05-10-16

Consument zal massaal overstappen op gesproken zoekopdrachten

Gesproken zoekopdrachten kunnen binnen een periode van vijf jaar algemeen zijn geïntroduceerd. Dat zegt Christi Olson, specialist van Microsoft Bing Ads. Op dit ogenblik vormen gesproken commando’s 25 procent van de mobiele zoekopdrachten op Bing en 5 procent van het totale aantal zoekopdrachten, maar dat aandeel kan volgens haar snel toenemen.

Lees Verder

http://www.adweek.com/news/technology/voice-search-could-become-mainstream-within-next-5-years-173805

17:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Omgeving heeft op immuunsysteem grotere impact dan genen

De omgeving heeft op het immuunsysteem een grotere impact dan de genen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). Opgemerkt wordt dat de omgeving verantwoordelijk is voor 60 procent tot 80 procent van de verschillen tussen individuele immuunsystemen.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/09/160929132450.htm

17:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele verkopen halen meer uit applicaties dan uit websites

Verkopen met mobiele applicaties realiseren dit jaar voor de eerste keer een grotere omzet dan transacties op het mobiele web. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau E-Tailing Group. Daarbij wordt opgemerkt dat mobiele applicaties tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 13,4 miljard dollar genereerden, tegenover 13,2 miljard dollr op mobiele websites.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/10/sales-via-mobile-apps-overtake-those-on-mobile-web.html

17:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hogere inkomens genieten op werkvloer grotere flexibiliteit

Hogere inkomens genieten op de werkvloer van een grotere flexibiliteit dan andere collega’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van de organisatie Working Families bij een duizendtal gezinnen in Groot-Brittannië. Het is volgens de onderzoekers in het belang van de werkgevers dat er bij flexibiliteit geen discriminatie kan worden opgemerkt.

Lees Verder

http://www.personneltoday.com/hr/high-earners-likely-work-flexibly-says-working-families/

17:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Epidemies worden door economische conjunctuur beïnvloed

De economische conjunctuur heeft een duidelijke impact op de verspreiding van besmettelijke ziektes. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Bocconi University. De onderzoekers zeggen immers vastgesteld te hebben dat epidemies zich tijdens een economische hoogconjunctuur sneller verspreiden. Tijdens een economische bloeiperiode kunnen immers meer reizigers worden geregistreerd, waardoor ook meer contacten worden geteld en besmettingen een grotere kans krijgen zich te verspreiden. Het sluiten van scholen en transportnetwerken blijken volgens de onderzoekers meestal ook geen efficiënte ingrepen zijn om het probleem aan te pakken.

“Transport heeft een sterke impact op de verspreiding van besmettelijke ziektes,” benadrukt onderzoeksleider Jérôme Adda, professor economie aan de Bocconi University. “Vastgesteld werd onder meer dat de opening van een nieuwe lijn voor hogesnelheidstreinen ook virussen de mogelijkheden bieden zich sneller te verplaatsen.” De resultaten van de studie kunnen volgens de onderzoekers de mogelijkheid bieden of bij een uitbraak van besmettelijke ziektes afdoende maatregelen te nemen. Daarbij wordt wel opgemerkt dat de efficiëntie van sommige maatregelen afhankelijk zijn van de karakteristieken van de verschillende ziektes.

“Niet alle maatregelen blijken echter uiteindelijk een meerwaarde op te leveren,” waarschuwt professor Adda. De sluiting van scholen kan de verspreiding van virussen tegengaan, op voorwaarde dat de incubatieperiode voldoende kort is. Maar wanneer verder wordt gekeken, blijkt die maatregel toch geen oplossing te bieden, tenzij de verloren schooldagen op andere ogenblikken in het academisch jaar kunnen worden gerecupereerd. Ook het afsluiten van de transportnetwerken blijkt alleen in heel extreme crisissen, zoals de uitbraak van de zwijnengriep op het einde van het voorbije decennium, een kostenefficiënte operatie.”

Lees Verder

17:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: epidemie |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Bij cosmeticabedrijf Estée Lauder in Oevel bij Westerlo worden zestig banen geschrapt. De arbeidsplaatsen worden overgeheveld naar Zwitserland. Dat heeft de directie van het bedrijf tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend gemaakt. Op managementniveau verdwijnen in Oevel zes banen, naast vierendertig kaderleden en twintig bedienden. Volgens de vakbonden is de afslanking opgelegd door de hoofdzetel van het bedrijf in New York. De groep zou zich in Zwitserland willen concentreren. Estée Lauder benadrukt dat de getroffen werknemers de kans krijgen mee naar Zwitserland te verhuizen, maar dat is volgens de vakbonden een onrealistisch voorstel. Bij Estée Lauder in Oevel werken negenhonderd mensen.

Investeringsmaatschappij Gimv neemt een belang van zowat 60 procent in de Franse groep Acceo, aanbieder van diensten voor de inspectie en certificering van gebouwen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gmaakt. De aandelen worden onder meer overgenomen van Ekkio Capital. Acceo is onder meer gespecialiseerd in liftinspecties. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Gémenos bij Marseille en opereert met zeventien zelfstandige filialen in Frankrijk, België en Spanje. Vorig jaar boekte Acceo een omzet van 18,4 miljoen euro. Het bedrijf heeft plannen om zijn omvang binnen de vijf jaar te verdubbelen, onder meer door een verdere groei in Frankrijk, maar ook in België en Spanje.

Het Franse concern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), producent van luxegoederen, neemt een belang van 80 procent in de Duitse kofferfabrikant Rimowa. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 640 miljoen euro. Dat heeft de Franse groep bekend gemaakt. De aandelen worden overgenomen van Dieter Morszeck, kleinzoon van de grondlegger van de Duitse kofferfabrikant. Rimowa werd in het begin van de voorbije eeuw opgericht en staat bekend als de fabrikant van de eerste aluminium koffer. Morszeck behoudt een minderheidsbelang in het bedrijf. Rimowa betekent voor de Franse luxegroep de eerste Duitse overname. De schaalgrootte van de Franse groep moet de groei van Rimowa versnellen.

De fabriek van Alstom in Belfort heeft een groot order ontvangen van de Franse regering. Het order zou een waarde hebben van ongeveer 500 miljoen dollar en zou vooral worden aangewend om de vestiging van de ondergang te redden. Alstom bouwt in Belfort al bijna negentig jaar treinen, maar kondigde recent aan de productie te willen stopzetten, waardoor tussen vierhonderd en vijfhonderd banen zouden worden geschrapt. De activiteiten zouden naar de vestiging van Alstom in Reichshoffen in de Elzas worden overgebracht. Door een bestelling van zestien hogesnelheidstreinen zou de fabriek alvast tot het einde van dit decennium werkzekerheid hebben. Daarna wordt gestart met een nieuwe generatie hogesnelheidstreinen.

Het technologiebedrijf NGData uit Gent, gespecialiseerd in het beheer van bigdata, neemt de Nederlandse groep Rednun over. Rednun is leverancier van software waarmee videoboodschappen kunnen worden gepersonaliseerd. Het Nederlandse bedrijf realiseert een jaaromzet van ongeveer 1 miljoen euro en heeft tien medewerkers. Door de overname breidt NGData, dat ook al aanwezig is in San Francisco, New York, Singapore en Parijs, zijn internationale aanwezigheid verder uit. NGData en Rednun hebben vroeger al samengewerkt aan de realisatie een digitale video voor de energieleverancier Essent met uitleg over de factuur en de meterstanden, waardoor het aantal oproepen naar het callcenter met 30 procent daalde.

Het farmabedrijf MDxHealth, gespecialiseerd in ontwikkelingen voor de opsporing van prostaatkanker, heeft met de Uruguayaanse biotechonderneming Southgenetics een distributiecontract afgesloten. Financiële details over het contract werden niet bekend gemaakt. Dankzij het akkoord kan MDxHealth zijn tests voor prostaatkanker over nagenoeg heel Zuid-Amerika verdelen. Het contract heeft immers betrekking op distributie in Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Mexico, Peru, de Dominicaanse Republiek, Panama, Paraguay, Uruguay en Venezuela. Brazilië is het enige grote land dat geen deel uitmaakt van de overeenkomst.

De contactloze betaalmethode Apple Pay is van start gegaan in Rusland. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Voorlopig werkt het systeem echter alleen met Mastercard. Bovendien is Sberbank voorlopig de enige Russische financiële groep die bij het project is betrokken. Een achttal ketens aanvaarden transacties met Apple Pay. Wellicht wordt dat netwerk op korte termijn verder uitgebreid, zoals ook in andere landen het geval is gebleken. Apple Pay werd twee jaar geleden in de Verenigde Staten gelanceerd. Daarna volgde een uitbreiding naar Australië, China, Frankrijk, Hongkong, Groot-Brittannië, Canada, Singapore en Zwitserland. Daardoor is de betaalmethode inmiddels in tien landen operationeel.

De modeholding R&S Retail zal voor 25 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven. Dat heeft R&S Retail - het moederbedrijf van onder meer Miss Etam, Claudia Sträter en Steps - bekend gemaakt. De bijkomende financiële middelen zullen vooral worden gebruikt om de winkels te renoveren. Onder meer zal een groot aantal winkels van Brantano en Miss Etam worden verbouwd. Tevens zal worden geïnvesteerd in digitale vernieuwingen. Daarnaast wil de holding beschikken over een financiële reserve om eventuele tegenslagen te kunnen opvangen of te kunnen inspelen op overnamemogelijkheden. Er wordt wel benadrukt dat R&S Retail op dit ogenblik nog geen concreet overnameplan heeft.

Het Amerikaanse technologieconcern International Business Machines (IBM) heeft een bedrag van 178 miljoen euro gereserveerd voor de uitbouw van een Europees hoofdkantoor voor dochterbedrijf Watson Internet of Things, dat zich gespecialiseerd heeft in ontwikkelingen rond kunstmatige intelligentie en geconnecteerde netwerken. Het Europese hoofdkantoor van de divisie zal worden ingeplant in München, waar een duizendtal experts aan het werk zullen gaan. Het bedrijf wijst op de snelle groei van artificiële intelligentie en het internet-of-things. Daarbij wordt opgemerkt dat de divisie inmiddels zesduizend klanten telt. Dat betekent een stijging met 30 procent op acht maanden.

Het technologiebedrijf Google heeft zijn nieuwe smartphone-lijn Pixel voorgesteld. De Pixel is de eerste smartphone die door het bedrijf nagenoeg helemaal zelf is ontwikkeld. De assemblage is nog wel bij HTC Corporation gebeurd. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Google was op de smartphone-markt in eerste instantie alleen met de software Android actief. Nadien bracht het bedrijf het merk Nexus op de markt, maar die apparaten werden volledig door partners ontwikkeld. Door de nieuwe strategie wil Google een grotere controle verwerven over nieuwe ontwikkelingen. Volgens woordvoerders van het bedrijf zal Google in de toekomst zijn assortiment smartphones nog verder uitbreiden.

Het internetbedrijf Yahoo zou alle binnenkomende emails van zijn berichtendienst hebben doorzocht voor het Amerikaanse National Security Agency (NSA) en het Federal Bureau of Investigation (FBI). Dat hebben een aantal gewezen werknemers van Yahoo tegenover het persbureau Reuters bevestigd. De scanning van de emails zou een vertrouwelijke opdracht zijn geweest van de Amerikaanse overheid. Die opdracht verplichtte Yahoo om alle binnenkomende emails en bijlagen te doorzoeken op bepaalde combinaties van tekens. Het is niet duidelijk welk doelwit de Amerikaanse veiligheidsdiensten op het oog hadden. Evenmin is duidelijk of daadwerkelijk gegevens aan de veiligheidsdiensten zijn overgemaakt.

De Japanse autobouwer Toyota lanceert volgend jaar een minirobot die door de consument als gezelschap kan worden ingeschakeld. De sprekende robot, die onder de naam Kirobo Mini op de markt wordt gebracht, is tien centimeter groot, heeft volgens de ontwikkelaars de intelligentie van een vijfjarig kind en kan onder meer zinnen aanleren en gelaatsuitdrukkingen herkennen. De robot is ook uitgerust met een ingebouwde camera en sensoren en wordt tegen een prijs van 39.800 yen of 392 dollar verkocht. Voor de productie van de robot wordt samengewerkt met het computerbedrijf Vaio, een voormalige divisie van Sony die eerder al de robothond Aibo ontwikkelde.

Het Amerikaanse kredietkaartbedrijf MasterCard heeft zijn nieuwe applicatie Selfie Pay, een systeem om online transacties te verifiëren met gezichtsherkenning, in twaalf Europese landen gelanceerd. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De applicatie is ook in België beschikbaar. Selfie Pay werkt op basis van biometrische identificatie, waardoor wachtwoorden of cijfercodes voor de identificatie bij online betalingen overbodig worden. De applicatie van MasterCard biedt de gebruiker daarentegen de kans om zich met een selfie te identificeren. De Selfie Pay gaat gepaard met een bepaling van de geolocatie, waardoor volgens het bedrijf een extra beveiligingsmaatregel is ingebouwd.

De Ierse vliegtuigmaatschappij Ryanair wil volgend jaar 3.500 extra personeelsleden in dienst nemen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De volgende twaalf maanden worden bij de maatschappij immers een vijftigtal nieuwe vliegtuigen in dienst genomen, waardoor Ryanair snel op zoek moet naar nieuwe bemanningen. Er wordt onder meer gezocht naar duizend piloten. Ook het cabinepersoneel zou met tweeduizend werknemers moeten worden versterkt. Tenslotte heeft Ryanair ook tweehonderdvijftig extra monteurs nodig. Ryanair zegt het drukste rekruteringsjaar uit zijn geschiedenis te verwachten. De volgende vijf jaar zullen volgens het bedrijf vijfduizend nieuwe personeelsleden worden aangetrokken.

Bioscoopuitbater Kinepolis heeft de verkoop van vier bioscopen van Utopolis in Lommel, Turnhout, Aarschot en Mechelen aan de Franse groep Union Générale Cinématographique (UGC) afgerond. De verkoop heeft een waarde van 36,2 miljoen euro. Kinepolis kocht eind vorig jaar zijn Luxemburgse sectorgenoot Utopolis, die activiteiten heeft in België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) maakte echter bezwaar omdat Kinepolis in België een onaanvaardbaar dominante situatie zou verwerven. Daarom werd beslist de Belgische filialen te verkopen. Die activiteiten omvatten 30 zalen, ruim 5.500 zetels en 1,2 miljoen bezoekers.

Meer Nieuws

10:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-16

Wereldwijd denken gaat gepaard met optimisme

Personen die een globaal denken hanteren, tonen zich meestal optimistischer dan collega’s die zich op de lokale omgeving focussen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan. Opgemerkt wordt daarbij dat een wereldwijd denkbeeld gepaard gaat met een instelling die gericht is op groei en promotie.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/sfcp-tgl100316.php

17:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eerste daling in Amerikaanse politieke televisiereclame

In de Verenigde Staten zal dit jaar wellicht opvallend minder geïnvesteerd worden in politieke televisiereclame dan tijdens de vorige presidentscampagne vier jaar geleden. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Kantar. Gewag wordt daarbij gemaakt van de eerste daling in verscheidene decennia.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/US_political_TV_advertising_slumps.news?ID=37505

17:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezondheid bepaald door sociale relaties op werkvloer

De gezondheid kan in belangrijke mate worden bepaald door de kwaliteit van de sociale relaties op de werkvloer. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de University of Queensland in Australië. Naarmate sterkere sociale relaties met medewerkers of de organisatie worden geregistreerd, zou onder meer de kans op een burnout afnemen.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161003214129.htm

17:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Honger is een sterkere motivator dan dorst of angst

Honger is een sterke motiverende kracht en heeft een grotere impact dan dorst, angst, de vrees voor predatoren en sociale behoeftes. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK) in de Verenigde Staten.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-10/cp-hmb100316.php

17:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vermogende consumenten breiden mediagebruik verder uit

Vermogende consumenten hebben het gebruik van media nog verder uitgebreid. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Ipsos over het mediagebruik van Amerikaanse gezinnen met een jaarinkomen van meer dan 100.000 dollar. Daarbij wordt opgemerkt dat het mediagebruik van deze bevolkingsgroep over meerdere kanalen wordt uitgebreid.

Lees Verder

http://www.warc.com/LatestNews/News/Affluent_use_more_media.news?ID=37517

17:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Populariteit van narcist begint snel af te kalven

Narcisten kunnen met hun grote charme snel een groep volgelingen uitbouwen, maar worden ook relatief vlug ontmaskerd. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de Jagiellonian Universiteit in Polen, in samenwerking met collega’s van de University of Glasgow in Schotland, de Yale University in de Verenigde Staten en de Universität Leipzig in Duitsland. Personen met betere sociale vaardigheden zijn daarentegen in staat om relaties op langere termijn uit te bouwen. In een populariteitstest zal de emotionele intelligentie het volgens de onderzoekers altijd halen van het narcisme.

“Om snel een kring volgelingen op te bouwen, werkt narcisme heel goed,” zegt onderzoeksleider Anna Czarna, professor psychologie aan de  Jagiellonian Universiteit. “Maar emotionele intelligentie - waarbij empathie wordt getoond, emoties in toom worden gehouden om conflicten te vermijden en geïnvesteerd wordt in persoonlijke relaties - blijkt een strategie die op langere termijn betere resultaten boekt dan narcisme. Wanneer een groep vreemden voor de eerste keer wordt samengebracht, blijken personen met narcistische eigenschappen snel bewondering, erkenning en vriendschap van hun collega’s te krijgen.”

“Na verloop van tijd blokkeert hun zelfverzekerdheid en showmanship echter hun mogelijkheden om die vriendschappen verder uit te bouwen of te behouden,” merkt professor Czarna op. “Personen met sterke sociale vaardigheden treden daarentegen geleidelijk naar voor en bouwen gestaag hun oorspronkelijk bescheiden groep volgelingen uit. Een rustig karakter dat in staat is om emoties te begrijpen, te hanteren en te beheren, lijkt op termijn de betere relaties te kunnen uitbouwen. Emotionele intelligentie beschouwt vriendschappen en beïnvloeding niet als een doel op zich. De narcist meent daarentegen recht te hebben op de bewondering van anderen, die hij bovendien ook wil kunnen manipuleren.”

Er wordt wel opgemerkt dat slechts weinig mensen in één van die twee uiterste categorieën thuishoren. “De meesten hebben immers een persoonlijkheid waarin zowel aanwijzingen van narcisme als emotionele intelligentie kunnen worden teruggevonden,” zegt Anna Czarna. “Sommige narcisten kunnen ook een hoge vorm van emotionele intelligentie bezitten, zodat ze wel blijvende allianties kunnen uitbouwen. Anderen missen charisma, zelfvertrouwen en de nodige vaardigheden om vrienden te maken. De grootste problemen kunnen echter worden opgemerkt wanneer een gebrek aan narcisme gekoppeld wordt aan een totale afwezigheid van emotionele intelligentie.

De onderzoekers merken wel op dat het grote verloop van vrienden voor sommige narcisten geen probleem vormt. “Overtuigd van hun waarde als charismatische leider, zoeken ze vaak snel een nieuw publiek en nieuwe bewonderaars om hun oorspronkelijke vriendenkring te vervangen,” wordt er opgemerkt. “Hun emotioneel intelligente tegenhangers bouwen hun oorspronkelijke vriendenkring daarentegen constant verder uit.”

Lees Verder

17:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: narcisme |  Facebook |

Japans bedrijfsleven bedreigd door vergrijzing ondernemers

Vele kleine ondernemingen dreigen te verdwijnen omdat de oudere eigenaars geen opvolgers meer vinden, maar in Japan wordt het probleem bijzonder acuut. Dat blijkt onder meer uit een rapport van de Bank of Japan. Het voorbije fiscaal jaar werden in Japan 26.700 bedrijven vrijwillig vereffend omdat de eigenaar geen opvolger bleek te kunnen vinden.

Lees Verder

https://www.japantoday.com/category/lifestyle/view/small-firms-dying-out-as-aging-owners-struggle-to-find-successors

17:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Japan naderen de groepen Toshiba, Hitachi en Mitsubishi Heavy Industries een akkoord om hun divisies nucleaire brandstoffen te fuseren. De gesprekken verkeren in een vergevorderde fase. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Japanse zakenkrant Nikkei gezegd. Gehoopt wordt dat de fusie in de lente van volgend jaar zal kunnen worden afgerond. Op dit ogenblik zijn in Japan nog slechts drie nucleaire reactoren operationeel. Tientallen andere centrales zijn stilgelegd. Daardoor werden de nucleaire divisies van Toshiba, Hitachi en Mitsubishi, die de kerncentrales hebben gebouwd en bevoorraden, met belangrijke problemen geconfronteerd. De fusie moet tot belangrijke kostenbesparingen leiden.

Er komt geen instap van het Chinese bedrijf Start Grid in Eandis, beheerder van het Vlaamse hoogspanningsnet. Op de algemene vergadering van Eandis werd niet meer gestemd over de verkoop van een belang van 14 procent in het bedrijf aan Start Grid. Er diende immers vastgesteld te worden dat twee noodzakelijke voorwaarden voor de deelname van het Chinese bedrijf niet waren voldaan. Er moest immers een fusie worden gerealiseerd tussen de zeven distributienetbeheerders, maar die operatie stuitte op verzet van de stad Antwerpen. Ook Gaselwest-Zuid bleek de fusie te blokkeren, nadat gebleken was dat de Henegouwse gemeente Ellezelles zich weigerde af te splitsen van de Vlaamse intercommunale.

In de Noord-Franse stad Flamenville hebben ongeveer drieduizend personen geprotesteerd tegen de bouw van een nieuwe kernreactor. De nucleaire centrale van Flamanville beschikt al over twee drukwaterrreactoren, maar breidt de site uit met een nieuwe eenheid. De bijkomende reactor behoort tot het type van de European Pressurized Reactor (EPR) en zou over twee jaar moeten kunnen worden opgestart. De actievoerders, onder leiding van de milieuvereniging Greenpeace, protesteerden tegen de stralingsrisico’s bij een eventueel ongeval, de problemen rond de opslag van het kernaval en de hoge kosten van de technologie. De nieuwe centrale had al vier jaar geleden moeten zijn afgewerkt.

De Japanse wetenschapper Yoshinori Ohsumi heeft de nobelprijs voor geneeskunde ontvangen voor zijn onderzoek naar autofagie, het natuurlijke proces waarbij cellen in het menselijk lichaam onderdelen van zichzelf afbreken en hun inhoud recycleren om in leven te blijven. Het proces kan echter ook een impact hebben op diverse aandoeningen, zoals kanker of alzheimer. Het concept van autofagie is voor het eerst opgedoken in de jaren zestig toen wetenschappers vaststelden dat cellen hun eigen onnodige of disfunctionele inhoud vernietigen. De Belgische nobelprijswinnaar Christian de Duve maakte in de eerste helft van de jaren zestig al gewag van het fenomeen van autofagie.

Bij ING België worden de volgende vijf jaar 3.500 fulltime banen geschrapt. Daarbij zijn maximaal 1.700 naakte ontslagen voorzien. Dat heeft Rik Vandenberghe, chief executive van ING België, bekend gemaakt. De ingreep vormt volgens Vandenberghe een onderdeel van een strategie die het bedrijf moet toelaten zich ook in de toekomst als een solide en vooruitstrevende bank te kunnen profileren. Tevens werd bekend dat de naam van zustermerk Record Bank op termijn zal verdwijnen. Record Bank en ING Bank hebben in België op dit ogenblik ongeveer 1.250 filialen. Men wil echter doorgaan met een netwerk van 600 vestigingen. Wereldwijd schrapt ING Bank zevenduizend banen.

De Amerikaanse vermogensbeheerder Janus Capital gaat samen met zijn Britse branchegenoot Henderson Group. Dat hebben de twee partijen bekend gemaakt. De fusiegroep zal zijn activiteiten verder zetten onder de naam Janus Henderson Global Investors en beschikt over een beheerd vermogen van 320 miljard dollar. De marktwaarde van de nieuwe entiteit wordt geraamd op minstens 6 miljard dollar. De Japanse verzekeraar Dai-Ichi Life, de grootste aandeelhouder van Janus, houdt een belang van 9 procent in de gezamenlijke onderneming. Dat moet in de toekomst groeien naar minimaal 15 procent. Janus Henderson Global Investors krijgt een notering in New York en Australië.

De Amerikaanse autobouwer Tesla Motors heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 24.500 wagens verkocht. Dat betekende een stijging met meer dan 70 procent tegenover het kwartaal voordien. Daarbij werden 15.800 exemplaren van het Model S en 8.700 eenheden van het Model X geleverd. Opgemerkt wordt dat nog eens 5.500 wagens naar nieuwe eigenaars onderweg waren, maar die leveringen zijn nog niet in de cijfers opgenomen. Ook de productie liep tegenover het tweede kwartaal met 37 procent op tot 25.185 exemplaren. Tesla zegt te verwachten dat zowel het productieaantal als de vloot afgeleverde auto's tijdens het laatste kwartaal van dit jaar nog verder zullen toenemen.

De Indiase filmwereld wil geen werk meer geven aan acteurs, zangers en technici uit buurland Pakistan. Daarmee wil Bollywood protest aantekenen tegen het gewapend conflict in de grensregio Kashmir. In een toelichting stelt de Indian Motion Picture Producers Association (IMPPA) solidair te zijn met de soldaten van het Indiase leger die omkwamen bij de aanvallen op Pathankot en Uri. De organisatie zegt zich te ergeren aan de stilte bij de Pakistaanse acteurs en technici. De boycot blijft duren zolang de vijandelijkheden tussen beide landen doorgaan. Pas wanneer de Indiase regering aangeeft dat de relaties tussen beide landen genormaliseerd zijn, zullen de Pakistaanse werknemers weer welkom zijn in Bollywood.

De vastgoedgroep Optima Global Estate krijgt de mogelijkheid aan een doorstart te werken. Het vastgoedbedrijf krijgt tot midden november bescherming tegen zijn schuldeisers. Dat heeft de rechtbank van koophandel in Brussel beslist. De procedure van gerechtelijke reorganisatie van d vastgoedgroep, onderdeel van de holding Optima Groep, is ontvankelijk en gegrond verklaard en laat toe dat een reorganisatieplan aan de schuldeisers wordt voorgelegd. Optima Bank werd midden juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. De vastgoeddivisie zou echter met ruim zestig werknemers verder willen gaan. Bedoeling is dat het bedrijf ook een andere naam krijgt.

Deutsche Bank gaat in zijn thuisland duizend banen geschrapt. Daarover heeft de bank bijna een akkoord met de vakbonden. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De meeste banen zouden geschrapt worden in de ondersteunende diensten en in de informatietechnologie. Het banenverlies maakt deel uit van een eerder aangekondigd plan, waarbij in totaal negenduizend arbeidsplaatsen -  9 procent van het totale personeelsbestand - verloren gaan. Met de besparingen wil John Cryan, chief executive van de bank, de beleggers opnieuw vertrouwen geven nadat het aandeel van Deutsche Bank op één jaar tijd ongeveer één derde van zijn waarde heeft verloren.

De vennootschap Rentel kan voor de kust van Oostende een offshore windturbinepark met een totaal vermogen van 309 megawatt bouwen. Daarover werd een investeringsplan voor een bedrag van 1,1 miljard euro goedgekeurd. Rentel zal in totaal tweeënveertig windturbines tellen en wordt het vijfde offshore windproject in de Belgisch Noordzee. Het project moet energie leveren voor ongeveer 285.000 gezinnen. De bouwwerken gaan begin volgend jaar van start. Over twee jaar zou het turbinepark elektriciteit moeten leveren. Daarbij zouden ongeveer veertienhonderd banen worden gecreëerd. De operationele activiteiten van het windmolenpark zullen een honderdtal permanente arbeidsplaatsen garanderen.

De fabriek van de Duitse autoconstructeur Audi in Brussel wil zich kandidaat stellen om meer dan één elektrisch model te bouwen. Dat heeft Patrick Danau, directeur van Audi België, tijdens een evenement van de ondernemersorganisatie Voka in Brussel gezegd. Bij Audi Brussel zal over twee jaar van start worden gegaan met de productie van de E-tron Quattro, een sportieve terreinwagen met elektrische aandrijving, maar Danau benadrukt niet uitsluitend van één model afhankelijk te willen zijn. De Brusselse fabriek moet volgens hem dan ook nieuwe offertes indienen om de productie van bijkomende modellen te krijgen. De productie van de E-tron Quattro loopt minstens tot midden volgend decennium.

Het bedrijf VPK Packaging uit Aalst neemt zijn Scandinavische sectorgenoot Peterson Packaging over. Door de transactie breidt de Belgische groep zijn activiteit met zes fabrieken uit. De overname genereert een extra omzet van 150 miljoen euro, waardoor de jaarinkomsten van VPK Packaging tot meer dan 1 miljard euro oploopt. Daarmee treedt VPK Packaging in zijn sector toe tot de top vijf van Europa. Pierre Macharis, chief executive van VPK Packaging wijst erop dat het bedrijf al een sterke positie had uitgebouwd in West-Europa en Oost-Europa, zodat een verdere uitbreiding naar Scandinavië een logische stap was. Door de overname heeft VPK Packaging nu zesenveertig fabrieken in zestien landen.

De applicatie Meerkat heeft zijn activiteiten stopgezet. Dat heeft het bedrijf Live on Air, ontwikkelaar van de applicatie, bekend gemaakt. Het bedrijf startte anderhalf jaar geleden met een applicatie die het mogelijk maakte om met de smartphone live videostreams te genereren. De applicatie kende snel een grote populariteit, maar werd daarna geconfronteerd met de concurrentie van Periscope van Twitter en Facebook Live. Gepoogd werd nog om de applicatie een doorstart te laten maken als sociaal netwerk, maar dat bleek geen oplossing te bieden. Daarom besliste Meerkat om zijn activiteiten te stoppen. De applicatie is inmiddels uit het aanbod van de App Store en de Play Store gehaald.

Het Leuvense windenergiebedrijf Windvision verkoopt zijn onshore turbinepark Esperance in Henegouwen aan de groep China General Nuclear (CGN). Esperance is gelegen in de gemeente Estinnes en telt elf turbines met een vermogen van 7,5 megawatt. Esperance is het grootste onshore windturbinepark van België. De verkoop van Esperance past volgens Stepha Moelans, chief executive van Windvision, is de strategie van de onderneming om zo weinig mogelijk gebruik te maken van externe financieren. Daardoor moeten op bepaalde ogenblikken activa worden verkocht om middelen vrij te maken voor de investering in andere projecten. Esperance dekt het energieverbruik van bijna 50.000 gezinnen.

Meer Nieuws

09:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-16

Consument verwacht dat robot superieure service zal bieden

De consument gelooft dat robots uiteindelijk een betere klantenservice zullen leveren dan mensen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf OpenText, gespecialiseerd in zakelijk informatie-management, bij tweeduizend Britse consumenten. Vastgesteld werd dat 27 procent van de ondervraagden van mening was dat de klantendienst van een bedrijf efficiënter zou worden georganiseerd door een robot dan door een mens. Ongeveer een even grote groep bleek van mening dat ook de klantenservice in een restaurant door de inzet van robots een meerwaarde zou blijken. Volgens 20 procent zouden ook callcenters door de inzet van robots aan efficiëntie winnen.

Daarnaast gaf 17 procent aan dat ook de service van overheidsinstelling door robots zou kunnen worden verbeterd. De onderzoekers merken op dat niet alleen de jongere generaties overtuigd zijn van de superioriteit van de robots in de klantenservice. Daarbij werd vastgesteld dat de steun voor de inzet van artificiële intelligentie bij de leeftijdscategorie tussen vijfendertig en vierenvijftig jaar oploopt tot een recordniveau van 58 procent. Bovendien bleek 20 procent van de vijfenzestigplussers ervan overtuigd te zijn door een robot bij een aankoop in de winkel een betere service te krijgen dan door een menselijke verkoper.

Daarentegen bleek 29 procent van de millennials te erkennen niet zeker te zijn dat een robot een betere service zou garanderen. Daarmee vertonen opmerkelijk genoeg de millennials de grootste twijfel over de efficiëntie van robots. Verder werd vastgesteld dat 22 procent van de ondervraagden van mening zijn dat bedrijven door de inzet van robots de wachttijden voor de consumenten gevoelig zullen kunnen beperken. Dat cijfer loopt bij mannelijke respondenten op tot 28 procent, tegenover slechts 15 procent bij vrouwen. Het onderzoek toont volgens Mark Bridger,  vice-president Noord-Europa bij OpenText, dat bedrijven door de inzet van robots een belangrijk concurrentieel voordeel kunnen uitbouwen.

“De moderne consument eist een klantendienst van uitzonderlijk niveau en zal niet aarzelen een andere aanbieder op te zoeken indien op die wensen niet kan worden ingegaan,” zegt Mark Bridger. “Bedrijven realiseren dat de interactie met de consument moet worden veranderd om de behoeften van het publiek te kunnen invullen. De introductie van robots en artificiële intelligentie is een opportuniteit om dat interactie-proces in de nabije toekomst drastisch te veranderen.”

Lees Verder

18:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: robot, consumptie |  Facebook |

Dubai International eind dit decennium grootste luchthaven ter wereld

Tegen het einde van dit decennium zal Dubai International Airport concurrenten zoals Peking en Atlanta hebben overstegen en de drukste luchthaven van de wereld zijn geworden. Dat heeft Paul Griffiths, chief executive van Dubai International Airport, gezegd. Dit jaar zal de luchthaven volgens hem 83 miljoen passagiers ontvangen. Dat betekent een stijging met 5 miljoen reizigers tegenover vorig jaar. Volgend jaar zal de luchthaven de grens van 90 miljoen reizigers overstijgen. Daarmee heeft Dubai International volgens Griffiths drie jaar voorsprong op zijn oorspronkelijke groeischema. Op dit ogenblik is Dubai International op het gebied van reizigerstrafieken nog de derde grootste luchthaven ter wereld.

“Dubai International kent echter beduidend sterkere groeicijfers dan Peking of Atlanta, die op dit ogenblik de grootste passagierstrafieken laten optekenen,” zegt Griffiths. “Op dit ogenblik bedraagt de groei van Dubai International meer dan het dubbele van zowel Peking als Atlanta. Daardoor zal Dubai tegen het einde van dit decennium de drukste luchthaven van de wereld zijn geworden.” De topman voegt er aan toe dat Azië steeds belangrijker wordt voor de luchthaven. Hij wijst er daarbij op dat de regio Asia-Pacific over twee decennia 1,3 miljard vliegtuigreizen per jaar zal vertegenwoordigen.

Dubai International is volgens Griffiths perfect gelegen op het kruispunt van de belangrijke trajecten tussen de westerse en de oosterse wereld. Hij voegt eraan toe dat de volgende twintig jaar 30 miljard dollar in de luchthaven zal worden geïnvesteerd om te kunnen garanderen dat Dubai International over de gepaste infrastructuur kan beschikken om op die groei optimaal te kunnen inspelen. Onder meer zal het volgens hem cruciaal worden een infrastructuur te ontwikkelen die kan garanderen dat de reiziger zo snel mogelijk door de luchthaven kan worden geleid. Dat zal volgens Griffith wellicht cruciaal zijn om optimaal aan de wensen van de klant tegemoet te komen.

Lees Verder

17:27 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai, luchthaven |  Facebook |

Terroristische kidnappers betalen is geen goede strategie

Terroristische kidnappers betalen is geen goede strategie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas. Landen die met terroristische groeperingen onderhandelden om gijzelaars vrij te krijgen, bleken volgens de onderzoekers tot 87 procent meer kidnappings te kennen dan naties die elke financiële eis van de ontvoerders afwijzen.

Lees Verder

https://www.utdallas.edu/news/2016/8/11-32131_Study-Paying-Terrorist-Kidnappers-Doesnt-Pay-Off-f_story-wide.html

17:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online video is interessant platform voor verkoop complexe producten

Online video is een interessant instrument om complexe of vervelende producten te verkopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Speedie Consultants, gespecialiseerd in digitale marketing, bij een groep Britse consumenten. Daarbij werd vastgesteld dat 72 procent van de respondenten aangeeft dat online video hen bij een aankoopbeslissing heeft geholpen.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/08/online-video-can-help-sell-anything---even-insurance.html

17:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ecommerce moet oplossing vinden voor gebrek aan persoonlijke aanpak

Ecommerce vertoont voor een merendeel van de consumenten een gebrek aan persoonlijke benadering. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Salesfloor. Opgemerkt wordt daarbij dat nog altijd 87 procent van de consumenten hun aankoopbeslissing baseren op het advies van een verkoper. Tegelijkertijd merkt meer dan 50 procent op dat die persoonlijke aanpak online grotendeels ontbreekt.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/majority-of-consumers-feel-ecommerce-lacks-personal-attention-of-bricks-and-mortar-selling/

17:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Accessories bepalen in de autosector mee de aankopen

Accessoires bezorgen de autosector niet alleen bijkomende inkomsten, maar beïnvloeden ook de aankopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Foresight Research. Accessoires zijn volgens Chris Stommel, president van Foresight Research, niet louter een late impulsaankoop, maar behoren vaak tot de criteria die de basis voor de aanschaf van een model vormen.

Lees Verder

https://globenewswire.com/news-release/2016/09/08/870565/0/en/Accessories-not-only-drive-revenue-they-also-influence-auto-purchases-says-Foresight-Research.html

17:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zwitserse horlogesector pessimistisch over de toekomst

De Zwitserse horlogemakers hebben tijdens de eerste helft van dit jaar voor 9,5 miljard Zwitserse frank uitgevoerd, tegenover een export van 10,2 miljard frank dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Deloitte, waarin verder wordt gemeld dat 82 procent van de executives uit de industrie over de toekomst pessimistisch zijn gestemd. Dat is een verdubbeling tegenover vorig jaar.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/will-smartwatches-3d-printing-save-struggling-swiss-watch-industry/

17:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Amerikaanse technologieconcern Apple heeft in de wijk Wangjing in Peking zijn eerste Chinese onderzoekscentrum opgezet. Met het project zou een investering van 100 miljoen yuan of 14,99 miljoen dollar zijn gemoeid. Het nieuwe centrum is gelegen in het Zhongguancun Science Park en zou werk bieden aan ongeveer vijfhonderd werknemers. Uiteindelijk zou de totale investering in het centrum oplopen tot een bedrag van 300 miljoen yuan. Het initiatief toont volgens Nicole Peng, onderzoeksdirecteur bij consulent Canalys, dat China ook door Apple niet meer louter als een afzetmarkt wordt bestempeld, maar ook een belangrijke bijdrage tot de ontwikkeling van nieuwe producten kan bijdragen.

Het Japanse bedrijf Takata, fabrikant van airbags, moet bescherming tegen zijn schuldeisers vragen. Dat hebben de mogelijke overnemers van het bedrijf gezegd. Takata werd door defecten aan zijn airbags met wereldwijde schadeclaims geconfronteerd. Om daarvoor de nodige financiële middelen te verzamelen, werd een externe investeerder gezocht. Er zijn biedingen ontvangen van de partijen Daicel, Key Safety Systems, Autoliv, Flex-N-Gate en Kohlberg Kravis Roberts (KKR), maar al die partijen hebben de beschermingsprocedure geëist. Schuldeisers van Takata - waaronder Honda, Toyota, General Motors en Fiat Chrysler - verzetten zich echter tegen de ingreep, die hen immers belangrijke verliezen zouden kosten.

Het Belgische bedrijf Keyware, leverancier van betaalterminals en verwerker van betalingen, neemt een belang van 40 procent in de Franse onderneming Magellan. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 4 miljoen euro. Magellan werd bij de start van deze eeuw opgericht en levert oplossingen voor het beheer van elektronische transacties. Keyware wil de Franse technologie in zijn betaaloplossingen integreren. Het gaat onder meer over het beveiligen van kritieke data. Magellan boekte vorig jaar met zestien werknemers een omzet van 3,3 miljoen euro en een nettowinst van 0,2 miljoen euro. Door een aankoopoptie kan Keyware zijn belang in Magellan nadien nog verder opdrijven.

De Belgische divisie van supermarktketen Makro gaat concrete gesprekken opstarten met Mediamarkt over een mogelijke samenwerking. Dat heeft de directie van Makro België bekend gemaakt. Makro maakte eerder dit jaar een herstructurering bekend, waarbij het bedrijf onder meer zijn divisie hifi en video zou afstoten. De ruimte zou moeten worden opgevolgd door een partner die zijn producten in de winkels van Makro te koop zou aanbieden. Ook de Franse groep Fnac werd als een mogelijke partner bestempeld, maar Mediamarkt leek een logische keuze. Makro en Mediamarkt behoren immers beide tot de Duitse retailgroep Metro. Gehoopt wordt dat de samenwerking ook het aangekondigde banenverlies kan beperken.

Het Luikse farmabedrijf Mithra, dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten voor de gezondheid van de vrouw, heeft in Flémalle een nieuwe site in gebruik genomen. Het complex, dat zal gebruikt worden voor onderzoek en productie, heeft een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. De bouw vergde een investering van 75 miljoen euro. De nieuwe vestiging creëerde dit jaar al meer dan vijftig banen. Marc Coucke, voorzitter van Mithra, wijst erop dat op het gebied van vrouwelijke gezondheid nog vele opportuniteiten kunnen worden geïdentificeerd. Mithra heeft volgens hem dan ook grote groeikansen. Het bedrijf werkt op dit ogenblik aan de hormoonbehandeling Donesta en de anticonceptiepil Estelle.

Er komen tot eind volgend jaar geen gedwongen ontslagen bij Bpost, terwijl de koopkracht van de werknemers wordt verhoogd en bijkomende training wordt voorzien voor nieuwkomers. Dat staat in een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst die bij Bpost is afgesloten. De tewerkstellingsgarantie was eerder al aangekondigd, maar wordt nu ook uitgebreid tot de hulppostbodes. De vakbonden zeggen tevreden te zijn met het gesloten akkoord, maar waarschuwen tegelijkertijd voor een problematische en explosieve situatie op het terrein. De vakbonden wijzen erop dat extra koopkracht weliswaar belangrijk is, maar de vele problemen rond het personeelstekort en de werkdruk niet oplost.

Het technologiebedrijf Sentiance uit Antwerpen heeft een kantoor in New York in gebruik genomen. Het bedrijf werkt al samen met een aantal grote Amerikaanse bedrijven. Door de opening van een Amerikaanse filiaal hoopt Sentiance nog verder te kunnen versterken. Het Amerikaanse kantoor van Sentiance wordt geleid door Dimitri Maes, die de voorbije zeventien jaar voor het reclamebedrijf Ogilvy in New York heeft gewerkt. Sentiance heeft een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om aan de hand van data die met de smartphone worden gegenereerd een uiterst persoonlijk gebruikersprofiel op te stellen. Dat profiel kan bijzonder waardevol zijn voor bedrijven die hun klanten beter willen leren kennen.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Tuifly gaat mogelijk de krachten bundelen met de nieuwe toeristische tak van het noodlijdende Air Berlin. Volgens de Duitse krant Handelsblatt worden daarover gesprekken gevoerd, maar is een besluit nog niet genomen. In de berichten wordt onder meer een brief aangehaald van de voorzitter van de raad van toezicht van Tuifly. Daarbij zou sprake zijn van een plan waarbij Tuifly ondergebracht wordt in een holdingbedrijf, waarin ook Air Berlin vliegtuigen zou onderbrengen. Air Berlin is verlieslatend en heeft een zware herstructurering aangekondigd, waarbij ongeveer 1.200 werknemers zouden moeten afvloeien. Een gedeelte van de vloot zou worden verhuurd aan Lufhansa.

Deutsche bank is officieel in staat van beschuldiging gesteld voor het derivatenschandaal bij het Italiaanse Banco Monte dei Paschi di Siena. Een rechter in Milaan is daarmee ingegaan op het verzoek van het Italiaanse gerecht om een strafzaak in gang te zetten tegen Deutsche Bank, een medewerker van het concern en vijf voormalige bestuurders. Ook enkele gewezen bestuurders van de Japanse zakenbank Nomura en Monte dei Paschi zelf moeten voor de rechter verschijnen. Bij Monte dei Paschi, de oudste bank ter wereld, zouden in de tweede helft van het voorbije decennium en het begin van dit decennium met ingewikkelde financiële constructies belangrijke verliezen zijn gemaskeerd.

De Tower Bridge, een van de trekpleisters van Londen, blijft voor een grote onderhoudsbeurt drie maanden dicht. Voetgangers kunnen de brug wel nog oversteken, terwijl ook de tentoonstellingsruimte voor toeristen open blijft. De Tower Bridge werd ruim honderdwintig jaar geleden in gebruik genomen. De brug verwerkt 21.000 voertuigen per dag. Daardoor is het houtwerk van de brug, dat in de jaren zeventig de laatste keer werd opgeknapt, aangetast. Ook het liftsysteem van de brug wordt gerenoveerd. Om de duur van de werken tot een minimum te beperken, zal er gedurende vierentwintig uur per dag worden gewerkt. Ook tijdens de weekends zal verder worden gemerkt.

België neemt maatregelen tegen cyberaanvallen op zijn nationale elektriciteitsnet, havens, kerncentrales, internetverkeer en andere kritieke infrastructuur. Dat heeft Miguel De Bruycker, topman van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), bevestigd. De Bruycker benadrukt dat het centrum sensoren zal plaatsen bij elke kritieke infrastructuur in België. De sensoren moeten helpen om aanvallen op computersystemen te detecteren, zodat de bedrijven belangrijke incidenten aan het centrum zullen kunnen melden. De toepassing zal volgens De Bruycker vanaf volgend jaar stap voor stap en sector per sector worden uitgerold. Het centrum mag daarvoor ook vierentwintig bijkomende cyberspecialisten aantrekken.

Het Nederlandse technologieconcern Philips overweegt om zijn divisie Lumileds te verkopen aan investeerder Apollo Global Management. Daarover hebben de twee partijen gesprekken opgestart. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Ook andere investeringsmaatschappijen zouden interesse hebben getoond, maar zouden niet langer meer als een kandidaat worden beschouwd. Philips was eerder dit jaar al dichtbij een deal voor Lumileds. Een verkoop voor ongeveer 2,8 miljard dollar aan het Chinese bedrijf Go botste echter op bezwaren van de Amerikaanse autoriteiten, die wil vermijden dat de kennis ook bij het Chinese leger terecht zou kunnen komen.

De noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena is naar verluidt dichtbij een deal over de verkoop van een groot pakket slechte leningen. Investeerders Cerved Credit Management en een samenwerkingsverband van Kolhberg Kravis Roberts (KKR) en Varde Partmers zouden een bod op de activiteiten hebben uitgebracht. Met de deal zou in ieder geval 8,6 miljard euro aan leningen gemoeid zijn. Monte dei Paschi wordt al jaren met zware financiële problemen geconfronteerd en zag de voorbije periode een groot deel van zijn beurswaarde verdampen. Om zijn toekomst te kunnen garanderen, wil de bank in totaal 5 miljard euro nieuw kapitaal ophalen en voor ongeveer 30 miljard euro aan slechte leningen verkopen.

Luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) stopt begin volgend jaar op zijn Europese vluchten met het aanbieden van een gratis drank en snack aan de passagiers in de toeristenklasse. Dat heeft de maatschappij bekend gemaakt. British Airways volgt daarmee het voorbeeld van prijsvechters zoals Ryanair en Easyjet, waar passagiers al langer geld moeten bijleggen voor voeding of drank tijdens de vlucht. Naast de ticketverkoop vertegenwoordigen de verkopen aan boord voor de bedrijven een belangrijke bron van inkomsten. British Airways wijst er echter op dat de reiziger voortaan zelf kan kiezen welke drank of snack hij wil consumeren. Voor de catering wordt samengewerkt met Marks & Spencer.

De Duitse autobouwer Volkswagen gaat 1,21 miljard dollar betalen aan de 652 dealers van het merk in de Verenigde Staten. Dat bedrag komt bovenop de schikking van 14,7 miljard dollar waarmee Volkswagen is akkoord gegaan in het kader van het milieuschandaal met de frauduleuze uitstootsoftware. De autoverdelers zullen de volgende achttien maanden elk gemiddeld 1,85 miljoen dollar ontvangen. Daarnaast heeft Volkswagen hen extra voordelen beloofd om de verliezen te compenseren. Bovendien is de constructeur ermee akkoord gegaan om de onverkochte dieselwagens terug te nemen. Het gedetailleerde akkoord werd ter goedkeuring overgemaakt aan de rechtbank van San Diego.

Meer Nieuws

09:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-16

Vele werknemers negeren aanwijzingen van superieuren

Bijna één op drie werknemers negeert de aanwijzingen van superieuren. Dat is de conclusie van een onderzoek van bureau TNS Infratest bij achthonderd werknemers en vierhonderd kaderleden in Duitsland. Daarbij worden door de ondervraagden verschillende redenen opgegeven voor hun gedrag.

Lees Verder

http://www.spiegel.de/karriere/befragung-jeder-dritte-ignoriert-anweisungen-vom-chef-a-1114247.html

17:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese Unie worstelt met ontmanteling oude Sovjet-reactoren

De ontmanteling van kerncentrales uit het Sovjet-tijdperk in Litouwen, Bulgarije en Slowakije heeft al gevoelige vertraging opgelopen, terwijl de kosten merkelijk hoger zijn opgelopen dan oorspronkelijk was voorzien. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Rekenkamer. Ook voor de opslag van het afval moet nog een oplossing worden gezocht.

Lees Verder

http://www.euractiv.com/section/science-policymaking/news/eus-ex-soviet-nuclear-reactors-decommissioning-over-budget-and-behind-schedule/?nl_ref=20961241

17:14 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Latijns-Amerikaan maakt zich vooral zorgen om geweld en economie

Geweld en economie vormen de grootste zorgen van de Latijns-Amerikaanse bevolking. Dat blijkt uit een onderzoek van de organisatie Latinobarometro bij twintigduizend personen in achttien landen. Daarbij kon worden vastgesteld dat 22 procent van de ondervraagden toegeeft zich in de eerste plaats bezorgd te maken over criminaliteit, gevolgd door werkloosheid (16 procent). Wanneer echter ook rekening wordt gehouden met de schaarste aan basisproducten, de inflatie en armoede - die elk door 3 procent van de ondervraagden naar voor worden geschoven - komt de economische problematiek met een totaalscore van 25 procent op de eerste plaats.

In Honduras, Panama, Guatemala, de Dominikaanse Republiek, Chili, Mexico, Colombia, Peru, El Salvador en Uruguay wordt de onveiligheid als het grootste probleem geciteerd. In Brazilië wordt daarentegen vooral gewezen naar gezondheid, terwijl de bevolking van Bolivia zich vooral over corruptie bezorgd maakt. In Argentinië vormt de algemene toestand van de economie de belangrijkste bekommernis. De onderzoekers zeggen wel verrast te zijn dat 63 procent van de ondervraagden bij de negatieve impact van geweld op de ontwikkeling van hun land vooral verwijzen naar huishoudelijke conflicten en niet zozeer naar de activiteit van criminelen.

De onderzoekers merken nog op dat het gevoel van onveiligheid de voorbije periode stabiel is gebleven, maar toch bleek dit jaar nog slechts 36 procent van de ondervraagden aan te geven zelf het slachtoffer van criminaliteit te zijn geworden, tegenover 44 procent vorig jaar. Tegelijkertijd geeft slechts 12 procent geen angst te hebben een direct slachtoffer van criminaliteit te worden. Marta Lagos, directeur van Latinobarometro, benadrukt dat een merendeel van de Latijns-Amerikanen met een hoog stressniveau wordt geconfronteerd omdat ze zowel binnen als buiten de woning met het gevaar van geweld rekening dienen te houden.

“Het feit dat huiselijk geweld vaker als een probleem wordt onderkend, toont aan dat de cultuur van het machismo aan impact verliest,” benadrukt Marta Lagos. “Dat bewijst eveneens dat de Latijns-Amerikaanse maatschappij een meer open karakter krijgt.”

Lees Verder

17:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: latijns-amerika |  Facebook |

Russische overheid heeft grotere greep op nationale economie

In Rusland heeft de staat zijn greep op de economie op amper één decennium verdubbeld. Dat blijkt uit een rapport van de Russische Federal Anti-Monopoly Service (FAS). Opgemerkt wordt dat staatsbedrijven in het midden van het voorbije decennium een aandeel van 35 procent hadden in het Russische bruto binnenlandse product. Dat was vorig jaar opgelopen tot 70 procent. Igor Artemyev, hoofd van de Federal Anti-Monopoly Service, maakt gewag van een kapitalisme van staatsmonopolies. Volgens Artemyev bevat het rapport een aantal elementen die door de Russische autoriteiten weinig zullen worden gewaardeerd.

“De Russische staat heeft zijn aanwezigheid in de nationale economie snel opgevoerd,” benadrukken de onderzoekers. “Alleen al de voorbije drie jaar werd bij het aantal overheidsbedrijven een verdrievoudiging opgetekend. Vaak maken deze ondernemingen hun opwachting in sectoren met een grote concurrentie, waar de toegang tot adminstratieve bronnen en overheidsfinanciën een belangrijke bedreiging voor andere partijen kunnen vormen. Vooral op regionaal en gemeentelijk niveau heeft men een sterke groei kunnen opmerken, waardoor de concurrentie op de lokale markten in het gedrang wordt gebracht.”

“Ook de regering lijkt weinig genegen te zijn om van zijn economische activa af te staan,” aldus nog het rapport. “Vier jaar geleden werd nog een grotere lijst samengesteld met bedrijven die voor een gedeeltelijke of volledige privatisering in aanmerkingen zouden kunnen komen. Die plannen zijn echter opgeborgen en de Russische regering heeft beslist om de controle over de bedrijven en de invloed op het management te behouden. Die evolutie heeft bovendien de monopolistische tendenzen ook uitgebreid tot economische sectoren die traditioneel buiten de controle van de overheid vielen.”

De onderzoekers wijzen erop dat 48 procent van de Russische ondernemers van oordeel is dat de autoriteiten het bedrijfsleven als een persoonlijke melkkoe bestempelen, tegenover 42 procent twee jaar geleden. “De ondernemers noemen de overheid de belangrijkste vijand van de concurrentie,” aldus het rapport. “De acties van de autoriteiten worden door de ondervraagden de belangrijke oorzaak van het dalend aantal concurrenten genoemd.”

Lees Verder

17:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rusland, concurrentie |  Facebook |

Halaltoerisme kent vooral in Azië sterke groei

Het voorbije jaar kende het wereldwijde halaltoerisme 117,7 miljoen reizigers. Tegen het einde van dit decennium zal dat cijfer echter opgelopen zijn tot 168 miljoen reizigers. Dat blijkt uit een rapport van consulent CrescentRating uit Singapore, gespecialiseerd in halal toerisme. De toename van het halaltoerisme is te danken aan de opkomst van een sterkere middenklasse in veel groeilanden.

Lees Verder

http://laht.com/article.asp?ArticleId=2421765&CategoryId=12396

17:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Singapore wereldwijde beste bestemming voor expats

Singapore is voor expats de beste bestemming ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van de bank HSBC Holdings bij bijna 27.000 expats in honderdnegentig landen. Voor het tweede jaar op rij voert Singapore de lijst aan. Bijna twee op drie ondervraagden stelden daarbij dat Singapore de hoogste verloning combineert met een superieure levenskwaliteit. Singapore haalt ook hoge scores op het gebied van levenskwaliteit, veiligheid en gezinsvriendelijkheid. Wanneer louter naar professionele vooruitzichten wordt gekeken, voeren Londen en New York de lijst aan, terwijl op het gebied van cultuur vooral voor Parijs zou worden gekozen.

“De meeste expats benadrukken dat een verhuis naar het buitenland hen heeft geholpen hun ambities en financiële doelstellingen op langere termijn te bereiken,” merken de onderzoekers op. “Onder meer wordt gewezen op betere onderwijsmogelijkheden voor kinderen, terwijl anderzijds ook vaak wordt gewag van een opportuniteit om een grotere financiële reserve aan te leggen. De meste expats zijn mening dat hun levenskwaliteit door de verhuis naar het buitenland gevoelig is verbeterd. Het merendeel van de expats maakt bovendien gewag van een goede integratie met de lokale bevolking en cultuur.”

De expats hebben in Singapore een gemiddeld jaarinkomen van 139.000 dollar. Daarbij merkt 62 procent op in Singapore de beste verloning aangeboden te krijgen. Daarnaast gaf 66 procent aan dat de levenskwaliteit in Singapore superieur is tegenover de situatie in het thuisland. Ook verwees 84 procent naar een groter gevoel van veiligheid. Wereldwijd zegt 52 procent van de expats zich op zijn nieuwe bestemming veiliger te voelen dan in zijn thuisland. Toronto wordt door de ondervraagden bestempeld als de meest veilige locatie van de wereld. Liefhebbers van parken en stranden verwijzen vooral naar Sydney.

Lees Verder

17:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: singapore, expat |  Facebook |

Ook Wales is voortaan een whisky-producent

Wales mag zich voortaan een producent van whisky noemen. Dat is het gevolg van de start van de distilleerderij Da Mhile in de buurt van Llandysul in het westen van het land. Daarmee beschikt Wales over twee verschillende producenten van whisky, waardoor het land voldoet aan de Europese normen voor een erkenning als industriële sector. Twaalf jaar geleden was Penderyn de eerste partij die in Wales met de commerciële productie van whisky van start ging. Da Mhile debuteert wel in een sector die zich grote vragen stelt over de gevolgen van de beslissing van Groot-Brittannië om zich uit de Europese Unie terug te trekken. Da Mhile brengt een vier jaar oude Single Grain Welsh Whisky op de markt.

John-James Savage-Onstwedder, managing director van Da Mhile, wijst erop dat het bedrijf met bijzonder beperkte voorraden werkt. Elke fles is genummerd. Da Mhile ging vier jaar geleden van start en bracht inmiddels al een assortiment gin op de markt, maar het is volgens Savage-Onstwedder altijd de uiteindelijke bedoeling geweest om een whisky te produceren. Inmiddels heeft het bedrijf zijn eerste veld gerst gepland. Bedoeling is dat de distilleerderij in de toekomst ook door één landbouwgebied zal worden bevoorraad. Met de Aberystwyth University wordt op dit ogenblik gekeken naar een aantal traditionele Welshe granen die als grondstof zouden kunnen worden gebruikt.

Whisky genereert in Groot-Brittannië een omzet van 4,6 miljard euro per jaar. Het product garandeert ongeveer 40.000 Britse banen. Whisky is bij de Britse exporteurs van voeding en drank ook het meest winstgevende product, maar heeft vooral veel vruchten geplukt uit het Britse lidmaatschap van de Europese Unie, onder meer dankzij diverse vrijhandelsakkoorden en de geografische naambescherming, waardoor alleen Schotland en Ierland respectievelijk whisky en whiskey op de markt mogen brengen. Bovendien gaat één derde van de volledige export van Schotse whisky naar de Europese Unie. De Scotch Whisky Association heeft de Europese interne markt dan ook al een cruciaal element voor zijn succes genoemd.

Lees Verder

17:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: whisky, da mhile |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In de Verenigde Staten is Jack Kachkar, voormalig chief executive van het farmabedrijf Inyx, wegens fraudepraktijken gearresteerd. Kachkar (43) zou malafide financiële constructies hebben opgezet die tot een verlies van meer dan 100 miljoen dollar zouden hebben geleid en aan de basis zouden hebben gelegen van de instorting van de Westernbank Puerto Rico zes jaar geleden. Kachkar werd elf jaar geleden voorzitter en chief executive van Inyx, maar zou valse facturen hebben opgesteld als onderpand voor persoonlijke leningen die bij de Westernbank werden afgesloten. Inyx werd negen jaar geleden failliet verklaard. Ook Westernbank, één van de grootste banken van Puerto Rico, ging ten onder.

Takeaway.com, het moederbedrijf achter maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, heeft met zijn introductie op de beurs van Amsterdam een bedrag van 328 miljoen euro opgehaald. De totale waarde van het bedrijf wordt nu geraamd op 1,058 miljard euro. Takeaway, dat zestien jaar geleden door Jitse Groen werd opgericht, wil de bijkomende financiële middelen gebruiken om zijn activiteiten in Duitsland verder uit te breiden. Ook zullen de opbrengsten worden gebruikt om een overbruggingskrediet voor de overname van Just Eat Benelux af te lossen en andere leningen terug te betalen. Jitse Groen en investeerder Prime Ventures blijven ook na de beursintroductie de grootaandeelhouders van Takeaway.

De Amerikaanse retailer Walmart is in vergaande gesprekken met het Indiase concern Flipkart over een investering van mogelijk 1 miljard dollar. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Het Amerikaanse winkelconcern zou volgens de bronnen een minderheidsbelang willen nemen in Flipkart, de grootste webretailer van India. Wal-Mart en Flipkart zijn beide verwikkeld in een zware concurrentiestrijd met het ecommerce-concern Amazon. De deal zou daarom voor beide partijen voordelen hebben. India geldt na de Verenigde Staten en China als volgende grote ecommerce-markt. De waarde van Flipkart wordt geraamd op een bedrag van 16 miljard dollar.

De Britse supermarktketen Sainsbury heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzetdaling met 1,1 procent moeten registreren tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Ook het kwartaal voordien diende een inkrimping met 0,8 procent worden gemeld. De terugval van het voorbije kwartaal was naar eigen zeggen onder meer te wijten aan de prijsverlagingen die de kete heeft doorgevoerd. Mike Coupe, topman van Sainsbury, stelt dat de keten progressie laat optekenen. Hij wijst daarbij op een toename van de verkochte volumes, ondanks de zware prijzenoorlog die op de Britse retailmarkt op dit ogenblik wordt gevoerd.

Het luchtvaartconcern International Airlines Group (IAG) gaat de samenwerking met zijn Arabische sectorgenoot en grootaandeelhouder Qatar Airways versterken. Dat heeft Willie Walsh, topman van International Airlines Group, bekend gemaakt. Onder meer zegt Walsh dat door de samenwerking de overstapmogelijkheden bij beide partijen worden uitgebreid, ook al omdat vluchtschema's voortaan gezamenlijk worden vastgesteld. Het gezamenlijke routenetwerk dat vanaf eind oktober onder de samenwerking valt, omvat meer dan zeventig bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Qatar Airways heeft op dit ogenblik een belang van 20 procent in International Airlines Group.

Het Spaanse telecombedrijf Telefonica heeft de geplande beursgang van zijn infrastructuurtak Telxius afgeblazen. Er kan volgens het concern op dit ogenblik bij potentiële investeerders onvoldoende interesse worden opgemerkt. Het bedrijf zegt zich nu over een aantal strategische alternatieven voor Telxius te beraden. Telefonica had gehoopt een belang van 40 procent in Telxius, beheerder van een onderzees kabelnetwerk en telecomtorens, naar de beurs te kunnen brengen. Die operatie had een bedrag van 1,2 miljard euro moeten opleveren. Die opbrengst wou het Spaanse telecombedrijf gebruiken om zijn schulden, die zijn opgelopen tot 53 miljard euro, te verkleinen.

Het beursbedrijf Bats Global Markets Exchange wordt voor een bedrag van 3,2 miljard dollar overgenomen door de Chicago Board Options Exchange (CBOE). Er was al langer sprake van een mogelijk samengaan tussen beide entiteiten. De fusiegroep heeft op de optiemarkt van de Verenigde Staten een aandeel van 38 procent, tegenover 36 procent voor de Nasdaq. Alle activiteiten van de nieuwe entiteit zouden worden gemigreerd naar het platform van Bats, dat volledig elektronische wordt gestuurd. De fusie zou ook moeten leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 65 miljoen dollar. Bats werd in het midden van het voorbije decennium opgericht door trader David Cummings van Tradebot Systems.

Luchtverkeersleider Belgocontrol heeft met de Direction des Services de la Navigation Aérienne (DSNA) in Frankrijk en de Deutsche Flugsicherung (DFS) in Duitsland een akkoord gesloten om in geval van pannes de activiteiten op Liège Airport en Charleroi Airport te kunnen verder zetten. Door een computerpanne bij Belgocontrol, waardoor het Belgische luchtruim gedurende verscheidene uren moest worden gesloten, werden in mei vorig jaar meer dan 30.000 passagiers getroffen. Bij een eventuele panne zullen de Franse verkeersleiders de operaties op Charleroi Airport begeleiden, terwijl hun Duitse collega’s de trafieken op Liège Airport zouden sturen.

Op het bedrijventerrein Trilogiport in de haven van Luik heeft het vastgoedbedrijf WDP Group een nieuw distributiecentrum van 17.000 vierkante meter geopend. Het complex zal door de logistieke groep Tempo Log Belgium voor een periode van negen jaar geduurd voor de opslag en distributie van teenslippers van het merk Havaianas, eigendom van het Braziliaanse bedrijf Alpargates. Het bedrijf wil de teenslippers vanuit Luik naar de regio Noordwest-Europa uitvoeren. WDP Group en Tempo Log hebben bovendien een akkoord om het distributiecentrum over drie jaar nog eens met een oppervlakte 6.000 vierkante meter uit te breiden. Tempo Log wordt de eerste gebruiker van Trilogiport.

Verzekeraar Integrale wordt overgenomen door de de Luikse investeringsmaatschappij Nethys en het Ogeo Fund. De operatie gebeurt in het kader van een kapitaalverhoging voor Integrale, waarbij Nethys en Ogeo respectievelijk 90 miljoen euro en 65 miljoen euro bijbrengen. Daarnaast stappen ook de Franse mutualiteit Apicil Prévoyance en verzekeringsmaatschappij Patronale Life voor respectievelijk 5 miljoen euro en 4 miljoen euro in het kapitaal van de verzekeraar. Door de bijkomende financiële middelen voldoen de buffers van Integrale opnieuw aan de vereisten van de toezichthouders. Integrale telt meer dan 150.000 aangesloten particulieren en meer dan 5.000 aangesloten bedrijven.

Het Russische ruimtevaartbedrijf S7 Group heeft het lanceerplatform Odyssey, dat vanuit de Stille Oceaan satellieten de ruimte in stuurt, overgenomen. Odyssey, een omgebouwd olieplatform, was oorspronkelijk eigendom van het bedrijf Sea Launch, dat in het midden van de jaren negentig werd opgericht door een aantal Russische, Amerikaanse en Oekraïense partijen. Door het conflict tussen Rusland en Oekraïne zijn de activiteiten van Sea Launch, dat ongeveer vijfendertig lanceringen deed, onderbroken. SF Group zegt 150 miljoen dollar te investeren om de activiteiten van Odyssey herop te starten. Het hoofdkwartier van Odyssey bevindt zich in Long Beach in Californië.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht twee tot vier jaar lang last te hebben van het Britse besluit om de Europese Unie te verlaten. Dat heeft Michael O'Leary, topman van de maatschappij. De Britse economie zal volgens O’Leary door de brexit met problemen worden geconfronteerd. Bovendien meent hij dat de onderhandelingen over de brexit ook de economische groei in andere Europese landen zou kunnen raken. Ryanair heeft een zware campagne gevoerd om een brexit te vermijden. De volgende twee jaar wil Ryanair zijn activiteiten in Groot-Brittannië dan ook minder snel verder ontwikkelen dan oorspronkelijk was voorzien.

De Port Autonome de Liège (PAL) heeft tijdens de eerste zes maanden een scheepvaarttrafiek van 7,71 miljoen ton gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het containervervoer steeg met 48 procent tot 28.769 eenheden. Opgemerkt wordt dat in Luik een grotere groei kon worden gemeld dan in de grote havens van Antwerpen en Rotterdam, waar respectievelijk een toename met 4 procent en een verlies met 3 procent werd geregistreerd. De Luikse haven dankt zijn groei onder meer aan de heropstart van de biomassa-centrale van Engie in Awirs en de ontwikkeling van de Liège Container Terminal in Renor.

In de Verenigde Staten heeft het gasbedrijf Rice Energy zijn sectorgenoot Vantage Energy overgenomen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,7 miljard dollar. Door de overname krijgt Rice Energy ook de mogelijkheid om zijn activiteiten het schaliegasveld Marcellus, één van de interessantste reserves voor de ontginning van olie en gas in de Verenigde Staten, verder te versterken. Rice Energy zegt te verwachten dat de overname het bedrijf zal moeten helpen om zijn productie volgend jaar met 70 procent te verhogen. De Amerikaanse gassector wordt, onder druk van de lage marktprijzen, al enkele tijd door overnames en fusies gekenmerkt.

In Polk County in de Amerikaanse staat Florida is door een aardverzakking een grote hoeveelheid radioactief afvalwater in het grondwater terecht gekomen. Het incident gebeurde in een fosfaatmijn van het meststoffenbedrijf Mosaic Mulberry, ongeveer zestig mijl ten zuidwesten van de stad Orlando. Mosaic zou het probleem echter verscheidene weken verborgen hebben gehouden. Het bedrijf stelt echter dat milieuspecialisten onmiddellijk na het incident ter plaatse zijn gekomen, terwijl het probleem ook nagenoeg geen enkel gevaar voor de gezondheid zou hebben opgeleverd en het stralingsniveau van de producten bijzonder bescheiden blijft.

Meer Nieuws

11:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |