17-02-17

Schrappen van videoreclame lijkt ingebouwde gewoonte

Het schrappen van videoreclame lijkt een ingebouwde gewoonte. Dat is de conclusie van een onderzoek van IPG Mediabrands bij meer dan elfduizend consumenten. De onderzoekers stelden vast dat 65 procent van de ondervraagden videoreclame schrapt en zo vlug mogelijk de commerciële boodschap willen laten verdwijnen. Daarbij kon echter worden gesteld dat 76 procent gewag maakt van een ingebakken gewoonte. Ondanks die negatieve boodschap moeten adverteerders volgens de onderzoekers beseffen dat er nog altijd mogelijkheden bestaan om de aandacht van de consument vast te grijpen.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Skipping_ads_is_an_ingrained_habit.news?ID=38217

16:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bedrijven vinden sociale media belangrijke steun voor verkoop

Sociale media vormen het meest frequente kanaal dat door de bedrijven wordt ingezet om de verkoop te ondersteunen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Massachusetts bij de executives van vijfhonderd grote ondernemingen. Opgemerkt wordt dat 41 procent van de ondervraagde bedrijven op sociale media beroep doet, tegenover 38 procent het jaar voordien en amper 14 procent drie jaar geleden. Op de tweede plaats staat online reclame, dat nog door 21 procent van de respondenten wordt genoemd, tegenover 24 procent het jaar voordien en 40 procent drie jaar geleden.

Lees Verder

http://www.marketingcharts.com/online/inc-500-execs-see-socials-potential-in-driving-sales-but-fret-about-roi-74833/

15:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Windturbines kunnen efficiëntie nog gevoelig opdrijven

De efficiëntie van windturbines kan nog gevoelig worden opgedreven. Daarbij zou men zich moeten toespitsen op de insectenwereld, waar vele soorten immers gebruik kunnen maken op flexibele vleugels. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Université Sorbonne in Parijs. Opgemerkt wordt dat windturbines ongeveer 4 procent van de wereldwijde energie-productie voor hun rekening nemen, maar alleen onder gunstige weersomstandigheden kunnen functioneren. De Franse onderzoekers zeggen echter een oplossing te hebben gevonden om de efficiëntie van de turbines met 35 procent op te voeren. Daarmee zou de technologie zich meer als een alternatief voor fossiele brandstoffen kunnen opwerpen.

“De windturbines werken uitsluitend wanneer de luchtstromen uit een ideale richting komen,” benadrukt onderzoeksleider Vincent Cognet, natuurwetenschapper aan de Sorbonne. “Insecten worden met dergelijke problemen echter niet geconfronteerd. Aangezien de insecten over flexibele vleugels beschikken, kunnen die luchtstromen op een optimale manier worden opgevangen, waardoor de snelheid kan worden opgevoerd. Omdat de vleugels op een natuurlijke manier met de wind kunnen meeplooien, zal ook de druk kunnen worden verlaagd en kan het risico op beschadiging gevoelig worden beperkt.”

De Franse onderzoekers hebben drie kleinschalige prototypes van windturbines met verschillende rotor-karakteristieken gebouwd. Naast een onbuigzaam exemplaar, werden ook twee varianten met diverse vormen van flexibiliteit uitgetest. “Het exemplaar met extreem flexibele wieken bleek onvoldoende sterk en slaagde er ook niet in om evenveel energie op te wekken als de onbuigzame variant,” getuigt professor Cognet. “Een exemplaar met een gematigde flexibiliteit bleek echter de beste prestaties te registreren. De opstelling creëerde 35 procent meer energie, maar kon ook in een bredere variatie van windcondities opereren.”

De volgende uitdaging is volgens Vincent Cognet echter een schaalvergroting naar de reële wereld. “Er moet een geschikt materiaal worden gevonden,” merkt de professor op. “Er moet immers een optimale buigzaamheid kunnen worden gegenereerd.” Hij zegt er echter van overtuigd te zijn dat de conclusies van de studie ook buiten de laboratorium-omgeving geldig zullen blijven.

Lees Verder

15:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: windturbines |  Facebook |

Hoteliers conservatief met technologische ontwikkelingen

De hotelsector stelt zich conservatief op tegenover technologische ontwikkelingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van een onderzoek van Essec, IDeaS, Revinate en SiteMinder. Opgemerkt wordt dat de hotels weliswaar beseffen dat ze in de toekomst zullen worden geconfronteerd met consumenten die steeds meer technologische vaardigheden en verlangens te kennen geven, maar desondanks zelf blijven vasthouden aan concepten die tien jaar geleden al naar voor werden geschoven en bij de meeste partijen inmiddels grotendeels zijn geïmplementeerd.

Lees Verder

https://www.traveldailynews.com/post/new-study-reveals-hoteliers-envision-similar-industry-technology-in-2020-as-ten-years-ago#sthash.sh8YGeud.dpuf

14:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuw passagiersrecord voor Europese luchthavens

De Europese luchthavens hebben het voorbije jaar meer dan twee miljard passagiers ontvangen. Dat betekende een groei met 5,1 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Airports Council International (ACI). Opgemerkt wordt dat de Europese luchthavens het voorbije jaar een absoluut passagiersrecord hebben laten optekenen. De groei werd volgens het rapport vooral gedragen door de lidstaten van de Europese Unie, waar de luchthavens een gemiddelde groei met 6,7 procent konden melden. Terroristische aanslagen hebben wel een impact gehad op de cijfers in België, Frankrijk en in mindere mate Duitsland, maar die effecten bleven volgens het rapport vooral lokaal.

Buiten de Europese Unie werd daarentegen een terugval met 0,9 procent opgetekend. Die achteruitgang moet vooral worden toegeschreven aan Turkije, waar de terroristische dreiging en de politieke instabiliteit het aantal passagiers met 6,6 procent heeft doen dalen. “Die situatie heeft bijgedragen tot de groei in de Europese Unie,” benadrukt het rapport. “Vele trafieken lieten van Turkije immers een verschuiving naar Kroatië, Cyprus, Bulgarije, Griekenland, Portugal, Roemenië en Spanje optekenen.” Ook in Rusland werden volgens de organisatie zwakke prestaties opgetekend, al kon na de zomer een periode van verbetering worden geregistreerd.

Andere markten die niet tot de Europese Unie behoren - zoals IJsland, Israël en Oekraïne - lieten het voorbije jaar daarentegen een bijzonder dynamische groei noteren. Olivier Jankovec, directeur-generaal van ACI Europe, benadrukt dat de sector - ondanks de ongunstige invloed van geopolitieke omstandigheden en terrorisme - op een aanhoudende groei kan rekenen, waarbij het aantal passagiers voor het derde jaar op rij een toename met meer dan 5 procent heeft laten optekenen. Die vaststelling betekent dat op drie jaar tijd het aantal passagiers met 300 miljoen reizigers is toegenomen. Die trafiek situeerde zich voor 80 procent in de Europese Unie.

Lees Verder

14:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: luchthaven |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Europese Centrale Bank (ECB), gevestigd in Frankfurt, heeft het voorbije jaar een winst gerealiseerd van bijna 1,2 miljard euro. Dat betekent een stijging met 111 miljoen euro tegenover het jaar voordien. Dat heeft de instelling bekend gemaakt. De winstgroei is vooral te danken aan de gestegen rente-inkomsten, die met bijna 12 procent toenamen tot ruim 1,6 miljard euro. In totaal heeft de instelling vorig jaar 349 miljard euro geïnvesteerd in obligaties, tegenover 257 miljard euro het jaar voordien. Daarom zijn ook de inkomsten uit de rente gevoelig toegenomen. De nettowinst van de instelling wordt verdeeld onder de centrale banken van de verschillende eurolanden.

Facebook wil beletten dat een conflict met de Ierse privacy-autoriteiten wordt doorverwezen naar het Europese Hof van Justitie. De advocaat van het bedrijf noemt de aantijgingen van de Ierse regulator bijzonder gebrekkig. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. Facebook verzamelt  informatie van zijn Europese gebruikers op Amerikaanse servers. Daarbij komt volgens de Ierse autoriteiten mogelijk de privacy in het gedrang. Facebook zegt echter dat de regulator een zinloos geding dreigt op te starten. De klachten hebben immers betrekking op het oude verdrag Safe Harbour dat tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten was afgesloten. Die akkoorden zijn echter stopgezet en vervangen door het verdrag Privacy Shield.

Het technologiebedrijf Google gaat aan zijn Project Loon, dat met luchtballonnen op afgelegen locaties in de wereld toegang tot het internet moest garanderen, een andere invulling geven. Het bedrijf streeft niet langer naar een wereldwijde dekking, want inmiddels zou naar eigen zeggen een efficiëntere oplossing zijn gevonden. Daarbij worden de activiteiten van de ballonnen geconcentreerd op de gebieden met het grootste gebrek aan verbindingen. Hierdoor verdwijnt de noodzaak van een continue wereldwijde dekking. Project Loon noemt de nieuwe invulling niet alleen efficiënter, maar zegt door de koerswijziging een grotere kans te hebben om uiteindelijk winstgevend te worden.

Renstal Mercedes Racing heeft de Brit James Allison als technisch directeur aangetrokken. Allison (48) moet bij Mercedes de opvolger worden van Paddy Lowe, die naar Williams is overgestapt om Pat Symonds, die eind vorig jaar zijn functie als chief technical officer neerlegde. Allison vertrok halverwege het voorbije seizoen bij Ferrari, enkele maanden nadat zijn vrouw aan hersenvliesontsteking was overleden. Hij krijgt bij Mercedes de leiding over een bijzonder efficiënte entiteit, die de voorbije drie jaar de Formule Eén heeft gedomineerd. Vorig jaar won het team de wereldtitel met Nico Rosberg. De voorbije twee jaar behaalde Mercedes met Lewis Hamilton de eindzege in het wereldkampioenschap.

Het bedrijf Tinder, ontwikkelaar van een datingapplicatie, heeft de startup Wheel overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet vrij gegeven. Wheel werd twee jaar geleden opgericht onder de naam Ferris en creëerde een sociaal netwerk waar korte video’s kunnen worden gedeeld. De technologie zou sterk lijken op de korte video’s die op Snapchat en Instagram met de functie Stories kunnen worden gemaakt. Tinder zegt in de toekomst meer activiteiten rond video te willen ontplooien. Er werd wel aangegeven dat de oprichters van Wheel de overstap naar Tinder maken. Twee jaar geleden ontving Wheel nog een investering van ruim 2 miljoen dollar.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben beslist een bedrag van 300.000 euro te investeren in de Nederlandse startup Hardt, die de technologie van de Hyperloop verder wil ontwikkelen. Ook het investeringsfonds Uniiq levert een bijdrage van 300.000 euro. De Hyperloop is een futuristisch vervoerconcept, waarbij in vacuüm-buizen verplaatsingen van mensen en cargo aan snelheden tot 1.200 kilometer per uur zouden kunnen worden voorzien. Hardt verzamelt een aantal studenten van de Technische Universiteit Delft, die in Los Angeles recent een wedstrijd rond Hyperloop-toepassingen hadden gewonnen. Hyperloop werd bedacht door Elon Musk, oprichter van Tesla en Spacex.

De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant Samsung wordt in Frankrijk en Duitsland voor de rechter gedaagd door de Franse multinational Technicolor, die onder meer videotechnologie ontwikkelt. Geklaagd wordt dat Samsung met diverse apparaten, waaronder smartphones en televisietoestellen, patenten van Technicolor heeft geschonden. In totaal zijn procedures opgestart rond tien patenten die te maken hebben met videocodes en telecomtechnologieën. Het is onduidelijk of Technicolor van plan om ook tegen andere elektronicafabrikanten juridische procedures op te starten. Het Franse concern beschikt over een portefeuille met meer dan dertigduizend brevetten en applicaties.

In Zuid-Korea is Lee Jae-Young, de operationele topman van smartphone-fabrikant Samsung, gearresteerd. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een corruptie-dossier, dat ook heeft geleid tot een afzettingsprocedure tegen de Zuid-Koreaanse presidente Park Geun-hye. Een rechter had tegen Jae-Young een arrestatiebevel uitgevaardigd. Er loopt al langer een onderzoek naar de topman van Samsung, maar de openbaar aanklager wijst op een nieuwe aanklacht en bijkomende bewijzen. Jae-Young, zoon van de voorzitter van Samsung, wordt ervan verdacht ruim 36 miljoen dollar te hebben betaald om een aantal controversiële zakelijke constructies door de overheid te laten goedkeuren.

Het economisch beleid van president Donald Trump dreigt de Verenigde Staten terug te katapulteren naar een periode met weinig groei en een oncontroleerbare inflatie, zoals de zogenaamde stagflatie van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Dat heeft Alan Greenspan, de voormalige voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, gezegd. Volgens Greenspan zorgt de hoge staatsschuld van de Verenigde Staten ervoor dat het beleid zich geen hoge uitgaven voor infrastructuurwerken of een fiscale versoepeling kan veroorloven. Het beleid dat Trump in die zin uitstippelde zal volgens Greenspan dan ook zorgen voor een oververhitting van de Amerikaanse economie.

Atomico, een investeringsmaatschappij voor Europese startups, heeft een fonds opgericht met een bestedingscapaciteit van 765 miljoen dollar. Daarmee heeft Atomico, gevestigd in Londen, het grootste investeringsfonds voor techbedrijven in Europa gelanceerd. Atomico werd meer dan tien jaar geleden opgezet door Niklas Zennström, medeoprichter van videochatdienst Skype. Sinds die tijd heeft Atomico geïnvesteerd in een zestigtal ondernemingen, waaronder het Finse Rovio Entertainment, de maker van het populaire game Angry Birds. Ook werd geparticipeerd in een fabrikant van software voor het scannen van barcodes en een ontwikkelaar van een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan opstijgen.

De Oostenrijkse regering is een juridische procedure gestart tegen vliegtuigmaker Airbus en het consortium achter de Eurofighter. Dat heeft Hans Peter Doskozil, Oostenrijks minister van defensie, bekend gemaakt. Volgens Doskozil zijn er aanwijzingen dat er sprake is van mogelijke fraude bij een order met een waarde van 2 miljard euro veertien jaar geleden. De bedrijven zouden de Oostenrijkse regering hebben misleid over de aankoopprijs, levering en de uitrusting van de straaljagers. De schade zou volgens Doskozil uiteindelijk kunnen oplopen tot 1,1 miljard euro. Airbus gaf geen commentaar, maar benadrukte wel toezichthouders te hebben ondersteund bij het onderzoek.

Noorwegen is van plan een groter deel van de reserves van zijn Oljefondet, het grootste soevereine fonds ter wereld, uit te geven aan aandelen. De extra uitgaven kunnen een sterke impuls voor de wereldwijde aandelenmarkten betekenen. Dat heeft de Britse financiële krant Financial Times gemeld. Noorwegen heeft een reserve met ongeveer 900 miljard dollar aan olie-inkomsten opgebouwd. Van dat geld wordt nu 60 procent belegd in aandelen, maar de Noorse regering wil dat aandeel opvoeren tot 70 procent. Het Noorse kabinet wordt gesteund door het fonds zelf en door een groep deskundigen, maar heeft nog wel de toestemming nodig van het Noorse parlement. Er blijft immers minder geld over voor overheidsbestedingen.

De werknemers van de fabriek van vliegtuigbouwer Boeing in North Charleston in de Amerikaanse staat South Carolina hebben een vertegenwoordiging van de vakbond afgewezen. Aan de stemming hadden 2.828 werknemers deelgenomen. Uiteindelijk stemde 74 procent van de deelnemers tegen een vertegenwoordiging van de International Association of Machinists and Aerospace Workers (IAM). De directie reageerde op de keuze van de werknemers. De antisyndicale traditie in South Carolina zou voor Boeing een bepalende factor zijn geweest om in die regio een fabriek te bouwen. South Carolina is één van de minst gesyndicaliseerde staten van het hele land.

De holding Groupe Bruxelles Lambert (GBL) van de Belgische ondernemer Albert Frère heeft een belang van ongeveer 3 procent genomen in het Duitse modehuis Hugo Boss. Dat heeft het Duitse tijdschrift Manager Magazin gemeld. De Belgische holding zou bovendien plannen hebben om zijn participatie in Hugo Boss nog verder uit te breiden. Geen van de betrokken partijen heeft commentaar gegeven op het bericht, maar waarnemers zeggen dat de transactie niet geheel onlogisch zou lijken. Albert Frère is immers een zakenpartner van de Italiaanse modegroep Marzotto, die een belang van ongeveer 10 procent heeft in Hugo Boss. Bovendien is Groupe Bruxelles Lambert ook aandeelhouder van Adidas.

Het Belgische telecombedrijf Telenet heeft het voorbije jaar  een bedrijfswinst geboekt van 1,12 miljard euro. Dat betekende een stijging met 18 procent tegenover het jaar voordien. Dat leidde uiteindelijk tot een nettowinst van 42 miljoen euro. Dat betekende een daling met driekwart tegenover het jaar voordien. Die terugval is te wijten aan een vervroegde aflossing van schulden, maar vooral door een waardevermindering van 31 miljoen euro op de participatie van Telenet in de holding De Vijver Media, die vorig jaar moest afrekenen met de tegenvallende prestaties van de Amerikaanse versie van de Vlaamse bioscoopfilm De Loft. De jaaromzet van Telenet steeg met één derde tot 2,43 miljard euro.

Lees Verder

11:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-02-17

Braziliaanse stranden lijden onder zware vervuiling

De gezondheidstoestand van de Braziliaanse stranden laat veel te wensen over. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Braziliaanse krant Folha de S.Paulo op basis van cijfers van de milieuregulatoren van de verschillende deelstaten van het land. Daarbij werd vastgesteld dat slechts 42 procent van de Braziliaanse badsteden op een optimale waterkwaliteit kan terugvallen. Bij 29 procent van de stranden moet zelfs over een slechte tot onaanvaardbare kwaliteit worden gesproken. Gewaarschuwd wordt dat er onvoldoende politieke wil kan worden opgemerkt om het probleem aan te pakken en worden budgetten voor de opkuis van de stranden voor andere activiteiten gebruikt.

“Namen zoals Copacabana en Ipanema roepen beelden van witte stranden en kristalhelder water, maar de realiteit is heel anders,” benadrukken de onderzoekers. “Slechts een minderheid van de Braziliaanse normen voldoen aan de gestelde milieuvereisten.” In Rio de Janeiro zijn Botafogo en Flamengo de meest vervuilde stranden, maar de onderzoekers merken op dat ook de waterkwaliteit van populaire locaties zoals Copacabana en Ipanema zelden een optimale score kan laten optekenen. Dat heeft volgens het rapport vooral te maken met de vervuiling van Guanabara Bay, waar het grootste deel van het afvalwater van de Braziliaanse miljoenenstad terecht komt.

“Ook het afvalwater uit lagunes zoals Rodrigo de Freitas komt in Copacabana en Ipanema terecht,” zegt de Braziliaanse bioloog Mario Moscatelli. “Daarnaast is er ook het afval van de strandbezoekers, die na hun vertrek allerlei voedselresten, zakken en dozen, bierblikken, sigarettenpeuken en zelfs kartonnen containers achterlaten. Daardoor wordt de vervuiling nog problematischer. Er is bij de politiek echter geen enkele wil om de situatie aan te pakken. De problemen zullen in de toekomst dan ook alleen maar erger worden.” De beste waterkwaliteiten werden opgetekend in de zuidelijke staten Rio Grande do Sul en Parana, die minder frequent door toeristen worden bezocht.

Lees Verder

23:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brazilië |  Facebook |

Online betaalverkeer gebruikt steeds vaker e-wallet

Bij online betalingen is het gebruik van bankkaarten niet langer de populairste strategie en wordt steeds vaker overgestapt naar alternatieve toepassingen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Ystats naar naar wereldwijde online betalingen. Daarbij werd vastgesteld dat het aandeel van bankkaarten in de transacties tot onder de grens van 50 procent is teruggevallen en dat het gecombineerd gebruik van alternatieve methodes inmiddels de meerderheid op de markt heeft verworven. Deze trend zal zich volgens Ystats ook de de rest van het decennium verder doorzetten en waarbij bankkaarten steeds verder aan populariteit zullen dienen in te leveren en steeds meer naar alternatieve methodes zal worden gekeken.

Wanneer de individuele betaalmethodes wordt gekeken, blijven de bankkaarten nog wel op de eerste plaats behouden. Daarna volgt de elektronische portefeuille (e-wallet) met een aandeel van bijna 33 procent. Er wordt aan toegevoegd dat de e-wallet ook de tweede populairste betaalmethode is voor grensoverschrijdende online shopping. Andere populaire alternatieve betaalmethodes zijn banktransfers, cash betalingen bij ontvangst, betaling per factuur en contante betalingen in de winkel. Wanneer echter naar de nationale markten wordt gekeken, blijft het gebruik van bankkaarten bijzonder hoog in ontwikkelde markten zoals Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Japan en Frankrijk.

“De uiteenlopende voorkeuren van de online shoppers, verplichten de handelaars om een brede waaier betaalmogelijkheden aan te bieden,” benadrukken de onderzoekers. Daarbij wordt opgemerkt dat driekwart van de ondervraagde handelaars minstens drie verschillende online betaalopties aanvaarden. Anderzijds wordt erop gewezen dat bekommernissen over de veiligheid van de transacties nog altijd een rem op een grotere adoptie van mobiele betaalsystemen blijft. Dat geldt volgens de onderzoekers zelfs in landen met een hoge mobiele penetratie, zoals Zuid-Korea, waar een vrees voor lekken en diefstallen de belangrijkste reden blijkt om mobiele financiële diensten te negeren.

Lees Verder

19:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: e-wallet |  Facebook |

Vermoeidheid heeft ook een genetische component

Vermoeidheid heeft ook een genetische component. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Northumbria University en de University of Edinburgh. Opgemerkt wordt dat genetica een aandeel van 8 procent zou hebben in het risico op vermoeidheid en een gebrek aan energie. Het grootste gedeelte van de impact is gebonden aan de omgeving.

Lees Verder

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2017-02/s-sat021417.php

18:41 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Internet ook steeds meer markt voor autoverkoop

Autobestuurders stappen een geplande aankoop van een nieuwe wagen steeds minder naar de traditionele dealers, maar doen daarentegen steeds vaker een beroep op het internet. Dat is de conclusie van een onderzoek van eBay Advertising bij duizend consumenten in de Verenigde Staten. Daarbij wordt opgemerkt dat steeds meer consumenten het internet gebruiken om zowel informatie te verzamelen over interessante modellen als om een daadwerkelijke aankoop te verrichten. Redenen voor een online aankoop bleken naar diverse motieven te wijzen, zoals het gebruiksgemak, een grote keuzemogelijkheid, bijkomende opties en interessante prijzen.

“De begindagen van het internet maakten al duidelijk dat het medium als een interessant instrument werd beschouwd om informatie over auto’s op te zoeken,” voeren de onderzoekers aan. “De reële aankoop gebeurde echter tot voor kort nog altijd hoofdzakelijk in de kantoren van de dealer. Het recente onderzoek toont echter aan dat ook in die activiteit een kantelpunt steeds dichterbij komt. Er kon immers vastgesteld worden dat 63 procent van de ondervraagden erkende in de toekomst waarschijnlijk een auto online te zullen kopen. Daarbij bleek de neiging tot online aankopen bij mannen dubbel zo hoog te liggen dan bij vrouwen.

Uit het onderzoek bleek ook nog dat 87 procent van de ondervraagden online vergelijkingen tussen verschillende automodellen maakt en online autobesprekingen raadpleegt. “Dit maakt duidelijk dat het voor de verkopers extreem belangrijk wordt om aan de consument op het gepaste ogenblik de verwachte informatie te verstrekken,” stippen de onderzoekers aan. Wanneer er toch voor een fysieke aankoop wordt gekozen, blijken vrouwen de mogelijkheid van een testrit als belangrijkste motivatie naar voor te schuiven. Mannen zeggen daarentegen bij de dealer vooral de staat van het voertuig te willen controleren. De onderzoekers berekenden nog dat de gemiddelde aankoop van een auto uiteindelijk twee maanden in beslag neemt.

Lees Verder

17:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: autoverkoop |  Facebook |

Video snelgroeiende sector van mobiele reclame

Locatie-gerelateerde video was het voorbije jaar de sterkste groeipijler van de mobiele reclame. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Positive Mobile. Opgemerkt wordt dat video eind vorig jaar in de sector van de mobiele reclame een aandeel van 17 procent had opgebouwd, tegenover amper 5 procent het jaar voordien. De topcategorie wordt gevormd door consumptiegoederen, waar een niveau van 35 procent wordt opgetekend, gevolgd door retail (17 procent) en telecom (10 procent).

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2017/02/reports-mobile-data-traffic-video-trending-high.html

16:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werkvloer lijdt onder discriminerende manager

Een vooringenomen manager dreigt ook de prestaties op de werkvloer negatief te beïnvloeden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University op basis van een studie bij een Franse winkelketen. Eerder was al aangetoond dat een vooringenomenheid binnen de onderneming een invloed kan hebben op het aantrekken van talent, maar de gevolgen reiken volgens de onderzoekers nog veel verder dan op het eerste gezicht vaak wordt gedacht. Daarbij wordt opgemerkt dat werknemers uit minderheidsgroepen op verschillende parameters minder goede prestaties laten optekenen wanneer ze onder een vooringenomen manager dienen te werken.

Onder meer kon worden vastgesteld dat de scores van de werknemers op onder meer absenteïsme, snelheid van klantenservices en verwerkte volumes varieerden naarmate ze geconfronteerd werden met een vooringenomen baas of een objectieve manager. Het verschil in prestatie kan volgens onderzoeksleider Amanda Pallais, professor politieke economie aan de Harvard University, bijzonder groot worden. Onder een vooringenomen manager werd een gemiddeld prestatieniveau van 53 procent opgetekend, maar onder een objectieve verantwoordelijke liep dat cijfer al snel op tot 79 procent. Andere werknemers lieten onder de verschillende manager-types daarentegen dezelfde scores optekenen.

Het probleem ondermijnt niet alleen de prestatie van de onderneming, maar heeft ook een negatieve impact op de verdiensten van de werknemers. Onder meer bleek men onder een vooringenomen manager ook minder bereid tot overuren, waardoor de inkomsten dalen. Gewag wordt gemaakt van een verlies van 2,5 procent van het inkomen. “De terugval in de prestatie kan bovendien een zelfvervullende profetie worden,” waarschuwt professor Pallais. “Vooringenomen managers veronderstellen immers dat minderheden slechter presteren dan hun collega’s. Wanneer die vooringenomenheid de prestaties van de geviseerde medewerkers negatief beïnvloedt, ziet de manager zijn visie bevestigd.”

Lees Verder

15:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: discriminatie |  Facebook |

Elektronische sporten laten exponentiële groei optekenen

De wereldwijde sector van elektronische sporten (eSports) zal tegen het einde van dit decennium een waarde hebben van 1,5 miljard dollar. Dit jaar wordt een niveau van 696 miljoen dollar bereikt, tegenover 483 miljoen dollar vorig jaar. Dat is de conclusie van een rapport van marktonderzoeker Newzoo.

Lees Verder

http://www.bizreport.com/2017/02/global-esports-revenues-to-reach-15-billion-by-2020.html

14:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Amerikaanse internetaanbieder Verizon heeft een voorlopig akkoord bereikt rond de overname van de internetactiviteiten van het technologiebedrijf Yahoo. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg bevestigd. Oorspronkelijk was aan de overname een bedrag van 4,8 miljard dollar gekoppeld. De overname was echter in het gedrang gekomen door berichten over een grote cyberaanval, waardoor bij Yahoo de gegevens van meer dan vijfhonderd miljoen gebruikers zouden zijn gesloten. Door die problemen zou de overnameprijs nu echter met 250 miljoen dollar worden verlaagd. De juridische gevolgen van de cyberaanval zouden door beide partijen gezamenlijk worden afgehandeld.

Het Canadese bedrijf Blackberry heeft bij de rechtbank klacht neergelegd tegen zijn Finse sectorgenoot Nokia. Opgemerkt wordt dat Nokia zonder toestemming elf patenten van Blackberry heeft gebruikt. De patenten hebben verband met een breed scala producten rond mobiele netwerken. Blackberry eist een financiële compensatie voor het gebruik van zijn technologie. Blackberry zou een gedeelte van de gecontesteerde bij het begin van dit decennium hebben verworven bij de overname van het failliete technologiebedrijf Nortel. Financiële details over de schadeclaim werden niet meegedeeld. Blackberry zegt echter geen enkele intentie te hebben het gebruik van de technologieën door Nokia te laten verbieden.

Het Europees Parlement heeft de Comprehensive Economic and Trade Agreement (Ceta) met Canada goedgekeurd. Het akkoord was geblokkeerd geraakt omdat Wallonië en Brussel zich tegen de overeenkomst hadden verzet. Daardoor kon België als enige lidstaat van de Europese Unie het akkoord niet ondertekend. Verdere onderhandelingen hebben uiteindelijk toch tot een overeenkomst geleid. Door de stemming in het Europees Parlement kan het Ceta ook voorlopig in werking treden, in afwachting dat alle nationale en regionale parlementen van de lidstaten het akkoord formeel ratificeren. Naar verwachting kunnen die procedures echter nog een aantal jaren in beslag nemen.

Vlaanderen gaat opnieuw een belangenconflict inroepen om de strengere geluidsnormen voor luchthaven Brussels Airport verder te blokkeren. Daarover zal Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, aan de Vlaamse regering een nieuw voorstel voorleggen. Vlaanderen had eerder al een belangenconflict ingeroepen, maar die procedure loopt tijdens de vierde week van februari af, waarna de strengere normen effectief zouden kunnen worden ingevoerd. Onderhandelingen met het Brusselse gewest hebben voorlopig geen resultaten opgeleverd, maar Ben Weyts hoopt dat met een nieuwe procedure toch voldoende tijd zal kunnen worden gewonnen om in het Overlegcomité een overeenkomst terzake te vinden.

De Duitse aansluiting op de Betuweroute zal een belangrijke vertraging oplopen. Dat heeft Sharon Dijksma, Nederlands staatssecretaris van infrastructuur, bekend gemaakt. Dijksma verwijst daarbij naar het spoortraject van ruim zeventig kilometer tussen Emmerich en Oberhausen. Dat traject moest over vijf jaar klaar zijn, maar de Duitse overheid heeft volgens Dijksma gemeld dat die planning niet langer realistisch is. Gewag wordt gemaakt van vertragingen met de afgifte van bouwvergunningen. De laatste overwinning zal pas over twee jaar worden afgegeven. Pas daarna kan volgens de Duitse autoriteiten opnieuw een betrouwbare deadline voor de opening van de spoorverbinding worden gegeven.

Het Amerikaanse bedrijf MakerBot, gespecialiseerd in driedimensionale druktechnieken, moet opnieuw tot een ontslagronde overgaan. Dat heeft Nadav Goshen, topman van MakerBot, bekend gemaakt. Aangekondigd werd dat 30 procent van de tewerkstelling zou moeten worden geschrapt. Geraamd wordt dat tachtig tot honderd medewerkers zullen worden ontslagen. De operatie wordt de derde grote ontslagronde bij MakerBot op twee jaar tijd. Bij de vorige saneringen werd telkens 20 procent van de banen geschrapt. De ingreep is volgens Goshen noodzakelijk om de kostenstructuur van de onderneming te beperken. MakerBot is vooral operationeel op de educatieve en professionele markt.

Bij een eventuele verkoop van de Duitse autobouwer Opel, dochter van de Amerikaanse groep General Motors, aan de Franse groep PSA Peugeot-Citroën zal met de belangen van alle betrokken partijen rekening worden gehouden. Dat heeft Mary Barra, bestuursvoorzitter van General Motors, ter gelegenheid van een bezoek aan de hoofdzetel van Opel in Rüsselsheim gezegd. De Duitse regering heeft al aangegeven dat bij een eventuele verkoop de nodige garanties voor het personeel zullen dienen te worden gegeven. Omdat er tussen Opel en Peugeot belangrijke overlappingen kunnen worden opgemerkt, vreesden de Duitse vakbonden voor een mogelijke ontslagronde.

Andrew Puzder wordt geen minister van arbeid van de Verenigde Staten. De man was door president Donald Trump als mogelijk minister naar voor geschoven, maar heeft officieel aangekondigd zijn kandidatuur terug te trekken. Binnen de republikeinse partij zou teveel oppositie tegen Puzder zijn gerezen. Andrew Puzder is de topman van de groep CKE Restaurants, maar leeft op bijzonder gespannen voet met de vakbonden en zou volgens critici ook weinig respect tonen voor de werknemers. Hij werd er door een aantal politici en juristen van beticht zijn personeel uit te buiten. De vakbonden hadden de kandidatuur van Puzder dan ook op bijzonder grote kritiek onthaald.

Een eventuele Duitse tolfheffing zal pas door de Europese Commissie worden geëvalueerd wanneer de maatregel officieel wet is geworden. Dat heeft Violeta Bulc, Europees commissaris van transport, gezegd. Verscheidene partijen noemen de beoogde tolheffing discriminerend voor buitenlandse automobilisten en willen dat de Europese Commissie de invoering van de maatregel dan ook blokkeert. Bulc wees er nog op dat er op dit ogenblik geen Europese regeling voor de heffing op personenwagens bestaat, maar benadrukte dat de Europese Commissie geen discriminatie van nationaliteiten zal dulden. Wel zegt Bulc het principe te steunen dat de vervuiler voor zijn gedrag betaalt.

Het energiebedrijf Engie ziet af van twee proefboringen naar aardgas in de Noordzee bij Schiermonnikoog. De beslissing volgt volgens Engie op gesprekken met een aantal betrokkenen en natuurbeschermingsorganisaties. De Nederlandse Raad van State had nochtans beslist dat de boringen konden doorgaan. Engie zegt echter dat het maatschappelijk draagvlak voor de activiteiten de voorbije jaren een sterke verschuiving heeft getoond. Het bedrijf had in de zomer van vorig jaar een vergunning gekregen voor twee proefboringen met tijdelijke platforms op locaties ongeveer vijf en zeven kilometer buiten de kust van Schiermonnikoog in de Waddenzee. Tegenstanders wezen op grote gevolgen voor de natuur.

Bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben de directie en de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit een loonakkoord bereikt. Daarmee komt een einde aan een dispuut dat ruim vier jaar heeft aangesleept en uiteindelijk tot veertien stakingen leidde. Dat heeft Lufthansa bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat voor de 5.400 piloten van het bedrijf een gespreide loonsverhoging van 8,7 procent is voorzien. Voor een aantal operaties zouden ook specifieke arbeidsvoorwaarden kunnen worden voorzien. De maatregel zou de jaarlijkse kosten van Lufthansa met ongeveer 85 miljoen euro verhogen. Onder meer over de pensioenen moet tussen de partijen nog wel een akkoord worden gevonden.

De Belgische verzekeringsgroep Ageas het voorbije jaar een winst gerealiseerd van 127 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 770 miljoen euro het jaar voordien. Er zijn verschillende verklaringen voor de winstdaling. In eerste instantie wordt gewezen op de tegenvallende resultaten in Groot-Brittannië, waar een verlies van 109 miljoen euro werd geleden. Daarnaast wordt gewezen op een algemene beursmalaise op de Aziatische markt. De grootste impact is echter te wijten aan een schikking rond Fortis, waaruit Ageas is ontstaan. Met die schikking was een bedrag van 1,2 miljard gemoeid. De premie-inkomsten liepen het voorbije jaar met 6 procent op tot 31,7 miljard euro.

In Venezuela heeft de regering het televisie-signaal van de Spaanstalige divisie van de Amerikaanse zender Cable News Network (CNN) opgeschort. De zender werd beticht zich aan oorlogspropaganda schuldig te maken en de vrede en democratische stabiliteit van de Venezolaanse bevolking in het gedrang te brengen. De zender wordt geviseerd voor een reportage over de vermeende illegale verkoop van visa en paspoorten op de Venezolaanse ambassade in Irak, die onder meer zou worden georganiseerd door vicepresident Tareck El Aissami. In een reactie besliste de zender om zijn programma’s op YouTube gratis aan de inwoners van Venezuela aan te bieden.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft vorig jaar een productie van 35,8 miljard kubieke meter aardgas gerealiseerd. Dat betekende een daling met 3,24 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft de maatschappij, een joint-venture van Shell en ExxonMobil, bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat de velden in Groningen een productie van 27,6 miljard kubieke meter aardgas hebben opgeleverd. Een aantal andere onshore gasvelden boekten een productie van 5,5 miljard kubieke meter. Een aantal kleinere offshore gasvelden leverden een volume van 2,7 miljard kubieke meter op. Dit jaar mag in Groningen nog een volume van maximaal 24 miljard kubieke meter gas worden opgehaald.

De Nederlandse brouwer Heineken heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 20,8 miljard euro, tegenover 20,5 miljard euro het jaar voordien. De nettowinst nam met 2,5 procent toe tot 2,1 miljard euro. In totaal werd een biervolume van ruim 200 miljoen hectoliter geproduceerd. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover het jaar voordien. Het bedrijf zegt vooral profijt te hebben gehaald uit zijn internationale merken, waaronder het Belgische abdijbier Affligem, dat een tweecijferige groei heeft laten optekenen. Daarnaast konden onder meer in Mexico en Vietnam sterkere verkopen worden gerealiseerd. Het concern verwacht ook dit jaar een verdere groei.

Meer Nieuws

10:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-17

Vrije tijd mag niet strikt worden gepland

De vrije tijd moet spontaan worden beleefd en mag zeker niet onder een strikte planning lijden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Ohio State University en de Washington University. Uit een reeks studies kon volgens de onderzoekers worden afgeleid dat een overdreven planning van een brede reeks ontspanningsactiviteiten - gaande van een bioscoopbezoek tot een koffiepauze - minder genot oplevert indien de activiteit met een sterke planning gepaard gaat. Een ruwe planning, waarbij de hoofdlijnen van het gebeuren worden vastgelegd, kan volgens de onderzoekers wel. Die aanpak zou dezelfde mate van tevredenheid genereren als een spontane invulling van het ontspanningsmoment.

“De mens associeert planning met arbeid en wil zijn vrije tijd dan ook spontaan laten verlopen,” benadrukt onderzoeksleider Selin Malkoc, professor marketing aan het Fisher College of Business van de Ohio State University. “Bedoeling is dat een aangename tijd ervoor zorgt dat de tijd voorbij vliegt. Elk element dat de ontspanning beperkt of onder druk plaatst, die tevredenheid ondermijnt.” Onder meer bleek dat studenten de consumptie van een lekkernij met een vriend in een koffieshop sneller als een engagement en een opdracht bestempelden indien twee dagen vooraf een afspraak moest worden gemaakt dan wanneer diezelfde consumptie het gevolg was van een toevallige ontmoeting.

“Door een planning krijgt ontspanning meer eigenschappen van arbeid,” verduidelijkt professor Malkoc. Een gelijkaardig resultaat kon ook bij het bekijken van een ontspannende video op YouTube worden vastgesteld. Wanneer in de agenda vooraf een specifiek kijkmoment voor de video wordt ingeschreven, blijkt de content minder gewaardeerd te worden dan wanneer er sprake is van een plotse ingeving. Indien er daarentegen slechts een benaderende planning wordt gemaakt, zou echter geen negatieve impact op de tevredenheid worden ervaren. Een bon voor een gratis koffie werd door studenten meer gewaardeerd wanneer het aanbod over een hele namiddag was gespreid dan slechts voor één bepaald ogenblik was voorzien.

De resultaten van de studie kunnen belangrijke consequenties hebben voor de entertainment-industrie,” benadrukt Selin Malkoc. “Sommige themaparken bieden bij populaire attracties vaak tickets voor specifieke tijdstippen, zodat bezoekers lange wachtrijen kunnen vermijden. Mogelijk is dat echter geen goede strategie, aangezien de planning een gedeelte van de pret zal wegnemen. Daarom zou moeten worden overwogen om het aanbod over een breder tijdsblok te laten gelden. Dat komt immers overeen met een ruwe planning van de ontspanning.” Uit het onderzoek bleek nog dat zelfs het vastleggen van een starttijd, een negatieve impact kan hebben op de tevredenheid over de ontspanning.

Lees Verder

17:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ontspanning |  Facebook |

Merkentrouw is voor consument minder belangrijk geworden

Loyaliteit is voor de consument minder belangrijk worden dan in het verleden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Accenture bij meer dan vijfentwintigduizend consument over de hele wereld. De onderzoekers stelden daarbij vast 54 procent van de Amerikaanse consumenten het voorbije jaar van leverancier is veranderd. Tevens werd door 18 procent van de verbruikers toegegeven dat hun verwachtingen rond merkentrouw volledig zijn veranderd. Opgemerkt wordt dat vooral experimenten van de bedrijven met creatieve digitale projecten de dynamiek van de klantentrouw volledig heeft veranderd.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Loyalty_isnt_what_it_used_to_be.news?ID=38206

16:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online zoekmachines meest eenvoudige economie

Wereldwijd is 64 procent van de consumenten bereid om extra te betalen voor een eenvoudiger ervaring. Dat cijfer is de voorbije jaren nagenoeg status-quo gebleven. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Siegel+Gale bij ruim veertienduizend consumenten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, China, India, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië en Japan, die bijna negenhonderd merken evalueerden. De grootste bereidheid om een meerprijs te betalen voor een simpeler ervaring kon worden opgetekend in India (92 procent) en China (85 procent). Het laagste niveau werd daarentegen genoteerd in de Verenigde Staten (46 procent).

Online zoekopdrachten vormen met een score van 95 procent veruit de meest simpele economische sector, gevolgd door de online retail (78 procent) de winkelsector (77,3 procent). Daarna volgen elektronica (74 procent), textiel (73,3 procent), restaurants (71,9 procent), algemene retail (69,8 procent), mode (64 procent), distributie (61,9 procent) en media (61,5 procent). Helemaal onderaan volgen de gezondheidsverzekering (33,6 procent) en de algemene verzekering (26,9 procent). Opgemerkt wordt dat online zoekopdrachten in alle regio’s de eerste plaats opeist, op uitzondering van China, waar de sector op een tweede positie wordt geplaatst en elektronica moet laten voorgaan.

De onderzoekers stelden verder dat de elektronica-sector het grootste voordeel zou ervaren van eenvoudiger ervaringen. Bij de merken wordt de ranglijst aangevoerd door de retailgroep Aldi, onmiddellijk gevolgd door sectorgenoot Lidl, die één plaats gewonnen heeft. De derde plaats wordt ingenomen door het internetbedrijf Google, gevolgd door de mediagroep Netflix. De Zweedse meubelketen sluit de top vijf af. De top tien bestaat verder uit Amazon, Kentucky Fried Chicken (KFC), YouTube, McDonald’s en Subway. De sterkste stijgers in de rangschikking bleken Sephora, Hilton en EasyJet. De grootste terugval daarentegen kwam op naam van Yahoo.

Verzekeraar Axa werd voor het tweede jaar op rij als het meest complexe merk bestempeld.

Lees Verder

15:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zoekmachine |  Facebook |

Sportsponsoring in India grotendeels door cricket gedomineerd

In India wordt de sportsponsoring volledig door het cricket gedomineerd, maar dat maakt ook duidelijk dat de sector nog grote groeimogelijkheden heeft. Dat heeft Sundar Raman - chief executive van het bedrijf Reliance Sports en voormalig operationeel directeur van de Indiase cricketcompetitie - gezegd. Op dit ogenblik eist cricket volgens Raman 74 procent van de nationale sportsponsoring op, maar ook voor andere sporttakken nemen volgens hem de mogelijkheden toe. Het landschap wordt ook grotendeels door televisie gedomineerd. Sponsoring op het terrein vertegenwoordigt amper 4 procent van de totale reclamebudgetten.

Lees Verder

https://www.warc.com/LatestNews/News/Cricket_dominates_Indian_sponsorship.news?ID=38202

14:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Deeleconomie drukt op inkomen van mannelijke millennials

Bij de jongere generaties op de arbeidsmarkt kan een inkrimping van de loonkloof tussen mannen en vrouwen worden opgetekend. Dat is echter niet te danken aan een betere verloning van de vrouwelijke werknemers, maar wel aan de minder gunstige aspecten van de deeleconomie. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Resolution Foundation in Groot-Brittannië. Vastgesteld dat millennials als dertigjarige 12.500 pond minder zullen hebben verdiend dan leeftijdsgenoten tussen het midden van de jaren zestig en het einde van de jaren tachtig. De millennials zijn volgens de Resolution Foundation de eerste generatie werknemers die een lager inkomen hebben dan hun voorgangers.

“In de deeleconomie worden vele mannelijke millennials verplicht een tewerkstelling te aanvaarden in functies met een lagere verloning, die traditioneel vooral door vrouwen werden ingevuld,” aldus de onderzoekers. “Daarentegen blijkt in de verloning van de vrouwelijke millennials weliswaar geen verbetering, maar ook geen verslechtering te worden geregistreerd. Daardoor is de genderkloof in de verloning kleiner geworden, maar uitsluitend omdat mannen minder goed worden betaald.” Opgemerkt wordt dat in een aantal beroepen met gemiddelde capaciteits-vereisten zowel bij mannen als vrouwen de voorbije twee decennia een daling kon worden opgemerkt, maar daarbij worden tegengestelde trends opgetekend.

“In de productie werden 40 procent minder jonge mannen opgemerkt, terwijl bij vrouwen in het secretariaatswerk een inkrimping met 60 procent werd vastgesteld,” betogen de onderzoekers. “Bij vrouwen kon echter vooral een verschuiving naar functies met hogere vaardigheidsvereisten worden gemeld, terwijl bij mannen meer een splitsing tussen banen voor hoogopgeleiden en laaggeschoolden diende te worden geregistreerd. Onder meer werd bij de mannelijke werknemers in de horeca sinds het midden van de jaren negentig van de voorbije eeuw een verdrievoudiging opgetekend. Ook in de retail heeft de mannelijke tewerkstelling bijna een verdubbeling gekend. Ook het mannelijk parttime werk is gevoelig toegenomen.”

“Het principe dat elke generatie financieel beter zou moeten presteren dan hun voorgangers, is niet langer een zekerheid,” benadrukt Torsten Bell, executive director van de Resolution Foundation. “Millennials zijn de eerste generatie die minder verdient dan zijn voorgangers. Dat is uiteraard gedeeltelijk te wijten aan de ongunstige impact van de zware financiële crisis, maar toch moet worden vastgesteld dat een aantal bredere economische krachten aan het werk zijn waardoor vooral jonge mannen op een negatieve manier worden geraakt.”

Lees Verder

13:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: millennials |  Facebook |

Grote bevolkingsdichtheid leidt tot langzame levensstijl

De sterkere bevolkingsdichtheid van de grote steden wordt vaak in verband gebracht met een chaotisch en jachtig leven, maar mogelijk kan helemaal het tegenovergesteld worden opgetekend. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Arizona State University. Daarbij wordt opgemerkt dat de grote bevolkingsdichtheid psychologisch tot een trage levenswijze aanleiding geeft, waarbij meer op langere termijn wordt gepland, wat zich volgens de onderzoekers uit in langdurige romantische relaties, gezinnen met minder kinderen en een grotere interesse in opleiding. Deze bevolking hecht volgens de onderzoekers meer aandacht aan kwaliteit dan aan kwantiteit.

“Grote metropolen met een vele inwoners roepen vaak een beeld op van een snelle levensstijl, waarbij de bevolking een koortsachtige en competitief stadsleven leidt of toch minstens tolereert,” benadrukt onderzoeksleider Oliver Sng, psycholoog aan de Arizona State University. “De werkelijkheid ligt echter anders. Een drukke omgeving hoeft niet chaotisch of sociaal problematisch te zijn. Mensen die in een omgeving wonen lijken meer voor de toekomst te plannen. Gegevens van steden uit de hele wereld tonen aan dat een grote bevolkingsdichtheid op een natuurlijke manier samengaat met een trage levensstrategie.”

“Een drukke omgeving zet de inwoners aan om de gratificatie uit te stellen en een trager gedrag te adopteren dat meer op de toekomst is gericht,” betoogt Oliver Sng. Voor een verklaring van het fenomeen moet volgens de wetenschapper naar de evolutie worden gekeken. “In een omgeving met een beperkte bevolkingsdichtheid heerst relatief weinig competitie voor de beschikbare bronnen. Bovendien zijn aan een snelle levensstijl onder deze voorwaarden vooral voordelen en weinig kosten verbonden. Wanneer de bevolkingsdichtheid begint op te lopen, neemt ook de concurrentie voor de beschikbare bronnen en territoria toe.”

“Om in een concurrentiële omgeving succes te slagen, moet meer worden geïnvesteerd in de opbouw van de eigen mogelijkheden,” benadrukt de onderzoeker. “Daardoor zal onder meer het ouderschap worden uitgesteld. Omdat een grotere sociale competitie echter ook de nakomelingen treft, zal anderzijds meer geïnvesteerd worden in de opleiding van kinderen. Een trage strategie - waarbij meer gefocust wordt op de toekomst en kwaliteit de voorkeur krijgt op kwantiteit - zal het reproductieve succes van het individu in een omgeving met een grote densiteit versterken. Wanneer echter met problemen zoals ziekte of dood optreden, wordt meer naar onmiddellijke gratificatie gestreefd en wordt de bevolking meer opportunistisch.”

De onderzoeker benadrukt dat een trage levensstijl in zijn extreme vormen bovendien ook tot problemen zal leiden. “Onder meer kan worden opgemerkt dat in drukke steden zoals New York steeds meer ouders geobsedeerd raken om hun kinderen in de beste kleuterscholen te kunnen inschrijven,” benadrukt Sng. “Een gelijkaardig effect kan worden opgemerkt in opkomende landen met een grote bevolkingsdichtheid, zoals Japan of Singapore.”

Lees Verder

12:03 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stad |  Facebook |

Economische welvaart kan worden gelinkt aan sterkere sportactiviteit

In Zweden, Finland en Denemarken wordt op regelmatige basis meer aan sport gedaan dan in andere Europese landen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universitat de Barcelona en het Institut de Sales in Viladecans bij 27.000 inwoners van zevenentwintig lidstaten van de Europese Unie. Na de drie Scandinavische landen volgen Slovenië, Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Daarentegen blijft de sportieve activiteit in Roemenië, Hongarije, Italië, Polen en Portugal volgens de onderzoekers onder het Europese gemiddelde. De laagste scores werden echter opgetekend in Bulgarije en Griekenland.

“Een sedentaire levensstijl en een gebrek aan fysieke activiteit moet steeds meer als een typische kenmerk van de westerse maatschappij worden bestempeld,” benadrukken de onderzoekers Antonio Monleón-Getino en Daniel Ríos. “Uit cijfers van de World Health Organization (WHO) blijkt dat een gebrek aan fysieke activiteit de vierde grootste risicofactor is in de wereldwijde mortaliteit en de belangrijkste oorzaak is voor meer dan 21 procent van de borstkankers en darmkankers, 27 procent van de diabetes-diagnoses en ongeveer 30 procent van alle cardiovasculaire aandoeningen.

Uit de studie kan volgens de onderzoekers een belangrijk verband worden afgeleid tussen de sportieve activiteit en de nationale educatieve en economische niveaus. “Er kon ook worden vastgesteld dat een intensievere sportactiviteit tevens kan worden gelinkt aan een grotere tevredenheid over de economische status, het carrière-profiel en de financiële gezinssituatie,” benadrukken Monléon-Getino en Rios. Het onderzoek bracht nog aan het licht dat in Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije het vaakst inwoners kunnen worden geteld die zelden bij sportieve activiteiten zijn betrokken. De meest extreme verhouding tussen actieve en passieve categorieën diende te worden opgetekend in Ierland, Malta, Cyprus en Portugal.

Lees Verder

11:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sport |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Europese Commissie zal zich niet mengen in het dossier van de geluidsnormen die het Brusselse gewest aan het vliegtuigverkeer wil opleggen. Dat heeft de Europese Commissie gezegd in een reactie op bemerkingen van Kris Peeters, Belgisch minister van werk, die van procedurefouten gewag had gemaakt omdat de strengere wetgeving niet bij de Europese Unie was aangegeven. De Europese Commissie zegt echter geen indicatie te vinden dat de Brusselse wetgeving over de geluidsnormen een obstakel zou zijn voor de Europese regels. Door de beslissing van de Europese Commissie wordt de druk op de Belgische politiek - die nu zelf een oplossing moet vinden - verhoogd.

Het Franse mineralenbedrijf Imerys koopt talk uit Afghaanse mijnen in een gebied dat in handen is van de taliban. Dat heeft de Franse krant Le Monde gemeld. Imerys overtreedt met de import geen regels, want de Afghaanse talk wordt niet door een embargo geraakt. De voorraden zijn echter afkomstig van talkmijnen uit het district Khogyani, dat door de taliban en Daesh wordt gecontroleerd. Uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de mijnbedrijven door de taliban worden afgeperst om hun strijd tegen de Afghaanse regering te financieren. Imerys heeft nu aangekondigd een nieuwe audit te laten uitvoeren bij de Afghaanse talkleveranciers. De leveringen zullen worden herbekeken.

De Vlaamse ondernemer Marc Coucke koopt een belang van iets minder dan 10 procent in SnowWorld, de grootste uitbater van overdekte skipistes in Nederland. Met de transactie was een bedrag gemoeid van ongeveer 2,5 miljoen euro. Een gedeelte van het het belang nam Coucke over van het investeringsvehikel Value8 van de Nederlandse ondernemer Peter Paul de Vries. Value8 heeft zijn belang in SnowWorld van 20,1 procent naar 12,7 procent teruggebracht. Het investeringsvehikel zou met de verkoop de tegenvallende resultaten van vorig jaar willen opvangen. SnowWorld is de eerste investering van Marc Coucke in Nederland. SnowWorld baat skiparken uit in Zoetermeer en Landgraaf met in totaal acht pistes.

De tuchtrechtbank voor magistraten in Gent heeft openbaar aanklager Peter Van Calster van ambtswege ontslagen. Van Calster, die in Antwerpen naam maakte als fraudejager in de diamantwereld en in andere grote fraudezaken, moet opstappen omdat hij zijn hiërarchie miskende. Toen hij vermoedens kreeg dat zijn telefoon door het gerecht illegaal werd afgeluisterd, probeerde hij daarvoor zelf bij de telecomoperatoren bevestiging te vinden. Daarmee zou hij zijn bevoegdheden hebben overschreden. Van Calster heeft echter al te kennen gegeven in beroep te gaan tegen zijn ontslag. Van Calster was voorstander van een strafrechterlijke vervolging van diamantfraude en verzette zich tegen minnelijke schikkingen.

Het Franse autoconcern PSA Peugeot-Citroën onderzoekt de mogelijke overname van zijn Duitse sectorgenoot Opel, dochter van de Amerikaanse groep General Motors. Dat heeft het Franse autoconcern bekend gemaakt. De gesprekken over een overname van de Europese divisie van General Motors, die ook het Britse merk Vauxhall omvat, zijn al in een vergevorderd stadium. Het is echter niet zeker dat een akkoord rond een overname kan worden bereikt. Door de transactie zou een groep ontstaan die op de Europese automarkt een aandeel van 16 procent heeft. PSA Peugeot-
Citroën zou door de transactie na Volkswagen de grootste autobouwer van Europa worden en Renault naar de derde plaats verdringen.

Het Japanse technologieconcern Toshiba moet een afschrijving van 6,26 miljard dollar boeken op zijn Amerikaanse nucleaire divisie. Dat heeft Toshiba bekend gemaakt. Toshiba nam elf jaar geleden het Amerikaanse bedrijf Westinghouse, bouwer van kerncentrales, over voor een bedrag van 5,4 miljard dollar. De interesse in nucleaire energie heeft na de ramp met de kerncentrale van Fukushima echter een grote terugval gekend. Bovendien werd ook de overname van Stone & Webster, een andere fabrikant van nucleaire centrales, door Westinghouse twee jaar geleden een tegenvaller. Shigenori Shiga, bestuursvoorzitter van Toshiba, heeft zijn functie neergelegd.

In Nederland heeft winkelketen The Phone House het faillissement aangevraagd. Dat heeft Relevant Holdings, eigenaar van de keten, bekend gemaakt. De winkelketen ging de jongste periode gebukt onder tegenvallende resultaten, terwijl ook gewezen wordt op de toegenomen concurrentie. De faillissementsaanvraag heeft betrekking op de zeventig eigen winkels van Relevant Holdings en een aantal online filialen. De vierenzeventig franchisewinkels blijven buiten de aanvraag. Er werd wel bekend gemaakt dat de getroffen winkels, waar in totaal meer dan achthonderd mensen werken, voorlopig geopend blijven. Drie jaar geleden werden al eens vijftig winkels van de groep gesloten.

De Canadese groep McCain, wereldwijd de grootste producent van frieten en aardappelspecialiteiten, investeert 175 miljoen euro in de uitbreiding van zijn vestiging in Leuze-en-Hainaut. De vestiging was oorspronkelijk een fabriek van aardappelgroep Lutosa, die vier jaar geleden door McCain werd overgenomen. Sindsdien heeft McCain al ruim 70 miljoen euro in de fabriek geïnvesteerd. De bijkomende middelen zullen worden geïnvesteerd in de bouw van een vierde productielijn voor diepvriesfrieten. Tegen volgend jaar zal de fabriek, waar nu al ruim 630 mensen werken, nog eens tachtig banen creëren. McCain heeft in Leuze de grootste fabriek voor de productie van aardappelspecialiteiten van de wereld.

In de Verenigde Staten breekt de ziekteverzekeraar Aetna de geplande fusie met zijn rivaal Humana af. Een Amerikaanse rechtbank had immers geoordeeld dat de samensmelting een onaanvaardbare impact zou hebben op de concurrentie. Aetna moet door de beslissing aan Humana ook een schadeloosstelling van 1 miljard dollar betalen. Aetna en Humana hadden ruim anderhalf jaar geleden een fusie, met een waarde van 37 miljard dollar, bekend gemaakt. Kort daarna kondigden ook hun sectorgenoten Anthem en Cigna een samensmelting aan. Omdat die operaties de concurrentie op de markt gevoelig zou beknotten, besliste het Amerikaanse ministerie van justitie beide fusies te verbieden.

Het entertainmentconcern Walt Disney heeft de samenwerking met de Zweedse vlogger Felix Kjellberg stopgezet. Kjellberg opereerde op het internet onder de naam PewDiePie en verzamelde op zijn kanaal op YouTube 53 miljoen abonnees. PewDiePie werd beschouwd als de populairste blogger ter wereld en had een contract met Maker Studios van Disney. Kjellberg maakte faam met provocerende clips, maar werd door Disney geschrapt omdat de man een aantal producties met antisemitisch grappen en nazi-afbeeldingen had geplaatst. Kjellberg verdiende vorig jaar met zijn online video-activiteiten nog 15 miljoen dollar. Om gelijkaardige feiten werd de vlogger vorig jaar door Disney ook al eens tijdelijk geschorst.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook werkt aan overeenkomsten met grote muzieklabels om zijn gebruikers toegang te bieden tot video’s met auteursrechtelijk beschermde muziek. Dat heeft het persbureau Bloomberg gemeld. De grootste aanbieder van auteursrechtelijk beschermde muziek in video’s is YouTube, eigendom van Google. De muzieklabels zouden echter niet altijd zijn te spreken over de manier waarop Facebook omspringt met auteursrechtelijk beschermd materiaal. Facebook zou de labels hebben beloofd piraterij hard te zullen aanpakken, terwijl de labels ook uitzicht zouden krijgen op een gedeelte van de advertentie-inkomsten. Op Facebook wordt elke dag meer dan 100 miljoen euro video bekeken.

Het Finse bedrijf HMD Global zal mogelijk een nieuwe versie van de Nokia 3310 op de markt brengen. Dat heeft de nieuwssite Venturebeat gemeld. Het toestel zou vooral bedoeld zijn voor telefoongesprekken en tekstberichten en zou tegen een prijs van 59 euro op de markt worden gebracht. De originele versie van de Nokia 3310 werd bij de start van de eeuw op de markt gebracht en groeide uit tot één van de meest succesvolle mobiele telefoons ter wereld. Nokia was toen ook de belangrijkste telefoonfabrikant van de wereld, maar verloor geleidelijk aan zijn marktaandeel. De telefoon-activiteiten werden uiteindelijk overgenomen door Microsoft, dat de merknaam Nokia vorig jaar aan HMD Global verkocht.

De Amerikaanse fastfoodketen Burger King start dit jaar zijn activiteiten op de Belgische markt. Tijdens de zomer zal een eerste filiaal zijn deuren openen in Namen. In de maanden daarop zullen nog een zestal andere restaurants worden geopend. Door de hevige concurrentiestrijd tussen McDonald’s en Quick heeft Burger King er lang van weerhouden zich op de Belgische markt te begeven. Het voorbije jaar heeft investeerder Kharis Capital, Europees franchisehouder voor Burger King, echter de Belgische groep Quick overgenomen. Daarom wil Kharis een aantal filialen Quick onder de naam Burger King uitbaten. Op termijn zou Burger King in België denken aan een honderdtal restaurants.

De Britse groep Rolls-Royce, fabrikant van vliegtuigmotoren, heeft tijdens het voorbije jaar een verlies geleden van 4 miljard pond, tegenover een winst van 84 miljoen pond het jaar voordien. Rolls-Royce heeft daarmee naar eigen zeggen het slechtste jaarresultaat uit zijn geschiedenis moeten boeken. De oorzaak van de tegenvallende resultaten worden gedeeltelijk gezocht bij de verzwakking van het Britse pond, aangezien een groot deel van de kosten in dollar en euro moeten worden afgerekend. Daarnaast is er ook een boete van 671 miljoen pond die het bedrijf voor een corruptiezaak in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Brazilië diende te betalen. De omzet steeg met 9 procent naar 15 miljard pond.

De Franse bandenfabrikant Michelin heeft het voorbije jaar een nettowinst gerealiseerd van 1,7 miljard euro, tegenover een positief resultaat van 1,2 miljard euro het jaar voordien. Michelin zegt daarbij vooral te hebben kunnen profiteren van het herstel van de automarkt in Europa. Vooral in Frankrijk kon een heropleving worden gemeld. De omzet liep met 1,4 procent terug tot 21 miljard euro. In volumes kon een een groei met 2,1 procent worden gemeld. Op de markt voor personenwagens kon een volumetoename met 3 procent worden geregistreerd. Het bedrijf heeft verder bekend gemaakt de prijzen van zijn banden met 8 procent te verhogen. Dat is naar eigen zeggen nodig om de hogere grondstoffenprijzen op te vangen.

Meer Nieuws

09:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-17

Toerisme vertegenwoordigt het duurste domein van het internet

De toeristische industrie heeft de duurste online domeinnamen. De sector heeft tot nu toe immers 199,9 miljoen dollar aan domeinnamen uitgegeven. Dat is de conclusie van een studie van een onderzoek van het Britse bedrijf Nimbus Hosting naar vijfhonderd domeinen. Op de tweede plaats staat de verzekeringswereld met een waarde van bijna 102,54 miljoen dollar, gevolgd door de financiële sector met een besteding van 102,24 miljoen dollar. Informatica en retail maken de top vijf rond. Ook pornografische domeinen en gaming kunnen een hoog prijsniveau laten optekenen. Deze sectoren laten onder meer vastgoed en services achter zich.

Uit het onderzoek bleek nog dat de gokstad Las Vegas de duurste domeinnaam van de wereld heeft. De domeinnaam LasVegas.com werd in het midden van het voorbije decennium immers verkocht tegen een prijs van 90 miljoen dollar. Op de tweede plaats staat CarInsurance.com met een bedrag van 49,7 miljoen dollar, gevolgd door Insurance.com (35,6 miljoen dollar), VacationRentals.com (35 miljoen dollar) en PrivateJet.com (30,18 miljoen dollar). Tot de duurste domeinnamen in Europa behoren onder meer Shopping.de (2,85 miljoen dollar), Motorcycle.se (1,1 miljoen dollar), Cruise.co.uk (1,1 miljoen dollar), Saturn.pl (600.000 dollar) en Credit.fr (851.875 dollar).

Opgemerkt wordt dat bedrijven of andere organisaties vaak exorbitante prijzen moeten betalen voor een gepaste domeinnaam, die hen echter wel een grote online visibiliteit kan garanderen. “De domeinnaam is één van de meest cruciale overwegingen van de online strategie van de onderneming,” benadrukt Nimbus Hosting. “De domeinnaam is immers het eerste aspect van het bedrijf waarmee de online bezoeker wordt geconfronteerd. Bovendien heeft de domeinnaam een bepalende impact op het sociale mediabeleid, de merkenstrategie en zelfs de merchandising. Een verandering van domeinnaam kan een zware investering vergen, maar daarbij moet zowel op korte termijn als naar de verdere toekomst worden gekeken.

Lees Verder

19:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials drijvende kracht achter Amerikaanse automarkt

In de Verenigde Staten zullen dit jaar wellicht 18,5 miljoen nieuwe wagens worden verkocht. Millennials vormen daarbij een cruciaal marktsegment. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Mintel. Vastgesteld werd dat 84 procent van de millennials bij een volgende aankoop voor een nieuwe wagen zou kiezen, tegenover een niveau van 77 procent bij het algemene publiek. De onderzoekers zeggen verder ook sterke interesse in suv-modellen te zien. Dat geldt vooral voor het vrouwelijke publiek, waar 68 procent een interesse in het type toegeeft, tegenover 57 procent bij het gemiddelde publiek. Bij moeders wordt eveneens een interesse van 68 procent opgetekend, tegenover 59 procent bij vrouwen zonder kinderen.

“De millennials vormen de grootste opportuniteit voor de markt van nieuwe wagens in de Verenigde Staten,” benadrukt Buddy Lo, automotive-analist bij Mintel. “Deze categorie vormt de grootste consumenten-demografie op de Amerikaanse markt en bereikt levensfases die vaak met de aankoop van een auto in verband worden gebracht, zoals een promotie, een huwelijk of de geboorte van een kind. Bovendien moet ook rekening gehouden worden met de impact van de deeleconomie. Nieuwe wagens vergen weliswaar een zware investering, maar die kost kan worden gedeeld door het voertuig ook voor andere gebruikers ter beschikking te stellen.”

Mintel stelde vast dat 15 procent van de jonge autokopers te kennen geeft zijn wagen gedeeltelijk voor taxidiensten te zullen gebruiken, tegenover een niveau van 9 procent bij het algemene publiek. Daarnaast werd opgemerkt dat 41 procent van de millennials een belangstelling toont in technologische innovaties, tegenover een aandeel van 38 procent in de totale populatie autobestuurders. Daarbij toont 70 procent van de jongeren bijzondere belangstelling voor infotainment, tegenover 52 procent bij de gemiddelde autokoper. Buddy Lo merkt dan ook op dat mobiele technologieën een belangrijke basis kan vormen om jonge consumenten aan te trekken.

De interesse voor suv-modellen bij vrouwen is volgens Mintel gestimuleerd door de goedkopere benzineprijzen en de mogelijkheden die door de grotere laadruimte worden geboden.

Lees Verder

18:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: automarkt |  Facebook |

Gemengde gevoelens bij commerciële email-campagnes

Hoewel email door marketeers als een belangrijk instrument wordt bestempeld, wordt opmerkelijk vaak getwijfeld over de efficiëntie van het medium. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse Direct Marketing Association (DMA) en het bedrijf Dotmailer. De onderzoekers stelden vast dat 95 procent van de marketeers email een belangrijk tot onmisbaar kanaal voor hun campagnes noemen, maar tegelijkertijd moest worden vastgesteld dat slechts 9 procent van de marketing-specialisten van mening is dat al hun emails relevant zijn voor hun consumenten. Volgens 42 procent van de marketeers heeft in optimale omstandigheden een gedeelte van hun email-communicatie relevantie voor de consument.

“De resultaten tonen een duidelijke kloof tussen de ambities en successen van de marketeers,” stippen de onderzoekers aan. “Tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat marketeers en consument eensgezind vertrouwen als een cruciale basis voor email-campagnes bestempelen. Bij de marketeers wordt door 38 procent aangegeven dat een betrouwbare reputatie de meest efficiëntie manier is om consumenten aan te moedigen voor email-boodschappen in te schrijven. Die stelling wordt door 29 procent van de consument bevestigd.” Wel wordt opgemerkt dat financiële beloningen (45 procent), kortingen (41 procent), geschenken (35 procent) en een gratis levering (35 procent) bij de consument een grotere populariteit genieten.

Skip Fidura, directeur klantendiensten bij Dotmailer, noemt de resultaten van de studie zorgwekkend. “Zowel consumenten als marketeers houden van het email-kanaal, maar de klant blijft klagen over een overvloed van boodschappen en irrelevante berichten,” benadrukt hij. “Erger is nog dat ook vele marketeers dezelfde mening zijn toegedaan. Er zijn dan ook al waarschuwingssignalen. Meer dan de helft van de consument hebben al overwogen om hun email-account te deleten om controle te houden over de vloedgolf marketing-boodschappen die ze in hun digitale brievenbus ontvangen. De sector moet niet alleen waken over een leefbaar kanaal, maar moeten ook zorgen voor een duurzaam succes op langere termijn.”

Lees Verder

18:04 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: email |  Facebook |

Saudische winkelcenters willen ook bioscoopzalen

In Saudi-Arabië zullen winkelcenters in de toekomst ook bioscopen omvatten. Dat heeft Khaled Al Jasser, chief executive van de vastgoedgroep Arabian Centres, bevestigd. Daarmee speelt Arabian Centres in op een beslissing van de Saudische overheid om op een bepaald ogenblik in de toekomst entertainment-licenties te zullen verstrekken waardoor bioscopen legaal worden. Arabian Centres baat op dit ogenblik in Saudische steden negentien shoppingcenters uit, maar er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van tien nieuwe vestigingen. In de plannen voor de nieuwe realisaties wordt volgens Al Jasser al ruimte gereserveerd voor de inplanting van een bioscoop.

Enkele maanden geleden werd door de Saudische regering aangekondigd dat in toekomst de opening van bioscopen zal worden toegelaten. Een tijdschema werd daarbij niet opgegeven, maar Al Jasser zegt er alle vertrouwen in te hebben dat de legalisering snel zal worden doorgevoerd. “Bioscopen kunnen een belangrijke groeisector worden voor de winkelcenters,” benadrukt de topman van Arabian Centres. “Ook in een aantal bestaande winkelcenters zal mogelijk ruimte voor de inplanting van een bioscoop kunnen worden gevonden.” Arabian Centres zou uiteindelijk de bioscopen in eigen beheer willen uitbaten, maar zou in een eerste fase mogelijk een beroep willen doen op een ervaren partner.

Al Jasser zegt ervan overtuigd te zijn dat de bioscopen een grote interesse zullen genieten van de Saudische bevolking. “Vele consumenten kijken reikhalzend uit naar de opening van de bioscopen,” betoogt hij. “Wanneer Saudi’s naar Bahrein of Dubai reizen, staat nagenoeg altijd een bezoek aan de bioscoop op het programma.” De plannen voor de heropening van de bioscopen - die sinds de jaren tachtig van de voorbije eeuw zijn verboden - botsen echter alvast op verzet van groot-mufti Sheikh Abdulaziz al-Sheikh, die de publieke vertoningen immoreel noemt en als een onaanvaardbare gelegenheid voor een mengeling van mannen en vrouwen veroordeelt.

Lees Verder

17:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: saudi-arabië |  Facebook |

Kleding en schoenen populairste grensoverschrijdende online aankoop

China is wereldwijd marktleider in de grensoverschrijdende online handel. Dat is de conclusie van een enquête van de organisatie International Post Corporation (IPC) bij 24.000 consumenten in zesentwintig landen in Noord-Amerika, Azië en Europa. Vastgesteld werd dat Chinese online winkels inmiddels 26 procent van de wereldwijde grensoverschrijdende digitale verkopen vertegenwoordigen, gevolgd door de Verenigde Staten (16 procent), Duitsland (15 procent) en Groot-Brittannië (15 procent). De onderzoekers merken ook op dat alle respondenten konden melden in een periode van drie maanden minstens één grensoverschrijdende online aankoop te hebben gedaan.

Vastgesteld werd dat 31 procent van de consumenten één keer per maand een aankoop doet, terwijl 23 procent één transactie per veertien dagen meldt. Verder maakt 29 procent gewag van minstens één aankoop per kwartaal, maar ook bleek 16 procent minstens één keer per week een transactie te realiseren. China blijkt de meest actieve grensoverschrijdende online shoppers te herbergen, want 36 procent van de Chinese respondenten maakt gewag van minstens één aankoop per week. Op de tweede plaats staan de Verenigde Staten met een score van 25 procent, gevolgd door Duitsland (25 procent) en Groot-Brittanië (24 procent). Luxemburg staat met een cijfer van 6 procent op de laatste plaats.

Amazon, eBay en Alibaba vertegenwoordigen samen 65 procent van alle aankopen. Aankopen in China bleken vooral populair bij jonge en vrouwelijke consumenten, terwijl Duitse winkels de grootste populariteit genieten bij een mannelijk en ouder publiek. Ook in Europa blijkt China de favoriete online marktplaats. Daarbij wordt echter gewezen op uitzondering in Luxemburg, België, Oostenrijk en Zwitserland, waar vooral aankopen worden gedaan in buurlanden met eenzelfde taalregime. De Verenigde Staten en China zijn de favoriete marktplaats voor consumenten uit Azië en Canada.

Kleding en schoenen vormen met een aandeel van 33 procent de meest populaire sector van de grensoverschrijdende online handel, gevolgd door consumentenelektronica (21 procent), boeken, muziek en media (14 procent) en gezondheid en cosmetica (13 procent). De aankopen blijken relatief bescheiden in prijs en gewicht. Daarbij vertegenwoordigt 16 procent een waarde van minder dan 10 euro, terwijl nog eens 40 procent zich tussen 10 euro en 50 euro situeert. Ook kon worden vastgesteld dat 45 procent van de aankopen minder dan 500 gram weegt.

Lees Verder

17:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ecommerce |  Facebook |

Aankoopbeslissing gevoelig voor impact sociale video

Een meerderheid van consumenten erkennen dat video’s op sociale media een impact hebben op hun aankoopbeslissing. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Brightcove, ontwikkelaar van online video-oplossingen, bij 5.500 consumenten in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Australië en de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat de consument gemiddeld zes uur per week op sociale mediaplatformen video bekijkt, maar bij millennials loopt dat op tot negen uur. Bij Daarbij blijkt 67 procent de tijdsbesteding aan sociale videoplatformen het voorbije jaar te hebben opgevoerd. Bovendien voorspelt 60 procent dit jaar een verdere toename.

Uit het onderzoek bleek dat in Groot-Brittannië en Australië de grootste interesse in merkenvideo wordt geregistreerd. In beide landen gaf 47 procent van de consumenten toe geïnteresseerd te zijn in commerciële video. Het laagste niveau werd opgemerkt in Duitsland, waar slechts 31 procent een interesse laat blijken. Wel kon bij de respondenten een algemene consensus worden opgetekend dat video de gemakkelijkste weg is om een merk online te keren kennen. Tevens bleek dat 76 procent van de ondervraagden erkent sneller geneigd te zijn een sociale video te bekijken wanneer de content door vrienden of familie wordt aanbevolen.

De onderzoekers stelden ook vast dat 74 procent van de consumenten erkent dat sociale video een impact heeft op hun aankoopbeslissingen. Daarbij bleek 32 procent na het bekijken van een merkenvideo op sociale media een aankoop overwogen te hebben, maar tevens bleek 46 procent tot een daadwerkelijke transactie te zijn overgegaan. Daarbij werd door 57 procent opgemerkt dat de video de gewenste informatie over het merk of het product had verstrekt, terwijl 54 procent te kennen gaf dat de video een relevant antwoord op hun interesses bood. Anderzijds zei 92 procent van de consumenten te herkennen wanneer een merkenvideo op sociale media hen tot een bepaalde actie zou willen aanzetten.

Lees Verder

17:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale video |  Facebook |

Sociale media voor vele consumenten ook een nieuwsbron

Voor de Amerikaanse bevolking zijn sociale media bijna even grote nieuwsbronnen als de traditionele websites van mediabedrijven. Dat blijkt uit een enquête van het Pew Research Center bij tweeduizend consumenten in de Verenigde Staten die bij de vergaring van nieuws minstens gedeeltelijk op online bronnen beroep doen. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 36 procent van de consumenten de websites van traditionele mediabedrijven geregeld als een nieuwsbron gebruikt, maar ook sociale media lieten een score van 35 procent optekenen. Facebook werd door 10 procent van de respondenten als een nieuwsbron omschreven.

Uit het onderzoek bleek dat de meeste consumenten zich vooral op één nieuwskanaal toespitsen. Vastgesteld werd dat 65 procent van de ondervraagden gewag maakte van één voorkeurplatform voor de verzameling van online nieuws. Daarbij kunnen tussen de diverse nieuwssectoren echter wel een aantal verschillen worden opgetekend. Voor zakelijk en financieel nieuws laten de traditionele nieuwssites een score van 53 procent optekenen, tegenover een aandeel van slechts 12 procent voor sociale media. Daarentegen valt het aandeel van de nieuwssites bij community-berichtgeving terug tot 22 procent, maar stijgt de score van sociale media tot 53 procent.

Jonge consumenten gebruiken het snelst sociale media als een nieuwsbron. Sociale media laten als nieuwsmedium bij de millennials immers een penetratie van 47 procent optekenen, tegenover 42 procent in de leeftijdsgroep tussen dertig en vijftig jaar en 23 procent bij de vijftigplussers. Er moest echter ook worden opgemerkt dat de respondenten slechts 56 procent van de originele nieuwsbronnen kunnen vermelden. Bij millennials daalt dat cijfer zelfs verder tot 47 procent, tegenover 61 procent bij de vijftigplussers. Zoekmachines halen in de nieuwsgaring van de consument nog een aandeel van 20 procent, gevolgd door email of tekstboodschappen van nieuwsorganisaties (15 procent) en familieleden of vrienden (7 procent).

Daarnaast werd opgemerkt dat de nieuwsconsument vooral tot actie - zoals het delen van content, het opzoeken van verdere informatie of conversaties met andere personen over het onderwerp - wordt aangezet wanneer hij op nieuwsberichten wordt attent gemaakt door email of teksberichten van familie en vrienden. Deze boodschappen zouden 73 procent van de respondenten tot actie aanzetten, gevolgd door sociale media (53 procent) of traditionele nieuwssites (47 procent).

Lees Verder

16:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuwsbron |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

China wil dit jaar 3,4 miljoen mensen uit arme gemeenschappen verhuizen naar meer ontwikkelde regio’s. De operatie vormt een onderdeel van de campagne die de Chinese overheid heeft opgezet om de armoede te bestrijden. Dat heeft de Chinese National Development and Reform Commission (NDRC) bekend gemaakt. Er wordt aan toegevoegd dat vorig jaar 2,49 miljoen mensen werden geherlocaliseerd. Daarmee werden de doelstellingen van vorig jaar gehaald. China wil tegen het einde van dit decennium de armoede volledig hebben overwonnen. Eind vorig jaar woonden nog 45 miljoen Chinezen in armoedige omstandigheden, vaak in regio’s zonder verharde wegen, drinkbaar water of elektriciteit.

De Japanse brouwer Kirin neemt sectorgenoot Mandalay Brewery uit Myanmar over. Dat heeft Kirin bekend gemaakt. Met de transactie is een bedrag gemoeid van verscheidene honderden miljoenen yen. Met de overname wil Kirin zijn aanwezigheid in de regio Asia-Pacific verder versterken. Kirin neemt de brouwerij, gelegen in de stad Mandalay, over van de groep Myanmar Economic Holdings, die door het leger van het land wordt gesteund. Kirin kocht twee jaar geleden ook lokaal marktleider Myanmar Brewery. Na de nieuwe transactie controleert Kirin ongeveer 90 procent van de biermarkt van Myanmar. Verwacht wordt dat Kirin ook een bod zou willen doen op Saigon Beer Alcohol Beverage in Vietnam.

Het staalconcern Aperam wil een notering op de beurs Euronext in Brussel. Dat heeft Aperam, dat zes jaar geleden van ArcelorMittal werd afgesplitst, bekend gemaakt. Na de afsplitsing kreeg het bedrijf een notering op Euronext in Amsterdam, Parijs en Luxemburg. Het bedrijf wil daaraan nu een notering in Brussel toevoegen. Met de operatie hoopt Aperam, producent van roestvrij staal, naar eigen zeggen zijn bekendheid op de Belgische markt vergroten. Aperam heeft verschillende productielocaties in België, waar het concern ruim 1.750 medewerkers telt. Het bedrijf heeft sinds de afsplitsing van ArcelorMittal in België ook al meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd.

De Duitse farmagroep Stada Arzneimittel heeft van twee partijen niet bindende overnamebiedingen ontvangen. Dat heeft het concern bekend gemaakt. De kandidaat-overnemers zijn de investeerders Cinven en Advent International. Stada Arzneimittel voegde eraan toe dat beslist werd om met beide geïnteresseerde partijen gesprekken op te starten. Dat moet de kandidaten volgens het Duitse bedrijf toelaten hun strategische concepten te verduidelijken, zodat Stada Arzneimittel de potentiële meerwaarde van een eventueel bod kan beoordelen. Stada Arzneimittel is gevestigd in Bad Vilbel en is producent van onder meer hoestdranken en zonnebrandcrèmes. Het bedrijf boekt een omzet van 2,1 miljard euro.

In de Verenigde Staten neemt de farmagroep Allergan, producent van onder meer botox, zijn sectorgenoot Zeltiq Aesthetics over. Met de transactie is een bedrag van ongeveer 2,5 miljard dollar gemoeid. Zeltiq is vooral bekend van het concept CoolSculpting, een procedure die de vetcellen afbreekt en daarmee de patiënt helpt afslanken. Verwacht wordt dat de overname tijdens de tweede helft van dit jaar zal kunnen worden afgerond. Zeltiq boekte twee jaar geleden een omzet van ongeveer 255 miljoen dollar. Het bedrijf werd opgericht door twee wetenschappers van de Harvard University en is volgens Allergan actief op een markt die een totale waarde heeft van 4 miljard dollar.

Dubai wil volgende zomer starten met de inzet van vliegende auto’s. Dat heeft de Roads and Transport Authority (RTA) van het emiraat bekend gemaakt. Opgemerkt wordt dat inmiddels een succesvolle test werd uitgevoerd, waarbij een passagier met een autonoom vliegend vehikel kon worden vervoerd. Met de vliegende auto, die werd ontwikkeld in samenwerking met het Chinese bedrijf Ehang, heeft Dubai naar eigen zeggen een wereldprimeur gerealiseerd. Het toestel kan een vlucht van dertig minuten maken en zou een topsnelheid van 160 kilometer per uur kunnen halen. Om de veiligheid te garanderen werd de vliegende auto met voldoende propellers uitgerust om een defecte aandrijving op te vangen.

De Amerikaanse holding Restaurant Brands International (RBI) - het moederbedrijf van de ketens Burger King en Tim Hortons - heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 1,11 miljard dollar, tegenover 1,06 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode het jaar voordien. De winst steeg van 443 miljoen dollar naar ruim 512 miljoen dollar. De jaaromzet steeg van 4 miljard dollar naar 4,1 miljard dollar, terwijl de winst van 1,7 miljard dollar naar 1,9 miljard dollar steg. Daniel Schwartz, chief executive van RB International, wees erop dat zowel Burger King als Tim Hortons het voorbije jaar een omzetgroei konden melden. De twee ketens hebben nu samen meer dan twintigduizend filialen.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft een bod gedaan op een belang van 32 procent in zijn Mexicaanse sectorgenoot Aeromexico. Dat heeft de Amerikaanse maatschappij bekend gemaakt. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 590 miljoen dollar. Delta Air Lines had bijna anderhalf jaar geleden een belang van 4,2 procent genomen in Aeromexico. Toen al waren plannen aangekondigd om die participatie op termijn verder uit te breiden. De Amerikaanse maatschappij heeft bovendien nog een optie op een bijkomend belang van 12,8 procent. Daardoor zou Delta Air Lines een belang van 49 procent in het Mexicaanse luchtvaartbedrijf kunnen verwerven.

Het Nederlandse chemiebedrijf Avantium wil met een notering op de beurzen van Amsterdam en Brussel een bedrag van 100 miljoen euro ophalen. De operatie zou nog dit kwartaal plaatsvinden. Bij de beursgang zou minstens 10 procent van de nieuwe aandelen bestemd zijn voor particuliere beleggers in Nederland en België. Avantium zou tot driekwart van de bijkomende financiële middelen willen gebruiken voor de uitbouw van de nieuwe fabriek die het bedrijf in samenwerking met het Duitse chemieconcern Basf in het Antwerpse havengebied wil bouwen voor de productie van furaandicarbonzuur, een grondstof voor de productie van plastic verpakkingen op basis van plantaardige materialen.

Het alternatieve taxibedrijf Airbnb is in een vergevorderd stadium om de Canadese groep Luxury Retreats over te nemen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt, maar een aantal bronnen maken gewag van een investering tussen 200 miljoen dollar en 300 miljoen dollar. Daarmee zou Luxury Retreats de grootste overname uit de geschiedenis van Airbnb worden. Door de transactie kan Airbnb zijn aanbod met een portfolio luxueuze accommodaties uitbreiden. Het Canadese bedrijf biedt ongeveer vierduizend luxeverblijven aan in onder meer Sint Maarten, Barbados, Maui, Californië en Necker Island. Luxury Retreats neemt op de verhuur een commissieloon van 20 procent.

In Zuid-Korea heeft de speciale aanklager voor de tweede keer Jay Y. Lee, topman van Samsung, ondervraagd. Lee wordt verdacht van betrokkenheid bij een groot corruptieschandaal, waarbij ook de Zuid-Koreaanse president Park-Guen-Hye in opspraak is gekomen. Lee wordt verdacht van omkoping. Hij zou een bedrag van 35 miljoen euro hebben geschonken aan zakelijke entiteiten die door een vriendin van de president worden gecontroleerd. In ruil zou Samsung de toelating hebben gekregen om een controversiële fusie door te zetten. Lee zegt echter onschuldig te zijn. In januari had de speciale aanklager een arrestatiebevel voor Lee gevraagd, maar dat werd door de rechtbank verworpen.

De Nederlandse kledingwinkelketen Zeeman gaat vier vestigingen in België sluiten. Dat hebben de vakbonden bevestigd. De getroffen vestigingen bevinden zich in Messancy, Habay en Salzinnes in Wallonië en Lanaken in Limburg. Een twintigtal werknemers zou door de sluitingen getroffen worden. Er wordt wel opgemerkt dat de betrokkenen een nieuwe functie in een andere vestiging van de keten hebben gekregen. De Nederlandse keten heeft in België een netwerk bijna 280 winkels uitgebouwd. De directie zou in zijn motivatie voor de sluiting verwijzen naar economische redenen. De Waalse winkels zouden niet rendabel zijn, terwijl in Lanaken een tweede filiaal op een betere locatie werd geopend.

De Nederlandse brouwer Heineken neemt de Braziliaanse biermerken van de Japanse drankengroep Kirin over. Daarover hebben beide partijen een akkoord bereikt. De transactie heeft een waarde van 664 miljoen euro. Kirin is in Brazilië actief met de merken Schin en Devassa, met zegt eraan te twijfelen of die activiteiten op eigen kracht winstgevender kunnen worden. Daarbij wordt gewezen op de problemen van de Braziliaanse economie en de sterke concurrentie op de lokale drankenmarkt, die door het Belgisch-Braziliaanse AB InBev wordt gedomineerd. Heineken is al in Brazilië operationeel en staat daarmee volgens Kirin sterker om Schin en Devassa verder te laten groeien.

Een rechter in Washington heeft bepaald dat de aanleg van het laatste stuk van de controversiële Dakota-pijpleiding voor olietransport gewoon kan doorgaan. De Standing Rock Sioux en de Cheyenne River Sioux, eigenaars van gebieden die door de pijpleiding zullen worden doorkruist, hadden zich tegen de werken verzet. Daarbij werd verwezen naar religieuze ceremonies en heilige gronden. De bezwaren van de indianen werden door de rechter echter afgewezen. Onder vorig president Barack Obama was de aanleg van de pijpleiding geblokkeerd. Zijn opvolger Donald Trump besloot echter per decreet dat de leiding toch kan worden aangelegd. Met de werken is een investering gemoeid van 3,8 miljard dollar.

Het plan van Marine Le Pen om de euro te verlaten, zou Frankrijk meer dan 30 miljard euro per jaar kosten. Dat is het equivalent van het jaarlijkse budget voor het Franse ministerie van defensie. Dat heeft François Villeroy de Galhau, president van de Franse centrale bank, gemeld. Een vertrek uit de euro zal volgens hem immers de kredietrente gevoelig opdrijven. Hij wees er daarbij op dat de rente op Franse staatsleningen sinds de invoering van de euro met 1,5 procent is gedaald. Ook benadrukte hij dat de euro ervoor heeft gezorgd dat Frankrijk de inflatie heeft kunnen beperken. Hij voerde nog aan dat de meeste landen met de euro goede economische prestaties laten optekenen.

Meer Nieuws

07:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |