27-04-17

China krijgt snel de grootste vloot luxejachten

Tegen het einde van dit decennium zullen in China honderdduizend jachten zijn ingeschreven. Daarmee toont de markt een sterke groei. Vijf jaar geleden werden in het land immers amper drieduizend jachten geteld. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Research and Markets. De Chinese jachten-markt zou tegen het einde van dit decennium een waarde van ongeveer 8,16 miljard dollar. Noord-Amerika blijft wereldwijd de grootste markt, gevolgd door Europa, maar China is volgens het rapport duidelijk de meest belangrijke opkomende regio. Ook in Brazilië en Rusland kan echter een sterke groei - vooral dankzij de jongere bevolking - worden gemeld.

Lees Verder

16:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia zal worden verkocht aan de hoogste bieder. Dat heeft Graziano Delrio, Italiaans minister van transport, tijdens een interview met de krant La Stampa gezegd. Een aantal partijen hoopten dat de Italiaanse staat weer eens een reddingsactie zou doorvoeren, maar dat zal volgens Delrio dit keer niet gebeuren. Volgens sommige bronnen zou de Duitse groep Lufthansa overwegen om zijn Italiaanse sectorgenoot over te nemen. Delrio zei daarover enkel dat iedereen de vrijheid heeft een bod te doen. Op dit ogenblik is luchtvaartmaatschappij Etihad uit de Verenigde Arabische Emiraten met 49 procent de grootste aandeelhouder van Alitalia.

De Zweedse meubelketen Ikea overweegt de lancering van een afzonderlijke restaurantketen. Voor de filialen zou daarbij naar een locatie in de binnensteden worden gezocht. Dat heeft Michael La Cour, algemeen directeur van Ikea Food, tegenover het Amerikaanse magazine Fast Company gezegd. De Zweedse groep werkte de voorbije twee jaar al met popup-restaurantes in Londen, Parijs en Oslo. In de vestigingen van Ikea worden jaarlijks 650 miljoen maaltijd geserveerd. Dat levert Ikea een jaaromzet van 1,8 miljard dollar op. Eén op de zes bezoekers aan een Ikea zou exclusief een maaltijd consumeren en verder geen aankopen in de winkels doen.

Schuimrubberproducent Recticel heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 365,3 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 5,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Opgemerkt wordt dat ongunstige wisselkoersen een negatieve impact van 1,2 procent hebben gehad. Die negatieve impact kon volgens Olivier Chapelle, chief executive van Recticel, echter ruimschoots worden gecompenseerd door een volumegroei en prijsstijgingen. In de autodivisie werd een omzetgroei met 14,5 procent tot 84,6 miljoen euro geboekt. Bij de afdeling slaapcomfort moest daarentegen een inkrimping met 4,6 procent tot 281,9 miljoen euro worden gemeld.

Dertien grote ondernemingen uit diverse sectoren hebben een brief gestuurd aan de Amerikaanse president Donald Trump, waarin gevraagd wordt dat de Verenigde Staten het internationaal klimaatakkoord van Parijs zouden respecteren. Daarbij wordt opgemerkt dat het akkoord de bedrijven zal helpen competitief te blijven op de groeiende markt van de hernieuwbare energie. Donald Trump had tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen aangekondigd dat de Verenigde Staten het klimaatakkoord zouden verlaten, maar heeft sindsdien zijn toon wel gemilderd. Rick Perry, Amerikaans minister van energie, liet verstaan dat het land in het klimaatakkoord moet blijven, maar de inhoud wel heronderhandelt.

Het Duitse chemiebedrijf Lanxess investeert 35 miljoen euro in zijn Antwerpse vestigingen. Dat heeft Matthias Zachert, chief executive van Lanxess, bekend gemaakt. Een budget van 25 miljoen euro is voorzien voor het chemiecomplex in Lillo, waar geïnvesteerd zal worden in een optimalisering van de installaties en processen. Lillo is de enige locatie in de wereld waar Lanxess caprolactam produceert. Daarnaast wordt bijna 10 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de productie van rubberchemicaliën in Kallo. Sinds de oprichting van Lanxess, dat dertien jaar geleden van Bayer werd afgesplitst, heeft het bedrijf al 700 miljoen euro in zijn Antwerpse vestigingen geïnvesteerd.

De Amerikaanse drankenproducent Coca-Cola heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een een omzet gerealiseerd van 9,1 miljard dollar. Dat betekende een daling met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De terugval wordt nagenoeg exclusief toegeschreven aan de transformatie die het bedrijf heeft opgestart en waarbij de nadruk wordt gelegd op alternatieven voor suikerhoudende dranken en ook een groot gedeelte van de bottelactiviteiten worden afgestoten. Tevens werd 1 procent minder frisdranken verkocht. De nettowinst van het bedrijf viel met 20 procent terug tot 1,2 miljard dollar. Coca-Cola neemt ook afscheid van chief executive Muhtar Kent, die wordt opgevolgd door James Quincey.

De Britse krant The Guardian zet zijn samenwerking met dienst Instant Articles van Facebook stop. Door de dienst konden de gebruikers van Facebook rechtstreeks nieuwsartikels van partnermedia lezen. The Guardian wil de lezer echter op de eigen website ontvangen. Door de beslissing van de Britse krant verliest Instant Articles op korte termijn een tweede belangrijke partner. Eerder stopte ook al de Amerikaanse krant The New York Times de samenwerking met de dienst. Beide mediabedrijven behoorden tot de negen originele partners van Instant Articles, dat twee jaar geleden werd opgericht. Een aantal andere partners heeft de samenwerking met de dienst gevoelig beperkt.

Het Belgisch farmabedrijf Argenx heeft bij de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) een aanvraag voor een notering op de beurs Nasdaq ingediend. Argenx, ontwikkelaar van antilichamen voor auto-immuunziektes, had de plannen voor een beursnotering al in maart aangekondigd. Het farmabedrijf zou met de operatie een bedrag van 75 miljoen dollar willen ophalen. Verdere details over de beursintroductie werden niet bekend gemaakt. Argenx werd negen jaar geleden opgericht en realiseerde vorig jaar een omzet van 18 miljoen dollar. Het bedrijf heeft een alliantie gesloten met de Amerikaanse groep AbbVie, waarbij een vooruitbetaling van 40 miljoen dollar werd ontvangen.

Het sociale netwerkbedrijf Twitter heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 548 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het verlies daalde echter van 79,9 miljoen dollar tot 61,6 miljoen dollar. Opgemerkt wordt dat de advertentie-inkomsten met 11 procent zijn ingekrompen, hoewel het aantal commerciële interacties ruimschoots een verdubbeling heeft gekend. De waarde van de interacties is echter gehalveerd. De omzet uit datalicenties steeg met 17 procent tot 74 miljoen dollar. Twitter telde tijdens het eerste kwartaal 328 miljoen gebruikers. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover de drie maanden voordien.

In Oostenrijk is een gerechtelijk onderzoek gestart tegen Thomas Enders, chief executive van de Europese vliegtuigbouwer Airbus. De Oostenrijkse openbare aanklager maakt daarbij gewag van aanwijzingen dat Enders mogelijk betrokken zou kunnen zijn bij fraude rond een order voor gevechtsvliegtuigen. Vermoed wordt dat Oostenrijkse ambtenaren meer dan tien jaar geleden steekpenningen hebben aangenomen om bij een aanbesteding voor de levering van gevechtsvliegtuigen te kiezen voor de Eurofighter van Airbus, ten nadele van concurrenten Saab en Lockheed Martin. Enders en Airbus hebben de aantijgingen altijd ontkend.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 20,1 miljard dollar. Dat betekende een daling met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er werden 169 vliegtuigen opgeleverd. Dat betekende een inkrimping met zeven exemplaren tegenover de eerste drie maanden vorig jaar. Er is volgens het bedrijf daarbij sprake van een verschil in timing. De nettowinst nam echter met 19 procent toe tot 1,5 miljard dollar, waarbij onder meer geprofiteerd kon worden van een aantal fiscale baten. Het concern heeft ook voor 27 miljard dollar nieuwe orders ontvangen. Voor het hele jaar verwacht Boeing de oplevering van 265 vliegtuigen.

Telecomgroep Proximus hernieuwt voor de derde keer zijn partnerschap met zijn Britse sectorgenoot Vodafone, die over de hele wereld met grote bedrijven globale contracten voor mobiele diensten sluit. Vodafone is daarbij in vijfenzeventig landen actief. In een dertigtal landen worden die activiteiten zelf uitgevoerd, maar op de andere markten wordt een samenwerking gesloten met een lokale partner. In België en Luxemburg werkt Vodafone samen met Proximus, dat daarbij ook diensten levert aan onder meer ING Groep en Solvay. Proximus wordt ook betrokken bij een wereldwijde samenwerking die Vodafone met Mercedes en Opel heeft afgesloten om wagens met wifi-technologie uit te rusten.

Het Europese antifraudebureau Olaf heeft geen aanwijzingen gevonden dat er onregelmatigheden zijn gebeurd tijdens de periode dat Duits bondskanselierskandidaat Martin Schulz voorzitter was van het Europees Parlement. Dat heeft Olaf aan het Deutsche Presse Agentur (DPA) gemeld. Enkele tijd geleden werd in Duitse media gewag gemaakt van opvallende bonussen en promoties voor medewerkers van Schulz, die de voorbije vijf jaar voorzitter van het Europees Parlement was. Olaf startte daarop een analyse van mogelijk aanwijzingen van fraude, corruptie of andere illegale activiteiten, maar zegt tot de conclusie te zijn gekomen dat er een geen officieel onderzoek moet worden geopend.

Het Amerikaanse concern Caterpillar, fabrikant van industriële voertuigen, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 9,82 miljard dollar. Dat betekende een stijging met bijna 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 272 miljoen dollar naar 192 miljoen dollar. Jim Umpleby, chief executive van Caterpillar, wijst erop dat het concern voor de eerste keer in twee jaar een omzetstijging kon melden. Het bedrijf ging de voorbije periode gebukt onder de lage marktprijzen, maar kon volgens Umpleby nu profiteren van de reorganisaties die werden doorgevoerd en waarvoor de kasstroom zou zijn verbeterd en de balans verder kon worden versterkt.

De Japanse groep Nikon heeft bij de rechtbank een patentklacht neergelegd tegen de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML Holding en diens Duitse lenzenleverancier Carl Zeiss. Dat heeft Nikon bekend gemaakt. ASML Holding en Carl Zeiss worden ervan beticht onrechtmatig gebruik te hebben gemaakt van technologie waarop Nikon een patent zou hebben. Het dispuut gelinkt zijn aan immersietechnologie voor het etsen van schakelingen. Nikon wil een schadevergoeding en verkoopverbod afdwingen met juridische procedures in Nederland, Duitsland en Japan. ASML Holding benadrukt echter met klem op geen enkele manier een inbreuk op de patenten van Nikon te hebben gepleegd.

Meer Nieuws

09:04 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-17

Tijdperk van het persbericht is nog niet voorbij

Hoewel diverse partijen het nut van persberichten in vraag stellen, blijkt het medium nog altijd belangrijke resultaten op te leveren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het magazine PR Week en het magazine Wildfire. Vastgesteld werd dat het persbericht nog altijd een uitstekend instrument blijft om de sleutelelementen van de boodschap te communiceren (98 procent), citaten van bedrijfsverantwoordelijken naar voor te brengen (82 procent) en een link naar de website van de onderneming te voorzien (46 procent). De resultaten tonen volgens de onderzoekers aan dat het persbericht binnen de commerciële communicatie nog altijd een toekomst heeft.

Lees Verder

20:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ecommerce heeft nog veel werk met personalisering

Op het gebied van personalisering in de ecommerce is nog veel ruimte voor verbetering. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Reflektion. Daarbij werd vastgesteld dat slechts 40 procent van de ondervraagde retailers producten aanbevelen gebaseerd op het browser-gedrag van de consument. Ook bleek dat slechts 33 procent van de online handelaars aan consumenten op basis van hun surfverleden op de homepage producten aan te bieden, terwijl 20 procent productbesprekingen aanbiedt op mobiele homepages. Reflektion merkt nochtans op dat personalisering een belangrijke impact kan hebben op de omzet.

Lees Verder

19:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Groei Chinese ecommerce begint af te vlakken

De digitale consument zal in China dit jaar een gemiddeld bedrag van 12.198 yuan of 1.836 dollar uitgeven. Dat betekent een stijging met 7 procent tegenover vorig jaar. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau iResearch Consulting Group. Er wordt wel gewaarschuwd dat de sterkste groeiperiode van de Chinese ecommerce achter de rug ligt en moet er vanaf nu rekening worden gehouden met een vertraging. Daarbij wordt voor volgend jaar nog een groei met minder dan 5 procent in het vooruitzicht gesteld. Er wordt wel opgemerkt dat het ecommerce-budget van de Chinese consument op een half decennium tijd nagenoeg is verdubbeld.

Lees Verder

19:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toerisme leert leven met terroristische dreiging

Europa geniet bij de wereldwijde toerist opnieuw een grotere belangstelling. De vrees voor terreur na de terroristische aanslagen lijkt bij vele reizigers te zijn verdwenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent ForwardKeys. Daarbij wordt opgemerkt dat de toerist met de dreiging lijkt te leren leven. Daarbij wordt erop gewezen dat Parijs zich pas nu lijkt te herstellen van de terroristische aanslagen anderhalf jaar geleden, maar in Brussel kon volgens ForwardKeys al na dertig weken een herstel worden opgemerkt. Nice en Berlijn bleken nadien in respectievelijk vijftien en drie maanden de impact van de terreuraanvallen te hebben verwerkt.

Lees Verder

18:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beeldkwaliteit op mobiele websites nog niet optimaal

Op mobiele websites wordt meestal nog niet de beeldkwaliteit aangeboden die op desktops kunnen worden aangetroffen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf SpinMe. Uit een analyse bij de vijftig grootste ecommerce-merken blijkt immers dat bijna 25 procent op zijn mobiele websites per product slechts één beeld ter beschikking stelt. Wanneer toch meer beeldmateriaal wordt geboden, blijkt 97 procent van de content te bestaan uit statische foto’s. Opgemerkt wordt dat nog altijd 20 procent van de retailers nog altijd geen consistente beeldstrategie heeft ontwikkeld. Opgemerkt wordt dat in een aantal sectoren de consument duidelijk een uitgebreidere beeldbank wenst.

Lees Verder

18:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lokale producten worden vooral met zoekmachines gevonden

Zoekmachines zijn volgens de consument het beste instrument om lokale producten te vinden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Burke en de Local Search Association (LSA) bij een groep consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 80 procent van de respondenten zoekmachines de beste keuze noemde om informatie over een lokale onderneming op te zoeken. Dat betekende een stijging met 2 procentpunt tegenover het jaar voordien. Op de tweede plaats staat de website van de onderneming. De witte en gouden gids worden daarentegen het minst als het geprefereerde medium naar voor geschoven.

Lees Verder

17:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online veiligheid vooral een individuele verantwoordelijkheid

In eerste instantie moet de consument zelf voor de eigen online veiligheid zorgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Gigya bij meer dan vierduizend respondenten in de Verenigde staten, Groot-Brittannië en Ierland. Daarbij kon worden vastgesteld dat 63 procent van mening is dat de online veiligheid vooral tot de eigen verantwoordelijkheid van het individu behoort. Volgens 19 procent moet die verantwoordelijkheid vooral door het bedrijfsleven worden opgenomen, terwijl 18 procent verwijst naar de autoriteiten.

Opmerkelijk daarbij is wel dat 32 procent van de Amerikaanse bevolking zich sinds het aantreden van Donald Trump als president van de Verenigde Staten beter beveiligd voelt. In Groot-Brittannië voelt daarentegen 18 procent zich minder veilig sinds het aantreden van premier Theresa May.

Lees Verder

16:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Belgacom International Carrier Services (Bics), het internationale dochterbedrijf van de Belgische telecomgroep Proximus, neemt de Amerikaanse onderneming TeleSign over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 230 miljoen dollar. TeleSign wordt de eerste grote overname bij Proximus sinds de inlijving van Telindus elf jaar geleden. TeleSign is een ontwikkelaar van mobiele technologieën voor authenticatie en identificatie. Het Amerikaanse bedrijf werkt samen met meer dan vijfhonderd klanten uit sectoren zoals sociale netwerken, gaming, ecommerce, software en communicatie. Door de inlijving van TeleSign moet Bics toelaten zijn transformatie en diversificatie verder te zetten.

De werknemers van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia hebben een ingrijpend herstelplan verworpen. Door de beslissing dreigt een liquidatie van de Italiaanse maatschappij. De aandeelhouders en schuldeisers van Alitalia hadden gedreigd een reddingsplan van 2 miljard euro tegen te zullen houden indien de vakbonden en het personeel de gevraagde herstructureringen - waarbij onder meer 1.700 banen zouden worden geschrapt en de lonen met 8 procent zouden worden verlaagd - zouden verwerpen. Alitalia heeft aangekondigd door de verwerping van het akkoord uitstel van betaling te zullen vragen. Het bedrijf zou elke dag ongeveer 2 miljoen euro verlies lijden.

Het Britse modemerk Burberry heeft tijdens de tweede helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 1,61 miljard pond. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. Bij de vergelijkbare omzet kon echter een groei met 3 procent worden opgetekend. Daarbij werd gewag gemaakt van goede prestaties in China, Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika. In Noord-Amerika en Latijns-Amerika werd daarentegen een achteruitgang geregistreerd. De omzetgroei werd gedragen door sterkere prestaties in de retailsector. In de groothandel en de licentie-divisie diende echter een daling worden gemeld.

Het Amerikaanse bedrijf Monsanto heeft zelf studies georganiseerd waarin de giftigheid van zijn onkruidbestrijder Roundup wordt tegengesproken. Dat hebben een aantal bronnen gemeld op basis van documenten die werden vrijgegeven in het kader van een groepsgeding dat door aan aantal landbouwers in de Verenigde Staten tegen Monsanto was opgestart. Glysofaat, het actieve bestanddeel van Roundup, wordt door een aantal partijen in verband gebracht met kanker. Er werd door diverse partijen dan ook gevraagd het product uit de markt te halen. Op basis van de wetenschappelijke rapporten besliste onder meer de Europese Unie echter de vergunning voor het product te verlengen.

Het sociale netwerkbedrijf Linkedin heeft inmiddels meer dan vijfhonderd miljoen actieve gebruikers. Dat heeft het bedrijf, sinds eind vorig jaar een onderdeel van de groep Microsoft, bekend gemaakt. Sinds het laatste kwartaal van vorig jaar is het bestand met ongeveer 33 miljoen leden aangegroeid. Sinds vier kwartalen kan alvast een gelijkaardige toename worden gemeld. Opgemerkt wordt dat rekruteerders met gemiddeld meer dan zevenhonderd connecties de grootste netwerken hebben. Geografisch wordt de grootste dichtheid gevonden in Londen, waar de gebruiker gemiddeld 307 connecties heeft. Op de tweede plaats staat Amsterdam met gemiddeld 288 connecties.

De Franse drankengroep Rémy Cointreau heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van bijna 1,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met 4,2 procent tegenover het jaar voordien. De positieve cijfers werden in belangrijke mate gedragen door een toename van de vraag in China, terwijl ook in Australië en Noord-Amerika goede prestaties werden gemeld. In Europa wordt daarentegen gewag gemaakt van wisselende resultaten. Bij de divisie House of Rémy Martin kon een groei met 10 procent worden gemeld, maar bij de afdeling partner-merken diende, vooral door de beëindiging van een distributiecontract voor champagneproducenten, een daling met 14,2 procent worden opgetekend.

De Franse luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) wil volledig eigenaar worden van het modemerk Christian Dior. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De luxegroep heeft al een belang van 74 procent in Christian Dior, maar zou een bedrag van 12,1 miljard euro hebben geboden om ook het resterende pakket van 26 procent in handen te krijgen. Door het bod wordt de totale waarde van Christian Dior geraamd op 6,5 miljard euro. Christian Dior realiseerde vorig jaar een omzet van 1,9 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover het jaar voordien. De LVMH Group bezit al merken zoals Alexander McQueen, Givenchy, Céline en Marc Jacobs.

Projectontwikkelaar Uplace schrapt een tiental arbeidsplaatsen. Dat heeft Bart Verhaeghe, topman van Uplace, bevestigd. De ingreep werd noodzakelijk omdat de milieuvergunning voor het geplande winkelcomplex van Uplace in Machelen is geschorst. Verhaeghe benadrukt dat het project in ieder geval wordt doorgezet, maar voegt eraan toe te betreuren dat door het vergunningsbeleid tot ontslagen te moeten overgaan. Verhaeghe wijst erop door de administratieve ingrepen ook enkele jaren geleden een tiental medewerkers te hebben moeten ontslaan. Die getroffen medewerkers konden nadien echter opnieuw worden aangeworven. Erger is volgens Verhaeghe de situatie van de bouwvakkers.

De Duitse webwinkel Zalando heeft tijdens de eerste drie maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd tussen 971 miljoen euro en 987 miljoen euro. Daarmee zou een groei tussen 22 procent en 24 procent zijn geboekt tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit voorlopige ramingen die Zalando heeft gepubliceerd. Het bedrijf voegt eraan toe dat deze cijfers overeenstemmen met de gestelde verwachtingen. Voor het hele jaar wordt een omzetgroei tussen 20 procent en 25 procent verwacht. Aangevoerd wordt dat ook de brutowinst zich volgens de verwachtingen ontwikkelt. De Duitse webwinkel stelde verder te verwachten dit jaar meer dan tweeduizend nieuwe banen te creëren.

Er is een gerechtelijk onderzoek gestart naar de Belgische uitzendgroep Accent Jobs for People, die mogelijk tientallen miljoenen euro winsten naar een zustervennootschap in Luxemburg zou hebben gekanaliseerd. Daarbij zou een constructie zijn opgezet waardoor alle divisies van de groep een gedeelte van hun winsten als royalties naar de Luxemburgse vennootschap dienden over te schrijven. Volgens het parket leverde het Luxemburgse bedrijf echter weinig werk om de royalties te verantwoorden. Er zou volgens het gerecht dan ook sprake kunnen zijn van fiscale constructies, want in Luxemburg diende slechts op 20 procent van de doorgestorte winsten belasting te betalen.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines neemt een reserve van 2 miljoen euro voor boetes die mogelijk zullen moeten worden betaald voor een overschrijding van de strenge geluidsnormen in Brussel. Er is tussen de verschillende overheden geen compromis gevonden rond de geluidsoverlast rond luchthaven Brussels Airport, waarop de Brusselse overheid heeft beslist voortaan boetes te zullen aanrekenen. Om de onderhandelingen nog ruimte te geven, zullen die boetes pas over twee jaar worden geïnd, maar Brussels Airlines wil toch nu al zijn voorzorgen nemen. Volgens Brussels Airport houden ook andere vliegtuigmaatschappijen rekening met de mogelijke boetes.

Het Franse concern Schneider Electric heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,84 miljard euro. Dat betekende een stijging met 3,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De cijfers tonen volgens Schneider dat de implementering van het strategische plan van het bedrijf resultaten oplevert. Bovendien wordt gewezen op een uitbreiding van het aanbod in een aantal opkomende economieën. De gebouwendivisie boekte een omzetgroei van 3,8 procent, maar de industriële afdeling diende een daling met 2,4 procent te boeken. Regionaal kon de sterkste groei worden opgetekend in Asia-Pacific, waar een stijging met 5 procent, vooral dankzij China, werd geboekt.

De volgende vijf jaar investeert de Vlaamse staalgroep Bekaert 100 miljoen euro in zijn Indiase vestigingen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Bekaert wil alle staalkoord voor autobanden voor de lokale markt in India zelf produceren. Tot nu toe werd gewerkt met halffabrikaten, die na invoer ter plaatse verder werden afgewerkt. Bekaert heeft al drie productievestigingen en een technisch centrum in India. Bekaert investeerde vorig jaar zo'n 30 miljoen euro in de Aziatische divisie van het bedrijf. Toen lag de focus meer op China en Indonesië. België heeft in India op dit ogenblik een duizendtal medewerkers. De nieuwe plannen zouden vijfhonderd extra banen opleveren.

De filmstudio Universal gaat mogelijk een biografie over zangeres Madonna maken. Dat hebben een aantal bronnen bekend gemaakt. Reden voor de berichten is de beslissing van Universal om het script Blond Ambition, geschreven door Elyse Hollander,  te kopen. Het script vertelt hoe Madonna in het begin van de jaren tachtig in New York tevergeefs een carrière als danseres probeerde uit te bouwen, maar enkele jaren later uiteindelijk als songwriter en zangeres definitief bij het grote publiek zou doorbreken. Madonna heeft in een eerste reactie al te kennen gegeven niet gelukkig te zijn met het initiatief. De zangeres zegt immers dat alleen zijzelf het verhaal van haar leven kan brengen.

De Amerikaanse restaurantketen McDonald's heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,7 miljard dollar. Dat betekende een daling met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst nam echter met 14 procent toe tot 2 miljard dollar, terwijl de nettowinst met 8 procent tot 1,2 miljard dollar aangroeide. Daarbij wordt vooral gewezen op het succes van de Big Mac, die een sterke groei kon laten optekenen, gesteund door een grote reclamecampagnes en kortingsacties. Ook het ontbijtaanbod had een positieve impact op de cijfers. Daarnaast wordt gewezen op een kostenbeperking in de restaurants.

Meer Nieuws

09:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-17

Televisiepubliek toont verschuiving naar digitale platformen

Het wereldwijde televisiepubliek vertoont een opvallende verschuiving naar digitale platformen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Accenture bij 26.000 consumenten in zesentwintig landen. Opgemerkt wordt dat laptops en desktops inmiddels de voorkeur krijgen op het televisietoestel. Vastgesteld werd dat inmiddels 42 procent van de televisiekijkers in eerste instantie naar een laptop of desktop verwijst, tegenover 32 procent vorig jaar. Ook de voorkeur voor smartphones steeg van 10 procent naar 13 procent. In India werd de sterkste verschuiving naar digitale platformen gemeld. Voor korte video’s wordt de smartphone steeds populairder.

“Het percentage consumenten dat televisieprogramma’s ook daadwerkelijk op een televisietoestel wil bekijken, is wereldwijd op amper één jaar tijd gehalveerd,” benadrukt Gavin Mann, managing director omroepen bij Accenture. “Het tijdperk van de televisie als dominant entertainment-apparaat is voorbij. “Uiteraard maken nog altijd veel gezinnen van het televisietoestel gebruik, maar tegelijkertijd moet een snelle verschuiving van de voorkeuren naar andere digitale apparaten - vooral laptops, desktops en smartphones - worden opgetekend. Mediabedrijven bieden inmiddels content voor een bredere waaier apparaten aan, zodat de consument meerdere keuzes voor kwalitatief entertainment heeft.”

In de Verenigde Staten blijkt tot 25 procent van het publiek een voorkeur te tonen voor een televisietoestel, tegenover 59 procent vorig jaar. In Groot-Brittannië kon een gelijkaardige achteruitgang van 55 procent naar 25 procent worden gemeld. De sterkste evolutie werd echter opgetekend in India, waar de voorkeur voor het televisietoestel op één jaar tijd van 47 procent naar amper 10 procent werd uitgehold. Er wordt ook gewezen op de toenemende populariteit van smartphones voor de consumptie van korte video’s. Voor dergelijke content noemt inmiddels 41 procent van de ondervraagden een smartphone het ideale toestel, tegenover 28 procent vorig jaar.

Laptops en desktops halen bij korte video’s nog altijd een voorkeur van 44 procent, maar dat betekent een daling met 3 procentpunt tegenover vorig jaar. Bij het televisietoestel is er sprake van een terugval van 16 procent naar amper 5 procent.

Lees Verder

18:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: televisie |  Facebook |

Marketeer noemt personalisering cruciaal voor succes

Personalisering is cruciaal voor het succes van de marketeer. Tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat slechts weinig betrokkenen van mening zijn deze personalisering volledig meester te zijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Evergage. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 88 procent van de ondervraagde marketeers van mening is dat de consument een gepersonaliseerde beleving eist, maar een meerderheid benadrukt dat de sector daarbij geen optimale prestaties laat blijken. Daarbij verwijst 53 procent naar budgettekorten, gevolgd door een personeelsgebrek (52 procent) en talentbarrières (42 procent).

Lees Verder

17:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Britse woning herbergt ruim acht online apparaten

Digitale reclame heeft in Groot-Brittannië het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 8,6 miljard pond. Dat betekende een stijging met 16,4 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van het Interactive Advertising Bureau (IAB) en consulent PricewaterhouseCoopers. Vastgesteld werd daarbij dat de gemiddelde Britse woning inmiddels 8,3 online apparaten herbergt. Dat betekende een stijging met 12 procent tegenover het jaar voordien. De sterkste groei werd opgetekend bij het bezit van geconnecteerde televisietoestellen, waar een toename met 27 procent werd gemeld, gevolgd door smartphones (21 procent), laptops (18 procent) en tablets (16 procent).

Lees Verder

 

17:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Streaming ook illegale bedreiging betaaltelevisie

Betaaltelevisie moet steeds vaker afrekenen met de concurrentie van illegale streamingdiensten. Dat blijkt uit een enquête van consulent YouGov bij meer dan tweeduizend Britse consumenten. Vastgesteld werd daarbij dat bijna 10 procent van de ondervraagden toegeeft gebruik te maken van illegale streamingplatformen, wat overeenkomt met ongeveer 4,9 miljoen kijkers. Opgemerkt wordt bovendien dat millennials het meest geneigd blijken om op deze alternatieve diensten beroep te doen. Daarnaast moest worden vastgesteld dat de illegale platformen al 17 procent van de respondenten heeft aangezet om minstens één betaalkanaal op te zeggen.

De bedreiging dreigt volgens YouGov nog groter te worden, want er kan volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat steeds meer gebruikers door de illegale aanbieders worden aangetrokken. Onder meer werd gemeld dat 31 procent van de ondervraagden te kennen geeft te verwachten binnen een periode van twaalf maanden zijn abonnement voor betaaltelevisie te zullen opzeggen. Bovendien zou tijdens die periode nog eens 6 procent overwegen naar een illegaal streaming-platform te zullen overstappen. Binnen die groep zegt 49 procent te verwachten binnen een periode van twaalf maanden na de overstap een abonnement voor betaaltelevisie te zullen opzeggen.

“Sinds de illegale streamingplatformen een twaalftal maanden geleden de massamarkt hebben bereikt, is een belangrijke druk op betaaltelevisie ontstaan,” betoogt Russell Feldman, directeur media en technologie bij YouGov. “Het onderzoek toont bovendien dat die situatie de volgende periode nog zal verergeren. Niet alleen beginnen de gebruikers van de illegale platformen hun abonnementen op betaaltelevisie stop te zetten, maar bovendien worden deze alternatieve services ook aan vrienden en kennissen aanbevolen.” Vooral sportuitzendingen en filmkanalen worden volgens YouGov door de toenemende populariteit van de piraterij getroffen.

Lees Verder

 

17:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: betaaltelevisie |  Facebook |

Chinese middenklasse jonger dan in vele andere landen

De Chinese middenklasse is opmerkelijk jonger dan in de meeste andere landen. Dat is de conclusie van een onderzoek van online rekruteerder Zhaopin bij bijna vijftigduizend Chinese consumenten met een jaarinkomen tussen 100.000 yuan (14.592 dollar) en 500.000 yuan. Vastgesteld werd dat 52 procent van de betrokkenen jonger is dan vijfendertig jaar. Het fenomeen moet volgens de onderzoekers worden toegeschreven aan de unieke sociale evolutie die China de voorbije decennia heeft gekend. Tevens bleek dat de betrokkenen vooral succesvolle carrières hebben uitgebouwd in de internetsector, de financiële wereld of immobiliën.

Lees Verder

 

16:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook in ecommerce wordt diversiteit belangrijk geacht

Amazon is het belangrijkste online verkoopplatform van de voedingssector, maar een meerderheid van de verkopers zoekt dit jaar ook een alternatieve digitale markt. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Feedvisor. Daarbij werd vastgesteld dat 60 procent van de externe verkopers op Amazon hun activiteiten naar andere platformen willen uitbreiden. Vastgesteld werd dat 65 procent van de verkopers op Amazon ook al op eBay actief zijn. De resultaten van het onderzoek tonen volgens Feedvisor dat de verkopers ook in ecommerce belang hechten aan een grotere diversiteit.

Lees Verder

16:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Relevantie leidt tot soepeler privacy-standpunten

De consument vertoont een grote weerstand om tijdens het shoppen teveel persoonlijke gegevens met commerciële partijen te delen, maar onder bepaalde omstandigheden toont hij zich toch bereid informatie over zijn eigen activiteiten en leven te verstrekken. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau YouGov en consulent [24]7 meer dan elfhonderd consumenten in de Verenigde Staten. Cruciaal in de reactie van de consument blijkt volgens de onderzoekers de relevantie van de communicatie. Irrelevante boodschappen en bekommernissen om de privacy blijken de grootste hindernissen die moeten worden. Volgens 26 procent is irrelevantie daarbij even erg als een inbreuk tegen de privacy.

Vastgesteld werd dat 43 procent aangaf persoonlijke informatie beschikbaar te willen maken indien daarmee meer geld zou kunnen worden bespaard, terwijl 39 procent data zou willen delen indien daarmee een probleem snel en efficiënt zou kunnen worden opgelost. Het rapport toonde onder meer dat 26 procent van de consumenten gepersonaliseerde marketing-boodschappen wenst, maar ook dan zegt nog altijd 29 procent geïrriteerd te raken door boodschappen die voor henzelf niet relevant zijn.” Nog bleek dat 49 procent van de millennials bereid is persoonlijke gegevens te delen in ruil voor kortingen of andere commerciële tegemoetkomingen, tegenover 44 procent bij Generation X en 38 procent bij de babyboomers.

Er werd ook opgetekend dat 47 procent van de ondervraagden toegeeft hogere verwachtingen te koesteren tegenover bedrijven waarmee ze persoonlijke informatie hebben gedeeld. Dat loopt bij de millennials echter op tot 59 procent, tegenover 47 procent bij Generation X en 38 procent bij de babyboomers. Er werd echter ook vastgesteld dat 27 procent van de ondervraagden op geen enkel ogenblik bereid zou zijn persoonlijke informatie te delen. Tevens bleek dat respectievelijk 48 procent en 50 procent van de ondervraagden van mening is dat financiële instellingen en verzekeraars op een gepaste manier van persoonlijke informatie gebruik maken. In de telecom-sector valt dat cijfer echter terug tot 38 procent.

"Indien consumentendata op een gepaste manier worden gebruikt, kunnen ze de klantenbeleving gevoelig verbeteren,” zeggen de onderzoekers. “Deze informatie moet echter voorzichtig worden gehanteerd, zodat men de consument niet tegen het hoofd stoot. Cruciaal is dat de bedrijven de ware intenties van de klant kent. Indien een onderneming perfect weet wat een consument wil doen en waar de interesses van de klant liggen, kan een gepersonaliseerde interactie worden aangeboden waaruit geen opdringerigheid blijkt.”

Lees Verder

12:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: relevantie |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Diamantproducent De Beers heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,86 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In totaal werd een productieniveau aan ruwe diamanten gehaald van 7,4 miljoen karaat. Dat betekende een stijging met 8 procent, vooral te danken aan verbeterde handelsvoorwaarden en de toevoeging van de nieuwe mijn Gahcho Kué in Canada, die begin maart zijn commerciële productie is gestart. Ook de verkoop van ruwe diamanten nam tijdens met 74 procent toe tot 14,1 miljoen karaat. Wel wordt erop gewezen dat er bij zichthouders drie veilingen werden gehouden, tegenover twee sessies vorig jaar.

Elektronicaketen Media Markt wil in België ook een netwerk van kleinere winkels uitbouwen. Die winkels kunnen onder meer worden gebruikt om de online verkoop te stimuleren. Dat heeft Sven Degezelle, chief executive van Media Markt België, bevestigd. Hij merkt daarbij op dat in regio’s met een fysieke winkel van Media Markt ook de online verkoop van het bedrijf toeneemt. In totaal zou het bedrijf plannen hebben om vijftien kleinere winkels - met een oppervlakte van ongeveer duizend vierkante meter - te openen. De nieuwe vestigingen zouden worden ingeplant langs de invalswegen naar kleinere steden. Dit multichannel-concept wordt ook door andere concurrenten - zoals Vanden Borre of Selexion - toegepast.

In Frankrijk is het gerecht een officieel onderzoek gestart naar autobouwer PSA Peugeot-Citroën, die mogelijk fraude hebben gepleegd met de uitstootwaarden van dieselwagens. Dat hebben woordvoerders van het Franse gerecht bevestigd. Het autoconcern zelf ontkent de aantijgingen. Eerder werd in Frankrijk voor gelijkaardige feiten ook al een onderzoek gestart tegen de autobouwers Renault en Fiat-Chrysler. Het dieselschandaal in de autosector brak anderhalf jaar geleden uit bij de Duitse autobouwer Volkswagen, die met de uitstootgegevens van miljoenen auto’s geknoeid bleek te hebben. Volkswagen heeft voor die praktijken al miljarden euro boetes dienen te betalen.

De Griekse staat heeft de haven van Thessaloniki verkocht aan een internationaal bedrijvenconsortium. Dat heeft het Griekse privatiseringsfonds Taiped bekend gemaakt. Het consortium bestaat uit de Duitse investeerder Invest Equity Partners, de Griekse holding Belterra Investments, de Franse maritieme groep CMA-CGM en het Chinese staatsbedrijf China Merchants Holdings en verwerft voor een belang van 67 procent in de haven van Thessaloniki. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1,1 miljard euro. De privatisering van de haven is één van de maatregelen die Griekenland diende te nemen om in aanmerking te blijven komen voor het steunprogramma van internationale kredietverstrekkers.

De Duitse industrie verwacht dit jaar een half miljoen nieuwe banen te kunnen creëren dankzij de voorspelde economische groei van 1,5 procent. Dat heeft Dieter Kempf, voorzitter van het Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI), gezegd. Toch moeten volgens Kempf de verwachtingen worden getemperd. Van een dynamische groei in de export is het land volgens Kempf echter nog ver verwijderd. Hij betoogde dat de Duitse export in reële termen vorig jaar slechts een groei met 2 procent kende. Bovendien waarschuwt hij voor het gevaar van een opkomend protectionisme. Duitsland telde in januari een werkloosheidsgraad van 5,9 procent. Dat is het laagste niveau sinds het begin van de jaren negentig.

In de Verenigde Staten heeft het hooggerechtshof een hoger beroep beroep van het autoconcern General Motor tegen een veroordeling wegens een defect startslot afgewezen. General Motors had toegegeven sinds het midden van het voorbije decennium op de hoogte te zijn geweest van het defect, dat uiteindelijk in de Verenigde Staten aan honderdtwintig mensen het leven zou hebben gekost. Voor de rechter verwees het bedrijf echter naar zijn faillissement acht jaar geleden. General Motors betoogde niet meer verantwoordelijk te kunnen worden gesteld voor fouten die dateerden van de periode voor het faillissement. Die stelling is door het hooggerechtshof afgewezen. Claims kunnen oplopen tot 10 miljard dollar.

De Belgische farmagroep UCB heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,12 miljard euro. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf dankt zijn prestatie aan het succes van zijn vijf topproducten, die een gezamenlijke groei met meer dan 20 procent tot 853 miljoen euro lieten optekenen. Het epilepsiemiddel Keppra liet een omzetstijging met 25 procent optekenen, maar ook bij Vimpat en Briviact, twee andere middelen tegen de aandoening, werden positieve resultaten gemeld. Het reumamiddel Cimzia liet een stijging met 13 procent optekenen. Het allergiemiddel Xyzal boekte 56 miljoen euro inkomsten.

Het Frans-Zwitserse cementconcern LafargeHolcim heeft het vertrek van chief executive Eric Olsen bevestigd. Aanleiding voor de scheiding zijn aanwijzingen dat het concern enkele jaren in Syrië milities had betaald om zijn fabriek in het land operationeel te houden. Vorige maand het bedrijf officieel de betalingen toegegeven. In de berichten was gewag gemaakt van terreurgroep Daesh, maar die naam werd door LafargeHolcim niet expliciet vernoemd. Ook zou het bedrijf olie van de terreurgroep hebben gekocht. Benadrukt wordt wel dat Olsen voor de betalingen geen enkele verantwoordelijk draagt. Hij was op het ogenblik van de betalingen immers nog niet in functie. Wel wordt gewag gemaakt van beoordelingsfouten.

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,7 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst bedroeg 259 miljoen euro, tegenover een positief resultaat van 37 miljoen euro tijdens de eerste drie maanden vorig jaar, toen het bedrijf echter wel belangrijke herstructureringskosten diende te boeken. Anderzijds kon een sterke versterking worden opgetekend in de marges op medische apparatuur en producten voor persoonlijke verzorging. Frans van Houten, topman van Philips, waarschuwt wel voor onzekerheid rond onder meer de zorgwet in de Verenigde Staten.

De gedupeerden van de Antwerpse verzekeringsmakelaar Spaar Select ontvangen in een minnelijke schikking een gezamenlijke schadevergoeding van 12,5 miljoen euro. De juridische procedures hebben veertien jaar aangesleept. In totaal zou er sprake zijn van een vijfhonderdtal gedupeerden, die uiteindelijk slechts een klein gedeelte van hun belegging kunnen recupereren. Na het faillissement betoogden de beleggers door Spaar Select misleid te zijn, aangezien de financiële producten onterecht als veilige investeringen waren geadverteerd. Zes jaar geleden werden enkele verantwoordelijken in eerste aanleg veroordeeld, maar nadien in beroep alsnog vrijgesproken.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Yahoo heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,3 miljard dollar, tegenover 1 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit display-reclame daalde met 2 procent tot 456 miljoen dollar. Nochtans konden 2 procent meer advertenties worden gekocht. De inkomsten uit mobiele advertenties steeg daarentegen van 260 miljoen dollar naar 412 miljoen dollar. Het bedrijf boekte een nettowinst van 99 miljoen dollar, tegenover een even groot verlies tijdens de eerste drie maanden vorig jaar. Het is wellicht de laatste keer dat Yahoo kwartaalcijfers kan melden als onafhankelijk bedrijf. De activiteiten worden immers overgenomen door Verizon en Altaba.

Het modebedrijf Jimmy Choo heeft zichzelf in de etalage gezet. Daarover heeft het bedrijf, verkoper van luxeschoenen en accessoires, een overeenstemming bereikt met investeerder JAB Luxury, die twee derde van de aandelen van Jimmy Choo in portefeuille heeft. Dat heeft Jimmy Choo tegenover de Britse beursautoriteiten gemeld. Daarbij werd opgemerkt dat het bedrijf alle mogelijke toekomstopties bekijkt. De operatie kadert in de strategie van JAB Luxury om zijn portefeuille af te slanken en zich toe te spitsen op zijn activiteiten in de voedingsretail. JAB Luxury is al eigenaar van Douwe Egberts, Keurig Green Mountain, Krispy Kreme Doughnuts en Peet’s Coffee & Tea en neemt ook Panera Bread over.

De Amerikaanse bank JP Morgan Chase heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 6,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 17 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er kon daarbij wel geprofiteerd worden van fiscale baten voor een bedrag van 373 miljoen dollar. De omzet nam met 6,5 procent toe tot 24,7 miljard dollar. Jamie Dimon, chief executive van JP Morgan Chase, maakte gewag van een positieve jaarstart, waarbij alle onderdelen van de bank goede prestaties konden melden en konden verder bouwen op de trends van vorig jaar. Dimon zei ook te verwachten dat de Amerikaanse economie verdere verbeteringen zal boeken.

De Nederlandse supermarktketen Jumbo gaat voortaan de arbeidsvoorwaarden rechtstreeks met het personeel onderhandelen. Daardoor zullen met de vakbonden geen collectieve arbeidsovereenkomsten meer worden afgesloten. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Jumbo zegt teleurgesteld te zijn over de houding van de vakbonden in de onderhandelingen voor de medewerkers van de distributiecentrum van de groep. De vakbonden willen voor drieduizend medewerkers van de distributiecentra onder meer 2,5 procent loonsverhoging en werkgaranties. Die eisen gaan gepaard met stakingsacties. Volgens Jumbo distancieert een groot deel van de medewerkers zich echter van de vakbondsacties.

Het Amerikaanse bedrijf PPG Industries heeft zijn bod op het Nederlandse concern AkzoNobel opnieuw verhoogd. Dat heeft Michael McGarry, chief executive van PPG Industries, bekend gemaakt. Het Amerikaanse bedrijf wil nu 96,75 euro betalen voor één aandeel van AkzoNobel. Dat bod ligt 6,75 euro hoger dan een eerder voorstel tijdens de tweede helft van de maand maart. Door het nieuw bod wordt de waarde van AkzoNobel op 26,9 miljard euro gebracht. McGarry wijst erop dat in het nieuwe voorstel is tegemoet gekomen aan een aantal bekommernissen van het Nederlandse bedrijf. Indien op het nieuwe voorstel niet wordt ingegaan, dreigt PPG Industries met een vijandig bod.

Meer Nieuws

08:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-17

Zonder vrouwenrechten blijft democratie een utopie

Zonder vrouwenrechten blijft de democratie een utopie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Göteborg in Zweden en de University of Notre Dame in de Verenigde Staten naar de politieke omstandigheden in bijna honderdtachtig landen sinds het begin van de twintigste eeuw tot de nadagen van de Arabische Lente begin dit decennium. Daarbij kon volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat naties nooit tot een volledige democratie kunnen komen zomer politieke en sociale rechten voor vrouwen. Dat probleem was volgens de onderzoekers ook de hypotheek die uiteindelijk de Arabische Lente deed mislukken.

Lees Verder

 

 

20:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stress stimuleert empathie en prosociaal gedrag

Acute psychosociale stress leidt tot een versterkte empathie en prosociaal gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universität Wien. Tegelijkertijd moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat daarbij echter een gedeelte van het perspectief verloren gaat. In een aantal omstandigheden kan een sterkere emotionele reactie volgens de wetenschappers dan ook kunnen leiden tot ongevraagde of ongepaste hulp. Er wordt dan ook opgemerkt dat stress in sociale omstandigheden zowel baten kan opleveren als problemen kan tot stand brengen.

Lees Verder

 

19:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Crowdsourcing levert alle partijen meerwaarde op

Bedrijven kunnen met crowdsourcing belangrijke voordelen verwerven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Concordia University in Canada. Daarbij wordt opgemerkt dat de bedrijven door crowdsourcing een groot pakket expertise, enthousiasme en goodwill kunnen verwerven. Er wordt echter aan toegevoegd dat ook de deelnemers aan de operatie in de projecten vaak een meerwaarde vinden, onder meer door de uitbouw van een netwerk sociale connecties, de verwerving van een hogere status in online communities en verbeterde vaardigheden.

Lees Verder

18:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale media kunnen stigma en stereotypes nog versterken

Sociale media kunnen stigma en stereotypes nog versterken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Oregon State University naar de verspreiding van boodschappen over diverse vorm van dementie op het platform van het sociale mediabedrijf Twitter. Vastgesteld werd dat 51 procent van de boodschappen over het gezondheidsprobleem bewijzen van stigma vertoonden. Het fenomeen kan volgens de onderzoekers belangrijke gevolgen hebben, want de onderzoekers waarschuwen dat de online stigma patiënten ervan kunnen weerhouden met hun problemen naar buiten te komen.

Lees Verder

17:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument verkiest traditionele reclame-formaten

Een meerderheid van de consumenten is van mening dat adverteerders hun publiek efficiënter benaderen dan in het verleden. Tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat het publiek zich tegenover traditionele reclame positiever opstelt dan tegenover online formaten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Kantar Media bij een groep consumenten in Groot-Brittannië. Vastgesteld werd dat 33 procent van de consumenten toegeeft een hekel te hebben aan reclame in online videoservices en zoekmachines, terwijl 30 procent een afkeer toont van reclame in online nieuwsartikelen.

Lees Verder

17:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meerderheid voelt zich comfortabel met cloudopslag

Een meerderheid van de consumenten toont zich inmiddels comfortabel met de opslag van documenten in de cloud. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Inlet bij vijftienhonderd online consumenten in de Verenigde Staten. De opslag van foto’s staat daarbij op de eerste plaats, gevolgd door financiële documenten en rekeningen. Anderzijds moest worden vastgesteld dat 48,2 procent van de ondervraagden te kennen geeft persoonlijke assistenten zoals Alexa van Amazon of Siri van Apple nooit te zullen toelaten om in hun plaats rekeningen te betalen. Meer dan de helft wil in de openbare ruimte ook geen mobiele bankverrichting uitvoeren.

Lees Verder

16:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sagrada Familia meest besproken locatie op TripAdvisor

De Sagrada Familia in Barcelona is op TripAdvisor de meest besproken toeristische attractie van de hele wereld. In totaal heeft de kathedraal van architect Gaudi op het platform van TripAdvisor al meer dan 104.000 besprekingen gekregen. Dat blijkt uit een rapport van het bedrijf, dat over een periode van zeventien jaar in totaal al meer dan 500 miljoen besprekingen heeft geregistreerd. Het meestbesproken hotel van de wereld is het The Luxor in Las Vegas, dat 28.000 besprekingen heeft gekregen. Bij de restaurants wordt de eerste plaats ingenomen door Pasteis de Belem in Lissabon, dat meer dan 25.000 commentaren verzamelde.

Lees Verder

15:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De horecagroep Hard Rock International, gecontroleerd door de Seminole-indianen, heeft het Taj Mahal Casino in Atlantic City overgenomen van miljardair Carl Icahn. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Wel deelde Hard Rock mee 375 miljoen dollar te zullen investeren in de herwaardering van het complex. De verbouwingen zouden werk bieden aan duizend arbeidskrachten. Nadien zou het casino-complex drieduizend fulltime banen garanderen. Gehoopt wordt de activiteiten midden volgend jaar te kunnen opstarten. Het Taj Mahal werd vorig jaar gesloten. Daarbij gingen drieduizend arbeidsplaatsen verloren. Het nieuwe casino zal 2.400 gokmachines en 130 tafelgames omvatten.

Het ratingbureau Fitch heeft de kredietwaardigheid van Italië verlaagd. Daarbij werd gewezen op een trage economische groei, een zwakke overheid en de onzekerheid rond de verkiezingen volgend jaar. Italië kon bij Fitch tot nu toe op een rating BBBplus rekenen, maar dat wordt nu tot een niveau BBB herleid. Daardoor blijft de kredietwaardigheid van Fitch nog slechts twee treden boven het zogenaamde junk-niveau. Er wordt nog opgemerkt dat Italië een aantal doelstellingen voor de verlaging van de staatsschuld heeft gemist. Het land kent nu een schuldenniveau van 132,6 procent. Dat is 0,5 procentpunt meer dan vorig jaar. In de eurozone boekt alleen Griekenland slechtere cijfers.

Het Amerikaanse bedrijf Harley-Davidson, fabrikant van motorfietsen, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 1,5 miljard dollar. Dat betekende een daling met ruim 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst viel van 250 miljoen dollar naar 186 miljoen dollar terug. In totaal werden ruim 70.000 motorfietsen afgeleverd. Dat betekende een daling met bijna 15 procent tegenover de eerste drie maanden van vorig jaar. Matt Levatich, topman van Harley-Davidson, wees daarbij naar de zwakkere marktomstandigheden, maar ook naar de strategie van het bedrijf om het jaar met minder leveringen te starten. Zo konden verkopers hun voorraden afbouwen.

Sanoma Media verkoopt zijn vergelijkingssites Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be aan de Nederlandse groep Reshift, uitgever van onder meer Computer Idee en Power Unlimited en eigenaar naar platformen zoals Zoom.nl en Shutr.photo. Door de verkoop zullen ook vierentwintig medewerkers van Sanoma begin juni naar Reshift overstappen. Sanoma merkt dat de vergelijkingssite onvoldoende synergieën heeft met de andere merken en domeinen van het bedrijf. Vanuit die strategische overweging werd volgens Sanoma besloten om de activiteiten te verkopen aan Reshift, dat door de transactie zegt de eigen online activiteiten gevoelig te kunnen versterken. Ook het klantenbestand wordt uitgebreid.

De Nederlandse optiekketen GrandVision neemt in Groot-Brittannië de brillenwinkels van retailer Tesco over. Dat heeft GrandVision bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Tesco Opticians beschikt over een netwerk van 209 winkels en boekt een jaaromzet van 90 miljoen pond. De Britse optiekketen heeft ongeveer vijftienhonderd medewerkers, die mee naar de nieuwe eigenaar zouden kunnen overstappen. Na de overname beschikt GrandVision over een netwerk van 598 brillenwinkels. De Nederlandse groep hoopt de overname tegen eind dit jaar te kunnen afronden. De transactie moet nog wel door de Britse mededingingsautoriteit worden goedgekeurd.

De Japanse gamesontwikkelaar Nintendo heeft de verkoop van zijn console Nintendo Nes in Europa stopgezet. Europa was nog de enige regio waar de console nog op de markt werd gebracht. De eerste versie van het toestel werd in de eerste helft van de jaren tachtig van de voorbije eeuw gelanceerd en kreeg onder gamers al snel een cultstatus. Nintendo benadrukt wel dat een mogelijke heropstart van de productie in de toekomst niet helemaal uitgesloten worden. De huidige versie van Nintendo Nes dateert van vorig jaar. Dat leidde tot een massale interesse, waardoor console, die verkocht werd tegen een prijs van 49,99 euro, in een minimum van tijd uitverkocht was.

Het Franse nutsbedrijf Engie neemt een belang van 30 procent in Unisun, een belangrijk ontwikkelaar van zonnecentrales in China. Tot nu toe realiseerde Unisun al 0,5 gigawatt zonnekracht-projecten, maar die capaciteit zou tegen het einde van dit decennium naar 4 gigawatt moeten worden opgedreven. Dat volume is bijna twee keer hoger dan de volledige capaciteit aan zonnekracht die op dit ogenblik in heel Vlaanderen is geïnstalleerd. De instap in Unisun kadert in de strategie van het Franse nutsbedrijf om een wereldleider in de energietransitie te worden. Engie kocht eerder al gelijkaardige bedrijven in Frankrijk. China wordt een belangrijke groeimarkt voor duurzame energie.

De Amerikaanse verzekeraar Fidelity & Guaranty Life wordt geen onderdeel van de Chinese financiële groep Anbang Insurance. Dat heeft de Amerikaanse verzekeraar bekend gemaakt. Anbang had een bod van 1,6 miljard dollar gedaan op Fidelity & Guaranty Life. De toezichthouder voor buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten had de transactie nochtans goedgekeurd, maar een aantal andere autoriteiten zouden bezwaren hebben laten blijken tegen de overname. De Amerikaanse verzekeraar gaat naar eigen zeggen nu collaboratie-mogelijkheden met andere partijen onderzoeken. Anbang deed vorig jaar ook een vergeefs overnamebod op de Amerikaanse hotelgroep Starwood.

De Amerikaanse bank Wells Fargo heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 5,5 miljard dollar. Dat betekende ongeveer een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde van 22,2 miljard dollar naar 22 miljard dollar. De netto rentebaten nam met 5 procent toe tot 12,3 miljard dollar. Tim Sloan, chief executive van Wells Fargo, benadrukte dat de bank solide financiële resultaten heeft laten optekenen. Ook kon worden gemeld dat de provisies voor slechte leningen met 44 procent tot 605 miljoen euro konden worden teruggebracht. De kernkapitaalratio steeg naar 11,2 procent, tegenover 10,8 procent eind vorig jaar.

Het Belgische modehuis FNG Group neemt webwinkel Suitcase over. Door de transactie breidt FNG Group zijn marktaanwezigheid verder uit. Tot nu toe waren de activiteiten immers vooral gericht op kleding voor vrouwen en kinderen, maar door de overname van Suitcase begeeft FNG Group zich ook op de markt van de mannenmode. Suitcase creëert kleding naar de persoonlijke voorkeuren van de klant. De consument krijgt daardoor thuis een volledige garderobe bezorgd. Hij moet alleen betalen voor de producten die hij wenst te houden. De rest wordt naar Suitcase teruggestuurd. Suitcase is nog steeds verlieslatend, maar FNG Group zegt ervan overtuigd te zijn snel een ommekeer te kunnen realiseren.

De Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 5,02 miljard dollar, tegenover 5,55 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 1,16 miljard dollar tot 749 miljoen dollar. De winst van Qualcomm werd echter gedrukt door de uitkomst van een arbitragezaak tegen het Canadese technologiebedrijf BlackBerry, wat het Amerikaanse bedrijf ruim 800 miljoen dollar verlies kost. Door de problemen zijn de inkomsten van de divisie patentlicenties van Qualcomm dan ook met 40 procent ingekrompen tot 1,33 miljard dollar. De divisie genereert het grootste deel van de winsten van Qualcomm.

Het internetbedrijf eBay heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van 538 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 550 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf wordt door grotere marketinginspanningen naar eigen zeggen met krimpende winstmarges geconfronteerd. De omzet bleef nagenoeg status-quo op 2,2 miljard dollar. Het bedrijf maakte ook bekend het voorbije kwartaal 2 miljoen actieve klanten te hebben kunnen aantrekken. Daardoor heeft eBay inmiddels een bestand van 169 miljoen gebruikers. Ook wordt gewezen op de groeiende impact van dochterbedrijven zoals ticketverkoper StubHub, die een omzet van 210 miljoen dollar realiseerde.

De Franse bandenproducent Michelin heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In volumes werd een stijging met meer dan 7 procent opgetekend. Die groei was te danken aan orders van dealers, die beslisten om grotere voorraden in te slaan op te kunnen anticiperen op de verwachte prijsverhogingen door een stijging met de grondstoffenkosten. Ook het herstel in de mijnbouwindustrie heeft volgens Michelin de vraag naar banden voor werftrucks doen toenemen. Michelin verwacht dat de duurdere grondstoffen dit jaar het bedrijf uiteindelijk 900 miljoen euro omzet zullen kosten.

Unilever verlaagt het suikerniveau van het merk Lipton Ice Tea met 45 procent. De suikers worden vervangen door zoetstoffen uit stevia, waardoor de originele smaak behouden zou moeten blijven. Door de ingreep wordt het suikervolume van 100 milliliter icetea van 8 gram tot 4,5 gram teruggebracht. De groene thee van Lipton bevat al langer een gereduceerd suikerniveau. De ingreep kadert in de trend waarbij fabrikanten inspelen op de groeiende aandacht voor gezondheid onder consumenten. De suikers worden in verband gebracht met overgewicht en diabetes. Coca-Cola kondigde onlangs nog aan in Nederland volledig te stoppen met de suikerhoudende versie van dochtermerk Sprite.

Tijdens de herfst van dit jaar start in de Noordzee een testproject voor de opwekking van energie door de golfslag. Het project wordt geleid door de Duitse onderneming Nemos, die een technologie heeft ontwikkeld waarbij energie wordt opgewekt door een boei die door de golven in beweging wordt gezet. Het testplatform van Nemos wordt gebouwd op 500 meter buiten de haven van Oostende. Ook de Universiteit Gent werkt mee aan de bouw van het testplatform. De Noordzee is een ideaal testgebied omdat het gebied meer beweging kent dan een binnenzee, maar kleinere golven heeft dan de oceanen. De Universiteit Gent bouw aan het Oostendse wetenschapspark Greenbridge ook een golfbak voor simulaties.

Meer Nieuws

08:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-17

Meerderheid reizigers prefereert ecovriendelijk hotel

Chinese reizigers hechten het grootste belang aan de ecologische voetafdruk van de overnachtingsaccommodatie. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het toeristisch platform Booking.com. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat wereldwijd 68 procent van de toeristen aangeeft meer geneigd te zijn een overnachting met een ecovriendelijker karakter te kiezen. Bij Chinese reizigers loopt dat echter op tot 93 procent, gevolgd door toeristen uit Brazilië (83 procent) en Spanje (80 procent).

Lees Verder

17:56 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voedselgarantie behoeft grotere zeggingsmacht vrouw

Om een wereldwijde efficiënte voedselbevoorrading te realiseren, zal een grotere zeggingsmacht aan vrouwen moeten worden gegeven. Die strategie zou bovendien ook de biodiversiteit beter kunnen beschermen. Dat is de conclusie van een rapport van wetenschappers aan de Virginia Polytechnic Institute and State University (Virginia Tech).

Lees Verder

16:42 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Public relations ziet digital storytelling als belangrijke prioriteit

Public relations moet de volgende vijf jaar vooral aandacht besteden aan de ontwikkeling van succesvolle strategieën voor digital storytelling. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Annenberg School for Communication and Journalism aan de University of Southern California (USC)..

Lees Verder

15:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lijnmanagers tonen vaak gebrekkige communicatie-vaardigheden

Lijnmanagers laten zich vaak op een gebrek aan communicatie-vaardigheden betrappen. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van consulent Gatehouse bij nagenoeg vijfhonderd communicatie-experts. Vastgesteld werd dat 52 procent van de ondervraagden van mening is dat een gebrek aan duidelijke communicatie van de lijnmanagers een negatieve impact heeft op de productiviteit van de werkvloer.

Lees Verder

14:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |