16-08-16

Geconnecteerde consument wil vooral intelligente verlichting

Bij geconnecteerde technologieën denkt de consument in de eerste plaats aan intelligente verlichting en thermostaten. Dat is de conclusie van een onderzoek van Deloitte bij meer dan tweeduizend consumenten in Groot-Brittannië. Vastgesteld werd dat 66 procent van de respondenten van mening blijkt dat het internet-of-things de mogelijkheden heeft om het leven van de consument te verbeteren. In de leeftijdsgroep tussen achttien en vierentwintig jaar loopt dat cijfer echter op tot 91 procent, tegenover 37 procent bij vijfenzestigplussers. Slechts 52 procent zou echter op dit ogenblik al een geconnecteerd apparaat bezitten, maar meestal heeft dat te maken met entertainment, zoals televisie of games.

Verlichting en thermostaten werden door de 40 procent van de respondenten vernoemd als een sector waar het nuttig zou zijn om de huidige toepassingen te vervangen door geconnecteerde apparaten, gevolgd door veiligheidscamera’s (33 procent) en alarmsystemen en koelkasten (30 procent). Verder volgen bewegingssensoren (25 procent), kookvuren (21 procent) en de koffiezet (16 procent). Tegelijkertijd moet volgens Deloitte echter ook worden vastgesteld dat 24 procent van de respondenten aangeeft geen enkele interesse te tonen om een huishoudelijk apparaat door een geconnecteerd alternatief te vervangen.

Die terughoudendheid zou volgens de onderzoekers mogelijk een weerspiegeling kunnen zijn van het wantrouwen tegen digitale apparaten die de privé-omgeving betreden. Het is volgens Deloitte echter ook mogelijk dat de internet-gebruiker nog niet goed vertrouwd is met de baten die geconnecteerde apparaten te bieden hebben. Uit het onderzoek bleek verder dat de consument zich bij de aankoop van een geconnecteerd apparaat in eerste instantie zou willen richten tot een digitale retailer (41 procent), gevolgd door een verkoper van elektronica (36 procent) of een supermarkt (19 procent). Daarentegen zou slechts 10 procent een geconnecteerd toestel rechtstreeks bij de fabrikant aankopen.

Nutsbedrijven en verkooppunten voor doe-het-zelvers haalden amper een score van 5 procent.

Lees Verder

18:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet-of-things |  Facebook |

Consument wil faire vergoeding voor zijn persoonlijke gegevens

Consumenten eisen een faire vergoeding voor hun persoonlijke gegevens. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Amaze One bij meer dan zesentwintighonderd consumenten in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/consumers-want-a-fair-trade-for-their-personal-data.html

18:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Backup plan kan beletten dat doelstellingen worden gehaald

Een backup plan lijkt steeds de beste oplossing, maar kan in werkelijkheid een hindernis vormen die belet dat de doelstellingen worden gehaald. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Wisconsin.

Lees Verder

http://news.wisc.edu/research-shows-backup-plans-may-keep-you-from-achieving-your-goal/

18:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijven vrezen scherpe concurrentie technologische startups

Vele bedrijven vrezen uiteindelijk door technologisch onderlegde startups uit de markt te zullen worden geduwd. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Squiz bij een groep Britse ondernemingen.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/80-of-uk-businesses-fear-displacement-by-tech-savvy-start-up.html

18:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Facebook en Instagram favoriete sociale platforms beïnvloeders

Beïnvloeders vertonen bij het gebruik van sociale media de grootste voorkeur voor Facebook, gevolgd door Instagram. Dat blijkt uit een rapport van het netwerk SheSpeaks op basis van interviews bij nagenoeg driehonderdvijftig beïnvloeders in de Verenigde Staten.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Facebook-Instagram-Influencers-Favorite-Social-Platforms/1014349#sthash.9u8pmA4d.dpuf

18:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werkproductiviteit is cruciaal signaal voor herstel na depressie

De werkproductiviteit is een cruciaal signaal voor het herstel na een depressie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas.

Lees Verder

http://www.utsouthwestern.edu/newsroom/news-releases/year-2016/august/work-productivity-depression.html

18:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Helft van consumenten heeft uit veiligheidsoverwegingen applicatie verwijderd

De helft van de mobiele gebruikers zegt uit bezorgdheid over privacyproblemen een applicatie te hebben verwijderd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Mobile Ecosystem Forum (MEF) en het bureau AVG Technologies bij meer dan vijfduizend mobiele gebruikers in acht landen.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/1-in-2-mobile-users-say-theyve-deleted-an-app-over-privacy-concerns-69647/

18:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Europese Commissie wil het toezicht op communicatiediensten zoals Skype en WhatsApp, eigendom van respectievelijk Microsoft en Facebook, gevoelig verscherpen. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Opgemerkt wordt dat de services aan strengere regels op het gebied van privacy en veiligheid zullen worden onderworpen. Ook zouden richtlijnen worden geïntroduceerd over de inkomsten die de diensten met de gegevens van de gebruikers genereren. Het dossier zou in september door de Europese Commissie worden behandeld. Europese telecombedrijven klagen al langer strenger te worden behandeld dan de aanbieders van online diensten.

Het beeldverwerkingsbedrijf Agfa-Gevaert uit Mortsel heeft een contract gesloten met het Amerikaanse ministerie van defensie. Agfa Healthcare, de divisie medische beeldvorming van het Belgische bedrijf, werd door de Amerikaanse autoriteiten geselecteerd voor de levering van een systeem voor netwerkcommunicatie van digitale beelden. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar, maar kan nog eens met eenzelfde periode worden verlengd. De opdracht kan Agfa-Gevaert maximaal 768 miljoen dollar inkomsten opleveren. Nog zes andere partijen waren kandidaat voor het contract. Orders zullen worden uitgevoerd door de vestiging van Agfa Healthcare in Greenville in de Amerikaanse staat South Carolina.

De Braziliaanse politie heeft een aanhoudingsmandaat laten uitvaardigen tegen vier buitenlanders die zich zouden schuldig hebben gemaakt aan een illegale doorverkoop van tickets voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De vier verdachten zijn betrokken bij het Brits-Amerikaanse bureau THG Sports, gespecialiseerd in ticketing en hospitality voor grote sportevenementen. Onder meer werd een aanhoudingsmandaat aan Interpol bezorgd voor Marcus Evens, topman van het bureau en voorzitter van de Engelse voetbalclub Ipswich Town. Daarnaast wordt ook gezocht naar David Patrick Gilmore, Maarten Van Os en Martin Studd. Kevin Malton, directeur van THG Sports, werd eerder al in Brazilië opgepakt.

De Amerikaanse autoconstructeur Tesla, fabrikant van elektrische wagen, maakt in China geen gebruik meer van de concepten autopilot en zelfrijdende technologieën. Reden voor de ingreep is een ongeval in Peking, waarbij een Tesla op een stilstaande wagen inreed. De bestuurder, die ongedeerd bleef, klaagde dat de wagen wel degelijk door de verkoper als een zelfrijdend voertuig werd gepromoot. Het bedrijf zegt echter altijd te benadrukken dat de technologie louter een assistent is voor de bestuurder, die in alle omstandigheden de controle en verantwoordelijkheid over het voertuig moet behouden. Ook in de Verenigde Staten is na een dodelijk ongeval met een Tesla kritiek op de constructeur gekomen.

De Belgisch-Amerikaanse startup Bloomlife heeft met een kapitaalronde een bedrag van 4 miljoen dollar opgehaald. Bloomlife produceert een intelligente sensor die aanstaande moeders in de laatste maanden van hun zwangerschap op hun buik kunnen dragen en die aan een smartphone informatie doorgeeft over weeën. Bloomlife wil de extra financiële middelen aanwenden om de toepassingen van de technologie verder uit te breiden. Op termijn moet de sensor immers ook de vitale waarden van de baby en de moeder meten. Bloomlife werd opgericht door de Belg Julien Penders en de Amerikaan Eric Dy. Voor het klinisch onderzoek werkt Bloomlife samen met het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.

In Nederland heeft Frits Goldschmeding (83), oprichter van het wervingsbedrijf Randstad, een dispuut met de fiscus gewonnen. Het geschil dateert van acht jaar geleden en heeft betrekking op een interne geldtransactie bij de onderneming. Daarbij zou de man tussen 3,6 miljoen euro en 4,6 miljoen euro hebben kunnen besparen op de vermogensrendementsheffing. De advocaat-generaal had het over een transactie die fiscaal-juridisch niet toelaatbaar is en enkel bedoeld is om minder belastingen te betalen. De Hoge Raad legde echter het advies van de advocaat-generaal neer en gaf Goldschmeding gelijk. Goldschmeding legde vijf jaar alle functies bij Randstad neer, maar blijft de belangrijkste aandeelhouder.

De fabrieksgebouwen van Oskar Schindler in de Tsjechische stad Brnenec worden een holocaustmuseum. Dat heeft Jaroslav Novak, oprichter van de stichting Shoah, bekend gemaakt. Oskar Schindler was een Duits-Tsjechisch industrieel die meer dan duizend joodse dwangarbeiders in zijn munitiefabriek tewerk stelde. Omdat Schindler de Duitse bezetters ervan kon overtuigen dat de joodse werkkrachten cruciaal waren voor zijn militaire productie, kon hij beletten dat zijn medewerkers zouden worden opgepakt en naar vernietigingskampen worden gestuurd. Novak zegt het vervallen fabrieksgebouw opnieuw in zijn historische toestand te willen herstellen, met inbegrip van de wachttorens en het hospitaal.

Het auditbedrijf PricewaterhouseCoopers (PwC) riskeert een belangrijke schadevergoeding te moeten betalen omdat zijn specialisten er tijdens de financiële crisis niet in slaagden fraudeleuze praktijken rond de Colonial Bank te identificeren. De klacht tegen het auditbedrijf is afkomstig van de curatoren van de Amerikaanse hypotheekgroep Taylor Bean & Whitaker, die met Colonial Bank had samengewerkt. Omdat het auditbedrijf niet op tijd de alarmbel luidde, duurde het volgens de curatoren te lang vooraleer kon worden ingegrepen. Colonial Bank stortte in, maar sleurde ook Taylor Bean & Whitacker mee in zijn val. De curatoren eisen van het auditbedrijf een schadevergoeding van 5,5 miljard dollar.

Grote technologiebedrijven zoals Airbnb en Uber maken zich zorgen over makelaars die de aandelen van hun werknemers willen overnemen. Dat heeft de Britse krant Financial Times gemeld. Een aantal kleine makelaarskantoren zou zich hebben gespecialiseerd in de zoektocht naar aandelen van populaire technologiebedrijven uit Silicon Valley. Het gaat om aandelen die werknemers of vroege investeerders in die bedrijven hebben gekregen. De bedrijven vrezen voor een versnipperd aandeelhouderschap, waarop ze minder controle hebben. De ondernemingen hebben al geïnvesteerd in de opkoop van de aandelen. Ook wordt gewaarschuwd voor onrechtmatige transacties.

Het sociale netwerkbedrijf Twitter voert gesprekken met de technologiegroep Apple rond de streaming van wedstrijden uit het American football. Dat heeft de Amerikaanse krant The New York Times gemeld. Twitter zal vanaf september met een eigen applicatie wekelijks tien wedstrijden van de Amerikaanse National Football League (NFL) streamen. Met het contract is een bedrag gemoeid van 10 miljoen dollar. Overwogen zou worden om die beelden ook met Apple TV te distribueren. Een wedstrijd uit het Amerikaanse football kan gemiddeld rekenen op ongeveer 13 miljoen televisiekijkers. Een combinatie van beide platformen kan volgens waarnemers bijzonder interessant zijn voor adverteerders.

Het Amerikaanse concern Restaurant Brands International (RBI), het moederbedrijf van Burger King en Tim Hortons, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,04 miljard dollar. Dat betekende een daling met 0,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg nochtans van 93,8 miljoen dollar naar 247,6 miljoen dollar. Die verbetering is vooral te danken aan een aantal kostenbesparingen die werden doorgevoerd. De operationele kosten van het concern vielen met 17 procent terug tegenover het tweede kwartaal vorig jaar. Bij Burger King werden een aantal nieuwe producten geïntroduceerd, waardoor het verkoopvolume met bijna 6 procent werd opgevoerd.

Vastgoedgroep Cofinimmo verwerft het vastgoed van een eerstelijnszorgcentrum in Nederland. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 4,5 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat medische centra relatief kleine gebouwen zijn, maar bijzonder groot in aantal zijn. In de Verenigde Staten heeft deze vastgoedmarkt al een waarde van 250 miljard dollar, maar in Europa begint de interesse volgens Jean-Edouard Carbonnelle, chief executive van Cofinimmo, pas op gang te komen. Cofinimmo hoopt in eerste instantie vooral bijkomende medische centra in Nederland en Duitsland te kunnen verwerven. De overname past in de ambitie van Cofinimmo om zijn activiteiten op het gebied van zorgvastgoed verder op te drijven.

Het Nederlandse bedrijf PostNl heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 824 miljoen euro. Dat betekende een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf boekte een nettowinst van 166 miljoen euro, tegenover een verlies van 4 miljoen euro tijdens tweede kwartaal vorig jaar. Opgemerkt wordt dat de Nederlandse postmarkt een inkrimping met 7,6 procent kende. Daardoor werd over de eerste zes maanden van dit jaar een afname met ongeveer 9 procent geregistreerd. Daarentegen kende de pakketbezorging een groei met 16 procent. Die stijging is vooral te danken aan de verdere toename van het online shoppen.

Het patent van het geneesmiddel Vimpat van het Belgische farmabedrijf UCB is valabel voor de Verenigde Staten. Dat heeft een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware beslist. Door die uitspraak kan UCB zijn markt beschermen. Vimpat wordt gebruikt voor de behandeling van epilepsie, maar concurrenten proberen het patent al maanden te betwisten, zodat ze zelf met een goedkoper alternatief op de markt zouden kunnen komen. Vimpat vormt op dit ogenblik samen met Cimzia en Neupro een portefeuille geneesmiddelen die het volgende decennium de basis voor de inkomsten van het Belgische bedrijf moeten vormen. Een vernietiging van het patent zou dan ook een zware slag hebben betekend.

Het Amerikaanse entertainmentconcern Disney investeert een bedrag van 1 miljard dollar in het bedrijf BamTech, aanbieder van videostreams, dat door de Amerikaanse Major League Baseball (MLB) werd opgericht. Disney verwerft door de investering een belang van 33 procent in BamTech en kreeg ook de optie om de volgende jaren een meerderheidsbelang in het bedrijf op te bouwen. BamTech moet Disney helpen om het streamingaanbod van zijn sportzender Entertainment and Sports Programming Network (ESPN) te versterken. Rob Manfred, topman van de Amerikaanse baseballfederatie, merkt op dat de combinatie van technologie en content voor de supporters steeds belangrijker wordt.

Meer Nieuws

11:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-16

Wijnsector Californië is groeipijler Amerikaanse economie geworden

De bijdrage van de wijnsector in Californië aan de economie van de Verenigde Staten is inmiddels opgelopen tot 114 miljard dollar. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent John Dunham & Associates.

Lees Verder

http://napavalleyregister.com/california-wine-has-billion-impact-in-u-s/article_2b9ca207-673c-5f86-af26-2cd4589c9033.html

14:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook bavianen dragen levenslang de sporen van een moeilijke jeugd

Ook bavianen dragen levenslang de sporen van een moeilijke jeugd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University, de University of Notre Dame en de Princeton University.

Lees Verder

https://today.duke.edu/2016/04/earlyadversity

14:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsgierig karakter vaakst verstrooide chauffeur?

Nieuwsgierige persoonlijkheden blijken zich als autobestuurder het gemakkelijkst te laten afleiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Alabama.

Lees Verder

https://www.uab.edu/news/innovation/item/7213-personality-may-dictate-how-distracted-you-are-while-driving

14:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In Amerika experimenteren meisjes sneller met alcohol dan jongens

In de Verenigde Staten proberen meisjes inmiddels op jongere leeftijd alcohol uit dan jongens. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Michigan State University.

Lees Verder

https://consumer.healthday.com/kids-health-information-23/kids-and-alcohol-health-news-11/teenaged-girls-now-try-alcohol-before-boys-study-709819.html

14:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Senioren willen op sociale media activiteit kinderen en kleinkinderen volgen

Voor senioren vormen sociale netwerken vaak een instrument om op de hoogte te kunnen blijven van de activiteiten van hun kinderen en kleinkinderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van onderzoekers aan de Pennsylvania State University.

Lees Verder

http://news.psu.edu/story/403464/2016/04/12/research/sorry-kids-seniors-want-connect-and-communicate-facebook-too

14:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vuur verantwoordelijk voor wereldwijde verspreiding mens?

Het vuur heeft een belangrijke rol gehad in de verspreiding van de mens vanuit Afrika over de hele wereld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Utah.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-04-hypothesis-human-ancestors-advantage.html

14:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument verwacht beloning voor deelname aan email-marketing

Consumenten die zich inschrijven voor email-marketing, hopen meestal op een beloning. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Adestra bij een groep Amerikaanse consumenten.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/04/85-of-consumers-sign-up-for-marketing-emails-hoping-for-a-re.html

14:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Een daadwerkelijk vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal mogelijk pas over meer dan drie jaar gebeuren. Diverse Britse overheidsdiensten zouden immers niet tijdig klaar zijn voor de start van de onderhandelingen. Dat heeft de Britse krant Sunday Times gemeld. Eerder had de Britse premier Theresa May aangegeven dat de procedure begin volgend jaar zou worden opgestart. In totaal zou die procedure twee jaar in beslag nemen, maar een aantal Britse ministers hebben tegen vertegenwoordigers van de financiële sector van het land verklaard dat er nog langer gewacht zal worden en de procedure mogelijk pas eind volgend jaar zal worden geactiveerd.

Het diagnosebedrijf ZenTech uit Luik heeft een overeenkomst gesloten om in de Democratische Republiek Congo om in het Afrikaanse land alle pasgeboren kinderen met een hielprik te testen op drie erfelijke aandoeningen. De overeenkomst heeft een waarde van verscheidene miljoenen euro. Eerder sloot ZenTech ook al gelijkaardige contracten in onder meer Indonesië en de Filipijnen. De huidige jaaromzet van ZenTech, die ruim 4 miljoen euro bedraagt, zal door het Congolese contract ongeveer worden verdubbeld. Het bedrijf krijgt in het Afrikaanse land een exclusiviteitscontract voor een periode van tien jaar. ZenTech, dat vijftien jaar geleden werd opgericht, kan op dit ogenblik een tiental erfelijke aandoeningen opsporen.

De Spaanse stad Barcelona wil het Amerikaanse bedrijf Airbnb, aanbieder van alternatieve overnachtingen, een boete opleggen omdat de onderneming onvoldoende inspanningen zou doen om de illegale verhuur van vastgoed tegen te gaan. De boete bedraagt minstens 30.000 euro, maar kan oplopen tot 600.000 euro. Ook sectorgenoot HomeAway wordt met een gelijkaardige sanctie bedreigd. Inwoners van Barcelona moeten een vergunning hebben om overnachtingen te verhuren. Tevens werd bekend gemaakt dat het stadsbestuur 256 onvergunde toeristenflats heeft laten sluiten. De betrokken eigenaars kregen eveneens een boete van 30.000 euro opgelegd. Airbnb zegt tegen elke boete in beroep te gaan.

Een consortium van bedrijven en onderzoeksinstellingen hoopt in de windturbineparken op de Noordzee een mosselkweek te kunnen opzetten. Dat heeft de krant De Tijd gemeld. Het consortium bestaat onder meer uit de Universiteit Gent, het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (Ilvo), de energieproducenten Belwind en C-Power, de bedrijven Colruyt en Sioen en de visserijondernemer Willy Versluys. Nog deze herfst zou moeten worden gestart met een proefproject om de economische haalbaarheid van de Noordzeemossel in de Belgische windmolenparken te onderzoeken. Ook de omvang van de noodzakelijke investeringen moet nog nader worden ingeschat. Gerekend wordt op steun van diverse overheden.

Het Chinese investeringsfonds IDG Capital Partners neemt een belang van 20 procent in de Franse voetbalclub Olympique Lyonnais. Met de investering is een bedrag gemoeid van 100 miljoen euro. De bijkomende financiële middelen zullen worden gebruikt om de schulden van de club af te bouwen. De Chinese aandeelhouder zal OL Group, de eigenaar van de club, naar eigen zeggen ook helpen bij de promotie in China, Hongkong, Macao en Taiwan. De Chinese investeerder krijgt ook drie vertegenwoordigers in de raad van bestuur van de club. IDG Capital Partners moet zijn aandelen in de Franse club, die zwaar heeft geïnvesteerd in een nieuw stadion en een modern oefencomplex, minstens twee jaar vasthouden.

Het Deense scheepvaartconcern AP Möller-Maersk heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 8,9 miljard dollar, tegenover 10,5 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalwinst van de Deense groep daalde met 88 procent tot 134 miljoen dollar. Het concern zegt zowel in de olieproductie als bij het containervervoer geconfronteerd te worden met ongunstige marktomstandigheden. De oliedivisie moet afrekenen met een laag prijsniveau, terwijl het containervervoer door een structurele overcapaciteit wordt getroffen. Een aantal kostenbesparingen werden doorgevoerd om de impact van die negatieve invloeden te beperken.

De Britse zangeres Adele heeft geweigerd volgend jaar op de Superbowl als muzikale gast op te treden. Dat heeft de zangeres tijdens een concert in Los Angeles bevestigd. De Superbowl, het jaarlijkse hoogtepunt van het Amerikaanse football, heeft een traditie om de wedstrijd met optredens van een aantal muzikale gasten te omkaderen. Voor de vorige editie konden onder meer Coldplay, Beyoncé en Bruno Mars op de affiche worden geplaatst. Naast Adele zouden nog een aantal artiesten, waaronder One Republic, voor de editie van februari volgend jaar zijn gevraagd. Adele zegt echter dat het evenement niets met muziek heeft te maken. De National Football League (NFL) ontkent Adele te hebben gevraagd.

Ook de Amerikaanse investeerder Kohlberg Kravis Roberts (KKR) is geïnteresseerd om het Canadese mediabedrijf Entertainment One over te nemen. Dat hebben een aantal waarnemers gezegd. Door de transactie zou Kohlberg Kravis Roberts een belangrijke positie kunnen uitbouwen in de entertainmentindustrie, die door de investeerder als een belangrijke groeisector zou worden bestempeld. Ook het Britse concern Independent Television (ITV) heeft recent een bod gedaan op Entertainment One. Daarbij was een bedrag van 1 miljard pond voorgesteld, maar dat werd afgewezen omdat het bod onder de reële waarde van Entertainment Group zou zijn gebleven. Independent zou nu 1,2 miljard pond willen bieden.

Bij de luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben de gesprekken tussen directie en piloten over de nieuwe loonvoorwaarden geen resultaat opgeleverd. Dat heeft de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) gezegd. De piloten van Lufthansa verzetten zich tegen de plannen van het bedrijf om op de arbeidskosten te besparen en zijn activiteiten in de budgetsector gevoelig uit te breiden. Volgens de piloten zou de introductie van goedkope vluchten ten koste gaan van de werkgelegenheid in Duitsland. De vakbond heeft wel gezegd dat stakingen voorlopig niet aan de orde zijn. Lufthansa zegt dat op veel punten een toenadering kon worden gerealiseerd, maar moeten nog een aantal knelpunten worden opgelost.

Automaker Volkswagen mag ongeveer 460.000 kleinere auto’s aanpassen om daadwerkelijk aan de emissie-wetgeving te voldoen. Dat heeft het Duitse Kraftfahrtbundesamt gemeld. Eigenaars van wagens die zijn uitgerust met 1,2 liter dieselmotor, zoals de Volkswagen Polo of de Seat Ibiza, zullen worden gevraagd contact op te nemen met een werkplaats, zodat hun voertuigen kunnen worden aangepast. In september vorig jaar kwam aan het licht dat de Duitse automaker op grote schaal de uitstoot van auto’s had gemanipuleerd door gebruik te maken van frauduleuze software. Volkswagen had eerder aangegeven eind mei met de aanpassingen van de kleinere dieselmotoren te beginnen.

In Mexico is Luis Reyes Enriquez, één van de oprichters van het drugskartel Los Zetas, gearresteerd. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten gemeld. Enriquez was negen jaar geleden opgepakt en veroordeeld tot een celstraf van bijna achtenveertig jaar wegens zijn betrokkenheid bij de georganiseerde misdaad en drugshandel. Die straf werd om technische redenen door een rechter ongedaan gemaakt, waardoor Enriquez in april vorig jaar vrijkwam. Het openbaar ministerie tekende op zijn beurt echter beroep aan, zodat de de maffiabaas opnieuw werd opgepakt. Los Zetes ontstond op het einde van de jaren negentig uit elitetroepen van leger en politie, die echter als huurlingen voor de drugskartels gingen werken.

De Belgische maritieme groep Deme neemt een belang in het offshore windmolenpark Merkur in het Duitse deel van de Noordzee. Merkur omvat 66 turbines en situeert zich 45 kilometer ten noorden van het Waddeneiland Borkum. Het turbinepark krijgt een vermogen van 400 megawatt en moet jaarlijks ongeveer 1.750 gigawattuur energie produceren, waarmee 500.000 gezinnen van elektriciteit kunnen worden voorzien. Deme participeert voor 12,5 procent in het consortium dat een bedrag van 500 miljoen euro heeft samengebracht om Merkur te realiseren. Andere partijen zijn onder meer General Electric, Partners Group en InfraRed Capital Partners. De totale kost van het project wordt geraamd op 1,6 miljard euro.

Het technologiebedrijf Pax Global Technology uit Hongkong is in een controverse terecht gekomen nadat zijn financieel directeur Chris Lee de toegang tot een analistenvergadering op het hoofdkwartier van de onderneming had ontzegd aan Timothy Lam, een medewerker van het beurshuis Macquarie. Lee zou niet hebben getolereerd dat Lam een ongunstig rapport over Pax Global, ontwikkelaar van online betalingen, had gemaakt. Na het incident bracht ook het beurshuis Nomura een negatief verslag naar buiten. Daarin werd gemeld dat het gedrag van Lee mogelijk aandeelhouderswaarde zou kunnen vernietigen. Volgens Lee bevatte het rapport van Lam echter foutieve informatie.

De Britse rockgroep Led Zeppelin is er niet in geslaagd om de gerechtskosten te recuperen die voor het plagiaatproces rond zijn hit ‘Stairway to Heaven’ moesten worden gemaakt. In juni had een federale jury in de Verenigde Staten geoordeeld dat de hit geen plagiaat was van de compositie ‘Taurus’ van de groep Spirit. Led Zeppelin was van plagiaat beschuldigd door de erfgenamen van wijlen Randy California, voormalig gitarist van Spirit. Nadat die claim was afgewezen, probeerden Led Zeppelin en de muziekuitgeverij Warner-Chappell 793.000 dollar aan gemaakte gerechtskosten te recupereren. Daarbij werden de erfgenamen van California ervan beticht een roekeloos geding te hebben gevoerd. Die eis werd echter afgewezen.

Het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 14,3 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 9 procent tot 14,3 miljard dollar. De nettowinst steeg met 5 procent tot 2,6 miljard dollar. Vooral de filmdivisie Studio Entertainment liet uitstekende resultaten optekenen. De afdeling kon een omzetgroei met 40 procent melden, terwijl de winst met 62 procent kon worden verhoogd. Daarbij wordt onder meer gewezen op de bijval voor producties zoals Finding Dory, Jungle Book en Civil War. Ook bij de themaparken en de televisiezenders van het concern kon een lichte groei worden gemeld.

Meer Nieuws

11:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-16

Gezonde voeding promoot ook positieve sociale ontwikkeling

Een gezonde voeding promoot bij kinderen een positieve sociale ontwikkeling. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Pennsylvania bij nagenoeg achttienhonderd kinderen in Mauritius.

Lees Verder

http://www.phillyvoice.com/mauritius-penn-researchers-find-good-nutrition-promotes-positive-social-development-kids/

19:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gebruik van emoji's heeft gunstige impact op merkimago

Het gebruik van emoji's in de communicatie met klanten heeft een gunstige impact op het imago van het merk bij de consument. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Appboy bij een groep smartphone-gebruikers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Emojis-Make-Brands-Fun-Relatable/1014265

19:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Percepties over ras niet alleen visueel gevormd

Percepties over het ras van een persoon worden niet alleen visueel gevormd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University. Die relatie heeft volgens de onderzoekers ook een impact op de aantrekkelijkheid.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-beauty-ear.html

19:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voedselbewerking heeft impact gehad op menselijk gelaat

Onder meer de consumptie van verwerkte voedselproducten hebben ervoor gezorgd dat de mens een slanker gelaat heeft gekregen dan andere primaten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of New England.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-humans-efficient.html

19:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Augmented reality verandert landschap van consumentenervaring

Augmented reality verandert het landschap van de consumentenervaring. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de City University London. Onder meer de impact van de verpakking en de locatie in de rekken zou door augmented reality aan belang verliezen.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-05-augmented-reality-landscape-consumer.html

19:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Promotie gezonde voeding bij kinderen niet eenvoudig

Het is niet altijd eenvoudig om gezonde voeding bij kinderen met succes te promoten. Deze gezonde producten kunnen vaak moeilijk optornen tegen populaire voedingskeuzes. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Cornell Food & Brand Lab.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/05/160506132302.htm

19:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fiets maakt werknemers stipter en productiever

Forenzen die de fiets gebruiken om naar het werk te komen, zijn stipter en productiever dan hun collega's. Dat is de conclusie van een onderzoek van het project Cyclescheme bij meer dan honderd Britse werknemers.

Lees Verder

http://www.hrmagazine.co.uk/article-details/workers-who-cycle-are-more-productive

19:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Dubai moet de volgende vijf jaar zijn vervoersysteem met tweeduizend taxi’s uitbreiden. Daarmee zullen in het emiraat zevenduizend taxi’s beschikbaar zijn. Dat heeft de Roads and Transport Authority (RTA) van Dubai bekend gemaakt. Die vloot moet over vijf jaar ook vijfhonderd limousines omvatten. Op dit ogenblik kan op ruim honderd limousines beroep worden gedaan. De extra diensten moeten volgens Mattar Al Tayer, directeur-generaal van het vervoerbedrijf, onder meer beschikbaar zijn voor de wereldtentoonstelling die over vier jaar in Dubai worden georganiseerd. Ook wordt opgemerkt dat 50 procent van de totale taxivloot moet worden omgevormd tot hybride voertuigen.

Het Amerikaanse technologieconcern Microsoft heeft het bedrijf Beam, aanbieder van diensten waarmee gebruikers hun progressie bij computergames live kunnen streamen naar collega’s, overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Volgens waarnemers wil Microsoft met de overname inspelen op de groeiende interesse voor diensten die het mogelijk maken om computergames en livestreaming te combineren. Door de inlijving van Beam, gevestigd in Seattle, versterkt Microsoft het arsenaal van zijn divisie Xbox Live. Matt Salvamundi, chief executive van Beam, wijst erop dat de overname het bedrijf kan helpen sneller aan schaalgrootte te winnen.

Deutsche Bank is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een geldboete van 12,5 miljoen dollar. De Amerikaanse Financial Industry Regulatory Authority (Finra) zegt dat de financiële instelling onzorgvuldig is omgegaan met gevoelige gegevens. Er zouden onvoldoende maatregelen zijn genomen om te beletten dat onbevoegden toegang zouden krijgen tot een intern audiosysteem waarmee financiële informatie wordt uitgewisseld. De Amerikaanse autoriteiten zeggen niet te hebben vastgesteld dat buitenstaanders de vertrouwelijke informatie zouden hebben misbruikt, maar voegen er aan toe dat Deutsche Bank de waarschuwingen van de eigen interne controles terzake heeft genegeerd.

De Franse farmagroep Sanofi heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealisserd van 8,1 miljard euro. Dat betekende een daling met 5,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst zakte met ruim 11 procent tot 1,1 miljard euro. Het farmaconcern verwijst onder meer naar een daling van de verkoop in de opkomende markten en een lagere omzet uit de verkoop van geneesmiddelen tegen diabetes. Genzyme, de biotech-divisie van Sanofi, kon een omzetgroei met 18 procent melden tot 1,25 miljard dollar. De divisie diabetes, die ongeveer één vijfde van de totale inkomsten van Sanofi vertegenwoordigen, liet daarentegen een omzetdaling met 5 procent tot 1,6 miljard euro optekenen.

Het congrescentrum Flanders Expo uit Gent wordt uitgebreid met een negende hal. Dat heeft Artexis, beheerder van het congrescentrum, gemeld. Door de uitbreiding krijgt Flanders Expo de beschikking over 10.000 vierkante meter bijkomende expositieruimte, waardoor ook 4.200 extra bezoekers kunnen worden ontvangen. De uitbreiding van de expositie was volgens Artexis noodzakelijk omdat een aantal beurzen in het congrescentrum hun limieten bereikten. Omdat de nieuwe hal ook voorzien wordt van extra isolatie, zullen in de toekomst in Flanders Expo volgens Artexis opnieuw grote muziekconcerten kunnen worden georganiseerd. De beheerder kondigde aan dat ook de andere hallen worden gerenoveerd.

Het technologiebedrijf Zenitel, ontwikkelaar van communicatiesystemen voor onder meer de scheepvaart, heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 34,2 miljoen euro, tegenover 34,4 miljoen euro inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 0,3 miljoen euro tot 1,1 miljoen euro. Zenitel zegt geconfronteerd te zijn met de negatieve effecten van een beperking van de investeringen bij producenten van olie en gas. Deze situatie zal volgens Zenitel ook de volgende twaalf maanden niet veranderen. Anderzijds wordt opgemerkt dat het bedrijf erin geslaagd is de kosten te beheersen en de efficiëntie te verbeteren, waardoor de winst alsnog kon worden opgevoerd.

Saudi-Arabië is bereid tot gesprekken over maatregelen om de oliemarkt te stabiliseren. Dat heeft Khalid al-Falih, Saudisch minister van olie, gezegd. Al-Falih vond een signaal nodig nadat de olieprijs met meer dan 20 procent was gedaald tegenover de piek in juni. Het overleg van de olieproducerende landen vindt in september plaats. De minister benadrukte dat Saudi-Arabië wil onderhandelen met andere leden van de Organization of Petroleum Exporting Countries (Opec) en andere olieproducenen. Volgens een aantal waarnemers geven de woorden van Al-Falih aan dat het land eventueel bereid zou kunnen zijn om het productieniveau te beschermen, zodat de prijzen opnieuw zouden kunnen stijgen.

Elke dag moeten technici van de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB) meer dan honderd keer ingrijpen om een panne aan de roltrappen in de Brusselse metro te herstellen. Dat hebben woordvoerders van het vervoerbedrijf tegenover de krant La Libre Belgique gemeld. De Brusselse metro telt meer dan vijfhonderd roltrappen, die gemiddeld meer dan dertig jaar oud zijn. In sommige stations zijn de roltrappen zelfs bijna vijftig jaar oud. De volgende twaalf jaar wil de maatschappij de roltrappen sterk vernieuwen om de gemiddelde leeftijd tot twintig jaar terug te brengen. Naast de veroudering van de infrastructuur, moeten de technici ook optreden wanneer reizigers de noodstop hebben gebruikt.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Uber heeft geïnvesteerd in de Nederlandse onderneming Otly, die een zakgeld-applicatie heeft ontwikkeld waarmee ouders hun kinderen kunnen laten wennen aan het beheer van financiële activa. Otly was één van de vier winnaars van de Europese startup-wedstrijd die door Uber werd georganiseerd en waaraan vierduizend projecten uit verscheidene landen hadden deelgenomen. Travis Kalanick, topman van Uber, gaf daarbij aan dat de geselecteerde projecten ook financieel zouden worden ondersteund. De omvang van de investering werd niet bekend gemaakt. Volgens Otly is er sprake van een symbolische investering. Ook blijft Uber een stille vennoot.

Herverzekeraar Munich Re heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 974 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 1,1 miljard euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 4,3 procent tot 11,93 miljard euro. De terugval was te wijten aan een toename van de claims voor natuurrampen zoals overstromingen in Europa en bosbranden in Canada. Ook werd Munich Re geconfronteerd met herstructureringslasten bij dochterbedrijf Ergo, waar een reorganisatie wordt doorgevoerd. Het personeelsbestand van Ergo wordt met 13 procent afgeslankt, terwijl ook geïnvesteerd wordt in digitale toepassingen. Daarbij wordt dit jaar een kost van ongeveer 300 miljoen euro voorzien.

In Nederland hebben de bakfietsproducenten Babboe en Europe Cycle Company een schikking getroffen rond het ontwerp van één van de modellen uit hun portfolio. Babboe had zijn concurrent in een kort geding van namaak beticht. Gevraagd werd dat aan Europe Cycle Company een verbod zou worden opgelegd om zijn fietsenmodel Troy in Nederland op de markt te brengen. Het ontwerp zou immers teveel gelijkenissen hebben vertoond met het model City van Babboe. Beide partijen maken nu echter bekend dat het kort geding is opgeschort. Details over de schikking werden niet bekend gemaakt. Babboe werpt wel op dat een schikking voor alle partijen beter is dan een gerechtelijke procedure.

Het Chinese bedrijf Ehang heeft van de Amerikaanse staat Nevada toestemming gekregen voor de uitvoering van testvluchten met drones die een passagier kunnen vervoeren. De drone zou een bereik hebben van zestien kilometer of drieëntwintig minuten. Het onbemande vliegtuig kan een lading tot bijna 120 kilometer vervoeren. Het toestel haalt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Ehang heeft voor de realisatie van de testvluchten een akkoord gesloten met het Nevada Institute for Autonomous Systems (Nias) en het Governor’s Office of Economic Development (Goed). Ehang, gevestigd in Guangzhou, produceerde eerder al drones voor hobbyisten of camerawerk.

Het Franse kabelbedrijf Altice heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 5,83 miljard euro. Dat betekende een daling met 2,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Vooral op zijn Franse thuismarkt, waar de omzet met 4,3 procent terugviel tot ruim 2,78 miljard euro, werd het bedrijf volgens chief executive Michel Combes opnieuw met een commerciële uitdaging geconfronteerd. Daarentegen zijn Combes bijzonder enthousiast te zijn over de prestaties van dochtermerken Suddenlink en Optimum in de Verenigde Staten. Ook wordt gewezen ook een sterke groei van Altice in Portugal. De winst daalde met 7,6 procent tot bijna 1,16 miljard euro.

Brouwer Stella Artois stopt in België met de productie van geribbelde glazen. Dat heeft AB InBev, het moederbedrijf van Stella Artois, beslist. Voortaan mag het Belgische pilsbier alleen nog in een ongeribbeld glas of in een kelkglas worden geschonken. Met de wijziging voert Stella Artois ook op zijn Belgische thuismarkt een maatregel door die eerder al op de internationale markt werd geïmplementeerd. In het buitenland wordt Stella Artois immers als een premiummerk op de markt gepositioneerd. Daartoe hoort ook een glas dat een bepaalde finesse uitstraalt. Experts wijzen er wel op dat de ribbelglazen werden ontworpen om te beletten dat het bier te snel zou opwarmen. Jupiler behoudt zijn ribbelglazen.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways wil minder exemplaren van de superjumbo Airbus A380 dan eerder was voorzien. Dat heeft Alan Joyce, bestuursvoorzitter van Qantas, gemeld. Qantas heeft al twaalf superjumbo’s in dienst, maar dat blijkt volgens Joyce voorlopig voldoende om aan de vraag tegemoet te komen. Er was nog een uitstaande order voor acht bijkomende exemplaren, maar Qantas hoopt die bestelling te kunnen laten schrappen. Het order voor de toestellen werd tien jaar geleden ondertekend. De Airbus A380 heeft een catalogusprijs van 432,6 miljoen dollar. Airbus produceert nog twaalf exemplaren per jaar. Vroeger bedroeg het jaarlijkse productieniveau zeventwintig vliegtuigen gebouwd.

Meer Nieuws

09:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-08-16

Impact lichaamsbeweging mee bepaald door overtuiging

Lichaamsbeweging zal een groter effect hebben op de gezondheid wanneer men ervan overtuigd is dat de inspanningen positieve resultaten zullen opleveren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Freiburg Universität in Duitsland.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-08-people-benefit-positive-effect.html

15:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Psychische problemen voor sommige leiders een voordeel?

Een aantal grote leiders in de geschiedenis werden geconfronteerd met mentale gezondheidsproblemen, maar dat kan in periode van crisis een voordeel zijn geweest. Dat zegt Nassir Ghaemi, auteur van het boek ‘A First-Rate Madness: Uncovering the Links between Leadership and Mental Illness’.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-08-great-leaders-mental-illness-.html

15:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Paywalls brengen krantensector weinig baten

Paywalls brengen de krantensector weinig baten en kunnen de gevolgen van de dalende gedrukte oplages onmogelijk opvangen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southern California.

Lees Verder

https://www.yahoo.com/news/newspapers-rethink-paywalls-digital-efforts-sputter-093036224.html

15:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Merken vragen vaak discretie van beïnvloeders

Merken drukken beïnvloeders vaak op het hart tegenover consumenten discreet te blijven over de gemaakte commerciële overeenkomsten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het marketingplatform SheSpeaks.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/shhhhh-brands-ask-influencers-not-to-reveal-commercial-arran.html

15:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Milieumaatregelen kunnen winst van ondernemingen versterken

Milieumaatregelen kunnen ook een positieve impact hebben op de winst van de ondernemingen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kansas naar de implementering van de Clean Water Act in de Verenigde Staten.

Lees Verder

https://today.ku.edu/2016/08/04/right-balance-environmental-regulations-increased-firms-profits-new-study-finds

15:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aziatische consumenten opgetogen over commerciële wearables

Azië is wereldwijd marktleider in het gebruik van smartphones en mobiele commerce, maar staat ook meer open voor commerciële activiteiten met wearables. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau DigitasLBi bij vijftienduizend Aziatische consumenten.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Asia_leads_mcommerce_charge.news?ID=37228

15:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |