26-08-16

Eigen inschattingen hebben impact op uiteindelijke levensverwachtingen

De eigen inschattingen hebben een impact op de uiteindelijke levensverwachting. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Columbia University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160824135319.htm

18:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fysieke kwalen tasten superieur geluksgevoel ouderen niet aan

Ondanks fysieke kwalen, tonen oudere volwassenen zich vaak gelukkiger dan jongere generaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

https://health.ucsd.edu/news/releases/Pages/2016-08-24-older-adults-happier-despite-physical-ailments.aspx

18:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bij muzikanten hebben vrouwen de kortste levensverwachting

In tegenstelling tot de algemene populatie, hebben in de muziek vrouwen gemiddeld een kortere levensverwachting dan mannen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Sydney en de University of New South Wales.

Lees Verder

http://theconversation.com/no-reason-for-livin-early-death-in-female-popular-musicians-61162

18:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale netwerking lijkt een aangeboren gedrag

Sociale netwerking lijkt een aangeboren gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter bij een populatie krekels in Noord-Spanje, die sinds het midden van het voorbije decennium werden bestudeerd.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-nature-nurture-cricket-social-networks.html#jCp

18:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opkomende markten dragen groei smartphonemarkt

De groei van de wereldwijde smartphonemarkt wordt vooral gedragen door China en andere groeimarkten. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Gesellschaft für Konsumforschung (GfK).

Lees Verder

http://www.warc.com/Content/News/Emerging_markets_fuel_smartphone_sales.content?ID=f679fef4-407d-4050-81e9-0fac199d0032

18:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Singapore heeft het bedrijf NuTonomy een zelfrijdende taxi in dienst genomen. Daarmee boekt de Aziatische stadsstaat een wereldwijde primeur. In eerste instantie wordt gestart met een vloot van zes wagens, die actief zijn in een gebied van zes vierkante kilometer. Er rijdt wel nog altijd een technicus als passagier mee om in geval van nood te kunnen ingrijpen. De taxi’s, die werden geleverd door Renauld en Mitsubishi, bedienen voorlopig ook alleen bepaalde haltes. Over de duur van de testperiode werd geen informatie verstrekt. Tegen eind dit jaar zou de omvang van de vloot moeten worden verdubbeld, terwijl tegelijk ook meer haltes in het project zouden moeten worden opgenomen.

Het Waalse farmabedrijf Ion Beam Applications (IBA), gespecialiseerd in protontherapie, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 145,1 miljoen euro. Dat betekent een stijging met 19,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 14,5 miljoen euro naar 8,3 miljoen euro, maar de eerste zes maanden van vorig jaar kon wel worden geprofiteerd van een aanzienlijk pakket eenmalige inkomsten. Het orderboek nam met 15 procent toe tot 348,6 miljoen euro. De cijfers tonen volgens Olivier Legrain, chief executive van het Waalse bedrijf, de grote wereldwijde interesse voor protontherapie en vooral voor de compacte variant van de onderneming.

De Amerikaanse juweliersketen Tiffany tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 932 miljoen dollar. Dat betekent een daling met 6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Bij de vergelijkbare omzet diende een daling met 8 procent worden gemeld. De nettowinst steeg daarentegen met 1 procent naar 106 miljoen dollar. Indien evenwel rekening wordt gehouden met een bijzondere last vorig jaar, zou een winstdaling met 5 procent zijn gemeld. Het bedrijf diende al zeven kwartalen op rij een dalende omzet te melden. Vooral Chinese toeristen bleken minder bereid in juwelen te investeren. Dat veroorzaakte onder meer ook de verkoopdaling in de Verenigde Staten en Europa.

De Franse wijngaarden zullen dit jaar een productie van 42,9 miljoen hectoliter opleveren, tegenover 47,8 miljoen euro vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het Franse ministerie van landbouw. De productie van dit jaar zou 7 procent onder het gemiddelde sinds het begin van het decennium blijven. De daling heeft vooral te maken met ongunstige weersomstandigheden, zoals vriestemperaturen tijdens de herfst in de wijnregio’s Champagne, Bourgogne en Loire. Daarenboven wordt gewezen op periodes van droogte in de mediterrane regio’s. Tenslotte wordt opgemerkt dat regio’s zoals Charente, Bourgogne-Beaujolais en Languedoc-Roussillon met hagelschade werden geconfronteerd.

De Nederlandse gymketen Basic-Fit heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 124 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 29 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 3,1 miljoen euro naar 3,5 miljoen euro. Tijdens het tweede kwartaal werden dertig nieuwe filialen geopend. Daardoor heeft de keten inmiddels een netwerk van 368 filialen. In Frankrijk, de belangrijkste groeimarkt voor Basic-Fit, werden negentien nieuwe vestigingen geopend. Basic-Fit is verder nog actief in België, Luxemburg en Spanje. De keten heeft naar eigen zeggen ruim 1,1 miljoen leden. Dat betekende een stijging met 28 procent tegenover één jaar geleden.

De Amerikaanse farmagroep Perrigo eist 75 miljoen euro compensatie van het investeringsfonds Waterland. De miljoenenclaim hangt samen met de verkoop van het Belgische bedrijf Omega Pharma door Waterland en Marc Coucke aan Perrigo. Met die transactie was een bedrag gemoeid van 3,6 miljard euro. Perrigo voelt zich misleid omdat het bedrijf amper één jaar na de overname gedwongen wordt honderden miljoenen euro op de waarde van Omega Pharma af te boeken. Waterland had bij de verkoop van Omega Pharma garanties gegeven dat het investeringsfonds bij een mogelijke schadeclaim tot een bedrag van maximaal 75 miljoen euro aan een vergoeding zou bijdragen.

De Verenigde Staten dreigen met represailles tegen de acties van de Europese Commissie tegen de selectieve belastingvoordelen voor multinationals. Volgens het Amerikaanse ministerie van financiën wil de Europese Commissie met de maatregel vooral Amerikaanse bedrijven sanctioneren. De Europese Commissie voert een onderzoek naar de voordelige voorwaarden die het Amerikaanse concern Apple heeft gekregen om zich in Ierland te vestigen. Mogelijk dreigt Apple uiteindelijk miljarden dollar achterstallige belastingen te moeten betalen. De Europese Commissie ontkent echter met klem bij de controles gericht Amerikaanse ondernemingen in het vizier te nemen.

Het beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert heeft tijdens het tweede kwartaal van dit een omzet gerealiseerd van 645 miljoen euro. Dat betekende een daling met 6,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Indien wisselkoersen buiten beschouwing worden gelaten, zou nog een omzetdaling met 4,1 procent zijn opgetekend. Die terugval zou vooral te wijten zijn aan divisie Agfa HealthCare, die tijdens het tweede kwartaal vorig jaar uitzonderlijk hoge verkopen genereerde. De nettowinst steeg echter met 60 procent tot 40 miljoen euro. Het bedrijf profiteerde naar eigen zeggen van een verbeterde efficiëntie en positieve grondstoffeneffecten. Agfa-Gevaert verwacht dat de omzetdaling zal vertragen.

Het mediabedrijf EVS Broadcast Equipment heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 39,8 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 70 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Die groei heeft het bedrijf te danken aan het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk en de Olympische Spelen in Brazilië, waarvoor de onderneming zendapparatuur leverde. Wanneer een vergelijking wordt gemaakt met twee jaar geleden, toen eveneens veel sportevenementen op de kalender stonden, werd een omzetgroei met 11,8 procent gerealiseerd. De bedrijfswinst van het concern steeg met 815 procent tot 17,4 miljoen euro.

Bioscoopgroep Kinepolis heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 148,3 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 13,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groep ontving tijdens die periode 11,2 miljoen bezoekers. Dat betekende een stijging met bijna 15 procent, waarbij vooral wordt gewezen naar de overnames en nieuwe bioscopen in Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Zonder die expansie zou het bezoekersaantal ongeveer stabiel zijn gebleven. De opbrengsten uit de verkoop van tickets, dranken en snacks namen met 15,9 procent toe. De nettowinst daalde met 7,3 procent tot 14 miljoen euro, te wijten aan afschrijvingen en fiscale lasten.

Het online taxibedrijf Uber heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een verlies geboekt van 1,2 miljard dollar. Dat heeft Gautam Gupte, financieel directeur van Uber, gemeld. Tijdens de eerste drie maanden van het jaar werd een negatief resultaat van 520 miljoen dollar geboekt, terwijl het tweede kwartaal een verlies van 750 miljoen dollar opleverde. De verliezen zijn vooral te wijten aan de vergoedingen die aan de chauffeurs worden betaald. Daarnaast is er ook de impact van de invevesteringen in de verdere groei van de onderneming. Boekingen leverden tijdens de eerste twee kwartalen achtereenvolgens 3,8 miljard dollar en 5 miljard dollar op.

In Frankrijk is modeontwerpster Sonia Rykiel op 86-jarige leeftijd overleden. De ontwerpster werd geboren als Sonia Flis, maar trouwde met textielondernemer Sam Rykiel. Aanzet voor haar carrière was haar eerste zwangerschap, toen ze besliste om voor zichzelf truien te breien. Een aantal van die exemplaren werden ook in de boetiek van haar man verkocht, waarna één van de ontwerpen op de cover van Elle terecht kwam. Sonia Rykiel opende tegen het einde van de jaren zestig haar eerste eigen boetiek. Onder meer Audrey Hepburn, Brigitte Bardot en Catherine Deneuve behoorden tot het eerste cliëntele. Het modelabel wordt nu geleid door Nathalie Rykiel, dochter van de ontwerpster.

De Finse regering wil volgend jaar starten met de toekenning van een basisinkomen. Het bedrag is uiteindelijk vastgelegd op 560 euro per maand. Dat heeft het Finse ministerie voor sociale zaken bekend gemaakt. De plannen maken deel uit van de verkiezingsbelofte van de Finse premier Juha Sipilä. Met het basisinkomen wil de regering de werkgelegenheid stimuleren en het systeem van sociale uitkeringen vereenvoudigen. In een eerste testfase zullen tweeduizend werkloze Finnen een belastingvrij basisinkomen van 560 euro ontvangen. De Finse regering hoopt dat het basisinkomen de tewerkstelling kan stimuleren. Ook wordt gestreefd naar een vereenvoudiging van de sociale uitkeringen.

Pinterest neemt de dienst Instapaper van Betaworks over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Instapaper is vergelijkbaar met diensten zoals Pocket en kan gebruikt worden om online nieuwsartikelen te bewaren om later te lezen. Instapaper blijft voorlopig als een zelfstandige applicatie bestaan. Het bedrijf zegt dankzij een partner zoals Pinterest, ontwikkeld door Marco Arment, zijn services verder te kunnen uitbreiden en verbeteren. Voor gebruikers van Instapaper heeft de overname geen enkel gevolg. Wel werd beslist Instaparser, een tool voor ontwikkelaars, te stoppen. Het team van Instapaper verhuist van New York naar het kantoor van Pinterest in San Francisco.

De Amerikaanse groep Delphi, leverancier van onderdelen voor de autosector, start een samenwerking met het Israëlische technologiebedrijf Mobileye, ontwikkelaar van software voor de ondersteuning van chauffeurs. Het partnership wil een systeem voor autonome wagens ontwikkelen. Tot voor kort had Mobileye een samenwerking met Tesla voor de ontwikkeling van autonome rijsystemen. Die collaboratie werd echter stopgezet nadat een wagen van Tesla bij een verkeersongeval met dodelijke afloop betrokken was geraakt. Mobileye werkt nog wel samen met andere autofabrikanten. De partners hopen over drie jaar een commerciële toepassing op de markt te brengen. Tests starten begin volgend jaar.

Meer Nieuws

10:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-08-16

Percepties veeteelt bepalend voor smaakervaring

Percepties over de veeteelt kunnen een belangrijke invloed hebben op de smaakervaring van de consument. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de North­eastern University.

Lees Verder

http://www.northeastern.edu/news/2016/08/chew-on-this-how-we-believe-our-meat-is-raised-can-influence-how-it-tastes/

23:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |