20-10-16

Teamwerk is niet altijd gediend met extraverte collega

Wanneer een team geen overeenstemming vindt over een gewenste taak, kan de aanwezigheid van een extraverte collega een bijkomende hindernis opwerpen. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de University of Surrey.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-extraverts-advantage-team-based.html

18:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jonge Chinese consumenten stellen zich bicultureel op

Jonge Chinese consumenten stellen zich bicultureel op. Ze proberen contact met zowel de oosterse als westerse cultuur te handhaven. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Illinois. Opgemerkt wordt dat deze dualiteit belangrijke uitdagingen voor merken en marketeers kan inhouden.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-young-chinese-consumers-culture.html

18:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vele klanten geïnteresseerd in exclusief mobiel banken

Ongeveer 25 procent van de bezitters van smartphones en tablets geeft aan wellicht uitsluitend nog mobiele banktransacties uit te voeren. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van consulent Nielsen. Nog eens 45 procent zegt mogelijk op exclusief mobiele bankverrichtingen te zullen overgaan.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/what-incentives-would-drive-use-of-mobile-only-banks-71796/

18:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oudere mannen blijven vasthouden aan waarden van hun jeugd

Oudere mannen blijven vasthouden aan de dominante ideeën van mannelijkheid die tijdens hun jeugd werden gehanteerd, waardoor ze vaak onvoldoende zijn opgewassen tegen de gevolgen van de veroudering. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Case Western Reserve University.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161019110902.htm

18:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vele werknemers vinden digitale instrumenten stresserend

Voor vele werknemers blijken digitale instrumenten vooral stresserend en verwarrend te werken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Sungard Availability Services, leverancier van informatica-diensten. Vastgesteld werd ook dat Groot-Brittannië op het gebied van digitaal vertrouwen de minst goede cijfers liet optekenen.

Lees Verder

http://hrmagazine.co.uk/article-details/workplace-digital-tools-stressful-and-confusing-to-use

18:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Carlos Ghosn, de topman van Renault en Nissan, neemt ook de leiding van Mitsubishi Motors op zich nemen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Nissan nam eerder dit jaar een belang van 34 procent in concurrent Mitsubishi, die met zware problemen wordt geconfronteerd sinds de directie diende toe te geven dat er bij de tests rond het benzineverbruik jarenlang fouten zijn gemaakt. Ghosn moet de financiële problemen bij Mitsubishi aanpakken. Mitsubishi heeft aangegeven dit jaar wellicht met een verlies van 240 miljard yen of meer dan 2 miljard euro te zullen afsluiten. Eerder was gewag gemaakt van een negatief resultaat van 145 miljard yen.

In Frankrijk hebben de nucleaire autoriteiten het energiebedrijf Electricité de France (EDF) verplicht om nog eens vijf reactoren stil te leggen en kwaliteitscontroles uit te voeren. Bij eerdere inspecties waren al in vier andere reactoren onregelmatigheden vastgesteld. Bij de controles was gebleken dat het staal voor de constructie van de reactorvaten teveel koolstof bevatte, waardoor het materiaal minder sterk is dan volgens de veiligheidsnormen wordt geëist. De gewraakte componenten zijn afkomstig uit de fabrieken van Areva in Le Creusot en Japan Casting & Forging Corporation (JCFC). Frankrijk heeft achtenvijftig kernreactoren. Twintig centrales liggen stillen voor onderhoud of inspecties.

Het technologiebedrijf Yahoo heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 163 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 76,3 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De winstgroei was onder meer te danken aan een afslanking van het personeelsbestand en een beperking van de investeringen. De omzet steeg van 1,2 miljard dollar naar 1,3 miljard dollar. De inkomsten uit reclame vielen echter met 14 procent terug tot 858 miljoen dollar. De divisie mobiele diensten en video boekte daarentegen een omzetgroei met 24 procent tot 524 miljoen dollar. Het belang van Yahoo in de Chinese ecommerce-groep Alibaba steeg met 9 miljard dollar tot 40,6 miljard dollar.

Het Duitse luchtvaartconcern Lufhansa heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 23,9 miljard euro, tegenover 24,3 miljard euro inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De groepswinst daalde met 16 miljoen euro tot 1,7 miljard euro. Lufthansa, het hoofdmerk van de groep, boekte een winst van 1,4 miljard euro. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover de eerste drie kwartalen van vorig jaar. Over het hele jaar wordt een winst van ongeveer 1,8 miljard euro verwacht. Dat zou een status-quo betekenen tegenover vorig jaar. Eerder was nog gewag gemaakt van een winstdaling. September leverde echter meer activiteiten op dan was vooropgesteld.

Het Belgische concern Mediahuis heeft de Nederlandse Media Groep Limburg - uitgever van de kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad - overgenomen. Mediahuis wordt door de transactie op het gebied van oplages na De Persgroep en Telegraaf Media Groep de grootste uitgever van Nederland. Mediahuis had al NRC Media in portefeuille. Media Groep Limburg was sinds twee jaar in handen van Concentra, die door een fusie met Corelio uiteindelijk drie jaar geleden tot Mediahuis is geëvolueerd. In de nieuwe structuur wordt Mediahuis een groep met ongeveer 2.000 medewerkers en een omzet van 530 miljoen euro, waarvan een derde gerealiseerd wordt in Nederland.

De schuldeisers hebben het reorganisatieplan van het Antwerpse filmhuis Corsan goedgekeurd. Daarmee is een onmiddellijk faillissement afgewend. De rechtbank van koophandel van Antwerpen moet nu tegen het eind van de maand beslissen of hij op zijn beurt akkoord gaat met het plan. De dochtervennootschap die de film Killing Season heeft geproduceerd, gaat waarschijnlijk wel failliet. Voor die entiteit werd het reorganisatieplan door de fiscus verworpen. Corsan had voor zijn films dankzij de taxshelter miljoenen euro kunnen ophalen, maar daaraan kwam twee jaar geleden door een inval van de bijzondere belastingsinspectie een einde. De investeerders verloren samen 200 miljoen euro.

De toeristische groep Jetair zet zijn activiteiten onder de naam TUI België verder. Daarmee komt na vijfenveertig jaar een einde aan de merknaam Jetair. De nieuwe naam vervangt de merknamen van touroperator Jetair, luchtvaartmaatschappij Jetairfly en de reisbureaus Jetaircenter. De andere merken van TUI Belgium - Sunjets.be, VIP Selection en VTB Reizen - blijven bestaan, omdat ze volgens het bedrijf elk hun eigen specifieke doelgroep aanspreken. Jetair werd vijftien jaar geleden door de Duitse TUI Group overgenomen. Het Duitse moederconcern besliste vorig jaar om al zijn activiteiten onder één merk te brengen. De naamsverandering bij TUI België vergt een investering van 30 miljoen euro.

Het beeldvormingsbedrijf Barco heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 261 miljoen euro. Dat betekende een stijging met bijna 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei is naar eigen zeggen vooral de danken aan de Chinese markt, waar de middenklasse een grotere interesse toont in een bezoek aan de bioscoop. De entertainmentdivisie, die onder meer de productie van digitale projectoren voor bioscopen omvat, kende dan ook een omzetstijging met bijna 30 procent. Ook de divisie healthcare kon een omzet groei met 3,2 procent melden. De afdeling bedrijfsoplossingen kende daarentegen een daling met 3,2 procent.

Het drankenconcern Coca-Cola wil zijn Belgische activiteiten afslanken. Daarbij zouden vooral kaderfuncties worden getroffen. Dat heeft de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad tegen de vakbonden bekend gemaakt. De ontslagen maken deel uit van een Europees herstructureringsplan bij Coca-Cola. De getroffen werknemers dienden de productie op Europees niveau aan te sturen. Door een gevolg van de herstructurering verdwijnen die functies echter, aangezien de verantwoordelijkheid meer naar het lokale niveau zou worden verschoven. Coca-Cola telde eind vorig jaar in België nog ruim vijfentwintighonderd medewerkers.

Het Britse modemerk Burberry heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar, dat eind september werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 1,16 miljard pond. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De goede prestaties zijn volgens Burberry vooral te danken aan een betere verkoop in Groot-Brittannië. Daarbij zegt het bedrijf te hebben kunnen profiteren van de gevolgen van de brexit. Door de zwakkere positie van het het Britse pond zijn de producten van Burberry voor buitenlandse toeristen immers gevoelig goedkoper geworden. Daardoor kon in Groot-Brittannië een omzetgroei met 30 procent worden opgetekend.

Het Amerikaanse bedrijf Halliburton, toeleverancier van de oliesector, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 6 miljoen dollar, tegenover een nettoverlies van 54 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De winst is volgens Dave Lesar, chief executive van Halliburton, te danken aan een voorzichtige heropleving van de activiteit in de oliesector. Daarnaast benadrukt de topman dat het bedrijf wereldwijd een sterkere kostenbesparing kon realiseren. De kwartaalomzet van het bedrijf daalde van 5,6 miljard dollar naar 3,8 miljard dollar. Lesar merkt nog op dat de sector de voorbije twee jaar een verwoestende periode heeft doorgemaakt.

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 1,6 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 1 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 7,8 miljard dollar naar 8,9 miljard dollar. De winstgroei was te danken aan de hogere inkomsten uit de handel in obligaties, waar de betere omstandigheden tot een groei van 583 miljoen dollar naar 1,5 miljard dollar kon worden gemeld. Er wordt nog opgemerkt dat de zakenbank tijdens het derde kwartaal van dit jaar een rendement van 8,7 procent op het eigen vermogen kon melden, tegenover 5,6 procent dezelfde periode vorig jaar.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Intel heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een recordomzet gerealiseerd van 15,8 miljard. Tegenover dezelfde periode vorig jaar is er sprake van een stijging met 9 procent. De nettowinst steeg van 3,1 miljard dollar naar 3,4 miljard dollar. Bij de productie van chips voor computers werd een omzetgroei met 5 procent tot 8,9 miljard dollar gemeld. Bij de clouddiensten kon een groei met 10 procent tot 4,5 miljard dollar worden opgetekend. Activiteiten rond het internet-of-things lieten een stijging met 19 procent tot 689 miljoen dollar registreren. De resultaten tonen volgens Brian Krzanich, topman van Intel, dat het bedrijf erin lukt zijn afhankelijkheid van chips af te bouwen.

De Franse retailgroep Carrefour heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 21,78 miljard euro. Dat betekende een stijging met 3,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Op de Franse thuismarkt, die nog steeds bijna de helft van de groepsomzet vertegenwoordigt, werd een groei met 1,2 procent gemeld. De grootste vooruitgang werd echter gemaakt in Latijns-Amerika, waar een groei met 14 procent kon worden gemeld. In Spanje en Italië werd een lichte stijging geboekt, terwijl in België sprake was van een status-quo. In China werd echter een terugval met 7,8 procent opgetekend. De totale Aziatische markt viel met ongeveer 5 procent terug.

De Britse groep Reckitt Benckiser - producent van onder meer geneesmiddelen en schoonmaakproducten - heeft tijdens het derde kwartaal dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,6 miljard pond. Dat betekende een stijging met 17 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf - eigenaar van merken zoals Durex en Nurofen - maakte wel gewag van tegenslagen in onder meer Rusland en Zuid-Korea. Daarbij wordt gewezen op de imagoschade die het bedrijf heeft geleden nadat in Zuid-Korea de voorbije jaren ruim honderd mensen overleden na het gebruik van een reinigingsmiddel voor luchtbevochtigers dat door de Britse groep op de markt werd gebracht.

Meer Nieuws

10:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-16

Grensakkoorden beste scenario voor vrede

Een akkoord over de onderlinge grenzen is de beste manier om tussen twee buurlanden een vreedzame coëxistentie te garanderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Dallas. Onder meer blijkt dat grensconflicten de burgers van de betrokken landen aanzet om aan hun leiders een groter macht te geven in ruil voor bescherming.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-road-peace-borders.html

17:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toerist grijpt naar verschillende digitale apparaten

Toeristen doen bij de voorbereiding en de boeking van hun reis beroep op verschillende apparaten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Signal. Vastgesteld werd dat 63 procent van de ondervraagden gewag maakt van een combinatie van smartphones, tablets en desktops.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/10/travel-roundup-travelers-using-multiple-devices-not-just-int.html

17:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hogere sociale status minder door omgeving afgeleid

De registratie van andere personen in de omgeving, wordt in belangrijke mate bepaald door de sociale status. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de New York University. Opgemerkt wordt dat personen uit hogere sociale categorieën minder aandacht voor de omgeving hebben dan collega’s uit lagere groepen.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161018133140.htm

16:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verband tussen klimaatverandering en oorlogen sterk overdreven

Het verband tussen de klimaatverandering en oorlogen wordt sterk overdreven. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de Uppsala University in Zweden. Volgens de onderzoekers etnisch-politieke uitsluiting, politieke wrijvingen, voormalig geweld en andere specifieke factoren veel belangrijker.

Lees Verder

http://dailycaller.com/2016/10/18/global-warming-doesnt-actually-cause-wars-scientists-say/#ixzz4NXYtZmkL

16:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gender heeft impact op percepties over competentie

Bij competentie en genialiteit wordt vaak automatisch aan een man gedacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cornell University en de Columbia University. Daarbij wordt opgemerkt dat wetenschappelijke realisaties door het publiek op een verschillende manier kunnen worden bekeken.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161018081832.htm

16:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Executives worden zelden vergeleken met concurrenten

Bij de vergoeding van executives wordt niet altijd een vergelijking voorzien met concurrerende bedrijven. Dat heeft vooral te maken met het feit dat investeerders vaak belangen hebben in diverse bedrijven uit dezelfde sectoren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan.

Lees Verder

http://ns.umich.edu/new/releases/24288-executive-pay-gets-boost-from-common-owners

16:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Capaciteiten van atleten gaan veel verder dan sport

De capaciteiten van atleten reiken veel verder dan de grenzen van de sport. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Stirling in Schotland. De onderzoekers wijzen er daarbij op dat atleten ook als werknemer heel wat interessante troeven te bieden hebben en bovendien een positieve impact kunnen hebben op andere medewerkers. Net zoals topsporters tijdens competities een heel land op sleeptouw kunnen nemen, blijken ze volgens de onderzoekers ook in staat om op de werkvloer een voorbeeldfunctie op te nemen en hebben ze een groot potentieel om hun omgeving in positieve richting te motiveren.

“Uit het onderzoek bleek dat een deelname aan elitesport een positieve impact heeft op de evaluaties van werkgevers over potentiële medewerkers,” benadrukt onderzoeksleider David Lavalle, verantwoordelijke voor de School of Sport aan de University of Stirling. “Atleten die de overstap naar de werkvloer maken, blijken over interessante vaardigheden voor het bedrijfsleven te beschikken. Ondernemingen moeten deze atleten als een waardevolle groep potentiële werknemers zien en moeten proberen gebruik te maken van de uitzonderlijke vaardigheden die topsporters hebben verworven. Er dreigt wereldwijd een talentcrisis en kandidaten met een sportachtergrond kunnen daarop een antwoord helpen bieden.”

“Bovendien kon worden vastgesteld dat deze atleten een positieve impact kunnen hebben op de werkvloer en vaak eigenschappen van toekomstige leiders en beïnvloeders laten blijken,” zegt professor Lavalle. “Onder meer werd vastgesteld dat atleten een groter zelfvertrouwen tonen in hun vaardigheid een breder aantal functies op de werkvloer te vervullen. Tevens blijken ze meer open te staan voor organisatorische veranderingen. Werknemers met een verleden in de elitesport bleken beter in staat opportuniteiten te identificeren, actie te ondernemen en door te zetten tot de gewenste doelstellingen zijn bereikt. Maar ook bleek het positieve voorbeeld van de atleet de prestaties van het hele team gunstig te beïnvloeden.”

Lees Verder

16:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sport, arbeid |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Karl Lagerfeld, creatief directeur bij het modehuis Chanel, wil onder eigen naar een nieuwe hotelketen lanceren. De opening van een eerste hotel van de keten Lagerfeld is voorzien voor volgend jaar in de Chinese gokenclave Macao. De Duitse couturier werkte in het verleden al samen met het luxehotel Le Crillon in Parijs, dat aan Lagerfeld had gevraagd een suite te ontwerpen. Voor het Metropole Hotel in Monaco ontwierp de designer een zwembad en buitenruimte. Het luxehotel in Macao zal 2.000 kamers tellen en komt in het Lisboa Palace Complex, een domein waar ook casino's, restaurants en andere hotels gelegen zijn. Na Macao zullen volgens Lagerfeld andere projecten elders ter wereld worden bestudeerd..

De Italiaanse cateringgroep Creia neemt zijn Belgische sectorgenoot Belgocatering over. Financiële details over de transactie werden bekend gemaakt. Door de transactie wordt een oplossing gevonden voor de financiële problemen waarmee Belgocatering door de verliezen van restaurant Kelderman uit Aalst, dochter van de Belgische cateraar, werd geconfronteerd. Belgocatering werd twintig jaar geleden opgericht door Bartel Dewulf en Yves Matthys. Driekwart van de activiteit van Belgocatering bestaat uit bedrijfscatering. De Belgische groep serveert dagelijks gemiddeld negenduizend maaltijden bij meer dan dertig ondernemingen. Dewulf en Matthys hebben inmiddels ontslag genomen.

Voor een verlengde exploitatie van de oudste reactor in de kerncentrale van Tihange moeten uitbaters Electricité de France (EDF) en Engie een bijkomende nucleaire taks betalen van 2,7 miljoen euro. Dat heeft consulent Roland Berger berekend. De heffing zal tussen de twee energiebedrijven gelijk worden verdeeld. De Belgische regering had Roland Berger vorige maand aangesteld als onafhankelijk consultant om de omvang van de extra nucleaire taks te berekenen. De extra heffing wordt gevraagd omdat de reactor tien jaar langer operationeel blijft. De nieuwe som komt boven op de 7,2 miljoen euro die de twee energiebedrijven in april dit jaar hebben betaald. De inkomsten gaan naar fondsen voor duurzame energie.

De Franse dienstengroep Sodexo moet een boete van 280.000 euro betalen omdat het bedrijf tekort is geschoten in een opdracht van de Vlaamse regering voor de introductie van elektronische dienstencheques. Dat heeft Philippe Muyters, Vlaams minister van werk, gemeld. De Vlaamse regering is sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor de uitgave van de dienstencheques. De praktische opdracht werd aan Sodexo uitbesteed. Daarbij was bepaald dat 45 procent van de activiteiten na zes maand elektronisch zouden zijn georganiseerd. Er wordt op dit ogenblik echter slechts een niveau tussen 33 procent en 39 procent geregistreerd. Tegen eind moet een cijfer van 95 procent zijn gerealiseerd, maar dat wordt moeilijk haalbaar.

De Franse nutsgroep Engie heeft een bedrag van 27 miljard euro vanuit verschillende filialen uit fiscale overwegingen overgeheveld naar Luxemburg. Dat heeft het Franse nieuwssite Les Jours gemeld. Vorige maand had de Europese Commissie gemeld een diepgaand onderzoek te hebben opgestart naar de fiscale afspraken die Engie met Luxemburg heeft gemaakt. De transfers zouden zijn georganiseerd door Engie Invest International. Volgens Les Jours werd beslist om de Luxemburgse operaties te versterken nadat gebleken was dat België fiscaal minder interessant was geworden. Engie benadrukt met zijn activiteiten in elk land de geldende fiscale wetgeving te respecteren.

Het Belgisch-Franse fintechbedrijf IbanFirst, dat vroeger de naam FX4BIZ droeg, heeft met een kapitaalverhoging een bedrag van 10 miljoen euro opgehaald. De bijkomende financiële middelen zullen worden gebruikt om IbanFirst verder uit te bouwen als een online betaalplatform voor kleine en middelgrote ondernemingen. IbanFirst werd drie jaar geleden opgericht door Pierre-Antoine Dusoulier, topman van de Franse tak van Saxobank. De site was bedoeld om de wisselkoerstransacties van ondernemingen te vergemakkelijken. Het bedrijf wil dat aanbod nu uitbreiden met online rekeningen en de uitbouw van een apart platform waarop andere fintechbedrijven hun diensten kunnen aanbieden.

Het Amerikaanse concern Harley-Davidson, producent van motorfietsen, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 114 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 140 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 4 procent tot 1,3 miljard dollar. Matt Levatich, topman van Harley-Davidson, wijst op de sterke concurrentie op de markt voor motorfietsen en een aanhoudende zwakte van de Amerikaanse industrie. Door de dure dollar heeft Harley-Davidson op het gebied van verkoopprijzen een belangrijke handicap tegenover zijn buitenlandse concurrenten. Het bedrijf heeft voor het vierde kwartaal een herstructurering voorzien. Dat zou mogelijk 25 miljoen dollar kosten.

Het biotechbedrijf Biocartis wil een tweede productielijn installeren. Daardoor moet het bedrijf de mogelijkheid krijgen meer diagnosetests te produceren. Biocartis krijgt voor het project 2,5 miljoen euro subsidies van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Op dit ogenblik produceert Biocartis ongeveer 250.000 tests per jaar. Op termijn streeft het bedrijf echter naar één miljoen tests per jaar. De nieuwe productielijn moet volgend jaar in gebruik genomen kunnen worden. De investering zal volgens Biocartis de volgende vijf jaar een honderdtal banen opleveren. De Vlaamse subsidies zullen worden gebruikt voor de opleiding van personeel. Biocartis heeft op dit ogenblik driehonderd werknemers.

De Amerikaanse logistieke groep FedEx Express breidt zijn vestiging op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs verder uit. Met het project is een investering gemoeid van 200 miljoen euro. Onder meer zal de sorteercapaciteit van de site met 40 procent worden opgevoerd. De bouwwerken worden in de zomer van volgend jaar gestart. FedEx wil naar eigen zeggen in Parijs een ultramodern complex uitbouwen, waarbij ook een volledig geautomatiseerd sorteersysteem voor grotere pakketten en slecht hanteerbare zendingen wordt voorzien. Charles de Gaulle heeft het grootste verdeelcentrum van FedEx buiten de Verenigde Staten. Het nieuwe complex moet over drie jaar volledig operationeel zijn.

De Japanse autobouwer Honda gaat een nieuwe fabriek bouwen in de Chinese stad Wuhan. Dat heeft de Japanse zakenkrant Nikkei gemeld. Voor het nieuwe project zou worden samengewerkt met de Chinese autogroep Dongfeng, die zijn hoofdkwartier in Wuhan heeft. Met de bouw van de nieuwe fabriek is een investering gemoeid van 780 miljoen dollar. De fabriek moet over drie jaar operationeel zijn en krijgt een jaarcapaciteit van 240.000 exemplaren. Daarmee zou Honda zijn capaciteit op de Chinese markt met één vijfde kunnen verhogen. Honda heeft op dit ogenblik in China al zes fabrieken. Honda bevestigt onderhandelingen terzake, maar benadrukt dat nog geen definitieve beslissing is genomen.

De koffiegroep DE Master Blenders is op zoek naar 23.000 voormalige aandeelhouders die nog altijd een gezamenlijke participatie van 41 miljoen euro in het bedrijf hebben. Reden is de overname van DE Master Blenders door het investeringsfonds JA Benckiser drie jaar geleden. Daarbij moest aan de aandeelhouders van verkoper Sara Lee een bedrag van 12,5 euro per aandeel worden uitgekeerd. Een belangrijk gedeelte van dat aandelenpakket zit bij Amerikaanse gezinnen, die echter vaak niet meer weten de waardepapieren in bezit te hebben. De aandeelhouders hebben nog achttien jaar om zich te melden. Het overschot zal nadien aan de Nederlandse staat moeten worden overgemaakt.

De afhandeling van passagiersstromen op luchthavens moet de volgende jaren aanzienlijk worden verbeterd en versneld om de sterke groei van het vliegverkeer te kunnen verwerken. Dat heeft de International Air Transport Association (Iata) gemeld. De organisatie wijst erop dat over twee decennia jaarlijks 7,2 miljard vliegreizen zullen worden geregistreerd. Op dit ogenblik is er sprake van 3,8 miljard reizen per jaar. Om die groei te ondersteunen werkt de organisatie op dit ogenblik aan de vereenvoudiging van de procedures. Daarbij wordt ook samengewerkt met de Airports Council International (Aci). Bedoeling is dat de passagier tijdens zijn reis uiteindelijk slechts één keer een identiteitscontrole moet passeren.

Tabaksproducent Philip Morris International heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met bijna 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzetstijging werd gedragen door hogere prijzen. In totaal werden 207 miljard sigaretten verkocht. Dat betekende een daling met 5,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst steeg met 0,6 procent tot 3 miljard dollar. In Latijns-Amerika en Canada werd een daling met 8 procent opgetekend, terwijl in Azië een achteruitgang met 9 procent werd gemeld. In Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika daalde verkoop met 5,4 procent. De Europese Unie toonde een groei met 0,4 procent.

De Amerikaanse pizzabezorger Domino’s Pizza heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 567 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 17 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met ongeveer 25 procent tot 47,2 miljoen dollar. In de Verenigde Staten kon een omzetgroei met ruim 13 procent opgetekend, terwijl bij de internationale activiteiten een toename met bijna 7 procent werd gemeld. Daarbij kon Domino’s Pizza op zijn thuismarkt voor het tweeëntwintigste kwartaal op rij een groei melden. De internationale verkoop laat al bijna drieëntwintig jaar een onafgebroken groei optekenen.

Vermogensbeheerder BlackRock heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 875 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 3,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 3 procent tot 2,84 miljard dollar. De vermogensbeheerder beschikte op het einde van het derde kwartaal over een beheerd vermogen van 5,1 biljoen dollar. Dat vertegenwoordigde een netto instroom van 70 miljard dollar tegenover het kwartaal voordien. Laurence Fink, chief executive van BlackRock, zegt een duidelijke verschuiving te zien van onder meer aandelen naar vastrentende effecten en contanten en van actieve naar passieve beleggingsstrategieën.

Meer Nieuws

09:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-10-16

Sociale media slechts beperkt actief in rekrutering

Slechts 25 procent van de werkzoekenden doet beroep op sociale media om een nieuwe baan te vinden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Bond International Software en analist Opinionography bij duizend Britse kantoorbedienden. Daarentegen bleek 81 procent gebruik gemaakt te hebben van een online jobsite.

Lees Verder

http://www.onrec.com/news/statistics-and-trends/online-job-boards-take-the-lead-over-recruitment-agencies-according-to

18:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In Scandinavische landen doet nagenoeg iedereen online aankopen

In Scandinavische landen doet nagenoeg iedereen online aankopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Audience Project bij consumenten in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Vastgesteld werd dat bij vrouwen meer dan 90 procent online aankopen doet, tegenover 87 procent bij mannen.

Lees Verder

https://www.emarketer.com/Article/Nordic-Countries-Just-About-Everyone-Buys-Online/1014599

18:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Creative medewerkers kunnen worden gelinkt aan tevreden klanten

Creative medewerkers kunnen worden gelinkt aan tevreden klanten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of East Anglia. Opgemerkt wordt dat consumenten aansturen op een persoonlijke service, die beter door een creatieve aanpak kan worden ingevuld.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-creative-staff-customers.html

18:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Twitter denkt bij voeding vooral aan koffie en bier

Op het gebied van voeding toont Twitter weinig interesse in gezonde producten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Utah op basis van een analyse van bijna tachtig miljoen tweets. Het meest populaire voedingsproduct in de berichten bleek immers koffie te zijn, gevolgd door bier en pizza.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161017084244.htm

18:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument wil beloning voor gebruik mobiele portefeuille

Consumenten willen vaak een beloning om een mobiele portefeuille te gebruiken. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Points. Opgemerkt wordt dat deze beloningen mogelijk een grotere stimulans voor de mobiele portefeuille kunnen zijn dan de gebruiksvriendelijkheid.

Lees Verder

http://venturebeat.com/2016/10/17/94-of-consumers-would-use-mobile-wallets-more-if-they-gave-something-back/

18:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Moeders vaak op zoek naar aanbiedingen

Moeders kijken vaak uit naar aanbiedingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent eMarketer. In de marketing worden moeders volgens de onderzoekers vaak tot de middenklasse gerekend, terwijl een grote groep tot de lagere inkomencategorieën behoort.

Lees Verder

https://www.emarketer.com/Article/Often-Operating-on-Tight-Budgets-Mothers-Tend-Bargain-Hunters/1014604?ecid=NL1002

18:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stress en gebrek aan controle is dodelijke combinatie

Werknemers die een gebrek aan controle over hun stresserende baan ervaren, lopen een grotere kans vroegtijdig te overlijden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Indiana University bij meer dan drieëntwintighonderd zestigplussers in de Amerikaanse staat Wisconsin. Werknemers die weinig controle hadden over hun opdracht, bleken door een stresserende taak 15,4 procent meer kans op een vroegtijdig overlijden te hebben. Wanneer daarentegen een stresserende taak gecombineerd werd met een grote controle bleek het risico op een vroegtijdig overlijden met 34 procent af te nemen.

“Eerder onderzoek toonde al aan dat een groter gevoel van controle een hulpmiddel kan zijn om werkstress te beheren, maar nu kon ook worden aangetoond dat ook een link moet worden gelegd met mortaliteit,” zegt onderzoeksleider Erik Gonzalez-Mulé, professor organisatiegedrag aan de Indiana University. “Werknemers die met stresserende banen worden geconfronteerd en die weinig controle over hun arbeid ervaren, blijken op jongere leeftijd te overlijden of sneller met gezondheidsproblemen geconfronteerd te worden dan collega’s die op een grotere flexibiliteit en zelfstandigheid kunnen terugvallen en de mogelijkheid krijgen hun eigen doelstellingen te bepalen.”

“De resultaten suggereren dat een stressvolle baan duidelijk negatieve consequenties heeft op de gezondheid van werknemers die weinig kansen krijgen om zelf beslissingen te nemen,” benadrukt professor Gonzalez-Mulé. “Wanneer de werknemer daarentegen een grotere vrijheid geniet, blijkt stress een positieve impact op de gezondheid te kunnen hebben. In die omstandigheden kan vaak een uitdagende en stimulerende impact van de stress worden ervaren.” Het onderzoek wil volgens Gonzalez-Mulé echter niet suggereren dat werkgevers aan hun medewerkers minder eisen zouden mogen stellen. Wel zou volgens de onderzoeker overwogen moeten worden aan de werknemers een grotere inspraak te geven over de organisatie en de invulling van hun opdracht.

Lees Verder

18:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stress |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Automaker Tesla zet met het Japanse bedrijf Panasonic een collaboratie op voor de ontwikkeling van zonnecellen. Dat hebben de twee bedrijven bekend gemaakt. De geproduceerde zonnecellen moeten uiteindelijk kunnen worden aangesloten op de Powerwall en de Powerpack, de batterijen die Tesla voor de residentiële omgeving heeft ontwikkeld. Eerder sloten Tesla en Panasonic al een samenwerking voor de ontwikkeling van batterijen voor de nieuwe auto die de constructeur volgend jaar op de markt wil brengen. De productie van de zonnecellen zou volgend jaar van start moeten gaan. Tesla wil de productie naar eigen zeggen op lange termijn bij Panasonic afnemen.

De Britse farmagroep GlaxoSmithKline (GSK) heeft de Innovation Award van de Belgische chemiefederatie Essenscia gewonnen. Reden voor de bekroning is de ontwikkeling van een kandidaat-vaccin tegen de huidaandoening zona. Aan de prijs is een geldsom van 30.000 euro verbonden. De ontwikkeling van het vaccin gebeurde in samenwerking met de Université Libre de Bruxelles (ULB) en het Waalse gewest. Indien het gebruik van het vaccin door de autoriteiten wordt goedgekeurd, zou de Britse farmagroep de productie grotendeels op zijn site in Waver in Waals-Brabant willen concentreren. Het bedrijf zegt honderden miljoenen euro in de ontwikkeling van het product te hebben geïnvesteerd.

Doug Oberhelman legt eind dit jaar zijn functie als chief executive van de Amerikaanse machinebouwer Caterpillar neer. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Oberhelman (63) gaat met pensioen, na een carrière van meer dan veertig jaar bij Caterpillar. Zes jaar geleden werd hij tot chief executive aangesteld. Vier jaar geleden boekte Caterpillar een recordomzet, maar nadien moest Oberhelman de gevolgen van de ongunstige evoluties op de grondstoffenmarkt opvangen. Daarbij werden duizenden banen geschrapt. Oberhelman wordt bij Caterpillar begin volgend jaar vervangen door Jim Umpleby, die eveneens een lange carrière bij het bedrijf heeft uitgebouwd en op dit ogenblik verantwoordelijk is voor de divisie energie en transport.

Autoconstructeur Hyundai installeert samen met energieleverancier Eneco bij alle dealers in België en Luxemburg een netwerk van laadpalen voor elektrische wagens. Hyundai is daarmee de eerste constructeur die bij alle concessiehouders laadpalen installeert. In totaal zullen vijfentachtig laadpalen worden geplaatst. De operatie moet tegen eind volgend jaar zijn voltooid. De autoconstructeur wil volgens Olivier Sermeus, manager bij Hyundai Belux, een consistente houding hanteren in de ambities om de ecologische voetafdruk van de klant te verkleinen. Het is volgens Sermeus niet voldoende om een voertuig zonder schadelijke uitstoot te leveren, maar moet ook de gebruikte energie een duurzaam karakter hebben.

Het Amerikaanse bedrijf Netflix, aanbieder van online televisie, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 51,5 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 43,1 miljoen dollar. De omzet steeg van 1,8 miljard dollar naar 2,3 miljard dollar. Het bedrijf benadrukt de voorbije periode veel meer in eigen producties en licenties te hebben geïnvesteerd. Dat aandeel zal volgens Netflix ook in de toekomst verder blijven toenemen. Tijdens het derde kwartaal werden 3,6 miljoen nieuwe abonnees aangetrokken. In de Verenigde Staten werden 3,2 miljoen nieuwe gebruikers geteld. Voor het vierde kwartaal verwacht Netflix 3,75 miljoen nieuwe gebruikers, waarvan 1,45 miljoen klanten in eigen land.

De Duitse supermarktketen Lidl is sinds oktober vorig jaar maandenlang afgeperst. Daarbij was gedreigd producten in de winkels van Lidl in verscheidene landen te vergiftigen. De afperser, die zichzelf Alfred Neumann noemde, eiste een betaling van 15 miljoen euro. Tijdens de onderhandelingen kon Lidl dat bedrag wel verkleinen tot 4,5 miljoen euro. Uiteindelijk bleek de dader echter niet te opdagen op de locatie die voor de overhandiging van het losgeld was afgesproken. De afperser eiste nadien dat het losgeld in bitcoin zou worden betaald, waarna het contact echter werd verbroken. Sinds maart is van de afperser geen signaal meer. De Duitse politie is nog steeds op zoek naar de dader.

De Franse voedselfabrikant Danone heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,4 miljard euro, tegenovere 5,6 miljard euro inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. Die terugval moet volgens het bedrijf worden toegeschreven aan lagere volumes en negatieve wisselkoerseffecten. De vergelijkbare omzet steeg met 2,1 procent. Dat is het traagste tempo in meer dan tien jaar. Het concern had onder meer last van afvlakkende groei bij babyvoeding, traditioneel één van de snelstgroeiende activiteiten van Danone. Daarbij wordt gewezen op nieuwe regels die in China voor de sector van melkpoeders voor baby’s worden voorbereid. Daardoor willen verkopers vooral af van de bestaande voorraden.

Marc Coucke heeft een belang van 3,5 procent genomen in Smartphoto. De participatie heeft een waarde van 2,2 miljoen euro. Smartphoto heeft een moeilijke periode, met zware structureringen, doorgemaakt, maar heeft volgens Coucke een mooie toekomst. Het bedrijf richt zich steeds meer op de sector van de fotogeschenkartikelen. Daarmee begeeft het bedrijf zich ook op de markt van de ecommerce, die volgens Marc Coucke in de toekomst nog een sterke groei zal laten optekenen. Coucke voegt er aan toe graag in Belgische beursgenoteerde bedrijven te investeren. Hij wijst er daarbij op ook vaak bereid te zijn om deel te nemen aan bepaalde strategische stappen die de ondernemingen willen maken.

Luchtvaartmaatschappij United Continental heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 9,9 miljard dollar. Dat betekende een daling met 5,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf worstelt, net zoals veel andere Amerikaanse luchtvaartconcerns, met overcapaciteit, een sterke dollar en een prijzenslag. De maatschappij boekte een kwartaalwinst van 965 miljoen dollar. Tijdens het derde kwartaal van vorig jaar werd nog een positief resultaat van 4,8 miljard dollar opgetekend, maar toen kon worden geprofiteerd van een fiscaal voordeel van 3,2 miljard dollar. Ook voor het vierde kwartaal wordt een omzetdaling verwacht. De maatschappij wil in zijn capaciteit snoeien.

Het Amerikaanse technologieconcern International Business Machines (IBM) heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 19,2 miljard dollar. Dat betekende een daling met 0,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee boekte het bedrijf wel de kleinste omzetdaling in meer dan vier jaar. Het concern wordt al achttien kwartalen op rij met een omzetdaling geconfronteerd. De winst daalde van 2,9 miljard dollar naar 2,8 miljard dollar. Het concern had naar eigen zeggen last van een terugval in de traditionele activiteiten, maar kon wel een groei melden in nieuwe activiteiten zoals cloudcomputing en kunstmatige intelligentie.

Bij kredietkaartmaatschappij Visa legt Charlie Scharf begin december zijn functie als chief executive neer. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Scharf (51) zegt opnieuw dichter bij zijn familie in New York te willen wonen. Het hoofdkwartier van Visa bevindt zich in San Francisco. Scharf was eerder actief bij JPMorgan Chase, maar werd vier jaar geleden door Visa als chief executive aangetrokken. Het is niet bekend welke plannen hij heeft voor de toekomst. Scharf zal bij Visa worden opgevolgd door Alfred Kelly, die al twintig jaar in de sector actief is en eerder al president was van concurrent American Express. Kelly zetelde al in de raad van bestuur van Visa.

De Nederlandse chipfabrikant NXP Semiconductors mag zijn divisie Nexperia aan de Chinese investeerders Beijing Jianguang Asset Management en Wise Road Capital verkopen. Dat heeft het Amerikaanse Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) bekend gemaakt. Het Nederlandse bedrijf had in juni bekend gemaakt Nexperia, producent van onder meer diodes en transistors, aan de Chinese investeerders te willen verkopen voor een bedrag van 2,8 miljard dollar. Nexperia realiseerde vorig jaar een omzet van 1,2 miljard dollar en krijgt zijn nieuwe hoofdkantoor in Nijmegen. De divisie telt ongeveer 11.000 werknemers. Gehoopt wordt de verkoop tijdens het eerste kwartaal volgend jaar af te ronden.

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met bijna 25 procent naar 257 miljoen dollar. Het bedrijf zegt vooral succes geboekt te hebben met meisjesspeelgoed, waar een omzetstijging met 57 procent werd opgetekend. Daarbij wordt gewezen op de bijval voor de filmmerken Frozen en Trolls en de aanhoudende interesse voor de poppenmerken Baby Alive en Furby. De omzet van het jongensspeelgoed - met werken zoals Transformers en Stars Wars, nam met 2 procent toe.

Bank of America heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 5 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 4,6 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten stegen met 3 procent tot 21,6 miljard dollar. De bank zegt erin geslaagd te zijn de kosten met 3,3 procent te verlagen. Bryan Moynihan, chief executive van Bank of America, werkt al verscheidene jaren aan kostenbesparingen, al wordt opgemerkt dat nog een lang weg moet worden afgelegd om de kostenstructuur van andere sectorgenoten te benaderen. Daarnaast werden ook bij de obligatiehandel onverwacht sterke resultaten gemeld. Daar nam de omzet immers met bijna 40 procent toe tot 2,8 miljard euro.

Het Nederlandse chemiebedrijf Avantium heeft zijn plannen voor een beursgang op de lange baan geschoven. Investeerders zouden te terughoudend zijn. Dat hebben een aantal ingewijden tegenover het persbureau Reuters bevestigd. Het bedrijf had gehoopt met een beursgang een kapitaal van 100 miljoen euro te kunnen verzamelen. Die bijkomende financiële middelen zouden worden gebruikt voor de bouw van een nieuwe fabriek, in een joint-venture van het Duitse concern Basf, in Antwerpen. In de nieuwe fabriek zouden biologische kunststoffen moeten worden geproduceerd voor flessen en voedselverpakkingen. Avantium werd begin deze eeuw losgekoppeld van Shell.

Meer Nieuws

10:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-16

Communicatie-verantwoordelijken stellen digitale platformen als prioriteit

Voor communicatie-verantwoordelijken bij de ondernemingen zijn digitale platformen de volgende achttien maanden een prioriteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Weber Shandwick bij honderdvijftig communicatie-verantwoordelijken in Noord-Amerika, Europa, Asia-Pacific en Latijns-Amerika.

Lees Verder

https://www.warc.com/Content/News/Digital_is_top_priority_for_global_CCOs.content?ID=ff33501b-89a4-4af9-b7e2-c71c521fb8b0&q=

19:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mannenbladen maken seksistische grappen niet minder hatelijk

Mannenbladen lijken seksistische grappen minder hatelijk te maken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Surrey, de Clark University, de Middlesex University London en de Universiteit Gent. Vastgesteld dat deze grappen een ironisch karakter hebben, zoals de uitgevers van de magazines vaak beweren.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/uos-ssl101116.php

19:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwelijke chimpansees vechten niet voor status

Bij chimpansees bouwen mannen en vrouwen op een totaal andere manier hun sociale status op. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University. Terwijl mannelijke chimpansees voor een hogere plaats in de hiërarchie strijden, wachten hun vrouwelijke soortgenoten tot hun oudere concurrenten zijn gestorven.

Lees Verder

https://today.duke.edu/2016/10/ChimpanzeeDominance

19:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hotelgast weinig onder indruk van televisie-aanbod

Hotels hebben vaak een verkeerd inzicht in de prioriteiten van hun klanten. Dat is de conclusie van een onderzoek van ADB Global bij tweeduizend consumenten over het communicatie-aanbod in de hotelsector. Daarbij werd vastgesteld dat de hotels een overdreven impact toekennen aan het beschikbare televisie-aanbod.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/10/hotels-and-guests-differ-on-in-room-entertainment-offerings.html

19:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijde populatie miljardairs armer geworden

De wereldwijde populatie miljardairs beschikte vorig jaar over een vermogen van 5,1 biljoen dollar. Dat betekende een daling met 300 miljard dollar tegenover het jaar voordien. Dat is de conclusie van een onderzoek van de bank UBS en consulent PricewaterhouseCoopers (PwC). Het gemiddelde vermogen van een miljardair viel daarmee terug van 4 miljard dollar tot 3,7 miljard dollar.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/billionaire-wealth-has-declined-by-300b-says-ubs-and-pwc/

19:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwen belangrijkste pijler groeiende Indiase luxemarkt

De sterke groei van Indiase luxemarkt wordt voor een belangrijk gedeelte gedragen door vrouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de  Associated Chambers of Commerce and Industry of India (Assocham), gebaseerd op een interview met vijfhonderd vermogende Indiase vrouwen. Opgemerkt wordt dat India inmiddels meer dan twaalfhonderd vrouwelijke superrijken telt. Die groep zou over een gezamenlijk vermogen van ongeveer 100 miljard dollar beschikken. Er wordt aan toegevoegd dat deze vrouwen weliswaar relatief klein in aantal zijn, maar wel over een gigantische koopkracht beschikken.

“Vermogende vrouwen kunnen vooral in de grote Indiase steden worden gelocaliseerd,” merken de onderzoekers op. “Er zijn in de Indiase steden van eerste en tweede categorie voor de producenten van luxeproducten dan ook belangrijke opportuniteiten. Steeds meer Indiase vrouwen bouwen een professionele carrière uit, waardoor ze over groeiende bestedingsbudgetten kunnen beschikken en in het gezin steeds vaker de financiële beslissingen nemen. Bovendien kan worden vastgesteld dat deze vrouwen zich ook steeds meer bewust zijn van internationale merken en een grote online activiteit hebben uitgebouwd. Dat betekent een belangrijk marktpotentieel voor premium retailers.”

“Voor deze vrouwen is de perceptie van een hoger kwaliteitsniveau een bepalende pijler van de aankoop van luxeproducten,” wordt er opgemerkt. “Voor velen maakt de kostprijs geen belang.” De vijf grootste aankoopcategorieën voor de vermogende Indiase vrouw worden gevormd door juwelen, horloges, kleding en accessoires, cosmetica en elektronische producten. De onderzoekers merken nog op dat luxemerken in India moeten denken aan de uitbreiding van hun portfolio, die zich meer op vrouwelijke consumenten moet richten. Ook wordt aangegeven dat voor dit cliënteel speciale winkels moeten worden geopend. De waarde van de markt wordt geraamd op 9 miljard dollar.

Lees Verder

19:52 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luxemarkt |  Facebook |

Bevolking Ecuador toont het grootste inlevingsvermogen

Oost-Europa toont van de hele wereld het grootste gebrek aan inlevingsvermogen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Michigan State University, de University of Chicago en de Indiana University bij meer dan honderdduizend respondenten in de hele wereld. De onderzoekers merken op dat Ecuador op het gebied van empathie de hoogste score ter wereld laat optekenen, gevolgd door Saudi-Arabië, Peru, Denemarken en de Verenigde Arabische Emiraten. De top tien bestaat verder uit Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Taiwan, Costa Rica en Koeweit. Litouwen eindigt op de laatste plaats. In totaal rangschikken zeven Oost-Europese landen zich bij de regio’s met het minste inlevingsvermogen.

“Het onderzoek, dat peilde naar het medeleven met anderen en een inzicht in de standpunten van andere partijen, liet verrassende resultaten optekenen,” geeft onderzoeksleider William Chopik, professor psychologie aan de Michigan State University. “Een aantal landen met de hoogste scores op het gebied van inlevingsvermogen, onder meer in het Midden-Oosten, blijken immers een lange traditie van agressie en oorlogen mee te dragen. Dat fenomeen kan echter mogelijk verklaard worden dat in het onderzoek geen onderscheid wordt gemaakt tussen empathie voor landgenoten en inlevingsvermogen tegenover onderdanen van een ander land.”

Ook wordt erop gewezen dat de Verenigde Staten minder inlevingsvermogen tonen dan de onderzoekers hadden verwacht. “De Amerikaanse bevolking legt meer de focus op het individuele dan in het verleden,” merkt professor Chopik op. “Dat zou volgens eerder onderzoek onder meer te maken kunnen hebben met de toenemende populariteit van sociale media, een toename van geweld en agressie, veranderende familiale geplogenheden. Onder impact van die elementen zouden mogelijk hechte persoonlijke banden kunnen worden afgezwakt.” Er wordt ook op gewezen dat inlevingsvermogen gemakkelijk kan evolueren, afhankelijk van culturele ontwikkelingen.

Lees Verder

19:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: empathie |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Amerikaanse technologieconcerns Facebook en Google investeren samen met een aantal Aziatische partners in een onderzeese kabel tussen Los Angeles en Hong Kong. Het Pacific Light Cable Network van de twee bedrijven moet een afstand van 8.000 mijl overbruggen en zou een capaciteit bieden van 120 terabits per seconde. Dat is dubbel zoveel dan de capaciteit van een kabel tussen Oregon en Japan die door Google recent met een aantal telecom-partners in gebruik heeft genomen. De nieuwe kabel zou over twee jaar operationeel moeten zijn. Het Pacific Light Cable Network is al de zesde onderzeese kabel waarin Google heeft geïnvesteerd. Steeds meer technologiebedrijven investeren in de kabels.

De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft tienduizend toestellen verkocht. Het jubileumexemplaar was een toestel van het model A350-900 en werd tijdens een bijzondere viering overhandigd aan maatschappij Singapore Airlines. Tom Enders, topman van Airbus, wees er daarbij op dat Singapore Airlines één van de oudste en meest loyale klanten van de Europese vliegtuigbouwer is. Het toestel zal door de maatschappij worden ingezet tussen Singapore en San Francisco. Airbus startte de verkoop tweeënveertig jaar geleden met de levering van een toestel van het model A300 aan Air France. Inmiddels vliegen meer dan vierhonderd maatschappijen met toestellen van de Europese vliegtuigbouwer.

De Nederlandse scheepswerf Keppel Verolme moet bijna honderd vaste banen schrappen. De scheepswerf merkt op te weinig opdrachten te hebben om het huidige personeelsbestand te kunnen handhaven. Bij Keppel Verolme werken op dit ogenblik nog driehonderdvijftig mensen, maar het werkvolume is afhankelijk van de activiteit in de oliesector. Door de lage olieprijs worden de activiteiten van de offshore booreilanden echter beperkt, zodat Keppel Verolme ook weinig opdrachten ontvangt. De Nederlandse vakbonden waarschuwen dat de vaste kern van het bedrijf door de reorganisatie steeds kleiner wordt. Daardoor wordt immers ook de vereiste vakkennis voor toekomstige opdrachten aangetast.

Groot-Brittannië zal trader Navinder Singh Sarao (37) aan de Verenigde Staten uitleveren. Dat heeft het hof van beroep in Londen beslist. Sarao had zes jaar geleden vanuit zijn ouderlijke woning in de buurt van Londen een reeks valse online orders verstuurd, waardoor de beurs in New York tijdelijk een zware daling liet optekenen. Het verlies liep tijdelijk op tot bijna 1 biljoen dollar. De trader maakte bijna 36 miljoen euro winst. Sarao wordt daarvoor in de Verenigde Staten vervolgd wegens onder meer fraude en marktmanipulatie. In totaal riskeert de betichte ruim 380 jaar cel. Sarao verzette zich tegen de uitlevering, maar in maart al werd die vraag door een Britse rechtbank verworpen. Dat vonnis is nu ook in beroep bevestigd.

De Nederlandse detailhandelketen Hema wil over tien jaar het grootste deel van de omzet uit het buitenland halen. Dat heeft Tjeerd Jegen, topman van Hema, gezegd. Internationale expansie is volgens Jegen het antwoord op de problemen in de detailhandel. Hema heeft op dit ogenblik in totaal ruim zevenhonderd filialen. In Nederland worden echter zeshonderd filialen geteld. Wanneer men in één land blijft, zal men volgens Jegen uiteindelijk niet meer kunnen optornen tegenover de concurrentie. Sinds enkele jaren is Hema ook actief in onder andere België, Spanje, Luxemburg, Engeland en Frankrijk. Een internationale aanwezigheid is volgens Jegen noodzakelijk om voldoende schaalgrootte te kunnen creëren.

Vorig jaar hebben de trams van de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB) in totaal 14,7 miljoen kilometer afgelegd. Dat was een stijging met 8 procent tegenover het jaar voordien. Die toename is naar eigen zeggen logisch, aangezien steeds meer reizigers van het openbaar vervoer gebruik maken. Tegelijkertijd wordt opgemerkt dat het voorbije ook minder aanrijdingen met voetgangers en fietsers dienden te worden gemeld. In totaal werden vorig jaar 46 aanrijdingen met voetgangers en vijftien met fietsers geregistreerd. Dat was telkens één aanrijding minder dan het jaar voordien. Ook werden geen dodelijke slachtoffers geteld, tegenover telkens één dode bij fietsers en voetgangers het jaar voordien.

Bij het farmabedrijf Bone Therapeutics uit Gosselies heeft Enrico Bastianelli zijn functie als chief executive neergelegd. Bastianelli gaf aan om persoonlijke redenen te vertrekken. Hij leidde Bone Therapeutics sinds het bedrijf zich tien jaar geleden van de Université Libre de Bruxelles (ULB) afscheidde. Bastianelli wordt bij het farmabedrijf tijdelijk opgevolgd door operationeel directeur Thomas Lienard. Tot een definitieve opvolger voor de chief executive is gevonden, zal Bastianelli wel als adviseur aan het bedrijf verbonden blijven. Bone Therapeutics heeft tot nu toe met Preob en Allob twee producten ontwikkeld. Beide producten worden op dit ogenblik onderworpen aan klinische studies.

De New Development Bank (NDB), de ontwikkelingsbank van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, schroeft het beschikbare kapitaal voor leningen voor volgend jaar op tot 2,5 miljard dollar. Dat hebben woordvoerders van de instelling tegenover het persbureau Reuters bevestigd. De New Development Bank investeerde tot dusverre in een aantal duurzame projecten en in infrastructuur in de aangesloten landen. De instelling werd vorig jaar gelanceerd met een startkapitaal van 100 miljard dollar. Ondanks een vertraging in hun economische groei leveren de deelnemende landen volgens het hoofd van de instelling nog altijd een belangrijke bijdrage aan de wereldwijde welvaart.

In Dubai is gestart met de bouw van de toren van Dubai Creek Harbor. Het complex, een initiatief van projectontwikkelaar Emaar, moet de hoogste toren van de wereld worden. Op dit ogenblik wordt die titel gedragen door de Burj Khalifa, die in dezelfde buurt is gesitueerd en een hoogte van 828 meter bereikt. De precieze hoogte van Dubai Creek Harbor is echter nog niet bekend. De kostprijs van de bouw wordt geraamd op een bedrag van ongeveer 1 miljard dollar. De toren werd ontworpen door de Spaans-Zwitserse architect Santiago Calatrava Valls. Het complex moet tegen het einde van dit decennium, wanneer in Dubai de Wereldtentoonstelling wordt georganiseerd, in gebruik genomen kunnen worden.

Het sociale netwerkbedrijf Pinterest heeft 150 miljoen maandelijkse gebruikers. In september vorig jaar was de grens van 100 miljoen gebruikers per maand bereikt. Dat heeft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Pinterest ging zes jaar geleden gestart. In de Verenigde Staten telt het sociale netwerk inmiddels 70 miljoen gebruikers. Daarmee is Pinterest in eigen land groter dan Twitter, dat 66 miljoen Amerikaanse gebruikers telt. Wereldwijd behoudt Twitter met 313 maandelijkse gebruikers nog altijd een belangrijke voorsprong tegenover Pinterest. Om zijn diensten verder uit te breiden nam Pinterest eerder dit jaar onder meer de bedrijven Instapaper en Fleksy over.

Een geldboete zal voor Deutsche Bank wellicht niet volstaan om zijn problemen in de Verenigde Staten op de lossen. De bank moet wellicht ook zijn Amerikaanse activiteiten gevoelig terugschroeven om te ontkomen aan strafvervolging wegens de verkoop van dubieuze financiële producten in de periode voor de kredietcrisis acht jaar geleden. Dat hebben een aantal betrokkenen bij de onderhandelingen tussen Deutsche Bank en het Amerikaanse ministerie van justitie tegenover de Duitse krant Die Welt gemeld. Deutsche Bank zou vooral zijn Amerikaanse investeringsdivisie gevoelig moeten afbouwen. Deutsche Bank probeert voorlopig tevergeefs de boete van de Amerikaanse autoriteiten te laten beperken.

Israël overweegt een gasleiding te bouwen naar Turkije, dat een gedeelte van de voorraden ook verder naar West-Europa zou kunnen doorsturen. Dat heeft Yuval Steinitz, minister van energie van Israël, gezegd na een ontmoeting met zijn Turkse collega Berat Albayrak. Tot nu toe heeft Israël een gasreserve van 900 miljard kubieke meter, maar verwacht wordt dat exploraties nog eens 2.200 miljard kubieke meter zullen aantonen. Die voorraad is veel groter dan Israël verbruikt. De volgende maanden zouden concrete gesprekken over een eventuele energie-samenwerking tussen beide landen worden gevoerd. De samenwerking is een verdere stap naar een normalisatie van de betrekkingen tussen beide landen.

Het bedrijf TI Fluid Systems, producent van onderdelen voor de autobouw, ziet af van een introductie op de beurs in Londen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gemeld. Eerder was gemeld dat TI Fluid Systems met een beursgang een bedrag van 540 miljoen pond wou ophalen, maar de onzekere marktomstandigheden hebben het bedrijf naar eigen zeggen doen beslissen om die plannen op te schorten. TI Fluid Systems werd in juni vorig jaar door Bain Capital voor een bedrag van 2,5 miljard dollar overgenomen van Oaktree Capital en Duquesne Capital Management. Een beursgang van TI Fluid Systems blijft ook in de toekomst mogelijk, maar waarnemers merken op de operatie voor Bain Capital geen noodzaak is.

Het Japanse bedrijf Fujifilm Corporation, producent van digitale camera’s en medische beeldsystemen, heeft een belang genomen in het concern China Resources Pharmaceutical Group. Met de transactie is een bedrag van 106 miljoen dollar gemoeid. Fujifilm zou daarmee een belang van 1 procent verwerven in het Chinese bedrijf. De operatie vormt een onderdeel van de plannen van het Chinese farmabedrijf om een introductie op de beurs van Hongkong te realiseren. Fujifilm hoopt door de investering zijn activiteiten op het gebied van gezondheidszorg in China te kunnen opvoeren. Het Japanse bedrijf was eerder al in China actief met systemen voor medische diagnose, endoscopie en medische informatica.

De Mexicaanse regering is van plan drugsbaron Joaquín El Chapo Guzman begin volgend jaar uit te leveren aan de Verenigde Staten. Volgens Renato Sales, nationaal veiligheidscommissaris van Mexico, zal Guzman, de voormalige baas van het Sinaloa-drugskartel, in januari of februari aan de Amerikaanse autoriteiten worden overgedragen. De Verenigde Staten beschuldigen Guzmán van moord, drugshandel, georganiseerde misdaad en het witwassen van geld. Op dit ogenblik zit de drugsbaron in een zwaar beveiligde gevangenis in Ciudad Juárez. Guzmán is echter al twee keer uit een zwaarbeveiligde gevangenis ontsnapt. In januari van dit jaar werd hij na een grote klopjacht weer opgepakt.

Meer Nieuws

18:28 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |