13-10-16

Onbeleefd gedrag kan een hele werkvloer besmetten

Onbeleefdheid gedrag spreidt zich op de werkvloer als een virus uit. Dat is de conclusie van en onderzoek van wetenschappers aan de University of Arkansas bij een populatie van zeventig werknemers. Onbeleefde gedragingen - zoals beledigende of neerbuigende opmerkingen en sarcasme - blijken volgens de onderzoekers een besmettelijk karakter te hebben. Er wordt aan toegevoegd dat de besmetting op heel korte tijd - zelfs in de loop van één dag - kan plaats vinden. Om het gevaar op inciviek gedrag te bestrijden, moeten de bedrijven volgens de wetenschappers onder meer zorgen voor een efficiënte feedback.

“Onbeleefd gedrag is minder ernstig dan openlijk vijandelijke acties, zoals pesterijen en bedreigingen,” benadrukt onderzoeksleider Chris Rosen, professor management aan het Sam Walton College of Business van de University of Arkansas. “Anderzijds moet worden opgemerkt dat onbeleefd gedrag veel frequenter voorkomt dan openlijke vijandigheid en toch een significant effect op de werknemers kan hebben. Bovendien moet gevreesd worden dat onbeleefd gedrag de bedrijven bijzonder veel geld kan kosten. Geraamd wordt dat de omvang van het onbeleefd gedrag op de werkvloer de voorbije twee decennia is verdubbeld.”

Gerekend wordt met een verlies van ongeveer 14.000 dollar per medewerker per jaar, te wijten aan productieverlies en een verspilling van werktijd. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat het onbeleefde gedrag ondere meer leidde tot een verhoogde mentale vermoeidheid, waardoor de zelfcontrole van de werknemers werd gereduceerd en de slachtoffers werden aangezet om zich later op de dag op een gelijkaardige onbeleefde manier te uiten. “Deze spiralen van onbeleefdheid treden onbedoeld op en moeten vooral worden opgetekend in werkplaatsen met een politiek karakter, een omgeving waar ze werknemers vooral doen wat hen ten goede komt en niet wat best is voor de organisatie,” zegt professor Rosen.

De feedback om het probleem aan te pakken, kan volgens de onderzoekers op een informele manier gebeuren door een verbetering van de dagelijkse interacties op de werkvloer, of op een formele manier door periodieke evaluaties.

Lees Verder

17:03 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werkvloer |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De technologiegroep Keppel Seghers uit Willebroek werkt mee aan de bouw van een nieuwe afvalfabriek in de Chinese metropool Shenzhen, vlak bij de grens met Hongkong. Met het contract is een bedrag gemoeid van 24 miljoen euro. Keppel Seghers moet de technologie leveren voor de oven en de boiler van de verbrandingskamer van de nieuwe fabriek, die de grootste centrale voor de verbranding van huisafval ter wereld moet worden. De afvalfabriek moet over twee jaar in dienst genomen worden. De centrale kan drie miljoen ton afval per jaar verwerken. Het verwerkte afval levert ook hernieuwbare energie op voor één miljoen Chinezen. Op dit ogenblik vertegenwoordigt China al 30 procent van de omzet van Keppel Seghers.

De Franse energiegroep Total gaat de productie van bioplastic concentreren in Azië. Dat heeft Patrick Pouyanné, topman van Total, bevestigd. Negen jaar geleden had Total Petrochemicals nochtans in Wallonië een proefproject gestart voor onderzoek en ontwikkeling naar de productie van kunststoffen op basis van plantaardige grondstoffen. Daarvoor had de Franse groep een joint-venture gesloten met het Waalse bedrijf Galactic. Dat samenwerkingsverband had van de Waalse overheid 9 miljoen euro subsidies ontvangen. Nu de technologie op punt staat, wil Total de industriële productie overbrengen naar Azië. Daarbij wordt volgens Total echter gebruik gemaakt van een andere technologie.

De Nederlandse groep ING Bank verhuist het handelsgedeelte van zijn marktenzaal in Brussel en Amsterdam naar Londen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de krant De Tijd gezegd. In Brussel zouden daardoor tussen veertig en vijftien banen kunnen verdwijnen, terwijl in Amsterdam mogelijk meer dan zeventig arbeidsplaatsen zouden worden geschrapt. De bank zou de handelsactiviteiten in derivaten, aandelen, valuta en grondstoffen naar de Britse hoofdstad willen overbrengen. Ook de achterliggende informatica-diensten worden afgebouwd en zouden naar Singapore worden overgeheveld. Rekening houdend met de brexit, wordt de keuze voor Londen door waarnemers opmerkelijk genoemd.

Een petitie tegen de aanstelling van José Manuel Barroso, voormalig voorzitter van de Europese Commissie, als adviseur bij de omstreden Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, heeft meer dan 150.000 handtekeningen vergaard. De petitie werd opgezet door Europese ambtenaren en is aan de Europese instellingen overhandigd. Toen Barroso in juli meldde dat hij aan de slag zou gaan bij Goldman Sachs, wekte dat ook bij eurocraten ergernis. Er werd gewag gemaakt van een moreel laakbare keuze en een onverantwoordelijke draaideurpolitiek die het imago van de Europese instellingen aantast. Gevraagd werd naar strengere ethische regels en een opschorting van de pensioenrechten van Barroso.

De Brusselse holding Sapec zoekt een overnemer voor zijn divisie chemicaliën voor de landbouwsector. Dat heeft het persbureau Reuters bekend gemaakt. Het verkoopproces zou in de tweede ronde zitten. Er werd al een selectie van mogelijke kopers gemaakt. De operatie zou Sapec moeten toelaten zijn portfolio te stroomlijnen. De landbouwtak zou gewaardeerd worden op een bedrag tot 400 miljoen euro. In de eerste jaarhelft bleef de omzet van de divisie kunstmest en bestrijdingsmiddelen stabiel op 120 miljoen euro, terwijl de operationele winst met een derde steeg tot 20 miljoen euro. Sapec is verder ook actief in de industriële chemie, de logistiek en handel en de distributie van grondstoffen zoals graan en soja.

Ronald McDonald, de mascotte van restaurantketen McDonald’s, zal in de Verenigde Staten een tijdlang uit de publiciteit van de filialen verdwijnen. Die beslissing neemt McDonald’s na de onrust die in de Verenigde Staten over de zogenaamde killerclowns is ontstaan. Sinds de tweede helft van augustus werden op verscheidene locaties griezelige clowns, uitgerust met vuurwapens, opgemerkt. De killerclowns hebben tot een angstpsychose geleid. Dat heeft ook restaurantketen McDonald’s doen beslissen om zijn bedrijfsclown Ronald voorlopig uit dienst te nemen. Ronald McDonald wordt normaal onder meer ingezet voor bezoeken aan zieke kinderen en is ook het gezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds.

De kustburgemeesters willen werk maken van een fietssnelweg langs het volledige traject van de Vlaamse kust. De initiatief is afkomstig van Steve Vandenberghe, burgemeester van Bredene, maar wordt gedragen door zijn collega’s van de andere kustgemeentes. Beslist werd een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren. West-Vlaandren beschikt over een uitgebreid fietsnetwerk, maar op dit ogenblik is het volgens de initiatiefnemers niet mogelijk om per fiets de volledige kust op een vlotte en veilige manier af te reizen. Ook zou het initiatief een milieuvriendelijk alternatief kunnen bieden voor het woon-werkverkeer in de regio. Tevens wordt gewezen op het toenemend belang van elektrische fietsen.

Schoenenketen Eram moet een herstructureringsplan doorvoeren. Daardoor worden mogelijk zeventig banen bedreigd. Dat heeft de directie op een bijzondere ondernemingsraad bekend gemaakt. Eram heeft net zoals vele sectorgenoten te kampen met een dalende verkoop en een toegenomen concurrentie. Vooral de opmars van ecommerce vormt een grote uitdaging. Om die gevolgen op te vangen, is een ingreep volgens de directie noodzakelijk. Op dit ogenblik werken bij Eram nog honderddertig mensen. Ook winkelsluitingen worden niet uitgesloten. Er zal van elk filiaal een rendabiliteitsanalyse worden gemaakt. Eram heeft in België een dertigtal verkooppunten.

De Japanse autobouwers Toyota en Suzuki onderzoeken de mogelijkheid om op het gebied van onderzoek en ontwikkeling een samenwerking op te zetten. Dat heeft Toyota bekend gemaakt. De samenwerking moet de autoproducenten helpen om de snelle en drastische veranderingen in de sector, waarbij technologie ontwikkeld moet worden veilige en milieuvriendelijke auto’s, het hoofd te bieden. Het onderzoek naar een mogelijke samenwerking zit volgens Toyota nog wel nog in een prille fase. Een samenwerking kan volgens waarnemers een volgende stap zijn in de consolidatie van de Japanse auto-industrie. Toyota nam eerder al zijn filiaal Daihatsu volledig, terwijl Nissan interesse zou hebben in Mitsubishi.

Het Deense bedrijf LM Wind Power, de grootste onafhankelijke wiekenbouwer ter wereld, wordt door het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE) overgenomen van investeerder Doughty Hanson. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,5 miljard euro. Dat hebben beide bedrijven bekend gemaakt. General Motors is zelf al actief in de bouw van windmolens, waarbij LM Wind Power als een belangrijk leverancier optreedt. Inmiddels draait wereldwijd ongeveer één op de vijf turbines in windparken met wieken van het Deense bedrijf. LM Wind Power is de grootste aankoop van de divisie hernieuwbare energie die door General Electric vorig jaar werd opgericht na de overname van de energiedivisie van Alstom.

De Amerikaanse gereedschappenfabrikant Stanley Black & Decker neemt de instrumenten-divisie van het conglomeraat Newell over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,95 miljoen dollar. Dat heeft Stanley Black & Decker bekend gemaakt. De transactie kadert in de strategie van Newell, die sinds de overname van de groep Jarden vorig jaar een aantal activiteiten wil afstoten. Newell - dat onder meer ook de merken Parker, Waterman, Quickie, Völkl en Aerobed in portefeuille heeft - zou ongeveer 10 procent van zijn activiteiten willen verkopen. De overgenomen instrumenten-divisie richt zich op een professioneel klantenbestand en omvat merken zoals Irwin en Lenox.

Vliegtuigmaker Boeing heeft een groot order ontvangen luchtvaartmaatschappij China Southern Airlines. De bestelling omvat een dozijn exemplaren van het type Dreamliner. Het order omvat een waarde van 3,2 miljard dollar. De eerste toestellen moeten over twee jaar worden geleverd. Het volledige order moet tegen het einde van dit decennium zijn afgerond. De vloot van China Southern Airlines telt op dit ogenblik al zestien exemplaren van de Dreamliner. Het voorbije jaar heeft China Southern al voor meer dan 15 miljard dollar aan vliegtuigen bij Boeing en Airbus besteld. De luchtvaartmaatschappij breidt zijn vloot steeds verder uit om aan de groeiende vraag naar vliegtickets te kunnen voldoen.

Het Nederlandse chemiebedrijf Avantium heeft concrete plannen voor een beursintroductie. Dat hebben een aantal bronnen tegen het persbureau Reuters gemeld. De bijkomende financiële middelen zouden worden gebruikt voor de productie van biologische kunststoffen voor flessen van Coca-Cola en verpakkingen van Danone te ondersteunen. De beursgang zou in eerste instantie meer dan 100 miljoen euro moeten opleveren. De waarde van het bedrijf wordt daarmee geraamd op ongeveer 300 miljoen euro. Avantium is gedeeltelijk eigendom van ING Groep, Coca-Cola en Danone. Verder hebben verschillende durfinvesteerders een belang in het bedrijf, dat begin deze eeuw van Shell wordt losgekoppeld.

Het internetbedrijf Google heeft de startup FameBit, een marktplaats die producenten van video in contact wil brengen met marketeers, gekocht. De transactie kadert volgens waarnemers in een strategie van Google om extra inkomsten te genereren voor zijn videoplatform YouTube, dat vooralsnog verlieslatend blijft. Ook de producenten van de video’s zouden met de advertenties inkomsten kunnen genereren of nieuwe middelen vinden om zich te laten sponsoren. Op dit ogenblik kan slechts een kleine elite van videoproducenten op YouTube een rendabele activiteit onderhouden. Met FameBit zouden echter ook andere videomakers geld aan hun activiteiten kunnen verdienen.

Het Japanse elektronicabedrijf Fujitsu wil in Groot-Brittannië tot achttienhonderd banen schrappen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De operatie vormt naar eigen zeggen onderdeel van een transformatieprogramma dat vanaf volgend jaar in werking treedt. Het Japanse bedrijf heeft op dit ogenblik in Groot-Brittannië ongeveer veertienduizend werknemers. De besparingen zijn volgens Fujitsu noodzakelijk om de toenemende concurrentie in de informatica-sector te kunnen opvangen. Het bedrijf benadrukt dat de herstructureringsplannen niets te maken hebben met de brexit. Fujitsu heeft in Groot-Brittannië verscheidene vestigingen. Het is nog niet duidelijk waar de banen zullen worden geschrapt.

Meer Nieuws

09:58 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-16

Marketeers voeren investeringen in sociale applicaties met ruim 50 procent op

De bestedingen aan reclame in mobiele applicaties op Facebook en Instagram ligt dit jaar 54 procent hoger dan vorig jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Kenshoo. Het rapport toont volgens de onderzoekers aan dat marketeers een toenemend vertrouwen tonen bij investeringen op sociale platformen om de installatie van applicaties op te voeren.

Lees Verder

http://www.netimperative.com/2016/09/global-spend-facebook-instagram-mobile-app-install-ads-soars-54/

18:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geslacht en sociale druk hebben impact op onethische beslissingen

Wanneer vrouwen voor zichzelf handelen, kunnen hogere ethische normen worden vastgesteld dan bij mannen, maar wel moet tevens met een grotere impact van sociale druk rekening worden gehouden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Haas School of Business van University of California en de Kellogg School of Management van de Northwestern University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-reveals-gender-social-pressure-unethical.html

18:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Netwerking van werknemers kan personeelsverloop tegengaan

Wanneer werknemers de kans krijgen met hun collega’s te netwerken, zal de kans op het personeelsverloop kunnen worden gereduceerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Houston en de Purdue University. De onderzoekers merken daarbij op dat onder meer tijdens het happy hour op kantoor veel meer gebeurt dan algemeen wordt verondersteld.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/uoh-ncc101116.php

18:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Italië wordt wereldwijde topbestemming van het luxetoerisme

Italië wordt volgend jaar de wereldwijde topbestemming van het luxetoerisme. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Travel Leaders Group bij meer dan elfhonderd reisoperatoren. De Europese riviercruises staan op de tweede plaats, gevolgd door de Verenigde Staten, mediterrane cruises en Australië. Opmerkelijk is ook de intrede van landen zoals IJsland, Nieuw-Zeeland en Cuba in de top vijftien. Uit het onderzoek bleek bovendien ook dat 84 procent van de operatoren bij de boekingen een toenemende vraag kan opmerken tegenover vorig jaar. De reizigers blijken op hun bestemming onder meer een culinair niveau van hoge kwaliteit te verwachten.

“Italië blijft op de reiziger een grote aantrekkingskracht uitoefenen,” zegt Ninan Chacko, chief executive van Travel Leaders Group. “Dat geldt zeker voor vermogende toeristen, die authentieke en verrijkende ervaringen zoeken, gekoppeld aan een sterk aanbod accommodaties van hoge kwaliteit. “Bovendien kunnen reizigers uit de Verenigde Staten met een reis naar Italië ook rekenen op een gunstige wisselkoers.” Gail Grimmett, voorzitter van Protravel International en Tzell Travel Group, benadrukt daarbij dat een gesofisticeerde lokale keuken bij het luxepubliek een belangrijk onderdeel van de culturele ervaring van de reis beschouwt.

Naast een superieure culinaire invulling van hun reis, vraagt het publiek uit de hogere inkomenscategorie ook toegang tot gepersonaliseerde diensten. Onder meer wil men vaak een verblijf met een persoonlijke toegang en een conscierge. Ook wordt vaak de beschikbaarheid van een butler en een spa geëist. “Een groot deel van die service wordt door de luxeconsument verwacht,” waarschuwt Gail Grimmett. “Aanbieders van luxereizen zullen deze diensten dan ook in hun basisformules moeten voorzien. De top tien bestemmingen van de luxereiziger bestaat verder uit Mexico, Ierland, cruises in het Caraïbische gebied, Frankrijk en Engeland.

Lees Verder

18:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luxetoerisme, italië |  Facebook |

Babyboomers hebben geen sterkere werkethiek dan jongere generaties

Het is een mythe dat babyboomers een sterkere werkethiek hebben dan de jongere generaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Wayne State University in de Amerikaanse stad Detroit. Bij de diverse elementen van werkethiek kon tussen de verschillende generaties weinig afwijkende scores worden vastgesteld.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/s-iam101116.php

18:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Op kritieke ogenblikken wordt morele overtuiging vaak opzij geschoven

Op kritieke ogenblikken zal het individu vaak zijn originele morele overtuiging opzij schuiven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Plymouth University. Het onderzoek, dat gebruik maakte van virtuele realiteit, stelde vast dat het individu meer geneigd is om anderen voor het algemeen belang op te offeren dan men zichzelf had voorgesteld.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-10-people-morality-moment.html

18:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwen reageren anders op sociale isolatie dan mannen

Vrouwen reageren anders op sociale isolatie dan mannen. Gebleken is dat vrouwen door isolatie gestresseerd raken. Bij mannen is dat niet het geval. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Hotchkiss Brain Institute van de University of Calgary in Canada bij een populatie muizen. Het onderzoek toont volgens de onderzoekers aan dat bij de behandeling van stress ook met het geslacht rekening moet worden gehouden.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/e-frd100716.php

18:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Amerikaanse technologiegroep Amazon heeft plannen om kleine supermarkten te openen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gezegd. In de filialen zouden verse producten zoals fruit, groenten, vlees en zuivel worden verkocht. Droge voeding zou met een applicatie of schermen in de winkel kunnen worden besteld en zou later op de dag aan huis worden geleverd. Tevens zou het bedrijf plannen hebben om afhaalpunten te openen waar klanten terecht kunnen voor de ophaling van bestellingen die in de webwinkel van Amazon werden gekocht. De Amerikaanse technologiegroep heeft eerder al wel twee fysieke boekenwinkels geopend.

Bij wasmachinebouwer Alliance International in Wevelgem worden bijna zestig banen bedreigd. Dat heeft de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend gemaakt. Bij Alliance International werken op dit ogenblik nog bijna honderd mensen. Twee jaar geleden werd bij het bedrijf al eens een zware herstructurering doorgevoerd. Toen werden ruim honderdvijftig banen geschrapt. Volgens de vakbonden moet worden gevreesd dat de site op termijn zal worden gesloten. Twee jaar geleden werd de productie al van Wevelgem naar Tsjechië overgeheveld. In Wevelgem worden sindsdien enkel nog een beperkt aantal wisselstukken gefabriceerd.

Het spoorbedrijf Eurostar, de operator van hogesnelheidstreinen tussen Londen en het Europese vasteland, wil het aantal verbindingen met 8 procent inkrimpen. Daardoor zouden tachtig banen kunnen worden geschrapt. Dat hebben de Britse vakbonden gemeld. De ingreep zou volgens het bedrijf noodzakelijk zijn gebleken om de impact van een aantal problemen te kunnen opvangen. Daarbij wordt onder meer verwezen naar de terreuraanslagen in Parijs en aan de onzekerheid over de nakende brexit. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar werden 3 procent minder reizigers geteld dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Gehoopt wordt het banenverlies op te kunnen vangen door natuurlijk verloop.

De Franse modegroep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft tijdens de eerste negen maanden van het jaar een omzet gerealiseerd van 26,3 miljard euro. Dat betekent een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Op autonome basis werd een omzetgroei met 5 procent gemeld. Tijdens het derde kwartaal werd een autonome omzetgroei met 6 procent opgetekend, waarmee volgens het bedrijf een versnelling kon worden gemeld tegenover de eerste helft van dit jaar. De modegroep zegt op de Amerikaanse, Europese en Aziatische markten goede resultaten te hebben geboekt. In Frankrijk moest wel rekening worden gehouden met een daling van het aantal toeristen.

Airbus Group zal compensaties eisen voor het verlies van een helicoptercontract in Polen. Dat heeft Tom Enders, chief executive van Airbus, gezegd in een reactie op de beslissing van de Poolse regering om een order aan helicopters ter waarde van 13,5 miljard zloty of 3,5 miljard dollar in te trekken. Polen had in april vorig jaar bij Airbus vijftig exemplaren van de helicopter Caracal besteld. Dat order is nu ingetrokken. De Poolse regering zegt dat de bestelling onvoldoende werk in eigen land zou creëren. Concurrenten Sikorsky en AgustaWestland, respectievelijk dochters van van de groepen Lockheed-Martin en Leonardo, hebben wel Poolse vestigingen en zouden nu de helicopters mogen leveren.

Treinoperator Thalys gaat zijn vloot renoveren. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Thalys heeft zesentwintig hogesnelheidstreinen, die inmiddels een leeftijd van twintig jaar hebben en daarmee in het midden van hun levenscyclus zitten. Bij de onderhoudsbeurt zullen de treinen volledig worden ontmanteld en gerenoveerd. De werken zullen worden uitgevoerd in een atelier in Noord-Frankrijk. De renovatie van één treinstel neemt 45.000 manuren in beslag. Het hele project zal worden gespreid over een periode van vijf jaar, zodat de treinen volgens hun normale schema kunnen blijven rijden. Jaarlijks investeert Thalys tussen 20 miljoen euro en 30 miljoen euro in de vloot. De renovatie zal daarvan het grootste deel opslorpen.

Optima Group, de holding boven de failliete Optima Bank, is in vereffening gegaan. De holding bleek met een verlies van 30 miljoen euro te worden geconfronteerd. Optima Bank, waarvan de Optima Group voor 98 procent aandeelhouder is, werd midden juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. Daardoor diende Optima Group een waardevermindering van 29,1 miljoen euro te boeken. Alleen de vennootschap Optima Global Estate (OGE), de vastgoeddivisie die een doorstart wil maken, blijft voorlopig nog over van Optima. Het vastgoedbedrijf geniet tot half november bescherming tegen zijn schuldeisers en dient een reorganisatieplan voor te leggen.

Autobouwer Tesla wil zijn fabriek in Fremont in de Amerikaanse staat Californië uitbreiden. Daarvoor heeft het bedrijf een bouwaanvraag ingediend bij de lokale autoriteiten. Tesla wil de oppervlakte van de fabriek verdubbelen. Dat moet een grotere productie mogelijk maken. Door de uitbreiding zullen ook ruim drieduizend nieuwe banen worden gecreëerd. Daarmee wordt het personeelsbestand van de fabriek met 50 procent uitgebeid. Tesla hoopt over twee jaar in Fremont minstens een jaarproductie van een half miljoen wagens te kunnen realiseren. Vorig jaar leverde de fabriek 50.580 exemplaren af. De fabriek werd eerder dit jaar getroffen door technische problemen, maar daarvoor zou een oplossing zijn gevonden.

In de Portugese hoofdstad Lissabon hebben misnoegde taxichauffeurs geprotesteerd tegen de oneerlijke concurrentie van bedrijven zoals Uber en Cabify. Onder meer werd de toegang tot de luchthaven van Lissabon geblokkeerd. De actievoerders protesteren tegen de plannen van de Portugese regering om een wettelijk kader uit te werken voor de Amerikaanse alternatieve taxidienst Uber en diens Spaanse sectorgenoot Cabify. De regering wil de chauffeurs van de alternatieve bedrijven een vergunning geven, op voorwaarde dat ze een opleiding van dertig uur volgen en hun auto maximaal acht jaar oud is. De taxichauffeurs verzetten zich echter tegen de legalisering van de alternatieve diensten.

Spotify heeft zijn muziekdienst onlangs ook in Japan gelanceerd. De muziekdienst had al achttien maanden een kantoor in Tokyo, maar de lancering van de dienst werd afgeremd door de aanslepende onderhandelingen met de lokale labels en muziekindustrie, die eigenlijk vooral een akkoord hoopten te kunnen sluiten met concurrenten zoals Apple en Rakuten. Japan is voor muziek een bijzonder lucratieve markt. De Japanse muziekverkoop realiseert een jaaromzet van ongeveer 3 miljard dollar. Alleen in de Verenigde Staten kan de sector meer inkomsten melden. De Japanse muziekconsument toont echter nog steeds een voorkeur voor de compact-disk.

Aluminiumproducent Alcoa heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,2 miljard dollar, tegenover 5,6 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep daarentegen op van 44 miljoen dollar naar 166 miljoen dollar. Klaus Kleinfeld, chief executive van Alcoa, maakte gewag van stabiele resultaten en benadrukte dat het bedrijf in uitdagende omstandigheden een sterke veerkracht heeft getoond. In de loop van het vierde kwartaal wordt de divisie Arconic als een zelfstandige entiteit naar de beurs gebracht. De omzet van Arconic viel tijdens het voorbije kwartaal met 1 procent terug tot 3,4 miljard dollar. De operationele winst steeg met 4 procent tot 267 miljoen dollar.

Alleen de miljardenboete die Deutsche Bank in de Verenigde Staten dreigt op te lopen, vormt voor het bedrijf een probleem. Voor de rest is de Duitse bank financieel gezond en kunnen ook geen verdere problemen worden geïdentificeerd. Dat heeft Yannis Stournaras, president van de Griekse centrale bank, gezegd. Deutsche Bank wordt in de Verenigde Staten mogelijk geconfronteerd met een boete van 14 miljard dollar wegens wantoestanden bij de verkoop van hypothecaire beleggingen. Indien die sanctie gehandhaafd blijft, zou volgens Stournaras de druk op het kapitaal van de bank wel toenemen, maar hij wijst erop dat er wordt onderhandeld over een verlaging van de sanctie.

De Amerikaanse drankenproducent Coca-Cola heeft zijn samenwerking met brouwer AB InBev in Afrika stopgezet. AB InBev verwierf met de overname van SABMiller een belang van 57 procent in Coca-Cola Beverages en produceert en verdeelt in Afrika frisdranken in opdracht van de Amerikaanse groep. Coca-Cola wil de participatie van AB InBev terugkopen. Daarvoor is in de samenwerkingsovereenkomst een clausule voorzien. Het Amerikaanse bedrijf zegt zijn strategie op lange termijn in Afrika met andere partners te willen ontwikkelen. Op enkele andere merken, zoals El Salvador en Honduras, blijft de samenwerking met AB InBev na de overname van SABMiller wel behouden.

De Europese Commissie beslist binnen zes weken of Europese fondsen voor Spanje en Portugal worden bevroren als straf voor het overtreden van de Europese begrotingsregels. Dat hebben de Europese ministers van financiën beslist. De negentien eurolanden moeten voor half oktober hun ontwerp-begroting bij de Europese Commissie inleveren. Indien Spanje en Portugal kunnen aantonen daarmee tijdig klaar te zijn, wordt de steun uit de Europese structuurfondsen mogelijk niet opgeschort. De twee landen werden in juli op de vingers getikt omdat ze onvoldoende inspanning hadden gedaan om hun grote begrotingstekorten aan te pakken. Daarbij werd echter beslist geen boete op te leggen.

In Californië kunnen acteurs verbieden dat hun leeftijd zou worden vermeld. Daarover heeft Jerry Brown, gouverneur van Californië, een nieuwe wet ondertekend. Door de nieuwe regelgeving zou vermeden moeten worden dat acteurs bij audities louter op basis van hun leeftijd zouden worden geweigerd. De leeftijd van beroemde acteurs kan moeilijk verborgen worden gehouden, maar de Californische overheid wil met de maatregel vooral minder bekende acteurs helpen. De wet geldt niet alleen voor acteur, maar voor alle werknemers in de entertainmentsector. Onder meer de Internet Movie Data Base (IMDB) zou door de maatregel worden getroffen. Tegenstanders van de wet maken echter gewag van censuur.

Lees Verder

08:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-16

Vrouwen mentaal beter bestand tegen economische onzekerheid?

Een economische onzekerheid verhoogt het risico op zelfmoord bij jonge en oudere mannen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Portsmouth en de University of Pretoria naar het fenomeen van zelfmoord sinds het midden van de voorbije eeuw in de Verenigde Staten. Vrouwen blijken beter tegen economische crisissen bestand.

Lees Verder

http://uopnews.port.ac.uk/2016/10/10/economic-uncertainty-sparks-suicide/

16:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kinderen zijn stress voor moeders en ontspanning voor vaders

Voor moeders betekenen kinderen stress, maar vaders ervaren vaker ontspanning. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cornell University. Het fenomeen moet volgens de onderzoekers wellicht worden toegeschreven aan het feit dat moeders vaak in minder ontspannen omstandigheden, zoals koken en kuisen, met hun kinderen bezig zijn.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/cu-cms100716.php

16:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Selfies zijn meer dan een uiting van ijdelheid

Selfies zijn meer dan een uiting van ijdelheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Australian National University (ANU) op basis van een analyse van meer dan vijfduizend selfies op het platform van Instagram. De onderzoekers merken op dat de seflies een normaal onderdeel worden van het leven van de jonge generatie.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-10-selfies-vanity.html

16:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese metropolen vertonen nog kenmerken van middeleeuwse steden

De middeleeuwse steden lijken nog weinig gemeenschappelijk te hebben met de moderne Europese metropolen, maar toch kunnen een aantal opmerkelijke gelijkenissen worden geregistreerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Santa Fe Institute op basis van een analyse van meer dan honderdvijftig middeleeuwse steden in Italië, Engeland, Frankrijk en België.

Lees Verder

http://www.santafe.edu/news/item/new-study-explores-medieval-cities-population-area-relationship/

16:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chinese bevolking blij met internationale functie van hun land

Een meerderheid van de Chinese burgers is van mening dat zijn land op het internationale niveau belangrijker is geworden en vindt de betrokkenheid van China in de wereldwijde economie een positieve ontwikkeling. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center bij meer dan drieduizend Chinese respondenten. Corruptie en de veiligheid van geneesmiddelen en voeding vormen de grootste bekommernissen van de Chinese consument. Die bekommernissen zijn de voorbije acht jaar zelfs met respectievelijk 33 procentpunt en 28 procentpunt toegenomen.

De onderzoekers stelden vast dat 75 procent van de Chinese burgers van mening zijn dat hun land op wereldniveau een belangrijker plaats heeft verworven dan tien jaar geleden. Bovendien geeft 60 procent te kennen dat de deelname van China aan de wereldeconomie een positieve impact heeft. Tevens bleek bijna 90 procent van mening dat de Chinese economie in goede gezondheid verkeert, waarbij 76 procent voor de volgende twaalf maanden nog een verdere verbetering verwacht. Daarnaast zegt 63 procent zelf ook in een goede economische gezondheid te verkeren, terwijl 76 procent in de loop van de volgende twaalf maanden een verdere verbetering verwacht.

Toch wordt ook gewezen op een aantal bekommernissen. Daarbij noemt 49 procent de corruptie bij de ambtenaren een grote bezorgdheid, terwijl nog eens 34 procent zegt dat corruptie een relatief zwaar probleem is. Anderzijds zegt 64 procent te geloven dat het corruptie-probleem de volgende vijf jaar zal afzwakken. Andere problemen zijn de kloof tussen arm en rijk (37 procent), criminaliteit (35 procent), maar vooral ook de veiligheid van geneesmiddelen (42 procent) en voeding (40 procent). Andere bekommernissen zijn waterbezoedeling (37 procent), luchtvervuiling (34 procent) en de kwaliteit van de geproduceerde goederen (35 procent).

Terwijl de Chinese bevolking zich optimistisch toont over de toekomst van hun land en hun persoonlijke economische omstandigheden, moet volgens de onderzoekers ook een kritisch standpunt tegenover het buitenland worden opgemerkt. Slechts 22 procent van de ondervraagden was immers van mening dat de Chinese regering andere landen zou moeten helpen. Daarbij kon ook worden vastgesteld dat 77 procent van de Chinezen van mening zijn dat hun levenswijze tegen buitenlandse invloeden moet worden beschermd. Dat cijfer is met 13 procentpunten gestegen tegenover veertien jaar geleden.

Lees Verder

16:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china |  Facebook |

Oostenrijkse spoorwegmaatschappij zet in op nachttreinen

Spoorwegmaatschappij Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) wil een nieuw Europees netwerk van slaaptreinen uitbouwen. Met het initiatief wil de Oostenrijkse maatschappij een alternatief bieden voor het luchtvaartvervoer, ook al hebben sectorgenoten in andere Europese landen het aanbod van hun slaaptreinen gevoelig ingeperkt of helemaal stopgezet. De Oostenrijkse maatschappij breidt met zijn nieuwe programma Nightjet in eerste instantie zijn aanbod nachttreinen uit tot Duitsland, Italië en Zwitserland. De maatschappij wil met de nachttrein, die onsterfelijk werd gemaakt met het boek Murder in the Orient Express van Agatha Christie, verschillende doelgroepen aanspreken.

“Nachttreinen vertegenwoordigen een bijzonder manier van reizen,” benadrukt Andreas Matthä, chief executive van de Österreichische Bundesbahnen (ÖBB), tegenover de Britse zakenkrant Financial Times. “De klant kan op een comfortabele en veilige manier door de nacht reizen, zonder enige vorm van verkeerscongestie. Men vertrekt in de avond, om de volgende ochtend ontspannen en uitgerust op zijn eindbestemming aan te komen.” De Oostenrijkse maatschappij investeert in eerste instantie een bedrag van 40 miljoen euro in de aankoop en modernisering van een vloot rijtuigen van Deutsche Bahn. Daarnaast wil de maatschappij de start van volgend decennium 230 miljoen investeren in de aankoop van nieuwe rijtuigen.

Österreichische Bundesbahnen zegt zijn nieuwe service aan een brede reeks gebruikers te willen aanbieden. Een aantal formules zouden de klant ook toelaten zijn auto mee op de trein te nemen. Er zouden formules worden voorzien met gewone zetels, couchettes met vier tot zes bedden en compartimenten met één, twee of drie slaapplaatsen. Omdat gebruik gemaakt wordt van de ondergebruikte trafieken tijdens de nacht, wordt het volgens de maatschappij ook gemakkelijker een winstgevend model uit te bouwen. De tarieven zouden de maatschappij moeten toelaten te concurreren met de luchtvaartmaatschappijen.

“De traditionele nachttrein is niet echt meegegaan met zijn tijd,” merkt Paul Priestman, voorzitter van het gespecialiseerde designbureau PriestmanGoode, op. “Er is echter een opportuniteit om de trein opnieuw populair te maken.” PriestmanGoode helpt de Oostenrijkse maatschappij met het ontwerp van een nieuwe generatie slaaptreinen.

Lees Verder

16:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: slaaptreinen |  Facebook |

Brits brouwerijbestand groeit met 10 procent per jaar

In Groot-Brittannië werden vorig jaar 1.692 brouwerijen geteld. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover het jaar voordien. Sinds het begin van het decennium kende de sector een groei met 65 procent. Dat blijkt uit een rapport van consulent UHY Hacker Young. Daarbij wordt opgemerkt dat de microbrouwerijen steeds vaker uitmonden in winstgevende ondernemingen, die volgens het rapport in de toekomst mogelijk ook doelwitten voor overnames zouden kunnen worden. Opgemerkt wordt dat ook in Groot-Brittannië, net zoals in andere regio’s van de wereld, de microbrouwerijen een sterke groei kennen, dankzij de interesse van de consument, die bereid is om voor deze producten een meerprijs te betalen.

“De populariteit en sterke reputatie van deze producten over de hele wereld, heeft in Groot-Brittannië de vraag naar microbrouwerijen sterk doen toenemen,” benadrukt UHY Hacker Young. “Deze trend creëert dan ook interessante opportuniteiten voor actieve ondernemers uit de sector van voeding en drank. Gelijkaardige trends kunnen in Groot-Brittannië ook in andere segmenten van de markt van voeding en drank worden opgemerkt. Ambachtelijke bieren hebben, samen met andere producten zoals topwijnen en kwaliteitskazen, een belangrijke bijdrage geleverd tot de winstgevendheid van de nationale voedingsindustrie.”

Onderzoek heeft aangetoond dat 45 procent van de consumenten ambachtelijke bieren vereenzelvigen met een product dat door kleine brouwerijen wordt geproduceerd en niet door grote groepen op de markt wordt gebracht. Voor 35 procent kan het product worden omschreven als artisanaal bir, terwijl 22 procent de nadruk legt op een bescheiden marktaandeel en 14 procent vooral naar een lokaal verband wijst. Anderzijds moet 10 procent toegeven onzeker te zijn over een definiëring van de sector. Volgens UHY Hacker Young kunnen verschillende microbrouwerijen echter een overnamedoel worden voor grotere drankenconcerns.

“Een dergelijke transactie kan mogelijk leiden tot kritiek op het ambachtelijk karakter van het product, maar anderzijds biedt een dergelijke operatie uitzicht op een sterkere groei met een internationale expansie of bijkomende productielijnen,” stipt UHY Hacker Young aan. “Verwacht mag worden dat grote drankengroepen steeds meer belangstelling voor de microbrouwerijen zullen tonen. Door een overname kunnen ook die grotere concerns immers profiteren van de groeiende interesse in de ambachtelijke bieren.”

Lees Verder

15:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bier |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Griekenland krijgt een nieuwe schijf van 1,1 miljard euro noodhulp. Dat hebben de ministers van financiën van de eurozone bekend gemaakt. Daarbij wordt opgemerkt dat Griekenland is ingegaan op de vijftien structurele hervormingen die moesten worden doorgevoerd. Onder meer wordt gewezen op hervormingen van het pensioensysteem, de energiesector en het toezicht op de financiële sector. Vorige maand had de eurogroep nog gewaarschuwd dat het land te lang talmde met de implementering van de maatregelen. Een volgende schijf van 1,7 miljard euro kan later deze maand worden vrijgemaakt, maar daarvoor moet Griekenland nog wel de nodige informatie bezorgen.

Facebook heeft het communicatieplatform Workplace, bestemd voor bedrijven en organisaties, gelanceerd. Workplace moet een alternatief worden voor het intranet dat door ondernemingen wordt gehanteerd. Facebook startte twee jaar geleden met de ontwikkeling van Workplace. Wereldwijd is de betaversie al door een duizendtal bedrijven uitgetest. Julien Codorniou, topman van Workplace, wijst erop dat het nieuw platform bedrijven de mogelijkheid biedt alle mogelijke informatie samen te brengen. Met Workplace betreedt Facebook een markt met potentieel 2,5 miljard gebruikers. Een abonnement op Workplace kost aan de bedrijven 3 dollar per werknemer.

De Zuid-Koreaanse elektronicagroep Samsung heeft de productie van zijn smartphone Galaxy Note 7 stopgezet. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters bevestigd. Reden voor de beslissing zijn de aanhoudende problemen met de batterijen van de smartphone. Het bedrijf had recent 2,5 miljoen smartphones teruggeroepen omdat een aantal toestellen wegens een defect aan de batterij in brand was gevlogen. Ook bij de vervangtoestellen dienden echter gelijkaardige defecten worden vastgesteld. Volgens een aantal bronnen heeft Samsung zijn nieuwe smartphone wellicht te snel op de markt willen brengen om de concurrentie van de iPhone 7 van Apple voor te zijn.

De Brit Oliver Hart en de Fin Bengt Holmström hebben de nobelprijs economie gewonnen. Hart en Holmström krijgen de prijs voor hun afzonderlijke bijdrage aan de contracttheorie. Het onderzoek waarvoor Hart en Holmström werden bekroond, verduidelijkt op welke manier contracten kunnen bijdragen tot een toenadering tussen partijen met tegengestelde belangen. De jury merkt op dat het werk van Hart en Holmström voor de ontwikkeling van het beleid en instituties op een breed aantal terreinen, van het faillissementsbeleid tot grondwetten, een intellectuele basis heeft gelegd. Aan de prijs is een bedrag van 8 miljoen Zweedse kroon of 928.000 dollar verbonden.

Swissport Cleaning, gespecialiseerd in de reiniging van vliegtuigen, schrapt op Brussels Airport 110 banen. Daarmee wordt het personeelsbestand van het bedrijf op de Belgische luchthaven bijna gehalveerd. Reden is het verlies van een contract met Brussels Airlines. De getroffen werknemers kunnen wel overstappen naar Mobility Masters, het bedrijf dat het contract met Brussels Airlines heeft overgenomen. Dat heeft Philip Paelinck, chief executive van Mobility Masters, bevestigd. Voor de afhandeling van onder meer de bagage blijft Brussels Airlines wel met Swissport samenwerking. Mobility Masters wil met de luchtvaartmaatschappij anderzijds wel over een aantal bijkomende taken praten.

In Hongarije is de publicatie van de krant Nepszabadsag stopgezet. Nepszabadsag volgde een centrum-linkse koers en was één van de grootste oppositiestemmen tegen de regering van de Hongaarse premier Viktor Orban. Vorig jaar was Nepszabadsag overgenomen door de groep Mediaworks, die steun verleent aan de Hongaarse premier. Officieel werd tot de sluiting besloten wegens de tegenvallende resulaten van de krant. Er werd aan toegevoegd dat een reorganisatie zal worden doorgevoerd. De redacteurs van de krant maken echter gewag van een machtsgreep door volgelingen van Orban. Critici van Orban wijzen erop dat de sluiting onmiddellijk volgt op de publicatie van een aantal kritische artikelen.

In Singapore zijn Yak Yew Chee en Yvonne Seah Yew Foong, twee gewezen kaderleden van Banca della Svizzera Italiana (BSI) in beschuldiging gesteld wegens vervalsing. De betichtingen hebben te maken met het investeringsfonds 1MDB van de Maleisische premier Najib Razak. Inmiddels is het investeringsfonds al in zes landen het mikpunt van een juridisch onderzoek. Banca Svizzera Italiana werd vorig jaar door de Zwitserse overheid geliquideerd wegens ernstige inbreuken tegen de regelgeving. De activiteiten van de bank werden overgenomen door EFG International. Yak en Seah zouden dubieuze transacties hebben geregeld voor de Maleisische financier Jho Low, die nauwe banden met 1MDB zou hebben.

De Chinese internetgroep Alibaba heeft een minderheidsbelang genomen in het Amerikaanse productiebedrijf Amblin Partners, dat wordt gecontroleerd door filmregisseur Steven Spielberg en een aantal investeerders. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Met de overeenkomst wil Alibaba volgens de Britse zakenkrant Financial Times samen met Amblin films voor de Chinese markt produceren. Jack Ma, topman van Alibaba, kan bij het Chinese publiek een toenemende vraag naar kwaliteitsfilms kunnen worden vastgesteld. Amblin Partners overkoepelt de bedrijven DreamWorks Studios, Participant Media, Reliance Entertainment en Entertainment One.

Het postbedrijf Bpost moet 600.000 euro investeren om de kwaliteit van zijn service te verbeteren. Dat heeft het Belgische Instituut voor Posterijen en Telecom (BIPT) beslist. Reden voor de maatregel is de laattijdige bestelling van de brieven. De regulator merkt op dat vorig jaar 8,7 procent van de brieven meer dan één dag onderweg was. Daarmee boekt Bpost het slechtste resultaat in tien jaar. Het postbedrijf is wettelijk verplicht om 93 procent van de binnenlandse zendingen de volgende dag af te leveren. Ook postpakketten worden beduidend trager afgeleverd. De vertragingen moeten volgens Bpost worden toegeschreven aan een aantal stakingen, de terreurdreiging en een elektriciteitspanne in Antwerpen.

De West-Vlaamse uitzendgroep Accent neemt zijn Duitse sectorgenoot Time Partner over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Het Duitse bedrijf beschikt over een netwerk van honderdtwintig kantoren en realiseert een jaaromzet van 260 miljoen euro. Door de overname bereikt de omzet van The House of Human Resources, de koepel boven Accent, de grens van 1 miljard euro. Time Partner betekent voor de Belgische groep de zesde overname in anderhalf jaar tijd. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen de ambitie een plaats bij de top vijf op de Europese rekruteringsmarkt te verwerven. The House of Human Resources is sinds vier jaar in handen van de Franse groep Naxicap.

De Duitse energiegroep RWE heeft een participatie van 25 procent in dochterbedrijf Innogy, gespecialiseerd in hernieuwbare energie en netwerken, naar de beurs van Frankfurt gebracht. De beursintroductie heeft een waarde van 20 miljard euro. Daarmee vertegenwoordigde het Duitse bedrijf de grootste beursintroductie in Europa sinds de Zwitserse mijnbouwgroep Glencore vijf jaar geleden. Bovendien is Innogy de grootste Duitse beursintroductie in zestien jaar tijd. De beursgang van Innogy is een gevolg van de problemen die de traditionele energiesector in Duitsland de voorbije jaren heeft gekend en waardoor ook de waarde van RWE werd uitgehold.

KBC Bank moet in Ierland een boete betalen van 1,4 miljoen euro. Dat heeft de centrale bank van Ierland bekend gemaakt. Gewag wordt gemaakt van inbreuken tegen de praktijkcode voor kredieten aan betrokken partijen. De bank heeft de fouten toegegeven en heeft met een schikking ingestemd. Wanneer banken een lening verstrekken aan eigen bestuurders, kaderleden en hun partners of huisgenoten, maar ook aan grote aandeelhouders, moet voorafgaan aan de bestuursraad of een subcomité goedkeuring worden gevraagd. De code werd vijf jaar geleden ingevoerd, nadat tijdens de financiële crisis was gebleken dat de internet controles onvoldoende waren om misbruik tegen te gaan.

Deutsche Bank heeft bij de Europese stresstest de voorbije zomer een speciale behandeling genoten. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Opgemerkt wordt dat de Duitse instelling van de Europese Centrale Bank (ECB) de toelating had gekregen om zijn belang in de Chinese kredietverstrekker Hua Xia bij de verkochte activa te boeken, terwijl de desinvestering nog niet was afgerond. Deutsche Bank zegt 4 miljard dollar te zullen ophalen met de verkoop van zijn participatie in Hua Xia, maar die transactie wordt pas tegen eind dit jaar verwacht. Door een boeking van het belang als verkochte activa kon Deutsche Bank voor de stresstest de omvang van zijn kapitaalbuffer opdrijven.

Caterpillar Gosselies is eventueel bereid om opnieuw machines af te werken. De omvang van de leveringen zal echter beperkt blijven tot het equivalent van nieuw materiaal dat kan worden aangevoerd. Dat hebben de vakbonden bekend gemaakt. Caterpillar Zwitserland, eigenaar van de site in Gosselies, had geëist dat de Waalse fabriek opnieuw met de leveringen zou starten. Gedreigd werd met een opschorting van de orders. Nadat bekend was gemaakt dat Caterpillar Gosselies zou worden gesloten, beslisten de vakbonden de uitvoer van afgewerkte producten te staken. Met een controle op de uitvoer willen de vakbonden garanties dat de directie zijn verplichtingen tegenover het personeel zal nakomen.

De Turkse autoriteiten hebben enkele tijd de toegang tot de clouddiensten Dropbox, GitHub en OneDrive geblokkeerd. De blokkade kwam vlak nadat de hackersgroep Redhack meer dan 57.000 emails van Beray Albayrak, Turks minister van energie, online had geplaatst. De Turkse regering zou de diensten hebben geblokkeerd om links naar de emails te kunnen wegwerken. Albayrak is de schoonzoon van de Turkse president Tayyip Erdogan. Uit de gelekte emails zou onder meer kunnen worden afgeleid op welke manier Erdogan van zijn machtspositie gebruik maakt om de media te beïnvloeden. Nadat de links naar de bestanden waren verwijderd, werd de blokkade opgeheven.

Meer Nieuws

08:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-10-16

Werknemers niet onverdeeld gelukkig met geboden voordelen

Slechts een minderheid van de werknemers toont zich onverdeeld tevreden over de voordelen die door de onderneming wordt geboden. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van het bureau Thomsons Online Benefits bij meer dan vierhonderd personeelsverantwoordelijken. Het probleem heeft volgens de onderzoekers veel te maken met communicatieproblemen.

Lees Verder

https://www.shrm.org/resourcesandtools/hr-topics/benefits/pages/benefits-appreciation.aspx

18:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Display is speerpunt van groei in mobiele reclame

Het voorbije jaar is wereldwijd 49 miljard dollar geïnvesteerd in mobiele reclame. Dat betekende een stijging met 68,1 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van het Mobile Marketing Center of Excellence en consulent IHS Technology. Er wordt gewag gemaakt van een versnelling, want het jaar voordien werd slechts gewag gemaakt van een groei met 65 procent.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/global-mobile-ad-spending-grows-rapidly-majority-goes-to-display-71241/

18:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Studerende emirati willen steeds meer in eigen land blijven

Steeds meer studenten uit de Verenigde Arabische Emiraten wil na de ontvangst van hun diploma een professionele carrière in eigen land uitbouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Qudurat in opdracht van consulent Aon Hewitt en Dubai International Academic City (Diac). Tevens bleek dat geen enkele vrouwelijke studente in de emiraten voor zichzelf een toekomst als huisvrouw ziet.

Lees Verder

http://gulfnews.com/news/uae/education/employers-prefer-fresh-graduates-with-right-attitude-1.1909271

18:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jonge miljonairs zijn vaak actief als ondernemer

Jong miljonairs hebben vaak heel andere inkomstenbronnen dan hun voorgangers. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Shullman Resarch Center bij een groep jonge Amerikaanse miljonairs. Onder meer werd vastgesteld dat bij de rijke millennials meer ondernemers met een eigen bedrijf kunnen worden opgemerkt dan bij de oudere generaties.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/millennial-millionaires-earn-money-differently-than-prior-generations/

18:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meeste empty nesters worden door reismicrobe gebeten

Wanneer de kinderen het ouderlijk dak hebben verlaten, slaat bij de ouders vaak de reismicrobe toe. Dat is de conclusie van een onderzoek van de touroperator Peregrine Adventures bij tweeduizend vijftigplussers. Vastgesteld dat bij deze emptynesters reizen als de belangrijkste prioriteit naar voor komt. Daarbij bleek dat 44 procent van de ondervraagden de wens toonde een nieuwe plek te bezoeken nadat de kinderen definitief het huis hebben verlaten. Een meerderheid van de ondervraagden toont daarbij een voorkeur voor een tropische bestemming, maar verder vertegenwoordigen de reisdoelen van de emptynester een brede waaier van lang gekoesterde dromen.

“Wanneer de kinderen de woning hebben verlaten, willen vele ouders oude reisdromen realiseren,” zegt Leigh Barnes, regionaal directeur bij Peregine Adventures Noord-Amerika. “Koppels praten vaak al vele jaren over locaties in de wereld die ze ooit willen bezoeken, maar door de verantwoordelijkheden voor het gezin is het overgrote deel van die plannen nooit gerealiseerd. Wanneer de kinderen op eigen benen staan, kunnen die dromen echter eindelijk worden ingevuld. Nagenoeg de helft van de emptynesters geeft daarbij te kennen naar nieuwe landen te willen reizen en locaties te willen bezoeken waar ze nog nooit eerder zijn geweest.”

“Een reis zonder kinderen biedt nieuwe opportuniteiten voor ouders die mogelijk bijna twee decennia gewend zijn geweest om hun kroost mee op vakantie te nemen,” benadrukt Barbare Movelle, eigenaar van het gespecialiseerde reisbureau Empty Nest Travel. “Vooral met jonge tieners is het moeilijk activiteiten te plannen die door iedereen enthousiast worden ontvangen. Vastgesteld werd dat de emptynester ernaar uitkijkt meer tijd aan zijn vakantie te kunnen besteden (54 procent), maar ook minder geld uit te geven (40 procent). Tevens bleken de respondenten een grotere interesse te tonen voor betere restaurants (36 procent) en voor de lokale geschiedenis en cultuur (28 procent).

Daarnaast zegt 29 procent van de ondervraagden terug te willen keren naar plaatsen die ze eerder hebben bezocht, maar die ze nu op een andere manier willen beleven. Tropische bestemmingen staan op de eerste plaats met een score van 20,5 procent, gevolgd door romantische reizen (19,4 procent), vroegere droombestemmingen (19,1 procent) en cruises (17,1 procent). Naast reizen denken emptynesters vooral aan een renovatie van de woning, meer seks en hechtere banden met de familie.

Lees Verder

15:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

Wereld moet zich voorbereiden op nieuwe energiesector

De wereldwijde vraag naar elektriciteit zal de volgende vijfenveertig jaar een verdubbeling kennen. De behoefte aan energie per hoofd van de wereldbevolking zal daarentegen een piek kennen tegen het einde van het volgende decennium en vervolgens geleidelijk afnemen. Dat blijkt uit een rapport van de World Energy Council. Opgemerkt wordt dat de energiesector de volgende vijf tot tien jaar een manier moet vinden om een antwoord te kunnen formuleren op verschuivende dynamieken en de disruptieve trends om een energieveiligheid te kunnen blijven garanderen, de toegang tot energie te versterken en aan de eisen van het leefmilieu te voldoen.

De groei in de energieproductie zal volgens het rapport vooral gesitueerd zijn buiten de sector van de fossiele brandstoffen. “De groei zal steunen op een fenomenale toename van de productie aan zonnekracht en windenergie, dankzij belangrijke kostenreducties voor hernieuwbare technologieën,” wordt in het rapport opgemerkt. “Daarbij kan verwacht worden dat hernieuwbare energiebronnen over vijfenveertig jaar mogelijk 70 procent goedkoper zullen zijn geworden.” Voorspeld wordt dat zonnekracht en windenergie over vijfenveertig jaar tussen 20 procent en 39 procent van de wereldwijde energieproductie zullen vertegenwoordigen, tegenover een niveau van 4 procent twee jaar geleden.

De groei zal vooral worden geconcentreerd in China, India, Europa en Noord-Amerika. Ook kernenergie, waterkracht en energieopslag zullen volgens het rapport een verdere groei kennen. Het aandeel van de fossiele brandstoffen zal daarentegen van 81 procent twee jaar geleden terugvallen tot een niveau tussen 50 procent en 70 procent. Die evolutie wordt in de hand gewerkt door nieuwe technologieën en een strikter energiebeleid. Volgens de meeste scenario’s zou de energieproductie uit steenkool al tegen het eind van dit decennium een piek kennen. De maximum productie van petroleum wordt tegen het einde van het volgende decennium in het vooruitzicht gesteld.

Over de ontwikkelingen bij aardgas tonen de verschillende scenario’s volgens het rapport belangrijke verschillen. De volgende periode zal volgens het rapport zwaar moeten geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur, zoals intelligente systemen om de energie-efficiëntie te versterken.

Lees Verder

14:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: energie |  Facebook |

Activiteit op internationale startup-markt toont tekenen van herstel

Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn wereldwijd 1.590 technologie-startups overgenomen of naar de beurs gebracht. Dat betekende een daling met 17 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent CB Insights. De Verenigde Staten kenden met 857 operaties de grootste activiteit, gevolgd door Groot-Brittannië (135) en India (86). De rest van de top tien bestaat uit Canada, Duitsland, Frankrijk, Australië, Spanje, Israël en Zweden. China zakt met amper vijftien operaties naar een elfde plaats. Tijdens de tweede helft van vorig jaar stond China nog op een zevende plaats.

Nog wordt opgemerkt 53 procent van de operaties betrekking hadden op bedragen onder de grens van 50 miljoen dollar, terwijl 26 procent zich situeerde tussen 50 miljoen dollar en 200 miljoen dollar. Slechts 4 procent van de investeringen had betrekking op een budget van meer dan 1 miljard dollar. Op de eerste plaats staat het Amerikaanse bedrijf Nanthealth, gespecialiseerd in gepersonaliseerde gezondheidszorg, met een bedrag van 1,7 miljard dollar. In totaal werden tijdens het tweede kwartaal van dit jaar vijf unicorns, startups met een waarde van minstens 1 miljard dollar, verkocht of naar de beurs gebracht. Daarentegen werden slechts vier unicorns gecreëerd.

"Voor de eerste keer in zes kwartalen werden bij de unicorns meer exits dan creaties geregistreerd,” benadrukt Marco Ballve, onderzoeksdirecteur bij CB Insights. “Dit kan beschouwd worden als een milde aanmoediging voor investeerders. De cijfers tonen immers aan dat de investeerders uiteindelijk toch de vruchten van hun inspanningen kunnen plukken. De onderzoekers merken nog op dat er bij de exits het tweede kwartaal opnieuw een herstel kon worden gemeld tegenover de eerste drie maanden van het jaar. Tijdens het tweede kwartaal werden 820 exits geteld. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover de drie maanden voordien.

Lees Verder

12:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: startup |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Britse gokbedrijf William Hill onderhandelt met zijn Canadese sectorgenoot Amaya over een fusie. De gesprekken verkeren in een vergevorderd stadium en kunnen snel tot een overeenkomst leiden. Dat hebben Britse media gemeld. De fusie zou een waarde hebben van ongeveer 5 miljard pond en zou wereldwijd één van de absolute marktleiders in het online gokken creëren. Amaya heeft onder meer de populaire pokersites PokerStars en Full Tilt in portefeuille. William Hill is gespecialiseerd in sportweddenschappen, zoals voetbalwedstrijden en paardenraces. Eerder dit jaar werd William Hill zelf door zijn sectorgenoten 888 en Rank Holdings benaderd voor een overname.

De Zweedse bank Nordea en zijn Nederlandse sectorgenoot ABN Amro hebben de jongste maanden geheime fusiegesprekken gevoerd. Dat heeft de Nederlandse krant NRC Handelsblad gemeld. De stichting NL Financial Investments (NLFI), die namens de Nederlandse staat de aandelen van ABN Amro beheert, zou zich echter met de toenaderingspogingen van Nordea niet akkoord hebben kunnen verklaren. Daarbij werden de voorstellen van Björn Wahlroos, voorzitter van Nordea, financieel onaantrekkelijk en uiterst risicovol, maar ook praktisch onuitvoerbaar genoemd. Uiteindelijk zou de Nederlandse staat, voor 77 procent eigenaar van ABN Amro, het Zweedse voorstel hebben afgewezen.

Autobouwer Henrik Fisker wil volgend jaar een nieuwe elektrische wagen op de markt brengen. Het nieuwe ontwerp moet de opvolger worden van de hybride Fisker Karma, die vijf jaar geleden werd uitgebracht. Dat heeft Fisker tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De Karma kostte meer dan 100.000 dollar en liet een verkoop van 1.800 exemplaren optekenen, tot de productie moest worden stopgezet wegens het faillissement van de batterij-leverancier. Constructeur Fisker Automotive werd vervolgens verkocht aan de Chinese groep Wanxiang. Henrik Fisker werkte eerder als ontwerper voor onder meer BMW en Aston Martin en was ook enkele tijd in dienst van Tesla Motors.

Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart heeft zijn participatie in JD.com, het tweede grootste ecommerce-bedrijf van de wereld, verdubbeld. Walmart had in juni zijn eigen Chinese online supermarkt Yihaodian aan JD.com overgedragen. In ruil daarvan verwierf Walmart een participatie van 5 procent in JD.com, maar dat aandeel wordt nu tot 10 procent opgedreven. Door de transactie wil Walmart, de grootste retailer van de wereld, zijn positie op de Chinese ecommerce-markt versterken. Die markt wordt gedomineerd door Alibaba en JD.com. Buitenlandse partije ervaren zware moeilijkheden om op die markt een aanwezigheid uit te bouwen. Daardoor kiest Walmart voor een rol als passief investeerder.

Het Franse olieconcern Total verkoopt zijn divisie Atotech, gespecialiseerd in speciaalchemie, aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 3,2 miljard dollar. Dat heeft Total bekend gemaakt. De verkoop van de divisie vormt een onderdeel van de strategie van Total om zich op zijn kernactiviteiten toe te spitsen. In totaal wil Total daarbij voor 10 miljard dollar aan activa van de had doen. Atotech levert onder meer chemicaliën voor metaalbewerking en diensten aan de chipindustrie. Het bedrijf telt wereldwijd ongeveer vierduizend werknemers. Ook de Chinese groep Sinochem zou interesse in Atotech hebben getoond.

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een operationele winst van 7,8 biljoen won of 6,3 miljard euro gerealiseerd. Dat betekent een stijging met 5,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het bedrijf op basis van voorlopige cijfers gemeld. De omzet viel daarentegen met ruim 5 procent tot 49 biljoen won terug, nadat het bedrijf begin september wereldwijd 2,5 miljoen smartphones diende terug te roepen wegens problemen met de batterijen. Die problemen konden gedeeltelijk worden gecompenseerd door een sterke prestaties bij de verkoop van onderdelen, zoals geheugenchips en displays.

Het investeringsfonds Fortino heeft een bedrag van 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in het Antwerpse bedrijf Slickss, ontwikkelaar van software voor de logistieke sector. Alex Lisitzky, chief executive van Slickss, wijst erop dat wereldwijd bijna 75 procent van alle transport nog altijd met klassieke toepassingen zoals spreadsheets en telefoon wordt ondersteund. Slickss heeft een systeem ontwikkeld om de logistieke stromen vanop een cloud-platform te beheren. Het bedrijf werkt onder meer voor klanten zoals DHL Group en Atlas Copco, maar wil de nieuwe financiële middelen onder meer gebruiken om zich ook op de sector van de kleine en middelgrote ondernemingen te richten.

Het Noorse Oljefondet, het grootste staatsfonds van de wereld, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar op zijn portefeuille 240 miljard Noorse kroon of bijna 29,7 miljard dollar inkomsten gerealiseerd. Daarmee werd een rendement van 4 procent gerealiseerd. Dat heeft Norges Bank Investment Management, beheerder van het Oljefondet, bekend gemaakt. Tijdens het tweede kwartaal werd een rendement van 1,3 procent gemeld. Gemeld werd dat tijdens het derde kwartaal zowel aandelen en obligaties als vastgoed de voorbije maanden een hoog rendement lieten optekenen. De Noorse regering heeft gemeld 30 miljard kroon uit het fonds in zijn nationale economie te zullen investeren.

Het leiderschap van het biermerk Corona op de Mexicaanse markt wordt niet bedreigd. Dat heeft Grupo Modelo, producent van Corona en dochter van AB InBev, gezegd in een reactie op berichten over het succes van concurrent Tecate, onderdeel van de Nederlandse groep Heineken. Volgens woordvoerders van de Nederlandse brouwer zou Tecate begin volgend jaar Corona verdringen als grootste biermerk van Mexico. Pablo Esteban Jimenez, topman van Grupo Modelo, benadrukte marktcijfers voor te leggen waarmee een potentiële dominantie van Tecate kan worden bewezen. Jimenez benadrukt dat de verkoop van beide bieren nog altijd een belangrijke kloof laat optekenen.

Het Amerikaanse fastfoodbedrijf Yum Brands - het moederconcern van ketens zoals Kentucky Fried Chicken (KFC), Pizza Hut en Taco Bell - heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst gerealiseerd van 622 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 421 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde van 3,43 miljard dollar naar 3,32 miljard dollar. Die terugval is naar eigen zeggen vooral te wijten aan de volatiele situatie op de Chinese markt. Het bedrijf kondigde promoties aan om zijn Chinese verkopen opnieuw op te voeren. De Amerikaanse groep wil zijn lokale divisie Yum China verzelfstandigen. Verwacht wordt dat Yum China begin november op de beurs van New York wordt geïntroduceerd.

De Nederlandse bierproducent Heineken zet eind dit jaar de activiteit van zijn brouwerij in de Russische enclave Kaliningrad stop. Door de sluiting gaan zeventig arbeidsplaatsen verloren. Er zijn voor de getroffen werknemers wel compensaties voorzien. Heineken wijst erop dat de brouwerij in Kaliningrad wordt geconfronteerd met een onderbezetting, te wijten aan de zwakkere bierverkoop op de Russische markt. Er wordt aan toegevoegd dat de moeilijke omstandigheden op de lokale markt de grote brouwers heeft verplicht om de voorbije zeven jaar in totaal elf Russische brouwerijen te sluiten. De site in Kaliningrad zal nog wel voor opslag en distributie worden gebruikt.

In de Verenigde Staten is de overname van KLA-Tencor, toeleverancier voor de chipindustrie, door Lam Research ingetrokken. Lam Research had eerder bekend gemaakt KLA-Tenor voor een bedrag van 10,6 miljard dollar te willen overnemen. De transactie werd echter uiteindelijk door de toezichthouders geblokkeerd. Oorspronkelijk was gehoopt de overname tijdens de maand oktober te kunnen afronden, maar de bedrijven hadden al gemeld dat die deadline niet zou worden gehaald. De toezichthouders blijken volgens waarnemers de jongste tijd gevoelig voor overnames in de chipindustrie. Eerder werd ook al Applied Materials gedwongen om zijn bod op Tokyo Electron terug te trekken.

In Lissabon heeft het Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia (MAAT) zijn deuren geopend. Het gebouw werd ontworpen door de Britse architecte Amanda Levete en is ingepast in het landschap van de rivier de Taag. In het museum wordt aandacht besteed aan hedendaagse kunst. De bouw van het museum vergde een investering van 20 miljoen euro. Het museum werd gefinancierd door de EDP Foundation, een stichting van Energia de Portugal, de grootste energieleverancier van het land. Het museum is ook ingeplant op een site naast de voormalige krachtcentrale in Belem. Een gedeelte van de site moet nog verder worden opgevuld. Een oude gastank zou door architect Philippe Starck tot een restaurant worden omgevormd.

De Jardins d’Annevoie in Anhée in de provincie Namen worden verkocht aan de Belgische ondernemer Ernest-Tom Loumaye. Dat heeft Jean-Claude Marcourt, Waals minister van economie, gemeld. Met de verkoop zou een bedrag van 3,6 miljoen euro zijn gemoeid. De tuinen zijn op dit ogenblik in handen van het Waalse overheidsfonds Sogepa en zakenman Stéphan Jourdain, maar beide partijen zijn al geruime tijd in een conflict over het beheer van de site. Daarbij wordt onder meer gewezen op inbreuken die tegen de regelgeving voor stedebouw zouden zijn gebeurd. Ernest-Tom Loumaye is gynaecoloog van opleiding en is woonachtig in Zwitserland, waar hij twee farmaceutische bedrijven heeft opgericht.

In Zweden wil de overheid de fiscale tarieven op herstellingen verlagen. Daarmee wil de regering volgens Per Bolund, Zweeds minister van financiën en consumentenzaken, de strijd tegen de wegwerpcultuur aangaan en streven naar een patroon van herbruik. Wanneer herstellingen goedkoper worden, zullen consumenten volgens Boland minder snel geneigd zijn om goederen weg te gooien en door nieuwe exemplaren te vervangen. Daarom wil men de fiscale heffing op herstellingen van 25 procent naar 12 procent terugschroeven. Op die manier moet ook de productie van afval worden beperkt. Het wetsvoorstel wordt in december aan het Zweedse parlement ingevoerd. Bij een goedkeuring wordt de wet begin volgend jaar van kracht.

Meer Nieuws

08:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-16

Meer dan 2,5 miljard dollar geïnvesteerd in virtuele realiteit

De voorbije tweeënhalf jaar is wereldwijd voor een bedrag van meer dan 2,5 miljard dollar geïnvesteerd in virtual reality en augmented reality. Dat blijkt uit een rapport van consument CB Insights. In totaal werden tijdens die periode meer dan tweehonderd gerealiseerd.

Lees Verder

https://www.emarketer.com/Article/Investment-Interest-Virtual-Augmented-Reality-Remains-Strong/1014480

13:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

China blijft belangrijkste handelspartner van Dubai

China blijft de belangrijkste handelspartner van Dubai. Dat blijkt uit een rapport van de douane van Dubai. Tijdens de eerste helft van dit jaar vertegenwoordigde de bilaterale handel tussen China en Dubai een bedrag van 21,52 miljard dollar. Op de tweede plaats staat India met een bedrag van 13,1 miljard dollar, gevolgd door de Verenigde Staten met 11,71 miljard dollar.

Lees Verder

http://europe.chinadaily.com.cn/business/2016-10/09/content_26997437.htm

13:29 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Delen van media brengt koppels dichter bij elkaar

Koppels die media met elkaar delen, hebben meestal ook een hechtere relatie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Aberdeen. De gezamenlijke activiteit kan voor sommige koppels een alternatief zijn voor het ontbreken van een gemeenschappelijke vriendenkring.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-09-binge-relationships-couples-dont-friends.html

13:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Internationale scholen zoeken half miljoen leerkrachten

Internationale scholen zullen tegen het midden van het volgende decennium wereldwijd meer dan 900.000 leerkrachten nodig hebben. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van ISC Research.

Lees Verder

http://www.arabianbusiness.com/western-teachers-account-for-majority-of-teaching-staff-in-middle-east-647643.html#.V_ndB9xmh20

13:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |