24-11-16

Verschillende redenen kunnen mannen naar keuken drijven

Er zijn heel uiteenlopende reden die mannen kunnen aanzetten een grotere interesse in de keuken van het gezin te tonen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Uppsala University en Stockholm University in Zweden.

Lees Verder

http://phys.org/news/2016-11-cooking-masculinity-sweden.html

09:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stress en spanning kunnen uitmonden in deviant gedrag

Stress en spanning kunnen uitmonden in deviant gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Libera Università Maria Santissima Assunta (Lumsa) in Italië.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/11/161122122631.htm

09:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Keuze smartphone zegt veel over persoonlijkheid

De keuze van de smartphone kan heel wat vertellen over de eigenaar van het apparaat. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Lancaster University, de University of Hertfordshire en de University of Lincoln bij meer dan vijfhonderd smartphone-bezitters in Groot-Brittannië. Onder meer kon volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat gebruikers van apparaten met het besturingssysteem Android een eerlijker karakter hebben dan bezitters van een iPhone. In Groot-Brittannië bezit inmiddels 80 procent van de volwassen bevolking een smartphone. De markt is er gelijk verdeeld over Android en iPhone.

“De band tussen de smartphone en de persoonlijkheid is zo sterk dat de apparaten een extensie van het individu zijn geworden,” zegt onderzoeksleider David Ellis, professor psychologie aan de Lancaster University. “Niet alleen kunnen de apparaten aan de individuele smaak worden gepersonaliseerd, maar zelfs het type apparaat dat wordt gekocht, kan heel veel over het karakter van de bezitter vertellen. Het wordt steeds duidelijker dat smartphones een digitale mini-versie worden van de gebruiker. Vele eigenaars zijn dan ook terughoudend om hun telefoons door anderen te laten gebruiken. De toestellen kunnen immers bijzonder veel over de persoonlijkheid verraden.

Uit de vergelijking bleek dat de iPhone vooral een jong publiek aantrekt. Bovendien blijken vrouwen twee keer zoveel geneigd te zijn een iPhone te kopen dan mannen. Ook werd echter vastgesteld dat de bezitters van een iPhone het apparaat vaak als een status-object beschouwen. Ook werd opgetekend dat deze groep vaak een extravert karakter toont. De eigenaars van een iPhone hebben ook minder interesse voor de apparaten die door de rest van de populatie wordt gebruikt. Daarentegen bestaat het publiek van Android eerder uit mannelijke en oudere consumenten.

Daarnaast kon volgens de onderzoekers worden opgemerkt dat deze groep zich eerlijker en aangenamer opgesteld.
“De bezitter van een Android zal minder snel geneigd zijn regels te overtreden om een eigen voordeel te voorkomen,” wordt er opgemerkt. “Bovendien zijn gebruikers van Android minder geïnteresseerd in weelde en status.”
Lees Verder

Lees Verder

09:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smartphone |  Facebook |

Delen van content gelinkt aan hogere koopbereidheid

Consumenten die content met anderen delen, zijn ook sneller geneigd een aankoop te doen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau RadiumOne.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Content_sharers_are_more_likely_to_buy.news?ID=37777

09:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beste herinneringen tussen vijftien en vijftien jaar

Tussen vijftien en vijfentwintig jaar worden de helderste herinneringen gevormd. Dat heeft te maken met de definiëring van de persoonlijkheid. Dat zeggen wetenschappers van de Université Grenoble Alpes, de University of St Andrews en de Oxford Brookes University.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-11-clearest-memories.html

09:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitale generatie weinig kritisch over online content

De digitale generatie is minder verstandig dan vaak wordt aangenomen. Dat zeggen wetenschappers aan de Stanford University op basis van een bevraging bij nagenoeg achtduizend Amerikaanse jongeren. Opgemerkt wordt dat jongeren vaak bijzonder goed op de hoogte bljken van de jongste digitale ontwikkelingen, maar toch een alarmerend gebrek aan capaciteit tonen om de informatie te kunnen verwerken die op het internet of sociale media wordt gevonden. Er moet volgens de onderzoekers dan ook wordt gevreesd dat de democratie wordt bedreigd door de gemakkelijkheid waarmee desinformatie over maatschappelijke problemen kan worden verspreid en bloeien.

“De meeste respondenten toonden wel de capaciteit om traditionele banner-reclame te kunnen herkennen, maar in het middelbaar onderwijs bleek 82 procent van de leerlingen niet in staat te zijn een onderscheid te maken tussen een nieuwsartikel en en gesponsorde content,” benadrukt onderzoeksleider Sam Wineburg, professor geschiedenis aan de Stanford University. “Sommige respondenten erkenden zelfs het feit dat de het artikel was gesponsord, maar dat weerhield hen er niet van de bijdrage als nieuws te bestempelen. Dit suggereert dat vele jongeren niet weten wat onder gesponsorde content moet worden verstaan. Deze onderwerpen moeten expliciet vanin het basisonderwijs worden aangeleerd.”

“Tevens moest worden vastgesteld dat leerlingen in het middelbaar onderwijs weinig vragen stellen over het beeldmateriaal dat op online fotoplatformen wordt geplaatst,” voeren de onderzoekers nog aan. “Gebleken is dat 40 procent van de jongeren automatisch en onvoorwaardelijk de authenticiteit van het materiaal aanvaarden. Slechts 20 procent stelt zich vragen over de bron van de boodschap of de foto.” Maar ook bij tweets bleek bij meer dan de helft van de respondenten een groter vertrouwen in boodschappen met bijkomende opiniërende commentaren dan in de korte feitelijke berichten van een erkende en gerespecteerde nieuwsbron.

Ook in het hoger onderwijs bleken vele studenten slechts een beperkte aanleg te hebben om de informatie van tweets te evalueren, vooral wanneer men geconfronteerd wordt met boodschappen van een politiek gemotiveerde bron. “Meer dan de helft gaf zijn mening zonder verder te kijken naar de link die de informatie heeft aangeboden,” wordt er nog opgemerkt.

Lees Verder

09:03 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: digitaal |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Over vijf tot tien jaar zal luchtvaartmaatschappij Ryanair zijn tickets gratis aanbieden. Dat heeft Michael O’Leary, topman van Ryanair, voorspeld op een conferentie van luchthavenuitbaters in Londen. De maatschappijen zullen volgens O’Leary immers delen in de inkomsten die luchthavens genereren. Door de gratis tickets zullen de vliegtuigen volgens de topman van Ryanair een bijzonder grote bezettingsgraad hebben. De vliegtaksen die door luchthavens worden aangerekend, behoren volgens O’Leary tot een verouderd zakenmodel. De maatschappijen zullen volgens hem bijkomende inkomsten genereren door extra services, zoals bijkomende bagagecapaciteit of maaltijden.

De inlijving van PostNL door Bpost zou geen goede zaak zijn. Dat zegt de Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP), de organisatie die de grote klanten van het Nederlandse postbedrijf vertegenwoordigt. De organisatie zegt tevreden te zijn over de huidige gang van zaken op de Nederlandse markt en voeren aan te vrezen dat de komst van Bpost de kwaliteit van de bestaande dienstverlening en de concurrentie tussen de bestaande distributeurs op de nationale markt kan verstoren. Ook geven de klanten aan dat de komst van een staatsbedrijf zoals Bpost een stap achteruit zou zijn. Dat staatsbedrijf zou de realisatie van de vrije postmarkt volgens de klanten in de weg kunnen staan.

De Europese Commissie heeft een aantal nieuwe voorstellen gelanceerd om de risico’s in de financiële sector terug te dringen. Onder meer wordt gewag gemaakt van een minimale kapitaalbuffer, waardoor de banken minstens 3 procent aan eigen vermogen aanhouden ten opzichte van al hun uitstaande leningen. De grootste banken moeten bovendien extra buffers voorzien om crisisperiodes te kunnen overbruggen. Daarnaast worden de financiële instellingen gedwongen een stabiele financiering te vinden voor hun langlopende leningen, zodat een overdreven afhankelijkheid van kortlopende schulden - die voor grote onzekerheid kunnen zorgen - zou kunnen worden vermeden.

Berthold Albrecht, voormalig topman van de Duitse supermarktgroep Aldi-Nord, was niet meer handelingsbekwaam toen hij enkele jaren geleden de machtsopvolging binnen het concern herschikte. Dat heeft Babette Albrecht, de weduwe van de Duitse ondernemer, gezegd. Berthold Albrecht overleed vier jaar geleden. Sindsdien is een zware machtsstrijd ontstaan tussen zijn weduwe en zijn broer Theo Albrecht. Volgens de weduwe was haar man door gezondheidsproblemen niet meer handelsbekwaam toen hij de opvolging bij de supermarktgroep Aldi-Nord herschikte. Daarbij werd een grotere macht toegewezen aan Theo Albrecht, maar die beslissing probeert Babette Albrecht voor de rechtbank aan te vechten.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook experimenteert met speciale software die berichten voor bepaalde geografische gebieden zou censureren. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse krant New York Times gezegd. Door de technologie zou Facebook opnieuw een toegang willen krijgen tot de Chinese markt, waar het sociale netwerkbedrijf sinds zeven jaar wordt geblokkeerd. In het verleden heeft Facebook soortgelijke censuur toegepast voor Pakistan, Rusland en Turkije. Voor veel Amerikaanse internetbedrijven is het volgens de krant normaal om verzoeken van lokale overheden in te willigen. In China zou Facebook de berichten door een lokaal bedrijf laten censureren en afblokken.

In Zuid-Korea heeft het parket heeft huiszoekingen uitgevoerd bij de groep Samsung en de nationale pensioenkas. Dat heeft Samsung bevestigd. De huiszoekingen gebeurden in de kader van een corruptieschandaal waarin ook de Zuid-Koreaanse president Park Geun-Hye in opspraak is gekomen. Samsung wordt ervan verdacht Choi Soon-Sil, een vriendin van de presidente, te hebben omgekocht om toestemming te krijgen voor een controversiële usie met Cheil Industries, die vorig jaar werd afgerond. De nationale pensioenkas in Seoel is een belangrijke aandeelhouder van Samsung en stemde voor de fusie. Het is de op twee na grootste pensioenkas ter wereld. Choi Soon-Sil werd begin november gearresteerd.

De Europese vliegtuigbouwer Airbus werkt aan een plan waarbij minstens duizend banen verdwijnen. Dat heeft de Franse vakbond Force Ouvrière (FO) gemeld. Vooral de Franse fabrieken van Airbus zouden worden getroffen, maar ook in Duitsland zouden banen worden geschrapt. Het zou wel de bedoeling zijn om naakte ontslagen zoveel mogelijk te vermijden. De afslanking vormt onderdeel van een herstructurering van de organisatie van Airbus. Daarbij zullen ook een aantal administratieve zetels worden samengebracht. Bedoeling is de maatschappij een sterkere reactiekracht te bezorgen en een kostenbesparing te realiseren door het schrappen van dubbele functies.

Marc Coucke heeft het Domaine de Hottemme, in de buurt van Durbuy, gekocht. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 2,7 miljoen euro. Het domein omvat een gebied van 25 hectaren met gebouwen, gekoppeld aan een erfpacht van 129 hectaren met weides en bosgebied. De Waalse overheid had in september aangekocht om het domein voor private investeerders open te stellen. Uiteindelijk diende alleen Alychlo, de holding van Marc Coucke, een voorstel in. Het voorbije jaar nam Coucke in de regio ook al de themaparken La Petite Merveille en Durbuy Adventure over. Ook kocht Couck in Durbuy het hotel Jean de Bohême en de camping La Chênaie.

Eurostar bouwt zijn aanbod reizen tussen Londen en Brussel vanaf begin volgend jaar met twintig verbinding per week af. Op een weekdag zullen in elke richting nog slechts zeven treinen vertrekken. Op dit ogenblik worden negen treinen per dag gegarandeerd. Reden voor de beslissing is volgens Eurostar de gedaalde vraag naar reizen tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland. Ook de verbindingen vanuit België naar Duitsland en Nederland worden geraakt. Er wordt wel opgemerkt dat de ingreep geen impact heeft op de totale capaciteit. Er worden immers nieuwe treinen met een capaciteit van 902 reizigers ingezet. Tot nu toe biedt een trein van Eurostar plaats aan 750 passagiers.

Het Zweedse bedrijf Ericsson, producent van netwerkapparatuur, wordt opnieuw in verband gebracht met corruptie. In de Zweedse media verschenen berichten dat Ericsson op internationale schaal consequent steekpenningen zou hebben betaald. Het bedrijf ontkent de aantijgingen, maar zegt niet te kunnen uitsluiten dat individuele medewerkers de interne ethische gedragsregels hebben overtreden. Ericsson zou volgens de berichten aan het einde van de jaren negentig in meerdere landen een dubieus beloningssysteem voor tussenpersonen hebben gehanteerd. Onder meer zou het systeem zijn toegepast in landen zoals Costa Rica, Maleisië, Polen en Indonesië.

Het Amerikaanse bedrijf Airbnb, aanbieder van alternatieve overnachtingsmogelijkheden, is in vergaande gesprekken om zijn Chinese sectorgenoot Xiaozhu over te nemen. Door de transactie hoopt Airbnb ook toegang te krijgen tot de Chinese markt, die een snelle groei laat blijken. Xiaozhu is in China veel groter dan Airbnb. Het bestand van Xiaozhu telt immers 100.000 Chinese adressen. Daarmee is Xiaozhu 33 procent groter dan de Chinese divisie van Airbnb. Chinees marktleider is Tujia met een bestand van 450.000 adressen. Airbnb zou met de overname een dure slag om marktaandeel willen voorkomen. Dat heeft ook Uber aangezet om zijn Chinese activiteiten uiteindelijk te verkopen aan concurrent Didi Chuxing.

Groot-Brittannië krijgt een National College for Cyber Security, die over twee jaar zijn deur zou moeten openen. De school wordt ingeplant op de site van Bletchley Park in Buckinghamshire. De nieuwe school wil getalenteerde jongeren tussen zestien en achttien jaar aantrekken. Bedoeling is specialisten te vormen die cybercriminaliteit op een efficiënte manier kunnen bestrijden. De nieuwe school komt naast het National Museum of Computing. Bletchley Park was tijdens de tweede wereldoorlog de thuisbasis van de Britse wetenschappers, waaronder Alan Turing, die erin slaagden om de enigma-code van het Duitse leger te ontcijferen. Er moet wel 5 miljoen pond worden geïnvesteerd in de restauratie van het gebouw.

Het Zuid-Koreaanse concern Samsung heeft plannen om het Amerikaanse bedrijf QD Vision, gespecialiseerd in innoverende televisie-technologieën, over te nemen. Dat heeft Chung Chil-hee, voorzitter van het Samsung Advanced Institute of Technology, bevestigd. Met de transactie zou een bedrag van 82,14 biljoen won of 65,8 miljoen euro zijn gemoeid. De technologie van QD Vision biedt onder meer een nauwkeurige kleurenreproductie en een superieure helderheid. QD Vision werd twaalf jaar geleden opgericht door gewezen onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en werkte tot nu toe samen met onder meer Sony en LG Electronics.

Donald Trump hoopt als president van de Verenigde Staten te kunnen bereiken dat Apple zijn productie terug naar eigen land haalt. Trump wil het bedrijf daarvoor fiscale voordelen bieden. Dat heeft Trump tegenover de Amerikaanse krant New York Times gezegd. De toekomstige president zegt tegen Tim Cook, chief executive van Apple, al aangegeven te hebben te wensen dat het bedrijf één of meerdere grote fabrieken in de Verenigde Staten zou bouwen en voor nieuwe initiatieven niet meer automatisch naar het buitenland zou kijken. Ook andere bedrijven zouden volgens Trump kunnen profiteren van de grote belastingvoordelen die zouden zijn gepland.

De Belgische ondernemer David Swaelens heeft met zijn echtgenote Monika Bacardi de Franse rechten op het magazine Playboy gekocht. Met de transactie zou een bedrag tussen 2 miljoen euro en 4 miljoen euro zijn gemoeid. De Franstalige Playboy zal vier keer per jaar verschijnen en verwacht een oplage van 150.000 exemplaren te kunnen realiseren. Eén vijfde van de verkoop zou in het buitenland, waaronder België en Canada, moeten kunnen worden gehaald. De nieuwe Franse editie start in december dit jaar met het model Myrtille Revemont op de cover. De redactie zou een twintigtal journalisten tellen, geleid door Guillaume Fédou en Raphaël Turcat.

Meer Nieuws

08:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |