23-05-17

Meerderheid luxemerken doet beroep op beïnvloeders

Een meerderheid van de luxemerken werkt samen met beïnvloeders. Dat blijkt uit een conclusie van een onderzoek van consulent Fashion and Beauty Monitor en het bureau Econsultancy. Voor luxemerken vormt de combinatie van exclusiviteit en visibiliteit een grote uitdaging. Vastgesteld werd dat 73 procent van de luxemerken een marketing-programma met beïnvloeders heeft opgezet. Daarbij kan worden vastgesteld dat 78 procent van de merken manueel op zoek gaat naar mogelijke beïnvloeders. Daarbij noemt 77 procent van de respondenten het aantal volgelingen van de beïnvloeder cruciaal voor het succes van het project.

Lees Verder

 

 

13:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Percepties zwaarlijvigheid ook door ras en geslacht bepaald

Percepties over zwaarlijvigheid en obesitas worden niet alleen bepaald door fysieke definities van artsen, maar zijn ook afhankelijk van geslacht, ras en generatie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cornell University bij twaalfduizend personen - die over een periode van zeven jaar werden opgevolgd - in de Verenigde Staten. Onder meer werd vastgesteld dat in de blanke populatie slanke vrouwen een grotere kans hebben getrouwd te zijn, terwijl ze doorgaans over een hoger salaris en een groter gezinsinkomen kunnen beschikken. Bij mannen bleek een gemiddelde lichaamsbouw betere resultaten op te leveren dan bij magere of zwaarlijvige geslachtsgenoten.

Lees Verder

 

 

12:11 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grote ongelijkheid blijft in wereldwijde gezondheidszorg

De wereldwijde gezondheidszorg blijft gekenmerkt door grote verschillen. Dat is de conclusie van een rapport van wetenschappers aan de University of Washington. Er kan volgens de onderzoekers niet alleen tussen de verschillende landen een belangrijke ongelijkheid worden gemeld, maar ook binnen nationale grenzen moeten sterk afwijkende cijfers worden genoteerd. Bovendien wordt opgemerkt dat over de hele wereld nog altijd mensen overlijden aan aandoeningen waarvoor een efficiënte behandeling is gekend. De beste prestaties werden opgetekend in Andorra, waar een score van 95 procent werd opgetekend. Onderaan staat de Centraal Afrikaanse Republiek met een cijfer van 29 procent;

Lees Verder

 

 

11:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese mobiele betalingen verwachten verdrievoudiging

De omvang van de Europese markt voor mobiele betalingen zal over een periode van een half decennium nagenoeg een verdrievoudiging kennen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Forrester Research. Opgemerkt wordt dat twee jaar geleden een omzet van 58 miljard dollar werd opgetekend, maar dat bedrag zal volgens het rapport over vier jaar verder oplopen tot 165 miljard dollar. Die trend zal volgens Forrester worden gedragen door mobiele betalingen en transacties op afstand. Bij mobiele betalingen, onder meer contactloze transacties met een smartphone, wordt gewag gemaakt van een vervijfvoudiging. Bij transacties op afstand wordt een langzamere groei verwacht.

Lees Verder

 

 

10:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Latijns-Amerikaanse studenten leveren meer studenten af

Het aantal studenten in het hoger onderwijs heeft in Latijns-Amerika en de Caraïben het voorbije decennium nagenoeg een verdubbeling gekend. Rekening houdend met het beperkt aantal studenten dat de studies binnen de minimum tijdsperiode kan afronden, moeten er op het gebied van efficiëntie en kwaliteit echter nog een belangrijke weg worden afgelegd. Dat is de conclusie van een rapport van de Wereldbank. Er moeten volgens de onderzoekers dan ook inspanningen worden geleverd om een vroegtijdige uitval te voorkomen. Tevens wordt gevraagd dat een betere aansluiting op de arbeidsmarkt zou worden nagestreefd.

Lees Verder

 

09:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vervangt de volgende twee jaar zeven van zijn tien langeafstandstoestellen. Daarbij zal volgens de maatschappij opnieuw voor het type Airbus A330 worden gekozen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Wel werd opgemerkt dat de aankoop het grootste investeringsdossier uit de vijftienjarige geschiedenis van het bedrijf is. De leasetermijn van zeven toestellen van Brussels Airlines loopt volgend jaar af. De vliegtuigen zullen worden vervangen door jongere exemplaren, die tweedehands worden gekocht en die meer passagiers en vracht aan boord zouden kunnen nemen dan de huidige vloot toestellen.

Mark Fields legt zijn functie als chief executive van autobouwer Ford Motor eind mei neer. Dat werd door de autobouwer bekend gemaakt. Fields (56) heeft bij Ford een carrière van achtentwintig jaar achter de rug. Hij heeft drie jaar de functie van chief executive ingevuld. Hij zal begin juni worden opgevolgd door Jim Hackett (62), die sinds maart vorig jaar al verantwoordelijk was voor dochteronderneming Smart Mobility, die zich toespitst op de ontwikkeling van onder meer zelfrijdende voertuigen en mobiliteitsdiensten. Hackett moet de bedrijfsvoering van Ford moderniseren op de toekomstige ontwikkelingen focussen. Daarbij moeten ook verlieslatende onderdelen worden aangepakt.

Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific Airways uit Hongkong wil zijn personeelsbestand afslanken, waardoor zeshonderd banen zullen worden geschrapt. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Vooral het managementniveau zou worden aangepakt. Bij de hogere kaders op het hoofdkantoor in Hongkong zou een kwart van de banen moeten verdwijnen. Anderzijds werd gegarandeerd dat niet aan de piloten en het cabinepersoneel zal worden geraakt. De maatregel moet de luchtvaartmaatschappij helpen zijn kosten te verlagen. Cathay moest het voorbije jaar voor de eerste keer sinds het uitbreken van de financiële crisis bijna tien jaar geleden een verlies melden, onder meer door de concurrentie van Chinese rivalen.

Het Amerikaanse concern PepsiCo heeft tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar een omzet gerealiseerd van 12,05 miljard dollar, tegenover 11,86 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. Er werd weliswaar een autonome omzetgroei gerealiseerd van 2,1 procent, maar ongunstige wisselkoersen hadden een negatieve impact van 1 procent. De nettowinst steeg van 0,93 miljard dollar naar 1,32 miljard dollar. Indra Nooyi, chief executive van PepsiCo, benadrukte dat het bedrijf tijdens het eerste kwartaal een solide omzetgroei kon realiseren, gesteund door mondiale volumegroei en een positieve netto prijsontwikkeling, ondanks uitdagende omstandigheden in onder meer Noord-Amerika.

Apple en Visa zijn door het Amerikaanse encryptiebedrijf Universal Secure Registry voor de rechter gedaagd. Opgemerkt wordt dat de betaaldienst Apple Pay dertien patenten voor mobiele authenticatie en biometrische identificatie van het encryptiebedrijf zou hebben overtreden. Kenneth Weiss, chief executive van Universal Secure Registry, benadrukte in het begin van dit decennium al met Apple en Visa contact had opgenomen om zijn technologie aan te bieden. Visa zou tijdens de onderhandelingen toegang hebben verkregen tot de technologie van Universal Secure Registry, maar zou later de technologie zelf hebben gebruikt voor de samenwerking met Apple aan de ontwikkeling van een betaaldienst.

De milieuvereniging Lindbergh Foundation zet voortaan ook kunstmatige intelligentie in om in Afrika stropers sneller te kunnen detecteren. De milieuvereniging maakte al gebruik van drones om illegale jagers op te sporen, maar heeft nu een samenwerking gesloten met het bedrijf Neurala, gespecialiseerd in artificiële intelligentie. De software van Neurala kan wild en stropers van elkaar onderscheiden en maakt daarbij onder meer gebruik van infraroodcamera’s, maar kan nu ook onder meer informatie bieden over de doelwitten en trajecten van de illegale jagers. De drones worden ingezet als onderdeel van het programma Air Shepherd van Lindbergh, dat in verscheidene Afrikaanse landen actief is.

De Britse bank Standard Chartered heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,6 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 500 miljoen dollar naar 990 miljoen dollar. De winstgroei kon in belangrijke mate worden toegeschreven aan een inkrimping van het volume afschrijvingen. Er wordt aan toegevoegd dat de kernkapitaalratio van de Britse bank inmiddels is gestegen tot 13,8 procent. Dat betekende een stijging met 2 procentpunt tegenover het einde van het voorbije jaar. Verder werd gemeld dat het aantal toegewezen kredieten tegenover het eerste kwartaal van vorig jaar met 5 procent is gestegen.

Indien de Amerikaanse president Donald Trump zijn land terugtrekt uit het klimaatakkoord van Parijs, dreigen de bedrijven uit de Verenigde Staten met een aantal nadelige gevolgen te zullen worden geconfronteerd. Dat heeft Ben van Beurden, topman van het energieconcern Shell, tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Volgens van Beurden zullen de Verenigde Staten ook niet langer voor andere economische onderhandelingen worden uitgenodigd indien het land zich uit het klimaatakkoord terugtrekt. Tevens wijst hij erop dat ook in de Verenigde Staten veel bedrijven actief zijn rond energietransitie en dus benadeeld zouden worden indien het land zich uit het akkoord zou terugtrekken.

De Amerikaanse pakketbezorger United Parcel Service (UPS) heeft tijdens het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 15,3 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 6,2 procent tegenover dezelfde periode vorig boekjaar. De pakketbezorger zegt dat in alle bedrijfssegmenten een gezonde omzetontwikkeling kon worden opgemerkt. Wanneer geen rekening wordt gehouden met de wisselkoerseffecten, zou een omzetgroei van 7,5 procent zijn gerealiseerd. De winst steeg met 2,4 procent tot 1,16 miljard dollar. Er wordt wel op gewezen dat de vervoerkosten - onder meer door de toename van de leveringen aan huis - een sterke stijging hebben laten optekenen.

Het Amerikaanse chemiebedrijf Huntsman fuseert met zijn Zwitserse sectorgenoot Clariant. Dat hebben de twee bedrijven bevestigd. De activiteiten worden verder gezet onder de naam HuntsmanClariant. Het wereldwijde hoofdkantoor wordt gevestigd in de Zwitserse stad Pratteln, maar de operationele activiteiten zullen worden geleid vanuit Woodlands in Texas. De aandeelhouders van Clariant krijgen een belang van 52 procent in de fusiegroep. Het resterende pakket van 48 procent komt in handen van de eigenaars van Huntsman. De nieuwe combinatie heeft een waarde van ongeveer 20 miljard dollar. Door de overname zijn de bedrijven beter beveiligd tegen een mogelijke overnamepoging.

Het Britse energieconcern British Petroleum (BP) heeft de activiteiten van het project Quad 204 in de Noordzee heropgestart. Het project, dat betrekking heeft op de olievelden Schie Schiehallion en Loyal in de buurt van de Shetlandeilanden, werd vier jaar geleden stopgezet. De productie uit de velden moet dit jaar worden opgevoerd tot 130.000 vaten per dag. Verwacht wordt dat de velden minstens tot het midden van de jaren dertig operationeel zullen kunnen blijven. Naar verwachting herbergen de velden een reserve van 450 miljoen vaten olie. British Petroleum werkt bij de ontginning van de velden samen met Shell en Siccar Point Energy. Er is 4,4 miljard pond in het project geïnvesteerd.

De gehaktbalketen Balls & Glory wil tegen het midden van het volgende decennium vijftig restaurants hebben geopend. Eén restaurant zou in New York moeten worden geopend. De eerste vestiging van Balls & Glory werd vijf jaar geleden in Gent opgestart. Sindsdien werden ook twee filialen in Brussel geopend, terwijl in Antwerpen en Leuven eveneens een vestiging in gebruik werd genomen. Daarnaast werd ook één uitbating in de Nederlandse stad Eindhoven gelanceerd. De groep beschikt ook over een foodtruck. Het bedrijf heeft met crowdfunding bij Look&Fin recent een bedrag van 125.000 euro opgehaald. Dat bedrag moet onder meer een aantal recente investeringen in software-systemen herfinancieren.

De beperkingen op de olieproductie, die door de Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec) werd ingevoerd, zal met een periode van negen maanden worden verlengd. Dat heeft Khalid Al-Falih, olieminister van Saoedi-Arabië, bevestigd. Er liep al een productiebeperking, maar die wordt nu verlengd tot het eerste kwartaal van volgend jaar. Door de ingreep zouden de wereldwijde olievoorraden moeten worden ingekrompen, waardoor de prijzen opnieuw zouden kunnen stijgen. Tot nu toe heeft de productieverlaging echter weinig resultaten opgeleverd, want de Amerikaanse producenten van schalie-olie hebben hun operaties immers opgedreven.

De Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 3,4 miljard dollar, tegenover 3 miljard dollar dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst steeg van 711 miljoen dollar naar 997 miljoen dollar. De stijging mag volgens Rich Templeton, chief executive van Texas Instruments, vooral worden toegeschreven aan een sterke vraag uit de industriële sectoren en de autobouw. Ook voor het tweede kwartaal konden volgens het bedrijf positieve verwachtingen worden gesteld. Rafael Lizardi, financieel directeur van het bedrijf, benadrukte dat de autobouw en industriële toepassingen de volgende tien tot twintig jaar de sector zullen domineren.

Het Amerikaanse farmaconcern AbbVie heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 6,5 miljard dollar, tegenover 6 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 1,4 miljard dollar naar 1,7 miljard dollar. Richard Gonzalez, chief executive van AbbVie, benadrukte dat het bedrijf een uitstekende jaarstart heeft gekend. Onder meer werd gewag gemaakt van een sterke verkoop van het reumamiddel Humira. De verkoop van het reumamiddel steeg met 15 procent tot 4,1 miljard dollar. Topman Gonzalez benadrukte dat er nog dit jaar een aantal belangrijke tests met potentiële geneesmiddelen op het programma staan. AbbVie wil minder afhankelijk worden van Humira.

Meer Nieuws

08:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-05-17

Oxytocine geproduceerd bij hoogtes en laagtes van relaties

Het liefdeshormoon oxytocine zorgt er ook voor dat relatiecrisissen worden aangepakt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Norwegian University of Science and Technology. Er werd immers vastgesteld dat meer oxytocine werd geproduceerd wanneer het individu van mening was meer in de relatie te investeren dan de partner. De resultaten van de studie geven aan dat oxytocine geproduceerd wordt tijdens zowel de hoogtepunten als de dalperiodes van een relatie. De onderzoekers benadrukken wel dat het biologisch functionele aspect en het sociaal wenselijk element van het fenomeen twee verschillende facetten zijn.

Lees Verder

 

15:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |