25-09-16

Indrukwekkende tanden vooral een verleidingsinstrument?

Bij vele voorhistorische dieren dienden de indrukwekkende tanden vooral om een partner te verleiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of the Witwatersrand in Johannesburg en de European Synchrotron Radiation Facility in Grenoble.

Lees Verder

http://ewn.co.za/2016/09/19/Paleontologists-uncover-an-ancient-secret-of-Hollywood-celebrities

11:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online winkelkar wordt vaak aan de uitgang achtergelaten

Online winkelkarren worden vaak achtergelaten op het ogenblik dat alle aankopen zijn gedaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Britse postbedrijf Royal Mail.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/09/oops-moment-leads-to-abandoned-shopping-carts.html

11:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Optimistische ondernemers betekenen stimulans voor economie

Optimistische ondernemers betekenen een stimulans voor het bedrijfsleven en de economie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oklahoma.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-links-entrepreneurial-optimism-business-success.html

11:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Virtueel management leidt tot grotere werkdruk

Managers die hun functie vanop afstand of virtueel moeten invullen, dreigen met een grotere werkdruk te worden geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van economen aan de Aalto University in Finland.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-distance-supervisors-workload.html

11:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fantasiespel bevordert het creatief denken bij kinderen

Fantasiespel bevordert het creatief denken bij kinderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Oxford Brookes University bij zeventig kunnen tussen vier en acht jaar.

Lees Verder

http://www.bps.org.uk/news/fantasy-play-helps-creative-thinking-children

11:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Frankrijk verliest status als eerste skibestemming ter wereld

Het voorbije wintersportseizoen heeft Frankrijk zijn status als belangrijkste skibestemming van de wereld aan Verenigde Staten moeten afstaan. Dat blijkt uit cijfers van de Domaines Skiables de France (DSF). Vastgesteld werd dat de Verenigde Staten het voorbije seizoen in totaal 53,9 miljoen skiër-dagen lieten optekenen, gevolgd door Frankrijk (52 miljoen) en Oostenrijk (49,9 miljoen).

Lees Verder

https://www.theguardian.com/world/2016/sep/19/french-ski-resorts-blame-bad-weather-visitors-decline

11:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-09-16

Nieuwsoverzicht

Het internetbedrijf Yahoo wordt mogelijk met een groepsgeding bedreigd nadat bekend raakte dat hackers twee jaar geleden de gegevens van minstens 500 miljoen accounts hebben kunnen buitmaken. Ronald Schwartz, een gebruiker van Yahoo, beticht het bedrijf van grove nalatigheid en heeft bij de rechtbank in San Jose in de Amerikaanse staat Californië klacht tegen de onderneming neergelegd. De klacht is ingediend in naam van alle Amerikaanse gebruikers van Yahoo. Schwartz hoopt een collectieve rechtszaak te kunnen opstarten tegen het bedrijf. Er is niet bekend hoeveel schadevergoeding zou worden geëist. Schwartz wordt bijgestaan door twee gespecialiseerde advocatenkantoren.

Het internetbedrijf Google heeft een speciale internetballon achtennegentig dagen met kunstmatige intelligentie operationeel kunnen houden. Dat heeft Sal Candido, verantwoordelijke van het project, tegenover het magazine Wired gezegd. De kunstmatige intelligentie zou gebruikt zijn om de ballon te besturen. Daarbij zou volgens Candido gebleken zijn dat de technologie de ballon efficiënter kan besturen dan een menselijke piloot. Gebruik werd gemaakt van een speciaal algoritme om te bepalen op welke hoogte de ballon moet vliegen om zich in de gewenste richting te kunnen bewegen. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met de snelheid en de richting van de wind.

Bank ING België bereidt een belangrijke herstructurering voor. Dat zegt de krant L’Echo op basis van de bijzondere ondernemingsraad die de bank voor begin oktober heeft aangekondigd. Er wordt al langer gevreesd voor een grote herstructerering van het Belgische kantorennet, dat opmerkelijk groter is dan op de Nederlandse thuismarkt van de financiële groep. Tot nu toe hield ING België altijd vol dat er geen ingrepen werden voorbereid, maar heeft nu geweigerd verdere verduidelijkingen te geven over het onderwerp van de bijzondere ondernemingsraad. Vermoed wordt dat de ingreep niet beperkt zal blijven tot België en dat ook in andere landen herstructureringen worden voorzien.

Het technologieconcern Apple heeft het Indiaas-Amerikaanse bedrijf Tuplejump, gespecialeerd in kunstmatige intelligentie, overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Tuplejump zou zich toespitsen op de ontwikkeling van technologieën voor datamanagement, waarbij vooral naar het beheer van big data zou worden bekeken. De software zou het mogelijk moeten maken om grote hoeveelheden data te doorzoeken. Apple zou vooral geïnteresseerd zijn in een project van Tuplejump over zelflerende systemen die grote hoeveelheden data kunnen analyseren. Apple heeft recent meerdere bedrijven overgenomen die zich bezighouden met kunstmatige intelligentie.

In Zuid-Korea is een kaderlid van de chipdivisie van het concern Samsung gearresteerd op verdenking van bedrijfsspionage. De man, waarvan de identiteit niet werd bekend gemaakt, wordt ervan beticht bedrijfsgeheimen aan China te hebben gelekt. Het kaderlid werd in juli betrapt toen hij het bedrijf probeerde te verlaten met een aantal documenten over mobiele processoren. Uit maandenlang politieonderzoek bleek vervolgens dat de man de documenten zou hebben willen lekken aan China. Hij wordt ook aangeklaagd wegens de verduistering van bedrijfsfondsen ter waarde van 100 miljoen won of 81.000 euro. De gestolen gegevens zouden onder meer betrekking hebben op smartphones die nog niet op de markt zijn.

De Franse investeerder PAI Partners mag het Nederlandse bedrijf Roompot Vakanties - uitbater van vakantieparken en campings in Nederland, België en Duitsland - overnemen. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. De overeenkomst heeft volgens de Europese Commissie weinig impact op de markt en zal daardoor geen concurrentieproblemen opleveren. De overname werd vorige maand aangekondigd. PAI Partners zou onder meer investeringen hebben toegezegd om meer dan dertig parken van Roompot snel op te pakken. Onder meer zouden er plannen zijn om de campings om te vormen tot parken met vakantiewoningen. Financiële details over de verkoop werden niet meegedeeld.

Het Gentse biotechbedrijf Agrosafve heeft met een kapitaalronde een bedrag van 7,8 miljoen euro opgehaald. De bijkomende financiële middelen zullen worden gebruikt om een biologische pesticide te testen op aardbeien en tomaten. Agrosafve werd drie jaar geleden gestart als een spinoff van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). Bedoeling was biologische producten, op basis van antilichamen van kameelachtigen, te ontwikkelen om planten en gewassen tegen ziektes te beschermen. Het bedrijf haalde drie jaar geleden bij investeerders al eens een bedrag van 5 miljoen euro op. Over twee jaar hoopt Agrosafve een registratie voor zijn producten te kunnen verzekeren.

Groepen zoals Google en Salesforce hebben interesse getoond om het sociaal netwerkbedrijven Twitter over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Nog andere partijen zouden echter belangstelling hebben laten blijken om Twitter in te lijven. De raad van bestuur van Twitter heeft nog geen beslissing genomen over een eventuele verkoop, maar diverse bestuurders zouden een overname niet langer ongenegen zijn. Mogelijk zou nog voor het einde van dit jaar een akkoord rond een verkoop worden bereikt. Twitter heeft de voorbije jaren steeds meer problemen met de rekrutering van nieuwe gebruikers. Twitter heeft een marktwaarde van ruim 15 miljard dollar.

Het bedrijf De Winter Natuurdarmen uit Lokeren wordt overgenomen door het Nederlandse concern Van Hessen, verwerker van dierlijke bijproducten. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. De Winter verwerkt ongeveer vijf miljoen darmen van varkens, runderen en schapen. De productie wordt geleverd aan worstenfabrikanten in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Griekenland. Ook na de overname blijft de naam van het bedrijf behouden. De dagelijkse leiding blijft in handen van André De Winter. De twee partijen werkten al langer samen. De krachtenbundeling wordt een logische stap genoemd in het streven naar continuïteit en marktleiderschap.

Bij het Britse farmaconcern GlaxoSmithKline wordt Emma Walmsley (47) als chief executive de opvolgster van Andrew Witty, die eind maart volgend jaar met pensioen gaat. Walmsley is sinds begin dit decennium in dienst van het Britse concern en is er verantwoordelijk voor de divisie gezondheidszorg voor consumenten, een joint-venture van het bedrijf met de Zwitserse groep Novartis. Voordien werkte Walmsley zeventien jaar voor het cosmeticabedrijf L’Oreal, waarvoor ze onder meer in Shanghai en New York werkte. Andrew Witty werd acht jaar geleden bij GlaxoSmithKline tot chief executive benoemd. Het Britse concern is het zesde grootste farmaconcern van de wereld.

Trader Jérôme Kerviel is door het hof van beroep in Versailles veroordeeld tot een schadevergoeding van 1 miljoen euro voor zijn speculatieve praktijken als werknemer van de Franse bank Société Générale. Eerder was aan Kerviel nog een boete van 4,9 miljard euro opgelegd. Acht jaar geleden maakte de Franse bank bekend dat Kerviel op eigen initiatief met een portefeuille van 50 miljard euro had gespeculeerd en daarbij zware verliezen had veroorzaakt. Kerviel (39) legt zich echter ook niet neer bij de recente reductie van de boete. Hij blijft ijveren voor een herziening van zijn proces in de hoop ooit volledig witgewassen te worden. Kerviel houdt staande dat zijn superieuren de speculaties hadden gestimuleerd.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook moet een beter systeem uitwerken om de prestaties van de recamevideo's op zijn platform beter in te schatten. Dat hebben verschillende adverteerders en reclamegroepen gezegd. Facebook had eerder zelf te kennen gegeven de tijdsbesteding van zijn gebruikers aan reclamevideo's met 60 procent tot 80 procent te hebben overschat. De fout zou te wijten zijn geweest aan het algoritme dat voor de berekeningen werd gehanteerd. Er zou alleen rekening zijn gehouden met video's die meer dan drie seconden werden bekeken. Daarmee werd de gemiddelde kijktijd kunstmatig opgetrokken. Het sociale netwerkbedrijf zegt dat de fout inmiddels is hersteld.

De Nederlandse politica Neelie Kroes dreigt mogelijk haar Europees pensioen te verliezen. Reden is een bestuursmandaat dat Kroes zou hebben gehad bij een vennootschap op de Bahama’s. Neelie Kroes had als Europees commissaris dat mandaat moeten aangeven, maar dat zou nooit zijn gebeurd. De naam van Kroes is recent opgedoken in de dossiers van Bahama’s Leaks. De Europese Commissie is inmiddels een onderzoek gestart naar de Nederlandse politica. Als voormalig Europees commissaris heeft Neelie Kroes tot volgend jaar recht op een wachtvergoeding van 12.730 euro per maand. Daarna zou een pensioenregeling voor een bedrag van 8.900 euro in werking treden.

De Duitse supermarktketen Kaiser's Tengelmann moet ten laatste de eerste week van oktober een akkoord over zijn toekomstplan hebben bereikt. Dat heeft Karl-Erivan Haub, eigenaar van de keten, gemeld. Tengelmann wordt al geruime tijd met grote problemen geconfronteerd en besliste twee jaar geleden zijn filialen aan sectorgenoot Edeka te verkopen. Die plannen botsten echter op protest van concurrent ReWe. Een rechter verklaarde de verkoop aan Edeka ongeldig. Haub wil nu dat Tengelmann met Edeka en ReWe en met de vakbond Verdi een definitieve regeling kan uitwerken. ReWe wil dat de filialen van Tengelmann over alle andere Duitse supermarkten worden verdeeld.

De Duitse financiële groep Commerzbank overweegt tussen vijfduizend en tienduizend banen te schrappen. Dat hebben diverse media gemeld. Vooral de ondersteunende diensten zouden worden getroffen. Martin Zielke, de nieuwe topman van Commerzbank, diende voor dit jaar al een winstwaarschuwing te geven. Commerzbank lijdt, net zoals vele Europese sectorgenoten, onder de lage rente, de strenge bankenregels en terughoudende klanten. Zielke presenteert binnenkort zijn nieuwe strategie aan de bestuursraad van de bank. Eerder was geraamd dat vijftienhonderd tot tweeduizend banen zouden worden geschrapt, maar uiteindelijk zou zwaarder moeten worden ingegrepen.

Meer Nieuws

10:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |