25-01-17

Email-marketing verkeert in een robuuste gezondheid

Email-marketing verkeert in een robuuste gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Direct Marketing Association (DMA) op basis van 57 miljard emails die door Britse providers twee jaar geleden werden verzonden. Daarbij wordt opgemerkt dat 84 procent van de marketeers  gebruik maakt van email, dat volgens 41 procent ook de beste prestaties aflevert. Benadrukt wordt dat twee jaar geleden 98 procent van de verzonden emails hun bestemming hebben bereikt, tegenover 87 procent bij het begin van dit decennium.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Email_marketing_in_robust_health.news?ID=38088

08:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ophaalpunt blijft belangrijk knelpunt in online aankoopproces

Ophaalpunten blijven een belangrijk knelpunt in het online aankoopproces. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent iVend Retail bij duizend consumenten in Noord-Amerika. De onderzoekers stelden vast dat 92 procent van de consumenten bij het shoppen van verschillende kanalen gebruik maakt, terwijl 57,5 procent ook gebruik maakt van ophaalpunten in de winkel. Voor 67,8 procent verloop het online aankoopproces rimpelloos, maar slechts 31,6 procent toont diezelfde waardering voor het ophaalaanbod van de verkopers.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2017/01/buy-online-pickup-in-store-not-the-smooth-process-shoppers-d.html

08:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitale adverteerder heeft slechts enkele milliseconden

Adverteerders hebben slechts enkele milliseconden om een digitaal publiek aan te trekken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Australische uitgever Fairfax bij digitale gebruikers van de krant Sydney Morning Herald. Er kan daarbij volgens de onderzoekers ook een duidelijk verschil worden geregistreerd tussen de verschillende reclameformaten. Er wordt aan toegevoegd dat de ontwerpers van reclame-campagnes dan ook rekening moeten houden met de voorkeuren en reactie van de digitale consumenten.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Digital_audiences_work_in_milliseconds_.news?ID=38091

08:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-01-17

Nieuwsoverzicht

Bernie Ecclestone (86) is niet langer chief executive van het racebedrijf Formula One. Dat heeft Liberty Media, de nieuwe eigenaar van Formula One bevestigd. Ecclestone wordt opgevolgd door Chase Carey (62), vicevoorzitter van het mediaconcern 21st Century Fox, die in september al tot voorzitter van Formule One werd benoemd. Toen was door Liberty Media nog wel aangegeven dat Ecclestone nog drie jaar als chief executive zou doorgaan, zodat de continuïteit zou kunnen worden gegarandeerd. Ecclestone was bijna veertig jaar chief executive van Formula One. Liberty Media heeft Ecclestone wel een titel als erevoorzitter met een adviserende functie aangeboden. Daarop heeft de gewezen topman nog niet gereageerd.

De afronding van de overname van internetbedrijf Yahoo door het telecomconcern Verizon zal langer duren dan eerder was aangekondigd. Er wordt meer tijd genomen om alle problemen aan te pakken. Dat heeft Yahoo bekend gemaakt. De overname van Yahoo werd de voorbije zomer aangekondigd. Nadien kwam echter aan het licht dat bij een cyberaanval drie jaar geleden de persoonlijke gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikers van Yahoo werden gestolen. Dat bericht leidde tot speculaties dat de verkoop van de internet-activiteiten van het bedrijf alsnog zou kunnen worden ingetrokken. De Ameerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) start een onderzoek naar de datalekken.

Het mediabedrijf Talpa van John de Mol heeft een bod van 275 miljoen euro gedaan op de Telegraaf Media Group (TMG). Die prijs ligt 12 procent hoger dan het bod dat een combinatie van het Vlaamse Mediahuis en de Nederlandse holding VP Exploitatie op Telegraaf Media heeft gedaan. Talpa had de voorbije weken zijn belang in Telegraaf Media al tot meer dan 20 procent uitgebreid. De combinatie van Talpa en Telegraaf Media moet volgens de Mol resulteren in een nieuw sterk Nederlands onafhankelijk multimediabedrijf met een sterke positie in print, radio, televisie en internet. Telegraaf Media heeft gezegd het bod van Talpa te hebben ontvangen en te zullen vergelijken met het voorstel van Mediahuis.

Supermarktketen Carrefour stopt met de verkoop van pangasiusfilets. De keten heeft geen leverancier kunnen vinden die in staat is te garanderen dat de vis duurzaam wordt gekweekt en kiest daarom voor alternatieven. Dat heeft Carrefour bekend gemaakt. De keten zegt overtuigd te zijn van de onberispelijke kwaliteit van de verkochte pangasius, maar benadrukt dat het moeilijk bleek de impact van de kweek op het leefmilieu onder controle te houden. Daarbij wordt gewezen op vervuiling van het water door uitwerpselen en voederafval. De pangasius wordt gekweekt in Vietnam, China en Myanmar, maar het bleek onmogelijk te zijn een leverancier te vinden die een duurzaam keurmerk kon voorleggen.

De Verenigde Staten trekken zich terug uit het Trans-Pacific Partnership (TPP). Dat is het gevolg van een decreet dat door Amerikaans president Donald Trump is ondertekend. Trump had tijdens zijn verkiezingscampagne al beloofd om de verschillende handelsverdragen te zullen laten herzien. Het Trans-Pacific Partnership werd in februari vorig jaar ondertekend door de Verenigd Staten, Australië, Canada, Mexico, Japan, Chili, Maleisië, Peru, Nieuw-Zeeland, Singapore, Vietnam en Brunei. Het verdrag werd echter nooit door het Amerikaanse Congres geratificeerd, zodat de Verenigde Staten zich zonder wettelijke belemmeringen uit het samenwerkingsakkoord kunnen terugtrekken.

De technische dienst van de Nederlandse Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) zal gedurende tien jaar de motoren van zes Dreamliners van de Chinese maatschappij Xiamen Airlines onderhouden. Daarover hebben beide partijen een akkoord gesloten. Vorig jaar besteedde Xiamen Airlines al het onderhoud aan de motoren van zes andere toestellen uit zijn vloot aan de Nederlandse maatschappij uit. Met de twee onderhoudscontracten is een totaalbedrag van 260 miljoen euro gemoeid. De toestellen van de twee maatschappijen zijn met dezelfde motoren, geproduceerd door General Electric, uitgerust. De werkplaats van het Nederlandse bedrijf op Schiphol onderhoudt jaarlijks ongeveer tweehonderd motoren.

De Franse voetbalclub Losc Lille is overgenomen door zakenman Gérard Lopez uit Luxemburg. Lopez neemt de club over van Michel Seydoux, die naar eigen zeggen als raadgever actief blijft in de raad van bestuur van de club. Gérard Lopez is onder meer voormalig eigenaar van de renstal Lotus Formula One, die hij echter ruim één jaar geleden voor één symbolische euro aan Renault verkocht. Lopez probeerde eerder al eigenaar te worden van voetbalclub Olympique Marseille, dat echter uiteindelijk werd overgenomen door de Amerikaanse zakenman Frank McCourt. Lopez was met zijn investeringsmaatschappij Mangrove Capital Partners onder meer betrokken bij de financiering van Skype.

Het bedrijf Ahooga uit Ukkel brengt een elektrische plooifiets op de markt. Plooifietsen en elektrische aandrijving zijn bijzonder populair, maar Ahooga meent dat ook een combinatie van de twee technologieën een bijzonder interessante markt kan worden. De elektrische plooifiets van het bedrijf is uitgerust met een batterij die een actieradius van 50 kilometer mogelijk maakt. Ahooga mikt met zijn nieuwe product vooral op dertigers, vaak vrouwen, die ook bioproducten kopen. Daarnaast wordt ook gekeken naar vijftigplussers die zich hun uitstappen sneller willen verplaatsen. Ahooga wil dit jaar twaalfhonderd fietsen verkopen. Dat is een verdrievoudiging tegenover vorig jaar.

Snoepfabrikant Verkade schrapt in zijn fabriek in Zaandam bijna negentig banen. Dat heeft de directie van Verkade bekend gemaakt. In de fabriek in Zaandam werken op dit ogenblik nog bijna driehonderd mensen, maar een afslanking is volgens de directie noodzakelijk om het bedrijf concurrerend te houden. Opgemerkt wordt dat de vraag naar producten van Verkade in het buitenland is teruggelopen. In de toekomst zou de fabriek zich meer toespitsen op de locale markt. De vakbonden zeggen dat Verkade al enkele tijd met een productiedaling werd geconfronteerd, maar toch wordt de omvang van de sanering een onaangename verrassing genoemd. Verkade is onderdeel van de internationale groep Pladis.

Het Amerikaanse technologieconcern International Business Machines (IBM) heeft tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar een omzet gerealiseerd van 21,8 miljard dollar. Dat betekende een daling met 1,3 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Er wordt wel opgemerkt dat de opbrengsten uit clouddiensten en aanverwante technologieën wel met 1,7 procent zijn gestegen tot 9,3 miljard dollar. De nettowinst van het concern steeg met 0,9 procent tot 4,5 miljard dollar. Financieel directeur Martin Schroeter benadrukte dat de omzet uit de nieuwe bedrijfstakken veel sneller groeit dan oorspronkelijk werd verwacht, waardoor positieve vooruitzichten voor het lopende jaar kunnen worden geformuleerd.

De Indiase luchtvaartmaatschappij SpiceJet heeft bij de Amerikaanse constructeur Boeing een order voor 205 nieuwe vliegtuigen geplaatst. Op basis van catalogusprijzen heeft het order een waarde van 22 miljard dollar. De bestelling vertegenwoordigt het grootste contract dat Boeing tot nu toe voor de Britse markt heeft ontvangen. Onder meer heeft SpiceJet honderd toestellen van het type B737 Max besteld. De toestellen zullen vanaf volgend jaar worden geleverd. Met de uitbreiding van zijn vloot hoopt SpiceJet marktaandeel te kunnen terugwinnen van concurrenten zoals IndiGo en profiteren van de toenemende vraag naar luchtreizen in India. SpiceJet zou nog een optie op bijkomende vliegtuigen hebben.

Compagnie Financière Richemont heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van ruim 3 miljard euro. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Wanneer geen rekening wordt gehouden met wisselkoersen, zou een omzetgroei met 5 procent zijn opgetekend. Op uitzondering van Europa kon in alle regio’s een groei worden opgetekend. Over de eerste negen maanden van het boekjaar werd een omzet geboekt van ongeveer 8,2 miljard euro. Dat betekende een daling met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. Wanneer niet met valuta-schommelingen rekening wordt gehouden, zou een groei met 6 procent zijn opgetekend.

De Belg Frank Smets krijgt begin februari de leiding over het Directoraat-Generaal Economie van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat heeft de Europese Centrale Bank gemeld. Smets (53) wordt daarmee de opvolger van Wolfgang Schill, die met pensioen gaat. Hij is een neef van Jan Smets, de gouverneur van de Nationale Bank van België (NBB) en werkt al achttien jaar voor de Europese financiële instelling. Sinds meer dan drie jaar is hij raadgever van Mario Draghi, voorzitter van de Europese Centrale Bank. Voordien was Smets vijf jaar lang directeur-generaal onderzoek van de instelling. Zijn nieuwe dienst bereidt de monetaire beslissingen van de raad van bestuur voor.

Om dure geneesmiddelen betaalbaar te houden, moeten de winstmarges voor farmaceutische bedrijven aan een maximum worden gebonden. Dat heeft Wouter Bos, gewezen premier van Nederland en bestuursvoorzitter van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Bos zegt dat de introductie van een maximale winstmarge van 10 procent noodzakelijk is omdat de farmaceutische industrie volgens hem geen adequate oplossingen aanbrengt. Volgens Bos wordt door de farmabedrijven vaak aangestuurd op winstpercentages van minstens 20 procent. De sector heeft de invoering van een maximum winstmarge afgewezen. Daarbij wordt opgemerkt dat de winstmarges noodzakelijk zijn om duur onderzoek te financieren.

De Nederlandse keten Beter Bed heeft tijdens het vierde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 111,8 miljoen euro. Dat betekende een stijging met bijna 9 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De vergelijkbare omzet steeg met 4,6 procent. De operationele winst daalde met ruim 9 procent tot 14,1 miljoen euro. De omzet groeide vooral door de opening van nieuwe winkels, maar door hogere kosten en aanhoudende problemen in Duitsland moest uiteindelijk echter een winstdaling worden gemeld. Over het hele jaar werd een omzetgroei met 6,5 procent tot 410,5 miljoen euro gemeld. Het bedrijfsresultaat zou volgens voorlopige ramingen van 41,1 miljoen euro naar 38,5 miljoen euro zijn gedaald.

Meer Nieuws

18:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Groei mobiele applicaties begint te vertragen

De groei van de mobiele applicatie-sector begint een duidelijke vertraging te tonen. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Flurry. Opgemerkt wordt dat een vertragende groei weliswaar een eigenschap is van een mature markt, maar wel moet volgens Flurry worden vastgesteld dat tussen de verschillende categorieën sprake lijkt van kannibalisme. De grootste groei werd het voorbije jaar opgetekend in de categorie messaging en sociale platformen, waar het aantal sessies met 44 procent toenam en het tijdsgebruik een stijging kende van 394 procent.

Lees Verder

http://www.adweek.com/socialtimes/flurry-mobile-app-usage-increased-11-in-2016/649211

13:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoger loon versterkt belang van cultuur en waarden

Naarmate het salaris stijgt, kunnen ook de belangrijkste pijlers van de werktevredenheid verschuiven. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Glassdoor bij meer dan 600.000 gebruikers. Daarbij werd vastgesteld dat compensaties en voordelen, het evenwicht tussen carrière en gezin en de vooruitzichten van de onderneming de volgende zes maanden door een toenam van het loon minder belangrijk worden. Daarentegen wordt een groter belang gehecht aan cultuur en waarden, de kwaliteit van het leiderschap en de carrièremogelijkheden.

Lees Verder

http://www.onrec.com/news/news-archive/does-more-money-change-what-we-value-at-work

13:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereldwijde online reismarkt staat voor sterke groei

De wereldwijde online reismarkt zal over vijf jaar een omzet van meer dan 1 miljard dollar realiseren. Daarbij zal de hoogste groei kunnen worden opgetekend in de regio Asia-Pacific. Dat blijkt uit een rapport van consulent Allied Market Research. Opgemerkt wordt dat de groei vooral zal worden gedragen door een wereldwijde toename van de internet-penetratie, een stijging van de bestedingsbudgetten van de bevolking van de opkomende markten en de gebruiksvriendelijkheid van online reisaanbiedingen.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2017/01/global-online-travel-market-to-exceed-1billion-by-2022.html

12:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sollicitant beantwoordt niet altijd aan vereiste kwalificaties

Werkzoekenden solliciteren geregeld op vacatures waarvoor ze eigenlijk niet zijn gekwalificeerd. Anderzijds zijn vele kandidaten bereid om te investeren in hogere kansen op tewerkstelling. Dat blijkt uit een onderzoek van het trainingsplatform Course Library in samenwerking met CV-Library en e-Careers Limited bij duizend werknemers tussen achttien en vierenzestig jaar in Groot-Brittannië. Daarbij werd vastgesteld dat meer dan 60 procent van de respondenten erkent te solliciteren op vacatures die niet aan hun kwalificaties beantwoorden. Tegelijkertijd moet 66 procent van de betrokkenen toegeven uiteindelijk te zijn afgewezen.

Lees Verder

http://www.onrec.com/news/news-archive/majority-of-uk-workers-apply-for-job-roles-they-aren’t-qualified-for-research

12:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chinese luxeconsument toont groter vertrouwen in nationale economie

Een overgrote meerderheid van de Chinese miljonairs toont een groter vertrouwen in de economische ontwikkeling van hun land. Daardoor is ook de emigratie tot het laagste niveau in vijf jaar tijd teruggevallen. Dat blijkt een rapport van het Hurun Institute over de Chinese luxeconsument. Tevens wordt opgemerkt dat de explosieve groei van de Chinese woningmarkt van vastgoed de meest populaire investering heeft gemaakt. De investeringen van de Chinese luxeconsument zijn vooral gericht op reizen en het onderwijs van de kinderen.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/chinese-interest-in-luxury-has-increased-by-20pc-hurun/

12:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fintech hoop voor Britse financiële sector

Fintech zal mogelijk voor de Britse financiële sector een belangrijke reddingsboei worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Confederation of British Industry (CBI) bij meer dan honderd financiële dienstverleners. Vastgesteld werd dat het vertrouwen onder de financiële dienstverleners de voorbije maanden gevoelig is gedaald. Daarbij diende de grootste terugval te worden opgetekend sinds de uitbraak van de financiële crisis negen jaar geleden. Vooral bij banken en verzekeraars kon een verlies aan optimisme worden geregistreerd.

Lees Verder

https://www.thecourier.co.uk/fp/business/business-news/353522/fintech-hope-for-financial-services/

12:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-17

Bereikbaarheid is voor supermarkt grootste troef

Hoewel supermarkten geregeld in een felle prijzenoorlog betrokken raken, laten vele consumenten zich bij de keuze van hun winkel door andere factoren leiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau TCC Global, gespecialiseerd in retail-marketing, bij ruim vijftienhonderd shoppers in Groot-Brittannië. Daarbij werd immers vastgesteld dat het prijsniveau voor de consument pas op de vierde plaats komt. Opgemerkt wordt dat vele supermarkten zich met prijsverlagingen proberen te verdedigen tegen het succes van de discounters, maar de studie toont volgens de onderzoekers aan dat mogelijk een alternatieve strategie zou moeten worden bestudeerd.

Uit het onderzoek bleek dat shoppers zich bij de keuze van hun favoriete supermarkt in eerste instantie laten leiden door de locatie van de winkel. Er werd immers vastgesteld dat de ligging van de supermarkt door 48 procent als een bepalende factor naar voor wordt geschoven. Op de tweede plaats staat het assortiment producten (40 procent), gevolgd door gewoonte en vertrouwdheid (39 procent). Het prijsniveau komt met een score van 34 procent pas op de vierde plaats. De onderzoekers merken op dat deze resultaten in het algemeen een goede weerspiegeling vormen van wereldwijde studies, waaruit blijkt dat 51 procent aan de locatie een groot belang hecht.

Slechts 3 procent van de shoppers zou bereid zijn om extra tijd te investeren om een alternatieve winkel, die mogelijk om andere redenen de voorkeur zou krijgen, te bereiken. “Het is bijzonder moeilijk om de consument te overtuigen een winkel te passeren om bij een concurrent te gaan shoppen,” benadrukt Bryan Roberts, hoofdonderzoeker bij TCC Global. “Dat zal pas lukken wanneer de meest nabije winkel een overduidelijke mindere kwaliteit heeft of de alternatieve locatie een grote uitstraling heeft op het gebied van kwaliteit, beleving of prijs. Pas dan zal de shopper bereid zijn om tijd en nabijheid op te offeren.”

Lees Verder

12:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: supermarkt |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De luchthavens Schonefeld en Tegel in Berlijn hebben het voorbije jaar ruim 32,9 miljoen passagiers ontvangen. Dat betekende een stijging met 11,4 procent tegenover het jaar voordien. Op Schonefeld Airport werd op één jaar tijd zelfs een groei met 36,7 procent tot bijna 11,7 miljoen passagiers opgetekend. Ook Tegel liet een groei met 1,2 procent tot bijna 21,3 miljoen reizigers optekenen. Karsten Muhlenfeld, chief executive van uitbater Flughafen Berlin Brandenburg, zegt ook dit jaar een verdere groei van het aantal reizigers te verwachten. In totaal werden op de luchthavens 282.062 vliegtuigbewegingen genoteerd. Dat betekende een stijging met 8,2 procent tegenover het jaar voordien.

In Parijs is beslist dat de meest vervuilende dieselwagens, minstens vijftien jaar oud en rijdend met een grijs milieuvignet, minstens één dag uit het verkeer moeten blijven. Reden is de grote hoeveelheid fijnstof in de lucht van de Franse hoofdstad. Het is de eerste keer dat een rijverbod wordt ingevoerd op basis van het verplicht milieuvignet dat recent werd ingevoerd. Bij een smogalarm werd tot nu toe een systeem van alternerend rijden, gebaseerd op even en oneven nummerplaten, gehanteerd. Met het milieuvignet wordt de ecologische voetafdruk van de auto in een kleurencode meegegeven. Wagens met de beste milieupresaties krijgen een groen vignet. Grijs staat voor de meest vervuilende types.

Het Brits-Nederlandse olieconcern Shell verkoopt zijn belang van 50 procent in zijn joint-venture Sadaf aan zijn Saudische partner Sabic. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 820 miljoen dollar. Sabic werd door Shell en Sada in het midden van de jaren tachtig en omvat zes petrochemische installaties. Gepland was dat de joint-venture tot eind dit decennium actief zou blijven, maar Shell zegt zich meer te willen toeleggen op raffinage. De verkoop echter geen gevolgen voor de andere activiteiten van Shell in Saudi-Arabië. Shell heeft in het land op het gebied van raffinage immers ook nog een samenwerking met het staatsbedrijf Aramco. Sabic plant aanvullende investeringen voor Sadaf.

De Amerikaanse president Donald Trump zal het North American Free Trade Agreement (Nafta) - dat vrijhandel garandeert tussen de Verenigde Staten, Canada en Mexico - heronderhandelen. Dat heeft Trump gezegd. Nafta werd in het midden van de jaren negentig ondertekend, maar Trump is van mening dat het akkoord Amerikaanse banen naar Mexico heeft doen verdwijnen. De Amerikaanse president had eerder al gedreigd dat de Verenigde Staten uit Nafta zouden stappen indien Canada en Mexico zouden weigeren aan tafel te gaan zitten om over een aantal aanpassingen te onderhandelen. Trump heeft nog deze maand een gesprek met de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto.

Ook de Amerikaanse banken Morgan Stanley en Citigroup hebben berekend hoeveel banen er waarschijnlijk uit Londen moeten worden verplaatst na een Brits vertrek uit de Europese Unie. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. Bij Morgan Stanley moeten wellicht duizend banen worden verhuisd. De bank heeft op dit ogenblik in de Britse hoofdstad op dit ogenblik zesduizend werknemers. Citigroup, dat al meer activiteiten heeft in Dublin, verwacht een honderdtal banen te zullen verplaatsen. Ook HSBC Holdings, UBS en Goldman Sachs hebben eerder al aangegeven dat er minstens duizend arbeidsplaatsen vanuit Londen naar een andere Europese locatie worden overgeheveld.

De Zwitserse voedingsgroep Nestlé neemt het Egyptisch koffiebedrijf Caravan Marketing over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. De overname kadert naar eigen zeggen in de groeistrategie die Nestlé voor de Egyptische markt hanteert. Opgemerkt wordt dat bij de Egyptisch consument een groeiende interesse in instant koffie kan worden opgemerkt. Caravan Marketing heeft met Bonjorno een bijzonder populair merk op de Egyptische koffiemarkt. Samen met Nescafé kan door Nestlé dan ook een sterke portfolio aan de Egyptische consument worden aangeboden. Caravan Marketing werd veertien jaar geleden opgericht en maakt gebruik van een eigen branderij.

Het Canadese bedrijf Media Sonar, producent van software die onder meer politiediensten de mogelijkheid biedt sociale media te monitoren, krijgt geen toegang meer tot data van Facebook. Dat heeft een woordvoerder van Facebook bekend gemaakt. Er wordt aan toegevoegd dat het Canadese bedrijf de voorwaarden van het sociale netwerk heeft geschonden. Ook dochterdienst Instagram heeft Media Sonar geblokkeerd. Twitter blokkeerde de toegang van Media Sonar al in oktober. Onderzoek van de American Civil Liberties Union (Aclu) zou hebben aangetoond dat Media Sonar zijn software heeft verkocht aan onder meer aan politiekorpsen in Californië en werden platformen zoals BlackLivesMatter gecontroleerd.

Hoewel Snap, het moederbedrijf van applicatie Snapchat, vermoedelijk later dit jaar naar de beurs zal worden gebracht, zullen de oprichters Evan Spiegel en Bobby Murphy ook na de verkoop de volledige controle over het bedrijf in handen houden. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gemeld. Spiegel en Murphy zouden na de beursgang nog slechts 45 procent van de aandelen in Snap bezitten, maar zouden toch 70 procent van de stemrechten in handen houden. Met de constructie volgt Snapchat het voorbeeld van andere grote techbedrijven als Facebook en Google. Ook daar hebben de oprichters nog altijd de uiteindelijke controle in handen.

Het bedrijf VSB Group uit Lummen, gespecialiseerd in glasrecyclage, wordt overgenomen door de Duitse afvalverwerker Remondis. Dat heeft de familiale groep Vanswartenbrouck, de huidige eigenaar van het Limburgse bedrijf, bekend gemaakt. Er werd naar eigen zeggen tot een verkoop beslist omdat er in eigen kringen geen garantie voor een opvolging kon worden gevonden. VSB Group is één van de grootste recycleerders van glasafval in België. Het bedrijf heeft vestigingen in Lummen, Beers en de Duitse stad Dormagen. Onder meer recycleert het bedrijf de inhoud van de glasbollen van alle Belgische gemeenten. Ook brouwers zoals AB InBev en Heineken zijn klant van het Limburgse bedrijf.

Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Procter & Gamble heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 16,86 miljard dollar. Dat betekende een daling met 0,3 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. Wanneer echter geen rekening wordt gehouden met overnames en desinvesteringen, zou volgens topman David Taylor een groei met 2 procent kunnen zijn gemeld. Procter & Gamble heeft immers een gedeelte van zijn divisie lichaamsverzorging aan de groep Coty verkocht. Opgemerkt wordt dat de resterende divisies allemaal aan de organische groei hebben bijgedragen. De nettowinst van het concern viel met 12 procent terug tot 2,6 miljard dollar.

Het Amerikaanse industrieel conglomeraat General Electric (GE) heeft tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar een omzet gerealiseerd van 33,1 miljard dollar. Dat betekende een terugval met 2 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De operationele winst daalde met 12 procent tot 33,1 miljard dollar. Het bedrijf merkt op dat vooral de divisies luchtvaart en energie een positieve bijdrage aan de resultaten hebben geleverd. Jeff Immelt, topman van General Electric, benadrukte dat de resultaten aan de eigen verwachtingen van de onderneming hebben voldaan. Het concern wijst wel op de negatieve invloed van de ongunstige omstandigheden het voorbije jaar in de oliesector.

In Nederland mag luchthaven Lelystad Airport zijn geplande uitbreiding doorzetten. Dat heeft de Nederlandse Raad van State beslist. Bezwaren van een aantal omwonenden en de Vogelbescherming werden afgewezen. Tegen de beslissing is geen beroep meer mogelijk. Daardoor kan Lelystad Airport beginnen aan de bouw van zijn nieuwe terminal en de verlenging van de startbaan. De huidige startbaan is slechts 1.250 meter lang en daarmee alleen geschikt voor kleinere vliegtuigen. Er is een verlenging naar 2.700 meter gepland. Bedoeling is dat Lelystad Airport door de uitbreiding ook een uitwijkmogelijkheid wordt voor piekogenblikken op luchthaven Schiphol. Gerekend wordt op 45.000 vliegbewegingen per jaar.

Het alternatieve taxibedrijf Uber heeft met het Amerikaanse ministerie van justitie een schikking van 20 miljoen dollar gesloten. Daarmee kan het bedrijf een vervolging wegens misleiding vermijden. Volgens de Amerikaanse Federal Trace Commission (FTC) heeft Uber zijn chauffeurs onjuiste informatie verstrekt over de mogelijke verdiensten. Het bedrijf zou zijn chauffeurs in New York en San Francisco gemiddelde jaarweddes tussen 75.000 dollar en 90.000 dollar hebben voorgehouden. De reële inkomsten zouden echter één derde lager zijn gebleven. Uber zegt echter nadrukkelijk geen schuld te bekennen. Het geld van de schikking zal onder de getroffen chauffeurs worden verdeeld.

De autofabriek VDL Nedcar in Nederlands-Limburg zal mogelijk het model X1 van de Duitse autoconstructeur BMW bouwen. Dat hebben een aantal media gemeld. De X1 wordt op dit ogenblik, samen met acht andere modellen, in de fabriek van BMW in Regensburg gebouwd. De vraag naar het model is echter te groot geworden voor de capaciteit van de Duitse fabriek. VDL Nedcar kan zijn productie door het order met enkele tienduizenden exemplaren per jaar opvoeren. In de Nederlandse fabriek laat de groep BMW ook al een aantal modellen van dochtermerk Mini bouwen. VDL Nedcar en BMW hebben de plannen niet bevestigd of ontkend. Voor de productie zou bij VDL Nedcar een nieuwe hal moeten worden gebouwd.

China heeft het voorbije jaar een economische groei gekend van 6,7 procent. Dat is het laagste tempo in zesentwintig jaar, toen een groei van 3,9 procent werd geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het Chinese nationale bureau voor de statistiek. Het jaar voordien was nog een groei met 6,9 procent opgetekend. Er wordt wel gewezen op de consumentenbestedingen, die een groei met 10,7 procent lieten optekenen en in de toekomst een groter deel van de Chinese economie zouden moeten dragen. Het Chinese bureau voor de statistiek waarschuwt echter voor onzekerheden, aangezien de economie van het land een cruciale transformatie, waarin oude groeipijlers door nieuwe elementen worden vervangen, doormaakt.

Lees Verder

08:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-17

Recordbezoek voor Amerikaanse nationale parken

In de Verenigde Staten hebben de nationale parken vorig jaar meer dan 325 miljoen bezoekers ontvangen. Daarmee werd een nieuw record opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse National Park Service. Het vorige record dateerde van het jaar voordien, toen 307 miljoen bezoekers werden geteld. Er kunnen volgens de National Park Service echter verscheidene redenen worden opgegeven voor het succes. Daarbij wordt onder meer gewezen op allerlei kortingen naar aanleiding van het eeuwfeest van de nationale parken, maar ook naar het economisch herstel en de lage benzineprijzen.

Lees Verder

http://www.travelandtourworld.com/news/article/u-s-national-park-visits-break-record-for-third-consecutive-year/

14:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grote groepen vormen efficiënt bescherming tegen predatoren

Grotere groepen zijn beter beschermd tegen de aanvallen van predatoren. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Bristol en de Universiteit Groningen bij populaties spreeuwen. Opgemerkt werd dat de vogels zich verzamelen in groepen die groter en dichter worden in gebieden waar zich ook meer predatoren bevinden. Daaruit zou kunnen worden afgeleid dat grote zwermen een efficiënt wapen tegen aanvallers kunnen vormen. Er wordt aan toegevoegd dat er verschillende redenen kunnen worden aangehaald waarom deze grote verzamelingen een betere verdediging tegen roofdieren kunnen bieden.

Lees Verder

http://www.bris.ac.uk/news/2017/january/starlings-confuse-predators-.html

14:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tempo voetbalwedstrijden kent grotere variatie

In het voetbal moeten vandaag 50 procent meer sprints worden afgelegd dan tien jaar geleden. De spelers moeten dan ook een grotere weerstand tonen tegen vermoeidheid en in staat zijn snel te herstellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Gothenburg en de University of Southern Denmark, op basis van een studie van bijna vijfhonderd voetballers uit de Premier League. Volgens de onderzoekers kent het tempo van de wedstrijden ook een veel grotere variatie dan tien jaar geleden. Er wordt daarbij aangestuurd op een aanpassing van de trainingsmethodes.

Lees Verder

https://medicalxpress.com/news/2017-01-sprints-top-class-football-necessitates-individualized.html#jCp

14:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Relatie tussen bank en onderneming ligt vaak moeilijk

Kleine bedrijven hebben vaak een moeilijke relatie met hun bankier. Dat blijkt ook uit een studie van de financiële dienstverlener Amicus Commercial Finance, gebaseerd op een enquête bij meer dan vijfhonderd managers van kleine bedrijven in Groot-Brittannië. Er moest daarbij worden vastgesteld dat 46 procent van de ondervraagden hun banken een gebrek aan flexibiliteit toeschrijft, terwijl 30 procent betoogt dat de bankiers zich niet behulpzaam opstellen. Bovendien beklaagt 40 procent er zich over in het verleden al slechte raad van de bank te hebben gekregen. De onderzoekers maken dan ook gewag van een verontrustende vaststelling.

Uit de enquête bleek dat 47 procent van de ondernemers van mening is dat het advies van de bank een negatieve impact heeft gehad op de prestatis van het bedrijf. Bovendien zegt 16 procent door het advies uiteindelijk in een slechtere situatie te zijn geraakt. Er moet dan ook worden vastgesteld dat 52 procent van de ondernemers het voorbije jaar een bankadvies naast zich heeft neergelegd. Daarnaast maken veel ondernemers hun beklag dat ze bij hun bank met een callcenter moeten communiceren. Volgens 22 procent zijn die interacties tijdrovend, terwijl 17 procent toegeeft gefrustreerd te raken door de contacten met de callcenters. Daarnaast zegt 10 procent dat het systeem met callcenters te ingewikkeld is.”

“Het is zorgwekkend dat het advies van de banken door de onderneming geregeld moet worden afgewezen of met negatieve consequenties wordt gevolgd,” benadrukt John Wilde, managing director van Amicus Commercial Finance. “Er moet een toenemende kloof worden vastgesteld tussen de zakelijke services en flexibiliteit die door de ondernemers worden geëist en het advies dat hen door de banken wordt verstrekt. Werkkapitaal en cashflow hebben per definitie een dynamisch karakter, maar vele traditionele banken zijn er de voorbije jaren niet meer in geslaagd om met dat gegeven efficiënt om te gaan.” Vooral in de sectoren technologie en communicatie wordt geklaagd over de kwaliteit van het bankadvies.

Lees Verder

13:54 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bank |  Facebook |

Gemiddelde zakenreiziger leidt ongezond bestaan

Zakenreizigers worden het merendeel van hun tijd op verplaatsing gedwongen tot een sedentaire levensstijl. Dat is de conclusie van een onderzoek van de keten Premier Inn bij tweeduizend Britse zakenreizigers. Opgemerkt wordt dat de zakenreizigers gemiddeld bijna vier uur per dag op een stoel zitten. Daarentegen is er slechts drieëndertig minuten tijd om te ontspannen, terwijl tweeëntwintig minuten overblijft voor lichaamsbeweging. Er moet dan ook worden vastgesteld dat 48 procent van de zakenreizigers klagen over rugspanning en een slechte lichaamshouding.

Lees Verder

https://www.traveldailynews.com/post/british-commuters-encouraged-to-avoid-postural-problems-by-unwinding-after-their-journeys#sthash.lL06xcXT.dpuf

13:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Landsgrenzen blijven ook voor ecommerce belangrijke hinderpaal

Landsgrenzen blijven ook voor ecommerce nog altijd een belangrijke hinderpaal. Dat is de conclusie van een onderzoek van het online betaalbedrijf Hyperwallet bij vijftienhonderd Amerikaanse aanbieders van online diensten en producten. Opgemerkt wordt dat het internet in principe aan de verkopers van goederen en diensten een wereldwijde markt aanbiedt, maar in werkelijkheid blijkt het geografische bereik een belangrijke rem op de omzetmogelijkheden te zetten. Vooral grensoverschrijdende betalingen vormen vaak een probleem. Er wordt dan ook opgemerkt dat 33 procent alleen op de binnenlandse markt actief wil zijn.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2017/01/study-trust-payments-annoy-marketplace-sellers.html

13:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aankoop niet altijd reden voor bezoek aan online retailer

Consumenten bezoeken websites van merken in eerste instantie niet om een aankoop te doen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Episerver bij meer dan duizend consumenten. Vastgesteld werd dat 92 procent van de ondervraagden voor zijn eerste bezoek aan een online platform een andere reden opgeeft dan plannen voor de aankoop van een product of een dienst. Er wordt dan ook opgemerkt dat merken zich met hun online aanbod te veel op transacties concentreren en onvoldoende aandacht besteden aan de beleving en de interactie die de website aan zijn bezoekers zou kunnen bieden.

Uit het onderzoek bleek dat 45 procent van de consumenten een eerste keer op een website van een merk terecht komen bij de zoektocht naar een product. Daarnaast gaf 25 procent aan door een prijsvergelijking naar de website te zijn doorverwezen, terwijl meer dan 10 procent oorspronkelijk praktische informatie - zoals openingsuren of adressen - over een winkel zou hebben opgezocht. “De aankleding van een website of mobiele applicatie en de presentatie van de content kunnen een bepalende impact hebben op de beslissing van de consument om tot een aankoop over te gaan,” benadrukken de onderzoekers.

“De consument verwacht een relevante en accurate content aangeboden te krijgen, maar bovendien wordt steeds meer een aangepaste service naar de persoonlijke behoeftes en voorkeuren geëist,” wordt er nog opgemerkt. “Om op dit ogenblik te kunnen concurreren is een sterke content niet meer voldoende.” Bij consumenten die een online aankoop overwegen, gaat 60 procent rechtstreeks naar de productpagina, terwijl 18 procent zich in eerste instantie tot een commercieel platform zou wenden. Voor 7 procent vormen de productbesprekingen van andere consumenten de eerste bestemming. Er wordt nog opgemerkt dat 66 procent van de consumenten dit jaar meer online aankopen wil doen dan vorig jaar.

Lees Verder

10:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: retail |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Oekraïense chocoladeproducent Roshen gaat zijn activiteiten in de Russische regio Lipetsk sluiten. Dat heeft Oleg Kazakov, directeur-generaal van Roshen, gezegd. De drie industriële sites van Roshen in Lipetsk en Sentsovo Kosyrevka zouden in april de activiteiten stopzetten. Daarbij zouden zevenhonderd banen verdwijnen. Kazakov benadrukte dat de productie van de fabriek op drie jaar tijd met driekwart tot amper 3.000 ton is gedaald. Roshen is eigendom van de Oekraïense president Petro Poroshenko. Hij beloofde tijdens zijn verkiezingscampagne drie jaar geleden een koper te zullen zoeken voor de onderneming. Er zouden echter geen geschikte kandidaten zijn gevonden.

De Europese ombudsvrouw start een onderzoek naar de nauwe contacten van het bestuur van Europese Centrale Bank (ECB) met de G30, een exclusieve club van bankiers en academici. Met het onderzoek gaat Emily O’Reilly, ombudsvrouw van de Europese Unie, in op klachten van het Corporate Europe Observatory, een organisatie die ijvert voor transparantie over het lobbywerk in de Europese Unie. Die organisatie wijst erop dat de Europese Centrale Bank verantwoordelijk is voor het bankentoezicht in de eurozone, zodat nauwe onderlinge contacten bijzonder gevoelig zijn. O’Reilly benadrukt geen standpunt in te nemen, maar zegt dat de klacht verder moeten worden bekeken.

De Duitse chipfabrikant X-Fab, in handen van ondernemer Roland Duchâtelet, werkt aan een beursgang in Parijs. Met de operatie zou een bedrag van 500 miljoen euro kunnen zijn gemoeid. Dat heeft de krant De Tijd gemeld. Duchâtelet ontkent echter dat er concrete plannen om het bedrijf naar de beurs te brengen. Duchâtelet ondernam een tiental jaar geleden al eens een poging om met X-Fab naar de beurs te trekken, maar die operatie werd alsnog afgebroken. X-Fab nam vorig jaar de Franse onderneming Altis Semiconductor over, waardoor de chipfabrikant over zes vestigingen en 3.800 werknemers beschikt. X-Fab heeft sindsdien vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Maleisië en Texas.

De Belgische krantenuitgever Mediahuis krijgt van de Nederlandse autoriteiten de Media Groep Limburg (MGL) over te nemen. Volgens de Nederlandse overheid blijft er ook na de overname voldoende concurrentie. Door die transactie breidt Mediahuis zijn Nederlandse portefeuille uit met de regionale kranten De Limburger en Limburgs Dagblad. Eerder al had het Belgische concern ook al de Nederlandse groep NRC Media overgenomen. Mediahuis is met de overname van Media Groep Limburg de derde grootste krantenuitgever van Nederland geworden, maar daar blijft het mogelijk niet bij. In december heeft Mediahuis immers ook op de Telegraaf Media Group (TMG), uitgever van De Telegraaf, een bod gedaan.

Het Russische staatsbedrijf Gazprom heeft tijdens de eerste negen maanden van vorig jaar een nettowinst van 737,4 miljard roebel of 12,36 miljard dollar gerealiseerd, tegenover 690,3 miljard roebel dezelfde periode het jaar voordien. De omzet kende een lichte groei tot 4,32 biljoen roebel. De gasexport is van 125,3 miljard kubieke meter tot 160,9 miljard kubieke meter gestegen. Wel wordt opgemerkt dat de goedkope roebel ervoor heeft gezorgd dat de omzet van de uitvoer naar West-Europa uiteindelijk is gekrompen. Gazprom maakte recent ook bekend dat zijn uitvoer naar Duitsland vorig jaar is gestegen tot een recordvolume van 49,8 miljard kubieke meter, tegenover 45,3 miljard kubieke meter het jaar voordien.

De oververhitting bij de Galaxy Note 7 van het Zuid-Koreaanse concern Samsung was te wijten aan batterijen met verkeerde afmetingen. Dat heeft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld op basis van een rapport over de oorzaak van de problemen. De batterijen zouden te groot zijn geweest en daardoor niet perfect in de smartphones hebben gepast. Dat zou geleid hebben tot oververhitting, waardoor verscheidene toestellen in brand zijn gevlogen. De batterijen werden geproduceerd door een eigen divisie en toeleverancier Amperex Technology. Volgens het persbureau Bloomberg zouden de problemen met de Galaxy Note aan Samsung een verlies tot 6 miljard dollar kunnen kosten.

De Franse toeristische groep Compagnie des Alpes (CDA) heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 133,2 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 8,9 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Het concern werd naar eigen zeggen wel geconfronteerd met een beperkte sneeuwval in de Franse Alpen, maar dankzij kalendereffecten, de hoge ligging van de skicentra en investeringen in kunstsneeuw konden de inkomsten van de skistations toch met 1,2 procent worden opgedreven. De grootste groei kon echter worden opgetekend bij de themaparken van de groep, waar de inkomsten met 14,1 procent stegen.

Het energiebedrijf Engie Electrabel wil een besparing van 430 miljoen euro doorvoeren. Dat heeft het Franse moederconcern Engie gemeld. De operatie is onderdeel van een wereldwijd plan van de onderneming, waarbij 22 miljard euro investeringen worden voorzien, maar waarbij ook 1 miljard euro moet worden bespaard. In de Benelux zal volgens Engie 80 procent van de besparingen worden gerealiseerd door efficiëntie-verbeteringen, maar ook het personeel moet een inspanning van 20 procent doen. Er komen geen gedwongen ontslagen, maar wel zouden 275 medewerkers in aanmerking komen voor een vrijwillig vertrek. Daarbij wordt vooral gedacht aan administratief en ondersteunend personeel.

Het alternatieve taxiplatform Uber heeft Amit Singhal benoemd tot hoofd van zijn computer-divisie. Dat heeft Singhal bekend gemaakt. Singhal maakt vooral faam bij het internetbedrijf Google, waar hij vijftien jaar leiding gaf aan de divisie die verantwoordelijk was voor het zoekalgoritme van de onderneming. In februari vorig jaar maakte Singhal bekend bij Google te vertrekken om zich toe te leggen op ontwikkelingswerk in zijn geboorteland India. Hij zette daarbij een onderwijsstichting op, maar werd al snel met complexe logistieke problemen geconfronteerd om de kinderen naar school te brengen. Daarvoor moest Singhal een eigen busdienst opzetten. Op die manier kwam hij in contact met Travis Kalanick, topman van Uber.

De Nederlandse brouwer Heineken is in vergevorderde gesprekken om de Braziliaanse bieractiviteiten van zijn Japanse sectorgenoot Kirin over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Braziliaanse media gemeld. Volgens de berichten zou al in februari een definitief akkoord kunnen worden aangekondigd. Kirin nam zes jaar geleden de Braziliaanse brouwer Schincariol over, maar bleek niet opgewassen te zijn tegen de concurrentie van de grotere marktpraktijken. Uiteindelijk besliste Kirin zijn Braziliaanse activiteiten opnieuw te koop te stellen. Geregeld werd daarbij de naam genoemd van Heineken, dat al diverse samenwerkingen met Kirin heeft. Ook AB InBev en Carlsberg zouden interesse hebben getoond.

De Franse drankenfabrikant Rémy Cointreau heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 323 miljoen euro gerealiseerd. Dat betekende een stijging met ruim 8 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Er werden vooral sterke prestaties gemeld van het cognacmerk Rémy Martin, waar een groei met ruim 21 procent werd gemeld, vooral gedreven door een grote vraag vanuit China. Die vraag is gedreven door het Chinese nieuwjaar, dat dit keer vroeg op de kalender staat. Daardoor hebben inkopers relatief vroeg hun drankvoorraden aangevuld. Daarnaast kon het bedrijf ook profiteren van de stijgende Chinese vraag naar luxegoederen.

Het Amerikaanse gasconcern Noble Energy zijn sectorgenoot Clayton Williams over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 2,7 miljard dollar. De samensmelting met Clayton Williams biedt Noble Energy de mogelijkheid zijn aanwezigheid in de Amerikaanse markt voor schaliegas gevoelig te versterken. Noble Energy zegt de productie van Clayton Williams sterk te willen opvoeren. Op dit ogenblik produceert Clayton Williams ongeveer tienduizend vaten per dag. Tegen het eind van dit decennium zou dat niveau tot ongeveer zestigduizend vaten per dag moeten worden opgevoerd. Door de fusie zouden ook ongeveer 75 miljoen dollar kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd.

Bij spoorvervoerder Canadian Pacific Railway heeft chief executive Hunter Harrison vroegtijdig ontslag genomen. Dat heeft Harrison zelf bekend gemaakt. Die beslissing kadert in de plannen van Harrison om samen met de activistische belegger Paul Hilal een overnamebod te doen op het spoorbedrijf CSX Rail uit Florida. Hilal, die voordien bij Pershing Square actief was, zou een fonds met 1 miljard dollar voor investeringen hebben samengebracht. Harrison (72) keerde vijf jaar geleden uit pensioen terug om Canadian Pacific, na een instap van Pershing Square, weer rendabel te maken. Diezelfde taktiek hopen Harrison en Hilal ook bij CSX Rail te kunnen herhalen.

Het dodelijk ongeval met een wagen van de Amerikaanse autobouwer Tesla in mei vorig jaar in Florida was niet te wijten aan de autopilot van het voertuig. Dat staat in een rapport van de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Een terugroepactie van wagens met de autopilot wordt dan ook niet geëist. Bij het ongeval was de Tesla van het slachtoffer Joshua Brown (40) onder een witte vrachtwagen gereden. Uit onderzoek bleek dat het automatische remsysteem nooit in werking was getreden. Tesla heeft volgens de onderzoekers echter duidelijk te kennen gegeven dat het systeem nog niet perfect werkt en dus niet onbeheerd mag opereren. Tesla treft volgens de autoriteiten dan ook geen enkel verwijt.

De nieuwe smartphone van Nokia is in China op amper één minuut tijd uitverkocht. Het succes was echter verwacht, want op het online platform Jingdong waren vooraf al meer dan één miljoen bestellingen genoteerd. De nieuwe telefoon werd op de markt gebracht door het bedrijf HDM Global, dat vorig jaar de rechten op het merk Nokia in handen heeft gekregen. HDM Global brengt onder de naam Nokia 6 een smartphone aan gunstige prijzen op de markt. Het is niet bekend hoeveel exemplaren oorspronkelijk werden vervaardigd. Verwacht wordt dat nieuwe voorraden snel op de markt zullen worden gebracht. De Nokia 6 is voorlopig alleen in China beschikbaar.

Meer Nieuws

09:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-17

Gazprom belevert ruim een derde Europese gasmarkt

Het Russische concern Gazprom heeft inmiddels een aandeel van 34 procent op de Europese gasmarkt. Dat heeft Alexey Miller, chief executive van Gazprom, bekend gemaakt. Het jaar voordien had het concern nog een aandeel van 31 procent op de Europese gasmarkt. Gazprom verkocht in het buitenland vorig jaar een recordvolume van nagenoeg 180 miljard kubieke meter gas. Dat betekende een stijging met 12,5 procent tegenover het jaar voordien. Gazprom, dat door de Russische staat wordt gecontroleerd, boekte daarmee volgens Miller een recordexport. Ook de binnenlandse verkoop nam toe, waarbij Miller erop wees dat de gasconsumptie een indicator voor de economische groei van een land.

Gazprom produceerde vorig jaar een volume van 419 miljard kubieke meter. Er werd aan toegevoegd dat 150 miljard kubieke meter capaciteit onbenut bleef om ook de volgende jaren tijdens koude winters te kunnen voldoen aan een toenemende Europese vraag naar Russisch gas. De Europese Unie importeert nagenoeg de helft van zijn totale behoefte aan gas, maar begint zich steeds meer zorgen te maken over de dominante positie van invoerder Gazprom. Gewezen wordt daarbij op het conflict tussen Rusland en Oekraïne, voor Gazprom een transitland naar de Europese klanten. Omdat Rusland niet langer aan Oekraïne gas wou leveren, kwam immers ook de bevoorrading van Europa in het gedrang.

Gewaarschuwd wordt dat een aantal Oost-Europese landen nagenoeg volledig afhankelijk zijn geworden van Russisch gas en Gazprom wordt er door Europa van verdacht van die dominante positie gebruik gemaakt te hebben om zijn prijzen te verhogen. De Europese Unie wil de aankopen van gas dan ook diversifiëren. Onder meer wordt gekeken naar alternatieve producenten, zoals Azerbeidzjan, of naar vloeibaar gas, dat minder blootgesteld is aan geopolitieke problemen. Gazprom wil daarentegen een aantal nieuwe pijpleidingen bouwen om nog meer gas naar Europa te kunnen uitvoeren. Gazprom zegt de enige leverancier te zijn die kan garanderen aan de groeiende gasbehoefte van zijn Europese klanten te kunnen blijven voldoen.

Lees Verder

17:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gazprom |  Facebook |

Vastgoedsector Dubai verwacht zich aan verdere groei

De vastgoedmarkt van Dubai zal dit jaar mogelijk opnieuw een heropleving kennen en zal ook de daaropvolgend periode op een verdere groei kunnen rekenen met het oog op de Wereldexpo die eind dit decennium in het emiraat zal worden gehouden. Dat staat in een rapport van het Dubai Land Department. Het voorbije jaar werden in Dubai voor een bedrag van 259 miljard dirham of  70,5 miljard dollar aan vastgoedtransacties opgetekend, tegenover een omzet van 267 miljard dirham het jaar voordien. Investeringen in vastgoed werden vooral gedaan door de autochtone bevolking.

Lees Verder

http://www.arabianbusiness.com/dubai-records-70-5bn-real-estate-deals-during-2016-659520.html

17:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Maatschappelijk verantwoord ondernemen interesseeert vooral vrouwen

In de Verenigde Staten hebben bijna twee op drie consumenten het voorbije jaar een aankoop gedaan bij bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen propageren. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent GoodMustGrow. Tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat 26 procent van een aankoop bewust heeft afgezien omdat het bedrijf geen respect toonde voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verder werd benadrukt dat vrouwen een grotere interesse in maatschappelijk verantwoord ondernemen tonen dan mannen. De kostprijs blijkt de grootste hinderpaal te zijn om bij maatschappelijk verantwoorde ondernemingen te kopen.

Lees Verder

http://www.csrwire.com/press_releases/39513-Consumers-Less-Conscious-as-Fourth-Annual-Conscious-Consumer-Spending-Index-CCSIndex-Shows-a-Slight-Dip-in-Socially-Responsible-Shopping

16:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsbrieven favoriete strategie van bij email-marketeers

Nieuwsbrieven waren tijdens de eerste helft van vorig jaar de meest populaire email-strategieën van marketeers. Dat blijkt uit een studie van consulent Clutch bij driehonderd email-marketeers in de Verenigde Staten. Daarbij kon worden vastgesteld dat nieuwsbrieven door 83 procent van de ondervraagden als favoriete keuze naar voor worden geschoven, gevolgd door individuele email-boodschappen, die door 79 procent van de respondenten werden vernoemd. Verder bleek dat de nieuwsbrieven met respectievelijke scores van 45 procent en 42 procent bij voorkeur op maandag en vrijdag werden verstuurd.

Lees Verder

http://www.mediapost.com/publications/article/291955/newsletters-most-common-email-marketing-tactic-of.html

16:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kiezers van Trump en Clinton volgden ook andere nieuwsbronnen

Het hoeft geen verwondering te wekken dat de supporters van Donald Trump tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar een andere visie lieten blijken dan de volgelingen van concurrent Hillary Clinton. Dat blijkt uit een onderzoek van het Pew Research Center bij een groep Amerikaanse consumenten. Vastgesteld werd dat in het kamp van Trump 40 procent van de kiezers Fox News als hun belangrijkste nieuwsbron bestempelden. In de kringen van Clinton valt dat aandeel terug tot amper 3 procent. De kiezers van Clinton toonden een veel grotere variëteit in hun nieuwsvoorkeuren. Cable News Network (CNN) staat in die groep op de eerste plaats, maar haalt slechts een score van 18 procent.

Lees Verder

http://www.journalism.org/2017/01/18/trump-clinton-voters-divided-in-their-main-source-for-election-news/

16:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vastgoed Vancouver kent sterkste groei ter wereld

In geen enkele andere grote stad van de wereld hebben de vastgoedprijzen het voorbije jaar een grotere groei gekend dan in de Canadese stad Vancouver. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedconsulent Knight Frank. Berekend werd dat de gemiddelde immobiliënprijzen in Vancouver tijdens het derde kwartaal van vorig jaar 31,6 procent hoger lagen dan tijdens dezelfde periode het jaar voordien. Op de tweede plaats staat Shanghai met een toename van 23,4 procent. Wereldwijd werd een gemiddelde groei van 3,8 procent genoteerd.

Lees Verder

https://www.luxurydaily.com/vancouver-boasts-best-performing-prime-real-estate-market-in-2016-knight-frank/

16:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mierenkolonie zoekt evenwicht tussen actieve en passieve leden

Net zoals mensen hebben ook mieren - die nochtans vaak bestempeld worden als de workaholics van de insectenwereld - een goed evenwicht nodig tussen werk en rust. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Missouri University of Science and Technology. Volgens de onderzoekers moet zelfs vastgesteld worden dat het noodzakelijk is dat de mieren in ploegen werken en rusten, zodat voedsel, energie en andere behoeftes voor de kolonie kunnen worden bewaard. Naarmate de kolonie in omvang toeneemt, lijkt ook het evenwicht tussen werk en rust aan belang te winnen. Vastgesteld werd dat wandelende mieren vijf keer meer energie verbruiken dan rustende collega’s.

“In groepen van dertig mieren bleek 60 procent van de werkers passief te blijven, maar in kolonies met driehonderd leden loopt dat cijfer op tot 80 procent,” benadrukt onderzoeksleider Chen Ho, professor biologie aan de Missouri University. “Berekend werd dat per individu in de grotere kolonie slechts half zoveel energie nodig is dan in de kleinere groep. Door hun energieverbruik terug te schroeven kunnen deze zogenaamde luie mieren belangrijke grondstoffen voor de kolonie uitsparen en daarmee het geheel nog productiever te maken.” Deze vaststellingen zouden volgens de onderzoekers waardevolle inzichten kunnen bieden om de menselijke maatschappij productiever en duurzamer te maken.

“Om een maximale productie te realiseren, zou iedereen tenvolle moeten worden ingezet,” verduidelijkt Ho. “Die strategie zou echter ook uitmonden in een massaal energieverbruik en lange voedertijden. Om het verlies aan tijd en energie te minimaliseren zouden de meeste groepsleden inactief moeten blijven, waardoor echter ook de productie drastisch zou dalen. Mierenkolonies proberen dan ook een optimale balans tussen deze twee regels te verkrijgen. Rustende mieren dienen vaak als backup of buffers voor noodgevallen, zoals herstellingen of defensie. Er moet echter nog verder worden onderzocht waarom het aandeel inactieve leden geen constante vertoont en grotere kolonies relatief meer rustende mieren tellen.”

Lees Verder

12:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mieren |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Nationale Loterij heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van ruim 1,18 miljard euro, tegenover 1,7 miljard euro inkomsten het jaar voordien. Dat heeft Jannie Haek, chief executive van de Nationale Loterij gemeld. Opgemerkt dat Euromillions, waar de inkomsten tot 426,6 miljoen euro zijn opgelopen, inmiddels het belangrijkste product van de Nationale Loterij is geworden. Daarmee heeft Euromillions een aandeel van 35 procent in de inkomsten. Daarna volgt de Lotto met een bedrag van 426 miljoen euro, dat een daling met 4 procent tegenover het jaar voordien vertegenwoordigt. Daarnaast werd ook voor een recordbedrag van 235,2 miljoen euro aan krasbiljetten gekocht.

In de Verenigde Staten heeft het technologieconcern Apple de chipproducent Qualcomm voor de rechter gedaagd. Qualcomm wordt ervan beschuldigd zijn machtspositie op de chipmarkt voor mobiele apparaten te misbruiken. Apple eist en schadevergoeding. Het is de eerste keer dat Qualcomm rechtstreeks door een ander bedrijf ervan beschuldigd wordt zich van oneerlijke handelspraktijken te bedienen. De Amerikaanse chipfabrikant wordt wereldwijd al langer beschuldigd de chipmarkt voor smartphones en andere apparaten te willen monopoliseren. Qualcomm zou de prijzen voor de licenties op essentiële technologieën voor mobiele apparaten kunstmatig hebben opgedreven.

In de Amerikaanse staat Florida heeft de Wertheim Jewish Education Trust een schadeclaim van 3 miljard ingediend tegen Deutsche Bank. Het fonds beticht de bank ervan een kapitaal van de Joodse ondernemersfamilie Wertheim, die zijn fortuin vergaard had met de Kadewe-supermarkt in Berlijn en een textielfabriek in Frankfurt, te hebben achtergehouden. De familie Wertheim was tijdens de tweede wereldoorlog naar Zwiterland gevlucht, waar een rekening bij Crédit Suisse werd geopend. Het geld zou later zijn overgeheveld naar Deutsche Bank, maar de Duitse instelling zou volgens de familie Wertheim niet willen meewerken aan de recuperatie van het vermogen. Deutsche Bank ontkent de aantijdingen.

Een tiental omwonenden van Brussels Airport heeft bij de onderzoeksrechter een klacht ingediend tegen de directie van de luchthaven, die ervan beticht wordt leugens en onjuiste informatie te verspreiden. Reden voor de klacht is een paginagrote advertentie die Brussels Airport vorige maand in een aantal kranten had laten publiceren. Volgens de klacht werd in die advertentie onjuiste informatie verspreid over het aantal bewoners dat door het vliegverkeer wordt gehinderd en over de tewerkstelling die aan een aantal vrachtactiviteiten kon worden gekoppeld. De informatie zou volgens de omwonenden dan ook streven naar het behoud van de status-quo.

Vermogensbeheerder Blackrock heeft George Osborne, voormalig Brits minister van financiën, als adviseur aangetrokken. Osborne moet bij Blackrock met een intern researchteam onder meer advies verstrekken over de Europese politiek. Larry Fink, chief executive van Blackrock, merkt op dat Osborne een unieke en onschatbare expertise heeft in cruciale mondiale kwesties. Osborne had na de beslissing over de brexit de voorbije zomer ontslag genomen uit de Britse regering. Osborne had sinds het begin van dit decennium een hechte tandem gevormd met de Britse premier om de impact van de kredietcrisis zoveel mogelijk af te zwakken. Osborne had ook hard campagne gevoerd tegen de brexit.

De Franse winkelketen Carrefour heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 85,8 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,7 procent tegenover het jaar voordien. Bij de vergelijkbare groei werd zelfs een stijging met 3 procent geregistreerd. Daarmee kon de Franse groep voor het vijfde jaar op rij een omzetstijging melden. Er wordt aan toegevoegd dat in alle markten een groei kon worden gerealiseerd. Vooral in Latijns-Amerika kon een sterke groei van 17 procent worden gemeld. Op de Franse thuismarkt werd weliswaar een daling gemeld van 0,5 procent, maar in de andere Europese landen kon een stijging met 3,9 procent worden genoteerd. In België werd een groei met 0,6 procent genoteerd.

Martin Winterkorn, gewezen topman van Volkswagen, is nooit vooraf ingelicht over dreigende problemen met misleidende software die de emissie-waarden van de dieselmotoren diend te vertekenen. Dat heeft Winterkorn tijdens een hoorzitting voor een parlementaire commissie in de Duitse Bundstag gezegd. De Duitse krant Bild had gemeld dat Winterkorn al eerder van de manipulatie op de hoogte was dan hij officieel wil toegeven, maar dat wordt door de topman met klem ontkend. Winterkorn beklemtoonde ook geen schuld te hebben aan de fraude, maar zijn ontslag te hebben ingediend om de politieke verantwoordelijkheid over het wangedrag te nemen;

Op het World Economic Forum in Davos is de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (Cepi), een organisatie die vaccins tegen nieuwe epidemieën moet ontwikkelen, opgericht. Intiatiefnemer van het nieuwe project is Bill Gates, oprichter van Microsoft. Het fonds krijgt een budget van 1 miljard dollar om sneller behandelingen tegen dodelijke ziektes te kunnen vinden. Gates benadrukte dat de ontwikkeling van een vaccin vaak lang aansleept. Tussen de uitbraak van een nieuwe ziekte en de lancering van een vaccin kan gemakkelijk een tijdsperiode van tien jaar zitten. Dat tijdsverloop wil Gates terugbrengen naar minder dan één jaar. Aan het initiatief nemen regeringen, farmabedrijven en organisaties deel.

Het Belgische technologiebedrijf Collibra, gespecialiseerd in de analyse van bigdata, heeft met een kapitaalronde een bedrag van 50 miljoen dollar opgehaald. De bijkomende financiële middelen zullen volgens Felix Van de Maele, chief executive van Collibra, onder meer worden gebruikt om de verdere groei van de onderneming te ondersteunen. Onder meer zal worden geïnvesteerd in de uitbreiding van het personeelsbestand. Op dit ogenblik heeft Collibra al ongeveer tweehonderd medewerkers, maar de volgende weken zullen nog eens veertig medewerkers worden aangeworven. Aan de kapitaalverhoging namen de fondsen Iconiq Capital Battery Ventures, Dawn Capital, Index Ventures en Newion Investments deel.

Supermarktgroep Ahold Delhaize heeft tijdens het vierde kwartaal van vorig jar een omzet gerealiseerd van 15,5 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,8 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Het concern zegt vooral in Nederland - waar ook een sterke stijging van de online verkoop werd opgemerkt - met een groei van 6,6 procent sterke prestaties te hebben laten optekenen. In Centraal-Europa en het Mediterrane gebied werd een groei met 3,4 procent gemeld, vooral door een uitbreiding van het netwerk winkels in Roemenië. In België moest daarentegen een daling met 0,2 procent worden genoteerd. Ook in de Verenigde Staten kon een stijging met 2 procent worden geregistreerd.

De Belgische groep VPK Packaging neemt het Nederlandse verpakkingsbedrijf SolidPack over. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. SolidPack heeft een jaaromzet van ongeveer 50 miljoen euro en telt 175 werknemers. SolidPack producert verpakkingsmateriaal voor de voedselindustrie en de bloementeelt. De twee partners zeggen door de fusie beide op een verdere groei te kunnen rekenen. Door de overname wordt een groep gecreëerd met een jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar. SolidPack wordt bij VPK Packaging onderdeel van de divisie Smart Packaging Solutions, die zich onder meer specialiseert in de productie van vochtbestendig en bedrukbaar karton.

In Brazilië is de politie gestart met een onderzoek naar de crash van een vliegtuig voor de kust van de deelstaat Rio de Janeiro, in de buurt van de toeristische plaats Paraty. Bij de crash kwam de Braziliaanse rechter Teori Zavascki (68), samen met de vier andere inzittenden, om het leven. De oorzaak van de crash is nog onduidelijk, maar op het ogenblik van de crash werd de omgeving wel geteisterd door hevige stortbuien die het zich zouden hebben kunnen belemmerd. Zavacski voerde in Brazilië een onderzoek naar een grootschalige corruptie met tientallen politici en ondernemers rond het staatsbedrijf Petrobras. Gevreesd wordt dat vele partijen na de dood van Zavacski het onderzoek zouden willen laten uitdoven.

In Londen is de Nederlandse zakenman Hans Breukhoven op zeventigjarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn voormalige zakenpartner Juan da Silva vandaag bevestigd. Breukhoven was oprichter van de keten Free Record Shop, die drie jaar geleden failliet ging. Breukhoven opende in het begin van de jaren zeventig in Schiedam zijn eerste muziekwinkel. De naam Free Record Shop verwees naar het feit dat Breukhoven zich niet wou  aansluiten bij de toenmalige sectororganisatie van handelaren in grammofoonplaten. Breukhoven had zich begin dit decennium al heel pessimistisch uitgelaten over de toekomst van de muziekwinkel. De Nederlandse ondernemer was al geruime tijd ziek.

Société Générale heeft in de Verenigde Staten met het ministerie van justitie een schikking van 50 miljoen dollar getroffen, waardoor een strafvervolging wegens misleiding kan worden vermeden. Volgens de klacht zou de Franse bank de waarde van beleggingen in hypotheken tegenover investeerders onjuist hebben weergegeven. Daardoor zouden de investeerders belangrijke kapitalen hebben verloren. Uit onderzoek bleek dat 40 procent van de onderzochte leningen niet aan de overheidseisen voldeed. De bank erkende fout te hebben gehandeld. Ook andere banken uit de Verenigde Staten en Europa hebben in gelijkaardige dossiers al schikkingen met de Amerikaanse autoriteiten getroffen.

De Amerikaanse nieuwszender Fox News heeft de voormalige Britse politicus Nigel Farage in dienst genomen als politiek analist. Dat heeft de Amerikaanse zender bekend gemaakt. Nigel Farage is de voormalige leider van de Britse partij Ukip, die een sterke afkeer tegenover de Europese Unie tentoon spreidde. Farage was dan ook één van de stuwende krachten achter de brexit. Hij was ook de eerste Britse politicus die na de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten door overwinnaar Donald Trump werden ontvangen. Trump en Farage voelen zich ideologisch ook bijzonder verwant. Beiden gaan er onder meer prat op het oude establishment ten onder te hebben laten gaan.

Lees Verder

11:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-01-17

Reële intenties van anderen bijzonder moeilijk te achterhalen

De mens ervaart bijzonder veel moeilijkheden om de reële intenties van andere personen te achterhalen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Manchester. Men heeft volgens de onderzoekers vaak de overtuiging uit een observatie van het gedrag van anderen ook een intentie te kunnen afleiden, maar daarbij blijkt men zich volgens de studie vaak te vergissen. De resultaten van het onderzoek zijn volgens de researchers ook van groot belang van een beleid dat onder meer tabaksverslaving, obesitas, eetstoornissen, zelfverminking, alcoholmisbruik of dwangmatig gokken wil aanpakken.

Lees Verder

https://medicalxpress.com/news/2017-01-reveals-people-intentions.html#jCp

18:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Farmaceutisch onderzoek ongevoelig voor financiële banden?

In de farmaceutische wereld blijken de financiële banden tussen wetenschappers en de producenten van de middelen die worden onderzocht opvallend vaak tot positieve studieresultaten te leiden. Er moet dan ook rekening worden gehouden met een mogelijke vooringenomendheid. Dat blijkt uit een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de University of California op basis van bijna tweehonderd studies over geneesmiddelen die vier jaar geleden werden voorgesteld en waaruit bleek dat 58 procent van de hoofdonderzoekers een band had met de geneesmiddelenindustrie.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170117192702.htm

18:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |