26-11-16

Aziatische nieuwsconsumenten afhankelijk van sociale media

In een aantal Aziatische markten zijn sociale media als nieuwsbron nog veel belangrijker dan in de Verenigde Staten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Reuters Institute for the Study of Journalism bij vierduizend consumenten in Hongkong, Maleisië, Singapore en Taiwan.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Social_is_gateway_to_news_in_Asia.news?ID=37791

15:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials vinden gebruiksgemak belangrijker dan veiligheid

Millennials hechten bij digitale activiteiten een groter belang aan gebruiksgemak dan aan veiligheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van LexisNexis Risk Solutions. Vastgesteld werd dat 84 procent van de millennials erkent dat hun persoonlijke data online niet volledig zijn beschermt, maar toch blijkt 89 procent mobiel te shoppen.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/11/among-millennials-convenience-trumps-security.html

15:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Italiaanse voedingsgroep Ferrero Rocher onderneemt stappen om slavenarbeid bij de productie van speelgoed voor zijn merk Kinder Surprise te weren. Dat heeft het bedrijf gezegd in een reactie op boodschappen in Britse media, waarin gemeld werd dat een toeleverancier van het speelgoed in Roemenië zich schuldig zou maken aan kinderarbeid en onderbetaling, terwijl ook bij de arbeidsomstandigheden geen aandacht aan de hygiëne zou worden geschonken. De wantoestanden werden teruggebracht tot het bedrijf Prolegis, een lokale onderaannemer van Romexa, een Roemeens toeleverancier van Ferroro Rocher. De Italiaanse groep zegt de samenwerking met de leverancier stop te zetten.

De Nederlandse brouwer Bavaria neemt het Amerikaanse bedrijf Latis Imports over. Latis is importeur van Belgische speciaalbieren in de Verenigde Staten. Bavaria nam eerder dit jaar de Belgische brouwer Palm - die ook de merken Rodenbach, Cornet, Steenbrugge en Brugge Tripel in portfolio heeft - over. Bavaria wil door de overname van Latis zijn toegang tot de Amerikaanse markt versterken. Ook Nederlandse merken zoals Bavaria, Hollandia en Claro zullen door Latis immers op de Amerikaanse markt worden ingevoerd. De klemtoon blijft wel liggen op Rodenbach. De overname van Latis kadert in de internationale strategie van Bavaria om de omzet over een periode van vier jaar te verdubbelen tot 1 miljard euro.

De Japanse overheid gaat 19,5 miljard yen of 163 miljoen euro investeren om de snelste supercomputer ter wereld te bouwen en daarmee op het gebied van technologie weer internationaal leidinggevend te worden. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gezegd. De supercomputer moet Japanse bedrijven helpen bij hun onderzoek naar onder meer zelfrijdende auto’s, robots en medische apparatuur. De Japanse supercomputer zou een capaciteit van 130 petaflops krijgen. Daarmee zou de Japanse machine sneller worden dat de Chinese Sunway Taihulight, die op dit ogenblik met 93 petaflops de ranglijst aanvoert. Vijf jaar geleden stond de K Computer van Fujitsu op de eerste plaats met 10,5 petaflops.

De IJslandse regering heeft bij het Intellectual Property Office (IPO) van de Europese Unie klacht neergelegd tegen de Britse supermarktketen Iceland. Aangevoerd wordt dat de Britse keten belet dat IJslandse bedrijven hun nationale identiteit in hun marketing kunnen opnemen. Winkelketen Iceland is al zesenveertig jaar operationeel en zou zich tijdens onderhandelingen met IJsland over de merknaam overdreven veeleisend hebben opgesteld. Het bedrijf zegt in een reactie te klacht te betreuren en voert aan bereid te zijn om met de IJslandse autoriteiten in gesprek te gaan, maar voegt er wel aan toe zijn rechten terzake rigoureus te zullen blijven verdedigen.

Er zijn geen bezwaren tegen de overname van brouwerij Bosteels door drankengroep AB InBev. Dat heeft de Belgische Mededingingsautoriteit gezegd in een klacht die door brouwer Alken-Maes was neergelegd. Alken-Maes had aangevoerd dat AB InBev met de transactie misbruik van zijn machtspositie maakte. Bosteels is producent van de merken Deus, Kwak en Tripel Karmeliet. Vooral de overname van Karmeliet zou volgens de klacht de machtspositie van AB InBev aanzienlijk versterken. De mededigingsautoriteit zegt echter geen reden te zien waarom de overname zou moeten worden geschrapt. Er wordt op gewezen dat de overname het marktaandeel van AB InBev met minder dan 1,5 procent doet stijgen.

Over drie jaar zal een trambus worden ingezet tussen de Heizel en Brussels Airport. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn had in september al aangegeven dat de inzet van een trambus de beste oplossing zou zijn voor de Ringverbinding, die de Heizel met Vilvoorde en vervolgens Brussels Airport moet verbinden. De Vlaamse regering heeft voor de realisatie van het project nu een budget van 90 miljoen euro uitgetrokken. Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, wijst erop dat het project een aanloop is naar een reële tramverbinding, maar wel toelaat om sneller op de fileproblematiek te kunnen inspelen. Een trambus rijdt zoveel mogelijk in een eigen bedding.

Engie Electrabel neemt de nucleaire beveiliging onvoldoende ernstig. Vooral de kerncentrale van Tihange dreigt met zware problemen te zullen worden geconfronteerd. Dat heeft Jan Bens, topman van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (Fanc), gezegd naar aanleiding van een hoorzitting in het parlement over de cyberveiligheid van de Belgische kerncentrales. Hij verwijst onder meer naar de conclusies van studies over brandveiligheid, waarin de kans op een kernsmelting door brand op één keer in een decennium werd geraamd. Bens zegt echter dat Engie de waarschuwingen negeert en de conclusies van kritische studies afwijst. Vooral in Tihange zoude veiligheidscultuur volgens Bens afbrokkelen.

Bouwpromotor Ghelamco moet bij de bouw van het Eurostadion op de Heizel een erfpacht van één euro per jaar betalen. Dat heeft het Brusselse gemeentebestuur beslist. De overeenkomst heeft een looptijd van 99 jaar. Ghelamco krijgt daarvoor ook het recht om op de site naast het voetbalstadion ook kantoren, restaurants en woningen te bouwen. Critici wijzen erop dat de betrokken gronden volgens ramingen 20 miljoen euro per jaar zouden kunnen opbrengen. De critici wijzen er ook dat aanvankelijk gesproken werd over een innovatiecampus met laboratoria, maar blijkt Ghelamco uiteindelijk de site naar eigen keuze te zullen kunnen invullen.

Het Amerikaanse farmaconcern Johnson & Johnson (J&J) wil het Zwitserse bedrijf Actelion overnemen. Johnson & Johnson zou vooral geïnteresseerd zijn in de beloftevolle geneesmiddelen Opsumit en Uptravi die door Actelion, het grootste biotechbedrijf van Europa, werden ontwikkeld. Opsumit en Uptravi worden gebruikt tegen pulmonale arteriële hypertensie, een abnormaal hoge bloeddruk in de slagaders van de longen. Geraamd wordt dat de middelen tegen het einde van dit decennium gezamenlijk voor een jaarlijkse omzet van 4,5 miljard dollar kunnen zorgen. De waarde van Actelion wordt geraamd op 19 miljard dollar. De vraagprijs zou echter minstens 22 miljard dollar bedragen.

De Nederlandse groep Schoeller Allibert start begin volgend jaar met de bouw van een nieuwe fabriek in Beringen. Met de bouw is een bedrag gemoeid van 15 miljoen euro. De nieuwe fabriek wordt de twaalfde vestiging van de groep, gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van producten in herbruikbare kunststof. De beslissing om een nieuwe fabriek te bouwen is volgens het bedrijf het gevolg van de lancering van nieuwe producten en nieuwe markten die Schoeller Allibert wil betreden. Onder meer wil het concern zijn activiteiten verder uitbreiden naar de fruitsector. De nieuwe fabriek moet in augustus volgend jaar operationeel zijn. Schoeller Allibert heeft ook een logistiek centrum in Leopoldsburg.

De aandeelhouders van de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena hebben ingestemd met een kapitaalverhoging van 5 miljard euro. Daarmee heeft Marco Morelli, topman van Monte dei Paschi, een belangrijke hinderpaal genomen om de bank te redden. De instemming van de aandeelhouders was niet vanzelfsprekend, want door de kapitaalverhoging wordt hun participatie gevoelig minder waard. Monte dei Paschi, één van de grootste Italiaanse banken, heeft de bijkomende financiële middelen echter nodig om te kunnen overleven. De bank wordt onder meer geconfronteerd met een zware portefeuille slechte kredieten. De kapitaalverhoging moet tegen eind volgend jaar zijn gerealiseerd.

Het Duitse conglomeraat Thyssenkrupp heeft tijdens het voorbije gebroken boekjaar een nettowinst gerealiseerd van 296 miljoen euro. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover het jaar voordien. De achteruitgang moet volgens Heinrich Hiesinger, chief executive van Thyssenkrupp, vooral worden toegeschreven aan de moeilijke marktomstandigheden waarmee de materialen-divisies werden geconfronteerd. De volatiliteit op de materialenmarkt geeft volgens Hiesinger aan dat Thyssenkrupp moet verder gaan met zijn transformatie en zijn aandeel in kapitaalgoederen en dienstverlenende activiteiten te verhogen. De jaaromzet daalde met 8 procent tot 39,3 miljard euro.

Het technologiebedrijf Option uit Leuven heeft zijn Nederlandse dochteronderneming Innolumis, ontwikkelaar van innoverende openbare verlichting, verkocht. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Ook over de nieuwe eigenaar werd geen informatie verstrekt. Option had Innolumis pas in januari van dit jaar overgenomen. Het Nederlandse bedrijf moest de interesse in Cloudgate, het enige product van Option, ondersteunen. Dat stimulerende effect zou echter achterwege zijn gebleven, waardoor Option verplicht zou zijn geweest om Innolumis opnieuw te verkopen. Option heeft de opbrengsten van de transactie nodig om te kunnen overleven.

Autobouwer Jaguar Land Rover wil in Groot-Brittannië tienduizend banen creëren. Onder meer wordt een fabricage van elektrische auto’s in Engeland voorzien. Het bedrijf, dochter van de Indiase groep Tata Motors, wil een productieniveau van één miljoen wagens per jaar bereiken. Dat betekent een verdubbeling tegenover de huidige capaciteit. De productie van de elektrische wagens zou gepland worden in de buurt van Coventry in de Britse West-Midlands. De Britse regering heeft bekend gemaakt de volgende jaren honderden miljoenen pond te zullen investeren in subsidies voor onder meer duurzame voertuigen. Jaguar Land Rover heeft op dit ogenblik in Groot-Brittannië ongeveer 40.000 werknemers.

Het voedingsbedrijf Greenyard heeft tijdens de eerste helft van zijn boekjaar een omzet gerealiseerd van 2,2 miljard euro. Dat betekende een stijging met 8,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kende een verdrievoudiging tot 6,8 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat vooral de afdeling verse groenten en fruit en de potgronddivisie goede resultaten laten optekenen. De conservenafdeling, die ook diepvriesproducten omvat, blijft daarentegen naar eigen zeggen met moeilijke marktcondities geconfronteerd. Daarbij wordt onder meer gewezen naar de wisselvallige weersomstandigheden, die een negatieve impact hebben op de oogsten. Anderzijds zijn er positieve effecten van de fusie met Univeg.

Meer Nieuws

11:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bevolking arme buurten loopt groter risico op beroerte

In arme buurten lopen de inwoners een groter risico op een beroerte dan in welstellende wijken. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Alabama bij nagenoeg vijfentwintigduizend Amerikanen met een gemiddelde leeftijd van vijfenzestig jaar. Reden voor het verschil is de afwijkende levensstijl in de wijken.

Lees Verder

https://consumer.healthday.com/cardiovascular-health-information-20/heart-stroke-related-stroke-353/living-in-poor-neighborhood-may-up-stroke-risk-716075.html

09:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gebruiker sociale media geniet weinig van politieke content

Gebruikers van sociale media worden moe van de politieke content die op de platformen worden verdeeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center bij nagenoeg vijfduizend Amerikaanse gebruikers van sociale media. Daarbij bleek amper 20 procent van de ondervraagden positief te reageren op de aanwezigheid van politieke content op de sociale netwerken. Daarentegen bleek 37 procent een negatieve visie te hebben tegenover de verspreiding van politieke boodschappen, terwijl 41 procent een neutraal standpunt innam.

Lees Verder

http://www.adweek.com/socialtimes/pew-research-center-the-political-environment-on-social-media/646435

09:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aanwijzingen van incompetentie dodelijk voor politica

Aanwijzingen van incompetentie dodelijk voor politica

Bij vrouwen die een politiek mandaat nastreven, worden aanwijzigingen van incompetentie zwaarder afgestraft dan bij mannelijke collega’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Iowa State University bij nagenoeg negenhonderd Amerikaanse burgers. Bij kandidaten met een competent imago scoren vrouwen echter wel even goed dan mannen. Het onderzoek toont volgens de onderzoekers dat mannelijke en vrouwelijke politieke kandidaten op een verschillende manier worden geëvalueerd. Vrouwelijke kandidates moeten tijdens hun campagnes volgens de wetenschappers dan ook vooral de nadruk leggen op hun competenties en kwalificaties.

“De resultaten van het onderzoek zijn zowel bemoedigend als zorgwekkend,” zegt onderzoeksleider Tessa Ditonto, professor politieke wetenschappen aan de Iowa State University. “Het geslacht kan een belangrijke impact hebben op het belang van de veronderstelde competentie van politici voor de kiezer. Wanneer de kandidaat een competent imago heeft, kan geen verschil in reactie tegenover een mannelijke en vrouwelijke politieker worden vastgesteld. Daarentegen blijkt de kiezer bij kandidaten met een incompetent imago een grotere tolerantie te hanteren tegenover mannelijke dan tegenover vrouwelijke kandidaten.”

“Wanneer de vrouwelijke kandidaat met een imago van incompetentie moet afrekenen, tonen de kiezers zich zelfs bereid om hun steun aan een andere partij te geven,” benadrukt professor Ditonto. “Bij een incompetente mannelijke kandidaat moet veel minder gevreesd worden voor een overstap naar een andere partij. De combinatie van het vrouwelijk geslacht en een incompetent imago heeft zoveel impact dat de identificatie van de kiezer met de politieke partij zelfs in het gedrang kan worden gebracht. Dit resultaat is verrassend, want de gebondenheid aan de partij is bijna altijd de sterkste factor om het kiesgedrag te voorspellen.”

Het probleem dreigt volgens de onderzoekers nog complexer te worden omdat gender-stereotypes in de media vaak worden versterkt. “Het feit dat vrouwen door negatieve informatie meer nadeel ondervinden dan mannen, is problematisch,” zegt Tessa Ditonto. “Informatie over politieke kandidaten wordt grotendeels in de media verzameld. Daardoor dreigen vrouwelijke kandidates met een negatieve perceptie te worden geconfronteerd. Vrouwen worden in de media niet steeds als een volwaardig politiek personage naar voor geschoven. Het is niet gemakkelijk om in de media een objectief portret over een vrouw als een competent politica terug te vinden.”

Lees Verder

09:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek |  Facebook |

Topscheidsrechters hebben superieure visuele capaciteiten

Topscheidsrechters zijn beter in staat om overtredingen te identificeren omdat ze kunnen terugvallen op een versterkte visuele perceptie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Leuven bij een veertigtal Belgische scheidsrechters.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161101100803.htm

08:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zicht op verandering stimuleert samenwerking

Wanneer jongeren begrijpen dat een persoon kan veranderen, blijkt een grotere bereidheid om met andersdenkenden samen te werken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University en het Israëlische studiecentrum Herzliya naar de relaties tussen Joodse en Palestijnse tieners in Israël.

Lees Verder

https://docs.google.com/document/d/1xh0UZ35pM6NvgrM1wUXBVHUB11iqdaMwEPX7lA4UuWE/edit

08:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eenmalig traumatisch gebeuren kan langdurige effecten hebben

Ook een eenmalig traumatisch gebeuren kan op het menselijk brein een langdurig en diepgaand effect hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universita degli Studi di Milano. De resultaten suggereren dat de visie op de verschillen tussen acute en chronische stress mogelijk moet worden herzien.

Lees Verder

http://www.news-medical.net/news/20161116/Single-exposure-to-stress-may-cause-long-term-functional-and-structural-consequences-in-the-brain.aspx

08:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consumenten hebben weinig problemen met gesponsorde content

Consumenten hebben weinig problemen met gesponsorde content die door bedrijven wordt verspreid, op voorwaarde dat de zogenaamde native advertising aan bepaalde criteria voldoet. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Georgia, de San Diego State University en de Syracuse University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-11-consumers-native-advertisements.html

08:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-16

Nieuwsoverzicht

Het gerechtelijk onderzoek naar de val van de Gemeentelijke Holding vijf jaar geleden heeft geen strafbare feiten aan het licht gebracht. Dat staat in de eindvordering van het Brusselse parket. Het einde van de Gemeentelijke Holding, namens de lokale besturen een van de grootste aandeelhouders van Dexia, kostte de belastingbetaler ruim 1 miljard euro. De eerste klacht tegen de activiteit van de Gemeentelijke Holding werd neergelegd door politicus Jean-Marie Dedecker, die wou nagaan of de gemeenten door de financiële groep waren misleid. Uiteindelijk merken de speurders echter op dat er mogelijk vragen kunnen worden gesteld over de werkwijze van de Gemeentelijke Holding, maar is er geen sprake van bedrieglijk opzet.

Autobouwer Faraday Future, producent van elektrische wagens, heeft de marktintroductie van zijn eerste model moeten uitstellen. Aangekondigd was dat de auto in de loop van volgend jaar op de markt zou komen, maar Faraday Future geeft toe dat die deadline onhaalbaar lijkt te worden. Het uitstel moet mogelijk worden gezocht bij de Chinese groep LeEco, die in Farady Future heeft geïnvesteerd, maar met financiële problemen zou worden geconfronteerd. Door de budgettaire moeilijkheden zijn ook de bouwwerken aan de fabriek van Faraday Future in de Amerikaanse staat Nevada stilgelegd. De werken zouden begin volgend jaar weer worden verder gezet. De fabriek zou 880 miljoen euro kosten.

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung zou overwegen om zijn divisie personal computers aan zijn Chinese concurrent Lenovo te verkopen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Zuid-Koreaanse media gemeld. Er zouden op dit ogenblik tussen beide partijen gesprekken over een verkoop worden gevoerd. De divisie wordt met tegenvallende resultaten geconfronteerd. Samsung zou hopen de activiteiten voor een bedrag van 1 biljoen won of 800 miljoen euro te kunnen verkopen. Volgens waarnemers is het echter twijfelachtig dat Lenovo op dat voorstel zal ingaan. In oktober werd al gemeld dat Lenovo interesse zou hebben om de divisie personal computers van het Japanse concern Fujitsu over te nemen.

Het internetbedrijf Google moet zijn machtsmisbruik in Rusland stoppen, want anders moet de onderneming met bijkomende boetes rekening houden. Dat hebben de Russische concurrentie-autoriteiten gezegd. In augustus kreeg Google voor machtsmisbruik met Android al een boete opgelegd van omgerekend 6 miljoen euro. De Russische autoriteiten eisen dat Google aan concurrenten gemakkelijker de kans biedt op Android eigen diensten, zoals zoekmachines of kaartendiensten, te leveren. Indien Google zich niet snel schikt, dreigt een administratieve boete van 1 miljoen roebel of 15.000 euro. Daarna zouden bezittingen van Google in Rusland mogelijk in beslag worden genomen. Google heeft beroep aangetekend.

De bedrijven Apple en LG Innotek zouden samen werken aan een camera die driedimensionale opnames (3D) mogelijk zou maken. De technologie zou mogelijk in de volgende generatie van de iPhone worden geïntegreerd. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Zuid-Koreaanse media gzegd. LG Innotek levert op dit ogenblik al smartphone-camera’s voor de iPhone 7 Plus, die van een dubbele camera is voorzien. Een dubbele camera is een vereiste voor de realisatie van driedimensionale beelden. Vorig jaar nam Apple de Israëlische startup Linx, gespecialiseerd in de ontwikkeling van technologieën voor driedimensionale camera’s, over. Met die transactie was een bedrag gemoeid van 20 miljoen dollar.

Bij de Nederlandse brouwerij Grolsch zal in de toekomst ook het Japanse bier Super Dry worden geproduceerd. Super Dry is één van de bekendste bieren van de Japanse drankengroep Asahi, de nieuwe eigenaar van Grolsch. De Nederlandse bierproducent was voordien eigendom van SABMiller, maar moest wegens de fusie van zijn moederbedrijf met AB InBev worden verkocht. Ook het Italiaanse biermerk Peroni werd op diezelfde manier door Asahi overgenomen. Super Dry zal ook in Italië worden geproduceerd. Asahi zou nog op zoek zijn naar overnamemogelijkheden op de Europese biermarkt. Daarbij zou vooral worden gekeken naar brouwerijen in Oost-Europa. Onder meer Pilsner Urquell wordt genoemd.

In drie Chinese steden zijn arbeiders van Coca-Cola in staking gegaan. De actievoerders zijn bezorgd over hun tewerkstelling en loon, nadat de Amerikaanse frisdrankengroep onlangs aankondigde al zijn bottelactiviteiten op het Chinese vasteland te verkopen. De fabrieken worden overgenomen door het conglomeraat Swire Pacific uit Hongkong en de Chinese staatsonderneming Cofco. Die operatie vormt onderdeel van een herstructurering die Coca-Cola wil doorvoeren. Het plan leidt echter tot grote ongerustheid bij de betrokken werknemers. Er wordt vooral gevreesd dat de nieuwe eigenaars het personeelsbestand zullen beperken en de lonen zullen verlagen.

Chronische ziekten zoals diabetes, cardiovasculaire aandoeningen en kanker kosten jaarlijks het leven aan een half miljoen Europeanen tussen vijftien en vierenzestig jaar. De problemen kosten de landen van de Europese Unie jaarlijks ongeveer 115 miljard euro. Dat blijkt uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). Opgemerkt wordt dat met een efficiënter beleid en preventie in Europa honderdduizenden levens en miljarden euro bespaard kunnen worden. In de Europese Unie wordt 1,7 procent van het bruto binnenlandse product uitgegeven aan betaald ziekteverlof en aanverwante uitkeringen. Dat bedrag ligt hoger dan de werkloosheidsuitkeringen.

In de Franse stad Toulouse heeft vliegtuigbouwer Airbus een eerste vlucht met een toestel van het model A350-1000 uitgevoerd. Daarbij werd een testvlucht over het zuidwesten van Frankrijk uitgevoerd. Het nieuwe toestel moet Airbus toelaten een verlengde variant van zijn model A350 aan te bieden. De A350-1000 kan 366 passagiers meevoeren en heeft een bereik van meer dan 14.000 kilometer. In vergelijking met de A350-900 is er sprake van veertig extra zetels. Airbus ontving van elf verschillende klanten al 195 bestellingen voor het toestel, dat tijdens de tweede helft van volgend jaar op de commerciële markt zou komen. Het nieuwe vliegtuig kost ongeveer 336 miljoen euro.

Het Chinese Ctrip, online aanbieder van reizen, neemt de vergelijkingswebsite Skyscanner uit Schotland over. Met de transactie zou een bedrag zijn gemoeid van 1,4 miljard pond. De transactie zou tegen het einde van het jaar afgerond moeten zijn. Skyscanner laat klanten toe de tarieven van luchtvaartmaatschappijen, hotels en huurwagens te vergelijken. Skyscanner is beschikbaar in meer dan dertig talen en telt 60 miljoen maandelijkse gebruikers. Ctrip is de grootste online reisaanbieder van China, maar wil met de overname van Skyscanner zijn internationale positie versterken. Het management van Skyscanner blijft ook na de overname door Ctrip in functie.

Het stadsbestuur van Barcelona heeft een boete van 600.000 euro opgelegd aan de bedrijven Airbnb en HomeAway, aanbieders van alternatieve overnachtingsmogelijkheden. Opgemerkt wordt dat de bedrijven zonder de gepaste vergunningen toeristische overnachtingen hebben verkocht. Barcelona is een uiterst populaire toeristenstad, maar de bewoners maken steeds meer gewag van overlast. Ada Colau, burgemeester van Barcelona, heeft eerder al aangegeven de uitwassen te zullen aanpakken. Het is volgens haar onacceptabel dat duizenden appartementen illegaal worden verhuurd. In december vorig jaar hadden de twee bedrijven al een boete van 30.000 euro moeten betalen.

Het Franse weekblad Charlie Hebdo krijgt vanaf volgende maand ook een Duitse editie. Dat heeft de directie van het magazine bekend gemaakt. Het eerste nummer zou een oplage van 200.000 exemplaren krijgen. Het eerste nummer zou vooral teksten en tekeningen brengen die uit het Franse blad worden vertaald. Maar de redactie wil ook exclusieve content voor de Duitse editie maken en samenwerken met Duitse satrici. Charlie Hebdo vertaalt al een gedeelte van zijn website in het Engels. In Frankrijk worden in de krantenwinkels wekelijks 60.000 exemplaren van Charlie Hebdo verkocht. Daarnaast heeft het magazine ook 50.000 abonnementen.

De Italiaanse verzekeraar Generali gaat een belangrijke besparing doorvoeren. Dat heeft Generali, de derde grootste verzekeraar van Europa, bekend gemaakt. Het bedrijf wil zich uit een aantal onrendabele markten terugtrekken, maar ook in de andere landen zal de structuur worden afgeslankt. Volgens sommige bronnen zouden bij Generali door de operatie achtduizend arbeidsplaatsen verdwijnen, maar dat wordt door Philippe Donnet, topman van de verzekeraar, tegengesproken. Bij Generali werken wereldwijd meer dan 76.000 mensen. De verzekeraar wil ook de productiviteit van het personeel opdrijven. Daarbij wordt opgemerkt dat het premie-inkomen per werknemer over een periode van drie jaar met 15 procent moet stijgen.

In Frankrijk heeft de Autorité des Marches Financiers (AMF) een onderzoek gestart naar de valse berichtgeving over het bedrijf Vinci, waardoor de beurswaarde van de onderneming recent met ongeveer 20 procent naar beneden ging. De valse berichtgeving repte over het ontslag van de financieel directeur van Vinci en gaf ook aan dat de resultaten zouden moeten worden herzien. De Franse autoriteiten willen nu de verantwoordelijke voor de valse berichtgeving achterhalen. Aangegeven werd dat alle betrokken partijen zullen worden gecontacteerd en zal worden bekeken welke partijen voordeel hebben gehaald uit de koersbewegingen van het aandeel. Ook Vinci heeft een onderzoek aangekondigd.

Het Amerikaanse winkelconcern JC Penney heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 67 miljoen dollar, tegenover een negatief resultaat van 115 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 1,4 procent naar ruim 2,85 miljard dollar. Marvin Ellison, chief executive van JC Penney, zegt dat tijdens de maand oktober een positieve trend kon worden opgemerkt als gevolg van de maatregelen die werden geïntroduceerd om nieuwe groei te realiseren. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in de uitbouw van nieuwe afdelingen huishoudelijke apparaten in de winkels. Het bedrijf is volgens Ellison positief gestemd over het aanstaand inkoopseizoen.

Meer Nieuws

08:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-16

Armoede doet risico op zelfmoord sterkt toenemen

Er kan een duidelijke link worden gelegd tussen armoede en zelfmoord. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

http://luskin.ucla.edu/2016/11/14/studying-link-poverty-suicides/

09:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verschillende redenen kunnen mannen naar keuken drijven

Er zijn heel uiteenlopende reden die mannen kunnen aanzetten een grotere interesse in de keuken van het gezin te tonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Uppsala University en Stockholm University in Zweden.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-11-cooking-masculinity-sweden.html

09:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stress en spanning kunnen uitmonden in deviant gedrag

Stress en spanning kunnen uitmonden in deviant gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Libera Università Maria Santissima Assunta (Lumsa) in Italië.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161122122631.htm

09:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Keuze smartphone zegt veel over persoonlijkheid

De keuze van de smartphone kan heel wat vertellen over de eigenaar van het apparaat. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Lancaster University, de University of Hertfordshire en de University of Lincoln bij meer dan vijfhonderd smartphone-bezitters in Groot-Brittannië. Onder meer kon volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat gebruikers van apparaten met het besturingssysteem Android een eerlijker karakter hebben dan bezitters van een iPhone. In Groot-Brittannië bezit inmiddels 80 procent van de volwassen bevolking een smartphone. De markt is er gelijk verdeeld over Android en iPhone.

“De band tussen de smartphone en de persoonlijkheid is zo sterk dat de apparaten een extensie van het individu zijn geworden,” zegt onderzoeksleider David Ellis, professor psychologie aan de Lancaster University. “Niet alleen kunnen de apparaten aan de individuele smaak worden gepersonaliseerd, maar zelfs het type apparaat dat wordt gekocht, kan heel veel over het karakter van de bezitter vertellen. Het wordt steeds duidelijker dat smartphones een digitale mini-versie worden van de gebruiker. Vele eigenaars zijn dan ook terughoudend om hun telefoons door anderen te laten gebruiken. De toestellen kunnen immers bijzonder veel over de persoonlijkheid verraden.

Uit de vergelijking bleek dat de iPhone vooral een jong publiek aantrekt. Bovendien blijken vrouwen twee keer zoveel geneigd te zijn een iPhone te kopen dan mannen. Ook werd echter vastgesteld dat de bezitters van een iPhone het apparaat vaak als een status-object beschouwen. Ook werd opgetekend dat deze groep vaak een extravert karakter toont. De eigenaars van een iPhone hebben ook minder interesse voor de apparaten die door de rest van de populatie wordt gebruikt. Daarentegen bestaat het publiek van Android eerder uit mannelijke en oudere consumenten.

Daarnaast kon volgens de onderzoekers worden opgemerkt dat deze groep zich eerlijker en aangenamer opgesteld.
“De bezitter van een Android zal minder snel geneigd zijn regels te overtreden om een eigen voordeel te voorkomen,” wordt er opgemerkt. “Bovendien zijn gebruikers van Android minder geïnteresseerd in weelde en status.”
Lees Verder

Lees Verder

09:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smartphone |  Facebook |

Delen van content gelinkt aan hogere koopbereidheid

Consumenten die content met anderen delen, zijn ook sneller geneigd een aankoop te doen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau RadiumOne.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Content_sharers_are_more_likely_to_buy.news?ID=37777

09:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beste herinneringen tussen vijftien en vijftien jaar

Tussen vijftien en vijfentwintig jaar worden de helderste herinneringen gevormd. Dat heeft te maken met de definiëring van de persoonlijkheid. Dat zeggen wetenschappers van de Université Grenoble Alpes, de University of St Andrews en de Oxford Brookes University.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-11-clearest-memories.html

09:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitale generatie weinig kritisch over online content

De digitale generatie is minder verstandig dan vaak wordt aangenomen. Dat zeggen wetenschappers aan de Stanford University op basis van een bevraging bij nagenoeg achtduizend Amerikaanse jongeren. Opgemerkt wordt dat jongeren vaak bijzonder goed op de hoogte bljken van de jongste digitale ontwikkelingen, maar toch een alarmerend gebrek aan capaciteit tonen om de informatie te kunnen verwerken die op het internet of sociale media wordt gevonden. Er moet volgens de onderzoekers dan ook wordt gevreesd dat de democratie wordt bedreigd door de gemakkelijkheid waarmee desinformatie over maatschappelijke problemen kan worden verspreid en bloeien.

“De meeste respondenten toonden wel de capaciteit om traditionele banner-reclame te kunnen herkennen, maar in het middelbaar onderwijs bleek 82 procent van de leerlingen niet in staat te zijn een onderscheid te maken tussen een nieuwsartikel en en gesponsorde content,” benadrukt onderzoeksleider Sam Wineburg, professor geschiedenis aan de Stanford University. “Sommige respondenten erkenden zelfs het feit dat de het artikel was gesponsord, maar dat weerhield hen er niet van de bijdrage als nieuws te bestempelen. Dit suggereert dat vele jongeren niet weten wat onder gesponsorde content moet worden verstaan. Deze onderwerpen moeten expliciet vanin het basisonderwijs worden aangeleerd.”

“Tevens moest worden vastgesteld dat leerlingen in het middelbaar onderwijs weinig vragen stellen over het beeldmateriaal dat op online fotoplatformen wordt geplaatst,” voeren de onderzoekers nog aan. “Gebleken is dat 40 procent van de jongeren automatisch en onvoorwaardelijk de authenticiteit van het materiaal aanvaarden. Slechts 20 procent stelt zich vragen over de bron van de boodschap of de foto.” Maar ook bij tweets bleek bij meer dan de helft van de respondenten een groter vertrouwen in boodschappen met bijkomende opiniërende commentaren dan in de korte feitelijke berichten van een erkende en gerespecteerde nieuwsbron.

Ook in het hoger onderwijs bleken vele studenten slechts een beperkte aanleg te hebben om de informatie van tweets te evalueren, vooral wanneer men geconfronteerd wordt met boodschappen van een politiek gemotiveerde bron. “Meer dan de helft gaf zijn mening zonder verder te kijken naar de link die de informatie heeft aangeboden,” wordt er nog opgemerkt.

Lees Verder

09:03 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: digitaal |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Over vijf tot tien jaar zal luchtvaartmaatschappij Ryanair zijn tickets gratis aanbieden. Dat heeft Michael O’Leary, topman van Ryanair, voorspeld op een conferentie van luchthavenuitbaters in Londen. De maatschappijen zullen volgens O’Leary immers delen in de inkomsten die luchthavens genereren. Door de gratis tickets zullen de vliegtuigen volgens de topman van Ryanair een bijzonder grote bezettingsgraad hebben. De vliegtaksen die door luchthavens worden aangerekend, behoren volgens O’Leary tot een verouderd zakenmodel. De maatschappijen zullen volgens hem bijkomende inkomsten genereren door extra services, zoals bijkomende bagagecapaciteit of maaltijden.

De inlijving van PostNL door Bpost zou geen goede zaak zijn. Dat zegt de Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP), de organisatie die de grote klanten van het Nederlandse postbedrijf vertegenwoordigt. De organisatie zegt tevreden te zijn over de huidige gang van zaken op de Nederlandse markt en voeren aan te vrezen dat de komst van Bpost de kwaliteit van de bestaande dienstverlening en de concurrentie tussen de bestaande distributeurs op de nationale markt kan verstoren. Ook geven de klanten aan dat de komst van een staatsbedrijf zoals Bpost een stap achteruit zou zijn. Dat staatsbedrijf zou de realisatie van de vrije postmarkt volgens de klanten in de weg kunnen staan.

De Europese Commissie heeft een aantal nieuwe voorstellen gelanceerd om de risico’s in de financiële sector terug te dringen. Onder meer wordt gewag gemaakt van een minimale kapitaalbuffer, waardoor de banken minstens 3 procent aan eigen vermogen aanhouden ten opzichte van al hun uitstaande leningen. De grootste banken moeten bovendien extra buffers voorzien om crisisperiodes te kunnen overbruggen. Daarnaast worden de financiële instellingen gedwongen een stabiele financiering te vinden voor hun langlopende leningen, zodat een overdreven afhankelijkheid van kortlopende schulden - die voor grote onzekerheid kunnen zorgen - zou kunnen worden vermeden.

Berthold Albrecht, voormalig topman van de Duitse supermarktgroep Aldi-Nord, was niet meer handelingsbekwaam toen hij enkele jaren geleden de machtsopvolging binnen het concern herschikte. Dat heeft Babette Albrecht, de weduwe van de Duitse ondernemer, gezegd. Berthold Albrecht overleed vier jaar geleden. Sindsdien is een zware machtsstrijd ontstaan tussen zijn weduwe en zijn broer Theo Albrecht. Volgens de weduwe was haar man door gezondheidsproblemen niet meer handelsbekwaam toen hij de opvolging bij de supermarktgroep Aldi-Nord herschikte. Daarbij werd een grotere macht toegewezen aan Theo Albrecht, maar die beslissing probeert Babette Albrecht voor de rechtbank aan te vechten.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook experimenteert met speciale software die berichten voor bepaalde geografische gebieden zou censureren. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse krant New York Times gezegd. Door de technologie zou Facebook opnieuw een toegang willen krijgen tot de Chinese markt, waar het sociale netwerkbedrijf sinds zeven jaar wordt geblokkeerd. In het verleden heeft Facebook soortgelijke censuur toegepast voor Pakistan, Rusland en Turkije. Voor veel Amerikaanse internetbedrijven is het volgens de krant normaal om verzoeken van lokale overheden in te willigen. In China zou Facebook de berichten door een lokaal bedrijf laten censureren en afblokken.

In Zuid-Korea heeft het parket heeft huiszoekingen uitgevoerd bij de groep Samsung en de nationale pensioenkas. Dat heeft Samsung bevestigd. De huiszoekingen gebeurden in de kader van een corruptieschandaal waarin ook de Zuid-Koreaanse president Park Geun-Hye in opspraak is gekomen. Samsung wordt ervan verdacht Choi Soon-Sil, een vriendin van de presidente, te hebben omgekocht om toestemming te krijgen voor een controversiële usie met Cheil Industries, die vorig jaar werd afgerond. De nationale pensioenkas in Seoel is een belangrijke aandeelhouder van Samsung en stemde voor de fusie. Het is de op twee na grootste pensioenkas ter wereld. Choi Soon-Sil werd begin november gearresteerd.

De Europese vliegtuigbouwer Airbus werkt aan een plan waarbij minstens duizend banen verdwijnen. Dat heeft de Franse vakbond Force Ouvrière (FO) gemeld. Vooral de Franse fabrieken van Airbus zouden worden getroffen, maar ook in Duitsland zouden banen worden geschrapt. Het zou wel de bedoeling zijn om naakte ontslagen zoveel mogelijk te vermijden. De afslanking vormt onderdeel van een herstructurering van de organisatie van Airbus. Daarbij zullen ook een aantal administratieve zetels worden samengebracht. Bedoeling is de maatschappij een sterkere reactiekracht te bezorgen en een kostenbesparing te realiseren door het schrappen van dubbele functies.

Marc Coucke heeft het Domaine de Hottemme, in de buurt van Durbuy, gekocht. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,7 miljoen euro. Het domein omvat een gebied van 25 hectaren met gebouwen, gekoppeld aan een erfpacht van 129 hectaren met weides en bosgebied. De Waalse overheid had in september aangekocht om het domein voor private investeerders open te stellen. Uiteindelijk diende alleen Alychlo, de holding van Marc Coucke, een voorstel in. Het voorbije jaar nam Coucke in de regio ook al de themaparken La Petite Merveille en Durbuy Adventure over. Ook kocht Couck in Durbuy het hotel Jean de Bohême en de camping La Chênaie.

Eurostar bouwt zijn aanbod reizen tussen Londen en Brussel vanaf begin volgend jaar met twintig verbinding per week af. Op een weekdag zullen in elke richting nog slechts zeven treinen vertrekken. Op dit ogenblik worden negen treinen per dag gegarandeerd. Reden voor de beslissing is volgens Eurostar de gedaalde vraag naar reizen tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland. Ook de verbindingen vanuit België naar Duitsland en Nederland worden geraakt. Er wordt wel opgemerkt dat de ingreep geen impact heeft op de totale capaciteit. Er worden immers nieuwe treinen met een capaciteit van 902 reizigers ingezet. Tot nu toe biedt een trein van Eurostar plaats aan 750 passagiers.

Het Zweedse bedrijf Ericsson, producent van netwerkapparatuur, wordt opnieuw in verband gebracht met corruptie. In de Zweedse media verschenen berichten dat Ericsson op internationale schaal consequent steekpenningen zou hebben betaald. Het bedrijf ontkent de aantijgingen, maar zegt niet te kunnen uitsluiten dat individuele medewerkers de interne ethische gedragsregels hebben overtreden. Ericsson zou volgens de berichten aan het einde van de jaren negentig in meerdere landen een dubieus beloningssysteem voor tussenpersonen hebben gehanteerd. Onder meer zou het systeem zijn toegepast in landen zoals Costa Rica, Maleisië, Polen en Indonesië.

Het Amerikaanse bedrijf Airbnb, aanbieder van alternatieve overnachtingsmogelijkheden, is in vergaande gesprekken om zijn Chinese sectorgenoot Xiaozhu over te nemen. Door de transactie hoopt Airbnb ook toegang te krijgen tot de Chinese markt, die een snelle groei laat blijken. Xiaozhu is in China veel groter dan Airbnb. Het bestand van Xiaozhu telt immers 100.000 Chinese adressen. Daarmee is Xiaozhu 33 procent groter dan de Chinese divisie van Airbnb. Chinees marktleider is Tujia met een bestand van 450.000 adressen. Airbnb zou met de overname een dure slag om marktaandeel willen voorkomen. Dat heeft ook Uber aangezet om zijn Chinese activiteiten uiteindelijk te verkopen aan concurrent Didi Chuxing.

Groot-Brittannië krijgt een National College for Cyber Security, die over twee jaar zijn deur zou moeten openen. De school wordt ingeplant op de site van Bletchley Park in Buckinghamshire. De nieuwe school wil getalenteerde jongeren tussen zestien en achttien jaar aantrekken. Bedoeling is specialisten te vormen die cybercriminaliteit op een efficiënte manier kunnen bestrijden. De nieuwe school komt naast het National Museum of Computing. Bletchley Park was tijdens de tweede wereldoorlog de thuisbasis van de Britse wetenschappers, waaronder Alan Turing, die erin slaagden om de enigma-code van het Duitse leger te ontcijferen. Er moet wel 5 miljoen pond worden geïnvesteerd in de restauratie van het gebouw.

Het Zuid-Koreaanse concern Samsung heeft plannen om het Amerikaanse bedrijf QD Vision, gespecialiseerd in innoverende televisie-technologieën, over te nemen. Dat heeft Chung Chil-hee, voorzitter van het Samsung Advanced Institute of Technology, bevestigd. Met de transactie zou een bedrag van 82,14 biljoen won of 65,8 miljoen euro zijn gemoeid. De technologie van QD Vision biedt onder meer een nauwkeurige kleurenreproductie en een superieure helderheid. QD Vision werd twaalf jaar geleden opgericht door gewezen onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en werkte tot nu toe samen met onder meer Sony en LG Electronics.

Donald Trump hoopt als president van de Verenigde Staten te kunnen bereiken dat Apple zijn productie terug naar eigen land haalt. Trump wil het bedrijf daarvoor fiscale voordelen bieden. Dat heeft Trump tegenover de Amerikaanse krant New York Times gezegd. De toekomstige president zegt tegen Tim Cook, chief executive van Apple, al aangegeven te hebben te wensen dat het bedrijf één of meerdere grote fabrieken in de Verenigde Staten zou bouwen en voor nieuwe initiatieven niet meer automatisch naar het buitenland zou kijken. Ook andere bedrijven zouden volgens Trump kunnen profiteren van de grote belastingvoordelen die zouden zijn gepland.

De Belgische ondernemer David Swaelens heeft met zijn echtgenote Monika Bacardi de Franse rechten op het magazine Playboy gekocht. Met de transactie zou een bedrag tussen 2 miljoen euro en 4 miljoen euro zijn gemoeid. De Franstalige Playboy zal vier keer per jaar verschijnen en verwacht een oplage van 150.000 exemplaren te kunnen realiseren. Eén vijfde van de verkoop zou in het buitenland, waaronder België en Canada, moeten kunnen worden gehaald. De nieuwe Franse editie start in december dit jaar met het model Myrtille Revemont op de cover. De redactie zou een twintigtal journalisten tellen, geleid door Guillaume Fédou en Raphaël Turcat.

Meer Nieuws

08:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-16

Sociale media moeten vooral beleving consument verbeteren

Sociale media worden door bedrijven vooral gezien als een instrument om de beleving van de consument te verbeteren. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Altimeter bij meer dan vijfhonderd bedrijven met meer dan vijfhonderd werknemers. Vorig jaar bleek de gezondheid van de merknaam nog de belangrijkste opdracht, maar die doelstelling is nu naar de vierde plaats teruggevallen.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/enterprise-social-business-goals-and-initiatives-focus-on-the-customer-72577/

18:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

IJsland maakt snel opgang als toeristische bestemming

IJsland maakt snel opgang als toeristische bestemming. Niet alleen avontuurlijk aangelegde reizigers bestempelen IJsland als een interessante bestemming, maar het gebied wint ook aan populariteit voor gezinsvakanties. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Virtuoso, waarin wordt aangevoerd dat IJsland voorlopig alleen Cuba als opkomende toeristische bestemming dient te laten voorgaan.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/vacation-destinations-on-the-cusp-of-change-are-most-desired/

18:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In Verenigde Staten leven rijken tien jaar langer dan armen

In de Verenigde Staten leeft de rijke bevolking gemiddeld 9,5 jaar langer dan de armste populatie. Bovendien kan de levensverwachting tussen de verschillende staten grote afwijkingen vertonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de East Tennessee State University.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-11-america-rich-outlive-poor-years.html

18:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Helft consumenten kijkt op sociale media naar commerciële video

Nagenoeg de helft van de consumenten kijkt op sociale media naar commerciële video’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Brightcove. Eén op drie video’s worden ook met andere gebruikers gedeeld.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/mobile-said-to-overtake-desktops-in-global-e-commerce-traffic-share-72584/

18:51 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bijna één kwart Amerikaanse gezinnen actief in deeleconomie

Bijna één op vier gezinnen in de Verenigde Staten heeft recent inkomsten gehaald uit de deeleconomie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center. Vastgesteld werd dat 8 procent van de Amerikaanse bevolking het voorbije jaar als arbeidskracht een opdracht in de deeleconomie heeft uitgevoerd, terwijl 18 procent online een product heeft verkocht en 1 procent zijn woning op een platform voor alternatieve overnachtingsmogelijkheden heeft verhuurd. Wanneer die drie inkomstenbronnen worden samengevoegd, blijkt volgens het Pew Research Center dat het voorbije jaar 24 procent van de Amerikaanse bevolking in de deeleconomie heeft geparticipeerd.

“De resultaten bevestigen dat de deeleconomie een brede waaier ervaringen biedt en tonen aan dat deze services de grenzen tussen formele en informele werkgelegenheid doen vervagen,” benadrukt onderzoeksleider Aaron Smith. “Een kleine meerderheid van de betrokkenen steunt zwaar op de inkomsten uit de deeleconomie. De motieven van deze groep hebben dan ook vooral een financiële basis. Voor een grote minderheid is deze activiteit echter eerder een hobby of een interessant tijdverdrijf. Bovendien bieden deze activiteiten de betrokkenen de kans om hun eigen kalender op te stellen.”

Vastgesteld werd dat vooral jongeren tot de deeleconomie worden aangetrokken. In de leeftijdsgroep tussen achttien en negenentwintig jaar bleek het voorbije jaar immers 16 procent in de deeleconomie actief te zijn geweest. Tevens diende echter genoteerd te worden dat Afro-Amerikanen (14 procent) en Latino-Amerikanen (11 procent) vaker in de deeleconomie actief zijn dan blanke Amerikanen (5 procent). Daarnaast werd vastgesteld dat de populatie van de deeleconomie voor respectievelijk voor 23 procent en 32 procent bestaat uit studenten en werklozen, maar daarnaast is er ook sprake van 44 procent fulltime werknemers en 24 parttime arbeidskrachten.

Ongeveer 33 procent van de betrokkenen geeft toe dat de activiteiten in de deeleconomie noodzakelijk waren om in de basisbehoeften van het gezin te kunnen voldoen. Ongeveer 10 procent van de Amerikaanse bevolking heeft als klant van een alternatieve overnachtingsmogelijkheid gebruik gemaakt.

Lees Verder

18:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: deeleconomie |  Facebook |

Vrouwen drijvende kracht achter groei markt voor luxemode

Vrouwen worden de volgende periode de drijvende kracht achter de groei op de markt voor luxemode. Regionaal moet vooral een impact worden verwacht vanuit Asia-Pacific. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Transparency Market Research.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/women-asia-pacific-will-lead-luxury-apparel-market-to-60-7b-value-by-2024/

18:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Smartphones en tablets domineren wereldwijde ecommerce

Smartphones en tablets hebben tijdens het derde kwartaal van dit jaar voor 52 procent van de wereldwijde ecommerce-trafieken gezorgd. Daarmee werd voor de eerste keer de desktop als belangrijkste ecommerce-kanaal onttroond. Dat blijkt uit een rapport van consulent Monetate. Minder dan vijf jaar geleden had de desktop nog een aandeel van 94 procent. Er wordt wel opgemerkt dat er tussen smartphones en tablets grote verschillen kunnen worden opgetekend. Terwijl het aandeel van tablets in de wereldwijde ecommerce een plafond van maximaal 16 procent lijkt te hebben bereikt, heeft de activiteit op smartphones de voorbije vijfenhalf jaar bijna elk kwartaal een groei laten optekenen.

“De overstap naar smartphones lijkt echter niet meteen positief nieuws voor de retailers,” aldus Monetate. “Op smartphones worden immers minder daadwerkelijke aankopen verricht dan op tablets en desktops.” Er wordt wel opgewerkt dat de gemiddelde waarde van een aankoop op smartphones de voorbije kwartalen een snellere stijging laat optekenen dan op tablets en desktops. Dat fenomeen geeft volgens de onderzoekers aan dat de consument ook in toenemende mate vertrouwen vindt om op het kleine scherm van de smartphone grotere aankopen te doen. Uit het onderzoek blijkt dat de mobiele aankopen een piek bereiken tijdens primetime tussen negentien en tweeëntwintig uur.

Tijdens die periode duur een mobiele sessie ook langer dan op andere ogenblikken van de dag. Verder kon worden vastgesteld dat tijdens het weekend meer pageviews en langere sessies werden geregistreerd dan tijdens de weekdagen. Ook blijkt dat desktop tijdens de weekdagen op nagenoeg alle parameters tijdens de beste scores laat optekenen. Tijdens de weekends wordt die situatie echter omgekeerd en kunnen smartphones en tablets de beste prestaties melden. De gemiddelde waarde van een order ligt tijdens het weekend ook 3,5 procent hoger dan tijdens de weekdagen. De hoogste waarde wordt opgetekend op zondag.

Lees Verder

18:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ecommerce |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Franse restaurateur Groupe Flo heeft bij de rechtbank van Nanterre bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. Het bedrijf krijgt nu de mogelijkheid om een schuldherschikking te onderhandelen. De Franse groep is zwaar getroffen door de impact van de terroristische dreiging. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar werd een verlies geleden van 12,4 miljoen euro. Groupe Flo had eind juni dit jaar een schuldenlast van 70,3 miljoen euro. De Franse groep is eigenaar van bekende ketens zoals Hippopotamus, Tablapizza, Taverne de Maître Kanter of Bistro Romain. In Parijs bezit Groupe Flo de brasseriën Bofinger, Coupole en de Boeuf sur le Toit. In Brussel heeft de groep het restaurant Aux Armes de Bruxelles.

In het Midden-Oosten worden op dit ogenblik 158.714 hotelkamers gepland of gebouwd, verdeeld over 554 projecten. Dat blijkt uit een studie van consulent STR Global. De grootste activiteit wordt opgetekend in Mekka, waar zeventien projecten met een totaal van 24.090 kamers worden geteld, gevolgd door Dubai met 19.687 kamers in 67 hotels. Tegenover de maand vorig jaar is het aantal hotelkamers in planning of aanbouw met 11,7 procent toegenomen. Op dit ogenblik zijn 84.477 kamers in 260 hotels in constructie. Dat betekende een stijging met 9,1 procent tegenover de herst vorig jaar. Plannen die nog geen definitieve goedkeuring hebben gekregen, zijn niet in de lijst van STR Global opgenomen.

De Taiwanese luchtvaartmaatschappij TransAsia Airways zet de activiteiten stop. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De maatschappij diende op twee jaar tijd de gevolgen van twee vliegtuigcrashes op te vangen, maar is daardoor in zware moeilijkheden terecht gekomen. TransAvia zegt door de ongevallen niet meer aan zijn financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Bij de crashes kwamen in totaal eenennegentig mensen om het leven. De maatschappij heeft een vloot van zestien toestellen, waarmee vluchten op zevenentwintig bestemmingen werden aangeboden. De voorbije zeven kwartalen diende de Taiwanese luchtvaartmaatschappij een verlies te melden.

Koffieproducent Douwe Egberts heeft een detectivebureau ingeschakeld om 23.000 anonieme aandeelhouders van het bedrijf op te sporen. Douwe Egberts werd drie jaar geleden overgenomen de Duitse investeerder JA Benckiser en van de beurs gehaald. De nieuwe eigenaar deed een overnamebod op alle aandelen van de koffieproducent. De aandelen staan weliswaar op naam, maar zijn niet van een adres voorzien. Een aantal aandeelhouders heeft zich niet spontaan gemeld. Dat pakket heeft een waarde van 44 miljoen dollar, die bij het Nederlandse ministerie van financiën werden gedeponeerd. Een gespecialiseerd detectivebureau moet de aandeelhouders, die vooral in de Verenigde Staten wonen, opsporen.

De Duitse supermarktketen Edeka neemt de filialen van zijn sectorgenoot Kaiser’s Tengelmann nog dit jaar over. Een gedeelte van het netwerk zal vervolgens aan concurrent ReWe worden overgedragen. Dat heeft de president-commissaris van Tengelmann aan de vijftienduizend werknemers van het bedrijf gemeld. Door die operatie lijkt de toekomst van de winkels van Tengelmann verzekerd. Tengelmann wordt al geruime tijd met zware moeilijkheden geconfronteerd en besloot twee jaar geleden al zijn filialen aan Edeka te verkopen. Die transactie stuitte echter op verzet van de Nederlandse mededingingsautoriteiten en concurrent ReWe. Er lijkt nu een compromis te zijn gevonden.

De Koninklijke Nederlandse Munt wordt overgenomen door Groep Heylen uit Herentals. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 3,6 miljoen euro. Het overgenomen bedrijf is gevestigd in Utrecht en slaat euromunten in opdracht van de Nederlandse staat. Daarnaast richt het bedrijf zich echter ook op de productie van munten en penningen voor andere doeleinden. Het bedrijf slaat al sinds het midden van de zestiende eeuw munten, maar is de voorbije periode in financiële moeilijkheden terecht gekomen. Eerder dit jaar besliste de Nederlandse overheid om het bedrijf te privatiseren. De Nederlandse overname biedt Heylen de mogelijkheid zijn positie op de internationale markt verder te versterken.

Het Duitse autoconcern Volkswagen start over vijf jaar met de productie van elektrische auto’s in Noord-Amerika. Dat staat in het nieuwe strategische plan dat het Duitse automerk heeft uitgewerkt. Volkswagen wil naar eigen zeggen ook in Noord-Amerika een marktleider voor elektrische auto’s worden. Tegen het midden van het volgende decennium wil Volkswagen in de regio jaarlijks één miljoen exemplaren met een elektrische aandrijving verkopen. Wanneer ook de zustermerken Audi, Skoda en Seat worden meegerekend, moet die verkoop oplopen tot drie miljoen eenheden per jaar. Om het Amerikaans marktaandeel verder uit te breiden, investeert Volkswagen ook in terreinwagens en sedans.

De vooruitzichten voor de Griekse bankensector worden eindelijk positiever, nadat de instellingen jarenlang een diepe crisis heeft gekend. Dat staat in een rapport van kredietbeoordelaar Moody’s. De vooruitzichten voor de Griekse bankensector zijn volgens Moody’s dan ook niet langer negatief, maar kunnen stabiel worden genoemd. Daardoor dreigt op korte termijn ook geen ratingverlaging meer. Moody’s verduidelijkt dat de financieringsmogelijkheden en de winstgevendheid van de Griekse banken verbeteren, terwijl het probleem van risicovolle leningen lijkt af te zwakken. De Griekse banken dienden tijdens de financiële crisis met massale noodsteun van de ondergang te worden gered.

In de Verenigde Staten hebben piloten van luchtvaartmaatschappij ABX Air actie gevoerd tegen de hoge werkdruk. De piloten zeggen door de drukte van de naderende eindejaarsfeesten nauwelijks hun rechtmatige vrije dagen te kunnen opnemen. De maatschappij zou geregeld van een noodsituatie gewag maken om vakantiedagen onmogelijk te maken, maar volgens de vakbonden is er sprake van een structureel probleem. ABX Air vervoert onder meer pakketten voor het ecommerce-bedrijf Amazon. Door de toenemende populariteit van online aankopen, is ook de vraag naar vrachtverkeer gestegen. Door die uitgebreide activiteit ervaren veel maatschappijen problemen om voldoende piloten te vinden.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft door een pilotenstaking 876 vluchten moeten schrappen. Dat heeft de maatschappij bekend gemaakt. Bij de rechtbank in Frankfurt werd nog tevergeefs gevraagd om de staking te verbieden. Lufthansa voert dagelijks ongeveer achttienhonderd vluchten uit. De staking is het gevolg van een aanslepend conflict tussen de directie van Lufthansa en de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC). Sinds het conflict meer dan twee jaar geleden uitbarstte werden al dertien stakingen geregistreerd. De wrijvingen hebben onder meer te maken met de pensioenen en de plannen die Lufthansa heeft met budgetdochter Eurowings.

De Britse miljardair Richard Branson heeft financiële ondersteuning beloofd aan een beweging die in de Groot-Brittannië een vertrek uit de Europese Unie alsnog willen vermijden. Dat heeft de Britse krant The Independent gemeld. De beweging wordt geleid door Alan Milburn, voormalig Brits minister van volksgezondheid en een nauwe medewerker van gewezen Brits premier Tony Blair. Branson zou naast werkingsmiddelen ook de nodige kantoorruimte voor de organisatie hebben beloofd. Branson heeft in het verleden al duidelijk gemaakt van een brexit weinig heil te verwachten. De organisatie zou ook al contacten hebben gehad met gewezen vicepremier Nick Clegg en muzikant Bob Geldof.

Autogroep Fiat-Chrysler wil het productieplatform Giorgio van dochterbedrijf Alfa Romeo ook voor andere merken van het concern in te schakelen. Het platform wordt op dit ogenblik gebruikt voor de productie van de modellen Giulia en Stelvio. De ontwikkeling van Giorgio vergde een investering van ruim 1 miljard euro. Wanneer het platform ook voor andere zustermerken kan worden ingeschakeld, zouden die ontwikkelingskosten sneller kunnen worden gerecupereerd. Reid Bigland, topman van Alfa-Romeo, geeft aan dat het platform ook voor acht nieuwe modellen van het merk zal worden gebruikt, maar ziet ook bij andere merken van de groep mogelijkheden. Daarbij wordt vooral gedacht aan Dodge of Maserati.

Het bedrijf Doctena, ontwikkelaar van een platform voor medische boekingen, neemt zijn Duitse sectorgenoot Doxter over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Doctena kan door de overname zijn activiteitsgebied verder uitbreiden. Het bedrijf was al actief in België, Nederland, Luxemburg en Zwitserland. Patrick Kersten, chief executive van Doctena, noemt de overname van Doxter een belangrijke stap in de ambitie van de onderneming om een pan-europees medisch boekingsplatform uit te bouwen. Doctena werd drie jaar geleden opgericht. Eind vorig jaar haalde het bedrijf een bedrag van 4,5 miljoen euro om zijn Europese groeiplannen te kunnen realiseren.

De Belgische verzekeraar Ageas wil zijn Britse dochter Kwik Fit Insurance Services opdoeken. Door de ingreep zouden vijfhonderd banen verdwijnen. De vestiging zou eind maart volgend jaar zijn deuren sluiten. Ageas kocht de Britse verzekeringsmakelaar Kwik Fit Insurance zes jaar geleden voor een bedrag van 215 miljoen pond. Het Britse bedrijf verkoopt verzekeringsproducten aan particulieren op het internet en telt 2,5 miljoen klanten. Kwik Fit was de eerste grote omvorming van Ageas na de opsplitsing van de voormalige holding Fortis zes jaar geleden. Kwik-Fit had vijf jaar geleden nog ruim negenhonderd mensen in dienst, maar diende door een dalend klantenbestand al eerder tot een afslanking over te gaan.

Het bedrijf Thermote & Vanhalst (TVH) uit Waregem, producent van vorkheftrucks, heeft een vijandig overnamebod gelanceerd op het Britse bedrijf Lavendon, actief in de verhuur van hoogtewerkers. Met het bod zou een bedrag van 348 miljoen pond zijn gemoeid. De overname van Lavendon moet TVH Group toelaten zijn verhuurdivisie verder uit te breiden. Daarbij wordt opgemerkt dat er tussen beide groepen een grote complementariteit kan worden vastgesteld. TVH Group heeft in het begin van dit decennium al twee keer tevergeefs een bod op de activiteiten van Lavendon gedaan. De raad van bestuur van Lavendon schaarde zich in eerste instantie wel achter het nieuwe bod, maar heeft zijn steun inmiddels ingetrokken.

Meer Nieuws

09:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-16

Jongens en meisjes reageren anders op posttraumatische stress

Posttraumatische stress heeft op het brein van jongens en meisjes een andere impact. Er moet bij de behandeling van het probleem dan ook met het sekseverschil rekening worden gehouden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University.

Lees Verder

https://med.stanford.edu/news/all-news/2016/11/traumatic-stress-changes-brains-of-boys-girls-differently.html

17:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsgierig karakter wordt een creatief medewerker

Werkgevers die op zoek zijn naar creatieve probleem-oplossers zouden zich moeten focussen op kandidaten die van een grote nieuwsgierigheid blijkt geven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Oregon State University, de University of Oklahoma en de Shaker Consulting Group. Opgemerkt wordt dat de werkplaats steeds dynamischer en complexer wordt, zodat vaak gezocht wordt naar medewerkers die zich gemakkelijk aan een veranderende omgeving kunnen aanpassen, terwijl het absorberen van nieuwe vaardigheden dikwijls aan de basis van het zakelijk succes ligt. Het is volgens de wetenschappers dan ook cruciaal om kandidaten met creatieve capaciteiten te kunnen identificeren.

“Uit eerdere tests is al gebleken dat nieuwsgierige mensen op creatieve taken betere scores laten optekenen,” zegt onderzoeksleider Jay Hardy, professor management aan de Oregon State University. “Kandidaten die een grote interesse tonen in de exploratie van onbekende onderwerpen en gedreven zijn nieuwe dingen te leren, blijken bovendien ook het meest geneigd een creatieve oplossing voor een probleem te vinden. Bedrijven zeggen daarentegen wel naar creatieve en nieuwsgierige kandidaten te zoeken, maar bij de selecties blijken die karaktereigenschappen meestal niet aan bod te komen. Bij selecties zou dan ook meer rekening met nieuwsgierigheid gehouden moeten worden.”

“Het zou voor bedrijven dan ook nuttig kunnen zijn persoonlijkheidstests te organiseren om die eigenschappen bij potentiële medewerkers te kunnen identificeren,” zegt professor Hardy nog. Nieuwsgierigheid zorgt er volgens de onderzoekers onder meer voor dat voldoende relevante informatie voor een latere evaluatie wordt samengebracht. Het is volgens Jay Hardy echter ook mogelijk is om een gebrek aan natuurlijke nieuwsgierigheid alvast gedeeltelijk te compenseren, op voorwaarde dat in de vroege stadia van een taak extra tijd wordt vrijgemaakt om vragen te stellen en materiaal te bestuderen om bijkomende informatie te verzamelen.

Creativiteit is volgens Hardy een vaardigheid die is ontwikkeld en kan worden verbeterd.

Lees Verder

17:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: creativiteit |  Facebook |

In kritische situaties kunnen vrouwen sneller reageren

Mannen hebben meestal meer tijd nodig om hun aandacht naar een andere taak te verschuiven dan vrouwen. In dagelijkse situaties valt dat verschil nauwelijks op, tenzij in stresserende omstandigheden of in kritische situaties die een snelle reactie vereisen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de National Research University in Rusland.

Lees Verder

http://www.laboratoryequipment.com/news/2016/11/why-men-find-switching-tasks-more-difficult

17:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |