28-03-17

Websites belangrijkste contactplatform met bedrijf

Websites, blogs en sociale netwerkaccounts van de ondernemingen zijn voor de consumenten de belangrijkste kanalen om het engagement met het bedrijf in stand te houden. Dat blijkt uit een onderzoek van de groep Lithium Technologies en Harris Poll bij ruim drieduizend consumenten in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Wanneer informatie over het merk of de onderneming moet worden verzameld, zou 38 procent in eerste instantie voor deze platformen kiezen, gevolgd door informatie over producten en diensten die worden aangeboden (35 procent) en een algemeen engagement met het merk of het bedrijf (30 procent).

Lees Verder

 

16:19 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

New York is de belangrijkste reclamestad ter wereld

Tot het eind van dit decennium zullen tien grote metropolen samen 11 procent van de wereldwijde reclamegroei voor hun rekening nemen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Zenith over de wereldwijde reclamebestedingen. Opgemerkt wordt dat het voorbije jaar een bedrag van 61 miljard dollar werd geïnvesteerd in de steden New York, London, Los Angeles, Jakarta, Tokyo, Shanghai, Manila, Peking, Dallas en Houston. Over twee jaar zal dat bedrag echter opgelopen zijn tot 69 miljard. Er wordt aan toegevoegd dat de vijftig belangrijkste steden 27 procent van de totale groei op de reclamemarkt voor hun rekening zullen nemen. De tweehonderdvijftig grootste metropolen komen een aan aandeel van 50 procent.

New York is met een besteding van 15 miljard dollar de belangrijkste reclamestad van de wereld, gevolgd door Tokio (13 miljard dollar), Los Angeles (9 miljard dollar), Londen (8 miljard dollar) en Chicago (6 miljard dollar). “Door de omvang van hun populaties, de productiviteit van de stedelijke economie en grotere bestedingsbudgetten, kent de reclame in de steden een snellere groei dan op andere locaties,” benadrukt Jonathan Barnard, analist bij Zenith. “De stadsbewoners zijn voor de groei van de reclamesector dan ook steeds belangrijker. De grote steden zijn inmiddels de grote drijfkracht achter de groei in de reclamebestedingen.”

De wereldwijde reclamesector heeft sinds het begin van dit decennium een jaarlijkse groei tussen 4 procent en 5 procent laten optekenen. Die trend zal volgens Zenith ook tot het einde van het decennium worden verder gezet. Voor dit jaar wordt een groei met 4,4 procent in het vooruitzicht gesteld, tegenover een toename met 4,6 procent vorig jaar. Voor volgend jaar wordt eveneens een verdere toename met 4,2 procent in het vooruitzicht gesteld, gevolgd door een groei met 4,2 procent over twee jaar. Regionaal wordt de volgende jaren de sterkste groei verwacht in Oost-Europa en Centraal-Azië, waar een jaarlijkse stijging met 8,9 procent wordt voorop gesteld.

Lees Verder

16:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new york, reclame |  Facebook |

Niet iedereen is gelukkig met aanwezigheid van robots in de winkels

De verschillende bevolkingsgroepen kijken vaak op een heel andere naar de automatisering van de winkelstraat. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Mindset bij tweeduizend consumenten in Groot-Brittannië. Onder meer bleek dat in de leeftijdsgroep van zestien tot vierentwintig jaar 51 procent van de shoppers te kennen gaf dat ze zich perfect comfortabel zouden voelen met het concept van winkels waar het personeel door robots zouden zijn vervangen. Daarentegen moest worden vastgesteld dat 78 procent de vijfenvijftigplussers toegeeft dat ze zich niet gemakkelijk zouden voelen wanneer ze op de winkelvloer met een machine in plaats van een verkoper zouden worden geconfronteerd.

“Die resultaten stroken ook met de wens van de oudere consument om zijn offline en online winkelervaringen zoveel mogelijk gescheiden te houden, terwijl jongere shoppers verwachten dat de medewerkers op de winkelvloer op de hoogte zijn van hun online aankoopgedrag,” benadrukken de onderzoekers. “Daarnaast kon er ook een duidelijk genderverschil worden opgemerkt. Bij de mannelijke respondenten bleek immers 44 procent zich perfect te kunnen vinden in een winkel die door robots zou zijn bemand, maar bij vrouwelijke klanten loopt dat aandeel terug tot amper 30 procent.”

Verder bleek dat 36 procent van de consumenten tussen vijfentwintig en vierendertig jaar retailers zouden willen oproepen in hun winkels meer interactieve elementen te introduceren, zoals displays, touchscreens en online bestelmogelijkheden. In de categorie tussen zestien en vierentwintig jaar blijkt anderzijds bijna 20 procent aan te sturen op een grotere personalisering over alle kanalen. Tevens kon worden vastgesteld dat sociale media in toenemende mate een fundamenteel onderdeel van de winkelervaring worden, waarbij erop wordt gewezen dat 31 procent van de shoppers Facebook het meest invloedrijke platform voor de aankoopbeslissing noemt.

Ook moest worden opgetekend dat veel consumenten te kennen geven dat hun loyaliteit tegenover de retailer wordt beïnvloed door de aanwezigheid van het merk in sociale media.

Lees Verder

14:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: robot |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Amerikaanse vliegtuigmaatschappij American Airlines zal mogelijk een belang nemen in zijn Chinese sectorgenoot China Southern Airlines. Daarover voeren beide partijen gesprekken. Dat heeft China Southern Airlines bevestigd. Er wordt echter opgemerkt dat er nog geen definitieve overeenkomst is bereikt. Een akkoord is ook niet gegarandeerd. Door een eventuele samenwerking kan American Airlines onder meer zijn positie in China versterken, terwijl China Southern zijn zichtbaarheid op de Amerikaanse markt kan vergroten. American Airlines zou een belang van 200 miljoen dollar willen nemen in zijn Chinese sectorgenoot, die voor 66 procent in handen is van de Chinese overheid.

De Qatar Investment Authority opent een kantoor in het Amerikaanse Silicon Valley. De operatie kadert in de strategie van het Qatarese staatsfonds om zijn beleggingsportefeuille naar technologiebedrijven in de Verenigde Staten uit te breiden. Dat heeft Abdullah bin Mohammed al-Thani, topman van de Qatar Investment Authority, bevestigd. Het kantoor zou nog voor het einde van dit jaar geopend moeten worden. Het fonds beheert ongeveer 335 miljoen dollar inkomsten uit de productie van gas en olie in Qatar. De Golfstaat heeft in het verleden zijn beleggingen grotendeels gericht op Europa, maar wil nu meer gaan uitbreiden naar de Verenigde Staten en Azië.

De Europese Commissie heeft ingestemd met de fusie tussen de Amerikaanse chemieconcernen Dow Chemical en DuPont. Voorwaarde is wel dat DuPont een groot deel van zijn divisie pesticiden en zijn onderzoeksafdeling afstoot. Ook een deel van de petrochemische activiteiten van Dow moeten worden verkocht. De bedrijven hebben volgens Margrethe Vestager, Europees Commissaris voor mededinging, aangekondigd aan die voorwaarden te zullen voldoen, waardoor de concurrentie op de markt voor landbouwbestrijdingsmiddelen gewaarborgd blijft. Het fusiebedrijf DowDuPont zal een waarde van ongeveer 120 miljard euro vertegenwoordigen en wordt in drie zelfstandige entiteiten opgesplitst.

De Chinese oliemaatschappij China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec) heeft het voorbije jaar een nettowinst gerealiseerd van 46,7 miljard yuan. Dat komt overeen met een positief resultaat van bijna 6,3 miljard euro. Tegenover het jaar voordien nam de winst met 44 procent toe. De omzet daalde met 4 procent tot 1,93 biljoen yuan. De winststijging is gedeeltelijke te danken aan een dalende prijs van ruwe olie en een toenemende vraag naar brandstoffen. De productie viel met 8,6 procent terug tot 431 miljoen vaten. Bij de raffinage werd een inkrimping met 0,4 procent tot 235,5 miljoen ton opgetekend. Daarbij wordt gewezen op een dalende vraag naar producten zoals diesel op de Chinese markt.

Bij de voedingsgroep Mondelez International worden wereldwijd door het personeel protestacties gevoerd tegen de geplande herstructureringen. De Union of Food (IUF) had de actie aangekondigd om naar eigen zeggen het destructieve kortetermijn-denken bij het concern aan te klagen. Benadrukt wordt dat het personeel door ontslagen, sluitingen en herstructureringen onder constante druk staat. Er wordt aan toegevoegd dat de onderneming hogere winsten, zelfs ten koste van de eigen werknemers, nastreeft. Onder meer bij de vestigingen van Mondelez in Rhisnes, Herental en Mechelen werden acties gevoerd. De voedingsgroep zegt met de vakbonden gesprekken te zijn opgestart.

China gaat zich meer openstellen voor buitenlandse investeringen. Beduidend minder sectoren zullen gesloten blijven voor investeringen uit het buitenland. Dat heeft Zhou Xiaochuan, voorzitter van de People's Bank of China (PBOC), bekend gemaakt. Onder meer banken en verzekeringen zullen, samen met de beleggingssector, zullen meer voor buitenlands kapitaal toegankelijk worden. De topman van de Chinese centrale bank stelde echter ook dat China in het buitenland een rechtvaardige behandeling verwacht. Hij benadrukte verder dat China met Japan en Europa aan bilaterale akkoorden over handel en investeringen onderhandelt, maar wacht op het standpunt van de nieuwe regering in de Verenigde Staten.

Het farmabedrijf UCB heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 4,2 miljard euro. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst daalde van 674 miljoen euro naar 520 miljoen euro, maar het jaar voordien kon wel geprofiteerd worden van een meerwaarde op de verkoop van de divisie Kremers Urban. Meer dan de helft van de inkomsten werden gegenereerd door de blockbusters Cimzia, Vimpat en Neupro, die gezamenlijk een groei met 20 procent tot 2,4 miljard euro lieten optekenen. Tijdens de eerste helft van het volgende decennium vervallen de patenten op die producten. Zij zouden moeten worden vervangen door producten zoals Evenity en Briviact.

De alternatieve taxidienst Uber en het autoleasebedrijf LeasePlan hebben een samenwerking op de Europese markt aangekondigd. Door de overeenkomst zullen chauffeurs van Uber gebruik kunnen maken van de vloot van LeasePlan. In het akkoord is niet de huur van de wagen, maar ook de herstelling, onderhoud en verzekering inbegrepen. Bedoeling is volgens LeasePlan de chauffeur van alle praktische zorgen te bevrijden, zodat hij zich tenvolle zou kunnen concentreren op het vervoer van passagiers. Uber en LeasePlan werken al samen in Frankrijk, Nederland en Portugal. Nog dit jaar zou de samenwerking in een twintigtal andere Europese landen worden opgestart.

De Europese Unie moet strenger toekijken op de strategische overnames van zijn bedrijven door Chinese groepen die op staatssteun beroep kunnen doen. Dat heeft Jyrki Katainen, Europees Commissaris voor investeringen, gezegd in een reactie op de ophef die vooral in Duitsland is ontstaan, nadat gebleken was dat Chinese groepen vorig jaar zeker achtenzestig Duitse bedrijven voor een totaalbedrag van 12 miljard euro hadden overgenomen. Ook in tal van andere Europese lidstaten groeit onrust over de Chinese overnamestrategie. Katainen merkt op dat een gelijk speelveld moet worden gegarandeerd, maar dat kan volgens hem niet wanneer sprake is van Chinese staatssubsidies.

Het Luikse biotechbedrijf Mithra heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 22,5 miljoen euro. Dat betekende een stijging met ongeveer 10 procent tegenover het jaar voordien. De groei was vooral te danken aan een overeenkomst met de Japanse groep Fuji Pharma, waarbij de anticonceptiepil Estelle van Mithra op de Aziatische markt kon worden gecommercialiseerd. Die samenwerking leverde 5,5 miljoen euro inkomsten op, waardoor een daling met 1,7 miljoen euro in de afdeling generische geneesmiddelen kon worden gecompenseerd. Het biotechbedrijf boekte een nettoverlies van 35,1 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 9,8 miljoen euro het jaar voordien.

Iran vaardigt sancties uit tegen vijftien Amerikaanse bedrijven vanwege hun steun aan Israël. Dat heeft Mohammad Javad Zarif, Iraans minister van buitenlandse zaken, tegen het Iraanse persbureau Irna gezegd. Volgens Zarif werken de Amerikaanse bedrijven met hun steun mee aan terroristische acties van het Israëlische regime. De bedrijven hebben volgens de minister de mensenrechten geschonden en hebben met Israël tegen de Palestijnen samengewerkt. De sancties zijn vooral symbolisch, want geen enkel geviseerd bedrijf drijft met Iran handel. De dagen voordien hadden de Verenigde Staten wegens een samenwerking met Iran al sancties uitgevaardigd tegen dertig partijen uit tien landen.

De Zwitserse groep Glencore heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 152 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover het jaar voordien. De operationele winst steeg met 18 procent tot 10,3 miljard dollar. Er werd een nettowinst geboekt van 1,38 miljard dollar, tegenover een verlies van 4,97 miljard dollar het jaar voordien. De mijnactiviteiten leverden een winst op van 1,1 miljard dollar, tegenover een verlies van 292 miljoen dollar het jaar voordien. De handelsdivisie boekte een groei met 14 procent tot 2,8 miljard dollar. Het concern zegt over een sterke financiële basis te beschikken, waardoor mogelijke overnameprojecten zouden kunnen worden overwogen.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft op een vlucht tussen Denver en Minneapolis twee tienermeisjes wegens ongepaste kleding de toegang tot een vliegtuig ontzegd. De twee meisjes, die in het gezelschap waren van hun ouders, waren met een legging het vliegtuig opgestapt. Er werd hen echter gevraagd andere kleding aan te trekken. Daarna konden ze wel met een volgend vlucht meevliegen. De maatschappij wijst erop dat de tieners met een bijzonder gratis ticket voor vrienden en familieleden van medewerkers reisden en dus het bedrijf vertegenwoordigden, zodat ze een bepaalde kledingcode moesten volgen. Het incident werd door een medereiziger op Twitter gemeld.

In China is Carrie Lam verkozen tot chief executive van Hongkong. Lam was de favoriete kandidaat van de Chinese overheid. De nieuwe chief executive, die de bijzonder onpopulaire Leung Chung-Hang opvolgt, wordt bestempeld als een autocratisch leider, die de interesses van China belangrijker vindt dan het welzijn van de inwoners van Hongkong. Haar overwinning wordt gezien als een stap naar een grotere integratie met China, wat in de stad tot grote onrust en conflicten zou kunnen leiden. De meeste inwoners van Hongkong zouden een voorkeur hebben gehad voor John Tsang, de vroegere minister van financiën van de stad, die twintig jaar geleden door Groot-Brittannië aan China werd overgedragen.

Het farmabedrijf Biocartis heeft het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 13,8 miljoen euro. Dat betekende een daling met 8 procent tegenover het jaar voordien. Die terugval moet worden toegeschreven aan een daling van de inkomsten uit samenwerkingen met grote farmagroepen zoals Johnson & Johnson, Abbott, Amgen, Merck of Thermo Fisher Scientific. Het bedrijf boekte een nettoverlies van 586.000 euro, tegenover een negatief resultaat van 790.000 euro het jaar voordien. Biocartis verkocht vorig jaar 224 exemplaren van zijn minilabo Idylla. Inmiddels zijn in totaal al 340 minilabo’s geïnstalleerd. Het bedrijf hoopt dit jaar minstens 250 exemplaren te kunnen verspreiden.

Lees Verder

07:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-03-17

Ook online shopper hecht veel waarde aan fysieke winkel

De fysieke winkel blijft voor een groot deel van de online consumenten een belangrijk aspect van de shopping-ervaring. Dat blijkt uit een onderzoek van Retail Week bij een groep internet-gebruikers in Groot-Brittannië. De onderzoekers stelden immers vast dat 58 procent van de ondervraagde consument nog altijd een voorkeur geeft voor de fysieke winkel wegens de mogelijkheid om de aankoop onmiddellijk te kunnen meenemen. Ook wees 52 procent erop dat het in een fysieke winkel mogelijk is een product uit te testen of te voelen vooraleer op een later ogenblik voor de reële aankoop terug te keren.

Lees Verder

16:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beroepskeuze immigrant vaak bepaald door taalbeheersing

De beroepskeuzes van immigranten worden in grote mate bepaald door de taalbeheersing. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Duke University en de Naval Postgraduate School in de Verenigde Staten. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat een minder ontwikkelde beheersing van de Engelse taal kinderen van migranten in de Verenigde Staten sneller zou aanzetten om bij een studierichting te kiezen voor onder meer wetenschap en wiskunde in plaats van communicatie. Maar ook de leeftijd op het ogenblik van immigratie bleek een impact te hebben op de beroepskeuze.

Lees Verder

 

16:41 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Negatieve ervaring liefst in tweede persoon besproken

Wanneer over negatieve ervaringen gewag wordt gemaakt, wordt liever niet in de eerste persoon gesproken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan bij nagenoeg vijfentwintighonderd proefpersonen. Vastgesteld werd immers dat bij deze negatieve ervaringen vooral in de tweede persoon wordt gesproken. Dat fenomeen zal volgens de onderzoekers helpen om het gebeuren te normaliseren van vanop een afstand te kunnen benaderen. Bovendien kan men door het gebruik van de tweede persoon laten verstaan dat iedereen met het probleem zou kunnen worden geconfronteerd.

Lees Verder

16:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |