24-10-16

Rechtvaardigheid op werkvloer werkt positief op gezondheid

Rechtvaardigheid op de werkvloer heeft op termijn een positieve impact op de gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stockholm University en de University of East Anglia.

Lees Verder

http://www.hrmagazine.co.uk/article-details/fairness-in-the-workplace-relates-to-health-over-time

16:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ouders moeten voorzichtig zijn met online informatie kinderen

Ouders moeten voorzichtig zijn met de informatie die ze online over hun kinderen publiceren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Florida. Opgemerkt wordt dat deze informatie de kinderen tot in de volwassenheid kunnen volgen.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/aaop-rca101416.php

16:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rijke vastgoedklant kijkt vooral uit naar privacy

Voor vermogende klanten is privacy de belangrijkste factor waarop de aankoop van vastgoed wordt gesteund. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Luxury Portfolio.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/affluent-consumers-look-to-feel-happy-about-purchases-above-all-else-report/

16:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De grote Britse banken bereiden zich wellicht voor om al tijdens de eerste maanden van volgend jaar hun moederland te verlaten. Dat heeft Anthony Browne, voorzitter van de British Bankers Association, tegenover de Britse krant The Observer gezegd. Bij de kleinere banken zouden er zelfs plannen zijn om nog voor het einde van het jaar weg te trekken. Volgens Browne vreest de sector voor een harde scheiding tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie. De Britse banken zouden daardoor ook niet langer zonder beperkingen in de Europese Unie operationeel kunnen blijven. Daardoor zou worden uitgekeken naar alternatieve financiële centra op het Europese continent.

Het voorbije jaar is het aantal overlijdens in Russische ziekenhuizen met 24.000 patiënten toegenomen. Nochtans werden in totaal 817.000 patiënten minder geteld dan het jaar voordien. Dat heeft Eduard Gavrilov, hoofd van de onafhankelijke Russische Health Foundation bekend gemaakt. Reden voor het toenemend aantal overlijdens is volgens hem de beperking van het aantal ziekenhuisbedden. De voorbije drie jaar hebben Russische ziekenhuizen meer dan 141.000 bedden moeten schrappen, waardoor de patiënten minder toegang kregen tot noodzakelijk hulp. De grootste problemen werden opgetekend in Moermansk, Koersk, Penza, Perm, Vologda, Tyumen, Krasnodar, Karelia en Marii-El.

De Nederlandse grondstoffenhandelaar Trafigura heeft samen met investeerder United Capital Partners een belang van 49 procent genomen in het Indiase oliebedrijf Essar Oil. Ook het Russische oliebedrijf Rosneft neemt een participatie van 49 procent. De totale verkoop heeft een waarde van 10,9 miljard dollar. De deal omvat ook de verkoop van een raffinaderij in de omgeving van Vadinar. Daarbij zal nog eens 2 miljard dollar worden betaald voor een haventerminal en een energiecentrale. Met de bijkomende financiële middelen wil Essar, onder meer actief als staalproducent en als havenbedrijf, ongeveer 50 procent van zijn schulden aflossen. Eind dit jaar worden de benodigde goedkeuringen verwacht.

Het Franse bedrijf Gemalto, gespecialiseerd in digitale beveiliging, heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met het Chinese conglomeraat Alibaba. Door de overeenkomst zal YunOs, onderdeel van de Alibaba Group, op de Allynis Trusted Service Hub van Gemalto kunnen beschikken voor connectiviteit en beveiliging. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Gemalto wijst erop dat beveiliging bij het internet-of-things - onder meer bij het beheer van wagens - van cruciaal belang is. Op dit ogenblik is het internet-of-things nog een relatief bescheiden markt, maar Gemalto zegt voor de volgende jaren een bijzonder sterke groei te verwachten.

Chinese banken hebben mogelijk 1.500 miljard euro nodig om een nieuwe kredietcrisis te kunnen opvangen. Dat heeft het ratingbureau Standard & Poor’s recent gemeld. Het ratingbureau sluit zich daarmee aan bij eerdere waarschuwingen voor het Chinese schuldenprobleem. Standard & Poor’s merkte op dat de Chinese schuldenberg blijft groeien aan een tempo dat niet lang meer houdbaar is. Het ratingbureau zegt te vermoeden dat het aantal slechte kredieten de volgende jaren nog verder zal stijgen indien niet wordt ingegrepen. Vorig jaar werd 5,6 procent van de Chinese leningen als een probleemkrediet bestempeld. Dat zou volgens het ratingbureau binnen vijf jaar tot 10 procent oplopen.

Het Brusselse bedrijf Daoust, actief in human resources, is in Franstalig België verkozen tot Entreprise de l’Année. Het Brusselse bedrijf haalde het uiteindelijk van Pranarôm-HerbalGem uit Gellingen, Procoplast uit Eupen en Ronveaux uit Ciney. Vorig jaar werd het dierenpark Pairi Daiza in Franstalig België verkozen tot onderneming van het jaar. Daoust werd tweeënzestig jaar geleden opgericht en heeft in België een netwerk van zevenendertig jobcenters. Het bedrijf heeft 5.500 werknemers in dienst en realiseerde vorig jaar een omzet van 6 miljoen euro. Real Impact Analytics, ontwikkelaar van applicaties voor bigdata voor telecombedrijven, werd verkozen tot meest beloftevolle onderneming.

Proximus heeft onder de naam Tuttimus een nieuw totaalpakket aan telecomdiensten. Daarmee wil Dominique Leroy, chief executive van Proximus, de strijd aanbinden met Telenet, dat eerder onder de naam Wigo al een aanbod voor gebundelde diensten op de markt heeft gebracht. Tuttimus omvat onbeperkt internet, vaste telefonie, televisie en een individuele simkaart per lid van het huishouden. Leroy merkt op dat het nieuwe systeem ook een vereenvoudiging van het aanbod garandeert. Verder maakte Proximus bekend zijn mobiele formules onder de noemer Mobilus samen te brengen. De vaste producten komen onder de koepel Familus, terwijl onder Bizz de bedrijfspakketten worden geconcentreerd.

De durfkapitaalgroep BV Capital Partners en Aquasourça - de familieholding van de Franse familie Deforrey, de stichters van supermarktketen Carrefour - investeren in de Belgische online optieker LensOnline. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. LensOnline werd opgericht door Bert Boon en Luc Cuperus en telt 400.000 klanten in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië en is één van de drie grootste ecommerce-bedrijven in lensproducten in Europa. De investeerders gaan LensOnline helpen zich te versterken in landen waar ecommerce minder ingeburgerd is. Op korte termijn wil LensOnline een aantal overnames realiseren.

De Amerikaanse supermarktgroep Supervalu verkoopt zijn discountketen Save-A-Lot aan de Canadese investeerder Onex. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,37 miljard dollar. Oorspronkelijk had Supervalu plannen op Save-A-Lot als een afzonderlijke entiteit af te splitsen, maar ontdekte dat voor de discountketen bij verscheidene investeringsgroepen interesse was gegroeid. Wel wordt opgemerkt dat Supervalu de discountketen de volgende vijf jaar wel met bepaalde diensten zal blijven ondersteunen. Supervalu wil de opbrengst van de verkoop gebruiken om leningen af te lossen, de schuldpositie verder af te bouwen de kapitaalstructuur te verbeteren.

Investeringsmaatschappij CBI Energy and Chemical, geregistreerd op de Maagdeneilanden, wil zijn vloot met twintig gastankers uitbreiden. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 3,5 miljard euro. Het eerste schip zou over drie jaar in dienst genomen moeten kunnen worden. Het order zou geplaatst worden bij Zuid-Koreaanse scheepswerven. De vloot zal worden gebruikt voor de verscheping van vloeibaar gas van Afrika en het Midden-Oosten naar China. Het bedrijf wil ook vlottende platformen om vloeibaar gas op zee te kunnen produceren. CBI Energy and Chemical, dat gecontroleerd wordt door Australische en Canadese investeerders, is een nieuwe partij in het internationale gasvervoer.

Het Franse bedrijf NewWind heeft onder de naam WindTree een nieuwe concept rond windenergie ontwikkeld. De realisatie bestaat uit een kunstmatige boom, waarvan de bladeren zijn vervangen door rotorbladen om windenergie te kunnen opwekken. De WindTree is ongeveer drie meter hoog en werd ontworpen voor een gebruik in de stedelijke omgeving. Eén exemplaar, dat uitgerust is met vierenvijftig rotorbladen, kan ongeveer 3.000 watt vermogen genereren. Jerome Michaud-Lariviere, chief executive van NewWind, wijst erop dat de technologie al energie oplevert bij windsnelheden vanaf 4,5 mijl per uur. Voor traditionele windturbines zijn snelheden van minstens 9 mijl per uur noodzakelijk.

De zwarte economie in Italië - met onder meer drugshandel en tabakssmokkel, prostitutie en andere activiteiten die vaak gerund worden door maffiagroepen - vertegenwoordigt ongeveer 12,5 procent van het totale bruto binnenlands product van het land. Dat blijkt uit ramingen van Istat, het Italiaanse bureau voor de statistiek, op basis van gegevens van twee jaar geleden. In totaal zou de Italiaanse zwarte economie een omvang hebben van ongeveer 195 miljard euro per jaar. Daarbij wordt vooral gewezen naar niet-aangegeven economische activiteiten, zoals illegale arbeid of belastingontduiking. Het aandeel van de maffia in de zwarte economie kan volgens Istat moeilijk exact worden geraamd.

Een nieuw windpark bij de Krammersluizen, tussen Zeeland en Zuid-Holland, gaat vijftien jaar lang elektriciteit leveren aan een consortium van de bedrijven AkzoNobel, DSM Groep, Google en Philips. Daarover hebben de betrokken partijen een akkoord gesloten. Het windpark, dat nog moet worden gebouwd, zou 350 miljoen kilowattuur per jaar elektriciteit moeten opleveren. De klanten nemen de elektriciteit rechtstreeks af bij de producent, waardoor traditionele energiebedrijven worden omzeild. Het Windpark Krammer moet over drie jaar in dienst worden genomen. Het park bestaat uit vierendertig turbines, die een totaal vermogen van 102 megawatt produceren.

De beeldvormingsgroep Agfa Gevaert heeft beslist zijn fabriek in Vallesse in Noord-Italië, fabrikant van offset-drukplaten, te sluiten. Daarbij dreigen honderdtwintig banen verloren te gaan. Agfa Graphics, ontwikkelaar van beeldvormingssystemen voor de grafische industrie, heeft op dit ogenblik wereldwijd nog zeven productiesites voor drukplaten. De vraag naar de producten is voor de voorbije jaren - vooral in Europa - echter sterk gedaald. Daarom moet ook de capaciteit worden ingeperkt. De fabriek in Vallesse, in de buurt van Verona, heeft een relatief beperkte capaciteit. Agfa-Gevaert zegt zich te engageren om de sociale impact voor de getroffen werknemers zoveel mogelijk te beperken.

De Italiaanse schoenenfabrikant Golden Goose is op zoek naar een overnemer. Eigenaar Ergon Capital Partners heeft de zakenbank Lazard ingeschakeld om een eventuele overnemer te vinden. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Er wordt wel opgemerkt dat de onderhandelingen zich nog in een bijzonder vroeg stadium bevinden. Een uiteindelijke verkoop is volgens de bronnen dan ook nog geen garantie. Wel werd gemeld dat Ergon Capital een bedrag van meer dan 400 miljoen euro zou willen ontvangen voor het Italiaanse bedrijf, dat begin deze eeuw werd opgericht en zijn hoofdkwartier heeft in Venetië. Ergon Capital nam in mei vorig jaar een meerderheidsparticipatie in het bedrijf.

Meer Nieuws

09:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-16

Bij de mens zijn de ogen ook een communicatiemiddel

Bij de mens zijn de ogen niet alleen belangrijk als zintuig, maar ook als communicatiemiddel. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Melbourne.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-10-whites-eyes.html

16:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meer aankopen als gratis levering wordt geboden?

Een meerderheid van de consumenten is bereid om extra aankopen te verrichten om een volume te garanderen dat een gratis levering garandeert. Dat is de conclusie van een onderzoek van JDA Software en Centiro.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/10/consumers-will-spend-more-to-qualify-for-free-delivery.html

16:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Boeken opgeleide typysten grote tijdwinsten

Personen die zichzelf hebben geleerd op een klavier te werken, kunnen bijna even hoge schrijfsnelheden halen als opgeleide typisten, op voorwaarde dat ze het toetsenbord in het vizier houden. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Vanderbilt University.

Lees Verder

https://news.vanderbilt.edu/2016/10/18/todays-self-taught-typists-almost-as-fast-as-touch-typistsas-long-as-they-can-see-the-keyboard/

16:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Slechts 10 procent van alle televisiekanalen wordt echt bekeken

Slechts een gedeelte van het totale televisie-aanbod wordt door het publiek daadwerkelijk geconsumeerd. Dat blijkt uit een rapport van consulent Nielsen op basis van de cijfers van de maand mei. Gemiddeld had een Amerikaans gezin tijdens die maand toegang tot 206 zenders, maar slechts twintig kanalen werden daadwerkelijk bekeken.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/television/whos-watching-how-many-tv-channels-71258/

16:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fraude met online betalingen leiden tot miljardenverliezen

Fraude met online betalingen kosten handelaars miljarden verliezen. Alleen al in de Verenigde Staten zeggen ongeveer 80 miljoen consumenten met online betaalfraude te zijn geconfronteerd.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/10/online-payment-fraud-costing-us-merchants-billions.html

16:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Farmabedrijven profiteren van zeldzame aandoeningen

Farmaceutische bedrijven profiteren van de ontwikkeling van therapieën tegen zeldzame aandoeningen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Bangor University en de University of Liverpool.

Lees Verder

http://www.sciencenewsline.com/news/2016102214500008.html

16:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Content cruciaal voor terugkeer naar websites

Content is de belangrijkste factor om online gebruikers aan te zetten websites herhaaldelijk te bezoeken. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Clutch and Brave.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/heavy-internet-users-say-content-performance-drive-repeat-site-visits-71748/

16:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Frédéric Gagey zal worden vervangen als eindverantwoordelijke van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France. Dat heeft Jean-Marc Janaillac, topman van moederbedrijf Air France-KLM beslist. Dat heeft de Franse krant La Tribune gemeld. De vakbonden zouden begin november over de beslissing worden geïnformeerd. Het meest waarschijnlijke scenario is dat de huidige taken van Gagey worden ondergebracht bij Janaillac en andere bestuurders. Gagey zelf zou de post van financieel directeur bij Air France-KLM zijn aangeboden. De beslissing van Janaillac om Gagey te vervangen, is volgens La Tribune geen verrassing. Air France leeft al geruime tijd in conflict met de vakbonden.

In de Verenigde Staten neem het telecomconcern AT&T het mediabedrijf Time Warner over. De overname is unaniem goedgekeurd door de directies van beide bedrijven, maar moet nog het akkoord krijgen van de Amerikaanse mededingingsautoriteit. Met de overname is een bedrag van 85,4 miljard dollar gemoeid. De operatie is tot nu toe de grootste overname van het lopende jaar. Time Warner is de groep achter Cable News Network (CNN), Home Box Office (HBO), Cartoon Network en Warner Bros. Ook bezit Time Warner de uitzendrechten van de Amerikaanse National Basketball Assocation (NBA). De gesprekken tussen beide partijen begonnen in augustus,

In Colombia heeft de politie dit jaar al ongeveer 300 ton cocaïne kunnen onderscheppen. Daarmee is een absoluut record opgetekend. Nog nooit eerder konden de Colombiaanse autoriteiten zoveel drugs in beslag nemen. De buit zou op de zwarte markt een waarde hebben gehad van ongeveer 8,3 miljard euro. Dat heeft Luis Carlos Villegas, Colombiaans minister van defensie, bekend gemaakt. Colombia is wereldwijd de grootste producent van cocaïne, gevolgd door Peru en Bolivia. Ook guerrillagroepen maakten van de cocaïnehandel gebruik om hun strijd tegen het Colombiaanse leger te financieren. Een aantal rebellengroepen beloofden te stoppen met de drugshandel in ruil voor een vredesakkoord met de overheid.

De online vacaturesite Monster Worldwide heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 144,8 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In Noord-Amerika werd een omzetdaling met 16 procent tot 99,7 miljoen dollar geboekt. Tijdens het derde kwartaal van dit jaar werd echter ook een verlies geleden van 180,5 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 175,8 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Er wordt echter wel op gewezen dat dit kwartaal een waardevermindering van 182 miljoen dollar, te wijten aan afschrijvingen op onder meer goodwill, diende te worden geboekt.

Het Zweedse telecomconcern Ericsson heeft tijdens het derde kwartaal een verlies van 0,2 miljard Zweedse kroon of 21 miljoen euro geboekt. Tijdens dezelfde periode vorig jaar werd nog een winst van 3,1 miljard kroon gerealiseerd. De operationele winst viel met 93 procent terug tot 0,3 miljard kroon. Ook de omzet daalde met 14 procent tot 51,1 miljard kroon. Volgens Jan Frykhammar, topman van Ericsson, zette de negatieve trend uit het eerste halfjaar zich ook tijdens het derde kwartaal door, waardoor de omzet onder druk bleef staan, wat vooral voor de breedbandactiviteiten van de onderneming gold. Ericsson waarschuwde eerder al voor tegenvallende resultaten in het derde kwartaal.

De Duitse autofabrikant Daimler heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een operationele winst gerealiseerd van 4 miljard euro. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met 4 procent tot 38,6 miljard euro. Het bedrijf profiteerde van gestegen vraag naar personenauto's van Mercedes, die een scherpe terugval bij de truckdivisie compenseerde. Volgens Dieter Zetsche, topman van het bedrijf, bewijzen de resultaten dat het bedrijf de juiste strategie volgt. Hij wil de inkomsten vooral gebruiken om investeringen in de ontwikkeling van elektrische auto's te stimuleren. Bij de truckdivisie viel de winst met 37 procent terug tot 510 miljoen euro.

De Nederlandse navigatiespecialist TomTom heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 239 miljoen euro, tegenover 254 miljoen euro inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met twee derde naar 600.000 euro. Het bedrijf gaf eerder al aan geconfronteerd te worden met een sterkere terugloop van de vraag naar navigatie-apparaten. De sector wordt immers geconfronteerd met een toenemende concurrentie van navigatiediensten op smartphones. De achteruitgang kon ook nog niet worden gecompenseerd door de introductie van nieuwe producten. Bij de verkoop van diensten aan autoconstructeurs zoals Volvo Trucks en Subaru werd wel een groei met 21 procent gemeld.

Het Duitse technologiebedrijf SAP heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 725 miljoen euro. Dat betekende een daling met 19 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf maakt gewag van een aantal eenmalige kosten, die tot een grotere druk op de winst hebben geleid. De omzet kende wel een stijging met 8 procent tot ruim 5,37 miljard euro. Bill McDermott, bestuursvoorzitter van het technologiebedrijf, zegt de verwachtingen voor dit jaar naar boven te kunnen bijstellen. Daarbij verwijst hij naar de grote interesse van klanten voor de cloud-activiteiten van de onderneming. Cloud-toepassingen moeten op termijn belangrijker worden dan de traditionele bedrijfssoftware.

Jonathan Taylor, de klokkenluider die door oliebedrijf SBM Offshore voor de rechter is gedaagd, gaat niet akkoord met de uiteindelijke seponering van het geding. SBM Offshore raakte vier jaar geleden verwikkeld in een omkoopschandaal, waarbij in Afrika en Brazilië hoge functionarissen zouden zijn omgekocht om orders voor grote olieboorplatformen te garanderen. De beschuldigingen tegen SBM Offshore zouden dankzij Jonathan Taylor zijn gelanceerd. Het bedrijf zou Taylor met een gerechtelijke dwangsom het zwijgen hebben willen opleggen. Ook werd beslag gelegd op de woningen van Taylor in Monaco en Southampton. Die eisen werden inmiddels opgegeven, maar Taylor zegt de zaak niet te willen laten uitdoven.

Autobouwer Tesla voorziet al zijn toekomstige wagens van de benodigde technologie om volledig autonoom te kunnen rijden. Dat betekent nog niet dat de wagens meteen zelfstandig kunnen opereren. De functie is nog niet actief, maar kan later met een update worden ingeschakeld. Dat heeft Tesla gemeld. De upgrade bestaat onder meer uit een reeks camera's om het verkeer te scannen, radar en allerlei andere sensoren. De nieuwe hardware wordt ingebouwd in het aangekondigde Model 3 en ook in de nieuwe exemplaren van de bestaande modellen. Volledig autonome auto's kunnen het verkeer volgens Tesla substantieel veiliger maken dan menselijke bestuurders. Op dit ogenblik laat Tesla semi-zelfstandig rijden toe.

Het Nederlandse bedrijf Philips Lighting heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,7 miljard euro. Dat betekende een daling met 5,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Op vergelijkbare basis werd een omzetdaling met 3,3 procent opgetekend. Daarbij wordt gewezen op ongunstige marktomstandigheden in enkele Europese landen, het Midden-Oosten en Turkije. Pas volgend jaar wordt opnieuw een omzetgroei verwacht. De nettowinst daalde met meer dan 30 procent tot 51 miljoen euro. Lighting wijst er daarbij wel op dat er de afgelopen tijd voor 30 miljoen euro aan lasten werden genomen voor onder meer merklicenties en afsplitsingskosten.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook heeft zich verontschuldigd voor het verwijderen van een Zweedse informatievideo over borstkanker. De Zweedse organisatie Cancerfonden had een video gepubliceerd om vrouwen te helpen om mogelijk signalen van borstkanker te kunnen herkennen. Cancerfonden zegt niet te begrijpen dat Facebook de beelden, die levens moeten helpen redden, onaanvaardbaar vindt. Facebook heeft zijn fout toegegeven. Er wordt op gewezen dat het bedrijf wekelijks miljoenen reclamebeelden moet evalueren, waarbij een verkeerde interpretatie niet altijd kan worden vermeden. Facebook kwam recent ook in een controverse terecht door het blokkeren van een historische foto over de oorlog in Vietnam.

De Amerikaanse verfproducent PPG Industries - eigenaar van merken zoals Sigma en Histor - heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 201 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 415 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf verwijst voor de tegenvallende resultaten naar de moeizame wereldwijde economische ontwikkelingen. Voor de eerste keer in zeven jaar diende het bedrijf een kwartaalverlies te melden. De omzet van het concern steeg met 1,6 procent tot 3,8 miljard dollar. De onderneming zegt echter ook tijdens het vierde kwartaal weinig verbetering in de moeilijke marktomstandigheden te verwachten.

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,8 miljard dollar, tegenover 1,7 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 223,8 miljoen dollar naar 236,3 miljoen dollar. Opgemerkt wordt dat de groei in belangrijke te danken was aan het poppenmerk Barbie, waar een omzetstijging met bijna 16 procent kon worden gemeld. Het bedrijf heeft dit jaar belangrijke investeringen gedaan in het imago van Barbie, die in meerdere huidskleuren en diverse beroepen op de markt werd gebracht. Daarnaast lieten ook de merken Fisher Price en Wheels een omzetgroei van 6 procent optekenen.

De Amerikaanse farmagroep Johnson & Johnson (J&J) heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 17,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging met ruim 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 27 procent tot 4,3 miljard dollar. De groei was vooral te danken aan een toename van de verkoop van geneesmiddelen, waar een toename met 9,2 procent tot 8,4 miljard dollar kon worden gemeld. Daarbij wordt vooral gewezen op een sterke groei bij de verkoop van Imbruvica, Darzalex, Xarelto en Remicade. De verkoop van medische apparatuur kende een groei met 1 procent tot 6,16 miljard dollar. De consumentengoederen vielen met 1,6 procent terug tot 3,26 miljard dollar.

Meer Nieuws

15:28 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-10-16

Meerderheid Afrikanen ziet rechtszekerheid dalen

In een meerderheid van de Afrikaanse landen wordt de bevolking met een dalende rechtszekerheid geconfronteerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Mo Ibrahim Foundation.

Lees Verder

https://www.euractiv.com/section/development-policy/news/rule-of-law-declines-for-70-of-africans-over-past-decade-warns-ibrahim-index/

15:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verenigde Staten hebben verschillende oorlogsstrategieën

De Verenigde Staten voeren een open oorlog tegen landen met totalitaire regimes, maar tegenover andere democratische naties worden verborgen militaire operaties opgezet. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kansas.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-tendency-war-democracies-secretly-detain.html

15:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meeste managers onvoldoende voorbereid op verandering

Een meerderheid van de bedrijven doet geen inspanning om zijn managers te trainen in veranderingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Lee Hecht Harrison - Penna.

Lees Verder

http://hrmagazine.co.uk/article-details/managers-not-being-prepared-for-change

15:27 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onevenwichtig menu kan het genot van maaltijd verhogen

Een onevenwichtig menu kan het genot van maaltijd verhogen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Center for Hospitality and Sport Management van de Drexel University.

Lees Verder

http://drexel.edu/now/archive/2016/October/Mismatched_cuisine_study/

15:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Louter promotie ondernemerschap is onvoldoende

De promotie van het ondernemerschap is niet voldoende om een aantal maatschappelijke problemen, zoals werkloosheid, op te lossen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-theory-entrepreneurial-opportunities.html

15:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ontspanningsactiviteiten kunnen engagement werknemer verhogen

Ontspanningsactiviteiten kunnen een belangrijke hefboom vormen om het engagement tegenover de onderneming te versterken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University.

Lees Verder

http://news.psu.edu/story/433064/2016/10/20/research/leisure-activities-job-crafting-can-make-company-misfits-more

15:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Historische stamboom mensheid complexer dan gedacht

De historische stamboom van de mensheid is wellicht complexer dan algemeen werd verondersteld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-ancient-human-history-complex-previously.html

15:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Rubberproducent Goodyear heeft op zijn hoofdkwartier in Akron met Wingfoot Two een tweede luchtschip in gebruik genomen. Het eerste schip van de nieuwe generatie werd twee jaar geleden in dienst genomen en heeft zijn thuisbasis in Pompano Beach in de Amerikaanse staat Florida. Wingfoot Two zal daarentegen opereren vanuit Carson in Californië, waar ook de vorige generatie luchtschepen van Goodyear was gevestigd. De Wingfoot werd gebouwd door technici van Goodyear en het gespecialiseerde Duitse bedrijf ZLT Zeppelin. De Spirit of Innovation, het laatste exemplaar van de vorige generatie luchtschepen van Goodyear, wordt volgend jaar definitief uit dienst genomen.

Het Britse verkleedbedrijf Smiffys hevelt zijn hoofdkwartier over naar Nederland. Volgens Elliot Peckett, chief executive van Smiffys, is een verhuis naar het Europese continent de enige mogelijkheid. Indien Smiffys in Groot-Brittannië zou blijven, zou het bedrijf volgens hem door de brexit immers een stap moeten terugzetten en de vrije toegang tot 500 miljoen consumenten verliezen. De Europese Unie genereert 40 procent van de omzet van Smiffys en is daarmee de belangrijkste handelspartner van het Brits bedrijf. Smiffys heeft in Groot-Brittannië ongeveer 250 werknemers. Het bedrijf is al meer dan honderdtwintig jaar actief en heeft vestigingen in Gainsborough en Leeds.

Het Canadese concern Bombardier, fabrikant van vliegtuigen en treinen, gaat de volgende twee jaar wereldwijd nog eens 7.500 banen schrappen. Daarmee wordt het totale personeelsbestand van het bedrijf met 10 procent afgeslankt. Dat heeft Bombardier bekend gemaakt. Het is al de tweede keer in acht maanden tijd dat Bombardier een banenverlies aankondigt. In februari maakte het bedrijf al bekend dat er 7.000 banen moesten verdwijnen. Die operatie zou voor 60 procent zijn gerealiseerd. Alain Bellemare, topman van Bombardier, stelde dat het zwaartepunt van de besparingen bij de treinactiviteiten zal liggen. Bombardier heeft ook een vestiging in Brugge.

De materialengroep Umicore heeft tijdens het derd kwartaal van dit jaar een omzetgroei met 7 procent opgetekend. Dat betekent een duidelijke versnelling tegenover de eerste zes maanden van het jaar, toen slechts een stijging met 1 procent kon worden gemeld. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De grootste omslag werd gerealiseerd in de recyclagedivisie, die ook de belangrijkst winstmotor van de groep is. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar boekte de divisie een inkrimping met 6 procent, maar tijdens het derde kwartaal kon een groei met 7 procent worden gemeld. Die groei kon worden gerealiseerd door een volumestijging, dankzij een recente capaciteitsverhoging van ongeveer 40 procent.

British American Tobacco (BAT), de groep boven Lucky Strike, heeft een bod gedaan om de resterende aandelen van sectorgenoot Reynolds, eigenaar van onder meer sigarettenmerk Camel. British American Tobacco had al een belang van 42 procent in Reynolds, maar zou zijn sectorgenoot helemaal willen overnemen. Met het bod zou een bedrag van 47 miljard dollar zijn gemoeid. De combinatie van British American Tobacco en Reynolds zou de grootste beursgenoteerde tabaksproducent van de wereld creëren. Met een volledige controle over Reynolds zou British American Tobacco zich van een sterkere positie garanderen in de Verenigde Staten.

De Franse defensiegroep Thales heeft het bedrijf AvioVision uit Leuven overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. AvioVision heeft met Aviobook een applicatie ontwikkeld die de piloot moet helpen bij de voorbereiding en uitvoering van de vlucht. Dankzij AvioVision wordt de piloot verlost een groot gedeelte van administratief gewicht, zoals vluchtplannen en technische documenten over vliegtuigen. AvioVision werd begin dit decennium opgericht door Kris Van den Bergh en Patrick Van Dessel en zou zijn technologie inmiddels hebben geïnstalleerd in negenhonderd toestellen van vijfentwintig luchtvaartbedrijven in zestien landen.

De Amerikaanse chipproducent Qualcomm wil zijn Nederlandse sectorgenoot NXP Semiconductors overnemen voor een bedrag van bijna 40 miljard dollar. Daarover hebben beide partijen volgens Amerikaanse media een akkoord bereikt. Wel wordt gewaarschuwd dat er nog over een aantal details een overeenstemming moet worden bereikt. Een overname is dus nog niet zeker. Er wordt op gewezen dat Qualcomm in het verleden al vaker is weggelopen uit onderhandelingen met partijen op het ogenblik dat overeenstemming aanstaande leek. NXP Semiconductors is een gewezen divisie van Philips en is vorig jaar door de overname van sectorgenoot Freescale uitgegroeid tot de grootste leveranciers van chips voor de autosector.

De haven van Antwerpen heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar ruim 161 miljoen ton goederen behandeld. Dat betekent een stijging met 3,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De containertrafieken steeg met 4 procent tot 7,5 miljoen eenheden of 88,6 miljoen ton. Daarmee vertegenwoordigen containers de helft van de totale overslag in de Antwerpse haven. Daarnaast werd ook bij staal en aardoliederivaten een groei met respectievelijk 15,3 procent en 10,3 procent gemeld. Daarentegen werd een daling opgetekend bij droog massagoed (11,6 procent), papier (44,4 procent), fruit (26,5 procent) en roro-verkeer (1,9 procent). In totaal liepen 10.984 schepen de haven aan. Dat betekende een stijging met 1 procent.

De Spaanse restaurantketen La Mafia moet na jarenlang protest van verontwaardigde Italianen op zoek naar een andere naam. Het Office for Intellectual Property van de Europese Unie benadrukt dat de verwijzing naar criminele activiteiten ontoelaatbaar is. La Mafia heeft in Spanje 41 restaurants, die zijn versierd met foto’s van onder meer Marlon Brando en Al Pacino, maar ook Al Pacino. Al twee jaar proberen actiegroepen tegen de Italiaanse maffia het gebruik van de naam te verbieden. Tot nu toe werden die eisen steeds afgewezen. De keten voerde aan dat zijn thema gelinkt was aan de bioscoopfilm en niet aan de misdaad en kreeg daarin steun van de Spaanse overheid. Maar de tegenstanders krijgen nu gelijk.

Het Britse modehuis Burberry praat met het Amerikaanse concern Coach, producent van handtassen en accessoires, over een mogelijke fusie. Dat hebben een aantal ingewijden tegenover de financiële blog Betaville bekend gemaakt. Er zou achter de schermen al weken aan een samenwerking worden gewerkt. Beide bedrijven kampen met teruglopende bestedingen in het luxesegment. Burberry heeft daarnaast nog eens te maken met de brexit, al zorgde het goedkopere pond er wel voor dat er meer mensen in Groot-Brittannië komen shoppen. Volgens andere bronnen is een fusie tussen Burberry en Coach louter speculatie en zijn er op dit ogenblik tussen beide partijen geen actieve gesprekken.

Het Amerikaanse concern General Electric heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 29,3 miljard dollar, tegenover 28 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De groei was vooral te danken aan de energiesector en duurzame projecten. De nettowinst daalde van 2,5 miljard dollar naar 1,99 miljard dollar. De orderportefeuille steeg met 18 procent tot 319 miljard dollar. Het bedrijf gaf aan te verwachten dat over het hele jaar een omzetdaling zal moeten worden gemeld. Daarbij wordt verwezen naar de trage economische groei, die een negatieve impact heeft op de vraag naar zijn producten. Daarbij wordt erop gewezen dat de inkomsten uit gas en olie met 25 procent zijn gedaald.

Het Amerikaanse restaurantketen McDonald’s heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 6,24 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer geen rekening wordt gehouden met de impact van wisselkoersen, zou nog een groei met 1 procent zijn gemeld. De nettowinst daalde met 3 procent tot ruim 1,27 miljard dollar. Het bedrijf kon op zijn Amerikaanse thuismarkt een omzetgroei met 1,3 procent worden gemeld. Daarbij wijst Steve Easterbrook, chief executive van McDonald’s, vooral op het succes van de formule All Day Breakfast. Wereldwijd kon een omzetgroei met 3,5 procent worden gemeld.

Het Amerikaanse industriële concern Honeywell International heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 1,24 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 1,26 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Daarmee diende voor de eerste keer in vijf jaar een winstdaling worden gemeld. De terugval is vooral te wijten aan de tegenvallende vraag uit de luchtvaartsector, waar de omzet met 6 procent terugviel en de winst met 20 procent inkromp tot 663 miljoen dollar. Honeywell is onder meer producent van elektronica voor de cockpit van vliegtuigen. De totale omzet van het concern steeg met 2 procent tot bijna 10 miljard dollar.

Het Amerikaanse uitzendbedrijf Manpower heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 2,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer de negatieve impact van ongunstige wisselkoersen wordt weggenomen, zou een groei met 3,8 procent zijn gemeld. De nettowinst liep met 4,3 procent tot 129,2 miljoen dollar. Jonas Prising, chief executive van manpower, wees erop dat vooral in Europa een sterke groei werd opgetekend. Terwijl in de Verenigde Staten een daling met 6 procent werd gemeld, kon in Noord-Europa een groei met 2,6 procent worden gemeld. Ook in Zuid-Europa werd een groei met 1,8 procent worden gemeld.

Het Brits-Nederlandse olieconcern Shell verkoopt een aantal schalievelden in het westen van Canada aan het bedrijf Tourmaline Oil. Met de transactie is een bedrag gemoeid van meer dan 1 miljard dollar. De verkoop heeft betrekking op activa in het Alberta Deep Basin and NEBC Montney Complex. Shell benadrukte een significante schaliepositie in Canada vast te houden, maar er wordt aan toegevoegd dat de verkochte locaties niet aan de eigen ontwikkelingsplannen voor de korte termijn voldoen. Shell verkocht de voorbije twee jaar voor meer dan 20 miljard dollar aan bezittingen. Ben van Beurden, topman van Shell, gaf eerder aan dit jaar voor minder dan 10 miljard dollar desinvesteringen te doen.

Meer Nieuws

11:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-10-16

Rechtshandigheid al gevonden bij voorlopers van de mens

Rechtshandigheid gaat bij de mens minstens 1,8 miljoen jaren terug in de geschiedenis. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Kansas bij fossiele vondsten van de homo habilis in de Olduvai Gorge in Tanzania. Bij de opgravingen kwamen immers instrumenten aan de oppervlakte die allemaal met de rechterhand werden bediend.

Lees Verder

http://news.ku.edu/2016/07/21/study-finds-earliest-evidence-fossil-record-right-handedness

08:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Malta heeft in Europa meeste problemen met obesitas

In de Europese Unie kent Malta de grootste problemen met obesitas, gevolgd door Letland en Hongarije. Daarentegen kan het fenomeen het minst vaak worden opgetekend in Roemenië, gevolgd door Italië en Nederland. Dat is de conclusie van een studie van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. Ook België haalt op het gebied van obesitas in vergelijking met het Europese gemiddelde een relatief gezonde score. In totaal blijkt 15,9 procent van de inwoners van de Europese Unie aan obesitas te lijden. Er wordt wel opgemerkt dat het probleem vaker kan worden vastgesteld bij de oudere en minder hoog opgeleide bevolking.

Uit het rapport van Eurostat blijkt dat het probleem van obesitas in Malta oploopt tot 26 procent. Letland staat op de tweede plaats met een score van ruim 21 procent. Ook in Hongarije, Estland en Griekenland worstelt meer dan 20 procent van de bevolking met zware gewichtsproblemen. Daarentegen blijkt in Roemenië slechts 9,4 procent van de inwoners aan obesitas te lijden, gevolgd door Italië (10,7 procent) en Nederland (13,3 procent). België en Zweden delen met een score van 14 procent de vierde plaats. Daarna volgen Cyprus, Oostenrijk, Bulgarije, Denemarken en Frankrijk.

Naarmate de leeftijd van de bevolking oploopt, neemt volgens Eurostat ook het probleem van obesitas toe. Wanneer de leeftijdsgrens van vijfenzeventig jaar wordt bereikt, valt dat verband echter weg. In de leeftijdsgroep tussen achttien en vierentwintig jaar wordt slechts 5,7 procent van de bevolking van de Europese Unie met obesitas geconfronteerd, maar in de categorie tussen vijfenzestig en vierenzeventig jaar loopt dat cijfer op tot 22,1 procent. Bij de laaggeschoolde Europeanen kon een obesitas-niveau van bijna 20 procent worden opgetekend, tegenover slechts 11,5 procent in de hoogopgeleide bevolking.

Tussen mannen en vrouwen is op Europees niveau weinig verschil vast te stellen. Gemiddeld blijkt immers 16,1 procent van de Europese mannen met obesitas geconfronteerd te worden, tegenover 15,7 procent bij de vrouwen. Wel wordt opgemerkt dat obesitas bij vrouwen in België, Denemarken, Estland, Letland, Litouwen, Nederland, Portugal, Roemenië, Slowakije, Zweden en Groot-Brittannië vaker voorkomt dan bij mannen.

Lees Verder

08:19 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid, obesitas |  Facebook |

Relatie leeftijd en risico complexer dan gedacht

Het is veel te simplistisch om te stellen dat personen met het vorderen van de leeftijd minder geneigd zijn om risico’s te nemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universität Basel in Zwitserland. Vaak blijkt immers een inzicht in de vraag een belangrijke impact te hebben op de beslissingen.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161004085421.htm

08:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meerderheid gebruikt smartphone voor emails

Bijna driekwart van de consumenten gebruikt zijn smartphone om zijn email te controleren. Bij jonge volwassenen loopt dat zelfs op dot meer dan 90 procent. Dat is de conclusie van een onderzoek van het marketingbedrijf Mapp Digital bij nagenoeg achttienhonderd Amerikaanse consumenten.

Lees Verder

http://www.warc.com/LatestNews/News/Millennials_warm_to_mobile_email.news?ID=37588

08:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onzekerheid sociale rangschikking slecht voor gezondheid

Onzekerheid over de eigen plaats in de sociale rangschikking kan uiteindelijk slecht zijn voor de gezondheid. Dat is de conclusie van wetenschappers aan het California National Primate Research Center aan de University of California. Onzekerheid over de eigen sociale positie bleek bij een populatie rhesus-apen aanleiding te geven tot meer aanwijzingen van ontstekingen.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-uncertainty-social-bad-health.html

08:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Smartphone bekijkt nog altijd minder websites dan desktop

Op een smartphone worden tijdens een online sessie nog altijd minder websites bezocht dan op een desktop, maar de kloof wordt kleiner. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Nielsen bij een groep Amerikaanse internet-gebruikers. Op een desktop werden tijdens een sessie 55 websites bezocht, maar bij een smartphone daalt dat tot 44 bestemmingen.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/how-many-sites-do-we-visit-on-our-smartphones-each-month-71682/

08:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onaangepaste snelheid belangrijkste fout jonge autobestuurder

Overdreven of onaangepaste snelheden zijn de belangrijkste overtredingen die tieners als autobestuurder in het verkeer maken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de American Automobile Association (AAA) bij bijna honderdvijftig instructeurs. Ook blijken jonge chauffeurs te gemakkelijk vatbaar voor afleiding en kijken ze onvoldoende uit naar mogelijke problemen of hindernissen.

Lees Verder

https://consumer.healthday.com/public-health-information-30/travel-safety-health-news-674/top-3-mistakes-teen-drivers-make-715719.html

08:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Franse groep Accorhotels heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 1,54 miljard euro. Dat betekende een stijging met 1,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het Franse concern, de vijfde grootste hotelgroep van de wereld, benadrukt dat de groei werd afgeremd door moeilijke omstandigheden in Frankrijk en België, waar het toerisme onder druk van terroristische dreigingen een belangrijke terugval heeft gekend. Op de Franse thuismarkt, die 30 procent van de totale groepsinkomsten vertegenwoordigt, werd tijdens het derde kwartaal een omzetdaling met 4,7 procent geregistreerd. Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika kenden een sterkere groei.

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 3,62 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 4,04 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 6,7 procent naar 30,94 miljard dollar. Het bedrijf sloot tijdens het voorbije kwartaal 442.000 nieuwe klanten aan. Eerder was gerekend op 875.000 nieuwe abonnees. Het bedrijf zegt met een uitdagende omgeving te worden geconfronteerd. Er wordt gewezen naar de prijzenslag in de Amerikaanse telecomsector, waar een aantal kleinere partijen met goedkopere tarieven marktaandeel proberen te winnen. Verizon verkoos naar eigen zeggen echter zijn winstmarges op peil te houden.

De Amerikaanse koffieketen Starbucks wil tegen eind volgend jaar in duizend filialen het premiummerk Reserve hebben geïntroduceerd. Met Reserve probeert Starbucks de toonaangevende partij te worden op de markt voor luxekoffie. Howard Schultz, topman van Starbucks, benadrukt dat klanten steeds meer op zoek zijn naar een rijkere ervaring. Kleinere ketens zoals Blue Bottle en Peet’s Coffee & Tea maken in de Verenigde Staten furore met speciale bonen en bijzondere methodes voor de productie van koffie. Starbucks maakt al twee jaar gewag van winkels met luxeproducten, maar een grote uitbreiding is voorlopig uitgebleven. In New York wordt over twee jaar een premiumwinkel geopend.

De Franse drankengroep Pernod Ricard heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 2,25 miljard euro. Dat betekende een stijging met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet werd gestuwd door de vraag naar de populairste merken van de groep, zoals het whiskymerk Jameson en wodkaproducent Absolut. Wanneer geen rekening wordt gehouden met de impact van  wisselkoerseffecten, overnames en desinvesteringen zou de omzet met 4 procent zijn gestegen. In Noord-Amerika en Latijns-Amerika werd een groei met 8 procent gemeld, terwijl in Europa een stijging met 6 procent werd geregistreerd.

De Zwitserse voedingsproducent Nestlé heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet van 65,5 miljard Zwitserse frank of 60 miljard euro geboekt. Dat betekende een stijging met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er werd een autonome groei gerealiseerd van 3,3 procent. Ongunstige wisselkoerseffecten hadden een negatieve impact van 1,7 procent op de verkopen. Nestlé wijst erop in alle geografische regio’s een autonome groei te hebben kunnen realiseren. Op het Amerikaanse continent werd een groei met 4,8 procent gemeld, terwijl in Europa, het Midden-Oosten en Afrika gewag werd gemaakt van een stijging met 2,1 procent. Azië en Oceanië boekten een groei met 2,5 procent.

De Britse miljardair Philip Green is door het Britse parlement uit de adelstand geschrapt. Philip Green was eigenaar van de outletketen British Home Stores (BHS). Achteraf bleek echter dat Green op vijftien jaar 570 miljoen pond uit het bedrijf had gehaald. Hij verkocht de keten vorig jaar voor 1 pond, maar de nieuwe eigenaar liet het bedrijf failliet gaan. Daarbij gingen ook de pensioenen van twintigduizend werknemers verloren. Green was tien jaar geleden wegens zijn grote verdiensten voor de detailhandel geridderd, maar moet die titel nu teruggeven. Alleen de Britse koningin Elizabeth kan nog beslissen dat Green tot de adelstand mag blijven behoren. Het vermogen van Green wordt geraamd op ongeveer 7 miljard euro.

Het Australische mijnbedrijf BHP Billiton, wil dat zijn personeel tegen het midden van het volgende decennium voor de helft uit vrouwen bestaat. Dat heeft Andrew Mackenzie, topman van het concern, bekend gemaakt. BHP Billiton telt ongeveer 65.000 werknemers, maar vrouwen vertegenwoordigen slechts 18 procent van het totale personeelsbestand. Tegen het midden van het volgende decennium moet het concern 21.000 vrouwelijke werknemers aantrekken. De mijnbouwsector heeft tot nu toe een mannelijk karakter. Tot voor kort was het voor vrouwen in verschillende landen zelfs verboden om ondergronds te werken. Ook de kaders van de sector is grotendeels mannelijk getint.

Het ecommerce-bedrijf eBay heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 509 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg echter met 6 procent tot bijna 2,22 miljard dollar. Devin Wenig, chief executive van eBay, stelde dat het bedrijf tijdens het voorbije kwartaal goede financiële resultaten heeft geboekt, geleid door consistente prestaties over de hele onderneming. Het bedrijf probeert steeds minder afhankelijk te worden van de tweedehandsmarkt, die oorspronkelijk te kernactiviteit van eBay vertegenwoordigde. Tweedehands heeft echter nog slechts een aandeel van 20 procent in het totale productaanbod.

De Amerikaanse farmagroep AbbVie heeft beslist om toch geen licentie te nemen op vobarilizumab, een nieuw reumamiddel dat door het Belgische biotechbedrijf Ablynx wordt ontwikkeld. Dat heeft Ablynx bevestigd. Het biotechbedrijf voegt eraan toe de volgende onderzoeksfase op eigen kracht te zullen opstarten. Tevens zal naar een nieuwe partner worden gezocht. Edwin Moses, topman van Ablynx, geeft toe ontgoocheld te zijn over de beslissing van Abbvie om de samenwerking stop te zetten, maar hij voegt eraan toe dat het Belgische bedrijf vastbesloten is de ontwikkeling van het reumamiddel verder te zetten. Gehoopt zou worden om tegen eind volgend jaar de eerste patiënten te kunnen rekruteren.

Het Amerikaanse concern Schlumberger, toeleverancier voor de oliesector, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 176 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 989 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 17 procent tot 7 miljard dollar. De winstdaling wordt toegeschreven aan de moeilijke situatie in de olieproductie, waarbij nieuwe investeringen vaak worden uitgesteld. Om die dalende activiteit te kunnen opvangen, besliste Schlumberger tijdens de eerste helft van dit jaar al om zestienduizend arbeidsplaatsen te schrappen. Tijdens het tweede kwartaal diende het bedrijf door afschrijvingen en herstructureringen een negatief resultaat te melden.

Het Amerikaanse technologieconcern Microsoft heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 20,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 100 miljoen dollar tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst daalde met ruim 4 procent tot 4,7 miljard dollar. Bij de clouddivisie Azure kon een groei met 8 procent tot 6,4 miljard dollar worden gemeld, terwijl de afdeling Office een stijging met 6 procent tot 6,7 miljard dollar liet optekenen. Daarentegen viel de omzet van de activiteiten rond Windows en Xbox met 2 procent terug tot ruim 9 miljard dollar. De cloudactiviteiten vormen een belangrijke groeipijler. Over twee jaar wil Microsoft daarmee een omzet van 20 miljard dollar boeken.

Het online betaalbedrijf PayPal heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,7 miljard dollar, tegenover 2,3 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 301 miljoen dollar naar 323 miljoen dollar. De groei werd naar eigen zeggen in belangrijke mate gedragen door de toename van het aantal gebruikers, waarbij ook bij het aantal transacties een stijging kon worden gemeld. Het bedrijf telde tijdens het derde kwartaal van dit jaar 192 miljoen actieve gebruikers. Dat btekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het transactievolume nam met 25 procent toe tot 87 miljard dollar.

Luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 737 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van bijna 1,7 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 1,1 procent tot bijna 10,6 miljard dollar. American Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van de wereld, wijst naar de zware concurrentie, moeilijke wereldwijde economische omstandigheden en de toegenomen personeelskosten. Dankzij de lage brandstoffenprijzen kon een gedeelte van die negatieve invloeden worden gecompenseerd. De maatschappij wijst er ook op dat de inkomsten uit de Latijns-Amerikaanse activiteiten toenemen.

Het Zwitserse farmaconcern Roche heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 12,5 miljard Zwitserse frank. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei is volgens Roche vooral te danken aan de toegenomen verkoop van Perjeta en Kadcyla, twee geneesmiddelen voor de behandeling van borstkanker. Ook de verkoop van Gazyva, Actemra en Esbriet kende volgens Severin Schwan, chief executive van Roche, een sterke groei. De omzet van de geneesmiddelendivisie steeg van 9,34 miljard frank naar 9,68 miljard frank. Bij de diagnose-afdeling kon een toename van 2,6 miljard frank naar 2,8 miljard frank worden gemeld.

Het Franse reclameconcern Publicis Group heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 2,32 miljard euro. Dat betekende een daling met 0,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer de impact van de wisselkoersen worden geëlimineerd, zou een omzetstijging met 1,5 procent zijn gemeld. Bovendien kon een autonome groei van 0,2 procent worden gmeld. In Noord-Amerika verloor het bedrijf een aantal grote mediacontracten en moest een terugval met 4 procent worden gemeld. In Europa kon daarentegen een stijging met 7,6 procent worden geregistreerd. Chief executive Maurice Lévy legt volgend jaar zijn functie neer. In februari wordt een opvolger gekozen.

Meer Nieuws

08:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-10-16

Kijken naar selfies heeft negatieve impact op zelfbeeld

Een frequente consultatie van selfies op sociale netwerken zoals Facebook heeft een negatieve impact op het zelfbeeld en de levenstevredenheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University. De betrokkene wordt vaak met gelukkige of opgetogen selfies geconfronteerd, waardoor de eigen tevredenheid daalt.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-link-selfie-viewing-decreased-self-esteem.html

18:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument reageert vaak negatief op digitale reclame

De consument heeft aan digitale reclame vaak nog een grotere hekel dan aan traditionele advertenties. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Adobe Digital bij duizend Amerikaanse consumenten. Er wordt echter aan toegevoegd dat tussen de diverse leeftijdsgroepen opmerkelijke verschillen kunnen worden opgetekend.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/who-thinks-digital-ads-are-improving-71353/

18:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |