16-10-16

Gezagsgetrouwheid gaat vaak samen met twijfel over klimaatverandering

Individuen die gemakkelijk geneigd zijn hiërarchische machtsstructuren te aanvaarden, stellen zich kritischer op tegenover het concept van de klimaatverandering. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Uppsala University. Tegenover deze groep moet volgens de onderzoekers meer de nadruk op de voordelen van klimaatmaatregelen worden gelegd.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161004103313.htm

19:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Compromissen wegens tekort aan technologische vaardigheden

Door een gebrek aan technologische vaardigheden op de arbeidsmarkt, worden vele bedrijven gedwongen om bij de aanwerving compromissen te sluiten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het platform Upwork, gespecialiseerd in de aanbieding van freelance opdrachten. Vastgesteld werd dat bijna zes op tien bedrijven door het tekort tot een compromis moet overgaan.

Lees Verder

http://www.hrmagazine.co.uk/article-details/lack-of-stem-skills-causes-firms-to-compromise-hires

19:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Personalisering blijft voor retailers zware opdracht

Een meerderheid van de marketeers erkent dat de consument persoonlijke service verwacht, maar het blijkt bijzonder om op die eis met alle kanalen in te spelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het platform Monetate. Opgemerkt wordt dat een meerderheid van de retailers er niet in lukt de personalisering over meerdere kanalen uit te spreiden.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/10/6-in-10-retailers-fail-to-personalize-content-across-more-th.html

19:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kinderen met lage socio-economische status moeten voor latere gezondheid vrezen

Een lage socio-economische status en verlatingsangst op jonge leeftijd kunnen tijdens de volwassenheid een negatieve impact hebben op de gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Rice University. Die negatieve impact blijft volgens de onderzoekers ook wanneer men inmiddels zijn socio-economische status sterk heeft kunnen verbeteren.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/ru-lss101316.php

19:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Droevige muziek kan depressieve gedachten versterken

Droevige muziek kan depressieve gedachten versterken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Western Sydney University. De resultaten van de studie tonen volgens de onderzoekers dat personen met een depressieve instelling bijzonder voorzichtig moeten zijn met hun muziekselecties.

Lees Verder

http://theconversation.com/sad-music-and-depression-does-it-help-66123

19:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wetenschap ziet diverse voordelen in sociale media

Wetenschappers maken nog altijd geen massaal gebruik van sociale media, maar toch worden aan het platform een aantal belangrijke voordelen gekoppeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Otago en de University of Miami bij nagenoeg zeshonderd wetenschappers uit een brede waaier academische disciplines.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/uoo-nsr101216.php

19:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitale betalingen kennen in Europa snelle groei

De adoptie van digitale betalingen heeft in Europa het voorbije jaar een sterke groei laten optekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het kredietkaartenbedrijf Visa bij 36.000 consumenten in negentien Europese landen. Opgemerkt wordt dat 54 procent van de Europese consumenten aangeeft een mobiel platform te gebruiken voor een verscheidenheid aan activiteiten. Vorig jaar werd slechts een niveau van 18 procent geregistreerd. Slechts 12 procent van de ondervraagden benadrukt nog nooit een mobiele betaling te hebben verricht en ook voor de toekomst geen enkele intentie in die richting te hebben, tegenover 38 procent vorig jaar.

De grootste penetratie van digitale betalingen kan volgens Visa worden opgetekend in Turkije (91 procent), gevolgd door Denemarken (89 procent). “De resultaten geven aan dat betalingen met apparaten zoals smartphones of tablets een even grote bijval genieten in opkomende markten zoals Turkije, waar mobiele transacties inmiddels een grotere populariteit genieten dan de traditionele betaalmethodes, als in technologisch onderlegde markten zoals Scandinavië,” zeggen de onderzoekers. Op de derde plaats staat Denemarken (89 procent), gevolgd door Noorwegen en Israël (87 procent), Zweden (86 procent), Polen en Roemenië (79 procent), Ierland (78 procent), Finland (77 procent) en België (75 procent).

Uit het onderzoek van Visa bleek ook dat inmiddels meer dan de helft van de Europese consument gebruik maakt van mobiele bankdiensten. “Deze cijfers tonen aan dat het tijdperk van de digitale betalingen is aangebroken,” merken de onderzoekers op. “De consumenten adopteren diverse nieuwe kanalen om hun betalingen te verrichten. Smartphones en wearables zijn dan ook de start van een nieuwe trend, waarbij miljoenen geconnecteerde apparaten uiteindelijk de mogelijkheid zullen bieden gebruiksvriendelijke en veilige transacties in nagenoeg elke technologie te integreren. Deze trend zal nog versnellen, waarbij de consument de kans zal krijgen het geconnecteerde apparaat te kiezen dat bij zijn levensstijl past.”

Lees Verder

19:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: betalingen |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Griekenland heeft nooit aan Rusland gevraagd om drachmes te drukken. Dat heeft de Griekse regering gezegd in reactie op het boek ‘Un président ne devrait pas dire ça’ over de regeerperiode van huidig Frans president François Hollande. In het boek wordt opgemerkt dat de Griekse premier Alexis Tsipras tijdens de zomer vorig jaar aan Rusland zou hebben gevraagd om drachmes, de vroegere Griekse munt, te drukken. Griekenland maakte op dat ogenblik een zware crisis door en gewag werd gemaakt van een vertrek uit de Europese Unie. De Russische president Vladimir Poetin zou de vraag van Tsipras aan Hollande hebben gemeld. De Griekse regering spreekt de onthulling echter categoriek tegen.

Saoedi-Arabië start samen met de Japanse technologiegroep Softbank een investeringsfonds dat op termijn een omvang tot 100 miljard dollar zou kunnen bereiken. De plannen van het Arabische koninkrijk maken deel uit van een strategie om de afhankelijkheid van de olieproductie af te bouwen. Het Saudische Public Investment Fund (PIF) zal de volgende vijf jaar tot 45 miljard dollar vrijmaken, terwijl Softbank minstens 25 miljard dollar in het fonds zou willen investeren. Daarnaast komt er mogelijk steun van enkele grote investeerders, waardoor het Softbank Vision Fund tot 100 miljard zou kunnen groeien. Het Public Investment Fund is met een vermogen van 2 biljoen dollar het grootste soevereine investeringsfonds ter wereld.

Citigroup heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 3,8 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 4,3 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De omzet viel van 18,7 miljard dollar naar 17,8 miljard dollar terug. De omzet van de consumentendivisie steeg wel van 8,1 miljard dollar naar 8,2 miljard dollar. Michael Corbat, chief executive van Citigroup, maakte gewag van bemoedigende resultaten. Hij wees daarvoor naar de omzetgroei bij de consumentenbank en de toename van het aantal deposito’s en leningen. Anderzijds werd het aandeel van de divisies die niet tot de kernactiviteiten behoren, teruggebracht tot amper 3 procent van de totale activa.

Het Amerikaanse sociale netwerkbedrijf Facebook heeft de Deense stad Odense gekozen als locatie voor een nieuw datacenter. Dat hebben Deense media gemeld. Odense wordt daarmee het derde datacenter van het bedrijf buiten de Verenigde Staten. De site in Odense zou een oppervlakte krijgen van 184.000 vierkante meter. De bouw van het complex zou ongeveer twaalfhonderd banen creëren. Facebook opende eerder al een datacenter in Zweden, terwijl op dit ogenblik ook in Ierland een gelijkaardige site wordt opgetrokken. Het bedrijf benadrukt in Odense weliswaar een terrein gekocht te hebben, maar voegt er aan toe voorlopig geen concrete plannen voor een nieuw datacenter te kunnen melden.

Bijna tweehonderd landen hebben in de Rwandese hoofdstad Kigali een akkoord bereikt over het terugdringen van fluorkoolwaterstoffen, broeikasgassen die onder meer in koelkasten airconditioning worden gebruikt. Het akkoord wordt gezien als de eerste grote doorbraak na de klimaatconferentie in Parijs van eind vorig jaar. Als het akkoord van Kigali wordt nageleefd, zou de opwarming van het klimaat deze eeuw misschien wel met een halve graad kunnen worden beperkt. Over twintig jaar zou de uitstoot door fluorkoolwaterstoffen al met 85 procent zijn teruggedrongen. De ondertekenaars van het verdrag van Kigali zijn juridisch gedwongen de gemaakte afspraken na te komen.

Supermarktgroep Colruyt heeft plannen om de netwerken van zijn ketens in België verder uit te breiden. Dat heeft Jef Colruyt, chief executive van de groep, tegenover de krant L’Echo gezegd. Hij merkte daarbij op dat Colruyt op termijn in België tussen dertig en veertig nieuwe winkels zal openen. Dit jaar is een bedrag van 380 miljoen euro voorzien voor de opening van achttien tot twintig winkels. Daarnaast wil de groep ook het netwerk buurtwinkels van dochterbedrijf Okay met tachtig nieuwe adressen uitbreiden. Ook bij Bio Planet wordt de opening van dertig nieuwe winkels, vooral in Wallonië en Brussel, gepland. Tenslotte zal ook het premiummerk Cru een aantal bijkomende winkels krijgen.

De import van bordeauxwijnen in België is tussen juni vorig jaar en juni dit jaar met 8 procent gedaald. Dat heeft de Conseil Interprofessionel du Vin de Bordeaux (CIVB) bekend gemaakt. Ook in Frankrijk zelf is de verkoop met 3 procent gedaald. De tegenvallende oogsten van de jongste jaren zouden aan de basis liggen van de slechte cijfers. De export daalde 3 procent tot 2 miljoen hectoliter. De totale omzet bedroeg dit jaar 1,7 miljard euro. Dat betekende een daling met 5 procent. De wijnen waren dit jaar wel opnieuw erg populair in China, de grootste exportmarkt voor de producent van bordeaux. De Chinese import van bordeaux kende immers een stijging met 22 procent.

De Persgroep neemt het Nederlandse marketingbedrijf Synpact over. Dat heeft het Belgische mediaconcern - in Nederland uitgever van onder meer het Algemeen Dagblad, de Volkskrant en Trouw - bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Synpact is onder meer eigenaar van een aantal zakelijke evenementen en telt een veertigtal medewerkers. Synpact boekt een jaaromzet van 8 miljoen euro. De transactie kadert naar eigen zeggen in het streven van De Persgroep om het meest complete zakelijke platform uit te bouwen. De Persgroep wijst erop dat de twee partners in Nederland samen ruim achthonderdduizend ondernemers bereiken.

Britse ministers mogen de Apple Watch niet meer dragen tijdens kabinetsvergaderingen. Dat heeft het Britse kabinet beslist. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de krant The Telegraph gezegd. Het Britse kabinet zou bang zijn dat de smartwatch gehackt kan worden, waardoor hij mogelijke voor spionage zou kunnen worden ingezet. Britse ministers zouden volgens waarnemers bang zijn voor een Russissche hackaanval. Het is aan Britse ministers al langer verboden om hun telefoon bij zich te hebben tijdens kabinetsvergaderingen. Op daarmee wil men de kans op spionage minimaliseren. In Australië is het sinds kort ook niet meer toegestaan een Apple Watch tijdens kabinetsvergaderingen te dragen.

De alternatieve hotelplatformen Wimdu en 9Flats fuseren. Dat heeft Roman Bach, directeur van 9Flats, tegenover het Duitse tijdschrift Wirtschaftswoche gezegd. Door een samenwerking hopen de twee Duitse platformen een sterkere positie tegenover hun Amerikaanse concurrent Airbnb te kunnen verwerven. Wimdu en 9Flats hebben een gezamenlijk aanbod van 500.000 woningen. Daarmee vertegenwoordigen hun activiteit ongeveer één kwart van het Duitse aanbod van Airbnb. Inmiddels is 9Flats naar Singapore verhuisd. Daar wordt ook het hoofdkwartier van het fusiebedrijf gevestigd. De twee merken, die een gezamenlijke omzet van 100 miljoen euro realiseren, blijven wel naast elkaar bestaan.

Het Britse selectiebedrijf PageGroup tijdens het derde kwartaal van dit jaar een brutowinst gerealiseerd van 158,6 miljoen pond. Dat betekent een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer abstractie wordt gemaakt van de positieve wisselkoersen, zou een winstgroei met 1,3 procent zijn gemeld. De sterkste groei werd behaald op het Europese vasteland, het Midden-Oosten en Afrika en in de regio Latijns Amerika, met uitzondering van Brazilië. In Groot-Brittannië werd daarentegen een daling met 4,7 procent gemeld, waarbij gewag wordt gemaakt van fragiele marktomstandigheden, die verband houden met de brexit en de gevolgen voor de internationale klanten van het selectiebedrijf.

Buitenlandse groepen controleren 31,4 procent van de werkgelegenheid en vertegenwoordigen voor 53,3 procent van de omzet van de bedrijven in het Waals Gewest. Dat blijkt uit een studie van Centre de Recherche et d'Information Socio-Politiques (Crisp). Wallonië telt 73.962 bedrijven, waarvan slechts 2 procent in buitenlandse handen is. Maar tegelijk vertegenwoordigt die groep bijna één derde van de werkgelegenheid en ruim de helft van de omzet van de Waalse economie. De lijst met belangrijkste werkgevers wordt aangevoerd door Franse bedrijven, gevolgd door ondernemingen uit Nederland, de Verenigde Staten, Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland.

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB) heeft onlangs bij het bedrijf ASTS France nieuwe veiligheidsinstallaties voor het metronet besteld. Met het order is een bedrag gemoeid van 88 miljoen euro. De installaties zijn voorzien voor de lijnen één en vijf en zouden over vier jaar in gebruik genomen moeten worden. Met de nieuwe installatie wil het vervoerbedrijf de frequenties van de ritten van de metro kunnen verhogen. Op dit ogenblik rijden de Brusselse metrostellen op de spitsuren met een interval van 150 seconden. Dat tijdsbestek zou geleidelijk moeten worden afgebouwd tot 90 seconden, waardoor de capaciteit van de metro gevoelig zou kunnen worden uitgebreid.

Het bedrijf Global Graphics, producent van software voor drukkerijen, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,09 miljoen euro. Dat betekende een stijging met ruim één derde tegenover dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst steeg van 0,1 miljoen euro naar 1,02 miljoen euro. Over de eerste negen maanden van het jaar werd een omzetgroei met 10 procent tot 12,57 miljoen euro opgetekend. De bedrijfswinst over de eerste drie kwartalen viel echter terug van 3,1 miljoen euro naar 3 miljoen euro. Die achteruitgang moet volgens het bedrijf echter worden toegeschreven aan hogere algemene kosten en investeringen in onderzoek en commerciële toepassingen.

Het Brits-Nederlandse petroleumconcern Shell heeft van Ineos en Siccar Points biedingen ontvangen op zijn velden in de Noordzee. Dat hebben een aantal bronnen bekend gemaakt. Ook Chrysaor zou van plan zijn een bod uit te brengen. De betrokken olievelden hebben een waarde van ongeveer 2 miljard dollar. Eerder werd ook het Deense concern AP Möller-Maersk in verband gebracht met de Noordzeevelden van Shell. De verkoop maakt deel uit van plannen van Shell om 30 miljard dollar aan bezittingen af te stoten. Onder meer het olieveld Buzzard, dat Shell verwierf door de overname van het Britse concern BG Group, zou te koop worden geboden.

Meer Nieuws

09:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-10-16

Verrijkte omgeving kunnen immuunsysteem versterken

Speelgoed en een verrijkte omgeving kunnen het immuunsysteem versterken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Queen Mary University of London (QMUL). De resultaten van de studie bieden volgens de onderzoekers ook mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe medische behandelingen bij de mens.

Lees Verder

http://www.qmul.ac.uk/media/news/items/smd/182071.html

16:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Televisiekijker blijft voorstander gratis aanbod

De televisiekijker blijft, ondanks de groeiende populariteit van diensten zoals Netflix of Amazon Prime, voorstander van een gratis aanbod, gefinancierd door reclame. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Hub Entertainment Research bij meer dan twaalfduizend Amerikaanse consument.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Viewers_prefer_adsupported_TV.news?ID=37504

16:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Appetijt wordt in grote mate door hypothalamus gestuurd

De hypothalamus bepaalt in grote mate de appetijt van de mens. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan  het Baylor College of Medicine, het Texas Childrens Hospital en de University of Texas. De resultaten van de studie bieden volgens de onderzoekers opportuniteiten voor de ontwikkeling van geneesmiddelen om obesitas te bestrijden.

Lees Verder

https://www.bcm.edu/news/brain/brain-region-appetite-control-nicotine

16:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bij chimpansees doceren moeders gebruik van instrumenten

Bij chimpansees wordt het gebruik van instrumenten door moeders aan de jongeren aangeleerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington University bij een populatie chimpansees in het Nouabalé-Ndoki National Park in Congo.

Lees Verder

https://source.wustl.edu/2016/10/wild-chimpanzee-mothers-teach-young-use-tools-video-study-confirms/

16:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zuid-Korea staat sterkste in online huishoudelijke aankopen

Tegen het midden van het volgende decennium zullen de gezinnen wereldwijd jaarlijks online 150 miljard dollar huishoudelijke aankopen worden verricht. Daarmee zal ecommerce een aandeel van 9 procent hebben verworven in de totale volume gezinsaankopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Kantar Worldpanel. Het grootste aandeel wordt op dit ogenblik opgetekend in Zuid-Korea, waar ecommerce al 16,6 procent van de totale huishoudelijke aankopen vertegenwoordigt, gevolgd door Japan (7,2 procent), Groot-Brittannië (6,9 procent), Frankrijk (5,3 procent) en Taiwan (5,2 procent).

Vorig jaar deden de gezinnen wereldwijd voor 48 miljard dollar online huishoudelijke aankopen. Daarmee had ecommerce een aandeel van 4,4 procent in het totale volume gezinsaankopen. Opgemerkt wordt dat ecommerce de volgende jaren een toenemend aandeel op de markt van de consumptiegoederen zal innemen. “Het voorbije jaar kende de markt van de consumptiegoederen in Groot-Brittannië een stagnatie, maar met ecommeerce liet de sector daarentegen een groei met 8,3 procent optekenen,” wordt er opgemerkt. De grootste groei werd het voorbije jaar opgetekend in China, waar de ecommerce met 47 procent toenamen. China staat nu met een aandeel van 4,2 procent op een zesde plaats.

De onderzoekers merken verder op dat de activiteit van ecommerce in de huiselijke aankopen in Latijns-Amerika op dit ogenblik nog op een zeer beperkt niveau blijven, op uitzondering van Argentinië, waar inmiddels een niveau van 1 procent kon worden opgetekend. Ook in de Verenigde Staten worden slechts 1,4 procent van alle huishoudelijke boodschappen online gedaan. Verder werd vastgesteld dat 55 procent van de consumenten hun online boodschappenlijst voor een volgende winkelbeurt bewaren. Ook wordt meestal online meer gekocht dan offline. In Groot-Brittannië vertegenwoordigt één online winkelbezoek een uitgave van 59 dollar, tegenover 19 procent in de fysieke winkel.

De onderzoekers waarschuwen echter ook voor een dreigende vertraging van de groei. “Vaak zijn deze aankopen onvoldoende om aan de vereiste minimumbedragen voor de transactie te komen,” zeggen de onderzoekers. “Daardoor zijn vele consumenten verplicht de fysieke winkel te bezoeken.”

Lees Verder

16:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ecommerce |  Facebook |

Mannelijke superioriteit in ruimtelijke vaardigheden is illusie

Vrouwen doen op het gebied van ruimtelijke vaardigheden helemaal niet onder voor mannen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. De studie toont volgens de onderzoekers tevens aan dat de meting van vaardigheden in vraag kan worden gesteld.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161012133933.htm

16:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grensoverschrijdende ecommerce het meest populair in Azië

Consumenten over de hele wereld voelen zich steeds meer comfortabel met grensoverschrijdende online aankopen. Dat blijkt vooral in Azië. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van het Amerikaanse technologiebedrijf Pitney Bowes. De onderzoekers stelden vast dat inmiddels 94 procent van de ondervraagden frequent in eigen land op het internet shoppen, maar bovendien kon worden gemeld dat 66 procent van de consumenten het voorbije jaar ook online aankopen in een ander land hebben gedaan. De grensoverschrijdende online aankopen bereiken het hoogste niveau in Singapore (89 procent), gevolgd door Australië (86 procent) en Hongkong (85 procent).

“Naarmate de consument vaker in eigen land online winkels bezoekt, kan ook een vertrouwdheid en comfort met grensoverschrijdende transacties worden opgebouwd,” voeren de onderzoekers aan. “Bovendien kan vaak worden vastgesteld dat toeristen in het buitenland in een fysieke winkel een aankoop verrichten, om vervolgens na hun thuiskomst verdere aankopen te verrichten op een online platform van dezelfde handelaar.” Vooral in Zuid-Korea, China en India zouden buitenlandse reizen gevolgd worden door een bezoek aan een online platform van een winkel die op de toeristische bestemming fysiek was bezocht.

“De consument kan kiezen om rechtstreeks op een online platform van een handelaar te shoppen, maar hij kan zich ook tot een online marktplaats wenden,” wordt in het rapport opgemerkt. “De meeste consumenten tonen weliswaar een voorkeur voor één van beide mogelijkheden, maar toch is er zelden sprake van een exclusieve keuze.” Ongeveer de helft van de respondenten gaf aan vooral gebruik te maken van een online marktplaats. De hoogste scores worden opgetekend in Japan (70 procent), China (61 procent), Duitsland (59 procent) en India (55 procent). Ongeveer één vierde van de respondenten verkiest het online kanaal van een handelaar, met topscores in Canada (35 procent), Zuid-Korea (34 procent) en Australië (33 procent).

Lees Verder

09:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ecommerce |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het bedrijf Salesforce, gespecialiseerd in clouddinsten, is geen kandidaat om Twitter over te nemen. Dat heeft Marc Benioff, chief executive van Salesforce, tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Salesforce was de laatst bekende overgebleven partij die in de markt was voor Twitter. Volgens Benioff is uiteindelijk gebleken dat Twitter toch niet bij Salesforce past. Een aantal aandeelhouders van Salesforce had zich eerder al negatief tegenover een overname van Twitter opgesteld. Twitter zou wel nog steeds op zoek zijn naar een potentiële overnamekandidaat. Salesforce had eerder ook al interesse getoond in Linkedin, dat uiteindelijk echter door Microsoft werd ingelijfd.

De Amerikaanse bank Wells Fargo, die recent een schandaal met fictieve rekeningen diende te bekennen, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 5,6 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 5,8 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten namen met 2 procent toe tot 22,3 miljard dollar. De inkomsten uit leningen en deposito's kenden een sterke groei. De leningen stegen met 7 procent tot een totaal van 957,5 miljard dollar, terwijl de deposito's met 5 procent naar 1,3 biljoen dollar groeiden. Daarnaast werd gemeld dat het voorbije kwartaal voor 805 miljoen dollar op leningen diende t worden afgeschreven. Dat bedrag lag 119 miljoen dollar lager dan het kwartaal voordien.

Het Belgische postbedrijf Bpost neemt een belang in de Nederlandse groep de Buren, uitbater van een platform met afhaalpunten. Financiële details over de transactie zijn niet naar buiten gebracht. Door de samenwerking moet het aantal afhaalpunten van de Buren in Nederland zich nog sneller uitbreiden. Momenteel beschikt de Buren Afhaalcentrum over ruim vijftig vestigingen in Nederland en een vestiging in Brussel. Gestreefd wordt naar een netwerk met minstens duizend onbemande afhaalpunten. In België wordt gemikt op minstens vijfhonderd locaties. Bpost probeerde eerder door een overnamebod op PostNL een sterkere positie uit te bouwen op de Nederlandse markt, maar die inspanning leverde geen resultaten op.

Het Britse supermarktconcern Tesco heeft met zijn leverancier Unilever een compromis gevonden in een dispuut over de kostprijs van de geleverde goederen. Unilever had aangekondigd zijn prijzen te moeten verhogen om de negatieve impact van de waardedaling van het Britse pond te kunnen opvangen. Er zou gewag zijn gemaakt van een prijsstijging met 10 procent. Tesco zou echter geprotesteerd hebben tegen de prijsverhoging, waarop Unilever de leveringen van een aantal producten had gestopt. Hoewel geen details over het vergelijk werden bekend gemaakt, zouden volgens waarnemers beide partijen toegevingen hebben gedaan om een akkoord te kunnen bereiken.

De Nederlandse drankenproducent Lucas Bols en diens Franse sectorgenoot Rémy Cointreau hebben hun eerder aangekondigde joint-venture gelanceerd. Dat hebben de twee partners bekend gemaakt. De joint-venture is gebaseerd op het merk Passoa van Rémy Cointreau. Lucas Bols wees er eerder al op dat Passoa een belangrijk ingrediënt is bij de samenstelling van cocktails en daarmee een goede aanvulling is op de merken die het Nederlandse bedrijf zelf al op de internationale markt brengt. Bols zou 5 miljoen euro werkkapitaal in de joint-venture brengen en zou op termijn alle aandelen van Passoa kunnen overnemen. De joint-venture zou een jaaromzet realiseren van ongeveer 18 miljoen euro.

In Kazachstan is het olieveld Kashagen gestart met de productie. Dat heeft het ministerie van energie van Kazachstan gemeld. Aan de ontwikkeling van Kashagen werd zestien jaar gewerkt. In totaal werd in het project al meer dan 50 miljard dollar geïnvesteerd. Kashagan ligt in het noordwesten van de Kaspische Zee en is één van de grootste olievondsten van de voorbije decennia. Drie jaar geleden werd een eerste keer met de productie gestart, maar de operatie dienden wegens een lek in een belangrijke pijpleiding snel opnieuw worden onderbroken. De herstelling van het lek nam verscheidene jaren in beslag. Kashagen heeft zeven partners, waaronder Eni, Total, ExxonMobil en Shell.

De Chinese concerns ChemChina en Sinochem onderhandelen over een fusie. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. De fusiegroep zou een omzet realiseren van 100 miljard dollar per jaar en zou ongeveer 200.000 werknemers tellen. De activiteiten spitsen zich toe op chemie, kunstmest en olieproductie. De fusie zou zijn voorgesteld door de Chinese overheid, die immers het aantal staatsbedrijven wil verminderen en daarom in veel sectoren consolidatie stimuleert. De Chinese autoriteiten willen streven naar de creatie van grote concerns, die internationaal een belangrijke plaats kunnen verwerven. De samensmelting zou de grootste fusie uit de Chinese economische geschiedenis worden.

Het Britse gokbedrijf William Hill mag niet fuseren met zijn Canadese sectorgenoot Amaya. Dat heeft Parvus Asset Management, de grootste aandeelhouder van William Hill, gezegd. Parvus heeft een belang van ruim 14 procent in William Hill en beweert dat een fusie slechts in beperkte mate synergievoordelen zou bieden, terwijl de aandeelhouders waarde zouden verliezen. De samensmelting zou een bedrijf creëren met een waarde van ongeveer 4,6 miljard pond. De fusie zou bovendien wereldwijd één van de marktleiders in online gokken creëren. Amaya is eigenaar van de populaire pokerwebsites PokerStars en Full Tilt, terwijl William Hill zich gespecialiseerd heeft in sportweddenschappen.

De raad van bestuur van de Antwerpse afvalintercommunale Isvag heeft de plannen goedgekeurd voor de bouw van een nieuwe afvalenergiecentrale op de huidige site van de groep in Wilrijk, waar al een verbrandingsoven operationeel is. De nieuwe installatie zou eveneens afval verbranden, maar zou wel minder schadelijke stoffen uitstoten. Bovendien zou de centrale meer elektriciteit produceren en ook warmte voor veertigduizend gezinnen opwekken. De huidige installatie behandelt zowat 140.000 ton huishoudelijk restafval per jaar. Dat is onvoldoende om al het restafval van Isvag te kunnen verwerken. Daarom moet ongeveer 45.000 ton voor verbranding naar Ibogem in Beveren getransporteerd worden.

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 25,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei is vooral te danken aan de investeringsdivisie, die profiteerde van een grote activiteit onder invloed van de brexit, het rentebeleid van de Federal Reserve en een aantal regelgevende initiatieven. De winst daalde echter met 8 procent tot 6,29 miljard dollar. Die terugval is volgens de bank echter te wijten aan hogere belastingen, terwijl vorig jaar geprofiteerd kon worden van een eenmalige fiscale bate van 2,2 miljard dollar. Jamie Dimon, topman van JPMorgan Chase, zei tevreden te zijn over de resultaten.

Shell overweegt zijn belang in MLNG Tiga, eigenaar is van een gasterminal op Borneo, te verkopen. Dat hebben een aantal bronnen tegen het persbureau Bloomberg gemeld. Shell heeft een belang van 15 procent in MLNG Tiga. De verkoop zou Shell circa 1 miljard dollar kunnen opleveren. Het Maleisische staatsbedrijf Petroliam Nasional (Petronas), dat een belang van 60 procent heeft in MLNG Tiga, zou het eerste recht hebben bij een eventuele verkoop. Het verkoopplan maakt deel uit van de pogingen van Shell bezittingen ter waarde van 30 miljard dollar van de hand te doen. Volgens de bronnen van Bloomberg zouden mogelijk ook een aantal financiële groepen belangstelling kunnen tonen.

Luchtvaartgroep Air France-KLM breidt het vluchtaanbod tijdens de volgende winterdienstregeling met 3,7 procent uit. In totaal zullen tweeënvijftig nieuwe routes worden gecreëerd. Een groot gedeelte van die nieuwe activiteiten zal worden aangeboden door Transavia, de budgetdochter van de Frans-Nederlandse groep. In totaal zou Transavia eenendertig nieuwe verbindingen starten. Daarbij worden zeventien nieuwe bestemmingen aangeboden op de luchthaven van München. Daarnaast komen negen nieuwe routes in Amsterdam en vijf nieuwe verbindingen op de Franse basissen Parijs en Lyon. Door de nieuwe operaties stijgt de totale capaciteit van Transavia met bijna 29 procent.

Het Amerikaanse ministerie van transport heeft beslist dat de Samsung Galaxy Note7 niet meer toegelaten wordt aan boord van vliegtuigen . De smartphones worden beschouwd als gevaarlijk omdat de apparaten gemakkelijk vuur blijken te vatten. Het verbod geldt niet alleen voor binnenlandse verbindingen in de Verenigde Staten, maar ook voor alle internationale vluchten die op een Amerikaanse luchthaven vertrekken of landen. De apparaten mogen ook niet in de bagage worden meegenomen. Het verbod geldt zowel voor de passagiers als voor de bemanningen. Op inbreuken tegen de nieuwe regels staan zware boetes. Samsung heeft de productie van de Samsung Galaxy Note7 inmiddels stopgezet.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een recordwinst van 96,8 miljard Taiwanese dollar of 2,8 miljard euro gerealiseerd. Het recordresultaat is vooral te danken aan een groot aantal orders voor de iPhone 7 van Apple. Tegenover het derde kwartaal vorig jaar nam de winst met bijna 29 procent toe. De omzet steeg met 22,5 procent naar 260,4 miljard dollar. De orders voor de nieuwe iPhone hielpen het Taiwanese bedrijf de algemene afkoeling van de smartphonemarkt te doorstaan. Analisten wijzen er ook op dat dit effect de volgende periode tkan aanhouden, zeker door de problemen die Samsung dwongen om de productie van de Galaxy Note 7 te staken.

De Japanse bierproducent Kirin neemt een belang van 24,4 procent in de Amerikaanse microbrouwerij Brooklyn Brewery. Daarmee wil Kirin profiteren van de toenemende populariteit van ambachtelijke bieren. Kirin en Brooklyn willen een samenwerkingsverband starten om het bier op de Japanse markt te introduceren. Brooklyn Brewery, gevestigd in New York, stond vorig jaar op de lijst met grootste ambachtelijke brouwerijen van de Verenigde Staten op een twaalfde plaats. Het bedrijf noemt de samenwerking met Kirin belangrijk, aangezien buitenlandse brouwers bijzonder moeilijk tot de Japanse biermarkt kunnen doordringen. Daarnaast mikt het samenwerkingsverband ook op een introductie op de Braziliaanse markt.

Meer Nieuws

08:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-10-16

Consument verwacht superieure technologische ondersteuning

Bedrijven moeten investeren in de technologische ondersteuning van hun klanten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Support.com bij tweeduizend Amerikaanse consumenten. Vastgesteld werd dat 57 procent van de ondervraagden toegeeft dat de technologische ondersteuning beter is dan vijf jaar geleden, maar 70 procent zegt ook de volgende vijf jaar verdere vooruitgang te verwachten.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/10/consumers-optimistic-about-the-future-of-tech-support-experi.html

14:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Investeringen in innovatie leiden tot hogere beurskoers

Investeringen in innovatie zullen het bedrijf op termijn een hogere beurskoers en grotere winsten opleveren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Houston. Er wordt aan toegevoegd dat wetenschappelijke doorbraken meestal alleen ten goede komen aan de economie wanneer in producten en technologieën wordt geïnvesteerd.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-capacity-higher-stock-prices.html#jCp

14:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook koolmezen wonen liefst in een buurt met vrienden en bekenden

Ook koolmezen wonen liefst in een buurt met vrienden en bekenden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford. Vastgesteld werd dat de mezen in de lente hun nest bij voorkeur bouwen op locaties in de onmiddellijke buurt van soortgenoten die ze van de winter voordien al kenden.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-birds-neighbors-based-winter-friendships.html

14:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vertrouwen stimuleert netwerking en het delen van kennis

Vertrouwen stimuleert netwerking en het delen van kennis. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Niels Bohr Institute aan de Universiteit Kopenhagen in Denemarken. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat vertrouwen een grotere stroom van informatie genereert.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-fosters-networking-knowledge.html

14:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Obesitas bij jongeren groeiend probleem wereldgezondheid

Tegen het midden van het volgende decennium zal China 48,5 miljoen obese kinderen tellen. Geen enkel land zal een groter probleem van obesitas bij jongeren kennen. Dat is de conclusie van een rapport van de World Obesity Federation (WOF). Wereldwijd zal op dat ogenblik 15,8 procent van de wereldwijde jongerenpopulatie aan overgewicht lijden, terwijl 5,4 procent met obesitas zal worden geconfronteerd.

Lees Verder

http://www.foodnavigator-asia.com/Topics/Asian-tastes/Almost-50m-overweight-children-China-to-top-the-global-chart-by-2025

14:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Computerverkoop krimpt al acht kwartalen op rij

Tijdens het derde kwartaal van dit jaar werden wereldwijd 68,9 miljoen personal computers verkocht. Dat betekende een daling met 5,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Gartner. Daarmee wordt de verkoop van computers voor het achtste kwartaal op rij met en inkrimping geconfronteerd.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-personal-sales.html

14:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wijnen verdrijven classic cars als topinvestering

Wijnen hebben classic cars dit jaar verdrongen als meest rendabele belegging. Dat blijkt uit een rapport van consulent Knight Frank. Opgemerkt wordt dat de markt voor topwijnen opnieuw op een hoog niveau presteert en de terugval op de Chinese markt blijkbaar achter zich heeft gelaten.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/class-cars-take-back-seat-to-wine-for-luxury-investments-knight-frank/

14:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Bij de Amerikaanse bank Wells Fargo heeft chief executive John Stumpf zijn onmiddellijk vertrek aangekondigd. Stumpf (63) gaat met pensioen, nadat hij eerder had aangegeven de volledige verantwoordelijk te zullen nemen voor alle onethische verkoopspraktijken waaraan de medewerkers van de bank zich schuldig had gemaakt. Wells Fargo werd zwaar beboet omdat de bank miljoen rekeningen had geopend op naam van klanten, die daarvan niet op de hoogte waren, maar wel kosten dienden te betalen. Stumpf wordt bij Wells Fargo opgevolgd door Tim Sloan, die tot nu toe chief operating officer was van de Amerikaanse bank. Stumpf zei nog te blijven geloven in de toekomst van Wells Fargo.

De Britse winkelketen Tesco vult de voorraden van een aantal merken niet langer aan. Oorzaak is een dispuut met leverancier Unilever over de kostprijs. Onder meer de Britse kruidenpasta Marmite dreigt daardoor bij Tesco vlug uitverkocht te zullen raken. Andere getroffen merken zijn onder meer Pot Noodle, Ben & Jerry’s en Persil. Unilever weigert nog verder leveringen aan Tesco omdat de Britse supermarkt weigert in te stemmen met een prijsverhoging van 10 procent. De leverancier wijst op de daling van het Britse pond door de aangekondigde brexit, waardoor Unilever in euro minder ontvangt voor de producten die hij in Groot-Brittannië levert. Dat wil men compenseren met een prijsverhoging.

Deutsche Bank neemt voorlopig geen personeel meer aan. De maatregel moet de bank toelaten de kosten verder te drukken. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Deutsche Bank zou de vacaturestop inmiddels al hebben ingevoerd. Het verbod op de aanwerving van nieuw personeel zou gelden voor alle afdelingen, op uitzondering van enkele toezichthoudende functies. Onder leiding van chief executive John Cryan werkt Deutsche Bank aan een reorganisatie die ten koste gaat van ongeveer negenduizend banen. De bank moet zijn buffers te versterken, maar dreigt ook miljardenboetes voor misstanden uit het verleden te moeten betalen.

Computerfabrikant HP Inc schrapt de volgende drie jaar tussen drieduizend en vierduizend banen schrappen. Door de dalende vraag naar computers en printers wordt het bedrijf verplicht de kosten terug te schroeven. Volgens Dion Weisler, chief executive van HP Inc, vallen de ontslagen binnen alle onderdelen van het bedrijf. HP Inc werd vorig jaar afsplitst van technologiebedrijf HP Enterprises. Sindsdien zoekt Weisler naar mogelijkheden om de winstgevendheid van het bedrijf op te voeren. Vorig jaar kondigde het bedrijf ook al een grootscheepse afslanking aan. HP Inc heeft momenteel ongeveer 50.000 werknemers in dienst. De reorganisatie zou tussen 350 miljoen dollar en 500 miljoen dollar kosten.

De Amerikaanse ecommerce-groep Amazon gaat in de Verenigde Staten 120.000 tijdelijke werkkrachten aanwerven. Die bijkomende krachten moeten de drukte van de feestdagen helpen overbruggen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Amazon zet elke eindejaar een groep tijdelijke werknemers in. Vorig jaar werden 100.000 tijdelijke contracten gesloten. Ongeveer 14 procent van die groep werknemers kreeg nadien een vast voltijds contract. Amazon merkt op te hopen dat dit jaar nog een groter contingent vaste contracten kunnen worden ondertekend. Ook andere grote winkelketens en distributeurs nemen elk jaar tienduizenden tijdelijke krachten aan om de eindejaarsdrukte te kunnen opvangen.

De Engelse voetbalclub Chelsea krijgt de volgende vijftien jaar de Amerikaanse groep Nike als kledingsponsor. Daarover hebben beide partijen een akkoord gesloten. De club zou daarbij jaarlijks een bedrag van 60 miljoen pond ontvangen. Daarmee heeft het totale contract een waarde van 900 miljoen pond. Tot nu toe was de Duitse sportartikelenfabrikant Adidas kledingsponsor van de Engelse club. Chelsea had echter eerder al te kennen gegeven het contract met Adidas te willen verbreken. Daarvoor zou de club wel een schadevergoeding van 44 miljoen euro moeten betalen. De waarde van het contract met Adidas zou ongeveer de helft lager hebben gelegen dan de nieuwe overeenkomst met Nike.

De autobouwers Toyota en BMW en verzekeraar Allianz nemen een licentie op de technologie van het Amerikaanse bedrijf, dat gebruik maakt van camera’s en intelligente systemen om het gedrag van de autobestuurder te bestudern. Dat heeft Nauto, een bedrijf uit Silicon Valley, bekend gemaakt. Stefan Heck, chief executive van Nauto, benadrukte dat de drie partijen de technologie in hun testwagens zullen integreren en de data willen gebruiken om strategieën voor autonome voertuigen te helpen ontwikkelen. De investering van BMWi Ventures, Allianz Ventures en het Toyota Research Institute bewijst de interesse van de autosector in innoverende technologie voor zelfrijdende wagens.

British Petroleum (BP) heeft zijn zoektocht naar olie voor de zuidkust van Australië vroegtijdig gestaakt. Er is nog geen enkele exploratie opgestart, maar het bedrijf zegt dat het project niet meer in de strategie van het bedrijf past. Ook zegt British Petroleum te vrezen dat de oliewinning in het gebied in de nabije toekomst weinig kans op rendabiliteit zal hebben. Het bedrijf startte vijf jaar geleden met zijn zoektocht naar olie in de Great Australian Bight. Bedoeling was om op ongeveer 300 kilometer uit de kust olie te winnen in water met dieptes tot 5.000 meter. Er wordt nu gezocht naar een andere bestemming voor het boorplatform dat voor het Australische project was gereserveerd.

Royal Bank of Scotland (RBS) moet de volgende jaren mogelijk tot 27 miljard dollar aan juridische kosten en boetes betalen. Indien dat scenario wordt bevestigd, loopt de rekening op tot de huidige beurswaarde van de Britse bank. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld op basis van gesprekken met juristen en analisten. De kosten houden verband met rechtszaken in de Verenigde Staten naar aanleiding van ongeoorloofde praktijken van de Britse bank in de aanloop naar de financiële crisis. De bank heeft ongeveer 5,5 miljard dollar opzij gezet om de kosten te dekken. De bank is voor 79 procent in handen van de Britse staat. Een dure rekening zou dan ook slecht nieuws zijn voor de belastingbetaler.

Telecombedrijf Tele2 heeft van de Europese Investeringsbank (EIB) een lening van 125 miljoen euro gekregen voor de uitrol van mobiel internet van de vierde generatie (4G) in Zweden en Nederland. Tele2 wil over twee jaar in Nederland een outdoor-dekking van bijna 100 procent realiseren. Ook de indoor-dekking in dichtbevolkte gebieden zou worden verbeterd. In Zweden wil het bedrijf over drie jaar de volledige bevolking toegang bieden tot een mobiel netwerk van de vierde generatie. De lening is onderdeel van de Europese Unie om de concurrentie op de markt aan te wakkeren, wat moet leiden tot betere prijzen voor consumenten. Bovendien wil de Europese Unie in zijn hele gebied een mobiel netwerk van de vierde generatie.

De Verenigde Staten zullen in de jaren dertig van deze eeuw een man op de planeet Mars zetten. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd in een opiniestuk op de website van Cable News Network (CNN). Obama zegt ervan overtuigd te zijn dat de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven ervoor zal zorgen dat over ongeveer vijftien jaar voet op Mars zal kunnen worden gezet. Er zullen volgens Obama kolonies worden gebouwd en hij voegde er aan toe dat astronauten langdurige missies in de ruimte zullen ondernemen. De president benadrukte daarbij dat ruimtevaart de mogelijkheid heeft om het leven op aarde beter te maken en de kennis te verhogen.

Keppel Smit Towage en Maju Maritime, twee joint-ventures van de Nederlandse maritieme groep Boskalis Westminster, hebben een bestelling geplaatst voor twee havensleepboten op vloeibaar aardgas. Dat heeft Boskalis bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Door het gebruik van aardgas kan de scheepvaart minder belastend worden voor het leefmilieu. De havenautoriteit van Singapore heeft een subsidie van 2 miljoen Singapore dollar of 1,3 miljoen euro verstrekt voor de aankoop van de milieuvriendelijke boten. Singapore heeft de ambitie een van de belangrijkste havens te worden voor het bunkeren van vloeibaar gas. Shell zal de brandstof leveren voor de boten.

In Frankrijk heeft de investeringsmaatschappij Bolloré Group een belang van meer dan 20 procent in het mediabedrijf Vivendi opgevoerd. Daardoor heeft miljardair Vincent Bolloré, die al twee jaar Vivendi leidt, zijn positie in het bedrijf verder versterkt. In juni had Bolloré Group een belang van 15 procent in Vivendi. Op het gebied van stemrecht heeft Bolloré nog meer controle op Vivendi. Door het dubbele stemrecht op het aandelenpakket dat recent werd opgenomen, zal Bolloré in april volgend jaar 29 procent van de stemrechten in het mediabedrijf bezitten. De Bolloré Group, dertig jaar geleden gestart als een noodlijdende papierfabriek, is nu een conglomeraat met belangen in transport, landbouw, energie en media.

Touroperator Jetair verdubbelt zijn netwerk Belgische reisbureaus. Op dit ogenblik beschikt Jetair in het land over 68 reiskantoren, maar over een periode van twee tot drie jaar moet dat netwerk tot ongeveer honderddertig adressen worden opgevoerd. Volgens Jetair hebben klanten naast het online aanbod ook behoefte aan persoonlijk contact. De nieuwe filialen zullen worden gesitueerd op locaties met een grote passage, zoals shoppincenters. Daarbij zal volgens Jetair ook meer aandacht worden besteed aan de beleving van de consument. Daarbij moet volgens de reisoperator ook worden gezorgd voor een meer gemoedelijke en familiale inkleding.

Investeerder Barefoot uit Brussel lanceert en fonds van meer dan 1 miljoen euro, waarmee de verdere ontwikkeling van zijn portefeuille startups moet worden ondersteund. Dat heeft Augustin van Rijckevorsel, chief executive van Barefoot, bevestigd. Barefoot investeert vooral in bedrijven die zakelijke diensten leveren aan het ondernemingsleven. De portefeuille omvat onder meer het bedrijf Freeedrive, een platform dat het gebruik van smartphones door autobestuurders moet ontmoedigen. Daarnaast is er ook het platform Kowo.com, dat bedrijven de mogelijkheid tot autodelen moet bieden. Ook Blugle.tv, dat het delen van video moet vergemakkelijken, behoort tot de portefeuille van Barefoot.

Meer Nieuws

08:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-10-16

Women and their all-important role in stamping out extremism

Vrouwen kunnen een belangrijke rol opnemen in de strijd tegen extremisme. Dat zegt Mohammad Naciri, regionaal directeur voor Arabië bij United Women. Naciri wijst erop dat het terrorisme probeert om de samenleving van binnenuit te verscheuren, zodat een tegenbeweging moet worden opgezet. Daarin hebben vrouwen volgens Naciri een belangrijke rol.

Lees Verder

https://www.euractiv.com/section/security/news/women-and-their-all-important-role-in-stamping-out-extremism/

18:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Economisch sterke vrouwen efficiënt wapen tegen rampen

In regio’s waar vrouwen een grotere economische invloed hebben, maken rampen minder slachtoffers. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Lehigh University and the Tulane University in 85 less developed nations. Een economische vooruitgang van de vrouw, zal volgens de onderzoekers dan ook de impact van rampen kunnen afzwakken.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/lu-wwa101116.php

18:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikanen vrezen corruptie meer dan terrorisme

De bevolking van de Verenigde Staten heeft meer angst voor corruptie bij de regering dan voor terroristische aanvallen op hun land. Dat blijkt uit een onderzoek van de Chapman University bij vijftienhonderd Amerikaanse burgers. Corruptie door de regering werd door 60,6 procent van de ondervraagden als een grote bezorgdheid genoemd. Terroristische aanvallen op de Verenigde Staten halen een score van 41 procent, gevolgd door een gebrek aan geld voor de toekomst (39,9 procent), persoonlijk een terreurslachtoffer te worden (38,5 procent) en een grotere wapencontrole (38,5 procent). Corruptie door de regering stond ook vorig jaar op de eerste plaats. Wapencontrole is nieuw in de ranglijst.

De top tien van de angsten van de Amerikaanse bevolking bestaat verder uit de dood van geliefden (38,1 procent), een economische of financiële instorting (37,5 procent), identiteitsdiefstal (37,1 procent), een zware ziekte van geliefden (35,9 procent) en de openbare gezondheid (35,5 procent). Onderzoeksleider Christopher Bader, professor sociologie aan de Chapman University, benadrukt dat een duidelijke verschuiving in de angsten van de Amerikaanse bevolking kan worden opgemerkt. “Vorig jaar werd vooral gewag gemaakt van economie en privacy, maar dit jaar wordt meer gekeken naar gezondheid en financiële bedreigingen,” zegt Bader.

“Mensen vrezen vooral dingen die ze niet kunnen controleren en dat wordt ook dit jaar in de resultaten bevestigd,” zegt professor Bader nog. “Verder kon worden vastgesteld dat de Amerikaanse bevolking ook heel vatbaar is voor samenzweringstheorieën. Meer dan de helft van de Amerikanen geloven dat hun regering informatie verzwijgt over de aanslag van nine-eleven en de moord op John Kennedy. Bovendien is 40 procent ervan overtuigd dat de overheid informatie verzwijgt over buitenaardse wezens en de klimaatverandering. Eén op drie gelooft dat niet alles wordt verteld over de oorsprong van het aids-virus. Vooral werkende katholieke republikeinen met een lagere opleiding en inkomen gelooft in samenzweringen.”

Lees Verder

18:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: corruptie |  Facebook |

Crashes Malaysian Airlines wekken grootste online aandacht

Een vliegtuigcrash moet meestal minstens vijftig slachtoffers maken om een significante aandacht van het publiek te krijgen. Dat is de conclusie van een onderzoekers van het Oxford Internet Institute en de University of Oxford op basis van een analyse van de interesse voor artikels rond ongeveer vijftienhonderd vliegtuigcrashes sinds het einde van de negentiende eeuw over de hele wereld in de online encyclopedie Wikipedia. De onderzoekers stellen daarbij dat de interesse voor de crash ook blijkt toe te nemen naarmate de dodentol stijgt. Ook de aandacht van de media voor het ongeval en de origine van de getroffen luchtvaartmaatschappij blijken een impact te hebben op de publieke aandacht.

In de Engelstalige editie van Wikipedia kan daarbij worden vastgesteld dat vooral aandacht groei wanneer een Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij bij de ramp is betrokken. In de Spaanse editie wordt vooral een interesse aangetroffen voor Latijns-Amerikaanse maatschappijen. Een Noord-Amerikaanse ramp krijgt in de Engelstalige versie van Wikipedia vijftig keer meer aandacht dan een Afrikaanse ramp. In de Spaanse editie van de encyclopedie kan voor een Latijns-Amerikaans evenement ongeveer vijftig keer meer interesse worden gevonden dan voor een Afrikaanse ramp en vijf keer meer dan voor een Noord-Amerikaanse ramp, ongeacht het dodentol.

Crashes in andere locaties van de wereld moeten respectievelijk drie en vijf keer meer slachtoffers eisen dan in Noord-Amerika en Latijns-Amerika om dezelfde niveaus van interesse in de onderscheiden edities van Wikipedia te vinden. “Maar zelfs bij zware rampen valt de aandacht snel terug,” benadrukt onderzoeksleider Taha Yasseri, professor sociale computerwetenschappen aan het Oxford Internet Institute. “Bij bijna driekwart van de artikels kon een scherpe terugval van de interesse worden gemeld binnen een week nadat de betrokken pagina was gecreëerd.” Wanneer een crash minder dan vijftig slachtoffers eist, blijkt de interesse volgens de onderzoekers moeilijk te voorspellen.

“Het onderzoek toont ook dat zelfs een open systeem zoals Wikipedia niet aan vooringenomenheid ontsnapt,” zegt professor Yasseri. In het algemeen ging de grootste aandacht naar de crash van Flight 17 van Malaysia Airlines in Oekraïne twee jaar geleden, waarbij 298 doden vielen. Op de tweede plaats staat Flight 370 van Malaysian Airlines die met 239 inzittenden boven de Stille Oceaan verdween. Daarna volgt Flight 447 van Air France, die met 228 inzittenden op een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs in zee stortte.

Lees Verder

18:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luchtvaart |  Facebook |

Overheden vragen Google om steeds meer informatie

Het internetbedrijf Google heeft van regeringen over de hele wereld tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 44.943 vragen om informatie ontvangen. Dat betekent een stijging met 10 procent tegenover de zes maanden voordien. Dat heeft Richard Salgado, directeur justitie bij Google, gemeld. Google voegt er aan toe inmiddels al vier semesters op rij met een toename van het aantal vragen om informatie te worden geconfronteerd. De vragen hadden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar betrekking op 76.713 individuele accounts, tegenover 81.311 gebruikers tijdens de tweede helft van vorig jaar.

Het bedrijf voegt er aan toe in 64 procent van de dossiers minstens op een gedeelte van de vragen te zijn ingegaan. Dat betekent een status-quo tegenover de zes maanden voordien. Het aantal aanvragen om informatie is bij Google systematisch gestegen sinds het bedrijf vijf jaar geleden is gestart met de publicatie van transparantie-cijfers. Het bedrijf benadrukt in te gaan op de wettelijke vragen van politie en andere overheidsdiensten, maar altijd de privacy van zijn gebruikers te beschermen. Daarbij wordt volgens Richard Salgado telkens diepgaand bekeken of het initiatief van de overheid gerechtvaardigd is en welke informatie binnen de vraag kan worden verstrekt.

Het grootste aantal initiatieven tijdens de eerste helft van dit jaar was afkomstig van de Verenigde Staten, die 14.169 vragen om informatie overmaakte. Google ging in 79 procent van de dossiers op de vragen in. Op de tweede plaats staat Duitsland met 8.788 vragen, gevolgd door Frankrijk (4.300), India (3.452) en Groot-Brittannië (3.302). Het bedrijf zegt tijdens de eerste helft van dit jaar voor de eerste keer een vraag om informatie te hebben ontvangen uit Algerije, Wit-Rusland, de Kaaiman Eilanden, El Salvador, Fiji en Saudi-Arabië. Geen enkele vraag uit die landen werd volgens Google echter ingewilligd.

Lees Verder

17:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verenigde Staten en India hebben dezelfde academische genderkloof

De academische genderkloof in de Verenigde Staten en India toont opmerkelijke gelijkenissen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University bij een populatie van 320.554 elitescholieren tussen twaalf en dertien jaar in de Verenigde Staten en 7.119 leerlingen uit een gelijkaardige omgeving in India. De onderzoekers wijzen erop dat de Verenigde Staten sinds het begin van de jaren tachtig inspanningen hebben gedaan om de academische prestaties van talentvolle meisjes te versterken. Die ervaringen kunnen volgens hen mogelijk worden gebruikt om de onderwijspraktijk ook in India verder te versterken.

“Talentrijke meisjes laten in de Verenigde Staten op het gebied van taalvaardigheid hun mannelijke leeftijdsgenoten achter zich en blijken ook hun achterstand op het gebied van wiskunde te verkleinen,” zegt hoofdonderzoeker Matthew Makel, professor educatieve wetenschappen aan de Duke University. “Bij een gelijkaardige populatie in India is de kloof nog groter, waarbij de jongens een groot overwicht tonen op het gebied van wiskunde, terwijl meisjes op taalgebied een grote voorsprong hebben. Zowel in de Verenigde Staten blijken talentrijke jongens in wetenschap betere prestaties te laten registreren dan meisjes.”

In de Verenigde Staten vertegenwoordigen meisjes 28 procent van de topscores in mathematica. Dat is een belangrijke verbetering tegenover het begin van de jaren tachtig, toen bij de topscores slechts 7 procent meisjes konden worden gevonden. In India vertegenwoordigen meisjes slechts 11 procent van de topscores. In taalvaardigheid kenden jongens en meisjes in de Verenigde Staten in het begin van de jaren tachtig een evenwichtige verdeling, maar het aandeel van de meisjes is geleidelijk aan toegenomen en is inmiddels opgelopen tot 60 procent. In India hebben meisjes een aandeel van 62 procent in de topscores.

Lees Verder

17:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: onderwijs |  Facebook |