24-05-17

Instagram gevaarlijkste sociale medium voor mentale gezondheid

Instagram is het sociale netwerk met de meest negatieve impact op de mentale gezondheid van jongeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Royal Society for Public Health (RSPH) en de Youth Health Movement (YHM) bij vijftienhonderd jongeren tussen veertien en vierentwintig jaar in Groot-Brittannië. Vastgesteld werd dat Instagram bij de helft van de geciteerde criteria een negatieve invloed zou laten blijken. Daarbij wordt vooral gewezen op een ongunstige invloed op de slaapkwaliteit, het fysieke zelfbeeld en de angst om trends te missen. Anderzijds bleek dat YouTube de meest positieve impact heeft op de mentale gezondheid.

Lees Verder

 

 

12:34 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Natuurrampen kosten wijnproducenten 10 miljard dollar per jaar

Elk jaar lijdt de wereldwijde wijnindustrie voor meer dan 10 miljard dollar verliezen wegens beschadigingen en productieverliezen door de gevolgen van extreme weersituaties en natuurrampen. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan het Karlsruher Institut für Technologie (KIT) over 7.500 wijnregio’s in 131 landen.  Vastgesteld werd dat de wijnregio’s van Mendoza en San Juan is Argentinië aan de grootste risico’s door weersomstandigheden en natuurrampen worden blootgesteld, gevolgd door de gebieden Kakheti en Racha in Georgië en Zuid-Cahul in Moldavië.

Lees Verder

 

 

11:26 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Millennial eist van merk positieve impact op samenleving

Een meerderheid van de millennials toont zich bereid om meer te betalen voor een merk dat een positieve impact heeft op de samenleving. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Mediacom bij een groep consumenten in Groot-Brittannië. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 60 procent van de millennials meer wil betalen voor een merk dat een positieve bijdrage levert aan de maatschappij, terwijl 49 procent op basis van de waarden en overtuiging van het merk een keuze zal maken. Tevens bleek dat 40 procent een merk negeert omdat het bedrijf niet aan de waarden van de consument voldoet.

Lees Verder

 

 

10:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Krantensites moeten mobiele laadtijden verbeteren

De laadtijden van de websites van vele kranten overtreffen het geduld van de meeste lezers. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent DeviceAtlas naar de prestaties van de mobiele websites van een aantal grote kranten in achttien landen. Bij de vijftig grootste kranten van de wereld werd daarbij een gemiddelde laadtijd van 10,5 seconden opgetekend. Bij de traagste websites diende echter rekening gehouden te worden met laadtijden tot 22 seconden. Zelfs het gemiddelde is volgens DeviceAtlas echter meer dan drie keer langer dan het geduld van een groot deel van de nieuwsconsumenten reikt.

Lees Verder

09:07 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het bedrijf Ducatt uit Lommel, fabrikant van glas voor zonnepanelen, legt de boeken neer. Dat heeft de directie van het bedrijf bekend gemaakt. De ingreep bleek noodzakelijk nadat ook het Duitse bedrijf SolarWorld, fabrikant van zonnepanelen, het faillissement had aangekondigd. SolarWorld vertegenwoordigde de helft van de omzet van Ducatt. De Belgische onderneming wijst erop dat er onvoldoende garanties zijn op een snelle doorstart van SolarWorld, wat het voortbestaan van Ducatt onmogelijk zou maken. Door de stopzetting van de activiteiten van Ducatt gaan bijna honderdvijftig banen verloren. Ducatt zegt nog wel naar een overnemer te zoeken.

Sioen Industries uit Ardooie neemt het Britse bedrijf James Dewhurst, fabrikant van versterkende weefsels, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 51 miljoen euro. James Dewhurst wordt de grootste overname uit de geschiedenis van Sioen, dat door de transacties ongeveer 12 procent aan omvangt bijwint. James Dewhurst heeft vestigingen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en produceert onder meer weefsels voor transportbanden en industriële gordijnen. De Britse groep is voor Sioen de zesde overname in twee jaar tijd. De inlijving van het Britse bedrijf kadert in de groeistrategie van Sioen, waarbij dit keer een uitbreiding van het productgamma wordt nagestreefd.

De hogesnelheidstrein van Eurostar zal op de route tussen Amsterdam, Brussel en Londen, die normaal eind dit jaar in gebruik genomen wordt, zal geen stop voorzien in Antwerpen. Dat heeft Nicolas Petrovic, topman van Eurostar, tijdens de eerste rit van de nieuwe trein e320 op de verbinding tussen Londen en Brussel gemeld. Hij wijst erop dat ook voor Rijsel en Schiphol een halte wordt voorzien. Op die manier kan volgens Petrovic immers de afstand tussen Amsterdam en Londen op minder dan vier uur worden overbrugd. Petrovic hoopt de nieuwe route tegen kerstmis in gebruik te kunnen nemen, zodat de verbinding tegen pasen volgend jaar volledig operationeel zou kunnen worden.

De Duitse verzekeraar Allianz heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 36,2 miljard euro inkomsten geboekt. Dat betekende een stijging met 2,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst nam met 9,4 procent toe tot 2,9 miljard euro. De nettowinst viel weliswaar met ruim 15 procent terug tot 1,8 miljard dollar, maar daarbij wordt opgemerkt dat tijdens de eerste drie maanden van vorig jaar geprofiteerd kon worden van eenmalige baten uit de verkoop van een aantal participaties. De Duitse groep kon vooral goede resultaten melden bij de levensverzekeringen en het vermogensbeheer, waardoor de hogere claims bij de schadeverzekeringen door onder meer natuurrampen konden worden gecompenseerd.

Supercomputer AlphaGo heeft de eerste wedstrijd in het Aziatisch bordspel Go gewonnen van de Chinees Ke Jie, de regerend wereldkampioen. In totaal worden drie games betwist. Indien Ke Jie (19) de wedstrijd wint, krijgt hij uitzicht op ruim 1,3 miljoen euro prijzengeld. Vorig jaar trok AlphaGo ook al aan het langste eind tegenover de toenmalige Zuid-Koreaanse wereldkampioen Lee Sedol. Tot vorig jaar werd verondersteld dat machines de complexe uitdaging van Go nooit zouden aankunnen. AlphaGo doet echter beroep op intelligente technologie van het Britse bedrijf DeepMind Technologies, dat drie jaar voor een bedrag van 400 miljoen Britse pond door Google werd overgenomen.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair verkoopt voortaan tickets van zijn Spaanse sectorgenoot Air Europa naar verre bestemmingen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Reizigers kunnen voortaan bij Ryanair boeken voor vluchten die Air Europa vanuit Madrid naar twintig verre bestemmingen, verdeeld over zestien landen, aanbiedt. Later dit jaar wil Ryanair ook aansluitende vluchten aanbieden, waarbij de reizigers met een vlucht van de Ierse maatschappij naar Madrid vliegen en vervolgens overstappen op een vlucht van Air Europa naar een verre bestemming. Ryanair praat ook met een aantal andere luchtvaartmaatschappijen over gelijkaardige samenwerkingsprojecten.

Autobouwer Jaguar Land Rover heeft het voorbije boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 24,3 miljard pond. Dat betekende een stijging met bijna 10 procent tegenover het jaar voordien. Het bedrijf kon daarbij profiteren van een sterke vraag naar luxewagens in vooral China en de Verenigde Staten. In totaal werden ruim 604.000 wagens verkocht. Daarmee boekte de autobouwer een nieuw record. Tegenover het jaar voordien was er daarbij sprake van een toename met ongeveer 16 procent. De nettowinst van het bedrijf nam met 3 procent toe tot 1,6 miljard pond. Ralph Speth, topman van Jaguar Land Rover, zegt dat de investeringen in nieuwe modellen en technologieën resultaten opleveren.

De Duitse justitie heeft op elf locaties van autofabrikant Daimler invallen gedaan. Het bedrijf wordt verdacht van mogelijke manipulatie van uitstootgegevens van dieselauto's. Dat heeft de openbaar aanklager in Stuttgart gemeld. Vanwege het lopende onderzoek wenste de onderneming geen verdere mededelingen te doen. Wel benadrukte Daimler volledig mee te werken aan het onderzoek van de autoriteiten. Er was al in maart bekend geraakt dat de openbaar aanklager in Stuttgart een onderzoek naar Daimler was opgestart wegens mogelijke misleidende reclame rond de uitstoot van dieselmotoren. Gelijkaardig onderzoek werd eerder ook al opgestart tegen Volkswagen en Audi.

Het Amerikaanse farmaconcern Pfizer heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 12,8 miljard dollar. Dat betekende een daling met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst nam daarentegen met 3 procent toe tot 3,1 miljard dollar. Volgens Pfizer moet de omzetdaling echter worden toegeschreven aan de kleiner aantal verkoopdagen in vergelijking met jaar voordien, terwijl ook rekening gehouden diende te worden met negatieve wisselkoerseffecten. Ian Read, topman van Pfizer, wees er onder meer op dat de prestaties werden ondersteund door sterkere verkopen van onder meer de geneesmiddelen Lyrica en Ibrance.

Fred Goodwin en Tom McKillop, twee voormalige chief executives van de Royal Bank of Scotland (RBS), moeten mogelijk toch niet voor een Britse rechtbank verschijnen. De Britse bank hoopt immers een schikking te sluiten met negenduizend aandeelhouders die aangeven misleid te zijn geweest toen de instelling, samen met Fortis en Santander, de Nederlandse bank ABN Amro probeerde over te nemen. Die operatie zou uitmonden in de instorting van Royal Bank of Scotland, die door de Britse overheid genationaliseerd moest worden. De getroffen aandeelhouders stapten met een schadeclaim naar de rechtbank. Naast Goodwin en McKillop werden nog twee topkaders van de bank voor de rechter gedaagd.

De materialengroep Umicore verkoopt zijn divisie bouwproducten mogelijk aan het bedrijf Fedrus International uit Puurs. Fedrus heeft een bindend overnamebod op de divisie uitgebracht en de twee partijen zijn inmiddels al exclusieve gesprekken over de transactie opgestart. Financiële details over het voorstel zijn niet bekend gemaakt. De betrokken divisie, die roestvrije zinkplaten produceert, werd twee jaar geleden in de etalage geplaatst. De divisie heeft in Europa zeven vestigingen en telt bijna duizend medewerkers. De afdeling heeft daarnaast ook verkoopkantoren over de hele wereld. Fedrus is producent van dakmaterialen, wandbekleding en accessoires voor de buitenbekleding van gebouwen.

De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar voor 10,2 miljard dollar inkomsten uit premies gerealiseerd. Dat betekende een daling met 10 procent tegenover het jaar voorzien. De winst viel daarentegen met bijna 50 procent terug tot 656 miljoen dollar. Daarbij werd verwezen naar de impact van de cycloon Debbie in Australië, die ongeveer 350 miljoen dollar aan premies had gekost. Ook blijft een negatieve impact van de prijsdruk. Herverzekeraars als Swiss Re staan al geruime tijd onder druk, door onder meer de lage rentes. Bovendien moet worden afgerekend met een toenemende concurrentie van andere partijen, zoals hedgefondsen.

De groep Blokker heeft woonwinkel Leen Bakker verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Wel benadrukte Gilde dat de overname voor de werknemers geen gevolgen heeft. Leen Bakker heeft op dit ogenblik ongeveer 2.300 werknemers. De nieuwe eigenaar ziet Leen Bakker echter als een sterk merk met veel potentie en groeimogelijkheden. Daardoor zal volgens Gilde eerder aan aanwervingen dan aan ontslagen kunnen worden gedacht. Gilde nam twee jaar geleden ook al de woonwinkel Kwantum over, maar zegt ervan overtuigd te zijn dat de twee merken onafhankelijk naast elkaar zullen blijven bestaan.

In de Verenigde Staten wil president Donald Trump de volgende tien jaar in totaal 3,6 biljoen dollar bezuinigen op de overheidsuitgaven. Dat staat in de budgetplannen van de president die aan het Amerikaanse Congres zijn voorgelegd. In de plannen zijn onder meer bezuinigingen voorzien op de ondersteuning en zorgverzekering voor lage inkomens, landbouwsubsidies en overheidsinstellingen. Ook wordt bespaard op ontwikkelingssamenwerking en milieubescherming. Anderzijds wordt extra geld voorzien voor een landelijk zwangerschapsverlof, defensie, veiligheid en infrastructuur. Tevens zijn belastingverlagingen voorzien voor bedrijven en gezinnen. Het budget omvat ook geld voor een grensmuur met Mexico.

Herverzekeraar Munich Re heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar voor 3,49 miljard euro inkomsten aan premies geboekt. Dat betekende een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, onder meer dankzij de goedkopere euro. De nettowinst nam met 28 procent toe tot 557 miljoen euro. Daarbij kon erop gewezen worden dat er minder grote schadeclaims werden geregistreerd en tevens goede beleggingsresultaten konden worden geboekt. Het beleggingsresultaat verbeterde van 1,57 miljard euro naar 2,15 miljard euro, omdat er nauwelijks afboekingen op aandelen en obligaties dienden te worden gerealiseerd. Dochterbedrijf Ergo boekte een winst van 91 miljoen euro, tegenover 12 miljoen euro verlies vorig jaar.

Meer Nieuws

07:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-17

Laag zelfbeeld gaat gepaard met vrees voor afwijzing

Mensen met een laag zelfbeeld betreuren uiteindelijk de opofferingen die ze in hun relaties maken omdat ze zich door hun partner onvoldoende geapprecieerd of ondersteund zouden voelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Amsterdam. Opgemerkt wordt dat mensen met een laag zelfbeeld net zoals andere personen streven naar sterke interpersoonlijke connecties, maar bijzonder gevoelig zijn voor afwijzing en bedreiging. Deze groep heeft de gewoonte om de waardering van hun partner gevoelig te onderschatten en heeft de neiging te denken dat de anderen niet bereid zullen zijn de nodige ondersteuning te bieden.

Lees Verder

15:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereld telt snel meer digitale assistenten dan mensen

Over vier jaar zullen wereldwijd meer dan 7,5 miljard digitale assistenten operationeel zijn. Daarmee zal bijna elke wereldbewoner op een persoonlijke digitale assistent kunnen rekenen. Geraamd wordt immers dat op dat ogenblik de planeet een populatie van ruim 7,8 miljard mensen zal tellen. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Ovum. Opgemerkt wordt daarbij dat de sector zal worden gedomineerd door Google Assistant, die op dat ogenblik een aandeel van 23,3 procent zou hebben opgebouwd, gevolgd door Bixby van Samsung (14,5 procent), Siri van Apple (13,1 procent), Plexa van Amazon (3,9 procent) en Cortana van Microsoft (2,3 procent).

"Er mag de volgende periode een sterke groei van de digitale assistent worden verwacht," aldus Ovum. "Er zullen immers steeds meer apparaten op de markt worden gebracht waarbij de inschakeling van een digitale assistent mogelijk zal zijn. Op dit ogenblik wordt de technologie vooral aangetroffen op smartphones, maar in de toekomst zullen ook toepassingen worden voorzien op platformen zoals Amazon Echo en Google Home, maar ook in intelligente auto's en televisietoestellen. De grootste groeikansen zullen volgens Ovum in Afrika en Azië worden opgemerkt. Daarbij wordt aangevoerd dat de regio Asia-Pacific over vier jaar een wereldwijd aandeel van 47,6 procent zal hebben opgebouwd.

Er zal volgens Ovum de volgende jaren echter ook een belangrijke verschuiving op de markt mogen worden verwacht. Op dit ogenblik is Siri van Apple weliswaar nog altijd marktleider, maar de onderzoekers vermoeden dat die positie de snel zal worden overgenomen door de Google Assistant, die volgens het rapport de volgende jaren waarschijnlijk sterk aan populariteit zal winnen. Anderzijds wordt verwacht dat ook de digitale assistenten van Chinese ontwikkelaars zoals Huawei, Oppo en Vivo de volgende periode een opmars zullen maken, zonder dat zij volgens Ovum echter het marktleiderschap van de Amerikaanse merken onder druk zullen kunnen zetten.

Lees Verder

14:28 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: digitale assistent |  Facebook |