04-09-16

Levering aan huis belangrijkste bron van klachten in ecommerce

De levering aan huis vormt de belangrijkste bron van klachten over ecommerce. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent JDA Research bij een groep Britse consumenten.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/06/report-finds-last-mile-issues-continue-to-dismay-consumers.html

13:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Betrouwbaarheid auto’s verder toegenomen

Ondanks de toevoeging van allerlei elektronische gadgets die voor technische problemen zouden kunnen zorgen, is de betrouwbaarheid van de autobouwers gestegen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent JD Power over de kwaliteit van drieëndertig automerken. Daarbij werd vastgesteld dat eenentwintig automerken een verbetering van de kwaliteit lieten optekenen. In totaal werd tegenover vorig jaar een verbetering met 6 procent gemeld. JD Power merkt bovendien op dat voor de eerste keer in zevenentwintig jaar de ranglijst niet door een luxewagen wordt aangevoerd. Op de eerste plaats eindigt immers het Zuid-Koreaanse merkt Kia. Voordien voerde Porsche de lijst aan.

Kia liet 83 technische problemen per honderd nieuwe voertuigen optekenen. Op de tweede plaats staat Porsche met 84 defecten, gevolgd door Hyndai (92), Toyota (93) en BMW (94). Onder aan de rangschikking stonden Fiat, Volvo, Land Rover en Mini, dat 216 problemen diende te melden. Gemiddeld werden 105 defecten opgetekend. Dat betekende een daling met zeven problemen tegenover vorig jaar. “Chrysler en Jeep, die gedurende vele jaren in de onderste regionen van de rangschikking stonden, lieten de grootste vooruitgang optekenen en stegen elk elf plaatsen,” benadrukt Renee Stephens, vice-president kwaliteit bij JD Power. “Jaguar viel daarentegen met vierentwintig plaatsen terug.”

“Touchscreens, stemherkenning en andere gadgets hebben autobouwers in het verleden grote problemen bezorgd en hebben de scores op het gebied van betrouwbaarheid gedurende jaren naar beneden gehaald,” zegt Renee Stephens. “De constructeurs lijken echter een keerpunt te hebben bereikt. De verbetering kan ongetwijfeld gedeeltelijk worden toegeschreven aan de consument, die met de technologieën meer vertrouwd is geraakt. Maar anderzijds kan worden vastgesteld dat de constructeurs hebben ingegrepen, onder meer door een vereenvoudiging van de gadgets, die voor vele gebruikers vaak moeilijk hanteerbaar bleken.”

Lees Verder

13:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: auto |  Facebook |

Internet is niet altijd een democratisch instrument

Het internet is op zich geen inspiratie voor een grotere verspreiding van democratie in de wereld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ohio State University.

Lees Verder

https://news.osu.edu/news/2016/06/28/internet-democracy/

13:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vader en moeder hebben andere impact op ontwikkeling kind

De invloed van de vader is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Dat is de conclusie van een rapport van de American Academy of Pediatrics. Opgemerkt wordt daarbij dat vader en moeder elk een eigen functie hebben in de ontwikkeling van het kind.

Lees Verder

https://consumer.healthday.com/men-s-health-information-24/fatherhood-health-news-302/kids-gain-from-more-time-with-dad-711864.html

13:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duitsland wordt grootste innovator in energiedranken

Het voorbije jaar boekte de wereldwijde verkoop van energiedranken een omzet van 8,8 miljard liter. Dat betekende, ondanks de toenemende politieke weerstand, een stijging met 10 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Mintel. De grootste producent was de Verenigde Staten met een volume van 3,3 miljard liter, gevolgd door China (1,4 miljard liter) en Groot-Brittannië (561 miljoen liter). De top vijf wordt afgerond door Thailand (465 miljoen liter) en Vietnam (351 miljoen liter). Verderop volgen Duitsland (328 miljoen liter), Oostenrijk (79 miljoen liter) en Zwitserland (58 miljoen liter).

De grootste groei werd echter opgetekend in China, waar de volumes met 25 procent toenamen, gevolgd door Thailand met een stijging van 19 procent. De wereldwijde groei toont volgens Alex Beckett, analist bij Mintel, dat de consument gevoelig blijft voor de energie-aspecten van de dranken. “Ondanks alle controverses blijven energiedranken bijzonder succesvol,” merkt hij op. “De sector doet dan ook bijzonder zware investeringen in reclame en marketing om het opwindende karakter van de dranken te beschermen.” Beckett merkt wel op dat in een aantal minder ontwikkelde regio’s lokale merken opkomen als een betaalbaar alternatief voor het aanbod van multinationals.

Uit het onderzoek blijkt dat het voorbije jaar de Verenigde Staten niet langer de grootste innovator waren op de wereldwijde markt van de energiedranken. Daarbij wordt opgemerkt dat slechts 8 procent van alle innovaties door Amerikaanse partijen op de markt werden gebracht. Duitsland had daarentegen een aandeel van 9 procent in de nieuwe productlanceringen. Het jaar voordien hadden de Verenigde Staten nog een aandeel van 10 procent in de wereldwijde innovatie, tegenover 6 procent voor Duitsland. Ongeveer 7 procent van de productlanceringen hadden vorig jaar een organische claim, tegenover 4 procent vijf jaar geleden.

Lees verder

12:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: energiedrank |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Russische energieconcern Gazprom wil zijn activiteiten in Azië verder versterken. Dat heeft Alexei Miller, topman van Gazprom, tijdens het  Eastern Economic Forum in Vladivostok gezegd. Miller verwijst daarbij naar grote contracten die het bedrijf in de Aziatische regio al heeft ondertekend. Onder meer wordt gewag gemaakt van het project Power of Siberia, waarin werd overeengekomen dat jaarlijks 38 miljard kubieke meter gas aan China zal worden geleverd. Dat volume blijft nog wel kleiner dan de voorraden die worden geleverd aan Duitsland, dat met 45 miljard kubieke meter de belangrijkste partners voor Gazprom blijft. Azië moet op termijn voor het bedrijf een even belangrijke afzetmarkt worden als Europa.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Google stopt met Project Ara, dat zich toespitste op de ontwikkeling van een modulaire smartphone met verwisselbare onderdelen. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Een reden voor de beslissing werd niet gegeven. Aan Project Ara werd drie jaar ontwikkeld. De lancering van Project Ara was eerder al enkele keren uitgesteld. Voorzien was dat de telefoon deze herfst beschikbaar zou worden voor ontwikkelaars, terwijl het toestel volgend jaar ook op de consumentenmarkt beschikbaar zou worden. Volgens een aantal bronnen zou de technologie van Project Ara mogelijk in licentie aan een aantal andere fabrikanten beschikbaar worden gesteld.

De Europese vliegtuigbouwer Airbus werkt onder de naam Vahana aan de ontwikkeling van autonome vliegende taxi’s. Dat heeft Tom Enders, chief executive van Airbus, bevestigd. Hij verwijst daarbij naar dochterbedrijf Airbus Helicopters, dat een contract heeft ondertekend om tegen eind volgend jaar in Singapore een aantal tests uit te voeren. Daarbij zullen in eerste instantie op de campus van de Singapore University met drones pakketten worden bezorgd. Indien die experimenten positief worden geëvalueerd, hoopt Airbus volgens Enders snel een vergunning te krijgen om testvluchten met passagiers te kunnen starten. Cruciaal wordt de ontwikkeling van technologieën om obstakels te vermijden.

De Franse Société Nationale des Chemins de Fer (SNCF) heeft een innovatie-overeenkomst gesloten met Alstom voor de ontwikkeling van een nieuw model hogesnelheidstreinen. Dat heeft SNCF Voyages, de divisie die bij het Franse spoorbedrijf verantwoordelijk is voor de hogesnelheidstreinen, bekend gemaakt. Henri Poupart-Lafarge, topman van Alstom, had in mei dit jaar al gewag gemaakt van een mogelijke nieuwe samenwerking met de Franse spoorwegmaaschappij. De hogesnelheidstrein wordt als een cruciale markt voor Alstom bestempeld. De kandidatuur van Alstom geniet de steun van het Franse Agence de l'Environnement et de la Maîtrise de l'Energie (Ademe).

BullionVault, de grootste online markt voor de handel in goud en zilver, heeft met WhiskyInvestDirect een platform voor investeringen in Schotse whisky gelanceerd. Het nieuwe project zegt een nieuwe bron van kapitaal te willen creëren voor de distilleerders, waarbij op een grotere flexibiliteit gerekend zouden worden dan bij traditionele bankkredieten. Verwacht wordt dat de verkoop van Schotse whisky wereldwijd een sterke groei zal kennen, maar die vooruitzichten eisen van de producenten belangrijke investeringen. Omdat tussen de productie en de verkoop vele jaren verschil kunnen liggen, kan het lange tijd aanslepen vooraleer die investeringen kunnen worden gerecupereerd.

Investeerder Nomad Foods kijkt uit naar mogelijke overnameprojecten in de voedingssector. Dat heeft Stefan Descheemaeker, chief executive van Nomad Foods, tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De investeerder betaalde vorig jaar ruim 3 miljard euro voor de overname van Iglo Foods Holdings en de Europese activiteiten van Findus Group. Nomad Foods, gevestigd in de Engelse stad Feltham, heeft zich bij de uitbouw van zijn portefeuille voorlopig op Europa toegespitst, maar wil in de toekomst onder meer ook opportuniteiten in de Verenigde Staten verkennen. Nomad Foods boekte de eerste jaarhelft een winst van 34,9 miljoen euro, tegenover een verlies van 541 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar.

China en de Verenigde Staten hebben het klimaatakkoord van Parijs bekrachtigd. Dat hebben de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Barack Obama bekend gemaakt in de marge van een internationale top in Hangzhou. Het akkoord, dat in december vorig jaar door bijna tweehonderd landen werd ondertekend, is het eerste universele actieplan om de impact van de klimaatverandering te beperken en de opwarming van de aarde onder de grens van 2 graden Celsius te houden. De steun van China en de Verenigde Staten, de twee grootste economiën ter wereld, is cruciaal voor de uitwerking van het akkoord. De twee landen vertegenwoordigen samen immers bijna 40 procent van de wereldwijde emissies.

De Britse retailgroep Marks & Spencer (M&S) schrapt op zijn hoofdzetel in Londen ongeveer vijfhonderd banen. Dat heeft de Britse zender SkyNews bekend gemaakt. Door de beslissing zou het personeelsbestand op het hoofdkwartier van de groep, gevestigd in de Londense wijk Paddington, met ongeveer 15 procent worden afgeslankt. De ingreep zou een onderdeel zijn van het herstelplan dat Steve Rowe, chief executive van de retailgroep, om de aanhoudend tegenvalllende verkopen het hoofd te bieden. Het bedrijf wenste geen commentaar te geven op de berichten, maar merkte wel op dat eerder dit jaar een evaluatie van het personeelsbestand werd aangekondigd.

Het Amerikaanse concern Liberty Media betaalt 8,5 miljard dollar voor de overname van autorace-organisator Formula One. Dat heeft Bernie Ecclestone, topman van Formula One, tegenover het Duitse magazine Auto, Motor und Sport gezegd. Liberty Media is het zusterbedrijf van Liberty Global, het moederconcern van onder meer Telenet. John Malone, topman van Liberty Media probeert al twee jaar Formula One te verwerven. De transactie kadert in de strategie van de Amerikaanse magnaat om content en televisierechten te verwerven om het aanbod van zijn mediabedrijven te kunnen versterken. De voorbije vijf jaar heeft Malone tientallen miljarden dollar uitgegeven om zijn kabelimperium in Europa gevoelig uit te breiden.

Samsung schort de verkoop van zijn smartphone Galaxy Note 7 op. Er zou immers een risico zijn dat de batterij van het toestel ontploft. Klanten die al een apparaat hebben gekocht, krijgen een vervangend toestel. Minder dan 0,1 procent van de toestellen zouden met het probleem worden geconfronteerd. Het defect kan worden vervangen door een vervanging van de batterij. Samsung maakt gewag van een klein probleem in het productieproces dat binnen twee weken verholpen zou moeten zijn. Samsung heeft niet bekend gemaakt welke toeleverancier voor het defect verantwoordelijk is. Het apparaat werd midden augustus gelanceerd. Inmiddels zouden al 2,5 miljoen apparaten zijn verkocht.

Het Amerikaanse bedrijf Apple is niet van plan om Ierland de rug toe te keren en zet de geplande uitbreiding van zijn vestiging in Cork door. Dat heeft Tim Cook, topman van Apple, gezegd in een reactie op een beslissing van de Europese Commissie om zijn bedrijf te verplichten 13 miljard euro fiscale gunsten aan Ierland terug te betalen. Cook bestrijdt de bewering van de Europese Commissie in Ierland twee jaar geleden slechts 0,005 procent belasting zou hebben betaald. Hij merkte op dat Apple dat jaar 400 miljoen dollar belastingen heeft betaald. Daarmee was het bedrijf volgens Cook de grootste belastingbetaler van Ierland. In de fabriek in Cork wordt de computer iMac gebouwd.

In China hebben de kartelautoriteiten een onderzoek gestart naar de verkoop van de Chinese activiteiten van Uber aan de lokale taxidienst Didi Chuxing. Het onderzoek zou zijn opgestart nadat de kartelautoriteiten vragen hadden ontvangen over de rechtsgeldigheid van de overeenkomst. Er zouden al een aantal ontmoetingen zijn geweest tussen Didi Chuxing en de Chinese kartelautoriteiten. Daarbij moet Didi Chuxing verduidelijken waarom aan de autoriteiten vooraf geen advies over de overeenkomst met Uber was gevraagd. Het bedrijf had eerder al echter gezegd dat de omzet van de betrokken activiteiten niet omvangrijk genoeg waren om een advies van de overheid te vereisen.

Indien de bankiers hun gedrag niet verbeteren, dreigt een zware crisis. Dat heeft Mark Carney, gouverneur van de Britse centrale bank, gezegd in een open brief aan de staashoofden en regeringsleiders van de twintig belangrijkste landen van de wereld. Carney schreef de brief als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB), een internationaal overlegorgaan dat moet waken over de stabiliteit van het wereldwijde financieel systeem. Het wangedrag van de financiële sector is volgens Carney de jongste jaren gestegen tot een niveau waarop het vertrouwen in de financiële instellingen en markten dreigt te worden ondermijnd, waardoor een bedreiging voor het financieel systeem wordt gecreëerd.

De Belgische winkels van de schoenretailer Shoe Discount worden omgebouwd tot vestigingen van de keten Bristol. Dat heeft de groep Euro Shoe, het moederbedrijf van de ketens, bekend gemaakt. Bristol was tot op dit ogenblik enkel actief in Nederland. De operatie is volgens Kurt Moons, topman van Euro Shoe, ingegeven door een streven om met Bristol een sterkere positie te verwerven in de Benelux en daarmee een grotere weerbaarheid uit te bouwen tegen de groeiende Europese concurrentie. In totaal zullen 134 Belgische winkels worden verbouwd. Voor een twintigtal filialen wordt een nieuwe locatie gezocht. Indien geen nieuw adres wordt gevonden, zullen de winkels worden gesloten. Shoe Discount wordt

Tijdens de maanden juli en augustus werden in België 934 ondernemingen failliet verklaard. Dat betekende een daling met 4,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Graydon. Opgemerkt wordt dat de dalende tendens van de maanden voordien ook tijdens de zomer werd doorgetrokken. Tijdens de eerste acht maanden van het jaar was er een daling met 11,5 procent tot 6.198 faillissementen. In Vlaanderen was er een daling met 2,3 procent, maar Wallonië en Brussel kenden een inkrimping met respectievelijk 17,7 procent en 25,4 procent. Alleen in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen werd een lichte stijging gemeld. De daling was in alle sectoren, de horeca uitgezonderd, merkbaar.

Meer Nieuws

11:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-16

Groei menselijk brein had meer bloedtoevoer nodig

Om zijn intelligentie te kunnen ontwikkelen had het menselijk brein een grotere toevoer van bloed nodig. Dat zeggen onderzoekers van de University of Adelaide en de University of the Witwatersrand.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-smarter-brains-blood-thirsty.html

08:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Afrikaanse kent snelste bevolkingsgroei van de hele wereld

Afrika zal tegen het midden van de eeuw 2,5 miljard inwoners tellen. Dat betekent een verdubbeling van de huidige populatie. Dat blijkt uit een studie van het Population Reference Bureau (PRB) in Washington.

Lees Verder

http://www.euractiv.com/section/development-policy/news/africas-population-set-to-double-by-2050-says-new-report/?nl_ref=19467245

08:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Donald Trump scoort hoog in ranglijst psychopathie

Op het gebied van psychopathie scoort Donald Trump hoger dan Adolf Hitler en moet slechts onderdoen voor Idi Ama Dada, Saddam Hoessein  en Hendrik de Achtste. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford naar aanwijzingen van psychopathie bij de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump, Hillary Clinton, Ted Cruz and Bernie Sanders. De onderzoekers merken daarbij op dat psychopathie niet louter negatieve effecten heeft - zoals de afwijzing van schuld of een gebrek aan empathie - maar ook positieve eigenschappen - zoals onbevreesdheid en stressbestendigheid - kan omvatten.

“Psychopathie is een spectrum waarop iedereen zich zal terugvinden,” zegt onderzoeksleider Kevin Dutton, professor psychologie aan de Oxford University. “Een aantal beroepen leent zich wel beter voor medewerkers met psychopatische eigenschappen, zoals het bedrijfsleven, de chirurgie, de juridische en militaire wereld en de politiek. Ook werd al aangetoond dat een groot gedeelte van de historische leiders op het vlak van psychopathie hoge scores halen. Dat geldt echter vaak voor positieve karakteristieken zoals sociale invloed, onbevreesdheid en stressbestendigheid. Negatieve eigenschappen - zoals egocentrisme, impulsiviteit en een gebrek aan empathie - moeten echter worden gekoppeld aan een weinig succesvol beleid.”

“De research toonde aan dat Donald Trump op het gebied van psychopathie hogere scores haalt dan de andere presidentskandidaten,” benadrukt professor Dutton. “Vastgesteld werd dat Trump zich op het gebied van psychopathie op het niveau van Hitler en Idi Amin situeert. Vooral haalt hij hogere scores op onverschrokken dominantie, een eigenschap die met succesvolle presidenten in verband kan worden gebracht. Anderzijds wordt Trump ook gekenmerkt door een egocentrische impulsiviteit, wat daarentegen als een negatieve karaktertrek dient te worden beschouwd. Algemeen kan echter worden gezegd dat de behaalde scores zowel de positieve als negatieve kritiek op Trump en Clinton vertegenwoordigen.”

Lees Verder

08:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: psychopathie |  Facebook |

Geloof in vrije wil gekoppeld aan moraliteit


Personen die geen geloof hechten aan de vrije wil, dreigen mogelijk ook minder aandacht te hebben voor moraliteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Existential Psychology Lab van de Texas A&M University.

Lees Verder

http://theconversation.com/believing-in-free-will-makes-you-feel-more-like-your-true-self-62584

08:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedreiging voor groep sterke motivator tot samenwerking

Een bedreiging over het voortbestaan van de groep kan als een sterke motivator tot samenwerking functioneren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Rice University, de Texas A&M University en de University of East Anglia.

Lees Verder

http://news.rice.edu/2016/09/01/the-threat-of-group-extinction-proves-a-powerful-motivator-study-shows/#sthash.oEyyzrTD.dpuf

08:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wolven nemen bij keuzes meer risico’s dan honden

Wolven nemen bij keuzes opvallende meer risico’s dan honden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Veterinary University in Wenen en het Wolf Science Centre in Ernstbrunn. Het verschil heeft in belangrijke mate met de relatie van de hond met de mens. Vastgesteld werd dat honden een grotere voorkeur toonden voor een constante voedselbevoorrading. Wolven bleken daarentegen sneller bereid te zijn om de kiezen voor een alternatief, waarbij ze mogelijk uitzicht kregen op een extra versnapering, maar daarmee ook het risico liepen in het geheel niets te krijgen. Opgemerkt wordt dat de risicovolle oplossing bij de wolven een score van 80 procent haalde, maar bij honden daalt dat cijfer tot 58 procent.

“Er kon worden vastgesteld dat wolven vaker bereid zijn dan honden om voor een risicovolle optie te kiezen,” zegt onderzoeksleider Sarah Marshall-Pescini, biologe aan het Messerli Research Institute aan het Veterinary Institute. “Het verschil, dat lijkt aangeboren te zijn, is consistent met de hypothese dat het risicogedrag een evolutie kent. Daarbij wordt opgemerkt dat honden een voorzichtiger temperament hebben aangenomen sinds ze de evolutie hebben gekend van hun levensstijl als jager naar hun huidige bestaan als aaseter sinds ze tussen tweeëndertigduizend en achttienduizend jaar voor het eerst door de mens werden gedomesticeerd.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat onzekere voedselbronnen in het algemeen risicogedrag stimuleren. “Chimpansees, die voor hun voeding vooral op zoek gaan naar fruit, vertonen een groter risicogedrag dan bonobo’s, die vooral beroep doen op zaden, bloemen en bladeren die op het terrein worden gevonden en een grotere garantie op bevoorrading leveren,” wordt er aangevoerd. “Wilde wolven maken jacht op grote hoefdieren, wat een riskante strategie is, aangezien de inspanningen kunnen mislukken en de prooi zelf bijzonder gevaarlijk kan zijn. Honden doen daarentegen vaak beroep op menselijke overschotten, waardoor ze op een rijke en onbeperkte bron kunnen terugvallen.”

“Honden hoeven bij de zoektocht naar geld niet langer risico te nemen,” benadrukt Marshall-Pescini. “Dat heeft hen stilaan aangeleerd een voorkeur voor veiligheid te tonen.”

Lees Verder

08:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: risicogedrag |  Facebook |

Europese energie-efficiëntie voor op schema

De doelstellingen die de Europese Unie op het gebied van energie-efficiëntie tegen het eind van dit decennium had gesteld, zijn nu al bereikt. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie.

Lees Verder

http://www.euractiv.com/section/energy/news/eu-meets-energy-efficiency-target-six-years-early/?nl_ref=19621174

08:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Amerikaanse bedrijf United States Marine Incorporated (USMI) mag aan Qatar een vloot patrouilleboten leveren. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken bekend gemaakt. Het order, waarin ook de levering van machinegeweren en munitie zijn inbegrepen, heeft een totale waarde van 124 miljoen dollar. Qatar krijgt door de leveringen volgens de Amerikaanse autoriteiten de mogelijkheden om zijn cruciale    maritieme infrastructuur te beschermen. Ook wordt opgemerkt dat de verkoop bijdraagt tot de buitenlandse politiek en de nationale veiligheid van de Verenigde Staten, aangezien het contract de beveiliging van een bevriende natie helpt verbeteren.

De verkoop van het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden, producent van transmissiesystemen, aan de Chinese groep Yinyi is volledig afgerond. Dat heeft investeerder Gimv, voormalig aandeelhouder van Punch Powertrain gemeld. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 200 miljoen euro. Gimv had de verkoop van Punch Powertrain begin maart al aangekondigd. Yinyi heeft nu 100 procent van de aandelen van Punch Powertrain in handen. Het bedrijf heeft naast zijn vestiging in Sint-Truiden ook filialen in Nederland, Maleisië en China. Punch Powertrain is de grootste verkoop uit de geschiedenis van de Gimv. De investeerder had begin dit decennium een belang van 46 procent genomen in het bedrijf.

Ierland gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Europese Commissie over de fiscale contracten die het land met Apple heeft gesloten. Dat heeft de Ierse regering bekend gemaakt. De Europese Commissie wil dat Apple aan Ierland ruim 13 miljard euro aan achterstallige belastingen betaalt. De gemaakte fiscale afspraken tussen Ierland en Apple gaan volgens de Europese Commissie in tegen de Europese regelgeving. De Ierse regering had eerder al bekend gemaakt niet akkoord te zijn met de analyse van de Europese Commissie over de fiscale regeling met Apple. Door die overeenkomst betaalde Apple in Ierland maximaal 1 procent belastingen op zijn Europese winsten. Ook Apple gaat in beroep.

De Amerikaanse machinefabrikant Caterpillar sluit zijn vestiging in Gosselies. Dat heeft de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend gemaakt. De productie wordt overgebracht naar een fabriek van Caterpillar in Grenoble en filialen van de groep buiten Europa. De Waalse vestiging is volgens Caterpillar te duur. Door de sluiting worden 2.200 banen bedreigd. Met inbegrip van de onrechtstreekse tewerkstelling zou de sluiting mogelijk zesduizend banen kunnen treffen. De vestigingen van Caterpillar in Zeebrugge en Grimbergen worden niet geraakt.  In maart twee jaar geleden werden tijdens een eerdere herstructurering bij Caterpillar in Gosselies al 1.331 banen geschrapt.

De opening van het eerste hamburgerrestaurant van Burger King in België is gepland tegen de zomer van volgend jaar. Het merk Quick zal voorlopig behouden blijven. Dat heeft de vennootschap QSR Belgium, dochter van investeerder Kharis Capital en uitbater van de Quick-restaurants in België en Luxemburg, bekend gemaakt. Kharis Capital nam de Belgisch-Luxemburgse portefeuille van Quick eind juli over van het Franse concern Groupe Bertrand. De vennootschap QSR Belgium is Europees franchisehouder voor Burger King. De locatie voor een eerste Belgische filiaal van Burger King is nog niet bekend. Het merk Quick opent een nieuw restaurant in Gembloux.

Bewakingsfirma Securitas heeft dit jaar in België al meer dan zestig mensen aangeworven. Dat betekent een stijging met bijna 30 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar jaar. Het bedrijf heeft bovendien nog meer dan honderdvijftig openstaande vacatures. De groeiende vraag is in grote mate gelinkt aan de terroristische aanslagen in maart dit jaar in Brussel. Onmiddellijk na de aanslagen steeg de vraag naar personeel met 20 procent, maar ook drie maanden later lag dat cijfer nog altijd 10 procent hoger. Vooral de statische bewaking van gebouwen en goederen kende een toename. Ook bleek er een grotere vraag naar medewerkers voor persoonscontroles.

De wagens van de Duitse autobouwer Mercedes moeten elkaar kunnen helpen bij de zoektocht naar een vrije parkeerplaats. Dat heeft Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, gezegd. Dieter Zetsche, topman van Daimler, wees erop dat wagens met hun sensoren tot een snelheid van 55 kilometer per uur de straatrand kunnen scannen naar vrije parkeerplaatsen. Servers van Daimler zouden die informatie kunnen delen met andere voertuigen, zodat zij in staat zouden zijn om gemakkelijker een vrije parkeerruimte te vinden. In een later stadium zal de wagen uiteindelijk zelf op zoek gaan naar een vrije parkeerplaats nadat eerste de bestuurder op de plaats van bestemming is afgeleverd.

Holding Dexia moet in Nederland ongeveer 200 miljoen euro betalen aan ongeveer tienduizend beleggers die verliezen hebben geleden op een controversieel beleggingsproduct. Dat heeft de belangenorganisatie Leaseproces gemeld. Opgemerkt wordt dat de Hoge Raad der Nederlanden de financiële groep verplicht tot een volledige vergoeding van de schade die de beleggers met een aandelenlease, waarbij investeringen worden gedaan met geleend geld. De Nederlandse rechtbank oordeelde dat Dexia heeft toegelaten dat de producten werden verkocht door bemiddelaars die niet over de vereiste vergunningen beschikten en dan ook de verantwoordelijkheid moet dragen voor de geleden verliezen.

Melania Knauss, de echtgenote van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, heeft een schadevergoeding van 150 miljoen dollar geëist van de Britse tabloid Daily Mail en de Amerikaanse blog Tarpley. Beide publicaties hadden gemeld dat Melania Trump, die in Slovenië werd geboren, in de jaren negentig voor een modellenbureau dat ook escortdiensten zou hebben geleverd aan welgestelde klanten. Daarmee werd de suggestie gewekt dat Knauss mogelijk een verleden in de prostitutie zou hebben kunnen gehad. De advocaat van Trump werpt op dat deze beweringen compleet onwaar zijn en de reputatie van zijn cliënte beschadigen. De Daily Mail heeft zich verontschuldigd.

De Nederlandse drankenproducent Lucas Bols onderhandelt met zijn Franse sectorgenoot Rémy Cointreau over de oprichting van een joint-venture rond het likeurmerk Passoa. Dat heeft Lucas Bols, producent van jenever en likeur, bekend gemaakt. Rémy Cointreau zou de activiteiten en merkrechten van zijn dochter Passoa in de joint-venture inbrengen. Bols zou instaan voor de aanvoer van het werkkapitaal en de knowhow over de sector. De Nederlandse groep zou ook de financiële en operationele verantwoordelijkheid over de joint-venture krijgen. Verwacht wordt dat de transactie tegen het einde van dit jaar zou kunnen worden afgerond.

De schikking die de Nederlandse groep SBM Offshore met de Braziliaanse overheid heeft gesloten over corruptie rond het bedrijf Petrobras, wordt afgekeurd. Dat heeft het Braziliaanse openbare ministerie beslist. Medewerkers van SBM Offshore, toeleverancier voor de oliesector, hadden jarenlang steekpenningen betaald om opdrachten voor het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras binnen te halen. Half juli had SBM Offshore met de Braziliaanse autoriteiten een schikking gesloten met een totale waarde van 163 miljoen dollar. Daarmee kon een verdere gerechtelijke vervolging worden vermeden. Het Braziliaanse openbare ministerie wil echter meer verduidelijking over het gesloten akkoord.

De China International Trust and Investment Corporation (Citic) en de Amerikaanse investeerder Carlyle Group werken aan een gezamenlijk overnamebod op de restaurants van McDonald’s in China en Hongkong. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. De waarde van het bod zou tussen 2 miljard dollar en 3 miljard dollar liggen. McDonald’s wil in China, Hongkong en Zuid-Korea ongeveer 2.800 restaurants van de hand doen. Het bedrijf wil op de betrokken markten overstappen naar een franchisemodel. De franchise-contracten zouden een looptijd hebben van twintig jaar. Ook Beijing Tourism Group en Sanpower toonden al interesse.

De Belgische rederij Exmar onderhandelt met de Nederlandse tankterminaluitbater Vopak over de verkoop van een deel van zijn activiteiten rond de drijvende opslag en hervergassing van vloeibaar aardgas. Wel wordt opgemerkt dat de gesprekken zich in een verkennend stadium bevinden. Nicolas Saverys, topman van Exmar, had begin deze zomer aangekondigd de activiteiten van de rederij te herbekijken. Vopak is één van de grootste specialisten in tankopslag voor zowel de oliesector als de chemische industrie. Over de concrete inhoud van de gesprekken werd geen verduidelijking geboden. Vopak wil zijn activiteiten op het gebied van vloeibaar aardgas verder versterken.

Het Braziliaanse model Gisèle Bündchen heeft het voorbije jaar met opdrachten 30,5 miljoen dollar verdiend. Daarmee was Bündchen (35) het best betaalde model van de wereld. Dat blijkt uit berekeningen van het magazine Forbes. Bündchen voert al veertien jaar op rij de ranglijst van het magazine aan. Op de tweede plaats eindigde de Braziliaanse Adriana Lima met een bedrag van 10,5 miljoen dollar. Het jaar voordien werd de tweede plaats nog ingenomen door Cara Delevingne. Op de derde plaats stonden vorig jaar Kendall Jenner en Karlie Kloss met een salaris van 10 miljoen dollar. Daarna volgen Gigi Hadid, Rosie Huntington-Whiteley, Cara Delevingne, Candice Swanepoel, Liu Wen en Miranda Kerr.

Het modebedrijf Xandres van Isabelle Santens wordt overgenomen door de Franse groep Damartex. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Xandres is gespecialiseerd in het ontwerp van kwaliteitskleding voor vrouwen. De collecties worden verkocht onder de merknamen Xandres, Xandres XLine en Hampton Bays. De collecties zijn verkrijgbaar in meer dan honderdvijftig multimerkboetieken en in zestien merkwinkels over heel België. Het bedrijf realiseerde vorig boekjaar een omzet van 31 miljoen euro en een operationele winst van 0,7 miljoen euro. Isabelle Santens blijft voorlopig aan het hoofd van het modebedrijf. In een latere fase zou een nieuwe manager worden aangetrokken.

Meer Nieuws

08:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-16

Informanten kunnen ook de speurders bijzonder veel kosten

Het gebruik van officieuze informanten bij de bestrijding van criminaliteit, kan weliswaar het onderzoek helpen en tot arrestaties leiden, maar kan de speurders ook met zware persoonlijke, professionele en organisatorische kosten confronteren. Dat staat in het boek ‘Speaking Truth to Power: Confidential Informants and Police Investigations’ van de Amerikaanse criminologen Dean Dabney van de Georgia State University en Richard Tewksbury van de University of Louisville op basis van een interview met meer dan een dozijn Amerikaanse politiekorpsen. Daarbij bleek volgens de onderzoekers de complexe aard van de wisselwerking tussen politie en informant.

Gezien de meerlagige realiteit van de drugshandel oefent de politie geregeld druk uit op bekende daders om informatie te verzamelen in ruil voor clementie of financiële beloningen. Uit ramingen blijkt dat een derde van alle opgeloste misdrijven gebruik heeft gemaakt van informanten. Dabney en Tewksbury merken op dat de agent zichzelf een outsider weet die moet vertrouwen op informanten om de nodige gegevens te verzamelen over criminele subculturen. Bovendien wordt het gebruik van informanten ook gestimuleerd omdat veel agenten op aantoonbare successen - zoals arrestaties en bekentenissen - worden geëvalueerd en afgerekend.

Dabney en Tewksbury onderkent vier types informanten. “In eerste instantie zijn er bronnen die ongewild informatie verstrekken tijdens een verhoor door de politie,” merken de auteurs op. “Daarnaast zijn er burgers met een maatschappelijk bewustzijn die met de politie wensen samen te werken om criminaliteit te bestrijden. Tenslotte zijn er echter ook criminelen die als contractuele informanten worden beschouwd en informatie verstrekken in ruil voor clementie voor hun eigen misdrijven en de professionele informanten die hun kennis voor financieel gewin aan de man brengen. Confidentiële informanten kunnen een belangrijke meerwaarde vormen voor een onderzoek.”

“Informanten kunnen vaak kennis aanbrengen die op geen enkele andere manier kan worden verkregen of uitzonderlijk grote inspanningen aan tijd en inzicht zou vergen,” zeggen Dabney en Tewksbury. “Er kunnen echter ook zware negatieve consequenties worden ervaren. Onder meer kunnen agenten een persoonlijke kost ervaren door de tijd en de aandacht die wordt vereist om informanten beheren en het risico dat die relatie een invloed zal hebben op hun persoonlijk leven. De relatie van een agent met een informant kan te persoonlijk worden. Daarnaast is er echter ook een professionele kost, zoals een gebrekkige betrouwbaarheid van de informatie of een incompetentie op de opdrachten uit te voeren.”

“Bovendien moet er ook rekening mee worden gehouden dat informanten de agenten zullen proberen te misleiden en zelf bij criminele activiteiten zijn betrokken,” zeggen de auteurs nog. “De toenemende afhankelijkheid van informanten kan het korps bovendien linken aan beruchte criminelen en kan een hypotheek leggen op de kwetsbare relatie tussen politie en gemeenschap. Hoewel informanten met aandacht en scepsis moeten worden benaderd, blijkt de praktijk door de politie echter beschouwd te worden als een cruciaal onderdeel van de opdracht.”

Lees Verder

17:54 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: criminaliteit |  Facebook |

Spanje toont grootste engagement voor Airbnb

In Europa tonen Spaanse consumenten het grootste engagement met het alternatieve hotelplatform Aibnb, gevolgd door Nederland en Rusland. België volgt pas veel verder. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent ComScore.

Lees Verder

https://www.emarketer.com/Article/Spain-Enthusiasm-Airbnb/1014434#sthash.sPg8UdVG.dpuf

17:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online videoreclame over vijf jaar groter dan statische formaten

Marketeers verwachten dat de reclamebestedingen aan video binnen een periode van vijf jaar statistische online formaten zullen overstijgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van ExchangeWire Research bij honderdtwintig marketeers in Groot-Brittannië.

Lees Verder

http://www.warc.com/LatestNews/News/EmailNews.news?ID=37340

17:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bosomgeving heeft positieve impact op emoties en gezondheid

Een bosomgeving heeft een positieve impact op de menselijke emoties en gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Derby en de University of Cardiff.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-09-reveals-stress-busting-power-nature-emotional.html

17:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument geïnteresseerd in intelligent winkelen op internet-of-things

Consumenten tonen interesse in intelligent winkelen op het internet-of-things. Dat is de conclusie van een onderzoek van het digitale bureau Salmon bij meer tweeduizend consumenten in Groot-Brittannië. De onderzoekers stelden vast dat 35 procent van de ondervraagden te kennen geeft al minstens één intelligent apparaat te bezitten of van plan te zijn in de loop van de volgende twaalf maanden een toestel te kopen dat op het internet-of-things is aangesloten. Vooral de tijdsbesparing die met de technologie wordt gerealiseerd - die door 37 procent van de respondenten wordt geciteerd - leidt bij de consumenten tot positieve reacties.

Geconnecteerde apparaten - zoals een koelkast of een koffiemachine - kunnen door het internet-of-things automatisch bijbestellingen op zich nemen wanneer de voorraden van het huisgezin uitgeput dreigen te raken. Uit het onderzoek blijkt dat 57 procent van de consumenten geïnteresseerd blijkt om de technologie binnen een periode van twee jaar te adopteren. Een groep van 13 procent zou al onmiddellijk op intelligent winkelen beroep willen doen. Daarnaast blijkt dat 35 procent van de respondenten aangeeft al een geconnecteerd apparaat te beschikken of de volgend twaalf maanden een toestel met de technologie te willen aankopen.

Tevens zegt 58 procent van de ondervraagden meer geneigd te zijn geconnecteerde apparaten te kopen wanneer de technologie intelligent winkelen in de praktijk mogelijk zou maken. Verder bleek dat 54 procent intelligent winkelen zou willen gebruik maken voor de aankoop van voeding en drank en andere huishoudelijke producten, maar ook zou 34 procent de technologie willen gebruiken voor de aanschaf van cosmetica en producten voor lichaamsverzorging. Bij de voordelen wordt in eerste instantie gewag gemaakt van tijdsbesparing (37 procent) en gebruiksvriendelijkheid (25 procent).

Ook wordt gewezen op mogelijke besparingen indien de geselecteerde producten volgens prijs zouden worden gekozen (37 procent). Bij de bezwaren wordt anderzijds gewezen op een gebrek aan controle op de aankopen (54 procent), beveiliging (51 procent) en privacy (51 procent).

Lees Verder

17:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet-of-things |  Facebook |

Jonge generaties willen sociale media op werkvloer

De jongste generaties werknemers wensen dat sociale media in hun werkomgeving worden geïntegreerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Future Workplace bij meer dan vierduizend vertegenwoordigers van de millennials en Generation Z in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Mexico, Polen, Argentinië, India, China, Canada en Zuid-Afrika. Vastgesteld werd dat deze werknemers diverse apparaten in hun bezit hebben die ze op de werkvloer willen kunnen gebruiken. Sociale media staat met een score van 41 procent op de eerste plaats, gevolgd door wearables (27 procent) en virtuele realiteit (26 procent).

“Het onderzoek bracht echter tevens aan het licht dat beide generaties sociale media ook als de grootste afleiding op de werkvloer beschouwen (46 procent), gevolgd doot tekstberichten (39 procent) en email (31 procent),” benadrukt Dan Schawbel, onderzoeksdirecteur bij Future Workplace. “Opmerkelijk is echter vooral dat deze jongere werknemers, ondanks hun interesse in technologie, toch een voorkeur tonen om met hun collega’s en managers in persoon te communiceren en niet met email of telefoon. Net zoals de oudere generatie werknemers, waarderen ook de millennials en Generation Z de persoonlijke communicatie die een traditioneel kenmerk vormt vormt van de traditionele kantooromgeving.”

“Tegelijkertijd echter streven jonge werknemers naar flexibele werkuren en telewerk, terwijl een belangrijk aantal werkgevers deze concepten nog niet heeft geadopteerd,” zegt Dan Schawbel nog. Uit het onderzoek bleek nog dat 41 procent van Generation Z de kantooromgeving als zijn favoriete werkplaats kiest. Daarnaast gaf 49 procent van beide generaties aan van plan te zijn om hun volledige carrière in hun huidige sector te blijven werken. Daarentegen zegt 31 procent in de toekomst in een andere richting te willen evolueren. Tevens zegt 56 procent in de loop van zijn carrière nog in een ander land te willen werken. Tot nu toe heeft 71 procent van beide generaties slechts in één land gewerkt.

Voor de jongere werknemers blijkt flexibiliteit belangrijker dan een bijkomende ziekteverzekering.

Lees Verder

16:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale media, werkvloer |  Facebook |

Keuze van smartphone onthult eigenschappen bezitter

De keuze van een type smartphone kan waardevolle informatie vrijmaken over de persoonlijkheid van de bezitter. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Lincoln en de Lancaster University. De onderzoekers merken daarbij op dat de keuze van het merk en het type apparaat wellicht slechts de basis van de smartphone-personalisering vertegenwoordigt, maar toch al bijzonder veel over de gebruiker kan vertellen. Wanneer men echter ook informatie begint te ontleden over de applicaties die op de smartphone worden gedownload en gebruikt, kan volgens de wetenschappers een kleine digitale versie van de gebruiker worden verkregen.

Uit een eerste onderzoek, waarbij aan meer dan tweehonderd participanten een omschrijving werd gevraagd van de karakteristieken van de gebruiker van een iPhone en een Android, bleek dat aan beide groepen andere eigenschappen worden toegewezen. Daarbij wordt opgemerkt dat de bezitters van een Android aan een grotere eerlijkheid en bescheidenheid worden gekoppeld. Bovendien zouden ze een vaker een aangenaam en open karakter hebben. Daarentegen bleek dat de eigenaars van een iPhone een meer extrovert karakter kregen toegewezen. Bij een analyse van meer dan vijfhonderd bezitters van smartphone bleek volgens de onderzoekers echter dat van die verschillen in realiteit weinig kon worden vastgesteld.

“Alleen konden karakteristieken zoals bescheidenheid en eerlijkheid inderdaad vaker bij de gebruikers van Android worden vastgesteld,” zegt onderzoeksleider Heather Shaw, docente psychologie aan de University of Lincoln. “Wel kon worden vastgesteld dat vrouwen dubbel zoveel geneigd waren een iPhone te bezitten dan een Android. Ook bleek dat gebruikers van Android meer inspanningen deden om gelijkenissen met andere apparaten te vermijden. Tenslotte kon worden vastgesteld dat gebruikers van iPhone meer belang hechten aan een apparaat met een hogere status dan collega’s die voor een Android hadden gekozen.”

“Door het feit dat de smartphone bijzonder veel kan vertellen over zijn bezitter, kan men begrijpen dat de meeste gebruikers niet graag hebben dat een andere persoon hun apparaat zou gebruiken,” zegt Heather Shaw nog.

Lees Verder

16:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smartphone |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Telenet, Orange en het investeringsfonds Apax zijn kandidaat om de telecomgroep SFR België, het voormalige Numericable, over te nemen. Met de transactie zou een bedrag van 0,5 miljard euro kunnen zijn gemoeid. Altice, eigenaar van SFR België, heeft de voorbije periode een aantal grote overnames gerealiseerd, maar is daardoor onder financiële druk geraakt. Om de schuldenlast te verlichten besliste Altice om Belgische en Luxemburgse activiteiten te verkopen. Eind juli werd tussen kandidaat-overnemers een eerste selectie doorgevoerd. De drie geselecteerde kandidaten krijgen toegang tot de boeken van SFR België en moeten straks een bindend bod indienen.

Het stadsbestuur van Amsterdam probeert een rem te zetten op de wildgroei van huizen die op alternatieve online platformen te huur worden aangeboden. Op een illegale verhuur van een pand als vakantiepoging, staat voortaan een boete die kan oplopen tot 20.500 euro. Eventueel kan het pand ook afgesloten worden. Verder bekijkt het stadsbestuur of de maximale huurperiode van zestig tot dertig dagen per jaar zou kunnen worden teruggebracht. De massale aanwezigheid van toeristen in bepaalde woonwijken van de Nederlandse metropool zou voor overlast zorgen. Omdat vaak de voorkeur aan toeristen boven vaste bewoners wordt gegeven, zou ook de lokale huurmarkt worden bedreigd.

Het Waalse farmabedrijf Mithra Pharmaceuticals heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een verlies geleden van 19,59 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 6,26 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde van 8,41 miljoen euro naar 8,36 miljoen euro. Daarbij wordt gewezen op een dalende verkoop in Nederland, die slechts gedeeltelijk kon worden gecompenseerd door een groei in België en Luxemburg. Het bedrijf zegt ook meer te hebben geïnvesteerd in marketing. Bovendien wordt opgemerkt dat tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 16,9 miljoen euro werd geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, tegenover 2,8 miljoen euro tijdens de tweede helft vorig jaar.

Het technologiebedrijf OncoDNA uit Gosselies, een startup die met dna-analyses betere kankerdiagnoses aanbiedt, heeft met een kapitaaloperatie een bedrag van 7,7 miljoen euro opgehaald. Onder meer de holding Ackermans & Van Haaren (AvH) heeft een belang van 15 procent genomen in het bedrijf. Daarmee wordt de holding de belangrijkste aandeelhouder van het bedrijf. OncoDNA werd vier jaar geleden opgericht door Jean-Pol Detiffe. Meer dan tweeduizend oncologen in zestig landen maken gebruik van de database van het Waalse bedrijf. De bijkomende financiële middelen zullen vooral worden gebruikt om het salesteam en de informatiedivisie te versterken.

De Roemeense hacker Marcel Lazar Lehel, beter bekend onder zijn hackernaam Guccifer, is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 52 maanden. Guccifer, een gewezen taxichauffeur, hackte onder meer de familie Bush en wist door te dringen tot het email-account van een regelmatig contact met Hillary Clinton. Guccifer zelf claimde ook het account van Clinton gehackt te hebben, maar de Amerikaanse aanklagers hebben daarvoor geen enkel bewijs gevonden. De hacker werd in april van dit jaar door Roemenië uitgeleverd aan de Verenigde Staten. In zijn thuisland was Guccifer ook al eens tot vier jaar cel veroordeeld

Een raket van het ruimtebedrijf Spacex is op het lanceerplatform in Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida ontploft. Het incident, waarbij geen slachtoffers vielen, gebeurde tijdens een test op het lanceerplatform. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is aan het lanceerplatform en wat de gevolgen zijn voor de negen andere geplande vluchten van Spacex. Bedoeling was met een Falcon-draagraket een satelliet van het Israëlische bedrijf Spacecorn in een baan om de aarde te brengen. Die satelliet zou onder meer worden gebruikt voor het initiatief Internet.org van Facebook, waarmee beperkt gratis breedbandinternet wordt aangeboden in Afrika en Zuid-Amerika.

De bedrijven Tesla en Solarcity, respectievelijk producent van elektrische wagens en fabrikant van zonnepanelen en beide in handen van ondernemer Elon Musk, worden met financiële problemen geconfronteerd. De vijftien investeerders die in juli werden benaderd, hebben zich inmiddels immers allemaal opnieuw teruggetrokken. Dat heeft ook te maken met de onduidelijkheid over de overname van Solarcity door Tesla. Musk heeft al eerder gezegd dat hij voor het eind van dit jaar weer een nieuwe financieringsronde nodig heeft. In oktober moet de overname door de aandeelhouders worden goedgekeurd. Mogelijk zouden investeerders dan opnieuw kunnen worden overtuigd.

Euro Shoe Group, het bedrijf achter de schoenwinkelketens Shoe Discount en Avance, wil de volgende vijf jaar in de Benelux honderd nieuwe winkels openen. In België worden een dertigtal nieuwe vestigingen voorzien, terwijl in Nederland zeventig bijkomende filialen worden gepland. De sector wordt in Nederland getroffen door een faillissementgolf. Daardoor heeft Euro Shoe Group volgens topman Kurt Moons echter een grotere groeiruimte. Het bedrijf investeert 15 miljoen euro in nieuwe winkels. Euro Shoe Group, die gecontroleerd wordt door de familiale groep Vanaudenhove, heeft in Nederland een belangrijke sanering doorgevoerd, waardoor verliezen konden worden weggewerkt.

Het softwarebedrijf Option uit Leuven heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,9 miljoen euro, tegenover 2,6 miljoen euro inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. Die groei is wel te danken aan de overname van lampenproducent Innolumis, die 1,9 miljoen euro inkomsten heeft gegenereerd. Het nettoverlies van het bedrijf kromp van 6 miljoen euro naar 4,5 miljoen euro. Jan Callewaert, chief executive van Option, zegt echter tijdens de tweede jaarhelft een belangrijke ommekeer te verwachten. Hij wijst erop dat er met industriële bedrijven en fabrikanten verschillende contracten zijn getekend. Daarmee kan mogelijk ook een nieuwe investeerder worden gevonden.

Lingeriegroep Van de Velde heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet gerealiseerd van 113,9 miljoen euro. Dat betekent een stijging met 0,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Op vergelijkbare basis is er sprake van een omzetgroei met 2,7 procent. Die groei is onder meer te danken aan een sterke omzetgroei in de groothandel en een verlaging van de kosten, onder meer door een aantal winkelsluitingen in de Verenigde Staten. De Amerikaanse vergelijkbare retailomzet daalde met 17,7 procent, wat kon worden gecompenseerd door een groei met 5,3 procent in Europa. De bedrijfswinst steeg met 7,1 procent tot 38,5 miljoen euro. De nettowinst daalde van 22 miljoen euro naar 21,2 miljoen euro.

Het Zwitsers gerecht start een strafzaak naar de Duitse voetbal-ondernemer Franz Beckenbauer. Samen met drie anderen zou Beckenbauer fraude gepleegd hebben om het wereldkampioenschap naar zijn land te halen. Franz Beckenbauer was tien jaar geleden voorzitter van het organisatiecomité van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Hij zou mogelijk betrokken zijn geweest bij een reeks dubieuze betalingen van ongeveer 9,2 miljoen euro aan een bedrijf in Qatar, eigendom van Mohamed Bin Hammam, een voormalig topman van de internationale voetbalfederatie. Beckenbauer heeft tot nog toe altijd ontkend onrechtmatige handelingen te hebben verricht.

Het bankenplatform Swift bevestigt in een brief aan zijn leden-banken dat hackers de voorbije drie maanden met valse betalingen geld hebben kunnen bemachtigen. Opgemerkt wordt dat de informatica-omgevingen van gebruikers van het platform werden gecompromitteerd en meerdere pogingen werden ondernomen om frauduleuze betaalinstructies uit te voeren. Concrete informatie over de identiteit van de slachtoffers en de omvang van de diefstallen werd niet verstrekt. Eerder dit jaar was al gewag gemaakt van aanval op banken in Bangladesh en Vietnam. Swift dringt bij de banken aan om dringend zijn recentste software te installeren. Nalatige banken worden bij de toezichthouders gemeld.

Het Amerikaanse investeringsfonds Riverside neemt een belang in het Waalse bedrijf Epco, producent van poortpanelen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Epso, gevestigd in Doornik, is het eerste Belgische project van Riverside. Epco is gespecialiseerd in de ontwikkeling van panelen die gebruikt worden bij de productie van poorten. Het Waalse bedrijf werd acht jaar geleden opgericht en realiseerde twee jaar geleden een omzet van 26 miljoen euro en een bedrijfswinst van 4,2 miljoen euro. Riverside werd volgens Pierre Meulders, oprichter en chief executive van Epco, aangetrokken om de Europese groei van de onderneming verder te ondersteunen.

De chatdienst Whatsapp gaat voortaan gegevens over zijn gebruikers ook delen met moederbedrijf Facebook. Dat heeft Whatsapp bekend gemaakt. Bij de overname van de chatdienst twee jaar geleden door Facebook hadden de twee bedrijven nochtans gegarandeerd dat de gegevens niet zouden worden gedeeld. Whatsapp zegt echter dat de koerswijzing aan de gebruikers belangrijke voordelen kan bieden. Onder meer wordt opgemerkt dat Facebook door de extra informatie in staat zal zijn meer relevante advertenties te plaatsen, terwijl ook betere suggesties voor vriendschappen zouden kunnen worden gedaan. Onder meer de organisatie Bits of Freedom heeft echter grote kritiek.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens het voorbije boekjaar, dat eind juni werd afgesloten, een winst van 1,53 miljard Australische dollar gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 57 procent tegenover het jaar voordien. Opgemerkt wordt dat zowel Qantas Domestic en Qantas International als budgetdochter Jetstar aan de positieve resultaten hebben bijgedragen. Alan Joyce, chief executive van Qantas, maakt gewag van de beste prestatie sinds de Australische luchtvaartmaatschappij vijfennegentig jaar geleden werd opgericht. Qantas heeft de voorbije jaren belangrijke besparingen doorgevoerd, onder meer met een afslanking van het vluchtaanbod en het personeelsbestand.

Meer Nieuws

09:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-16

Consument reageert lauw op mobiele adverteerders

Mobiele adverteerders zijn van mening aan de consument een positieve ervaring aan te bieden, maar die visie wordt door een groot deel van de gebruikers tegengesproken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het mobiele platform Unlockd.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/mobile-advertisers-believe-they-offer-positive-experience-us.html

18:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrienden niet handiger dan vreemden in herkennen emoties in emails

Vrienden zijn niet handiger dan vreemden om emoties in emails correct te identificeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Chatham University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160830130826.htm

18:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kinderen verkiezen YouTube boven Disney

Kinderen verkiezen YouTube boven traditionele merken zoals Disney of Toys ‘R’ Us. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Smarty Pants bij een groep Amerikaanse kinderen tussen zes en twaalf jaar.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-08-young-kids-youtube-disney-oreo.html

18:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials vormen geen homogene bevolkingsgroep

Het sociale netwerkgebruik toont aan dat de millennials geen homogene bevolkingsgroep vormen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Fluent bij nagenoeg drieduizend Amerikanen.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/the-typical-millennial-age-range-is-fairly-wide-within-it-are-varying-social-media-preferences-70275/

18:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Niet elke leeftijdsgroep heeft dezelfde verwachtingen van smartphone-reclame

De jongste en oudste smartphone-gebruikers kunnen zich in mobiele reclame het gemakkelijkst vinden wanneer de boodschap betrekking heeft op een product of dienst waarin ze zijn geïnteresseerd. Andere leeftijdsgroepen maken vooral gewag van coupons en promoties. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Nielsen.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/this-type-of-smartphone-ad-appeals-most-to-the-youngest-and-oldest-users-70215/

18:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Publicatie deskundige content moet vooral onderscheidend werken

Executives willen met de publicatie van deskundige content vooral betrachten dat hun onderneming zich van de concurrentie kan onderscheiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Economist Group en Hill+Knowlton Strategies bij meer dan zestienhonderd executives in de hele wereld.

Lees Verder

https://www.emarketer.com/Article/Execs-Create-Thought-Leadership-Content-Stand/1014392#sthash.23hp0iqr.dpuf

18:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beroemdheden voor reclame minder belangrijk dan verhaal

In de reclame zijn beroemdheden minder belangrijk dan het verhaal. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Neuro-Insight rond het gebruik van beroemde atleten in reclamecampagnes tijdens de Olympische Spelen.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Narrative_tops_celebrity_.news?ID=37338

18:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Franse bouwconcern Bouygues is in Monaco gestart met een nieuw woonproject, dat het prinsdom moet toelaten een gebied van zes hectaren op de zee te winnen. Het project zou tegen het midden van het volgende decennium moeten worden opgeleverd. De realisatie van de maritieme infrastructuur zou een investering vergen van ongeveer 1 miljard euro. Bouygues zal daarbij gebruik maken van achttien betonnen caissons met een hoogte van 26 meter en een gewicht van 10.000 ton. Het nieuwe project omvat 60.000 vierkante meter residentiële en commerciële panden. Daarnaast biedt het project op de mogelijkheid op het expositiegebied Forum Grimaldi uit te breiden.

Hanjin Shipping, de grootste rederij van Zuid-Korea, heeft uitstel van betaling gevraagd. Het concern wordt geconfronteerd met een schuldenlast van enkele miljarden dollar en de schuldeisers hebben geen vertrouwen in een goede afloop. Hanjin Shipping heeft een schuld van ongeveer 5,6 biljoen Koreaanse won of 4,5 miljard euro. Het concern, in omvang de negende rederij van de wereld, leed al langer onder de stagnatie in de wereldhandel en vooral de Chinese economie. Wereldwijd moeten rederijen bezittingen verkopen en banen schrappen om de financiële huishouding op orde te brengen. Mogelijk zou sectorgenoot Hyundai Merchant mogelijk de gezonde delen van Hanjin Shipping kan overnemen.

In Brazilië is presidente Dilma Rousseff door de senaat afgezet. Rousseff wordt opgevolgd door vice-president Michel Terner, die in functie blijft tot de volgende verkiezingen over drie jaar. Rousseff werd ervan beticht de begrotingscijfers gemanipuleerd te hebben om een gunstiger beeld te scheppen over de economische situatie van het land. Bij de bevolking viel Rousseff vooral in ongenade door de slechte economische omstandigheden en het grote corruptieschandaal rond het staatsoliebedrijf Petrobras. Rousseff behoudt wel haar politieke rechten. De voormalige presidente had het in een eerste reactie op haar afzetting over een staatsgreep. Rousseff gaat in beroep bij het hooggerechtshof.

Brouwer Duvel Moortgat is niet langer geïnteresseerd om sectorgenoot Bosteels over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Duvel zou niet bereid zijn geweest om de vraagprijs van minstens 200 miljoen euro te voldoen. Door de overname had Duvel Moortgat zijn portefeuille speciaalbieren - die al merken zoals La Chouffe, Liefmans, De Koninck en Maredsous omvat - verder kunnen versterken met Kwak, Karmeliet en Deus. Waarnemers verwachten dat Duvel nu opnieuw naar buitenlandse overnamemogelijkheden zal kijken. Voor Bosteels zou mogelijk nog wel interesse zijn van de Nederlandse brouwer Heineken, die alleen met Affligem op de markt van de speciaalbieren aanwezig is.

Luchtvaartmaatschappij JetBlue is gestart met vluchten tussen Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida naar de stad Santa Clara in Cuba. Daarmee is er voor de eerste keer in vijfenvijftig jaar opnieuw sprake van commerciële passagiersvluchten tussen Cuba en de Verenigde Staten. Voor Amerikaanse toeristen wordt het opnieuw eenvoudiger om naar Cuba te vliegen. Tot nu moest daarvoor beroep worden gedaan op chartervluchten of moest in een derde land een overstap worden gedaan. Het herstel van de luchtvaartverbindingen is één van de meest zichtbare veranderingen in de toenadering tussen de twee landen die de voorbije jaren kon worden opgemerkt.

In Frankrijk is fotograaf Marc Riboud op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de familie van de fotograaf bekend gemaakt. Riboud was één van de meest beroemde fotografen ter wereld. Hij werd geboren in Lyon en kreeg op veertienjarige leeftijd zijn eerste fotocamera. Riboud was ingenieur van opleiding, maar richtte zich na de tweede wereldoorlog volledig op de fotografie. Een eerste publicatie volgde tijdens de eerste helft van de jaren vijftig in het magazine Life. Riboud zou nadien ook werken voor magazines zoals Paris Match, Stern en Le Nouvel Observateur. Riboud trad al in de eerste helft van de jaren vijftig toe tot het prestigieuze agentschap Magnum en was geregeld actief in Vietnam.

Bankverzekeraar Belfius heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een winst gerealiseerd van 249 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 272 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. De winst uit de commerciële activiteiten daalde van 330 miljoen euro naar 312 miljoen euro. De bankactiviteiten leverden een winst op van 180 miljoen euro, terwijl de verzekeringsdivisie een positief resultaat van 132 miljoen euro liet optekenen. De negatieve impact van voorloper Dexia bedroeg nog 63 miljoen euro, tegenover een kostenpost van 58 miljoen euro tijdens de eerste helft vorig jaar. Er werden 131.000 nieuwe klanten aangetrokken. Daarmee werd een groei van 19 procent gerealiseerd.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) moet alle reclameborden uit zijn treinstations weghalen. Dat heeft het hof van beroep in Brussel beslist. Het spoorbedrijf krijgt wel acht maanden tijd om alle borden te verwijderen. De concessie voor de uitbating van de reclameborden is toegewezen aan Publifer, een joint-venture tussen het Belgische spoorbedrijf en de reclamegroep Clear Channel. Volgens de Brusselse rechter is de toewijzing van de concessie echter niet op een rechtmatige en transparante manier gebeurd. De uitspraak heeft betrekking op 1.700 reclameborden en een honderdtal digitale reclameschermen. In totaal gaat het om een oppervlakte van 10.000 vierkante meter.

De Belgische edities en de website van de Turkse krant Zaman zetten de activiteiten stop. De uitgever zegt de veiligheid van zijn redactie niet langer te kunnen garanderen. Zaman wordt door de Turkse regering verweten steun te verlenen aan de religieuze leider Fethullah Gülen. Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan was Gülen de stuwende kracht achter de mislukte staatsgreep half juli. Zaman wijst erop dat staatsgreep altijd streng te hebben veroordeeld, maar toch het doelwit te zijn van een georkestreerde haatcampagne. De redactieleden van Zaman zou al tientallen doodsbedreigingen hebben ontvangen. Ook de Franse edities hebben aangegeven de activiteiten te staken.

De Vlaamse gemeenten moeten het bod van het Chinese staatsbedrijf State Grid op een participatie in de Vlaamse netbeheerder Eandis afwijzen. Dat heeft Rescoop Vlaanderen, de federatie van coöperatieve energiebedrijven, samen met de klimaatbeweging Climaxi in een schrijven aan de gemeenteraadsleden gemeld. State Grid of China heeft een bod van 830 miljoen euro gedaan voor een belang van 14 procent in Eandis. Volgens Rescoop en Climaxi dreigt de buitenlandse inmenging de onafhankelijkheid van de netbeheerder in het gedrang te brengen. Tevens wordt gewezen op de bedenkelijke reputatie van State Grid, dat in eigen land verdacht wordt zijn resultaten te hebben gemanipuleerd.

De Belgische energieleverancier Octa+ neemt een meerderheidsbelang in het Antwerpse bedrijf Blue Corner, gespecialiseerd in de installatie en exploitatie van elektrische laadpalen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Blue Corner werd vijf jaar geleden opgericht en is met zeshonderd laadpunten Belgisch marktleider. Het bedrijf heeft duizend klanten, maar dat is naar eigen zeggen onvoldoende om de installatie van laadpalen rendabel te maken. Tegen het einde van dit decennium wil het bedrijf vijfduizend publieke laadpalen hebben geïnstalleerd. Daarvoor is echter een belangrijke investering nodig, waarvoor op een industriële partij zoals Octa+ beroep wordt gedaan.

Bank Van Breda neemt de portefeuille aanvullende pensioenverzekeringen bij de Belgische verzekeringsmaatschappijen Baloise Insurance en Ergo Insurance over van Optima Bank. Daarover heeft de bank een akkoord bereikt met de curatoren van Optima. Het gaat om een portefeuille met ongeveer 6.600 contracten, die gezamenlijk ongeveer 140 miljoen euro opgebouwde reserves vertegenwoordigen. Optima had als verzekeringsmakelaar voor onder meer aanvullende pensioen contracten afgesloten bij Belgische verzekeringsmaatschappijen. Door zijn faillissment kan Optima Bank die activiteit echter niet langer uitvoeren. De portefeuille wordt nu overgenomen door Bank Van Breda.

In Brussel hebben de handelaars van de Nieuwstraat beslist om de zondagsopening te schrappen. Dat hebben de handelaars in een mededeling bekend gemaakt. Eerder al hadden ook de collega’s van het shoppingcenter City 2 dezelfde beslissing genomen. Opgemerkt wordt dat de omzetcijfers van de zondagopeningen ontoereikend bleken om de bijkomende loonkosten te kunnen dekken. Bovendien zou de zondagopening tevens een negatieve impact hebben op de omzetten die op de voorafgaande zaterdag kunnen worden gerealiseerd. Daaruit wordt afgeleid dat de consumptie door de zondagopening niet stijgt, maar over twee dagen wordt gespreid, waarbij echter wel extra kosten moeten worden gemaakt.

Deutsche Bank heeft een fusie met sectorgenoot Commerzbank overwogen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het tijdschrift Manager Magazin gemeld. Er wordt wel opgemerkt dat er alleen sprake was van theoretische overwegingen in een bijzonder vroege fase. Er wordt aan toegevoegd dat de overwegingen wellicht ook geen concrete actie tot gevolg zal hebben. Toch wijzen de ideeën volgens Manager Magazin op onzekerheid bij Deutsche Bank, die vorig jaar een verlies van 6,7 miljard euro diende te boeken. John Cryan, topman van Deutsche Bank, benadrukt echter dat het concern niet op zoek is naar een partner op de Duitse markt.

Italië moet ervoor zorgen dat de maffia zich niet kan mengen bij de heropbouw van de dorpen Amatrice, Accumoli en Pescara del Tronto, die door een recente aardbeving zwaar zijn getroffen. Dat heeft de Italiaanse maffia-expert France Roberti gezegd. Roberti wijst erop dat er bij een heropbouw na een aardbeving gigantische investeringen zijn gemoeid. Dat geld is volgens de maffia-expert altijd interessant voor criminele organisaties. Roberti, hoofd van het Italiaanse antimaffia-directoraat, wijst erop dat de betrokkenheid van de maffia onder meer de kwaliteit van bouwwerken aantast, waardoor bij aardbevingen grotere schade en grotere aantallen slachtoffers worden gemaakt.

Meer Nieuws

10:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8