25-08-16

Supermarkt belangrijkste bron van junkfood Amerikaanse consument

In de Verenigde Staten is de supermarkt de belangrijkste locatie waar klanten hun junkfood kopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Illinois bij meer dan vierduizend consumenten.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160809145248.htm

23:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brein past zich aan onstabiele situaties te verzachten

Onstabiele situaties zet het menselijk brein zich aan te passen om de situatie minder traumatisch te maken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Princeton University and de National Institutes of Health.

Lees Verder

http://www.princeton.edu/main/news/archive/S47/19/74K78/index.xml?section=facstaff

23:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kinderloosheid niet gelinkt aan hogere scholingsgraad vrouwen

De toenemende kinderloosheid in vele Europese landen is alvast niet te wijten aan de toenemende scholingsgraad van de vrouwelijke bevolking. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Vienna Institute of Demography in dertien Europese landen.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-blame-childlessness-europe.html

23:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Populariteit eSport groeit sneller dan traditionele sporten

In de sociale media groeit het aantal volgelingen van eSports sneller dan bij traditionele sporten. Dat is de conclusie van een rapport van Adobe Digital op basis van een analyse van meer dan twintig miljoen sociale interacties.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/esports-social-following-growing-faster-than-traditional-spo.html

23:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amazon het meest bewonderde technologiebedrijf

Amazon is het meest bewonderde technologiebedrijf. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Reputation Institute bij Amerikaanse consumenten. Amazon wordt in de rangschikking gevolgd door Samsung, Intel, Vmware en Toshiba.

Lees Verder

https://translate.google.be/translate?hl=nl&sl=en&u=http://www.marketingcharts.com/traditional/which-tech-companies-have-the-strongest-reputations-70125/&prev=search

23:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijde online retail nadert omzet van 2 biljoen dollar

De wereldwijde online retail realiseert dit jaar een omzet van 1,91 biljoen dollar. Dat betekent een stijging met 23,7 procent tegenover vorig jaar. Dat is de conclusie van een studie van consulent eMarketer.

Lees Verder

http://www.warc.com/LatestNews/News/Global_ecommerce_sales_near_1.9tr.news?ID=37283

23:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Reizigers worden op London City Airport bij hun passage door de veiligheidscontroles voortaan met achtergrondmuziek begeleid. Dat heeft de directie van de Britse luchthaven bekend gemaakt. Stephanie Bramley, muziekpsychologe van de University of Sheffield, had immers aangegeven dat de muziek een milderende impact kan hebben op de frustraties die tijdens die controles bij de passagiers kunnen groeien. Bramley heeft het over een positieve afleiding die bovendien kan helpen om rond de veiligheidscontroles op de luchthaven een aangename sfeer te creëren. Woordvoerders van de luchthaven zeggen dat de eerste tests positieve reacties bij zowel het personeel als de passagiers heeft aangetoond.

Het Franse onafhankelijke muzieklabel Naive wordt overgenomen door het de groep Believe Digital, gespecialiseerd in de digitale muziekdistributie. Naive had in juni van dit jaar een gerechtelijk akkoord aangevraagd. Believe Digital, meer dan tien jaar geleden opgericht door Denis Ladegaillerie, zou een bedrag van 9 miljoen euro hebben betaald voor Naive, dat onder meer artiesten zoals Arno, Jeanne Added en Carla Bruni in portefeuille heeft. Het overnamebod van Believe Digital werd door het personeel van Naive gesteund. Naive telde ruim vijftig medewerkers. Believe Digital beloofde de helft van het personeel in dienst te zullen houden. Ook werd beloofd de muziekkeuze van Naive te zullen respecteren.

Pakketbezorger United Parcel Service (UPS) is in Leuven gestart met een test waarbij bestellingen met een elektrische driewieler worden geleverd. De test zou ongeveer zes maanden duren. De pakketten voor Leuvense bestemmelingen worden op een centraal depot in Leuven geleverd. Vervolgens worden de verzendingen met een elektrische driewieler tot op hun eindbestemming gebracht. Leuven is de eerste Belgische stad waar de pakketbezorger een elektrische driewieler inzet. Karl Haberkorn, verantwoordelijke van UPS Belgium, wijst erop dat de eerste resultaten hebben aangetoond dat de werkwijze niet alleen duurzamer is, maar ook de economische efficiëntie van het bedrijf opdrijft.

De Italiaanse holding Exor brengt zijn hoofdkantoor van Turijn naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam over. Exor beheert de belangen van de Italiaanse familie in de autobouwers Fiat-Chrysler en Ferrari en vrachtwagenconstructeur Iveko, maar ook voetbalclub Juventus Turijn. De verhuis is ingegeven uit fiscale overwegingen. Exor merkt daarbij op dat een Nederlandse vennootschap beter aansluit bij de wereldwijde strategieën van de onderneming. Het vermogen van Exor had vorig jaar een waarde van 157 miljard euro. De familie Agnelli heeft een belang van 55 procent in Exor. De holding wordt geleid door John Elkann, kleinzoon van industrieel Gianni Agnelli. Ook Fiat-Chrysler en Ferrari hebben een Nederlands adres.

Het Belgische postbedrijf Bpost wil vluchtelingen inzetten om het tekort aan postbezorgers op te vangen. Volgens de vakbonden kan het bedrijf de werklast niet meer aan en kan de kwaliteit niet langer worden gegarandeerd. Bpost zou ongeveer zestig openstaande vacatures beschikbaar hebben die mogelijke door erkende vluchtelingen zouden kunnen worden ingezet. De directie waarschuwt echter dat het plan goed moet worden aangepakt. Ook de vakbonden waarschuwen dat niet te licht over het werk van de postbodes mag worden gedacht. Er wordt opgemerkt dat vluchtelingen zeker welkom zijn, maar da vakbonden benadrukken dat de kandidaten over een voldoende basis moeten kunnen beschikken.

Het Franse concern DCNS Groupe, fabrikant van onderzeeërs, is door een ernstig datalek getroffen. Daardoor zouden externe partijen toegang hebben kunnen krijgen tot 22.400 pagina’s gevoelige informatie. Dat heeft de Australische krant The Australian gemeld. Het lek werd bevestrigd door het Franse bedrijf, dat van een ernstig probleem gewag maakt. De gelekte documenten zouden details omvatten over de werking van de Scorpene, een type duikboot dat het bedrijf aan de Indiase marine heeft verkocht. In totaal heeft India zes onderzeeëers bij het Franse bedrijf besteld. Bovendien heeft ook de Australische overheid een order voor duikboten bij de Franse fabrikant gedaan.

Het bedrijf Picanol, fabrikant van weefmachines, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 329,7 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 27 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf maakt gewag van een aanhoudend hoge vraag naar weefmachines. Ook de industriële divisie liet echter een groei met 19 procent optekenen. De nettowinst van het bedrijf steeg van 42 miljoen euro naar 60,4 miljoen euro. Dat resultaat wordt ook gestuwd door het bedrijf Tessenderlo Chemie, waarin Picanol een belang van 36,5 procent heeft. Het bedrijf maakte verder bekend naar een verdere diversifiëring te blijven zoeken om de cyclische trends in de textielsector te compenseren.

De Sea Shepherd Conservation Society heeft een schikking gesloten met de Japanse walvisjagers. Daarin belooft de milieuvereniging de walvisjagers niet langer fysiek aan te vallen of in hun vaarwater te komen. De schikking moet een einde maken aan de rechtszaak die de Japanse walvisvaarders tegen de milieuvereniging hadden opgestart. Volgens een tussentijds vonnis van de rechtbank in San Francisco heeft Sea Shepherd zich schuldig gemaakt aan piraterij. De organisatie heeft daarop beslist zijn activiteiten rond de walvisvaart over te hevelen naar zijn dochter Sea Shepherd Australië. Die divisie is immers afhankelijk van de Australische wetgeving en voelt zich niet gebonden door het Amerikaanse recht.

Automattic, het bedrijf achter de populaire blogsoftware Wordpress, is gestart met de verkoop ban blog-domeinnamen. Dat heeft Matt Mullenweg, oprichter van Automattic, bekend gemaakt. In eerste instantie wordt de verkoop gepland van de meest populaire domeinnamen, waarvoor wellicht grote bedragen zullen worden betaald. Daarbij wordt gewag gemaakt van adressen zoals computer.blog. Biedingen op de adressen kunnen de prijs gevoelig opdrijven. Daarna worden de resterende domeinnamen verkocht tegen een bedrag van 30 dollar per jaar. Er wordt wel opgemerkt dat de kopers niet verplicht zijn om Wordpress te gebruiken. Automattic betaalde 19 miljoen dollar voor de rechten op de blog-topleveldomeinnaam.

De Brits-Zweedse farmagroep AstraZeneca verkoopt een gedeelte van zijn divisie antibiotica aan het Amerikaanse concern Pfizer. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,6 miljard dollar. De verkoop kadert in de bredere strategie van AstraZenaca om zich te concentreren op ontwikkeling van producten voor de behandeling van kanker, ademhalingsaandoeningen, diabetes en cardiovasculaire ziektes. Bovendien wil de Brits-Zweedse groep zich meer toespitsen op de ontwikkeling van biologische geneesmiddelen, die veel minder gemakkelijk te kopiëren zijn dan de traditionele medicamenten. Door de transactie krijgt Pfizer de rechten op producten zoals Merrem en Zinforo, die in meer dan honderd landen beschikbaar zijn.

Het bedrijf Jensen, producent van industriële wasmachines, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 164,4 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 9,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzetgroei is te danken aan een sterke toename van het aantal orders. Op het einde van het eerste kwartaal was het orderboek 17,6 procent groter dan op hetzelfde ogenblik vorig jaar. Op het einde van het tweede kwartaal was die groei verder opgelopen tot 34 procent. Door de sterke concurrentie op de markt kon die omzetgroei echter slechts gedeeltelijk in een toename van de winst worden omgezet. De bedrijfswinst steeg dan ook met slechts 2,6 procent tot 13,9 miljoen euro.

Het overheidsfonds Qatar Investment Authority heeft een belang van bijna 10 procent verworven in het Empire State Realty Trust, die onder meer in New York de Empire State Building in de portefeuille heeft. Het Qatarese fonds, dat wereldwijd al 40 miljard dollar in onder meer kantoren en hotels heeft belegd, betaalt in totaal 622 miljoen dollar voor zijn belang in het Amerikaanse vastgoedbedrijf. De Empire State Building werd vijfentachtig jaar geleden gebouwd en is met 381 meter één van de hoogste gebouwen van de Verenigde Staten. De wolkenkrabber heeft vijfentachtig verdiepingen. De Empire State Realty Trust heeft een portefeuille met veertien kantoorgebouwen en vier retailsites in de regio New York.

De geplande fusie van Deutsche Börse en de London Stock Exchange kan gevaren opleveren voor het financiële systeem. Dat heeft Andreas Dombret, topman van de Duitse Bundesbank, tegenover het persbureau Reuters gezegd. Dombret waarschuwt dat door de fusie ook divisies zoals Eurex Clearing van Deutsche Börse en LCH.Clearnet van de London Stock Exchange onder één dak komen. Beide divisies, die moeten ingrijpen wanneer derivaten-operaties dreigen te ontsporen, zouden ook na de samensmelting van hun moederorganisaties onafhankelijk van elkaar blijven functioneren, maar toch moet volgens Dombret rekening worden gehouden met een toegenomen systeemrelevantie van het fusiebedrijf.

Het bedrijf ZeniMax heeft klacht neergelegd tegen zijn voormalige gamesontwikkelaar John Carmack. Opgemerkt wordt dat Carmack bij ZeniMax vertrouwelijke documenten heeft gesloten en naar zijn huidige werkgever Oculus VR heeft meegenomen. Carmack is één van de bedenkers van de bril Oculus Rift. In de zomer vorig jaar zou Carmack voor zijn vertrek bij ZeniMax een usb-stick hebben volgeladen met documenten over de ontwikkeling van een bril voor virtuele realiteit. Die technologie was op dat ogenblik nog volop in ontwikkeling. De documenten zouden de basis hebben gevormd van de Oculus Rift, die in maart van dit jaar op de markt werd gebracht.

De alternatieve taxidienst Lyft is niet op zoek naar een overnemen. Dat heeft John Zimmer, topman van Lyft, tegenover het magazine Business Insider beklemtoond. Volgens een aantal bronnen had Lyft voor een eventuele verkoop contact opgenomen met een aantal bedrijven. Zimmer stelt dat er inderdaad met andere ondernemingen is gesproken, maar daarbij is er volgens hem nooit aan een overname gedacht. Zimmer zegt meestal niet op geruchten te reageren, maar zich nu toch verplicht voelt om de misleidende informatie recht te zetten. Lyft dreigt door de berichten volgens hem op een oneerlijke manier in de media te worden afgebeeld. Lyft is vooral actief in de Verenigde Staten.

Meer Nieuws

12:04 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |