27-09-16

Beeldmateriaal belangrijk onderdeel van online productbesprekingen

Beeldmateriaal vormt een belangrijk onderdeel van online productbesprekingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau PowerReviews.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/09/study-visuals-important-in-reviews.html

16:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijde markt lederproducten groeit verder door

De wereldwijde markt van lederproducten zal tot het einde van dit decennium een jaarlijkse groei van meer dan 4 procent laten optekenen. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Technavio.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/leather-goods-market-bound-for-258-4b-by-2020/

16:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aziatische markt sportsponsoring kent sterke groei

De Aziatische markt voor sportsponsoring realiseert dit jaar een omzet van meer dan 10 miljard dollar, maar zal ook de volgende jaren een verdere sterke groei blijven kennen. Dat blijkt uit een rapport van het platform All Sports Networks (ASN).

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Asian_sports_sponsorship_set_to_boom.news?ID=37454

16:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het bedrijf BrandLab Technologies uit Singapore neemt een belang van 49 procent in het muziekmagazine Rolling Stone. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. BrandLab is in handen van Kuok Meng Ru (28), zoon van miljardiar Kuok Khoon Hong uit Singapore. Meng Ru krijgt de leiding over Rolling Stone International, een nieuwe divisie die op de internationale markten de verantwoordelijkheid zal krijgen voor concerten en merchandising. Rolling Stone is eigendom van uitgever Wenner Media uit New York, dat twaalf internationale edities van het magazine publiceert. Rolling Stone werd bijna vijftig jaar geleden opgericht door Jann Wenner en Ralph Gleason.

De Duitse discounter Aldi gaat de volgende drie jaar 300 miljoen pond investeren in zijn Britse supermarkten. Aldi wil zich in Groot-Brittannië niet enkel met zijn goedkope producten profileren. De investeringen moeten er ook de premium-producten van Aldi in de verf zetten, zoals vers vlees en verse vis, bier en wijn. Tegelijkertijd wil de discounter de laagste prijzen garanderen. De Britse divisie van Aldi boekt een sterke groei. De omzet laat elk jaar een tweecijferige stijging optekenen. Aldi heeft inmiddels een aandeel van 6,2 procent op de Britse markt. De keten beschikt in Groot-Brittannië over 659 winkels. Over zes jaar wil Aldi echter een Brits netwerk van duizend filialen hebben uitgebouwd.

Bij de Zuid-Koreaanse autobouwer Hyundai hebben de werknemers van drie vestigingen in het thuisland het werk voor vierentwintig uur onderbroken. Door de actie viel de productie volledig stil. Voor de eerste keer in twaalf jaar werd Hyundai door een staking getroffen. De vakbonden dreigen met bijkomende acties. De stakers eisen meer loon en verwierpen een voorakkoord dat directie en vakbond in augustus hadden bereikt. Eerder werden al verschillende waarschuwingsacties opgezet. Door de acties zou de productie al met 114.000 voertuigen zijn gedaald. De schade wordt voorlopig geraamd op een verlies van 2.500 miljard won, wat overeenkomt met meer dan 2 miljard euro.

Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer zal zijn activiteiten niet opsplitsen. Dat heeft Ian Read, topman van Pfizer, bekend gemaakt. Er werd de voorbije jaren herhaaldelijk gewag gemaakt van een mogelijke opsplitsing van de activiteiten rond de nieuwe exclusieve geneesmiddelen en de traditionele portfolio die niet meer door patenten wordt beschermd. Read zegt echter dat na een uitgebreide evaluatie werd beslist van een mogelijke splitsing af te zien. De onderscheiden divisies zullen volgens Read wel autonoom worden aangestuurd. Op die manier kan volgens Read een grotere winstgevendheid van nieuwe ontwikkeling gekoppeld blijven aan operationele sterkte, efficiëntie en financiële flexibiliteit.

In Zwitserland heeft de bevolking zich bij een volksraadpleging duidelijk uitgesproken ten voordele van een uitbreiding van de speurmethodes van de inlichtingendienst. De uitbreiding werd door 65,5 procent goedgekeurd. Onder meer krijgt de inlichtingsdienst de kans om telefoons, computers en gesprekken af te luisteren om terreurverdachten en cybercriminelen te kunnen identicifiëren en vatten. Guy Parlemin, Zwitsers minister van landsverdediging, had benadrukt dat het land te weinig middelen ter beschikking had om dreigingen te kunnen afwentelen. Door de nieuwe maatregelen krijgen de Zwitserse veiligheidsdiensten volgens hem een even grote slagkracht als buitenlandse collega’s.

Een officiële instantie heeft gewaarschuwd voor een mogelijke verkoop van een belang in het elektriciteitsbedrijf Eandis aan de Chinese groep State Grid. Dat heeft Bart Tommelein, Vlaams minister van energie, gezegd. De identiteit van de instantie werd niet vrijgegeven, maar volgens een aantal bronnen zou de brief zijn geschreven door de Staatsveiligheid. State Grid wil 830 miljoen euro betalen voor een belang van 14 procent in Eandis, maar in de brief wordt gewezen op nauwe banden tussen het bedrijf en de Chinese communistische partij, de Chinese inlichtingendienst en het Chinese leger. Gevreesd moet worden dat de technologie van Eandis bij het Chinese leger terecht zou komen.

Taxidienst Uber overweegt in de toekomst binnen steden korte dronevluchten aan te bieden. Dat heeft Jeff Holden, hoofd productie bij Uber, bekend gemaakt. Het bedrijf zou onderzoek verrichten naar technologieën voor vliegtuigen die verticaal kunnen opstijgen en landen. Ook zouden de toestellen volledig elektrisch en autonoom moeten kunnen opereren. Op een dag zullen volgens Holden aan de klanten meerdere mogelijkheden worden aangeboden om zich te verplaatsen. Hij voegt er aan toe dat de techniek binnen tien jaar in praktijk zal kunnen worden toegepast. Het is echter niet zeker of die technologie ook in praktijk in drukbevolkte regio’s zal kunnen worden ingezet.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet een onderzoek starten naar de gang van zaken rond de grote hackaanval bij het internetbedrijf Yahoo. Dat heeft de Amerikaanse democratische sector Mark Warner gezegd in een brief aan Mary Jo White, voorzitter van de Amerikaanse beursautoriteit. Yahoo bekende recente twee jaar geleden het slachtoffer te zijn geweest van een cyberaanval, waarbij de persoonlijke gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikers werden gestolen. Warner wil dat de beursautoriteit onderzoekt of Yahoo en zijn topbestuurders wel aan alle verplichtingen bij de informatie van het publiek en de aandeelhouders hebben voldaan.

Het Duitse chemiebedrijf Lanxess neemt zijn Amerikaanse sectorgenoot Chemtura over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 2,1 miljard dollar. Chemtura produceert onder meer toevoegingen voor smeermiddelen en is een ontwikkelaar van vlamvertragende producten. Verwacht wordt dat de transactie midden volgend jaar zal kunnen worden afgerond, maar de overname moet nog wel door de toezichthouders en de aandeelhouders van Chemtura worden goedgekeurd. Met de overname wil Lanxess zijn activiteiten in Noord-Amerika verder uitbreiden. Chemtura boekt een jaaromzet van ongeveer 1,5 miljard euro. Het bedrijf boekte vorig jaar een winst van 245 miljoen euro.

De Italiaanse bank UniCredit wil met de uitgifte van nieuwe aandelen en de verkoop van bezittingen een bedrag van maximaal 16 miljard euro ophalen. De bijkomende financiële middelen moeten worden gebruikt om de kapitaalpositie van de bank te versterken. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters bevestigd. Onder meer de online kredietverstrekker FinecoBank zou worden verkocht. Ook zou UniCredit zijn volledige belang in de Poolse bank Pekao afstoten. UniCredit heeft bijkomende financiële middelen nodig om een verlies op de verkoop van 50 miljard euro aan slechte leningen te kunnen opvangen.

Deutsche Bank is chronisch ziek, maar moet niet rekenen op staatssteun om zijn financiële problemen op te lossen. Dat heeft volgens het magazine Focus de Duitse bondskanselier Angela Merkel in besloten kring duidelijk gemaakt. Recent is bekend geraakt dat Deutsche Bank in de Verenigde Staten mogelijk een juridische schikking van 14 miljard dollar zal moeten treffen. Steeds meer wordt getwijfeld of Deutsche Bank die problemen op eigen kracht kan aanpakken. Een redding van de bank past echter niet in de politieke agenda voor de volgende maanden, want volgend jaar wordt in Duitsland een nieuwe Bundestag verkozen. Een herbenoeming voor Angela Merkel is niet evident.

De kaartendienst Here, eigendom van Duitse autobouwers, wil in de eerste helft van volgend jaar verkeersinformatie aanbieden. Here werd ontwikkeld door het Finse bedrijf Nokia, maar werd nadien overgenomen door de Duitse autobouwers BMW, Volkswagen en Daimler. De data voor de informatie wordt geleverd door de honderdduizenden auto's die beelden en data naar Here zullen doorsturen. Uit onder meer de activiteit van remmen, ruitenwissers, lampen, navigatie en camera’s kan Here een beeld schetsen van de actuele verkeerssituatie, die vervolgens kan worden doorgestuurd naar de andere gebruikers van de kaartendienst.

De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep Air France-KLM breidt zijn samenwerking met het Indiase concern Jet Airways uit. Daarbij zullen vanop de luchthavens Schiphol in Amsterdam en Charles de Gaulle in Parijs meer rechtstreekse verbindingen met India worden aangeboden. Dat heeft de Franse krant La Tribune gemeld. Jet Airways zou met Bangalore een derde Indiase stad toevoegen aan het rechtstreekse netwerk van Schiphol, dat eerder al vluchten op Delhi en Mumbai aanbood. Parijs voegt Chennai aan zijn verbindingen met Mumbai toe. Jet Airways gebruikt sinds dit voorjaar Schiphol als zijn belangrijkste knooppunt in Europa. Anderzijds wordt India als één de belangrijkste Aziatische groeimarkten beschouwd.

De noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena krijgt mogelijk financiële hulp uit de Golfstaat Qatar. Vier anonieme investeerders uit het emiraat zouden geïnteresseerd zijn om elk voor 250 miljoen euro aandelen van de Italiaanse bank te kopen. Monte dei Paschi wordt al jaren met financiële moeilijkheden geplaagd. Door twijfels over de toekomst van Monte dei Paschi verloor de Italiaanse bank de voorbije periode een groot deel van zijn beurswaarde verdampen. De hulp uit Qatar zou trouwens slechts een gedeeltelijke oplossing bieden. Om de problemen achter zich te laten, heeft de bank immers in totaal 5 miljard euro nieuw kapitaal nodig.

De Duitse luxewagenbouwer Audi, dochtermerk van Volkswagen, heeft zijn directeur technologische ontwikkelingen Stefan Knirsch (50) ontslagen. Een reden voor het vertrek van manager wordt niet genoemd, maar in kringen rond Volkswagen wordt bevestigd dat in het Amerikaanse onderzoek naar het schandaal met de emissiesoftware informatie werd gevonden die bijzonder belastend zou zijn voor Knirsch. De technisch topman zou al eerder op de hoogte zijn geweest van de manipulaties aan dieselmotoren. Knirsch werkte sinds het begin van de jaren negentig bij Audi en Porsche. Ook Urich Hackenberg, voorganger van Knirsch, werd wegens het dieselschandaal eerder al geschorst.

Lees Verder

10:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijven investeren veel in persoonlijke apparaten medewerkers

Bedrijven investeren vaak grote bedragen in vergoedingen voor werknemers die persoonlijke digitale apparaten voor professionele doeleinden gebruiken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Syntonic.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/09/report-finds-heavy-over-spending-in-byod-reimbursements.html

10:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ondanks vacatures blijft uitbouw carrière vaak moeilijk

Ondanks de beschikbaarheid van vacatures, vinden veel jongeren het moeilijk om een carrière uit te bouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het wervingsbureau TotalJobs in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.onrec.com/news/news-archive/young-people-struggle-to-get-career-ladder-despite-soaring-number-of-vacancies

10:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Behoud consumenten stimuleert marktaandeel

Het behoud van consumenten heeft een positieve impact op het marktaandeel. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van Forbes en Sailthru bij driehonderd hoge kaderleden.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/09/retentionomics-the-impact-of-customer-retention-on-market-sh.html

10:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |