19-09-16

Journalisten kijken anders aan tegenover vrouwelijke sporters

Vrouwelijke sporters worden door journalisten anders worden benaderd dan mannelijke collega’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cornell University.

Lees Verder

http://news.cornell.edu/stories/2016/09/study-finds-gender-bias-sports-journalism

17:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitale commerce steeds meer door mobiele platformen gedragen

Digitale commerce wordt steeds meer door mobiele platformen gedragen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Demandware, waarin wordt aangevoerd dat tijdens het tweede kwartaal dit jaar 47 procent van de totale retailtrafiek op mobiele telefoons was gesitueerd.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/09/report-mobile-steadily-pushing-digital-commerce.html

17:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wandelstijl verstrekt informatie over agressieniveau

Er kan een duidelijke link worden vastgesteld tussen wandelstijl en agressie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Portsmouth in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://uopnews.port.ac.uk/2016/09/13/new-study-finds-link-between-walk-and-aggression/

17:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Levertijden online bestellingen voor shopper van cruciaal belang

Levertijden van online bestellingen zijn voor de shopper van cruciaal belang. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Dotcom Distribution.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/09/study-delivery-time-key-for-online-shoppers.html

17:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese consument geïnteresseerd in gebruik biometrische beveiliging

Europese consumenten tonen interesse in het gebruik van biometrische gegevens om betalingen te beveiligen. Dat is de conclusie van onderzoek van het bedrijf Visa bij meer dan veertienduizend consumenten in Groot-Brittannië, Zweden, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië en Polen.

Lees Verder

https://www.visaeurope.com/newsroom/news/european-consumers-ready-for-biometrics

17:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat de economische situatie van Argentinië evalueren. Daarvoor werd een team specialisten ter plaatse gestuurd. Voor de eerste keer in tien jaar keert de instelling terug naar het Zuid-Amerikaanse land. Argentinië werd in het begin van deze eeuw door de internationale financiële regulator gedwongen zware besparingen door te voeren om de economische crisis het hoofd te kunnen bieden. Sindsdien is de verhouding tussen beide partijen bijzonder gespannen. Tien jaar geleden weigerde toenmalig Argentijns president Nestor Kirchner een doorlichting van nationale financiën door de instelling. Huidig president Mauricio Macri wil meer buitenlandse investeringen aantrekken.

Het gebruik van de Franse autostrades zal de volgende jaren duurder worden. Dat heeft Alain Vidalies, Frans staatssecretaris voor verkeer, bekend gemaakt. De bijkomende inkomsten zijn volgens Vidalies noodzakelijk om de investeringsplannen van de Franse overheid in het autostradenet te kunnen financieren. Met de investeringen zou een totaalbedrag van 1 miljard euro zijn gemoeid. De prijsverhoging zou over twee jaar worden ingevoerd. De verhoging zou tussen 0,3 procent en 0,4 procent bedragen. Vidalies benadrukte dat het project ongeveer vijfduizend banen zou kunnen creëren. Ook lokaal zal worden gewerkt aan onder meer verkeerswisselaars, carpoolparkings, ecoducten en geluidswerende wanden.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Twitter wordt door aandeelhouder Doris Shenwick voor de rechter gedaagd. Shenwick heeft bij de rechtbank in San Francisco aangevoerd dat het bedrijf investeerders met overdreven optimistische prognoses zou hebben misleid. De aandeelhouder is ontevreden over de prestaties van Twitter, dat niet aan de verwachtingen voldoet. Twitter had bijna twee jaar geleden aangegeven op termijn 550 miljoen actieve gebruikers per maand te willen bereiken. Op dit ogenblik bestaat het actieve ledenbestand uit 313 miljoen gebruikers. Die tegenvallende cijfers zouden een negatieve impact hebben gehad op de waarde van het bedrijf.

Het kranenbedrijf Sarens heeft een groot order ontvangen voor de realisatie van een olieproject in Kazachstan. De opdracht heeft betrekking op de ontginning van Tengiz, één van de grootste olievelden ter wereld. Tengiz wordt geëxploiteerd door een consortium van de Amerikaanse oliebedrijven Chevroil en ExxonMobil met hun Russische sectorgenoot Lukoil en de Kazachse overheid. De levering van kranten zou aan Sarens 500 miljoen euro inkomsten bezorgen. Dat bedrag komt overeen met de volledige jaaromzet van de onderneming. Tengiz heeft een totale oppervlakte van ongeveer 2.500 vierkante kilometer ten noordoosten van de Kaspische Zee. Het nieuwe olieproject zou een investering vergen van 33 miljard euro.

De Zuid-Koreaanse rederij Hanjin Shipping overweegt de helft van zijn schepen van de hand te doen. Op die manier zou Hanan een herstructurering willen doorvoeren om de toekomst van de rederij te kunnen garanderen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Hanjin krijgt tot december dit jaar tijd om een plan in te dienen waarmee het concern weer levensvatbaar moet worden. Hanjin heeft een vloot van bijna honderd schepen. Zestig vaartuigen worden echter gehuurd en worden aan de eigenaars teruggegeven. Uiteindelijk zou Hanjin met een vijftiental schepen willen verder gaan. Mogelijk volgt echter een volledige liquidatie.

Het bedrijf Vermeiren uit Kalmthout start in India een fabriek waar op termijn jaarlijks 100.000 rolstoelen moeten worden geproduceerd. Met de bouw van de fabriek is een investering gemoeid van 10 miljoen euro. De nieuwe fabriek is gesitueerd in Sri City, ongeveer 60 kilometer van de Indiase stad Chennai. De productie biedt werk van ongeveer honderdvijftig mensen. Op dit ogenblik is een productie van dertigduizend rolstoelen per jaar voorzien. Gehoopt wordt die activiteit over twee jaar tot een niveau van honderdduizend exemplaren te kunnen opvoeren. De rolstoelen zijn bedoeld voor India, maar ook voor andere Aziatische markten. Vermeiren is ook al actief in onder meer Polen en China.

De winkelketen Brantano, verkoper van schoenen, wordt onderdeel van de kledinggroep FNG Holding. Brantano werd drie jaar geleden door de ondernemers Dieter Penninckx, Wouter Torfs en Rens van de Schoor uit het faillissement van de Nederlandse groep Macintosh opgekocht. FNG Holding wordt geleid door Dieter Penninckx, die in de Benelux een grote modegroep wil creëren. Torfs en van de Schoor krijgen nu ook een participatie in FNG Holding. Inmiddels zijn al acht winkels van Brantano totaal vernieuwd. De volgende maanden worden nog eens negentig filialen gerenoveerd. Daarnaast worden negentien vestigingen verkocht aan de Franse keten Chausséa.

De Belgische gamestudio Larian Studios heeft een opvolger voor zijn blockbuster Divinity-Original Sin gelanceerd. De tweede generatie van het game heeft zijn debuut gemaakt op het digitale distributieplatform Steam. Van het oorspronkelijke game, dat twee jaar geleden werd gelanceerd, werden 1,6 miljoen exemplaren verkocht. Het game werd ook met een honderdvijftigtal awards bekroond. Divinity werd de grote doorbraak van Larian, dat bijna twintig jaar geleden door Swen Vincke werd opgericht. Door het succes van Divinity diende het personeelsbestand meer dan verdubbeld te worden. Er werken voor de Belgische gamestudio nu een honderdtal werknemers, verdeeld over vier vestigingen in Gent, Dublin, Sint-Petersburg en Quebec.

De Brugse stadsbrouwerij De Halve Maan heeft zijn bierpijplijn in gebruik genomen. De constructie moet De Halve Maan toelaten zijn bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik van de brouwerij in het centrum naar de bottelarij aan de stadsrand te transporteren. Het bier legt door de pijplijn, die tot een diepte van 34 meter gaat, een afstand van 3,2 kilometer af. Die afstand wordt overbrugd in een tijdsbestek van ongeveer 45 minuten. De Halve Maan is de eerste brouwerij die van een bierpijplijn gebruik maakt. Met de pijplijn wil De Halve Maan onder meer het vervoer met zware trucks uit de binnenstad weren, maar de infrastructuur biedt de brouwerij ook nieuwe ruimte voor verdere groei.

Skype, dochter van Microsoft, riskeert in België een boete van 48.000 euro omdat geweigerd werd de inhoud van specifieke gesprekken met de autoriteiten te delen. Vier jaar geleden vroegen de Belgische autoriteiten Skype om informatie te overhandigen over gesprekken tussen twee gebruikers. Skype leverde de emailadressen en accountgegevens, maar de inhoud van de gesprekken werd niet overgemaakt. Dat bleek volgens Skype technisch onmogelijk. Microsoft wijst ook op de privacy van de burgers. Skype zegt ook niet gebonden te zijn aan de Belgische telecomwetgeving, aangezien het hoofdkwartier zich in Luxemburg bevindt en het bedrijf in België geen personeel of infrastructuur heeft.

Investeerder BlackRock, grootaandeelhouder van Volkswagen, sluit zich aan bij een claim van investeerders tegen de Duitse autobouwer. Dat heeft BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, recent bevestigd. De investeerders zijn van mening dat ze te laat door Volkswagen op de hoogte zijn gesteld van de financiële implicaties van het dieselschandaal bij de automaker. De investeerders zeggen door die nalatigheid 2 miljard dollar schade te hebben geleden. Volkswagen was volgens BlackRock wettelijk verplicht om de kapitaalmarkten veel sneller te informeren over het gebruik van illegale sofware in zijn dieselmotoren. Volkswagen gaf één jaar geleden de fraude met de emissietesten toe.

Handelaars die klanten gratis toegang tot hun wifi-netwerk verschaffen, kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor illegale downloads of andere inbreuken van de betrokken cliënten op hun netwerk. Dat staat in een arrest van het Europese Hof van Justitie rond een klacht van muzieklabel Sony tegen de Duitse ondernemer Tobias McFadden, die zijn wifi-netwerk gratis ter beschikking van zijn klanten had gesteld. Op het netwerk van McFadden zou echter illegaal muziek van Sony zijn gedownload. Om dergelijke inbreuken te beëindigen of te voorkomen, kan een handelaar volgens het Europese hof echter wel verplicht worden zijn netwerk met een wachtwoord te beveiligen.

De Luikse startup Fleye heeft niet genoeg geld kunnen ophalen om zijn vliegende robot te commercialiseren. Het bedrijf haalde 300.000 euro op via crowdfunding, maar zocht nog eens 2 miljoen euro extra. Dat hebben Dimitri Arendt en Laurent Eschenhauer, oprichters van Fleye, bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat de dronesector bijzonder concurrentieel is geworden en vele investeringen in ontwikkeling en productie vergt. Wegens het gebrek aan financiële middelen werd beslist het project stop te zetten. Het geld van de financiers zal worden terugbetaald. De oprichters zeggen wel nog te willen onderzoeken of hun robot mogelijk voor bepaalde industriële nichetoepassingen zou kunnen worden ingezet.

De Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) investeert met enkele private partijen een bedrag van 1 miljoen euro in de Belgisch-Franse startup Mimesys. Het bedrijf ontwikkelde een software-platform dat de beleving van virtuele realiteit moet kunnen versterken. Bedoeling is volgens Davy Loots, medeoprichter van Mimesys, dat de gebruiker het gevoel heeft in levende lijve met de gesprekspartner in contact te zijn, met inbegrip van lichaamstaal en interactie. Mimesys hoopt zijn technologie te kunnen aanbieden aan de organisatoren van onder meer virtuele vergaderingen. De bijkomende financiële middelen worden gebruikt voor investeringen in onderzoek en de commerciële werking in Europa en Noord-Amerika.

Autobouwer Ford investeert de volgende jaren 4,5 miljard dollar in de ontwikkeling van dertien nieuwe elektrische modellen. Daarmee moet tegen het einde van dit decennium 40 procent van alle wagens van de Amerikaanse autobouwer elektrisch worden aangedreven. Dat heeft het concern op een beleggersdag gemeld. Ford is de grootste leverancier van elektrische auto’s in de Verenigde Staten. Met de nieuwe investering wil Ford zijn leidende positie verder uitbouwen. Daarbij wordt opgemerkt dat tegen het einde van volgend decennium elektrische auto’s de meerderheid van de verkoop zullen vertegenwoordigen. Ford wil vooral werken aan de ontwikkeling van elektrische bedrijfswagens.

Meer Nieuws

09:54 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-16

Webscraping een grotere bedreiging dan algemeen wordt gedacht

Webscraping is een grotere bedreiging dan algemeen wordt gedacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Distil Networks. Het fenomeen kan 2 procent van de totale online inkomsten kosten.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/09/study-web-scrapers-may-be-more-prevalent-than-many-thought.html

20:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lagere stem moet grotere impact maken op partners en rivalen

Bij een aantal zoogdieren gebruiken mannelijke exemplaren van een lagere stem gebruik om groter te lijken en indruk te maken op potentiële partners en mogelijke rivalen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College Dublin en de University of Sussex.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-male-mammals-deep-resonance-exaggerate.html

20:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele platformen belangrijke pijler commerciële email

De commerciële email-trafiek wordt inmiddels in belangrijke mate gedragen door mobiele apparaten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het platform Yesmail.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/mobile-up-to-one-third-of-email-driven-revenues-70412/

20:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Televisie breidt zijn publiek nog verder uit

Het televisiepubliek breidt nog verder uit. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Informitv naar de televisieconsumptie in de Verenigde Staten, waarin voor dit seizoen gewag wordt gemaakt van 118,4 miljoen aangesloten gezinnen.

Lees Verder

http://informitv.com/2016/08/26/american-television-universe-expands/

20:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tijdperk van gedrukte boek behoort nog niet tot verleden

Het tijdperk van het gedrukte boek behoort nog niet tot het verleden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center bij meer dan vijftienhonderd consumenten in de Verenigde Staten.

Lees Verder

http://www.smithsonianmag.com/smart-news/one-four-americans-didnt-read-book-last-year-180960340/?no-ist

20:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiel shoppen wordt bij consument thuis voorbereid

Ook het mobiele shoppen wordt vooral bij de consument thuis voorbereid. Dat blijkt uit een onderzoek van de Local Search Association (LSA) bij Amerikaanse consumenten.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/mobile-shopping-research-most-often-takes-place-at-home-70483/

20:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Videogames remedie tegen armoedekloof in onderwijs

Videogames hebben de mogelijkheid om de prestaties van studenten op het gebied van wiskunde en taalvaardigheid te versterken. In een aantal gevallen kunnen zelfs betere resultaten worden gemeld dan de impact van een individuele begeleiding door docenten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Yale University bij meer dan vijfhonderd leerlingen uit het Amerikaanse lager onderwijs. Vastgesteld werd dat het het digitale trainingprogramma Activate de prestaties van de scholieren gevoelig verbeterde en betere resultaten opleverde dan het klassieke aanbod voor individuele begeleiding.

“Het programma bleek een positieve impact te hebben op de concentratie, de zelfcontrole en het werkgeheugen van de jongeren,” benadrukt onderzoeksleiders Bruce Wexler, professor psychiatrie aan de Yale University. “De geciteerde vaardigheden zijn bovendien bijzonder gevoelig voor de impact van armoede. Digitale trainingsprogramma’s hebben dan ook mogelijk de mogelijkheid om in het onderwijs de armoedekloof te verkleinen.” De onderzoekers zeggen ook vastgesteld te hebben dat programma’s zoals Activate het voordeel bieden om scholieren mentaal voor te bereiden op opdrachten die op het gebied van taalvaardigheid of wiskunde dienen te worden uitgevoerd.

“Bij kinderen uit arme stedelijke gebieden zijn sommige hersenregio’s minder goed ontwikkeld dan bij leeftijdsgenoten uit rijkere wijken,” getuigt professor Wexler. “Net zoals kinderen hun lichaamsconditie in de gymzaal moeten onderhouden, moet ook het brein drie tot vier keer per week gedurende twintig minuten worden geoefend. De mogelijkheden van kinderen in achtergebleven wijken worden gehinderd door armoede en blootstelling aan trauma’s. Daardoor dreigen deze jongeren een achterstand op te lopen, waardoor ze in het onderwijs moeilijker meekunnen en snel dreigen af te haken. Videogames kunnen echter helpen die cognitieve kloof te verkleinen.”

Lees Verder

11:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: videogames |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Britse regering heeft een akkoord gesloten over de bouw van een Laser Directed Energy Weapon (LDEW). Het laserkanon zou over drie jaar klaar moeten zijn. De aankoop vergt een investering van 30 miljoen pond. De financiële middelen worden gehaald uit het innovatiefonds van het Britse ministerie van defensie. In eerste instantie wordt een prototype gebouwd om het nut van de technologie in de toekomst aan te tonen. Het laserkanon zou onder meer schepen en soldaten moeten kunnen beschermen tegen vijandige aanvallen. Het innovatiefonds van het Britse ministerie van defensie beschikt over een budget van 800 miljoen pond om militaire technologie voor de toekomst te bouwen.

De Italiaanse bank Monte dei Paschi heeft Marco Morelli tot chief executive aangesteld. Morelli, die overstapt van Bank of America Merrill Lynch, wordt bij de Italiaanse instelling de opvolger van Fabrizio Viola, die recent zijn vertrek had aangekondigd nadat er weinig bijval bleek voor het reddingsplan dat hij voor Monte dei Paschi had uitgewerkt. De bank wil 5 miljard euro nieuw kapitaal ophalen en voor 30 miljard euro slechte leningen verkopen. Ook Massimo Tononi, voorzitter van de Italiaanse bank, heeft aangekondigd zijn mandaat ter beschikking te stellen. Volgens een aantal bronnen kon Tononi zich niet akkoord verklaren met het vertrek van Fabrizio Viola. Tononi blijft wel tot een opvolger is gevonden.

De hacker Lauri Love moet worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft de Britse rechter bepaald. Love was volgens Amerikaanse aanklagers onderdeel van hackersgroep Anonymous tijdens de eerste jaren van dit decennium herhaaldelijk hebben ingebroken op servers van het Amerikaanse leger, de Missile Defence Agency, het Federal Bureau of Investigation (FBI), de Nasa en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). De advocaat van Love vindt uitlevering onredelijk omdat de vermeende hacker mentale en fysieke gezondheidsproblemen zou hebben. De man zou lijden aan asperger en depressies. Love heeft dan ook te kennen gegeven tegen de uitlevering in beroep te gaan.

Openbare aanklagers in Manhattan, San Francisco en North-Carolina zijn een onderzoek gestart naar de activiteiten van de Amerikaanse bank Wells Fargo, die ervan wordt beticht werknemers te hebben aangezet om op naam van consumenten fictieve rekeningen te openen. Op die manier konden extra onkosten worden aangerekend. Het concern heeft al 190 miljoen dollar betaald in een schikking met toezichthouders en ook de klanten werden gecompenseerd voor eventuele schade. Ook volgde het ontslag van 5.300 medewerkers die bij de bedrieglijke constructies betrokken waren. Het initiatief van de drie openbare aanklagers kan mogelijk uitmonden in een strafrechterlijke procedure tegen de bank en zijn medewerkers.

Het Zwitserse concern Sonova heeft de aankoop van winkelketen AudioNova, verkoper van hoorapparaten, afgerond. Dat heeft Sonova bekend gemaakt. AudioNova was in handen van de Nederlandse investeerder HAL Trust, die de activa voor een bedrag van 830 miljoen euro verkocht. AudioNova begon negentig jaar geleden in Nederland onder de naam Schoonenberg, maar telt inmiddels meer dan dertienhonderd winkels in acht Europese landen. Sonova is onder meer bekend van de merknamen Phonak en Unitron, producenten van hoortoestellen, accessoires en draadloze communicatietoepassingen. Verder is Sonova eigenaar van dr winkelketen Connect Hearing.

Het Brits-Nederlandse concern Unilever voert overnamegesprekken met het Amerikaanse bedrijf The Honest Company, waarvan actrice Jessica Alba mede-oprichter is. Dat heeft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gemeld. The Honest Company, actief in de Verenigde Staten en Canada, levert via internet onder meer milieuvriendelijke gezondheidsproducten en luiers. In augustus vorig jaar werd het bedrijf gewaardeerd op 1,7 miljard dollar. The Honest Company werd vijf jaar geleden opgericht. Naar verluidt zou Unilever ongeveer 1 miljard dollar willen betalen voor de overname. De gesprekken zouden zich nog n een vroeg stadium bevinden. Ook een beursgang van The Honest Company blijft mogelijk.

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verhoogt de kredietwaardigheid van Cyprus. Volgens het ratingbureau presteert de economie van het eiland beter dan werd verwacht en zullen de Cypriotische overheidsfinanciën de volgende jaren verder verbeteren. Cyprus geniet nu een BB-rating. Aan die beoordeling zijn ook positieve vooruitzichten gekoppeld. Standard & Poor’s verwacht dat de economie van Cyprus dit jaar met 2,7 procent zal groeien, terwijl in maart nog op een stijging met 2 procent werd gerekend. Voor de volgende drie jaar rekent het bureau op gemiddeld 2,5 procent groei. Het land profiteert van een sterke dienstensector, toerisme en een aantrekkende consumptie.

Het Duitse commercieel vastgoedbedrijf OfficeFirst Immobilien staat voor een beursgang in Frankfurt. OfficeFirst heeft vastgoed in onder meer Frankfurt, Berlijn en Hamburg. Het bedrijf vertegenwoordigt de kernactiviteit van het Duitse concern IVG Immobilien en heeft een vastgoedportefeuille met een waarde van ongeveer 3,3 miljard euro. IVG Immobiliën dreigde twee jaar geleden ten onder te gaan aan een grote schuldenberg ten gevolge van de financiële crisis, maar werd toen gered door drie investeringsfondsen. Recent werd door de eigenaars van het Duitse vastgoedconcern nog een miljardenbod van investeerder Blackstone op OfficeFirst afgewezen.

Het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst gerealiseerd van 1,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 1,7 procent tot 8,6 miljard dollar. Ook de operationele winst van het bedrijf viel terug. De opbrengsten uit clouddiensten stegen weliswaar met 59 procent tot 969 miljoen dollar, maar die vooruitgang werd teniet gedaan door dalende inkomsten uit nieuwe software-licenties en uit de verkoop van hardware. Ook wordt gewag gemaakt van hogere kosten voor marketing en verkoop. Oracle wil vooral zijn activiteiten rond cloudservices verder uitbouwen.

Het Brits-Nederlandse concern Shell verkoopt zijn resterende Deense activiteiten rond raffinage en brandstoffenverkoop aan sectorgenoot Dansk Olieselskab. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van ongeveer 80 miljoen dollar. De verkochte activiteiten omvatten onder meer de raffinaderij in de stad Fredericia, waar 70.000 vaten olie per dag kunnen worden verwerkt. Dansk Olieselskab neemt ook de 240 Deense werknemers van Shell over. Shell wil zijn downstreamactiviteiten afslanken tot zijn kernmarkten. Denemarken maakt daarvan geen deel uit. De Deense tankstations van Shell werden eerder al verkocht. Shell blijft in Denemarken wel actief als producent van ruwe olie en gas.

Het bedrijf SFR Group, dochter van het kabelbedrijf Altice, wordt in zijn thuisland mogelijk met een hoge boete bedreigd. Dat heeft de krant Les Echos gemeld. Opgemerkt wordt dat SFR Group en Altice mogelijk al een samenwerking hebben opgestart vooraleer de twee partijen van de Franse toezichthouders een toestemming voor de fusie hadden gekregen. In theorie zou de onderneming volgens de krant daarvoor veroordeeld kunnen worden tot een boete die zou kunnen oplopen tot 500 miljoen euro. De kantoren van SFR Group zouden door de mededingingsautoriteiten zijn doorzocht. Definitieve conclusies over het onderzoek worden pas tegen het einde van dit jaar jaar verwacht.

Het Franse modehuis Hermès heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 545,4 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met 6 procent toe tot 2,44 miljard euro. Wanneer geen rekening wordt gehouden met de impact van wisselkoersen, zou een omzetgroei met ongeveer 7 procent zijn gerealiseerd. In Azië diende wel met een daling rekening te worden gehouden. Het bedrijf stelde tegelijkertijd zijn omzetdoelstellingen op middellange termijn los te laten. Axel Dumas, topman van Hermès, benadrukt dat de onzekerheid op de markten geen exacte toekomstvooruitzichten mogelijk maakt.

Bij het Duitse bedrijf Linde, producent van industriële gassen, heeft bestuursvoorzitter Wolfgang Büchele aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn. Het huidige mandaat van Büchele loopt eind maart volgend jaar af. De aankondiging van Büchele volgt op de mislukte fusiegesprekken van Linde met zijn Amerikaanse sectorgenoot Praxair. De combinatie van Linde en Praxair zou de grootste producent van industriële gassen ter wereld hebben gecreëerd. Nadat de gesprekken waren afgebroken, werd bij Linde ook financieel directeur Georg Denoke weggestuurd. Denoke zou de tegenstand tegen de samensmelting met Praxair hebben aangewakkerd.

China heeft de volgende twee decennia nog meer nieuwe vliegtuigen nodig dan eerder voorzien. Dat staat in een nieuw rapport van vliegtuigbouwer Boeing over de Chinese markt. Door de sterke groei van de Chinese middenklasse is er volgens Boeing meer vraag naar zowel zakelijke als toeristische reizen. De volgende twintig jaar voorziet Boeing nu een vraag naar 6.810 toestellen met een totale waarde van ongeveer 1 biljoen dollar. Vorig jaar rekende het Amerikaanse bedrijf nog op 6.330 nieuwe vliegtuigen die de volgende twee decennia aan China zouden moeten worden geleverd. Wereldwijd verwacht Boeing voor de volgende twintig jaar contracten voor bijna 40.000 nieuwe toestellen.

De Android-applicatie van streamingdienst Apple Music is meer dan 10 miljoen keer gedownload. Dat blijkt uit de statistieken van applicatie-winkel Google Play. De applicatie van Apple maakte in november zijn debuut in Google Play. Het is niet bekend hoeveel actieve gebruikers Apple Music op Android heeft. In totaal zou de streamingdienst van Apple 15 miljoen betalende gebruikers tellen, maar het aandeel van Android-bezitters daarin is niet bekend. De streamingdienst is de eerste dienst van Apple die ook voor Android beschikbaar is. Eerder ontwikkelde Apple zijn diensten exclusief voor de eigen apparaten. Een reden voor de strategiewijziging bij Apple Music is niet bekend gemaakt.

Meer Nieuws

09:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-09-16

Sociale media kunnen politieke informatie helpen structureren

Sociale media zorgen ervoor dat het publiek gemakkelijker een structuur kan vinden in de informatie die rond politieke verkiezingen online wordt aangeboden. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Bristol.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-internet-voter-turnout.html

18:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Empathische karakters waarderen droevige muziek

Personen met een empathisch karakter kunnen uit droevige muziek een grote meerwaarde puren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Durham University en de University of Oxford.

Lees Verder

https://consumer.healthday.com/mental-health-information-25/emotional-disorder-news-228/sad-music-deeply-moves-empathetic-people-714788.html

18:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voor sommige beroepen is tattoo een bijkomende troef

In een aantal beroepen kan een tattoo de kans op een rekrutering doen toenemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of St Andrews.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-tattoos-positive-addition-workforce.html

17:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Televisie niet langer grootste Amerikaanse reclamesector

In de Amerikaanse reclamebestedingen zal de digitale sector dit jaar groter worden dan televisie. Dat is de conclusie van een rapport van consulent eMarketer. Opgemerkt wordt dat digitale reclame dit jaar 37 procent van de totale bestedingen zal vertegenwoordigen.

Lees Verder

https://www.emarketer.com/Article/US-Digital-Ad-Spending-Surpass-TV-this-Year/1014469

17:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Applicatie moet vooral een praktische hulp aanreiken

Applicaties moeten in eerste instantie de gebruiker helpen een taak efficiënter uit te voeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Tune bij meer dan drieduizend Amerikaanse smartphone-bezitters.

Lees Verder

https://www.emarketer.com/Article/What-Makes-Smartphone-Owners-Download-App/1014482

17:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoeveel draagt zelfrijdende auto bij tot productiviteit?

Zelfrijdende auto’s zullen mogelijk een positieve impact hebben op veiligheid en mobiliteit, maar de invloed op de productiviteit van het personeelsbestand zal wellicht heel beperkt blijven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan, die een groep weggebruikers vroeg naar activiteiten die zouden worden overwogen terwijl ze door een zelfrijdende auto van hun woning naar het werk zouden worden gevoerd. Volgens de onderzoekers zou werk aan boord van het voertuig ook kunnen worden ontmoedigd door de schikking van het interieur van de wagen en het gevaar dat apparaten zoals laptops bij incidenten gevaarlijke projectielen zouden kunnen worden.

“In de Verenigde Staten besteedt de gemiddelde inzittende van een voertuig één uur per dag aan verplaatsingen,” benadrukt onderzoeksleider Michael Sivak, professor transport aan de University of Michigan. “Die periode zou eventueel op een productieve manier kunnen worden ingevuld. Zelfrijdende auto’s zouden het immers mogelijk maken tijdens die periode andere activiteiten te organiseren. Uit het onderzoek is echter gebleken dat autonoom vervoer bij 62 procent van de gebruikers niet tot een verbetering van de productiviteit aanleiding zou geven. Daarbij bleek 36 procent toe te geven uit waakzaamheid alleen de weg in het oog te zullen houden.

Daarnaast geeft nog eens 23 procent aan onder geen enkel beding in een zelfrijdende auto te zullen plaats nemen. Verder benadrukte 3 procent te vrezen geregeld met autoziekte te zullen worden geconfronteerd. De resterende 38 procent zou wel aan een alternatieve activiteit denken. Daarbij zegt 11 procent vooral aan lectuur te denken, terwijl 10 procent in eerste instantie gewag maakt van gesprekken met familie en vrienden. Daarnaast zou 6 procent voor televisie of film kiezen, terwijl 2 procent naar games zou grijpen. Slechts 5 procent zou werk overwegen. De onderzoekers merken ook op dat vele trajecten te kort zijn om zinvol een taak te organiseren.

Lees Verder

17:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: productiviteit |  Facebook |

India is tweede grootste online gemeenschap van de wereld

De Verenigde Staten hebben hun statuut als grootste online markt van de wereld al geruime tijd geleden aan China moeten afstaan, maar zijn nu verder naar een derde plaats weggezakt. Dat blijkt uit een rapport van de Broadband Commission for Sustainable Development van de Verenigde Naties. China heeft met 721 miljoen internet-gebruikers op de eerste plaats, maar wordt nu in eerste instantie gevolgd door India, waar 333 miljoen mensen op het internet zijn aangesloten. Er wordt aan toegevoegd dat ook op de smartphone-markt de Verenigde Staten inmiddels door India van de tweede plaats zijn verdrongen. Ook hier voert China de rangschikking aan.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het internet de grootste penetratie heeft in Azië en het Midden-Oosten. De volledige top tien met de hoogste penetratie-niveaus is uit die regio’s afkomstig. Op de eerste plaats staat Zuid-Korea met een cijfer van 98,8 procent, gevolgd door Qatar (96 procent) en de Verenigde Arabische Emiraten (95 procent). Tevens blijkt dat de regio Asia-Pacific een aandeel van 48 procent heeft in de wereldwijde mobiele breedband-aansluitingen. De mobiele penetratie wordt echter geleid door Finland, waar 144 connecties per honderd inwoners worden geteld. Singapore staat op de tweede plaats met een score van 142 procent.

Anderzijds blijkt dat het internet-gebruik wordt gedomineerd door Europese landen, geleid door IJsland (98,2 procent) en Luxemburg (97,3 procent). Zes van de zeven landen waar de penetratie van vast breedband een score van meer dan 40 procent halen, zijn eveneens in Europa gesitueerd. Het zevende land in deze rangschikking is Zuid-Korea. De onderzoekers merken verder op dat inmiddels 91 landen een online penetratie hebben van meer dan 50 procent. Twee jaar geleden was de top tien nog uitsluitend samengesteld uit Europese landen, maar inmiddels zijn zowel Bahrein als Japan tot die topgroep doorgedrongen.

Verder wordt nog opgemerkt dat wereldwijd 3,9 miljard mensen nog altijd geen gebruik maken van het internet. China, India, Indonesië, Pakistan, Bangladesh en Nigeria vertegenwoordigen samen 55 procent van de totale offline populatie. India en Indonesië zullen volgens het rapport de volgende periode de belangrijkste bijdrage leveren tot de verdere internationale groei van het internet.

Lees Verder

13:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In de Verenigde Staten hebben de autoriteiten aan de speelgoedproducenten Mattel, Hasbro en Jumpstart en het mediaconcern Viacom een gezamenlijke boete opgelegd van 835.000 dollar, nadat gebleken was dat de betrokken ondernemingen traceer-software hadden gebruikt om persoonlijke gegevens van minderjarigen te verzamelen. De bedrijven bleken volgens Eric Schneiderman, openbaar aanklager van de staat New York, nagelaten te hebben de toestemming van de ouders te vragen en de gegevens ter beschikking van externe verkopers te hebben gesteld. De betrokken bedrijven hebben Schneiderman ook beloofd de traceer-software niet meer te zullen gebruiken.

De fraudezaak rond Jeroen Piqueur, voormalige topman van Optima Bank, kan de Belgische overheid een verlies van 25 miljoen euro opleveren. Dat is verklaard tijdens de eerste zittingsdag van het proces tegen Piqueur, die van grootschalige fiscale fraude wordt beticht. Onder meer wordt de man ervan beticht te hebben nagelaten de roerende inkomsten van bankrekeningen in Luxemburg en Monaco bij de Belgische belastingen te melden. De gelden zouden onder meer gebruikt zijn om de aankoop van het jacht Rubeccan te financieren. Piqueur zegt wel degelijk plannen voor een fiscale regularisatie te hebben gehad, maar dat zou door het faillissement van Optima Bank onmogelijk zijn geworden.

De lidstaten van de Europese Unie moeten erop aandringen dat de Europese superboete van 13 miljard euro voor het Amerikaanse technologiebedrijf Apple ongedaan wordt gemaakt. Dat heeft een groep van 185 Amerikaanse bedrijfsleiders in een schrijven aan de Europese regeringen gezegd. De Europese Commissie eist dat Apple een pakket van 13 miljard euro aan fiscale voordelen terugbetaalt. De fiscale voordelen zijn het gevolg van een afspraak die Apple met Ierland had gemaakt. In de brief merken de Amerikaanse bedrijfsleiders op dat de landen er alle baat bij hebben dat de beslissing wordt ingetrokken. Volgens hen dreigt de boete potentiële investeerders te zullen afschrikken.

Het Nederlandse aardgas is voor bijna 80 procent opgebruikt. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met het huidige productietempo zouden de Nederlandse reserves over zeventien jaar volgens het rapport volledig zijn uitgeput. De Groningse aardgasvelden werden op het einde van de jaren vijftig ontdekt. Sindsdien werd ruim 3.582 miljard kubieke meter aardgas gewonnen. In totaal werd vorig jaar 52 miljard kubieke meter gewonnen. Vorig jaar beschikte het land nog over een aardgasreserve van 940 miljard kubieke meter. Dat betekende een toename met ruim 8 miljard kubieke meter tegenover het jaar voordien. De toename is vooral te danken aan herberekeningen.

De War on Terror heeft de Verenigde Staten de voorbije vijftien jaar een investering van 4.800 miljard dollar gekost. Dat blijkt uit een onderzoek van Neta Crawford, professor politieke wetenschappen een de University of Boston. Econoom Joseph Stiglitz had de kost eerder berekend op een bedrag van 3.000 miljard dollar, maar Crawford houdt niet alleen rekening met de militaire operaties. Volgens haar kostten de operaties 1.700 miljard dollar, maar ook moest een bedrag van 453 miljard dollar aan rente op leningen worden betaald. Terreurbestrijding in eigen land kostte 548 miljard dollar. In de toekomst moet volgens Crawford bovendien ook rekening worden gehouden met uitkeringen voor gewonde militairen en verdere leningen.

In de Verenigde Staten heeft het ministerie van justitie aan Deutsche Bank een minnelijke schikking van 14 miljard dollar voorgesteld. In ruil voor die boete zal de Amerikaanse overheid het onderzoek naar wanpraktijken bij de verkoop van herverpakte rommelhypotheken stopzetten. Deutsche Bank heeft slechts een budget van 5,4 miljard euro gereserveerd voor de schikking van schadeclaims en zou voor de vergoeding van de Amerikaanse autoriteiten dan ook wellicht beroep dienen te doen op extra financiële injecties van de aandeelhouders. Deutsche Bank gaat er echter vanuit dat het bedrag van de schadeclaim tijdens de onderhandelingen met de Amerikaanse autoriteiten kan worden herleid.

Tijdens de eerste helft van dit jaar werden in België bij het online bankieren 497 fraudegevallen opgetekend. Dat betekende meer dan een verviervoudiging tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat is gebleken uit een rapport van Febelfin, de beroepsfederatie van de Belgische banken. Opgemerkt wordt dat de fraudeurs steeds gesofisticeerder tewerk gaan, zodat het voor de klant moeilijker wordt het bedrog te herkennen. Ondanks de toename van het aantal aanvallen, blijkt de totale buit van 711.000 euro naar 348.765 euro te zijn ingekrompen. Febelfin benadrukt dan ook dat online bankieren bijzonder veilig blijft. Er zijn immers 14,3 miljoen abonnementen voor online bankieren operationeel.

Op de Nederlandse scheepswerf Oceanco in Alblasserdam bij Rotterdam is het innovatieve zeiljacht Project Y712 voorgesteld. Het schip heeft een lengte van 106 meter en wordt uitgerust met masten die tot 60 meter hoogte reiken. Het jacht werd ontworpen door het bureau Nuvolari & Lenard en zou 212 miljoen euro kosten. Over de identiteit van de eigenaar werd geen informatie verstrekt. Op dit ogenblik telt de wereld slechts twee zeiljachten die groter zijn dan de nieuwe creatie van Oceanco. In de totale lijst met superjachten staat Project Y712 op de 33ste plaats. Het schip zou in de toekomst op de huurmarkt worden gebracht. Het jacht, dat het zuinigste schip ter wereld zou worden, zou 1,3 miljoen dollar per week kosten.

In de Verenigde Staten heeft het openbaar ministerie een onderzoek gestart naar de boekhoudkunde van het olieconcern ExxonMobil. Eric Schneiderman, openbaar aanklager van de staat New York, wil achterhalen waarom het bedrijf nalaat de waarde van zijn olievoorraden boekhoudkundig te verlagen. De andere producenten hebben sinds de val van de olieprijs twee jaar geleden in totaal al 180 miljard euro op hun voorraden afgeschreven. Rex Tillerson, chief executive van ExxonMobil, zegt echter niet in afschrijvingen te geloven. Het bedrijf ziet geen nut in een verrekening van de olieprijzen voor velden die nog gedurende verscheidene decennia zullen kunnen worden benut.

Het technologieconcern Apple moet een bedrag van 22,1 miljoen dollar betalen aan het patentbedrijf Acacia Research. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse staat Texas bepaald. Met het bedrag zou Apple achterstallige licentiegelden voor een patent betalen. Acacia Research heeft een patent op buffertechnologie voor mobiele netwerktechnologie. Volgens de aanklacht van het bedrijf schonden onder meer diverse versies van de iPhone en de iPad de betrokken patenten. Apple zegt dat zijn technologie niet onderhevig is aan de patenten van Acacia, maar dat heeft het bedrijf volgens de jury niet kunnen bewijzen. De rechter oordeelt dat Apple het patent bewust heeft geschonden.

De Amerikaanse justitie onderzoekt of de Duitse autotoeleverancier Bosch met Volkswagen heeft samengewerkt bij het geknoei met de emissie-waarden van dieselmotoren. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Bosch leverde de software waarmee de dieselfraude bij Volkswagen mogelijk werd gemaakt. Het bedrijf wordt al onderzocht door de Duitse autoriteiten en is daarnaast onderwerp van civiele rechtszaken in de Verenigde Staten. De Amerikaanse justitie zou ook willen achterhalen of naast Volkswagen ook andere automakers misbruik hebben gemaakt van de software van Bosch bij de manipulatie van de emissienormen.

In Rusland worden de pornosites Pornhub en YouPorn geblokkeerd. Dat heeft de Russische mediaregulator Roskomnadzor bekend gemaakt. Gebruikers die de websites toch nog willen bezoeken, krijgen een boodschap dat ze mensen in het echte leven moeten opzoeken. Het is niet de eerste keer dat Rusland een digitale muur rond Pornhub opricht. Ook in september vorig jaar werden de activiteiten van de website in het land geblokkeerd. Roskomnadzor heeft nu de eerdere beslissing van twee Russische rechtbanken uitgevoerd. Pornografie is in Rusland niet verboden, maar volgens de rechtbanken zou op de websites illegaal materiaal zijn aangetroffen.

De streamingdienst Spotify heeft sinds juni vorig jaar 2 miljard dollar aan royalty's uitgekeerd. Dat heeft Daniel Ek, chief executive van Spotify, bekend gemaakt. Het geld gaat naar de houders van de rechten op de gestreamde muziek. Sinds zijn lancering acht jaar geleden heeft Spotify ongeveer 5 miljard dollar uitgekeerd. De dienst heeft volgens Ek inmiddels 40 miljoen betalende gebruikers. Daarbij wordt opgemerkt dat er vier jaar nodig was om 10 miljoen betalende gebruikers te werven. Nog eens dertien maanden later werden 20 miljoen gebruikers geteld. De volgende tien miljoen werden op negen maanden tijd verzameld. Die mijlpaal werd tijdens de derde week van de maand maart dit jaar bereikt.

Het Britse entertainmentbedrijf Hollywood Bowl wordt bij het begin van de herfst naar de London Stock Exchange gebracht. Dat heeft Electra Partners, eigenaar van het bedrijf, bekend gemaakt. De beursgang zou een bedrag van 240 miljoen pond moeten opbrengen. Electra zal ook na de beursintroductie een belang van 17,8 procent in Hollywood Bowl behouden. Hollywood Bowl is de grootste uitbater van bowlings in Groot-Brittannië. Het bedrijf telt 54 filialen en nam vorig jaar zijn kleinere concurrent Bowlplex over. Hollywood Bowl boekte tijdens de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een omzet van 55 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 26 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar.

De Amerikaanse sportartikelenfabrikant Nike lanceert zijn nieuwe voetbalschoen Tiempo Pirlo, genoemd naar de Italiaanse voetballegende Andrea Pirlo. De Italiaanse voetballer is al geruime tijd een ambassadeur van Nike. De voetbalschoen krijgt op het hielstuk en de hielplaat vier vergulde sterren, waarmee de vier wereldtitels van Italië worden gesymboliseerd. De eindpunten van de veters dragen de kleuren van de Italiaanse vlag. De Tiempo Pirlo wordt slechts in een beperkte oplage op de markt gebracht. De schoen heeft de kleur van rode wijn, een gekende passie van de Italiaanse voetballer, die op dit ogenblik actief is bij FC New York City in de Verenigde Staten.

Meer Nieuws

12:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-16

Slagveld heeft ook negatieve impact op nakomelingen

Een dood of zware verwonding op het slagveld heeft ook een negatieve impact op de levensverwachting van het nageslacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de European Society for Paediatric Endocrinology.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/09/160911220827.htm

12:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chief executive best gediend met conservatieve bestuurskamer?

Een conservatieve bestuurskamer zal zijn chief executive de grootste compensatiaes toekennen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Notre Dame.

Lees Verder

http://news.nd.edu/news/69615-ceos-are-compensated-valued-more-by-conservative-vs-liberal-boards/

12:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Televisie blijft belangrijkste mediaplatform met reclame

Televisie blijft veruit het belangrijkste mediaplatform dat met reclame wordt ondersteund. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gesellschaft für Konsumforschung (GfK) en Television Broadcasts Limited (TVB).

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/TV_time_tops_other_adbacked_platforms.news?ID=37376

12:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Files doen luchtvervuiling met 76 procent toenemen

Autobestuurders die in een file terecht komen, moeten de ramen gesloten houden en vermijden dat de airconditioning externe lucht aantrekt. Dat is de coclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Surrey.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-09-traffic-piles-air-pollution.html

12:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Merken laten vaak na hun beveiliging te testen

Een belangrijk aantal merken laat na hun beveiliging te testen. Dat is de conclusie van een onderzoek van Osterman Research en Trustwave. Dat gebrek dreigt tot belangrijke veiligheidsrisico’s te leiden.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/09/study-security-vulnerabilities-putting-businesses-at-risk.html

12:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook kleinere steden bieden interessante opportuniteiten

In de Verenigde Staten zullen een aantal steden moeten aanvaarden nooit meer hun vroegere omvang te kunnen bereiken. Dat staat in het boek ‘Shrinking Cities: Understanding urban decline in the United States’ van auteur Sharmistha Bagchi-Sen, professor geografie aan de University at Buffalo.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-demystifying-cities.html

12:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Inschatting over eigen dronkenschap door omgeving bepaald

De inschatting van de eigen dronkenschap is in belangrijke mate afhankelijk van de intoxicatieniveaus bij vrienden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cardiff University.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-09-judgement-drunk.html

12:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De voedingsgroep Mondelez verkoopt de fabriek van dochterbedrijf Côte d’Or in Halle aan de Zwitserse chocoladeproducent Barry Callebaut. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. In het akkoord is voorzien dat de fabriek nog drie jaar lang telkens 30.000 ton vloeibare chocolade aan Mondelez zal leveren. Ook de 330 werknemers van de fabriek worden door Barry Callebaut overgenomen. Over drie jaar zal de productie van Côte d’Or naar vestigingen van Mondelez in Oost-Europa worden overgeheveld. Barry Callebaut zegt wel van plan te zijn om ook nadien in de fabriek in Halle chocolade te blijven produceren. Details over die plannen werden nog niet bekend gemaakt.

De Amerikaanse multinational Halliburton wil zijn vestiging in Drogenbos, waar boorkoppen voor de oliesector worden geproduceerd, sluiten. Dat heeft de directie tijdens en bijzondere ondernemingsraad bekend gemaakt. Door de beslissing worden een vijftigtal banen bedreigd. De vakbonden zeggen verrast te zijn door de sluiting. Het bedrijf voert weliswaar een internationale herstructurering door, maar de vakbonden hadden eerder te horen gekregen dat België buiten schot zou blijven. De activiteiten van Halliburton staan onder druk door de problemen in de oliesector, die met aanhoudend lage prijzen wordt geconfronteerd. Door die lage prijzen schroeven ook de olieproducenten hun orders bij de leveranciers terug.

De Nederlandse koffiegroep Jacobs Douwe Egberts wil zijn fabriek in Grimbergen sluiten. Door de ingreep worden 274 banen bedreigd. De productie wordt overgeheveld naar andere fabrieken van de groep in Nederland, Duitsland, Tsjechië en Polen. De koffieproducent merkt op dat de Belgische fabriek te duur was geworden en geen concurrentiële productie meer kon leveren. Jacobs Douwe Egberts beschikt over veertien fabrieken, maar wordt daardoor met een overcapaciteit geconfronteerd. Onder meer de loonkosten lagen aan de basis van de beslissing om de Belgische fabriek te sluiten. De fabriek zou echter ook niet meer geschikt zijn voor de operationele strategie die de groep wil volgen.

De Belgische divisie van de Nederlandse kledingketen MS Mode vraagt het faillissement aan. Door de beslissing worden 220 arbeidsplaatsen bedreigd. De beslissing is geen verrassing, want een maand geleden werd het Nederlandse moederbedrijf failliet verklaard. De Belgische winkels behoren echter tot een andere vennootschap dan het Nederlandse moederconcern en waren dan ook niet rechtstreeks bij het faillissement betrokken. Wel werden de voorraden vanuit Nederland geleverd. Ook het webplatform wordt vanuit Nederland geleid. De vakbonden zeggen dat de Belgische winkels winstgevend zijn, maar zou men van het faillissement gebruik willen maken een goedkope herstructurering door te voeren.

Het postbedrijf Bpost neemt een belang in de Antwerps-Limburgse besteldienst Parcify, die één jaar geleden werd opgericht. Financiële details ovr de transactie werden niet bekend gemaakt. De inbreng van Bpost moet Parcify helpen zijn verdere groei te versnellen. Parcify was het voorbije jaar vooral actief met leveringen van online bestellingen in de stad Antwerpen, maar breidt vanaf eind september zijn activiteiten verder uit naar Brussel. Bpost krijgt twee vertegenwoordigers in de bestuursraad van Parcify, dat werd opgericht door de ondernemers Patrick Leysen en Jonas Coenen. De besteldienst, die 4,5 euro per levering vraagt, werkt vooral met studenten, die de orders met de fiets bij de klant afleveren.

De gemeente Middelkerke moet een nieuwe procedure uitschrijven voor zijn plannen om op de zeedijk een nieuw casino te bouwen. Dat heeft de Raad van State beslist. Opgemerkt wordt dat de gunningsprocedure niet rechtmatig is verlopen. De bouwopdracht werd in eerste instantie toegewezen aan een consortium van aannemer BCI Investissement en het gokbedrijf Napoleon Games. Tegen de toekenning werd echter een klacht neergelegd door de bouwgroep Versluys en het gokbedrijf Golden Palace, die eveneens gezamenlijk een voorstel hadden ingediend. Eerder al had de auditeur van de Raad van State gesuggereerd dat de toekenning zou moeten worden geschrapt. Het project dreigt nu heel wat vertraging op te lopen.

Spoornetbeheerder Infrabel overweegt een fusie tussen zijn dochters TUC Rail en Ixilio. Dat is tijdens een bijzondere ondernemingsraad van TUC Rail bekend gemaakt. TUC Rail is een ingenieursbureau, gespecialiseerd in spoorgebonden infrastructuur en technologie. Het bureau voert vooral studies uit en neemt de coördinatie van projecten op zich. Ixilio is verantwoordelijk voor de informatica-services van Infrabel. De activiteiten van Ixilio bestaan vooral uit het voormalige Syntigo, dat bij de liquidatie van de NMBS Holding twee jaar geleden bij Infrabel werd ondergebracht. Om de financiën van Syntigo aan te zuiveren werd vorig jaar al de divisie B-Telecom, beheerder van het glasvezelnetwerk, aan Eurofiber verkocht.

De Belgische gezinnen besteden jaarlijks gemiddeld 4.300 euro aan vervoer. Bij eigenaars van een personenwagen loopt dat budget op tot 5.000 euro, waarvan ongeveer 90 procent moet worden gereserveerd voor de aankoop en het onderhoud van het voertuig. Dat blijkt uit een rapport van de Federale Overheidsdienst Economie op basis van cijfers van twee jaar geleden. Gezinnen zonder wagen moeten voor hun vervoer daarentegen rekening houden met een jaarlijkse uitgave van gemiddeld 700 euro. Nochtans moeten ze voor trein en bus respectievelijk twee en drie keer meer betalen dan eigenaars van een auto. De FOD Economie zegt dat 17 procent van de Belgische gezinnen niet over een auto beschikt.

De Britse regering stemt in met de bouw van de nieuwe grote nucleaire centrale van Hinkley Point. Dat heeft de Britse regering bekend gemaakt. Met de realisatie van het project, dat wordt gebouwd door het Franse bedrijf Elektricité de France (EDF), is een bedrag gemoeid van 21 miljard euro. De technologie wordt geleverd door zusterbedrijf Areva. Door de beslissing zal Groot-Brittannië voor de eerste keer in meer dan twintig jaar een nieuwe nucleaire centrale bouwen. De bouw van Hinkley Point was een project van voormalig Brits premier David Cameron, maar in juli van dit jaar had zijn opvolgster Theresa May aangegeven dat de plannen opnieuw zouden worden bekeken. Wellicht worden nog meer nieuwe centrales gebouwd.

De alternatieve taxidienst UberX heeft de voorbije drie maanden in Brussel 47.000 gebruikers geregistreerd. Dat heeft Joost Verdiesen, operationeel directeur van Uber België, in een gesprek tegenover de krant De Tijd gezegd. UberX werd één jaar geleden in Brussel opgestart als alternatief voor het platform UberPop, waarmee particulieren autoritten konden aanbieden, maar door de lokale overheid werd verboden. In Brussel werkt UberX op dit ogenblik opnieuw met 450 chauffeurs. De dienst werkt uitsluitend met chauffeurs die over de vereiste licentie beschikken. Ook UberPop had op het einde van zijn activiteiten in Brussel 47.000 gebruikers. UberX wil nu ook uitbreiden naar steden zoals Antwerpen en Luik.

De stad New York stopt voorlopig met het aanbieden van gratis internet in terminals op straat. Dat heeft uitbater CityBridge bekend gemaakt. Het bedrijf bouwde een vierhonderdtal oude telefooncellen om tot herkenbare kiosken met gratis wifi, oplaadpunten voor mobiele toestellen en zelfs ingebouwde tablets. De diensten van CityBridge werden gefinancierd door reclame. Verwacht werd dat over een periode van twaalf jaar een omzet van 500 miljoen dollar zou worden gehaald. Al snel bleek echter dat de tablets vaak werden gebruikt om pornografische websites te bezoeken en luide muziek te spelen. De kiosken blijven nog wel actief als wifi-antenne en navigatiepunten.

Het platform YouTube heeft vorig jaar 92 miljoen video's verwijderd omdat de producties niet voldeden aan de interne regels van het bedrijf. Dat heeft de videosite gemeld. Slechts een beperkt deel van de betrokken video’s werd verwijderd omdat er sprake was van terreurpropaganda of haatzaaierij. De video's zijn opgespoord met een spam-herkenningstechniek of door een melding van een gebruiker. Er werden uiteenlopende redenen geciteerd voor de beslissing om de video’s te verwijderen. Slechts 1 procent van de verwijderde producties was gelinkt aan terrorisme of haatzaaierij. De voorbije tien jaar hebben meer dan 90 miljoen mensen video’s bij YouTube aangegeven.

China Resources Beer Holdings, brouwer van het biermerk Snow, overweegt een bod te doen op de Oost-Europese activiteiten van sectorgenoot SABMiller. De betrokken activiteiten zouden een waarde hebben van 6 miljard dollar. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Onder meer het Tsjechische biermerk Pilsner Urquell zou op die manier in Chinese handen terecht komen. AB InBev is bereid operaties in Hongarije, Roemenië, Tsjechië, Slovakije en Polen te verkopen. Andere kandidaat-kopers die al genoemd werden, zijn de Japanse brouwer Asahi en investeringsgroepen zoals Jacobs Holding, Kulczyk Investments of CVC Capital Partners.

De Vlaamse tapijtgroep McThree staat is de etalage. Eigenaar Lucien Vanwynsberghe worstelt immers met opvolgingsproblemen. Binnen de eigen familie blijkt niemand bereid de activiteiten verder te zetten. Er zou al wel veel interesse zijn getoond voor Orian Rugs, de Amerikaanse divisie van de tapijtgroep. Vanwynsberghe zou echter alleen geïnteresseerd zijn in een totale overdracht van de activa van McThree aan één nieuwe eigenaar. Volgens een aantal waarnemers zou onder meer met een Indiase groep zijn onderhandeld, maar ook de Belgische groep Balta zou interesse hebben getoond. Balta is de grootste tapijtgroep van Europa en is sinds vorig jaar in handen van investeerder Lone Star.

De Duitse autobouwer Porsche lanceert volgend jaar de eerste break uit zijn geschiedenis. Het model wordt begin maart gepresenteerd op het Autosalon van Genève en zou in de daaropvolgende maanden bij de dealers moeten staan. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gezegd. De stationwagen zou een afgeleide worden van het model Panamera. Porsche concentreerde zich het grootste gedeelte van zijn geschiedenis exclusief op de bouw van sportwagens, maar begon anderhalf decennium geleden met de uitbreiding van het gamma. Veertien jaar geleden werd immers met de Cayenne een sportieve terreinwagen op de markt gebracht.

Meer Nieuws

08:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |