29-10-16

Slachtoffers inbraken vaak gedwongen te verhuizen

Woninginbraken kunnen op de slachtoffers een grote impact hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Portsmouth en verzekeraar Churchill Home Insurance bij tweeduizend slachtoffers van woninginbraken in Groot-Brittannië. De onderzoekers zeggen te hebben vastgesteld dat 25 procent van de slachtoffers achteraf met slaapstoornissen wordt geconfronteerd, terwijl 8 procent fysieke gezondheidsproblemen dient te melden. Daarnaast bleken de slachtoffers ook vaak een psychisch trauma te hebben opgelopen. Uiteindelijk zegt ruim 10 procent zich gedwongen te voelen te verhuizen.

Bijna 50 procent van de slachtoffers gaf aan dat de ongevraagde aanwezigheid van een onbekende persoon in hun woning het ergste aspect van de inbraak was gebleken. Op de tweede plaats stond de psychologische schok die door het misdrijf werd veroorzaakt (32 procent), gevolgd door een gevoel geweld te zijn aangedaan (30 procent) en een perceptie van kwetsbaarheid (24 procent). Gemiddeld hebben slachtoffers drie dagen nodig om zich na de inbraak opnieuw enigszins te herstellen. Bij 21 procent nam dat profs echter een maand in beslag en bij 8 procent was er sprake van een half jaar. Echter moest ook worden vastgesteld dat voor 11 procent de situatie nooit opnieuw normaal is geworden.

“Een inbraak heeft op de slachtoffers vaak een vernietigend effect," benadrukt onderzoeksleider Claire Nee, professor forensische psychologie aan de University of Portsmouth. "Bij sommigen is er zelfs sprake van een levenslange emotionele impact. De woning wordt immers beschouwd als een veilig toevluchtsoord. Wanneer men moet beseffen dat iemand met kwade bedoelingen in die veilige omgeving is doorgedrongen en persoonlijke eigendommen heeft betast, is het niet uitgesloten dat men zich geweld aangedaan weet en een gevoel van kwetsbaarheid ervaart. Om de negatieve impact van een inbraak te beperken is het noodzakelijk aan het slachtoffer duidelijk te maken dat hij geen doelwit van de daders was."

"De inbreker wil immers goederen stelen en wil zo snel mogelijk een woning binnendringen en weer verlaten met een aanvaardbare buit," benadrukt professor Nee. "De inbreker zal er alles aan doen om een confrontatie met de bewoners te vermijden." Uit interviews met ervaren inbrekers is volgens Claire Nee gebleken dat 86 procent van de indringers zou proberen te vluchten indien een confrontatie met een bewoner dreigde. Bovendien getuigde 75 procent van de inbrekers daadwerkelijk op de vlucht te zijn gegaan om ze door de aanwezigheid of de thuiskomst van een bewoner in hun werk werden gestoord.

De onderzoekers merken op dat lek jaar in Groot-Brittannië meer dan 10 miljoen mensen het slachtoffer worden van een inbraak. Binnen die groep zou uiteindelijk 1,3 miljoen slachtoffers uiteindelijk gedwongen voelen te verhuizen.

Lees Verder

13:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: inbraak |  Facebook |

Autobouwer Borgward keert terug naar Duitse thuismarkt

De doorbraak van de elektrische auto lijkt ook de wedergeboorte van de Duitse autobouwer Borgward te zullen worden. Het bedrijf wil in Bremen een nieuwe fabriek bouwen voor de assemblage van elektrische wagens, waarvan de componenten uit China zullen worden overgebracht. Borgward wil in de fabriek de productie van het elektrische suv-model BX7 opzetten. De productie zou over twee jaar moeten kunnen worden opgestart. De site in Bremen wordt de eerste nieuwe autofabriek die in Duitsland wordt gebouwd sinds BMW en Porsche meer dan tien jaar geleden activiteiten startten in het voormalige Oost-Duitse Leipzig.

Industrieel Carl Borgward startte in de jaren twintig van de voorbije eeuw ook in Bremen zijn originele autoproductie. De fabriek van Borgward zou op zijn hoogtepunt meer dan twintigduizend werknemers tellen. Het grootste succes van de constructeur was de Borgward Isabella, waarvan tijdens de jaren vijftig meer dan 200.000 exemplaren werden geproduceerd. In het begin van de jaren zestig ging de autobouwer echter failliet. De fabriek in Bremen werd overgenomen door Daimler-Benz, dat er vorig jaar nog bijna 325.000 wagens produceerde. Rond Borgward bleef het daarna verscheidene jaren stil. Vorig jaar bracht Christian Borgward - kleinzoon van de oprichter - het merk echter opnieuw tot leven.

Er zijn volgens Ulrich Walker, chief executive van Borgward, verschillende redenen waarom de autoconstructeur naar Bremen is teruggekeerd. Daarbij wijst hij in de eerste plaats op de maritieme toegang van Bremerhaven, maar ook op de beschikbaarheid van hoger opgeleide arbeidskrachten en de aanwezigheid van kwalitatief hoogstaande leveranciers van onderdelen. Bovendien biedt de vestigingsplaats aan Borgward te mogelijkheid terug te vallen op het Duitse kwaliteitslabel. In eerste instantie wordt gemikt op een productie van ongeveer tienduizend exemplaren per jaar.

Borgward is eigendom van de Chinese autobouwer Beiqi Foton, onderdeel van Beijing Automotive Industry Company (BAIC). De productie van de BX7 werd eerder dit jaar in Peking opgestart.

Lees Verder

13:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: borgward |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De plannen voor het themapark Universal Studios Dubailand zijn definitief opgeborgen. Dat hebben Dubai Holding en Universal Studios Theme Parks & Resorts, de initiatiefnemers achter het project, bevestigd. De bouw van het themapark ging acht jaar geleden van start, maar diende door de impact van de financiële crisis al snel worden opgeschort. Sindsdien diende de realisatie herhaaldelijk worden uitgesteld. De twee partners zeggen de gesprekken over de bouw van het themapark te hebben stopgezet. Oorspronkelijk was voorzien dat Universal Studios Dubailand begin dit decennium de deuren zou hebben geopend. Universal zegt nog altijd open te staan voor andere opportuniteiten in de regio.

Telecomoperator Proximus heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,49 miljard euro. Dat betekende een daling met 1,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval is vooral te wijten aan Belgacom International Carrier Services (Bics), waar de inkomsten een inkrimping met 9,1 procent laten optekenen tot 382 miljoen euro. De winst kon daarentegen met 4,7 procent tot 474 miljoen euro worden opgevoerd. Daarbij wordt gewag gemaakt van lagere bedrijfskosten en sterkere winstmarges bij de internationale activiteiten. De Belgische omzet van Proximus steeg met 1,5 procent tot 1,1 miljard euro. Proximus heeft de verwachtingen voor het hele jaar verhoogd.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) zal de volgende jaren meer treinen inzetten. Dat staat in het ontwerp van vervoersplan dat door de bestuursraad van het spoorbedrijf is besproken en dat eind volgend jaar zou moeten ingaan. Gepland is om de geplande voorstadsnetten rond Brussel, Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi met extra diensten te versterken. Onder meer zou tijdens de spitsuren een groter aanbod worden gepland. Daarnaast zal ook de frequentie van het treinverkeer op zaterdag worden opgedreven. Daarmee wil het spoorbedrijf inspelen op reizigers die in de steden willen gaan shoppen. Verder wordt gewerkt aan betere aansluitingen en kortere reistijden.

PSA Bank, onderdeel van autobouwer PSA Peugeot-Citroën, zet zijn activiteiten in België stop. De spaarrekeningen worden overgeheveld naar Keytrade Bank. De Franse bank startte twee jaar geleden zijn activiteiten op de Belgische markt met de online spaarrekeningen Distingo. Er wordt nu echter opgemerkt dat de klanten bijkomende diensten vroegen die PSA Bank niet kon geven. PSA Bank zou een portefeuille met ongeveer tienduizend klanten hebben uitgebouwd. Waarnemers noemen de beslissing van PSA Bank alvast een meevaller voor de plannen Keytrade Bank, die zijn klantenbestand gevoelig wil uitbreiden. Keytrade heeft op dit ogenblik 200.000 gebruikers, maar wil uiteindelijk 500.000 klanten.

Brouwer AB InBev heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 11,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 2,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het totale verkoopsvolume kende weliswaar een terugval met 0,9 procent, maar die daling kon ruimschoots worden gecompenseerd door prijsverhogingen. De operationele winst kende, onder meer door de economische crisis in Brazilië, een inkrimping met 2 procent tot 4 miljard dollar. De nettowinst daalde met bijna 60 procent tot 557 miljoen euro, onder meer te wijten aan de uitgaven die AB InBev diende te maken voor de overname van de Brits-Zuidafrikaanse brouwer SABMiller.

Het beeldvormingsbedrijf Agfa Gevaert is het mikpunt geweest van handel met voorkennis. Dat heeft het financiële platform Amsterdamtrader.com gezegd. De handel zou te maken hebben met de plannen van het Duitse bedrijf CompuGroup Medical om een bod op Agfa Gevaert te doen. Amsterdamtrader.com merkt op dat de handel in opties van Agfa Gevaert normaal rustig verloopt en slechts een beperkte dagelijkse handel laat optekenen. Gedurende de twee dagen voor de publicatie van het nieuws over een mogelijk bod van CompuGroup was er volgens het financiële platform echter een opmerkelijke activiteit geregistreerd, waarbij één koper 1.850 opties zou hebben gekocht.

De Franse oliemaatschappij Total heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 37,4 miljard dollar. Dat betekende een daling met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 2,8 miljard dollar naar 2,1 miljard dollar. De productie steeg met 4,3 producent tot gemiddeld 2,4 miljoen vaten per dag. Patrick Pouyanné, chief executive van Total, stelde dat het bedrijf prat kon gaan op solide resultaten, temeer daar de marges in de Europese raffinage een daling met 27 procent lieten optekenen. Verder werd gemeld dat het kostenbesparingsprogramma van 4 miljard dollar bij Total volgens schema verloopt.

Scheepvaartgroep Exmar heeft tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar een omzet gerealiseerd van 78,5 miljoen dollar, tegenover 85 miljoen dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De terugval moet worden toegeschreven aan de lage tarieven voor gastransport. Door een negatief resultaat van 2,3 miljoen dollar bij de offshore-activiteiten, boekte de Antwerpse scheepsvaartgroep uiteindelijk een operationeel verlies van 0,4 miljoen dollar. Anderzijds werd een bedrijfswinst van 4,9 miljoen dollar opgetekend, tegenover een verlies van 9 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 31,5 miljoen dollar naar 29,2 miljoen dollar.

De Europese Commissie is een diepgravend onderzoek gestart naar de overname van de Zwitserse groep Syngenta, producent van landbouwbestrijdingsmiddelen, door het Chinese staatsconcern ChemChina. De Europese Commissie zegt zich vragen te stellen over een sterke overlapping tussen beide bedrijven op het gebied van herbiciden en insecticiden. ChemChina is eigenaar van Adama, de grootste aanbieder van landbouwbestrijdingsmiddelen in Europa. De samensmelting met Syngenta zou daarom voor concurrentieproblemen kunnen zorgen. ChemChina wil een bedrag van 43 miljard dollar betalen voor het Zwitserse bedrijf. Het rapport van de Europese Commissie moet uiterlijk in maart klaar zijn.

Het Amerikaanse petroleumconcern ExxonMobil heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 58,7 miljard dollar. Dat betekende een daling met bijna 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 40 procent tot 2,7 miljard dollar. Daarmee diende ExxonMobil voor het achtste kwartaal op rij een winstdaling melden. De sector heeft zich nog altijd niet hersteld van de zware prijsdalingen die de voorbije twee jaar op de internationale oliemarkten werden opgetekend. ExxonMobil investeerde tijdens het derde kwartaal van dit jaar 4,2 miljard dollar in exploratie-projecten. Dat betekende een daling met 45 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De verkoop van de telecomgroep SFR België, het voormalige Numericable, lijkt geblokkeerd. De Franse groep Altice, eigenaar van SFR België, lijkt met de kandidaat-overnemers geen vergelijk over de verkoopprijs te kunnen vinden. De telecomgroepen Telenet en Orange en investeerder Apax hadden interesse in SFR België getoond. Een vraagprijs werd niet bekend gemaakt, maar volgens bepaalde bronnen werd gewag gemaakt van een bedrag van 500 miljoen euro. Apax zou inmiddels hebben afgehaakt, terwijl Orange te weinig zou bieden voor de activiteiten. John Porter, chief executive van Telenet, heeft nu ook gezegd geen interesse meer voor SFR België te hebben.

Het Chinese staatsoliebedrijf PetroChina heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst van 1,2 miljard yuan of 162 miljoen euro geboekt. Dat betekende een daling met meer dan 75 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met bijna 4 procent tot 55,6 miljard euro. Opgemerkt wordt dat de resultaten van het bedrijf onder druk werden gezet door een aanhoudend lage olieprijs. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werd daardoor zelfs verlies gemaakt. Door de aanhoudende druk op de winstmarges heeft PetroChina - net zoals andere Chinese oliebedrijven - de productie teruggeschroefd. Daardoor is China meer afhankelijk geworden van import.

De Franse bank BNP Paribas heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 10,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 3,3 procent naar ruim 1,88 miljard euro. Wanneer geen rekening wordt gehouden met eenmalige lasten, zou de bank een winstgroei met 15 procent tot ruim 2,19 miljard euro hebben kunnen melden. De resultaten zijn onder meer te danken aan betere prestaties in Italië, terwijl tevens gewag gemaakt wordt van een goed risicobeheer. BNP Paribas meldde verder een kernkapitaalratio van 11,4 procent te hebben, tegenover 11,1 procent op het einde van het tweede kwartaal.

Het Finse mediabedrijf Sanoma, actief in vijf Europese landen, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 438 miljoen euro. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het Finse bedrijf boekte een nettowinst van 51 miljoen euro, tegenover een verlies van 3 miljoen euro tijdens het derde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf zegt daarbij geprofiteerd te hebben van de bezuiningen die konden worden doorgevoerd. Alle divisies zouden aan het positieve resultaat hebben bijgedragen. In België en Nederland werd een omzetgroei met 1,1 procent tot 71,4 miljoen euro opgetekend. Het bedrijf is daarnaast ook nog actief in Finland, Zweden en Polen.

De Zwitserse bank UBS heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst van 877 miljoen Zwitserse frank of 809 miljoen euro geboekt. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 2 procent tot 7 miljard Zwitserse frank. De bank merkt op door kostenbesparingen de lagere inkomsten uit het vermogensbeheer en de zakelijke activiteiten te hebben kunnen compenseren. Er wordt aan toegevoegd dat de bankklanten door de macro-economische onzekerheden en geopolitieke spanningen risico’s nog altijd zoveel mogelijk vermijden. Daarnaast wordt ook gewezen op de impact van de lage rente en oplopende toezichtskosten.

Meer Nieuws

10:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-10-16

Midden-Oosten blijft voor genderkloof grootste probleemregio

Op het gebied van genderhervormingen boekt het Midden-Oosten nog altijd de slechtste resultaten, ondanks een aantal positieve inspanningen die in landen zoals de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn gedaan om een beter evenwicht te creëren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het World Economic Forum naar de gendergelijkheid in 144 landen. Vastgesteld werd dat in het Midden-Oosten en Noord-Afrika slechts 60 procent van de genderkloof is gedicht. In de Golfregio werd de beste score gehaald door Qatar, dat op een 119de plaats eindigde. De Verenigde Arabische Emiraten staan op een 124ste plaats.

“In de Verenigde Arabische Emiraten werd een raad voor genderevenwicht opgericht en werden plannen bekend gemaakt om het moederschapsverlof uit te breiden, zodat vrouwen op een ondersteunende werkomgeving zouden kunnen rekenen,” wordt er opgemerkt. “Toch moet, net zoals in Zuid-Azië, worden vastgesteld dat de aanpak van de economische ongelijkheid te weinig vooruitgang heeft geboekt. Aan het huidige tempo zal een evenwicht pas over 356 jaar kunnen worden bereikt.” Wel wordt opgemerkt dat het Midden-Oosten de voorbije tien jaar de sterkste vooruitgang op het gebied van economische participatie heeft laten optekenen.

Onder meer worden belangrijke meldingen gevormd in Jemen en Saudi-Arabië, die op een respectievelijke 144ste en 141ste plaats staan. Datzelfde geldt volgens het rapport ook voor Bahrein, dat een 131ste plaats bekleedt. De grootste gendergelijkheid van de wereld werd opgetekend in IJsland, gevolgd door Finland, Noorwegen, Zweden en Ierland. De top tien bestaat verder de Filipijnen, Slovenië, Nieuw-Zeeland en Nicaragua. Uit het onderzoek blijkt verder dat de educatieve kloof inmiddels voor 95 procent is overbrugd. Dat betekende een vooruitgang met 1 procentpunt tegenover vorig jaar. Alleen op het gebied van gezondheid wordt met een score van 96 procent een beter resultaat opgetekend.

Lees Verder

17:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: genderkloof |  Facebook |

Immigranten kunnen belangrijke impact hebben op handel

Immigranten kunnen een belangrijke impact hebben op de handel. Bedrijven zijn immers geneigd meer handel te drijven met landen waarvan grotere groepen onderdanen rond de hoofdkwartieren van de ondernemingen leven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-immigrants.html#jCp

17:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Merkenreclame kan één derde aankopen beïnvloeden

Bij ruim één op drie consumenten heeft de merkenreclame een invloed op de aankopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de CMO Council en Bazaarvoice bij eenentwintighonderd Noord-Amerikaanse consumenten. Mond-aan-mond reclame heeft echter nog steeds de belangrijkste impact op de aankoopbeslissing.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/traditional/1-in-3-consumers-say-brand-advertising-influences-their-purchases-72014/?mc_cid=b266236251&mc_eid=246bdbd040

17:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Internet is vooral een mobiel medium geworden

Volgend jaar zullen mobiele platformen 75 procent van het wereldwijde internet-gebruik voor hun rekening nemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het mediabureau Zenith in zestig landen. Er wordt daarbij opgemerkt dat het mobiele internet de voorbije vier jaar een bijzonder sterke groei heeft gekend. Vier jaar geleden vertegenwoordigden mobiele platformen amper 40 procent van de wereldwijde online activiteit. Dit jaar is dat aandeel echter al opgelopen tot 68 procent. Over twee jaar zullen mobiele activiteiten volgens Zenith al 79 procent van de trafieken op het wereldwijde internet vertegenwoordigen.

Opgemerkt wordt dat Spanje het wereldwijde speerpunt van het mobiele internet is. Daar zal het aandeel van de mobiele platformen dit jaar immers al een aandeel van 85 procent bereiken, gevolgd door Hongkong (79 procent), China (76 procent), de Verenigde Staten (74 procent) en India en Italië (73 procent). “Uiteraard wordt de groei van het mobiele internet gedragen door de toenemende smartphone-penetratie, maar het is opmerkelijk hoe snel de wereld deze apparaten heeft geadopteerd,” stippen de onderzoekers aan. “Vier jaar geleden hadden slechts 23 procent van de consumenten in de betrokken markten een smartphone, maar dat cijfer is inmiddels opgelopen tot 56 procent en zal over twee jaar verder stijgen tot 63 procent.

“Tablets, die meer als een luxeproduct worden beschouwd, kennen een veel lagere penetratie,” stippen de onderzoekers aan. “Op dit ogenblik heeft 15 procent van de consumenten in de onderzochte landen een tablet. Dat aandeel zal over twee jaar verder stijgen tot 17 procent.” Jonathan Barnard, analist bij Zenith, merkt op mobiele apparaten op dit ogenblik al het belangrijkste kanaal zijn om toegang te vinden tot het internet, maar zegt dat de platformen volgend jaar ook het belangrijkste instrument voor online reclame zullen zijn geworden.”

Lees Verder

17:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet |  Facebook |