28-09-16

Live video geniet grootste populariteit als innoverende nieuwsbron

Chatbots, wearables en virtual reality genieten bij de consument slechts een beperkte interesse als mogelijk innovatieve bron van actualiteit. De reacties op live video zijn daarentegen veel positiever. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Wibbitz bij meer dan duizend consumenten tussen achttien en vijfenzestig jaar in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd immers dat twee op drie respondenten live video als de nuttigste opkomende technologie bestempelden om op de hoogte van de actualiteit te blijven. Bovendien vond 52 procent live video ook de meest onderhoudende toepassing van de nieuwe technologieën.

“Bovendien kon worden opgemerkt dat live video de enige technologie was waar bij de respondenten meer opwinding dan onzekerheid kon worden ervaren,” zeggen de onderzoekers. “Vastgesteld werd immers dat 30 procent van de consumenten erkende opwinding te voelen rond het gebruik van live video. Slechts 25 procent drukte over de technologie onzekerheid of ongerustheid uit. De resterende groep getuigde van een neutraal gevoel. Over virtual reality en chatbots bleek bij de consument daarentegen drie keer meer onzekerheid dan opwinding. Bij wearables werd twee keer vaker gewag gemaakt van onzekerheid dan van opwinding.”

Verder werd opgemerkt dat 54 procent van de respondenten aangaf ook te overwegen om live video als een bron van nieuws te zullen gebruiken. Een groep van 16 procent zegt al gebruik te maken van de technologie, terwijl 5 procent benadrukt plannen in die richting te hebben. Nog eens 33 procent zegt het gebruik op termijn te zullen overwegen. Bij de andere technologieën worden gevoelig lagere scores opgetekend. Daarbij werd vastgesteld dat slechts 33 procent aangeeft te overwegen om chatbots als een bron van actualiteit te zullen inzetten. Bij wearables en virtual reality daalt dat cijfer nog verder tot 28 procent.

Lees Verder

16:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actualiteit |  Facebook |

Banken beginnen Londense divisies af te bouwen

Sinds de beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten kan bij Amerikaanse banken een streven worden onderkend om activiteiten van Londen naar andere Europese metropolen over te hevelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het wervingsbedrijf DHR International. Daarbij wordt volgens het rapport vooral gekeken naar andere toonaangevende financiële centra zoals Frankfurt en Parijs. Door het Brits vertrek uit de Europese Unie zou Londen immers aan slagkracht als internationaal centrum verliezen. Bovendien wordt opgemerkt dat de banken met een verhuis naar goedkopere steden een kostenbesparing tot 40 procent zouden kunnen realiseren.

“Een aantal Amerikaanse banken gebruiken de brexit als een handig excuus om meer banen uit Londen te kunnen weghalen,” benadrukt Stephane Rambosson, managing partner bij DHR International. “Verscheidene financiële groepen hadden al plannen gemaakt om een aantal activiteiten, waaronder vele ondersteunende diensten, uit Londen weg te halen. Die ingrepen vormden meestal een onderdeel van kostenbesparingen die door vele banken werden opgezet. De brexit is echter een katalysator geworden voor een radicaler optreden en heeft de financiële sector een aanzet gegeven om de ingreep niet langer uit te stellen en meteen tot actie over te gaan.”

“De resultaten van het onderzoek suggereren dat de waarschuwingen voor een dreigend banenverlies in London City door een Brits vertrek uit de Europese Unie nu werkelijkheid beginnen te worden,” geeft Stephane Rambosson nog aan. Er wordt dan ook herinnerd aan de standpunten van de meeste financiële instellingen in de aanloop naar het Britse referendum over een verder lidmaatschap van de Europese Unie. Onder meer de campagne Britain Stronger in Europe, die streefde naar een verder lidmaatschap van de Europese Unie, genoot onder meer de steun van banken zoals Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan en MorganStanley.

Lees Verder

15:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: banken, londen |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Elon Musk, topman van het ruimtevaartbedrijf Spacex, wil een permanente en zelfvoorzienende aanwezigheid op de planeet Mars. Dat heeft Musk bevestigd tijdens het Internationaal Astronautisch Congres in Mexico. De ondernemer zegt binnen een periode van tien jaar op de planeet te willen landen. Mars is volgens hem met zijn atmosfeer, daglengte, waterijs, zwaartekracht en mineralen de evidente keuze voor een kolonisatie. Spacex werkt op dit ogenblik aan een krachtige raket, die over 42 motoren beschikt om de nodige stuwkracht te genereren. Musk wil een interplanetair transportsysteem ontwikkelen dat per reis honderd mensen en 450 ton vracht kan overbrengen.

Bij Commerzbank zouden door een herstructurering mogelijk negenduizend banen kunnen worden geschrapt. Dat heeft de Duitse zakenkrant Handelsblatt gemeld. Bij Commerzbank werken op dit ogenblik nog 50.000 mensen. Eerder al was gewag gemaakt van een vertrek van vijfduizend medewerkers. Ook wordt gemeld dat Commerzbank plannen zou hebben om het dividend te schrappen. Vorig jaar keerde de Duitse bank voor de eerste keer sinds de financiële crisis een dividend van 20 eurocent per aandeel uit, maar voorlopig zou er geen herhaling komen. De ombouw van Commerzbank zou tot het einde van dit decennium duren en zou de bank 1 miljard euro kunnen kosten.

Bij kledingketen MS Mode worden de 220 werknemers ontslagen. Dat hebben de curatoren aangekondigd tijdens een vergadering met de leden van de ondernemingsraad van MS Mode. De curatoren wijzen er daarbij op dat er voorlopig nog altijd geen concreet en aanvaardbaar bod voor een overname is uitgebracht. Het was volgens hen psychologisch en financieel niet meer te verantwoorden om de werknemers nog langer in het ongewisse te laten. De curatoren blijven wel optimistisch voor de toekomst. Er zijn volgens hen nog gesprekken bezig met twee kandidaat-overnemers. Bedoeling is om die gesprekken op korte termijn af te ronden. Gemeld wordt dat alle opties open blijven.

Facebook moet in Duitsland onmiddellijk stoppen met de verzameling van gegevens van 35 miljoen gebruikers wan de applicatie Whatsapp. Dat heeft de Duitse privacyregulator gezegd. Facebook nam Whatsapp twee jaar geleden over, maar hield de klantgegevens van de applicatie strikt gescheiden van de informatie uit het eigen sociale netwerk. In augustus werd de strategie echter gewijzigd, waardoor een uitwisseling tussen beide platformen mogelijk werd. De Duitse privacyregulator zegt echter dat Facebook daarmee terugkomt op een afspraak die twee jaar geleden werd gemaakt en waarbij een blijvende scheiding tussen beide platformen was beloofd. Facebook ontkent een fout te hebben begaan.

Distributienetbeheerder Eandis behoudt het vertrouwen in de overeenkomst met het Chinese energieconcern State Grid. Dat heeft Eandis gezegd in een reactie op het negatieve advies van de Staatsveiligheid over de overeenkomst. Het bestuur en management van Eandis zeggen de conclusies van de analyse van de Staatsveiligheid formeel te weerleggen. Opgemerkt wordt dat State Grid geen operationele partner van Eandis wordt en dus geen operationele inspraak krijgt en evenmin toegang zal hebben tot operationele activiteiten. Bovendien is de Chinese aanwezigheid in de bestuursorganen volgens Eandis zo klein dat het evenmin onmogelijk zal blijven een inmenging te forceren.

Het Waalse technologiebedrijf Ion Beam Applications (IBA) heeft een contract gesloten voor de levering van een protontherapie-centrum in de Chinese hoofdstad Peking. Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van 70 miljoen euro. Dankzij protontherapie is het mogelijk om tumoren preciezer te bestralen, zodat grotere dosissen radioactiviteit kunnen worden ingezet. Het Waalse bedrijf is wereldwijd markleider in de verkoop van protontherapie-centra. In Peking zullen in totaal vier kamers worden geleverd. In het contract is ook het onderhoud van de installaties opgenomen. De waarde van het Chinese contract komt overeen met bijna één kwart van de jaaromzet van het Waalse bedrijf.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines start met een rechtstreekse verbinding tussen Brussel en de Armeense hoofdstad Jerevan. Vanaf volgende zomer wordt tussen Brussel en Jerevan een wekelijkse vlucht voorzien. Daarmee komt Brussels Airlines naar eigen zeggen tegemoet aan een belangrijke marktvraag van onder meer de Armeense diaspora in België en zijn buurlanden. Ook wordt gewezen op Belgische touroperators en reisagenten die toeristische reizen naar Armenië verzorgen. Tussen december en maart zal Brussels Airlines in samenwerking met reisorganisatie Armwings al enkele chartervluchten naar Jerevan uitvoeren. In het hoogseizoen zijn er twee vluchten per week.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair wil volgend jaar in België negen miljoen reizigers ontvangen. Dat heeft Michael O’Leary, topman van Ryanair, gezegd bij de voorstelling van het nieuwe zomerprogramma van de maatschappij. Daarbij wil Ryanair zowel op Brussels Airport als Charleroi Airport volgende zomer drie extra routes introduceren. Daardoor zou de maatschappij op Charleroi Airport met 79 routes 5,8 miljoen reizigers willen ontvangen. Op Brussels Airport is er sprake van 17 routes met 3,2 miljoen reizigers. Bijkomende bestemmingen vanuit Brussels Airport zijn Hamburg, Madrid, Malta en Milaan. Op Charleroi Airport wordt het aanbod aangevuld met Glasgow, Sofia, Toulouse en Timisoara

KBC Groep overweegt de overname van United Bulgarian Bank. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de krant De Tijd gezegd. United Bulgarian Bank is de vierde grootste financiële groep van Bulgarije. De bank heeft een netwerk van tweehonderd kantoren met anderhalf miljoen retailklanten. Daarnaast biedt de bank ook verzekeringsdiensten, facturatiebeheer en vermogensbeheer aan. Begin deze eeuw kwam de Bulgaarse instelling in handen van National Bank of Greece, dat door de Europese autoriteiten wordt verplicht om zich op zijn Griekse thuismarkt terug te plooien. KBC Groep is in Bulgarije al actief met Cibank en verzekeraar DZI Insurance.

Zinkspecialist Nyrstar gaat zijn Middle Tennessee Mines in de Verenigde Staten heropstarten. Door de hogere zinkprijzen kunnen de activiteiten immers extra inkomsten garanderen. Het bedrijf blijft wel bij zijn voornemen om de mijnbouwactiviteiten af te stoten. De site van Middle Tennessee, die drie mijnen en een verwerkingsfabriek omvat, werd in december vorig jaar stilgelegd. Er werd toen gewezen op een aanhoudende depressie van de metaalprijzen. Inmiddels hebben de zinkprijzen echter een sterk herstel laten optekenen. De heropstart van de mijnen zou een investering van ongeveer 14 miljoen dollar, gespreid over één jaar, vergen. De productie zou het eerste kwartaal volgend jaar worden opgestart.

Er verdwijnen opnieuw honderden banen bij Motorola, onderdeel van de smartphonetak van de Chinese groep Lenovo. Dat heeft de directie van Lenovo bekend gemaakt. In totaal zouden bij Lenovo 1.100 banen worden geschrapt. Dat komt overeen met minder dan 2 procent van het totale personeelsbestand. Het merendeel van de ontslagen zou wel zijn gesitueerd bij Motorola. Volgens de directie zijn de ontslagen onderdeel van de lopende strategische integratie tussen Lenovo en Motorola. Vier jaar geleden telde Motorola ongeveer 20.000 werknemers. Twee jaar geleden werd het bedrijf door Lenovo overgenomen. Op dit ogenblik zijn bij de divisie nog slechts vijfhonderd werknemers overgebleven.

Sportartikelenfabrikant Nike heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat eind augustus werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 9,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep met 6 procent tot 1,2 miljard dollar. De resultaten werden volgens het bedrijf gesteund door de organisatie van de Olympische Spelen en andere evenementen tijdens de voorbije sportzomer. Nike boekte vooral een sterke vooruitgang in West-Europa, Japan, China en andere opkomende markten. In de Verenigde Staten voelt het concern de concurrentie van merken zoals Adidas en Under Armour.

Het Duitse industrieconcern Siemens schrapt de volgende jaren in zijn thuisland mogelijk 1.700 banen. Eerder was gewag gemaakt van 2.000 bedreigde banen, maar dat cijfer kon tijdens onderhandelingen met de vakbonden alsnog worden afgezwakt. Siemens maakte eerder dit jaar bekend zijn personeelskosten te willen verlagen. De maatregelen zijn volgens het concern nodig om concurrerend te blijven in moeizame markten zoals energie, mijnbouw en metalen. De banen zullen vooral verdwijnen bij de Duitse divisie die grote industriële aandrijvingen produceert. Volgens Siemens is dat onderdeel sterk afhankelijk van de prijs van grondstoffen. De operatie moet eind dit decennium zijn afgerond.

De Amerikaan Jim Yong Kim is voor een nieuwe termijn van vijf jaar als president van de Wereldbank herbenoemd. Dat heeft de ontwikkelingsbank bekend gemaakt. Vorige maand bleek al dat Kim (56) zich had gemeld voor een nieuwe termijn. Zijn eerste periode van vijf jaar loopt pas in juni af, maar de Wereldbank besloot de procedure voor de invulling van de nieuwe termijn al vervroegd te starten. De herbenoeming is niet onomstreden. Kim, geboren in Zuid-Korea, heeft de voorbije jaren een grondige reorganisatie doorgevoerd bij de Wereldbank, die binnen de organisatie echter op veel weerstand stuitte. Tot nu toe wordt de Wereldbank altijd door een Amerikaanse president geleid.

De Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Daimler zijn voor de ontwikkeling van mobiele communicatie van de vijfde generatie een samenwerking met een reeks telecombedrijven aangegaan. Onder meer Intel, Nokia en Qualcomm werken aan het project mee. Het doel is om infrastructuur voor zelfrijdende auto's uit te bouwen. De samenwerking krijgt de naam 5G Automative Assocation mee en zal zich richten op het ontwikkelingen, testen en promoten van communicatieoplossingen, de ondersteuning van standaarden en de bevordering van de commerciële beschikbaarheid. De nieuwe technologie moet vooral snellere communicatie genereren en een groter aantal apparaten ondersteunen.

Meer Nieuws

09:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-16

Amerikaanse gezinnen bezitten 265 miljoen vuurwapens

Amerikaanse gezinnen bezitten op dit ogenblik ongeveer 265 miljoen vuurwapens. Dat arsenaal is op twintig jaar met meer dan 70 miljoen exemplaren uitgebreid. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Northeastern University en de Harvard University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-million-firearms-added-gun-stock.html

16:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Luxereiziger hecht grootste belang aan nieuwe ervaringen

Luxereizigers hechten het grootste belang aan de opportuniteit nieuwe ervaringen te kunnen opdoen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Resonance.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/luxury-travelers-value-experiences-over-dining-sightseeing-resonance/

16:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cultuur en omgeving cruciaal voor visie van kinderen over eigen kennis

Cultuur en omgeving vormen een cruciale basis over de visie van kinderen op hun eigen kennis. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Queen’s University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-culture-environment-children-beliefs-knowledge.html

16:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Luxeproducenten belangrijkste leveranciers elektrische wagens?

Vermogende consumenten zullen zich voor de aankoop van een elektrische auto sneller wenden tot de constructeurs van luxewagens dan tot de Amerikaanse specialist Tesla. Dat blijkt uit een enquête van de bank UBS bij nagenoeg tienduizend consumenten in zes landen. Vastgesteld werd dat in de gezinnen met de grootste inkomens - boven de grens van 100.000 dollar per jaar - tussen 41 procent en 52 procent bij de aankoop van een elektrische wagen zou kiezen voor een model van een bekende constructeur van luxewagens. Tussen 20 procent en 29 procent zou daarentegen voor een alternatief van Tesla willen kiezen.

“De resultaten van de studie zouden dan ook een aanmoediging kunnen vormen voor de inspanningen die diverse traditionale luxemerken doen om zich een plaats op de markt van de elektrische auto’s toe te eigenen,” geeft Colin Langan, analist bij UBS, aan. “Verwacht wordt immers dat modellen uit de hogere marktsegmenten als eerste naar een elektrische aandrijving zullen overschakelen. De resultaten van de studie geven dan ook aan dat Tesla zich aan een sterke concurrentie mag verwachten wanneer de eerste producenten van luxewagens over een tweetal jaar hun eigen elektrische wagens op de markt zullen introduceren.”

“Wanneer daarentegen naar de volledige bevolking wordt gekeken, blijkt nog 13 procent tot 31 procent een voorkeur te vertonen voor traditionele automerken. Tesla haalt hier scores tussen 20 procent en 44 procent. Verder blijkt nog dat 54 procent van de ondervraagden verwacht dat elektrische wagens goedkoper zullen zijn dan hun voorlopers met een traditionele aandrijving. “Die verwachtingen staan nochtans loodrecht tegenover de vooruitzichten van de industrie, waaruit kan worden afgeleid dat elektrische wagens tegen een meerprijs tussen 11 procent en 20 procent op de markt zullen worden gebracht.

Een gelijkaardig verschil kan volgens de onderzoekers worden opgemerkt ten opzichte van de batterijen voor de elektrische wagens. Volgens de ondervraagden zal een batterij ongeveer 4.200 dollar kosten. Analisten verwachten echter dat die prijs op korte termijn alvast gevoelig hoger zal liggen.

Lees Verder

16:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tesla, autosector |  Facebook |