30-06-17

Leiders hebben weinig impact op gedrag werknemers

Leiders zijn er niet van overtuigd dat ze het gedrag van hun werknemers kunnen veranderen. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van consulent Walking the Talk. Vastgesteld werd dat slechts 34 procent van de leiders van mening zijn in staat te zijn om het gedrag van hun medewerkers te kunnen beïnvloeden of te veranderen. Nochtans geeft 78 procent toe dat hun organisatie hen voldoende heeft uitgerust met vaardigheden om op anderen een positieve invloed te hebben, terwijl 86 procent aangeeft een geschikte infrastructuur te hebben uitgebouwd om het verwachte gedrag bij de medewerkers te stimuleren. Volgens 19 procent is de leider steeds verantwoordelijk voor het gedrag van de werknemers.

Lees Verder

16:38 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stemtoon afhankelijk van sociale status publiek

Sprekers maken de toon van hun stem afhankelijk van de sociale status van hun publiek. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Stirling. Tegenover luisteraars met een hogere status wordt volgens de onderzoekers ook met een hogere stem gesproken. Een lagere stemtoon zou immers, vooral bij mannen, een signaal van dominantie zijn. Wanneer de spreker zichzelf echter als een dominant individu gedraagt - wat onder meer zou blijken uit een voorkeur voor manipulatie, afpersing en intimidatie - blijkt volgens de wetenschappers een neiging om met een lagere toon te praten tegenover personen met een hogere sociale status.

Lees Verder

15:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zelfrijdende auto’s moeten leren samenwerking

Zelfrijdende auto’s zullen niet alleen hun omgeving moeten registreren, maar zullen ook moeten kunnen communiceren en samenwerken. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Deakin University. Om een efficiënt systeem van zelfrijdende auto’s te kunnen uitbouwen, zal tussen de verschillende voertuigen volgens de onderzoekers een grote vorm van vertrouwen moeten worden gecreëerd. Er wordt echter aan toegevoegd dat hierbij ook belangrijke technische en ethische uitdagingen zullen moeten worden beantwoord. Opgemerkt wordt dat inspanningen zullen moeten worden gedaan om potentiële uitwassen onmogelijk te maken.

Lees Verder

14:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werknemers tonen slechts beperkt vertrouwen in leiderschap

Werknemers tonen slechts een beperkt vertrouwen in het leiderschap van de onderneming. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Willis Towers Watson bij een groep werknemers van Amerikaanse bedrijven. Vastgesteld werd dat slechts 45 procent van de werknemers vertrouwen heeft in de kwaliteit van het leiderschap, tegenover 55 procent drie jaar geleden. Tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat slechts 47 procent van de ondervraagden van mening zijn dat het management een oprechte interesse toont in het welzijn van de werknemers, terwijl amper 41 procent ervan overtuigd is dat de organisatie goede prestaties levert in de vorming van toekomstige leiders.

Lees Verder

13:41 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Luchthavens worden steeds belangrijker retailcentra

Het voorbije jaar hebben consumenten in luchthavens wereldwijd een bedrag van 38 miljard dollar besteed. Over vier jaar zal dat die besteding tot 49 miljard dollar zijn opgelopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent GlobalData. De regio Asia-Pacific stond het voorbije jaar op de eerste plaats met een besteding van 14,8 miljard dollar, gevolgd door Europa met een bedrag van 10,7 miljard dollar. Opgemerkt wordt dat zelfs de Verenigde Staten, waar luchthavens in het algemeen slechts een matige shopping-ervaring bieden, investeringen in nieuwe detailruimtes kunnen worden opgemerkt. Die inspanningen zouden echter mogelijk door het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump in het gedrang kunnen worden gebracht.

Lees Verder

12:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument plaatst reclame bij valse berichtgeving

De consument blijft zich tegenover reclame bijzonder sceptisch opstellen. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van het bureau Rakuten Marketing bij meer dan vijfentwintighonderd consumenten. Vastgesteld werd dat een meerderheid van de consumenten reclame bij de valse berichtgeving catalogeert. In Frankrijk en Duitsland zeggen 54 procent van de consumenten dat reclame onwaarheden vertelt, maar in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië loopt dat cijfer respectievelijk op tot 58 procent en 71 procent. Er kon dan ook geconcludeerd worden dat 63 procent van de consumenten van mening is dat reclame moet verbeteren. Slechts 11 procent vindt een verbetering onnodig.

Lees Verder

 

10:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Winkelervaring wordt door muziek gevoelig versterkt

Muziek vormt voor vele consumenten een belangrijk aspect van de winkelervaring. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Mood media bij nagenoeg twaalfhonderd consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers kwamen immers tot de vaststelling dat 84 procent van de consumenten van mening is dat muziek de kwaliteit van de winkelervaring helpt versterken. Tevens werd vastgesteld dat 81 procent van de ondervraagden van mening is dat muziek voor een betere stemming zorgt, terwijl 70 procent benadrukt dat aangename muziek ook voor een sterker gevoel van verwantschap met het merk kan zorgen.

De onderzoekers stelden verder vast dat muziek ook kan helpen een aantal negatieve aspecten van het winkelen kan helpen verzachten. Opgemerkt wordt dat wachtrijen één van de grootste frustraties vormen waarmee de klant op de winkelvloer kan worden geconfronteerd, maar 77 procent van de ondervraagden geeft toe dat muziek dat tijdverlies minder onaangenaam kan maken. Bij jongere shoppers loopt dat cijfer echter op tot 89 procent. Er kon daarnaast ook worden vastgesteld dat 46 procent van de respondenten toegaf eigenlijk graag de mogelijkheid zou willen hebben om tijdens het shoppen zelf de muziekkeuze in de winkel te kunnen bepalen.

Tevens bleek verder dat consumenten vooral voor een fysieke winkel zouden kiezen omdat ze daardoor de mogelijkheid zouden krijgen de producten aan te raken en uit te proberen (72 procent). Bij de vrouwen loopt dat cijfer verder op tot 77 procent, tegenover 67 procent bij mannen. Daarnaast wordt door 66 procent gewezen op de mogelijkheid om de koopwaar onmiddellijk mee naar huis te kunnen nemen. Ook benadrukte 48 procent in de winkel te kunnen rondlopen en nieuwe producten te kunnen ontdekken en uitproberen. Atmosfeer en beleving wordt door 17 procent van de shoppers als keuze voor een fysieke winkel naar voor geschoven, maar bij jongeren tussen achttien en vierentwintig jaar loopt dat op tot 33 procent.

Lees Verder

09:28 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muziek |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Britse supermarktketen Tesco schrapt nog eens twaalfhonderd banen om toenemende kostendruk te kunnen beheersen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. De voorbije jaren zijn er bij Tesco al tienduizenden banen verdwenen. De arbeidsplaatsen die nu moeten worden geschrapt, bevinden zich op het Britse hoofdkantoor en in kantoren in India, waar ongeveer een kwart van zijn medewerkers zijn baan verliest. De waardedaling van het pond door de brexit heeft een ongunstige impact op de marges van Tesco, dat voor sommige inkopen meer moet betalen. Daarnaast is er de toenemende concurrentie van budgetketens zoals Aldi en Lidl en de online handel.

De Britse regering wil de voorgenomen overname van het Britse mediaconcern Sky door de Amerikaanse groep 21st Century Fox uitgebreid onderzoeken. Men wil onderzoeken of de pluriformiteit van de Britse mediawereld gewaarborgd blijft. De Britse overheid is bang dat Rupert Murdoch, topman van Fox, een dominante invloed in het medialandschap zou kunnen opbouwen. Dat hebben verscheidene media gemeld. Met de overname, die in december vorig jaar werd aangekondigd, wil Rupert Murdoch het Britse concern helemaal in handen krijgen. Murdoch bezit al een participatie van 39 procent in Sky en heeft een bod van 14,5 miljard dollar gedaan op het resterende pakket aandelen.

Het Canadese concern Bombardier, fabrikant van vliegtuigen en treinen, schrapt de volgende jaren in Duitsland 2.200 banen. Dat heeft Bombardier bekend gemaakt. Op dit ogenblik werken in de Duitse divisie van Bombardier nog 8.500 mensen in zeven verschillende fabrieken. De bezuinigingsronde moet naar eigen zeggen meer financiële ruimte creëren om in nieuwe technologieën te kunnen investeren. Alle Duitse fabrieken van Bombardier worden getroffen, maar geen enkele vestiging zal helemaal worden gesloten. De reorganisatie wordt gespreid over een periode van drie jaar. Daardoor hoopt Bombardier ook gedwongen ontslagen te kunnen voorkomen.

Investeringsmaatschappij Sycamore neemt voor bijna 7 miljard dollar de Amerikaanse groep Staples, leverancier van kantoorbenodigdheden, over. Ook Cerberus Capital had een bod gedaan op Staples, dat het voorstel echter onvoldoende vond. Er was echter ook al langere tijd gewag gemaakt van gesprekken tussen Sycamore en Staples, dat al geruime tijd met tegenvallende resultaten wordt geconfronteerd. De omzet van het bedrijf staat immers onder druk. Het kantoor wordt immers steeds meer een digitale omgeving. Daarnaast is er ook de toenemende populariteit van de online verkoop, waaronder de fysieke winkels van Staples lijden. Het bedrijf heeft al veel onrendabele filialen gesloten.

Voor een rechtbank in Den Haag heeft vier Nigeriaanse vrouwen tegen het energieconcern Shell een klacht neergelegd wegens medeplichtigheid aan moord. Dat heeft Amnesty International, dat de Nigeriaanse weduwen bijstaat, gemeld. Shell wordt er in een burgerlijke procedure van beticht in het midden van de jaren negentig het militaire regime in Nigeria geholpen te hebben protesten tegen olieboringen in het Ogoni-gebied te onderdrukken. Shell wordt daarbij ook beticht van medeplichtigheid aan de moord op negen mannen die tijdens de protesten waren opgepakt en door het regime werden opgehangen. De vrouwen eisen publieke excuses van Shell. Ook wordt aangestuurd op een schadevergoeding.

Het Zwitserse voedingsconcern Nestlé zal tot het einde van dit decennium voor 20 miljard Zwitserse frank of 18,4 miljard euro eigen aandelen inkopen. Dat heeft het concern bekend gemaakt. De beslissing volgt op een actie van de Amerikaanse activistische investeerder Daniel Loeb, die had geëist dat Nestlé betere prestaties zou nastreven. Door de terugkoop van de aandelen, waarmee Nestlé zijn aandeelhouders beloont, hoopt het concern de activistische belegger van antwoord te kunnen dienen. Tevens kondigde Nestlé aan zich meer te willen richten op groeimarkten, zoals koffie, dierenproducten, babyvoedsel en mineraalwater. Mogelijk worden daarbij enkele kleinere merken afgestoten.

Het Israëlische bedrijf Eviation heeft het prototype van zijn elektrisch vliegtuig Alice Commuter voorsteld. Het toestel heeft een bereik van 950 kilometer en zou naast een bemanning van twee personen ook zes tot negen passagiers kunnen vervoeren. Volgens Eviation voldoet het ontwerp van het toestel aan alle internationale eisen, zodat de certificering geen grote problemen zou kunnen opleveren. De eerste commerciële vluchten zouden al over vier jaar kunnen plaatsvinden. Het bedrijf ziet de Alice Commuter als een milieuvriendelijk alternatief voor verplaatsingen met de auto of de trein tussen grote agglomeraties. De luchtvaart heeft een aandeel van 2 procent in de uitstoot van koolstofdioxide.

Dataverwerker Sentiance uit Antwerpen haalt met een kapitaaloperatie een bedrag van 8 miljoen euro op. Het geld werd ingezameld bij KPN Ventures en de bestaande aandeelhouders van de dataverwerker. Het bedrijf, dat zakelijke klanten een dieper inzicht in de stroom klantgegevens wil bezorgen, wil de bijkomende financiële middelen gebruiken voor de ontwikkeling van een aantal prototypes. Onder meer zal worden geïnvesteerd in de rekrutering van experts. In die technologische ontwikkelingen zou een bedrag van ongeveer 4 miljoen euro worden voorzien. Het saldo is voor de verdere exploratie van de Amerikaanse en Aziatische markt. Sentiance heeft al kantoren in Antwerpen, Londen en New York.

De Franse miljardair François Pinault, de zakenman achter luxemerken als Yves Saint Laurent en Gucci, wil over twee jaar zijn persoonlijke collectie moderne en hedendaagse kunst in de Bourse de Commerce in Parijs exposeren. Pinault laat aan het complex, dat hij gedurende een halve eeuw mag leasen voor een bedrag van 7 miljoen euro per jaar, een renovatie van 108 miljoen euro uitvoeren. Het museum wordt ontworpen door de Japanse architect Tadao Ando. Pinault bezit een collectie met meer dan drieduizend werken van onder meer Mark Rothko, Pablo Picasso, Jeff Koons, Piet Mondriaan en Damien Hirst. Eerder probeerde hij van een oude Renault-fabriek op het Île de Seguin een museum te maken.

De Britse vloerspecialist Carpetright heeft het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van 457,6 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 0,2 procent tegenover het jaar voordien. Op de Britse markt werd een daling met 2,6 procent tot 381 miljoen pond gemeld. De nettowinst viel echter met ruim 21 procent terug tot 14,4 miljoen pond. Het bedrijf had onder meer te maken met kosten voor winkelsluitingen en de herinrichting van een aantal andere filialen. Tevens diende het bedrijf rekening te houden met de afzwakking van het Britse pond. Wilf Walsh, topman van Carpetright, maakte in het algemeen gewag van een bemoedigende start van zijn nieuwe boekjaar, ondanks de uitdagende en concurrentiële omgeving.

De Nederlandse verzekeraar Aegon heeft de verkoop van een deel van zijn verzekeringsactiviteiten in de Verenigde Staten aan herverzekeraar Wilton Re afgerond. Dat heeft Aegon bekend gemaakt. Daarnaast is ook voorzien dat Wilton Re de herverzekering zal verzorgen van 14 miljard dollar aan contracten van de resterende divisies van Transamerica, dochter van Aegon. Door de operatie maakt Aegon een kapitaal van ongeveer 700 miljoen dollar vrij. Daardoor kan de verzekeraar zijn kapitaalbuffer opnieuw verder versterken. Aegon probeert al verscheidene jaren een grotere kapitaalbuffer aan te leggen. Wel zal de jaarlijkse winst door de verkoop met ongeveer 30 miljoen euro afnemen.

De Amerikaanse drogisterijketen Walgreens Boots Alliance neemt 2.186 winkels van sectorgenoot Rite Aid over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 5,2 miljard dollar. Anderhalf jaar geleden hadden de twee partijen een akkoord gesloten voor een volledige overname van Rite Aid, maar uit vrees voor concurrentie-problemen moest die overeenkomst worden geschrapt. Walgreens betaalt voor de verbreking van die overeenkomst een Rite Aid een schadevergoeding van 325 miljoen dollar. Rite Aid wil zich na de verkoop beter positioneren als een regionale drogisterij en zich meer focussen op gezondheidszorg. Rite Aid had eind vorig kwartaal nog meer dan 4.500 filialen.

Het Nederlandse telecomconcern KPN Groep heeft de online provider Solcon overgenomen. Dat heeft het concern bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet gemeld. De transactie moet KPN Groep toelaten zijn positie op de markt voor breedbanddiensten verder te versterken. Solcon bedient ongeveer 45.000 particuliere klanten met internet, vaste en mobiele telefonie en televisie-diensten. Daarnaast is het bedrijf ook actief in de zakelijke markt met hosting, internet en datacenter services. Solcon zegt door de samenwerking met KPN Groep op een sterkere groei te kunnen rekenen. Het bedrijf, dat ruim zeventig medewerkers telt, blijft onder eigen naam actief.

In Los Angeles heeft het stadsbestuur zich akkoord verklaard met de bouw van het Lucas Museum of Narrative Art. Dat heeft de stad bekend gemaakt. Het museum is een initiatief van George Lucas. De collectie zal bestaan uit filmmemorabilia en moderne kunst. George Lucas, bedenker van Star Wars, droomt al lang van een museum. Eerst dacht Lucas daarbij aan zijn thuisstad San Francisco, maar uiteindelijk werd gekozen voor de locatie in Los Angeles, in de omgeving van de campus van de University of Southern California (USC), waar de filmmaker heeft gestuurd. De museum van het museum vergt een investering van 1,4 miljard dollar, die door Lucas zelf zal worden gedragen.

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft het Amerikaanse bedrijf CardioProlific, fabrikant van katheters die bloedklonters in aders moeten helpen aanpakken, overgenomen. Dat heeft Philips bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. De technologie van CardioProlific sluit aan bij het eigen productaanbod van Philips op het gebied van beeldgestuurde vaatchirurgie en bij de portfolio van het Amerikaanse bedrijf Spectranetics, dat eerder door de Nederlandse groep voor een bedrag van 1,9 miljard euro werd overgenomen. Omdat de technologie van CardioProlific zich nog in ontwikkelingsfase bevindt, heeft het bedrijf nog geen omzet.

Meer Nieuws

08:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-17

Zintuigen beïnvloeden timing van de aankoopbeslissing

De manier waarop reclame de zintuigen bespeelt zal de timing van de aankopen beïnvloeden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Brigham Young University en de University of Washington. Vastgesteld werd dat reclames met een grotere nadruk op visuele en auditieve elementen vaak zal leiden tot een uitstel van de aankoopbeslissing, terwijl daarentegen de tast en de smaak tot een snellere activiteit zouden aanzetten. De resultaten van de studie tonen volgens de onderzoekers aan dat marketeers bij de opmaak van hun campagnes vaak belangrijke werkinstrumenten over het hoofd zien.

Lees Verder

 

15:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Confrontatie met ongelijkheid kan verrassende resultaten te hebben

Een blootstelling aan ongelijkheid kan de steun voor een zogenaamde miljonairsheffing beïnvloeden, maar niet op de manier waarop algemeen zou kunnen worden gedacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University. Na een confrontatie met ongelijkheid bleek de steun voor een miljonairsheffing immers met meer dan 50 procent terug te vallen. Wanneer proefpersonen op straat een blank individu met een vermogend voorkomen opmerkten, bleek 14 procent een belasting op rijkdom te willen steunen, maar wanneer dat individu een arm uiterlijk had, bleek dat cijfer terug te vallen tot amper 6 procent. Bij zwarte individuen bleek daarentegen geen verschil.

Lees Verder

 

14:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kan diploma opwegen tegen arme achtergrond?

Schoolverlaters uit armere bevolkingsgroepen lopen vaak een groter risico op werkloosheid, ongeacht het behaalde diploma, dan collega’s uit financieel krachtiger gezinnen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Edinburgh op basis van een analyse van zestienhonderd schoolverlaters in Schotland. Vastgesteld werd dat 70 procent van de jongeren met langdurig werkloze ouders drie of vier naar na het behalen van een diploma zelf eveneens nog geen baan hadden gevonden. Bij kinderen met ouders die handenarbeid verrichten, viel dat cijfer terug tot 50 procent. Bij kinderen van managers en professionals is er nog sprake van 30 procent werkloosheid.

Lees Verder

 

 

13:49 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kunstenaars bekijken ruimte op andere manier

Architecten, schilders en beeldhouwers ervaren de ruimte op een verschillende manier dan andere mensen. Maar ook onderling laten ze afwijkende resultaten optekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het University College London en de Bangor University. De onderzoekers zeggen dat schilders de ruimte als een tweedimensionaal beeld benaderen, terwijl architecten een grotere aandacht lijken te tonen aan de grenzen van de ruimte. Er kan volgens de wetenschappers worden opgemerkt dat schilders, beeldhouwers en architecten in de omschrijving van hun omgeving duidelijk hun beroep laten blijken.

Lees Verder

 

 

12:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hogere diploma’s zitten ook langer aan tafel

Hoger opgeleide ouders besteden meer tijd aan de maaltijden en nemen ook vaker deel aan de gezinsmaaltijden. Bovendien zullen ze ook frequenter naar een snack grijpen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van de University of Oxford bij nagenoeg tweeduizend Britse ouders. Opgemerkt werd dat professonials en managers dagelijks gemiddeld 84 minuten aan maaltijden besteden, tegenover 76 minuten voor handenarbeiders en werknemers met routinebanen. Daarbij werden bij de professionals en managers gemiddeld 60 minuten gezinsmaaltijden geteld, tegenover slechts 48 minuten bij handenarbeiders en routinebanen.

Lees Verder

 

 

11:32 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toenemende interesse in open source

Bedrijven tonen een grotere interesse in open source voor de ontwikkeling van software en programmering. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf NodeSource. De onderzoekers kwamen onder meer tot de vaststelling van 91 procent van de ondervraagde software-ontwikkelaars verwacht dat open source de basis van nieuwe projecten zal vormen. Bovendien geeft 28 procent aan te verwachten dat volgend jaar in de open source ook een grotere beursactiviteit zal kunnen worden opgemerkt. De resultaten van de studie geven volgens Joe McCann, chief executive van NodeSource, aan dat open source een volwaardige economische sector is geworden.

Lees Verder

 

 

10:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Huisdieren vormen bindingsmiddel van de wijk

Huisdieren vormen een belangrijke factor in de versterking van de sociale banden in een wijk. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Western Australia bij meer dan 2.600 eigenaars van huisdieren in Perth in Australië en San Diego, Portland en Nashville in de Verenigde Staten. De onderzoekers zeggen daarbij tot de vaststelling te zijn gekomen dat de eigenaars van huisdieren een grotere betrouwbaarheid krijgen toegemeten en als een meerwaarde voor het sociale kapitaal worden beschouwd, waardoor sterkere community-banden worden gestimuleerd.

Lees Verder

 

09:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Japanse verzekeraar MS Amlin brengt zijn Europees hoofdkwartier van Londen over naar Brussel. Het internationale hoofdkwartier van de groep blijft wel in de Britse hoofdstad. In de motivering voor zijn verhuis verwijst MS Amlin onder meer naar het ondernemingsvriendelijk klimaat in België en de centrale liggen van België in Europa. De verhuis is ingegeven door de beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten. MS Amlin, dat al kantoren heeft in Brussel en Antwerpen, is een onderdeel van de groep Mitsui Sumitomo, een van de tien grootste verzekeraars ter wereld. Eerder gaven ook sectorgenoten QBE Insurance en Lloyd’s aan een Europees hoofdkantoor in Brussel te installeren.

Italië wil de mogelijkheid om zijn havens af te sluiten voor buitenlandse schepen die vluchtelingen in het land aan wal hebben proberen te zetten. Dat hebben Italiaanse media gemeld. De Italiaanse ambassadeur zou bij Dimitris Avramopoulos, Europees commissaris voor migratie, een aanvraag voor een afsluiting van de havens hebben ingediend. De voorbije dagen zijn opnieuw meer dan tienduizend vluchtelingen in Italië aangekomen. Volgens de Italiaanse regering is de situatie onhoudbaar geworden. Het land merkt op zijn internationale verplichtingen ruimschoots te zijn nagekomen en de Italiaanse premier Paolo Gentiloni heeft de andere Europese landen ervan beticht weg te kijken.

De breuk met Groot-Brittannië zal ook voor de Europese Unie grote financiële gevolgen hebben. Dat heeft Günter Oettinger, Europees commissaris voor begroting, gezegd. Volgens hem zal op de jaarlijkse begroting van de Europese Unie met een bijkomend tekort tussen 10 miljard euro en 12 miljard euro rekening moeten worden gehouden. Wanneer ook extra investeringen worden doorgevoerd op het gebied van defensie, grensbewaking en veiligheid, kan dat tekort volgens Oettinger oplopen tot 20 miljard euro. Daarom zal moeten worden gespaard, maar ook zullen bijkomende budgetten worden opgehaald bij de lidstaten of zullen nieuwe inkomstenbronnen moeten worden aangeboord.

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung gaat in Newberry in de Amerikaanse staat South Carolina een nieuwe fabriek voor wasmachines en andere huishoudelijke apparaten bouwen. Met de fabriek, die bijna duizend nieuwe banen zou opleveren, is een investering gemoeid van 380 miljoen dollar. Samsung vestigt zich in Newberry in een industrieel complex dat eerder door Caterpillar werd gebruikt. De fabriek moet Samsung de mogelijkheid bieden om de productie in de Verenigde Staten verder op te voeren. Op dit ogenblik heeft Samsung in de Verenigde Staten al bijna 18.500 werknemers. Het Zuid-Koreaanse bedrijf benadrukt de investering al enkele jaren in overweging te hebben.

Het Britse luxe-automerk Aston Martin wil over twee jaar zijn elektrische sportwagen RapidE op de markt brengen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Er zullen van het type slechts 155 exemplaren worden gebouwd. De wagen werd twee jaar geleden als concept voorgesteld en wordt nu in productie genomen. Bij de ontwikkeling van de wagen werkt Aston Martin samen met het Williams Racing, constructeur van racewagens. De elektrische wagen wordt gebouwd op basis van Rapide, de sedan van Aston Martin. Over de prijs en de actieradius van de elektrische versie zijn nog geen details bekend. Andy Palmer, topman van Aston Martin, benadrukt dat ook bij de RapidE prestaties centraal zullen staan.

Het logistieke bedrijf Essers investeert op de voormalige terreinen van autobouwer Ford Motor langs het Albertkanaal in Genk 75 miljoen euro in nieuwe magazijnen met een totale oppervlakte van 160.000 vierkante meter. Door de investering zouden ook 420 arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Een eerste fase van het project zou volgend jaar al operationeel moeten zijn. De nieuwe site kreeg de naam Dry Port Genk en moet een centrum worden voor de logistieke operaties van de chemiedivisie van Essers. In de magazijnen zullen onder meer lakverven voor auto’s en reinigingsproducten worden gestockeerd. De activiteiten van het centrum zouden maandelijks 1.800 vrachtwagenritten moeten vervangen.

De Nederlandse webwinkel Coolblue gaat zijn grote elektronische producten - zoals koelkasten, wasmachines en televisietoestellen - in België zelf installeren. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Tot voort kort deed Coolblue voor de distributie nog een beroep op externe logistieke partners, maar wil ook die activiteit voor eigen rekening uitvoeren. In Nederland was Coolblue één jaar geleden al gestart met een gelijkaardige service. Voor de nieuwe dienst heeft de webwinkel al vijftig Belgische chauffeurs aangeworven. Tegen eind dit jaar zou het bedrijf een ploeg van honderd Belgische chauffeurs willen vormen. De producten zullen worden geleverd vanuit een aantal kleine Belgische magazijnen.

Het bedrijf Deckers Outdoor, moederconcern van het schoenenmerk Uggs, moet zichzelf tegen een aantrekkelijk prijs te koop zetten. Dat heeft de activistische aandeelhouder Marcato Capital Management, die een belang van ongeveer 6 procent heeft in Deckers, geëist. Indien het bedrijf niet op die eis ingaat, wil Marcato naar eigen zeggen de volledige raad van bestuur van Deckers laten vervangen. Marcato zegt de steun te hebben van minstens zes andere aandeelhouders. De activistische aandeelhouder merkt op dat Deckers niet in lukt om een voldoende winstgroei te realiseren. Hij heeft ook kritiek op de waardecreatie voor de aandeelhouders. Deckers had in april al gemeld potentiële initiatieven te bestuderen.

De Antwerpse ring tussen Borgerhout en Deurne en de verkeerswisselaar in Ranst worden testgebied voor zelfrijdende auto’s. Dat heeft Philippe Muyters, Vlaams minister van innovatie, gemeld. Een aantal rijstroken zullen worden uitgerust met sensoren die informatie aan zelfrijdende auto’s kunnen doorgeven. Daarmee kunnen de zelfrijdende auto’s het verkeer aansturen en files en ongevallen vermijden. De eerste tests zouden over een tweetal jaar worden opgestart. Naast de Antwerpse regio zijn er ook proefprojecten voorzien in Lyon (Frankrijk), Vigo (Spanje), Nürnberg-München (Duitsland) en Rotterdam-Den Haag (Nederland). In totaal is voor het project een budget van 20 miljoen euro voorzien.

Het Nederlandse technologieconcern Philips wil het Amerikaanse bedrijf Spectranetics, ontwikkelaar van apparatuur voor vaatchirurgie, overnemen. Met het bod is een bedrag van 1,9 miljard euro gemoeid. Dat heeft het Nederlandse concern gemeld. Met Spectranetics haalt Philips technologie in huis die naar eigen zeggen nauw aansluit bij het eigen aanbod voor chirurgische ingrepen met behulp van beeldvormende apparatuur. Benadrukt wordt dat Spectranetics een dubbelcijferige groei kent. Dit jaar wordt een omzet van ongeveer 300 miljoen dollar in het vooruitzicht gesteld. Spectranetics is onder meer eigenaar van het product Stellarex, een ballon die in het lichaam kan worden gebracht.

Het Amerikaanse concern Western Digital mag niet langer proberen de verkoop van de chipdivisie van het Japanse bedrijf Toshiba te blokkeren. Dat staat in een klacht die Toshiba tegen Western Digital heeft neergelegd. Het Japanse concern eist ook een schadevergoeding van ongeveer 1 miljard dollar. Western Digital wijst op een samenwerkingsakkoord met de chipdivisie van Toshiba. Die collaboratie zou door een verkoop van de divisie in het gedrang worden gebracht. Toshiba wil met de verkoop van de divisie de nodige financiële middelen verzamelen om de verliezen te kunnen dekken die werden geboekt op de activiteiten van zijn Amerikaanse nucleaire dochterbedrijf Westinghouse.

Het Franse kabelconcern Altice toont interesse om het Amerikaanse netwerkbedrijf Lightower Fiber Networks over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Eerder dit jaar werd aangegeven de Lightower zichzelf in de etalage zou plaatsen. Voor een overname van het bedrijf zou een prijs van meer dan 7 miljard dollar worden gevraagd. Daarbij werden onder meer CenturyLink, Zayo Group en Crown Castle als mogelijke bieders naar voor geschoven. Op dit ogenblik is Lightower nog in handen van de investeerders Berkshire Hathaway, Pamlico en Abry. Er wordt op gewezen dat de verkoop een logische stap lijkt en zou volgen op gelijkaardige transacties die al in de telecomsector konden worden geregistreerd.

Het Nederlandse bedrijf ASML krijgt de toelating om in zijn toeleverancier Carl Zeiss SMT een belang van 24,9 procent te nemen. Dat hebben de mededingingsautoriteiten in Duitsland, Zuid-Korea en China beslist. Door de toestemming is aan alle voorwaarden voor de overname voldaan. Met de verkoop is een bedrag van 1 miljard euro gemoeid. ASML is een fabrikant van chipmachines en had in november vorig jaar al gezegd een belang te willen nemen in zijn Duits toeleverancier. De volgende jaren worden bij Carl Zeiss immers belangrijke investeringen gepland in nieuwe technologieën voor de volgende generatie machines van zijn Nederlandse opdrachtgever, die een budget van 760 miljoen euro zou bijdragen.

De financiële en operationele gevolgen van het dieselschandaal voor het Duitse autoconcern Volkswagen lijken onder controle. Dat heeft het ratingbureau Fitch bekend gemaakt. Volgens het bureau is er inmiddels meer duidelijkheid over de gevolgen van het dieselschandaal. Het risico van verdere juridische stappen tegen Volkswagen is volgens Fitch weliswaar nog niet verdwenen, maar benadrukt wordt dat de risico's beheersbaar lijken. Zelfs indien toch nog enkele miljarden euro bijkomende schade zou moeten worden betaald, zou Volkswagen voor het bureau niet direct in financiële problemen komen. De kredietrating bleef op BBBplus, maar de vooruitzichten werden van negatief naar stabiel gebracht.

De bedrijf June Energy uit Antwerpen wil voor eind dit jaar 3 miljoen euro extra kapitaal ophalen. Gekeken wordt naar binnenlandse en buitenlandse investeerders. June Energy ging midden vorig jaar van start en heeft een technologie ontwikkeld die het energieverbruik van zijn klanten meet en automatisch naar de goedkoopste leverancier overschakelt. Dat zou een jaarlijkse besparing van meer dan 10 procent kunnen opleveren. De onderneming zegt maandelijks tussen vierhonderd en vijfhonderd klanten aan te trekken. Tegen eind dit jaar zou worden gemikt op vierduizend tot vijfduizend gebruikers. June Energy ging vorig jaar van start met een kapitaal van 1 miljoen euro.

Meer Nieuws

08:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-17

Emotionele en morele tweets kennen sterke verspreiding

Tweets over politieke onderwerpen met een moraliserend en emotioneel taalgebruik lopen een grotere kans om zich door de ideologische netwerken van de verzender te verspreiden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de New York University. Elk moraliserend of emotioneel concept in de boodschap zou de kans op een retweet met 20 procent verhogen. De impact kan echter alleen worden ervaren wanneer de partijen dezelfde visies hanteren. De studie toont volgens de onderzoekers echter ook de mogelijkheden en de grenzen van de communicatie op sociale media.

Lees Verder

15:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In zachte beroepen botsen mannen op stereotypes

Mannen die tewerkgesteld zijn in functies die vooral door vrouwen worden ingenomen, kunnen het slachtoffer worden van negatieve genderstereotypes. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Queensland en de Universiteit Leuven. De onderzoekers merken op dat mannen in deze functies - zoals verpleging, onderwijs of kinderzorg - vaak geconfronteerd worden met percepties dat hun persoonlijke karakteristieken niet overeenstemmen met de gestelde vereisten. Dat leidt volgens de wetenschappers tot frustraties en ontevredenheid, waardoor vaak een beslissing zou volgen om het beroep te verlaten.

Lees Verder

 

 

14:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument wil op winkelvloer nog altijd menselijk contact

De consument wenst op de winkelvloer nog altijd naar menselijk contact. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Euclid bij vijftienhonderd consumenten in de Verenigde Staten. Onder meer werd vastgesteld dat bijna 75 procent van de mannelijke shoppers erkent vaak of altijd met verkopers in de winkel contact op te nemen. Dat geldt ook voor 65 procent van de vrouwelijke klanten. Anderzijds blijkt dat vrouwen ook de winkelvloer meer gericht zijn op mobiele media dan mannen. Er werd immers vastgesteld dat 37 procent van de vrouwen met vrienden en familie over de aankoop-opties communiceert, tegenover 24 procent bij mannen.

Lees Verder

 

 

13:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Overdaad informatie aan basis van fake nieuws

De doorbraak van fake news is in belangrijke mate te danken aan een informatie-overdaad. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Indiana University. Door de massale stroom informatie is het volgens de onderzoekers voor de consument niet langer mogelijk om reëel van fictief nieuws te onderscheiden. Daarbij wordt opgemerkt dat het individu slechts in staat is om een beperkte hoeveelheid informatie te verwerken. Informatie van inferieure kwaliteit heeft daarbij volgens de onderzoekers evenveel kans op een brede verspreiding als hoogstaande nieuwsvoorziening.

Lees Verder

 

 

12:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aanwezigheid smartphone vermindert cognitieve capaciteit

Alleen al de fysieke aanwezigheid van een smartphone - zelfs al is het apparaat uitgeschakeld - heeft een negatieve impact op de cognitieve capaciteit van de bezitter. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Texas bij nagenoeg achthonderd smartphone-bezitters. Opgemerkt wordt dat de nabijheid van de smartphone tijdens de uitvoering van een taak de gebruiker dwingt om niet aan het apparaat te denken. Er moet volgens de onderzoekers echter hersencapaciteit worden geïnvesteerd om de smartphone bewust te negeren, waardoor het brein minder beschikbare reserves overhoudt om de taak uit te voeren.

“Uit de studie bleek dat de cognitieve capaciteit van het individu afneemt naarmate zijn smartphone - nochtans uitgeschakeld - zich dichter in de nabijheid bevindt,” benadrukt onderzoeksleider Adrian Ward, professor marketing aan de University of Texas. “Wanneer de smartphone zich in een andere kamer bevond, bleken de kandidaten op cognitieve tests de beste resultaten te halen. Die prestaties kennen echter een significante achteruitgang wanneer de smartphone merkbaar op een tafel in de directe omgeving van zijn bezitter wordt gelegd. De slechtste resultaten worden echter geboekt wanneer de proefpersonen toelating krijgen de smartphone in hun broekzak op de bergen.”

“Het bewuste brein houdt zich tijdens de uitvoering van een cognitieve taak weliswaar niet rechtstreeks met de smartphone bezig, maar ook de inspanning om niet aan het apparaat te denken neemt hersencapaciteit in beslag,” betoogt professor Ward. “Daardoor kan slechts een gedeelte van de maximale cognitieve mogelijkheden worden ingezet om een gevraagde taak uit te voeren.” Tevens kon worden vastgesteld dat ook een grotere afhankelijkheid van de smartphone een negatieve impact heeft op de cognitieve prestaties. Anderzijds moest worden geconcludeerd dat er bij de invloed tussen een uitgeschakelde en operationele smartphone geen enkel verschil kon worden gemerkt.

“Men kan niet zeggen dat de kandidaten mogelijk afgeleid zouden kunnen worden door de activiteit op de telefoon”, zegt Adrian Ward. “De loutere aanwezigheid van het apparaat bleek voldoende om de cognitieve capaciteiten aan te tasten.

Lees Verder

11:49 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smartphone |  Facebook |

Ook podcast-reclame belangrijke groeisector

Podcast-reclame zal in de Verenigde Staten dit jaar meer dan 220 miljoen dollar inkomsten genereren. Dat betekent een stijging met 85 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het Interactive Advertising Bureau (IAB) en consulent PricewaterhouseCoopers (PwC). Ook het jaar voordien werd al een omzetgroei met 73 procent werd opgetekend. De onderzoekers voegen er aan toe dat ook bij de podcast-reclame verrassing en vermaak een belangrijke bron van bijval vormen. Wel werd een groter succes gemeld bij reclame die door de podcast-host werd voorgelezen dan bij vooraf opgenomen spots.

Lees Verder

 

 

10:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument voegt minstens één applicatie per maand toe

De applicatie-economie zal over vier jaar een wereldwijde omzet realiseren van 6 biljoen dollar. Dat blijkt uit een rapport van consulent App Annie. Er wordt aan toegevoegd dat over vier jaar ook meer dan drie biljoen uur aan applicaties zullen worden besteed. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar, toen sprake was van 1,6 biljoen uur. De grootste groepen gebruikers zullen worden geregistreerd in de Verenigde Staten en China. Verder blijkt dat 70 procent van de mobiele gebruikers maandelijks minstens één applicatie downloaden, terwijl 20 procent minstens vier uur per dag aan de technologie zou besteden.

Lees Verder

 

09:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het sociale netwerk Facebook heeft de grens van twee miljard gebruikers bereikt. Dat heeft Mark Zuckerberg, chief executive van Facebook, bekend gemaakt. Benadrukt wordt dat inmiddels een kwart van de wereldbevolking een account op Facebook heeft. Het sociale netwerk werd dertien jaar geleden opgericht en bereikte vijf jaar geleden de grens van één miljard gebruikers. Sindsdien werd driekwart van de verdere groei buiten de westerse wereld geregistreerd. Ook blijkt dat 66 procent van de gebruikers dagelijks op Facebook actief is. In de ranglijst van sociale media staat YouTube op de tweede plaats met 1,5 miljard gebruikers, gevolgd door Instagram (700 miljoen) en Twitter (328 miljoen).

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft besloten om dochterbedrijf Keesing, uitgever van puzzelboeken, te verkopen. Het is de bedoeling om de verkoop voor eind dit jaar af te ronden. Dat heeft de Nederlandse groep bekend gemaakt. Er zou wel overwogen worden om een minderheidsbelang in Keesing aan te houden. Benadrukt wordt dat de omzet en winst van Keesing de voorbije jaren een sterke groei heeft gekend, maar er wordt aan toegevoegd dat een eventuele verkoop het dochterbedrijf beter in staat zou stellen zijn internationale groei te versnellen. In maart was al een verkoop van Keesing aangekondigd. Een aantal kandidaten zou zich al hebben gemeld.

Het kranenbedrijf Sarens heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 555 miljoen euro. Dat was een daling met 6,6 procent tegenover het jaar voordien. De operationele winst viel met 14 procent terug tot 129 miljoen euro. Het bedrijf moest tevens een nettoverlies boeken van 31 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 17 miljoen euro het jaar voordien. De achteruitgang moet volgens Sarens worden toegeschreven aan de dalperiode die de oliesector en andere grondstoffen hebben doorgemaakt en waardoor klanten diverse investeringsprojecten uitstellen. Olie en gas vertegenwoordigen ruim een kwart van de groepsomzet van Sarens. Volgend jaar wordt een herstel verwacht.

Het biotechbedrijf Histogenex investeert bijna 10 miljoen euro in een nieuwbouw in Wilrijk. De onderneming ontwikkelt kankertests die niet alleen een diagnose stellen, maar ook de meest geschikte behandeling suggereren. Klanten van Histogenex zijn universiteiten, ziekenhuizen en farmabedrijven. Het bedrijf werd de voorbije periode met een sterk toegenomen vraag geconfronteerd. Daarom werd naar eigen zeggen ook een uitbreiding van de bedrijfssite noodzakelijk. Histogenex realiseerde vorig jaar een omzet van 17 miljoen euro. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover het jaar voordien. Dit jaar wordt gerekend op een omzet tussen 21 miljoen euro en 23 miljoen euro.

Het biotechbedrijf Ablynx uit Gent krijgt van zijn Amerikaanse partner Merck een mijlpaalbetaling van 2,5 miljoen euro voor de opstart van een nieuwe fase in een gezamenlijk onderzoeksproject rond immuno-oncologie. Dat heeft Ablynx bekend gemaakt. Edwin Moses, gedelegeerd bestuurder van Ablynx, benadrukt dat de combinatie een groot potentieel bezit om een aantal belangrijke nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen. Hij zegt veel te verwachten van de combinatie van de nanobody-technologie van Ablynx met de immuno-oncologische expertise van Merck. Ablynx verwacht dat het onderzoeksproject snel tot een klinisch onderzoek bij vrijwilligers zou kunnen leiden.

Daniel Ropers stopt als algemeen directeur van de Nederlandse webwinkel Bol.com. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Ropers zet zijn carrière verder als bestuursvoorzitter van Springer Nature, een uitgever van wetenschappelijke artikelen. Bij Bol.com wordt Ropers opgevolgd door Huub Vermeulen, die als bestuurslid was van de webwinkel. Bol.com werd bijna twintig jaar geleden door Ropers, destijds consulent bij McKinsey, bedacht. Kort daarna werd hij financieel directeur van de webwinkel. Begin deze eeuw werd hij door het platform aangesteld als algemeen directeur. Bol.com heeft inmiddels in Nederland en België naar eigen zeggen ongeveer 7,5 miljoen klanten en 16.000 verkooppartners.

De grote Britse banken moeten in achttien maanden een speciale buffer van 11,4 miljard pond aanleggen voor een mogelijke economische crisis door de Brexit. Dat heeft de Bank of England bekend gemaakt in een rapport over de financiële stabiliteit van de financiële sector. Opgemerkt wordt dat de banken de bijzondere buffer voor speciale macro-economische crisisomstandigheden van 0 procent naar 0,5 procent moeten opvoeren. Tegen eind juni volgend jaar zou die buffer een reserve van 5,7 miljard pond moeten omvatten. Tegen eind volgend jaar moet die buffer volgens tot 11,4 miljard pond worden verdubbeld. Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, roept daarbij op tot waakzaamheid.

Het voorstel van Heineken om Britse pubs af te stoten is mogelijk voldoende om de mededingingsproblemen rond de overname van adressen van Punch Taverns weg te nemen. Dat heeft de Britse Competition and Markets Authority (CMA) gemeld. Heineken wil ongeveer negentienhonderd Britse pubs van Punch Taverns overnemen, maar de autoriteiten stelden dat op een aantal locaties in het land de concurrentie in het gedrang dreigde te komen. De Amsterdamse brouwer stelde voor om pubs op deze locaties te verkopen om voldoende concurrentie te garanderen. Het onderzoek loopt weliswaar nog, maar volgens de autoriteit lijkt de maatregel voldoende om de bezwaren tegen de overname te schrappen.

Het Amerikaanse internetbedrijf Google moet wegens machtsmisbruik op de Europese markt een boete betalen van 2,42 miljard euro. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. Google wordt met een Europese recordboete geconfronteerd. Het internetbedrijf misbruikt volgens de Europese autoriteiten zijn zoekmachine om eigen producten en diensten, zoals de prijsvergelijker Google Shopping, te bevoordelen ten opzichte van de concurrentie. In Europa verlopen 90 procent van alle zoekopdrachten langs Google. Daardoor heeft het bedrijf een grote dominantie op de zoekmarkt. Google zegt echter niet akkoord te gaan met de visie van de Europese Commissie en overweegt in beroep te gaan.

De genationaliseerde Spaanse bank Bankia fuseert met de kleinere concurrent Banco Mare Nostrum (BMN). Door de fusie zegt Bankia zijn positie als vierde bank van Spanje te verstevigen. De Spaanse overheid hoopt vermoedelijk door de schaalgrootte een betere prijs te kunnen krijgen als het nog overgebleven belang in Bankia naar de beurs gebracht wordt. Bankia werd zeven jaar geleden opgericht, maar dreigde twee jaar later door de Spaanse vastgoedcrisis ten onder te gaan. De instelling moest met 20 miljard euro door de Spaanse overheid worden gered. Sindsdien heeft de Spaanse staat een meerderheidsbelang in de bank. Door de fusie verwatert dat belang tot 66,56 procent.

In Brazilië is president Michel Terner (76) door hoofdaanklager Rodrigo Janot officieel beticht van corruptie. Terner is daarmee het eerste Braziliaanse staatshoofd dat in staat van beschuldiging is gesteld wegens criminele handelingen. Janot beschuldigt Temer ervan 150.000 euro steekpenningen te hebben aangenomen van Joesley Batista, topman van het vleesconcern JBS Group. De betrokkenheid van Terner in het omvangrijke Braziliaanse corruptieschandaal Lava Jato zou gebleken zijn uit geheime geluidsopnames. Het Braziliaanse hooggerechtshof moet beslissen of de klacht tegen Terner wordt overgemaakt aan het Braziliaans congres, dat over een eventuele vervolging moet beslissen.

Aardgasrederij Exmar heeft van zijn schuldeisers toestemming gekregen om de terugbetaling van een lening van 1 miljard Noorse kronen of 105 miljoen euro met twee jaar uit te stellen. Voorzien was dat Exmar het betrokken krediet in juli van dit jaar zou terugbetalen, maar door het mislukken van een verkoop van een aantal activa aan de Nederlandse groep Vopak, beschikt de rederij op dit ogenblik niet over de middelen om die schuld af te lossen. Bijna 95 procent van de obligatiehouders zou de verlenging van het krediet hebben goedgekeurd. Daarbij moet wel met een verhoogde intrestvoet worden rekening gehouden. Gewag wordt gemaakt van een intrestvoet van 8,9 procent.

Het financiële bedrijf Intellecteu haalt met een kapitaaloperatie een bedrag van 2 miljoen euro op bij investeerder Pamica van ondernemer Michel Akkermans. Intellecteu levert onder meer integratiediensten voor de globale financiële markt, met extra aandacht voor internationale transacties. Met de bijkomende middelen wil het bedrijf zich meer focussen op nieuwe toepassingen van blockchain en aanverwante technologieën. Het is tevens de bedoeling op Intellecteu, opgericht door Dirk Avau en Hanna Zubko, verder op internationale schaal te laten groeien. Het bedrijf beschikt al over kantoren in Brussel, Kiev, Lissabon, Mexico City en New York. Akkermans wordt bij Intellecteu aangesteld tot voorzitter.

De Amerikaanse chipmaker Nvidia ontwikkelt in samenwerking met Zenuity, een joint-venture van de Volvo en Autoliv, systemen en software voor zelfrijdende auto’s. De partijen zetten hiervoor de technologieën van Nvidia rond kunstmatige intelligentie in. Volvo wil over vier jaar een autonome wagen op de markt introduceren. Daarvoor werd ook de joint-venture Zenuity opgericht. Zenuity, dat ongeveer tweehonderd werknemers telt, werkt aan de ontwikkeling van software voor zelfrijdende auto’s. Daarbij kan nu ook beroep worden gedaan op de artificiële intelligentie van Nvidia. Die technologie wordt gebruikt voor de navigatie, de identificatie van obstakels en het anticiperen op mogelijke gevaren.

Het Amerikaanse concern Apple heeft het Duits bedrijf SensoMotoric Instruments (SMI) overgenomen. Dat heeft Apple bevestigd. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. SensoMotoric heeft een bril ontwikkeld die de oogbewegingen van zijn drager registreert. Het Duitse bedrijf richtte zich in eerste instantie op wetenschappelijke doeleinden, maar zou ook al andere toepassingen hebben uitgetest, waarbij onder meer gekeken werd naar de besturing van games. De overname van het Duitse bedrijf moet gezien worden in de toenemende interesse die Apple zou hebben voor augmented reality. Mogelijk zou de iPhone van Apple met de Duitse technologie kunnen worden uitgerust.

Meer Nieuws

08:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-17

Sociale media nieuwsbron voor meerderheid Amerikanen

In de Verenigde Staten gebruikt inmiddels 51 procent van de online bevolking sociale media als een nieuwsbron. Dat blijkt uit een rapport van het Reuters Institute For The Study of Journalism op basis van een onderzoek bij meer dan 71.000 consumenten in vierendertig landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika. Opgemerkt wordt dat het gebruik van sociale media als nieuwsbron in de Verenigde Staten tegenover vorig jaar een groei met 5 procent laat optekenen. Tegenover vier jaar geleden is er zelfs sprake van een verdubbeling. De onderzoekers voegen er wel aan toe aan deze cijfers in de juiste context moeten worden geplaatst.

“Sociale media vormen slechts een onderdeel van het brede palet nieuwsbronnen dat door de Amerikaanse consument wordt gebruikt,” benadrukt Nic Newman, onderzoeksverantwoordelijke bij het Reuters Institute. “Sociale media vormen weliswaar de snelstgroeiende nieuwsbron op de Amerikaanse markt, maar tegelijkertijd moet worden benadrukte dat 67 procent van die respondenten voor hun nieuwsgaring ook op televisie beroep doet, terwijl 66 procent tevens gewag maakt van het gebruik van een nieuwssite of een nieuwsapplicatie. Bovendien moet worden verduidelijkt dat slechts 2 procent van de consumenten voor zijn nieuwsgaring uitsluitend beroep doet op sociale media.”

“Deze cijfers tonen aan dat het publiek niet uitsluitend in een echokamer leeft,” benadrukt Newman. “De meeste consumenten gebruiken voor hun nieuws een bredere waaier van verschillende informatieplatformen.” Er wordt nog opgemerkt dat het gebruik van sociale media als nieuwsbron niet over de hele wereld een stijging laat optekenen. In een aantal landen moet een stagnatie of zelfs een achteruitgang worden gemeld. Daarbij werd onder meer in Australië en Brazilië een achteruitgang met 6 procent geregistreerd. Anderzijds wordt opgemerkt dat in de leeftijdscategorie tussen achttien en vierentwintig jaar wereldwijd 33 procent sociale media als zijn belangrijkste nieuwsbron citeert.

Dat is meer dan televisie (24 procent) en gedrukte kranten (5 procent) gecombineerd.

Lees Verder

15:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale media |  Facebook |

Marketeers weinig voorbereid op nieuwe trends

Bij één vijfde van alle mobiele zoekopdrachten wordt inmiddels van spraakherkenning gebruik gemaakt, maar toch heeft nog altijd twee op drie marketeers geen enkel plan om de technologie te implementeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het platform BrightEdge bij meer dan tweehonderdvijftig digitale marketeers bij grote multinationals. Vastgesteld werd dat 27 procent van de ondervraagden van mening is dat mobiele marketing de eerstvolgende trend in de sector zal worden, maar 31 procent verwijst daarbij naar zoekopdrachten met spraakherkenning. Voor 32 procent wordt artificiële intelligentie de volgende marketing-trend.

Lees Verder

 

 

14:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele video blijft voor marketeer grote uitdaging

Bij de consument is mobiele video een bijzonder vertrouwd medium geworden, maar merken en adverteerders blijven met het platform worstelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Dimensional Research en het bedrijf YouAppi bij een populatie van meer dan tweehonderd mobiele marketeers. Daarbij gaf 44 procent toe vooral problemen te ondervinden met de creatie van content die het publiek uitermate zou kunnen aanspreken. De onderzoekers stelden daarbij ook vast dat 94 procent van de marketeers te kennen geeft dat video op desktop en op mobiele platformen een significant afwijkend karakter hebben.

Lees Verder

 

 

13:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

China en Hongkong centrum wereldwijde namaakindustrie

China en Hongkong zijn met ruime voorsprong wereldwijd de grootste verdelers van namaakgoederen. Dat zegt een studie van het European Union Intellectual Property Office (EUIPO) en de Europese politiedienst Europol. In het rapport wordt opgemerkt dat China en Hongkong verantwoordelijk zijn voor 86 procent van de namaakgoederen die wereldwijd op de markt worden gebracht. Hun activiteiten vertegenwoordigen volgens de onderzoekers een bedrag 396,5 miljard dollar. Er wordt echter aan toegevoegd dat een aantal andere landen - zoals Turkije, Thailand in Singapore - in de namaaksector een specifieke positie hebben ingepalmd.

“China blijft een massamarkt voor de fabricage van namaakgoederen, terwijl Hongkong voor een groot gedeelte van die voorraden als een cruciaal verdeelcentrum fungeert,” wordt in het rapport opgemerkt. “Daarnaast zijn er echter een aantal landen waar de creatie van een gespecialiseerde namaakindustrie kan worden opgemerkt.” Onder meer wordt daarbij op gewezen dat Singapore vooral fungeert als een leverancier voor onder meer nagemaakte smartphones voor markten in Duitsland, België of Italië, terwijl Thailand vooral in verband wordt gebracht met stromen van illegale kopieën van allerlei goederen naar Groot-Brittannië en Duitsland.

De onderzoekers merken verder op dat de namaakindustrie in China ongeveer 12,5 procent van de totale export en meer dan 1,5 procent van het bruto binnenlandse product vertegenwoordigt. “Geraamd moet worden dat ongeveer 72 procent van de namaakgoederen die op dit ogenblik in de Europese Unie, Japan en de Verenigde Staten op de markt worden gebracht, vanuit China werden geëxporteerd,” aldus het rapport. “Hongkong, dat weliswaar zelf geen grote namaakindustrie lijkt te kennen, fungeert daarbij als een noodzakelijke draaischijf om de namaakvoorraden naar bestemmingen buiten Azië te exporteren.”

In het rapport wordt er tevens op gewezen dat internationale treinverbindingen in de toekomst mogelijk een grotere plaats zullen krijgen in het vervoer van namaakgoederen. Daarbij wordt erop gewezen dat inmiddels al twaalf Europese steden een rechtstreekse verbinding voor cargotreinen met China hebben

Lees Verder

12:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: namaak |  Facebook |

Herhaling geen oplossing voor duurzame herinnering

Een eindeloze herhaling is geen ideale manier om informatie voor langere termijn in de hersenen op te slaan. Het is beter om die informatie aan een betekenisvol element te koppelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers van het Rotman Research Institute in Canada. Voor de opslag van informatie op korte termijn zijn volgens de onderzoekers beide strategieën worden toegepast, maar aangevoerd wordt dat voor een duurzame herinnering de verbinding met een betekenisvol gebeuren een beter alternatief blijkt. De resultaten van de studie kunnen volgens de onderzoekers in een aantal gevallen een hulpmiddel aanreiken voor personen die hersenschade hebben opgelopen.

Lees Verder

 

 

11:31 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Online retail lijdt grote verliezen door vergeten paswoorden

De online handel verliest bijzonder veel inkomsten omdat shoppers zich hun paswoorden niet meer kunnen herinneren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford en de financiële dienstverlener MasterCard. De onderzoekers zeggen dat de gemiddelde consument geregistreerd is bij negentig online accounts die een paswoord vereisen en benadrukken dat slechts weinige shoppers erin zullen slagen zoveel codes te onthouden. Ongeveer één derde van de online aankopen zouden bij de afronding worden afgebroken omdat de consument niet in staat is om zijn paswoord te reproduceren. Voor een groot aantal betrokkenen bieden biometrische alternatieven een oplossing.

Om het probleem te kunnen opvangen, zou 51 procent van de consumenten met variaties van hetzelfde paswoord werken. Er wordt echter opgemerkt dat 21 procent van de klanten na twee weken hun paswoorden vergeten blijken te zijn. Bovendien zou 25 procent van de consumenten minstens één keer per dag een paswoord vergeten. Vaak moeten dan ook nieuwe codes worden aangemaakt, maar die operatie zou 18,75 procent van de respondenten aanzetten de online aankoop af te breken. “Het publiek is online bijzonder ongeduldig,” merken de onderzoekers op. “Een aantal klanten zal dan ook al na één of twee minuten afhaken.”

Een groot aantal betrokken partijen zou het probleem met biometrische alternatieven willen aanpakken. Daarbij wordt opgemerkt dat 93 procent van de consumenten de voorkeur zou geven aan een identificatie met biometrische gegevens. Daarbij wordt echter wel op een aantal potentiële problemen gewezen. Onder meer wordt benadrukt dat ondanks de grote interesse, slechtst een beperkte expertise terzake kan worden gemeld. Bovendien blijkt dat in de groep zonder expertise 96 procent biometrische toepassingen de veiligheid van transacties zou garanderen. In de groep met ervaring terzake valt dat cijfer echter terug tot 61 procent.

Lees Verder

10:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paswoorden |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende