19-04-17

Massale blootstelling aan reclame is een fabel

In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, worden de meeste consumenten niet met een massale blootstelling aan reclame geconfronteerd. Dat is de conclusie van een studie van consulent IntegralAds.

Lees Verder

 

19:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aeroflot is sterkste merk uit Russische economie

Luchtvaartmaatschappij Aeroflot heeft het sterkste merk uit de Russische economie. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Brand Finance. Bovendien is Aeroflot volgens de studie het sterkste merk bij de wereldwijde vliegtuigmaatschappijen.

Lees Verder

 

18:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cosmetica-advies verschuift naar sociale media

De wereld van de schoonheidsproducten verschuift steeds meer naar sociale media. Dat is de conclusie van een onderzoek van de sociale netwerkbedrijven Facebook en Instagram.

Lees Verder

18:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale netwerken voor narcisten een ideaal podium

Sociale netwerken zijn voor narcisten een ideaal podium om zichzelf te tonen, zoals eerder al werd gesuggereerd. Het verband mag echter niet worden overdreven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Leibniz Institut Bamberg en de Universität Würzburg, gebaseerd op een analyse van bijna zestig studies met meer dan 25.000 proefpersonen. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat er in het algemeen een zwakke tot matige relatie kan worden opgetekend tussen de sociale media-activiteit en bepaalde vormen van narcisme. Wel lijkt volgens de wetenschappers duidelijk dat sociale media en narcisme een zelfversterkende spiraal creëren.

“Narcisten plaatsen zich graag in het centrum van de belangstelling en zoeken goedkeuring van hun omgeving,” benadrukt onderzoeksleider Markus Appel, professor communicatie aan de Universität Würzburg. “Met een dergelijke omschrijving zijn sociale netwerken voor een narcist een uitgelezen platform. De sociale netwerken bieden hen immers toegang tot een grote groep van potentiële bewonderaars en laat hen toe in het kader van hun drang tot zelfpromotie selectief informatie te publiceren. Al vlug na de opkomst van de sociale media werd dan ook een sterke link met narcisme naar voor geschoven. Hoe sterk die band in werkelijkheid was, werd echter niet altijd even duidelijk.”

Onder meer kan volgens professor Appel worden opgemerkt dat er een duidelijke link bestaat tussen narcistische eigenschappen en het aantal volgelingen en gepubliceerde foto’s. Tevens kon worden vastgesteld dat grandioze narcisten vaker van sociale netwerksites gebruik maken dan kwetsbare narcisten. Tenslotte is er volgens de onderzoekers ook sprake van een culturele invloed. “Vooral in collectieve culturen – waar de gemeenschap in het algemeen prioriteit geniet boven het individu of waar strenge rolpatronen worden gehanteerd – bieden sociale media aan narcisten de mogelijkheid aan de normen te ontsnappen en zichzelf te presenteren op een manier die in een publieke omgeving onmogelijk zou zijn.”

Lees Verder

17:53 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: narcisme |  Facebook |

Inkomensongelijkheid zet aan tot grotere risico’s

Inkomensongelijkheid zet aan tot een bereidheid om grotere risico’s te nemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of North Carolina en de University of Kentucky. De resultaten van de studie tonen volgens de onderzoekers aan dat de toenemende ongelijkheid in de wereld belangrijke negatieve consequenties kan hebben. Eerder onderzoek had al uitgewezen dat economische ongelijkheid met diverse ongewenste ontwikkelingen in verband moet worden gebracht, zoals een toenemende criminaliteit en een lagere economische groei. Ook werd al gewezen op een ongezonde bewondering van extreme rijkdom.

“In een ongelijke maatschappij zal de gemiddelde burger zichzelf sneller met de rijke bevolking vergelijken en tot de vaststelling komen dat zijn leven een minderwaardige kwaliteit heeft,” benadrukt onderzoeksleider Keith Payne, professor psychologie aan de University of North Carolina. “Dit zal hen aanzetten om grotere risico’s te nemen in de hoop hun positie alsnog te kunnen verbeteren. Vaak mondt dat risicovolle gedrag echter uit in nog grotere verliezen. De ongelijkheid geeft aan de lagere inkomenscategorie het gevolg dat zij meer bronnen moeten aanspreken om hun verlangens te kunnen invullen. De percepties over die sterkere behoeftes motiveren op hun beurt een groter risicogedrag om die wensen in te vullen.”

De onderzoekers stelden onder meer vast dat in regio’s met een grotere inkomenskloof in de zoekmachine van Google ook een grotere activiteit kon worden opgetekend bij het opvragen van informatie naar lotto-opbrengsten of naar andere manieren om geld te kunnen winnen. Ook wanneer bij andere gokspellen werd aangegeven dat bij eerdere spelers een groot verschil in inkomsten was genoteerd, kon bij de inzetten van de proefpersonen een groter risicogedrag worden opgetekend. Wanneer daarentegen werd gesuggereerd dat er tussen de opbrengsten van eerdere gamers weinig verschillen waren geregistreerd, bleek het risicogedrag beperkt te blijven.

Lees Verder

17:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ongelijkheid |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het biotechbedrijf Galapagos heeft met een kapitaalronde bij Amerikaanse beleggers een bedrag van 338 miljoen dollar opgehaald. Onno van de Stolpe, chief executive van Galapagos, wees erop dat er bijzonder veel interesse voor de aandelen kon worden opgetekend. Er was volgens hem geen specifieke aanleiding voor de emissie, maar van de Stolpe benadrukte dat Galapagos het positieve sentiment rond het aandeel wil verzilveren. De bijkomende financiële middelen zullen worden gebruikt om de onderzoekspijplijn van de onderneming verder te versterken. De sterkere positie biedt Galapagos volgens de topman ook meer ruggesteun om de marketingrechten van zijn producten te behouden.

Het Italiaanse infrastructuurbedrijf Atlantia, uitbater van autostrades, streeft naar een fusie met zijn Spaanse sectorgenoot Abertis. Door de fusie zou de grootste uitbater van tolautostrades ter wereld worden gecreëerd. Er wordt echter benadrukt dat nog geen concrete stappen zijn ondernomen. Twaalf jaar geleden had Abertis nog een overnamebod overwogen op Atlantia, dat gecontroleerd wordt door de Italiaanse familiale groep Benetton, maar die transactie werd uiteindelijk door verzet uit Italië weer opgeborgen. Abertis beheert meer dan 8.600 kilometer autostrade in veertien landen. Altantia baat 5.000 kilometer autosnelwegen uit in onder meer Italië en Brazilië.

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar werden in België 1.335 nieuwe horecazaken opgestart. Dat betekende een daling met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Volgens het Neutraal Syndicaat van Zelfstandigen (NSZ) moet de daling worden toegeschreven aan de introductie van de witte kassa, die het zwartwerk in de horeca onmogelijk wil maken. In totaal werden tijdens het eerste kwartaal van dit jaar in België 27.031 nieuwe bedrijven geregistreerd. Dat betekent een stijging met 1 procent. Die groei wordt exclusief gedragen door Wallonië, want in Vlaanderen werd een status-quo opgetekend, terwijl in Brussel een achteruitgang met 5 procent moest worden gemeld.

Voor het einde van dit jaar moeten in Bangkok alle kramen van voedselverkopers zijn verdwenen. Dat heeft het gemeentebestuur van de Thaise hoofdstad bekend gemaakt. De maatregel moet de openbare netheid en veiligheid verbeteren. Inmiddels is het verbod al ingevoerd in de districten Thong Lor, Ekkamai en Phra Khanong. Op termijn zal de maatregel over de vijftig verschillende districten van de stad worden uitgebreid. Er kan volgens het gemeentebestuur niet langer getolereerd worden dat de straatverkopers de voetpaden in beslag nemen. Er wordt op gewezen dat er ruimte voorzien is om de producten legaal te verkopen. Bangkok is één van de bekendste locaties van streetfood ter wereld.

In Nederland zal de gaswinning in Groningen volgend jaar beperkt blijven tot 21,6 miljard kubieke meter. Dat betekent een daling met 10 procent tegenover het lopende jaar. Dat heeft Henk Kamp, Nederlands minister van economische zaken, gemeld. Daarmee volgt de minister het advies van het Nederlandse Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). De afbouw van de gaswinning moet het risico op aardbevingen in de regio beperken. Om diezelfde reden moet de afbouw van de gaswinning volgens de toezichthouder echter ook geleidelijk aan gebeuren. Het voorbije jaar werden in het winningsgebied rond Loppersum een toenemend aantal aardbevingen genoteerd.

In Londen is de Indiase zakenman Vijay Mallya door de politie opgepakt. Dat gebeurde op vraag van de Indiase autoriteiten. Mallya wordt in zijn vaderland verdacht van fraude. India heeft om de uitlevering van de zakenman gevraagd. Mallya zou zich volgens de autoriteiten bij het faillissement van zijn vliegtuigmaatschappij Kingfisher aan fraude schuldig hebben gemaakt. Kingfisher zou miljarden dollar schulden hebben openstaan bij verscheidene banken. Vijay Mallya is ook eigenaar van de autorenstal Force India. De miljardair nam tien jaar geleden samen met de Nederlandse zakenman Michiel Mol de renstal Spyker over, waarna de naam van het team in Force India werd veranderd.

De alternatieve taxidienst Uber mag zijn activiteiten in Italië toch verder zetten. Dat heeft het Italiaanse hof van beroep beslist. De rechtbank van eerste aanleg in Rome had begin april aan Uber verboden om zijn diensten in Italië nog langer aan te bieden of te promoten. De rechter was van mening dat het bedrijf zich schuldig maakte aan oneerlijke concurrentie. De veroordeling volgde op een geding dat door de traditionele taxibedrijven tegen Uber was gestart. Eerder al hadden de Italiaanse taxichauffeurs uit protest tegen de activiteiten van Uber bijna een week lang gestaakt. Italië was het eerste land waar Uber volledig uit de markt diende te verdwijnen. Uber ging echter tegen het verbod in beroep.

Er zijn een viertal biedingen ontvangen voor de overname van het bedrijf Domo Sports Grass uit Sint-Niklaas. Dat hebben een aantal bronnen rond de transactie gemeld. In januari was bekend gemaakt dat de groep De Clerck de opties voor Domo Sports Grass liet onderzoeken. Er zou een grote interesse zijn gebleken voor de activiteiten, maar uiteindelijk zouden slechts een viertal kandidaten zijn weerhouden. Onder meer de Franse investeerder Chequers Capital zou als een mogelijke overnemer worden genoemd. Ook wordt gewag gemaakt van FieldTurf, een onderdeel van de groep Tarkett, die twee jaar geleden ook al Desso, dat een vestiging heeft in Dendermonde, had overgenomen.

Er zijn vijftien biedingen ontvangen voor de overname van The Body Shop. Dat heeft de Franse cosmeticagroep L’Oréal, eigenaar van The Body Shop, gemeld. Gehoopt wordt dat de verkoop een bedrag van ongeveer 1 miljard euro zou kunnen opleveren. Daarmee zou L’Oréal ongeveer de investering kunnen recupereren die elf jaar geleden werd gedaan om The Body Shop in te lijven. Onder meer CVC Capital, Carlyle, Advent en Bain Capital werden eerder als geïnteresseerde partijen genoemd. The Body Shop realiseerde tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 197,2 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 2,3 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien.

Ergon Capital, het investeringsfonds van holding Groupe Bruxelles Lambert (GBL), bereidt zich voor om zijn Franse dochterbedrijf Elitech van de hand te doen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Onder meer de investeerders PAI Partners, Bain Capital en IK Investment zouden interesse hebben getoond. Ergon kocht zeven jaar geleden een meerderheidsbelang in het diagnosebedrijf Elitech. De waarde van het Franse bedrijf werd toen geraamd op ongeveer 100 miljoen euro. Elitech was de eerste transactie van Ergon op de Franse markt. Met de verkoop van de onderneming zou een bedrag van ongeveer 400 miljoen euro kunnen zijn gemoeid.

Luchthaven Brussels South Charleroi Airport (BSCA) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar ruim 1,52 miljoen reizigers ontvangen. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Tijdens de maand januari werd nog een groei met 7 procent tot 497.267 passagiers opgetekend, maar tijdens de maand februari diende een daling met 1 procent tot 484.757 reizigers worden gemeld. Tijdens de maand maart viel de activiteit verder met 7 procent terug tot 541.625 passagiers. Vorig jaar werden immers extra trafieken geregistreerd door de terroristische aanslagen op luchthaven Brussels Airport. Italië blijft de belangrijkste markt voor Charleroi Airport, gevolgd door Spanje en Frankrijk.

De centrale ondernemingsraad van Telegraaf Media Groep (TMG) heeft zich achter het overnamebod van Mediahuis en VP Exploitatie geschaard. Eerder was de centrale ondernemingsraad nog naar de rechtbank gestapt om het overnamebod aan te vechten. Die procedure wordt nu echter ingetrokken. Er zouden tussen de betrokken partijen concrete afspraken zijn gemaakt rond strategieën, het financieel beleid en de onafhankelijke journalistieke positie. Door de steun van de ondernemingsraad lijkt een overname van Telegraaf Media door Mediahuis en VP Exploitatie opnieuw meer waarschijnlijk. Ook Talpa van John de Mol wil Telegraaf Media echter inlijven voor de uitbouw van een grote Nederlandse mediagroep.

Bank of America (BofA) heeft tijdens het eerste kwartaal een nettowinst gerealiseerd van 4,9 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 40 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De bank profiteerde onder meer van rentestijgingen en een toename van deposito's en leningen, die meer inkomsten opleverden. Ook de handel in obligaties droeg bij aan de groei. De omzet van de bank steeg van 20,8 miljard dollar naar 22,2 miljard dollar. De rente-inkomsten stegen met 5 procent tot 11,1 miljard dollar, terwijl bij de obligatiehandel een groei met 29 procent tot 2,9 miljard dollar werd gemeld. Brian Moynihan, topman van de bank, verwijst ook naar het optimisme bij consumenten en bedrijven.

De overslag in de Antwerpse haven heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een overslag gerealiseerd van 54,3 miljoen ton. Dat betekende een stijging met 1,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De sterkste stijging werd opgetekend bij het conventionele stukgoed, waar een groei met 8,3 procent kon worden gemeld. Daarbij kon vooral worden geprofiteerd van een toename van de staaloverslag met 14,7 procent. Bij het vloeibaar massagoed diende daarentegen een daling met 1,2 procent worden gemeld. Bij de containertrafiek werd een groei met 2 procent opgetekend. De voorbije maand maart werd de meest succesrijke periode uit de geschiedenis van de Antwerpse haven.

De Amerikaanse bank Citigroup heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 4,1 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 3,5 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 17,6 miljard dollar naar 18,1 miljard dollar. Er kon vooral een omzetgroei in de services voor institutionele beleggers worden opgetekend, waar de inkomsten met 16 procent opliepen. Daarentegen moest een negatieve impact worden opgetekend door een omzetdaling bij de divisie Citi Holdings, die inmiddels grotendeels is afgebouwd. De voorzieningen voor slechte leningen konden met 19 procent worden ingeperkt. De kernkapitaalratio steeg van 12,6 procent naar 12,8 procent.

Meer Nieuws

09:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-17

Romantische keuzes hebben aantal gemeenschappelijke elementen

De romantische keuzes van een persoon hebben een aantal gemeenschappelijke karakteristieken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. De gelijkenissen hebben niet alleen betrekking op uiterlijke eigenschappen, maar ook op andere kenmerken, hoewel daarbij niet altijd sprake is van persoonlijke voorkeuren.

Lees Verder

19:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Shopper wil meer technologie op winkelvloer

Consumenten zijn van oordeel dat op de winkelvloer meer technologieën zouden moeten worden gehanteerd. Dat is de conclusie va een onderzoek van het bedrijf Apadmi, gespecialiseerd in oplossingen rond mobiele technologie. Vastgesteld werd dat 46 procent in d winkel een gratis toegang tot wifi verwacht, terwijl 20 procent een gepersonaliseerde shopping-beleving wenst door technologieën zoals mobiele applicaties.

Lees Verder

19:01 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lagere inkomens hanteren eenvoudiger taalkeuzes

Kleuters uit een omgeving met lage inkomens dreigen zowel op school als thuis met beperkte kansen op een degelijk taalonderricht te zullen worden geconfronteerd. Er is hier sprake van een dubbel nadeel. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de New York University. Vastgesteld werd dat kleuterscholen in wijken met lagere inkomens een eenvoudiger taalgebruik - met een minder gevarieerde vocabularium en minder unieke woordtypes - hanteren.

Lees Verder

 

18:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Profielfoto’s worden best door externe partij gekozen

Wie de meest flatterende foto’s voor een profiel op sociale media moet kiezen, laat de selectie best over aan een derde partij. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of New South Wales. Portretten die door een externe partij werden geselecteerd kregen bij een eerste impressie immers meer positieve reacties dan beelden die door de betrokkene zelf werden gekozen.

Lees Verder

17:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

China pijler van internationale groei toeristische sector

China is de belangrijkste pijler van de groei in het wereldwijde toerisme. Dat is de conclusie van een rapport van de World Tourism Organisation (WTO). Vastgesteld werd dat Chinese toeristen het voorbije jaar in het buitenland 261 miljard dollar hebben uitgegeven. Dat betekende een stijging met 12 procent tegenover het jaar voordien. Op de tweede plaats staan de Verenigde Staten, gevolgd door Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Lees Verder

17:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geopolitieke ontwikkeling beïnvloedt ook Amerikaans toerisme

De geopolitieke ontwikkelingen hebben ook een impact op het reisgedrag van Amerikaanse toeristen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Virtuoso. Daarbij werd vastgesteld dat 40 procent van de Amerikaanse reizigers door het terrorisme aangezet worden om bepaalde bestemmingen in het Midden-Oosten, Europa en Afrika te mijden. Daarnaast heeft 10 procent uit vrees voor anti-Amerikaanse stemmingen zijn toeristische bestemming veranderd.

Lees Verder

17:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Britse distilleerderijen beleven een opmerkelijke bloeiperiode

Groot-Brittannië telde eind vorig jaar 273 distilleerderijen. Dat betekende een stijging met 17 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Britse Wine and Spirit Trade Association (WSTA). Sinds het begin van dit decennium heeft de sector volgens de organisatie een groei met 135 procent laten optekenen. Schotland staat op de eerste plaats met 131 distilleerderijen, gevolgd door Engeland (118), Wales (13) en Noord-Ierland (11).

Lees Verder

16:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In Rusland heeft het internetbedrijf Google zich voor een schikking met de mededingingsautoriteiten bereid verklaard een boete van 438 miljoen roebel of 7,3 miljoen euro te betalen. Volgens de Russische autoriteiten heeft het bedrijf van zijn machtspositie op de markt misbruik gemaakt. Onder meer werd opgemerkt dat bij de verkoop van smartphones de toegang voor Russische ontwikkelaars werd belemmerd. Google heeft nu toegezegd de bundeling van zijn eigen diensten in Rusland ongedaan te maken. Daarnaast krijgen ook Russische aanbieders zoals Yandex de mogelijkheid concurrerende applicaties te installeren op apparaten met het Android-besturingssysteem van Google.

Netflix heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 2,52 miljard dollar, tegenover ruim 2 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 27 miljoen dollar naar 178 miljoen dollar. Het bedrijf sloot tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 5 miljoen abonnees aan. Daardoor werd het totale klantenbestand uitgebreid tot 98,67 miljoen gebruikers, verspreid over 190 landen. Netflix blijft nog wel achter op Home Box Office (HBO), dat 134 miljoen abonnees telt. In de Verenigde Staten heeft Netflix 1,5 miljoen gebruikers. Dat betekende een stijging met 80.000 eenheden tegenover het kwartaal voordien.

Saoedi-Arabië schrapt voor miljarden dollar onafgemaakte projecten omdat de overheidsfinanciën door de lage olieprijzen onder grote druk staan. Dat hebben een aantal waarnemers tegenover het persbureau Reuters gemeld. Ministeries en overheidsinstellingen zouden opdracht hebben gekregen naar mogelijke besparingen op zoek te gaan. Daarbij wordt vooral gekeken naar projecten waarvan minder dan een kwart van de totale geplande investeringen is gedaan. Tevens wordt gekeken naar de verdere diversifiëring van de Saoedische economie. Petroleum vertegenwoordigt nog altijd 90 procent van de totale inkomsten van Saoedi-Arabië. Het land investeert wel massaal in duurzame energie.

In Nederland is met een crowdfunding-campagne al meer dan 5 miljoen euro ingezameld om de steenkoolcentrale Hemweg te sluiten. Ruim 41.000 particulieren en organisaties hebben al hun deelname aan de investering bevestigd. Het energiebedrijf, eigenaar van Hemweg, had eerder al aangegeven open te staan voor een vervroegde sluiting van de steenkoolcentrale, maar benadrukte wel dat die operatie 55 miljoen euro zou kosten. Het grootste gedeelte van dat geld zou bestemd zijn voor de vertrekpremie van ruim tweehonderd werknemers. De crowdfunding-campagne, gesteund door onder meer een aantal milieubewegingen, wil de centrale kopen en vervolgens sluiten.

Bij aluminiumfabrikant Arconic heeft chief executive Klaus Kleinfield zijn functie neergelegd. Dat heeft Arconic bekend gemaakt. Reden is een conflict met het activistische hedgefonds Elliott Advisors, dat een belang van 13,2 procent in het bedrijf heeft en een aantal bestuurders wil vervangen. Daarbij wordt opgemerkt dat Arconic veel beter zou kunnen presteren. Het topkader wordt van verspilling beticht. Kleinfield had zijn beleid in een brief aan Elliott verdedigd, maar had voor dat schrijven geen toestemming van de raad van bestuur, die daarbij gewag maakt van een inschattingsfout. Kleinfeld wordt tijdelijk vervangen door bestuurslid David Hess. Patrica Russo neemt de voorzittersfunctie over.

Het Franse supermarktconcern Carrefour heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 21,3 miljard euro. Dat betekende een stijging met 6,2 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. Wanneer geen rekening wordt gehouden met nieuwe filialen, zou een omzetgroei met 1,4 procent zijn geboekt. De groei werd vooral gedragen door uitstekende prestaties in Brazilië, waardoor een inkrimping in China kon worden gecompenseerd. Brazilië is na Frankrijk de belangrijkste markt voor Carrefour. De Europese activiteiten van de groep lieten gemiddeld een lichte groei optekenen. In België diende echter een daling met 1,8 procent worden gemeld.

Het Belgische fintechbedrijf Qover heeft met een kapitaalronde bij de Luxemburgse investeringsmaatschappij Anthemis een bedrag van 5,5 miljoen euro opgehaald. De bijkomende middelen moeten het bedrijf toelaten zijn verdere groei te ondersteunen. Qover werkt aan toepassingen die verzekeringen op maat van de consument moeten aanbieden. Qover werd vorig jaar opgericht door Jean-Charles Velge en Quentin Colmant en haalde eerder al een bedrag van 1,5 miljoen euro op bij de investeerders Belcube en Callataÿ & Wouters. Het bedrijf brengt onder meer autoverzekering op de markt die klanten compenseert wanneer hun verzekeraar na een ongeval een lagere restwaarde uitbetaalt.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens de financiële crisis negen jaar geleden bij een aantal Russische partijen geld geleend. Dat heeft Richard Dearlove, voormalig hoofd van de Britse inlichtingendienst MI6, in een interview met het Britse magazine Prospect gezegd. Dearlove benadrukt dat het vastgoedimperium van Trump zwaar werd geraakt door de financiële crisis. Omwille van de risico’s zouden de banken zich niet bereid hebben getoond Trump de nodige leningen te verstrekken, zodat de Amerikaanse tycoon uiteindelijk bij Russische kredietverstrekkers aanklopte. Het is niet verboden om in Rusland geld te nemen, maar Trump heeft altijd beweerd nooit Russische geld te hebben aangenomen.

Het Britse wervingsbedrijf PageGroup heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een brutowinst gerealiseerd van 170,3 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 9,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Steve Ingham, chief executive van PageGroup, maakt gewag van een aanhoudend uitdagende marktomstandigheden in een aantal grotere markten zoals Brazilië en Singapore. Datzelfde geldt ook voor de divisie Financial Services in New York. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika kon een groei met 14,8 procent worden gemeld. In Frankrijk en Duitsland kon een groei met respectievelijk 26 procent en 11 procent worden gemeld. In Groot-Brittannië werd een vlak resultaat gemeld.

De Britse tiener-ondernemer Ben Towers heeft zijn marketing-bedrijf Tower Design verkocht aan de communicatiegroep Zest. De operatie zou Towers enkele miljoenen pond opleveren. Hij krijgt ook een zetel in het bestuur van Zest. Towers richtte zijn bedrijf, gespecialiseerd in digitaal design, op toen hij amper elf jaar oud was. Inmiddels heeft Tower Design tweeëntwintig medewerkers, verdeeld over vestigingen in Londen, Kent en Manchester. De onderneming heeft onder meer Twitter, Wolters Kluwer en Pot Noodle als klant. Door de samensmelting van Zest en Tower Design zou de nieuwe entiteit een jaaromzet van ongeveer 3,5 miljoen pond moeten boeken. Dat betekent een stijging met 50 procent tegenover vorig jaar.

Het Duitse diagnostica-bedrijf Curetis heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 1,3 miljoen euro, tegenover 2,1 miljoen euro inkomsten het jaar voordien. Er werden 16,7 miljoen euro kosten genoteerd. Dat betekende een toename met 2,4 miljoen euro. Uiteindelijk boekte het Duitse biotechbedrijf een nettoverlies van 15,2 miljoen euro, tegenover een winst van 13,8 miljoen euro het jaar voordien. De kaspositie werd nagenoeg gehalveerd tot 22,8 miljoen euro. Het bedrijf lukte er vorig jaar in honderdvijftig exemplaren van zijn platform Unyvero te installeren. Dit jaar wordt gerekend op de installatie van tweehonderd apparaten. Gehoopt wordt onder meer op een goedkeuring in de Verenigde Staten.

De Britse retailer Tesco heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van 55,9 miljard Britse pond, tegenover 53,9 miljard pond het jaar voordien. De operationele winst daalde van 1,1 miljard pond naar 1 miljard pond. Uiteindelijk diende een nettoverlies van 54 miljoen pond worden gemeld, tegenover een positief resultaat van 129 miljoen pond het jaar voordien. De retailer wil op middellange termijn de kosten met 1,5 miljard pond verlaten. Daarvan werd het voorbije jaar al een pakket van 455 miljoen pond gerealiseerd. Het Britse concern slaagde er het voorbije jaar ook in om de nettoschuld tegen het einde van het boekjaar met 27 procent terug te dringen tot 3,7 miljard pond.

Global Graphics heeft tijdens de eerste drie maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,7 miljoen euro, tegenover 5,25 miljoen euro inkomsten dezelfde periode het jaar voordien. De winst daalde van 2,34 miljoen euro naar 0,73 miljoen euro. Er wordt wel benadrukt dat tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar geprofiteerd kon worden van een eenmalige bate van 2,87 miljoen euro, dankzij de aanpassing van het contract van een klant. Gary Fry, chief executive van Global Graphics, toonde zich tevreden over het jaarbegin, dat volgens hem een sterke prestatie vertegenwoordigde. De groei was volgens Fry bovendien in grote mate te danken aan de overname van Meteor Inkjet Limited.

Het Amerikaanse bouwbedrijf Lennar neemt een eenmalige last van 140 miljoen dollar voor een juridisch geding waarin het concern is verwikkeld. Dat heeft Lennar bekend gemaakt. Het geding heeft betrekking op een dispuut negen jaar geleden over de mogelijke verwerving van een vastgoedproject in de staat Maryland. Door de boeking van de last zal de kwartaalwinst volgens het concern uiteindelijk van 130,8 miljoen dollar naar 38,1 miljoen dollar terugzakken. Lennar boekte tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van 130,8 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 144,1 miljoen dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 17 procent tot 2,3 miljard dollar. Lennar leverde 5.453 woningen op.

Barry Callebaut, de grootste producent van bulkchocolade ter wereld, heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 3,31 miljard euro. Dat betekende een stijging met 3,3 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De winst nam met 10 procent toe tot 133 miljoen euro. Onder meer de integratie van de fabriek van Côte d’Or in Halle, die vorig jaar werd overgenomen, leverde een bijdrage aan de omzetgroei. Tijdens het eerste kwartaal werd nog wel een omzetdaling geregistreerd, maar tijdens het tweede kwartaal kon opnieuw een positieve evolutie worden gemeld. Voor het lopende jaar wordt gerekend op een omzetgroei tussen 4 procent en 6 procent.

Meer Nieuws

08:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-17

China wordt mogelijk wereldcentrum elektrische autobouw

China kan op termijn wereldwijd marktleider worden in de productie van elektrische voertuigen. Dat zegt Simon Moores, managing director van analist Benchmark Mineral Intelligence. Onder meer moet volgens Moores worden vastgesteld dat de meerderheid van de wereldwijde batterij-fabrieken in China worden gebouwd.

Lees Verder

19:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Machtsevenwicht in relatie vooral voor vrouw belangrijk

Romantische relaties met een machtsonevenwicht zijn ook minder stabiel en intiem. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University at Buffalo in de Verenigde Staten. Er wordt echter aan toegevoegd dat vooral voor de vrouw het machtsevenwicht in de relatie een groot belang kan hebben.

Lees Verder

17:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vijfentwintigjarige kan best met computer concurreren

Op ongeveer vijfentwintigjarige leeftijd is de mens het best in staat om de concurrentie met de computer aan te gaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Labores for the Natural and Digital Sciences in Parijs, op basis van een onderzoek bij meer dan vierendertighonderd mensen tussen vier en eenennegentig jaar.

Lees Verder

16:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eén vijfde Amerikaans onderzoek in buitenland gesitueerd

Bijna één vijfde van de investeringen van Amerikaanse bedrijven in onderzoek en ontwikkeling zijn gesitueerd in het buitenland. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse National Center for Science and Engineering Statistics op basis van cijfers van vier jaar geleden. De buitenlandse onderzoeksprojecten zijn vooral geconcentreerd in Europa, waar bijna 50 procent van alle investeringen werden voorzien.

Lees Verder

15:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse ambachtelijke bieren boeken 10 procent omzetgroei

Ambachtelijke brouwers kunnen in de Verenigde Staten op een toenemende bijval rekenen, maar een marktaandeel van 20 procent tegen het einde van dit decennium, zoals eerder werd vooropgesteld, was wellicht overdreven ambitieus. Dat zegt Bart Watson, hoofdeconoom van de Amerikaanse Brewers Association.

Lees Verder

14:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Compensaties verlengen herstelperiode na verkeersongeval

Slachtoffers van verkeersongevallen herstellen minder langzaam wanneer ze op een compensatie hopen te kunnen rekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Monash University in Australië. Ook blijkt volgens de onderzoekers vaker sprake te zijn van chronische pijn en mentale gezondheidsproblemen.

Lees Verder

13:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kloof tussen Aziatische en westerse financiële centra verkleint

De kloof tussen de Aziatische en westerse financiële centra verkleint. Dat blijkt uit een rapport van het China Development Institute het Britse onderzoeksbureau Z/Yen Group. Inmiddels zouden volgens het rapport meer dan één derde van de twintig belangrijkste financiële centra zich in Azië bevinden. De lijst wordt nog altijd aangevoerd door Londen en New York, maar de top vijf bestaat verder uit Singapore, Hongkong en Tokio.

Lees Verder

13:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Sergio Marchionne, de Italiaanse topman van autofabrikant Fiat-Chrysler, stopt voorlopig met zijn zoektocht naar een fusiekandidaat. Het bedrijf is volgens Marchionne niet in een positie om nieuwe overeenkomsten te zoeken en moet zich in plaats daarvan concentreren op de automarkt. Marchionne heeft al herhaaldelijk gezegd voorstander te zijn van verdere consolidatie van de automarkt. Volgens de topman verspilt de autosector geld door meerdere versies van dezelfde technologie te ontwikkelen. Eerder dacht Marchionne aan een fusie met General Motors (GM), maar het Amerikaanse concern bleek geen interesse te hebben. Ook werd gedacht aan een eventuele toenadering tot Volkswagen.

De Britse bank HSBC Holdings betaalt 2 miljoen dollar in een schikking voor een faudezaak met Amerikaanse leningen. HSBC Holdings werd ervan beticht om bij de Amerikaanse Small Business Administration (SBA) een terugbetaling te krijgen voor slechte leningen, terwijl de bank heel goed zou hebben geweten dat de kredieten op twijfelachtige of frauduleuze informatie waren toegekend. Het kredietsysteem was uitgewerkt om startups een gemakkelijker toegang tot financiering te bieden. Daarbij garandeerde de overheid een deel van de lening, zodat het risico voor de bank beperkt bleef. HSBC Holdings moest als onderdeel van de schikking ook zijn verantwoordelijkheid in de misleiding erkennen.

De Chinese economie heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een groei met 6,9 procent geboekt tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Chinese Nationaal Bureau voor de Statistiek. In maart had de Chinese premier Li Keqiang nog aangekondigd voor het lopende jaar te rekenen op een groei van minstens 6,5 procent. Het Chinese bruto binnenlandse product bereikte tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een niveau van 18,07 biljoen yen of 2,43 biljoen euro. De groei zou vooral te danken zijn aan de toenemende vraag naar Chinese producten en succesvolle investeringen in infrastructuur en andere economische sectoren. Vorig jaar werd een groei met 6,7 procent geboekt.

Het Duitse farmaceutische concern Stada Arzneimittel wordt overgenomen door de investeerders Bain Capital en Cinven. Dat heeft Stada bekend gemaakt. Door de transactie wordt de waarde van het Duitse farmaconcern geraamd op een bedrag van 5,3 miljard euro. Ook Advent Capital en Permira zouden een bod op Stada hebben gedaan. Stada is een van de laatste onafhankelijke Europese producenten en verdelers van generische geneesmiddelen. Het Duitse bedrijf brengt onder meer hoestdranken en zonnebrandcrèmes op de markt. Stada, dat vorig jaar een omzet realiseerde van 2,1 miljard euro en een winst van 85,9 miljoen euro boekte, is in België actief met dochterbedrijf Eurogenerics.

De Amerikaanse farmagroep Abbott Laboratories zet de geplande overname van concurrent Alere alsnog door, maar wel tegen een lagere prijs dan eerder werd geboden. Dat hebben waarnemers tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Abbott trachtte de overname eind vorig jaar nog te schrappen nadat bij Alere aanwijzingen van fraude en omkoping waren teruggevonden en problemen met een aantal producten aan de oppervlakte waren gekomen. Alere zou informatie over de problemen hebben verzwegen en werd door Abbott voor de rechter gedaagd. Nu is een compromis bereikt. Abbott zou nog 5 miljard dollar betalen voor de overname. Eerder was gewag gemaakt van 5,8 miljard dollar.

In San Francisco is begonnen aan de bevestiging van een vangnet onder de Golden Gate Bridge. De constructie moet helpen verhinderen dat de brug nog langer het decor van zelfmoorden is. Sinds de brug tachtig jaar geleden werd gebouwd, werden er al meer dan vijftienhonderd zelfmoorden geregistreerd. De bouw van het stalen vangnet zal in totaal vier jaar duren en vergt een investering van 188 miljoen euro. De brug heeft een lengte van 2,7 kilometer. Het vangnet, dat zes meter buiten de brug zal uitsteken, zal dan ook een totale lengte van meer dan vijf kilometer krijgen. Onder meer nabestaanden van slachtoffers hadden op de bouw van een vangnet aangestuurd.

De Britse overheid kent een belangrijke subsidies toe aan een samenwerkingsverband rond het automerk Bentley voor de ontwikkeling van composiet-technologieën voor de autosector. Het project kreeg de naam Flexible Lightweight Architecture for Volume Applications (Flava) en omvat naast Bentley ook het Britse composiet-bedrijf Penso Consulting en de Belgische materialengroep Solvay. Het project moet een aantal technische en commerciële oplossingen uitwerken, zodat gegarandeerd kan worden dat de sector aan de emissie-regelgeving kan blijven voldoen. Daarbij wordt onder meer gemikt op een flexibel design, gewichtsbesparing en een vereenvoudige assemblage.

In China is een onderzoek gestart naar Xiang Junbo, hoofd van de toezichthouder voor de verzekeringssector. Junbo (60) zou worden verdacht van corruptie. Verdere details over de aanklacht werden niet bekend gemaakt. Er werd al langer gewag gemaakt van een mogelijk onderzoek naar de activiteiten van Junbo, vooral omdat de man al enkele tijd niet meer in de openbaarheid was verschenen. Opgemerkt wordt dat de aantijgingen niet noodzakelijk een verband houden met de verzekeringssector. Junbo werd zes jaar geleden aangesteld tot hoofd van de toezichthouder, maar voordien was hij de topman van de Agricultural Bank of China, één van de grootste financiële instellingen van het land.

In San Francisco is het bedrijf Marble gestart met de bezorging van maaltijden die door zelfrijdende robots thuis worden besteld. Gebruik wordt gemaakt van de applicatie Yelp Eat24 waarmee klanten bij lokale restaurants maaltijden kan bestellen. In eerste instantie werden de leveringen voorbehouden voor de wijken Mission en Portero Hill. Bij de bestelling worden de robots voorlopig nog wel vergezeld door een menselijke begeleider. De klanten krijgen bij de bestelling van een maaltijd een code waarmee de laadruimte van de robot kan worden geopend. Het bedrijf heeft een kapitaal van 4 miljoen dollar opgehaald voor de uitbouw van zijn robotvloot. Marble wil in elke grote stad van de wereld actief worden.

Het bedrijf Enervalis uit Houthalen, ontwikkelaar van software voor energiebeheer, heeft een bedrag van 4,2 miljoen euro opgehaald bij de Limburgse Reconversiemaatschappij, de Limburgse energieholding Nuhma en het technologieconcern ABB Group. Deze financiële middelen moeten Enervalis toelaten zijn softwareoplossing voor energiebeheer verder te ontwikkelen en de plannen voor een internationale groei te ondersteunen. Enervalis hanteert een zelflerend informatica-platform dat het gebruik van duurzame energie optimaliseert en de energiefactuur van bedrijven helpt te beperken. De software kan aan de hand van een aantal parameters vraag en aanbod aan energie voorspellen.

In Californië is computerwetenschapper Robert Taylor (85) overleden. Taylor werd in het midden van de jaren zestig door het Pentagon aangesteld als directeur van het Advanced Research Projects Agency (Arpa). Onder leiding van Taylor werd het Arpanet, een vroege voorloper van het internet, ontwikkeld. Uit onvrede met de vorderingen van de overheid stapte Taylor uiteindelijk over naar Xerox, waar hij de Alto-computer hielp ontwikkelen. De Alto wordt bestempeld als de voorloper van de computer die op dit ogenblik door iedereen wordt gebruikt. Ook zorgde Taylor ervoor dat technologie-specialist Douglas Engelbart voldoende financiële middelen kreeg om zijn plannen voor een computermuis te realiseren.

In Brazilië is een onderzoek gestart naar Eduardo Paes, de voormalige burgemeester van Rio de Janeiro, die verdacht wordt van een mogelijke betrokkenheid bij corruptie rond infrastructuurprojecten voor de Olympische Spelen van vorig jaar in Rio de Janeiro. Er zouden aanwijzingen zijn dat Paes meer dan 15 miljoen reais of 4,5 miljard euro zou hebben aanvaard van de bouwgroep Odebrecht, die zich momenteel in het midden van een groot corruptieschandaal bevindt. Door de steekpenningen zou Odebrecht belangrijke bouwprojecten voor de Olympische Spelen hebben toegewezen gekregen. Paes ontkent echter met klem elke betrokkenheid. Er loopt een onderzoek naar meer dan honderd politici.

Exact één jaar na de terroristische aanslag op Brussels Airport, heeft de Belgische luchthaven het beste kwartaal uit zijn geschiedenis laten optekenen. Dat blijkt uit cijfers die luchthavenuitbater Brussels Airport Company heeft laten optekenen. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar noteerde de luchthaven 4,9 miljoen passagiers. Dat betekende een stijging met 10,6 procent tegenover dezelfde periode twee jaar geleden, toen het vorige record werd opgetekend. Onder impact van de terroristische aanslag was tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar een terugval tot 4,2 miljoen passagiers opgetekend. Het vrachtvervoer steeg tegenover twee jaar geleden met 13,3 procent tot ruim 136.000 ton.

China zal zich openstellen voor een groter aantal bioscoopfilms uit de Verenigde Staten. Dat hebben woordvoerders van de Chinese overheid laten uitschemeren. De toegeving zou een Chinese tegemoetkoming zijn aan de klachten van de Amerikaanse president Donald Trump die het land van oneerlijke concurrentie beticht, waardoor de export gevoelig hoger ligt dan de import. Ook voor buitenlandse films hanteert China strenge quota. Jaarlijks worden minder dan veertig buitenlandse producties toegelaten. Daardoor kunnen minstens 60 procent van de totale inkomsten van de Chinese bioscopen door binnenlandse producties worden gerealiseerd. China zou de buitenlandse quota echter nog dit jaar optrekken.

Het softwarebedrijf Chili Publish uit Aalst heeft met een kapitaalronde een bedrag van 2,5 miljoen euro opgehaald. De bijkomende financiële middelen moeten het bedrijf volgens Kevin Goeminne, chief executive van Chili Publish, toelaten om een verdere groei te ondersteunen, de onderzoeksactiviteit op te drijven en het internationale verkoopteam te versterken. Chili Publish werd zes jaar geleden opgericht, maar heeft op dit ogenblik ook al kantoren geopend in de Verenigde Staten en Singapore. Aan de nieuwe kapitaalronde namen de investeerders Volta Ventures, Group MC en Pamica deel. De oprichters van Chili Publish behouden wel een meerderheidsbelang in het bedrijf.

Meer Nieuws

11:13 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-17

Dierenbestand al voor landbouw door mens beïnvloed

De menselijke samenleving heeft al minstens vijftienduizend jaar, lang voor de introductie van de landbouw, invloed op het dierenbestand. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington University en de University of Haifa.

Lees Verder

19:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook verband tussen nachtverlichting en uitstoot broeikasgassen

Er kan vooral een link worden gelegd tussen nachtverlichting en het bruto binnenlands product van een land, het elektriciteitsverbruik en de uitstoot van broeikasgassen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University over het verband tussen nachtverlichting en de nationale economie.

Lees Verder

 

19:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Financiële misdrijven moeilijk uit te sluiten

Financiële misdrijven kunnen moeilijk compleet onmogelijk worden gemaakt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Dallas. Er kan daarbij ook een verschil worden opgetekend tussen de Verenigde Staten en Europa, waar incidenten meer frequent moeten worden vastgesteld.

Lees Verder

 

19:08 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezonde voeding biedt ook ecologische voordelen

Een gezonde voeding betekent niet alleen een besparing voor de gezondheidszorg, maar beperkt ook de ecologische voetafdruk. Een verandering van dieet kan dan ook een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen de klimaatverandering. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California.

Lees Verder

19:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Outsourcing maakt Amerikaanse economie milieuvriendelijker

De industrie van de Verenigde Staten heeft zijn ecologische voetafdruk gevoelig verkleind, maar dat is gedeeltelijk te danken aan de outsoursing van productie naar het buitenland. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan. Een verhoging van de import met 10 procent doet de binnenlandse toxische uitstoot met 4 procent tot 6 procent dalen.

Lees Verder

19:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Smartphone-gebruikers gevoelig voor nieuwe technologieën

Smartphone-gebruikers tonen zich bijzonder gevoelig voor nieuwe technologieën. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Vibes. De onderzoekers stelden vast dat slechts 22 procent van de respondenten ooit al met een chatbot heeft gepraat, maar 60 procent geeft te kennen wel geïnteresseerd te zijn met de technologie te werken.

Lees Verder

 

19:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwen goed in memoriseren uiterlijk seksegenoten

Vrouwen in een relatie kunnen zich het uiterlijk van seksegenotes na een eerste ontmoeting heel goed herinneren. Mooie vrouwen zijn ook in staat het uiterlijk van aantrekkelijke mannen na een korte ontmoeting te onthouden. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Abertay University.

Lees Verder

19:04 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het chemieconcern Solvay heeft met het Franse nutsbedrijf Suez een samenwerkingsverband opgezet voor projecten rond de behandeling van industrieel afvalwater in China. Dat heeft Solvay bekend gemaakt. Financiële details over het project werden niet meegedeeld. Solvay en Suez zeggen door de combinatie van hun onderscheiden expertise en technologieën aan klanten geïntegreerde totaaloplossingen te kunnen bieden. Daardoor kan volgens de bedrijven voor de klanten meerwaarde worden gecreëerd. De ondernemingen voegen er aan toe te verwachten dat de samenwerking in de toekomst ook verder op de Aziatische markt zal kunnen worden doorgevoerd.

De kabelgroep Altice streeft naar een beursnotering voor zijn Amerikaanse divisie, die is samengesteld uit de overgenomen ondernemingen Cablevision en Suddenlink. Dat blijkt uit een aanvraag die Altice bij de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) heeft gedeponeerd. In eerste instantie zou gemikt worden op een opbrengst van 100 miljoen dollar. Eerder al had Altice bekend gemaakt een beursgang van een minderheidsparticipatie te overwegen. Patrick Drahi, topman van Altice, zou met de opbrengst van de operatie verdere overnames in de Verenigde Staten willen financieren. Onder meer zou Altice interesse hebben in het bedrijf Cox Communications.

De Europese Unie heeft het voorbije jaar ongeveer 2 miljoen ton chocolade uitgevoerd. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek. De grootste exporteur is Duitsland met volume van 540.000 ton, gevolgd door Nederland (270.000 ton) en België (250.000 ton). Tegelijkertijd werd in de Europese Unie 1,7 miljoen ton cacaobonen ingevoerd. De belangrijkste leveranciers zijn Ivoorkust (720.000 ton), Ghana (340.000 ton) en Kameroen (140.000 ton). De grootste Europese consument is Duitsland met 11,5 kilogram per hoofd van de bevolking, gevolgd door Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en Denemarken. Belgen zijn de grootste liefhebbers van pralines.

De Nederlandse bouwgroep VolkerWessels krijgt wellicht half mei een beursnotering op Euronext Brussel. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Nederlandse media gemeld. Al in januari werd bekend gemaakt dat de bouwgroep plannen zou hebben voor een terugkeer naar de beurs. VolkerWessels had bij de start van de jaren negentig immers al een beursgang gemaakt, maar zou zich dertien jaar later opnieuw terugtrekken. Er zou met de nieuwe operatie gemikt worden op een beurswaarde tussen 1,5 miljard euro en 2 miljard euro. Het bedrijf is op dit ogenblik nog volledig in handen van de Nederlandse familiale groep Wessels, die ook in de toekomst een minderheidsbelang in de onderneming wil behouden.

Het bedrijf CoScale uit Gent gaat mogelijk op zoek naar een nieuwe eigenaar. De Britse consulent FirstCapital werd aangesteld om de opties voor het bedrijf, een spinoff van de Universiteit Gent, te bekijken. De aandeelhouders wijzen erop dat CoScale kapitaal moet ophalen en daarvoor diverse opties bekijkt. Die operatie kan volgens hen leiden tot een overname, maar ook tot een bijkomende kapitaalronde waardoor het bedrijf op eigen benen zou doorgroeien. CoScale werd vier jaar geleden opgericht en heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van software die het mogelijk maakt om websites sneller op te laden. Investeerders Gimv, Qbic en de Participatiemaatschappij Vlaanderen bezitten een meerderheid van de aandelen.

Het Japanse concern Panasonic mag het Belgische technologiebedrijf overnemen. Dat heeft de Belgische Mededingingsautoriteit bekend gemaakt. Eind vorig jaar maakte Panasonic bekend Zetes te willen overnemen voor een bedrag van 300 miljoen euro. De Belgische Mededingingsautoriteit zegt dat de overname geen bedreiging vormt voor de concurrentie op de markt. Zetes is gespecialiseerd in de ontwikkeling van technologieën voor de identificatie van personen en goederen. Het bedrijf stond sinds het midden van het voorbije decennium genoteerd op de beurs van Brussel. Het Belgische bedrijf zal bij de divisie Advanced Video Coding (AVC) van Panasonic worden ingedeeld.

Het biotechnologiebedrijf 23andMe uit Californië mag zijn testkit voor genetische codes op de Amerikaanse markt brengen. Dat heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) beslist. Het bedrijf biedt onder meer instrumenten aan die de consument toelaten zijn genetische afkomst te onderzoeken, maar ook om erfelijke gezondheidsrisico’s te achterhalen. Het bedrijf verkoopt de gegevens van zijn gebruikers aan de farmaceutische industrie en laboratoria. De Amerikaanse autoriteiten hadden het bedrijf eerder nog verboden om informatie over het risico op een aantal aandoeningen te verstrekken. Dat verbod is voor een aantal gezondheidsproblemen nu opgeheven.

Het bedrijf La Miam Factory uit Eghezée brengt chocoladefiguren op de markt die driedimensionaal werden geproduceerd. Het bedrijf werd eind vorig jaar opgericht en is een spinoff van het Smart Gastronomy Lab van de Université de Liège. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van lagen chocolade met een dikte van 0,2 millimeter. Het printen duurt tussen tien minuten en drie uur. De prijs van de producten wordt onder meer bepaald door de vorm en de omvang van het ontwerp. La Miam Factory wordt geleid door Gaetan Richard en zou al een reeks bestellingen van bedrijven, hotels en particulieren hebben ontvangen. Het Smart Gastronomy Lab is gespecialiseerd in technologische oplossingen voor de voedingssector.

Het Amerikaanse National Security Agency (NSA) zou het interbancaire netwerk Swift hebben geïnfiltreerd om verschillende banken uit het Midden-Oosten en Latijns-Amerika te bespioneren. Dat wordt aangevoerd in een rapport van het hackerscollectief Shadow Brokers. De operaties van de Amerikaanse veiligheidsdienst zouden zich vooral hebben toegespitst op de activiteiten van EastNets, die technologische diensten aanbiedt voor instellingen in het Midden-Oosten. Daarbij zou gekeken zijn naar transacties van instellingen in Koeweit, Dubai, Bahrein, Jordanië, Jemen en Qatar. In totaal zouden een duizendtal banken zijn gecontroleerd. EastNets ontkent het slachtoffer van hackers te zijn geworden.

De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone eist van filmmaatschappij Warner Brothers een vergoeding voor gederfde inkomsten van de productie Demolition, die drieëntwintig jaar geleden uitkwam. Volgens Warner had Demolition 58 miljoen dollar winst opgeleverd, maar volgens Stallone lagen de baten van de film in werkelijkheid veel hoger. De productiemaatschappij van Stallone had recht op 15 procent van de winst. De acteur benadrukt echter dat Warner jarenlang de inkomsten uit filmactiviteiten heeft opgestreken zonder de opbrengsten met andere rechthebbenden te delen. Warner probeerde Stallone twee jaar geleden al een schikking van 2,8 miljoen dollar aan te bieden.

Voor een rechtbank In Washington is een geding van start gegaan dat door acht Chinese dissidenten tegen het technologiebedrijf Yahoo werd aangespannen. De dissidenten zeggen dat Yahoo onvoldoende toezicht heeft uitgevoerd over een fonds van 17 miljoen dollar dat was opgericht om Chinese activisten te ondersteunen. De oprichting van het fonds was een onderdeel van een schikking omdat Yahoo tien jaar geleden informatie over activisten aan de Chinese overheid had verstrekt. Het beheer van het fonds werd toevertrouwd aan Harry Wu, een voormalig dissident die echter het geld nagenoeg uitsluitend voor persoonlijk gewin zou hebben gebruikt. Slechts 700.000 dollar zou naar Chinese activisten zijn gegaan.

De alternatieve taxidienst Uber moet in Californië mogelijk een boete van 1,13 miljoen dollar betalen omdat het bedrijf onvoldoende onderzoek zou hebben verricht naar aantijgingen van reizigers over dronken chauffeurs. Dat heeft de California Public Utility Commission gezegd. De feiten dateren van drie jaar geleden. Uber zou over een periode van twaalf maanden in de regio in totaal 2.047 klachten over dronkenschap of drugsgebruik hebben ontvangen. In totaal werden 547 chauffeurs gedeactiveerd, waardoor ze niet langer voor Uber konden werken. De Californische autoriteiten merken echter op dat het bedrijf meer klachten aan een verder onderzoek had moeten onderwerpen. Uber heeft in Californië 147.000 chauffeurs.

Het technologiebedrijf Microsoft heeft tijdens de eerste helft van het voorbije jaar minstens duizend verzoeken om informatie over data gekregen van de Amerikaanse autoriteiten. Dat betekende een verdubbeling tegenover de tweede helft van het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het technologiebedrijf. Het aantal verzoeken is volgens Microsoft met deze nieuwe cijfers tot een absoluut recordniveau opgelopen. Anderzijds werd informatie over minstens 12.000 gebruikers opgevraagd, tegenover 17.500 vragen de zes maanden voordien. De verzoeken vallen onder de zogenoemde Foreign Intelligence Surveillance Act (Fisa), die inlichtingendiensten toelaten om informatie over buitenlandse inwoners te verzamelen.

Het klokkenluidersplatform Wikileaks moet door de Amerikaanse autoriteiten als een vijandige inlichtingendienst worden beschouwd. Dat heeft Mike Pompeo, directeur van het Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA), gezegd tijdens een toespraak voor het Center for Strategic and International Studies. Pompeo stelde dat het tijd wordt om de ware aard van Wikileaks duidelijk te maken. Het klokkenluidersplatform wordt volgns hem gesteund door naties zoals Rusland. Bovendien zouden aanhangers van Wikileaks gepoogd hebben om bij de Amerikaanse veiligheidsdienst een baan te vinden, zodat ze toegang zouden kunnen krijgen tot gevoelige informatie.

De overname van de Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd door sectorgenoot NN Group is definitief afgerond. De transactie zal het concern volgens Lard Friese, bestuursvoorzitter van NN Group, de mogelijkheid bieden om zijn activiteiten gevoelig te versterken. NN Group had begin oktober vorig jaar een bod gedaan op Delta Lloyd. De transactie werd recent ook door de Europese Commissie goedgekeurd. Door de transactie verwerft NN Group een aandeel van 79,9 procent in Delta Lloyd. De fusiegroep is met een omzet van 7,5 miljard euro de vierde grootste partij op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Het is nog niet bekend welke concrete gevolgen de samensmelting voor het personeelsbestand zal hebben.

Meer Nieuws

10:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |