30-08-16

Woning vaak volgestouwd met onnodige voorwerpen

In de Verenigde Staten geeft een groot aantal gezinnen toe dat hun woning is volgestouwd met voorwerpen die ze nooit gebruiken. De druk om gelijke tred te houden met vrienden en buren heeft bovendien belangrijke financiële en emotionele consequenties. Dat is de conclusie van een onderzoek van de mobiele marktplaats OfferUp bij duizend Amerikaanse gezinnen. Daarbij werd vastgesteld dat ruim 14 procent van de ondervraagden dient toe te geven in zijn woning minstens één kamer te hebben die niet kan worden gebruikt omdat de ruimte volledig is ingenomen door goederen die nagenoeg nooit worden gebruikt.

Uit het onderzoek blijkt dat 48 procent van de Amerikaanse gezinnen moet toegeven dat hun woning een aantal voorwerpen kunnen worden aangetroffen die ze eigenlijk niet langer gebruiken. Bovendien erkent 72 procent dat ze meer ruimte in de woning ter beschikking zouden kunnen hebben indien ze een aantal quasi overbodige goederen van de hand zouden doen. Toch zegt 41 procent van de ondervraagden al in meer dan een jaar geen grote opruimbeurt te hebben gehouden. “De Amerikaanse huishoudens hebben veel teveel bezittingen,” benadrukt Collette Shine, directeur van Organize and Shine. “Dat fenomeen zadelt hen bovendien met onnodige zorgen op.”

Volgens Collette Shine zouden de huishoudens moeten overwegen overtollige goederen geregeld te verkopen. Dat kan niet alleen tot een grotere ademruimte leiden, maar kan ook een verlichting betekenen voor de financiële druk die vele gezinnen ervaren,” merkt ze op. Veel Amerikaanse gezinnen blijken immers een druk te voelen om met buren en vrienden gelijke tred te houden. Daarbij geeft 40 procent toe van mening te zijn financieel minder slagkracht te hebben dan het merendeel van hun vrienden. Slechts 15 procent voelt een grotere financiële zekerheid dan het grootste deel van zijn vriendenkring.

Daarom vindt 12 procent het noodzakelijk dat zijn kinderen nieuwe merkproducten hebben, terwijl 7 procent zich gegeneerd zou voelen tweedehands producten te kopen. Men wil immers niet als een arm gezin worden bestempeld.

Lees Verder

17:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: huishouding |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Belgische restaurantketen Ellis Gourmet Burger breidt zijn activiteiten uit naar Frankrijk. Eind september opent de groep een filiaal langs de Rue du Faubourg-Saint-Antoine, vlak bij de Place de la Bastille, in Parijs. Later volgen nog twee vestigingen in een shoopingcenter in het noorden van Parijs en op een locatie in Versailles. Ellis Gourmet, dat hamburgers van superieure kwaliteit serveert, werd vijf jaar geleden in Brussel gelanceerd. In België telt de keten inmiddels tien restaurants. Nieuwe filialen zijn gepland in Elsene, Antwerpen-Zuid en Hasselt. Ook in Nederland heeft de groep vier restaurants. In de toekomst wordt gemikt op een verdere uitbreiding in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk.

Bank BNP Paribas Fortis heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van bijna 1,02 miljard euro, tegenover een positief resultaat van 811 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. Indien echter geen rekening wordt gehouden met eenmalige lasten, zou een winstgroei met 4,8 procent zijn gerealiseerd. De inkomsten stegen met 1,3 procent tot 3,63 miljard euro, vooral dankzij een sterke volumegroei in Turkije. Bij de krantendeposito’s werd een stijging met 4,3 procent tot 163 miljard euro gemeld. Ook bij de leningen werd een lichte groei gemeld tot 165 miljard euro. De bank waarschuwde wel dat hogere tarieven zouden worden geïntroduceerd om de lage renteniveaus te kunnen compenseren.

Brouwer Duvel Moortgat bekijkt een mogelijke overname van sectorgenoot Bosteels, producent van bieren zoals Kwak, Karmeliet en Deus. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Verdere details over de overnamegesprekken werden niet bekend gemaakt. Wel werd gemeld dat onder meer de Nederlandse groep Heineken eveneens interesse zou hebben voor Bosteels. Door de overname van Bosteels zou Duvel zijn portfolio speciaalbieren - die al merken zoals La Chouffe, Liefmans, De Koninck en Maredsous - verder kunnen versterken. Ook voor Heineken, dat alleen Affligem als belangrijk speciaalbier op de markt heeft, zou de overname een interessante uitbreiding kunnen zijn.

Het headhunterskantoor Odgers Berndtson heeft van François Bellot, federaal minister van mobiliteit, de opdracht gekregen een nieuwe chief executive te zoeken voor de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS). Jo Cornu, de huidige topman van het Belgische spoorbedrijf, heeft immers al langer te kennen gegeven zijn mandaat te willen teruggeven. Odgers Berndtson krijgt vier weken tijd om een aantal kandidaten voor de functie voor te stellen. De Vlaamse coalitiepartners binnen de Belgische regering hebben vragen bij die korte periode, rekening houdend met het feit dat Belliot al halfweg juli een mandaat had gekregen om een selectiebureau aan te duiden.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook stelt tweeëntwintig krachtige servers ter beschikking van vijftien Europese universiteiten in negen landen. Facebook Artificial Intelligence Research (Fair), een divisie van het sociale netwerkbedrijf die gespecialiseerd is in onderzoek naar kunstmatige intelligentie, zal naar eigen zeggen ook met de geselecteerde universitaire teams samenwerken. Yann LeCun, directeur van Fair, benadrukt dat de onderzoekers door de technologische ondersteuning een snellere vooruitgang kunnen realiseren, waardoor ook de innovatie in de hele sector zal aanwakkeren. Ook de Universiteit Leuven wordt bij het samenwerkingsverband van het bedrijf betrokken.

Autogroep D’Ieteren heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 3,42 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 6,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met ruim 13 procent tot 156,5 miljoen euro. In totaal werden 67.350 nieuwe wagens geleverd. Dat betekende een stijging met 6,5 procent tegenover de eerste zes maanden vorig jaar. Die trend wordt volgens D’Ieteren gedeeltelijk gedragen door een algemene groei van de markt, maar het bedrijf wijst verder naar de campagnes die rond het autosalon werden gevoerd. Voor het hele jaar wordt in de Belgische autoverkoop een toename met 10 procent verwacht.

De Amerikaanse aluminiummaker Aleris wordt overgenomen door de Chinese groep Zhongwang, eigendom van de industrieel Liu Zhongtian. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,33 miljard dollar. Aleris gaat wel verder als een zelfstandige entiteit. Tevens blijft de naam Aleris verder behouden. Ook het management van het Amerikaanse bedrijf blijft verder op post. Aleris, dat wereldwijd veertien vestigingen heeft en ongeveer vijfduizend medewerkers telt, werd begin dit decennium overgenomen door een aantal investeringsfondsen onder leiding van Oaktree Capital Management. Aleris realiseert een jaaromzet van ongeveer 3 miljard dollar en is onder meer een leverancier van het Amerikaanse leger.

Het bedrijf Eckert & Ziegler uit Seneffe, producent van radioactieve implantaten voor de behandeling van prostaatkanker, neemt het bedrijf BrachySolutions uit Leuven over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. BrachySolutions is één van de grootste onafhankelijke Europese verdelers van implantaten om prostaatkanker met brachytherapie te behandelen. Bij die therapie worden radioactieve isotopen in het lichaam ingebracht die het tumorweefsel rechtstreeks aanvallen. Met de overname kan Eckert & Ziegler, dat fabrieken heeft in Duitsland en de Verenigde Staten, zijn positie in de Benelux, Portugal en Groot-Brittannië verder versterken.

De Franse industriële groep Alstom mag een vloot van achtentwintig hogesnelheidstreinen leveren aan Amtrak, de grootste spoorwegmaatschappij van de Verenigde Staten. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,8 miljard euro. Het order past in de infrastructuurplannen van de Amerikaanse regering. De treinen, die elk vierhonderd passagiers kunnen vervoeren, zal de steden Boston, New York, Philadelphia en Washington over een afstand van 730 met elkaar verbinden. De treinen zullen worden gefabriceerd in de fabriek van Alstom in de Amerikaanse staat New York. De fabriek zal ook gedurende vijftien jaar instaan voor het onderhoud van de treinen.

De Spaanse voetbalclub Real Madrid moet een bedrag van 18,4 miljoen euro illegale overheidssteun aan het stadsbestuur van Madrid terugbetalen. Dat heeft Manuela Carmena, burgemeester van Madrid, bekend gemaakt. In juli had de Europese Commissie geoordeeld dat de club vijf jaar geleden van een pakket illegale overheidssteun heeft geprofiteerd. Real Madrid had toen een bedrag van 22,7 miljoen euro ontvangen voor de verkoop van een terrein aan de stad. Volgens de Europese Commissie was daarbij echter 18,4 miljoen euro teveel betaald. De Europese Commissie heeft de betrokken partijen vier maanden tijd gegeven om de transactie te voltooien.

De Amerikaanse zakenman Frank McCourt, voormalig eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers, neemt de Franse voetbalclub Olympique Marseille over. Dat heeft Jean-Claude Gaudin, burgemeester van Marseille, bekend gemaakt. Met de transactie zou een bedrag zijn gemoeid van 40 miljoen euro. Margarita Louis-Dreyfus, eigenaresse van de club, had al langer te kennen gegeven een verkoop te overwegen. Zij had de club geërfd na het overlijden van haar echtgenoot Robert Louis-Dreyfus, de voormalige topman van sportartikelenfabrikant Adidas, zeven jaar geleden. Die erfenis omvatte ook de Belgische club Standard Luik, maar die werd vijf jaar geleden al verkocht aan Roland Duchâtelet.

De Belgische schoenengroep Euro Shoe wil in Nederland een reeks nieuwe winkels openen. Dat heeft Kurt Moons, chief executive van Euro Shoe, bevestigd. De Nederlandse schoenensector maakt een zware crisis door. Diverse ketens dienden de deuren te sluiten door de gevolgend van de economische crisis en de opkomst van webwinkels. Onder meer Schoenenreus en Macintosh Retail verdwenen daardoor uit het Nederlandse winkellandschap. Euro Shoe, het moederbedrijf van de ketens Shoe Discount en Avance, zou in Nederland tientallen nieuwe winkels willen openen. De schoenengroep is op dit ogenblik al met honderdtwintig winkels van de keten Bristol in Nederland actief.

In de Amerikaanse stad San Francisco is de Britse ondernemer John Ellenby op 75-jarige leeftijd overleden. Ellenby was de oprichter van de onderneming Grid Compass, waarbinnen een team onder leiding van Bill Moggridge in het begin van de jaren tachtig voor de eerste keer een draagbare computer, met een opvouwbaar klavier, ontwikkelde. De laptop van Grid Compass werd tegen een prijs van ongeveer 8.000 dollar op de markt gebracht. Dat zou vandaag een bedrag van ongeveer 20.000 dollar vertegenwoordigen. Onder meer Amerikaanse overheidsinstellingen waren belangrijke klanten van Grid Compass. Ellenby zou later ook de bedrijven Agilis en GeoVector oprichten.

Nederland moet zijn gunstig investeringsklimaat behouden, want anders zullen de Amerikaanse investeringen in het land en de bijhorende tewerkstelling onder druk komen. Dat hebben een aantal grote technologiebedrijven uit Silicon Valley - waaronder Apple, Google en Facebook - in een brief aan de Nederlandse premier Mark Rutte gemeld. In verscheidene landen moeten multinationals op last van de Europese Commissie alsnog extra belastingen betalen. Een aantal fiscale gunstmaatregelen zijn door de Europese Commissie immers onwettig verklaard. De Amerikaanse bedrijven merken op dat Nederland door zijn gunstig fiscaal regime belangrijke Amerikaanse investeringen heeft verworven.

Noedels hebben in een aantal Amerikaanse gevangenissen tabak vervangen als belangrijkste handelswaar. Dat blijkt uit een studie van sociologen aan de University of Arizona. Volgens onderzoeksleider Michael Gibson-Light is de verschuiving te wijten aan een terugloop in zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het voedsel in de gevangenissen. Omdat noedels goedkoop en voedzaam zijn heeft het product volgens Gibson-Light in de gevangenissen een grote waard gekregen, zodat het door de gevangenen als ruilmiddel wordt gebruikt. Volgens de onderzoeker is de verschuiving niet te wijten aan de introductie van een verbod op tabaksproducten in het gevangeniswezen.

Meer Nieuws

10:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-16

City of London vreest negatieve impact flexibiliteit

Werknemers in de City of London vrezen dat flexibele arbeidsomstandigheden een negatieve impact zullen hebben op hun carrière-ontwikkeling. Dat is de conclusie van een onderzoek van de oudervereniging CityParents bij meer dan duizend werknemers uit de Londense financiële sector.

Lees Verder

http://www.hrmagazine.co.uk/article-details/city-worker-parents-fear-flexible-working-will-harm-their-careers

18:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rondzwervend puin vaak oorzaak van ernstige ongevallen

Rondzwervend puin is vaak oorzaak van ernstige ongevallen. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse Foundation for Traffic Safety. Op vier jaar tijd zouden die voorwerpen in de Verenigde Staten meer dan tweehonderdduizend crashes hebben veroorzaakt.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160811085608.htm

18:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online shoppen is vooral een individuele activiteit

Shoppen op het internet is vooral een individuele activiteit. Slechts een minderheid van de online aankopen heeft plaats in gezelschap. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent DigitalLBi bij vijftienduizend consumenten in vijftien landen.

Lees Verder

https://www.impulse.de/management/unternehmensfuehrung/verkaufen-im-digitalen-zeitalter/3095632.html

18:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Groepsverhoor beter om waarheid te achterhalen?

Om de waarheid te achterhalen zou de overschakeling naar een groepsverhoor moeten worden overwogen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Portsmouth.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-08/f-hei082516.php

18:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werknemers zien het einde van de traditionele werkdag

Slechts een kleine minderheid van de werknemers verwacht tegen het midden van het volgende decennium nog een traditionele werkdag te zullen kennen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Recruitment and Employment Confederation (REC) bij een groep Britse werknemers.

Lees Verder

http://www.hrmagazine.co.uk/article-details/gig-economy-going-mainstream-1

18:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |