27-08-16

Bezit vuurwapen verhoogt het riscio op zelfmoord

Het bezit van vuurwapens verhoogt duidelijk het risico op zelfmoorden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

https://ucrtoday.ucr.edu/36376

09:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Multiculturele literatuur biedt dieper inzicht in andere maatschappijen

Multiculturele literatuur kan een dieper inzicht bieden in maatschappijen met andere structuren. Dat zegt Paula Moya, professor Engels aan de Stanford University.

Lees Verder

http://news.stanford.edu/2016/05/05/close-reading-multicultural-literature-expands-racial-literacy-stanford-scholar-says/

09:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Maakt baan in horeca normaal gezinsleven moeilijk?

Een baan in de horeca maakt een normaal gezinsleven bijzonder moeilijk. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Tulane University bij een groep van veertig barmannen en barvrouwen in de Amerikaanse stad New Orleans.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-08/asa-baf081616.php

09:41 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Prijsbepaling moet naar instelling consument kijken

Bedrijven moeten bij het bepalen van hun prijzen vooral kijken naar de inspanningen die de potentiële klant overweegt om de beste aankoop te kunnen realiseren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Washington University.

Lees Verder

https://source.wustl.edu/2016/08/buying-high-vs-bargain-hunting/

09:41 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het online boekingbedrijf TripAdvisor heeft het bedrijf Citymaps, gevestigd in New York, overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Citymaps biedt zijn gebruikers de kans om elkaar interessante locaties op toeristische bestemmingen in de hele wereld te signaleren. Het platform van Citymaps biedt consumenten de mogelijkheid originele bezienswaardigheden te ontdekken, langs toeristische plekken te navigeren en favoriete bestemmingen met vrienden te delen. Citymaps werd zes jaar geleden opgericht door Elliot Cohen en telt inmiddels ongeveer één miljoen gebruikers. TripAdvisor zegt met de overname de beleving van zijn gebruikers nog verder te willen versterken.

De Britse zender Independent Television (ITV) gaat op zaterdag zijn ochtendprogramma tussen halftien en halfelf onderbreken. Op het televisiescherm verschijnt tijdens die periode een boodschap die het publiek moet aanzetten te gaan sporten. Het initiatief vormt een onderdeel van een campagne van de Britse staatsloterij, die de bevolking met verschillende evenementen tot meer lichaamsbeweging wil aanzetten. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de voorbije Olympische Spelen, die voor Groot-Brittannië bijzonder succesvol zijn gebleken. Volgens waarnemers moet echter getwijfeld worden of het initiatief van de televisiezender de bevolking tot een intensieve activiteit zal kunnen aanzetten.

Het Havenbedrijf Antwerpen gaat bij de Nederlandse Raad van State in beroep tegen het geplande traject van de kabels die de productie van het offshore windturbinepark bij Borssele in Zeeuws-Vlaanderen aan land moeten brengen. Het Antwerpse havenbestuur zegt dat het traject, dat door het drukst bevaren gebied van de Westerschelde loopt, de scheepvaart aan mogelijke gevaren zou kunnen blootstellen. Bovendien is het traject volgens het Antwerpse havenbestuur ook onverenigbaar met de Scheldeverdragen die midden vorig decennium werden afgesloten. Opgemerkt wordt dat voor het traject verschillende alternatieven kunnen worden aangereikt, maar werden die mogelijkheden nooit onderzocht.

Verzekeraar Ethias heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 282 miljoen euro, tegenover een verlies van 111 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De winst werd wel opgevoerd door een bedrag van 204 miljoen euro dat kon worden gerecupereerd in een geschil met de financiële autoriteiten in een geding over pensioenverzekeringen. Tegelijkertijd wordt opgemerkt dat 52 miljoen euro diende geïnvesteerd te worden in een eindeloopbaanplan. De verzekeraar boekte in totaal bijna 1,44 miljard euro inkomsten. Dat betekende ongeveer een status-quo tegenover de eerste zes maanden vorig jaar.

De Amerikaanse pizzaketen Domino’s is in Nieuw-Zeeland gestart met het gebruik van drones voor de levering van bestellingen bij klanten. Een eerste demonstratie vond recent plaats in Auckland. Later dit jaar zal een uitgebreid proefproject worden gelanceerd. Daarbij wordt samengewerkt met het het dronebedrijf Flirtey. De drones zouden bestellingen binnen een straal van tien mijl kunnen leveren. Beide partijen zeggen de inzet van drones ook in andere landen te bestuderen. Daarbij wordt ook gewag gemaakt van eventuele leveringen in België en Nederland. Nieuw-Zeeland was vorig jaar de eerste natie die aan commerciële partijen de toelating gaf goederen met drones te leveren.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een winst gerealiseerd van 2,8 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 15,9 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. De inkrimping is onder meer te wijten aan een daling van het aantal reizigers. In totaal werden tijdens de eerste helft van dit jaar 115,8 miljoen reizigers vervoerd. Dat betekende een daling met 0,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er wordt daarbij verwezen naar de stakingsacties  in januari, mei en juni en de naweeën van de aanslagen in Parijs en Brussel. Ook bij de internationale reizigers was er, door de afsplitsing van Thalys, een daling met 26,3 procent tot 1,4 miljoen ritten.

Netbeheerder Elia heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 86,5 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 94 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. Bij de Belgische divisie Elia Transmission werd een toename met bijna 20 procent tot 41 miljoen euro gemeld. De Duitse afdeling 50Hertz, die begin dit decennium werd overgenomen, registreerde daarentegen een inkrimping met 13 procent tot 43,6 miljoen euro. Daarbij wordt onder meer gewezen naar omvangrijke onderhoudswerken aan het Duitse netwerk. Er is in Duitsland nog wel een investeringsplan van 9 miljard euro voorzien. De omzet steeg met 3,2 procent tot 405 miljoen euro.

De textielgroep Sioen heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 180,3 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Ongeveer een derde van die toename moet worden toegeschreven aan de overname van het Italiaanse bedrijf Fontana. De nettowinst steeg van 11,5 miljoen euro naar 13,9 miljoen euro. De grootste omzetgroei werd opgetekend door de divisie coatings, die de inkomsten met 8,7 procent liet optekenen. De divisie coatings, de grootste activiteit van Sioen, registreerde een omzetgroei met 11,4 procent, maar daarin zit wel de overname van Fontana vervat. De afdeling apparel noteerde een daling met 3,4 procent.

Het bedrijf Deceuninck, fabrikant van ramen en deuren in kunststof, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 330,2 miljoen euro. Dat betekende een daling met 5,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 4,7 miljoen euro naar 13,1 miljoen euro. Francis Van Eeckhout, chief executive van Deceuninck, stelde tevreden te zijn over de resultaten van het bedrijf, maar merkte tevens op aandachtig te blijven voor de ontwikkelingen in een aantal belangrijke markten, zoals Turkije of Rusland. In Turkije kon nog wel een omzetgroei met 10,5 procent worden gerealiseerd, maar in Rusland diende een terugval met 2,6 procent worden gemeld.

Schuimrubberproducent Recticel heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 686 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 2,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar werd een groei met 0,6 procent opgetekend, maar tijdens het tweede kwartaal werd een versnelling tot 5,1 procent genoteerd. Opgemerkt wordt dat alle divisies aan de omzetgroei hebben bijgedragen. De grootste stijging werd opgetekend in de divisie slaapcomfort, waar de inkomsten met 7,3 procent stegen. Ook de afdeling isolatie kende een omzetgroei met 5,7 procent. De nettowinst steeg van 5 miljoen euro naar 15,5 miljoen euro.

Er is bij de verkoop van Omega Pharma geen enkele onregelmatigheid gebeurd. Dat heeft ondernemer Marc Coucke, oprichter van Omega Pharma, gezegd. Marc Coucke en het ondernemingsfonds Waterland hebben Omega Pharma aan het Amerikaanse concern Perrigo verkocht voor een bedrag van 3,6 miljard euro. Perrigo vindt nu echter dat er teveel betaald werd voor Omega Pharma, dat de verkoopcijfers volgens het Amerikaanse bedrijf kunstmatig zou hebben opgedreven. Een schadeclaim zou echter kunnen oplopen tot 247 miljoen euro. Volgens Marc Coucke probeert Perrigo met de aantijgingen alleen maar een akkoord te vinden om een gedeelte van de aankoopprijs te recupereren.

De samensmelting van de bierproducenten AB InBev en SABMiller zal bij de fusiegroep de volgende drie jaar ongeveer 5.500 arbeidsplaatsen kosten. Daardoor zal het gezamenlijke personeelsbestand met ongeveer 3 procent worden afgeslankt. Dat hebben beide bedrijven bevestigd. De operatie vormt een onderdeel van de kostenbesparing die door synergieën zouden kunnen worden gegenereerd en die zou oplopen tot een totaal van 1,4 miljard dollar. De personeelsreductie zal naar eigen zeggen geleidelijk en in verschillende fases verlopen. Het is niet bekend welke divisies door de afslanking zouden worden getroffen. De Belgische divisie van AB InBev zou niet door de operatie worden geraakt.

Acteur Dwayne Johnson was het voorbije jaar de best betaalde acteur van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van het magazine Forbes. Johnson verzamelde vorig jaar 64,5 miljoen dollar dankzij films zoals San Andreas en Furious. Johnson verdrijft na drie Robert Downey van de eerste plaats. Johnson gaat in de nieuwe rangschikking Jackie Chan (61 miljoen dollar), Matt Damon (55 miljoen dollar), Tom Cruise (53 miljoen dollar) en Johnny Depp (48 miljoen dollar). Jennifer Lawrence is met een bedrag van 46 miljoen dollar de eerste vrouw in de ranglijst. Vastgesteld werd dat achttien mannelijke acteurs meer dan 20 miljoen dollar verdienden. In die loonschaal zijn daarentegen slechts vier vrouwen te vinden.

In Bolivia is Rodolf Illanes, onderminister van binnenlandse zaken, door stakende mijnwerkers ontvoerd en vermoord. Illanes werd ontvoerd tijdens onderhandelingen over de klachten van de mijnwerkers. Een dag eerder waren twee mijnwerkers door de politie doodgeschoten. Een medewerker van Illanes wist te ontsnappen en werd opgenomen in een ziekenhuis in de hoofdstad La Paz. Een honderdtal mijnwerkers zijn gearresteerd. De mijnwerkers voeren al geruime tijd actie tegen een nieuwe mijnbouwwet. De Boliviaanse mijnbouw werd tien jaar geleden genationaliseerd. De mijnwerkers eisen echter het recht voor privébedrijven te kunnen werken en willen een sterkere vakbondswerking.

In Brazilië is voormalig socialistisch president Luiz Inácio Lula da Silva wegens passieve corruptie en witwaspraktijken in beschuldiging gesteld. Net zoals zijn opvolgster Dilma Rousseff, die inmiddels het onderwerp is van een afzettingsprocedure, wordt Lula da Silva ervan beticht betrokken te zijn bij een corruptieschandaal bij het Braziliaanse olieconcern Petrobras. De inbeschuldigingstelling van Lula moet nog wel door het parket worden geformaliseerd. Ook Marisa Leticia Lula, de vrouw van de gewezen president, is samen met nog drie andere personen in beschuldiging gesteld wegens de illegale aankoop van een appartement en een familiaal landhuis.

Meer Nieuws

09:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-08-16

Modesector haalt veel profijt uit integratie met sociale media

In de modesector gaat de grootste interesse naar applicaties die een integratie met sociale media stimuleren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Manchester.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-people-fashion-apps.html

18:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mediterraan dieet kan cognitieve aftakeling afremmen

Een mediterraan dieet kan de cognitieve aftakeling afremmen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Technology Melbourne.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160809145258.htm

18:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |