26-11-16

Wifi bepaalt hotelkeuzes van zakelijke reizigers

De beschikbaarheid van wifi heeft een belangrijke impact op de aankoopbeslissingen van zakelijke reizigers. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf iPass bij meer dan zeventienhonderd mobiele professionals in Noord-Amerika. Vastgesteld werd dat bijna 75 procent van de ondervraagden zijn hotelkeuze baseert op de toegang tot draadloos internet die wordt geboden.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/11/survey-reveals-impact-of-wi-fi-availability-on-business-trav.html

15:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezondheidsniveau bepalend voor sociale verandering

Het gezondheidsniveau van een land heeft een grote impact op sociale verandering. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Arizona State University. Onder meer bleek dat succes in de strijd tegen infectieziektes gepaard gaat met een grotere gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Vastgesteld werd dat de aanwezigheid van de negen belangrijkste infectieziektes in de Verenigde Staten de voorbije zeven decennia is gepaard gegaan met een dramatische toename van de gendergelijkheid. De onderzoekers waarschuwen wel dat de resultaten van de studie ook nog in andere samenlevingen zouden moeten worden bevestigd.

“Gemeenschappen die meer infectieziektes kennen, blijken meer collectivistisch, etnocentrisch, conformistisch, beschermend voor de eigen groepsleden en antagonistisch op te stellen tegenover buitenstaanders,” benadrukt Michael Varnum, professor sociale psychologie aan de Arizona State University. “Daarvoor kunnen evolutionaire motieven naar voor worden gebracht. Patogenen stimuleren mensen tot inspanningen om hun kansen op infecties te reduceren. In die optiek is een argwaan voor vreemdelingen een goede keuze om te vermijden dat men zou worden blootgesteld aan onbekende bacteriën waartegen men niet immuun zou zijn.”

Op diezelfde manier kan volgens de onderzoekers de voorkeur voor tradities worden verklaard. “Met onder meer traditionele methodes voor de bereiding van maaltijden of de opvoeding van kinderen kan onveilig gedrag worden vermeden,” verduidelijkt professor Varnum. “Dat geldt ook voor de reiniging van de woonplaats of de begraving van de doden. Wanneer men verdere educatie, exploratie of politiek engagement aan zich voorbij laat gaan om zich te vestigen en een gezin te kunnen stichten, zou men kunnen garanderen dat zijn genen kunnen worden doorgezet vooraleer men aan een ziekte zou overlijden.”

“Maar wanneer de dreiging van de infectieziektes afneemt, verandert de situatie,” zegt Varnum. “In die omstandigheden wordt het immers minder gevaarlijk om zich individualistisch op te stellen, te streven naar verscheidenheid en naar innovatie te verlangen. In deze omstandigheden wordt het onbekende niet meer als een bedreiging, maar wel als een opportuniteit bestempeld. Op dat ogenblik start de verandering.” De onderzoekers zeggen naar vier elementen te hebben gekeken - grondstoffenschaarste, oorlogsvoering, klimaatstress en infectieziektes - om de impact op vrouwenrechten te identificeren. Al die elementen zouden een stimulans kunnen zijn tot vroegtijdige reproductie, wat nadelig is voor vrouwenrechten.

Er kon daarbij echter worden vastgesteld dat infectieziektes veruit de grootste correlatie met de vooruitgang van de vrouw vertoonde. Elke afname van de infectieziektes bleek met een versterking van de vrouwenrechten gepaard te gaan. Ook bij dieren kon eerder al worden vastgesteld dat het gedrag van dieren afgestemd is op het vermijden van pathogenen. Wanneer wilde muizen ziek worden, blijken ze in quarantaine te gaan. Geïnfecteerde mieren verlaten hun nesten om te sterven. Ook sommige primaten sluiten zieke dieren uit om te beletten dat infecties zich zouden kunnen verspreiden.

Lees Verder

15:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid |  Facebook |

Aziatische nieuwsconsumenten afhankelijk van sociale media

In een aantal Aziatische markten zijn sociale media als nieuwsbron nog veel belangrijker dan in de Verenigde Staten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Reuters Institute for the Study of Journalism bij vierduizend consumenten in Hongkong, Maleisië, Singapore en Taiwan.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Social_is_gateway_to_news_in_Asia.news?ID=37791

15:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials vinden gebruiksgemak belangrijker dan veiligheid

Millennials hechten bij digitale activiteiten een groter belang aan gebruiksgemak dan aan veiligheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van LexisNexis Risk Solutions. Vastgesteld werd dat 84 procent van de millennials erkent dat hun persoonlijke data online niet volledig zijn beschermt, maar toch blijkt 89 procent mobiel te shoppen.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/11/among-millennials-convenience-trumps-security.html

15:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Italiaanse voedingsgroep Ferrero Rocher onderneemt stappen om slavenarbeid bij de productie van speelgoed voor zijn merk Kinder Surprise te weren. Dat heeft het bedrijf gezegd in een reactie op boodschappen in Britse media, waarin gemeld werd dat een toeleverancier van het speelgoed in Roemenië zich schuldig zou maken aan kinderarbeid en onderbetaling, terwijl ook bij de arbeidsomstandigheden geen aandacht aan de hygiëne zou worden geschonken. De wantoestanden werden teruggebracht tot het bedrijf Prolegis, een lokale onderaannemer van Romexa, een Roemeens toeleverancier van Ferroro Rocher. De Italiaanse groep zegt de samenwerking met de leverancier stop te zetten.

De Nederlandse brouwer Bavaria neemt het Amerikaanse bedrijf Latis Imports over. Latis is importeur van Belgische speciaalbieren in de Verenigde Staten. Bavaria nam eerder dit jaar de Belgische brouwer Palm - die ook de merken Rodenbach, Cornet, Steenbrugge en Brugge Tripel in portfolio heeft - over. Bavaria wil door de overname van Latis zijn toegang tot de Amerikaanse markt versterken. Ook Nederlandse merken zoals Bavaria, Hollandia en Claro zullen door Latis immers op de Amerikaanse markt worden ingevoerd. De klemtoon blijft wel liggen op Rodenbach. De overname van Latis kadert in de internationale strategie van Bavaria om de omzet over een periode van vier jaar te verdubbelen tot 1 miljard euro.

De Japanse overheid gaat 19,5 miljard yen of 163 miljoen euro investeren om de snelste supercomputer ter wereld te bouwen en daarmee op het gebied van technologie weer internationaal leidinggevend te worden. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gezegd. De supercomputer moet Japanse bedrijven helpen bij hun onderzoek naar onder meer zelfrijdende auto’s, robots en medische apparatuur. De Japanse supercomputer zou een capaciteit van 130 petaflops krijgen. Daarmee zou de Japanse machine sneller worden dat de Chinese Sunway Taihulight, die op dit ogenblik met 93 petaflops de ranglijst aanvoert. Vijf jaar geleden stond de K Computer van Fujitsu op de eerste plaats met 10,5 petaflops.

De IJslandse regering heeft bij het Intellectual Property Office (IPO) van de Europese Unie klacht neergelegd tegen de Britse supermarktketen Iceland. Aangevoerd wordt dat de Britse keten belet dat IJslandse bedrijven hun nationale identiteit in hun marketing kunnen opnemen. Winkelketen Iceland is al zesenveertig jaar operationeel en zou zich tijdens onderhandelingen met IJsland over de merknaam overdreven veeleisend hebben opgesteld. Het bedrijf zegt in een reactie te klacht te betreuren en voert aan bereid te zijn om met de IJslandse autoriteiten in gesprek te gaan, maar voegt er wel aan toe zijn rechten terzake rigoureus te zullen blijven verdedigen.

Er zijn geen bezwaren tegen de overname van brouwerij Bosteels door drankengroep AB InBev. Dat heeft de Belgische Mededingingsautoriteit gezegd in een klacht die door brouwer Alken-Maes was neergelegd. Alken-Maes had aangevoerd dat AB InBev met de transactie misbruik van zijn machtspositie maakte. Bosteels is producent van de merken Deus, Kwak en Tripel Karmeliet. Vooral de overname van Karmeliet zou volgens de klacht de machtspositie van AB InBev aanzienlijk versterken. De mededigingsautoriteit zegt echter geen reden te zien waarom de overname zou moeten worden geschrapt. Er wordt op gewezen dat de overname het marktaandeel van AB InBev met minder dan 1,5 procent doet stijgen.

Over drie jaar zal een trambus worden ingezet tussen de Heizel en Brussels Airport. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn had in september al aangegeven dat de inzet van een trambus de beste oplossing zou zijn voor de Ringverbinding, die de Heizel met Vilvoorde en vervolgens Brussels Airport moet verbinden. De Vlaamse regering heeft voor de realisatie van het project nu een budget van 90 miljoen euro uitgetrokken. Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, wijst erop dat het project een aanloop is naar een reële tramverbinding, maar wel toelaat om sneller op de fileproblematiek te kunnen inspelen. Een trambus rijdt zoveel mogelijk in een eigen bedding.

Engie Electrabel neemt de nucleaire beveiliging onvoldoende ernstig. Vooral de kerncentrale van Tihange dreigt met zware problemen te zullen worden geconfronteerd. Dat heeft Jan Bens, topman van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (Fanc), gezegd naar aanleiding van een hoorzitting in het parlement over de cyberveiligheid van de Belgische kerncentrales. Hij verwijst onder meer naar de conclusies van studies over brandveiligheid, waarin de kans op een kernsmelting door brand op één keer in een decennium werd geraamd. Bens zegt echter dat Engie de waarschuwingen negeert en de conclusies van kritische studies afwijst. Vooral in Tihange zoude veiligheidscultuur volgens Bens afbrokkelen.

Bouwpromotor Ghelamco moet bij de bouw van het Eurostadion op de Heizel een erfpacht van één euro per jaar betalen. Dat heeft het Brusselse gemeentebestuur beslist. De overeenkomst heeft een looptijd van 99 jaar. Ghelamco krijgt daarvoor ook het recht om op de site naast het voetbalstadion ook kantoren, restaurants en woningen te bouwen. Critici wijzen erop dat de betrokken gronden volgens ramingen 20 miljoen euro per jaar zouden kunnen opbrengen. De critici wijzen er ook dat aanvankelijk gesproken werd over een innovatiecampus met laboratoria, maar blijkt Ghelamco uiteindelijk de site naar eigen keuze te zullen kunnen invullen.

Het Amerikaanse farmaconcern Johnson & Johnson (J&J) wil het Zwitserse bedrijf Actelion overnemen. Johnson & Johnson zou vooral geïnteresseerd zijn in de beloftevolle geneesmiddelen Opsumit en Uptravi die door Actelion, het grootste biotechbedrijf van Europa, werden ontwikkeld. Opsumit en Uptravi worden gebruikt tegen pulmonale arteriële hypertensie, een abnormaal hoge bloeddruk in de slagaders van de longen. Geraamd wordt dat de middelen tegen het einde van dit decennium gezamenlijk voor een jaarlijkse omzet van 4,5 miljard dollar kunnen zorgen. De waarde van Actelion wordt geraamd op 19 miljard dollar. De vraagprijs zou echter minstens 22 miljard dollar bedragen.

De Nederlandse groep Schoeller Allibert start begin volgend jaar met de bouw van een nieuwe fabriek in Beringen. Met de bouw is een bedrag gemoeid van 15 miljoen euro. De nieuwe fabriek wordt de twaalfde vestiging van de groep, gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van producten in herbruikbare kunststof. De beslissing om een nieuwe fabriek te bouwen is volgens het bedrijf het gevolg van de lancering van nieuwe producten en nieuwe markten die Schoeller Allibert wil betreden. Onder meer wil het concern zijn activiteiten verder uitbreiden naar de fruitsector. De nieuwe fabriek moet in augustus volgend jaar operationeel zijn. Schoeller Allibert heeft ook een logistiek centrum in Leopoldsburg.

De aandeelhouders van de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena hebben ingestemd met een kapitaalverhoging van 5 miljard euro. Daarmee heeft Marco Morelli, topman van Monte dei Paschi, een belangrijke hinderpaal genomen om de bank te redden. De instemming van de aandeelhouders was niet vanzelfsprekend, want door de kapitaalverhoging wordt hun participatie gevoelig minder waard. Monte dei Paschi, één van de grootste Italiaanse banken, heeft de bijkomende financiële middelen echter nodig om te kunnen overleven. De bank wordt onder meer geconfronteerd met een zware portefeuille slechte kredieten. De kapitaalverhoging moet tegen eind volgend jaar zijn gerealiseerd.

Het Duitse conglomeraat Thyssenkrupp heeft tijdens het voorbije gebroken boekjaar een nettowinst gerealiseerd van 296 miljoen euro. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover het jaar voordien. De achteruitgang moet volgens Heinrich Hiesinger, chief executive van Thyssenkrupp, vooral worden toegeschreven aan de moeilijke marktomstandigheden waarmee de materialen-divisies werden geconfronteerd. De volatiliteit op de materialenmarkt geeft volgens Hiesinger aan dat Thyssenkrupp moet verder gaan met zijn transformatie en zijn aandeel in kapitaalgoederen en dienstverlenende activiteiten te verhogen. De jaaromzet daalde met 8 procent tot 39,3 miljard euro.

Het technologiebedrijf Option uit Leuven heeft zijn Nederlandse dochteronderneming Innolumis, ontwikkelaar van innoverende openbare verlichting, verkocht. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Ook over de nieuwe eigenaar werd geen informatie verstrekt. Option had Innolumis pas in januari van dit jaar overgenomen. Het Nederlandse bedrijf moest de interesse in Cloudgate, het enige product van Option, ondersteunen. Dat stimulerende effect zou echter achterwege zijn gebleven, waardoor Option verplicht zou zijn geweest om Innolumis opnieuw te verkopen. Option heeft de opbrengsten van de transactie nodig om te kunnen overleven.

Autobouwer Jaguar Land Rover wil in Groot-Brittannië tienduizend banen creëren. Onder meer wordt een fabricage van elektrische auto’s in Engeland voorzien. Het bedrijf, dochter van de Indiase groep Tata Motors, wil een productieniveau van één miljoen wagens per jaar bereiken. Dat betekent een verdubbeling tegenover de huidige capaciteit. De productie van de elektrische wagens zou gepland worden in de buurt van Coventry in de Britse West-Midlands. De Britse regering heeft bekend gemaakt de volgende jaren honderden miljoenen pond te zullen investeren in subsidies voor onder meer duurzame voertuigen. Jaguar Land Rover heeft op dit ogenblik in Groot-Brittannië ongeveer 40.000 werknemers.

Het voedingsbedrijf Greenyard heeft tijdens de eerste helft van zijn boekjaar een omzet gerealiseerd van 2,2 miljard euro. Dat betekende een stijging met 8,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kende een verdrievoudiging tot 6,8 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat vooral de afdeling verse groenten en fruit en de potgronddivisie goede resultaten laten optekenen. De conservenafdeling, die ook diepvriesproducten omvat, blijft daarentegen naar eigen zeggen met moeilijke marktcondities geconfronteerd. Daarbij wordt onder meer gewezen naar de wisselvallige weersomstandigheden, die een negatieve impact hebben op de oogsten. Anderzijds zijn er positieve effecten van de fusie met Univeg.

Meer Nieuws

11:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bevolking arme buurten loopt groter risico op beroerte

In arme buurten lopen de inwoners een groter risico op een beroerte dan in welstellende wijken. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Alabama bij nagenoeg vijfentwintigduizend Amerikanen met een gemiddelde leeftijd van vijfenzestig jaar. Reden voor het verschil is de afwijkende levensstijl in de wijken.

Lees Verder

https://consumer.healthday.com/cardiovascular-health-information-20/heart-stroke-related-stroke-353/living-in-poor-neighborhood-may-up-stroke-risk-716075.html

09:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gebruiker sociale media geniet weinig van politieke content

Gebruikers van sociale media worden moe van de politieke content die op de platformen worden verdeeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center bij nagenoeg vijfduizend Amerikaanse gebruikers van sociale media. Daarbij bleek amper 20 procent van de ondervraagden positief te reageren op de aanwezigheid van politieke content op de sociale netwerken. Daarentegen bleek 37 procent een negatieve visie te hebben tegenover de verspreiding van politieke boodschappen, terwijl 41 procent een neutraal standpunt innam.

Lees Verder

http://www.adweek.com/socialtimes/pew-research-center-the-political-environment-on-social-media/646435

09:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |