25-10-16

China ook voor applicaties belangrijkste markt

De Verenigde Staten en Japan waren tot vorig jaar de belangrijkste markten voor applicaties van Apple, maar beide landen zijn inmiddels door China ingehaald. Dat blijkt uit een rapport van consulent App Annie. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat de App Store van Apple in China tijdens het derde kwartaal van dit jaar meer dan 1,7 miljard dollar inkomsten heeft opgeleverd. Dat is 15 procent meer dan de omzet die de applicatie-winkel van Apple in de Verenigde Staten heeft gerealiseerd. Bovendien wordt opgemerkt dat de Chinese interesse voor applicaties geen enkel teken van vertraging toont. Volgens App Annie zal de Chinese groei zich verder doorzetten tot het einde van dit decennium.

De Chinese bestedingen aan applicaties hebben over een periode van amper twee jaar een stijging met 500 procent laten optekenen. Games zorgen voor de meerderheid van de inkomsten die in China werden geregistreerd, maar App Annie merkt op dat ook andere categorieën - zoals sociale netwerking en entertainment, sterke vooruitgang hebben geboekt en het voorbije jaar meer dan een verdrievoudiging hebben laten optekenen. Games vertegenwoordigen slechts 25 procent van de verkochte applicaties, maar genereren wel 75 procent van de totale inkomsten van de App Store. Dankzij videostreams vormen games ook in China de snelstgroeiende categorie.

De opkomst van China als wereldwijd leider op de applicatiemarkt moet ontwikkelaars en marketeers volgens App Annie ook aanzetten hun strategieën aan te passen. De onderzoekers merken verder op dat Pokemon Go het duidelijkste bewijs vormt voor de toenemende impact van games op de inkomsten van de App Store. Gemeld wordt dat consumenten wereldwijd 600 miljoen dollar hebben besteed aan het game. De bestedingen aan Pokemon Go stegen 2,5 keer sneller dan bij de Candy Crush Saga en meer dan 6,2 keer sneller dan bij de Clash of Clans. Pokemon Go vertegenwoordigde ook 45 procent van de totale tijd die consumenten aan de twintig populairste games hebben besteed.

Lees Verder

18:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: applicaties |  Facebook |

Gebrek aan nieuwe modellen weegt op verkoop smartwatches

Tijdens het derde kwartaal van dit jaar werden wereldwijd 2,7 miljoen smartwatches verkocht. Dat betekende een daling met 51,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent International Data Corporation (IDC). Apple, wereldwijd marktleider in de verkoop van smartwatches, werd met een terugval van 71,6 procent geconfronteerd. De onderzoekers zeggen echter dat de situatie minder dramatisch is dan uit de cijfers zou kunnen worden afgeleid. Er wordt immers gewezen dat veel consumenten hun aankopen hebben uitgesteld in afwachting van de nieuwe versie van de Apple Watch en de lancering van nieuwe Android-apparaten.

“De scherpe terugval op de markt van de smartwatches vormt vooral een weerspiegeling van de planning van de producenten,” zegt analyst Ramon Llamas. “Apple heeft zijn nieuwe generatie apparaten pas tegen het eind van de maand september gelanceerd. Ook de beslissing van Google om de lancering van de volgende generatie van Android Wear uit te stellen, heeft de omzet van de sector beperkt. Bovendien moet ook de nieuwe lijn van de Samsung Gear nog op de markt worden geïntroduceerd. Algemeen kan worden gesteld dat de verkopers dienden terug te vallen op oudere modellen en dan ook op minder belangstelling van het publiek konden rekenen.”

Toch merkt analyst Jitesh Ubrani op dat de markt met een beperkte groei wordt geconfronteerd. “Het is inmiddels ook duidelijk geworden dat de huidige smartwatches niet voor iedereen zijn weggelegd,” benadrukte Ubrani. “Een duidelijke nutsdoelstelling is cruciaal. Vele producenten mikken dan ook op de fitness-sector.” Ondanks de scherpe terugval blijft Apple volgens de onderzoekers met een verkocht volume van 1,1 miljoen eenheden en een marktaandeel van 41 procent lijstaanvoerder. Garmin volgt op de tweede plaats met 600.000 verkocht exemplaren en een marktaandeel van 20,5 procent. De derde plaats is voor Samsung, dat 400.000 apparaten verkocht en daarmee een marktaandeel van 14,4 procent haalt.

Lees Verder

17:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smartwatches |  Facebook |

Positieve instelling legt basis voor populariteit

Een positieve instelling is de best strategie om op de werkvloer een grote populariteit uit te bouwen. Dat blijkt uit een enquête van de jobsite CV-Library bij twaalfhonderd werknemers in Groot-Brittannië. Vastgesteld werd dat 94,2 procent van de ondervraagde werknemers ervan overtuigd is dat een aantal specifieke karaktereigenschappen van de werknemer zijn populariteit op de werkvloer kan verhogen. Volgens 86,6 procent van de respondenten kan populariteit een positieve impact op de carrière-ontwikkeling hebben. Anderzijds gaf 66,8 procent aan dat onpopulaire werknemers moeilijkheden zullen ervaren om hun carrière binnen de onderneming op een positieve manier te ontwikkelen.

Vastgesteld werd dat volgens 61,8 procent van de ondervraagden een positieve houding een belangrijke eigenschap is om de populariteit van een werknemer te verbeteren, gevolgd door een benaderbaarheid (40,8 procent), humor (39,8 procent), een open geest (31 procent) en eerlijkheid (23,7 procent). Ook medeleven (20,6 procent), zelfvertrouwen (19 procent), motivatiekracht (18,8 procent), enthousiasme (16,5 procent) en geduld (8,5 procnt) worden als positieve eigenschappen naar voor geschoven. Daarentegen zal de populariteit vooral worden aangetast door arrogantie (55,7 procent), gevolgd door luiheid (47,8 procent), dominantie (24,5 procent), vulgariteit (19,8 procent) en roddel (17,6 procent).

Uit het onderzoek bleek nog dat 61,6 procent van de respondenten van mening is dat assertiviteit cruciaal is om het respect van collega’s te behouden. Werknemers die zich op de werkvloer te vriendelijk opstellen, zullen volgens 59,5 procent moeilijkheden ervaren om zich assertief op te stellen. Toch erkent 91,8 procent van een combinatie van assertiviteit en vriendelijkheid mogelijk is. Daarnaast vond 73,9 procent het aanvaardbaar op de werkvloer zijn emoties te tonen, maar 52,5 procent benadrukte dat huilbuien moeten worden vermeden. Voor 86,1 procent zijn uitbarstingen van woede onaanvaardbaar.

Voor 74,1 procent zal overdreven vriendelijkheid tegenover een superieur geen positieve impact hebben op de carrière-ontwikkeling.

Lees Verder

16:32 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chinese toeristen kiezen voor alternatieve Europese bestemmingen

Sinds de terroristische aanslagen in Parijs in de herfst van vorig jaar, hebben West-Europese bestemmingen bij Aziatische toeristen een groot deel van hun populariteit moeten inleveren. Dat blijkt uit een onderzoek van reisconsulent ForwardKeys. Opgemerkt wordt dat de toeristisch boekingen in China voor bezoeken aan West-Europa na de terroristische aanslagen met 25 procent zijn teruggevallen. Terwijl vooral Frankrijk zwaar werd getroffen, dienden volgens de onderzoekers ook buurlanden zoals Duitsland en Italië een terugval te registreren door een grotere bezorgdheid die in Europa op het gebied van veiligheid moest worden vastgesteld.

De onderzoekers stelden vast dat de boekingen van Chinese toeristen voor Franse bestemmingen met 23,4 procent was gedaald. Ook in Milaan, Rome en Venetië diende een terugval met ongeveer 25 procent worden opgetekend. De Chinese boekingen voor Istanboel, waar in juni bij een aanslag op de luchthaven Ataturk meer dan veertig mensen om het leven kwamen, vielen met 27 procent terug. “Andere landen konden zich dan weer verheugen in een toenemende interesse van de Chinese bezoekers,” zegt ForwardKeys. “Dat heeft te maken met het feit dat toeristen potentieel onveilige bestemmingen proberen te vermijden. Onder meer Moskou, Londen, Dublin en Manchester ontvingen meer Chinese reizigers.”

Wel wordt opgemerkt dat de toenemende populariteit van Britse bestemmingen kan worden toegeschreven aan de daling van het Britse pond sterling na de beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten. Door het lagere pond zijn reizen naar Britse bestemmingen en aankopen in Groot-Brittannië immers goedkoper geworden. Het volume Chinese bezoekers in Groot-Brittannië steeg met 46 procent. Daardoor voegde China zich bij de tien grootste toeristische markten van Groot-Brittannië.

Ook Kopenhagen, Helsinki en Stockholm zagen het aantal Chinese toeristen met ruim 12 procent oplopen. De grootste toename werd echter opgetekend in Moskou, waar een stijging met 23 procent werd geregistreerd.

Lees Verder

16:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

Artificiële intelligentie wordt sterker dan sociale media

Artificiële intelligentie zal op marketing en communicatie een grotere impact hebben dan sociale media. Dat blijkt uit een enquête van het bureau Weber Shandwick en marktonderzoeker KRC Research bij honderdvijftig marketeers en meer dan tweeduizend consumenten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, China en Brazilië. Vastgesteld werd dat 55 procent van de marketeers van mening is dat artificiële intelligentie een grotere impact zal hebben op marketing en communicatie dan sociale media ooit heeft gehad. Bovendien merkte 58 procent op dat bedrijven binnen een periode van vijf jaar op artificiële intelligentie beroep zullen moeten doen om hun concurrentiekracht te behouden.

De onderzoekers stelden ook vast dat 68 procent van de marketeers aangeeft aangeven dat artificiële intelligentie in hun organisatie al wordt gebruikt of wordt voorbereid. Tevens zei 85 procent van de ondervraagden te verwachten dat artificiële intelligentie ook tot een verschuiving in het personeelsbestand zou leiden. Daarbij wordt erop gewezen dat de technologie nieuwe vaardigheden zal vereisen (40 procent), maar ook een aantal functies overbodig zal maken en tot een banenverlies zal leiden (45 procent). Volgens 57 procent van de ondervraagden zullen de bedrijven al binnen een periode van twee jaar over de nieuwe vaardigheden moeten kunnen beschikken.

Ook bij de consumenten zegt 45 procent van artificiële intelligentie een positieve impact op hun leven te verwachten. Daarentegen vreest slechts 7 procent voor een negatieve invloed. Verder getuigde 82 procent van de consumenten in de media een positieve boodschap over artificiële intelligentie, zoals potentiële voordelen op het gebied van gezondheidszorg en informatie, te hebben gelezen. Anderzijds maakte 49 procent gewag van een matige bezorgdheid rond onder meer cyberbeveiliging. Nog bleek dat 18 procent van de consumenten aangeeft over de materie heel goed geïnformeerd te zijn, terwijl 33 procent erkent een volkomen leek terzake te zijn.

Lees Verder

15:18 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: artificiële intelligentie |  Facebook |

Brits leiderschap in fintech steeds meer bedreigd

China mag zich een wereldleider in financiële technologie (fintech) noemen. Dat is de conclusie van een rapport van consulent KPMG en investeerder H2 Ventures over de belangrijkste fintech-bedrijven van de wereld. Het Chinese bedrijf Ant Financial, beheerder van het online betaalplatform Alipay, werd door de onderzoekers op de eerste plaats gerangschikt. In totaal kunnen in de top tien trouwens vijf Chinese ondernemingen worden opgemerkt. Qudian, aanbieder van microleningen voor studenten, eindigt immers op een tweede plaats, gevolgd door vermogensbeheerder Lufax (vierde), verzekeraar ZhongAn (vijfde) en risicobeheerder JD Finance (tiende).

Vorig jaar had China slechts twee vertegenwoordigers in de top tien. Toen haalde het land met ZhongAn weliswaar ook al de hoogste score, maar daarnaast was China in de top tien alleen vertegenwoordigd door Qufenqi, dat op een vierde plaats eindigde. Vorig jaar werden in de top honderd zeven Chinese bedrijven opgemerkt. Dit jaar heeft het land acht vermeldingen. De opkomst van China, de toenemend concurrentiekracht van de opkomende markten en de impact van de brexit dreigt volgens de analisten de toppositie van Groot-Brittannië in de wereldwijde fintech-sector te bedreigen. Groot-Brittannië heeft dit jaar in de top honderd nog dertien bedrijven, tegenover achttien vermeldingen vorig jaar.

In de top tien is Groot-Brittannië dit jaar alleen vertegenwoordigd met de bank-applicatie Atom. Vorig jaar stonden nog twee Britse ondernemingen in de top tien. “De dominantie van China, dat vorig jaar een snelle opkomst kende, telt slechts een gedeelte van het verhaal,” zegt Toby Heap, oprichter van H2 Ventures. “In landen over de hele wereld kunnen opmerkelijke nieuwe fintech-ondernemingen worden opgemerkt. Die nieuwe entiteiten komen uit zowel Israël als India, maar ook uit Portugal of de Filipijnen. De Verenigde Staten hebben in de top honderd vierentwintig vertegenwoordigers. Met Oscar, Avant en Sofi heeft het land ook drie bedrijven in de top tien.

Lees Verder

13:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fintech |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Abu Dhabi Islamic Bank (Adib) heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 508,9 miljoen dirham of 139 miljoen dollar gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 1,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten van Adib, de grootste aanbieder van halal bankieren in de Verenigde Arabische Emiraten, stegen met 7 procent tot 1,28 miljard dirham. Tirad al-Mahmoud, chief executive van Adib, wijst er op dat de bank 267,7 miljoen dirham aan voorzieningen voor risicovolle leningen heeft voorzien, tegenover 193 miljoen dirham tijdens het derde kwartaal vorig jaar. De bank trok tijdens het voorbije kwartaal 48.000 nieuwe klanten aan en heeft nu in totaal 903.000 gebruikers.

De Braziliaanse vliegtuigconstructeur Embraer betaalt 205 miljoen dollar om een einde te maken aan een langlopend Amerikaans onderzoek naar corruptie. Embraer heeft toegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan omkoping. Volgens de Amerikaanse autoriteiten heeft Embraer in totaal ongeveer 84 miljoen dollar winst gemaakt dankzij steekpenningen die werden betaald in de Dominicaanse Republiek, Saudi-Arabië en Mozambique. Het bedrijf betaalt daarvoor nu een boete van 107 miljoen dollar en moet daarnaast 98 miljoen dollar aan winsten afstaan. Embraer had in juli gemeld 200 miljoen dollar gereserveerd te hebben voor het fraudedossier. De vliegtuigbouwer zegt het gedrag van de betrokken medewerkers te betreuren.

Het Chinese concern HNA Group van miljardair Chen Feng neemt een belang van 25 procent in de hotelholding Hilton Worldwide. Met de transactie is een bedrag gemoeid van bijna 6 miljard euro. HNA Group neemt de participatie over van investeerder Blackstone, die na de verkoop nog een belang van ongeveer 21 procent behoudt in Hilton. Het Chinese concern, dat gegroeid is uit luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines, is al langer actief in de hotelsector. Eerder dit jaar lijfde het Chinese bedrijf al de groep Carlson Hotels in. Daarnaast werd ook een meerderheidsbelang genomen in de Rezidor Hotel Group. Verder is HNA Group ook actief in onder meer immobiliën, retail en scheepsbouw.

Het Amerikaanse kredietkaartbedrijf Visa heeft tijdens het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat eind september werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van ruim 4,26 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 19,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Zonder de negatieve impact van wisselkoersen zou een omzetgroei met 22 procent zijn geboekt. De nettowinst steeg met 28 procent tot 1,9 miljard dollar. Het bedrijf profiteerde van de verschuiving van transacties in cash naar elektronische betalingen. Over het volledige boekjaar presenteerde Visa een omzetgroei met 8,7 procent tot ruim 15,08 miljard dollar. De nettowinst liep van bijna 6,33 miljard dollar naar ruim 5,99 miljard dollar terug.

De restaurantgroep Restaurant Brands International (RBI), moederbedrijf van onder meer de ketens Burger King en Tim Hortons, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 86,3 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van bijna 50 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet van het concern steeg met 5 procent tot 1,1 miljard dollar. Onder meer wordt opgemerkt dat Burger King dankzij nieuwe snacks en kortingsacties zijn klantenbestand heeft kunnen uitbreiden. De inkomsten van Burger King kenden een groei met 1,7 procent tegenover het derde kwartaal vorig jaar. Bij Tim Hortons werd een omzetgroei met 2 procent opgetekend.

Het technologiebedrijf ASM International overweegt een meerderheidsbelang te nemen in Hitachi Kokusai Electric, toeleverancier voor de chipindustrie. Dat hebben en aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Ook een aantal Chinese en Amerikaanse partijen zouden interesse hebben getoond. De waarde van Hitachi Kokusai Electric wordt geraamd op ongeveer 1,9 miljard dollar. Eerder was al gemeld dat Hitachi plannen had om een belang van 51 procent in dochterbedrijf Kokusai Electric te verkopen. Daarnaast zou Hitachi ook overwegen zijn belang van ruim 40 procent in dochteronderneming Koki, fabrikant van elektrische apparaten, te verkopen.

Het Amerikaanse concern Kimberly-Clark, leverancier van producten voor lichaamsverzorging zoals Kotex of Kleenex, heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,6 miljard dollar. Dat betekende een daling met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Die achteruitgang was naar eigen zeggen vooral te wijten aan negatieve wisselkoersen. De autonome omzet liet een status-quo optekenen. Dankzij bezuinigingen kon de nettowinst daarentegen wel met 6 procent worden opgedreven tot 550 miljoen dollar. Thomas Falk, bestuursvoorzitter van Kimberly-Clark, heeft het in een commentaar overe een uitdagende economie en een sterkere concurrentie.

De Duitse autoriteiten zullen de geplande overname van Aixtron, toeleverancier voor de chipindustrie, door het Chinese concern Grand Chip opnieuw bekijken. Dat heeft Grand Chip bekend gemaakt. Grand Chip had in mei van dit jaar bekend gemaakt Aixtron te willen overnemen voor een bedrag van 670 miljoen euro. Om de goedkeuring van de transactie te vergemakkelijken, had het Chinese bedrijf onder meer beloofd het hoofdkwartier van Aixtron in Duitsland te zullen behouden. In september werd de transactie door de Duitse overheid goedgekeurd. Die vergunning is nu echter ingetrokken. De Duitse autoriteiten zijn bezorgd dat gevoelige technologie in handen van buitenlandse militaire entiteiten terecht kunnen komen.

De Scandinavische bank Nordea heeft een fusie met zijn Nederlandse sectorgenoot ABN Amro nog niet opgegeven. Dat heeft Björn Wahlroos, topman van Nordea, tegenover Finse media gezegd. Volgens Wahlroos zou een combinatie van de twee banken heel goed kunnen werken. Een eerdere toenaderingspoging van de Zweedse groep werd door ABN Amro en de Nederlandse staat afgewezen. Door een samensmelting zouden de banken volgens Wahlroos onder meer vooruitgang kunnen boeken op het gebied van digitalisering. Pogingen om de gesprekken te hervatten, worden volgens Wahlroos echter pas na de Nederlands verkiezingen in maart volgend jaar gedaan.

Het Nederlandse technologieconcern Philips heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,9 miljard euro. Dat betekende een stijging met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met ruim 18 procent tot 383 miljoen euro. Frans van Houten, bestuursvoorzitter van Philips, stelde te verwachten dat de resultaten tijdens de laatste drie maanden van dit jaar verder zullen verbeteren. Hij waarschuwde wel voor de kwetsbaarheid van veel markten waar Philips actief is. De grootste risico’s zijn volgens van Houten gesitueerd in Euroap, waar de onzekerheid over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie tot grote onzekerheid leidt.

De groep Hard Rock Café heeft aangekondigd ook in Vaticaanstad een filiaal te zullen openen. Het Hard Rock Café komt in een pand aan de centrale Via della Conciliazione, tussen de Engelenburcht en het Sint-Pietersplein, waar vroeger een boekhandel voor salesianen was gevestigd. Het pand wordt verhuurd door het vastgoedbedrijf van Vaticaanstad (Apsa). In het filiaal zou vooral merchandising worden verkocht. Er zouden voorlopig geen fastfood-maaltijden worden verkocht. Een aantal kringen in Vaticaanstad verzet zich tegen de komst van de keten. De uitbaters hebben wel aangekondigd bij hun muziekkeuzes rekening te zullen houden met het bijzonder karakter van de omgeving.

Supermarktketen Carrefour wil in België honderd buurtwinkels onder de naam Easy openen. Dat heeft de directie van Carrefour bekend gemaakt. Het nieuwe concept situeert zich op het gebied van winkeloppervlakte en aanbod tussen de bestaande formules Express en Market. Easy zal ook vooral verse producten in de rekken hebben. Met Easy mikt Carrefour vooral op klanten die het filiaal voor hun dagelijkse aankopen gebruiken. Gemeld wordt dat Easy zowel in de steden als in landelijke regio’s zal worden gevestigd. Er zal vooral gewerkt worden met nieuwe winkels, maar tevens zouden een aantal filialen van de formukes Market en Express worden omgebouwd.

Plopsa Group, de divisie themaparken van het entertainmentbedrijf Studio 100, bouwt in Polen een nieuwe vestiging. Het Poolse themapark wordt gewijd aan de figuur Maja de Bij en wordt gebouwd in Torzym, een locatie tussen de Poolse stad en de Duitse metropool Berlijn. Het Majaland krijgt een oppervlakte van tien hectare en rekent naar schatting op ongeveer 300.000 bezoekers per jaar. Majaland opent wellicht in december volgend jaar de deuren. Plopsa Group heeft al zes themaparken in België, Nederland en Duitsland. Voor de bouw van de Poolse vestiging wordt samengewerkt met de Nederlandse investeerder Momentum Capital. Maja de Bij is in Polen bijzonder populair.

De merknaam Record Bank zal in de loop van volgend jaar verdwijnen. De directie van ING België wil immers alle bankkantoren naar het merk van het hoofdbedrijf omvormen. Die operatie zou tegen eind volgend jaar moeten zijn afgerond. Details over de transformatie werden echter nog niet bekend gemaakt. De vakbonden zeggen tot nu toe alleen vernomen te hebben dat de integratie van Record Bank begin volgend jaar zal worden opgestart. Door de geplande herstructurering bij ING Groep zal niet alleen de naam Record Bank verdwijnen, maar zal in België ook de helft van het kantorennet van het Nederlandse concern worden gesloten en zullen 3.158 banen worden geschrapt.

Het alternatieve hotelplatform Airbnb heeft klacht neergelegd tegen een nieuwe wet die door Andrew Cuomo, gouverneur van de Amerikaanse staat New York, is uitgevaardigd. Door de nieuwe wet riskeren inwoners van New York bij de verhuur van een woning voor een periode van minder dan dertig dagen een boete die kan oplopen tot 7.500 dollar. New York is wereldwijd de grootste markt van Airbnb, die in de Amerikaanse staat vorig jaar een omzet van ongeveer 1 miljard dollar genereerde. Dat leverde het bedrijf 30 miljoen dollar commissielonen op. Het bedrijf heeft al enkele maatregelen genomen om onder meer de illegale onderhuur te beperken.

Meer Nieuws

10:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |