25-07-16

Online nieuws cruciaal voor viraal succes

Om een viraal succes te worden, moet een video worden opgepikt door een online nieuwsplatform. Dat is de conclusie van een experiment van het productiehuis The Woolshed Company in Australië.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Online_news_key_to_virality.news?ID=37061

15:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument ziet weinig oplossingen voor voedselverspilling

De meeste mensen voelen zich schuldig over voedselverspilling, maar merken op dat het bijzonder moeilijk zou zijn een geschikte oplossing te vinden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ohio State University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-people-guilty-discarding-food-hard.html

15:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vroegtijdige menukeuze stimuleert gezonde voedingskeuze

Consumenten die gezondere voedingskeuzes willen maken, zouden minstens één uur vooraf hun menu moeten selecteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Pennsylvania en de Carnegie Mellon University.

Lees Verder

http://www.uphs.upenn.edu/news/News_Releases/2016/07/vanepps/

15:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fictie stimuleert het gevoel van empathie voor anderen

De lectuur van fictie stimuleert het gevoel van empathie voor anderen. Dat zegt Kevin Oatley, professor toegepaste psychologie aan de University of Toronto.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/cp-ifg071216.php

15:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reclame op sociale media moet naar grotere relevantie streven

Reclame op sociale media moet naar een grotere relevantie streven. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf bij meer dan vijfduizend online consumenten in Europa.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/more-relevancy-needed-for-advertising-on-social-media-to-flo.html

15:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mannen tonen op datingsites een grotere agressiviteit

Mannen tonen op datingsites een grotere agressiviteit, terwijl vrouwen zich vooral bewust zijn van hun aantrekkingskracht op anderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Binghamton University, de University of Massachusetts Lowell en de Northeastern University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/07/160719112533.htm

14:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Duitse autoconcern Daimler heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 38,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 5,6 procent tot 3,97 miljard euro. De verkoop steeg met 7 procent tot een recordaantal van 761.300 exemplaren. Die groei was mede te danken aan de introductie van nieuwe modellen en de verjonging van bestaande versies van Mercedes. Er diende wel een belangrijke voorziening getroffen te worden voor een terugroepactie van auto’s die uitgerust zijn met airbags van de Japanse producent Takata. Ook werden reserves aangelegd voor juridische procedures rond uitstootcijfers.

Het Amerikaanse technologieconcern Microsoft heeft tijdens het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 20,6 miljard dollar, tegenover 22,2 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf boekte een winst van 3,1 miljard dollar, tegenover een verlies van 3,19 miljard dollar tijdens het vierde kwartaal vorig boekjaar. Microsoft heeft het voorbije kwartaal vooral uitstekende prestaties kunnen melden voor zijn clouddiensten. De omzet van de clouddivisie steeg met bijna 7 procent tot 6,7 miljard dollar. Over het hele jaar daalde de omzet van Microsoft met 9 procent tot 85,3 miljard dollar. De winst steeg met 38 procent tot bijna 16,8 miljard dollar.

Specialisten oogheelkunde van het Universitair Ziekenhuis Leuven hebben een nieuwe oogprothese ontwikkeld op basis van driedimensionale technieken. Het is voor de eerste keer dat deze technologie wordt gebruikt om een oogprothese op maat van de individuele patiënt te maken. De prothese kost 1.300 euro, maar de patiënten krijgen dat bedrag grotendeels terugbetaald. De software voor de operatie werd geleverd door het Leuvense bedrijf Materialise, gespecialiseerd in driedimensionale druktechnieken. In het Leuvense ziekenhuis worden jaarlijks zeventig tot honderd oogprothesen gemaakt. Het ziekenhuis beschikt zelf over de software en de printer om de protheses te leveren.

Bij het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Biogen heeft chief executive George Scangos zijn vertrek aangekondigd. Nog voor het einde van het jaar zou een opvolger moeten zijn gevonden. De bestuursraad van het bedrijf is een zoektocht naar een nieuwe executive gestart. Daarbij zou zowel naar interne als externe kandidaten worden gekeken. Tot een nieuwe topman is aangeduid, blijft Scangos op post. George Scangos (68) nam de functie van chief executive bij Biogen zes jaar geleden op zich. Tijdens die periode slaagde hij erin de omzet en winst van de onderneming op te drijven. Ook de aandelenkoers kende een positieve evolutie, maar er rijzen vragen over de verdere groeivooruitzichten van het bedrijf.

Het Nederlandse concern SBM Offshore, toeleverancier van de oliesector, neemt in de resultaten over de eerste jaarhelft een extra voorziening op van 30 miljoen dollar in verband met de schikking van een omkopingszaak in Brazilië. Dat heeft het bedrijf recent bekend gemaakt. Aan de Braziliaanse overheid zal, verdeeld over drie termijnen, een bedrag van 163 miljoen dollar worden betaald. Nog eens 112 miljoen dollar gaat de volgende jaren naar het staatsoliebedrijf Petrobras. Daardoor komt de totale schadevergoeding op een bedrag van 275 miljoen dollar. Het bedrijf had eerder al een reserve van 245 miljoen dollar voorzien. SBM Offshore betaalde steekpenningen om opdrachten van Petrobras te verwerven.

Voetbalwedstrijden in de Duitse Bundesliga worden gemiddeld door 42.421 toeschouwers bijgewoond. Daarmee blijft de Bundesliga de meest populaire voetbalcompetitie van de wereld. Dat heeft de Deutsche Fussball Liga (DFL) gemeld. In totaal werden vorig jaar over 306 wedstrijden 12,98 miljoen toeschouwers geteld. Opgemerkt wordt dat de Duitse voetbalstadions het voorbije jaar een bezettingsgraad van 91 procent konden laten optekenen. Vijf jaar geleden werd in de Duitse competitie een recordgemiddelde van 44.293 toeschouwers opgetekend. De Engelse Premier League eindigde vorig jaar op een tweede plaats met 36.452 toeschouwers, gevolgd door de Spaanse Primera Division met 28.168 aanwezigen.

De Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,2 miljard pond. Dat betekende een daling met 2,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf diende af te rekenen met de annulatie van een groot aantal vluchten. Dat was onder meer te wijten aan de terroristische aanslag op luchthaven Brussels Airport, maar ook werd de maatschappij geconfronteerd met stakingen van luchtverkeersleiders en extreme weersomstandigheden. In totaal moesten 1.221 vluchten worden geschrapt. De maatschappij vervoerde tijdens het tweede kwartaal ruim 20 miljoen passagiers. Dat betekende een stijging met bijna 6 procent.

De Luxemburger Roland Junck (60) wordt uitvoerend voorzitter van British Steel. Dat bedrijf omvat een reeks verlieslatende Europese staalfabrieken die het Indiase Tata Steel eerder dit jaar verkocht aan de Londense investeringsmaatschappij Greybull Capital. Junck was al een maand adviseur van British Steel en zal de teugels in handen nemen totdat een nieuwe directievoorzitter wordt gevonden. De Luxemburger wordt dan niet-uitvoerend voorzitter van de staalgroep. Junck was bijna zijn hele carrière actief in de staalsector. Hij werkte geruime tijd bij het Luxemburgse concern Arcelor. Eind vorig decennium werd Junck topman van zinkproducent Nyrstar. Daar moest hij twee jaar geleden vertrekken.

België heeft het voorbije jaar 65 inbreuken tegenover de toepassing van de Europese wetgeving laten optekenen. Dat betekent een belangrijke verbetering tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Commissie. België staat door die vorderingen niet langer in de top vijf van landen die het meest dralen met de implementering van de Europese regelgeving. België is inmiddels tot een zevende plaats teruggezakt. Milieu en transport vormen voor België met respectievelijk elf en zeven inbreuken de grootste probleemsectoren. Het land met de grootste problemen is Italië, waar 89 inbreuken werden geregistreerd, gevolgd door Duitsland (88) en Spanje (83).

De familiale groep Brenninkmeijer, oprichter van kledingketen Clemens & August (C&A) heeft in de periode rond de tweede wereldoorlog intensief met het naziregime samengewerkt. Dat blijkt volgens het Financieel Dagblad uit een boek dat op vraag van de familie werd geschreven. Onder meer uit een brief uit de tweede helft van de jaren dertig aan Hermann Göring, destijds Duits minister van economie, gaf de familie te kennen dat bij zijn bedrijf alleen ariërs in dienst werden genomen. Tevens kocht de familie tegen goedkope prijzen panden op die joden onder dwang moesten verkopen. Maurice Brenninkmeijer, huidig topman van de keten, heeft het over een shockerend gedrag.

Kredietkaartmaatschappij Visa heeft een pakt gesloten met het online betaalplatform PayPal. Er heerste al langere tijd wrijvingen tussen beide ondernemingen omdat PayPal het voor klanten aantrekkelijker maakt hun account aan een bankrekening te koppelen dan aan een kredietkaart. PayPal zou nu echter hebben beloofd zijn strategie aan te passen, zodat Visa bij aankopen in onder meer webwinkels niet langer meer benadeeld zou worden. In ruil daarvoor krijgt PayPal toegang tot technologie van Visa voor contactloos betalen. Daarnaast werden tevens afspraken gemaakt over de kosten die Visa in rekening brengt voor betalingen met kredietkaarten.

Het Zweedse bedrijf Ericsson, fabrikant van telecommunicatie-apparatuur, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst van 1,6 miljard Zweedse kroon of 167 miljoen euro geboekt. Tijdens dezelfde periode vorig jaar werd een positief resultaat van 2,1 miljard Zweedse kroon geregistreerd. De omzetdaalde met 11 procent tot 54,11 miljard Zweedse kroon. Ericsson schreef de omzetdaling toe aan de scherpere begrotingen bij telecomproviders, terwijl verscheidende opkomende markten kampen met een trage economische groei. Hans Vestberg, chief executive van Ericsson, kondigde belangrijke inspanningen aan om de kosten van het concern verder te kunnen verlagen.

Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern Unilever neemt de Amerikaanse startup Dollar Shave Club over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt, maar volgens een aantal bronnen zou Unilever ongeveer 1 miljard dollar hebben betaald. Dollar Shave Club werd vier jaar geleden opgericht en biedt klanten aan om tegen een maandabonnement van 1 dollar online scheermesjes aan te kopen. De scheermesjes worden maandelijks aan huis geleverd. Het bedrijf zal dit jaar een omzet van ongeveer 200 miljoen dollar boeken. De waarde van Dollar Shave Club werd vorig jaar geraamd op 615 miljoen dollar, maar de onderneming geniet bij het publiek een snelgroeiende populariteit.

De vennootschap Cemminerals van ondernemer Francis Van Eeckhout investeert 55 miljoen euro in de opstart van een hypermoderne cementmaalderij in de Gentse zeehaven. De nieuwe productielijn, met een maximale capaciteit van 700.000 ton per jaar, zal worden gebouwd aan het Kluizendok. Gehoopt wordt dat de fabriek over twee jaar operationeel zal kunnen worden. Van Eeckhout blijft wel chief executive van de groep Deceuninck, producent van kunststof profielen voor ramen en deuren. De familie Van Eeckhout was eerder al actief in de cementsector. Die activiteiten werden vijf jaar geleden verkocht aan de Ierse bouwmaterialengroep Cement Roadstone Holding (CRH).

Erwin Van Laethem wordt de nieuwe chief executive van lingeriegroep Van de Velde. Dat heeft de lingeriegroep bekend gemaakt. Van Laethem moet bij het bedrijf de opvolger worden van Ignace Van Doorselaere, die begin dit jaar zijn vertrek had aangekondigd. Van Laethem komt over van Essent, onderdeel van de Duitse energieconcern Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk (RWE). Hij komt begin september in dienst van de lingeriegroep, waarna hij door zijn voorganger Van Doorselaere zal worden ingewerkt. Uiterlijk begin volgend jaar moet Van Laethem de functie van chief executive opnemen. Van Doorselaere was ruim tien jaar bestuursvoorzitter van de Belgische lingeriegroep.

Meer Nieuws

09:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |