28-08-16

Volume televisieconsumptie blijft op hetzelfde niveau

Ondanks de introductie van allerlei nieuwe technologieën kijkt de consument nog altijd even veel naar televisie als in het verleden. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Clusters.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/time-watching-tv-remains-the-same-but-different.html

11:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duurzame bedrijven creëren milieubewuste consumenten

Bedrijven die zich voor duurzaamheid engageren leiden ook tot milieubewuste consumenten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Simon Fraser University in Canada, de University of Michigan in de Verenigde Staten en de Hong Kong University of Science and Technology.

Lees Verder

https://www.sfu.ca/university-communications/issues-experts/2016/businesses-that-show-commitment-to-sustainability-inspire-greene.html

11:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuw recordjaar voor Amerikaanse reclamemarkt

De Amerikaans reclamemarkt zal dit jaar een omzet realiseren van 178 miljard dollar. Dat betekent een stijging met 5,8 procent tegenover vorig jaar. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Warc.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/US_ad_market_heads_for_record_year.news?ID=37310

11:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Chinese scheepsbouwer Yangzijiang Shipbuilding Holdings wil dit jaar nog eens tweeduizend banen schrappen. Het bedrijf, de grootste private scheepsbouwer van China, wordt geconfronteerd met dalende winsten door een tekort aan nieuwe orders. Eerder dit jaar verdwenen bij het bedrijf al zesduizend arbeidplaatsen. Daardoor zal Yangzijiang zijn personeelsbestand over een periode van twee jaar met 28 procent hebben afgeslankt. De scheepsbouwer boekte tijdens de eerste helft van dit jaar nog een een omzet van 5,7 miljard yuan. Dat betekende een terugval met 35 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 50 procent tot 863 miljoen yuan.

Het Franse mediabedrijf Vivendi start een reorganisatie bij dochterbedrijf Canal Plus, aanbieder van betaaltelevisie. De ingreep moet uiteindelijk leiden tot een besparing van 300 miljoen euro. Dit jaar al moeten de kosten bij de divisie al kunnen worden teruggeschroefd met een bedrag tussen 60 miljoen euro en 80 miljoen euro. Met de ingreep wil Vivendi over twee jaar voor Canal Plus een breakeven realiseren. Vooral in Frankrijk is Canal Plus - die op zijn thuismarkt steeds meer abonnees verliest - verlieslatend. In april werd al aangegeven dat Canal Plus dit jaar een operationeel verlies van meer dan 400 miljoen euro zou leiden. Vorig jaar werd een verlies geleden van 264 miljoen euro.

De groep Tessenderlo Chemie heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 435 miljoen euro. Dat betekende een daling met 1,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Indien echter de effecten van de wisselkoersen worden geëlimineerd, zou een omzetgroei met 0,4 procent zijn gemeld. De bedrijfswinst steeg met bijna 26 procent tot 72,3 miljoen euro. Het bedrijf merkte verder op het voorbije halfjaar voor een bedrag van 47,3 miljoen euro te hebben geïnvesteerd, tegenover 20,6 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. Tessenderlo Chemie mikt naar eigen zeggen, ondanks een volatiele omgeving, voor het hele jaar op een winstgroei van 15 procent.

Het Nederlandse spoorbedrijf Abellio organiseert de volgende negen jaar het treinvervoer in de regio East Anglia, ten noordoosten van de Britse hoofdstad Londen. Dat heeft Abellio, dochter van de Nederlandse Spoorwegen (NS), bekend gemaakt. De concessie omvat onder meer de steden Cambridge, Essex, Norwich en Ipswich, de graafschappen Norfolk en Suffolk en de luchthaven Stansted. Het bedrijf beloofde een bedrag van 1,5 miljard pond te investeren in het regionale netwerk. Abellio vervoert in het gebied ongeveer 1,6 miljoen passagiers per week. Naast East Anglia exploiteert Abellio in Groot-Brittannië ook de spoorconcessies van ScotRail en Merseyrail.

Het chemiebedrijf Solvay heeft in zijn vestiging in de stad Piedmont in de Amerikaanse staat South Carolina een nieuwe productielijn voor koolstofvezels geopend. Daarmee wordt de productiecapaciteit van het product, dat de basis voor composietmaterialen vormt, verdubbeld. Solvay wil met de investering tegemoet komen aan de toenemende vraag naar lichte composietmaterialen voor de luchtvaartsector. De nieuwe productielijn kreeg volgens Solvay kwalificaties van Boeing voor de productie van beweegbare vleugelkleppen, motorgondels en interieurtoepassingen. Vliegtuigbouwers gebruiken steeds vaker composietmaterialen met koolstofvezels.

De Russische financiële groep Sberbank heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst van 145 miljard roebel of 2,2 miljard dollar gerealiseerd, tegenover een positief resultaat van 54,2 miljard roebel tijdens dezelfde periode vorig jaar. Daarmee heeft Sberbank een nieuwe recordwinst laten optekenen. De lasten voor slechte leningen daalden met 18 procent tot 96,5 miljard roebel. Het percentage leningen met een betaalachterstand daalde van 5,2 procent op het einde van het eerste kwartaal van dit jaar tot 4,9 procent eind juni. De inkomsten stegen met 49 procent tot 339 miljard roebel. Herman Gref, chief executive van Sberbank, zegt dat de Russische economie een aantal tekenen van herstel toont.

Het bedrijf Youston uit Hasselt start met de uitbreiding van zijn huidige vestiging naar een nieuwe locatie in Genk. De uitbreiding zou op lange termijn een honderdtal extra arbeidsplaatsen kunnen opleveren. Youston is gespecialiseerd in de digitalisering van archieven. Het Hasseltse bedrijf kocht de terreinen van een voormalige toeleverancier van Ford Genk aan de Mondeolaan in Genk. Youston daar volgens waarnemers een gloednieuwe vestiging willen uitbouwen met een archiveringscapaciteit van 1.500 kilometer. Het bedrijf is naar eigen zeggen het slachtoffer van zijn eigen succes. Er is immers een grote vraag van bedrijven om vertrouwelijke informatie digitaal te archiveren.

Het Duitse modeconcern Hugo Boss heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 622 miljoen euro. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 84 procent tot 11,1 miljoen euro. Die terugval moet grotendeels worden toegeschreven aan een kost van 57 miljoen euro die wegens winkelsluitingen geboekt diende te worden. Vooral in Azië en de Verenigde Staten werd het modebedrijf geconfronteerd met tegenvallende resultaten. Daarom werden in China al meerdere filialen gesloten. In Europa wordt bovendien ook de druk gevoeld van de terroristische dreiging, die veel reizigers doet beslissingen andere bestemmingen te kiezen.

De Amerikaanse farmagroep Mylan halveert de prijs die patiënten moeten betalen voor EpiPen, een prikpen tegen gevaarlijke allergische reacties. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Op acht jaar tijd kende het prijsniveau van de EpiPen een verzesvoudiging tot 600 dollar. Onder meer Hillary Clinton had recent de prijsverhogingen nog zwaar bekritiseerd. Ook andere politici hadden ophelderingen gevraagd. Heather Bresch, chief executive van Mylan, maakte nu echter bekend dat klanten met een spaarkaart van het bedrijf voortaan nog slechts 300 dollar zullen betalen. Die beslissing toont volgens Bresch aan dat Mylan zich een langdurige en betrouwbare partner gedraagt in de strijd tegen allergie.

Tim Cook, topman van Apple, heeft sinds zijn aanstelling tot chief executive van het bedrijf voor 373 miljoen dollar aandelen van de onderneming ontvangen. Dat blijkt uit cijfers van het persbureau Bloomberg. Cook kreeg bij zijn aanstelling in totaal 4,7 miljoen aandelen in Apple, verbonden aan een bonussysteem en afhankelijk van de prestaties van de onderneming. De waarde van het aandeel steeg onder de leiding van Cook op vijf jaar van 53,74 dollar tot 108,03 dollar. Dit jaar ontving Cook bovendien voor bijna 136,5 miljoen dollar. Indien het bedrijf goed blijft presteren, kan Cook de volgende vijf jaar nog eens een bedrag van 360 miljoen dollar aan aandelen verdienen.

De Chinese groep Dalian Wanda hoopt dit jaar voor een bedrag van 2 miljard dollar akkoorden te kunnen afsluiten in de filmsector van de Verenigde Staten. Dat heeft Wang Jianlin, voorzitter van Dalian Wanda en de rijkste man van China, bekend gemaakt. Met die investeringen denkt Dalian Wanda vooral aan de grote filmstudios in Hollywood. Jianlin zegt de bedoeling te hebben op bedrijven uit Hollywood te kopen en hun technologieën en competenties naar China te brengen. In januari investeerde Jianlin al een bedrag van 3,5 miljard dollar in een controlebelang in de Amerikaanse studio Legendary Entertainment. Daarmee werd Dalian Wanda de eerste Chinese eigenaar van een Amerikaanse filmproducent.

Noord-Korea introduceert onder de naam Manbang een eigen streamingdienst. Dat hebben nationale media in Noord-Korea gemeld. Manbang zal documentaires uitzenden die door de overheid worden gesponsord. Ook zal aandacht worden besteed aan het leven van de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un.  De content zou op vijf verschillende zenders worden uitgezonden. Het aantal gebruikers van Manbang zal wellicht echter beperkt blijven. Slechts 12 procent van de Noord-Koreaanse bevolking heeft toegang tot internet, dat exclusief met mobiele telefoons kan worden geraadpleegd. Het is in Noord-Korea verboden om buitenlandse websites te bekijken. Overtreders riskeren een strafkamp.

Het Amerikaanse casinoconcern Caesars moet zich voor een rechtbank verantwoorden voor het faillissement van dochterbedrijf Entertainment Operating. Dat heeft een Amerikaans rechter beslist. In januari vorig jaar werd Caesars Entertainment Operating failliet verklaard. De schuldeisers vinden echter dat het moederbedrijf en diens grootste eigenaars, de investeerders Apollo Global en TPG Capital, een groter gedeelte van het faillissement dient te dekken. Op die manier zouden de schuldeisers zelf minder verliezen lijden. De getroffen schuldeisers eisen van Caesars een compensatie van 11 miljard dollar. Met een andere reeks schuldeisers kon Caesars wel een schikking treffen.

Het modelabel Estee Lauder heeft tijdens het voorbije boekjaar, dat eind juni werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 11,2 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien. Ook de winst steeg met 2 procent tot 1,1 miljard dollar. De groei is volgens Estee Lauder gedeeltelijk te danken aan de selfie-hype, waardoor bij de consumenten een grotere vraag is gerezen naar onder meer lippenstift. Die evolutie compenseert volgens het bedrijf de daling bij de verkoop van onder meer crèmes tegen rimpels. Ook wijst Fabrizio Freda, chief executive van Estee Lauder, naar de opkomst van sociale media als promotieplatform voor zijn producten.

Vliegtuigbouwer Avions Transport Régional (ATR), fabrikant van turboprop-vliegtuigen, verwacht dat zijn sector de volgende twintig jaar een belangrijke groei zal laten optekenen. De vliegtuigbouwer, voor telkens 50 procent in handen van de groepen Airbus en Leonardo, rekent er naar eigen zeggen op dat de volgende twee decennia ongeveer 2.800 vliegtuigen met veertig tot tachtig plaatsen zullen moeten worden gebouwd. Dat heeft volgens het bedrijf vooral te maken met de toenemende vraag naar verbindingen tussen secundaire metropolen, waardoor meer regionale lijnen zouden worden gecreëerd. Het bedrijf leverde sinds zijn oprichting in het begin van de jaren tachtig al meer dan 1.500 vliegtuigen;

Meer Nieuws

09:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-08-16

Toerisme Golfregio blijft optimistisch over toekomst

De toeristische markt van de Golf Cooperation Council (GCC) zal tot het einde van dit decennium een jaarlijkse groei met gemiddeld 7,6 procent kennen. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Alpen Capital.

Lees Verder

http://www.arabianbusiness.com/gcc-hospitality-market-forecast-be-worth-36-7bn-by-2020-643306.html#.V8Fh0On_Ku4

09:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument meer geïnteresseerd in relevantie dan in personalisering

De consument is meer geïnteresseerd in relevantie dan in personalisering. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Direct Marketing Association bij een duizendtal consumenten.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Relevancy_beats_personalisation.news?ID=37248

09:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stagnatie voor Amerikaans marktaandeel Twitter?

Het sociale netwerk Twitter moet in de Verenigde Staten vrezen voor een verdere stagnatie van zijn populariteit. Dat is de conclusie van een rapport van consulent eMarketer. Daardoor dreigt het marktaandeel van het bedrijf te worden uitgehold.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Twitters-Share-of-US-Social-Network-Users-Dropping/1014343

09:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |