30-05-17

Britten wandelen minder dan één mijl per dag

Slechts een minderheid van de Britse bevolking verplaatst zich te voet meer dan één mijl per dag. Bovendien blijkt de actieradius van bijna één vijfde minder dan een kwart mijl te bedragen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de organisatie Cancer Research. Vastgesteld werd dat de ondervraagden vooral een tijdsgebrek citeren om hun gebrek aan activiteit te verklaren, terwijl een andere groep vooral gewag maakt van slechte weersomstandigheden. De onderzoekers hebben het over zorgwekkende cijfers, aangezien een geregelde fysieke activiteit belangrijke voordelen voor de gezondheid kan opleveren.

Lees Verder

 

10:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Verzekeraar Ethias wil zijn spaarverzekering First verkopen. Daarmee wordt met een aantal buitenlandse partijen gepraat. Tegelijkertijd biedt klanten een uitstappremie van 25 procent indien ze hun contract ten laatste de eerste week van de maand juli stopzetten. Ethias probeert se spaarverzekering onder druk van de toezichthouders al geruime tijd af te bouwen. Een levenslang rendement van 3,4 procent is voor de verzekeraar immers niet houdbaar. Inmiddels werden de voorbije jaar al zes uitkoopacties gehouden. Sindsdien werd portefeuille van First al van ruim 3 miljard euro naar 608 miljoen euro herleid. Er werden daarbij al voor 417,5 miljoen euro premies verkocht. First heeft nog 13.000 klanten.

Het Nederlandse chemiebedrijf AkzoNobel heeft een rechtszaak gewonnen tegen een groep opstandige aandeelhouders onder leiding van de activistische investeerder Elliott Advisors, die zich niet konden vinden in de afwijzende houding van het bedrijf tegenover een overnamebod van het Amerikaanse concern PPG Industries. Zij hoopten AkzoNobel alsnog te kunnen dwingen gesprekken met het Amerikaanse bedrijf op te starten. De ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam heeft echter de eisen van de opstandige aandeelhouders, die onder meer aanstuurden op het vertrek van voorzitter Antony Burgmans, afgewezen. Elliot heeft een belang van 3,25 procent in Akzo Nobel.

Een coalitie van een twintigtal Belgische concertorganisatoren heeft bij de rechtbank van koophandel in Brussel klacht neergelegd tegen de auteursrechtenorganisatie Sabam. Bedoeling is om Sabam te dwingen zijn recente prijsstijging voor concerten en festivals in te trekken. Opgemerkt wordt dat Sabam in de loop van vorig jaar eenzijdig een verhoogde tarief voor de inning van auteursrechten invoerde. Dat komt volgens de concertorganisatoren neer op een prijsstijging van ongeveer 30 procent, die nochtans geen enkele verbetering van de dienstverlening inhoudt. Volgens Sabam is de tariefverhoging niet meer dan een inhaaloperatie ten opzichte van het buitenland.

Wasmachine-fabrikant Jensen heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 82,5 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 3,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omvang van het orderboek nam met 28 procent toe. Het bedrijf zegt tijdens de eerste helft van dit jaar dan ook een verbetering tegenover dezelfde periode vorig jaar te verwachten, maar benadrukt wel dat de winstgevendheid onder druk zou kunnen worden gezet door de zware concurrentie op grote projecten en investeringen in de capaciteitsuitbreiding, nieuwe producten en het verkoopapparaat. Ook wordt gewezen op fluctuerende kosten voor grondstoffen, energie en transport.

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) voert huiszoekingen uit bij fabrikanten en groothandels van tabaksproducten. De bedrijven worden verdacht van prijsafspraken. Dat heeft auditeur-generaal Veronique Thirion gezegd. De praktijk zou al jaren aan de gang zijn. Individuele namen van de geviseerde bedrijven werden niet vrijgegeven. Evenmin is het onduidelijk of het Belgische onderzoek deel van een internationale operatie zou uitmaken. Afhankelijk van de medewerking van de betrokken bedrijven, kan het onderzoek tussen één en drie jaar duren. Indien er aanwijzingen van prijsafspraken worden gevonden, dreigen boetes die kunnen oplopen tot 10 procent van de Belgische omzet van de bedrijven.

De vastgoedgroep Montea, aanbieder van logistieke magazijnen, heeft tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 10,4 miljoen euro netto huurinkomsten gegenereerd, tegenover een bedrag van 11,3 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De inkrimping wordt onder meer toegeschreven aan de verkoop van activa en eenmalige verbrekingsvergoedingen. De bezettingsgraad bedroeg eind maar 95,3 procent, tegenover 98,1 procent eind vorig jaar. De reële waarde van de vastgoedportefeuille nam tegelijkertijd met 1 procent toe tot 555,9 miljoen euro. De vastgoedgroep verwacht dit jaar een bezettingsgraad van meer dan 95 procent te kunnen aanhouden.

De Franse energiegroep Engie neemt de Europese activiteiten van het concern Sungevity International over. De divisie was eerder in handen gekomen van een groep investeerders rond Northern Pacific Group, die de activiteiten van het noodlijdende Amerikaanse concern Sungevity hadden overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Sungevity zal ook na de overname door Engie als een zelfstandige entiteit blijven opereren. Dankzij de overname krijgt Sungevity naar eigen zeggen toegang tot een stabiele omgeving die noodzakelijk is om zijn uitbreidingsplannen te realiseren. Het bedrijf is al actief in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië.

PepsiCo voert gesprekken om All Market, de eigenaar van kokoswaterproducent Vita Coco, over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gezegd. De verkoop van All Market zou de eigenaars minstens 1 miljard dollar moeten opleveren, maar PepsiCo zou een lagere prijs proberen te bedingen. Een mogelijke overname zou kaderen in de strategie van PepsiCo om zich meer toe te spitsen op producten met een gezonder imago. Het bedrijf wordt immers geconfronteerd met een dalende vraag naar traditionele frisdranken. Vita Coco werd dertien jaar geleden opgericht en is actief in dertig landen. Belangrijke aandeelhouders zijn AB InBev en TC Pharma.

De chemiegroep DuPont heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 7,74 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst steeg met 29 procent tot ruim 1,43 miljard dollar. Het bedrijf waarschuwde wel voor een mogelijke verschuiving in de Amerikaanse landbouw van graan naar soja. Zaden voor graangewassen vertegenwoordigen ongeveer de helft van de omzet van DuPont. De grootste groei werd het voorbije kwartaal opgetekend in Azië en Latijns-Amerika, waar een stijging met meer dan 10 procent kon worden gemeld. De Verenigde Staten en Canada toonden een status-quo.

Alexandre Bompard wordt de nieuwe chief executive van de Franse supermarktgroep Carrefour. Bompard, op dit ogenblik topman van de keten Fnac-Darty, wordt bij Carrefour de opvolger van Georges Plassat, die volgend jaar vertrekt. Er was al langer sprake dat Bompard de nieuwe topman van Carrefour zou worden, maar Philippe Houzé en Bernard Arnault, de grote aandeelhouders van de supermarktgroep, zouden over de leiding van het bedrijf lang verschillende opvattingen hebben gehad. Bompard heeft bij Fnac echter een sterk parcours afgelegd, met onder meer de overname van Darty en een combinatie van winstgroei en externe uitbreiding. Fnac betaalde Bompard de voorbije twee jaar 30 miljoen euro.

De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,82 miljard dollar, tegenover 2,62 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep op van 657 miljoen dollar naar 862 miljoen dollar. Het beheerd vermogen nam met 14 procent toe tot 5,42 biljoen dollar. BlackRock zegt daarbij in alle regio’s een stijging te hebben kunnen noteren. Larry Fink, chief executive van BlackRock, kondigde tegenover het persbureau Reuters aan drie tot vier kleine overnames te overwegen om de technologische expertise en de geografische verspreiding van de activiteiten verder te versterken.

De Nederlandse chipproducent NXP Semiconductors heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,21 miljard dollar. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, maar inmiddels werd wel de divisie standaardproducten verkocht. De winst van het Nederlandse concern steeg van 519 miljoen dollar naar 599 miljoen dollar. Het bedrijf kon vooral profiteren van orders voor zijn divisie automotive, waar de omzet van 805 miljoen dollar naar 906 miljoen dollar opliep. Anderzijds diende de afdeling identificatie een omzetdaling met 46 procent tot 114 miljoen dollar melden. De divisie mobiele telefonie en beveiligde verbindingen boekten wel een groei.

Aandeelhouders van het Brits-Nederlandse energieconcern Shell willen niet dat het bedrijf concrete doelen stelt voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Een resolutie daartoe van de vereniging Follow This, die Shell ook oproept zich in te schrijven bij de klimaatakkoorden van Parijs, werd tijdens de algemene vergadering van het bedrijf door 94 procent van de aandeelhouders afgewezen. De aandeelhouders stelden dat Follow This onaanvaardbare strenge doelstellingen had gevraagd. Wel werd gevraagd dat het bedrijf meer duidelijkheid over zijn emissieplannen zou creëren. Ben van Beurden, topman van Shell, beloofde gesprekken terzake op te starten.

Het wereldberoemde Ringling Brothers and Barnum & Bailey Circus heeft onlangs in New York zijn allerlaatste voorstelling gegeven. Het bedrijf wordt immers met teruglopende bezoekersaantallen geconfronteerd, waardoor de activiteiten niet langer rendabel blijven. De laatste show werd ook gratis op het sociale netwerk Facebook getoond. Het evenement, dat tot één van de bekendste circussen van de wereld behoorde, ging bijna anderhalve eeuw van start. Het circus kwam tot stand door een fusie van de rondreizende rariteitenkabinet van Phineas Taylor Barnum en de acrobatieën van de gebroeders Ringling. Vorig jaar was het circus ook al met zijn olifantenshows gestopt.

Het Amerikaanse online reisbedrijf Expedia wordt ook in Cuba actief. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Daarbij werd opgemerkt dat hotels op het eiland voortaan de mogelijkheid zullen krijgen om hun aanbod op de websites van het reisbedrijf te publiceren. Door zijn nieuwe operaties voegt Expedia zich toe aan de rij Amerikaanse toeristische organisaties, zoals Starwood, die activiteiten in Cuba opstarten, ondanks de onzekerheid over de toekomstige relaties tussen beide landen. Huidig Amerikaans president Donald Trump heeft immers eerder al sterke kritiek geuit op het Cubaanse beleid van zijn voorganger Barack Obama, die op een duidelijke ontdooien tussen beide landen aanstuurde.

Meer Nieuws

09:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-17

Jonge consumenten tolereren geen veiligheidslekken

Een veiligheidslek zal jongeren sneller aanzetten om hun geloof in een bedrijf te verliezen dan de oudere generaties. Dat is de conclusie van het bureau Forrester Consulting en het bedrijf American Express bij ruim duizend consumenten in Noord-Amerika. Er wordt echter aan toegevoegd dat jonge consumenten door onverwachte kosten en commissies nog sneller zullen afhaken dan wegens een veiligheidsprobleem. Bij de millennials vormen deze kosten bij 71 procent van de ondervraagden één van de drie belangrijkste redenen om de samenwerking met een merk stop te zetten.

Lees Verder

 

15:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Donaties met langere deadlines brengen meer geld op

Personen die voor een financiële donatie aan een goed doel meer tijd krijgen, zullen uiteindelijk geneigd zijn grotere bedragen te schenken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Aarhus Universiteit in Denemarken. De resultaten van de studie geven volgens de onderzoekers aan dat het publiek niet wenst bij donaties onder druk te worden gezet. Tevens werd vastgesteld dat de deadlines op zich geen impact hebben op het aantal deelnemers aan donaties. Er wordt wel gewaarschuwd dat de conclusies van de studie niet op andere sectoren mogen worden toegepast en dat deadlines elders wel een positieve impact kunnen hebben.

Lees Verder

 

14:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grotere financieel inzicht biedt sterker vertrouwen in de toekomst

Personen met een groter inzicht in financiële zaken, maken zich meestal ook minder zorgen over hun oude dag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Hiroshima University en de Nagoya University bij een groep Japanse consumenten. Wellicht moet het verband volgens de onderzoekers worden verklaard door het feit dat een groter financieel inzicht ook het persoonlijk inkomen en vermogen zal verhogen, waardoor een groter vertrouwen in de toekomst zal worden gegenereerd. Bovendien zou een groter financieel inzicht ook een beter beeld helpen creëren over risico’s en onzekerheden.

Lees Verder

 

 

13:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Textiel breidt dominantie in online retail verder uit

In de online retailindustrie ontvingen kleding en accessoires het voorbije jaar 17 procent van alle bestedingen, tegenover 15,4 procent vier jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent ComScore. Opgemerkt wordt dat de textielsector daarmee zijn marktleiderschap in de online retail nog verder opvoert. Er wordt aan toegevoegd dat de sector de voorbije drie jaar - op uitzondering van twee kwartalen - een grotere groei heeft gekend dan de gemiddelde ecommerce-industrie. Op de tweede plaats staat de online verkoop van computers, gevolgd door consumentenelektronic an consumptiegoederen, die allemaal een groei met minstens 15 procent lieten optekenen.

Lees Verder

 

 

12:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Velen consumenten overschatten hun recyclagegedrag

Veel consumenten hanteren verwarrende begrippen over recyclage. Dat is de conclusie van een onderzoek van Nespresso en Global Web Index (GWI) bij meer dan tienduizend mensen in twaalf landen. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 94 procent van de consument aangeeft aan recyclage te doen, maar dat blijkt vaak in realiteit niet het geval te zijn omdat er over het concept grote verwarring zou heersen. De onderzoekers stelden ook vast dat 38 procent van de ondervraagden onzeker zijn over de manier waarop wordt gerecycleerd. Bovendien benadrukte 19 procent zich niet zeker te voelen over het recycleren.

Lees Verder

 

11:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |