09-08-16

Digitale platformen steeds meer centraal in reclame

Digitale strategieën vormen een belangrijke pijler van succesvolle online reclamecampagnes. Dat blijkt uit een analyse door consulent Warc van de campagnes die aan de Cannes Creative Effectiveness Lions werden voorgelegd.

Lees Verder

http://www.warc.com/LatestNews/News/EmailNews.news?ID=35170

16:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online popups blijven meest hatelijke vorm van reclame

Online popups blijven de meest hatelijke vorm van reclame. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent HubSpot bij meer dan duizend online gebruikers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/which-ads-do-internet-users-dislike-the-most-69268/

16:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Twitter belangrijk onderdeel van crisisbeheersing

Bij een bedrijfscrisis vormt het sociale netwerk Twitter een uitgelezen platform om de visies van de diverse belanghebbenden en het publiek te toetsen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Missouri.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/uom-pos072816.php

16:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Een probleem bij chips-fabrikant Qualcomm heeft tot beveiligingsproblemen gezorgd bij apparaten die beroep doen op het mobiele besturingssysteem Android. Het beveiligingsbedrijf Checkpoint zegt bij de chips van Qualcomm vier kwetsbare plekken te hebben gevonden. Door het probleem, dat de naam Quadrooter meekreeg, zouden hackers de microfoon en de camera van de toestellen kunnen overnemen, maar ook alle gegevens stelen die op de apparaten zijn opgeslagen. In totaal zouden ongeveer 900 miljoen toestellen zijn geraakt. Een aantal fabrikanten zouden de lekken met updates hebben opgelost. Qualcomm benadrukt tevens dat het probleem bij de nieuwe chips is opgelost. Er zijn geen incidenten door de lekken gekend.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft door een computerprobleem zijn volledige vloot tijdelijk aan de grond moeten houden. Het bedrijf werd geconfronteerd met een systeempanne waardoor het voor reizigers onmogelijk was om in te checken. De panne begon met een stroomonderbreking in Atlanta, maar spreidde zich uit over het wereldwijde netwerk van de maatschappij. Daardoor kon op geen enkele luchthaven in de wereld nog een vliegtuig van Delta vertrekken. Het probleem zal de maatschappij miljoenen dollar verlies opleveren. Een gelijkaardig computerprobleem verplichtte Southwest Airlines eerder deze zomer meer dan tweeduizend vluchten in de Verenigde Staten te schrappen.

De West-Vlaamse slager Hendrik Dierendonck opent in de herfst van dit jaar een filiaal aan de Sint-Katelijnestraat in Brussel. In het pand was tot voor kort de Ierse slager Jack O’Shea operationeel. Nadat O’Shea het faillissement had aangevraagd, besliste de eigenaar van het pand een nieuwe huurder te zoeken. Daarbij was een duidelijke voorkeur voor een nieuwe slager gebleken. Ook Dierendock had vorig jaar al aangegeven op termijn naar Antwerpen of Brussel te willen uitbreiden. Over de toekomst van de andere vestigingen van O’Shea in Brussel is nog geen duidelijkheid. Het vlees van Dierendonck wordt al in een aantal Brusselse restaurants geserveerd, zoals La Paix, La Meilleure Jeunesse, Maru en Ventre Saint Gris.

In Griekenland zijn vierentwintig personen gearresteerd wegens inbreuken op de kapitaalwetgeving van het land. Uit een onderzoek van de Griekse economische politie zou zijn gebleken dat een duizendtal kleinere bedrijven, onder meer uit de toeristische sector, zich hadden uitgerust met betaalterminals die de financiële transacties rechtstreeks naar Bulgarije of Malta stuurden, waardoor de ondernemingen aan de Griekse kapitaalcontroles konden ontsnappen. Met de controles wou Griekenland vermijden dat zijn economie zou worden getroffen door een kapitaalvlucht, die het nationaal banksysteem kon bedreigen. Griekse ondernemingen kunnen alleen geld exporteren om buitenlandse toeleveranciers te vergoeden.

De waardedaling van het Britse pond door de beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten, heeft een gunstige impact gehad op de verkoop van Schotse whisky. Door de brexit heeft het Britse pond ruim 10 procent van zijn waarde verloren, waardoor de Schotse whisky op de buitenlandse markten een sterke prijsdaling heeft gekend. Dat heeft de verkoop volgens de Whisky Exchange in Londen gevoelig doen toenemen. Er wordt gewag gemaakt van een groei tussen 30 procent en 40 procent. Door de prijsdaling staat de whisky op de internationale markten ook sterker tegenover de Ierse whiskey en de Amerikaanse bourbon. Whisky is het belangrijkste exportproduct voor de Britse voedingsindustrie.

Het Amerikaanse bedrijf Skully, dat bijna 2,5 miljoen dollar ophaalde met een crowdfudingcampagne voor een intelligente motorhelm, is failliet. Het bedrijf merkt op de voorbije weken nog belangrijke inspanningen te hebben gedaan om extra kapitaal op te halen, maar dat bleek niet te lukken. Er wordt gewag gemaakt van een onvoorziene uitdagingen en omstandigheden waarop de onderneming geen controle heeft. Skully werkte aan de ontwikkeling van een intelligente motorhelm, die zou zijn uitgerust met een transparant scherm dat de drager de mogelijkheid zou bieden om onder meer informatie over zijn reis te raadplegen. Op het scherm zouden ook beelden van een achteruitkijk-camera worden getoond.

Het Noorse oliebedrijf Statoil heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlis geboekt van 28 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 929 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf zegt vooral de druk ervaren te hebben van de sterke daling van de olieprijzen. De operationele winst daalde van 3,6 miljard dollar naar 180 miljoen dollar. De omzet viel met 33 procent terug tot 10,81 miljard dollar. Op de Noorse thuismarkt werd nog een winst geboekt van 436 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 705 miljoen dollar het tweede kwartaal vorig jaar. Op de internationale markt kende het verlies echter een verdrievoudiging tot 549 miljoen euro.

De Zuid-Afrikaanse retailgroep Steinhoff neemt het Amerikaanse bedrijf Mattress Firm Holding over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,4 miljard dollar. Door de overname wordt Steinhoff de grootste groep van beddenwinkels ter wereld. De overname kan rekenen op de instemming van de bestuurders van beide bedrijven, die verwachten de transactie aan het einde van dit kwartaal te kunnen afronden. Steinhoff beschikt over een portfolio van 2.300 winkels. De groep boekt een jaaromzet van ongeveer 13 miljard dollar. Mattress Firm heeft 3.500 vestigingen, die samen een jaaromzet van 3,5 miljard dollar realiseren. Steinhoff nam eerder dit jaar ook al de Britse discountketen Poundland.

Bij het Engelse spoorbedrijf Southern heeft het personeel het werk neergelegd. De werknemers zeggen zich te verzetten tegen de automatisering van het bedrijf. Southern baat vooral treinverbindingen uit ten zuiden van Londen. De actie zou alvast vijf dagen duren. Dat zou volgens de Britse media de langste spoorstaking worden sinds de tweede helft van de jaren zestig van de voorbije eeuw. Door de staking werd overgeschakeld op een beperkte dienstregeling. De vakbond van het spoorwegpersoneel protesteert tegen plannen om de treinbestuurders de deuren te laten bedienen met behulp van camera’s. Daarvoor wordt nu nog beroep gedaan op een tweede personeelslid. Er zou gevreesd worden voor de veiligheid.

De Japanse Fair Trade Commission heeft huiszoekingen laten uitvoeren in de lokale kantoren van de Amerikaanse ecommerce-groep Amazon. Het bedrijf wordt ervan verdacht druk te zetten op distributeurs die producten op zijn website verkopen. Daarbij zouden de distributeurs verplicht zijn hun producten bij Amazon aan te bieden aan lagere prijzen dan op de platformen van andere ecommerce-aanbieders. Vorig jaar had ook al de Europese Commissie wegens gelijkaardige verdenkingen een onderzoek geopend over mogelijk misbruik dat Amazon van zijn dominante positie zou hebben gemaakt. Ook in Duitsland werden klachten opgetekend van online uitgevers die door Amazon met onredelijke voorwaarden zijn opgelegd.

In het westen van Schotland is het olieboorplatform Transocean Winner aan de grond gelopen. Het platform, dat een gewicht van 17.000 ton heeft, werd van Noorwegen naar Malta getransporteerd, maar ter hoogte van het Isle of Lewis in Schotland zou een sleepboot door de slechte weersomstandigheden de controle over de Transocean Winner hebben verloren. Volgens de kustwacht is er echter nooit een gevaar voor lichamelijk letsel geweest. Over de mogelijke gevolgen voor het leefmilieu wensten de autoriteiten zich voorlopig niet uit te spreken. Aan boord van het platform zou zich 280 ton diesel hebben bevonden. De Transocean Winner werd drieëndertig jaar geleden in gebruik genomen.

Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart neemt het ecommercebedrijf Jet.com over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 3 miljard dollar. Dat heeft Walmart bekend gemaakt. Er was al langer gewag gemaakt van de interesse van Walmart in Jet.com, dat gemiddeld ongeveerr 25.000 orders per dag zou afhandelen en maandelijks ongeveer 400.000 nieuwe shoppers zou aantrekken. De overname van Jet.com moet Walmart helpen zijn achterstand op de online markt tegenover Amazon te verkleinen. Walmart heeft de voorbije jaren al miljarden dollar uitgegeven om zijn positie op het internet te verbeteren. Het bedrijf is er echter nooit in gelukt de kloof met Amazon weg te werken.

Het zinkbedrijf Nyrstar heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 1,35 miljard euro. Dat betekende een daling met 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst werd gehalveerd tot 84 miljoen euro. De terugval moet volgens Nyrstar worden toegeschreven aan een daling van de zinkprijs, die slechts gedeeltelijk kon worden gecompenseerd door kostenbesparingen. Door een gepland onderhoud in de fabrieken van Auby en Balen werd ook minder zink geproduceerd. Bill Scotting, chief executive van Nyrstar, zegt te rekenen op een verbetering van de situatie, met een stijging van de zinkprijs, een toename van de vraag en betere valuta-effecten.

Het alternatieve hotelplatform Airbnb heeft met een recente kapitaalronde een bedrag van 850 miljoen dollar opgehaald. Door de nieuwe investeringsronde wordt de waarde van Airbnb geraamd op 30 miljard dollar. Daarmee is Airbnb één van de meest waardevolle technologie-startups. Enkel Uber laat met een bedrag van 68 miljard dollar een hogere waarde optekenen. Namen van de nieuwe investeerders in Airbnb werden niet bekend gemaakt. Met inbegrip van eerdere investeringsrondes heeft Airbnb in totaal al een bedrag van 2,8 miljard euro opgehaald. Airbnb, dat acht jaar geleden werd opgericht, sloot in juni nog een lening van 1 miljard dollar bij een groep grote Amerikaanse banken.

Het veilinghuis Sotheby’s heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 405 miljoen dollar. Dat betekende een daling met ongeveer 17 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel terug van bijna 73 miljoen dollar tot ruim 63 miljoen dollar. Sotheby’s wijst er daarbij op dat er tijdens de eerste zes maanden van dit jaar minder kunst werd geveild dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Er wordt anderzijds opgemerkt dat het veilinghuis erin slaagde op de geveilde objecten een hogere commissie aan te rekenen. Daardoor slaagde het bedrijf erin de omzetdaling nog enigszins te beperken. Tad Smith, bestuursvoorzitter van Sotheby’s, verwacht opnieuw een herstel van de kunstmarkt.

Meer Nieuws

09:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-08-16

Wereld telt driehonderd miljoen regelmatige gamers

De wereldwijde gaming-markt telt ongeveer driehonderd miljoen intensieve en gematigde spelers. De sector genereert een jaaromzet van ongeveer 30 miljard dollar. Dat is de conclusie van een rapport van consulent DFC Intelligence.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/new-report-on-the-size-of-the-global-pc-gaming-market.html

15:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mens vriendelijker dan andere zoogdieren?

In vergelijking met andere zoogdieren toont de mens zich opmerkelijk bereid om zich open te stellen voor vreemden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-humans-kind.html

15:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gebrek aan warme jassen fataal voor overleving neanderthalers?

De neanderthaler is uitgestorven omdat hij niet de vaardigheid bezat zich, zoals dat bij de vroege mens wel het geval was, kleding te maken dat hem tegen de koude van de ijstijd kon beschermen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Simon Fraser University in Canada.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-neanderthals-failure-parkas-demise.html

15:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Daders massa-schietpartijen meestal depressieve en geïsoleerde narcisten

Daders van massamoorden met vuurwapens vertonen meestal een combinatie van een zware depressie, sociale isolatie en pathologisch narcisme. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Western New Mexico University.

Lees Verder

http://www.apa.org/news/press/releases/2016/08/media-contagion.aspx

15:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Financiële sector minder geneigd positief risicogedrag te belonen

Nog slechts een beperkt aantal financiële instellingen is bereid om positief risicogedrag te belonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Mercer.

Lees Verder

http://www.hrmagazine.co.uk/article-details/financial-services-now-penalising-risky-behavours

15:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In sport sluiten mannen sneller vrede dan vrouwen

Vrouwen vinden het vaak moeilijk om na afloop van een sportwedstrijd met de tegenstander vrede te sluiten. Mannen hebben daarmee minder problemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University op basis van een analyse van video’s over vier sporten - tennis, table tennis, badminton and boxing - in vierenveertig landen. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat mannen na een competitie veel sneller geneigd zijn tot een vriendelijk fysiek contact dan vrouwen. Sport was volgens de wetenschappers een ideaal werkinstrument, aangezien in die omgeving mannen en vrouwen met identieke conflicten worden geconfronteerd.

“Mannelijke chimpansees kunnen tegenover seksegenoten zware en soms zelfs fatale agressie tentoon spreiden, maar toch blijkt na een conflict vaak een verzoening,” zegt onderzoeksleider Joyce Benenson, professor psychologie aan de Harvard University. “De dieren moeten immers later nog samen werken om hun community’s tegen andere bedreigingen te verdedigen. De verzoening na het conflict is wellicht een instrument om van vijandigheid naar verzoening te komen. Het was echter de vraag of hetzelfde fenomeen ook bij de mens - die naast conflicten in eigen groep ook met een vijand in militaire of zakelijke wereld rekening moet houden - kon worden vastgesteld.”

De onderzoekers zeggen daarbij tussen mannen en vrouwen duidelijke verschillen te hebben kunnen optekenen. “Meestal wordt aangenomen dat vrouwen zich minder competitief opstellen en zich vooral coöpratief gedragen, zodat men zou kunnen verwachten dat zij ook sneller tot een verzoening met een sportieve tegenstander zouden komen. Met hun families tonen vrouwen zich meer coöperatief dan mannen, maar met vreemde seksegenoten ziet men vooral bij de mannen vaak een hartelijke handdruk en een omhelzing, zelfs na bokswedstrijden waarin de twee partijen elkaar zware klappen hebben toegediend.”

De verklaring moet volgens de onderzoekers wellicht gedeeltelijk worden toegeschreven aan traditionele genderfuncties in het begin van de menselijke geschiedenis. “Chimpansees en mensen leefden in grote groepen met zowel mannen als vrouwen,” verduidelijk Benenson. “Mannen bleken daarbij grote vriendschapsnetwerken uit te bouwern, maar vrouwen richten zich vooral op familierelaties en een kleine groep hechte vrienden, onder meer om de opvoeding van de kinderen te kunnen delen. De community heeft het grootste voordeel wanneer ongerelateerde mannen samen de vijand overwinnen en vrouwen in kleine groepen de kinderzorg op zich nemen.”

“Daarom zullen mannen sneller geneigd zijn om zich te verzoenen met een grotere groep onverwante seksegenoten,” zegt Benenson nog. “De implicaties van de resultaten kunnen veel verder gaan dan het sportterrein. Daarbij moet worden vastgesteld dat vrouwen het moeilijker hebben om met seksegenotes te concurreren. Studies hebben eerder al aangetoond dat vrouwen door een onderlinge concurrentie op de werkvloer achteraf sneller geneigd zijn zich beschadigd te voelen. Onder meer personeelsdiensten van bedrijven zouden met dit gegeven rekening dienen te houden.”

Lees Verder

15:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sport, concurrentie |  Facebook |

Bedrijven vinden moeilijk kandidaten voor internationale functies

Veel ondernemingen ervaren grote moeilijkheden om geschikte kandidaten voor internationale functies te vinden. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van de Global Alliance in Management Education (Cems) en consulent Universum bij tachtig verantwoordelijken voor human resources. Daarbij zegt 87 procent van de respondenten de kennis van vreemde talen als een cruciale vaardigheid te beschouwen voor de recrutering. Vooral grotere ondernemingen werken met internationale kaders. Bij 14 procent van de ondervraagde bedrijven heeft meer dan 30 procent van de managers een internationale functie. Bij 41 procent zakt dat cijfer echter tot minder dan 5 procent.

Uit het onderzoek blijkt dat 46 procent van de respondenten erkent moeilijkheden te ervaren om geschikte kandidaten met een internationaal profiel te vinden. Volgens de ondervraagden is het vermogen om een inzicht te verwerven in de nieuwe cultuur de grootste hindernis om een buitenlandse opdracht met succes te kunnen afwerken (48 procent). Daarnaast wordt gewag gemaakt van een cultuurschok (24 procent) en problemen op het gebied van communicatie en taalgebruik (16 procent). Andere hindernissen rond internationale functies zijn volgens de onderzoekers de repatriëring na afronding van de buitenlandse missie, de kosten voor de onderneming en visa-problemen.

Volgens Roland Siegers, executive director van de Cems, toont het onderzoek duidelijk dat wereldwijde mobiliteit door verantwoordelijken voor human resources bijzonder belangrijk wordt geacht. “Desondanks blijft het vaak moeilijk om de geschikte profielen te vinden,” geeft hij aan. “Tevens wordt erkend dat er bij internationale opdrachten met belangrijke knelpunten - zoals cultureel besef en taalbarrières - rekening dient te worden gehouden.” In een periode van internationale uitdagingen, heeft de wereld volgens Siegers nood aan internationaal opgeleide leiders en werknemers die erin kunnen lukken een brug te slaan naar andere culturen.

“Deze persoonlijkheden hebben volgens hem hebben een globaal instelling, maar weten wanneer het nodig is lokaal te handelen,” zegt Roland Siegers nog. “Bedrijven moeten dan ook investeren in werknemers en managers die hen kunnen garanderen de beschikking te hebben over bronnen die de mogelijkheid bieden wereldwijd te opereren.” Er werd ook vastgesteld dat 74 procent van de Europese respondenten te kennen geeft dat een recrutering in verschillende landen tot een diverse werksfeer leidt.

Lees Verder

15:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rekrutering, expats |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Groot-Brittannië is het Serious Fraud Office (SFO) een onderzoek gestart naar de Europese vliegtuigbouwer Airbus. De autoriteiten zouden op zoek zijn naar bewijzen van mogelijke fraude, omkoping en corruptie rond de verkoop van commerciële vliegtuigen. De problemen zouden zich situeren rond de inzet van externe consulenten voor de verkoop van vliegtuigen. Het bedrijf zegt volledig mee te werken aan het onderzoek van de Britse autoriteiten. Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk hebben voorlopig de exportkredieten voor de vliegtuigbouwer opgeschort. Volgens waarnemers zal de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing wellicht proberen munt te slaan uit de juridische problemen van zijn concurrent.

Joseph Stiglitz, de Amerikaanse nobelprijswinnaar economie, heeft ontslag genomen uit de expertencommissie die na het uitlekken van de Panama Papers was opgericht om voorstellen uit te werken die witwaspraktijken en illegale fiscale taktieken in de toekomst uitgesloten zouden kunnen worden. Ook de Zwitserse strafrechtspecialist Mark Pieth heeft zijn mandaat teruggegeven. Stiglitz en Pieth maken gewag van censuur en inmenging. Daarbij wordt onder meer verwezen naar de houding van de Panamese overheid, die had geweigerd garanties te geven dat het commissierapport publiek zou worden gemaakt. De expertencommissie had eind november zijn aanbevelingen moeten bekend maken.

Het technologieconcern Apple heeft de Amerikaanse startup Turi overgenomen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 200 miljoen dollar. De overname moet Apple de mogelijkheid bieden een sterkere positie te verwerven op de markt van de artificiële intelligentie, waar het bedrijf een hevige strijd voert met Google en Facebook. Turi is gespecialiseerd in machine learning. De overname past in de verdere ontwikkeling van Siri, de digitale assistent van Apple die op basis van spraakherkenning werkt. Daarnaast kan Turi helpen om geïndividualiseerde aanbevelingen te sturen aan klanten van Apple Music of de AppStore. Onder meer Pinterest deed eerder beroep op de technologie van Turi.

Het Canadese pensioenfonds PSP Investments heeft interesse in een overname van de Oost-Europese activiteiten van brouwer SABMiller. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Britse krant Sunday Times gemeld. Het Canadese fonds zou belangstelling hebben getoond voor activiteiten in Hongarije, Roemenië, Tsjechië, Slowakije en Polen. De waarde van de activa wordt geraamd op een bedrag van ongeveer 5 miljard dollar. Eerder werd al gemeld dat investeringsmaatschappijen zoals Kohlberg Kravis Roberts (KKR), BC Partners en Advent interesse zouden hebben in de onderdelen. De activa moeten worden verkocht om de fusie tussen AB InBev en SABMiller goedgekeurd te krijgen.

Het Israëlische bedrijf Teva Pharmaceuticals, wereldwijd marktleider in de verkoop van generische geneesmiddelen, heeft de overname Actavix Generics, de divisie generische producten van het Amerikaanse concern Allergan, afgerond. Met de transactie is een bedrag gemieid van 40 miljard euro. Daarmee wordt Actavis Generics de grootste overname die door een Israëlische onderneming tot nu toe is gerealiseerd. Door de transactie treedt Teva Pharmaceuticals bovendien toe tot de tien grootste farmaceutische bedrijven van de wereld. Door de overname wordt Teva eigenaar van één zesde van de geneesmiddelen die in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië worden verkocht.

Bank Goldman Sachs moet in de Verenigde Staten een boete betalen van 36,3 miljoen dollar wegens het illegaal gebruik van vertrouwelijke informatie van de Amerikaanse Federal Reserve. Een voormalig werknemer van de Federal Reserve had een onrechtmatige toegang tot geheime informatie verkregen en speelde gegevens door aan medewerkers van Goldman Sachs. De gegevens werden uiteindelijk voor zakelijke doeleinden gebruikt. De Federal Reserve wijst erop dat de banken ervoor dienen te zorgen dat hun werknemers de wettelijke richtlijnen volgen. Eerder diende Goldman Sachs ook al 50 miljoen dollar te betalen aan de financiële toezichthouder in New York.

Het adviesbedrijf Teneo Holdings heeft William Bratton, hoofdcommissaris van de politie van New York, aangetrokken. Bratton moet bij het bedrijf de divisie risico-management leiden. Dat heeft Bratton bekend gemaakt. In zijn nieuwe functie zal Bratton bedrijfsleiders moeten helpen om een reeks veiligheidsproblemen - van terrorisme tot cybercrime - op te vangen. Het is de derde keer in zijn carrière dat Bratton (68) van het politiekorps naar de privé sector gaat. Teneo rekruteerde ook politieke kopstukken zoals George Mitchell en William Hague. Onder Bratton werd in New York een beleid vna nultolerantie gevoerd, waardoor de criminaliteitcijfers gevoelig terugvielen. Bij de Newyorkse politie wordt Bratton opgevolgd door James O’Neill.

Accountant PricewaterhouseCoopers (PwC) moet zich in de Verenigde Staten voor de rechtbank verdedigen tegen een betichting van nalatigheid bij het faillissement van het effectenhuis MF Global vijf jaar geleden. Dat heeft een Amerikaans rechter beslist. Volgens de curatoren van MF Global was het faillissement van het effectenhuis gedeeltelijk te wijten aan boekhoudkundige fouten die de accountant heeft gemaakt. Er wordt een schadevergoeding van 1 miljard dollar geëist. De accountant zegt echter volledig achter zijn opdrachten voor MF Global te blijven staan. Er wordt aan toegevoegd dat de verliezen werden veroorzaakt door interne beslissingen en ongunstige marktomstandigheden.

Het ecommercebedrijf Amazon heeft het eerste exemplaar van zijn vloot vliegtuigen voorgesteld. Het vliegtuig is een Boeing 767-300 en kreeg de naam Amazon One. Het vliegtuig debuteerde met een vlucht tussen New York en Seattle. In totaal wil Amazon met zijn divisie Prime Air, die uiteindelijk veertig vliegtuigen zal moeten tellen, goederen tussen de grote distributiecentra in de Verenigde Staten vervoeren. De vloot wordt gehuurd van het bedrijf Air Transport Services Group. Amazon zal voor het vervoer van zijn pakketten ook verder gebruik blijven maken van vliegtuigen van United Parcel Services (UPS) of FedEx, maar wil door een eigen vloot een grotere onafhankelijkheid verwerven.

Het vastgoedbedrijf WDP Groep heeft in het Groothertogdom Luxemburg een gebouwencomplex met een investeringswaarde van 22 miljoen euro gekocht. Door de acquisitie betreedt het vastgoedbedrijf een nieuwe markt en zijn er nu activiteiten in de hele Benelux. Het Luxemburgse project vormt een joint-venture met de lokale overheid. Daarnaast werd door WDP Groep ook een concessie genomen op een terrein in de buurt van de vrachtluchthaven van Luxemburg. Inmiddels heeft WDP Groep ongeveer 3,1 miljoen vierkante meter semi-industriële en logistieke panden in portefeuille, verdeeld over ruim honderdvijftig sites in België, Nederland, Frankrijk, Roemenië en Luxemburg. Het bedrijf spitste zich de voorbije jaren vooral toe op een uitbreiding op de Nederlandse markt.

Het Amerikaanse gerecht is een onderzoek gestart naar de activiteiten van het bedrijf MedHealth RX van ondernemer Jake Jackson, voormalig topman van de Noord-Amerikaanse divisie van het Belgisch-Nederlandse farmabedrijf Fagron. MedHealth wordt ervan verdacht de regelgeving voor de vergoeding van bepaalde geneesmiddelen omzeild te hebben. Daardoor zouden verzekeringsmaatschappijen de voorbije jaren voor miljoenen dollar zijn opgericht. Mogelijk zou het Amerikaans gerecht ook de relatie tussen MedHealth RX en Freedom Pharmaceuticals, het Amerikaanse dochterbedrijf van Fagron, bekijken. Fagron zegt echter dat er nooit zakelijke contacten met MedHealth RX zijn geweest.

Kan Shan Chun, een voormalig medewerker van het Federal Bureau of Investigation (FBI), heeft tegenover de rechtbank toegegeven geheime informatie aan China te hebben doorgespeeld. In ruil zou Chun (46) niet alleen een financiële vergoeding hebben ontvangen, maar zou hij ook in dure hotels hebben kunnen overnachten en werden hem prostituées ter beschikking gesteld. Chun riskeert een gevangenisstraf van tien jaar. Chun begon bijna twintig jaar geleden voor de Amerikaanse federale politiedienst te werken. Hij werd door de dienst in maart dit jaar gearresteerd. Onder meer zou Chun informatie over de organisatie van de dienst en details over bewakingstechnieken aan de Chinese overheid hebben bezorgd.

De Engelse voetbalclub West Bromwich Albion wordt overgenomen door de investeringsgroep Yunyi Guokai Sports Development van de Chinese zakenman Guochon Lai. Met de transactie zou een bedrag tussen 150 miljoen pond en 200 miljoen pond zijn gemoeid. Lai beloofde alles in het werk te zullen stellen om de tradities binnen de club in ere te houden. Hij stelde de intentie te hebben de stabiele structuur van de club te behouden en het erfgoed van West Bromwich te respecteren. West Bromwich Albion is een van de medeoprichters van de Engelse Football League en speelde al meer dan negentig seizoenen in de hoogste klasse van het Engelse voetbal. Huidig voorzitter Jeremy Peace neemt na veertien jaar ontslag.

De Franse verzekeringsgroep Axa heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 3,2 miljard euro, tegenover een positief resultaat van 3,1 miljard euro dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf merkt op meer te hebben verdiend aan levensverzekeringen en aanverwante producten, waardoor de verzekeraar in staat was de hogere claims op te vangen die voor onder meer noodweer in Duitsland en Frankrijk en de terreuraanslagen in België werden ingediend. Ook kon worden geprofiteerd van een meerwaarde op de verkoop van vastgoed in de Verenigde Staten. De omzet van de verzekeraar viel tegenover de eerste zes maanden van vorig jaar met 0,5 procent terug tot 54,04 miljard euro.

Het mediabedrijf Time Warner heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 1,8 miljard dollar. Dat betekende een daling met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde eveneens met 5 procent tot 7 miljard dollar, vooral te wijten aan de verslechterde resultaten bij dochterbedrijf Warner Bros, waar een omzetdaling met 19 procent tot 2,7 miljard diende te worden opgetekend. Die terugval wordt toegeschreven aan lagere inkomsten uit videogames, home-entertainment en televisielicenties. Jeff Bewkes, chief executive van Time Warner kondigde aan dat de winstverwachtingen voor het hele jaar naar boven kunnen worden bijgesteld.

Meer Nieuws

09:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-08-16

Zakelijke sector beschouwt Alphabet als grootste innovator

In de zakelijke sector wordt Alphabet als de absolute leider in technologische innovatie beschouwd. Dat blijkt uit een enquête van consulent Brand Keys bij negenhonderd bedrijven. Vorig jaar eindigde Alphabet nog als tweede, maar wisselt nu van plaats met Apple. Op de derde plaats volgt Amazon, dat tegenover vorig jaar eveneens van plaats heeft gewisseld met International Business Machines (IBM). De vijfde plaats is voor Siemens, dat daarmee vier treden is gestegen tegenover de vorige editie. Met Salesforce (tiende), HubSpot (zestiende), Mindbody (zeventiende) en Equinix (achttiende) werden binnen de top twintig vier nieuwe namen opgetekend, ten koste van Dell, Hewlett-Packard, Uber en YouTube.

“De lijstaanvoerders zijn niet alleen leiders omdat ze bedrijven betere zakelijke oplossingen kunnen bieden, maar ook omdat men beseft dat hun toepassingen kunnen helpen om beter aan de technoligische verwachting van de consument te kunnen beantwoorden,” merkt Brand Keys. Naast Siemens blijkt ook General Electric, dat van een twaalfde naar een zevende plaats is gestegen, opnieuw op een grotere waardering als innovator te kunnen rekenen. Dat is volgens de onderzoekers in grote mate te danken aan de bewuste campagne die het bedrijf heeft gevoerd om zich te herpositioneren en waarbij de nadruk op de innoverende capaciteiten van de onderneming werd gelegd.

De grootste terugval werd daarentegen geregistreerd bij Samsung, dat van een vijfde naar een twaalfde plaats is teruggezakt. Ook SAP valt van een tiende naar een vijftiende plaats. De top twintig wordt afgerond met het crowdfunding-platform Kickstarter, vooraf gegaan door autobouwer Tesla. “De top twintig omvat heel wat merken - zoals Facebook, Apple, Amazon of Samsung - die ook op de consumentenmarkt een grote bekendheid genieten, maar de nieuwkomers in de lijst zijn toch vooral actief in de zakelijke omgeving,” benadrukt Robert Passikoff, oprichter van Brand Keys. “Dat bewijst de grote interesse van de zakelijke wereld in doorgedreven innovatie.”

Lees Verder

12:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: innovatie |  Facebook |

Nieuwsgierigheid kan consumenten aanzetten tot gezonder gedrag

Nieuwsgierigheid kan een belangrijk instrument zijn om consumenten aan te moedigen op een gezonder gedrag over te schakelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Wisconsin.

Lees Verder

http://www.apa.org/news/press/releases/2016/08/curiosity-behavior.aspx

12:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennial voelt zich heel comfortabel zonder cash geld op zak

De meeste millennials voelen zich zonder cash geld op zak bijzonder comfortabel. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Gallup bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden vast dat 62 procent van de respondenten verwacht nog tijdens zijn leven een cashloze samenleving te zullen kennen. Tevens kon worden opgetekend dat 42 procent van de ondervraagden te kennen geeft zich ook zonder cash geld op zak bijzonder comfortabel te voelen. Daarentegen merkt 54 procent op er de voorkeur aan te geven in alle omstandigheden fysiek geld bij zich te hebben. Er wordt echter tevens op belangrijke leeftijdsverschillen gewezen.

In de leeftijdsgroep tussen achttien en negenentwintig jaar blijkt 56 procent geen enkel gevoel van ongemakkelijkheid te ervaren om zonder cash geld op zak op stap te gaan. In de categorie tussen dertig en negenenveertig jaar valt dat cijfer echter al terug tot 42 procent. Tussen vijftig en vierenzestig jaar zou nog 39 procent zich comfortabel kunnen voelen zonder fysiek geld. Bij vijfenzestigplussers loopt dat verder terug tot 32 procent. Ook zegt slechts 42 procent van de millennials aan steeds cash geld bij zich te hebben. Dat loopt in de oudere leeftijdgroepen echter op tot respectievelijk 54 procent, 55 procent en 62 procent.

Er is volgens Gallup echter ook nog altijd een belangrijke groep die het onwaarschijnlijk (25 procent) tot nagenoeg uitgesloten (11 procent) acht dat fysiek geld uit het dagelijkse leven zal verdwijnen. Over de mogelijkheid op een cashloze toekomst kan volgens de onderzoekers in alle leeftijdsgroepen ongeveer dezelfde visies worden opgetekend. In de leeftijdscategorie tussen achttien en negenentwintig jaar zegt 63 procent te geloven in een doorbraak van de cashloze maatschappij. Bij de vijfenzestigplussers valt dat cijfer terug tot 58 procent. Gemiddeld heeft de Amerikaanse consument buitenshuis gemiddeld 49 dollar cash bij zich.

Nog slechts 24 procent betaalt echter het grootste deel van zijn transacties met cash geld, tegenover 36 procent vijf jaar geleden.

Lees Verder

12:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cash, millennial |  Facebook |

Chief executive zelden betrokken bij talentmanagement

Slechts een kleine minderheid van de chief executives is betrokken bij het talentmanagement in het bedrijf. Meestal wordt de opdracht exclusief toevertrouwd aan de diensten human resources.

Lees Verder

http://www.hrmagazine.co.uk/article-details/organisations-ineffective-at-talent-foreplanning

12:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gebrek aan veilige investeringen hindert economische groei

Een gebrek aan veilige investeringen vormt een belangrijke hindernis voor de wereldwijde economische groei. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Massachusetts Institute for Technology (MIT).

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-lack-investments-hindering-growth-globally.html

12:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Focus op toekomst leidt tot betere financiële beslissingen

Wanneer men zich op de toekomst focust, zullen vaak betere financiële beslissingen worden genomen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse consulent Morningstar bij meer dan zevenhonderd volwassen consumenten in de Verenigde Staten. De resultaten kunnen volgens de onderzoekers een efficiënt werkinstrument aanreiken voor de assistentie van personen die wel over een afdoend inkomen hebben, maar in het beheer van hun financiële middelen geen grote vaardigheden aan de dag leggen. Daarbij wordt erop gewezen dat de toenemende vergrijzing de eisen op een efficiëntie financiële planning voor de toekomst alleen maar zullen versterken.

“Impulsiviteit en materialisme kunnen tot slechte financiële beslissingen leiden,” benadrukt onderzoeker Sarah Newcomb, gedragswetenschapper bij Morningstar. “De bestedingen dreigen door het impulsieve gedrag op te lopen, terwijl de spaarniveaus beperkt blijven. Wanneer men zich echter op de toekomst focust, is men minder geneigd tot impulsief gedrag, ongeacht het niveau van financiële vaardigheden. Wanneer men de consument helpt een levendige en gedetailleerd mentaal beeld over hun toekomst te creëren, zou het wellicht mogelijk kunnen zijn om deze mensen te helpen betere financiële beslissingen te nemen.”

“De financiële vaardigheid en het toekomstbeeld kunnen beide worden gelinkt aan goede budgettaire beslissingen,” zegt Sarah Newcomb. “Daarbij bleek echter dat het toekomstbeeld een grotere impact had dan de financiële vaardigheid.” De resultaten van de studie kunnen volgens de onderzoekster een basis aanreiken voor de ontwikkeling van gedrags-interventies om het spaargedrag, budgettering en andere positieve financiële interventies te promoten. Een eenvoudige visualisering en schrijfoefeningen zouden volgens Newcomb al kunnen volstaan om mensen te helpen een beter mentaal inzicht in hun toekomst te verwerven en daarmee uiteindelijk ook hun leven te verbeteren.

"Wanneer een individu echter geen gebruik bleek te maken van kredieten, verdween echter het effect van impulsiviteit op ongunstig financieel gedag,” zegt Newcomb. “Hieruit kan worden afgeleid dat het elimineren van kredietkaarten een belangrijke stap kan zijn om mensen met impuls-problemen de weg naar een betere financiële gezondheid te wijzen.” 

Lees Verder

12:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijfsleider overtuigd van meerwaarde internet-of-things

Een overgrote meerderheid van de bedrijfsleiders is ervan overtuigd dat het internet-of-things een significante meerwaarde kan opleveren voor de onderneming. Dat blijkt uit een onderzoek van het Internet of Things Institute bij nagenoeg duizend executives over de hele wereld. Volgens de ondervraagden is netwerking het belangrijkste toepassingsgebied van het internet-of-things, gevolgd door interacties tussen machines en de activiteit van draadloze sensoren. Op de vierde plaats staat cloud computing, gevolgd door data-analyses. Pas daarna komen intelligente bouwtechnologieën, robotica, en machine learning.

De onderzoekers stelden vast dat 71 procent van de ondervraagde bedrijfsleiders een duidelijke interesse toont om een inzicht te kunnen verwerven in het belang en het nut dat de toepassing voor de onderneming kan hebben. Ook werpt 65 procent op dat de implementering van de technologie wellicht aan zijn onderneming een concurrentieel voordeel zou kunnen bezorgen. Tevens zegt 62 procent te verwachten dat het internet-of-things de volgende drie tot vijf jaar wellicht een sterke groei zal kennen. Anderzijds waarschuwt 59 procent dat er rond de technologie nog heel wat onduidelijkheden aanwezig blijven.

De grootste hindernissen voor de implementering van het internet-of-things zijn volgens de respondenten problemen rond veiligheid en privacy, gevolgd door moeilijkheden om binnen de organisatie een consensus over de implementering van de technologie te kunnen bereiken. Ook wordt gewezen op een gebrek aan kennis over de beschikbare toepassingen en oplossingen, maar ook wordt gevreesd voor een gebrek aan vaardigheden en kosten. Tenslotte wordt gewag gemaakt van een gebrek aan standaarden en complementariteit. De toegang tot data-analyse wordt daarentegen het grootste voordeel van de technologie genoemd, gevolgd door een versterking van de klantenservice.

Daarnaast wordt erop gewezen dat de technologie ook een efficiënter beheer van de activa mogelijk maakt en een positieve impact kan hebben op de bedrijfsprocessen en de productiviteit. Tenslotte wordt gewag gemaakt van de automatisering van manuele processen. De onderzoekers stelden ook vast dat 30 procent van de ondervraagden te kennen geeft heel vertrouwd te zijn met het geconnecteerde concept. Daarnaast kan een groep van 33 procent met een gemiddelde kennis over het concept worden opgemerkt. Verder is echter ook een categorie van 18 procent die moet toegeven slechts een vaag begrip te hebben over het internet-of-things, terwijl 19 procent moet erkennen nog nooit over het concept gehoord te hebben.

Lees Verder

12:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bedrijfsleider, internet-of-things |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Franse groep Bic, producent van onder meer papier en schrijfmateriaal, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,1 miljard euro. Dat betekende een daling met 0,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Indien echter geen rekening wordt gehouden met valuta-effecten en eenmalige effecten, zou een toename met 5,4 procent zijn opgetekend. De winst daalde met 20,6 procent tot 140,1 miljoen euro. Bruno Bich, gedelegeerd bestuurder van het bedrijf, kondigde aan dat Bic tijdens de tweede jaarhelft verder gaat investeren in onderzoek en ontwikkeling en in de ondersteuning van het merk, waarmee de groei op middellange en lange termijn moet worden ondersteund.

De groep Avery Dennison, producent van labels en verpakkingsmateriaal, heeft de overname van de Europese activiteiten van Mactac, fabrikant van adhesieven, overgenomen van investeerder Platinum Equity. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 200 miljoen euro. De overgenomen activiteiten omvatten onder meer de productievestiging van Mactac in Soignies, maar ook negen andere filialen in diverse Europese landen. Avery Dennison benadrukt geen plannen te hebben om vestigingen van Mactac te sluiten. Ook voor het personeel van de overgenomen sites verandert er niets. De activiteiten van Mactac in de Verenigde Staten, Canada en Mexico blijven eigendom van Platinum Equity.

De Franse luxegroep Kering heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,6 miljard euro. Dat betekent een stijging met 3,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 9,9 procent tot 465 miljoen euro. De groei wordt vooral toegeschreven aan de uitstekende prestaties van de dochtermerken Gucci, Puma en Yves Saint-Laurent. Vooral Gucci heeft zich hersteld van een periode van teruglopende verkopen onder invloed van de afnemende groei in China, een sterke dollar en terroristische aanslagen in Europa. Anderzijds zijn er wel de tegenvallende prestaties van het merk Botega Veneta, dat vooral getroffen zou zijn door het afnemend aantal Aziatische toeristen in Europa.

Holding Groupe Bruxelles Lambert (GBL) heeft tijdens de eerste helft van dit jaar bij het geconsolideerd nettoresultaat een negetief cijfer van 888 miljoen euro waarde moeten melden, tegenover een positieve uitkomst van 720 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. Opgemerkt wordt dat de eerste zes maanden van dit jaar opnieuw in het teken stonden van macro-economische en geopolitieke onzekerheid, waardoor de volatiliteit op de financiële markten groot was. Door de verrassende beslissing van Groot-Brittannië om uit de Europese Unie te stappen is de onzekerheid alleen maar toegenomen en houdt ze wellicht lange tijd aan. De uiteindelijke winst steeg met 3 procent tot 350 miljoen euro.

Het Finse bedrijf Nokia, bouwer van netwerkapparatuur, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 723 miljoen euro, tegenover een winst van 348 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. Het verlies zou te wijten zijn aan een dalende vraag en aan de zware kosten voor de overname van Alcatel-Lucent. De omzet steeg, dankzij een sterke groei van de netwerkactiviteiten door de overname van Alcatel-Lucent, met 91 procent tot 5,6 miljard euro. Het bedrijf maakte verder bekend de besparingen nog verder te zullen opdrijven. Eerder was aangekondigd over een periode van twee jaar een besparing van 900 miljoen euro te willen realiseren, maar dat bedrag wordt verhoogd tot 1,2 miljard euro.

De zakelijke netwerksite Linkedin heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 933 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 31 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De netwerksite telt inmiddels 450 miljoen gebruikers. Dat betekende een toename met 18 procent. Het bedrijf diende daarentegen een nettoverlies te boeken van 119 miljoen dollar. Dat was vooral te wijten aan een aantal belastingtechnische elementen, die het bedrijf 90,6 miljoen euro hebben gekost. Tijdens het tweede kwartaal vorig jaar werd een negatief resultaat geboekt van 61 miljoen euro. In juni raakte bekend dat de zakelijke netwerksite voor ruim 26 miljard dollar door Microsoft wordt overgenomen.

Het Amerikaanse concern Nike gaat zijn activiteiten in de golfsport gevoelig terugschroeven. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Nike wil zich in de sector voortaan toespitsen op schoenen en kleding. De activiteiten rond clubs, ballen en tassen worden stopgezet. Het concern lanceerde veertien jaar geleden zijn golfclubs onder de naam Nike Golf. Daarmee kon een jaaromzet van ongeveer 700 miljoen dollar worden gerealiseerd, maar daarmee kon het bedrijf slechts een klein marktaandeel veroveren. Het is nog niet duidelijk welke gevolgen de beslissing van Nike zal hebben voor de samenwerking met bekende spelers zoals Rory McIlroy of Tiger Woods. Nike sloot dit jaar contracten met veertien nieuwe spelers.

De Duitse verzekeraar Allianz heeft tijdens het tweede kwartaal een winst gerealiseerd van 1,1 miljard euro, tegenover een positief resultaat van ruimschoots 2 miljard euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De terugval is vooral te wijten aan de hogere claims die na natuurrampen werden ingediend. Daarnaast gaf Allianz aan ook de negatieve gevolgen te ondervinden van de lage rente, die immers op de rendementen van de beleggingen wegen. Die beleggingen moeten vaak als buffer dienen voor peridoes dat de claims stijgen of de prijzen van verzekeringen dalen. Ook moet worden voldaan aan strengere kapitaaleisen. De omzet viel met 2,5 procent tot 29,4 miljard euro.

Het Franse bouwconcern Bouygues en luchthavenuitbater Aéroports de Paris hebben met Cuba een overeenkomst ondertekend voor de uitbreiding en het onderhoud van luchthaven José-Marti in Havana. De modernisering was dringend nodig, aangezien in september opnieuw regelmatig vliegtuigen uit de Verenigde Staten moeten worden verwacht. Financiële details over het contract werden niet bekend gemaakt. Manuel Marrero, Cubaans minister van toerisme, benadrukt dat het land dit jaar al 12 procent meer buitenlandse bezoekers heeft ontvangen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. In totaal ontving Cuba het voorbije jaar een recordaantal van 3,5 miljoen bezoekers.

De Franse bank Société Générale heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 1,46 miljard euro, tegenover een positief resultaat van 1,35 miljard euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het Franse concern profiteerde van een bate van 725 miljoen euro uit de verkoop van zijn participatie in Visa Europe. Dat betekende ruimschoots een compensatie voor het bedrag van 200 miljoen euro dat diende gereserveerd te worden voor juridische risico’s. De omzet steeg met 1,7 procent tot 6,98 miljard euro. De winsten uit de internationale bankactiviteiten stegen met 35,8 procent tot 436 miljoen euro. Op de Franse thuismarkt viel de winst uit het retailbankieren daarentegen met 5,2 procent tot 403 miljoen euro.

De Britse bank HSBC Holdings heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 3,6 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 6,6 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het concern verwees onder meer naar de vertraging van de economische groei in China en bekommernissen over de Britse economie na een brexit. De omzet daalde van 32,9 miljard dollar naar 29,5 miljard dollar. Stuart Gulliver, chief executive van de bank, stelde dat de instelling dit jaar een moeilijke periode heeft doorgemaakt. Daarnaast kondigde de bank aan tijdens de tweede jaarhelft maximaal voor 2,5 miljard dollar eigen aandelen terug te zullen kopen.

InterContinental Hotels Group heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 838 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winsten vielen met meer dan 50 procent terug tot 298 miljoen dollar. Er wordt wel op gewezen dat de winsten van de eerste jaarhelft vorig jaar werden opgedreven door eenmalige baten uit de verkoop van het Le Grand Hotel in Parijs voor een bedrag van 175 miljoen dollar. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren zou de omzet met 5 procent zijn gestegen tot 771 miljoen dollar, terwijl de operationele winst met 10 procent zou zijn toegenomen tot 345 miljoen dollar.

De Franse bank Crédit Agricole heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 1,2 miljard euro. Dat betekende een stijging met 26 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De bank kon wel een eenmalige bate van 328 miljoen dollar realiseren op de verkoop van zijn participatie in Visa Europe. De bank werd wel geconfronteerd met de negatieve impact van de lage rentes, hogere kosten en langzamere groei. Vooral de omzet van de Franse en Italiaanse consumententak daalde, doordat steeds meer klanten leningen tegen een lagere rente konden herfinancieren, waardoor marges onder druk kwamen te staan. De omzet steeg 2,4 procent tot 3,74 miljard euro.

De Zweedse winkelketen Ikea gaat niet in op het voorstel van de Amerikaanse rapper Kanye West om gezamenlijk meubels te ontwerpen. Dat heeft Ikea gezegd in een reactie op de uitnodiging van de rapper. Ikea zegt gevleid te zijn door de grote interesse van West, maar voegt er aan toe geen vruchten te zien in een samenwerking. In maart vorig jaar had de rapper al een keer een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Ikea in Almhult in Zweden. Het bedrijf bevestigde destijds dat de rapper te gast was geweest, maar de reden van zijn bezoek bleef vaag. Een woordvoerder liet weten dat de zaak wel vaker beroemdheden uitnodigt ter inspiratie. Aanvankelijk leek de Zweedse keten wel een eventuele samenwerking te overwegen.

Restbank Dexia heeft zijn kantoorgebouw in Parijs verkocht. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 330 miljoen euro. Dexia had in het verleden twee belangrijke vestigingen. Naast het hoofdkantoor aan het Rogierplein in Brussel, was de bank ook eigenaar van een kantoorgebouw met eenendertig verdiepingen in de zakenwijk La Défense in Parijs. Het complex in Brussel werd inmiddels ingenomen door Belfius, erfgenaam van de restbank. Het complex in Parijs stond eveneens al enkele tijd te koop en werd nu verkocht aan de Amerikaanse vastgoedgroep Tishman Speyer. Diezelfde groep had het gebouw elf jaar geleden aan Dexia verkocht. Dexia zal het Franse gebouw voor een periode van negen jaar huren.

Meer Nieuws

10:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-08-16

Steeds meer consumenten streven naar digitale break

Steeds meer consumenten streven naar een digitale break om zich van de afhankelijkheid van technologie los te weken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse communicatie-autoriteit Ofcom bij meer dan tweeduizend volwassenen en vijfhonderd tieners.

Lees Verder

http://www.reuters.com/article/us-britain-digital-detox-idUSKCN10E2UB

12:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezichtsherkenning ervaart moeilijkheden met massale gegevens

Algoritmes voor gezichtsherkenning verliezen heel wat van hun accuraatheid en efficiëntie wanneer ze met een grote massa gegevens worden geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Washington.

Lees Verder

http://www.washington.edu/news/2016/06/23/how-well-do-facial-recognition-algorithms-cope-with-a-million-strangers/

12:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument bijzonder slordig met computer-updates

Consumenten hebben een hekel aan een trage computer, maar vertonen anderzijds een opvallende luiheid ten opzichte van upgrades. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Slimware Utilities.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/study-americans-lazy-about-updates.html

12:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Etniciteit belangrijk voor groeimogelijkheden binnen onderneming

Ook executives erkennen dat etnische afkomst een belangrijke factor is in de groeikansen binnen de onderneming. Dat is de conclusie van een onderzoek van de consulenten Engage en Harvey Nash bij honderddertig executives met verschillende culturele achtergronden.

Lees Verder

http://www.cipd.co.uk/pm/peoplemanagement/b/weblog/archive/2016/07/14/ethnicity-affects-progression-at-work-say-business-leaders.aspx

12:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument toont vooral bij mode interesse in virtuele realiteit

Virtuele realiteit geniet bij de consument de grootste interesse voor de aankoop van mode. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Sumo Heavy bij ruim duizend consumenten in de Verenigde Staten.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/buy-buttons-facing-low-consumer-usage-and-interest-68327/

12:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook makaken worden selectiever met het ouder worden

Net zoals de mens beginnen ook sommige apen bij het ouder worden een toenemende selectiviteit te hanteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Deutsche Primatenzentrum in de Duitse stad Göttingen.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-06-monkeys-age.html

12:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reizigers willen vooral mobiel kunnen boeken

Reizigers vertonen bij het boeken van hun verplaatsing inmiddels een voorkeur voor mobiele platformen boven desktops. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Opera Mediaworks bij duizend Amerikaanse reizigers.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/travelers-prefer-to-make-bookings-on-mobile-device.html

12:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De energieholding Graanul Invest uit Estland gaat een bedrag van 350 miljoen euro investeren om de steenkoolcentrale van Langerlo in Genk om te bouwen voor de verwerking van biomassa. Dat heeft Raul Kirjanen, topman van de Estse energieholding, gezegd. Granuul Invest, producent van houtpellets, kocht de centrale van Langerlo eerder dit jaar over van zijn failliete Duitse sectorgenoot German Pellets. De nieuwe investering zou gespreid worden over een periode van twee jaar. Graanul Invest heeft nog exact twee jaar om de centrale in Langerlo operationeel te maken. Tot dan loopt immers een subsidiegarantie van de Vlaamse overheid. Daardoor heeft Langerlo gedurende één decennium jaarlijks recht op 240 miljoen euro.

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway van belegger Warren Buffett heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 5 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 4 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 6 procent tot 54,56 miljard dollar. De winstgroei zou onder meer te danken zijn aan de betere resultaten van de verzekeraars uit de portefeuille van de investeringsmaatschappij. Tevens wordt gewezen op de bijdrage van het bedrijf Precision Castparts, de grootste overname uit de geschiedenis van Berkshire. Anderzijds leed spoorbedrijf BNSF Railway onder de inkrimping van het vrachtvervoer.

Op de boorplatformen van Shell in de Noordzee hebben ongeveer vierhonderd werknemers van onderaannemer Wood Group actie gevoerd. Wood Group is gespecialiseerd in de bouwwerken en onderhoud op boorplatformen. Het bedrijf wil aan zijn medewerkers echter onder meer een loonsverlaging opleggen, terwijl ook meer uren zou moeten worden geprotesteerd. Shell stelde in een reactie de staking te betreuren en riep alle partijen op een constructieve oplossing te vinden. Vakbond Union waarschuwde voor meer acties. Er kan volgens Union onmogelijk worden aanvaard dat de oliesector de impact van de dalende olieprijzen op de werknemers wil afwentelen.

Een consortium van Chinese investeerders neemt een belang van 99,93 procent in de Italiaanse voetbalclub AC Milan. Met de transactie zou een bedrag van 470 miljoen dollar zijn gemoeid. Silvio Berlusconi, huidig eigenaar van AC Milan, had eerder dit jaar bekend gemaakt de club te willen verkopen. De transactie moet voor eind dit jaar zijn afgerond. De Chinese overnemers zouden ook gegarandeerd hebben de volgende drie jaar een bedrag van 350 miljoen dollar te investeren in AC Milan, dat meer dan dertig jaar in handen was van Fininvest, de holding van Berlusconi. Eerder dit jaar kwamen ook al Inter Milaan en de Engelse club Aston Villa in Chinese handen.

Het Britse bedrijf Deliveroo, aanbieder van maaltijdbestellingen, heeft bij investeerders 275 miljoen dollar extra kapitaal opgehaald. Voor de financiële injectie kon beroep worden gedaan op de investeringsfondsen Bridgepoint, DST Global, General Catalyst en Greenoaks Capital. Will Shu, oprichter en chief executive van Deliveroo, zegt dat de nieuwe middelen vooral zullen worden geïnvesteerd in innovatieve projecten zoals RooBox. Die service voorziet de restaurants van volledig uitgeruste externe keukens voor leveringen bij klanten. In dichtbevolkte wijken met weinig restaurants zou Deliveroo op die manier daarmee toch een snelle levering aanbieden. Deliveroo is aanwezig in meer dan tachtig steden in twaalf landen.

In Nederland heeft kledingketen MS Mode uitstel van betaling gekregen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Opgemerkt wordt inmiddels al diverse gesprekken zijn gevoerd met partijen die interesse zouden hebben om MS Mode geheel of gedeeltelijk over te nemen. MS Mode richt zich op vrouwen met grotere maten en vormt een onderdeel van de holding Cool Investments. De keten telt in Nederland honderddertig filialen. De winkels en de webshop van het bedrijf blijven verder werken. Het uitstel van betaling heeft voorlopig nog geen gevolgen voor de activiteiten op de buitenlandse markt. MS Mode is immers ook actief in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook werkt aan een verfijning van de algoritmes voor zijn newsfeed, waardoor de frequentie van de zogenaamde clickbait-verhalen, die gebruik maken van misleidende of sensationele titels om de aandacht van het publiek te trekken, in de toekomst kan worden teruggeschroefd. Facebook zegt maanden geïnvesteerd te hebben in onderzoek naar uitdrukkingen die vooral in clickbait-titels worden gebruikt. Het bedrijf voegt er aan toe met de nieuwe wijziging alvast te willen garanderen dat de lezers meer op relevante verhalen kunnen rekenen. Facebook benadrukt daarbij van de gebruikers zelf geregeld de vraag gekregen te hebben om het gebruik van clickbait-titels te verminderen.

Vastgoedgroep Xior, die zich toelegt op studentenhuisvesting, neemt in de Nederlandse stad Delft een pand met meer dan honderd wooneenheden over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 12,4 miljoen euro. Dat heeft Xior bekend gemaakt. Verwacht wordt dat het pand, een voormalig kantoorcomplex in het midden van de stad, jaarlijks 752.000 euro aan huurinkomsten zal opleveren. Eerder dit jaar had Xior in Delft al een eerste pand met studentenkamers overgenomen. Daardoor biedt Xior in Delft inmiddels 226 wooneenheden voor studenten aan. De volledige vastgoedportefeuille van Xior had op het einde van het eerste kwartaal van dit jaar een waarde van 206 miljoen euro.

Het Waalse bedrijf Rosier, producent van meststoffen, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een nettoverlies geleden van 5,1 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 0,4 miljoen euro de eerste zes maanden vorig jaar. De omzet viel van 134 miljoen euro terug naar 83,9 miljoen euro. De achteruitgang moet volgens Rosier worden toegeschreven aan de budgetproblemen bij de landbouwers, die door de lagere prijzen voor hun veestapen en oogsten minder financiële reserves hebben en daardoor bestellingen dienen op te schorten. Om de impact van die ongunstige marktsituatie op te vangen, heeft het bedrijf in april al een besparingsprogamma gelanceerd.

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung wil het Italiaanse bedrijf Magneti Marelli, fabrikant van onderdelen voor auto’s, overnemen van het concern Fiat-Chrysler. De gesprekken tussen de twee partijen zouden zich al in een vergevorderd stadium bevinden. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. Magneti Marelli is een producent van onder meer autolampen, versnellingsbakken, uitlaatsystemen en auto-elektronica. Met de transactie zou een bedrag van meer dan 3 miljard dollar zijn gemoeid. Daarmee zou Magneti Marelli de grootste buitenlandse overname uit de geschiedenis van Samsung worden. Magneti Marelli realiseert een jaaromzet van 7,3 miljard euro.

Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft interesse om het ecommerce-bedrijf Jet.com over te nemen. Daarmee zou Walmart een sterkere positie kunnen uitbouwen in de concurrentiestrijd met webwinkel Amazon. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Ook het opbouwen van een strategisch belang van Walmart in Jet.com zou volgens de waarnemers tot de mogelijkheden behoren. Online verkopen vertegenwoordigden vorig jaar 3 procent van de totale omzet van Walmart. Doug McMillon, topman van Walmart, gaf recent te kennen dat ecommerce voor het concern een topprioriteit is. De waarde van Jet.com wordt inmiddels op meer dan 1 miljard dollar geraamd.

In Iran hebben de autoriteiten het gebruik van het mobiele game Pokemon Go verboden. Daarbij wordt gewezen op dreigende veiligheidsproblemen. Dat hebben Britse media gemeld. Ook in andere landen werd al kritiek geuit op het mobiele game, maar Iran zou de eerste natie zijn die een officiel verbod heeft uitgesproken. In het game worden spelers uitgedaagd om in de echte wereld virtuele Pokémon-figuren te vangen. In Iran zijn er beperkingen op het internetgebruik, maar toch bleek het spel bij de bevolking bijzonder populair. De Iraanse High Council of Virtual Spaces, die vier jaar geleden werd opgericht om virtuele activiteiten op te volgen, heeft het game nu echter verboden. Een specifieke reden is niet gegeven.

De Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen bezit een lijst met meer dan 150.000 bankgegevens die gelinkt kunnen worden aan belastingontduiking. Dat heeft Norbert Walter-Borjans, minister van financiën van Nordrhein-Westfalen, bevestigd. De deelstaat verkreeg de info nadat een harde schijf anoniem werd afgeleverd bij de fiscus in Wuppertal. Het gaat om gegevens bij Luxemburgse en Zwitserse banken waarin negentien landen vernoemd worden. België telt 49.022 vermeldingen. Alleen Duitsland komt met 54.000 vermeldingen aan een hoger cijfer. Norbert Walter-Borjans zegt dat de dossiers diverse aanwijzingen omvatten van een mogelijke betrokkenheid van banken bij fiscaal bedrog.

Het farmabedrijf Fagron, toeleverancier van apotheken, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 210,2 miljoen euro. Dat betekende een daling met 3,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Tegen constante wisselkoersen had men echter een omzetgroei met 2,2 procent kunnen melden. De winst daalde met 20,8 procent tot 43,8 miljoen euro. Fagron heeft een moeilijke periode achter de rug, maar chief executive Hans Stols zegt dat met een kapitaalverhoging van 219 miljoen euro de financiële situatie op lange termijn zeker werd gesteld. Fagron kan volgens hem nu opnieuw denken aan een nieuwe groei en overnames. Daarbij denkt hij onder meer aan Oost-Europa en Azië.

De Belgische supermarktketen Delhaize wil de producten van zijn huismerken ook in de toekomst door Belgische producenten laten maken. Dat heeft de keten bekend gemaakt nadat moederbedrijf Ahold-Delhaize bekend had gemaakt zijn huismerken te zullen aankopen bij de Europese aankoopcentrale AMS Sourcing. Delhaize wijst erop in het verleden slechts een beperkt aantal huismerkproducten bij de Europese aankoopcentrale te hebben aangetrokken. Die situatie blijft volgens de retailer onveranderd. Aangevoerd wordt dat het overgrote deel van de aankopen bij kleine Belgische ondernemingen zal blijven gebeuren. De fusiegroep blijft ook samenwerken met de centrale Coopernic, waarvan Delhaize lid was.

Meer Nieuws

10:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-08-16

Cocaïne-producenten op zoek naar nieuwe afzetmarkten

De cocaïne-producenten zoeken nieuwe afzetmarkten. De traditionele bestemmingen in Noord-Amerika en West-Europa vertonen immers tekenen van een saturatie. Dat blijkt uit een rapport van het United Nations Office on Drugs and Crime (Unodc).

Lees Verder

http://www.news24.com/Africa/News/developing-countries-fuel-west-africa-as-cocaine-hub-20160623-12

10:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Leden van loyaliteits-programma’s hebben grotere waarde

Leden van loyaliteits-programma’s hebben voor bedrijven meer waarde dan andere consumenten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Accenture Interactive.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/study-loyalty-program-members-worth-more.html

10:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |