24-08-16

Muziek heeft positieve impact op de werkvloer

Muziek heeft een positieve impact op de werkvloer. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cornell University, waarbij onder meer een positieve impact op de samenwerking en het teamwerk bleek. De resultaten van de studie zouden bedrijfsleiders volgens de onderzoekers moeten aanzetten om muziek te bestempelen als een instrument om op de werkvloer een positieve en productieve sfeer te creëren. Er wordt daarbij op gewezen dat bedrijven vaak zware investeringen doen in externe teambuilding, terwijl een gepaste muziekkeuze in de werkomgeving wellicht betere resultaten zou kunnen opleveren.

“Muziek wordt meestal onderschat als een instrument om de samenwerking tussen collega’s te stimuleren,” zegt onderzoeksleider Kevin Kniffin, gedragswetenschapper aan de Cornell University. “Muziek wordt door marketeers vaak gebruikt om de consument in de gepaste stemming voor een aankoop te brengen, maar blijkt ook op de werkvloer een belangrijke functie te kunnen vervullen.Vooral kan een stimulerende invloed worden ervaren op de coöperatieve intenties van de werknemers. Vastgesteld werd dat muziek met opgetogen ritmes de bereidheid van de werknemer doet toenemen om een bijdrage aan de groep te leveren. Bij minder positieve muziek bleken de werknemers meer op zichzelf terug te plooien.

De onderzoekers zeggen tussen beide extremen een verschil van 33 procent te hebben opgetekend in de bereidheid van de werknemer om een bijdrage te leveren aan het collectief. “Muziek is een invloedrijk deel van het dagelijkse leven, ook al men is zich daar niet altijd van bewust,” benadrukt Kniffin. “In sommige omstandigheden - zoals supermarkten en gymzalen - kan de muziek met de achtergrond versmelten. In andere situaties, zoals een liturgische dienst, kan het muzikale aspect veel meer op de voorgrond treden. Er kan worden gesteld dat mensen meer overeenstemming met elkaar vinden, wanneer ze naar muziek met een duidelijk ritme luisteren.”

Lees Verder

16:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muziek, werkvloer, samenwerking |  Facebook |

Millennials online vooral door familie beïnvloed

Millennials worden online het vaakst door familie beïnvloed. Dat is de conclusie van een onderzoek van marketeer Affilinet bij meer dan tweeduizend Britse consumenten.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/millennials-most-influenced-by-family-online.html

16:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werkvloer met verschillende generaties creëert gelukkige werknemers

Een werkvloer met verschillende generaties kan rekenen op gelukkiger werknemers. Dat is de conclusie van een onderzoek bij 32.000 werknemers van de Britse divisie van restaurantketen McDonald’s. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat de leden van een team met verschillende leeftijden zich 10 procent gelukkiger toonden dan collega’s die vooral hoofdzakelijk met leeftijdsgenoten ploeg vormden. Ook bij de consumenten bleek 84 procent een voorkeur te tonen om door een team met gemengde leeftijden geholpen te worden. Volgens 60 procent van de klanten zouden die gemengde teams een betere service bieden, terwijl 44 procent gewag maakt van een betere sfeer.

Uit het onderzoek bleek verder nog dat 58 procent van de medewerkers uitdrukkelijk te kennen gaf te willen werken met collega’s van verschillende leeftijden. Bij vijftigplussers liep dat cijfer op tot 67 procent. Tevens werd opgemerkt dat 70 procent van de werknemers verwacht op de werkvloer collega’s met andere levenservaringen en wereldbeelden te zullen ontmoeten. Het is volgens Claire Hall, chief people officer van de Britse divisie van McDonald’s, belangrijk om de visies van werknemers op het personeelsbestand te kennen. Daarbij wijst Hall erop dat voor de werkvloer voor de eerste keer in contact begint te komen met werknemers die in de eenentwintigste eeuw zijn geboren.

McDonald’s heeft in Groot-Brittannië 110.000 werknemers. De jongste medewerker van dat personeelsbestand is zestien jaar, die driekwart eeuw jonger is dan Bill Dudley, de oudste werknemer van de Britse divisie. Jongere medewerkers merken onder meer op veel te hebben geleerd van de oudere generaties. Oudere leeftijdscategorieën voeren vaak aan dat de aanwezigheid van jongere collega’s ook henzelf jong houdt. Claire Hall benadrukt nog dat het personeelsbestand van een bedrijf zoals McDonald’s een weerspiegeling moet vormen van de gemeenschappen waarin ze opereren.

Lees Verder

16:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werkvloer |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Saudi-Arabië, de grootste petroleum-exporteur van de wereld, wil met China en Japan gesprekken opstarten over een energie-samenwerking. Dat heeft de Saudische regering bekend gemaakt. Saudi-Arabië is historisch de grootste invoerder van ruwe olie in Azië, maar heeft de voorbije periode terrein verloren tegenover concurrenten zoals Rusland en China. Bovendien wordt de Saudi-Arabië op de Aziatische markt bedreigd door een terugkeer van Iran op de markt. Saudi-Arabië heeft op die concurrentie gereageerd met een verhoogde productie en een verlaging van de prijzen. Saudi-Arabië wil de banden met zijn Aziatische afzetmarkt verder versterken door een samenwerking in raffinage en investeringen.

Het Belgische bedrijf Culinor Food Group, producent van bereide maaltijden en maaltijdcomponenten, wordt overgenomen door het Zwitserse levensmiddelenconcern Orior. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De overname van Culinor moet Orior toelaten zijn marktpositie in de Benelux en Europa verder te versterken. Culinor is gevestigd in Destelbergen en heeft ook productievestigingen in Gent, Olen en Herselt. Culinor boekt een jaaromzet van ongeveer 88 miljoen euro. Het bedrijf heeft vijfhonderd werknemers in dienst. Filip De Spiegeleire, topman van Culinor, wordt verantwoordelijke voor de Europese activiteiten van Orior.

Het Amerikaanse telecomconcern AT&T heeft een overeenkomst gesloten met de Cubaanse staatstelecomprovidor Etecsa over het aanbieden van roamingdiensten. Door het akkoord kunnen klanten van AT&T voortaan vanuit Cuba rechtstreeks naar de Verenigde Staten telefoneren. Details over de tarieven en de lanceringsdatum van de dienst zullen later worden meegedeeld. Tot nu toe dienden telefoongesprekken tussen de Verenigde Staten en Cuba langs andere landen worden omgeleid. Daardoor liepen de prijzen van de communicatie gevoelig op, terwijl ook de kwaliteit door de omleiding werd aangetast. Sprint, Verizon en T-Mobile sloten eerder al een gelijkaardige overeenkomst met Etecsa.

De Duitse autoconstructeur Volkswagen heeft een akkoord bereikt met zijn toeleveranciers Car Trim en ES Automobilgus, twee dochters van de Prevent Group. Dat heeft de autobouwer bekend gemaakt. Door het conflict met de leveranciers moest de Duitse autogroep in verschillende fabrieken de productie tijdelijk stil leggen en de arbeidstijd van 28.000 werknemers inkorten. Het conflict dreigde een zware kostenpost te worden voor Volkswagen, dat al geconfronteerd wordt met de gevolgen van het emissieschandaal. Over de inhoud van het akkoord werden geen details bekend gemaakt. Wel werd gewag gemaakt van een langdurig partnership tussen de autobouwer en zijn leveranciers.

De Chinese verzekeraar Anbang Insurance Group wil mogelijk volgend jaar een notering aan de beurs in Hongkong. Het Chinese concern heeft al bij een aantal zakenbanken getoetst naar een mogelijke interesse in het project. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. De beursgang zou volgens een aantal waarnemers betrekking hebben op Anbang Life Insurance, de divisie levensverzekeringen van het Chinese concern. Een beursgang van de volledige Anbang Insurance Group zou daarentegen voorlopig niet aan de orde zijn. Wel zouden mogelijk een aantal buitenlandse dochterondernemingen bij de beursintroductie worden betrokken.

Het Waalse biotechbedrijf Promethera wil volgend jaar met een beursgang een bedrag tussen 30 miljoen euro en 40 miljoen euro ophalen. Dat heeft John Tchelingerian, chief executive van Promethera, bevestigd. Promethera is gespecialiseerd in stamceltherapie voor de behandeling van leveraandoeningen. Het bedrijf zit volop in zijn onderzoeksfase en heeft nog geen product op de markt gebracht. Toch slaagde het bedrijf sinds zijn oprichting zeven jaar geleden bij diverse partijen al een kapitaal van 67 miljoen euro op te halen. Na Celyad en Bone Therapeutics wordt Promethera, dat eerder dit jaar het Amerikaanse bedrijf Cytonet overnam, mogelijk het derde Waalse biotechbedrijf met een beursnotering.

Het farmabedrijf Ion Beam Applications (IBA) uit Louvain-la-Neuve, gespecialiseerd in de ontwikkeling van protontherapie voor de behandeling van kanker, investeert een bedrag van 2 miljoen dollar in de Israëlische groep HIL Applied Medical. De Israëlische groep ontwikkelt systemen voor protontherapie op basis van lasertechnologie. Het Belgische bedrijf is de grootste partij in een nieuwe investering in de Israëlische groep, waaraan ook het Israëlische investeringsfonds Our Crowd en een aantal bestaande aandeelhouders deelnemen. De investering van het Waalse bedrijf gaat gepaard met een samenwerkingsakkoord, waardoor toegang wordt verkregen tot de technologie van de Israëlische partner.

De farmagroep Galapagos begint onder leiding van zijn Amerikaanse partner Gilead aan de derde en laatste testfase voor het reumamiddel filgotinib. Het onderzoek bestaat uit drie tests die de effectiviteit van filgotinib moeten bekijken, zowel bij patiënten in het beginstadium van reuma als bij patiënten die eerder al een andere behandeling kregen. Filgotinib kan een bijzonder belangrijk product worden voor Gilead. Eind mei had het bedrijf voor filgotinib al een positief rapport ontvangen van de farmaregulatoren in de Verenigde Staten en de Europese Unie. Vooral dankzij de verwachtingen rond filgotinib is de beurswaarde van Galapagos inmiddels opgelopen tot ruim 2 miljard euro.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium wil vanaf volgend jaar vluchten inleggen tussen België en Azië, waarbij vooral zou worden gemikt op de Chinese en Indiase markt. Dat hebben een aantal bronnen bekend gemaakt. De eerste vlucht zou voor de eerste helft van volgend jaar zijn voorzien. De maatschappij wil zich exclusief richten op budgetvluchten op verre bestemmingen. Air Belgium zou voor zijn basis nog wel een keuze moeten maken tussen Brussels Airport en Liège Airport. Air Belgium werd eind mei opgericht en beschikt over een startkapitaal van 5 miljoen euro, dat werd samengebracht door de ondernemingen Pioneer Topworld en Sky Master Holdings, beiden gevestigd in Hongkong.

Iran is mogelijk bereid mee te werken aan een bevriezing van de olieproductie door de leden van de Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec). Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. De lidstaten van de Opec houden volgende maand in Algerije een informele vergadering over de mogelijkheden om de lage olieprijs te ondersteunen. In juni mislukte een poging om een nieuw productieplafond vast te leggen. Dat kwam onder meer doordat Iran weigerde mee te werken. Iran zou nu echter aan de andere lidstaten van de Opec met een brief gemeld hebben alvast aanwezig te zijn bij het informeel overleg. Het volgende formeel overleg is pas in november gepland.

In het rapport van een Franse onderzoekscommissie, die eind vorig jaar was opgericht was na het uitbreken van het emissieschandaal in de autosector, is belangrijke informatie over de voertuigen van de Franse autobouwer Renault weggelaten. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Drie leden van de onafhankelijke commissie, opgericht door de Franse regering, zouden aan de krant hebben gemeld dat in het eindrapport niet al hun bevindingen zijn opgenomen. Ook de organisatie France Nature Environnement beklemtoonde dat het rapport hiaten omvat. Er wordt aan toegevoegd dat de Franse groep bij de tests slechte resultaten heeft laten optekenen.

Bevco en Altria, de twee grootaandeelhouders van de Brits-Zuidafrikaanse brouwer SABMiller, mogen niet samen met de andere aandeelhouders stemmen over de geplande overname van het bedrijf door AB InBev. Dat heeft het Britse hooggerechtshof beslist. Daarmee gaat de rechter in op de vraag van SAB Miller om Bevco en Altria in de stemprocedure als een afzonderlijke categorie te behandelen. Door de beslissing van de rechter wordt het mogelijk minder gemakkelijk voldoende steun te vinden voor de overname. Bevco en Altria hebben gezamenlijk een belang van 41 procent in SABMiller en steunen de overname. Nu moet echter ook 75 procent van de andere aandeelhouders zich akkoord verklaren.

Daniel Mudd, de voormalig topman van hypotheekbank Fannie Mae, heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) over de rol van het bedrijf in de financiële crisis acht jaar geleden. Mudd wordt ervan beschuldigd investeerders te hebben misleid over de blootstelling van Fannie Mae aan risicovolle financiële producten. Daniel Mudd blijft formeel ontkennen een fout te hebben begaan en in de schikking geeft hij dan ook geen schuld toe.  Als onderdeel van de overeenkomst maakt Fannie Mae uit naam van Mudd een bedrag van 100.000 dollar over naar een overheidsrekening voor giften aan de Verenigde Staten.

De Amerikaanse autobouwer Tesla, fabrikant van elektrische wagens, lanceert nieuwe modellen die dankzij een sterkere batterij over een grotere actieradius kunnen beschikken dan de vorige generaties. Dat heeft Tesla bekend gemaakt. Dankzij de nieuwe batterij zullen de auto’s volgens Elon Musk, topman van Tesla, op één batterijlading immers een afstand van 315 mijl of 507 kilometer kunnen afleggen. Op dit ogenblik heeft de vloot van Tesla een actieradius tussen 210 mijl en 270 mijl. Door de nieuwe batterij wordt het Model S van Tesla volgens Musk ook de snelste wagen van de wereld. De auto zou immers in 2,5 seconden vanuit stilstand tot 60 mijl per uur kunnen optrekken.

Hackers van de Russische inlichtingendiensten hebben aanvallen uitgevoerd op journalisten van The New York Times en andere Amerikaanse nieuwsmedia. Dat hebben een aantal Amerikaanse veiligheidsspecialisten bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat Russische hackers de oorzaak bleken van een aantal storingen die de voorbije maanden werden vastgesteld. De onderzoekers geloven dat Russische hackers focussen op nieuwsorganisaties, als onderdeel van een grotere serie aanvallen. Eerder was ook de Amerikaanse democratische partij al het doelwit van de aanvallen. De hackers zouden vooral toegang willen krijgen tot diepere informatie over het Amerikaanse politieke systeem.

Meer Nieuws

10:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-08-16

Wereldwijd toerisme bestand tegen terrorisme en brexit?

Het wereldwijde toerisme toont zich bestand tegen negatieve factoren, zoals het terrorisme, de brexit en economische uitdagingen. Dat is de boodschap van een rapport van de World Travel & Tourism Council (WTTC).

Lees Verder

http://www.travelandtourworld.com/news/article/global-tourism-resilient-to-terrorism-brexit-and-further-macroeconomic-challenges/

16:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument staat argwanend tegenover gratis openbare wifi

De meeste consumenten stellen zich argwanend op tegen gratis openbare draadloze verbindingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Precision Opinion in de Verenigde Staten.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/US-Adults-Wary-of-Free-Public-Wi-Fi/1014365#sthash.k9tLgkXP.dpuf

16:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geslacht en karakter relatie bepalend voor verdeling huishoudelijke taken

Geslacht en de aard van de relatie tussen een koppel zijn voor de verdeling van de huishoudelijke taken belangrijker dan het inkomen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Indiana University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160821093100.htm

16:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Financiële crisis heeft ook onvoorspelbare werkweek gecreëerd

De financiële crisis op het einde van het voorbije decennium heeft ook aanleiding gegeven tot de doorbraak van de onvoorspelbare werkweek. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California op basis van een onderzoek bij meer dan negentigduizend Amerikaanse werknemers tussen vijfentwintig en vijfenvijftig jaar. De onvoorspelbare werkschema’s kaderen volgens de onderzoekers in een bredere trend naar een toename van tijdelijke opdrachten over het hele loonspectrum. Om de arbeidskosten te drukken, wordt immers gegrepen naar een systeem dat voor elk project de nodige werkkracht ter beschikking kan stellen.

“Het kan voor het gezin bijzonder moeilijk zijn om de invulling van basisbehoeften - zoals de betaling van de huur of de verzorging van de kinderen - te plannen indien men niet weet of er de volgende week kan gewerkt worden of hoeveel uur er zullen kunnen worden gepresteerd,” zegt onderzoeksleider Ryan Finnigan, professor sociologie aan de University of California. “Sinds de uitbarsting van de financiële crisis negen jaar geleden blijkt echter vooral bij de lage inkomens een steeds groter deel van de Amerikaanse arbeidspopulatie met een onvoorspelbare werkweek geconfronteerd te worden. Bijna 40 procent van de lagere inkomsten werkte minstens gedurende één trimester met variabele uren.”

“Er is heel wat gesproken over de werkloosheid die door de recessie werd veroorzaakt,” benadrukt Ryan Finnigan. “Er is echter nog een ander gevolg, waarover echter veel minder wordt gesproken, maar waarbij de nieuwe tewerkstelling van kwaliteit veel lager is dan de arbeidsplaats die verloren is gegaan. Nog voor het uitbreken van de recessie kenden werknemers met inconsistente werkuren een lagere vergoeding en liepen een groter risico op armoede dan arbeidskrachten die op een regelmatig uurschema konden rekenen. Met het uitbreken van de recessie werd de situatie van werknemers met onvoorspelbare werkperiodes nog erger.”

Voor het uitbreken van de recessie kende 29 procent van de werknemers gedurende minstens vier maanden een arbeidsregime met een onvoorspelbare werkweek. Na het uitbreken van de financiële crisis liep dat cijfer op tot bijna 40 procent. Werknemers met een onvoorspelbare werkweek verdienden gemiddeld tussen 15 procent en 20 procent minder dan collega’s met een stabiele werkopdracht. Ook liepen deze werknemers tussen 30 procent en 45 procent meer kans in armoede terecht te komen. Opgemerkt wordt echter dat vakbonden een belangrijk verschil maakten. In regio’s met een sterke vakbondsaanwezigheid daalde aanwezigheid van onvoorspelbare werkweken met 2 procent.

“Onvoorspelbare werkschema’s en onstabiele uren leiden tot moeilijke levensomstandigheden voor miljoenen werknemers en hun gezinnen,” aldus professor Finnigan. “Die problemen gaan veel verder dan de strijd voor de invulling van de basisbehoeften. Ook wordt het immers moeilijker om voor het gezin op langere termijn een budgetplan op te stellen, terwijl het ook veel lastiger wordt om tijd voor het gezin te plannen. Bovendien wordt het ook minder gemakkelijk om een stabiele baan te zoeken of om in te pikken op opportuniteiten voor opleiding en training die de vooruitzichten op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren.

“De onvoorspelbare werkschema’s bieden vooral voordelen voor de werkgever, maar de werknemers hebben aan het systeem weinig baat,” zegt Finnigan. “Er blijken echter weinig mogelijkheden om betere oplossingen te zoeken.”

Lees Verder

16:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werkweek |  Facebook |

Externe inmenging drijft manager sneller tot bedrog

Wanneer managers van mening zijn dat de controle-mechanismen op hun beleid een overdreven dwingend karakter hebben, laten ze zich gemakkelijker tot fraude verleiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Rice University, de Auburn University en de Indiana University. Algemeen wordt verondersteld dat externe beleidscontroles - zoals een dreigende overname, activistische aandeelhouders of de rapporten van ratingbureaus - van aard zouden zijn bedrog door bedrijfsleiders in te dammen, maar in werkelijkheid wordt volgens de wetenschappers de neiging tot fraude gestimuleerd. Reden is volgens hen het gebrek aan zelfbestemming.

“Bedrijven en regulatoren hebben vaak strikte controles geïmplementeerd om financiële fraude onmogelijk te maken,” zegt onderzoeksleider Robert Hoskisson, professor management aan de Rice University. “In werkelijkheid zouden die externe mechanismen het tegenovergestelde effect kunnen bereiken. Die controles beroven de managers immers van de intrinsieke motivatie om zich goed te gedragen. De mens voelt  immers behoefte aan een bepaald niveau van zelfbestemming. Dat gevoel overheerst het risico op betrapping en het zelfbelang van de manager om zijn positie te beschermen door de opgelegde regels te volgen.”

“De studie maakt duidelijk dat het beleid bij de introductie van regels voor deugdelijk bestuur met een paradox geconfronteerd kunnen worden,” zeggen de onderzoekers. “Wanneer strikte externe controles worden opgelegd, dreigt de intrinsieke motivatie van de topmanager aangetast te worden en wordt ook zijn focus op de internet waarden ondermijnd, waardoor het risico op financiële fraude wordt verhoogd. Wanneer echter de topmanager teveel vrijheid van externe prestatie-druk wordt gegund, zou de verleiding kunnen groeien om persoonlijke winsten na te streven ten koste van de aandeelhouders.”

“Misschien kunnen managers na verloop van tijd een grotere autonomie verkrijgen wanneer ze hebben aangetoond onafgebroken in het belang van de aandeelhouders, ongeacht de aanwezigheid of afwezigheid van controle-mechanismen, hebben gehandeld,” zegt professor Hoskisson.

Lees Verder

16:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: management |  Facebook |

Natuur grootste groeipijler van Britse toerisme

Tuinen, boerderijen en themaparken hebben hebben in Groot-Brittannië het voorbije jaar de grootste populariteitsgroei van de toeristische sector laten optekenen. Dat blijkt uit cijfers van de Britse toeristische federatie VisitEngland.

Lees Verder

http://www.travelandtourworld.com/news/article/gardens-farms-and-theme-parks-see-greatest-increase-in-visitors/

16:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jobtevredenheid heeft snel een impact op gezondheid werknemer

Werknemers die bij de start van hun carrière weinig jobtevredenheid hebben ervaren, lopen een belangrijke risico om als veertiger met gezondheidsproblemen te worden geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ohio State University. Bij meer dan zesduizend Amerikaanse werknemers. De onderzoekers merken op dat weliswaar een sterke impact kan worden ervaren op de mentale gezondheid, maar benadrukken dat eveneens een impact op de fysieke conditie niet kan worden uitgesloten. Het onderzoek bewijst volgens de wetenschappers dat het karakter van een baan al snel een invloed kan hebben op de gezondheid van de werknemer.

“Werknemers die in het begin van hun carrière als twintiger en dertiger weinig jobtevredenheid hebben ervaren, blijken later sneller van depressieve gevoelens gewag te maken,” zegt onderzoeksleider Jonathan Dirlam, socioloog aan de Ohio State University. “Ook toonden deze werknemers een grotere bezorgdheid, terwijl ze tevens vaker over slaapproblemen spreken. Ook de evolutie van de jobtevredenheid bleek een impact op de gezondheidstoestand te hebben. Personen die in het verloop van de eerste jaren op de werkvloer alsnog een verbetering ervaren, bleken alsnog te kunnen ontsnappen aan de negatieve impact van de frustrerende arbeidsomstandigheden.”

“De studie toont aan dat men niet naar het einde van zijn carrière moet gaan vooraleer de impact van de baan op de gezondheid te ervaren,” zeggen de onderzoekers. “Jobtevredenheid heeft een cumulatief effect dat zich al laat voelen wanneer de werknemer de grens van de veertig jaar is gepasseerd.” De onderzoekers stelden vast dat ongeveer 45 procent van de werknemers met een constante lage jobtevredenheid wordt geconfronteerd. Bovendien zegt nog eens 23 procent dat de situatie tijdens zijn vroege carrière een negatieve trend heeft gekend. Daarentegen zegt 15 procent zich altijd gelukkig te hebben gevoeld in zijn baan, terwijl 17 procent gewag maakte van een positieve evolutie.

Bij de fysieke problemen werd vooral gewag gemaakt van rugpijnen en verkoudheden. Er werd echter geen verschil in de fysieke prestaties opgetekend. Ook bij de diagnose van gezondheidsproblemen zoals diabetes en kanker werd geen verschillen geregistreerd. Wel wordt benadrukt dat de mentale problemen mogelijk een aanwijzing kunnen zijn van latere fysieke moeilijkheden zoals cardiovasculaire aandoening of andere leeftijdsgebonden problemen.

Lees Verder

16:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid, werk |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Projectonwikkelaar Nakheel, die een centrale rol heeft gespeeld in de zware immobiliëncrisis die het emiraat Dubai op het einde van het voorbije decennium heeft getroffen, is opnieuw schuldenvrij. Dat heeft Ali Rashid Lootah, voorzitter van Nakheel, bekend gemaakt. De projectontwikkelaar diende door de crisis tot een schuldherschikking van 16 miljard dollar over te gaan. Met een betaling van 1,2 miljard dollar sukuk is die operatie volgens Lootah nu volledig afgerond. Nakheel kon bij zijn heropleving wel profiteren van een sterke heropleving van de vastgoedsector in het emiraat, maar toch zegt Lootah dat de projectontwikkelaar geslaagd is in een operatie die velen absoluut onmogelijk hadden gehouden.

De Amerikaanse farmagroep Pfizer neemt zijn sectorgenoot Medivation over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 14 miljard dollar. Dat hebben de twee bedrijven bekend gemaakt. Medivation is een veelbelovende partij in de strijd tegen kanker. Het bedrijf heeft een geneesmiddel tegen prostaatkanker op de markt en twee andere mogelijke therapieën in ontwikkeling. Oncologie is één van de speerpunten in de toekomstplannen van Pfizer. De interessante pijplijn van Medivation trok eerder al de aandacht van het Franse concern Sanofi, dat eveneens veel brood ziet in onderzoek naar geneesmiddelen tegen kanker. Medivation wees het aanbod van 9 miljard dollar van Sanofi echter af.

Het aanstaande vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie baart slechts weinig bedrijven uit de Britse financiële sector zorgen. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Ernst & Young (EY) op basis van meer dan tweehonderd persberichten van Britse banken, verzekeraars, investeerders en andere financiële instellingen over de Brexit. Daarbij bleek slechts één vijfde van de grootste investeringsbanken te verwachten dat de Brexit negatieve gevolgen heeft voor hun onderneming. Bij de verzekeraars zegt 40 procent geen negatieve invloed te verwachten, terwijl 10 procent zelfs op een positieve impact rekent. De grootste zorgt blijkt de beperking op het vrij verkeer van personen.

Het Zwitserse bedrijf Syngenta, producent van bestrijdingsmiddelen voor de landbouw, mag door het Chinese staatsconcern ChemChina worden overgenomen. Dat heeft het Amerikaanse Committee on Foreign Investment, dat mogelijk buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten kan tegenhouden, beslist. Syngenta realiseert ruim een kwart van zijn omzet in de Verenigde Staten. De overname maakt van ChemChina de grootste producent van pesticiden ter wereld. Dat heeft echter tot bezorgdheid geleid bij een aantal Amerikaanse politici. Vooral in een aantal agrarische staten werd gevreesd dat de transactie belangrijke implicaties zouden kunnen hebben voor de landbouw en voedselveiligheid.

Voormalig Amerikaanse topbasketballer Kobe Bryant, die onlangs zijn carrière afsloot, wordt durfinvesteerder. Dat heeft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. De gewezen sportman heeft volgens de krant een samenwerkingsakkoord gesloten met ondernemer en belegger Jeff Stibel. Het duo investeerde de voorbije drie jaar al in een aantal vijftien ondernemingen, waaronder The Players Tribune en Scopely, maar met de oprichting van de firma Bryant Stibel wordt die samenwerking geformaliseerd. Bryant Stibel beschikt over een portefeuille van 100 miljoen dollar en zou zich vooral toespitsen op investeringen in technologie, media en databeheer.

De Japanse autobouwer Toyota heeft de productie in zijn Venezolaanse fabriek weer opgestart na een productiestop van zes maanden. De herstart is van groot belang voor het Zuid-Amerikaanse land, dat in een diepe recessie verkeert. Het bedrijf sloot de fabriek vanwege een tekort aan contant geld en onderdelen. Venezuela zucht al geruime tijd onder een zware crisis. Ook een aantal andere bedrijven dienden hun activiteiten al te stoppen. De autoproductie van Toyota liep wegens tekorten tijdens de eerste helft van dit jaar met terug met 86 procent. De meeste auto-onderdelen moeten geïmporteerd worden. Inmiddels heeft de fabriek de productie van de modellen Corolla, Hylux en Fortuner hervat.

In de Verenigde Staten heeft het technologieconcern Microsoft het bedrijf Genee overgenomen. Dat heeft Genee bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Genee heeft een zelflerende service ontwikkeld waarmee gebruikers door het versturen van berichten gemakkelijk afspraken kunnen maken. Genee zal eind augustus als zelfstandige activiteit worden stopgezet. De techniek wordt bij Microsoft geïntegreerd in programma’s zoals Office en Outlook. Op termijn zal het concern de dienst wellicht ook opnemen in de spraakassistent Cortana. Door de overname van Genee kan Microsoft zijn positie op de zakelijke markt verder versterken.

Het Amerikaanse technologieconcern Apple heeft het bedrijf Gliimpse overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Evenmin is duidelijk welke plannen de nieuwe eigenaar met Gliimpse heeft. Apple zegt echter geregeld kleine technologiebedrijven op te kopen. Gliimpse heeft een dataplatform gebouwd waarmee gebruikers gezondheidsdata kunnen verzamelen en in een afbeelding kunnen delen. De software is alleen toegankelijk voor Amerikaanse gebruikers. Gliimpse werd opgericht door Anil Sethi, die in de jaren tachtig als ingenieur bij Apple begon, maar de voorbije jaren vooral in diverse medische initiatieven heeft geïnvesteerd.

Uitgever Roularta heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 143 miljoen euro. Dat betekent een daling met 4,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Indien ook de impact van de joint-ventures wordt meegerekend, zou er sprake zijn geweest van een stijging met 1,2 procent tot 241 miljoen euro. De nettowinst steeg met 49 procent tot ruim 14,7 miljoen euro. De winststijging is vooral te danken aan de audiovisuele divisie van het bedrijf, dat een belang van 50 procent heeft in Medialaan. De divisie gedrukte media stond daarentegn onder druk, vooral door een verdere verschuiving van reclame naar de audiovisuele markt, die kan profiteren van een aantal nieuwe formules.

Het bedrijf Speedo, fabrikant van zwemartikelen, beëindigt het sponsorcontract met Ryan Lochte. De Amerikaanse zwemmer kwam tijdens de Olympische Spelen in opspraak omdat hij een beroving had verzonnen. Speedo kan naar eigen zeggen het gedrag van de atleet niet accepteren. Lochte en zijn teamgenoten Gunnar Bentz, Jack Conger en Jimmy Feigen verzonnen een overval door gewapende politieagenten na een incident bij een benzinestation in Rio de Janeiro. Uiteindelijk bleek dat Lochte en zijn maats zich in het benzinestation aan vandalisme hadden bezondigd. Speedo was tien jaar lang sponsor van Lochte. Ook kledingsponsor Ralph Lauren heeft aangekondigd niet langer met Lochte samen te werken.

Het Gentse gerecht heeft een onderzoek gevraagd naar de activiteiten van Optima Planificación Fiscal Patrimonial (OPFP) in Madrid, een Spaanse dochter van de failliete Optima Bank. Er wordt gekeken of het Spaanse kantoor mogelijk is gebruikt om bewust miljoenen euro uit het faillissement van de Belgische financiële groep te onttrekken ten voordele van hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur. Optima Bank werd midden juni door de Gentse rechtbank van koophandel failliet verklaard. De speurders zouden vooral kijken naar een aantal opmerkelijke transacties die tussen Optima Bank, Optima Group en Optima Global Estate zijn gebeurd en waarbij het Spaanse filiaal mogelijk zou zijn betrokken.

De Zuid-Afrikaanse divisie van het staalconcern ArcelorMittal zal een boete betalen van 100 miljoen euro, nadat het bedrijf heeft toegegeven prijsafspraken te hebben gemaakt. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse concurrentieregulator gemeld. Aangevoerd wordt dat ArcelorMittal South-Africa (Amsa) heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij afspraken over de staalprijzen en akkoord is gegaan met de betaling van een boete van 1,5 miljard rand. De Zuid-Afrikaanse autoriteiten hadden acht jaar geleden een onderzoek geopend naar de opmerkelijk hoge prijzen op de nationale staalmarkt. Uit het onderzoek bleek dat de belangrijkste producenten prijsafspraken hadden gemaakt.

Het Nederlandse gokbedrijf Holland Casino heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 302 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat steeg van 41 miljoen euro naar 48 miljoen euro. Op die winst moet nog wel belasting worden betaald. Erwin van Lambaart, directeur van Holland Casino, zegt tevreden te zijn met de geboekte resultaten. Hij zegt dat Holland Casino zoveel mogelijk op de grote veranderingen in de markt van de kansspellen probeert in te spelen. Hij verwijst daarbij onder meer naar de voorbereiding van een aanvraag voor een online kansspelvergunning.

De politie van Bangkok heeft een afzonderlijke eenheid opgericht om spelers van het populaire Pokémon Go op te sporen. Dat heeft Sanit Mahathavorn, opperbevelhebber van de Thaise politie, bekend gemaakt. Mahathavorn merkt op dat de jongste tijd een opmerkelijke toename van het aantal verkeersongevallen diende te worden vastgesteld. Het fenomeen zou in grote mate te wijten zijn aan spelers van Pokémon die zich volledig op hun smartphone concentreren terwijl ze zich als voetganger of autobestuurder in het verkeer begeven. Om het probleem aan te pakken, werd een nieuw team van vijftig agenten opgericht. Het gebruik van Pokémon Go kan een boete van 1.000 baht of 25 euro opleveren.

In India is Urjit Patel benoemd tot gouverneur van de nationale bank. Patel moet bij de Reserve Bank of India (RBI) de opvolger worden van Raghuram Rajan, die enkele maanden geleden plots ontslag nam. Met de benoeming van Patel, die economie studeerde aan de Yale University in de Verenigde Staten, kiest India volgens waarnemers voor continuïteit en probeert men de financiële markten gerust te stellen. Patel is immers net als Rajan voorstander van een streng inflatiebeleid en een bijbehorende stabilisatie van de nationale munt. Raghuram Rajan nam in juni ontslag omdat de Indiase regering aarzelde zijn mandaat voor twee jaar te verlengen, nadat de centrale bankier de rijke kaste van het land had bekritiseerd.

Meer Nieuws

09:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-08-16

Verdediging waarden genereert positief psychologisch effect

Personen die hun waarden en overtuigingen voor een groep opposanten verdedigen, kunnen een belangrijke positieve psychologische impact ervaren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University at Buffalo.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-08/uab-sss081916.php

17:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Naijver kan productiviteit werkvloer ondermijnen

Een onderlinge naijver tussen de werknemers kan op de werkvloer de productiviteit ondermijnen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-workplace-envy-green-eyes.html

17:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Smartphone leidt niet altijd tot grotere verbondenheid

De smartphone leidt niet altijd tot een grotere verbondenheid met familie en vrienden. In een aantal gevallen is er zelfs sprake van een negatieve impact. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Kent State University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160817132113.htm

17:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Circadiaanse ritme is veel meer dan intern uurwerk

Het circadiaanse ritme is veel meer dan een intern uurwerk dat slaap en voeding moet regelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Alberta in Canada.

Lees Verder

http://www.healthcanal.com/child-health/74389-study-shows-circadian-rhythm-does-a-lot-more-than-keep-time.html

17:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Algoritme kan sarcasme in sociale netwerken identificeren

De content van het sociale netwerk Twitter kan het sarcasme van de gebruiker tonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit van Lissabon in Portugal. Het sarcasme zou kunnen worden afgeleid uit de vroegere boodschappen van de gebruiker.

Lees Verder

https://techxplore.com/news/2016-08-deep-neural-network-approach-sarcasm.html

17:41 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gebrek aan creativiteit velde Europese communistische regimes

De communistische regimes van de Sovjet-Unie en zijn Oost-Europese bondgenoten zijn ten onder gegaan aan hun onvermogen om de burgers aan te zetten initiatief te nemen en hun creatief talent te gebruiken. Dat zeggen wetenschappers aan de Universiteit van Sofia in Bulgarije. Algemeen wordt opgeworpen dat de instorting van de communistische regimes achter het IJzeren Gordijn op het einde van de jaren tachtig van de voorbije eeuw een plotse en onverwachte gebeurtenis was, maar een reeks individuele getuigenissen laat volgens de onderzoekers uitschijnen dat die stelling moet worden verworpen. Ook de druk van de communistische klasse moet volgens hen worden gerelativeerd.

“Uit de getuigenissen kon worden afgeleid dat de instorting van de Europese communistische regimes niet als een onverwacht gebeuren mag worden beschouwd, maar daarentegen de conclusie vormt van een lang proces,” benadrukt onderzoeksleider Ivaylo Boyanov Znepolski, professor geschiedenis aan de Universiteit van Sofia. “Het einde van het IJzeren Gordijn was op zichzelf geen cruciale ommekeer, maar was vooral voor de geschiedenis een manier om een continu proces te identificeren en te benoemen. Evenmin bleek dat de Europese communistische een complete controle hadden over de samenleving. Er waren immers overal kleine cellen die de greep van het regime konden afzwakken.”

“Tegelijkertijd werd vastgesteld dat de bevolking van de communistische staten geen opportuniteit kregen om initiatief te nemen en hun creatief talent te ontwikkelen,” zegt professor Znepolski nog. “Dat was de aanzet die uiteindelijk alle dominostenen zou doen vallen. Die factor zorgde immers tussen een aanhoudende wrijving tussen het individu en het systeem. Daardoor verloor het regime uiteindelijk de steun van zijn oorspronkelijke machtsbasis, die werd gevormd door de bevolking die de communistische partij beweerde te vertegenwoordigen en die van het beleid rechtstreeks had moeten kunnen profiteren.”

Naast de opbouw van dit nonconformistische gedrag, moet volgens professor Znepolski gewezen worden naar de toenemende populariteit van officieuze mediakanalan en een waaier van veranderingen en sociale transformatie die in alle geledingen van de maatschappij kon worden opgemerkt. “Al die elementen waren wellicht niet meer dan de wolken die zich aan de horizon opstapelden om uiteindelijk te evolueren tot een perfecte storm, die de communistische regimes onderuit zou halen.”

Lees Verder

17:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ijzeren gordijn, communisme |  Facebook |

Veel bedrijven ontberen nog altijd een digitale strategie

Bijna de helft van de bedrijven moet toegeven niet over een weloverwogen digitale strategie te beschikken. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van consulent Deloitte en wetenschappers aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Lees Verder

http://www.talkingnewmedia.com/2016/07/26/study-looks-at-digital-disruption-in-business-a-problem-publishers-should-be-all-too-familiar-with/

17:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Saudi-Arabië werden het voorbije jaar meer dan 204.000 nieuwe ondernemingen gecreëerd gecreëerd. Dat betekent een versnelling met 35 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van het Saudische ministerie van handel en investeringen. Die groei wordt toegeschreven aan drie factoren. In de eerste plaats wordt gewezen op de goede prestaties van de Saudische economie, terwijl wordt benadrukt dat bij de jongere populatie van het land een grote interesse in het ondernemerschap kan worden opgemerkt. Daarnaast wordt gewezen op de technische efficiëntie van de registratie van nieuwe ondernemingen. Het grootste aantal nieuwe bedrijven situeert zich in Riyadh (25 procent), gevolgd door Makkah (20 procent).

De Russische wapenfabrikant Kalashnikov heeft een flagship-store geopend op luchthaven Sheremetyevo Airport in Moskou. De winkel verkoopt merkkledij, merchandising en replica’s van wapens. De winkel kadert in de strategie van Kalashnikov om zijn merknaam op de gewone consumentenmarkt te lanceren. Die koerswijziging was ook het gevolg van de sancties die de westerse wereld aan de Russische industrie heeft opgelegd, waardoor Kalashnikov geen toegang meer heeft tot de lucratieve markt van de Verenigde Staten. Samen met de opening van de winkel lanceerde Kalashnikov ook zijn nieuwe textiellijn Baikal, die verschillende soorten jachtkledij en aanverwante accessoires verkoopt.

Cambridge Innovation Capital, een investeringsfonds dat onderzoek van de Cambridge University helpt commercialisereen, heeft een extra kapitaal van 75 miljoen pond opgehaald, waaronder Woodford Investment Management, Winton Ventures en het Oman Investment Fund. Ook bestaand aandeelhouders zoals ARM Holdings en IP Group namen aan de operatie deel. Cambridge Innovation Capital werd drie jaar geleden opgereicht en heeft inmiddels al 33 miljoen pond geïnvesteerd in dertien innovatie-projecten. Victor Christou, chief executive van het investeringsfonds, noemt het Cambridge Cluster één van de rijkste couveuses voor wetenschappelijke en technologische innovatie in de hele wereld.

De nieuwsblog Gawker zet zijn activiteiten stop. Dat heeft Nick Denton, oprichter van Gawker Media, bekend gemaakt. Gawker Media werd voor een bedrag van 120 miljoen euro overgenomen door het televisienetwerk Univision, dat echter enkel de activiteiten van een aantal zustersites van de nieuwsblog zal verder zetten. Gawker werd bijna veertien jaar geleden opgericht. In juni dit jaar werd Gawker Media echter failliet verklaard, nadat de nieuwsblog door een rechtbank tot een schadevergoeding van 124 miljoen euro werd veroordeeld voor het publiceren van een sekstape van showworstelaar Hulk Hogan. Gawker heeft heel wat spraakmakende verhalen gepubliceerd over bekende Amerikanen.

Sean Stewart, een voormalige bankier op Wall Street, is door een Amerikaanse rechtbank schuldig bevonden aan het doorspelen van koersgevoelige informatie aan zijn vader. Door die informatie zou Robert Stewart, de vader van de bankier, op drie jaar tijd een bedrag van 1,16 miljoen dollar hebben verdiend. Stewart, die in dienst was bij JPMorgan Chase en later voor Perella Weinberg werkte, riskeert 165 jaar cel. Stewart zegt niet te hebben geweten dat zijn vader zijn tips voor investeringen had gebruikt. Geraamd wordt dat Sean Stewart een celstraf van ongeveer tien jaar cel zal krijgen. Robert Stewart, die de feiten vorig jaar al bekende, kreeg een gevangenisstraf van vier jaar voorwaardelijk.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines onderzoekt de opties om een aantal oudere vliegtuigen te vervangen. De oudste toestellen hebben inmiddels een leeftijd van drieëntwintig jaar en waren nog dienst van Sabena, de voorganger van Brussels Airlines. Dat heeft Bernard Gustin, gedelegeerd bestuurder van Brussels Airlines, gezegd. Brussels Airlines beschikt over een vloot van 47 vliegtuigen. Op lange afstanden wordt met vliegtuigen van het type Airbus A330 gevlogen. Drie van de negen exemplaren van het type zullen over twee jaar uit dienst worden genomen. Aangezien Gustin zegt voorstander te zijn van een homogene vloot, zou Boeing weinig kans maken om de nieuwe toestellen te leveren.

Het Nederlandse bedrijf Keesing, fabrikant van puzzelboeken en onderdeel van de Telegraaf Media Groep (TMG), heeft een belang van 39,3 procent verworven in zijn Britse sectorgenoot Eye to Eye Puzzels, onderdeel van het concern Eye to Eye Media. Dat heeft Keesing bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet vermeld. Keesing, bekend van het merk Denksport, werkt al sinds vorig jaar samen met Eye to Eye op het gebied van kleurboeken. Keesing krijgt ook een optie om op termijn het bedrijf helemaal over te nemen. Door de fusie kunnen de twee bedrijven naar eigen zeggen hun positie op de Britse markt nog verder versterken.

De Amerikaanse supermarktketen Walmart heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar, dat eind juli werd afgesloten, een nettowinst gerealiseerd van bijna 3,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 0,5 procent tot 120,85 miljard dollar. Doug McMillon, chief executive van Walmart, verwijst voor de goede resultaten onder meer naar de verbouwing van een groot aantal winkels, de verbeterde klantenservice en een scherper prijsbeleid, waardoor de keten erin slaagde extra klanten aan te trekken. McMillon voegde er aan toe dat de goede resultaten ook een reden zijn om de winstverwachtingen voor het hele jaar op te trekken.

De Nederlandse rekruteerder Randstad mag het Franse adviiesbureau Ausy overnemen. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. Randstad kondigde in juni dit jaar aan Ausy te willen overnemen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van bijna 285 miljoen euro. Ausy richt zich vooral op de luchtvaart, ruimtevaart en telecom, maar levert ook diensten aan producenten van olie en gas. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 394 miljoen euro. Ausy heeft 4.500 medewerkers, verspreid over tien landen. De activiteiten van het bedrijf spitsen zich vooral toe op Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en België. Randstad krijgt door de overname toegang tot technisch gespecialiseerd personeel.

Het vastgoedbedrijf WDP Groep heeft, in samenwerking met de onderneming Distrilog uit Willebroek, het logistieke bedrijf Colfridis overgenomen. Het vastgoed van Colfridis komt in de portefeuille van WDP Groep, terwijl de logistieke activiteit door Distrilog wordt overgenomen. Met de transactie is een investering gemoeid van 22 miljoen euro. Distrilog neemt daarbij zevenhonderd werknemers en een autovloot van vijftig wagens over. Colfridis heeft zich de voorbije jaren gespecialiseerd in de opslag en behandeling van temperatuurgevoelige goederen, maar heeft ook een sterke positie opgebouwd in de farmaceutica en ecommerce, sectoren waarin Distrilog tot nu toe nog niet actief was.

Het geneesmiddel Opdivo, dat door het farmabedrijf Bristol-Myers Squibb (BMS) bedoeld is voor de behandeling van vergevorderde longkanker, heeft bij tests niet verhoopte resultaten kunnen laten optekenen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Bristom-Myers Squibb is een pionier in immunotherapie, waarbij het eigen immuunsysteem wordt versterkt en aangemoedigd om de kwaadaardige kankercellen in het lichaam op te sporen en aan te vallen. Het bedrijf maakte echter bekend dat Opdivo bij de tests geen significant betere resultaten liet optekenen dan de traditionele chemotherapie. Eerder werden bij patiënten met huidkanker en nierkanker wel goede resultaten met het middel opgetekend.

Het farmabedrijf Novo Nordisk heeft een belangrijk contract voor zijn insuline-geneesmiddel NovoLog verloren. Daardoor zal de winst dit jaar minder snel groeien dan aanvankelijk werd gedacht. Dat heeft Lars Rebien Sörensen, chief executive van Novo Nordisk, bekend gemaakt. Novo Nordisk heeft zich gespecialiseerd in producten op basis van insuline, dat echter wordt geconfronteerd met een prijsdruk op de Amerikaanse markt. De portfolio van de onderneming moet immers afrekenen met de toenemende concurrentie van generische kopiën. Novo Nordisk controleert nu nog zowat de helft van de wereldmarkt voor insuline. Sörensen hoopt dat marktaandeel met nieuwe en betere producten te kunnen beschermen.

Het technologieconcern Apple gaat hackers betalen om waardevolle informatie te verzamelen over veiligheidsproblemen met producten van de groep. Hackers die cruciale lekken kunnen aantonen, kunnen een beloning krijgen die tot 200.000 dollar zou kunnen oplopen. Dat heeft Apple op een conferentie over online veiligheid in Las Vegas aangekondigd. Het bedrijf maakt zelf echter de selectie van de specialisten die zullen worden ingezet om de veiligheidsproblemen op te sporen. Eerder maakten ook al Facebook, Google Tesla en Microsoft bekend op hackers beroep te doen om eventuele veiligheidsproblemen te kunnen opsporen. Facebook zou aan de hackers al meer dan 4 miljoen dollar hebben uitbetaald.

Het internetbedrijf Yahoo zal tijdens de herfst zijn nieuw videoplatform View lanceren. Op het platform zal de gebruiker toegang krijgen tot duizenden televisiereeksen, films, clips en programma’s. Gratis content wordt onder meer geleverd door Hulu, partner van Yahoo. Maar ook andere Amerikaanse televisiezenders zouden afleveringen van programma’s leveren. Die content zal echter slechts tijdelijk op Yahoo View beschikbaar zijn. Daarnaast wil het nieuwe videoplatform aan de gebruikers de mogelijkheid bieden onderling contact op te nemen rond de content van de aangeboden programma’s. Het is nog niet duidelijk of Yahoo View op termijn ook buiten de Verenigde Staten zal worden aangeboden.

De Europese Commissie heeft een meerjarenplan voorgesteld voor de bescherming van visbestanden in de Noordzee die in de nabijheid van de zeebodem leven. Bedoeling is de bestanden kabeljauw, schelvis, schol en tong op een duurzaam niveau te brengen en de besluitvorming dichter bij de visser te brengen. De Noordzee is één van de rijkste visgronden van Europa, maar de visserij vormt er een zeer complex geheel, waar minstens zeven lidstaten bij betrokken zijn. Behalve België gaat het om Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken en Zweden. Het beheersplan bestrijkt meer dan 70 procent van de Europese visserijsector en heeft een aanlandingswaarde van meer dan 850 miljoen euro.

Meer Nieuws

09:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-08-16

Sociale campagne bedrijf moet zich vooral richten op engagement

Bedrijven moeten zich in sociale media vooral richten op het engagement van de consument. Een overdaad aan promotie heeft een negatieve impact. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Sprout Social.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/too-much-promotion-not-enough-engagement-annoys-consumers-on-social.html

12:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ethiek mag voor onderneming geen leeg begrip zijn

Ethisch gedrag wordt door vele bedrijven als een cruciale waarde van de organisatie gepropageerd, maar wanneer dat alleen bij woorden blijft dreigt de onderneming door zijn eigen medewerkers te worden afgestraft. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Baylor University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-employers-ethics-reward-workers.html

12:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eén op vijf commerciële emails bereikt nooit inbox van klant

Eén op vijf commerciële emails bereikt nooit de inbox van de klant. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Return Path op basis van meer dan 2,5 miljard commerciële boodschappen bij meer dan honderveertig mailbox-providers in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Lees Verder

http://www.businesswire.com/news/home/20160802005653/en/Return-Path-Reveals-Commercial-Emails-Fails-Reach

12:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials leggen hypotheek op toekomstige werkcultuur

Een belangrijk gedeelte van de millennials moet als een workaholic worden bestempeld. Die houding dreigt echter een hypotheek te leggen op de werkcultuur van de toekomst. Dat is de conclusie van een studie van Project: Time Off.

Lees Verder

https://hbr.org/2016/08/millennials-are-actually-workaholics-according-to-research

12:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Engagement met merken verschuift naar digitale platformen

Het engagement van de consument met merken verschuift steeds meer naar digitale platformen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Startek. Vastgesteld werd dat 80 procent van de consumenten digitale apparaten gebruiken om merken te contacteren.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/study-engagement-happening-in-digital.html

12:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ouders hebben nog altijd voorkeur voor klassieke studierichting

Ouders duwen hun kinderen nog steeds naar een klassieke studierichting, ook al kunnen elders grotere carrièrekansen worden gevonden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de University of Derby bij tweeduizend ouders in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.derby.ac.uk/newsevents/news/articles/parents-still-urging-teens-to-choose-traditional-subjects-even-though-newer-degrees-are-more-likely-to-lead-to-a-job.php

12:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chatbots moeten vooral onmiddellijke oplossingen aanreiken

Chatbots worden in eerste instantie geraadpleegd om onmiddellijke oplossingen voor problemen aan te reiken. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent MyClever Agency bij Britse consumenten.

Lees Verder

https://www.emarketer.com/Article/UK-Internet-Users-Want-Quick-Resolution-Chatbots/1014372?ecid=NL1002#sthash.LmydOb9F.dpuf

12:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Om zijn verdere groei op te vangen, zal biscuitproducent Lotus Bakeries een nieuwe fabriek bouwen in de Verenigde Staten. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Met de investering is een bedrag gemoeid van ongeveer 35 miljoen euro. Op dit ogenblik wordt gekeken naar een mogelijk locatie voor de nieuwe vestiging, waarvoor verschillende Amerikaanse staten in aanmerking zouden komen. Onder meer wordt volgens Lotus gekeken naar bereikbaarheid, beschikbaarheid van geschoold personeel en fiscale stimuli. Gehoopt wordt dat over een tweetal maanden een beslissing zal kunnen worden genomen. De nieuwe fabriek zal zich volledig toespitsen op de productie voor de Amerikaanse markt.

Drukkerij Graphius uit Gent neemt sectorgenoot Dereume Printing uit Drogenbos over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Door de overname kan Graphius, de grootste klassieke drukkerij van het land, zijn positie in Brussel en Wallonië gevoelig versterken. Door de inlijving van Dereume beschikt Graphius voortaan over acht drukkerijen. De Gentse groep ontstond twee jaar geleden uit de fusie van zes drukkerijen. Dat netwerk werd vorig jaar verder al aangevuld door de overname van drukkerij Boone-Roosens uit Lot. Na de inlijving van Dereume realiseert Graphius een jaaromzet van ongeveer 57 miljoen euro. Graphius verwacht de volgende jaren nog verdere overnames in de sector.

Het Duitse biotechbedrijf Curetis heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettverlies geleden van 6,7 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 12,4 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. De inkrimping van het verlies is vooral te danken aan het wegvallen van een belangrijke financieringslast. De opbrengsten daalden van 742.000 euro naar 655.000 euro. Omdat de verkopen van de distributiepartners over het hele jaar oneven verdeeld zijn, zullen de inkomsten volgens Curetis voorlopig nog sterk blijven fluctueren. Curetis is producent van de bloedtest Unyvero, waarmee levensbedreigende infectieziektes sneller kunnen worden opgespoord.

De Verenigde Staten stoppen met het gebruik van particuliere gevangenissen, uitgebaat door bedrijven zoals Corrections Corp of America of GEO Group. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van justitie bekend gemaakt. Volgens het ministerie zijn de private gevangenissen minder veilig en effectief. Ook de voordelen voor het overheidsbudget zouden lager zijn dan was gehoopt. De inhuur van de particuliere instellingen zal worden verminderd. Uiteindelijk zullen de contracten worden beëindigd. Omdat de Amerikaanse gevangenisbevolking afneemt, is het mogelijk een aantal instellingen te sluiten. De privégevangenissen moesten de voorbije decennia de groei van die populatie helpen opvangen.

Groot-Brittannië moet zich voor de toekomstige samenwerking met de Europese Unie spiegelen aan Zwitserland. Dat heeft Anthony Browne, voorzitter van de British Bankers Association, tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gezegd. Er is volgens Browne een bilateraal akkoord nodig dat in zo veel mogelijk wederzijdse markttoegang voorziet. Hij spreekt over een verbeterd Zwitsers model. De Zwitserse levensverzekeraars hebben immers wel vrije toegang tot de Europese markt, maar dat geldt niet voor de Zwitserse banken. Aan dat laatste element moet volgens Browne in de overeenkomst tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie worden gewerkt.

In de Britse hoofdstad Londen is de Night Tube in dienst genomen. Door de nieuwe service blijft de Londense metro op vrijdag en zaterdag vierentwintig uur operationeel. Tot nu toe werd de dienst om middernacht gestopt. Voorlopig blijft de activiteit van de Night Tube beperkt tot de Central Line en de Victoria Line, waar elke tien minuten een trein kan worden genomen. Volgende herfst wordt het aanbod uitgebreid met de Jubilee Line, Northern Line en Piccadilly Line. De Night Tube is nog een initiatief van Boris Johnson, de vorige burgemeester van Londen. Volgens ramingen zal de Night Tube de economie van de Britse hoofdstad met een bedrag van 89 miljoen euro versterken.

De bedrijven van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump hebben een gezamenlijke schuld van minstens 650 miljoen dollar. Die schulden zijn het dubbele van het bedrag dat Trump zelf heeft aangegeven. Dat heeft de Amerikaanse krant New York Times, die zich achter de kandidatuur van Hillary Clinton voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft geschaard, laten berekenen. De belangrijkste schuldeisers van Trump zijn een grote Chinese bank en de financiële groep Goldman Sachs. De New York Times wijst erop dat Trump in zijn verkiezingscampagne steeds naar zijn zakelijk succes verwijst als een bewijs voor zijn bekwaamheid om de Verenigde Staten te leiden.

De Griekse regering wil tegen september elke vakantiewoning registreren die in het land op online-platformen zoals Airbnb verhuurd worden. Vervolgens zal de verhuur belast worden. Dat schreef de Griekse krant To Ethnos gemeld. Door de online verhuur door particulieren zou de Griekse overheid volgens een aantal ramingen jaarlijks 270 miljoen euro fiscale inkomsten verliezen. Naar schatting 30.000 woningen, appartementen en vakantiehuizen worden volgens Ethnos in Griekenland jaarlijks op online platformen verhuurd. Vooral in de Griekse hoofdstad Athene zou massaal gebruik gemaakt worden van de alternatieve overnachtingsmogelijkheden.

De Duitse voetbalclub Borussia Dortmund heeft het voorbije voetbalseizoen een omzet gerealiseerd van 376 miljoen euro. Daarmee boekte de club een recordomzet. Tegenover het jaar voordien werd een omzetstijging met 100 miljoen euro geboekt. De nettowinst steeg van 5,5 miljoen euro naar 29,4 miljoen euro. Alleen drie jaar voordien werd met een overschot van ongeveer 51 miljoen euro een hogere winst geregistreerd. De positieve cijfers zijn vooral te danken aan een aantal opmerkelijke uitgaande transfers. Verdediger Mats Hummels werd voor een bedrag van 35 miljoen euro verkocht aan Bayern München, terwijl middenvelder Ilkay Gündogan voor 27 miljoen euro naar Manchester City ging.

Duitsland moet Griekenland nog 269,5 miljard euro oorlogsschade terugbetalen. Dat staat in een rapport van een Griekse parlementaire commissie. Opgemerkt wordt dat Duitsland na de tweede wereldoorlog een grote schuldverlichting heeft gekregen, waarbij ook aan Griekenland geen herstelbetalingen werden toegekend. Griekenland wil die rekening als drukkingsmiddel gebruiken tijdens de volgende onderhandelingsronde over het reddingsplan voor zijn economie. Door die druk zou de Griekse regering willen proberen de onverzettelijke houding van Duitsland bij het reddingsplan aan te vallen. De Duitse schuldverlichting is echter in internationale akkoorden vastgelegd.

De Duitse autobouwer Opel, dochter van het Amerikaanse concern General Motors (GM), gaat de werktijden in zijn fabrieken in Rüsselsheim en Eisenach inkorten. Dat heeft de Duitse autobouwer bekend gemaakt. Reden voor de beslissing is de zwakke vraag naar auto’s in Groot-Brittannië. In Rüsselsheim en Eisenach worden immers de modellen Insignia en Corsa voor de Britse markt gefabriceerd. Groot-Brittannië is voor Opel de grootste exportmarkt, waar de modellen worden verkocht onder naam van het zustermerk Vauxhall. Karl-Thomas Neumann, topman van Opel, had eerder al gewaarschuwd voor de negatieve gevolgen van een brexit, die het bedrijf dit jaar nog 400 miljoen dollar zou kosten.

De vastgoedsector moet in de toekomst werken met fotovoltaïsche daken. Dat heeft Elon Musk, topman van autobouwer Tesla Motors, gezegd. De huidige zonnepanelen moeten volgens Musk evolueren naar volledige dakconstructies in fotovoltaïsche materialen. Musk heeft het over een fundamentele pijler voor de duurzame productstrategie die wordt nagestreefd. Tesla, fabrikant van elektrische wagens, nam recent SolarCity, producent van zonnepanelen, over. Musk wil onder meer de zonnedaken van SolarCity combineren met batterijen van PowerWall, door Tesla ontwikkeld. Die batterijen maken het mogelijk om elektriciteit voor lager gebruik op te slaan.

Er worden geen fusiegesprekken gevoerd tussen de Duitse staalproducenten Salzgitter en Thyssenkrupp. Dat heeft een woordvoerder van Salzgitter gezegd in een reactie op berichten van het informatiebureau Platts, waar de fusiegesprekken waren vermeld. De Duitse overheid zou volgens Platts achter de samensmelting van de twee Duitse bedrijven staan. Op die manier zou immers kunnen worden voorkomen worden dat buitenlandse gegadigden een sterke positie in de Duitse staalindustrie zouden kunnen verwerven. Onder meer de Indiase groep Tata Steel wordt als een geïnteresseerde partij genoemd. ThyssenKrupp bevestigt met Tata Steel en andere partijen gesprekken gevoerd te hebben.

Rekruteerder Monster Worldwide mag niet worden verkocht aan sectorgenoot Randstad. Dat heeft MediaNews Group, de grootste aandeelhouder van Monster Worldwide, gezegd. MediaNews heeft een belang van 11,6 procent in Monster en heeft ook de andere aandeelhouders opgeroepen het bod van Randstad af te wijzen. Er wordt aan toegevoegd dat er voor Monster verschillende andere opties zijn. Volgens MediaNews kan de waarde van Monster de volgende achttien maanden nog gevoelig worden opgedreven. Randstad wil bij een overname 3,4 dollar per aandeel betalen, maar volgens MediaNews kan die waarde op anderhalf jaar oplopen tot een niveau tussen 6 dollar en 8 dollar.

Het Deense concern AP Möller-Maersk blijft kijken naar alle strategische opties. Dat heeft het bedrijf gezegd in een reactie op berichten in Deense media, waarin werd gemeld dat het concern wellicht zou worden opgesplitst in twee entiteiten die zich respectievelijk op vervoer en energie zouden toespitsen. Maersk Transport zou de koepel worden voor de terminals, het containervervoer en de tankers van het concern. Maersk Energy zou de activiteiten op het gebied van olie en energie bevatten. De twee onderdelen zouden een afzonderlijke beursnotering krijgen. Möller-Maersk zegt echter dat bij het strategisch onderzoek naar het bedrijfsmodel voorlopig nog alle opties open blijven.

Meer Nieuws

10:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-16

Crowdsourcing kan bedrijf belangrijke baten opleveren

Crowdsourcing kan de onderneming belangrijke baten opleveren. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Vaasa in Finland. Opgemerkt wordt dat crowdsourcing - waarbij beroep wordt gedaan op leden van het publiek om zakelijke projecten mee te helpen ontwikkelen - bedrijven meestal inspireert een grotere aandacht te besteden aan de behoeften van de consument, waardoor innovaties ook gemakkelijker worden opgemerkt en op de markt met een grotere vraag rekening kunnen houden. Wel moet crowdsourcing volgens de onderzoekers best geleidelijk worden geïntroduceerd.

“Bedrijven werken vaak aan innovaties die niet noodzakelijk op een grote vraag van de markt kunnen rekenen,” benadrukt onderzoeksleider Ari Sivula, docent management aan de University of Vaasa. “Die innovaties zijn vaak ook bijzonder duur. Crowdsourcing is daarentegen één van de beste modellen om consumenten en andere belanghebbenden te betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten. Dankzij crowdsourcing kan het bedrijf immers rechtstreeks in contact treden met personen die een grote motivatie hebben en die bereid zijn om met specialisten van de onderneming innovaties te ontwikkelen.”

“In een ideale situatie kunnen bedrijven nieuwe producten of diensten volledig door crowdsourcing of crowdfunding ontwikkelen,” zegt Ari Sivula. “Onder meer Cisco Systems heeft van het systeem gebruik gemaakt om nieuwe succesvolle ideeën uit te bouwen. Het bedrijf heeft berekend dat crowdsourcing miljoenen dollar winsten heeft gegenereerd.” Sivula benadrukt wel dat crowdsourcing op zich geen waarde creëert voor de onderneming. Er moet volgens hem duidelijk worden gekeken welke projecten voor crowdsourcing in aanmerking zouden kunnen komen en de onderneming nieuwe productontwikkeling en innovatie zou kunnen opleveren.

Ari Sivula merkt wel op dat crowdsourcing best geleidelijk wordt geïntroduceerd. “Onder meer kan worden gestart door het model te gebruiken om de potentiële bijval van nieuwe producten uit te testen,” aldus de Finse wetenschapper. “Aan het publiek zou daarbij op sociale media gevraagd kunnen worden nieuwe producten te bespreken en evalueren.”

Lees Verder

12:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook diepe dalperiodes club belangrijk voor trouw voetbalfans

De dalperiodes van hun club zijn voor de loyaliteit van voetbalsupporters even belangrijk als de succespieken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford bij een honderdvijftigtal Britse voetbalsupporters. De onderzoekers stellen dat de resultaten van de studie mogelijk tot de creatie van nuttige beleidsinstrumenten kunnen leiden. Er wordt daarbij opgemerkt dat het mechanisme niet alleen in een sportomgeving werkt, maar ook kan worden vastgesteld bij onder meer slachtoffers van militaire aanvallen of bomaanslagen. Benadrukt wordt dat gestreefd zou moeten worden naar een mechanisme dat deze loyaliteit in een positieve en productieve richting kanaliseert.

“Intensieve ervaringen van winst en verlies die gezamenlijk worden ondergaan, kunnen leiden tot een grotere onderlinge band, maar ook met de club,” zegt onderzoeksleider Martha Newson, antropologe aan de University of Oxford. “De intensiteit van het zware verlies of de triomferende zege wordt door de supporters als een persoonlijke ervaring geregistreerd. Deze gebeurtenissen worden opgenomen in de psychologie van de supporter, zodat de identiteit van de fan en de club samensmelten. Op termijn zullen deze gezamenlijke ervaringen de loyaliteit tegenover het team nog verder versterken. De intensiteit van de emotie is cruciaal, zodat een pijnlijk verlies even belangrijk is als een glorieuze zege.”

“Leicester City Football Club is hiervan een goed voorbeeld,” verduidelijkt Martha Newson. “De supporters van de club hebben vele jaren op rij het team van mislukking tot mislukking zien evolueren. Vorig jaar sloeg die situatie echter helemaal om en werd de club Engels landskampioen. De loyaliteit van de fans is echter even sterk gesmeed door de vernederingen uit het verleden als door de trots over het succes van vorig seizoen.” De onderzoekers benadrukken dat de resultaten van de studie mogelijk een aanzet kunnen zijn om een oplossing aan te reiken aan bevolkingsgroepen die onafgebroken met negatieve levensomstandigheden worden geconfronteerd.

“Hetzelfde mechanisme kan worden toegepast op de banden die in criminele jeugdbendes worden gesmeed,” verduidelijkt Martha Newson. “De negatieve ervaringen creëren een mentaliteit waarbij de leden een unieke verantwoordelijkheid voelen om hun clubgenoten ten alle koste te verdedigen. Misschien kan dit onderzoek helpen een methode te vinden die niet alleen het hooliganisme in de voetbalsport kan tegengaan, maar ook individuen uit andere groepen kan beletten terroristische daden te begaan.”

Lees Verder

12:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal, supporter |  Facebook |