05-08-16

Water cruciaal voor optimale prestaties van sportbeoefenaar

Water is voor sportbeoefenaars van cruciaal belang. Deshydratatie tasts immers al snel de prestaties aan. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Stirling in Schotland.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-08-athletic-plummets.html

10:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Investeringen in design bieden autobouwers uitzicht op groter marktaandeel

Investeringen in design kunnen autobouwers een groter marktaandeel bezorgen. Dat geldt echter niet voor investeringen in functionele of ergonomische karakteristieken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Illinois.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-strategic-trade-offs-automobile-affect-market-share.html

10:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Start landbouw gevolg van bevolkingsexplosie?

De start van de landbouw was het gevolg van een bevolkingsexplosie ongeveer vijfduizend jaar geleden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Utah.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160802104526.htm

10:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijfscrisissen komen vooral op Twitter naar boven

Bedrijfscrisissen blijken vooral op het sociale netwerk Twitter aan de oppervlakte te komen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Franse marketingplatform Visibrain in samenwerking met Nicolas Vanderbiest, specialist crisiscommunicatie aan de Université Catholique de Louvain. Op basis van een analyse van meer dan honderd grote bedrijfscrissen de voorbije twaalf maanden diende te worden vastgesteld dat merken nu 13 procent meer risico lopen om met een ramp op het gebied van public relations geconfronteerd te worden dan drie jaar geleden. Merken moeten volgens de onderzoekers dan ook voldoende alert zijn om deze dreigende crisissen efficiënt te verwerken.

De onderzoekers benadrukken dat vorig jaar gemiddeld twee grote problemen per week dienden te worden geregistreerd. “Binnen de sector van de sociale media dreigt vooral Twitter een slagveld voor bedrijven te worden,” merkt Nicolas Huguenin op. “Crisissen op het gebied van public relations blijken heel vaak op Twitter te beginnen.” Vastgesteld werd dat 94 procent van alle crisissen op Twitter werden opgestart of verspreid. Het platform is volgens de onderzoekers bovendien voor vele consumenten het favoriete kanaal geworden om hun klachten en frustraties te ventileren. Consumenten zouden immers 17 procent meer geneigd zijn een negatieve tweets te versturen dan een ongunstig bericht te plaatsen op Facebook.

Opgemerkt wordt 19 procent van de crisissen op Twitter aan de oppervlakte kwamen, tegenover 16 procent op Facebook. De derde plaats wordt gedeeld door YouTube en blogs met een score van 4 procent. Bovendien wordt aangevoerd dat consumenten ook sneller geneigd zijn om Twitter “Sociale media zijn altijd al voor bedrijven een strijdtoneel gebleken,” zegt Nicolas Huguenin. “Hoewel vele bedrijven ven mening zijn uiteindelijk een greep te hebben gekregen op het concept van sociale netwerking, maar Twitter lijkt steeds meer te evolueren van een platform voor communicatie in twee richtingen, naar een omgeving voor agressie en provocatie.

Lees Verder

10:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bedrijfscrisis, public relations |  Facebook |

Centennials zijn voor marketeers nog altijd blinde hoek

Voor marketeers vormt de leeftijdsgroep van de centennials grotendeels een blinde hoek. Nochtans gedragen deze jongeren zich heel anders dan hun voorgangers. Dat zegt Mark Inskip, chief executive van The Futures Company.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Centennials_are_marketersapos;_apos;blindspotapos;.news?ID=37171

10:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Duitse autobouwer BMW heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 23.675 elektrische wagens verkocht. Dat betekent een stijging met 87 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft Harald Krüger, topman van de Duitse autobouwer, gemeld. Krüger wees erop dat de elektrische en hybride versies tijdens de maand juni 4 procent van de totale verkopen van het merk in West-Europa vertegenwoordigden. In Nederland en Scandinavië liep dat aandeel zelfs op tot meer dan 13 procent. Krüger merkte op dat de sterke financiële positie van BMW de constructeur zal toelaten om belangrijke investeringen te plannen in innovatie.

Deutsche Bank en Crédit Suisse maken niet langer deel uit van de Stoxx Europe 50, waarin de vijftig steraandelen in Europa zijn opgenomen. Dat heeft Stoxx, dochteronderneming van Deutsche Börse en beheerder van een reeks belangrijke Europese beursindexen, gezegd. Opgemerkt wordt dat beide financiële groepen teveel waarde hebben verloren. Alleen al dit jaar verloren de twee banken bijna de helft van hun beurswaarde, terwijl de Stoxx 50 slechts een inkrimping met 9 procent kende. Deutsche Bank zal in de Stoxx 50 worden vervangen door het Nederlandse chipbedrijf ASML Holding, terwijl Crédit Suisse door de Franse bouwgroep Vinci wordt opgevolgd. Beide banken zitten volop in een herstructurering.

De Duitse autobouwer Daimler investeert 10 miljoen euro in een nieuwe financieringsronde van het bedrijf Blacklane uit Berlijn, een Duits alternatief voor Uber. Blacklane heeft al een samenwerking met het localisatieplatform Expedia en onderhandelt met verschillende touroperatoren en luchtvaartbedrijven. Met de nieuwe financieringsronde wil Blacklane zijn activiteiten verder uitbreiden naar Azië en het Midden-Oosten. Blacklane heeft op dit ogenblik een tweehonderdtal werknemers en is beschikbaar in meer dan tweehonderd steden in vijftig landen. Ook is Blacklane actief op vierhonderd luchthavens. Daimler heeft met Car2Go al een gelijkaardige dienst, maar die service mikt op een ander publiek.

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner neemt een belang van 10 procent in de online streamingdienst Hulu. Dat heeft Time Warner bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Door de instap zal de content van de diverse zenders van Time Warner ook beschikbaar zijn op Hulu. Ook Walt Disney, 21st Century Fox en Comcast beslisten eerder al een belang in Hulu te nemen. Net zoals andere mediabedrijven ziet ook Time Warner steeds meer abonnees overstappen naar Netflix en Amazon Prime, twee andere aanbieders van online streaming. Met de investering in Hulu wil het concern inspelen grotere interesse van de consument voor online televisie.

Het Duitse mediabedrijf Axel Springer heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 0,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst nam met 7 procent toe tot 146 miljoen euro. Het mediabedrijf kon de voorbije maanden naar eigen zeggen opnieuw profiteren van een toename in de digitale activiteiten. De digitale divisie vertegenwoordigt inmiddels al ruim twee derde van de totale omzet van Axel Springer. Bovendien creëren de digitale activiteiten bijna driekwart van de winst en 85 procent van de advertentie-inkomsten. Axel Springer is het moederbedrijf van onder meer de kranten Bild en Die Welt en de online nieuwssite Business Insider.

Ook na de fusie tussen de bierproducenten AB InBev en SABMiller blijft het hoofdkwartier van de groep in Leuven gevestigd. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Gehoopt wordt dat de fusie tijdens de tweede week van oktober zal kunnen worden afgerond. Het samengaan van AB InBev en SABMiller werd eerder al door de concurrentie-autoriteiten goedgekeurd, maar moet nog wel door de aandeelhouders van beide groepen formeel worden bevestigd. Carlos Brito, chief executive van AB Inbev, zal ook de fusiegroep blijven leiden. Een belangrijk aantal vestigingen van SABMiller zouden worden gesloten. De dagelijkse activiteit wordt geleid vanuit het kantoor aan Park Avenue in New York.

Het Amerikaanse bedrijf Moon Express heeft van de Amerikaanse overheid de toelating gekregen om een ruimtereis met een maanlanding te maken. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Moon Express is het eerste privébedrijf dat de toelating krijgt om een commerciële ruimtesonde naar de maan te sturen. De eerste missie van Moon Express is voor volgend jaar voorzien. Voor de lancering zou beroep worden gedaan op de nieuwe draagraket Electron van Rocket Lab. De lancering zou gebeuren vanop een platform in Nieuw-Zeeland of vanop Cape Canaveral, de thuisbasis van het bedrijf. Moon Express werd zes jaar geleden opgericht door de ondernemers Bob Richards, Barney Pell en Naveen Jain.

De ouders van acteur Anton Yelchin hebben een klacht ingediend tegen de Italiaans-Amerikaanse autobouwer Fiat-Chrysler. Yelchin (27) kwam in juni dit jaar thuis om het leven nadat hij verpletterd werd door zijn eigen Jeep Grand Cherokee. Volgens de ouders van het slachtoffer is de automatische versnellingsbak van Jeep verantwoordelijk voor het ongeval. Fiat-Chrysler wordt als moederbedrijf van Jeep voor de rechter gedaagd. Ook werd klacht neergelegd tegen ZF North America, fabrikant van de versnellingsbak. Enkele dagen na de dood van Yelchin had een groep eigenaars van de Jeep Grand Cherokee bij een rechtbank in Californië al een gezamenlijke klacht neergelegd.

De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys heeft in Parijs zijn eerste vestiging op het Europese vasteland geopend. Bij Five Guys is er geen vast menu, maar kan iedere klant zijn eigen burger samenstellen. De eerste vestiging opende in Cour-Saint-Emilion in het twaalfde arrondissement. Nog dit jaar opent een filiaal aan de Champs-Elysées. Volgend jaar moet krijgt het Gare du Nord een derde vestiging van de keten in de Franse hoofdstad. Op termijn wil de groep in Frankrijk veertig restaurants. Five Guys opende zijn eerste restaurant midden jaren tachtig in de Amerikaanse staat Virginia. Sindsdien zijn er in de Verenigde Staten, Groot-Brittanië, Canada, Ierland en de Golfregio meer dan duizend restaurants operationeel.

Autobouwer Volkswagen wordt door de Duitse deelstaat Beieren voor de rechter gedaagd. Aanleiding is het emissieschandaal waarbij Volkswagen in opspraak is geraakt. Dat heeft Markus Söder, minister van financiën van Beieren, bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat het Beierse pensioenfonds in aandelen van Volkswagen had belegd en dan ook geraakt werd door de waardedaling waarmee de autobouwer door het schandaal werd geconfronteerd. Beieren wil dat Volkswagen de geleden verliezen compenseert. Het aandeel van Volkswagen heeft sinds september, op het ogenblik dat de fraude aan het licht kwam, 40 procent van zijn waarde verloren. Beieren eist een compensatie van 700.000 euro.

De Bank of England verlaagt de basisrente van 0,50 procent naar 0,25 procent. Daarmee is de rente teruggevallen tot het laagste niveau sinds de instelling op het einde van de zeventiende eeuw werd opgericht. De renteverlaging vormt een onderdeel van een poging om een Britse economische recessie te beperken. De Britse centrale bank verlaagde de groeiprognose voor de Britse economie voor volgend jaar van 2,3 procent naar 0,8 procent. Het pakket maatregelen omvat verder ook nog een budget van 60 miljard pond om Brits overheidspapier op te kopen. Daarnaast wil de centrale bank ook voor 10 miljard pond aan bedrijfsobligaties opkopen en wordt 100 miljard pond voorzien voor het stimuleren van bankkredieten.

In Nederland heeft de rechtbank van Haarlem in kort geding een geplande staking van grondpersoneel van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) geblokkeerd. Het verbod blijft gelden tot de rechtbank met een uitspraak ten gronde komt. De vakbond van het grondpersoneel had een actie aangekondigd waardoor gedurende anderhalf uur geen passagiersvliegtuigen zouden worden afgehandeld. Daardoor zouden tientallen vluchten vertraging oplopen. De luchtvaartmaatschappij en luchthaven Schiphol maakten bezwaar tegen de staking. Tegen de rechter werd daarbij met succes aangevoerd dat de actie ervoor dreigde te zorgen dat duizenden passagiers op de luchthaven zouden stranden.

De Belgische staat heeft al 39,5 miljoen euro uitgekeerd aan 1.199 gedupeerden van het faillissement van Optima Bank. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Financiën. De factuur voor de Belgische staat kan volgens waarnemers oplopen tot maximaal 50,5 miljoen euro als elke klant een aanvraag doet. Door het faillissement van Optima Bank kunnen spaarders een beroep doen op het zogenaamde garantiefonds. Dat stort bedragen tot 100.000 euro terug aan de gedupeerden. Er zijn evenwel 92 klanten van Optima Bank die één of meer rekeningen hebben waarop meer staat dan de 100.000 euro waarvoor de depositobeschermingsregeling geldt. Voor hen blijft het voorlopig bang afwachten.

Hackers zijn er recent in gelukt voor 65 miljoen dollar bitcoins te stelen van beleggers die het handelsplatform Bitfinex in Hongkong gebruikten. De handel op het platform werd stilgelegd nadat de roof aan het licht was gekomen. Daarop kreeg de koers van de bitcoin een klap van meer dan 20 procent, waadoor de waarde van de digitale munt terugviel tot zijn laagste peil in ongeveer twee jaar. De handelsplatformen waarop de bitcoins kunnen worden verhandeld, blijken erg kwetsbaar. Twee jaar geleden ging het Japanse Mt. Gox, op dat ogenblik het grootste bitcoinplatform van de wereld, failliet na grootschalige fraude. Mt. Gox verloor 850.000 bitcoins, die tegen de toenmalige koers samen 316 miljoen dollar waard waren.

In New York hebben de politieagenten actie gevoerd om bij het stadsbestuur een loonsverhoging af te dwingen. Om hun eisen krachten bij te zetten, werd beslist om burgemeester Bill de Blasio een hele ochtend te volgen. De Blasio start zijn dag traditioneel met een bezoek aan het fitnesscentrum, maar daar hadden nu ook een vijftigtal agenten met protestborden postgevat. De actievoerders volgden daarop het hele ochtendritueel van de burgemeester. Volgens de politievakbond verdienen agenten in New York 34 procent minder dan hun collega’s in andere Amerikaanse grootsteden. Het stadsbestuur ontkent van zijn kant dat de agenten onderbetaald zouden zijn, maar zegt wel open te staan voor onderhandelingen.

Meer Nieuws

08:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-08-16

Vertrouwen in mobiele betaling blijft problematisch

Vele consumenten hebben het nog altijd moeilijk om applicaties voor mobiele betalingen te vertrouwen. Vooral oudere internet-gebruikers voelen zich ongemakkelijk. Dat is de conclusie van een onderzoek van Marketing Sciences.

Lees Verder

http://www.emarketer.com/Article/UK-Consumers-Still-Struggle-Trust-Mobile-Payment-Apps/1014257

17:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Leggen grote winkelcentra basis voor obesitas?

De bloei van grote winkelcentra heeft wellicht een belangrijke rol gehad in het Amerikaanse obesitas-probleem. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de University of Virginia en de Georgia State University.

Lees Verder

https://news.virginia.edu/content/supercenters-may-be-supersizing-americans

17:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Omzet wereldwijde marketing bereikt biljoen dollar

De omzet van de wereldwijde marketing zal volgend jaar de grens van 1 biljoen dollar doorbreken. Dat is de conclusie van een rapport van consulent GroupM. Opgemerkt wordt dat wereldwijd 552 miljard dollar in reclame zal worden geïnvesteerd. Gecombineerd met andere service, zal de totale marketingsector daardoor volgens GroupM voor de eerste keer in de geschiedenis meer dan 1 biljoen dollar inkomsten genereren. Door een groeivertraging in China en Brazilië, zullen de Verenigde Staten volgens het rapport opnieuw de belangrijkste drager van de wereldwijde groei in de reclamesector worden.

Dit jaar zullen de wereldwijde reclame-bestedingen volgens GroupM een groei kennen met 4 procent. Eerder was nog gewag gemaakt van een toename met 4,5 procent, maar die vooruitzichten moesten volgens het bureau door de vertraging van de groei in Brazilië en China naar beneden worden bijgesteld. Eerder was voor de Chinese reclamesector een groei met 9,1 procent verwacht, maar dat niveau is volgens GroupM niet langer realistisch. Desondanks kan volgens GroupM dit jaar nog altijd worden gerekend op een groei van 6,6 procent, gevolgd door een verdere toename met 7 procent volgend jaar. Daarbij verwijst het bureau naar een verdere verstedelijking en een toenemend consumentenvertrouwen.

Met een groeivertraging van 7 procent naar 1 procent is de situatie in Brazilië volgens GroupM veel dramatischer, waarbij verwezen wordt naar politieke onrust, een economische recessie en een toenemende werkloosheid. Door de vertraging van China worden de Verenigde Staten volgens GroupM dit jaar de belangrijkste pijler van de groei op de wereldwijde reclamemarkt. Eerder was gewag gemaakt van een toename met 2,7 procent, maar dat werd inmiddels opgevoerd tot 3,1 procent, waarbij vooral gewezen wordt op een gezonde televisiemarkt, waar het groeiritme van 2,3 procent tot 3,4 procent zou worden opgevoerd.

Er wordt wel opgemerkt dat in India tot eind volgend jaar een groei van ongeveer 15 procent zal kunnen worden gemeld. Daardoor zal het land over twee jaar toetreden tot de tien grootste reclamemarkten van de wereld.

Lees Verder

17:28 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reclame, marketing |  Facebook |

Nieuwe mijlpaal voor het Chinese internet

Het Chinese internet heeft de grens van 700 miljoen gebruikers doorbroken. Dat blijkt uit een rapport van het China Internet Network Information Center (CNNIC).

Lees Verder

http://www.ndtv.com/world-news/chinas-online-population-exceeds-700-million-government-1439643

17:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In Europa is Italië het meest verhangen aan televisie

Italië toont binnen de belangrijkste Europese markten de grootste interesse in televisie. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent IHS Markit.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Italy_leads_European_TV_viewing.news?ID=37147

17:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Shopping begint en eindigt meestal op de desktop

De meeste consumenten beginnen en eindigen hun shopping-uitstap op de desktop. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Monetate.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/most-consumers-start-and-finish-their-purchase-journey-on-de.html

17:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Water op werkvloer belangrijk voedingselement

Water is het belangrijkste instrument om een ongezonde voedingsbalans op de werkvloer te compenseren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-08-waterthe-office-hero.html

17:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Duitsland wordt het bedrijf Postbus, aanbieder van lijnbussen op lange afstanden, overgenomen door sectorgenoot Flixbus. Dat heeft Deutsche Post, het huidige moederbedrijf van Postbus, bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet verstrekt. Joachim Wessels, topman van Deutsche Post, wijst erop dat Postbus op het gebied van winstgevendheid niet aan de verwachtingen voldeed. Drie jaar geleden werd het busvervoer over lange afstanden in Duitsland geliberaliseerd, waardoor de concurrentie op de markt gevoelig toenam en de rendabiliteit van de activiteit onder grotere druk kwam. Flixbus ging ongeveer anderhalf jaar geleden ook al samen met MeinFernbus.

In Brussel wordt het gratis wifi-netwerk, op dit ogenblik enkel in de openbare ruimtes toegankelijk, vanaf september uitgebreid naar de metrostrations. Dat heeft Bianca Debaets, Brussels staatssecretaris voor informatica, gemeld. In eerste instantie wordt een gratis hotspot geïnstalleerd in het metrostation Hallepoort. Daarna wordt het netwerk stelselmatig verder uitgebreid. Tegen eind dit jaar moet een kwart van de metrostations gratis wifi hebben. In de resterende stations worden volgend jaar hotspots geïnstalleerd. Volgens Debaets is een gratis wifi-aanbod een dienst die onder meer pendelaars en toeristen een grote meerwaarde kan bewijzen, maar ook voor de 20 procent Brusselaars die thuis geen toegang hebben tot internet.

De Amerikaanse autobouwer Tesla Motors, producent van elektrische wagens, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een verlies geboekt van 293,2 miljoen dollar, tegenover een negatief resultaat van 184,2 miljoen dollar. Daarmee wordt Tesla voor een dertiende kwartaal op rij met verliescijfers geconfronteerd. De omzet steeg met 33 procent tot 1,3 miljard dollar. Het bedrijf slaagde er wel in meer exemplaren te verkopen, maar dat bleek niet voldoende om de oplopende productiekosten te compenseren. De autobouwer stelde wel op koers te liggen om tijdens de tweede jaarhelft 50.000 exemplaren van het Model S en het Model X te verkopen. Tijdens het tweede kwartaal werden 14.402 exemplaren opgeleverd.

Mervyn King, gewezen gouverneur van de Bank of England, wordt door het Amerikaanse financiële concern Citigroup aangetrokken als adviseur. De beslissing is voor vele waarnemers een verrassing, want als gouverneur van de Bank of England, liet hij geregeld kritiek blijken op de sector. Onder meer betichte hij vele bankiers van incompetentie en inhaligheid. Hij gaf ook aan dat de gigantische beloningen in de City of London een cultuur van roekeloosheid had gecreëerd. King stond tien jaar aan het hoofd van de Bank of England. Drie jaar geleden legde hij zijn functie als gouverneur neer.  Recent was hij gedurende korte tijd ook bestuurslid van de Engelse voetbalclub Aston Villa.

De voedingsketen Jack O’Shea heeft zijn filialen in Brussel gesloten. Het bedrijf wordt met belangrijke financiële problemen geconfronteerd en een faillissement wordt niet uitgesloten geacht. Jack O’Shea heeft in Brussel een restaurant en beenhouwerij aan het Sint-Katelijnestraat. Daarnaast heeft de keten, die zich heeft gespecialiseerd in Iers vlees, nog twee filialen in de wijk Schuman en Ukkel. Jack O’Shea staat bij de liefhebbers vooral bekend voor zijn kwaliteitsvlees. Een woordvoerder van de keten geeft wel aan dat een doorstart ook nog altijd tot de mogelijkheden behoort. De filialen aan de Sint-Katelijnestraat zijn door de eigenaar inmiddels wel opnieuw op de huurmarkt geplaatst.

Het Nederlandse bedrijf Takeaway.com - in België actief onder de merknaam Pizza.be - neemt de activiteiten van sectorgenoot Just Eat in België en in Nederland over. Dat heeft Takeaway bekend gemaakt. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 22,5 miljoen euro. Door de overname kan het bedrijf naar eigen zeggen zijn marktaandeel in de Benelux verder uitbreiden. Takeaway.com werd begin deze eeuw opgericht door de Nederlandse ondernemer Jitse Groen en is actief in tien landen in Europa en in Vietnam. Pizza.be en Just Eat bieden een identieke dienst aan. Klanten krijgen nu een grotere keuze aan restaurants, die op hun beurt voor hun maaltijden op een groter publiek kunnen rekenen.

Het bedrijf eSaturnus, een spinoff van de Leuvense universiteit en gespecialiseerd in de bouw van digitale operatiekamers, wordt overgenomen door de groep. Het bedrijf werd zeven jaar geleden opgericht en werkt met een intelligentie verwerking van digitale data in operatiekamers in ziekenhuizen en medische laboratoria. Volgens Thomas Koninckx, chief executive van eSaturnus, is het bedrijf na een reeks pilootprojecten klaar voor de wereldmarkt. Opgemerkt wordt investeringen in verder onderzoek en ontwikkeling en in het lokale team van eSaturnus worden gegarandeerd. Het Leuvense bedrijf wordt onderdeel van het departement medical solutions van Sony.

De poging tot staatsgreep midden juli heeft de Turkse economie ongeveer 90 miljard euro gekost en geleid tot de annulatie van één miljoen toeristische reserveringen. Dat heeft Bülent Tüfenkci, de Turkse minister van douane en handel, tegenover de Turkse krant Hurriyet, gezegd. In zijn berekening neemt de minister vernielde gebouwen en beschadigd militair materieel mee, maar ook de daling van het aantal buitenlandse bestellingen van goederen en de teruggang van het toerisme. De economische schade kan volgens de minister nog verder oplopen, want de opstandelingen hebben volgens Tüfenkci de natie een imago bezorgd van een ontwikkelingsland met tanks in de straat.

De Duitse Commerzbank heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 372 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 645 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. De terugval moet naar eigen zeggen worden toegeschreven aan de moeizame marktomstandigheden. De instelling, de tweede grootste bank van Duitsland, moet afrekenen met lage rente en de terughoudendheid van klanten vanwege de economische en geopolitieke onzekerheid. Desondanks heeft de bank naar eigen zeggen zijn goede marktpositie weten te behouden en is het risicoprofiel van de onderneming gezond. De inkomsten daalden van 5,2 miljard euro naar 4,5 miljard euro.

Bij de Duitse autogroep Volkswagen is beslist dat Rupert Stadler, verantwoordelijke voor dochter Audi, zelf de kosten van een evenement voor topmanagers van het merk moet dragen. Stadler had in een restaurant in Wolfsburg een wedstrijd bierdrinken voor dertig topmanagers van Audi opgezet. Daarbij nam een ploeg uit Beieren het op tegen collega’s uit het Rijnland. Voor de omkadering werd ook een blaaskapel en een carnavalsgroep ingevlogen. De kosten van het evenement zouden volgens Duitse media zijn opgelopen tot 12.500 euro. Stadler zou de factuur bij Volkswagen hebben ingediend, maar beslist werd om de nota uit reputatieredenen te weigeren.

Het levensmiddelenconcern Procter & Gamble (P&G) heeft tijdens het twede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 16,1 miljard dollar. Dat betekent een daling met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In volumes werd weliswaar een groei met 2 procent opgetekend, maar die stijging werd teniet gedaan door negatieve wisselkoersen en de gevolgen van de beslissing van het bedrijf om zich uit Venezuela terug te trekken. De nettowinst kende bijna een verviervoudiging tot 2 miljard dollar. De winst van vorig jaar werd echter wel gedrukt door een belangrijke afschrijving op de Venezolaanse activiteiten, die vanwege de diepe economische crisis in het land werden gestaakt.

Het Amerikaanse geneesmiddelenconcern Pfizer heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 13,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De resultaten werden mee gedragen door het overgenomen bedrijf Hospira, dat 1,1 miljard dollar aan de omzet heeft toegevoegd. Het bedrijf werd echter wel getroffen door ongunstige valuta-effecten, te wijten aan de sterke dollar. Daardoor viel de nettowinst met 23 procent terug tot 2 miljard dollar. De verkoop van generische producten steeg met 16 procent tot 6,04 miljard dollar. Bij de voorschriftplichtige geneesmiddelen was er een toename met 7 procent tot 7,11 miljard dollar.

Het Duitse retailgroep Metro - het moederconcern van onder meer Media Markt, Saturn en Makro - heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 13,6 miljard euro. Dat betekende een daling met 2,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het concern werd echter geconfronteerd met ongunstige valuta-effecten. Wanneer met de impact van de wisselkoersen geen rekening wordt gehouden, zou een groei met 0,4 procent zijn geregistreerd. De operationele winst daalde van 209 miljoen euro naar 154 miljoen euro. Door een kost van 190 miljoen euro voor herstructureringen in Duitsland en België, werd uiteindelijk een verlies geleden van 36 miljoen euro.

De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 901 miljoen euro. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Intesa Sanpaolo wees er echter op over een sterke kapitaalbasis te beschikken. De bank slaagde erin zijn portefeuille slechte leningen met 2 procent in te krimpen tegenover de drie maanden voordien. De omzet steeg van 4,51 miljard euro naar 4,61 miljard euro. De inkomsten aan commissies en intresten daalden met 4 procent tot 1,8 miljard euro. Carlo Messina, chief executive van Intesa Sanpaolo, zegt dat de instelling bijzonder goede scores haalde in de Europese stresstest en tegen de zwaarste crisis is bestand.

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB) heeft bij de Spaanse constructeur Construcciones y Auxiliar Ferrocarriles (CAF) een bestelling van drieënveertig nieuwe metrostellen met bijhorende uitrusting geplaatst. Met het order is een bedrag gemoeid van 353 miljoen euro. De eerste exemplaren moeten over drie jaar worden geleverd. Het order is gespreid over een periode van twaalf jaar. Het Brusselse vervoerbedrijf heeft op dit ogenblik een vloot van 66 metrostellen, maar dat volstaat naar eigen zeggen niet voor de verwachte stijging van de vraag en de geplande uitbreiding van het net naar het noorden. Bovenop de eerste bestelling wordt nog eens een aankoop van negentien bijkomende metrotreinen gepland.

Meer Nieuws

09:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-16

Portret zaakvoerder kan online klant geruststellen

Een portret van de zaakvoerder is vaak voldoende om argwanende online shoppers gerust te stellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de York University, de Florida State University, het Saint Mary’s College of California en Lieberman Research Worldwide.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-colonel-sanders-business-owner-reassure.html

16:41 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cyberbeveiliging wordt een belangrijke factor in de autosector

Cyberbeveiliging wordt een belangrijke factor in de autosector. Een grote meerderheid van de consumenten geeft immers aan weinig vertrouwen te hechten aan een merk dat er niet in lukt cyberaanvallen af te weren. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent KPMG bij bijna vijfhonderd autobezitters en honderd technologie-verantwoordelijken bij de autoconstructeurs. Toch blijken vele autobouwers op het gebied van cyberbeveiliging nog een lange weg moeten afleggen. Nochtans moet de strijd tegen cyberaanvallen volgens KMPG een absolute prioriteit zijn, aangezien hackers een bijzonder grote schade kunnen aanrichten aan de merken en omzetten van de constructeurs.

“Autobouwers doen belangrijke investeringen in technologieën voor de promotie van autonome en geconnecteerde mobiliteit, waardoor echter ook de mogelijkheden voor cyberaanvallen tegen voertuigen groter worden,” merkt KPMG op. “Het merk en de omzet van de constructeurs dreigen echter zwaar te zullen worden afgestraft wanneer men niet staat blijkt de acties van hackers tegen auto’s tegen te gaan.” De onderzoekers zeggen immers vastgesteld te hebben dat 82 procent van de consumenten aangeeft niet geneigd te zijn om nog een aankoop te doen bij een autobouwer die het slachtoffer van hackers is geworden.

Vastgesteld werd nog dat 70 procent van de ondervraagden bezorgd is dat de mogelijkheid van een aanval tegen zijn auto binnen vijf jaar het slachtoffr van een hacker zou kunnen worden. Ook zegt 79 procent dat een gekaapte auto ook een negatieve impact zou hebben op de constructeur. Dat cijfer stijgt tot 83 procent bij de babyboomers, tegenover 74 procent bij de millennials. “Hackers kunnen binnen de autosector een groot gevaar opleveren op het gebied van cyberveiligheid,” merkt Gary Silburg, autospecialist bij KPMG, op. “Dat geldt vooral voor veiligheid. In tegenstelling tot een aantal andere sectoren, kunnen hackers in de autosector levensbedreigend zijn, vooral wanneer hoge snelheden worden gehaald.”

Ook bleek dat 68 procent van de autobouwers toegeeft dat het voorbije jaar geen investeringen in de beveiliging van informatie werden gedaan, ondanks het feit dat 85 procent moet toegeven de voorbije twee jaar geconfronteerd te zijn geweest met een cyberaanval op hun organisatie. Bovendien erkent 55 procent dat zijn bedrijf niemand in dienst heeft die zich exclusief over de informatica-veiligheid buigt. “De autosector moet op gebied van cyberbeveliging nog een belangrijke weg afleggen,” zegt Silberg. “Nochtans is de bedreiging reëel en kunnen de implicaties van een aanval bijzonder catastrofaal zijn voor zowel consument als constructeur. Er moet dan ook dringend actie worden ondernomen.”

Verder bleek nog dat 41 procent van de consumenten vooral bevreesd is dat een buitenstaander de controle over zijn wagen zou kunnen overnomen. Daarnaast zegt 25 procent te vrezen voor de diefstal van financiële informatie. Tevens wordt aangegeven dat 46 procent van de consumenten van mening is dat de eigenaar of chauffeur van de wagen de gegevens over de auto moet beheren, terwijl 47 procent benadrukt dat de leveranciers van de technologieën de verantwoordelijkheid moeten opnemen voor de veiligheid van de data.

Lees Verder

16:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cyberbeveiliging, automotive |  Facebook |

Lovende besprekingen creëren onrealistische verwachtingen

Extreem lovende besprekingen kunnen uiteindelijk een negatieve uitkomst hebben. Bij het publiek kunnen immers onrealistische verwachtingen worden gecreëerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de New York University.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-08/jora-h5o080216.php

16:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Betaaltechnologieën stimulans tot winkeldiefstallen?

Mobiele scans en betaaltechnologieën kunnen supermarkten vaker met het probleem van diefstallen confronteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Leicester.

Lees Verder

http://www2.le.ac.uk/offices/press/press-releases/2016/august/mobile-scan-and-pay-technology-could-promote-supermarket-theft-study-suggests

16:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reismerken scoren matig in engagement op sociale media

Reismerken presteren slechts matig op het gebied van engagement op sociale media. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Lithium Technologies.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/07/travel-hospitality-brands-below-par-in-social-engagement.html

16:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Groot gedeelte arme bevolking woont tijdens de nacht in duisternis

Buiten de rijke wereld woont 30 procent van de bevolking tijdens de nacht in duisternis. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-satellite-images-poor-populations-world.html

16:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online en offline winkel moet zelfde identiteit hebben

Retailers moeten ervoor zorgen dat hun online en offline winkel zoveel mogelijk gelijkenissen vertonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Leuven.

Lees Verder

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-08/jora-iyb080116.php

16:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Albert Heijn gaat het suikergehalte in de eigen merkproducten verlagen. De reducties zouden tussen 10 procent en 40 procent bedragen en zouden worden toegepast op producte die vaak door gezinnen worden gekochten, zoals yoghurt, ketchup of biscuits. Er komen ook nieuwe producten zonder toevoeging van suiker in de rekken. Ook het gamma bruisend water wordt uitgebreid. Door die ingrepen zal de portfolio van Albert Heijn naar eigen zeggen eind volgend jaar 250 miljoen suikerklontjes lichter zijn geworden. Aan de rekken met frisdranken komt ook informatie met de hoeveelheden suiker en calorieën die de producten bevatten. Ook wordt informatie verstrekt over de manier waarop de dranken werden gezoet.

De muziekcatalogus van de joint-venture Sony-ATV Music Publishing mag volledig door het Japanse concern Sony worden overgenomen. Dat heeft de Europese Commissie beslist. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 668 miljoen euro. Sony had twintig jaar samen geleden de joint-venture opgestart met muzikant Michael Jackson. Elke partij kreeg een belang van 50 procent in het samenwerkingsverband. Sony wil de ervan van Jackson uitkopen. Door de transactie krijgt Sony controle over een pakket met meer dan twee miljoen songs, waaronder muziek van Taylor Swift, Lady Gaga, Marvin Gaye en Bob Dylan, Het kroonjuweel van de collectie zijn tweehonderdvijftig songs van The Beatles.

Het Luxemburgse parket heeft beroep aangetekend in de rechtszaak tegen de verdachten die het financiële schandaal LuxLeaks naar buiten hebben gebracht. Er komt dus een nieuw proces tegen de twee klokkenluiders Antoine Deltour en Raphaël Halet en journalist Edouard Perrin. De drie mannen worden ervan beschuldigd tot 45.000 pagina’s vertrouwelijke documenten over de fiscale voorkeursbehandeling van multinationals in Luxemburg in de openbaarheid te hebben gebracht. In eerste aanleg was tegen Deltour en Halet een voorwaardelijke celstraf van respectievelijk twaalf en negen maanden uitgesproken. Perrin werd vrijgesproken. Deltour en Halet hadden eerder al beroep ingediend.

Zuid-Korea heeft de verkoop van auto's van Volkswagen voor een groot deel stilgelegd. De Zuid-Koreaanse minister van milieu heeft het besluit genomen omdat de Duitse autofabrikant onjuiste informatie heeft verstrekt over emissies. Vooraleer opnieuw met de verkoop kan worden gestart, moet het concern voor de meeste modellen opnieuw een certificaat aanvragen. De toekenning van een certificaat kan tot drie maanden in beslag nemen. Daardoor worden ongeveer 83.000 wagens van het Duitse concern in Zuid-Korea voorlopig geblokkeerd. Ook moet Volkswagen een boete van ruim 14 miljoen euro betalen. Volkswagen boekte vorig jaar in Zuid-Korea een omzet van 2,2 miljard euro.

De farmagroepen Merck en Allergan hebben interesse in een overname van het Amerikaanse biotechbedrijf Biogen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gemeld. Het is volgens diezelfde bronnen echter nog niet duidelijk dat er ook een daadwerkelijk bod zal worden uitgebracht. Biogen heeft een beurswaarde van 70 miljard dollar. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 10,8 miljard dollar. Biogen is marktleider in de verkoop van geneesmiddelen voor patiënten met multiple sclerose. Drie jaar geleden werd tegen die ziekte een nieuw product gelanceerd. Sindsdien is de beurswaarde van het bedrijf verdubbeld.

De Indiase overheid heeft een reddingsoperatie gelanceerd voor meer dan tienduizend Indiase burgers die in Saudi-Arabië de hongersnood dreigen te sterven. Inmiddels werd door het Indiase consulaat al 16.000 kilogram voedsel uitgedeeld aan Indiase arbeiders die door hun Saudische werkgevers zonder loon werden ontslagen omdat hun werkgever geen opdrachten meer had. Door de oliecrisis is ook de bouwactiviteit in de Golfregio zwaar ingekrompen. Sushma Swaraj, minister van buitenlandse zaken van India, heeft het consulaat de opdracht gegeven dat elke werkloze arbeider toegang tot voldoende voedsel heeft. Een evacuatie wordt overwogen. De Saudische overheid heeft een onderzoek beloofd.

De voedingsindustrie versterkt zijn greep op de Europese Unie. De industrie is machtiger dan politici en wetenschappers. Dat staat in een rapport van de Nederlandse denktank Corporate Europe Observatory (CEO). Onderzoeker Katharine Ainger zegt vastgesteld te hebben dat multinationals onder meer met succes regels op de beperking van de suikerconsumptie kunnen afweren. Een aantal van deze bedrijven kunnen volgens de onderzoekers miljoenen euro besteden aan lobbypraktijken. Bovendien hebben deze ondernemingen een grote waarde op het gebied van werkgelegenheid en export, zodat er gemakkelijk druk kan worden uitgeoefend op de Europese administraties om ongemoeid gelaten te worden.

De Amerikaan Michell Espinoza is recent door de rechtbank in Miami vrijgesproken van een illegale handel in bitcoins. De man was opgepakt nadat hij voor 1.500 dollar bitcoins had verkocht aan undercover-agenten, die beweerden het geld te willen gebruiken voor de aankoop van gestolen kredietkaart-gegevens. Volgens het openbaar ministerie maakte Espinoza zich daarbij schuldig aan witwaspraktijken, die in Florida kan worden ingeroepen wanneer daarmee illegale activa worden bevorderd. Volgens rechter Teresa Mary Pooler is die omschrijving echter te vaag om Espinoza te veroordelen. Bovendien kan de bitcoin volgens Pooler niet als valuta worden bestempeld, al is het wel een belastbaar bezit.

Koeweit verhoogt begin september zijn brandstofprijzen. Dat heeft de overheid van het emiraat bekend gemaakt. Voor benzine met een laag octaangehalte moet voortaan een bedrag van 0,25 euro per liter worden betaald. Dat betekent een stijging met 41 procent tegenover het huidige niveau. Benzine met een hoog octaangehalte wordt 61 procent duurder en zal 0,31 euro per liter kosten. Benzine met een laag emissie-niveau kent een stijging met 83 procent tot 0,50 euro per liter. Het is de eerste keer in bijna twintig jaar dat de brandstofprijzen in het land stijgen. Met de maatregel hoopt Koeweit de daling van de olie-inkomsten enigszins te kunnen compenseren.

Een jaar nadat Iran een nucleair akkoord heeft gesloten met de Verenigde Staten en vijf andere wereldmachten, heeft het land nog niets gezien van de beloofde economische voordelen. Dat heeft de Iraanse ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van het land, gezegd. Iran had midden juli vorig jaar een akkoord over zijn atoomprogramma gesloten. Daarbij beloofde het land inspecties toe te laten op zijn nucleaire sites en zijn voorraden laagverrijkt uranium af te bouwen. In ruil zouden de westerse landen hun olie-embargo en de economische sancties tegen Iran opheffen. Veel westerse investeerders stellen zich aarzelend op. Dat bewijst volgens Khamenei dat de Amerikaanse beloftes niet mogen worden geloofd.

De vastgoedgroep Atenor heeft twee aangrenzende percelen gekocht in het hart van het zakencentrum van de Roemeense hoofdstad Boekarest. Dat heeft de vastgoedgroep bekend gemaakt. Financiële details werden niet meegedeeld. De vastgoedontwikkelaar wil er zo snel mogelijk 12.000 vierkante meter kantoren neerzetten. De nieuwe site is gelegen op het kruispunt van Calea Victoria en Dacia Boulevard, twee hoofdverkeersaders van de Roemeense hoofdstad. De vastgoedgroep zegt te verwachten dat Roemenië een onafgebroken economische groei zal kunnen realiseren, waardoor ook gerekend mag worden op een positieve impact op de immobiliënmarkt van de hoofdstad Boekarest.

De investeringsmaatschappij Gimv neemt een meerderheidsparticipatie in het bedrijf Summa uit Gistel, gespecialiseerd in de productie van snijmachines. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Naast Gimv investeert ook het management van Summa in het bedrijf. Met de bijkomende financiële middelen wil het bedrijf zijn buitenlandse expansie kracht bijzetten. Summa is nu al Europees marktleider in rolsnijmachines die flexibele materialen versnijden. Het West-Vlaamse bedrijf haalde vorig jaar een omzet van 17,7 miljoen euro. Er werken 52 mensen. Tegen het einde van dit decennium wil Summa zijn omzet met meer dan 50 procent verhogen.

Glasproducent AGC Automotive Europe, gevestigd in Louvain-la-Neuve, heeft een akkoord gesloten voor de oprichting van een joint-venture met de holding Induver. De joint-venture zou zich toespitsen op de productie van autoglas voor de Europese en Noord-Afrikaanse markten. Dat heeft AGC Automotive bekend gemaakt. De operaties worden de eerste activiteiten van de glasproducent op de Afrikaanse markt. De fabriek zal worden gebouwd in de provincie Kenitra in het noorden van Marokko en zou over drie jaar operationeel moeten zijn. Verwacht wordt dat de fabriek ongeveer zeshonderd banen zal creëren. Waarnemers verwachten dat de fabriek vooral zal aansturen op een samenwerking met Peugeot-Citroën.

In juli dit jaar werden in België 34.373 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat betekende een daling met bijna 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van sectororganisatie Febiac. Opgemerkt wordt dat de terugval ook een einde maakt aan een periode van vijf maanden onafgebroken groei. Bij de motorfietsen diende zelfs een daling met 16 procent tot 2.211 exemplaren worden opgetekend. Volgens Febiac zou de daling mogelijk kunnen worden verklaard tot het lagere aantal werkdagen. Ook wordt gewezen naar de ongunstige weersomstandigheden. Alleen bij de bestelwagens en de vrachtvoertuigen van meer dan zestien ton kon een groei worden genoteerd.

De Duitse autoproducent BMW heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar 605.000 wagens verkocht. Dat betekende een stijging met 5,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf geeft aan nog nooit eerder tijdens het tweede kwartaal zoveel wagens te hebben verkocht. Vooral in Europa werden goede cijfers opgetekend. In Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië werd een groei met meer dan 10 procent opgetekend. Ook bij zusterbedrijf Rolls-Royce werd een recordverkoop van 1.133 exemplaren gemeld. De omzet van de Duitse autoproducent steeg met 4,5 procent tot 25,01 miljard euro. De nettowinst steeg met 11 procent tot 1,94 miljard euro.

Meer Nieuws

09:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-16

Werktevredenheid is de voorbije decennia stelstelmatig gedaald

De werktevredenheid is de voorbije decennia stelstelmatig gedaald. Dat is de conclusie van een onderzoek naar de tevredenheid van de Britse werknemers tussen de jaren zestig en negentig van de voorbije eeuw.

Lees Verder

http://www.hrreview.co.uk/hr-news/work-culture-satisfaction-dropping-uk-since-60s/100634

17:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jong werknemers meestal niet voorbereid op kantoorpolitiek

Jonge werknemers zijn meestal niet voorbereid om efficiënt te kunnen omgaan met de kantoorpolitiek waarmee ze bij hun intrede op de werkvloer worden geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Co-Op bij elfhonderd jonge Britse werknemers. Vastgesteld werd dat 54 procent van de ondervraagden moet toegeven dat ze niet klaar waren of onvoldoende waren geïnformeerd om met de kantoorpolitiek te kunnen omgaan. De onderzoekers stellen dat jongeren het vaak moeilijk vinden hun opinies en ideeën op de werkvloer naar voor te brengen, waardoor ze zich vaak geïsoleerd zouden voelen en een gebrek aan ondersteuning zouden ervaren.

Volgens Julian Sykes, directeur organisatie-management bij Co-Op, merkt op dat een aantal wijzigingen in de cultuur en procedures het jonge werknemers gemakkelijker zouden maken met de kantoorpolitiek om te gaan. “Het is cruciaal dat bedrijven voor jongeren een positieve werkomgeving creëren,” benadrukt hij. “Om succes te hebben op de werkvloer is opleiding, training en inzet nodig. Kantoorpolitiek heeft echter een negatieve impact op de productiviteit van de werkvloer. Bedrijven moeten het probleem aan de basis aanpakken, zodat de werkvloer zich op een gemotiveerde en gevormde jonge generatie medewerkers kan verheugen.”

Vastgesteld werd echter dat jonge werknemers beter zijn uitgerust voor andere essentiële kantoorvaardigheden. Onder meer werd vastgesteld dat 76 procent van de respondenten te kennen gaf voorbereid te zijn op het aantal arbeidsuren dat moet worden gepresteerd. Ook gaf 77 procent van mening te zijn de nodige vaardigheden op het gebied van tijdmanagement te beschikken om aan de eisen van de werkgever te kunnen voldoen. Meer dan 50 procent zei bovendien uit te kijken naar de mogelijkheid nieuwe vaardigheden aan te leren, terwijl 59 procent benieuwd is naar opportuniteiten voor de verdere carrière-ontwikkeling. Ook voerde 69 procent zich comfortabel en zelfzeker te vinden in de omgang met hun superieuren.

Lees Verder

17:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kantoorpolitiek |  Facebook |

Intelligentie en efficiëntie chatbots weegt op tegen onpersoonlijke benadering

De intelligentie en efficiëntie van chatbots weegt bij de meeste consumenten op tegen het ontbreken van een persoonlijke benadering. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Myclever.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/chat-bots-intelligence-and-effectiveness-outweigh-personalit.html

16:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Retailer moet maximaal inspelen op onbeperkte online showroom

Retailers moeten optimaal gebruik maken van de quasi onbeperkte mogelijkheden die online platformen bieden om hun producten te tonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Monash University in Australië.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-online-product.html

16:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In natuur verdwijnt hang naar onrealistische schoonheidsnormen

In de natuur is de mens sneller geneigd om genoegen te nemen met zijn uiterlijke fysiek en verdwijnt de drang om onrealistische schoonheidsnormen te hanteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Anglia Ruskin University.

Lees Verder

http://theconversation.com/how-being-in-nature-makes-us-appreciate-our-bodies-and-reject-unrealistic-beauty-standards-63145

16:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele en applicaties cruciale instrumenten voor transnationale families

Mobiele en applicaties zijn cruciale instrumenten om transnationale families de kans te bieden onderling contact te onderhouden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Western Australia.

Lees Verder

http://www.sciencewa.net.au/topics/social-science/item/4280-mobiles-and-apps-key-for-connecting-transnational-families

16:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een promotie betekent niet altijd ook een financiële verbetering

Een promotie betekent niet altijd ook een financiële verbetering. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Robert Half bij een populatie chief executives en financiële directeurs in de financiële sector in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.hrreview.co.uk/carousel/promotion-without-pay/100709

16:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Russische autobouwer Avtovaz, het moederbedrijf van het merk Lada, heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een verlies van 27,15 miljard roebel of 404 miljoen dollar geleden. Dat betekende een stijging met 800 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 5 procent tot 87,1 miljard dollar. De verliezen zijn volgens Nicolas Maure, voorzitter van Avtovaz, te wijten aan onderproductie. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden in de fabrieken van Avtovaz in Togliatti en Izhevsk 200.424 wagens gebouwd. Over het hele jaar wordt een productieniveau van 416.000 exemplaren verwacht. Dat betekent een daling met 25 procent tegenover vorig jaar.

In Frankrijk wil kaasgroep Bel - producent van merken zoals La Vache Qui Rit, Kiri en Boursin - een meerderheidsbelang verwerven in sectorgenoot bedrijf Groupe Mom, producent van Mont Blanc en Materne. Bel zou over de transactie al exclusieve gesprekken zijn gestart met de investeringsgroep LBO France, meerderheidsaandeelhouder van Groupe Mom. Door de overname hoopt Groupe Mom zijn positie op de internationale markt voor gezonde snacks gevoelig te kunnen versterken. Gehoopt wordt dat de overname nog voor het einde van dit jaar zou kunnen worden afgerond. Het management van Groupe Mom zou ook na de overname een minderheidsbelang in het bedrijf behouden.

Cru, de versmarkt van de Colruyt-groep, heeft zijn vestiging in Overijse uitgebreid met het eigen eethuis Cuit. De keuken richt zich op kleine gerechten die door verschillende consumenten kunnen worden gedeeld. Het eethuis bevindt zich in een bijhuis van het hoevecomplex waarin de versmarkt van Cru is gevestigd. Men kan in het eethuis terecht voor een ontbijt, lunch of aperitief. Er is geen kaart met vaste gerechten, maar verschillende suggesties die gasten zelf kunnen combineren en delen met elkaar. Tot veertig personen kunnen plaatsnemen aan lange tafels. Tijdens het weekend is het eethuis open van negen uur in de ochtend tot halfzeven in de avond. Tijdens de week is Cuit toegankelijk vanaf halftwaalf.

De Britse farmagroep GlaxoSmithKline (GSK) start de joint-venture Galvani Bioelectronics met Verily, een onderdeel van het Amerikaanse technologiebedrijf Alphabet. Galvani wil gebruik maken van elektrische signalen om ziektes te bestrijden. Gepland wordt om de volgende zeven jaar ongeveer 640 miljoen euro te investeren in Galvani, op voorwaarde dat het bedrijf een aantal goede wetenschappelijke resultaten kan voorleggen. Het bedrijf is vernoemd naar Luigi Galvani, een Italiaans wetenschapper uit de achttiende eeuw. Het bedrijf wil implanten ontwikkelen om zenuwsignalen te kunnen stimuleren of beïnvloeden. De Britse groep krijgt een belang van 55 procent in de joint-venture.

In Ierland zijn de gewezen bankiers Willie McAteer, John Bowe and Denis Casey veroordeeld tot gevangenisstraffen voor hun rol in de ­financiële crisis acht jaar geleden. Een rechtbank in Dublin veroordeelde het drietal tot maximaal drieënhalf jaar gevangenisstraf voor het samenzweren om investeerders te bedriegen. Het drietal had investeerders, leners en spaarders misleid door te veinzendat de gevallen Anglo Irish Bank nog gezond was. Met bedrieglijke transacties creëerden ze een toename van 7,2 miljard euro aan kapitaal om de balans van de bank op te poetsen. Tot nu toe werden alleen in IJsland bankiers naar de gevangenis gestuurd voor wangedrag dat aan de financiële crisis was gelinkt.

Het Amerikaanse autoconcern Tesla, fabrikant van elektrische wagens, neemt het bedrijf SolarCity, producent van zonnecentrales, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar. Dat heeft Tesla bekend gemaakt. Er was al langer gewag gemaakt van een bod op SolarCity. De batterijtechnologie van Tesla moet het mogelijk maken om zelf opgewekte energie van zonnepanelen op te slaan. Op deze manier hoopt Elon Musk, topman van Tesla, het voor consumenten gemakkelijker te maken om hun eigen stroomvoorziening te regelen. Aandeelhouders moeten de overeenkomst nog goedkeuren. Omdat Musk zowel aandelen Tesla als aandelen SolarCity bezit, zal hij niet over de kwestie stemmen.

Gary Fung, oprichter van de torrentwebsite IsoHunt, heeft een geding met Music Canada geschikt voor een bedrag van 66 miljoen dollar. IsoHunt werd dertien jaar geleden opgericht en liet ongeveer 51 miljoen gebruikers toe gratis muziek, video’s en games op torrent-platformen te delen. Volgens waarnemers is de overeenkomst de laatste grote procedure die Gary Fung heeft afgerond. De schikking verbiedt Fung tevens om in de toekomst een website voor het delen van bestanden te beginnen of te opereren. Bij een eerdere schikking met de Motion Picture Association of America werd aan Fung een schikkingsbedrag van 110 miljoen dollar opgelegd. IsoHunt werd drie jaar geleden stilgelegd.

Het Amerikaanse bedrijf Uber verkoopt zijn Chinese activiteiten aan de lokale groep Didi Chuxing. Dat hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld, maar volgens een aantal bronnen krijgt het gecombineerde bedrijf een waarde van 35 miljard dollar. Didi Chuxing is de grootste taxidienst van China. De twee bedrijven voeren al lange tijd een verwoedde strijd om de Chinese marktdominantie. Daardoor kenden beide partijen zware verliezen met hun Chinese activiteiten. Uber krijgt door de overeenkomst een belang van 17,7 procent in Didi Chuxing. Ook Baidu en enkele andere Chinese investeerders verwerven een belang van 2,3 procent in het fusiebedrijf.

Het Britse reclamebureau Saatchi & Saatchi heeft zijn voorzitter Kevin Roberts geschorst. De man had in een interview met het magazine Business Insider gezegd het geringe aantal vrouwen in leidinggevende posities niet problematisch te vinden. Roberts had ook opgemerkt dat vrouwen het prima vinden om in het bedrijfsleven niet de top te bereiken, omdat ze daarvoor niet de ambitie zouden hebben. Volgens hem heeft de reclamesector nooit een probleem van seksuele discriminatie gekend. De uitlatingen van Roberts werden door Publicis, de Franse moedermaatschappij van Saatchi & Saatchi, scherp veroordeeld. De Franse groep benadrukte dat het promoten van gelijkheid tussen de seksen aan de top begint.

Het energiebedrijf Innogy, dochter van de Duitse groep RWE en gespecialiseerd in duurzame bronnen, zal dit jaar minder winst maken. Dat heeft RWE gezegd. Innogy, dat tegen eind dit jaar naar de beurs zou worden gebracht, zou dit jaar een winst tussen 4,1 miljard euro en 4,4 miljard euro kunnen realiseren. Dat zou een daling met bijna 10 procent betekenen tegenover vorig jaar. Het bedrijf kampt met hogere onderhoudskosten, terwijl eveneens een negatieve impact wordt ervaren van de waardedaling van het Britse pond en ongunstige weersomstandigheden voor windenergie. Voor volgend jaar wordt een winst tussen 4,3 miljard euro en 4,7 miljard euro in het vooruitzicht gesteld.

Het Amerikaanse telecomconcern Verizon neemt Fleetmatics, beheerder van wagenparken, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,4 miljard dollar. Verizon ziet het internet-of-things als een potentiële nieuwe inkomstenbron. De overname van Fleetmatics, gevestigd in de Ierse hoofdstad Dublin, moet in het vierde kwartaal worden afgerond. Verizon ziet zijn inkomsten uit mobiele telefonie teruglopen en probeert andere bronnen aan te boren voor nieuwe inkomsten. Onder meer besliste het concern onlangs om het internetbedrijf Yahoo over te nemen. In die sector werd eerder ook al America Online (AOL) ingelijfd. Die operaties moeten Verizon een sterkere positie bezorgen op de reclamemarkt.

In Nigeria is een veertigjarige man gearresteerd op verdenking van massale online oplichting. De man wordt ervan verdacht met zijn bende de afgelopen jaren ongeveer 54 miljoen euro hebben verdiend door wereldwijd bedrijven op te lichten. Daarbij zouden duizenden slachtoffers zijn gemaakt. De man werd wereldwijd door Interpol opgestoord. De oplichters hackten onder meer email-adressen en stuurden vervolgens valse rekeningen op naar klanten. Ook werden in naam van bedrijfsleiders aan medewerkers betalingsopdrachten gegeven. Interpol werkte voor het onderzoek samen met de Nigeriaanse autoriteiten en een aantal gespecialiseerde softwarebedrijven.

De Nederlandse brouwer Heineken heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 10,1 miljard euro. Dat betekende een daling met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In volumes werd een groei met 4 procent opgetekend. Vooral tijdens het Chinese en Vietnamese nieuwjaar werd een groei opgetekend, maar die winst werd grotendeels tenietgedaan door een achteruitgang in het Midden-Oosten, Oost-Europa en Afrika. De nettowinst viel terug van 1,1 miljard euro naar 586 miljoen euro. Die achteruitgang is te wijten aan een afschrijving van 233 miljoen euro in Congo, waar geoordeeld werd dat Heineken bijna honderdzeventig lokale werknemers onrechtmatig zijn ontslagen.

Qatar Airways heeft zijn belang in sectorgenoot International Air Group (IAG), het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, verder uitgebreid. In mei had Qatar Airways zijn belang in het Europese concern al naar ruim 15 procent uitgebreid, maar heeft die participatie nu verder tot 20 procent opgevoerd. Deze laatste beslissing zou het gevolg zijn van de beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten. Sindsdien heeft International Air Group bijna een kwart aan beurswaarde verloren, zodat Qatar Airways zijn participatie tegen een relatief goedkope prijs verder kon uitbreiden. Er zouden echter geen plannen zijn om het huidige aandeel op korte termijn nog verder uit te breiden.

Het alternatieve vervoerplatform Uber Technologies is van plan 500 miljoen dollar uit te trekken voor een wereldwijd project met navigatiekaarten. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Daarbij wordt opgemerkt dat Uber minder afhankelijk wil worden van Google Maps. Bovendien wil Uber met het nieuwe platform de link leggen met zelfrijdende auto’s. Volgens de Britse krant rijden auto's van Uber al doorheen de Verenigde Staten en Mexico om beeldmateriaal voor kaarten te bemachtigen. Ook in andere landen zouden de voorbereiding in een vergevorderd stadium verkeren. Uber trok eerder al Brian McClendon, kaartenexpert van Google Maps, aan. Ook het gespecialiseerde softwarebedrijf deCarta werd overgenomen.

Meer Nieuws

08:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |