13-08-16

Britse bedrijfsleiders ontvingen 10 procent loonsverhoging

De bedrijfsleiders van de grote Britse ondernemingen ontvingen vorig jaar een salaris van gemiddeld 5,5 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het High Pay Centre.

Lees Verder

https://www.theguardian.com/business/2016/aug/08/uks-top-bosses-earned-10-pay-rise-2015-average-salary-hit-55m

15:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Duitse autoconstructeur Volkswagen lanceert eind september een nieuwe elektrische conceptwagen. Dat heeft Herbert Diess, topman van Volkswagen, tegenover het magazine Wirtschaftwoche, aangekondigd. Diess merkte daarbij op dat de wagen een actieradius tussen 400 kilometer en 600 kilometer zal hebben. Met de capaciteit wil Volkswagen een antwoord bieden aan de terughoudendheid van vele consumenten, die vrezen dat de auto op één batterijlading onvoldoende afstanden kan overbruggen. Het model moet over ruim twee jaar op de markt komen. De auto zou evenveel kosten als een dieselversie. De volgende vijf jaar wil Volkswagen in totaal twintig nieuwe elektrische modellen lanceren.

Het Duitse softwarebedrijf SAP zal zijn personeel niet langer aan een jaarlijke evaluatie onderwerpen. Dat heeft Wolfgang Fassnacht, hoofd van de personeelsdienst van het bedrijf, tegenover het persbureau Reuters gezegd. Fassnacht merkt op dat de evaluaties te duur en tijdrovend zijn en bovendien demotiverend werken. Hij benadrukt dat werknemers open staan voor feedback en kritiek, maar afhaken wanneer ze met scores worden beoordeeld. Het oude is systeem is volgens Fassnacht gedateerd en past niet meer bij de dynamische omstandigheden van de hedendaagse werkvloer. SAP is nochtans wereldwijd één van de grootste producenten van software waarmee bedrijven hun personeel kunnen beoordelen.

Piloten van luchtvaartmaatschappij EasyJet mogen tijdens de drukke vakantieweekends geen stakingen organiseren. Dat heeft een Nederlandse rechter in kort geding bepaald. Door de combinatie van de grote vakantiedrukte en de terreurdreiging, kunnen stakingen volgens de rechter niet worden getolereerd. Tijdens de gewone weekdagen mogen daarentegen wel acties worden georganiseerd. Reden voor de stakingsactie is het ongenoegen over de arbeidsvoorwaarden van ruim zeventig piloten die EasyJet op de Nederlandse luchthaven Schiphol heeft gestationeerd. Er wordt al maanden tevergeefs getracht een compromis te vinden. De pilotenvakbond heeft alvast meer acties op weekdagen aangekondigd.

Het Canadese mediaconcern Entertainment One, de eigenaar van populaire televisieproducties zoals Grey's Anatomy, heeft een overnamebod van de Britse groep Independent Television (ITV) geweigerd. Independent Television, het grootste commerciële televisiebedrijf van Groot-Brittannië, had een bod van 1,3 miljard dollar uitgebracht op Entertainment One, maar het Canadese bedrijf noemt dat voorstel ontoereikend. Independent Television, dat eerder ook al het Nederlandse bedrijf Talpa Media overnam, wil volgens waarnemers met een internationale uitbreiding de gevolgen van de brexit afzwakken. Entertainment One beschikt over een portfolio van meer dan 40.000 films en televisieprogramma’s.

De Europese luchthavens hebben tijdens de eerste helft van dit jaar 6,2 procent meer reizigers ontvangen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit statistieken van de Airports Council International (ACI). Er wordt wel opgemerkt dat de groei tekenen van vertraging vertoont. Tijdens de eerste drie maanden van het jaar werd immers een stijging met 8,2 procent gemeld, maar tijdens het tweede kwartaal viel die groei terug tot 4,9 procent. De sectororganisatie wijst voor die vertraging op de invloed van het terrorisme en de geopolitieke instabiliteit. De sterkste groei werd opgetekend op secundaire luchthavens zoals Berlin-Schönefeld, Köln-Bonn en Barcelona. De Turkse luchthavens kenden de grootste terugval.

Buitenlandse taxi-chauffeurs in Londen moeten vanaf oktober een taalexamen Engels afleggen. Dat heeft Transport For London, beheerder van het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad, bevestigd. Aangevoerd wordt is het onder meer voor de communicatie met de reiziger cruciaal dat de taxichauffeurs de Engelse taal machtig zijn. In de huidige examen voor taxibestuurder is ook taalvaardigheid opgenomen, maar het niveau van die proeven zou heel beperkt blijven. Het nieuwe examen zou twee uur duren en zou de vaardigheid testen in het spreken en begrijpen van de taal, maar ook lezen en schrijven zouden in de proef worden vervat. De tests zouden moeilijker zijn dan het examen voor het Brits burgerschap.

In Groot-Brittannië is Gerald Cavendish Grosvenor, de zesde hertog van Westminster, overleden. De man stierf aan de gevolgen van een hartaanval op zijn landgoed in Lancashire. Gerald Grosvenor (64) was één van de grootste vastgoed-bezitters van Groot-Brittannië. Onder meer grote gebieden in Mayfair en Belgravia, dure wijken in het centrum van Londen, waren eigendom van Grosvenor. De totale waarde van de immobiliën-portefeuille van Grosvenor, die zich uitstrekt over zestig steden op vijf continenten, wordt geraamd op een bedrag van 9 miljard pond. Dat vermogen wordt nu geërfd door Hugh Grosvenor (25), de oudste zoon van de overledene. Hugh Grosvenor wordt daarmee ook de zevende hertog van Westminster.

Het mediaconcern News Corp van Rupert Murdoch heeft het voorbije jaar een winst gerealiseerd van 684 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 28 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit het jaarverslag van het concern. De omzet daalde met 3 procent tot 8,3 miljard dollar. De inkomsten uit de nieuwsdiensten vielen met 7 procent terug, terwijl ook de reclame-omzet een inkrimping met 11 procent vertoonden. Het abonneebestand daalde met 2 procent. De inkomsten van de online verkoop van vastgoedadvertenties steeg daarentegen van 625 miljoen dollar naar 822 miljoen dollar. Die groei bleek echter niet voldoende om de inkomstendaling van de uitgeverijdivisie op te vangen.

Het Franse investeringsfonds PAI Partners neemt Roompot, de grootste uitbater van bungalowparken in Nederland, over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt, maar volgens waarnemers zou de Franse groep tussen 500 miljoen euro en 600 miljoen euro hebben betaald voor het Nederlandse bedrijf. Roompot was voor 60 procent in handen van het Nederlandse investeringsfonds Gilde. De de andere aandelen zaten bij oprichter Henk van Koeveringe, het management en BNP Paribas Fortis Private Equity. Roompot baat vakantieparken uit in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. In totaal verhuurt de groep 10.600 bungalows en vakantiewoningen, die voor 10 miljoen overnachtingen per jaar zorgen.

Het Amerikaanse bedrijf SunPower heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 70 miljoen dollar, tegenover een winst van 6,5 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 6,7 procent tot 401,8 miljoen dollar. Het bedrijf, na First Solar de grootste producent van zonnepanelen in de Verenigde Staten, wijst op de dalende vraag en de grote concurrentie, die tot een ongezonde prijsdruk hebben geleid. Om de problemen te kunnen opvangen, wordt het personeelsbestand met 15 procent afgeslankt. Daardoor zullen 1.200 banen verdwijnen. Over het hele jaar vreest SunPower een verlies van 175 miljoen. Eerder was gerekend op een jaarwinst van 50 miljoen dollar.

Het Waalse diagnosticabedrijf MDxHealth heeft met Cigna, één van de vijf grootste verzekeraars van de Verenigde Staten, een akkoord bereikt rond de terugbetaling van zijn test om prostaatkanker op te sporen. Daarmee is voor de test ConfirmMDx volgens Jan Groen, topman van MDxHealth, een belangrijke mijlpaal gerealiseerd. Akkoorden met verzekeraars zijn immers nodig om de verkoop van de test op te drijven. De prostaatkankertest is al enkele jaren op de markt. MDxHealth heeft het voorbije jaar zijn salesteam gevoelig uitgebreid om de verkoop van de test te ondersteunen. Door de overeenkomst met Cigna is de test nu terugbetaalbaar voor meer dan 50 procent van de Amerikaanse mannelijke risicopopulatie.

Het Europese Hof van Justitie moet de aanstelling van José Manuel Barroso, gewezen voorzitter van de Europese Commissie, als adviseur van zakenbank Goldman Sachs onderzoeken. Dat staat in een petitie die werd opgezet door een aantal medewerkers van de Europese instellingen. In totaal heeft de petitielijst al meer dan zesduizend handtekeningen verzameld. De initiatiefnemers geven toe dat de benoeming van Barroso bij Goldman Sachs weliswaar niet illegaal is, maar vinden de aanstelling wel moreel laakbaar. Daarbij wordt erop gewezen dat Goldman Sachs de Griekse regering heeft geholpen zijn begrotingstekorten optisch te verkleinen, waarmee één van de pijlers van de eurocrisis werd gelegd.

De medische post van Quality Medical in het metrostation Brussel-Centraal is definitief gesloten. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Quality Medical had de medische post ruim één jaar geleden in gebruik genomen. In het centrum konden pendelaars en andere gebruikeers terecht bij een algemene arts, voor afnames van bloed of urine of voor verpleegzorg. Quality Medical creëerde daarmee de eerste medische post in een Belgisch station, maar achteraf bleek de locatie volgens het bedrijf niet optimaal geschikt. Ook wordt gewezen op de gevolgen van de terroristische aanslagen. Quality Medical zegt echter op zoek te gaan naar andere partnerships en benadrukt nieuwe soortgelijke projecten te onderzoeken.

Norwegian Cruise Line Holdings heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 145,2 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 158,5 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 9,3 procent tot 1,19 miljard dollar. Het bedrijf zegt zijn winstvooruitzichten voor dit jaar en ook volgend jaar te moeten terugschroeven. Daarbij wordt erop gewezen dat de Amerikaanse vraag naar cruises in Europa sterk is gedaald. Dat is volgens Frank Del Rio, chief executive van Norwegian Cruise Line, het gevolg van de terroristische aanslagen. Tevens wordt erop gewezen dat de zwakkere pond de Britse consumenten aanzet minder snel een cruise te overwegen.

Eigenaars van een tweede woning in Berlijn mogen het pand wel op een online verhuurplatform voor toeristen aanbieden. Dat heeft een Duitse rechter beslist in een klacht door een aantal huiseigenaars was neergelegd. Berlijn introduceerde begin mei immers een maatregel die de verhuur van volledige woningen op online platformen zoals Airbnb verbiedt. De verhuur zou immers leiden tot hogere huurprijzen en een tekort aan betaalbare woningen. De verhuur van individuele kamers bleef wel mogelijk. De rechter stelde echter dat de betrokken panden niet onder de regel vallen, aangezien ze niet op de normale huurmarkt kunnen worden aangeboden en dan ook niet bijdragen tot het tekort aan betaalbare woningen.

Meer Nieuws

10:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-16

Bedrijfsleider durft kwetsbaarheid nog altijd niet erkennen

Een meerderheid van de bedrijfsleiders heeft nog steeds vrees om kwetsbaarheid of gezondheidsproblemen te tonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse verzekeraar Bupa op basis van een enquête met driehonderd bedrijfsleiders. Uit de gesprekken bleek dat 62 procent van de respondenten van mening dat ze moeten aantonen niet onder gezondheidsproblemen te lijden. Bovendien merkte 50 procent op dat kwetsbaarheid onmogelijk kan samengaan met de voorwaarden voor een goed leiderschap. Ook maakte 68 procent gewag van een terughoudendheid die een barrière vormt om over welzijn op bestuursniveau te praten.

“De bedrijfsleiders dragen zelf bij tot de heersende stereotypes,” benadrukt Cary Cooper, professor organisatiewetenschappen aan de University of Manchester. “Executives houden zichzelf voor dat ze goed met stress kunnen omgaan en ook onder extreme druk optimaal moeten kunnen presteren. Leiders moeten volgens hem die druk absorberen en rationele beslissingen nemen. Men moet echter beseffen dat de druk in de hedendaagse bedrijfswereld onverbiddelijk is en niet altijd voldoende kan worden verwerkt. Door de terughoudendheid om zich kwetsbaar te tonen, wordt echter nagelaten hulp te zoeken, waardoor uiteindelijk een instorting met een lange afwezigheid kan volgen.”

“Maar ook moet worden gevreesd dat betrouwbare leiders door de gezondheidsproblemen minder goede beslissingen beginnen te nemen of zich helemaal op zichzelf terugplooien,” merkt Cooper op. Bovendien stuurt deze houding ook een verkeerd signaal uit naar de andere medewerkers. “Er bestaat immers een groot gevaar dat deze houding van de executives doorsijpelt naar de lagere niveaus, die door de problemen uiteindelijk met een massaal presenteïsme - waarbij medewerkers op de werkvloer aanwezig zijn zonder enige nuttige bijdrage aan de productiviteit te leven - dreigen te worden geconfronteerd. Leiders moeten leren dat een eventuele ziekte hun bedrijf niet in onoverkomelijke problemen zal storten.”

Ook met het vooruitzicht op een verlenging van de professionele carrière, is het volgens waarnemers cruciaal dat ook leiders hun gezondheid beschermen.

Lees Verder

16:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bedrijfsleider |  Facebook |

Coupon en getrouwheidsprogramma’s cruciaal onderdeel mobiele portefeuille

Coupons en loyaliteitsprogramma’s vormen een belangrijk onderdeel van de populariteit van mobiele portefeuilles. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Urban Airship bij een groep Amerikaanse en Britse consumenten.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/mobile-wallets-key-drivers-of-coupon-loyalty-program-use.html

10:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijfsleiders voelen zich geregeld overspoeld door content

Bedrijfsleiders geven toe zich geregeld overspoeld te voelen door de hoeveelheid content die op hen afkomt. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Economist Group en Hill+Knowlton bij meer dan zestienhonderd executives over de hele wereld.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/traditional/thought-leadership-content-standing-out-in-a-sea-of-noise-69583/

10:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Partijdige media creëren conflict tussen bewijzen en overtuigingen

Partijdige en vooringenomen media kunnen bij hun lezers een dam opwerpen tussen bewijzen en overtuigingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ohio State University.

Lees Verder

https://news.osu.edu/news/2016/08/10/media-wedge/

10:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument beseft onderscheid tussen online en offline sociale leven

De mens is perfect in staat om een onderscheid te maken tussen zijn online en offline sociale leven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kansas.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160811143539.htm

10:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eisen werkplek en behoeftes werknemer moeten raakpunten hebben

Burnout wordt veroorzaakt door een tegenspraak tussen de onbewuste behoeftes van de werknemer en de eisen van de werkplek. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universität Zürich in Zwitserland en de Universität Leipzig in Duitsland bij nagenoeg honderd slachtoffers van een burnout. De conclusies van de studie hebben volgens de onderzoekers ook belangrijke implicaties voor preventieve maatregelen om burnout te voorkomen. Onder meer wordt opgemerkt dat inspanningen geleverd zouden moeten worden om al voor de intrede op de werkvloer de behoeften en de opdracht van de werknemer zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen.

“De onbewuste behoeften van de werknemer - de zogenaamde impliciete motieven - blijken een belangrijke impact te hebben op het burnout-risico,” benadrukt onderzoeksleider Veronika Brandstätter, professor psychologie aan de Universität Zürich. Opgemerkt wordt dat de werknemer ernaar streeft op de werkvloer een sterke en zelfbewuste rol te kunnen opnemen. Anderzijds voelt hij volgens de onderzoekers een nood aan positieve relaties. Wanneer de werkvloer één van die twee betrachtingen in het gedrang brengt, dreigt de werknemer volgens professor Brandstätter op termijn met een burnout te worden geconfronteerd.

Uit de studie kan volgens Veronika Brandstätter worden afgeleid dat rekruteerders bij de selectie voor een vacature op zoek zouden moeten gaan naar kandidaten die over de impliciete motieven beschikken die optimaal bij de vereisten voor de openstaande betrekking passen. “Anderzijds kan ook de inhoud van de baan worden verrijkt om beter aan de individuele behoeftes van de werknemer te kunnen voldoen,” zegt de onderzoekster. Onder meer wordt opgemerkt dat werknemers met een grote behoefte aan sociale verbondenheid op die manier de gelegenheid zouden moeten krijgen hun opdrachten meer in teamverband uit te voeren.

Lees Verder

10:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: burnout |  Facebook |

Beperkingen aan toekomstige groei internet?

Er moet overwogen worden om een grens te stellen op de toekomstige groei van het internet. Die ingreep zal mogelijk noodzakelijk blijken om de energieconsumptie onder controle te houden en de uitstoot van koofstofdioxide in de atmosfeer te beperken. Dat zeggen wetenschappers aan de School of Computing and Communications van de Lancaster University. De verdere groei van internet-of-things heeft volgens de onderzoekers de potentie om een ongekende en quasi onbeperkte toename in het energiegebruik van intelligentie technologieën.

“Er diende de voorbije jaren al een belangrijke stijging van het internet-gebruik worden opgetekend, te wijten aan het de groeiende populariteit van video en streaming, de frequente controle van accounts op sociale netwerken en de inzet van wearables,” benadrukt Mike Hazas, docent computerwetenschappen aan de Lancaster University. “Uit cijfers van Ofcom, de Britse telecom-regulator, blijkt dat een gezin voor zijn breedband-internet vijf jaar geleden maandelijks 17 gigabytes nodig had. Vorig jaar was dat cijfer al opgelopen tot 82 gigabytes. De cijfers voor mobiele apparaten ligt nog wel gevoelig lager, maar kennen wel een bijzonder sterke groei.”

“Dat stijgende datacomsumptie heeft ook geleid tot een groter energieverbruik,” zegt Mike Hazas. “Geraamd wordt dat het internet op dit ogenblik wereldwijd 5 procent van het totale elektriciteitsverbruik vertegenwoordigt. Die consumptie stijgt echter met 7 procent per jaar, terwijl het totale energieverbruik tijdens diezelfde periode slechts een toename met 3 procent kent. Volgens sommige waarnemers zou informatica tegen het einde van het volgende decennium mogelijk 20 procent van de wereldwijde energieconsumptie vertegenwoordigen. Daarbij dreigen vooral intelligente apparaten voor een sterke groei te zullen zorgen.”

“Tot nu toe werden de online activiteit nog enigszins binnen de perken gehouden door de omvang van de totale wereldbevolking en het beperkte aantal uur dat de populatie toegang had tot online technologieën,” verduidelijkt Mike Hazas. “Die beperkingen vallen echter weg wanneer miljarden sensoren in straatmeubilair, zelfrijdende wagens en intelligente woningen operationeel worden. Bovendien zullen ook grote industriële productieprocessen steeds vaker online worden gestuurd. Op dit ogenblik zijn volgens Hazas 6,4 miljard apparaten op het internet-of-things aangesloten. Tegen het einde van dit decennium zal er volgens hem echter sprake zijn van 21 miljard geconnecteerde apparaten.

Elke bestaande rem op de groei van het energieverbruik van het internet dreigt volgens Hazas weg te vallen. “Er moet dan ook onderzocht worden of dat verbruik op een andere manier kan worden afgeremd,” merkt hij op. “Het is niet duidelijk op welke manier maatregelen zouden kunnen worden ingevoerd, maar onder meer zou beroep kunnen worden gedaan op volume-quota’s en verhoogde tarieven voor data-intensieve online services.”

Lees Verder

10:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Chinese ecommerce-bedrijf Alibaba heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,84 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 59 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee heeft het bedrijf zijn sterkste omzetgroei gerealiseerd sinds zijn beursgang in september twee jaar geleden. De winst viel daarentegen met 77 procent terug tot ruim 1 miljard dollar. Tijdens het tweede kwartaal vorig jaar kon echter worden geprofiteerd van een eenmalige bate. Wanneer geen rekening met uitzonderlijke elementen wordt gehouden, zou een winstgroei met 50 procent zijn opgetekend. De inkomsten uit cloudactiviteiten namen 156 procent toe tot 187 miljoen dollar.

De nieuwssite Huffington Post verliest oprichter Arianna Huffington, die te kennen heeft gegeven zich volledig te willen toespitsen op haar nieuwe bedrijf Thrive Global, dat zich richt op gezondheid en welzijn. De Huffington Post werd vijf jaar geleden overgenomen door America Online (AOL), dat sinds vorig jaar eigendom is van Verizon Communications. Arianna Huffington bleef wel hoofdredacteur van het nieuwsplatform en een aantal andere online publicaties. In juni vorig jaar verlengde Huffington haar contract met de nieuwssite nog voor een periode van vier jaar. Arianna Huffington (66) stelde echter dat het uiteindelijk niet meer mogelijk bleek om die functie te combineren met de lancering van haar nieuwe bedrijf.

De toeristische groep TUI heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van bijna 4,60 miljard euro, tegenover bijna 4,88 miljard euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 178,1 miljoen euro naar 180 miljoen euro. Het bedrijf zegt een belangrijk gedeelte van de omzetdaling in landen zoals Turkije, Tunesië en Egypte te hebben kunnen opvangen door een groter aantal boekingen voor andere landen in het gebied van de Middellandse Zee. Ondanks de terreuraanslagen en andere politieke problemen zegt de toeristische groep, in tegenstelling tot sectorgenoten zoals Thomas Cook of Norwegian Cruise Line, zijn verwachtingen voor het hele jaar te handhaven.

De Nederlandse modeketen MS Mode vraagt het faillissement aan. Dat hebben de bewindvoerders van MS Mode bevestigd. De beslissing heeft alleen betrekking op de Nederlandse activiteiten van de keten. De winkels blijven vooralsnog gewoon open. Eerder vroeg de onderneming, die in Nederland honderddertig filialen telt, al uitstel van betaling. De aanvraag van het faillissement heeft volgens de bewindvoerders een technische achtergrond. Het bedrijf heeft immers geen geld meer om de salarissen te betalen, maar door de aanvraag van het faillissement kan het personeel door een overheidsinstelling worden uitbetaald. MS Mode, dochter van de holding Cool Investments, richt zich op vrouwen met een grotere maat.

In Rusland heeft de mededingingsautoriteit aan het internetbedrijf Google een boete van 438 miljoen roebel of 6 miljoen euro opgelegd. Google wordt ervan beschuldigd bij de verkoop van smartphones met het besturingsssyteem Android de toegang voor Russische applicatie-ontwikkelaars te hebben belemmerd. Google ontkent echter de beschuldiging van machtsmisbruik. Er werd lang onderhandeld over een minnelijke schikking, maar het bedrijf weigert schuld te bekennen. Het onderzoek kwam er na een klacht van de Russische marktleider Yandex. Google zegt nu dat het de beslissing van de Russische autoriteiten gaat bekijken, alvorens zich te beraden over mogelijke acties.

KBC Bank heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een winst gerealiseerd van 1,1 miljard euro. Dat betekende een daling met 60 miljoen euro tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 1,7 miljard euro naar 1,9 miljard euro. Johan Thijs, chief executive van KBC Bank, merkt op dat de omstandigheden bijzonder moeilijk blijven. De aanhoudend lage rentevoeten en de volatiliteit op de financiële markten vormen volgens Thijs een uitdaging voor alle financiële instellingen. De financiële groep kon wel profiteren van de verkoop van zijn belang in Visa Europa, wat KBC Bank 99 miljoen euro opleverde. De verzekeringsdivisie leed onder de slechte weersomstandigheden en overstromingen in België en Tsjechië.

Het Sydney Opera House, de populairste toeristische attractie in Australië, wordt de volgende zes jaar gerenoveerd. De staat New South Wales investeert naar eigen zeggen 202 miljoen Australische dollar of 139 miljoen euro in het complex. Er zullen aanpassingen komen in de concerthal, de foyer en de ingang. Het operagebouw, dat geregistreerd is als Unesco-werelderfgoed, ontvangt jaarlijks 8,2 miljoen bezoekers. Louise Herron, chief executive van het Opera House, verduidelijkte dat de renovaties van start gaan in mei volgend jaar en in fases zal worden uitgevoerd. De operatie wordt de grootste renovatie uit de geschiedenis van het gebouw, dat dateert uit de eerste helft van de jaren zeventig van de vorige eeuw.

De Duitse internetwinkel Zalando heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 916 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 25 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 30 miljoen euro naar 81 miljoen euro, ondanks een belangrijk aantal investeringen die het bedrijf heeft gedaan. Zalando voorziet voor dit jaar in totaal een investering van 200 miljoen euro, vooral in systemen die het modehuizen en winkels gemakkelijker moeten maken hun producten bij Zalando te verkopen. Het bedrijf zegt nu 18,8 miljoen actieve klanten te tellen. Daarmee zou het cliënteel op één jaar tijd met 2 miljoen consumenten verder zijn uitgebreid.

Onderzoekers in Duitsland en Groot-Brittannië hebben bij verschillende automerken een veiligheidslek gevonden in de automatische vergrendeling van personenwagen. In totaal zouden 100 miljoen euro zijn getroffen. De onderzoekers, onder leiding van Flavio Garcia en David Oswald van de Universiteit van Birmingham, maakten tijdens een conferentie in Austin in de Amerikaanse staat Texas dat hackers de mogelijkheid hebben om het veiligheidssysteem te omzeilen. De autoconstructeurs zouden te weinig paswoorden hebben gebruikt om hun systemen te beschermen. Onder meer Volkswagen, Citroën, Peugeot, Renault, Fiat, Opel, Nissan en Ford werden genoemd.

De Europese Commissie stelt een onderzoek in naar de aangekondigde fusie van de Amerikaanse chemiereuzen Dow Chemical en DuPont. De bedrijven hebben eerder deze zomer al gereageerd op voorlopige bezwaren die de Europese kartelautoriteiten tegenover de fusieplannen hadden geuit, maar ook dat heeft volgens de Europese Commissie de ernstige twijfels over de transactie niet weggenomen. Onder meer zal worden onderzocht of de fusie mogelijk negatieve gevolgen zou kunnen hebben op de concurrentie op de markt van de bestrijdingsmiddelen en zaden voor de landbouw en een aantal petrochemische producten. Het rapport van de Europese Commissie moet in december klaar zijn.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft met Egypte een akkoord bereikt over de voorwaarden voor een kredietfaciliteit van 12 miljard dollar voor het land. De financiële middelen moeten de Egyptische regering in staat stellen de economie van het land te hervormen. Het Internationaal Monetair Fonds noemt Egypte een sterke natie met grote opportiniteiten, maar wordt het land geconfronteerd met enkele problemen die snel moeten worden aangepakt. De Egyptische regering wil met hervormingen de economie stabiliseren en een sterke banengroei garanderen. Ook de sociale voorzieningen zouden worden versterkt. Ook de gezondheid van de overheidsfinanciën zouden worden versterkt.

De Amerikaanse supermarktketen Macy's heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,9 miljard dollar. Dat betekende een daling met 3,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel van 217 miljoen dollar naar 11 miljoen dollar terug. Het concern zegt druk te ervaren van de online verkoop. Daarbij werd bekend gemaakt dat in de Verenigde Staten honderd winkels zullen worden gesloten. Daarmee zal de keten zijn Amerikaans winkelnetwerk met 14 procent afslanken. De groep zegt zich in de toekomst te willen concentreren op de meest succesvolle locaties. De verkoop van vastgoed zal het bedrijf ook extra inkomsten bezorgen.

De Australische regering weigert een meerderheidsbelang in het grootste energienet van het land aan Chinese gegadigden te verkopen. Dat heeft Scott Morrison, Australisch minister van financiën, bevestigd. De Australische overheid heeft een belang van 50,4 procent in het energiebedrijf Ausgrid, maar wil die participatie verkopen. Het Chinese staatsconcern State Grid Corporation en Cheung Kong Infrastructure uit Hongkong zouden een bod van meer dan 10 miljard Australische dollar of 6,9 miljard euro op de participatie hebben gedaan, maar dat werd om veiligheidsredenen geweigerd. Ausgrid zou immers vitale diensten op gebied van communicatie en energie voor overheden en ondernemingen voorzien.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat in maart volgend jaar van start met vluchten op de Indiase stad Mumbai. De maatschappij zal vijf keer per week een vlucht tussen Brussels Airport en Chhatrapati Shivaji Airport in Mumbai voorzien. Dat heeft Brussels Airlines bekend gemaakt. De Indiase metropool betekent voor de Belgische maatschappij de intrede op de Aziatische markt. De nieuwe activiteit zou bij Brussels Airlines meer dan tweehonderd nieuwe banen opleveren. Sinds de Indiase maatschappij Jet Airways eind maart van Brussels Airport naar Schiphol in Nederland verhuisde, was er vanuit België met India geen rechtstreekse verbinding meer beschikbaar.

De Amerikaanse chipfabrikant Intel heeft het bedrijf Nervana Systems, gespecialiseerd in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Nervana Systems, gevestigd in San Diego, lanceerde onder meer een cloudsysteem waarmee klanten op afstand gebruik kunnen maken van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf, dat twee jaar geleden werd opgericht, werkt echter ook aan een speciale chip die zich puur richt op kunstmatige intelligentie. Die ontwikkeling zou volgend jaar op de markt moeten verschijnen. Intel zal de technologie van Nervana gebruiken om zich verder te richten op kunstmatige intelligentie

Meer Nieuws

09:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-08-16

Snoepfabrikanten kunnen op sympathie sociale media rekenen

In sociale media kunnen snoepfabrikanten op meer sympathie rekenen dan producenten van andere voedingswaren en dranken. Dat is de conclusie van een onderzoek van Netbase bij een groep Amerikaanse consumenten.

Lees Verder

http://www.broadwayworld.com/bwwgeeks/article/NetBase-Research-Shows-the-Beverage-Aisle-Gets-the-Most-Social-Love-But-Candy-is-Number-One-in-Our-Hearts-20160727

17:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kunst is een efficiënt wapen tegen stress

Op elk vaardigheidsniveau heeft kunst een milderende impact op het stressniveau. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Drexel University bij nagenoeg veertig personen tussen achttien en zestig jaar. De Amerikaanse onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat het niveau van het stresshormoon cortisol in het lichaam amper vijfenveertig minuten na de creatie van een kunstwerk een significante daling liet optekenen. De wetenschappers zeggen verwacht te hebben dat eerdere ervaringen met de creatie van kunst sterkere resultaten in de bestrijding zou opleveren, maar stelden vast dat in praktijk iedereen een even groot voordeel ervaart.

“De vaststelling van de studie is eigenlijk geen verrassing,” zegt onderzoeksleider Girija Kaimal, professor artistieke kunsttherapieën aan de Drexel University. “De conclusies weerspiegelen immers het kernidee van de kunsttherapie, waar wordt aangenomen dat iedereen zich creatief kan uiten en in staat in om zich in een ondersteunende omgeving artistiek te uiten. Wel hadden we verwacht dat de effecten sterker zouden zijn bij personen die eerder al artistieke ervaringen hadden opgedaan. Maar dat bleek niet met de realiteit in overeenstemming.” Bijna de helft van de proefpersonen erkende slechts een beperkte ervaring met kunst te hebben, maar bij 75 procent werden lagere cortisol-niveaus geregistreerd.

“Er kon wel een variatie worden vastgesteld in de daling van de cortisol-niveaus, maar daarbij kon geen correlatie met eerdere kunstervaringen worden genoteerd,” benadrukt Girija Kaimal. De deelnemers zelf maken gewag van een relaxerende ervaring en een daling van de angstigheid en de gejaagdheid. Ook werd gemeld dat de kunstactiviteit hielp om problemen in hun juiste perspectief te zien. Ongeveer 25 procent van de deelnemers toonde echter een verhoogd cortisol-niveau. Maar dat hoeft volgens Kaimal geen negatief signaal zijn, aangezien een bepaalde hoeveelheid cortisol noodzakelijk is om te functioneren.

“In het algemeen vertoont het cortisol het hoogste niveau tijdens de ochtend, aangezien daardoor de stimulans wordt gegeven om de dag aan te vatten,” verduidelijkt Kaimal. “Mogelijk heeft het cortisol ervoor gezorgd dat een aantal deelnemers door de kunst in een staat van opwinding en engagement raakt.”

Lees Verder

17:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kunst, stress, cortisol |  Facebook |

Bier blijft favoriete alcoholische drank van Amerikaanse bevolking

Bier blijft de favoriete alcoholische drank van de Amerikaanse bevolking. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Gallup. Ongeveer 43 procent van de Amerikaanse alcohol-consumenten zegt een voorkeur te hebben voor bier, gevolgd door wijn (32 procent) en sterke dranken (20 procent).

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/traditional/beer-remains-americans-favorite-alcoholic-beverage-69567/

17:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brutale werknemer besmet ook andere collega’s

Brutaal gedrag heeft op de werkvloer een besmettelijk karakter. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Michigan State University bij zeventig werknemers in de Verenigde Staten.

Lees Verder

http://msutoday.msu.edu/news/2016/how-incivility-spreads-in-the-workplace/

17:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cosmetica-consument verkiest website van merken

In de cosmetica-sector verkiezen vrouwelijke consumenten de websites van merken boven de online platformen van retailers. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent CCM Benchmark bij vrouwelijke consumenten in Frankrijk.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Most-Women-France-Buy-Cosmetics-Online/1014331#sthash.Pmr73TNa.dpuf

17:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Banksector biedt consument de beste webervaring

De banksector biedt aan consumenten de beste webervaring, gevolgd door kredietkaartbedrijven en verzekeraars. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Temkin Group bij tienduizend consumenten in de Verenigde Staten.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/these-companies-have-the-best-and-worst-web-experience-ratings-69551/

17:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Koppels met gelijkaardige drankgewoontes voelen zich gelukkiger

Gezamenlijke wijnmomenten zijn mogelijk één van de geheimen van een gelukkig huwelijk. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan bij nagenoeg drieduizend echtparen met vijftigplussers in de Verenigde Staten. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat koppels door een gezamenlijke wijnconsumptie zich op langere termijn ook gelukkiger voelen. Belangrijk blijkt volgens de wetenschappers vooral dat de twee partners in de relatie dezelfde drankgewoonte hebben. Koppels waar beide partners drinken of geheelonthouder zijn, bleken immers gelukkiger dan relaties waar slechts één partij alcohol consumeert.

“Er kan moeilijk een verklaring worden gevonden voor het verband tussen de gezamenlijke wijnconsumptie en het geluksniveau van de koppels,” zegt onderzoeksleider Kira Birditt, professor relatiewetenschappen aan de University of Michigan. “Misschien wordt de kwaliteit van het huwelijk beter wanneer de koppels meer vrije tijd kunnen samenbrengen. Wijn is dan ook misschien niet de enige factor in de hogere kwaliteit van de relatie.” Meer dan de helft van de respondenten gaf aan dat beide partners in de relatie wijn dronken. Mannen bleken in het algemeen meer wijn te drinken dan vrouwen.

Vooral bij vrouwen rezen echter problemen wanneer slechts één van de twee partners de gewoonte heeft te drinken. Ook vrouwen die wijn drinken, maar gehuwd zijn met een man die de drank laat, bleken minder gelukkig te zijn met hun huwelijk. De onderzoekers stelden tevens vast dat de partners het drankgedrag van hun wederhelft beïnvloeden, vooral wanneer de koppels ouder worden en gepensioneerd zijn. “Wanneer één partner beslist om te stoppen met drinken, zou ook de wederhelft dat voorbeeld moeten volgen,” zegt Kira Birditt nog.

Waarnemers wezen ook op de relatieve hoge frequentie van drankproblemen. Ongeveer 20 procent van de mannen en 6 procent van de vrouwen bleek met ernstige drankproblemen te worstelen. “Dat is een heel andere groep,” zegt Fred Blow, professor psychiatrie aan de University of Michigan. “Drankproblemen leiden vaak tot een gestoorde relatie met de partner.”

Lees Verder

16:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijn |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Britse gokbedrijf William Hill heeft het overnamebod van zijn concurrenten Rank Group en 888 Holding afgewezen. Dat heeft Hill bekend gemaakt. Hill zegt een grotere waarde te hebben dan het bedrag dat werd geboden. Rank Group en 888 Holding zouden hebben aangegeven 3,6 miljard pond te willen betalen voor het bedrijf. Aan de aandeelhouders van Hill was tevens een belang van 45 procent in het nieuwe fusiebedrijf beloofd. Het bod op William Hill past in de fusiegolf onder gokbedrijven, die al lange tijd aanhoudt. Daarbij werd onder meer vorig jaar de fusie tussen het Ierse Paddy Power en het Britse Betfair opgetekend. GVC Holding werd eigenaar van Bwin en Sportingbet.

Het personeel bij treinoperator Eurostar, die een verbinding met hogesnelheidstreinen tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland aanbiedt, heeft besloten tot een staking over te gaan. Dat heeft de National Union of Rail, Maritime and Transport Workers bekend gemaakt. De Britse vakbond merkt op dat het personeel een betere balans eist tussen werk en privéleven. Aangekondigd wordt dat de staking gespreid zal worden over twee verlengde weekends. Tijdens het weekend van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart wordt gedurende vier dagen het werk neergelegd. Een tweede stakingsactie van drie dagen, rond de Summer Bank Holiday in Engeland,  is gepland tijdens het laatste weekend van augustus.

Een beursgang van BioLogics, de medische divisie van Samsung, moet een bedrag van ongeveer 2,5 miljard dollar opleveren. Dat hebben een aantal waarnemers tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal bevestigd. De introductie van BioLogics op de beurs van Seoul zou gepland worden voor het vierde kwartaal van dit jaar. Voorzien zou zijn dat tussen 10 procent en 25 procent van de aandelen in de divisie naar de beurs wordt gebracht. Samsung maakte in april bekend plannen te hebben om BioLogics naar de beurs te brengen. BioLogics is een producent van biologische geneesmiddelen. De therapieën van het bedrijf kunnen tegen uiteenlopende aandoeningen, van kanker tot artritis, worden ingezet.

De olieproductie van Saudi-Arabië heeft tijdens de maand juli van dit jaar een gemiddeld niveau van 10,67 miljoen vaten per dag gerealiseerd. Daarmee werd een nieuw record bereikt. Dat blijkt uit documenten van de Organization of Petroleum Exporting Countries (Opec). De hogere productie zou moeten dienen om aan de hogere binnenlandse vraag te kunnen voldoen. Het vorige record dateert van juni vorig jaar, toen een gemiddelde productie van ruim 10,55 miljoen vaten per dag werd gemeld. Gedurende de zomerperiode neemt de energievraag in het Midden-Oosten altijd sterk toe, want de hitte zet de bevolking aan om de airconditioners in huizen en kantoren op maximale capaciteit te laten draaien.

Het Russische gasbedrijf Gazprom heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een winst van 362 miljard roebel of 5 miljard euro gerealiseerd, tegenover een positief resultaat van 382 miljard roebel tijdens dezelfde periode periode vorig jaar. Het bedrijf zegt getroffen te zijn door lagere gasprijzen en hogere kosten. De omzet steeg met ruim 5 procent tot 1,7 biljoen roebel. Gazprom wordt onder meer geconfronteerd met contracten waarbij de exportprijzen voor zijn gas gekoppeld zijn aan de olieprijzen, die echter al geruime tijd onder druk staan. De leveringen aan Europa werden weliswaar met 50 procent opgevoerd, maar dat effect werd gedeeltelijk teniet gedaan door ongunstige wisselkoersen.

Het Amerikaanse farmabedrijf Perrigo heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,48 miljard dollar. Dat betekende een daling met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 13 procent tot 278 miljoen dollar. De terugval wordt in grote mate toegeschreven aan de divisie Branded Consumer Healthcare (BCH), die de producten van Omega Pharma omvat en tot eind april door Marc Coucke werd geleid. De divisie boekte tijdens het tweede kwartaal een omzetdaling met 2 procent tot 394 miljoen dollar. De winst viel met 12 procent terug tot 187 miljoen dollar. Perrigo wijst erop dat de reorganisatie van de divisie nog steeds verder wordt doorgezet.

De holding Dexia heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettoverlies geboekt van 200 miljoen euro, tegenover een winst van 4 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dexia wijst daarbij echter op de moeilijke marktomstandigheden, waarbij vooral gewag wordt gemaakt van de brexit. De resultaten weerspiegelen volgens Wouter Devriendt, gedelegeerd bestuurder van Dexia, eens te meer de bijzonder volatiele omgeving waarin de afwikkeling van de groep verloopt. Door de veranderingen op de markt groeide de balans van Dexia wel opnieuw met 5,6 miljard euro aan tot een totaalbedrag van 235,9 miljard euro. Devriendt zegt verder dat het risicoprofiel van de activa verder kon worden afgebouwd.

Het sociale netwerkbedrijf Twitter wil een kwart van zijn hoofdkantoor in San Francisco verhuren. De onderneming maakt een moeilijke periode door en moet zijn personeelsbestand onder controle houden. Daardoor heeft Twitter op dit ogenblik in zijn hoofdkantoor een overschot aan ruimte. Er zouden huurders worden gezocht voor een totale oppervlakte van 7.300 vierkante meter. Daardoor hoopt Twitter zijn kosten te kunnen drukken. Twitter verloor in een jaar tijd een derde van zijn beurswaarde en ziet zijn omzetgroei teruglopen. Eind vorig jaar werd ongeveer 8 procent van het personeel afgedankt. Steeds meer bedrijven in Silicon Valley proberen hun overtollige kantoorruimte te verhuren.

In Brazilië heeft de senaat met een ruime meerderheid gestemd voor de start van de afzettingsprocedure voor president Dilma Rousseff, die eerder al werd geschorst. Politieke tegenstanders beschuldigen Rousseff van fraude met de staatsbegroting, in een poging om opnieuw te worden verkozen. Eerder steunde ook een ruime meerderheid van de volksvertegenwoordigers de start van de afzettingsprocedures. In de kringen rond Rousseff wordt gewag gemaakt van een staatsgreep. Als Rousseff definitief uit haar ambt wordt gezet, zal interim-president Michel Temer de rest van haar termijn de functie van staatshoofd vervullen. Eind augustus wordt een definitieve uitspraak verwacht.

Verzekeraar Ageas heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een verlies geboekt van 67 miljoen euro, tegenover een winst van 469 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het verlies moet worden toegeschreven aan een schikking van bijna 900 miljoen euro die de verzekeraar met gedupeerde beleggers van Fortis werd getroffen. De winst uit de verzekeringsactiviteiten nam echter met meer dan 20 procent toe tot 608 miljoen euro. Een verkoop van activiteiten in Hongkong bracht een bedrag van meer dan 400 miljoen euro op. De premie-inkomsten van de verzekeraar stegen met 10 procent tot 18,3 miljard euro. Daarbij werden naar eigen zeggen vooral sterke prestaties opgetekend in België en Azië.

Het Britse olieconcern British Petroleum (BP) is op zoek naar een overnemer van zijn belang in de Chinese joint-venture Secco. De Britse groep heeft een belang van 50 procent in Secco, een raffinaderij in Caojing bij Shanghai. Mogelijk kan de particiaptie worden verkocht aan China Petroleum & Chemical Corp (Sinopec), dat eveneens een belang van 50 procent heeft in de raffinaderij. Sinopec zegt echter nog geen definitieve beslissing te hebben genomen. Secco is de grootste olieraffinaderij van China. De bouw van het complex vergde een investering van 2,7 miljard dollar. Het belang van British Petroleum zou inmiddels een bedrag tussen 2 miljard dollar en 3 miljard dollar waard zijn.

De Nederlandse optiekholding GrandVision - het moederbedrijf van ketens zoals Pearle en EyeWish - heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 1,7 miljard euro. Dat betekende een stijging met 3,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Indien echter geen rekening wordt gehouden met de impact van ongunstige wisselkoersen, zou een groei met 6,7 procent zijn opgetekend. Ongeveer de helft van die stijging zou te danken zijn aan overnames. De winst van GrandVision steeg met 7,9 procent tot 117 miljoen euro. De grootst groei werd opgetekend op de Amerikaanse en Aziatische markt, waarbij vooral goede prestaties werden gemeld in Mexico en Turkije.

Voedingsmiddelenconcern Kraft Heinz heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6,8 miljard dollar. Dat betekende een daling met 4,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Die daling is in belangrijke mate te wijten aan een ongunstige invloed van de dure dollar. Indien met die negatieve wisselkoersen geen rekening wordt gehouden, zou nog een achteruitgang met 0,5 procent zijn gemeld. Het bedrijf boekte echter een nettowinst van 770 miljoen dollar, nadat tijdens het tweede kwartaal vorig jaar een verlies van 344 miljoen dollar was geleden. Bernardo Hees, chief executive van het concern, zegt dat de integratie tussen Kraft en Heinz zijn vruchten afwerpt, maar nog lang niet is afgerond.

Het Duitse concern Beiersdorf, producent van verzorgingsmiddelen, heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,36 miljard euro. Dat betekende een daling met 1,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Indien echter geen rekening wordt gehouden met ongunstige wisselkoersen, zou een omzetgroei met 2,8 procent zijn gerealiseerd. De winst steeg van 348 miljoen euro naar 364 miljoen euro. Stefan Hedenreich, chief executive van Beiersdorf, wijst erop dat de omzet tijdens de eerste jaarhelft werd afgeremd door ongunstige wisselkoersen en tegenvallende prestaties van het merk Tesa. Daarentegen lieten de merken Nivea, Eucerin en La Prairie goede prestaties optekenen.

Het Duitse bedrijf Adidas, producent van sportartikelen, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 291 miljoen euro. Dat betekende bijna een verdubbeling tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 13 procent naar 4,4 miljard euro. Volgens Herbert Hainer, topman van Adidas, ligt het merk op koers om dit jaar records te breken. In Noord-Amerika, waar een omzetgroei met 26 procent werd geboekt, wint Adidas steeds meer terrein op marktleider Nike. De Chinese markt kende met een toename van 30 procent echter de grootste groei. Adidas kan dit jaar profiteren van grote sportevenementen. Ook kocht de Britse voetbalclub Chelsea zijn contract vroegtijdig af.

Lees Verder

09:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-08-16

Politieke campagnes tonen best waardering voor tegenstander

In een politieke campagne loont het niet altijd om zijn tegenstander eindeloos aan te vallen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Modena in Italië bij nagenoeg honderd studenten.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-flattering-rivals-gains-politicians-votes.html

17:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hogere weddes leiden niet altijd tot een groter geluksgevoel

Hogere weddes leiden niet altijd tot een groter geluksgevoel. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf EventBoard bij een groep Amerikaanse werknemers. Meestal wordt ook opgemerkt dat de werkgever weinig interesse toont voor het geluksgevoel van zijn personeel.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/survey-higher-wages-do-not-equal-happiness.html

17:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eén slechts ervaring vaak voldoende om klant te verliezen

Meer dan één op drie consumenten dreigt al na één slechte ervaring met een merk naar de concurrentie over te stappen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Optimizely bij duizend consumenten in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/83-of-online-shoppers-abandon-purchase-at-checkout.html

17:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Betrokkenheid bij sociaal conflict vaak gedreven door competitie

Een groot gedeelte van de populatie die betrokken is bij een sociaal conflict, door competitie worden gedreven. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de University of Zaragoza in Spanje.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-08-large-percentage-people-social-conflict.html

17:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Technische onderlegde consumenten vaker slachtoffer van identiteitsdiefstal

Steeds vaker worden technisch onderlegde consumenten het slachtoffer van identiteitsdiefstal. Dat blijkt uit een onderzoek van het bedrijf Experian bij slachtoffers van online fraude in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.bbc.com/news/business-36964435

17:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uitgevers rekenen vooral op mobiele platformen en video

Voor uitgevers worden mobiele platformen en video dit jaar de belangrijkste omzetpijlers. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf America Online (AOL).

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/publishers-say-mobile-and-video-will-be-top-revenue-drivers.html

17:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hotels halen meeste waarde uit eigen websites

Hotels halen meer waarde uit hun eigen websites dan uit hun aanwezigheid op de platformen van externe partijen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf SiteMinder.

Lees Verder

http://www.hotelnewsresource.com/article90573.html

17:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

China dreigt ermee zijn miljardeninvesteringen in Groot-Brittannië terug te schroeven indien de geplande kerncentrale van Hinkley Point in Engeland zou worden geschrapt. Vorig Brits premier David Cameron had voor de bouw van de centrale, die 18 miljard pond zou kosten, een akkoord gesloten met Electricité de France (EDF) en China General Nuclear Power Group (CGN). Het Chinese bedrijf zou één derde van de kosten dragen. Huidig Brits premier Theresa May heeft de definitieve beslissing over de bouw van de centrale echter uitgesteld. May zou teveel inmenging van China vrezen. China heeft echter voor bijna 50 miljard euro aan contracten lopen in Groot-Brittannië en dreigt die projecten stil te leggen.

De projectontwikkelaar Bart Versluys en het gokbedrijf Golden Palace willen het contract voor de bouw van het nieuwe casino van Middelkerke bij de Raad van State aanvechten. Het project werd aan de bouwgroep Willemen en het casinobedrijf Napoleon Games toegewezen, maar daarbij is volgens Versluys en Golden Palace gebruik gemaakt van illegale procedures. Gevraagd wordt dat de procedure nietig wordt verklaard en de aanbesteding van de opdracht helemaal opnieuw wordt gestart. De bouw van het nieuwe casino is één van de meest prestigieuze vastgoedprojecten aan de Belgische kust. De kostprijs wordt geschat op 30 miljoen euro tot 35 miljoen euro. De werken zouden volgend jaar starten.

Het biotechbedrijf Ablynx heeft positieve resultaten gemeld voor klinische tests met vobariluzumab, een nieuw middel voor de behandeling van reuma. Eerdere tests hadden al positieve resultaten laten uitschijnen, maar die werden nu nog verder bevestigd. Opgemerkt wordt dat 49 procent van de patiënten na vierentwintig weken vrij van symptomen waren. Bij een controlegroep patiënten, die een placebo kregen toegediend, bleek na diezelfde periode slechts 17 procent symptoomvrij. Tevens wordt aangevoerd dat het middel veilig kan worden toegediend. Er moet nu worden gewacht op de reactie van AbbVie, de Amerikaanse partner van Ablynx, die voor eind dit jaar een beslissing over een licentie moet nemen.

De Duitse autobouwer Volkswagen moet in Italië vanwege bedrog bij emissies een boete van 5 miljoen euro betalen. De autobouwer bracht immers sinds zeven jaar auto’s op de Italiaanse markt die zijn uitgerust met misleidende software, waarmee emissietesten gemanipuleerd konden worden. Volgens de Italiaanse autoriteiten heeft Volkswagen zijn professionele zorgtaak verwaarloosd. Tevens wordt opgemerkt dat Volkswagen heeft gelogen tegen consumenten, die mogelijk een andere auto zouden hebben gekocht wanneer de correcte emissiewaarden bekend waren geweest. In totaal werden in Italië bijna 650.000 wagens met de bedrieglijke software verkocht.

De Belgische groep Doyen, verdeler van onderdelen voor de automarkt, wordt overgenomen door zijn Franse sectorgenoot Groupe Autodistribution. Opgemerkt wordt dat de twee bedrijven geografisch elkaar goed aanvullen. Doyen, dat tot nu toe is handen was van de familiale groep Soreille, is vooral actief in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Groupe Autodistribution heeft niet alleen activiteiten in eigen land, maar ook in Polen. Doyen zegt dat het samengaan met een grotere partner zoals Groupe Autodistribution voor de nodige schaalgrootte zorgt om concurrentieel te blijven. Groupe Autodistribution werd vorig jaar door Bain Capital overgenomen van Towerbrook Capital.

Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Pharming gaat de commerciële rechten van het middel Ruconest in Noord-Amerika terugkopen van Valeant Pharmaceuticals. Met de transactie is een totaalbedrag gemoeid van 125 miljoen dollar. Dat heeft Pharming bekend gemaakt. Ruconest is een middel dat door Pharming werd ontwikkeld voor de behandeling van acute zwellingen van zacht weefsel en is in de Verenigde Staten en Europa door de autoriteiten goedgekeurd. De transactie moet in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond. In een toelichting geeft Pharming aan dat het bedrijf de marketing van Ruconest beter in eigen handen kan uitvoeren dan bij een groot bedrijf zoals Valeant.

Het Belgische postbedrijf Bpost heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 81,4 miljoen euro. Dat betekende een daling met 2,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 1 procent tot 591,9 miljoen euro. Op de binnenlandse pakketmarkt werd een groei met 18,3 procent opgetekend. Bij de binnenlandse brievenpost was een daling met 3,8 procent gemeld, maar dat resultaat was beter dan werd verwacht. De betere volumes werden echter tenietgedaan door de lagere vergoeding die het bedrijf van de overheid ontvangt voor onder meer het krantencontract. Het bedrijf zou dit jaar 261 miljoen euro ontvangen voor het krantencontract. Dat is een daling met 26,8 miljoen euro.

Het Amerikaanse bedrijf Vail Resorts, uitbater van skicentra in de Rocky Mountains, neemt zijn Canadese rivaal Whistler Blackcomb Holdings over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,06 miljard dollar. Vail nam de voorbije jaren al verscheidene Amerikaanse skicentra over. Daardoor kunnen aan de klanten abonnementen voor meerdere locaties worden aangeboden. Na het volgende winterseizoen zou ook Whistler in de skipas van Vail Resorts worden opgenomen. Het Canadese centrum is één van de meest succesvolle skigebieden van Noord-Amerika. Whistler heeft vorig jaar ongeveer twee miljoen bezoekers ontvangen. Het centrum realiseerde een jaaromzet van 241 miljoen dollar.

Het parkeerbedrijf Q-Park is op zoek naar een overnemer. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Nederlandse krant De Telegraaf bevestigd. Q-Park is de grootste eigenaar van parkeergarages in België en Nederland. Het parkeerbedrijf werd in het midden van de jaren negentig opgericht door ondernemer Ward Vleugels en vastgoedgroep ING Real Estate. Nadien stapten nog enkele financiële partners in het parkeerbedrijf. Een gedeelte van die partijen zou nu echter zijn belang willen verkopen. Q-Park heeft in Antwerpen en Brussel telkens acht garages in portefeuille. Ook bij Charleroi Airport heeft het bedrijf vier garages. De waarde van Q-Park wordt geraamd op verscheidene honderden miljoenen euro.

De Nederlandse rekruteerder Randstad neemt het Amerikaanse online wervingsplatform Monster Worldwide over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 390 miljoen euro. Monster kampt door de zware concurrentie op de Amerikaanse thuismarkt al verscheidene jaren met een krimpende omzet. Getracht wordt om die problemen op te vangen met een grotere aanwezigheid op sociale media, maar dat leverde tot nu toe weinig resultaten op. Ook tijdens het tweede kwartaal diende door een sterke afboeking een verlies van 124 miljoen dollar geboekt te worden. De omzet viel met 10 procent terug tot 151 miljoen dollar. Door de overname wil Randstad zijn online activiteiten verder versterken.

Het Belgische modeconcern JBC Groep heeft een samenwerkingsverband gesloten met de Nederlandse online winkel Bol.com. Daardoor kan de modeketen zijn kindercollectie op het Nederlandse platform aanbieden. De samenwerking biedt JBC Groep uitzicht op klanten die met de eigen winkels of webshop niet kunnen worden bereikt. Ook biedt Bol.com het Belgische concern toegang tot de Nederlandse markt, waar JBC Groep op dit ogenblik geen winkels heeft en ook de webshop nog steeds niet bekend is. Bol.com ontvangt een vaste vergoeding van 99 cent per transactie, plus een commissie van 12 procent op de verkoopprijs. De winkels van JBC Groep worden belangrijke distributiecentra voor de online aankopen.

De brexit zal naar verwachting vooral een negatieve impact hebben op de vijftien oorspronkelijke lidstaten van de Europese Unie. Daarentegen zullen Noord-Amerika, het Midden-Oosten en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten nauwelijks een nadelige invloed ervaren. Dat blijkt uit een rapport van het Duitse Ifo Institute op basis van een enquête bij meer dan zevenhonderd deskundigen in meer dan honderd landen. Er wordt aan toegevoegd dat op middellange termijn een dempend effect op alle economieën van de Europese Unie moet worden verwacht. Ook de voormalige kolonieën en mandaatgebieden van Groot-Brittannië kunnen volgens het rapport op korte en middellange termijn een lichte terugval ervaren.

Torrentz, een van de grootste torrentzoekmachines ter wereld, heeft de activiteiten stopgezet. De site werd dertien jaar geleden gelanceerd en kon worden gebruikt om torrentbestanden op andere platformen te doorzoeken. Torrentz plaatste zelf geen torrentbestanden online. Het is onduidelijk waarom de site is gestopt. De eigenaar wenste geen verdere informatie over de beslissing te geven. De voorbije jaren zijn steeds meer torrentwebsites onder druk van auteursrechtenorganisaties offline gegaan. Onlangs zette ook KickassTorrents de activiteiten stop. De vermeende oprichter werd in Polen wegens auteursrechtenschending en witwaspraktijken gearresteerd. De Verenigde Staten hebben zijn uitlevering gevraagd.

In Colombia heeft de gerechtelijke politie maffiabaas Luis Hernandez opgepakt. Dat heeft Jorge Nieto, chef van de Colombiaanse politie, gemeld. Volgens Nieto kon door de arrestatie van Hernandez, één van de meest gezochte misdadigers van het land, opnieuw een belangrijke slag worden toegebracht aan de drugshandel. Nieto wees er daarbij op dat Hernandez gedurende meer dan vijftien jaar één van de centrale figuren van het misdaadkartel Los Urabenos is geweest. De maffiabaas wordt beticht van drugshandel, afpersing, illegale mijnbouw en moord. Los Urabenos is ontstaan in kringen van rechtse paramilitairen en is één van de machtigste misdaadorganisaties van Colombia.

In Rusland starten de kartelautoriteiten een onderzoek naar vermeende prijsafspraken bij grote verkopers van de iPhones van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple. Dat heeft de Russische overheid bekend gemaakt. Volgens de autoriteiten kon worden vastgesteld dat de smartphones bij veel verkooppunten in Rusland voor exact dezelfde prijs worden aangeboden. Dat is volgens de overheid een belangrijke indicatie van mogelijke prijsafspraken. Naar verluidt zou ook worden onderzoek in hoeverre Apple zelf betrokken zou zijn geweest bij de afspraken op de Russische markt. Het Amerikaanse bedrijf zegt in een reactie echter alle aantijgingen te ontkennen. Benadrukt wordt dat alle verkopers zelf over de prijs beslissen.

Meer Nieuws

08:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-16

Ook orang-oetan is in staat om zijn stem te controleren

Een orang-oetan is in staat om zijn stem te controleren. Daarin kan een aanwijzing worden gevonden van de beginnende evolutie van de menselijke stem. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Durham University.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/du-vci072616.php

16:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Smartphone wordt meer dan tweeduizend keer per dag beroerd

Een bezitter van een smartphone beroert het apparaat gemiddeld 2.617 keer per dag. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Dscout bij nagenoeg honderd gebruikers van smartphones die met het besturingssysteem Android waren uitgerust.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/Android-Users-Constantly-Touch-Their-Smartphones/1014272

16:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Touchscreen beïnvloedt voedingskeuze consument

Een touchscreen kan een belangrijke impact hebben op de voedingskeuze van de consument. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-07-food-screen-choices.html

16:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Estland en Zuid-Korea wereldwijde marktleiders in digitale training

Estland en Zuid-Korea zijn wereldwijd marktleider in digitale training. Dat is de conclusie van een onderzoek van de groep Barclays. Op de derde plaats staat Zweden, gevolgd door Groot-Brittannië. China en de Verenigde Staten delen de vijfde plaats.

Lees Verder

http://www.hrmagazine.co.uk/article-details/only-38-of-uk-employers-offer-digital-skills-training

16:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |