29-08-16

Man kan interesse voor leefmilieu aanleren

Mannen zijn minder in het leefmilieu geïnteresseerd dan vrouwen, maar die houding kan wel worden bijgeschaafd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Notre Dame.

Lees Verder

http://news.nd.edu/news/69142-going-green-is-for-girls-but-branding-can-make-men-eco-friendly/

18:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sportuitzendingen kunnen loyaliteit werknemer opdrijven

Een groot gedeelte van de werknemers zegt dat de loyaliteit tegenover de werkgever wordt verhoogd indien men de mogelijkheid krijgt om tijdens de werkuren naar sportevenementen te kijken. Dat is de conclusie van een onderzoek van TotalJobs bij een groep Britse werknemers.

Lees Verder

http://www.onrec.com/news/statistics-and-trends/41-of-employees-say-watching-sport-during-work-hours-increases-loyalty

18:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Duitse werkgevers willen een soepeler arbeidswetgeving om vluchtelingen sneller in de arbeidsmarkt te kunnen opnemen. Dat heeft Steffen Kampeter, secretaris van de Bundesvereinigung der Deutschen Arbeitgeberverbände (BDA) tegen de Duitse krant Rheinische Post gezegd. De regels voor tijdelijke aanstellingen moeten volgens Kampeter worden verruimd om mensen zonder beroepservaring betere kansen te geven. Ook vraagt hij maatregelen om vluchtelingen beter voor te bereiden op een baan of opleiding. De Duitse bondskanselier zou de top van de belangrijkste Duitse ondernemingen hebben uitgenodigd voor een top over een betere integratie van vluchtelingen in de arbeidsmarkt.

Het Italiaanse modehuis Prada heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,6 miljard euro. Dat betekende een daling met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst viel met ongeveer 25 procent terug tot 330 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat Prada moeilijkheden ondervindt om de teruglopende vraag naar luxegoederen het hoofd te bieden. Daardoor liepen onder meer de verkopen van het modehuis in China terug. In Europa werd het label geconfronteerd met de dreiging van de terreuraanslagen. Het Italiaanse bedrijf gaf verder aan de volgende jaren inspanningen te zullen doen om zijn achterstand op het gebied van online verkopen weg te werken.

Het Britse mediabedrijf Independent Television (ITV) staakt zijn pogingen om Entertainment One, de Canadese producent van onder meer de kinderserie Peppa Pig, over te nemen. Dat heeft de Britse groep gemeld. Eerder wees Entertainment One een bod van bijna 1 miljard pond van Independent Television af. Daarbij werd aangegeven dat het bod ver onder de reële waarde van het Canadese bedrijf bleef, maar Entertainment One liet wel verstaan open te staan voor een verbeterd aanbod. Independent Television zegt echter niets te voelen voor een hoger bod, want daardoor zou de waarde van het Canadese bedrijf worden overschat. Mogelijk zou Kohlberg Kravis Roberts nu een bod overwegen.

In de Turkse stad Istanboel is een nieuwe brug Yavuz Sultan Selim over de Bosporus geopend. Net zoals de andere twee bruggen over de zeestraat verbindt de de nieuwe constructie Azië en Europa. Er is drie jaar aan de brug gebouwd. Op de andere twee bruggen over de Bosporus staan veel files, die door de opening van brug moeten afnemen. De nieuwe overspanning heeft vier rijvakken en heeft een lengte van 2.100 meter. Tevens werden twee treinsporen aangelegd. De nieuwe brug maakt deel uit van een omvangrijk infrastructuurproject ter waarde van meer dan 170 miljard euro, dat drie jaar geleden door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan werd aangekondigd.

In Frankrijk zijn de onderhandelingen van de zuivelgroep Lactalis met de lokale veeboeren zonder een resultaat afgesprongen. Dat hebben een aantal woordvoerders van de veeboeren gezegd. Gesprekken tussen beide partijen waren opgestart nadat honderden melkproducenten een protestactie hadden opgezet op het hoofdkwartier van Lactalis in Laval in het noordwesten van Frankrijk. Lactalis, de grootst zuivelgroep van Europa, werd ervan beticht aan zijn leveranciers minder te betalen dan zijn concurrenten. Lactalis betaalt op dit ogenblik 257 euro per duizend liter. De producenten vragen een verhoging tot 290 euro, maar Lactalis wil op dit ogenblik niet verder gaan dan 269 euro.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft het dessert Vanilla Halva van zijn menu gehaald, nadat gebleken was dat de productie afkomstig was uit een Israëlische kolonie in bezet Palestijns gebied. Dat heeft de organisatie Palestina Solidariteit gezegd. Op de verpakking stond Israël vermeld als productie-locatie, maar een reiziger zou hebben opgemerkt dat het product in werkelijkheid afkomstig is uit bezet Palestijns gebied. Producent Ahva merkt echter op dat zijn fabriek aan werknemers van uiteenlopende herkomst werk biedt. De werkvloer van Ahva is naar eigen zeggen een voorbeeld van coëxistentie. Yaakov Malach, chief executive van Ahva, zegt met verschillende maatschappijen samen te werken.

De Italiaanse regering heeft de Europese Unie gevraagd flexibel om te gaan met de begrotingsregels zodat het land kan investeren in onder meer wederopbouw na de vernietigende aardbeving in Amatrice. De wederopbouw van het getroffen gebied gaat waarschijnlijk jaren duren en miljarden euro's kosten. Bovendien voldoet meer dan 50 procent van de woningen niet aan de veiligheidsvoorschriften. De kosten om alle gebouwen bevingbestendig te maken kunnen oplopen tot 36 miljard euro. Door natuurrampen kunnen de lidstaten van de Europese begrotingsregels afwijken. De Italiaanse regering wil de regelgeving ook toepassen om de overblijvende gebouwen tegen toekomstige bevingen te beschermen.

De Griekse regering verwacht dat de Europese Unie zich aan de beloofde schuldenverlichting houdt. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras tegenover de krant Realnews gemeld. Volgens Tsipras slaapwandelt de Europese Unie richting de afgrond' door vast te houden aan streng bezuinigingsbeleid, dat de kloof tussen de lidstaten groter heeft gemaakt. De Griekse schuldeisers bekijken in de herfst hoever de regering van het land is gevorderd met de geëiste hervormingen. Het Internationaal Monetair Fonds, één van de schuldeisers, heeft aangegeven dat de eis van een begrotingsoverschot van 3,5 procent over twee jaar niet reëel is. Vooral Duitsland houdt echter vast aan de strenge voorwaarden.

In Zuid-Afrika wordt Pravin Gordhan, minister van financiën, binnenkort aangeklaagd wegens corruptie. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping. Dat hebben lokale media gemeld op basis van bronnen bij de politie, het openbaar ministerie en de fiscale autoriteiten. In totaal zouden er meer dan dertig getuigen zijn. Gordhan wordt er met drie anderen van beschuldigd een speciale eenheid binnen de belastingdienst te hebben opgericht om president Jacob Zuma en andere leden van de regeringspartij te bespioneren. Ook zou Gordhan geld hebben gekregen om ervoor te zorgen dat een topman met vervroegd pensioen kon. De problemen rond Gorhan hebben de economische onrust in Zuid-Afrika nog verergerd.

De Europese Commissie werkt aan een belangrijke herziening van het copyright, waardoor aan mediabedrijven het recht zou worden gegeven om een financiële vergoeding te vragen voor hun artikelen die in de online zoekmachines worden opgenomen. Dat heeft de Britse krant Financial Times gemeld. Met het plan zou de Europese Commissie een groter evenwicht willen tot stand brengen tussen de nieuwsmedia en technologische zwaargewichten zoals Google en Facebook. Tegelijkertijd dreigt het voorstel de spanningen tussen de Europese autoriteiten en de Amerikaanse technologie-concerns, die al door fiscale kwesties worden gevoed, nog verder op te drijven.

Monster Worldwide heeft in een open brief zijn grootaandeelhouder MediaNews Group terecht gewezen. MediaNews had gemeld zich niet akkoord te kunnen verklaren met de prijs die was overeengekomen voor een verkoop van Monster aan de uitzendgroep Randstad. Volgens Monster maakt MediaNews in zijn verzet tegen de transactie gebruik van onjuiste gegevens. MediaNews wordt bovendien beticht van roekeloos gedrag. Tevens wordt opgemerkt dat MediaNews pas onlangs een belang van 11,6 procent in Monster heeft verworven en nooit met de top van het bedrijf heeft overlegd. MediaNews zegt dat het aandeel van Monster op één jaar tijd kan verdubbelen, zodat een verkoop nadelig zou zijn.

Frankrijk overweegt volgend jaar een belasting op vliegtuigtickets voor reizigers die gebruik maken van de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs. De opbrengst zal worden gebruikt voor een nieuwe hogesnelheidlijn tussen het vliegveld en de hoofdstad. Dat hebben bronnen tege de krant Les Echos bevestigd. Verwacht wordt dat een bijkomende heffing van ruim één euro zou worden ingevoerd. Die operatie zou de overheid een bedrag van 35 miljoen euro tot 40 miljoen euro per jaar moeten opleveren. Door de nieuwe verbinding zouden reizigers van het Gare de l’Est in Parijs op twintig minuten tijd tot Charles de Gaulle moeten kunnen rijden. De aanleg zou 1,4 miljard euro kosten. De lijn moet over zeven jaar klaar zijn.

De financiële groep Barclays heeft zijn divisie Barclays Risk Analytics and Index Solutions (Brais) verkocht aan de financiële dataleverancier Bloomberg. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 615 miljoen Britse pond. Dat heeft de Britse bank bekend gemaakt. De dienst wordt voor een periode van minstens vijf jaar onder de naam Bloomberg Barclays Indices verder gezet. Jes Staley, chief executive van Barclays, stelde dat de financiële groep tijdens de tweede jaarhelft nog meer desinvesteringen zal doorvoeren van een aantal activiteiten die niet tot de kerndivisies van het bedrijf behoren. Die operatie moeten 250 miljoen pond kostenbesparingen opleveren.

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geboekt van 1,1 miljard pond, tegenover een winst van 280 miljoen pond tijdens dezelfde periode vorig jaar. Daarbij wordt echter gewezen naar eenmalige kosten. De Britse bank diende tijdens het tweede kwartaal immers een bedrag van bijna 1,3 miljard pond af te boeken voor juridische kosten, onder meer door een voorziening bij een rechtszaak over een aandelenverkoop acht jaar geleden. De bank wacht sinds zijn nationalisering tijdens de financiële crisis nog op zijn eerste jaarwinst. De omzet viel met 17 procent terug tot 6,1 miljard pond. De instelling heeft dit jaar al 36 procent van zijn beurswaarde verloren.

Het mijnbedrijf Rio Tinto heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 1,7 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 806 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. De onderliggende winst vertoonde echter een terugval van 2,9 miljard dollar naar 1,6 miljard dollar. De winst van het bedrijf is daarmee teruggezakt tot het laagste niveau in twaalf jaar. De omzet daalde van 18 miljard dollar naar 15,5 miljard dollar. Jean-Sébastien Jacques, chief executive van Rio Tinto, maakt gewag van een aanhoudende volatiliteit en lagere grondstofprijzen. Het bedrijf voegde er aan toe dat de kapitaaluitgaven tijdens de eerste jaarhelft van 2,5 miljard dollar naar 1,3 miljard dollar zijn gedaald.

Meer Nieuws

09:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-16

Gezondste eters passen ook best binnen maatschappelijke cultuur

Burger die het meest passen in de cultuur van hun samenleving, hebben wellicht ook de gezondste eetgewoontes. Dat is de conclusie van een ondrerzoek onder leiding van wetenschappers aan de Northwestern University.

Lees Verder

http://www.spsp.org/press-release/healthiest-eaters

11:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Telewerk voor leidende kaders kan problematisch worden

Telewerk binnen de leidende kaders kan bedrijven problemen opleveren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Georgia Southern University en de Brigham Young University op basis van simulaties met een tachtigtal teams. Wanneer de leider vanop afstand zijn team moet beheren, kunnen volgens de Amerikaanse wetenschappers immers allerlei hinderpalen optekenen. Vastgesteld werd dat het verschil in locatie zou kunnen leiden tot onder meer een machtsstrijd, misverstanden en communicatieproblemen, waardoor een efficiënte werking van het team en de productiviteit in het gedrang kunnen komen.

“Er kunnen een aantal opmerkelijke verbanden worden geregistreerd tussen leiderschap en telewerk, waarmee ondernemingen bij hun organisatie rekening zouden moeten houden,” benadrukt onderzoeksleider Steven Charlier, professor management aan de Georgia Southern University. “Er werd immers vastgesteld dat er op de werkvloer een duidelijke voorkeur blijkt voor collega’s waarmee dezelfde fysieke ruimte wordt gedeeld. Werknemers die vanuit een andere locatie werken, worden door het team daarentegen moeilijker als een leidersfiguur aanvaard. Daardoor kan de taak van de manager veel complexer worden.”

“Voor een efficiënt leider lijkt telewerk alleen aangewezen indien het hele team op afstand werkt,” zegt professor Charlier. “Er moet gekozen worden om alle teamleden op afstand te laten werken of de hele ploeg op één locatie samen te brengen. De problemen beginnen wanneer men verschillende systemen door elkaar probeert te mengen. Op dat ogenblik dreigt een grote verwarring.” Bedrijven moeten volgens de onderzoekers dan ook weloverwogen tewerk gaan wanneer er aan de organisatie van telewerk wordt gedacht. Daarbij wordt onder meer gewezen naar een aantal praktische voorbeelden die in het verleden op een mislukking zijn uitgedraaid, waardoor de bedrijven het telewerk opnieuw dienden af te schaffen.

Lees Verder

11:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: telewerk, management |  Facebook |

Californië lijstaanvoerder in Amerikaanse research

In de Verenigde Staten hebben bedrijven twee jaar geleden 283 miljard dollar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Dat betekende een stijging met 6,7 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse National Center for Science and Engineering Statistics (NCSES). Aan ontwikkeling werd 78 procent van de totale budgetten besteed, gevolgd door toegepaste research, dat 16 procent van de totale bestedingen kreeg toegewezen. Een resterend pakket van 6 procent werd gereserveerd aan fundamenteel onderzoek. De totale Amerikaanse investeringen in onderzoek en ontwikkeling - met inbegrip van de overheid en het onderwijs- stegen met 5,6 procent tot 341 miljard dollar.

Het rapport toont aan dat kleine en middelgrote ondernemingen 16 procent van de totale onderzoeksinvesteringen van het Amerikaanse bedrijfsleven vertegenwoordigen. Bedrijven tussen vijfhonderd en vijfentwingduizend werknemers hadden een aandeel van 48 procent in het onderzoek. Grote concerns met meer dan vijfentwintigduizend personeelsleden vertegenwoordigden het resterende pakket van 36 procent. Opgemerkt wordt nog dat de betrokken bedrijven in de Verenigde Staten 21,5 miljoen werknemers telden. Bij onderzoek en ontwikkeling waren ongeveer 1,5 miljoen personeelsleden betrokken.

In het rapport wordt nog opgemerkt dat de activiteiten rond onderzoek en ontwikkeling in de Verenigde Staten in een relatief klein aantal regio’s geconcentreerd blijkt te zijn. De staat Californië voert met grote voorsprong de ranglijst aan. De staat vertegenwoordigt immers 30 procent van alle investeringen die Amerikaanse bedrijven in onderzoek hebben gedaan. Op de tweede plaats volgt de staat Massachusetts met een aandeel van 6 procent. Daarna volgen de staten Michigan, Washington en Texas met een aandeel van 5 procent en Illinois, New Jersey en New York met 4 procent en Pennsylvania met 3 percent.

Lees Verder

11:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: californië, onderzoek |  Facebook |

Marketeers zien nieuwe mogelijkheden in zelfrijdende auto

Zelfrijdende auto’s bieden ook voor marketers nieuwe mogelijkheden. Dat zegt Len Kendall, vice-president communicatie bij het bedrijf Carrot Creative, gespecialiseerd in innoverende marketing-technologieën. Kendall verwijst daarbij onder meer naar de resultaten van de American Driving Survey, waaruit blijkt dat Amerikaanse chauffeurs dagelijks tussen dertig en zestig minuten in hun wagen doorbrengen. Daarmee worden per jaar uiteindelijk honderden uren bijkomende vrije tijd gecreëerd, waarmee echter ook belangrijke nieuwe opportuniteiten voor marketeers kunnen worden gecreëerd.

“De smartphone heeft de personal computer verdrongen als het meest geconnecteerde apparaat, maar de auto heeft een grote kans om de tweede plaats te veroveren, rekening houden met de vele uren die de consument in zijn wagen doorbrengt,” benadrukt Len Kendall. “Indien de consument niet langer verantwoordelijk is voor de besturing van de wagen, zullen de ruiten ongetwijfeld een nieuwe opportuniteit worden voor creativiteit, marketing en handel. Augmented reality zal wellicht de nieuwe billboards op de autoruiten worden. Gespecialiseerde transportbedrijven zoals Uber of Lyft zullen daarbij meer dan waarschijnlijk hun eigen reclame-netwerken uitbouwen.”

“Naarmate de chauffeur steeds meer op een passagier begint te lijken en zich niet langer met het verkeer en de route hoeft te bekommeren, zal hij meer ruimte krijgen om zich in te laten met de verschillende geconnecteerde technologieën in de auto,” verduidelijkt Kendall. “Men moet echter wel beseffen dat deze nieuwe ontwikkelingen een negatieve impact zullen hebben op de traditionele buitenreclame. Men kan zich immers gemakkelijk inbeelden dat de inzittenden van de wagens zozeer op hun smartphones en andere apparaten zullen zijn geconcentreerd dat elke aandacht voor de buitenwereld zal zijn verdwenen.”

Lees Verder

11:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marketing, zelfrijdende auto |  Facebook |