22-02-17

Europese Unie in medische ontwikkelingssamenwerking groter dan Groot-Brittannië

De Europese Unie is in het medisch onderzoek voor de ontwikkelingswereld een belangrijker partij geworden dan Groot-Brittannië. Dat blijkt uit een rapport van de Bill and Melinda Gates Foundation. Daarbij wordt opgemerkt dat twee jaar geleden in totaal ruim 3,04 miljard dollar of 2,85 miljard euro werd geïnvesteerd in onderzoek naar genegeerde aandoeningen. Dat betekende een daling met 2,3 procent tegenover het jaar voordien. De onderzoekers wijzen erop dat hiermee voor het derde jaar op rij een achteruitgang diende te worden gemeld. Bij de meest bekende ziektes - aids, malaria en tuberculose - werd een terugval met 3,3 procent geregistreerd.

Lees Verder

https://www.euractiv.com/section/development-policy/news/unveils-report-showing-eu-overtakes-uk-on-medical-research-for-developing-world/

 

17:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kinderen bepalende factor in keuze vakantiebestemming

Kinderen zijn bij de keuze van een vakantiebestemming vaak de bepalende factor. Dat is de conclusie van een onderzoek van de keten Holiday Inn bij een groep gasten. Vastgesteld werd dat 70 procent van de respondenten te kennen geeft dat de inbreng van de kinderen in de keuze voor de toeristische bestemming en het vakantietype belangrijk is voor het slagen van de reis. Er wordt ook opgemerkt dat 80 procent van de ouders aangeven dat vakanties frequent tot altijd bestemmingen kiezen op basis van de garantie dat hun kinderen een boeiend programma zullen krijgen aangeboden, zodat vader en moeder ook meer tijd voor zichzelf kunnen reserveren.

Lees Verder

https://www.traveldailynews.com/post/survey-shows-happy-kids-make-for-happy-holidays

17:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Groei contracteconomie wordt vooral gedragen door hooggeschoolden

De arbeidsmarkt van de contracteconomie is relatief hooggeschoold. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Resolution Foundation naar zelfstandige beroepen in Groot-Brittannië. Daarbij wordt opgemerkt dat het hogere marktgedeelte van de contracteconomie - waar hogere opleidingen en betere vergoedingen worden aangetroffen - sinds het einde van het voorbije decennium 57 procent van de groei heeft vertegenwoordigd. Onder meer wordt gewezen op de aanwezigheid van juristen, accountants, aanbieders van gezondheidsdiensten en management-consulenten.

Lees Verder

http://www.bbc.com/news/business-39028310

 

15:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Streven van vaders naar evenwicht tussen werk en gezin botsen op onbegrip

Vaders ervaren vaak bijzonder veel problemen wanneer ze een beter evenwicht tussen hun professionele carrière en het gezinsleven willen nastreven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Plymouth bij een honderdtal managers in Groot-Brittannië. Opgemerkt dat vaders bij proactieve maatregelen om een beter evenwicht te vinden tussen werk en gezin, een belangrijk risico lopen op allerlei bezwaren te zullen botsen. Moeders daarentegen worden volgens de onderzoekers vaker geprezen voor de toewijding die ze zowel aan hun gezin als aan hun werkgever willen betonen.

Lees Verder

http://www.personneltoday.com/hr/father-discrimination-negative-bias-in-quest-for-work-life-balance/

 

15:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennials doen ook huishoudelijke aankopen online

Millennials kiezen ook voor de dagelijkse huishoudelijke aankopen steeds vaker voor online aanbieders. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Clavis Insight naar het online shoppinggedrag van vijfhonderd consumenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat nagenoeg 66 procent van de millennials minstens één keer per week online huishoudelijke aankopen doen. Deze leeftijdscategorie heeft volgens de onderzoekers het potentieel om de sector van de huishoudelijke aankopen te transformeren. Voor meer dan 40 procent van de millennials maken bij de online huishoudelijke aankopen in eerste instantie gebruik van mobiele apparaten.

Lees Verder

http://www.chainstoreage.com/article/study-majority-millennials-shop-online-groceries

14:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Klanten moeten prioriteit krijgen op bedrijfsbelangen

Bedrijven moeten de behoeften van de consument boven het eigenbelang stellen. Dat lijkt de beste basis om de klanten tevreden te houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau MarketingSherpa bij vierentwintighonderd consumenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat 35 procent van de ontevreden consumenten getuigt het gevoel te hebben dat het bedrijf de eigen zakelijke belangen belangrijker acht dan de behoefte van de klanten. Anderzijds bleek dat tevreden consumenten drie keer vaker aangaven dat het merk vooral gericht is op de belangen van de klanten.

Lees Verder

http://www.mediapost.com/publications/article/295550/key-to-satisfaction-is-customer-before-company.html

</p><p>

12:43 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Amerikaanse bank Citigroup zal mogelijk na de brexit zijn Europese activiteiten gedeeltelijk van Londen naar Frankfurt overhevelen. De bank neemt daarover pas later een definitieve beslissing, maar James Cowles - de topman voor Citigroup in Europa, het Midden-Oosten en Afrika - heeft laten verstaan dat Frankfurt mogelijk in aanmerking zou kunnen komen als nieuwe Europese vestigingsplaats. Tot nu toe werd vooral gekeken naar de Ierse hoofdstad Dublin, waar immers de Europese activiteiten van de groep al zijn gevestigd. Cowles zegt echter dat Frankfurt over belangrijke troeven beschikt. Daarbij verwijst hij naar de aanwezigheid van geschikte arbeidskrachten en een professionele financiële autoriteit.

In Parijs hebben de hotels het voorbije jaar 31 miljoen bezoekers ontvangen. Dat betekende een daling met 4,7 procent tegenover het jaar voordien. Dat heeft het Comité Régional du Tourisme (CRT) van Parijs meegedeeld. De financiële kost van die achteruitgang wordt geraamd op bijna 1,3 miljard euro. De daling moet gezocht worden bij de internationale bezoekers, waar een achteruitgang met 8,8 procent werd gemeld. Bij de binnenlandse toeristen was er ongeveer een status-quo. Vooral Chinezen en Japanners zouden voor andere Europese bestemmingen hebben gekozen. De daling moet vooral worden toegeschreven aan de terroristische aanslagen waarmee de Franse hoofdstad werd getroffen.

Een initiatief van de Roemeense regering om de strafrechtelijke vervolging van corruptie te beperken, is door het parlement van het land weggestemd. Het initiatief bepaalde dat ambtsmisbruik alleen strafrechterlijk kon worden vervolgd wanneer met de fraude een bedrag van meer dan 45.000 euro was gemoeid. De regeling had echter geleid tot massale protesten tegen de regering van de Roemeense premier Sorin Grindeanu. Volgens critici was de regel vooral bedoeld om Liviu Dragnea, voorzitter van de regerende sociaal-democraten, tegen een vervolging wegens fraude te beschermen. Dragnea zou betrokken zijn geweest bij een frauduleuze transactie ter waarde van ongeveer 25.000 euro.

De wereldwijde handel heeft het voorbije jaar een groei gekend met ongeveer 1 procent. Daarmee werd de zwakste groei opgetekend sinds de uitbaak van de financiële crisis op het einde van het voorbije decennium. Dat staat in een rapport van de Wereldbank. Twee jaar geleden was nog een groei met 2 procent gemeld. De beperkte groei van het voorbije jaar wordt vooral gekoppeld aan de politieke onzekerheid in Europa en de Verenigde Staten. Volgens de Wereldbank zorgt die politieke onzekerheid ervoor dat bedrijven investeringen uitstellen en consumenten hun uitgaven temperen. Daarnaast werd nog aangegeven dat ook het opzeggen van internationale handelsovereenkomsten aan de grotere onzekerheid bijdraagt.

Het Amerikaanse detacheerder Manpower neemt de Spaanse divisie van zijn sectorgenoot Ciber, gespecialiseerd in informatica, over. Door de transactie krijgt Manpower meer mogelijkheden op het gebied van informatica op de Spaanse markt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Manpower en Ciber zijn beide grote internationale ondernemingen met een beursnotering in New York. Manpower is al sinds de tweede helft van de jaren tachtig van de voorbije eeuw actief in Spanje. De groep nam vorig jaar ook al de Nederlandse divisie van Ciber over. Manpower behoort samen met het Zwitserse Adecco en het Nederlandse Randstad tot de grootste uitzendorganisaties van de wereld.

Het Amerikaanse fastfoodbedrijf Restaurant Brands International (RBI), moederbedrijf van onder meer Burger King, neemt zijn sectorgenoot Popeyes Louisiana Kitchen over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,8 miljard dollar. Dat hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Er wordt benadrukt dat Popeyes zijn eigen management zal behouden, maar tegelijkertijd wel zal kunnen profiteren van het wereldwijd netwerk van RB International. Het fastfoodbedrijf zegt de ambitie te hebben om de volgende jaren zowel in de Verenigde Staten als internationaal sneller te groeien. Popeyes heeft een marktwaarde van ongeveer 1,4 miljard dollar en beschikt over een netwerk van 2.600 restaurants in zevenentwintig landen.

Het voorbije jaar is wereldwijd 24,7 miljard dollar geïnvesteerd in fintechbedrijven. Dat betekent een belangrijke terugval tegenover het jaar voordien, toen een bedrag van 46,7 miljard dollar in de sector werd geïnvesteerd. Dat wordt in een rapport van consulent KPMG naar voor gebracht. Opgemerkt wordt dat in die trend vooral Europa een belangrijke factor is geweest. De investeringen in Europese fintechbedrijven vielen immers van 10,9 miljard dollar naar 2,2 miljard dollar terug. Dat is vooral het gevolg van een terugval van het aantal transacties. Het gemiddelde bedrag van de Europese investeringen liep wel van 2 miljoen euro naar 2,7 miljoen euro op.

Werknemers van de Duitse autobouwer Opel hoeven niet te vrezen dat hun arbeidsvoorwaarden in het gedrang zouden komen indien hun bedrijf door de Franse constructeur PSA Peugeot-Citroën wordt overgenomen. Dat heeft Carlos Tavares, chief executive van PSA Peugeot-Citroën, tijdens een gesprek met personeelsvertegenwoordigers van Opel, gezegd. Tavares beloofde de afspraken van de bestaande collectieve arbeidsovereenkomst te zullen respecteren. Volgens Wolfgang Schäfer-Klug, voorzitter van de Europese ondernemingsraad van Opel, heeft Tavares duidelijk gemaakt te streven naar een duurzame verdere ontwikkeling van Opel als onafhankelijk bedrijf. Dat is volgens hem een basis voor verdere onderhandelingen.

De exploratie van gas en olie in de diepzee en schaliegesteente blijven groeimotoren van Shell. Dat heeft Andy Brown, Upstream-directeur bij Shell, tegenover analisten gezegd. Volgens Brown boeken de nieuwste diepzeeprojecten van Shell een break-even bij een olieprijs van bijna 45 dollar per vat. Bij de meeste reserves in schaliegesteente ligt de break-even rond een prijs van 40 dollar. Op dit ogenblik wordt een prijs van 55 dollar per vat genoteerd. Shell wordt al enkele tijd geconfronteerd met lage olieprijzen, die begin vorig jaar een dieptepunt bereikten. De Upstream-divisie van Shell boekte vorig jaar nagenoeg een break-even, tegenover een verlies van 1 miljard dollar dezelfde periode het jaar voordien.

Nederlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van telecom en informatica, moeten eventueel tegen een buitenlandse overname kunnen worden afgeschermd indien de continuïteit van dienstverlening of nationale veiligheid in het gedrang zouden kunnen komen. Dat heeft Henk Kamp, Nederlands minister van economie, in een wetsvoorstel benadrukt. Nederland heeft volgens de minister geen baat bij overnames door buitenlandse partijen met criminele achtergronden, financiële kwetsbaarheden of een gebrek aan transparantie. Met de maatregel moeten volgens Henk Kamp de continuïteit en de betrouwbaarheid van de dienstverlening en de publieke belangen in Nederland veilig stellen.

De Amerikaanse onderneming Spacex heeft met succes vanop het Kennedy Space Center in Florida zijn onbemande capsule Dragon gelanceerd voor een bevoorradingsmissie naar het International Space Station (ISS). De Falcon-draagraket, die de lancering van de Dragon moest verzorgen, landde tien minuten later opnieuw op de aarde. Daarmee heeft Spacex voor de zevende keer een gelukte landing van de draagraket gerealiseerd. Volgens Spacex zal door die operatie de kosten van lanceringen gevoelig worden verlaagd. De lancering was ook de eerste vlucht van een Dragon naar het ruimtestation sinds een capsule en draagraket bij een explosie op het lanceerplatform in september vorig jaar werden vernietigd.

China is met de bouw van de nieuwe supercomputer Tianhe-3 gestart. De machine zou als eerste de kaap van één triljoen aantal berekeningen per seconde breken en daarmee tien keer sneller worden dan de huidige supercomputers. Dat heeft de Chinese krant China Daily gemeld. De Tianhe-3 zou tegen het einde van dit decennium operationeel moeten zijn. Daarmee zou China erin lukken om de Verenigde Staten te kloppen in de strijd om de eerste exaflop-computer ter wereld. China voert op dit ogenblik met de Sunway en Tianhe-2 de ranglijst van de snelste computers ter wereld aan. De Verenigde Staten volgen met de supercomputer Titan op de derde plaats. Tianhe-3 moet onder meer het smogprobleem analyseren.

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy (62) treedt toe tot de raad van bestuur van de beursgenoteerde Franse hotelgroep AccorHotels. De politicus zal ook de leiding krijgen over een nieuwe divisie dat de de lijnen moet uitzetten van de internationale strategie van de groep. De inhoudelijke opdracht van de nieuwe divisie moet volgens AccorHotels nog wel door de volgende raad van bestuur van de hotelgroep worden vastgelegd. Sarkozy zal als onafhankelijk bestuurder in de raad van bestuur zetelen. Het is de eerste keer dat Sarkozy een gelijkaardige functie opneemt. Sarkozy werd tien jaar geleden president van Frankrijk, maar werd vijf jaar later opgevolgd door François Hollande.

De Arabische luchtvaartmaatschappij Emirates wordt hoofdsponsor van het professionele wielerteam UAE Abu Dhabi. Dat heeft het wielerteam bekend gemaakt. UAE Abu Dhabi is de opvolger van het Italiaanse wielerteam Lampre-Merida. Het team bestaat onder meer uit Rui Costa, Darwin Atapuma, Sacha Modolo en Diego Ulissi. Sheik Majid Al Mualla, topman van Emirates, benadrukte dat het initiatief de Verenigde Arabische Emiraten ook in het wielrennen op de kaart moet zetten. Ook wapenproducent International Golden Group en aandelenhandelaar ADS Securities worden sponsor van het wielerteam. Emirates is al sponsor van topclubs zoals Arsenal, AC Milan, Paris Saint-Germain en Real Madrid.

In de Waaslandhaven is recent gestart met de aanleg van het nieuwe industriële stoomnetwerk Ecluse. Het netwerk moet vanaf volgend jaar stoom van de afvalbedrijven Indaver en Sleco leveren aan de ondernemingen Adpo, Ashland, Monument Chemical, Ineos Phenol en Lanxess. Door de leveringen zullen de betrokken bedrijven hun eigen stoomketels geheel of gedeeltelijk kunnen stilleggen. Daarmee levert Ecluse een emissiebesparing van 100.000 ton koolstofdioxide per jaar. Het project zal ook warmte leveren aan de Antwerp Gateway van DP World. In een later stadium kunnen ook andere bedrijven nog op het netwerk aansluiten. Het project vergt een investering van ongeveer 30 miljoen euro.

Meer Nieuws

10:22 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |