is niet gelukt. Daarom zou nu een verkoop worden gepland. De groepen Foodora uit Duitsland en Geopost uit Frankrijk worden de belangrijkste overnamekandidaten genoemd.

Bij het Zweedse bedrijf Ericsson, producent van netwerkapparatuur, heeft topman Hans Vestberg ontslag genomen. Vestberg was ruim een kwarteeuw in dienst van Ericsson en had de voorbije zes jaar de leiding over het concern in handen, maar botste de voorbije periode over toenemende kritiek van de grote aandeelhouders. Ericsson wordt geconfronteerd met een dalende beurskoers, tegenvallende resultaten, felle concurrentie en vermeende boekhoudfraude. Vestberg wordt tijdelijk opgevolgd door financieel directeur Jan Frykhammar. Volgens het bestuur had Ericsson nood aan een nieuw leiderschap om de volgende fase van zijn ontwikkeling vorm te geven.

Kredietkaartmaatschappij Visa heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,6 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel echter met ruim 75 procent terug tot 412 miljoen euro. Die daling is te wijten aan eenmalige kosten die het bedrijf in het kader van de overname van Visa Europa diende te maken. Wanneer geen rekening wordt gehouden met die eenmalige kosten, zou een winst van 1,6 miljard dollar zijn gerealiseerd. Visa zegt te hebben kunnen profiteren van de aantrekkende kooplust van de consumenten. Zowel het aantal transacties als het totaalbedrag lieten een stijging noteren.

Het levensmiddelenconcern Unilever heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 26,3 miljard euro. Dat betekende een daling met 2,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Indien echter geen rekening wordt gehouden met de negatieve impact van wisselkoersen en gerealiseerde overnames, zou een groei met 4,7 procent zijn geboekt. De nettowinst steeg met 2 procent tot 2,7 miljard euro. Het concern boekte naar eigen zeggen vooral een groei in opkomende markten buiten Europa en de Verenigde Staten. Verwezen wordt naar regio’s zoals Rusland, Brazilië en Argentinië. Het bedrijf verwacht de volgende periode, vooral door de problemen in Latijns-Amerika, echter een verzwakking.

De Franse luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft het modelabel Donna Karan verkocht aan het textielconcern G-III Group. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 650 miljoen dollar. G-III Group is een Amerikaans textielconcern dat ook het Franse merk Vilebrequin in portefeuille heeft en samenwerkt met Calvin Klein en Tommy Hilfiger. Donna Karan lanceerde haar modelabel in het midden van de jaren tachtig, samen met haar echtgenoot Stephan Weiss, die inmiddels is overleden. Anderhalf decennium geleden werd het label door Louis Vuitton overgenomen. Vorig jaar maakte Karan bekend bij het modelabel te vertrekken om zich toe te spitsen op haar project Urban Zen.

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,86 miljard euro. Dat betekende een daling met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 274 miljoen euro naar 431 miljoen euro. Dat kwam onder meer door een schadevergoeding van 144 miljoen euro die Philips ontving van het Japanse concern Funai. De betaling was het gevolg van de de mislukte verkoop van de divisie Philips Lifestyle Entertainment aan Funai drie jaar geleden. Philips zegt te verwachten dat de resultaten de volgende maanden zullen verbeteren, maar geeft anderzijds toe bezorgd te zijn over de grote onrust op de financiële markten.

Luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 10,4 miljard dollar. Dat betekende een daling met ruim 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst viel met 13 procent terug tot 1,5 miljard dollar. De nettowinst kromp met 44 procent in tot 950 miljoen dollar. Het bedrijf maakt gewag van een moeilijk kwartaal. Daarbij wordt gewezen op de zware concurrentie, die op de ticketprijzen heeft gedrukt, maar ook naar een afzwakkende groei van de wereldeconomie en nadelige wisselkoerseffecten. De negatieve elementen konden wel gedeeltelijk worden gecompenseerd door de aanhoudend lage brandstofprijzen.

Het Amerikaanse defensiebedrijf Lockheed Martin heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 12,9 miljard dollar, tegenover 11,6 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 929 miljoen dollar naar 1,02 miljard dollar. Marillyn Hewson, chief executive van Lockheed Martin, maakt gewag van een sterke prestatie die het bedrijf in staat stelt zijn financiële verwachtingen voor de omzet en winst voor het lopende jaar te verhogen. Het bedrijf, de grootste leverancier van het Amerikaanse ministerie van defensie, profiteerde onder meer van de oplopende verkopen van zijn gevechtsvliegtuig F-35 en van de acquisitie van helicopterbouwer Sikorsky.

Het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson (J&J) heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 18,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met bijna 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Ongunstige wisselkoersen hadden een negatieve impact van 1,4 procent op de inkomsten. De nettowinst daalde van 4,5 miljard dollar naar 4 miljard dollar. Wanneer echter geen rekening wordt gehouden met eenmalige posten, zou een winstgroei met 1,1 procent tot 4,87 miljard dollar zijn gemeld. Alex Gorsky, chief executive van Johnson & Johnson, stelde dat de groei te danken is aan een voortdurend succes van nieuwe producten en een aantal belangrijke klinische mijlpalen.

De financiële groep BinckBank heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 16,2 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 29,9 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. De winstdaling moet volgens BinckBank worden toegeschreven aan de afwachtende houding van de beleggers in de aanloop naar het brexit-referendum in Groot-Brittannië, waardoor het aantal transacties gevoelig is teruggelopen. De inkomsten van de financiële groep daalden met 19 procent tot 72,2 miljoen euro. In totaal werden tijdens de eerste jaarhelft ongeveer 4 miljoen transacties opgetekend. Dat betekende een daling met ruim 20 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines gaat 211 werknemers ontslaan wegens banden met de geestelijke Fethullah Gülen. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekend gemaakt. Gülen wordt er door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan van verdacht de recente mislukte staatsgreep te hebben opgezet. De ontslagen passen volgens Turkisch Airlines binnen de noodzakelijke maatregelen die genomen worden tegen het netwerk van Gülen en tegen gedragingen die ingaan tegen het belang van het land en van de onderneming. Volgens een aantal bronnen zou onder meer de vicedirecteur voor financiële aangelegenheden van Turkish Airlines zijn ontslagen.

De Duitse regering wil een fonds van 10 miljard euro voorzien voor de ondersteuning van startups die na een succesvolle oprichtingsfase verder willen uitbreiden. Dat heeft het Duitse ministerie van financiën bekend gemaakt. De investeringen van het fonds zouden worden gespreid over een periode van tien jaar en zouden worden beheerd door de KfW Entwicklungsbank. In het project zou zijn voorzien dat voor elke euro risicokapitaal door de ontwikkelingsbank ook één euro krediet aan gunstige voorwaarden ter beschikking zou worden gesteld. Op die manier wordt een totaalpakket van 20 miljard euro in het vooruitzicht gesteld voor de ondersteuning van veelbelovende Duitse startups.

Meer Nieuws

09:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-16

Contactloze betalingen garanderen grotere fooien

Contactloze betalingen zetten de consument aan een grotere fooi te geven dan fysieke kredietkaarten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Square, producent van kaartlezers.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/payment-tech-drives-tips.html

15:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |