28-11-16

Tieners maken voor productinformatie vaakst gebruik van sociale platformen

Tieners maken het vaakst van sociale platformen gebruik om informatie over nieuwe producten te verzamelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Bluecore bij nagenoeg twaalfhonderd online consumenten. Algemeen blijft echter email het meest populaire online kanaal om commerciële informatie te verzamelen. Vastgesteld werd dat 68 procent bij merkencommunicatie naar email verwijst. Bij de babyboomers stijgt dat aandeel tot 73 procent, maar bij millennials valt dat cijfer terug tot 62 procent. Dat resultaat geeft volgens de onderzoekers wel aan dat email ook bij de millennials bijzonder populair blijft.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/85-of-gen-z-uses-social-to-learn-about-new-products-but-72442/

17:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele platformen doen minder vaak beroep op adblockers

Op mobiele platformen wordt minder vaak op adblockers beroep gedaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Audience Project bij een groep internet-gebruikers in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat het gebruik van adblockers bij de Britse en Amerikaanse online populatie op desktops tijdens het derde kwartaal van dit jaar een niveau van respectievelijk 26 procent en 23 procent bereikte. Wanneer echter naar de smartphone wordt gekeken, daalt dat cijfer in beide landen tot amper 2 procent.

Lees Verder

https://www.emarketer.com/Article/Glimmer-of-Hope-Ad-Blocking-Battle/1014766?ecid=NL1002

17:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Zwitserland heeft zich in een referendum uitgesproken tegen een versnelde uitstap uit kernenergie. Zwitserland heeft vijf kerncentrales, maar de milieupartij had voorgesteld de laatste reactoren ten laatste tegen eind volgend decennium te sluiten. Alleen in een aantal kantons van Franstalig Zwitserland en de stad Bazel kreeg het voorstel van de milieupartij een meerderheid. Uiteindelijk zouden 55 procent van de kiezers zich tegen een vervroegde sluiting hebben uitgesproken. De Zwitserse regering had na de kernramp van Fukushima aangekondigd de nucleaire energie te zullen afbouwen. Daarbij was echter geen deadline gemeld. De kerncentrales dekken 40 procent van het Zwitserse energieverbruik.

De Deense speelgoedproducent Lego heeft in de Chinese stad Jiaxing, honderd kilometer van Shanghai, een nieuwe fabriek geopend. De fabriek is de eerste productievestiging van Lego in China en Azië. De nieuwe fabriek, die aan twaalfhonderd mensen werk biedt, moet tussen 70 procent en 80 procent van de Aziatische verkoop van Lego dekken. Lego heeft ook fabrieken in Denemarken, Hongarije, Mexico en Tsjechië. Lego is sinds de jaren tachtig van de voorbije eeuw in China actief. Door het einde van de Chinese eenkindpolitiek wordt een belangrijke groei van de lokale speelgoedmarkt verwacht. In mei opende Lego ook al een winkel in Shanghai. Het filiaal is wereldwijd het grootste verkooppunt van Lego.

De groep Menatam wil zijn merk Kitchen Market, dat in Wallonië twaalf verkooppunten telt, stopzetten. Dat heeft de directie van Menatam tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend gemaakt. Door de ingreep zouden bijna zeventig arbeidsplaatsen worden geschrapt. Het bedrijf heeft echter wel gezegd alle mogelijk inspanningen te willen doen om ontslagen tot een minimum te beperken. Menatam zou zich willen terugtrekken uit de markt van de traditionele huishoudelektro, die moet opboksen tegen de concurrentie van de ecommerce. De groep zou zich willen toespitsen op de nationale en internationale ontwikkeling van zijn keten Eggo, gespecialiseerd in de inrichting van keukens.

Klanten van Valartis Bank Liechtenstein, die grotendeels in handen is van Chinese eigenaars, worden door hackers afgeperst. Dat heeft de Duitse krant Bild gemeld. De hackers zouden ingebroken hebben in het bankensysteem van Liechtenstein en zouden daarbij informatie van vermogende klanten van Valartis Bank heeft kunnen bemachtigen. De betrokken klanten zouden zijn verplicht 10 procent van hun financiële reserves bij Valartis aan de hackers over te maken om te vermijden dat hun rekeninggegevens aan de financiële autoriteiten en media kenbaar zouden worden gemaakt. Bij de transfers moest de digitale munt Bitcoin worden gebruikt, zodat de identiteit van de daders verborgen kon blijven.

Het Franse drankenconcern Rémy Cointreau heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 513 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 2,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer geen rekening wordt gehouden met de impact van wisselkoersen, zou een groei met ruim 4 procent zijn gerealiseerd. De winst steeg met bijna 12 procent tot 76,6 miljoen euro. Onder meer wordt gewezen op de heropleving van de economie in Europa en de Verenigde Staten. Ook cognacdivisie Rémy Martin zag opnieuw een positieve evolutie op de Chinese markt, waar de luxegoederen de voorbije jaren door de strijd tegen corruptie onder druk stonden.

De Duitse busdienst Flixbus heeft zijn netwerk Belgische halteplaatsen uitgebreid. In eerste instantie werd vanuit de grote steden zoals Antwerpen en Brussel goedkope busreizen naar andere Europese steden aangeboden. De voorbije maanden werd dat netwerk echter ook uitgebreid met middelgrote en kleinere steden zoals Hasselt, Leuven en Aarlen. Flixbus begon zijn activiteiten in België anderhalf jaar geleden en heeft op die termijn al meer dan één miljoen klanten vervoerd. In de lente van volgend jaar worden nog meer Belgische steden aangesloten. Flixbus biedt reizen aan naar Frankrijk, Duitsland of Nederland, maar voegt volgend jaar jaar ook Scandinavië en Italië aan zijn Belgisch aanbod toe.

Het Brusselse adviesbureau Intys Consulting neemt het Franse ingenieursbureau Agir, gespecialiseerd in maritieme projecten, over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Intys Consulting werd negen jaar opgericht door Michel Van Hemele en Philippe Metz. Het bedrijf bood in eerste instantie algemene consulting aan voor bedrijfstransformaties, maar wil zijn activiteiten met een aantal specialiteiten verder uitbreiden. Agir is gespecialiseerd in de bouw van schepen, olieplatformen en windmolenparken. Agir heeft vestigingen in onder meer Brest en Lorient. Het Franse bedrijf telt vijfendertig werknemers en realiseert een jaaromzet van 3 miljoen euro.

In Frankrijk heeft het Agence des Participations de l'Etat (Ape) een belang van 1,39 procent in het defensiebedrijf Safran verkocht. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 365 miljoen euro. Na de verkoop van het aandelenpakket houdt de Franse staat nog een belang van 14 procent in het kapitaal van Safran. De transactie is naar eigen zeggen bedoeld om voldoende kapitaal vrij te kunnen maken om nieuwe activiteiten te ondersteunen, terwijl tegelijkertijd de strategische belangen van de overheid kunnen worden verdedigd. De Franse staat behoudt wel 21,9 procent van de totale stemrechten bij het defensiebedrijf. De Franse overheid blijft ook de grootste aandeelhouder van Safran.

De Japanse autobouwer Nissan verkoopt zijn belang in Calsonic Kansei, fabrikant van onderdelen, aan de Amerikaanse investeerder Kohlberg Kravis Roberts (KKR). Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 4,5 miljard dollar. Nissan had een belang van 41 procent in Calsonic, dat echter niet meer tot de kernactiviteiten van het Japanse concern wordt gerekend. Nissan wil zich meer toespitsen op de ontwikkeling van elektrische auto’s en zelfrijdende wagens. Calsonic is producent van onder meer interieurs, airconditioning, uitlaatsystemen en compressoren. Het bedrijf werkt ook voor onder meer Renault, Isuzu, Daimler en General Motors. Calsonic heeft ongeveer 22.000 medewerkers.

Het Amerikaanse concern Deere, fabrikant van landbouwmachines, heeft tijdens het voorbije gebroken boekjaar een nettowinst gerealiseerd van 1,5 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van ruim 1,9 miljard dollar vorig jaar. De omzet daalde met 8 procent tot 26,6 miljard dollar. De terugval moet volgens het bedrijf worden toegeschreven aan de moeilijke omstandigheden op de wereldwijde landbouwmarkten, vooral door de lage prijzen die voor agrarische producten worden betaald. Door de daling van hun inkomsten beslissen vele landbouwbedrijven de bestelling van nieuwe machines op te schorten. Deere zegt ook volgend jaar nog een verdere inkrimping van de markt te verwachten.

Het mijnbedrijf Anglo American heeft de geplande verkoop van een aantal divisies opgeschort. Dat hebben woordvoerders van het bedrijf gezegd. Reden voor de beslissing is de sterke heropvering van de grondstoffenprijzen. In februari had Anglo American aangekondigd zijn activiteiten op het gebied van steenkool, ijzererts, mangaan en nikkel te verkopen. Die ingreep kaderde in de strategie van het concern om zich voortaan toe te leggen op koper, diamant en platinium. Sindsdien zijn de prijzen van de grondstoffen echter opnieuw gevoelig gestegen, zodat de geviseerde activiteiten aan Anglo American weer belangrijke winstmarges zouden opleveren. Onder meer de verkoop van twee Australische steenkoolmijnen is gestopt.

Het investeringsfonds Ergon en de holding Sofina nemen de zorggroep Deutsche Intensivpflege over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Ergon neemt een meerderheidsparticipatie in Deutsche Intensivpflege. De twee oprichters van Deutsche Intensivpflege behouden een minderheidsaandeel. De Duitse onderneming is gespecialiseerd in de verstrekking van intensieve zorg buiten ziekenhuizen. Dat gebeurt op individuele basis bij de patiënt thuis of in zogenaamde gemeenschappen, waar meerdere personen op dezelfde locatie kunnn worden verzorgd. Deutsche Intensivpflege werkt in Duitsland met een netwerk van een dertigtal gemeenschappen.

Gewezen textielondernemer Pierre Salik (86) wordt in Monaco beticht van de actieve omkoping van Monegaskische politieambtenaren. Een lid van de Monegaskische Sûreté Publique een twaalftal leden van de Belgische familie Salik een inwonerskaart bezorgd. De familie heeft zijn fortuin vergaard met de textielgroep Salik Jeans. Door de fictieve woonplaats in Monaco kon de ondernemer aan de hogere fiscale heffingen in België ontsnappen. De naam van Salik werd ook vernoemd in verband met Swissleaks, waaruit bleek dat onder meer drieduizend vermogende Belgen en geheime bankrekening hadden in Zwitserland. De advocaat van de familie zegt echter dat Salik alle aantijgingen ontkent.

Het Chinese concern Kingfa heeft interesse om de polyamidendivisie van Solvay over te nemen. Over de transactie zijn tussen beide partijen al gesprekken gevoerd. Dat heeft het persbureau Bloomberg gemeld. Solvay maakte enkele maanden geleden al bekend zijn polyamidendivisie te willen verkopen. Daarbij werden al gesprekken gevoerd met onder meer Ineos en Access Industries, maar er is nog geen officieel bod gedaan. Nu wordt ook de naam van Kingfa als een potentiële overnemer genoemd. Volgens Bloomberg zal een overeenkomst niet voor het einde van dit jaar worden gerealiseerd. Kingfa heeft de voorbije jaren een aanwezigheid in de Verenigde Staten en Europa opgebouwd.

De Duitse chipfabrikant Infineon heeft tijdens het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 1,7 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De nettowinst nam met 21 procent terug tot 225 miljoen euro. Het bedrijf zegt het voorbije kwartaal verder te hebben kunnen profiteren van de toegenomen vraag naar chips voor auto's en smartphones. Reinhard Ploss, topman van Infineon, benadrukte dat het bedrijf een succesvol jaar achter de rug heeft. Infineon is volgens hem strategisch ook goed gepositioneerd voor de elektro-mobiliteit en de zelfrijdende wagen. Infineon zal volgens Ploss sneller blijven groeien dan de markt.

Meer Nieuws

08:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-16

Imponerende houding brengt weinig zoden aan de dijk

Imponerende houdingen leveren geen resultaten op en zijn in een aantal gevallen wellicht contraproductief. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Pennsylvania bij tweehonderdvijftig mannelijke studenten. Een studie van wetenschappers aan de Harvard University en de University of California in het begin van dit decennium had gewag gemaakt van een verhoogd gevoel van macht, een grotere neiging tot risicogedrag en hogere niveaus van testosteron, terwijl de productie van cortisol zou afnemen. De onderzoekers van de University of Pennsylvania zeggen bij de nieuwe studie van die effecten echter geen enkele aanwijzing te hebben kunnen terugvinden.

“Vaak wordt intuïtief aangenomen dat men door een imponerende houding psychologisch en fysiek sterker zal lijken, vooral voor mensen die weinig zelfvertrouwen hebben, maar dat is een vergissing,” benadrukt onderzoeksleider Coren Apicella, professor psychologie aan de University of Pennsylvania. “Als er al een impact kon worden vastgesteld, moet zelfs op een mogelijk tegengesteld effect worden gewezen. Wanneer personen met een gebrek aan zelfvertrouwen en zelfrespect een imponerende houding zouden proberen aan te nemen, zou een daling van het testosteron-niveau kunnen worden vastgesteld.

"Indien men zich van nature niet krachtdadig vindt, zal geen enkele houding daarin verandering kunnen brengen," zeggen de onderzoekers. Volgens een aantal bronnen zou de oorspronkelijke studie - van Amy Cuddy en Andy Yap van de Harvard University en Dana Carney van de University of California - te beperkt in omvang zijn geweest om duidelijke conclusies te kunnen trekken. Nochtans werden de conclusies van de oorspronkelijke studie onder het concept van de zogenaamde power pose door sommige partijen naar voor geschoven als een mogelijke therapie om personen met een gebrek aan zelfvertrouwen te helpen.

Lees Verder

14:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: macht |  Facebook |

Online besprekingen zijn ook voor lokale handelaars belangrijk

Online besprekingen zijn ook voor lokale handelaars belangrijk. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent BrightLocal in de Verenigde Staten. Vastgesteld dat meer dan 90 procent van de ondervraagde consumenten erkent ook voor keuzes op de lokale markt op online besprekingen terug te vallen. Gemiddeld moeten twee tot drie besprekingen worden gelezen vooraleer een aankoopbeslissing wordt gedaan. Bovendien blijkt dat twee tot zes besprekingen nodig zijn om vertrouwen in een handelaar te creëren. De consument blijkt in eerste instantie geïnteresseerd te zijn in besprekingen van lokale restaurants en cafés.

Lees Verder

13:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reclame kan een belangrijke impact hebben op online toeristische boekingen

Reclame kan een belangrijke impact hebben op online toeristische boekingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van Expedia Media Solutions bij meer dan vierentwintighonderd consumenten in Groot-Brittannië, Canada en de Verenigde Staten die de zes maanden voordien online een reis hebben geboekt. Opgemerkt wordt dat 47 procent van de Amerikaanse respondenten zich kan herinneren tijdens het aankoopproces met een reclame te zijn geconfronteerd. In Groot-Brittannië en Canada loopt dat zels op tot respectievelijk 59 procent en 64 procent. Vooral bij het begin van het selectieproces van de bestemming zou reclame een belangrijke impact kunnen hebben.

Lees Verder

13:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europa nog altijd tolerant tegenover buitenlandse verkeersovertreders

De helft van de processen-verbaal voor verkeersinbreuken die Europese chauffeurs vorig jaar in andere landen van de Europese Unie hebben begaan, is nooit betaald. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Commissie. Vorig jaar is nochtans een Europese regelgeving goedgekeurd om een bestraffing van buitenlandse weggebruikers gemakkelijker te maken. Er wordt echter toegegeven dat die wet nog niet overal even efficiënt wordt toegepast, zodat ongeveer 50 procent van de daders zonder een sanctie is kunnen ontsnappen. Buitenlandse chauffeurs vertegenwoordigen ongeveer 5 procent van de verkeerstrafieken in 5 procent, maar zijn wel verantwoordelijk voor 15 procent van de snelheidsovertredingen.

In mei dit jaar werd een nieuwe Europese wetgeving van kracht, waardoor lidstaten van de Europese Unie gemakkelijker de mogelijkheid moesten krijgen om de registratiegegevens van autobestuurders uit te wisselen. Daardoor moet het mogelijk worden om ook buitenlandse plegers van verkeersinbreuken uiteindelijk voor hun rijgedrag verantwoordelijk te stellen en te sanctioneren. De helft van de boetes werden vorig jaar vrijwillig betaald, maar de Europese Commissie heeft een aantal redenen geïdentificeerd waardoor het moeilijk is gebleken om ook de rest van de verschuldigde boetes te recupereren.

Onder meer werd gewag gemaakt van een gebrek aan wederzijdse assistentie en samenwerking tussen de landen bij het onderzoek van de inbreuken. Omdat de nationale politiediensten geen mogelijkheid hebben om de buitenlandse daders te identificeren, ontsnapten de meeste daders in het verleden aan een sanctie. Met een grensoverschrijdende samenwerking tussen de politiediensten zou dat probleem moeten kunnen worden opgelost, maar het blijkt niet evident een efficiënte coöperatie op te zetten. De nieuwe Europese richtlijn heeft betrekking op een reeks inbreuken - waaronder dronkenschap en drugsgebruik, het negeren van stoplichten en het gebruik van een mobiele telefoon - maar geldt niet voor parkeerboetes.

Onder meer in Frankrijk zijn buitenlandse chauffeurs verantwoordelijk voor 25 procent van de snelheidsovertredingen. Tijdens drukke periodes kan dat echter tot 40 procent of 50 procent oplopen.

13:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wegverkeer |  Facebook |