28-12-16

Gedrag sociale media indicator van commerciële intenties

Het gedrag op sociale media is een sterke indicator van commerciële intenties. Dat is de conclusie van een onderzoek van het sociale platform Pinterest.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/social-media-behavior-strong-indicator-of-commercial-intent-says-pinterest/

19:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Slechts beperkte tolerantie tegen bufferende video

De consument toont slechts een heel beperkte tolerantie tegenover bufferende video’s. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Simmons Research.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/how-tolerant-are-online-video-viewers-of-buffering-and-ads-73275/

19:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ecologische problemen blijven Russische economie beschadigen

Ecologische problemen blijven de economie van Rusland beschadigen. De problemen hebben op het Russische bruto binnenlandse product van Rusland een negatieve impact van 6 procent. Indien echter ook de schade voor de volksgezondheid wordt meegerekend, loopt die ongunstige invloed op tot 15 procent. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin tijdens een vergadering van de Russische Nationale Raad voor Ecologische Ontwikkeling gezegd. De president kondigde verder aan de regering bijzondere instructies te hebben gegeven om speciale milieuprogramma’s op te zetten voor unieke Russische natuursymbolen zoals de Volga-river, het Baikal-meer en het Teletskoye-meer.

Rusland heeft volgend jaar in het teken van het leefmilieu geplaatst. Sergei Donskoi, Russisch minister van ecologie, heeft eerder al een budget van meer dan 5,44 miljard dollar voorzien voor ecologische projecten. Pollutie is volgens de president het grootste milieuprobleem van het land. “De uitstoot van schadelijke producten in de atmosfeer, water en ondergrond moet dan ook drastisch worden teruggebracht,” benadrukte Poetin. Daarbij moet volgens de president onder meer de industriële sector op betere technologieën overschakelen. Hij benadrukte dat al een aantal Russische bedrijven een milieuprogramma hebben geïmplementeerd, maar moeten nog veel ondernemingen de stap naar een ecologisch beleid zetten.

Ook de vele sluikstorten rond de Russische steden en dorpen vormen volgens Poetin een belangrijk knelpunt. Op dit ogenblik wordt volgens de president in Rusland jaarlijks meer dan 30 miljard ton afval illegaal gedumpt. Illegale stortplaatsen zouden in Rusland een gezamenlijke oppervlakte van 48.000 hectare vertegenwoordigen. Poetin wees erop dat veel burgers en bedrijven menen hun afval te kunnen achterlaten op elke locatie die ze zelf gepast of handig achten. “De huidige wetgeving is sterk genoeg om het probleem aan te pakken, maar moet nog definitief in werking treden,” benadrukte de Russische president.

Lees Verder

13:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leefmilieu |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Argentinië is gewezen staatshoofd Cristina Fernandez de Kirchner vervolgd wegens corruptie en misbruik van het publieke ambt. Kirchner wordt ervan beticht betrokken te zijn geweest bij een onregelmatige toewijzing van overheidscontracten. De contracten zouden zijn toegewezen aan zakenman Lazaro Baez, een vriend van wijlen Nestor Kirchner, voomalig president van het land en echtgenoot van Cristina Fernandez. Een rechter heeft voor 10 miljard pesos of 600 miljoen euro activa van Fernandez laten bevriezen. Ook Baez, die al een half jaar in de gevangenis zat, is aangeklaagd, net zoals gewezen minister Julio de Vido. Fernandez ontkent alle aantijgingen.

De Britse miljardair Mike Ashley verkoopt zijn tennismerk Dunlop aan het Japanse bedrijf Sumitomo Rubber. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 130 miljoen euro. Dunlop is producent van onder meer rackets voor tennis en squash, tafeltennismateriaal, golfsticks en sportkleding. Onder meer Rod Laver, John McEnroe en Steffi Graf speelden met rackets van Dunlop, dat een onderdeel is van Sports Direct, de retailgroep van Ashley. Sports Direct - dat ook de merken Slazenger, Everlast en Lonsdale in portefeuille heeft - zegt niet de middelen te hebben om diverse internationale merken te blijven beheren. Ashley is ook eigenaar van de Engelse voetbalclub Newcastle United.

Verzekeraar Axa behoudt in België nog slechts drie ondersteunende kantoren. De operatie moet de verzekeraar helpen kosten te besparen. Dat heeft Axa bekend gemaakt. Op dit ogenblik heeft de verzekeraar twee sites in Brussel en één filiaal in Antwerpen, Gent, Luik, Charleroi en Eupen. Op termijn zal nog slechts één vestiging per gewest behouden blijven. De hoofdzetel zal worden ondergebracht in het Troongebouw in Brussel, dat nog in aanbouw is. De huidige hoofdzetel aan de Vorstlaan in Watermaal-Bosvoorde is verkocht. Het regionale centrum voor Vlaanderen wordt gevestigd in Antwerpen-Berchem, terwijl Luik de uitvalsbasis voor het Waals gewest zal worden.

Het Japanse concern Toshiba zal een miljardenafschrijving moeten boeken op de overname van het Amerikaanse CB&I Stone & Webster, gespecialiseerd in de bouw van kerncentrales. Dat heeft Toshiba bekend gemaakt. Het Japanse concern nam het Amerikaanse bedrijf vorig jaar over voor een bedrag van 229 miljoen dollar, maar een aantal projecten van CB&I Stone & Webster hebben grote vertragingen opgelopen, terwijl de vooropgestelde budgetten niet bleken te volstaan. Vorig jaar diende Toshiba ook al een bedrag van 2,3 miljard dollar af te boeken op de overname van de nucleaire groep Westinghouse. Toshiba werd ook getroffen door een boekhoudschandaal, dat tot een verlies van 1,3 miljard dollar leidde.

Wie binnenkort naar de Verenigde Staten reist, krijgt van de Amerikaanse douane de vraag zijn activiteiten op sociale media te melden. De maatregel is van toepassing op reizigers uit achtendertig landen die onder het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) vallen. De betrokken reizigers hoeven voor een reis van minder dan drie maanden naar de Verenigde Staten geen visum aan te vragen, maar dienen vooraf wel een elektronische vragenlijst in te vullen. Ook België valt onder de regeling. Een vermelding van de activiteiten op sociale media is voorlopig niet verplicht, maar de Amerikaanse autoriteiten hopen toch op veel respons om terreur efficiënter te kunnen bestrijden.

De Japanse technologiegroep Panasonic gaat in de Verenigde Staten zonnecellen produceren voor autobouwer Tesla, dat zich ook op de markt van duurzame energie - met dochterbedrijven zoals SolarCity en Powerwall - begeeft. De twee bedrijven hebben een akkoord gesloten voor de bouw van een fabriek in de stad Buffalo in de staat New York. Met de bouw is een bedrag gemoeid van 250 miljoen euro, dat door Panasonic wordt gedragen. De productie zonnepanelen en zonnecellen van de fabriek zal door Tesla worden afgenomen. Panasonic en Tesla investeerden samen al 5 miljard dollar in de bouw van een megafabriek in de woestijn van Nevada, waar autobatterijen worden geproduceerd.

Kaartenproducent NavInfo en het internetconcern Tencent Holdings uit China nemen samen met de Government Investment Corporation (GIC) uit Singapore een belang van 10 procent in het navigatiebedrijf Here, in handen van de Duitse autobouwers Audi, BMW en Daimler. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Here, tot twee jaar geleden een onderdeel van het Finse concern Nokia, wil met NavInfo een joint-venture opzetten op locatiediensten voor Chinese klanten aan te bieden. Ook Tencent zou bekijken op welke manier de diensten van Here in zijn activiteiten zouden kunnen worden geïntegreerd. De operatie moet nog wel door de toezichthouders worden goedgekeurd.

Saudi-Arabië blijft weliswaar bij zijn plannen om over twee jaar zijn staatsoliebedrijf Aramco naar de beurs te brengen, maar over de omvang van die operatie is nog geen enkele concrete beslissing genomen. Dat heeft de Saudische regering gezegd in een reactie op een aantal berichten in de lokale media, die hadden aangegeven dat binnen een periode van tien jaar 49 procent van de aandelen van Aramco zou worden verkocht. De waarde van Aramco wordt geraamd op een bedrag van 2.000 miljard dollar. Ook bij een verkoop van 5 procent van de aandelen zou Aramco nog steeds de grootste beursgang uit de geschiedenis worden. Saudi-Arabië wil met de opbrengsten zijn economie diversifiëren.

Het Franse zuivelconcern Lactalis haalt zijn Italiaanse dochterbedrijf Parmalat van de beurs. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ruim 636 miljoen euro. Dat heeft Lactalis bekend gemaakt. Lactalis was na een vijandige overname al sinds vijf jaar voor 87,74 procent eigenaar van Parmalat, maar wil ook de resterende 12,3 procent in het Italiaanse bedrijf verwerven. De overname moet Lactalis in staat stellen Parmalat van de aandelenbeurs van Milaan te halen. Het Franse concern zegt een aantal nieuwe plannen te hebben voor Parmalat. Die projecten kunnen naar eigen zeggen echter best worden gerealiseerd wanneer Parmalat niet meer aan de beurs is gebonden.

De Britse overheid moet meer inspanningen doen om de sluiting of vernietiging van Britse pubs tegen te gaan. Dat heeft de actiegroep Campaign for Real Ale (Camra), een vereniging van Britse bierliefhebbers, gemeld. De betrokkenen ijveren al langer voor extra maatregelen om het voortbestaan van de Britse pubs te garanderen. De sector wordt getroffen door een massale sluiting. Elke week zouden bijna dertig Britse pubs hun activiteiten stopzetten. Camra wil een beperking op de mogelijkheid om pubs op eenvoudige wijze tot een winkel of supermarkt om te bouwen. Daarbij wordt erop gewezen dat de pubs vaak een belangrijk herkenningspunt zijn voor de lokale gemeenschap.

Amokmakers aan boord van vliegtuigen van luchtvaartmaatschappij Korean Air zullen voortaan met een stroomstootwapen kunnen worden aangepakt. De maatschappij zegt strenger en actiever te willen optreden tegen geweld dat de veiligheid van de passagiers in gevaar zou kunnen brengen. De maatregel komt een week na een incident waarbij een dronken passagier vier uur lang voor problemen had gezorgd, tot medereizigers ingrepen en de man overmeesterden. De dader moet zich voor de rechter verantwoorden wegens geweld tegen bemanningsleden en passagiers. In de toekomst zal elke bemanning van Korean Air ook minstens één mannelijke steward omvatten.

Luxemburg voert strengere fiscale regels in voor multinationals. Dat heeft de Luxemburgse overheid bekend gemaakt. Beslist werd dat de Luxemburgese divisies die financiële operaties voor hun internationale moederbedrijf uitvoeren, gebruik moeten maken van marktconforme tarieven. De nieuwe regeling gaat in bij de start van het nieuwe jaar. Luxemburg staat al langere tijd onder druk om maatregelen te nemen tegen de voordelige fiscale voorwaarden die in het land aan multinationals worden geboden. De Europese Commissie stelde in een reactie op de nieuwe maatregel dan ook tevreden te zijn met de nieuwe stap van de Luxemburgse regering in de strijd tegen belastingontwijking.

In Italië wil het gerecht het Brits-Nederlandse olieconcern Shell vervolgen wegens omkoping voor de toewijzing van contracten in Nigeria. Dat blijkt uit documenten die het Italiaanse openbaar ministerie bij de rechtbank in Milaan heeft ingediend. Het Italiaanse gerecht is van mening dat onregelmatigheden zijn begaan bij de toewijzing van een oliecontract ter waarde van 1 miljard euro vijf jaar geleden aan Shell en het Italiaanse olieconcern Eni. Daarbij zou een voormalige Nigeriaanse minister zijn omgekocht. Ook Eni en elf individuele betrokkenen worden door het Italiaanse gerecht geviseerd. Shell en Eni ontkennen echter de beschuldigingen.

In Oekraïne is de reiswebsite Booking.com door de overheid aangeklaagd wegens handel in gestolen goederen. Dat hebben Oekraïense media gemeld. De Oekraïense overheid viseert de hotelaccommodaties die Booking.com aanbiedt op de Krim, het schiereiland dat twee jaar geleden door Rusland werd geannexeerd werd. Volgens de Oekraïense autoriteiten overtreedt de reiswebsite met zijn aanbod nationale en internationale wetten en sancties. Bovendien zou de reiswebsite ook resorts aanbieden die eigendom waren van het Oekraïense parlement en de presidentiële administratie. De juridische problemen kunnen ertoe leiden dat de toegang tot Booking.com in Oekraïne wordt geblokkeerd wordt.

Dit jaar hebben ruim 9 miljoen auto’s gebruik gemaakt van de Liefkenshoektunnel in Antwerpen. Daarmee is een nieuw record geboekt. Dat heeft de vennootschap Tunnel Liefkenshoek, uitbater van de verbinding, gemeld. Tegenover vorig jaar zou het verkeer door de tunnel met 10 procent zijn gestegen. Volgens de exploitant is vooral het vrachtverkeer sterk toegenomen. Daarnaast wordt opgemerkt dat steeds meer chauffeurs bereid zijn tol te betalen indien men daardoor sneller zijn eindbestemming kan bereiken. Wel wordt erop gewezen dat het fileprobleem op de Antwerpse ring steeds zwaarder wordt. Vooral in de richting Nederland is er volgens de exploitant tijdens de avondspits sprake van structurele vertragingen.

Meer Nieuws

11:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-16

Grote diersoorten meest gevoelig voor impact van menselijke activiteit

Grote diersoorten, zoals de Afrikaanse olifant, zijn het meest gevoelig voor de impact van de menselijke activiteit op het lokale ecosysteem. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Exeter.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161004114216.htm

18:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reactie op fastfood-reclame gedeeltelijk genetisch bepaald

Kinderen met een hoger genetisch risico voor obesitas reageren ook sterker op reclame voor fastfood. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Dartmouth College.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-12/dc-cwh121616.php

18:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tieners streven naar sociale contacten

Tieners stellen zich vaak ongeduldig op, maar streven naar menselijk contact. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Marchex Institute.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/12/study-gen-zers-impatient-want-human-contact.html

18:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |