29-01-17

Helft management-kandidaten moet zich nog vervolmaken

Nagenoeg de helft van alle kandidaten voor een management-functie moeten nog inspanningen doen om hun leiderschapsvaardigheden te verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Robert Half bij tweehonderd Britse rekruteerders van kaderleden. Vastgesteld werd dat 18 procent van de kandidaten op het gebied van planning onvoldoende vaardigheden kon aantonen, terwijl 15 procent tekort schiet in functionele capaciteiten. Ook bleek dat 14 procent over onvoldoende communicatie-vaardigheden beschikte.

Lees Verder

http://www.londonlovesbusiness.com/business-news/economic/half-of-management-candidates-need-to-improve-leadership-skills/13728.article

</p><p>

13:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kleinere porties worden het gemakkelijkst herkend

De consument is bijzonder goed in staat te achterhalen wanneer hem kleinere porties worden bezorgd dan was aangegeven of verwacht, maar het blijkt veel moeilijker om overdreven dosissen te identificeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Boston College en de Insead Business School. Het fenomeen verklaart volgens de onderzoekers waarom consumenten zo fel reageren wanneer bedrijven de inhoud van hun producten reduceren. Het verschil zou te wijten zijn aan het feit dat een vermindering van de porties de consument psychologisch dichter bij het nulpunt, terwijl bij een vermeerdering geen grenzen bestaan en dus geen vergelijking kan worden gemaakt.

Lees Verder

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170127113003.htm

13:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Er komen geen financiële zendmasten in de Zuid-Engelse gemeente Richborough. Dat heeft het districtsbestuur van de regio Dover beslist. De bedrijven Vigilant Global en New Line Networks hadden een aanvraag ingediend om elk een zendmast van meer dan driehonderd meter hoogte te bouwen om het financieel dataverkeer tussen Frankfurt in Duitsland en Londen in Engeland, de twee belangrijkste aandelenbeurzen van Europa, te optimaliseren. De infrastructuur moest de activiteiten van flitshandelaars, die in fracties van seconden aandelen en aanverwante producten verhandelen, ondersteunen. Onder meer uit landschappelijk oogpunt werd de aanvraag voor de zendmasten echter afgewezen.

Het Canadese bedrijf TransCanada heeft in de Verenigde Staten opnieuw een aanvraag ingediend voor de aanleg van de oliepijpleiding Keystone, die Canadese olie over een afstand van 1.900 kilometer naar de Golf van Mexico zou moeten pompen. Een eerdere aanvraag was door voormalig Amerikaans president Barack Obama afgewezen, maar zijn opvolger Donald Trump wil de realisatie van Keystone alsnog mogelijk maken. TransCanada wil een volume van 830.000 vaten olie per dag van de Canadese teerzanden naar raffinaderijen in het zuiden van de Verenigde Staten pompen. Het project zal volgens het bedrijf 3,4 miljard dollar opbrengen voor de Amerikaanse economie en tienduizenden banen creëren.

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft een bijkomend bedrag van 3,1 miljard pond gereserveerd voor eventuele schikkingen of boetes in verband met de verkoop van schuldpapier op basis van Amerikaanse rommelhypotheken. Dat heeft de Britse bank bekend gemaakt. De aanvullende voorziening zal worden meegenomen in de resultaten over het vierde kwartaal van vorig jaar. In totaal heeft de bank een reserve van 6,7 miljard pond opgebouwd. De bank zegt nog altijd mee te werken aan het strafrechtelijk onderzoek naar de transacties met rommelhypotheken in de Verenigde Staten. De praktijk vormde één van de belangrijkste oorzaken van de wereldwijde kredietcrisis tien jaar geleden.

Het Brits-Nederlandse petroleumconcern Shell staat heel dicht bij een overeenkomst voor de verkoop van een gedeelte van zijn olievelden in de Noordzee. Met de transactie zou een bedrag zijn gemoeid van ongeveer 2,8 miljard euro. De activiteiten zouden worden verkocht aan investeerder Chrysaor Holdings. De verkoop zou deel uitmaken van plannen van Shell om 30 miljard dollar aan bezittingen af te stoten. Het concern wil door de verkoop van activa zijn schuldenlast, die door de overname van British Gas gevoelig is opgelopen, af te bouwen. Chrysaor zal ook honderden werknemers van Shell en British Gas overnemen. De betrokken activa omvatten zowel oudere velden als nieuwe ontwikkelingn.

Internationale hogesnelheidstreinen zullen in de toekomst werken met passagierslijsten. Daarover hebben de ministers van binnenlandse zaken van België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië een akkoord bereikt. Over de concrete aanpak zal overleg worden gepleegd met de treinoperatoren Thalys en Eurostar. Tegen eind maart zou een eerste voorstel moeten zijn uitgewerkt. De passagierslijsten zouden de autoriteiten gemakkelijker moeten toelaten criminelen te onderscheppen. De treinoperatoren hebben al gewaarschuwd voor kostenverhogingen en vertragingen. De autoriteiten zeggen echter bij de invoering van het systeem ook aandacht te zullen besteden aan de commerciële belangen.

Mexico zal in geen geval betalen voor een muur die de Verenigde Staten op de grens tussen beide landen zouden willen optrekken. Dat heeft Luis Videgaray, Mexicaans minister van buitenlandse zaken, benadrukt. De Amerikaanse president Donald Trump wil een muur op de grens met Mexico om illegale immigratie tegen te gaan. Hij wil die muur door Mexico laten betalen, maar daarvan kan volgens minister Videgaray geen sprake zijn. Over de materie zullen volgens hem ook geen onderhandelingen mogelijk zijn. Donald Trump zou onder meer danken aan een extra heffing op de import van Mexicaanse goederen in de Verenigde Staten om de bouw van de muur te financieren.

Het Australische voedingsbedrijf Bega Cheese heeft het grootste gedeelte van de activiteiten van zijn Amerikaanse sectorgenoot Mondelez in Australië en Nieuw-Zeeland overgenomen. Met de operatie is een bedrag gemoeid van 348 miljoen dollar. Het meest opvallende merk in de transactie is Vegemite, een zoute kruidenpasta die in Australië bij het ontbijt bijzonder populair is. Vegemite werd bijna honderd jaar geleden door Fred Walker in Melbourne gecreëerd, maar werd amper tien jaar later aan Kraft Foods verkocht en was sinds vijf jaar in handen van Mondelez. Met de overname door Bega Cheese komt Vegemite na negentig jaar opnieuw in Australische eigendom. Een basisbestanddeel van Vegemite is biergist.

Heftruckspecialist Thermote & Vanhalst (TVH) uit Waregem zal geen hoger bod meer uitbrengen op het Britse bedrijf Lavendon, fabrikant van hoogtewerkers. Dat heeft het Belgische bedrijf bekend gemaakt. Er was voor Lavendon de voorbije maanden een biedstrijd ontstaan tussen Thermote & Vanhalst en de Franse groep Loxam, die herhaaldelijk een bod van de Belgische onderneming had verhoogd. Uiteindelijk had Loxam midden januari een bod van 538 miljoen euro gedaan op het Britse bedrijf. Verwacht wordt dat de aandeelhouders van Lavendon massaal zullen ingaan op het Franse bod, dat ook al de steun van de raad van bestuur van de Britse onderneming kreeg.

Het postbedrijf Bpost zal in de toekomst een grotere aandacht besteden aan het welzijn van zijn medewerkers. Daarover zal een concreet actieplan worden opgesteld. Dat heeft het bedrijf tijdens onderhandelingen met de vakbonden, die de moeilijke werkomstandighedn bij Bpost hadden aangeklaagd, aangekondigd. Er werden ook honderdvijftig aanwervingen aangekondigd om de werkdruk te verlagen. Daarnaast werden ook regelingen afgesproken voor onder meer compensaties voor het eindejaarswerk, de verlofplanning en de begeleiding van nieuwe werknemers. Niet alle vakbonden hebben zich echter akkoord verklaard. ACV-Transcom heeft een nationale stakingsaanzegging ingediend.

In Oudenaarde is ondernemer Herman Santens (82) overleden. De overledene was één van de drijvende krachten achter de textielgroep Santens, die op het einde van de jaren tachtig de grootste fabrikant van badtextiel in Europa was geworden. Het bedrijf raakte echter door een zware concurrentie en lage prijzen in problemen en werd twee jaar geleden door de Franse groep Descamps overgenomen. Herman Santens was een boegbeeld van de Vlaamse textielindustrie, maar zijn naam viel recent ook in de Panama Papers. De familie Santens zou jarenlang inkomsten naar fiscale paradijzen hebben gekanaliseerd. Er wordt gewag gemaakt van een bedrag van 10 miljoen euro. Er zou een minnelijke schikking in de maak zijn geweest.

De Amerikaanse drankenfabrikant Vita Coco, producent van kokoswater, staat te koop. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. De aandeelhouders zouden aan de zakenbank JP Morgan de opdracht hebben gegeven een koper te zoeken. Onder meer de grote drankenproducenten Coca-Cola en Pepsico worden als mogelijke overnamekandidaten genoemd. Ook een aantal grote investeringsfondsen zouden mogelijk interesse hebben. Een verkoop van Vita Coco zou de aandeelhouders van het bedrijf mogelijk 1 miljard dollar kunnen opbrengen. Vita Coco is gedeeltelijk eigendom van de Belgische investeringsgroep Verlinvest, die bijna 50 procent van de aandelen van het bedrijf bezit.

Het Zweedse bedrijf Loomis, gespecialiseerd in geldtransport, neemt zijn Belgische sectorgenoot Cobelguard Cit over. Met de transactie zou een bedrag van 12 miljoen euro zijn gemoeid. Cobelguard Cit is actief in het transport van biljetten, munten, cheques, digitale kaarten, goud, diamant en kunst. Het bedrijf telt 170 werknemers en heeft vestigingen in Gent, Laken en Tongeren. Cobelguard Cit was nog de enige concurrent van G4S die op de Belgische markt is overgebleven. Het bedrijf had een marktaandeel van ongeveer 20 procent. Loomis wordt voor 100 procent eigenaar van het Belgische bedrijf. Cobelguard Cit werd opgericht door Stefan De Bock en Dirk Goethals, die het faillite merk Brink’s hadden overgenomen.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft heeft opnieuw een marktwaarde van meer dan 500 miljard dollar. Dat is het gevolg van positieve kwartaalresultaten die het concern recent heeft kunnen melden. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. Gewag wordt gemaakt van positieve signalen over de transformatie van het bedrijf. Microsoft heeft zeventien jaar nodig gehad om opnieuw een marktwaarde van meer dan 500 miljard dollar te registreren. In maart 2000 had Microsoft een marktwaarde van 550 miljard dollar bereikt. Dit keer werd een niveau van 510,37 miljard dollar opgetekend. Daarmee blijft het bedrijf echter nog ver verwijderd van de waardes die door groepen zoals Apple en Alphabet kunnen worden gemeld.

Het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 13 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De omzetgroei is in belangrijke mate te danken aan de overname van de siliconendivisie van de groep Corning in juni vorig jaar voor een bedrag van 4,8 miljard dollar. Het bedrijf leed een kwartaalverlies van 33 miljoen dollar, tegenover een winst van bijna 3,53 miljard dollar tijdens dezelfde periode het jaar voordien. Het verlies diende volgens het bedrijf worden toegeschreven aan kosten die voor een aantal milieudossiers dienden te worden gemaakt.

De Italiaans-Amerikaanse autobouwer Fiat-Chrysler heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 111 miljard dollar, tegenover 110,6 miljard dollar inkomsten het jaar voordien. De nettowinst steeg met bijna 50 procent tot ruim 2,5 miljard dollar. In totaal verkocht de groep vorig jaar wereldwijd ruim 4,7 miljoen wagens. Dat betekende nagenoeg een status-quo tegenover het jaar voordien. Wel kon volgens de autobouwer een grotere vraag naar modellen uit het hogere marktsegment worden opgemerkt. Dochtermerk Jeep liet een stijging met 9 procent tot 1,4 miljoen voertuigen optekenen. Het bedrijf maakte verder bekend zijn schuldenlast van 4,6 miljard dollar naar 2,5 miljard dollar te zullen afbouwen.

Meer Nieuws

10:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-17

Jaloersheid leidt tot opmerkelijke modekeuzes

Jaloerse partners kiezen in de modewinkel vaker voor een opvallende kleur of een opmerkelijk ontwerp. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Nanyang Technological University in Singapore. Met hun ongewone keuzes hopen de jaloerse consumenten volgens de onderzoekers immers opnieuw de aandacht van hun partner te kunnen wekken. Er wordt aan toegevoegd dat niet alleen in romantische relaties naar deze strategieën wordt gegrepen, maar kunnen ook kinderen of werknemers voor aanverwante motieven eenzelfde gedrag vertonen. Wanneer er weinig kans bestaat dat het product door anderen zal worden opgemerkt, neemt de interesse in opvallende aankopen snel af.

“Vastgesteld moet worden dat jaloerse gevoelens leiden tot een grotere interesse in producten die in het oog springen,” zegt onderzoekster Xun Irene Huang, professor marketing aan de Nanyang Technological University. “Daarmee hopen de jaloerse partijen opnieuw de interesse van hun partner te kunnen wekken. Maar datzelfde gaat op voor kinderen die mogelijk jaloers zijn op de aandacht die een broer of zus van de ouders krijgen of voor werknemers die vinden dat collega’s te veel interesse van de directie genieten. Bij de neiging om opvallende ontwerpen te kiezen, blijkt men volgens de onderzoekers desnoods ook bereid om een publieke vernedering wegens wansmaak te doorstaan.

Xun Huang merkt op dat de conclusies van het onderzoek ook voor de marketing-sector een aantal belangrijke implicaties kunnen hebben. “Onder meer in sitcoms op televisie, waar jaloezie als thema meestal constant aanwezig is, zouden adverteerders kunnen gebruik maken om opvallende ontwerpen en producten te promoten,” benadrukt de onderzoekster. “Maar ook in gedrukte reclame en op displays op de winkelvloer zou kunnen worden verwezen naar situaties waarbij jaloezie is betrokken, zodat consumenten zouden kunnen worden gestimuleerd om producten te kopen die de aandacht van de buitenwereld zouden vangen.”

Lees Verder

14:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jaloersheid |  Facebook |

Airbnb gelinkt aan daling pieknachten van hotelsector

De activiteit van het alternatieve overnachtingsplatform Airbnb lijkt wel degelijk een impact te hebben op de cijfers van de hotelsector. Dat is de conclusie van een onderzoek van Morgan Stanley Research. De onderzoekers zeggen immers vastgesteld te hebben dat het voorbije jaar in de Amerikaanse hotels een opvallende inkrimping moest worden opgetekend van het aantal pieknachten, waarbij een bezettingsgraad van meer dan 95 procent kan worden gemeld. Tegenover het jaar voordien moest een daling met 17 procent worden opgetekend. Tegelijkertijd moest worden vastgesteld dat de sector het kleinste aantal pieknachten heeft gekend sinds het uitbreken van de economische crisis acht jaar geleden.

Lees Verder

http://www.businesstravelnews.com/Lodging/Airbnbs-Influence-on-Hotel-Occupancy-Threatens-Industry-Profits

14:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meer merken zien mogelijkheden in Snapchat

Snapchat heeft bij merken het voorbije jaar gevoelig aan populariteit gewonnen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent L2 bij meer dan vierhonderd merken naar het gebruik van sociale media in de zakelijke sector. De onderzoekers stelden vast dat tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar 64 procent van de merken een aanwezigheid op Snapchat kon melden. Dat betekende een stijging met 50 procent tegenover het begin van het jaar. Bij de zogenaamde activewear loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan 90 procent. Daarentegen moet volgens de onderzoekers bij Facebook een zekere reclame-moeheid worden vastgesteld.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2017/01/l2-report-64-of-brands-now-on-snapchat.html

13:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tijd bepaalt gezamenlijke activiteiten van koppels

Koppels die erop rekenen geruime tijd met elkaar te zullen kunnen doorbrengen, organiseren een uiteenlopende waaier gezamenlijke activiteiten. Wanneer men echter denkt op kortere termijn te moeten rekenen, zal minder voor variëteit worden gekozen en zal meer worden gefocust op gelijkaardige projecten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University. De conclusies gelden volgens de onderzoekers niet alleen voor romantische partners en langdurige vriendschappen, maar ook voor elke hechte relatie die door een frequente interactie wordt gekenmerkt.

Lees Verder

https://phys.org/news/2017-01-relationship.html

13:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |