10-07-16

Dans weerspiegelt fysieke inspanning voor muziekcreatie

Bewegingen op muziek vormen een weerspiegeling van de veronderstelde fysieke activiteit die werd geïnvesteerde in de opname van de compositie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oslo.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160708082033.htm

10:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gemeenschappelijk menu sterke basis voor vriendschap

Een gemeenschappelijke menukeuze is een optimale manier om met een vreemde een goede relatie te starten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Chicago.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/sfcp-arf070716.php

10:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Betaalmiddel bepaalt verbondenheid met aankoop

Naarmate de consument minder contact heeft met het betaalmiddel, zal ook zijn verbondenheid met het aangekochte product dalen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas, de Duke University en de University of North Carolina.

Lees Verder

http://ose.utsc.utoronto.ca/ose/story.php?id=8552

10:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-07-16

Nieuwsoverzicht

De Italiaanse ontwerpster Maria Grazia Chiuri wordt de nieuwe artistiek directeur bij het Franse modehuis Dior. Dat heeft het modehuis bevestigd. Chiuri wordt bij Dior de opvolger van de Belg Raf Simons, die vorig jaar het Franse label verliet. Chiuri wordt de allereerste vrouw die de functie van artistiek directeur bij Dior opneemt. Chiuri komt over van het Italiaanse huis Valentino en moet de verkoop van Dior opnieuw doen stijgen. Ook Riccardo Tisci, hoofdontwerper bij Givenchy, werd genoemd als mogelijke opvolger van Simons, die bij Dior vertrok om opnieuw meer in zijn eigen merk te kunnen investeren. Chiuri zou haar eerste collectie voor het Franse modehuis volgende herfst voorstellen.

José Manuel Barroso, voormalig voorzitter van de Europese Commissie, wordt niet-uitvoerend voorzitter van de financiële groep Goldman Sachs International (GSI), gevestigd in Londen. De Britse entiteit is een onderdeel van de Amerikaanse bankgroep Goldman Sachs. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zal Barroso de bank ook adviseren over de gevolgen van de brexit. Als Groot-Brittannië zijn toegang tot de Europese eenheidsmarkt verliest, zullen immers Amerikaanse banken mogelijk grote delen van hun belangrijke Europese activiteiten uit Londen moeten weghalen. Barroso werd twaalf jaar geleden voorzitter van de Europese Commissie. Twee jaar geleden legde hij zijn functie neer.

De samenwerking tussen het Franse autoconcern Renault en zijn Japanse sectorgenoot Nissan ligt met zijn synergiedoelstellingen één jaar voor op schema. Dit hebben de constructeurs bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat vorig jaar 4,3 miljard euro synergievoordelen werden geboekt. Vooraf was voorzien dat pas dit jaar dat niveau zou kunnen worden gemeld. Tegenover het jaar voordien namen de synergievoordelen nog met 13 procent toe. Vooral de inkoop, productie en engineering vormden de belangrijkste pijlers van de synergieën. Over twee jaar moeten de voordelen zijn opgelopen tot 5,5 miljard euro. Renault en Nissan startten twee jaar een nieuw samenwerkingsprogramma.

Het Amerikaanse concern PepsiCo, producent van dranken en snacks, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 15,4 miljard dollar. Dat betekende een daling met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De achteruitgang wordt vooral toegeschreven aan negatieve wisselkoerseffecten en de stopzetting van noodlijdende activiteiten in Venezuela. Wanneer met deze elementen geen rekening wordt gehouden, zou een omzetgroei met ruim 3 procent kunnen worden gemeld. De nettowinst steeg van 1,99 miljard dollar tot 2,01 miljard dollar. Vooral in de Verenigde Staten kon de verkoop worden opgevoerd, waardoor een achteruitgang op de internationale markt werd gecompenseerd.

In Luxemburg wordt de energiecentrale van Twinerg in Esch-sur-Alzette stilgelegd. Dat hebben de aandeelhouders van Twinerg beslist, nadat gebleken was dat er voor de activiteiten moeilijk een overnemer zal kunnen worden gevonden. Twinerg baat in Esch-sur-Alzette een steg-centrale met een capaciteit van 376 megawatt uit. De centrale werd veertien jaar geleden in gebruik genomen en telt zeventien werknemers. De aandeelhouders van Twinerg zijn Engie Electrabel (65 procent), Enovos Luxembourg (17,5 procent) en ArcelorMittal Luxembourg (17,5 procent). De vennootschap gaat in vereffening, ondanks een gunstige liggen op de transmissienetten tussen Luxemburg, Frankrijk, België en Duitsland.

Het voorbije jaar werden in België gemiddeld 1.100 klachten per maand wegens cybercriminaliteit gemeld. Dat betekende een stijging met 30 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Cert.be en Symantec. Opgemerkt wordt dat België in de frequentie van cybercriminaliteit wereldwijd op een 33ste plaats staat. Belgische consumenten worden vooral het slachtoffer van ransomware, waarbij de hardware van de gebruiker wordt geblokkeerd en pas tegen betaling van een losgeld weer wordt vrijgegeven. Het voorbije jaar maakte ransomware in België 624 slachtoffers. Daarmee staat het land wereldwijd op een tiende plaats. Toegespitst op sociale media staat België op een vierde plaats (241).

De Amerikaanse consulent Citadel Securities heeft Kevin Turner benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter. Turner komt over van het technologieconcern Microsoft, waar hij de voorbije elf jaar operationeel directeur was, na een carrière bij onder meer de Amerikaanse retailer Walmart. Hij wordt ook vice-president van het moederbedrijf Citadel. De functie van Turner wordt bij Microsoft voortaan opgesplitst. Jean-Philippe Courtois wordt verantwoordelijk voor de wereldwijde verkopen, marketing en operaties, terwijl Judson Althoff de leiding krijgt over de commerciële activiteiten van het concern. Andere delen van het takenpakket worden toevertrouwd aan andere bestuursleden.

In Nigeria zijn olieleidingen van Agip Oil in de Nigerdelta door actievoerders van de Niger Delta Avengers aangevallen. De actievoerders eisen dat de lokale bevolking kan delen in de winst van de oliewinning en ijveren ook voor regionaal zelfbestuur. De staatsinkomsten van Nigeria, de grootste economie van het Afrikaanse continent, zijn voor ongeveer 70 procent afhankelijk van olie en gas. Maar de nationale olieproductie is sinds de aanvallen van de Niger Delta Avengers sterk gedaald. Agip is een dochteronderneming van de Italiaanse energiegroep Eni. De aanval was gericht op de verbinding Tebidaba-Brass, de belangrijkste pijplijn van de terminal Agip Brass.

De textielgroep Beaulieu International Group heeft de samenwerking met chief executive Geert Roelens beëindigd. Ook het contract van Steven Ryon, verantwoordelijke voor human resources, werd stopgezet. Volgens het bedrijf was er tussen Roelens en de bestuursraad een grondig meningsverschil gerezen. Verdere details over het gebeuren werden niet gegeven. Francis De Clerck, de voorzitter Beaulieu International Group en voorganger van Roelens, neemt tijdelijk de leiding over van het bedrijf. Geert Roelens maakt vooral carrière bij Bekaert, maar werd bijna vijf jaar geleden door Beaulieu International Group als chief executive aangetrokken.

Wanda Sports Holding, het entertainmentconcern van de Chinese miljardair Wang Jianlin wil in eigen land een alternatieve Champions League lanceren. Hij wil daarbij echter ook de grootste en meest winstgevende clubs uit de Europese competities aantrekken. Dat heeft Marco Bogarelli, strategische directeur van Wanda Holding, tegenover de Britse zakenkrant Financial Times bevestigd. Het bedrijf zou streven naar een samenwerking met clubs uit de Engelse, Spaanse, Italiaanse, Franse en Duitse competities, de vijf grootste televisiemarkten van het Europese voetbal. Er zouden al gesprekken zijn opgestart met vertegenwoordigers van de Spaanse en Italiaanse competities.

De Duitse retailholding Metro neemt Pro à Pro, de Franse foodservice-divisie van Colruyt, over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt, hoewel sommige partijen gewag maken van een bedrag van 200 miljoen euro. Colruyt wijst erop dat de Franse markt met een moeilijke periode kampt en met een stagnatie wordt geconfronteerd, terwijl bovendien in de foodservice een consolidatie-beweging kan worden opgetekend. De verkoop volgt op een strategie evaluatie die voor Pro à Pro werd georganiseerd. Er wordt echter aan toegevoegd dat de divisie, die een jaaromzet van 670 miljoen euro realiseert, niet in de etalage stond. De divisie telt ongeveer 1.700 werknemers.

Het mobiele game Pokemon Go kan op een grote bijval bij het publiek rekenen. Door het succes kon het Japanse moederbedrijf Nintendo op de beurs belangrijke winsten laten melden, waardoor de marktwaarde van het bedrijf op 20,6 miljard euro werd geraamd. Pokemon Go werd ontwikkeld door Niantic, een voormalige dochter van de groep Google. Niantic realiseerde eerder ook al de smartphone-game Ingress. Kort na zijn lancering bereikte Pokemon Go al de hoogste plaats in de AppStore van Apple in de Verenigde Staten en Australië. Dat leidde zelfs tot en crash van de servers van het Japanse bedrijf. Nintendo bleef lange tijd afwezig van de markt van mobiele games.

Elisabeth Holmes, oprichtster van de voormalige miljarden-startup Theranos, mag twee jaar geen laboratorium leiden. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten beslist. Theranos maakte snel opgang met een bloedtest die het zou toelaten om aan de hand van een eenvoudige vingerprik meer dan tweehonderd verschillende ziektes op te sporen. Het bedrijf kon met de veelbelovende technologie vele investeerders aantrekken. De waarde van het bedrijf steeg dan ook snel tot 9 miljard dollar. Uiteindelijk bleek echter dat de technologie minder resultaten oplevert dan werd geafficheerd. Bovendien zouden patiënten, investeerders en regulatoren zijn voorgelogen. Theranos kan nog wel in beroep gaan tegen de beslissing.

De haven van Zeebrugge heeft tijdens de eerste helft van dit jaar 19,4 miljoen ton goederen behandeld. Dat betekent een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. De containertrafiek daalde met 5 procent tot 7,7 miljoen ton. Dat verlies is te wijten aan een terugval in het aantal diensten en gewijzigde containerallianties. Vorig jaar was er al een terugval van 23,8 miljoen ton naar 15,8 miljoen ton geregistreerd. De autotrafiek steeg anderzijds met 20 procent naar 1,38 miljoen wagens. Zeebrugge bevestigt daarmee zijn status als belangrijkste autohaven van de wereld. Ook de rorotrafiek kende een toename met met 11 procent tot 7,2 miljoen ton. Bij het stukgoed was er een stijging met 40 procent tot 750.000 ton.

De Nederlandse baggeraar Boskalis neemt vierentwintig oude schepen uit de vaart. Door die beslissing worden ook 650 banen bedreigd. De ingreep drong zich volgens Boskalis op door de moeilijke marktomstandigheden na de scherpe daling van de olieprijs. Boskalis werkt ook voor de offshore-sector en verwacht nog een lange periode van lage prijzen voor energie en grondstoffen. Volgens Peter Berdowski, topman van Boskalis, is de maatregel noodzakelijk om het bedrijf gezond te houden. Gedwongen ontslagen zullen volgens hem niet kunnen worden uitgesloten. Op dit ogenblik heeft Boskalis nog ongeveer 8.200 werknemers in dienst.

Meer Nieuws

13:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-07-16

Reclame voor junkfood voor kinderen onweerstaanbaar

Kinderen geven zelf toe vaak niet aan reclame voor junkfood te kunnen weerstaan. Dat is de conclusie van een rapport van de Britse organisatie Cancer Research.
 
Lees Verder
 
https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160704223731.htm

08:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele videomarkt teert vooral op reclame

Content zal in de mobiele videomarkt vooral door reclame worden ondersteund. Dat is de conclusie van een studie van consulent Strategy Analytics. Verwacht wordt dat mobiele video over vijf jaar wereldwijd een omzet van 25 miljard dollar zal opleveren.
 
Lees Verder
 
https://www.warc.com/LatestNews/News/Adfunded_content_drives_mobile_video.news?ID=37029

08:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Audio wordt voor streaming belangrijker dan video

In de Verenigde Staten is audio voor streaming belangrijker geworden dan video. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau BuzzAngle Music over de streaming-consumptie in de Verenigde Staten tijdens de eerste zes maanden van dit jaar.
 
Lees Verder
 
http://phys.org/news/2016-07-streaming-booms-audio-video.html

08:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rechtstreeks oogcontact duurt optimaal 3,3 seconden

Rechtstreeks oogcontact met een andere persoon duurt optimaal 3,3 seconden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London.
 
Lees Verder
 
http://medicalxpress.com/news/2016-07-human-eye-contact-quick-pupil.html

08:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Retailer mag oude marketing-platformen niet vergeten

De winkelvloer en desktop mogen, ondanks de grote populariteit van mobiele platformen, niet als marketing-kanaal over het hoofd worden gezien. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Signal.
 
Lees Verder
 
http://www.bizreport.com/2016/07/desktops-not-down-and-out-when-it-comes-to-ecommerce.html

08:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale sector vraagt emotionele ondersteuning

Een realistische werklast en emotionele ondersteuning zijn voor werknemers uit de sociale sector cruciale pijlers. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of East Anglia.
 
Lees Verder
 
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-06/uoea-see062716.php

08:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Profielen sociale media omvatten culturele aanwijzingen

Profielen op sociale media kunnen adverteerders belangrijke culturele aanwijzingen bieden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Spredfast.
 
Lees Verder
 
https://www.warc.com/LatestNews/News/Profile_data_reveals_cultural_patterns.news?ID=37021

08:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Franse zuivelconcern Danone neemt de Amerikaanse groep WhiteWave Foods, producent van sojamelk, over. Dat hebben beide partijen bekend gemaakt. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 10 miljard dollar. WhiteWave is de grootste overname voor Danone de voorbije negen jaar. WhiteWave is het moederbedrijf van de Belgische groep Alpro, een voormalig onderdeel van Vandemoortele. Het Amerikaanse Dean Foods kocht Alpro negen jaar geleden over voor 325 miljoen euro, om het bedrijf vervolgens onder te brengen in de afdeling Whitewave. Vier jaar geleden werd WhiteWave naar de beurs gebracht en één jaar later stapte Dean Foods volledig uit het kapitaal.

De Nederlandse afvalverwerker Van Gansewinkel wordt overgenomen door zijn Britse sectorgenoot Shanks Group. De voorgestelde overname waardeert Van Gansewinkel op circa 440 miljoen euro. Aandeelhouders van het bedrijf mogen daarbij rekenen op in totaal 306 miljoen euro. Daarnaast krijgen ze een aandeel van 29 procent in het nieuwe fusiebedrijf. Vorig jaar werd Van Gansewinkel nog verkocht aan zijn schuldeisers. Daarmee werd de schuldenlast van het bedrijf aanzienlijk verkleind. Daardoor kon het bedrijf vorig jaar opnieuw met een positief resultaat afsluiten. Beide bedrijven hebben in België ongeveer duizend werknemers in dienst.

Door stakingen en betogingen liepen de treinen in mei van dit jaar in totaal meer dan 40.000 minuten vertraging op. Meer dan 10.000 treinen werden afgeschaft. Dat blijkt uit de stiptheidscijfers van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) en Infrabel. De vertragingen komen in totaal op tot achtentwintig volle dagen, waardoor bijna een volledige maand verloren ging. Onder meer werd een spontane staking geregistreerd tegen een aantal besparingsmaatregelen. Op het einde van de maand nam veel spoorwegpersoneel ook deel aan een algemene staking. Over de hele maand werd een stiptheid van 89,2 procent opgetekend. Dat is een verslechtering met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De Belgische rusthuizenuitbater Armonea heeft plannen om zijn Spaanse sectorgenoot Geroresidencias-La Saeta over te nemen. Dat heeft de Spaanse zakenkrant El Economista gemeld. Opgemerkt wordt dat Armonea een bedrag van 70 miljoen euro zou willen betalen voor de Spaanse groep. Geroresidencias, gebaseerd in de regio Valencia, omvat negen woonzorgcentra, elf zorgcentra en twee residenties. De Spaanse groep, tot nu in handen van het investeringsfonds Gala Capital, realiseert een jaaromzet van 40 miljoen euro. Gala Capital, met 85 procent de hoofdaandeelhouder van Geroresidencias, zette de groep begin vorig jaar te koop. Er waren biedingen van zowel financiële als industriële spelers.

In Athene is Kyriakos Mamidakis (84), een van de machtigste zakenlui van Griekenland, overleden. Mamidakis was ooit een invloedrijk oliemagnaat, maar werd enkele dagen geleden in zijn bureau in Athene dood aangetroffen. Naast het lichaam van de zakenman werden een geweer en een afscheidsbrief aangetroffen. De Griekse politie zegt geen aanwijzingen van een misdrijf gevonden te hebben. Over de inhoud van de afscheidsbrief is officieel niets bekend. Mamidakis was bestuursvoorzitter van het familiaal oliebedrijf Mamidoil Jetoil, dat in Griekenland en een aantal buurlanden zeshonderd benzinestations uitbaat. Enkele dagen voor de dood van Mamidakis werd het faillissement van het concern aangevraagd.

Het Waals-Brabantse bedrijf Nyxoah haalt in een kapitaalronde 18 miljoen euro op. Onder meer de Société Régionale d´Investissement de Wallonie (SRIW) nam aan de operatie deel en stapt daarmee in het kapitaal van de groep. De grootste investeerder is het Nederlandse durfkapitaalfonds Gilde Healthcare, gespecialiseerd in biotechnologie en medische technologie. Het fonds Novallia, een dochter van de Waalse investeerder Sowalfin, verstrekt een achtergestelde lening. Nyxoah werd zeven jaar geleden opgericht door ondernemer Robert Taub. Het bedrijf ontwikkelde een apparaat dat slaapapneu moeten helpen behandelen. De extra financiële middelen moeten verdere tests en certificaties mogelijk maken.

Het Gentse biotechbedrijf Ablynx heeft een studie met het geneesmiddel ALX-0061 bij ruim tweehonderdvijftig reumapatiënten met succes afgerond. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat 41 procent van de behandelde patiënten twaalf weken na de start van de behandeling vrij blijkt van symptomen. Wel wordt gewaarschuwd dat het nog te vroeg is conclusies te trekken. Pas in augustus zal een totaalbeeld kunnen worden verkregen. Op dat ogenblik worden immers de resultaten van een behandeling van vierentwintig weken bekend gemaakt. De Amerikaanse groep AbbVie, partner van Ablynx, heeft tot eind dit jaar tijd te beslissen om al dan niet verder in het middel te investeren.

In Frankrijk is mogelijk een megaproces in de maak tegen het telecombedrijf Orange, het vroegere France Télécom. Na zeven jaar onderzoek heeft het parket gevraagd om de onderneming wegens morele intimidatie naar de correctionele rechtbank te verwijzen. Ook de verwijzing van voormalig topman Didier Lombard, diens gewezen assistent Louis-Pierre Wenes en gewezen personeelsdirecteur Olivier Barberot werd gevraagd. Vier andere kaderleden werden beticht van medeplichtigheid. De feiten situeren zich in de tweede helft van het voorbije decennium, toen minstens vijfendertig werknemers zelfmoord pleegden. Dat zou te wijten zijn geweest aan het verstikkend klimaat dat bij de onderneming werd gehanteerd.

Het Franse gerecht heeft een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel en een boete van 9 miljoen euro geëist tegen ondernemer en politicus Serge Dassault. Ook werd gevraagd dat Dassault (91) zich gedurende vijf jaar niet meer politiek verkiesbaar zou mogen stellen. Dassault wordt onder meer beschuldigd van fiscale fraude. Het Franse gerecht startte in maart vorig jaar een onderzoek tegen Dassault omdat de miljardair twee bankrekeningen in Luxemburg niet had aangegeven. Op de twee rekeningen zou een gezamenlijk vermogen van 22 miljoen euro zijn aangetroffen. Het vermogen van Dassault wordt geraamd op een bedrag van 13,3 miljard euro. Daarmee is hij de derde rijkste man van Frankrijk.

Het Tsjechische bedrijf Avast, ontwikkelaar van anti-virussoftware, neemt zijn sectorgenoot AVG Technologies over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,3 miljard dollar. AVG Technologies werd in het begin van de jaren opgericht in het voormalige Tsjechoslowakije, maar is nu gevestigd in Nederland en beschikt over een notering op de beurs van New York. Avast wist de knowhow van AVG Technologies gebruiken om de bescherming van smartphones en andere geconnecteerde apparaten te verbeteren. Beide bedrijven samen tellen wereldwijd meer dan vierhonderd miljoen gebruikers. Ook investeerder CVC Capital heeft een belang in AVG Technologies genomen.

Cuba staat voor een liquiditeitscrisis en moet zijn energie beginnen rantsoeneren om essentiële diensten te behouden en een blackout te vermijden. Dat heeft Marino Murillo, de Cubaanse minister van economie, gezegd. Indien het verbruik niet wordt teruggebracht, dreigt volgens Murillo een blackout. Het is niet de eerste keer dat Cuba ziet verplicht ziet zijn energie te rantsoeneren, al lijkt de huidige crisis volgens waarnemers minder erg dan tijdens de jaren negentig, na de val van de Sovjet-Unie. Volgens een aantal bronnen zouden de meeste bedrijven de energieconsumptie met de helft moeten verminderen. De maatregel leidt tot een vertraging van de Cubaanse economie, die op een groei van 2 procent afstevende.

Colombia is bereid om de humanitaire corridor naar Venezuela uit te breiden. Op die manier manier wordt het misschien mogelijk de impact van de economische crisis in Venezuela te beperken. Dat heeft Maria Angela Holguin, de Colombiaanse minister van buitenlandse zaken, gezegd. In Venezuela heerst een groot tekort aan levensmiddelen door een gebrek aan financiële middelen om voldoende import te verzekeren, nu het land door de val van de olieprijzen in een diepe economische crisis verwikkeld is. De Colombiaanse grensstad Cucuta werd recent door een vijfhonderdtal Venezolanen, die in hun buurland voedsel hoopten te kunnen kopen, bestormd. De grensovergangen tussen beide landen zijn officieel gesloten.

De Europese Commissie heeft formeel vastgesteld dat de begroting van de lidstaten Spanje en Portugal ontspoord zijn. De Europese ministers van financiën moeten nu beslissen of de sanctieprocedure tegen beide landen al dan niet moet gelanceerd worden. In het rapport van de Europese Commissie wordt opgemerkt dat de twee landen de voorbije twee jaar onvoldoende inspanningen hebben gedaan om hun buitensporig begrotingstekort weg te werken. De twee landen worden al sinds het laatste jaar van het voorbije decennium met grote aandacht gevolgd omdat het tekort op hun begrotingen meer dan 3 procent van het bruto binnenlandse product bedraagt.

Het Zuid-Koreaanse concern Samsung heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 49,8 biljoen won of 43 miljard dollar gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst steeg met 41 procent tot 8,1 biljoen won. Daarmee boekte het concern zijn beste kwartaalresultaat in twee jaar. Volgens analisten van het persbureau Reuters is de winst grotendeels te danken aan het succes van een aantal nieuwe smartphone-modellen uit de hogere prijscategorieën. De vorige generatie smartphones werden geen groot succes, waardoor Samsung vorig jaar door een bijzonder moeilijke periode ging.

Lingeriefabrikant Van de Velde heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 113,8 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 0,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De activiteiten werden echter vooral geremd door problemen op de Amerikaanse retailmarkt, waar een omzetdaling met 28 procent diende worden geteld. De terugval was wel gedeeltelijk te wijten aan de sluiting van verlieslatende winkels, maar ook de vergelijkbare omzet kende een daling met 18 procent. In Europa kon op vergelijkbare basis nog wel een groei met 5,3 procent worden gemeld. Ook de groothandelsdivisie liet een stijging met 5,8 procent optekenen.

Meer Nieuws

07:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-07-16

Mobiele reclame blijft slachtoffer van onderbesteding

Mobiele reclame wordt in de Verenigde Staten alleen al geconfronteerd met een onderbesteding van 22 miljard dollar per jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Mary Meeker.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Underspend_on_mobile_is_22bn.news?ID=36852

14:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marihuana verlaagt uiteindelijk reactie van brein op beloningen

Marihuana verlaagt op termijn uiteindelijk de reactie van het brein op beloningen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan.

Lees Verder

http://ns.umich.edu/new/releases/24023-marijuana-use-dampens-brain-s-response-to-reward-over-time-marijuana-use-dampens-brain-s-response-to-reward-over-time

14:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Procter & Gamble blijft grootste adverteerder Verenigde Staten

Ook vorig jaar was het concern Procter & Gamble (P&G) de grootste adverteerder van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een rapport van het magazine AdAge.

Lees Verder

http://uk.businessinsider.com/10-biggest-advertising-spenders-in-the-us-2015-7?r=US&IR=T

14:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument houdt niet van herkenningstechnologieën

De consument heeft weinig waardering voor technologieën die hen herkennen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent RichRelevance.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/survey-uk-shoppers-find-more-creep-in-tech-than-us-shoppers.html

14:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrees voor onbekende grootste bedreiging voor innovaties

Innovaties mislukken vooral door vrees en tegenstand van partijen die menen geen enkel voordeel te hebben met de introductie van de nieuwe technologie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/tca-hs062716.php

14:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Niet elk land haalt evenveel meerwaarde uit innovatie

De Verenigde Staten, Singapore, Finland, Nederland, Zweden, Zwitserland en Israel halen de grootste meerwaarde uit innovatie. Dat blijkt uit een onderzoek van het World Economic Forum (WEF).

Lees Verder

http://www.mysanantonio.com/business/technology/article/Report-7-countries-benefit-most-from-technology-8342737.php

14:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aankoopgedrag kinderen beïnvloed door sociale en mobiele media

Sociale media en mobiele applicaties hebben een grote invloed op het aankoopgedrag van kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Leicester.

Lees Verder

http://www2.le.ac.uk/news/blog/2016-archive/july/children2019s-purchasing-behaviour-2018significantly-impacted2019-by-social-media-and-mobile-apps-research-shows

14:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Argentijnse voetballer Lionel Messi en zijn vader Jorge Horacio zijn door de rechtbank van Barcelona wegens fiscale fraude veroordeeld tot een gevangenisstraf van éénentwintig maanden. De rechter sprak ook voor 3,7 miljoen euro geldboetes uit. De voetballer zou fiscale constructies in Belize en Uruguay hebben opgezet om inkomsten uit portretrechten voor de Spaanse autoriteiten verborgen te houden. Messi heeft altijd verklaard niet op de hoogte te zijn geweest van de constructies, die door zijn vader en zijn advocaten zouden zijn opgezet. Messi gaat in beroep tegen de uitspraak. Gevangenisstraffen onder twee jaar worden in Spanje meestal niet effectief toegepast.

Indien niet de nodige waakzaamheid aan de dag wordt gelegd, dreigt de Italiaanse bankencrisis de rest van Europa te besmetten. Dan zou een nieuwe financiële crisis niet kunnen worden uitgesloten. Dat heeft Lorenzo Bini Smaghi, voorzitter van de Franse bank Société Générale en gewezen bestuurder van de Europese Centrale Bank (ECB), tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. Smaghi zegt dat de hele bankenmarkt onder druk staat. Er moet volgens hem dan ook mogelijk opnieuw worden gekeken naar de Europese beperkingen op de staatssteun aan de financiële sector. Met een potentiële nieuwe crisis als dreiging, zouden die regels volgens Smaghi misschien moeten worden opgeschort.

Het West-Vlaamse textielbedrijf Sioen heeft met de Franse brandweer een contract gesloten voor de levering van 25.000 uitrustingen. De opdracht is het gevolg van een aanbesteding die door de aankoopcentrale voor de Franse brandweer was uitgeschreven. De leveringen zullen worden gespreid over een periode van vier jaar. Vorig jaar nog verloor Sioen nog een nationale aanbesteding voor de Belgische brandweer aan een Zwitserse concurrent. Door het Franse order versterkt de divisie Sioen Apparel naar eigen zeggen zijn positie als wereldleider op de markt voor de technische beschermkledij. De groep is aanwezig in bijna twintig landen en heeft drieduizend medewerkers.

De Braziliaanse groep Suzano Papel e Celulose heeft een licentie genomen op de waterstofperoxide-technologie van de Belgische groep Solvay. Daarvoor heeft Suzano een akkoord ondertekend met Solvay en diens partner Peroxidos do Brasil. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De installatie wordt gebouwd op een site van Suzano voor de productie van papierpulp in de Braziliaanse regio Imperatriz. De licentie is het eerste contract dat Solvay voor zijn waterstofperoxide-technologie heeft afgesloten. Er zouden rond het gebruik van de technologie echter gesprekken worden gevoerd met een aantal andere potentiële klanten.

Het metaalbedrijf Nyrstar heeft met de uitgifte van converteerbare obligaties een bedrag van 115 miljoen euro opgehaald. Dat bedrag zou nog kunnen oplopen tot 150 miljoen euro. De bijkomende financiële middelen moeten worden gebruikt om de schuldenlast van het bedrijf af te bouwen. Over een periode van twee jaar moet Nyrstar voor 120 miljoen euro schulden aflossen. Door de uitgifte van de obligaties kan die termijn de looptijd van de schulden gevoelig verlengen. Bill Scotting, chief executive van Nyrstar, gaf ook te kennen dat voor de mijnactiviteiten, die op dit ogenblik nog een boekwaarde van 553 miljoen euro hebben, significante waardeverminderingen zullen moeten worden doorgevoerd.

De Brusselse vastgoedgroep Office des Propriétaires (OP) wil grote delen van Optima Global Estate (OGE), dochter van Optima Group, opkopen. Dat heeft Guillaume Pinten, topman van de Brusselse vastgoedgroep, tegenover de krant De Tijd bevestigd. Pinten heeft naar eigen zeggen van de curatoren alle nodige garanties te hebben gekregen om de overname te kunnen afronden. De twee immobiliëngroepen voerden al enkele tijd exclusieve gesprekken over een overname van grote delen van de vastgoedportfolio van Optima. De operatie moet de Brusselse groep toelaten ook op de Vlaamse markt een positie uit te bouwen. Door de problemen met Optima Bank zijn de onderhandelingen versneld.

Het sportmerk Puma heeft voor de ontwikkeling van het nieuwste model uit zijn populaire Disc-reeks beroep gedaan op een samenwerking met Designworks, die tot de autogroep BMW behoort. De naadloze stof waaruit de schoenen gemaakt zijn, werd eerder al gebruikt om de buitenkant van een conceptauto van de constructeur te bekleden. Daarbij had Designworks aan Puma gevraagd een stof te ontwikkelen voor de aankleding van het metalen chassis van de BMW GINA Light Visionary Concept Car. Die wagen moest een naadloze buitenkant hebben. Die samenwerking leidde anderzijds ook tot de creatie van een vrijetijdsschoen zonder naden, veters of velcro. De schoen wordt met een schijf aangespannen.

In Duitsland hebben speurders een huiszoeking gedaan in de lokalen van luchtvaartmaatschappij Ryanair op de luchthavens Berlijn-Schönefeld, Keulen, Weeze, Frankfurt-Hahn, Bremen en Baden-Baden. Dat heeft het Duitse gerecht bevestigd. De Ierse budgetmaatschappij wordt verdacht van fiscale fraude en de inzet van schijnzelfstandigen. Tijdens de huiszoekingen zouden de arbeidscontracten van de piloten zijn opgevraagd. Ook zouden computers, tablets en documenten in beslag zijn gekomen. De razzia, geleid door het parket van Koblenz, zou een uitloop zijn van een onderzoek dat enkele jaren geleden was opgestart tegen twee Britse uitzendkantoren die aan Ryanair piloten leverden.

Katoen Natie neemt de logistieke activiteiten van de Duitse groep Talke in België en Nederland over. Dat heeft de logistieke groep bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Fernand Huts, topman van Katoen Natie, noemt de transactie een middelgrote overname voor zijn groep. Door de overname komen de vestigingen van Talke in Kallo, Zwijndrecht en Moerdijk in handen van Katoen Natie. De overgenomen activiteiten boeken een jaaromzet van ongeveer 22 miljoen euro en tellen honderd werknemers. De transactie moet volgens Fernand Huts een versterking betekenen voor de activiteiten van de groep op het gebied van petrochemie.

Het bedrijf Truck Technic, producent van remsystemen voor vrachtwagens, wil zijn vestiging in Herstal sluiten. Dat heeft de directie van de onderneming bekend gemaakt. Door de beslissing dreigen zestig arbeidsplaatsen te verdwijnen. Truck Technic werd acht jaar geleden overgenomen door het Amerikaanse concern Meritor. Er werd nadien echter beslist de Belgische site tegen eind dit jaar te sluiten en de productie over te hevelen naar Tsjechië, waar men naar eigen zeggen kan profiteren van lagere loonlasten en gunstige fiscale voordelen. De vakbonden hopen dat voor de Luikse fabriek alsnog een overnemer uit een nichemarkt zou kunnen worden gevonden.

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, protesteert tegen een nieuwe Franse maatregel waardoor voedingsetiketten de exacte oorsprong van zuivel en vlees moeten vermelden. Fevia vreest dat Franse producenten campagnes zullen opzetten waarbij ingrediënten van eigen bodem de voorkeur krijgen, ten nadele van buitenlandse rivalen. Fevia zegt er geen probleem mee te hebben dat landen hun eigen producten in de kijker plaatsen, maar daarbij moet volgens de federatie met eerlijke spelregels worden gewerkt, wat volgens Fevia hier duidelijk niet het geval is. De Franse maatregel opent volgens Fevia de deur voor regelrecht protectionisme, die elders tot delokalisering zou leiden.

De Duitse autogroep Mercedes-Benz heeft tijdens de eerste helft van dit jaar meer dan 1 miljoen auto’s verkocht. Dat betekende een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat de verkoop een absoluut record heeft bereikt. China was daarbij de grootste uitschieter. Op de Chinese markt kon immers een groei met 33 procent worden opgetekend. Ook in de andere kernregio’s, Europa en Noord-Amerika, van het merk kon een grotere verkoop worden gemeld. Globaal kon Mercedes-Benz al veertig maanden op rij een toenemende verkoop bekend maakt.

Als gevolg van het emissieschandaal met dieselmotoren van Volkswagen werden in België tot nog toe 8.500 wagens met bedrieglijke software naar de garage voor een update teruggeroepen. Dat heeft Kris Peeters, federaal minister van economie, bekend gemaakt. Begin juni waren al 4.200 wagens teruggeroepen. Volgens Peeters heeft de Economische Inspectie bij dertig auto-invoerders informatie opgevraagd over de stand van zaken van de terugroepactie. De dealers krijgen daarvoor een maand tijd. Peeters benadrukt dat de consument geen enkele schade mag ondervinden van de terugroepactie. Indien er toch nadeel zou worden ondervonden, is volgens de minister een correcte vergoeding vereist.

Oiltanking, een filiaal van de Duitse groep Marquard & Bahls, neemt Antwerp Gas Terminal (AGT) uit Kallo over. Dat heeft Oiltanking bekend gemaakt. De operatie biedt volgens het bedrijf de kans om zijn portfolio te versterken. Op dit ogenblik is Oiltanking vooral gespecialiseerd in de opslag van olie, benzine en diesel, maar breidt nu ook zijn activiteiten op het gebied van gasopslag uit. Daarbij wordt erop gewezen dat gas steeds meer nafta vervangt als grondstof voor de crackinginstallaties van de chemiebedrijven, terwijl ook in de energiesector steeds meer op gas wordt overgeschakeld. Antwerp Gas Terminal beschikt in Kallo over een capaciteit van 138.400 kubieke meter.

De Franse groep Altice onderzoekt een verkoop van zijn Belgische dochter SFR Belgium, vroeger bekend als Numericable en Coditel. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Er zou een vraagprijs van ongeveer 500 miljoen euro worden gehanteerd. Altice, geleid door de Frans-Israëlische telecomondernemer Patrick Drahi, realiseerde de voorbije jaren een grote reeks overnames. Daardoor zou het concern echter financieel onder druk zijn geraakt. Daarom worden een aantal activa afgesloten. In België heeft Altice ook weinig expansiemogelijkheden en slaagde er ook niet in Base over te nemen. SFR Belgium biedt kabeldiensten aan in Brussel en Henegouwen en telt 110.000 klanten.

Meer Nieuws

07:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-16

Ierland grootste digitale groeimarkt van Europa

In de Europese ecommerce heeft Ierland het voorbije decennium de grootste groei gekend, gevolgd door Bulgarije, Polen en Slovenië. Dat blijkt uit een onderzoek van het Interactive Advertising Bureau Europe.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/ireland-ranks-number-one-in-europe-for-online-ad-spend-growt.html

17:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Economie en olieprijzen doen aantal Amerikaanse verkeersdoden stijgen

In de Verenigde Staten dienden in het verkeer vorig jaar 35.200 doden worden geteld. Dat betekende een stijging met 7,7 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration.

Lees Verder

http://abcnews.go.com/Technology/wireStory/traffic-deaths-surged-2015-driving-hit-record-40278878

17:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voorzichtigheid geboden met medische informatie sociale media

Sociale media kunnen in de medische sector misleidende informatie verspreiden en ertoe leiden dat geneesmiddelen verkeerd worden gebruikt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Boston University.

</p><p>

Lees Verder

</p><p>

http://theconversation.com/how-social-media-can-distort-and-misinform-when-communicating-science-59044

17:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vijftigers snel in meerderheid op Britse arbeidsmarkt

Tegen het midden van het volgende decennium zullen vijftigplussers op de Britse arbeidsmarkt een meerderheid vertegenwoordigen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Britse Office for National Statistics (ONS). </p><p>

Lees Verder

</p><p>

http://www.cipd.co.uk/pm/peoplemanagement/b/weblog/archive/2016/06/16/older-employees-set-to-make-up-largest-group-in-uk-workforce-by-2024.aspx

17:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Britten bestempelen zich vooral als werkende klasse

In Groot-Brittannië bestempelt het grootste gedeelte van de bevolking zich als een lid van de werkende klasse. Daarbij wordt vooral gekeken naar de familiale geschiedenis. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-people-britain-today-regard-class.html

17:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Relatief weinig aankopen in applicaties

In applicaties worden slechts relatief weinig aankopen verricht. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent AppsFlyer. De grootste aankopen gebeuren in Azië, gevolgd door Noord-Amerika.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/few-app-users-make-in-app-purchases.html

17:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nachtleven leidt tot grotere blootstelling aan geweld

Deelnemers aan het nachtleven lopen in Groot-Brittannië drie keer meer risico het slachtoffer te worden van gewelddadige criminaliteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Nottingham Trent University.

Lees Verder

http://www4.ntu.ac.uk/apps/news/187447-15/Revellers_face_brunt_of_violent_crime_study_suggests.aspx

17:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het voedingsbedrijf Future Enterprises uit Singapore mag zijn merk MacCoffee niet in de Europese Unie gebruiken. Er moeten immers teveel gelijkenissen met McDonald’s worden vastgesteld. Dat heeft het Europese Hof van Justitie in Luxemburg beslist. Future Enterprise had zes jaar geleden toestemming gekregen om het merk MacCoffee in de Europese Unie te registreren. De Amerikaanse restaurantketen McDonald’s tekende echter beroep aan tegen de toelating en wees op de fonetische en conceptuele overeenkomsten. Daarbij werd gewezen naar producten zoals Big Mac, Chicken McNuggets of McFish die door het Amerikaanse bedrijf op de markt worden gebracht.

De Italiaanse regering heeft een kapitaalplan opgesteld om Banca Monte dei Paschi di Siena te hulp te schieten. Daarmee moet voorkomen worden dat Monte dei Paschi, de oudste bank ter wereld, verder in de problemen raakt. Dat heeft de Italiaanse krant La Stampa gemeld. De Italiaanse overheid zou een pakket converteerbare obligaties van de bank opkopen en zou daarnaast ook een kapitaalinvestering voorzien met 3 miljard euro, die gehaald zou worden uit het staatsfonds voor de ondersteuning van noodlijdende banken. Monte Paschi heeft te lijden onder slechte leningen, die eind vorig jaar tot 24,2 miljard euro opliepen. Dat bedrag moet over twee jaar tot 14,6 miljard euro worden teruggebracht.

Het apotheekbedrijf Fagron, het vroegere Arseus, heeft een kapitaalverhoging van ruim 88 miljoen euro doorgevoerd. Dat heeft de onderneming bekend gemaakt. In mei had Fagron ook al bij zijn grootaandeelhouders een bijkomend kapitaal van 131 miljoen euro opgehaald. De kapitaalinjecties moeten Fagron toelaten om een aantal financiële lasten, te wijten aan een tegenvallende aankoop in de Verenigde Staten, te kunnen verwerken. Volgend jaar moet het bedrijf al 288 miljoen euro schulden terugbetalen. Na de kapitaalverhoging hebben Waterland en Filip Balcaen meer dan 30 procent van het bedrijf in handen. Ook Marc Coucke en Carmignac hebben een participatie in Fagron.

De productie van de Blackberry Classic wordt stopgezet. Dat heeft Ralph Pini, operationeel manager van Blackberry, bekend gemaakt. Het toestel moest de link leggen met vroegere modellen succesmodellen van het bedrijf, dat ooit de meest populaire smartphones van de wereld produceerde. De nostalgische benadering van het Canadese Blackberry kon echter niet op grote bijval van het publiek rekenen. Blackberry brengt inmiddels apparaten op de markt die niet meer van het eigen besturingssysteem gebruik maken, maar op Android beroep doen. De beslissing is volgens waarnemers een duidelijk signaal dat de Canadese ­groep zich steeds verder terugtrekt uit de markt van mobiele telefoons.

In Duitsland heeft het Bundeskartellamt recent invallen gedaan bij een aantal bedrijven met activiteiten in de autosector. De ondernemingen worden ervan verdacht verboden afspraken gemaakt te hebben bij de aankoop van staal. De autobouwers Daimler, Volkswagen en BMW hebben de invallen bevestigd. Ook bij Bosch en ZF Friedrichshafen, producenten van onderdelen voor de autosector, werden huiszoekingen verricht.  Staal is een belangrijk product voor de autosector. Gemiddeld wordt in een auto 900 kilogram staal verwerkt. In theorie kunnen boetes tot 10 procent van de jaaromzet worden opgelegd. De geviseerde ondernemingen zeggen aan het onderzoek mee te werken.

De bouwvergunning van het winkelcomplex Uplace in Machelen is vernietigd. Dat heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen bekend gemaakt. Het winkelcomplex heeft echter al aangegeven een nieuwe aanvraag te zullen indienen. Er wordt immers opgemerkt dat bij de vernietiging geen inhoudelijke opmerkingen werden gemaakt, maar wel een aantal vormelijke redenen naar voor werden geschoven. Uplace zegt er dan ook alle vertrouwen in te hebben dat een aanvraag voor een nieuwe bouwvergunning op een positieve reactie zal kunnen rekenen. Een aantal critici vragen echter dat de plannen voor het winkelcomplex na het vernietigen van de bouwvergunning definitief zouden worden opgeborgen.

Ook in Brussel wordt UberEats, een dienst voor maaltijdbezorging, operationeel. Het project kadert in het streven van het Amerikaanse moederbedrijf Uber om van een alternatieve taxidienst door te groeien naar een breder logistiek platform dat een brede waaier van transportservices aanbiedt. De Europese tak van UberEats is al operationeel in Londen en Parijs en biedt de consument de mogelijkheid een maaltijd te kiezen uit een menukaart die het vervoerbedrijf is samenwerking met zijn partnerrestaurants opstelt en bij de klant aflevert. Wereldwijd is UberEats al in achttien steden operationeel. Naast Brussel zitten nog een aantal andere Europese steden in de uitbreidingsplannen.

Investeerder BNP Paribas Fortis Private Equity verwerft een minderheidsbelang in de Mechelse brouwerij Het Anker, producent van onder meer de bieren Gouden Carolus en Lucifer. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De instap van BNP Paribas Fortis vormt een onderdeel van een kapitaalverhoging die Het Anker heeft doorgevoerd en die gebruikt moet worden voor de capaciteit van het bottelproces en de logistieke divisie uit te breiden. De instap van de financiële groep zal volgens Charles Leclef, chief executive van Het Anker, ook voor een professionalisering van de bestuursraad van de brouwer leiden. Het Anker realiseert een jaaromzet van 10 miljoen euro.

Het Belgische biotechbedrijf Tigenix heeft een overeenkomst gesloten met de Japanse groep Takeda, die de exclusieve rechten krijgt op het middel Cx601 voor de behandeling van complexe perianale fistels bij patiënten met de ziekte van Crohn. Tigenix ontvangt voor de licentie een vooruitbetaling van 25 miljoen euro, maar heeft mogelijk ook rechten op mijlpaalbetalingen tot 355 miljoen euro en royalties op de verkoop van het product. Takeda participeert voor een bedrag van 10 miljoen euro in het kapitaal van het Belgische biotechbedrijf. Verwacht dat het middel vanaf het tweede kwartaal van volgend jaar op de markt beschikbaar is. De Verenigde Staten zijn niet in de overeenkomst met Takeda opgenomen.

De Belgische helmenproducent Lazer Sport wordt overgenomen door de Japanse groep Shimano. De operatie biedt het Japanse concern volgens Marc Van Rooij, president van Shimano Europe, een kans om zijn bestaande portfolio met een interessant product uit te breiden. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Sean van Waes en Peter Steenwegen, de huidige eigenaars van Lazer Sport, zullen ook lid van de directieraad van de helmenproducent blijven. Shimano benadrukte ook dat alle werknemers van Lazer op post kunnen blijven in de huidige basis van het bedrijf in Antwerpen. De overname moet nog wel door de autoriteiten worden goedgekeurd.

De Amerikaanse vermogensbeheerder Goldman Sachs Asset Management (GSAM) zet een rem op de zakenreizen van zijn medewerkers. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Een aantal fondsen van de Amerikaanse vermogensbeheerder hebben de voorbije jaren zwakke prestaties laten optekenen, waardoor veel klanten naar concurrenten zijn overgestapt. De portfolio van groep kent dan ook al vijftien maand op rij een inkrimping. Om die tegenslag op te vangen, werd beslist de kosten terug te schroeven. Onder meer worden zakenreizen alleen nog toegestaan voor afspraken met klanten of voor het afsluiten van nieuwe contracten. De vermogensbeheerder heeft tweeduizend werknemers.

Het Nederlandse zuivelbedrijf FrieslandCampina neemt een belang van 51 procent in de Pakistaanse groep Engro Foods. Met de transactie zou een bedrag van ongeveer 420 miljoen euro zijn gemoeid. Ook de Nederlanse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) en de International Finance Corporation (IFC) werden bij het project betrokken. De aankoop stelt FrieslandCampina naar eigen zeggen in staat een sleutelpositie in Centraal-Azië te veroveren. Pakistan is met een volume van 38 miljard liter per jaar de derde grootste melkproducent van de wereld. Engro Foods beschikt over 1.635 ophaalcentra, die dagelijks de melk van ongeveer 150.000 boeren verzamelen.

De Spaanse voetbalclubs Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao, Osasuna, Valencia, Hercules en Elche moeten ontvangen overheidssteun terugstorten. De steun was immers illegaal. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. De steun zou tot een oneerlijk voordeel tegenover de andere voetbalclubs hebben geleid. Bij Real Madrid gaat het om een premie van 18,4 miljoen euro op de verkoop van gronden aan de stedelijke overheid. Valencia, Hercules en Elche moeten respectievelijk 20,4 miljoen euro, 6,1 miljoen euro en 3,7 miljoen euro goedkope leningen terugbetalen. Bovendien moeten fiscale kortingen voor Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao en Osasuna worden geschrapt.

Apple is in China door de State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television (SARFT) voor de rechter gedaagd wegens de uitzending van de film Xuebo Dixiao, die bijna een kwarteeuw geleden werd geproduceerd en de strijd tussen China en Japan in de jaren dertig behandelt. De rechten van de film zijn eigendom van het Chinese bedrijf Movie Satellite Channel Program Production Centre, dat naar eigen zeggen door de praktijken van Apple zware economische verliezen heeft geleden. Apple heeft de video niet rechtstreeks uitgezonden, maar in zijn App Store met de applicatie Youku beschikbaar gesteld. Zowel van Apple als Youku wordt een schadevergoeding geëist.

De Deense groep Dong Energy heeft een contract binnengehaald voor de aanleg van het eerste grote windmolenpark voor de kust van Borssele in Zeeland. Dat heeft Hank Kamp, Nederlands minister van economische zaken, bekend gemaakt. Bijna veertig bedrijven hadden een bod op het project uitgebracht. Door de scherpe concurrentie kon volgens de minister de kostprijs gevoelig worden verlaagd. Uiteindelijk zou de prijs 2,7 miljard euro lager liggen dan de oorspronkelijke verwachtingen. Het project wordt volgens de minister daarmee het goedkoopste windpark van de wereld. Ook het park bijna een kwart meer elektriciteit produceren dan initieel werd berekend.

Meer Nieuws

09:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-16

Décolleté biedt meer kans op uitnodiging voor jobinterview

Vrouwen die op een ingezonden pasfoto een dieper décolleté dragen, hebben vijf keer meer kans om voor een interview te worden uitgenodigd. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Université de Sorbonne in Parijs.

Lees Verder

http://www.telegraph.co.uk/science/2016/06/27/women-who-wear-low-cut-tops-on-job-applications-19-times-more-li/

18:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Besprekingen voor bioscoopfilm belangerijker dan promotie-video

Voor de ticketverkoop in de bioscoop zijn filmbesprekingen belangrijker dan promotie-video’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent RadiumOne.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/movie-reviews-not-trailers-are-most-shared-content.html

18:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |