28-04-17

China is gigantische groeimarkt voor vermogensbeheer

Chinese burgers beschikten vorig jaar samen over een investeringsvermogen van 126 biljoen yuan of 18,28 biljoen dollar. Dat bedrag zal de volgende vijf jaar nog geleidelijk oplopen tot 220 biljoen yuan. Dat blijkt uit een rapport van de Industrial Bank Company en het bureau Boston Consulting Group. Er wordt aan toegevoegd dat inmiddels al meer dan 2,1 miljoen Chinese gezinnen over een investeringsvermogen van minstens 6 miljoen yuan beschikken. Mede onder impuls van dit groep zal volgens het rapport in China de volgende vijf jaar een markt voor vermogensbeheer van 110 biljoen yuan worden gecreëerd.

Lees Verder

11:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zakenreizen blijven ook volgende tien jaar toenemen

De zakelijke reissector zal ook de volgende tien jaar een sterke groei blijven kennen. Dat staat in een rapport van Travelport en de World Travel & Tourism Council (WTTC). Daarbij wordt gewag gemaakt van een gemiddelde jaarlijkse groei met 3,7 procent. Deze groei zal volgens het rapport vooral worden geleid door de opkomende markten. Er wordt op gewezen dat zakelijke verplaatsingen een belangrijke pijler van de reisindustrie zijn. Opgemerkt wordt echter dat daarbij moet tegemoet worden gekomen aan de evoluerende eisen van de zakenreiziger, die onder meer technologisch optimaal wil worden ondersteund.

Lees Verder

 

10:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Baggeraar Deme is bij de Belgische werknemers de aantrekkelijkste werkgever van het land. Dat blijkt uit een enquête van het uitzendbedrijf Randstad bij elfduizend werknemers. Vastgesteld werd dat 51,3 procent van de ondervraagden zichzelf mogelijk wel als een werknemer van het baggerbedrijf zou zien. Het is de tweede keer dat Deme als de aantrekkelijkste werkgever van België wordt bestempeld. Ook vijf jaar geleden kwam de baggeraar als laureaat uit de bus. Deme gaat dit jaar in de ranglijst Pairi Daiza, Janssen Pharmaceutica, GlaxoSmithKline, Studio 100, Vlaamse Radio en Televisie (VRT), Mediahuis, Procter & Gamble, Sabca en Coca-Cola.

België moet op zijn nationale postmarkt meer concurrentie mogelijk maken. Dat heeft de Europese Commissie gemeld. België krijgt daardoor twee maanden tijd om de beperkende voorwaarden voor de toekenning van postlicenties te schrappen. Indien het land niet aan de Europese eisen tegemoet komt, dreigt een procedure voor het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. De Belgische postmarkt werd vier jaar geleden al officieel geopend voor nieuwe postbedrijven, maar in werkelijkheid blijft het monopolie op de brievenpost in handen van het staatsbedrijf Bpost. Alexander De Croo, minister voor posterijen, zegt in een reactie dat aan een nieuwe postwet wordt gewerkt.

In Duitsland heeft een rechtbank beslist dat de journalisten Heribert Schwan en Tilman Jens een schadevergoeding van 1 miljoen euro moeten betalen aan voormalig Duits bondskanselier Helmut Kohl. Reden voor de veroordeling zijn een aantal passages in de autobiografie 'Vermächtnis: Die Kohl-Protokolle' die Schwan en Jens over de voormalige Duitse regeringsleider hebben geschreven. Het boek kwam drie jaar geleden op de markt, maar lokte al snel zware discussies uit over het echte karakter van de politicus. Kohl (87) werd volgens velen in het boek als een cassant en verbitterd personage afgeschilderd. De rechtbank eist dat 116 passages uit het boek worden verwijderd.

De Vlaamse textielgroep Sioen Industries, gespecialiseerd in de productie van technisch textiel en beschermende kledij, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 119,9 miljoen euro. Dat betekende een groei met 35,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarbij werd een organische groei met 5,2 procent gemeld. Het saldo werd aangebracht door overnames. Sioen streeft naar groei via de ontwikkeling en overname van nieuwe en complementaire productlijnen in technisch textiel. Er wordt opgemerkt dat alle divisies aan de omzetgroei hebben bijgedragen. Het voorbije jaar werden voor een totaalbedrag van 88 miljoen euro vier bedrijven overgenomen.

Looping, uitbater van regionale pretparken in Europa, neemt het park Fort Fun in de Duitse regio Nordrhein-Westfalen over van het Franse Compagnie des Alpes. Looping is eigendom van investeerder Ergon, onderdeel van de holding Groupe Bruxelles Lambert (GBL). Fort Fun is een regionaal pretpark in het Sauerland, ten oosten van het Ruhrgebied. Fort Fun ontving vorig jaar 300.000 bezoekers en realiseerde een omzet van 6 miljoen euro. Looping heeft een portefeuille van twaalf pretparken die allemaal werden overgenomen van Compagnie des Alpes. Eerder dit jaar verwierf Groupe Bruxelles Lambert ook een belang van 15 procent in de Parques Reunidos, een Spaanse uitbater van pretparken.

De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 7,69 miljard euro. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De groei was onder meer te danken aan de volledige overname van Brussels Airlines. Bij het passagiersvervoer werd een groei met 13 procent opgetekend, terwijl bij het cargostransport een toename met 8,3 procent werd gemeld. De groep boekte een operationele winst van 16 miljoen euro, tegenover een verlies van 49 miljoen euro het eerste kwartaal vorig jaar. Het nettoverlies steeg van 8 miljoen euro naar 68 miljoen euro.

De Zweedse muziekstreamer Spotify heeft het Amerikaanse bedrijf Mediachain overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Door de overname wil Spotify de nodige expertise verwerven over blockchain, de technologie die bekend staat door de virtuele munt bitcoin, maar ook gebruikt kan worden om allerlei andere transacties af te handelen. Spotify wil de technologie inzetten om muzikanten te vergoeden voor hun werk dat op het online platform wordt beluisterd. Dankzij de technologie van Mediachain kan volgens Spotify aan de artiesten en andere rechthebbenden een meer eerlijke, transparante en lonende vergoeding worden aangeboden.

Telecomoperator Telenet heeft tijdens de eerste drie maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 616 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf boekte een nettowinst van 65,8 miljoen euro, tegenover een verlies van 8,6 miljoen euro tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. Het bedrijf wijst wel op de impact van de toenemende concurrentie en aangekondigde tariefverhogingen. Het bedrijf telde het voorbije kwartaal in totaal 2,13 miljoen gebruikers. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover het eerste kwartaal vorig jaar. De gemiddelde maandopbrengst per individuele klant steeg echter van 52,3 euro tot 54,4 euro.

De Verenigde Staten zullen zich niet terugtrekken uit het North American Free Trade Agreement (Nafta). Wel worden heronderhandelingen gevraagd. Dat heeft de Amerikaanse regering bekend gemaakt na een ontmoeting van de Amerikaanse president Donald Trump met zijn collega’s Justin Trudeau van Canada en Pena Nieto van Mexico. Tijdens de presidentiële verkiezingscampagne had Trump herhaaldelijk gedreigd Nafta op te zeggen. Het vrijhandelsakkoord was volgens hem verantwoordelijk voor een verlies aan banen in de Amerikaanse industrie, aangezien werk vaak naar Mexico zou worden overgeheveld. Trump viseerde daarmee onder meer de autosector.

Het Duitse chemiebedrijf Bayer heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 13,24 miljard euro. Dat betekende een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst nam met bijna 38 procent tot meer dan 2,08 miljard euro. Bij de farmaceutische divisie kon een groei met 7,4 procent tot ruim 4,23 miljard euro worden gemeld, terwijl de afdeling gezondheid een groei met 2,6 procent tot meer dan 1,6 miljard euro registreerde. Plantenbescherming en diergeneeskunde lieten respectievelijk een groei met 3,2 procent en 2,9 procent tot 3,12 miljard euro en 440 miljoen euro optekenen. Daarnaast leverde ook het belang in Covestro bijkomende inkomsten op.

Het Amerikaanse internetconcern Alphabet heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 24,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 22 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Opgemerkt wordt dat het bedrijf inmiddels al vier kwartalen op rij een omzetgroei met minstens 20 procent kon melden. Alphabet heeft inmiddels 74.000 werknemers. Dat betekent een aangroei met bijna 10.000 medewerkers op één jaar tijd. De snelste groei werd opgetekend bij de reclame-inkomsten van mobiele zoekopdrachten. Ook wordt gewezen op het succes van Google Cloud. De nettowinst van het bedrijf liep van 4,2 miljard dollar naar 5,4 miljard dollar op.

De Canadese provincie Ontario start een experiment met basisinkomens. De tests moeten uitwijzen welke gevolgen een basisinkomen zou kunnen hebben voor de arbeidskansen van kwetsbare werknemers. Dat heeft Kathleen Wynne, premier van Ontario, aangekondigd. Het proefproject zal gedurende een periode van drie jaar een basisinkomen voor vierduizend werknemers die een baan hebben, maar toch onder de armoedegrens leven. Het basisinkomen zou de kwaliteit van de gezondheid, arbeid en huisvesting moeten verbeteren. Het basisinkomen voorziet in een bedrag van 11.600 euro per jaar. Koppels krijgen een bedrag van 16.500 euro aangeboden.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 22,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst nam met 28 procent toe tot 4,8 miljard dollar. Gewezen wordt vooral op de groei van de divisie Intelligent Cloud, waar de inkomsten met 11 procent tot 6,8 miljard dollar stegen. De divisie Office kende een omzetgroei met 22 procent tot 8 miljard dollar. Daarbij boekte dochterbedrijf Linkedin 975 miljoen dollar inkomsten. In de divisie Personal Computing diende een daling met 7 procent tot 8,8 miljard dollar worden gemeld.

Luchtvaartmaatschappij United Airlines gaat het probleem van overboekingen bestrijden. Dat heeft de onderneming bekend gemaakt. Aanleiding is de controverse die was ontstaan nadat op de luchthaven in Chicago de arts David Dao door personeel hardhandig uit een vliegtuig was gehaald. Onder meer wordt gemeld dat de compensatie voor achtergebleven passagiers van 1.350 dollar naar maximaal 10.000 dollar wordt opgetrokken. Ook wordt een automatisch systeem geïnstalleerd om bij overboekingen op zoek te gaan naar vrijwilligers die hun plaats willen afstaan. Met David Dao, die onder meer een hersenschudding opliep, zou inmiddels een minnelijke schikking zijn getroffen.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas last vanaf volgend jaar rechtstreekse vluchten in tussen Londen in Groot-Brittannië en Perth in Australië. De operaties gaan in de tweede helft van de maand maart volgend jaar van start en zal tussen de twee steden een dagelijkse verbinding opzetten met een Boeing Dreamliner, die speciaal voor vluchten op lange afstand werd ontwikkeld. Daarbij moet een afstand van 14.498 kilometer worden overbrugd. De vlucht zal ongeveer zeventien uur in beslag nemen. Alan Joyce, chief executive van Qantas, benadrukt dat deze Kangaroo Route vroeger vier dagen en zeven tussenstops in beslag nam. Een ticket kost minstens 1.558 euro.

Meer Nieuws

09:55 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-17

Elk sociaal netwerk heeft een eigen etiquette

De meeste gebruikers van sociale media hebben op meerdere platformen een account, maar blijken daarbij ook vaak verschillende persoonlijkheden tentoon te spreiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University en het King’s College London. Het fenomeen moet volgens de onderzoekers wellicht worden verklaard door een streven om zich aan de cultuur of etiquette van elk platform aan te passen. Tevens kon volgens de wetenschappers worden vastgesteld dat ook de verschillende demografieën elk een eigen vorm van presentatie hanteren.

Lees Verder

 

19:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Merkenboodschap wordt snel vergeten

Een grote meerderheid van de consumenten is na drie dagen een merkenboodschap grotendeels vergeten. Meer dan de helft kan zelfs geen enkel detail meer herinneren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Prezi bij meer dan tweeduizend consumenten in Groot-Brittannië. Er worden verschillende redenen geciteerd waarom de boodschap verloren gaat. Daarbij wordt echter in de eerste plaats gewezen op een gebrek aan relevantie (55 procent), gevolgd door een gebrek aan motivatie (35,7 procent) en een overdaad aan informatie (30 procent). Opgemerkt wordt dat al die redenen vooral met de content zelf te maken hebben.

Lees Verder

 

 

19:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Matige tevredenheid over Amerikaanse luchtvaartindustrie

In de Verenigde Staten heeft de consument meer waardering voor de budgetvliegers dan voor de traditionele maatschappijen. Dat is de conclusie van een rapport van de American Customer Satisfaction Index (ACSI). Toch wordt er opgemerkt dat de luchtvaartindustrie op het gebied van tevredenheid lager scoort dan andere sectoren uit de toeristische industrie. De vliegtuigmaatschappijen halen een gemiddelde score van 75 procent. Dat betekende een stijging met 4,2 procent tegenover het jaar voordien. De beste prestatie werd opgetekend door JetBlue, dat een score van 82 procent behaalde, gevolgd door Southwest Airways (80 procent) en Alaska Airlines (78 procent).

Lees Verder

18:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Meerprijs voor duurzaamheid steeds vaker aanvaard

Weliswaar kan bij de consument een toenemende bereidheid worden opgetekend om voor duurzame producten een meerprijs te betalen, maar dat proces verloopt heel langzaam. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau GfK Research bij vijfentwintigduizend consument. Vastgesteld werd dat 56 procent van de ondervraagden te kennen gaf een meerprijs te willen betalen voor een milieuvriendelijk product. Dat betekende weliswaar een toename tegenover het begin van dit decennium, maar die groei blijft wel beperkt tot 3 procentpunt. Ook zou 49 procent gebruiksgemak willen inruilen voor een ecologische meerwaarde. Ook dat betekende een stijging met 3 procentpunt.

Lees Verder

 

18:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |