27-12-16

Sociaal inferieure consument kiest voor vettere voeding

Personen die zich sociaal inferieur achten, kiezen vaak voor vettere voedingsproducten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Nanyang Technological University in Singapore en de Chinese University of Hong Kong.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-12-people-socially-inferior-yearn-fattier.html

18:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jong en oud hanteert verschillende inschatting tijdsverbruik

Jongeren en ouderen hanteren verschillende strategieën om het tijdsverbruik in te schatten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington University.

Lees Verder

http://medicalxpress.com/news/2016-12-young-strategies-passage.html

18:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voor kinderen is de wereld vaak opgebouwd uit stereotypes

Voor kinderen is de wereld vaak opgebouwd uit stereotypes. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan.

Lees Verder

http://www.ns.umich.edu/new/releases/24430-kids-think-stereotypes-reflect-how-world-should-be

18:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Winkels met beloningen lokken meer consumenten

Ruim een kwart van de consumenten gaat vaker shoppen in winkels die beloningen aanbieden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Excentus.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2016/12/study-ids-favorite-reward-is-for-fuel.html

18:18 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena (MPS) heeft acuut meer geld nodig dan eerder werd aangenomen. Het tekort van de bank komt volgens meest recente berekeningen van de Europese Centrale Bank (ECB) neer op 8,8 miljard euro. Dat heeft de bank bevestigd. Tot nu toe werd aangenomen dat een kapitaalinjectie van 5 miljard euro voldoende zou zijn geweest om de meest dringende problemen van de bank aan te pakken. Zonder extra kapitaal is Monte dei Paschi gedoemd ten onder te gaan, waardoor mogelijk ook andere Italiaanse banken in grote financiële problemen zouden kunnen komen. De Italiaanse regering creëerde daarom een reddingsfonds van 20 miljard euro voor banken die in nood verkeren.

In Frankrijk werden tijdens de maand november van dit jaar nog 3,44 miljoen werklozen geteld. Dat was een daling met 31.800 eenheden tegenover de maand voordien. Dat blijkt uit cijfers van het Franse ministerie van arbeid. Over een periode van drie maanden is er sprake van een daling met 110.000 werklozen. Daarmee kon voor de eerste keer in acht jaar gedurende een periode van drie maanden op rij een daling worden opgetekend. In februari van dit jaar was nog een recordcijfer van bijna 3,6 miljoen werklozen geregistreerd. De maand november werd vooral door een daling van de jongerenwerkloosheid gekenmerkt. In die groep werd een daling met 2,3 procent gemeld, tegenover 0,9 procent van de totale populatie werklozen.

Ongeveer een derde van de langeafstandsvluchten van luchtvaartconcern Air France is verlieslatend. Dat heeft Alain Vidalies, Frans minister van transport, tegenover de krant La Tribune gezegd. Hij voegde eraan toe dat de Franse overheid de steun van Air France door fiscale voordelen zal organiseren. Over de concrete inhoud van die initiatieven werden door de minister geen verdere details bekend gemaakt. Volgens Vidalies heeft Air France de voorbije twee jaar al 130 miljoen euro aan belastingvrijstelling voor de burgerluchtvaart genoten. Air France heeft een bijzonder moeilijke periode achter de rug, waarbij ook heel wat conflicten ontstonden tussen de directie en het personeel.

Drie bankiers van de Franse bank Société Générale zijn in Equatoriaal-Guinea op verdenking van spionage gearresteerd. De betrokkenen worden ervan beticht aan de bron gelegen te hebben van een aantal gelekte financiële documenten, die worden gebruikt bij een corruptieproces dat in Frankrijk tegen Teodoro Nguema Obiang, vice-president van Equatoriaal-Guinea, wordt gevoerd. Obiang wordt ervan verdacht in Frankrijk met openbaar geld vastgoed, luxewagens en kunstwerken te hebben gekocht. De autoriteiten van Equatoriaal-Guinea zouden de paspoorten van de drie bankiers van Société Générale in beslag hebben genomen. De Franse rechtszaak tegen Obiang gaat begin volgend jaar van start.

Groot-Brittannië moet vertrouwen hebben in het aanstaande vertrek uit de Europese Unie. Dat heeft Mervyn King, voormalig president van de Bank of England, in een gesprek met de Britse openbare omroep gezegd. Volgens King biedt de brexit onder meer kansen om een aantal economische hervormingen door te voeren. Bovendien wijst hij erop dat de brexit aan Groot-Brittannië de mogelijkheid bieden nieuwe handelsovereenkomsten te sluiten. Daarnaast zou ook de Britse landbouw volgens King voordeel kunnen halen uit een scheiding met de Europese Unie. Volgens King zou het voor de Britse economie de beste oplossing zijn de banden met de Europese Unie volledig door te knippen.

De Russische staatsbank Vnesheconombank (VEB) verwacht dit jaar een verlies van 130 miljard roebel of 2 miljard euro te zullen lijden. Dat heeft Sergei Gorkov, bestuursvoorzitter van de staatsbank, gemeld. De cijfers vallen volgens Gorkov beter mee dan eerder werd verwacht. Er was immers oorspronkelijk gewag gemaakt van een mogelijk verlies van 200 miljard roebel. Vnesheconombank maakte vooral verlies op een transactie met aandelen van staatsgasbedrijf Gazprom. Een verkoop van een participatie in Gazprom leidde immers tot een negatief resultaat van 118 miljard roebel. De Russische overheid heeft eerder al verscheidene miljarden euro in de bank geïnjecteerd.

Meer dan honderd bedrijven hebben interesse hun activiteiten te verplaatsen van Groot-Brittannië naar Ierland. Dat heeft Martin Shanahan, hoofd van het Ierse Industrial Development Agency (IDA), tegenover de krant The Guardian gemeld. Vooral banken en andere financiële instellingen uit Londen zouden volgens Shanahan hun interesse in een emigratie naar Ierland kenbaar hebben gemaakt. Shanagan zegt dat in Ierland veel partijen de brexit betreuren, maar het land wil van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie wel zoveel mogelijk profiteren. Ierland zou over een periode van drie door de brexit ongeveer tachtigduizend banen willen creëren in onder meer nieuwe Europese hoofdkwartieren van Amerikaanse bedrijven.

In Thailand zijn negen verdachten van cyberaanvallen op overheidssites gearresteerd. De cyberaanvallen zouden een onderdeel zijn geweest van protesten tegen de nieuwe censuurwet in Thailand, die het de overheid gemakkelijker moet maken het nationale internet te censureren. De nieuwe wet biedt de Thaise overheid de mogelijkheid websites offline te halen en providers te beboeten indien een aantal ongewenste platformen niet ontoegankelijk worden gemaakt. Uit protest tegen de nieuwe wet hadden een aantal actievoerders verschillende overheidssites platgelegd. Sinds de Thaise koning Bhumibol in oktober overleed werden door de autoriteiten vooral actie gevoerd tegen websites die de monarchie bekritiseerden.

Sociale media moeten meer inspanningen doen om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan. Dat heeft Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, in een interview met de Duitse Funke Mediengruppe gezegd. Volgens Juncker is de strijd tegen nepnieuws ook in het belang van sociale media, die immers vooral op geloofwaardigheid moeten kunnen terugvallen. Juncker denkt dat Europeanen steeds beter worden in het onderscheiden van echt nieuws en nepnieuws, maar benadrukt dat nog veel inspanningen gedaan moeten worden om te voorkomen dat oplichters verkiezingscampagnes kunnen beïnvloeden. Bedrijven zoals Facebook en Google beloofden al strenger te gaan controleren op nepnieuws.

Het bedrijf Fitbit, gespecialiseerd in de productie van fitnesstrackers, heeft zijn klacht tegen concurrent Jawbone ingetrokken. Dat heeft Fitbit tegenover de nieuwssite Recode gemeld. Fitbit had bij de International Trade Commission een klacht neergelegd om de import van producten van Jawbone te laten verbieden. Jawbone wordt met belangrijke financiële problemen geconfronteerd en zou nog slechts een beperkte verkoop kennen, zodat Fitbit verdere juridische procedures overbodig zou achten. Vorig jaar was Fitbit door Jawbone voor de rechter gedaagd wegens diefstal van bedrijfsgeheimen. In augustus had een rechter echter opgeworpen dat de feiten niet konden worden aangetoond.

Het Amerikaanse bedrijf Cyanogen uit Seattle zet eind dit jaar zijn activiteiten stop. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Cyanogen was producent van aangepaste software voor het besturingssysteem Android. Er wordt wel gemeld dat het opensource-project CyanogenMod verder beschikbaar zal blijven. Alle ontwikkeling, ondersteuning en betaversies van Cyanogen worden echter gestaakt. Ontwikkelaars van CyanogenMod uiten echter twijfels over de mogelijkheden om het project verder te kunnen zetten. Er was al langer sprake van problemen bij Cyanogen. Het bedrijf werd drie jaar geleden opgericht om de commerciële ontwikkeling van CyanogenMod te ondersteunen.

Het merk Withtings van Nokia worden niet langer door de AppStore van Apple verkocht. Daarmee reageert de online winkel op de rechtszaken die Nokia tegen zijn moederbedrijf Apple heeft opgestart. Het is niet de eerste keer dat Apple producten van procederende concurrenten uit zijn winkels haalt. Twee jaar geleden besliste de winkel ook tot een onderbreking de verkoop van apparatuur van het merk Bose, dat een patenzaak tegen Apple had opgestart. Withings is producent van onder meer gezondheidsgadgets en werd in april van dit jaar voor een bedrag van 170 miljoen euro door Nokia overgenomen. Tussen Nokia en Apple lopen echter een aantal juridische procedures wegens patentbetwistingen.

China heeft een eerste testvlucht uitgevoerd met een verbeterde versie van zijn gevechtsvliegtuig FC-31 Gyrfalcon. Dat heeft de Chinese krant China Daily bekend gemaakt. Het toestel wordt gebouwd door Aviation Industry Corp of China (Avic) en is bedoeld voor het nationale leger, maar zou ook op de buitenlandse markten worden aangeboden. Een eerste prototype van de Gyrfalcon voerde in oktober vier jaar geleden een eerste vlucht uit, maar onder meer op het gebied van radarontwijking, elektronische uitrusting en transportcapaciteit werden volgens het bedrijf sindsdien een aantal verbeteringen aangebracht. De verkoopprijs van de Gyrfalcon, die een actieradius heeft van 1.250 kilometer, zou 70 miljoen dollar bedragen.

Demna Gvasalia is op dit ogenblik de meest invloedrijke figuur uit de modesector. Dat zegt de gespecialiseerde nieuwssite Business of Fashion, die elk jaar een persoon kiest met een grote impact in de internationale modewereld.  Gvasalia boekt al verscheidene jaren grote successen met zijn modelabel Vetements, naast zijn werk als creatief directeur van Balenciaga. Demna Gvasalia (35) is afkomstig uit Georgië. Hij studeerde tien jaar geleden af aan de Antwerpse Modeacademie. Drie jaar later werd hij aangetrokken door het label Maison Martin Margiela, waar hij verantwoordelijk was voor de vrouwencollecties. Bij Baleciaga werd hij de opvolger van Alexander Wang.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) zal zijn aanbod vanaf december volgend jaar met 5,1 procent uitbreiden. Dat heeft de raad van bestuur van het Belgische spoorbedrijf beslist. Er zal vooral aandacht worden besteed aan aan de uitbreiding van de voorstadsnetten rond Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi. Ook tijdens de weekends zal een groter aanbod worden voorzien. Door de uitbreiding van de treindiensten zal het spoorbedrijf een aanbod hebben van 3,9 miljoen treinkilometer. Tevens wordt benadrukt dat de reistijd voor de honderd belangrijkste verbindingen met gemiddeld 3 procent zal worden verminderd. Meer dan 15 procent van de haltes krijgen tijdens de weekdagen nieuwe verbindingen.

Meer Nieuws

12:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-12-16

Kleine onderneming adverteert sneller op Facebook dan op Twitter

Kleine en middelgrote bedrijven adverteren gemakkelijker op Facebook dan op Twitter. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau BIA Kelsey bij duizend kleine en middelgrote ondernemingen in de Verenigde Staten.

Lees Verder

http://www.biakelsey.com/biakelsey-finds-77-6-small-businesses-use-social-media-marketing/

14:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele apparaten in email-trafiek even belangrijk als desktop

Consumenten klikken op mobiele apparaten nagenoeg even vaak op commerciële emails als op desktops. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Yesmail Interactive op basis van meer dan zeven miljard emails die tijdens het derde kwartaal van dit jaar op zijn platform werden verzonden.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/mobile-and-desktop-email-click-to-open-rates-approach-parity-72549/

https://www.loyalty360.org/content-gallery/daily-news/customer-engagement-via-smartphones-takes-sharp-up

14:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |