26-09-16

Internationale samenwerking door clichés bepaald

Nationale clichés bepalen de manier waarop personen uit verschillende cultuur een samenwerking verwachten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Max Planck Institute for Research on Collective Goods.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-cliches-nations-actions.html

13:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Contract moet op positieve manier worden stopgezet

Bedrijven moeten ervoor zorgen dat contracten met medewerkers op een positieve manier worden stopgezet. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Oregon State University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-job-ways.html

13:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Seksueel geweld in oorlogssituaties heeft blijvende impact

Seksueel geweld in oorlogssituaties heeft een blijvende impact. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Edinburgh naar conflicten in Kroatië en de Democratische Republiek Congo.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-09-sexual-violence-war-effect.html

13:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meerderheid vindt sociale reclame vervelend

De meerderheid van de consumenten vinden reclame in sociale media en applicaties vervelend. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Soasta bij een groep consumenten in de Verenigde Staten.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/09/study-most-find-ads-annoying.html

13:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale media grootste interne bedreiging voor bedrijven

Bedrijven beschouwen sociale media als de grootste interne veiligheidsbedreiging. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Callcredit Information Group.

Lees Verder

http://www.onrec.com/news/news-archive/employee-access-to-social-media-poses-biggest-internal-security-threat-to

13:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-16

Nieuwsoverzicht

Het Brits-Nederlandse concern Unilever neemt het Amerikaanse bedrijf Seventh Generation, producent van huishoudelijke verzorgingsmiddelen, over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt, maar geraamd wordt dat met de verkoop een bedrag tussen 800 miljoen dollar en 1 miljard dollar was gemoeid. Seventh Generation boekte vorig jaar een omzet van 200 miljoen dollar en heeft in de voorbije tien jaar een sterke groei laten optekenen. Het bedrijf is een producent van onder meer wasproducten, schoonmaakmiddelen, zepen, vuilniszakken en toiletpapier op milieuvriendelijke en duurzame basis. Seventh Generation kan een meerwaarde betekenen voor het duurzame imago van Unilever.

De Franse farmagroep Sanofi heeft zijn Amerikaanse sectorgenoot Merck ervan beticht zijn patenten op geneesmiddelen tegen diabetes te hebben geschonden. Het Franse bedrijf heeft daarover bij een rechtbank in de Verenigde Staten klacht neergelegd. Merck vroeg recent aan de Amerikaanse toezichthouder toestemming om enkele nieuwe middelen tegen diabetes op de markt te brengen, waaronder een nieuw insulinepreparaat. Maar volgens Sanofi maken die medicijnen inbreuk op tien van zijn patenten. Sanofi behoort wereldwijd tot de grootste producenten van geneesmiddelen tegen diabetes en cardiovasculaire ziektes. Die sectoren worden echter steeds meer met concurrentie geconfronteerd.

Het Amerikaanse farmaconcern Johnson & Johnson (J&J) neemt de divisie Medical Optics van het bedrijf Abbott Medical Optics over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 4 miljard dollar. De deal wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. Abbott Medical Optics maakt onder meer apparaten voor staaroperaties en andere procedures om het zicht te verbeteren. De divisie behaalde vorig jaar een omzet van ruim 1,1 miljard dollar. Abbott verwierf de activiteiten zelf zeven jaar geleden voor een bedrag van 2,8 miljard dollar. De verkoop moet Abbott de nodige financiële middelen verstrekken om onder meer de overnames van St. Jude Medical en Alere te betalen.

Coca-Cola European Partners (CCEP) heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,2 miljard euro. Dat betekende een daling met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst daalde met 2,5 procent tot 603 miljoen dollar, maar de nettowinst nam met 10 procent toe tot 405 miljoen euro. De omzetdaling moet volgens het bedrijf worden toegeschreven aan de aarzelende houding van de consument en aanhoudende economische problemen. Daarnaast wordt gewag gemaakt van tegenvallende weersomstandigheden tijdens het tweede kwartaal van dit jaar. Tevens wordt gewezen op een achteruitgang van het toerisme in België, dat wel wordt opgevangen door groei in Noorwegen en Zweden.

Het Duitse spoorconcern Deutsche Bahn komt terug op de plannen om zijn Britse vervoersdochter Arriva en de logistieke tak DB Schenker naar de beurs te brengen. Dat heeft de Duitse zakenkrant Handelsblatt gemeld. Volgens de krant heeft de Duitse regering zich tegen de beursgang uitgsproken. Door de brexit is een beursgang voor Arriva minder aantrekkelijk geworden. Deutsche Bahn wilde een deel van Arriva en DB Schenker verkopen om een bedrag van 4 miljard euro te kunnen ophalen. De verkoop van de activa zou Deutsche Bahn extra middelen hebben moeten bezorgen voor binnenlandse investeringen. De Duitse regering zou nu de volgende vier jaar een extra budget van 2,4 miljard euro voorzien.

Marinopoulos, de grootste supermarktketen van Griekenland, heeft uitstel van betaling gekregen. De keten heeft de voorbije periode een schuld van 1,3 miljard euro opgebouwd. Door achterstallige betalingen weigerden diverse leveranciers de winkels van Marinopoulos nog langer te bevoorraden. Daardoor krijgt Marinopoulos de kans een oplossing te zoeken voor zijn problemen. Gehoopt wordt een overnemer te vinden. Indien echter geen oplossing wordt gevonden, blijft alleen nog een faillissement over. Dan dreigen echter ook dertienduizend arbeidsplaatsen verloren te gaan. Inmiddels is een voorstel gedaan waarbij aan de schuldeisers gevraagd wordt om 50 procent van hun claims te laten vallen.

De Chinese rederij Shenzen Energy Export moet aan de Australische regering een compensatie van 39 miljoen Australische dollar of 26 miljoen euro betalen voor schade die aan het Great Barrier Reef werd aangericht. Begin deze eeuw liep een schip met steenkool van de Chinese rederij op het koraalrif vast. Het schip bleek bekleed te zijn met een verf die giftige stoffen bevatte. Het koraalrif werd door het giftige product aangetast. Het Australische ministerie van leefmilieu kondigde aan dat de compensatie zal worden gebruikt om de om de verf te verwijderen en het natuurlijke ecologische proces van het rif te herstellen. Milieuvereniging Greenpeace zegt echter dat de claim niet voldoende is om alle schade te herstellen.

Qatar overweegt om in Doha een eigen financiële wijk, naar het voorbeeld van Wall Street in New York of Canary Wharf in Londen, in te richten. Dat heeft Yousuf Mohamed Al-Jaida, verantwoordelijke van het Qatar Financial Centre (QFC), bekend gemaakt. Het financiële centrum zou worden gevestigd in de wijk Msheireb, tot nu toe één van de meest verwaarloosde buurten van Doha. De inrichting van een financiële wijk moet Qatar volgens Jaida helpen zijn economie verder te diversifiëren. Het emiraat probeert zijn afhankelijkheid van olie en gas te verlagen. Het nieuwe financiële centrum zou tegen het midden van volgend jaar operationeel moeten zijn. De kosten worden geraamd op 5 miljad dollar.

De IJslandse regering onderzoekt de Britse supermarktketen Iceland Foods voor de rechter kan worden gedaagd wegens inbreuken op zijn nationale merkenrecht. Het initiatief kadert in de strategie van de organisatie Promote Iceland, opgestart door de IJslandse regering, die ervoor wil zorgen dat zijn bedrijven onder de naam Iceland in de Europese Unie en Groot-Brittannië kunnen opereren. De Britse keten Iceland Foods is al bijna vijftig jaar operationeel en telt meer dan achthonderd winkels, die een baan bieden aan 23.000 werknemers. IJsland zegt dat de Britse keten onrechtmatig profiteert van het positieve imago dat het land in de hele wereld heeft. Iceland Foods zegt echter dat geen verwarring mogelijk kan zijn.

Het Amerikaanse technologieconcern Apple werkt aan voorgelezen versies van lange artikelen van verschillende kranten, sites en tijdschriften. De opnames heten Spoken Editions en stonden kortstondig al op iTunes. De functie wordt begin oktober officieel uitgerold. Onder meer zouden artikelen en nieuws beluisteren van onder meer Wired, Time, Playboy, Bustle en Forbes. De gesproken edities worden gemaakt door het bedrijf SpokenLayer, dat al dergelijke gesproken edities en podcasts voor onder meer Forbes, Reuters en Time maakt. De artikelen zijn gratis, maar worden gefinancierd met audio-advertenties. Amazon heeft in samenwerking met Audible, producent van audioboeken, een gelijkaardige dienst.

De berichtendienst Snapchat brengt een eigen camerabril op de markt. De nieuwe mogelijkheden moeten gebruikers nog meer aanzetten om video’s online te zetten. Dat heft Evan Spiegel, chief executive van Snapchat, tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gezegd. In het montuur van de Snapchat Spectacles is een knop ingebouwd die het mogelijk maakt om video’s van maximaal 10 seconden op te nemen. De bril zou nog dit najaar op de markt worden gebracht. Een verkoopprijs is niet bekend. Om duidelijk de maken dat Snapchat voortaan meer is dan alleen de chatdienst, komt er ook een naamsverandering. Daarbij wordt voortaan gebruik gemaakt van de overkoepelende holding Snap.

De elektronische beursexploitant Bats Global Markets Exchange wordt mogelijk overgenomen door de Chicago Board Options Exchange (CBOE). Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Bats is een toonaangevend leverancier van geavanceerde software voor beurstransacties. De Chicago Board Options Exchange is een marktleider voor de handel in opties en andere financiële derivaten, maar werkt nog met traditionele platformen. De overname van Bats zou de beurs dan ook een aantal nieuwe digitale mogelijkheden kunnen bieden. Bats werd in het midden van het voorbije decennium opgericht en heeft inmiddels een waarde van 2,6 miljard dollar.

Het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras gaat nog verder in de investeringen snijden en meer bezittingen verkopen om de zware schulden terug te dringen en de impact van lage olieprijzen op te vangen. Voor de volgende vijf jaar heeft Pedro Parente, de nieuwe topman van Petrobras, voor 74,1 miljard dollar investeringen gepland. Eerder was er nog gewag gemaakt van een budget van meer dan 98 miljard dollar. Het bedrijf, geconfronteerd met de gevolg van een zware economische crisis in eigen land en een groot fraudeschandaal, heeft een schuld van bijna 125 miljard dollar. Daarom zullen de volgende jaren ook nog eens voor 19,5 miljard dollar aan bezittingen worden verkocht.

Relx Group neemt het bedrijf Intelligize, leverancier van beursinformatie, over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Intelligize heeft zich gespecialiseerd in de presentatie van data die door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) worden gebruikt. De instrumenten van het bedrijf worden gebruikt door vele toonaangevende advocatenkantoren en bedrijven in de Verenigde Staten. Door de inlijving van Intelligize kan het aanbod van LexisNexis Legal & Professional, dochter van Relx Group, op het gebied van informatie over aandelen, overnames en fusis sterk worden versterkt. Bedoeling is Intelligize te combineren met de activiteiten van Lexis Securities Mosaic.

Het bedrijf V-Formation uit Gent heeft het grootste springkasteel ter wereld gebouwd. De structuur bestaat uit een hindernissenparcours met een totale lengte van 272 meter. Het bedrijf wil het springkasteel, dat de naam The Beast kreeg, op de internationale markt verhuren. Organisatoren van evenementen kunnen de constructie huren aan een tarief van 5.995 euro per dag. Benedikt De Vreese, topman van V-Formation, zegt al van steden over de hele wereld aanvragen gekregen te hebben. Het bedrijf zelf zegt concrete plannen te hebben in India en Groot-Brittannië. V-Formation wijst erop dat het springkasteel ook voor volwassenen een perfect ontspanningsmiddel is.

Meer Nieuws

11:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tieners meer actief op YouTube dan op sociale netwerken

In de Verenigde Staten maken tieners meer gebruik van Youtube en Gmail dan van sociale netwerken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Amerikaanse National Cyber Security Alliance en Microsoft bij ruim achthonderd Amerikaanse jongeren tussen dertien en zeventien jaar.

Lees Verder

https://www.emarketer.com/Article/Teens-Use-YouTube-Gmail-More-than-Social-Networks/1014510#sthash.xEaP8Dn0.dpuf

11:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |