28-05-17

Vrouwen misdragen zich in online dating evenveel als mannen

Online dating wordt steeds meer aanvaard als een goede basis voor een mogelijke romantische relatie, maar moet voorzichtig zijn voor deelnemers met malafide bedoelingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Federation University Australia. De onderzoekers stelden daarbij vast dat vrouwen zich op deze online platformen evenveel als een trol gedragen dan mannen. De wetenschappers hebben het daarbij over een verrassende conclusie, want zij zeggen dat internet-trollen in het algemeen van het mannelijk geslacht zijn en bij ook meer frequent donkere karaktereigenschappen dienen te worden vastgesteld.

Lees Verder

 

18:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Iran hoopt later dit jaar overeenkomsten te sluiten met oliemaatschappijen zoals Lukoil en Total. Volgens Bijan Zanganeh, Iranisch minister van olie, zal het land  in samenwerking met internationale bedrijven de olieproductie in de volgende vijf jaar met een kwart opvoeren. Iran produceert op dit ogenblik ongeveer 4 miljoen vaten olie per dag. Door de ontwikkeling van nieuwe velden en de extra winning uit bestaande velden moet dat volume met één kwart kunnen worden opgevoerd. Daarmee zou Iran goed ongeveer 5 procent van de wereldwijde olieproductie voor zijn rekening nemen. De vooruitzichten van de minister volgen op de herverkiezing van president Hassan Rohani, die de banden met het westen wil normaliseren.

In de Verenigde Staten heeft het mediabedrijf Viacom een overeenkomst gesloten met de lokale divisie van het telecomconcern Altice. De bedrijven willen de volgende jaren onder meer samenwerken rond reclame en distributie. Viacom is het moederbedrijf van televisiezenders zoals Music Television (MTV)  en Nickelodeon en filmstudio Paramount. Door de overeenkomst hebben klanten van Altice onder meer toegang tot de inhoud van content van Viacom. Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt. De Amerikaanse divisie van Altice ontstond door de overname van de bedrijven Suddenlink en Optimum. Door de overeenkomst behoudt Viacom de toegang tot de 2,4 miljoen Amerikaanse klanten van Altice.

Italië slaat vanaf begin volgend jaar geen munten meer van één of twee eurocent. Dat heeft een Italiaanse parlementscommissie beslist. In de toekomst zullen de prijzen in Italië tot op een bedrag van 5 eurocent worden afgerond. De afschaffing van de kleinste euromunten was een voorstel van de Partido Democratico van gewezen Italiaans premier Matteo Renzi. Reden is de hoge kost om de munten te slaan. De productie van een muntstuk van één eurocent zou immers 4,2 eurocent vergen. Bij het muntstuk van twee eurocent loopt die kost op tot 5,2 eurocent. Bovendien worden de kleine muntstukken door parkeermeters en automaten voor snoep of drank meestal geweigerd.

De Amerikaanse juweliersketen Tiffany & Co heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 900 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Die groei was te danken aan de toegenomen verkoop op de Aziatische markt en de uitbreiding van het netwerk winkels in de Aziatische regio. Zonder nieuwe winkels zou een omzetdaling met 2 procent zijn gemeld. In Azië werd een omzetgroei van 8 procent opgetekend, terwijl in Europa en Noord-Amerika een daling diende te worden geboekt. De nettowinst van de keten steeg van 87 miljoen dollar naar 93 miljoen dollar. De groep heeft wereldwijd 310 winkels.

Een overname van de grote Amerikaanse bierbrouwer Molson Coors door Heineken ligt niet voor de hand, ondanks een verbetering van de strategische positie ten opzichte van de grote concurrent AB Inbev. Dat concluderen analisten van Bernstein eerder deze week. Volgens de marktkenner is de strategische positie van Heineken ten opzichte van AB Inbev in veel belangrijke markten al in balans. Daarnaast zou bij een eventuele overname naar verwachting ook de hele Europese tak van Molson Coors moeten worden verkocht wegens mededingingsbezwaren en zouden te behalen kostenbesparingen beperkt zijn. Al met al is de overname dus niet erg aantrekkelijk voor Heineken.

Het Amerikaanse bedrijf HP Inc heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 12,4 miljard dollar. Dat was een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei van HP Inc, één van de erfgenamen van het vroegere Hewlett-Packard, was vooral te danken aan een toenemende verkoop van personal computers en printers. Er werden immers veel orders van bedrijven die hun computerpark dienden te moderniseren. In de printerdivisie bleek vooral het succes van de draagbare fotoprinter Sprocket. De printerdivisie kon daarvoor voor de eerste keer in zes jaar een omzetgroei melden. De nettowinst van de groep daalde van 660 miljoen dollar naar 559 miljoen dollar.

Het Amerikaanse concern Staples, leverancier van kantoorbenodigdheden, heeft een overnamebod van Cerberus Capital Management afgewezen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Staples zou zichzelf immers hoger waarderen dan het bod van 5,8 miljard dollar dat Cerberus zou hebben gedaan. Investeerder Sycamore Partners zou naar verluidt nog wel in de race voor een overname. Vorige maand kwamen berichten naar buiten dat Staples met een aantal investeerders over een mogelijke verkoop zou praten. Het bedrijf kampt al geruime tijd met tegenvallende resultaten. Een fusie met sectorgenoot Office Depot werd door de autoriteiten geweigerd.

Het Brits-Nederlandse energieconcern Royal Dutch Shell overweegt zijn belang in het bedrijf Canadian Natural Resources geheel of gedeeltelijk te verkopen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. Shell heeft een participatie van bijna 9 procent in Canadian Natural Resources. De waarde van het belang wordt geraamd op 4,1 miljard Canadese dollar. Geen van beide partijen wenste de berichten te bevestigen. Shell verwierf de aandelen Canadian Natural eerder dit jaar bij de verkoop van zijn Canadese teerzanden. Met de opbrengsten van de verkoop zou Shell de schuld verder willen verlagen na de overname van het Britse BG Group.

De Amerikaanse elektronicaverkoper Best Buy heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 8,5 miljard dollar, tegenover 8,4 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf profiteerde onder meer van een goede verkoop van de nieuwe spelcomputer Switch van Nintendo. De verkopen in de winkels namen met 1,6 procent toe, maar Hubert Joly, chief executive van Best Buy, benadrukte dat ook online uitstekende prestaties konden worden gerealiseerd en sprak in het algemeen van een goed kwartaal. De nettowinst van de elektronicagroep liep wel van 229 miljoen dollar naar 188 miljoen dollar terug. De spelcomputer Switch kwam begin maart op de markt.

De groep Glencore, gespecialiseerd in mijnbouw en grondstoffenhandel, wil het Amerikaanse concern Bunge, producent van granen en zaden, inlijven. Dat heeft Glencore bevestigd. Bunge is inmiddels op de hoogte gebracht van de interesse, maar Glencore waarschuwt dat een succesvolle afronding van fusiegesprekken niet is gegarandeerd. Het was al langer bekend dat Glencore plannen voor overnames koesterde. Een topman van de divisie landbouw van Glencore had in april al toegegeven dat het bedrijf op zoek was naar mogelijke uitbreidingen in de Verenigde Staten. Bunge heeft een marktwaarde van ongeveer 10 miljard dollar. De waarde van Glencore wordt geraamd op 55 miljard dollar.

De Amerikaanse doe-het-zelfketen Lowe's heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 17 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 10,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 884 miljoen dollar naar 602 miljoen euro, waarbij echter gedeeltelijk wordt gewezen naar een verlies op een vervroegde aflossing van schulden. Ook bleef de vergelijkbare verkoopsgroei beperkt tot 1,9 procent. Het bedrijf waarschuwt dat de vervroegde schuldaflossing wellicht ook in de jaarcijfers zal kunnen worden opgemerkt, hoewel daardoor echter ook de rentelasten zullen dalen. Gerekend wordt anderzijds dat de jaaromzet met 5 procent zal stijgen.

Het Deense energieconcern Dong Energy verkoopt zijn divisie olie en gas aan de Zwitsers-Britse groep Ineos. Met de transactie is een bedrag een bedrag gemoeid van ruim 1,1 miljard dollar. Door het afstoten van olie en gas krijgt Dong de mogelijkheid zich beter te focussen op duurzame energie, zoals offshore windturbines en biomassa. Ongeveer 440 werknemers van Dong zullen de overstap maken naar Ineos. De verkoop moet later dit jaar worden afgerond. Dong besloot vorig jaar november zijn activiteiten rond olie en gas van de hand te doen. Het Deense bedrijf is de grootste uitbater van offshore windmolenparken ter wereld. Door de verkoop heeft Dong nog uitsluitend duurzame activiteiten.

Staalproducent ArcelorMittal en zijn Italiaanse partner Marcegaglia zullen de Italiaanse staalfabriek Ilva kunnen overnemen. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Ilva, gelegen in de Zuid-Italiaanse stad Tarente, is de grootste staalfabriek van Europa. ArcelorMittal en Marcegaglia zouden een hoger bod op de fabriek hebben gedaan dan het voorstel van een groep bedrijven onder leiding van het Indiase concern JSW Steel. De overname moet nog wel door de Italiaanse overheid worden goedgekeurd. ArcelorMittal en Marcegaglia zouden belangrijke investeringen in Ilva willen doen. Onder meer zou de productie worden opgedreven, maar ook zou een nieuw onderzoekscentrum zijn gepland.

Het modemerk Abercrombie & Fitch heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 661,1 miljoen dollar. Dat was een daling met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De keten boekte een nettoverlies van 61 miljoen dollar, tegenover een negatief resultaat van 39,6 miljoen dollar tijdens de eerste drie maanden vorig jaar. Voor het vijfde kwartaal op rij diende een omzetdaling te worden genoteerd. Het bedrijf voegde eraan toe dat ook het tweede kwartaal met een verdere omzetdaling rekening zal moeten worden gehouden. Voor de tweede jaarhelft werd echter een verbetering in het vooruitzicht gesteld. De verkoop van Hollister, het belangrijkste merk van de groep, steeg wel met 3 procent.

Kaspersky Lab wil de Amerikaanse autoriteiten toegang geven tot de broncode van hun antivirussoftware. Dat heeft Eugene Kaspersky, oprichter van het Russische antivirusbedrijf, gzegd. Het Amerikaanse National Security Agency (NSA), het Defense Intelligence Agency (DIA) en het Federal Bureau of Investigation (FBI) gaven eerder al aan onderzoek te doen naar het gebruik van de antivirussoftware binnen de Amerikaanse overheid. Er zouden zorgen zijn omdat Rusland verdacht wordt een aantal digitale aanvallen te hebben georganiseerd. De Amerikaanse autoriteiten vrezen dat  Russische spionnen de software van Kaspersky proberen te misbruiken om Amerikaanse computers te bespioneren.

Meer Nieuws

13:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-05-17

Schade door botfraude kan verder worden beperkt

Dit jaar zal botraude aan de wereldwijde economie nog een verlies kosten van 6,5 miljard dollar, tegenover een schadeniveau van 7,2 miljard dollar vorig jaar. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse Association of National Advertisers (Ana) en het beveiligingsbedrijf White Ops. Ondanks de positieve evoluties is er volgens het rapport nog een grote ruimte voor verdere verbeteringen. Daarbij wordt erop gewezen dat vele bedrijven in sterkere verdedigingssystemen hebben geïnvesteerd, zodat de schade van de botfraude kon worden beperkt. Indien deze bescherming wereldwijd zou zijn toegepast, zou volgens het rapport de schade dit jaar al kunnen zijn beperkt tot 3,3 miljard dollar.

Lees Verder

16:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europa investeert ruim 40 miljard euro in online reclame

In Europa werd het voorbije jaar 41,8 miljard euro geïnvesteerd in online reclame. Dat betekende een stijging met 12,2 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van sectororganisatie IAB Europe. Opgemerkt werd dat in acht landen een groei met meer dan 15 procent kon worden opgetekend, terwijl drie markten een stijging met meer dan 30 procent konden laten optekenen. In Roemenië werd immers een groeicijfer van 36,9 procent genoteerd, gevolgd door Slovenië (32,2 procent) en Ierland (31,4 procent). In twintig landen kon voor het derde opeenvolgende jaar een dubbelcijferige groei worden geregistreerd.

Lees Verder

15:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tegenslagen leiden tot extremere politieke inzichten

De confrontatie met tegenslagen kan leiden tot extremere politieke inzichten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan University of Toronto bij ruim zestienhonderd Amerikaanse respondenten. Personen die aan onverwachte tegenslagen - zoals een ziekte of het verlies van werk - worden blootgesteld, tonen volgens de onderzoekers de neiging om meer rigide denkpatronen te adopteren. Het verband kan volgens de Canadese wetenschappers een verklaring bieden waarom de voorbije periode steeds grotere steun voor politieke kandidaten met populistische programma’s konden worden opgemerkt.

Lees Verder

15:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oudere volwassenen nemen grootste risico’s

In tegenstelling tot wat algemeen wordt verondersteld, blijken ouderen meer risicovolle beslissingen te nemen dan jonge volwassenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Max Planck Institute for Human Development in Berlijn. Het fenomeen moet volgens de onderzoekers vooral worden gekoppeld aan het feit dat ouderen in het algemeen meer van positieve gevoelens blijk geven, waarbij ze ook geneigd zouden zijn zich tegenover risico’s optimistischer op te stellen. Bovendien zouden ouderen door het vooruitzicht op een potentieel verlies minder worden afgeschrikt dan jongere volwassenen.

“Eerder onderzoek heeft al uitgewezen dat ouderen zich vaak het best in hun vel voelen en zich dan ook positief opstellen,” benadrukt onderzoekersleider Thorsten Pachur, professor psychologie aan het Max Planck Institute. “De oudere respondenten toonden dan ook meer positieve en minder negatieve emoties dan hun jongere collega’s. In een dergelijk optimistische stelling is men ook sneller geneigd om bij beslissingen een positieve uitkomst te verwachten. Daaruit volgt ook een bereidheid om grotere risico’s te nemen. Bovendien wordt evenveel waarde gehecht aan potentiële winst en dreigend verlies, terwijl jongeren vooral zijn toegespitst op het vermijden van verlies.”

“Tegelijkertijd moest worden vastgesteld dat de ouderen vaak ook minder goede beslissingen nemen dan jongeren,” betogen de onderzoekers. “De oudere deelnemers aan het onderzoek bleken bij de selectie van financiële beslissingen minder geneigd een keuze te maken voor de optie die objectief de beste resultaten zou bieden. Dat moet wellicht worden toegeschreven aan het feit dat ouderen minder goed in staat zijn om informatie en problemen snel te verwerken en op te lossen.” De resultaten tonen volgens de wetenschappers echter ook dat bij keuzes zowel emotie als ratio een functie hebben. Emoties zullen volgens hen het risiconiveau bepalen, terwijl de ratio helpt objectief de beste keuze te maken.

Lees Verder

14:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: risicogedrag |  Facebook |

Deeleconomie spreekt vooral de millennials aan

Geen enkele leeftijdsgroep maakt vaker gebruik van de deeleconomie dan de millennials. Dat is de conclusie van een onderzoek van Maru-Matchbox bij duizend online consumenten in Noord-Amerika. De millennials blijken volgens de onderzoekers in alle aspecten van de deeleconomie in grotere aantallen aanwezig te zijn dan de oudere leeftijdsgroepen. Tegelijkertijd wordt echter gewaarschuwd dat een gebrek aan vertrouwen en vragen over de veiligheid van de geboden diensten en producten voor vele consumenten een belangrijke hindernis blijft om in de deeleconomie te stappen. Bij een aantal services drukt slechts 33 procent zijn vertrouwen in veiligheid en kwaliteit uit.

Uit het onderzoek bleek dat de handel in tweedehandse producten, zoals door eBay wordt aangeboden, de meest populaire sector van de deeleconomie vertegenwoordigt. Bij de millennials erkent 50 procent van dergelijke diensten gebruik te maken, maar bij oudere leeftijdsgroepen valt dat cijfer gemiddeld terug tot 36 procent. Bij de rest van de activiteiten uit de deeleconomie wordt die leeftijdskloof echter nog veel duidelijker. Formules voor autodelen -zoals bij Uber - staat in beide leeftijdscategorieën weliswaar op de tweede plaats, maar de diensten worden door 32 procent van de millennials gebruikt, terwijl in de oudere leeftijdsgroepen slechts 12 procent op de services beroep zou worden gedaan.

Verder kon worden vastgesteld dat 32 procent van de millennials aankopen verricht op platformen voor ambachtelijke producten, maar bij de oudere consumenten valt dat cijfer terug tot 11 procent. De top vijf van de meest populaire sectoren uit de deeleconomie wordt verder ingevuld met alternatieve hotelformules en persoonlijke diensten, die bij de millennials door respectievelijk 30 procent en 22 procent worden gebruikt. Bij de oudere leeftijdsgroepen daalt dat aandeel tot respectievelijk 11 procent en 10 procent. Andere populaire onderdelen van de deeleconomie bij de millennials zijn professionele diensten (20 procent), crowdfunding (17 procent), kredieten (17 procent) en het lenen van vervoermiddelen (14 procent).

Bij de oudere bevolkingsgroepen blijven deze scores echter ruim onder de grens van de 10 procent.

Lees Verder

13:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: deeleconomie |  Facebook |

Verkoop consumptiegoederen gedomineerd door opkomende markten

Opkomende regio’s vertegenwoordigen inmiddels meer dan de helft van de wereldwijde verkoop van consumptiegoederen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Kantar. De onderzoekers merken op dat drie jaar geleden de opkomende landen 48 procent van de wereldwijde verkoop van consumptiegoederen vertegenwoordigden, maar dat aandeel is inmiddels verder opgelopen tot 51 procent. De grootste groei werd opgetekend in Rusland, waar een toename met 14 procent kon worden gemeld, gevolgd door Sri Lanka met 9 procent en Indonesië en de Filipijnen, die elk een groei met 6 procent lieten optekenen.

Lees Verder

12:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Executives digitaal gevaar voor onderneming

Een grote meerderheid van de managers maakt gebruik van applicaties en programma’s die niet door de eigen onderneming expliciet zijn goedgekeurd. Dat blijkt uit een onderzoek van beveiligingsexpert Code42 bij twaalfhonderd bedrijfsleiders en informatica-verantwoordelijken in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Duitsland. Vastgesteld werd immers dat 65 procent van de executives erkent gebruik te maken van software die niet door het informatica-departement van het bedrijf werd goedgekeurd en daarmee mogelijk de veiligheid van hun onderneming in het gedrang brengen. Opmerkelijk is dat de chief executives het grootste probleem vormen, want in die groep loopt het cijfer op tot 75 procent.

“Het onderzoek maakt duidelijk dat er bij de bedrijfsleiding vaak een andere houding tegenover cyberbeveiliging heerst dan bij de informatica-verantwoordelijken,” zeggen de onderzoekers. “Ondanks de grote risico’s voor het bedrijf en zijn reputatie, blijkt het management veelvuldig gebruik te maken van applicaties en programma’s die door hun specialisten nooit werden goedgekeurd.” Daarbij betoogde 65 procent van de ondervraagde managers dat de gecontesteerde technologie werd ingezet om de productiviteit te verhogen, terwijl 52 procent gewag maakte van een groter gebruiksgemak. Bij chief executives liepen die cijfers verder op tot respectievelijk 80 procent en 59 procent.

Nochtans erkenden 91 procent van de executives en 83 procent van de andere managers dat het gebruik een mogelijk veiligheidsgevaar voor hun organisatie kon opleveren. “Er woedt dan ook in vele bedrijven een interne strijd tussen productiviteit en veiligheid,” zegt Rick Orloff, vice-president van Code42. “Door het gebruik van ongeautoriseerde technologieën zondigt het management tegen de veiligheidsstrategieën die het zelf heeft laten implementeren.” De resultaten van de studie tonen volgens de onderzoekers dan ook dat een preventiebeleid niet voldoende zal zijn om alle gevaren uit te sluiten en moet er een vangnet worden aangebracht om onder meer een verlies van data te kunnen recupereren.

Lees Verder

11:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

In de Verenigde Staten heeft een rechtbank het pakketbedrijf United Parcel Service (UPS) tot een boete van 247 miljoen dollar veroordeeld wegens de verzending van illegale sigaretten. De sigaretten worden illegaal vanuit indianenreservaten, waar lagere accijnzen gelden, verzonden. Volgens de rechtbank heeft het pakketbedrijf onvoldoende moeite gedaan om de praktijken tegen te gaan. De onderneming zegt aan de verzendingen slechts 1 miljoen dollar te hebben verdiend en vindt de boete excessief. Er wordt dan ook beroep aangetekend. De rechter zegt echter dat de hoge boete een duidelijk signaal moet geven welke kost de illegale sigarettentrafieken voor de maatschappij en de volksgezondheid hebben.

In een ziekenhuis in Rome is de Italiaanse modeontwerpster Laura Biagiotti (73) overleden. Ze was enkele dagen voordien in het ziekenhuis opgenomen nadat ze het slachtoffer van een hartaanval was geworden. Biagiotti verwierf in de jaren zeventig van de voorbije eeuw bekendheid met haar kasjmier-collecties voor vrouwen en zou één van de grootste Italiaanse modehuizen uit de geschiedenis uitbouwen. Midden vorig decennium liet de ontwerpster de dagelijkse leiding over het modehuis door aan haar dochter Lavinia Biagiotti Cigna. Het modehuis is ook bekend van het parfum Roma. Biagiotti was bijna dertig jaar geleden ook de eerste Italiaanse ontwerper die een modeshow in China organiseerde.

Het Nederlandse uitgeefconcern Telegraaf Media Groep (TMG) heeft tijdens de eerste vier maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 127,2 miljoen euro. Dat betekende een daling met 7,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De daling wordt vooral toegeschreven aan een verdere achteruitgang van de reclame-inkomsten in de gedrukte media. Ook wordt gewezen op de impact van een reorganisatie in de divisies sales en marketing. Het bedrijf boekte een verlies van 7,1 miljoen euro, onder meer door extra kosten die moesten worden gedaan rond de biedingsstrijd op het bedrijf. Die kosten zouden al zijn opgelopen tot 5,3 miljoen euro. De eerste vier maanden vorig jaar werd een winst van 3,5 miljoen euro gemeld.

De Amerikaanse president Donald Trump wil de verkoop van Duits auto’s in de Verenigde Staten beperken. Dat heeft het Duitse magazine Der Spiegel gemeld. Trump zou daarbij nogmaals hebben benadrukt dat er in de Verenigde Staten teveel auto’s van Duitse origine rijden, terwijl omgekeerd relatief weinig Amerikaanse wagens in Duitsland zouden worden geïmporteerd. Het is niet de eerste keer dat Donald Trump kritiek heeft op de import van buitenlandse wagens. Eerder al had hij in een interview met de Duitse krant Bild gedreigd met een importheffing van 35 procent op buitenlandse wagens die in de Verenigde Staten worden verkocht.

Luchthavenuitbater Brussels Airport Company keert aan zijn aandeelhouders een dividend van 109 miljoen euro uit. De Belgische staat, die een belang van 25 procent heeft in de luchthaven, ontvangt een dividend van 27 miljoen euro. Het saldo wordt uitgekeerd aan het Ontario Teachers Pension Plan (OTPP) uit Canada en de Australische investeerder Macquarie, die een belang van respectievelijk 39 procent en 36 procent hebben in Brussels Airport. Het hoge dividend is opmerkelijk, want Brussels Airport kende door de terroristische aanslag in maart vorig jaar een bijzonder moeilijke periode. De totale financiële impact van de aanslag op de luchthaven wordt geraamd op 90 miljoen euro.

De taxi-applicatie Uber mag zijn diensten in Italië blijven aanbieden. Dat heeft het hof van beroep in Rome beslist. In april had een Italiaanse rechtbank in eerste aanleg een verbod op Uber uitgesproken. Het vonnis volgde op een klacht van Italiaanse taxibedrijven, die van mening waren dat Uber zich schuldig maakte aan oneerlijke concurrentie. Het bedrijf had tegen die uitspraak echter beroep aangetekend, waardoor het verbod al voorlopig was opgeschort. Dat is nu definitief bevestigd. Uber reageert tevreden op de uiteindelijke uitspraak, maar blijft erbij dat de overheden de regelgeving voor de taxisector, die volgens het bedrijf is verouderd, opnieuw moeten bekijken en aanpassen aan de moderne behoeften.

De Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 1,83 miljard pond. Dat betekende een stijging met 3,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er diende echter een recordverlies van 212 miljoen pond te worden geboekt, tegenover een negatief resultaat van 21 miljoen pond de eerste helft van vorig boekjaar. Het bedrijf werd onder meer geconfronteerd met een zware concurrentiestrijd, waardoor belangrijke kortingen dienden te worden gegeven om reizigers te kunnen aantrekken. In totaal vervoerde EasyJet 33,8 miljoen passagiers. Dat betekende een stijging met 9 procent. De bezettingsgraad steeg met 0,5 procentpunt naar 90,2 procent.

De Japanse elektronicafabrikant Sharp zal dit boekjaar opnieuw winstgevend worden. Daarmee zal een verliesperiode van drie jaar kunnen worden afgesloten. Dat heeft Tai Jeng-Wu, chief executive van Sharp, gezegd. Het bedrijf, dat vorig jaar door de Taiwanese groep Foxconn werd overgenomen, zegt daarbij veel te verwachten van zijn activiteiten rond intelligente woningen en kantoren en clouddiensten. Het concern zegt dit boekjaar uiteindelijk een winst van ongeveer 59 miljard yen of 532 miljoen dollar te verwachten, tegenover een verlies van 25 miljard yen vorig boekjaar. Tegen eind dit decennium wordt een operationele winst van 150 miljard yen verwacht, tegenover 62 miljard yen vorig jaar.

Het sociale netwerkbedrijf Facebook heeft overeenkomsten gesloten met onder meer Vox Media, BuzzFeed, ATTN en Group Nine Media voor de productie van eigen programma’s. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. De akkoorden zijn een onderdeel van de plannen van Facebook om eigen formats te ontwikkelen. Er zouden twee types programma’s worden voorzien. Enerzijds wordt gewag gemaakt van programma’s met afleveringen van twintig tot dertig minuten, waarvoor Facebook 250.000 dollar zou betalen. Anderzijds worden kortere video’s gepland voor bedragen tussen 10.000 dollar en 35.000 dollar. De leveranciers krijgen ook 55 procent van de reclame-inkomsten.

De Chinese computerfabrikant Lenovo heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 9,6 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, nadat gedurende vier kwartalen voordien een omzetdaling had dienen te melden. Daarbij kon het bedrijf profiteren van een lichte groei op de markt voor personal computers, die voor de eerste keer in vijf jaar tijd opnieuw een toename liet optekenen. Lenovo diende wel zijn positie als marktleider in de wereldwijde verkoop van personal computers af te staan aan het Amerikaanse concern Hewlett-Packard. De nettowinst van Lenovo daalde met 41 procent tot 107 miljoen dollar.

De familie van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft negen jaar geleden voor een bedrag van nul euro een olietanker overgekocht van scheepsmagnaat Mübariz Mansimov uit Azerbeidzjan. Dat heeft het journalistieke samenwerkingsverband European Investigative Collaborations (EIC) gemeld. Opgemerkt dat de familie Erdogan met postbusbedrijven in het geheim eigenaar te zijn van de olietanker Agdash. Het schip werd door de familie verworven op een ogenblik dat Erdogan premier van Turkije was. Het zakelijk imperium van de familie wordt mee geleid door Bilal Erdogan, de zoon van de president. Tegen Bilal Erdogan loopt in Italië een onderzoek wegens mogelijke witwaspraktijken.

De Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena (MPS) heeft waarschijnlijk voldoende kopers voor zijn pakket aan slechte leningen van 28 miljard euro. Dat heeft de Italiaanse krant 24 Ore gemeld. De portefeuille zou worden opgekocht door de kapitaalverschaffers Credito Fondiario en Fortress Investment, in samenwerkingsfonds met het Italiaanse bankenfonds Atlante. Daarmee komt eindelijk een uitzicht op een mogelijke redding van de Italiaanse bank. Nadat eind vorig jaar een kapitaalverhoging van 5 miljard euro, kwam de bank immers heel dicht bij een faillissement. Sindsdien werden al twee mislukte pogingen ondernomen om de bank alsnog te redden.

Afvalverwerker Renewi, het fusiebedrijf van de groepen Van Gansewinkel en Shanks, heeft tijdens het voorbije gebroken boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 779,2 miljoen pond, tegenover 614,8 miljoen pond inkomsten het jaar voordien. Het verlies liep op van 4 miljoen pond naar 60,9 miljoen pond. Peter Dilnot, topman van Renewi, heeft het daarbij over een transitiejaar, waarin de fusie tussen de twee entiteiten werd afgerond. Het nieuwe jaar staat volgens Dilnot dan ook in het teken van de creatie van synergieën tussen de verschillende onderdelen. Het bedrijf verwacht daarbij naar eigen zeggen een goede vooruitgang te verwachten.

Sergey Brin, één van de oprichters van Google, werkt in Silicon Valley aan de bouw van een luchtschip, dat onder meer voor humanitaire missies zou worden gebruikt. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Britse krant The Guardian gemeld. De constructie zou bijna tweehonderd meter lang worden en zou daarmee het grootste luchtschip van de wereld moeten worden. De kosten van het project worden geraamd op een bedrag tussen 100 miljoen dollar en 150 miljoen dollar. Het luchtschip zou onder meer worden ingezet om voedselvoorraden op afgelegen locaties te kunnen bezorgen. Brin zou voor de bouw samenwerken met een onderzoekscentrum van het Amerikaanse ruimtevaartbureau Nasa.

De Amerikaanse winkelketen Sears Holdings heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 4,3 miljard dollar, tegenover 5,4 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Die terugval is in belangrijke mate te wijten aan de beslissing van de groep om een groot aantal vestigingen van Sears en Kmart te sluiten, in een poging om de kosten te beperken. Door die kostenbesparingen kon echter wel een nettowinst worden gerealiseerd van 244 miljoen dollar. Daarmee kon voor de eerste keer in bijna twee jaar een positief resultaat worden geboekt. Tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar boekte Sears, ooit de grootste detailhandelaar van de Verenigde Staten, een verlies van 471 miljoen dollar.

Meer Nieuws

09:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-17

Ontwikkelingshulp moet oppassen voor dreigende armoedeval

Het voorbije jaar is een recordbedrag van 142,6 miljard dollar in ontwikkelingshulp geïnvesteerd, maar om de wereldwijde armoede te kunnen oplossen, moet er verder worden gedacht dan geld. Dat is de conclusie van een rapport van wetenschappers aan de Stockholm University. De onderzoekers merken daarbij op dat conventionele ontwikkelingsprojecten vaak slechts gemengde resultaten opleveren en in een aantal omstandigheden mogelijk ernstige ecologische en sociale consequenties kunnen hebben die uiteindelijk de armoede nog verder dreigen te versterken. Om die armoedeval te vermijden, moet volgens de onderzoekers soms een alternatieve strategie worden gekozen.

Lees Verder

15:48 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bendeleven beschouwd als criminele ontspanningsactiviteit

Straatbendes en criminaliteit vormen voor sommige jongeren een deviante ontspanningsactiviteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Illinois, gebaseerd op interviews met dertig voormalige leden van straatbendes in de Amerikaanse stad Chicago en andere steden in de omgeving. De praktijken vormen een reactie op de behoefte van jongeren aan opwinding, verbondenheid en sociale steun. Sommige respondenten bleken het geweld en de criminaliteit te vergelijken met een drugsverslaving, waardoor hun afhankelijkheid van het bendeleven verder toenam.

Lees Verder

14:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werken buiten kantooruren hoeft gezinsleven niet te schaden

Arbeid buiten de kantooruren hoeft voor het gezin niet noodzakelijk schadelijk te zijn. Ouders die tijdens de avond of het weekend werken, krijgen immers meer opportuniteiten om zelf voor hun kinderen te zorgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Utrecht Universiteit. Bij vaders en moeders kunnen echter verschillende vaststellingen worden gedaan. Daarbij wordt volgens de onderzoekers echter ook gewezen op de impact van de kinderopvang. Volgens het rapport heeft de relatie tussen de ouders en het personeel van de kinderopvang een belangrijke impact op het welzijn van de kinderen.

Lees Verder

13:46 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In gezelschap worden nieuwsverhalen minder goed gecontroleerd

In het gezelschap van anderen is het individu minder snel geneigd om het waarheidsgehalte van een nieuwsverhaal te controleren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Columbia University. Het fenomeen gaat volgens de onderzoekers ook op voor een onrechtstreeks gezelschap zoals sociale media. De consumenten gaven geen concrete motivatie voor hun gedrag, maar er kunnen volgens de onderzoekers een aantal verklaringen worden geboden. Onder meer wordt opgemerkt dat het individu minder snel geneigd is om tegen sociale normen in te gaan, maar mogelijk ook omdat men in het gezelschap van anderen minder inspanning in een taak wil investeren.

Lees Verder

12:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Adverteerders moeten zich hoeden voor ongepaste externe content

Wanneer reclame naast ongepaste content wordt getoond, dreigt het merk voor de negatieve percepties evenveel blaam te krijgen dan de website of het reclamenetwerk. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Broadband Genie en OnePoll bij tweeduizend consumenten in Groot-Brittannië. Uit het onderzoek bleek dat 70 procent van de ondervraagden expliciete seksuele content ongepast vindt om naast een reclame te verschijnen, gevolgd door racisme (69 procent), geweld (66 procent) en extremisme (65 procent). Driekwart van de ondervraagden zei niet langer producten te zullen kopen van een bedrijf dat reclames maakt die naast ongepaste content verschijnt.

Lees Verder

11:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse consument tevreden over grote nationale bedrijven

In de Verenigde Staten tonen de consumenten zich positiever over de prestaties van de grote merken dan het jaar voordien. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent KPMG Nunwood bij meer dan 7.500 Amerikaanse consumenten over meer dan tweehonderdvijftig Amerikaanse merken. Opgemerkt wordt dat de positieve evaluatie van de Amerikaanse consument ruimschoots een verdubbeling heeft gekend tegenover vorig jaar. Gemiddeld kregen de honderd grootste merken een waarderingscijfer van 77,5 procent. Helemaal bovenaan staat de financiële dienstverlener United Services Automobile Association (USAA), gevolgd door Disney, Intercontinental Hotels & Resorts en Amazon.

Lees Verder

10:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geen tolerantie voor misleidende zoekresultaten

De consument toont weinig tolerantie tegenover misleidende zoekresultaten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent SearchDex bij tweeduizend consumenten in de Verenigde Staten. Uit het onderzoek bleek dat 58 procent van de respondenten erkent voor zijn meest recente aankoop op een zoekmachine beroep te hebben gedaan, terwijl 27 procent van het medium gebruik heeft gemaakt om productbesprekingen te kunnen lezen. Ook gaf 32 procent aan zijn online shopping met een zoekopdracht te starten. Wanneer daarbij irrelevante informatie wordt geboden, is die relatie volgens Dave Chaplin, chief executive van SearchDex, al beschadigd.

“Voor merken en retailers die succes willen boeken, is het niet voldoende om in de zoekresultaten te verschijnen, want er moet daarbij voor gezorgd worden dat aan de verwachtingen van de consument wordt beantwoord,” benadrukt Dave Chaplin. “Voor vele consumenten zal een zoekopdracht vaak het eerste contact met een merk of een retailer betekenen. Er moet dan ook gegarandeerd kunnen worden dat een goede impressie wordt gemaakt.” De onderzoekers stelden daarbij vast dat een misleidend zoekresultaat bij 31 procent van de consumenten de bereidheid tot een transactie met het betrokken bedrijf zou doen afnemen.

Een even grote groep zegt te vrezen dat een misleidend antwoord het vermoeden van namaak of vervalsing zou doen rijzen. Daarnaast gaf 27 procent aan dat een misleidend resultaat hen zou aanzetten zich terug te plooien op een vertrouwde website. Uit het onderzoek bleek verder nog dat 39 procent van de ondervraagden zich vooral stoort aan gerichte reclame die de resultaten van de zoekresultaten vergezellen, gevolgd door achterhaalde zoekresultaten (21 procent) en de vaststelling dat het gewenste antwoord niet op de eerste pagina van de zoekresultaten is terug te vinden (18 procent). Daarna volgen trage laadtijden (17 procent) en onduidelijke resultaten (12 procent).

Een op tien consumenten zou zich druk maken wanneer de machine zou antwoorden dat de zoekterm niet bestaat of niet kan worden teruggevonden.

Lees Verder

09:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Chinese automaker Geely Zhejiang heeft bijna de helft van de aandelen van zijn Maleisische sectorgenoot Proton gekocht. Geely koopt ook een belang van 51 procent in het Britse sportwagenmerk Lotus, dat door Proton werd gecontroleerd. Financiële details over de transacties werden niet gegeven. Wel wordt gewag gemaakt van de grootste investering van Geely sinds de Chinese groep zeven jaar geleden de Zweedse autobouwer Volvo overnam voor een bedrag van 1,5 miljard dollar. Proton was al enkele tijd op zoek naar een buitenlandse partner. Dat was een voorwaarde voor een reddingskrediet dat het bedrijf aan de Maleisische overheid heeft gevraagd. Lotus verkocht vorig jaar 1.600 wagens.

Het New York Department of Financial Services heeft de Franse bank BNP Paribas een boete van 350 miljoen dollar opgelegd wegens manipulatie van de valutamarkten. Tientallen makelaars zouden over een periode van zes jaar betrokken zijn geweest bij manipulaties met de Zuid-Afrikaanse rand, de Hongaarse forint en de Turkse lira. Daarbij maakten de makelaars afspraken over strategieën om de prijzen van valuta kunstmatig op te drijven. Onder meer werden kunstmatige tekorten gecreëerd, terwijl ook vertrouwelijke informatie van klanten met andere banken werd gedeeld. De daders zijn weliswaar gesanctioneerd of ontslagen, maar de bank heeft volgens de autoriteiten gefaald in zijn controlefunctie.

Luchthavenoperator Fraport Group heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 592,6 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 3,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst daalde met 5,7 procent tot 137,3 miljoen euro. Die terugval wordt toegeschreven aan de stijging van personeelskosten en duurder materiaal. Daarnaast wordt ook gewag gemaakt van eenmalige effecten. De gemiddelde omzet per passagier bedroeg 3,76 euro, tegenover een gemiddelde van 3,49 euro over het volledige vorige jaar. De inkomsten uit retail en vastgoed steeg met 3,9 procent tot 117 miljoen euro, tegenover 112,7 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar.

In de Verenigde Staten wordt autobouwer General Motors (GM) ervan verdacht de emissiewaarden van pickup-trucks met misleidende software te hebben gemanipuleerd. Een aantal klanten hebben tegen de autobouwer klacht neergelegd. Daarmee wordt General Motors de zesde autobouwer die van de manipulatie van emissiewaarden wordt beticht sinds Volkswagen twee jaar geleden toegaf gebruik gemaakt te hebben van misleidende software om de uitstootnormen van dieselmotoren te omzeilen. Ook Fiat-Chrysler is recent in de Verenigde Staten door het ministerie van justitie aangeklaagd wegens het gebruik van misleidende software, waar ongeveer 104.000 dieselwagens zouden zijn betrokken.

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia, die onder curatele werd geplaatst, heeft de procedure van technische werkloosheid aangekondigd. Die is van toepassing op 1.358 werknemers van de maatschappij. De technische werkloosheid heeft betrekking op bijna één tiende van het totale personeelsbestand van Alitalia, dat ongeveer 12.500 werknemers telt. Alitalia werd begin mei onder curatele geplaatst door het Italiaanse ministerie van transport. Dat gebeurde op vraag van de aandeelhouders, nadat het herstructureringsplan door de werknemers was verworpen. De technische werkloosheid heeft betrekking op een gedeelte van het grondpersoneel (828), piloten (190) en ander cabinepersoneel (340).

Taxidienst Uber heeft chauffeurs in New York de voorbije tweeënhalf jaar  45 miljoen dollar te weinig betaald. Dat hebben woordvoerders van het bedrijf tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal toegegeven. Uber neemt een commissie op de bedragen die klanten voor de taxiritten hebben betaald. Die commissie moet volgens de algemene voorwaarden worden berekend op het bedrag dat overblijft nadat de belastingen zijn afgetrokken. Uber nam echter zijn commissie vooraleer de belastingen werden verrekend. Uber maakt gewag van een rekenfout, waardoor 50.000 chauffeurs te weinig geld zouden hebben gekregen. Het tekort zal alsnog door het bedrijf worden uitbetaald.

De Franse toeristische groep Compagnie des Alpes heeft tijdens de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 460,1 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 3,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 7 procent tot 58,3 miljoen euro. Het bedrijf maakt gewag van uitstekende resultaten. Daarbij kon door een toename van de gebruikers in de skidivisie een groei met 1,7 procent tot 369,8 procent worden gemeld. In de afdeling themaparken - die onder meer de meeste sites van Walibi en ook Bellewaerde in portefeuille heeft - kon een stijging met 8,2 procent tot 83,7 miljoen euro worden gemeld.

Het bedrijf Unity, ontwikkelaar van software voor game-ontwikkelaars, heeft een investering van 400 miljoen dollar ontvangen van het investeringsfonds Bloomberg. Dat heeft John Riccitiello, directeur van Unity, tegenover het persbureau Bloomberg bevestigd. Unity zou inmiddels een geschatte waarde hebben van 2,6 miljard dollar. Ongeveer de helft van de investering zal worden uitbetaald aan vroege werknemers en investeerders in Silver Lake, terwijl het saldo in de groei van het bedrijf wordt gestoken. Unity produceert een platform dat het voor ontwikkelaars gemakkelijker moet maken om games te ontwikkelen. Onder meer Pokémon Go maakt van de grafische software van Unity gebruik.

Wikipedia mag zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse National Security Agency (NSA) verder zetten. Dat heeft een Amerikaanse rechter beslist. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld Wikipedia stapte twee jaar geleden, samen met acht andere partijen, naar de rechter omdat de Amerikaanse inlichtingendienst met het spionageprogramma Upstream de privacyrechten zou schenden. Wikipedia eist dat de Amerikaanse burgers worden geïnformeerd wanneer ze met Upstream zijn bestudeerd. Een eerste rechter had de klacht van Wikipedia nog afgewezen, waarbij gewag werd gemaakt van onvoldoende bewijzen, maar in beroep werd wel geoordeeld dat het geding mag worden verder gezet.

Het Duitse concern Henkel, producent van onder meer huishoudelijke goederen, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 5,06 miljard euro. Dat betekende een stijging met 13,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De autonome omzet steeg met 4 procent. In de opkomende markten kon een autonome groei met 6,7 procent worden gemeld. De operationele winst groeide met 14 procent aan toe 854 miljoen euro. Hans van Bylen, topman van Henkel, waarschuwde wel voor de rest van het jaar. Hij maakte daarbij gewag van onzekere markten, de aanhoudende effecten van ongunstige wisselkoersen en een stijging van de kosten en grondstoffenprijzen.

Luchtvaartmaatschappij Ryanair zal Erasmusstudenten vanaf volgend academiejaar acht keer per jaar korting geven op vluchten. De luchtvaartmaatschappij heeft daarvoor een collaboratie opgezet met het Erasmus Student Network. Dat heeft Michael O’Leary, chief executive van Ryanair, bekend gemaakt. O’Leary noemt Erasmus één van de grootste verwezenlijkingen van de Europese Unie. Concreet zullen studenten via de lidkaart van het Erasmus Student Network acht keer per jaar op een afzonderlijk platform op de website van Ryanair een korting van 15 procent kunnen krijgen op hun vlucht. Ook een gedeelte van de bagage zal volgens O’Leary gratis kunnen worden ingecheckt.

De Amerikaanse uitgever Gannett, het moederconcern van de krant USA Today en meer dan honderd lokale dagbladen, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 773,4 miljoen dollar. Dat betekende een daling met 10,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten uit online publiciteit stegen weliswaar een stijging met 8,3 procent, maar bij de gedrukte reclame diende een daling met 10,7 procent worden gemeld. Ook de inkomsten uit de krantenverkoop vielen met 8 procent terug. Het bedrijf leed uiteindelijk een kwartaalverlies van 2,1 miljoen dollar, tegenover een winst van 39,6 miljoen dollar tijdens de eerste drie maanden vorig jaar.

Het Spaanse hooggerechtshof heeft ook in beroep voetballer Lionel Messi tot een celstraf van eenentwintig maanden veroordeeld. Bijna een jaar geleden werden Messi en diens vader Jorge Horacio door een rechtbank in Barcelona veroordeeld voor belastingfraude. De rechter gaf hen elk een celstraf van eenentwintig maanden en sprak boetes uit van in totaal 3,7 miljoen euro. Messi en Horacio zouden met behulp van fiscale constructies in belastingparadijzen Belize en Uruguay inkomsten uit portretrechten van de voetballer voor de Spaanse belastingautoriteiten verborgen hebben gehouden. Daarmee zou voor 4,16 miljoen euro aan belastingen zijn ontdoken. De celstraffen moeten niet worden uitgezeten.

De online modewinkel Zalando heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 980,2 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 23,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 4,6 miljoen euro naar 5,1 miljoen euro. Het bedrijf slaagt volgens Rubin Ritter, topman van Zalando, met deze cijfers erin zijn doelstelling van winstgevende groei te realiseren. Hij voegde er aan toe dat Zalando zijn marktaandeel verder wil optrekken en meer klanten in heel Europa wil bereiken. Zalando zegt harder te groeien dan de totale ecommerce-markt. Op het einde van het eerste kwartaal van dit jaat doorbrak het concern de grens van 20 miljoen actieve klanten.

Het Belgische technologiebedrijf FibriCheck heeft een bedrag van 1,5 miljoen euro opgehaald. De financiële middelen moeten de startup toelaten zijn positie op de binnenlandse en buitenlandse markt te versterken. FibriCheck heeft een applicatie ontwikkeld om potentiële hartritmestoornissen vroegtijdig op te sporen. De applicatie maakt daarbij gebruik van de camera van de smartphone, die gedurende zestig seconden tegen de vingertip moet worden gehouden. De applicatie is volgens het bedrijf een goedkoop en gebruiksvriendelijk instrument om de artsen op de hoogte te houden van de gezondheid van hun patiënt. De investering komt onder meer van de Limburgse Reconversiemaatschappij en investeerder Volta Ventures.

Meer Nieuws

08:42 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-17

Armoede bij Britse werkende bevolking op recordniveau

In Groot-Brittannië leeft 60 procent van de totale populatie armen in een huishouden met een inkomen uit een beroepsactiviteit. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cardiff University. Daarbij wordt opgemerkt dat de armoede bij de Britse werkende bevolking een recordniveau heeft bereikt. In Groot-Brittannië wordt volgens de onderzoekers inmiddels 15,7 procent van de werkende bevolking met armoede geconfronteerd, tegenover 12,4 procent in het midden van het voorbije decennium. Niet de omvang van het loon, maar wel het aantal werkende gezinsleden blijkt volgens het rapport bepalend te zijn voor het armoederisico.

Lees Verder

16:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook werkloze Europese man laat vrouw huishoudelijk werk opknappen

Vrouwen besteden in Europa veel meer tijd aan huishoudelijk werk dan mannen, ook al hebben ze zelf een baan en zijn hun partners werkloos. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Utrecht en de University of California in zevenentwintig Europese landen en Israël. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat vrouwen - afhankelijk van het individuele land - tussen 12,4 uur en 31,2 uur huishoudelijk werk per week presteerden, maar bij mannen daalden die cijfers tot 4,7 uur en 16,6 uur. In gezinnen waar de mannen werkloos waren, werd de kloof met gemiddeld twee uur verkleind.

Lees Verder

 

 

15:41 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chinese wijnmakers steunen op Australische expertise

Het Australische onderwijs registreert steeds meer Chinese studenten die wijncursussen willen volgen. Dat zegt Paul Grbin, professor viticultuur en oenologie aan de School of Agriculture van de University of Adelaide. Die kennis is volgens Grbin noodzakelijk om de gigantische Chinese wijnindustrie te ondersteunen. De voorbije vijf jaar zou de instroom van Chinese studenten in de Australische wijncursussen zijn verdrievoudigd. Het voorbije academiejaar werden in de lessen viticultuur en oenologie aan de University of Adelaide 114 Chinese inschrijvingen geregistreerd, tegenover slechts vierenveertig kandidaten vier jaar geleden.

De University of Adelaide organiseert een bachelor-cursus viticultuur en oenologie. Na vier jaar kan overgeschakeld worden op een master-opleiding of een postgraduaat. In totaal waren aan de verschillende cursussen 280 studenten ingeschreven, waarvan 41 procent de Chinese nationaliteit had. “Ongeveer 90 procent van onze internationale studenten zijn afkomstig uit China,” zegt professor Grbin. “De andere geïnteresseerden komen vooral uit de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika. Ook enkele Europeanen volgen onze cursussen.” De Chinese cursisten weten volgens Grbin dat ze met hun kennis belangrijke carrièrekansen krijgen op de binnenlandse en internationale markt.

Australië is met een jaarlijks volume van 1,3 miljard liter de vijfde grootste wijnproducent van de wereld. Daarmee staat het land één plaats hoger dan China, dat een productieniveau van ongeveer 1,15 miljard liter zou laten registreren. Ondanks de massale wijninvoer in China, vertegenwoordigt de eigen productie ongeveer 80 procent van de totale binnenlandse consumptie. “De Chinese wijnbouw beschikt nu over een groter areaal dan Australië,” benadrukt Paul Grbin. “Bovendien streven de Chinese producenten naar een kwaliteitsverbetering. Ze proberen dan ook hun kennis op te drijven, onder meer door mensen voor opleidingen naar andere wijnlanden te sturen.”

Lees Verder

14:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijn |  Facebook |

In dreigende stadsomgeving slaat psychose sneller toe

Jongeren die in de stad opgroeien, lopen een hoger risico met psychotische ervaringen te worden geconfronteerd dan leeftijdsgenoten die in landelijke regio’s leven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het King’s College London en de Duke University bij meer dan tweeduizend achttienjarigen in Groot-Brittannië. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat adolescenten in de grote steden in Engeland en Wales ruim 40 procent meer kans liepen om met psychotische ervaringen - zoals het horen van stemmen en de beleving van extreem paranoïde gevoelens - in aanraking te komen dan hun generatiegenoten op het platteland.

“Onder meer de kwaliteit van het buurtleven en de contacten met criminaliteit bleken een belangrijke impact te hebben op de mentale gezondheid,” zeggen de onderzoekers. “Adolescenten die in de meest achtergebleven omgevingen opgroeiden en het slachtoffer van gewelddadige criminaliteit werden, vertoonden 62 procent meer kans op psychotische ervaringen. Bij leeftijdsgenoten die niet onder criminaliteit hadden te lijden en zijn opgegroeid in wijken met het grootste welzijn, valt dat niveau terug tot 21 procent.” Er moet echter ook worden gekeken naar de bevolkingsdichtheid. In steden met de grootste bevolkingsdichtheid werd immers een score van 34 procent geregistreerd, tegenover slechts 24 procent op het platteland.

“Nagenoeg de helft van het verband tussen het stadsleven en psychotische ervaringen kon worden verklaard door de ongunstige en bedreigende sociale karakteristieken van de stedelijke wijken,” benadrukken de onderzoekers. “Onder meer wordt daarbij gewezen op een gebrek aan vertrouwen en steun tussen de buurtbewoners en de dreigende atmosfeer in de omgeving.” Het verband kan volgens de onderzoekers onder meer worden toegeschreven aan een versterkte biologische reactie op stress, waardoor de activiteit van het hormoon dopamine in de hersenen zou kunnen worden verstoord. Wetenschappelijk werden eerder al verstoorde dopamine-niveaus in verband gebracht met psychotische aandoeningen.

Jongeren die in een bedreigende wijk opgroeien, blijken ook een aantal problematische cognitieve reacties te ontwikkelen, waarbij onder meer gewezen worden op een overgevoeligheid voor potentiële bedreigingen en ongegronde vermoedens van negatieve intenties bij andere personen.

Lees Verder

13:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: psychose |  Facebook |

Consument wil steeds meer betalen voor smartphone

De afhankelijkheid van mobiele technologieën blijft wereldwijd toenemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Facit Research en wetenschappers aan de Ludwig-Maximilians-Universität in de Duitse stad München bij zesentwintighonderd consumenten in Brazilië, Duitsland, India, Rusland en de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat 85 procent van de smartphone-gebruikers het apparaat de hele tijd binnen handbereik hebben en dan ook nagenoeg altijd bereikbaar zijn. Tevens werd vastgesteld dat bij de millennials ongeveer 50 procent minstens drie uur per dag aan zijn mobiele telefoon besteedt. Bij 25 procent loopt dat echter op tot minstens vijf uur per dag.

“Ook de andere bevolkingsgroepen tonen zich echter mobiel bijzonder actief,” stippen de onderzoekers aan. “Ook bij de babyboomers bleek nog altijd 25 procent van de ondervraagden minstens drie uur per dag van zijn smartphone gebruik te maken.” Tevens kon worden vastgesteld dat 74 procent van de ondervraagden erkent zich niet te kunnen indenken één dag zonder smartphone te moeten leven, ook al zou die tijd kunnen worden ingevuld in het gezelschap van een favoriete celebrity. Bovendien moest worden geregistreerd dat ongeveer 25 procent van de respondenten zich zonder zijn smartphone gestresseerd, verloren of droevig zou voelen.

“De mens wil alles in zijn leven connecteren,” benadrukt onderzoeker Thomas Hess, directeur van het Instituts für Wirtschaftsinformatik und Neue Medien aan de Ludwig-Maximilians University. “Men wil de woning automatiseren, virtuele realiteit kunnen beleven en beroep kunnen doen op intelligente digitale assistenten.” De onderzoekers merken nog op dat deze afhankelijkheid bij de consument ook de bereidheid aankweekt om steeds meer te investeren in de aankoop van een smartphone. Bovendien is een snelle en gemakkelijke toegang tot klantenzorg dan ook het belangrijkste instrument om de tevredenheid van de consument op te drijven.

Vastgesteld werd dat 4 procent van de ondervraagden zelfs bereid zou zijn om één maand in de gevangenis door te brengen indien daardoor gegarandeerd kon worden dat hij gedurende één jaar nooit het contact met zijn smartphone zou verliezen.

Lees Verder

12:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smartphone |  Facebook |

Gemiddeld één op zes mobiele clicks frauduleus

Reclamenetwerken kunnen voor adverteerders een efficiënt werkinstrument zijn, maar daarbij moet wel rekening worden gehouden met mogelijke fraude. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Tune, die 24 miljard clicks op zevenhonderd reclamenetwerken analyseerden. Daarbij zeggen de onderzoekers vastgesteld te hebben dat gemiddeld een fraudeniveau van 15,7 procent moet worden opgetekend. Bij 23,3 procent van de netwerken werd een fraudeniveau van meer dan 20 procent opgetekend, maar anderzijds blijkt meer dan 50 procent van de netwerken een fraudeniveau van minder dan 5 procent te kennen. Acht netwerken noteerden wel een fraudeniveau van 100 procent.

Lees Verder

11:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jonge consument koopt champagne op aanbeveling

Millennials laten zich bij de aankoop van alcoholische dranken sneller leiden door mond-aan-mond reclame dan oudere generaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Nielsen bij consumenten in de Verenigde Staten. Opgemerkt werd dat 31 procent van de millennials zich bij de keuze van een champagnemerk door aanbevelingen laat leiden, maar bij millennials valt dat aandeel terug tot 11 procent. De resultaten van de studie bevestigen volgens de onderzoekers dat mond-aan-mond reclame op jongere klanten een sterkere invloed heeft dan op oudere consumenten.

Lees Verder

 

09:58 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van China verlaagd naar een A1-niveau verlaagd. De vooruitzichten werden wel van negatief naar stabiel bijgesteld. Tot nu toe had het bureau aan het land nog een Aa3-rating toegewezen. Er wordt echter gewaarschuwd voor de groeiende schuldenberg van de Chinese overheden, bedrijven en gezinnen. Moody's verwacht dat de financiële kracht van China de volgende jaren enigszins zal afnemen, met een stijgende schuld en minder economische groei. China zegt echter in een reactie dat het oordeel van het ratingbureau niet is onderbouwd. Ook het Internationaal Monetair Fonds waarschuwde eerder echter al voor de stijgende Chinese schuld.

Jesper Brodin wordt de nieuwe chief executive van de Zweedse meubelketen Ikea. Hij neemt zijn nieuwe functie begin september op in opvolging van Peter Agnefjall, die zelfs besliste zijn mandaat terug te geven. Agnefjall stond vijf jaar lang aan het hoofd van de Zweedse keten. Brodin (48) is een voormalig assistent van Ingvar Kamprad, oprichter van het concern. De nieuwe topman is al tweeëntwintig jaar in dienst van Ikea en is op dit ogenblik verantwoordelijk voor de Zweedse divisie van de groep. Onder Agnefjall kende Ikea een sterke groei in China en India en kreeg ook het online aanbod een belangrijkere positie in het zakelijk model van het bedrijf. Wellicht zal die strategie onder Brodin worden verder gezet.

Het Deense modemerk Rains beticht zijn Spaanse sectorgenoot Zara van plagiaat. Het Spaanse bedrijf zou immers een identieke kopie hebben gelanceerd van een model regenjas waarmee Rains bijzonder populairs is geworden. Dat heeft Brix Hesselager, oprichter van Rains, gezegd. Rains heeft bij de rechtbank van koophandel klacht neergelegd en eist dat Zara stopt met de verkoop van de regenjas. Er wordt ook een schadevergoeding geëist. Hesselager benadrukt dat Zara zich eerder al aan plagiaat schuldig heeft gemaakt. Die praktijk vormt volgens Hesselager een bedreiging voor de omzet van het Deense bedrijf, dat vijf jaar geleden werd opgericht en wereldwijd inmiddels op ruim 4.600 verkooppunten wordt verkocht.

Beursuitbater Euronext heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 126,6 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 0,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Nochtans registreerde Euronext - uitbater van de effectenbeurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon - minder handelsvolumes dan tijdens de eerste drie maanden vorig jaar. Die achteruitgang kon echter gecompenseerd worden door onder meer uitstekende prestaties bij de noteringsactiviteiten, waar een omzetgroei met 33 procent tot bijna 19 miljoen euro kon worden gemeld. Ook werden sinds het tweede kwartaal vorig jaar 16,6 miljoen euro kostenbesparingen geboekt. De nettowinst kromp met 9 procent tot 43,9 miljoen euro.

Zwitserland zal het gebruik van kernenergie geleidelijk afbouwen. Dat heeft is het gevolg van een referendum, waarbij de bevolking zich met een meerderheid van meer dan 58 procent voor een kernuitstap heeft uitgesproken. Zwitserland heeft op dit ogenblik nog vijf kerncentrales. Over twee jaar zal een eerste reactor definitie worden stilgelegd, maar voor de rest van de operatie is nog geen deadline voorzien. Bijna 60 procent van de Zwitserse elektriciteit wordt al opgewekt door duurzame bronnen. Volgens Doris Leuthard, Zwitsers minister van energie, zal de beslissing aan een gemiddeld Zwitsers gezin ongeveer 40 frank per jaar kosten voor de investeringen in de ondersteuning van alternatieve energiebronnen.

Het Franse conglomeraat Bouygues heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 6,9 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies kon van 180 miljoen euro naar 38 miljoen euro worden teruggebracht. Daarbij wordt echter opgemerkt dat de kostenbesparingen bij de diverse divisies van 17 miljoen euro naar 87 miljoen euro zijn opgelopen. Bouygues schreef de verbetering van de resultaten mede toe aan de goede prestaties bij de telecomafdeling, die tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 364.000 mobiele klanten kon bijwinnen. Daarmee beschikt de groep nu over 13,4 miljoen mobiele klanten.

Het Franse landbouwconcern InVivo Group neemt de Nederlandse wijnhandelaar Baarsma Wine Group over van investeerder AAC Capital Partners. Dat hebben de twee partijen bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Baarsma is een wijnverdeler met een jaaromzet van 210 miljoen euro. Het bedrijf is actief in Nederland, België, Groot-Brittannië, Zwitserland en Zuid-Afrika. Baarsma beschikt in Zaandam ook over een eigen bottelarij. Ook InVivo Group, dat een jaaromzet van 6,4 miljard euro realiseert, heeft een divisie die zich op de productie en verkoop van wijn toespitst. Het Franse concern is echter actief in meer dan dertig landen, waardoor ook Baarsma internationale grotere kansen krijgt.

Investeringsmaatschappij Verlinvest, die de familiale groepen de Spoelbergh en de Mévius vertegenwoordigt, neemt samen met het Britse fonds Felix Capital deel aan een kapitaalverhoging van het Franse bedrijf Frichti. Verlinvest en Felix Capital investeren daarbij 30 miljoen euro in Frichti, leverancier van maaltijden in de Franse hoofdstad Parijs. In tegenstelling tot andere leveranciers bereidt Frichti de gerechten in eigen keuken, die in de buurt van de Parijse vroegmarkt Rungis is gesitueerd. De maaltijden, waarbij de nadruk wordt gelegd op gezonde voeding, worden met de fiets of de scooter over het hele grondgebied van Parijs. Het nieuwe kapitaal moet Frichti toelaten zijn activiteiten geografisch uit te breiden.

Het Zwitserse uitzendbedrijf Adecco heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 5,73 miljard euro. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst steeg met 22 procent naar 176 miljoen euro. Het uitzendconcern gaf aan te hebben kunnen profiteren van het economisch herstel, waardoor een toegenomen vraag naar tijdelijk personeel kon worden opgemerkt. Vooral in Italië en Frankrijk kon gewag gemaakt worden van een sterke groei. In Frankrijk, de belangrijkste regio voor Adecco, kon een omzetgroei met 8 procent tot bijna 1,2 miljard euro worden gemeld. In Italië werd een groei met 28 procent gerealiseered.

De technologiebedrijven Apple en Nokia hebben hun juridische strijd over patenten gestaakt. De twee bedrijven hebben immers een meerjarige licentieovereenkomst gesloten. Dat hebben Apple en Nokia bekend gemaakt. De twee ondernemingen hadden elkaar eind vorig jaar aangeklaagd wegens een onenigheid rond het gebruik van patenten van Nokia op de iPhone en iPad van Apple. Daarover waren zes jaar geleden weliswaar al een aantal afspraken gemaakt, maar dat akkoord was verlopen. De twee bedrijven hadden daarop vergeefs gesprekken opgestart om tot een nieuwe overeenkomst te komen. Omdat die geen resultaten opleverden, dreigde een juridisch geding.

De ransomware Wannacry heeft de cybercriminelen achter het computervirus amper een bedrag van 93.157 euro opgeleverd. Daaruit kan worden afgeleid van slechts 0,1 procent van de slachtoffers aan de daders losgeld heeft betaald om zijn computerbestanden opnieuw te kunnen ontgrendelen. Wannacry had recent meer dan driehonderdduizend computergebruikers in honderdvijftig landen aangevallen, waarbij de data op de computers van de slachtoffers werden versleuteld. Er werd een losgeld van 300 dollar geëist, betaalbaar in bitcoin. Uiteindelijk werden slechts 296 betalingen uitgevoerd. Mogelijk was de beperkte buit te danken aan een sleutel die heel snel werd ontwikkeld om de data vrij te krijgen.

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) gaat mogelijk de rating van Brazilië verlagen als gevolg van de politieke onzekerheid in het land. De moeilijke situatie van het land werd immers nog verergerd door de verdenkingen tegen Michel Temer, die mogelijk bij een corruptieschandaal zou zijn betrokken, net zoals zijn voorgangster Dilma Rousseff. Dat heeft het ratingbureau bekend gemaakt. Verwacht wordt dat de kredietrating van het land binnen een periode van drie maand zal worden verlaagd. Op dit ogenblik hanteert Standard & Poor’s een BB-rating voor het Zuid-Amerikaanse land. Het beleid van Temer had de voorbije periode voor een relatieve rust gezorgd, maar door de beschuldigingen zijn nu twijfels over zijn beleid gerezen.

Het Chinese online concern Tencent heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 49,6 miljard yuan of 7,2 miljard dollar gerealiseerd. Dat betekende een stijging met 55 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 13 miljard yuan naar 14,5 miljard yuan. Onder meer wordt gewag gemaakt van het mobiele game Honour of Kings, dat eind vorig jaar 40 miljoen dagelijkse gebruikers telde en tijdens het eerste kwartaal 3 miljard yuan inkomsten genereerde voor de succesvolle applicatie WeChat van Tencent. Daarnaast wordt gewezen op 6,8 miljard yuan inkomsten aan online reclame. WeChat heeft inmiddels 937 miljoen gebruikers.

Het Amerikaanse technologieconcern Microsoft is van plan om het beveiligingsbedrijf Hexadite over te nemen. Met de transactie zou een bedrag zijn gemoeid van 100 miljoen dollar. Met de technologie van Hexadite zouden bedrijven de mogelijkheid moeten krijgen automatisch op cyberaanvallen te reageren en bedreigingen efficiënter te onderzoeken. De software van het bedrijf wordt onder meer gebruikt in de technologiesector, de retail en de financiële wereld. Hexadite is gevestigd in de Amerikaanse stad Boston, maar heeft ook een onderzoekscentrum in Israël. Verder wordt gemeld dat Microsoft ook het cloudbedrijf Cloudyn zou overnemen. Met die transactie zou een bedrag van 70 miljoen dollar zijn gemoeid.

Het Britse winkelconcern Marks & Spencer (M&S) heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van 10,62 miljard pond, tegenover 10,56 miljard pond inkomsten het jaar voordien. De winst viel van 488,8 miljoen pond terug tot 176,4 miljoen pond. De achteruitgang wordt vooral toegeschreven aan herstructureringen en afschrijvingen. Steve Rowe, topman van Marks & Spencer, benadrukte in een toelichting dat er kosten zijn verbonden aan de reorganisatie die het Britse concern heeft  ingezet. Ook de verkoop van textiel liet echter tegenvallende prestaties optekenen, maar die negatieve resultaten konden in belangrijke mate worden gecompenseerd door de voedingsafdeling.

Meer Nieuws

09:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-05-17

Amerikaanse toeristische industrie levert 1,3 miljard dollar in

Dit jaar zal de toeristische sector in de Verenigde Staten door negatieve omstandigheden ongeveer 1,3 miljard dollar inkomsten verliezen. Dat blijkt uit een rapport van de Global Business Travel Association (GBTA). Er wordt op gewezen dat de Amerikaanse reissector de voorbije periode met een aantal negatieve omstandigheden werd geconfronteerd. Daarbij wordt onder meer gewag gemaakt van de brexit en de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om reizigers uit een aantal moslimlanden de toegang tot het land te ontzeggen, maar ook met de maatregel om reizigers uit het Midden-Oosten en Afrika te verbieden een laptop mee aan boord te nemen.

Lees Verder

15:54 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Restaurantbezoeker wil liever geen robot aan tafel

Restaurantbezoekers willen niet door een robot worden bediend, maar sturen aan op een persoonlijke ervaring. Dat is de conclusie van een onderzoek het bedrijf OpenTable bij nagenoeg vijfduizend consumenten in de Verenigde Staten. Tijdens het diner willen de meeste consumenten liefst zo weinig mogelijk met technologie worden geconfronteerd. De meest populaire technologische toepassing is een waarschuwingsknop, waarmee de consumenten het personeel op de hoogte zou kunnen brengen dat een vraag of probleem is gerezen (37 procent), gevolgd door mobiele betalingen (35 procent).

Lees Verder

 

14:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chinese consument hecht groot belang aan mobiele content

Chinese consumenten hechten bij de aankoop van hun producten een groot belang aan mobiele content. Dat is de conclusie van een onderzoek van PricewaterhouseCoopers bij nagenoeg duizend Chinese consumenten. Vastgesteld werd dat 29 procent van de Chinese consumenten sociale media gebruiken om te controleren welke merken en producten door opinieleiders en celebrities worden ondersteund, tegenover een wereldwijd gemiddelde van 13 procent. Tevens bleek dat 52 procent van de Chinese consumenten tijdens het winkelen van zijn smartphone gebruik maakt, tegenover een wereldwijd gemiddelde van 14 procent.

Lees Verder

 

 

13:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Instagram gevaarlijkste sociale medium voor mentale gezondheid

Instagram is het sociale netwerk met de meest negatieve impact op de mentale gezondheid van jongeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Royal Society for Public Health (RSPH) en de Youth Health Movement (YHM) bij vijftienhonderd jongeren tussen veertien en vierentwintig jaar in Groot-Brittannië. Vastgesteld werd dat Instagram bij de helft van de geciteerde criteria een negatieve invloed zou laten blijken. Daarbij wordt vooral gewezen op een ongunstige invloed op de slaapkwaliteit, het fysieke zelfbeeld en de angst om trends te missen. Anderzijds bleek dat YouTube de meest positieve impact heeft op de mentale gezondheid.

Lees Verder

 

 

12:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |