26-11-16

Aanwijzingen van incompetentie dodelijk voor politica

Aanwijzingen van incompetentie dodelijk voor politica

Bij vrouwen die een politiek mandaat nastreven, worden aanwijzigingen van incompetentie zwaarder afgestraft dan bij mannelijke collega’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Iowa State University bij nagenoeg negenhonderd Amerikaanse burgers. Bij kandidaten met een competent imago scoren vrouwen echter wel even goed dan mannen. Het onderzoek toont volgens de onderzoekers dat mannelijke en vrouwelijke politieke kandidaten op een verschillende manier worden geëvalueerd. Vrouwelijke kandidates moeten tijdens hun campagnes volgens de wetenschappers dan ook vooral de nadruk leggen op hun competenties en kwalificaties.

“De resultaten van het onderzoek zijn zowel bemoedigend als zorgwekkend,” zegt onderzoeksleider Tessa Ditonto, professor politieke wetenschappen aan de Iowa State University. “Het geslacht kan een belangrijke impact hebben op het belang van de veronderstelde competentie van politici voor de kiezer. Wanneer de kandidaat een competent imago heeft, kan geen verschil in reactie tegenover een mannelijke en vrouwelijke politieker worden vastgesteld. Daarentegen blijkt de kiezer bij kandidaten met een incompetent imago een grotere tolerantie te hanteren tegenover mannelijke dan tegenover vrouwelijke kandidaten.”

“Wanneer de vrouwelijke kandidaat met een imago van incompetentie moet afrekenen, tonen de kiezers zich zelfs bereid om hun steun aan een andere partij te geven,” benadrukt professor Ditonto. “Bij een incompetente mannelijke kandidaat moet veel minder gevreesd worden voor een overstap naar een andere partij. De combinatie van het vrouwelijk geslacht en een incompetent imago heeft zoveel impact dat de identificatie van de kiezer met de politieke partij zelfs in het gedrang kan worden gebracht. Dit resultaat is verrassend, want de gebondenheid aan de partij is bijna altijd de sterkste factor om het kiesgedrag te voorspellen.”

Het probleem dreigt volgens de onderzoekers nog complexer te worden omdat gender-stereotypes in de media vaak worden versterkt. “Het feit dat vrouwen door negatieve informatie meer nadeel ondervinden dan mannen, is problematisch,” zegt Tessa Ditonto. “Informatie over politieke kandidaten wordt grotendeels in de media verzameld. Daardoor dreigen vrouwelijke kandidates met een negatieve perceptie te worden geconfronteerd. Vrouwen worden in de media niet steeds als een volwaardig politiek personage naar voor geschoven. Het is niet gemakkelijk om in de media een objectief portret over een vrouw als een competent politica terug te vinden.”

Lees Verder

09:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek |  Facebook |

Topscheidsrechters hebben superieure visuele capaciteiten

Topscheidsrechters zijn beter in staat om overtredingen te identificeren omdat ze kunnen terugvallen op een versterkte visuele perceptie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Leuven bij een veertigtal Belgische scheidsrechters.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161101100803.htm

08:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zicht op verandering stimuleert samenwerking

Wanneer jongeren begrijpen dat een persoon kan veranderen, blijkt een grotere bereidheid om met andersdenkenden samen te werken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University en het Israëlische studiecentrum Herzliya naar de relaties tussen Joodse en Palestijnse tieners in Israël.

Lees Verder

https://docs.google.com/document/d/1xh0UZ35pM6NvgrM1wUXBVHUB11iqdaMwEPX7lA4UuWE/edit

08:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eenmalig traumatisch gebeuren kan langdurige effecten hebben

Ook een eenmalig traumatisch gebeuren kan op het menselijk brein een langdurig en diepgaand effect hebben. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universita degli Studi di Milano. De resultaten suggereren dat de visie op de verschillen tussen acute en chronische stress mogelijk moet worden herzien.

Lees Verder

http://www.news-medical.net/news/20161116/Single-exposure-to-stress-may-cause-long-term-functional-and-structural-consequences-in-the-brain.aspx

08:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consumenten hebben weinig problemen met gesponsorde content

Consumenten hebben weinig problemen met gesponsorde content die door bedrijven wordt verspreid, op voorwaarde dat de zogenaamde native advertising aan bepaalde criteria voldoet. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Georgia, de San Diego State University en de Syracuse University.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-11-consumers-native-advertisements.html

08:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-16

Nieuwsoverzicht

Het gerechtelijk onderzoek naar de val van de Gemeentelijke Holding vijf jaar geleden heeft geen strafbare feiten aan het licht gebracht. Dat staat in de eindvordering van het Brusselse parket. Het einde van de Gemeentelijke Holding, namens de lokale besturen een van de grootste aandeelhouders van Dexia, kostte de belastingbetaler ruim 1 miljard euro. De eerste klacht tegen de activiteit van de Gemeentelijke Holding werd neergelegd door politicus Jean-Marie Dedecker, die wou nagaan of de gemeenten door de financiële groep waren misleid. Uiteindelijk merken de speurders echter op dat er mogelijk vragen kunnen worden gesteld over de werkwijze van de Gemeentelijke Holding, maar is er geen sprake van bedrieglijk opzet.

Autobouwer Faraday Future, producent van elektrische wagens, heeft de marktintroductie van zijn eerste model moeten uitstellen. Aangekondigd was dat de auto in de loop van volgend jaar op de markt zou komen, maar Faraday Future geeft toe dat die deadline onhaalbaar lijkt te worden. Het uitstel moet mogelijk worden gezocht bij de Chinese groep LeEco, die in Farady Future heeft geïnvesteerd, maar met financiële problemen zou worden geconfronteerd. Door de budgettaire moeilijkheden zijn ook de bouwwerken aan de fabriek van Faraday Future in de Amerikaanse staat Nevada stilgelegd. De werken zouden begin volgend jaar weer worden verder gezet. De fabriek zou 880 miljoen euro kosten.

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung zou overwegen om zijn divisie personal computers aan zijn Chinese concurrent Lenovo te verkopen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Zuid-Koreaanse media gemeld. Er zouden op dit ogenblik tussen beide partijen gesprekken over een verkoop worden gevoerd. De divisie wordt met tegenvallende resultaten geconfronteerd. Samsung zou hopen de activiteiten voor een bedrag van 1 biljoen won of 800 miljoen euro te kunnen verkopen. Volgens waarnemers is het echter twijfelachtig dat Lenovo op dat voorstel zal ingaan. In oktober werd al gemeld dat Lenovo interesse zou hebben om de divisie personal computers van het Japanse concern Fujitsu over te nemen.

Het internetbedrijf Google moet zijn machtsmisbruik in Rusland stoppen, want anders moet de onderneming met bijkomende boetes rekening houden. Dat hebben de Russische concurrentie-autoriteiten gezegd. In augustus kreeg Google voor machtsmisbruik met Android al een boete opgelegd van omgerekend 6 miljoen euro. De Russische autoriteiten eisen dat Google aan concurrenten gemakkelijker de kans biedt op Android eigen diensten, zoals zoekmachines of kaartendiensten, te leveren. Indien Google zich niet snel schikt, dreigt een administratieve boete van 1 miljoen roebel of 15.000 euro. Daarna zouden bezittingen van Google in Rusland mogelijk in beslag worden genomen. Google heeft beroep aangetekend.

De bedrijven Apple en LG Innotek zouden samen werken aan een camera die driedimensionale opnames (3D) mogelijk zou maken. De technologie zou mogelijk in de volgende generatie van de iPhone worden geïntegreerd. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Zuid-Koreaanse media gzegd. LG Innotek levert op dit ogenblik al smartphone-camera’s voor de iPhone 7 Plus, die van een dubbele camera is voorzien. Een dubbele camera is een vereiste voor de realisatie van driedimensionale beelden. Vorig jaar nam Apple de Israëlische startup Linx, gespecialiseerd in de ontwikkeling van technologieën voor driedimensionale camera’s, over. Met die transactie was een bedrag gemoeid van 20 miljoen dollar.

Bij de Nederlandse brouwerij Grolsch zal in de toekomst ook het Japanse bier Super Dry worden geproduceerd. Super Dry is één van de bekendste bieren van de Japanse drankengroep Asahi, de nieuwe eigenaar van Grolsch. De Nederlandse bierproducent was voordien eigendom van SABMiller, maar moest wegens de fusie van zijn moederbedrijf met AB InBev worden verkocht. Ook het Italiaanse biermerk Peroni werd op diezelfde manier door Asahi overgenomen. Super Dry zal ook in Italië worden geproduceerd. Asahi zou nog op zoek zijn naar overnamemogelijkheden op de Europese biermarkt. Daarbij zou vooral worden gekeken naar brouwerijen in Oost-Europa. Onder meer Pilsner Urquell wordt genoemd.

In drie Chinese steden zijn arbeiders van Coca-Cola in staking gegaan. De actievoerders zijn bezorgd over hun tewerkstelling en loon, nadat de Amerikaanse frisdrankengroep onlangs aankondigde al zijn bottelactiviteiten op het Chinese vasteland te verkopen. De fabrieken worden overgenomen door het conglomeraat Swire Pacific uit Hongkong en de Chinese staatsonderneming Cofco. Die operatie vormt onderdeel van een herstructurering die Coca-Cola wil doorvoeren. Het plan leidt echter tot grote ongerustheid bij de betrokken werknemers. Er wordt vooral gevreesd dat de nieuwe eigenaars het personeelsbestand zullen beperken en de lonen zullen verlagen.

Chronische ziekten zoals diabetes, cardiovasculaire aandoeningen en kanker kosten jaarlijks het leven aan een half miljoen Europeanen tussen vijftien en vierenzestig jaar. De problemen kosten de landen van de Europese Unie jaarlijks ongeveer 115 miljard euro. Dat blijkt uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). Opgemerkt wordt dat met een efficiënter beleid en preventie in Europa honderdduizenden levens en miljarden euro bespaard kunnen worden. In de Europese Unie wordt 1,7 procent van het bruto binnenlandse product uitgegeven aan betaald ziekteverlof en aanverwante uitkeringen. Dat bedrag ligt hoger dan de werkloosheidsuitkeringen.

In de Franse stad Toulouse heeft vliegtuigbouwer Airbus een eerste vlucht met een toestel van het model A350-1000 uitgevoerd. Daarbij werd een testvlucht over het zuidwesten van Frankrijk uitgevoerd. Het nieuwe toestel moet Airbus toelaten een verlengde variant van zijn model A350 aan te bieden. De A350-1000 kan 366 passagiers meevoeren en heeft een bereik van meer dan 14.000 kilometer. In vergelijking met de A350-900 is er sprake van veertig extra zetels. Airbus ontving van elf verschillende klanten al 195 bestellingen voor het toestel, dat tijdens de tweede helft van volgend jaar op de commerciële markt zou komen. Het nieuwe vliegtuig kost ongeveer 336 miljoen euro.

Het Chinese Ctrip, online aanbieder van reizen, neemt de vergelijkingswebsite Skyscanner uit Schotland over. Met de transactie zou een bedrag zijn gemoeid van 1,4 miljard pond. De transactie zou tegen het einde van het jaar afgerond moeten zijn. Skyscanner laat klanten toe de tarieven van luchtvaartmaatschappijen, hotels en huurwagens te vergelijken. Skyscanner is beschikbaar in meer dan dertig talen en telt 60 miljoen maandelijkse gebruikers. Ctrip is de grootste online reisaanbieder van China, maar wil met de overname van Skyscanner zijn internationale positie versterken. Het management van Skyscanner blijft ook na de overname door Ctrip in functie.

Het stadsbestuur van Barcelona heeft een boete van 600.000 euro opgelegd aan de bedrijven Airbnb en HomeAway, aanbieders van alternatieve overnachtingsmogelijkheden. Opgemerkt wordt dat de bedrijven zonder de gepaste vergunningen toeristische overnachtingen hebben verkocht. Barcelona is een uiterst populaire toeristenstad, maar de bewoners maken steeds meer gewag van overlast. Ada Colau, burgemeester van Barcelona, heeft eerder al aangegeven de uitwassen te zullen aanpakken. Het is volgens haar onacceptabel dat duizenden appartementen illegaal worden verhuurd. In december vorig jaar hadden de twee bedrijven al een boete van 30.000 euro moeten betalen.

Het Franse weekblad Charlie Hebdo krijgt vanaf volgende maand ook een Duitse editie. Dat heeft de directie van het magazine bekend gemaakt. Het eerste nummer zou een oplage van 200.000 exemplaren krijgen. Het eerste nummer zou vooral teksten en tekeningen brengen die uit het Franse blad worden vertaald. Maar de redactie wil ook exclusieve content voor de Duitse editie maken en samenwerken met Duitse satrici. Charlie Hebdo vertaalt al een gedeelte van zijn website in het Engels. In Frankrijk worden in de krantenwinkels wekelijks 60.000 exemplaren van Charlie Hebdo verkocht. Daarnaast heeft het magazine ook 50.000 abonnementen.

De Italiaanse verzekeraar Generali gaat een belangrijke besparing doorvoeren. Dat heeft Generali, de derde grootste verzekeraar van Europa, bekend gemaakt. Het bedrijf wil zich uit een aantal onrendabele markten terugtrekken, maar ook in de andere landen zal de structuur worden afgeslankt. Volgens sommige bronnen zouden bij Generali door de operatie achtduizend arbeidsplaatsen verdwijnen, maar dat wordt door Philippe Donnet, topman van de verzekeraar, tegengesproken. Bij Generali werken wereldwijd meer dan 76.000 mensen. De verzekeraar wil ook de productiviteit van het personeel opdrijven. Daarbij wordt opgemerkt dat het premie-inkomen per werknemer over een periode van drie jaar met 15 procent moet stijgen.

In Frankrijk heeft de Autorité des Marches Financiers (AMF) een onderzoek gestart naar de valse berichtgeving over het bedrijf Vinci, waardoor de beurswaarde van de onderneming recent met ongeveer 20 procent naar beneden ging. De valse berichtgeving repte over het ontslag van de financieel directeur van Vinci en gaf ook aan dat de resultaten zouden moeten worden herzien. De Franse autoriteiten willen nu de verantwoordelijke voor de valse berichtgeving achterhalen. Aangegeven werd dat alle betrokken partijen zullen worden gecontacteerd en zal worden bekeken welke partijen voordeel hebben gehaald uit de koersbewegingen van het aandeel. Ook Vinci heeft een onderzoek aangekondigd.

Het Amerikaanse winkelconcern JC Penney heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 67 miljoen dollar, tegenover een negatief resultaat van 115 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 1,4 procent naar ruim 2,85 miljard dollar. Marvin Ellison, chief executive van JC Penney, zegt dat tijdens de maand oktober een positieve trend kon worden opgemerkt als gevolg van de maatregelen die werden geïntroduceerd om nieuwe groei te realiseren. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in de uitbouw van nieuwe afdelingen huishoudelijke apparaten in de winkels. Het bedrijf is volgens Ellison positief gestemd over het aanstaand inkoopseizoen.

Meer Nieuws

08:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-16

Armoede doet risico op zelfmoord sterkt toenemen

Er kan een duidelijke link worden gelegd tussen armoede en zelfmoord. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

http://luskin.ucla.edu/2016/11/14/studying-link-poverty-suicides/

09:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |