28-10-16

Publiek heeft positieve perceptie over fintech

Een meerderheid van de consumenten heeft een positieve perceptie over fintech. Dat is de conclusie van een onderzoek van investeerder Blumberg Capital bij ruim tweeduizend Amerikaanse consumenten. Ongeveer driekwart van de consumenten zegt ervan overtuigd te zijn dat fintech de consument toelaat een grotere controle over zijn financiën uit te oefenen, waardoor financiële diensten worden gedemocratiseerd.

Lees Verder

http://www.atmmarketplace.com/news/survey-consumers-say-banks-are-behind-the-fintech-curve/

17:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gebrek aan comfort belangrijke hinderpaal mobiele aankopen

De consument voelt zich met online aankopen toch nog altijd comfortabeler op desktops of laptops dan op smartphones of tablets. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Mapp bij nagenoeg achttienhonderd consumenten. Ook problemen met de navigatie vormen volgens de onderzoekers een belemmering van mobiele aankopen.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/what-factors-are-preventing-consumers-from-making-purchases-on-mobile-devices-72029/?mc_cid=b266236251&mc_eid=246bdbd040

17:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beste kustlijn van de hele wereld terug te vinden in Dubai

Het emiraat Dubai heeft de beste kustlijn van de hele wereld. Dat is de conclusie van een rapport in opdracht van de cruiserederij Royal Caribbean, waarbij aandacht werd besteed aan onder meer de helderheid van de horizon, de kleur van het zeewater, de zandkwaliteit, zuiverheid, boeiende elementen, luchtzuiverheid en de weersomstandigheden. Dubai laat in de eindrangschikking de Britse badstad Blackpool en de Golf van Mexico achter zich. De top tien bestaat verder uit Cape Cod (Verenigde Staten), Inchydoney (Ierland), Twelve Apostles (Australië), Kaapstad (Zuid-Afrika), Cavelossim (India), Krabi (Thailand) en Whitehaven Beach (Australië).

Psycholoog David Holmes stelde een algoritme samen om de totale kwaliteit te kunnen berekenen van de stranden op tweehonderdvijftig locaties die door Royal Caribbean worden aangeboden. Dubai haalde in de categorie weersomstandigheden het maximum van de punten. Bij Blackpool werd vooral gewezen op de aanwezigheid van een kustlijn van 11,2 kilometer met zilveren stranden en de toegang tot een bijzondere attractie zoals de Blackpool Tower. Maar door zijn typische Engelse weer was het voor Blackpool onmogelijk Dubai naar de kroon te stoten. David Holmes benadrukt dat elk land over schitterende kustgebieden beschikt, maar zegt dat op bepaalde locaties unieke karakteristieken kunnen worden ervaren.

Woordvoerders van Royal Caribbean merken daarbij op dat veel reizigers hun cruises boeken op basis van de kustlijnen die ze zullen kunnen bezoeken. Het onderzoek moet de klant volgens de rederij dan ook helpen bij de keuze van zijn favoriete bestemmingen. Daarbij wordt erop gewezen dat elke kustlijn zijn eigen karakteristieken heeft. Er wordt aan toegevoegd dat de individuele voorkeuren op veel subjectieve elementen zijn gebaseerd, maar er wordt aan toegevoegd dat in het algemeen een grote voorkeur kan worden opgemerkt voor stranden met een dikke bodem wit fijn zand dat zacht aanvoelt.

Lees Verder

17:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Belgische biscuitier Delacre wordt overgenomen door de Italiaanse groep Ferrero, producent van merken zoals Nutella en Kinder Surprise. Dat blijkt uit een mededeling bij de Franse mededingingsautoriteiten. In juni al waren berichten over een interesse van Ferrero in Delacre gemeld. De origine van Delacre gaat terug tot het laatste kwart van de negentiende eeuw. Op het einde van de voorbije eeuw werd Delacre overgenomen door de Britse groep United Biscuits, die op zijn beurt twee jaar geleden werd opgekocht door het Turkse concern Yildiz Holding. Delacre heeft vestigingen in Lambermont in België en Nieppe in Frankrijk. Ferrero heeft een administratieve zetel in Brussel en een fabriek in Aarlen.

In Ciney is de eerste Huawei Authorized Information and Network Academy (Haina) van België geopend. Het centrum werd gerealiseerd in samenwerking met Technobel, een competentiecentrum dat werd opgericht door Proximus en de Forem, de Waalse dienst voor arbeidsbemiddeling. De Huawei Academy is een partnership zonder een winstoogmerk en geeft aan vormingscentra, universiteiten en hogescholen de mogelijkheid om opleidingen aan te bieden die door Huawei worden erkend en die de studenten moeten helpen een carrière in de informaticasector uit te bouwen. Huawei zegt dat dergelijke opleidingen noodzakelijk zijn om aan de vraag naar hooggekwalificeerde informatici te kunnen blijven beantwoorden.

De online telefoondienst Skype, dochter van de groep Microsoft, is door de rechtbank van Mechelen veroordeeld tot een geldboete van 30.000 euro. De rechter wees erop dat het bedrijf niet in staat bleek in het kader van een politieonderzoek opgevraagde informatie over gesprekken vrij te geven. Skype stelde technisch niet in staat te zijn de vraag van de autoriteiten te beantwoorden en benadrukte ook niet door de Belgische wet gebonden te zijn, aangezien zijn Europees hoofdkantoor in Luxemburg is gevestigd. Die stelling werd echter door de rechter afgewezen. Er wordt aan toegevoegd dat Skype duidelijk geen bereidheid toonde om met het gerechtelijk onderzoek mee te werken. Skype overweegt verdere stappen.

De Nederlandse chipproducent NXP Semiconductor wordt door zijn Amerikaanse sectorgenoot Qualcomm overgenomen voor een bedrag van 47 miljard dollar. Dat hebben de twee bedrijven bekend gemaakt. De inlijving van NXP Semiconductor, de vroegere chipdivisie van het Nederlandse concern Philips, is de grootste overname uit de geschiedenis van Qualcomm. De transactie is ook de grootste overname uit de geschiedenis van de internationale chipsector. Steve Mollenkopf, chief executive van Qualcomm, zegt te hopen dat de overname het Amerikaanse concern, gevestigd in San Diego, kan toelaten om de intrede op nieuwe markten, waaronder ook de autosector, te versnellen.

Het sociale netwerkbedrijf Twitter stopt de activiteiten van dochteronderneming Vine, uitbater van een platform voor korte videoclips. Een reden voor de ingreep wordt niet gegeven, maar Twitter benadrukt wel dat de website online zal blijven, zodat de video’s nog gespeld en gedownload kunnen worden. Vine werd vier jaar geleden opgericht door Dom Hofmann en Rus Yusupov, maar werd snel door Twitter overgenomen. Het videoplatform werd drie jaar geleden gelanceerd. Vine bood de mogelijk om videoclips van maximaal zes seconden te maken en in een loop te vertonen. Twitter hoopte het kanaal te kunnen gebruiken als een alternatieve bron van inkomsten. Vine bleek als zelfstandig platform echter onvoldoende rendabel.

Het Duitse concern CompuGroup Medical bekijkt de mogelijkheden om een bod te doen op het beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert uit Mortsel. Dat heeft Agfa-Gevaert bevestigd. CompuGroup Medical is gespecialiseerd in medische beeldvorming en zou dan ook vooral zijn geïnteresseerd in Agfa HealthCare. Toch zou het Duitse concern interesse hebben om alle activiteiten van Agfa-Gevaert, die onder meer ook een grafische divisie heeft, over te nemen. Agfa-Gevaert heeft in een reactie gezegd de belangstelling van CompuGroup zorgvuldig te zullen evalueren, rekening houdend met het belang van de aandeelhouders en andere stakeholders. Er wordt aan toegevoegd dat een overnamebod niet is gegarandeerd.

Het Finse technologiebedrijf Nokia, fabrikant van netwerkapparatuur, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,95 miljard euro. Dat betekende een daling met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 11 procent naar 264 miljoen dollar. De terugval moet volgens Nokia worden toegeschreven aan tegenvallende omstandigheden op de markt voor mobiele netwerken. De inkomsten van de netwerkdivisie vielen met 12 procent terug tot 5,3 miljard euro. Bij Nokia Technologies kon daarentegen, dankzij een nieuwe overeenkomst met Samsung, een omzetstijging met 13 procent tot 353 miljoen euro worden gerealiseerd.

De Franse autobouwer Renault heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 10,5 miljard euro. Dat betekende een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In totaal verkocht Renault daarbij 721.741 wagens. Dat betekende een stijging met ongeveer 16 procent tegenover het derde kwartaal van vorig jaar. De sterkste groei kon worden opgetekend in opkomende markten zoals India, het Midden-Oosten en Afrika, maar ook in Europa kon een groei met ruim 11 procent worden gemeld. Het succes wordt vooral gedragen door het succes van een aantal nieuwe modellen. Hoofdmerk Renault kende een groei met 8 procent. Bij budgetmerk Dacia was er een stijging met ruim 22 procent.

De Franse autofabrikant PSA Peugeot-Citroën heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 11,4 miljard euro. Dat betekende een daling met ruim 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De Europese markt liet een omzetdaling met 4,3 procent optekenen. Opgemerkt wordt dat de Europese klanten hun aankopen in afwachting van de lancering van nieuwe modellen hebben uitgesteld. De verkoop in China en Zuidoost-Azië, na Europa de belangrijkste afzetmarkt van de Franse autobouwer, kende een terugval met 17 procent. In totaal werden 2,23 miljoen exemplaren verkocht. Dat betekende een stijging met 11 procent. Gemeld wordt dat de leveringen in Iran werden hervat.

Deutsche Bank heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 278 miljoen euro gerealiseerd, tegenover een verlies van 6 miljard euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 7,3 miljard euro naar 7,5 miljard euro. Deutsche Bank heeft een bijzonder moeilijke periode achter de rug, maar John Cryan, chief executive van Deutsche Bank, wees erop dat de kwartaalresultaten de kracht van de operationele activiteiten van de instelling tonen. Hij merkt op dat de cijfers aantonen dat de herstructureringen van de bank vooruitgang blijven boeken. Deutsche Bank zegt dat de kosten lager uitvielen dan gevreesd, maar wijst er ook op dat de makelaarsinkomsten betere resultaten opleverden dan verhoopt.

Het Chinese bedrijf State Grid heeft het hoogste bod uitgebracht voor een belang van 24 procent in de Griekse hoogspanningsbeheerder Ipto. Dat heeft Public Power, het moederbedrijf van Ipto, bekend gemaakt. Het Chinese nutsbedrijf biedt 320 miljoen euro voor het belang in de Griekse netbeheerder. Eind oktober wordt een definitieve beslissing genomen over het bod. China State Grid had eerder een bod van 830 miljoen euro gedaan om een belang van 14 procent te verwerven in de Belgische netbeheerder Eandis. Dat voorstel werd uiteindelijk echter afgewezen omdat niet alle partijen zich in de instap van een Chinees bedrijf in een Belgisch nutsbedrijf konden vinden.

De Japanse autobouwer Nissan gaat in zijn fabriek in het Britse Sunderland zijn nieuwe modellen Qashqai en X-Trail bouwen. Dat heeft de directie van het bedrijf bekend gemaakt. Door de beslissing kan in Sunderland, de grootste autofabriek van Groot-Brittannië, de werkzekerheid van minstens zevenduizend werknemers worden gegarandeerd. De keuze voor Sunderland wordt echter vooral gezien als een steun voor de regering van de Britse premier Theresa May, die na de brexit immers rekening moet houden met een industriële emigratie. Nissan zegt echter van de Britse regering garanties gekregen te hebben dat de fabriek in Sunderland concurrentieel blijft. De Britse regering zegt dat Nissan geen speciale gunsten krijgt.

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG Electronics heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een operationele winst van 283,2 miljard won of 227 miljoen euro gerealiseerd. Dat betekende een daling met 3,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 5,7 procent tot 13,2 biljoen won. De daling moet vooral worden toegeschreven aan de smartphone-divisie, die een verlies van 436,4 miljard won diende te melden. Dat verlies is naar eigen zeggen te wijten aan een lagere verkoop van premium-smartphones en operationele herstructureringen. De omzet van de divisie daalde met 23 procent tot 2,5 biljoen won. De divisies televisie en huishoudelijke apparatuur lieten wel een groei optekenen.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft met de Italiaanse overheid in een aanklacht over fiscale fraude een minnelijke schikking gesloten. Dat heeft de Italiaanse krant La Repubblica gemeld. Eerder was een Italiaans topkader tot een gevangenisstraf van zes maanden veroordeeld omdat een aantal inkomsten van het bedrijf niet aan de autoriteiten zouden zijn gemeld. Die gevangenisstraf is nu omgezet naar een boete van 45.000 euro. Een rechtszaak tegen twee andere managers van de Italiaanse divisie van Apple zou door de schikking eveneens worden stopgezet. Apple betaalde eind december vorig jaar voor de fiscale inbreuken een bedrag van 318 miljoen euro aan de Italiaanse overheid.

Taxidienst Uber is van plan om over vijf jaar korte dronevluchten voor passagiers aan te bieden. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Met de nieuwe dienst Uber Elevate moeten verplaatsingen volgens het bedrijf gevoelig kunnen worden ingekort. Dankzij Uber Elevate kan een reis van twee uur op drukke autowegen immers worden vervangen door een korte verplaatsing van amper één kwartier door de lucht. Uber zou de drones niet zelf willen bouwen. De toestellen zouden snelheden tot 240 kilometer per uur moeten kunnen halen. De drones zouden vertikaal opstijgen en landen. Waarnemers merken op dat die technologie tot nu toe nog nooit voor passagiersvluchten werd toegepast.

Meer Nieuws

10:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-16

Veiligheid is cruciaal voor toekomst van wearables

Veiligheid is cruciaal voor de toekomst van de wearables. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent SkyHook bij duizend consumenten. De onderzoekers stelden vast dat 40 procent van de ondervraagde consumenten aangaf geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheid van wearables om de veiligheid van familieleden te kunnen opvolgen. Anderzijds wordt opgemerkt dat ook de nodige scepsis moet worden erkend, want 25 procent van de ondervraagden bleek de waarde van wearables niet volledig te kunnen erkennen. Algemeen bleek 81 procent van de consumenten interesse te tonen om in de toekomst wearables aan te kopen.

Lees Verder

http://news.sys-con.com/node/3941916

18:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werken nieuwe steenkoolcentrales armoede in de hand?

Nieuwe steenkoolcentrales werken armoede in hand

De bouw van nieuwe steenkoolcentrales zal honderden miljoenen mensen in armoede storten. Dat blijkt uit een rapport van een aantal ontwikkelingsorganisaties, zoals het Britse Overseas Development Institute, de Indiase Vasudha Foundation en het Catholic Agency For Overseas Development (CAFOD). De activiteiten van de centrales zullen volgens de studie immers de beperking van de klimaatverandering belemmeren. Daardoor moet rekening gehouden worden onder meer met langere droogteperiodes, zwaardere stormen en een verdere stijging van de zeespiegel. Eerder onderzoek heeft al uitgewezen dat die fenomenen vooral negatieve invloed zullen hebben op de armere bevolkingsgroepen.

Lees Verder

http://www.gmanetwork.com/news/story/586318/scitech/science/more-coal-plants-will-deepen-not-cut-poverty-researchers-warn

18:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Klantgericht bedrijf is meestal ook ecologisch geëngageerd

Bedrijven met een grotere klantgerichtheid tonen zich ook meer ecologisch geëngageerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Insead bij meer dan vierduizend Franse ondernemingen met minstens tien werknemers. Vastgesteld werd dat in de bouwindustrie en de energiesector de grootste gevoeligheid voor ecologisch engagement kon worden opgemerkt. De onderzoekers hadden eerder ook al vastgesteld dat de klantgerichtheid van de onderneming een positieve impact heeft op het innovatiebeleid en de productprestatie. Klanttevredenheid is volgens de onderzoekers dan ook een belangrijke drijfveer achter het milieumanagement van de onderneming.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-customer-oriented-firms-environmental-leaders.html

17:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |