27-06-17

Vrouwen verwachten meer steun van leidinggevende seksegenotes

Vrouwen verwachten op de werkvloer vaak meer steun van leidinggevende seksegenoten. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Massey University in Nieuw-Zeeland. Vastgesteld werd dat vrouwelijke werknemers vaak gewag maken van negatieve ervaringen met leidinggevende seksegenoten. Het fenomeen kan volgens de onderzoekers echter meestal niet aan de houding van de leidinggevenden worden toegeschreven, maar moet wel verwezen worden naar de specifieke verlangens die in deze relaties vanuit de ondergeschikten vaak naar voor blijken te komen.

Daarbij wordt opgemerkt dat vrouwelijke werknemers tegenover een mannelijke leidinggevende meestal niet dezelfde verwachtingen naar voor brengen. “Vaak wordt bij onderlinge conflicten tussen vrouwen gesproken over een Queen Bee Syndroom, waarbij vrouwelijke managers ondergeschikte seksegenoten extreem streng zouden behandelen, maar dat fenomeen blijkt hier niet aan het werk te zijn,” betoogt onderzoeksleider Jane Hurst, professor management aan de Massey University. “Wel moet worden vastgesteld dat vrouwelijke werknemers in het algemeen van leidinggevende seksenoten een hoger niveau van emotioneel begrip verwachten,” zegt de onderzoekster.

“Daarbij wordt ervan uitgegaan dat een vrouwelijke leidinggevende onder meer beter zou moeten begrijpen welke problemen de combinatie van het moederschap met een carrière creëren. Verwacht wordt vaak dat hieruit ook een aantal toegevingen – onder meer op het gebied van flexibiliteit – volgen.” Uit het onderzoek bleek volgens professor Hurst echter ook dat het traditionele hiërarchische bedrijfsmodel vaak niet overeenstemt met de carrière-ontwikkeling die veel vrouwen voor ogen hebben. Vrouwen bekijken volgens haar hun loopbaan veel minder vanuit een streven naar de opwaartse professionele mobiliteit in een hiërarchische organisatie.

“Voor hen staat een succesvolle carrière vaak eerder synoniem voor een uitdagend en interessant werk,” aldus Janet Hurst.

Lees Verder

09:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrouw |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Duitse autofabrikant BMW investeert de volgende drie jaar 600 miljoen dollar in zijn fabriek in Spartanburg in de Amerikaanse staat South-Carolina. In de fabriek zal de nieuwe generatie van het model X3 worden geproduceerd. Bij BMW in Spartanburg werken op dit ogenblik negenduizend mensen, maar door de nieuwe investeringen worden duizend bijkomende banen gecreëerd. De fabriek in Spartanburg, waar vorig jaar 411.000 wagens werden geproduceerd, is de grootste vestiging van de Duitse autobouwer in de wereld. De fabriek werd vijfentwintig jaar geleden geopend en kreeg sindsdien al 8 miljard dollar investeringen. De productie is voor 70 procent gericht op de export.

De autoverhuurdienst Avis heeft een samenwerking gesloten met Waymo, gespecialiseerd in de ontwikkeling van zelfrijdende wagens en dochter van het technologieconcern Alphabet. Avis zal het onderhoud verzorgen van de vloot minibussen, geleverd door Chrysler, waarop de technologie van Waymo wordt uitgetest. Financiële details over het akkoord werden niet meegedeeld. Waymo heeft in Phoenix een proef opgezet waarbij zelfrijdende voertuigen door consumenten als deelauto - met een begeleider om bij noodgevallen in te grijpen - kunnen worden gebruikt. De wagens worden opgeslagen en onderhouden bij Avis Budget, maar blijven wel eigendom van het technologiebedrijf.

De werknemers van voedingsgroep Mondelez hebben in Rhisnes nabij Namen het werk neergelegd. Het personeel wou met het initiatief zijn onvrede tonen over een aangekondigde afslanking, waarbij vijftig banen zouden verdwijnen. Bij Mondelez in Rhisnes werken op dit ogenblik nog 431 mensen, maar volgens het bedrijf weegt de brexit op de verkoop. Tot voor kort werd 30 procent van de productie in Rhisnes, waar kazen van de merken Philadelphia en Ziz worden gemaakt, naar Groot-Brittannië uitgevoerd. De vakbonden hopen dat de ontslagen in een vervroegd pensioen zouden kunnen worden omgezet. In totaal werken in België 1.700 mensen voor Mondelez.

De Nederlandse retailer Hema heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 283,4 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 4,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfswinst steeg van 15,8 miljoen euro naar 17,9 miljoen euro. Het Nederlandse concern boekte daarbij een nettoverlies van 12,4 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 14,7 miljoen euro dezelfde periode vorig boekjaar. De grootste groei werd opgetekend bij verzorgingsproducten, waar de omzet met 9,6 procent toenam. Bij kleding was er een stijging met 2,3 procent. De divisie voeding liet daarentegen een achteruitgang met 0,7 procent optekenen.

Het videoplatform Vimeo werkt niet langer aan de uitbouw van een eigen streamingdienst. Dat heeft Joey Levin, chief executive van Vimeo, benadrukt. Het bedrijf had eind vorig jaar bekend gemaakt een betaalde streamingdienst te willen organiseren. De dienst zou in de loop van volgend jaar moeten worden gelanceerd en zou bovendien, net zoals Netflix, ook eigen producties op de markt moeten brengen. Bij het filmbedrijf Paramount Pictures werd voor de creatie van die content Alana Mayo weggehaald. Levin benadrukt nu echter dat Vimeo zich volledig moet toeleggen op de verdere ontwikkeling van zijn bestaande platform, dat inmiddels ruim 750.000 betalende gebruikers zou tellen.

Mijnbouwgroep Rio Tinto beschouwt het Chinese Yancoal als voorkeursbieder in de biedingsstrijd op zijn Australische steenkooldivisie Coal & Allied Industries. Dat heeft Rio Tinto bekend gemaakt nadat gebleken was dat Yancoal zich bereid toonde een bedrag van 2,7 miljard dollar te betalen voor Coal & Allied. Ook Glencore had een bod van 2,7 miljard dollar gedaan op de divisie, waarbij bovendien ook nog een aantal royalties waren beloofd. Volgens Rio Tinto heeft het bod van Yancoal echter een grotere kans van slagen. Daarbij wordt gewezen op mogelijk verzet van de toezichthouders tegenover een bod van Glencore, dat volgens Rio Tinto ook nog een aantal financiële onzekerheden zou inhouden.

Het Noorse Oljefondet, het grootste staatsinvesteringsfonds van de wereld, heeft zich aangesloten in de strijd tegen aandelen zonder stemrecht. Het fonds, dat een vermogen van 960 miljard dollar heeft, zegt zijn steun te verstrekken aan een oproep om bedrijven met aandelen zonder stemrecht in de beursgraadmeters minder ruimte te geven. Het Noorse staatsfonds benadrukt dat stemrecht op aandeelhoudersvergaderingen belangrijk is om bedrijven te kunnen aan te spreken op hun strategie en financiële prestaties. Eerder mengde het fonds zich onder meer al in de discussie over de hoogte van beloningen van topmensen in het bedrijfsleven en trok het zich terug uit bedrijven die niet genoeg doen om het milieu te beschermen.

Dankzij de brexit kunnen in het Duitse financiële centrum Frankfurt tussen drieduizend en vijfduizend nieuwe banen worden gecreëerd. Dat heeft het Duitse Verbandes der Auslandsbanken (VAB) gemeld. Door het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, zullen zich volgens Stefan Winter, voorzitter van de organisatie, in Frankfurt tussen twaalf of veertien grote banken vestigen of bestaande divisies sterk uitbreiden. De bijhorende tewerkstelling zal volgens hem geleidelijk toenemen. Uiteindelijk ongeveer vijf jaar na de brexit, zal volgens Winter elke grote bank of financiële instelling met internationale activiteiten zijn personeelsbestand met driehonderd tot vijfhonderd personeelsleden hebben uitgebreid.

Kabelgroep Altice wil eventueel het belang van het Portugese bedrijf Promotora de Informaciones (Prisa) in het Portugese mediaconcern Media Capital overnemen. Er worden tussen beide partijen verkennende gesprekken over een mogelijk overnamebod gevoerd. Dat heeft Altice gezegd in een reactie op vragen van de toezichthouder Comissão do Mercado de Valores Mobiliários. Media Capital is een Portugese mediagroep die volgens Altice leidende posities heeft in onder meer televisie, audiovisuele producties, radio en entertainment. Prisa heeft een belang van 94,69 procent in Media Capital. De groep zou voor de participatie een bedrag van 450 miljoen euro willen ontvangen.

Het activistische hedgefonds Third Point van investeerder Daniel Loeb heeft een belang van van ruim 1 procent genomen in de Zwitserse voedingsgroep Nestlé. Met de transactie was een bedrag van ruim 3 miljard euro gemoeid. Third Point wil met zijn belang Nestlé onder meer dwingen om zich uit cosmeticaproducent L’Oréal terug te trekken. Nestlé heeft nu nog ongeveer 23 procent van L'Oreal in handen. Loeb wil ook dat de Zwitserse groep een aantal verbeteringen doorvoert en een aantal duidelijke doelstellingen op het gebied van winstgevendheid zou instellen. Nestlé zegt contact te houden met zijn aandeelhouders, maar benadrukt tevens vast te houden aan zijn strategie.

De Britse groep Holland & Barrett, een keten van gezondheidswinkels, wordt door het concern L1 Retail van de Russische miljardair Mikhail Fridman overgenomen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 2 miljard euro. Holland & Barrett heeft een netwerk van meer dan 1.150 winkels in elf landen, waaronder Koeweit, Malta, Singapore en China. De Britse groep werd zeven jaar geleden gekocht door investeerder Carlyle. Ook Kohlberg Kravis Roberts, Bain Capital en Advent zouden interesse hebben gehad in een overname van Holland & Barrett. Peter Aldis, chief executive van Holland & Barrett, blijft ook na de overname door L1 Retail in functie. Holland & Barrett boekte vorig jaar 610 miljoen pond omzet.

De geplande overname van de Italiaanse probleembanken Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca door sectorgenoot Intesa Sanpaolo kost mogelijk 3.900 medewerkers banen. Dat is gebleken nadat de Italiaanse overheid een speciale noodwet stemde die de afwikkeling van beide probleembanken mogelijk maakt. Slechte leningen worden ondergebracht is een zogenaamde badbank. Intesa liet weten de gezonde delen van de twee banken voor een symbolisch bedrag over te willen nemen. De ontmanteling van de banken kan Italië in totaal tot 17 miljard euro kosten. Daarvan wordt ruim 5 miljard euro gebruikt om de kosten van Intesa te dekken. Daarnaast heeft de staat garanties gegeven voor 12 miljard euro.

De Franse bankgroep Natixis neemt een belang van 50,04 procent in het Belgische bedrijf Dalenys, gespecialiseerd in betaaloplossing, over. Dalenys is het voormalige Rentabiliweb en werd vijftien jaar geleden opgericht door Jean-Baptiste Descroix-Vernier. Saint-Georges Finance, de holding van Descroix-Vernier, heeft nog iets meer dan de helft van Dalenys in handen. Andere aandeelhouders zijn Le Peigné van Bernard Arnault en de Franse vermogensbeheerder Oddo Asset Management. Door de verkoop wordt de waarde van Dalenys geraamd op een bedrag van 160 miljoen euro. De Franse bank zal tegen dezelfde voorwaarden een bod uitbrengen op de resterende aandelen van het Belgische bedrijf.

Facebook praat met Amerikaanse filmstudio's over de productie van originele televisie-series voor het sociale netwerk. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal gemeld. Facebook zou per aflevering een bedrag van 3 miljoen dollar betalen. Dat bedrag ligt op het niveau van de prestigieuze reeksen van partijen zoals Netflix of Home Box Office (HBO). Met de originele series zou Facebook een gedeelte van de miljardenmarkt voor televisiereclames willen inpalmen. De eerste afleveringen zouden tegen het einde van de zomer moeten kunnen worden gelanceerd. Ook zouden bij producenten zoals BuzzFeed een aantal korte video’s willen inkopen.

Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, de emir van Qatar, heeft met Darren Woods, de topman van het olieconcern ExxonMobil, gesprekken gevoerd over een samenwerking. Dat heeft het Qatarese staatspersbureau bekend gemaakt. ExxonMobil heeft de voorbije jaren een bijzonder groot aandeel gehad in de ontwikkeling van Qatar als grootste exporteur van vloeibaar gas. In samenwerking met het staatsconcern Qatar Petroleum werd onder meer geïnvesteerd in productielocaties, transportschepen en de benodigde infrastructuur. De leidinggevende positie van Qatar zou echter door het diplomatieke conflict met een aantal buurlanden in het gedrang kunnen worden gebracht.

Meer Nieuws

07:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-17

Kwart tieners doft zich op voor videochat

De meeste tieners verkiezen in de communicatie met vrienden voor een persoonlijke ontmoeting, maar toch bleek dat 19 procent een voorkeur voor videochat vertoont. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent YouGov. Er werd daarbij ook vastgesteld dat vrouwelijke tieners sneller geneigd waren om een videochat te verkiezen boven een persoonlijke ontmoeting. De onderzoekers benadrukten daarbij echter ook vast dat 25 procent zich opmaakt vooraleer met een videochat-sessie te beginnen. Bij vrouwelijke tieners loopt dat cijfer zelfs op tot 34 procent, tegenover 14 procent bij hun mannelijke leeftijdsgenoten.

“Tot een recent verleden waren video-telefoons een gadget die vooral in episodes van The Jetsons of Star Trek konden worden opgemerkt,” benadrukt YouGov. “Vandaag beschikt de consument echter over een hele reeks toepassingen die een virtueel persoonlijk gesprek mogelijk maken. Vooral tieners maken gretig van de technologie gebruik. Een gedeelte van de jongeren verkiest deze communicatie zelfs boven een persoonlijk gesprek. Nochtans moet worden vastgesteld dat deze interactie vaak ook heel wat voorafgaande inspanningen vergt om zich uiterlijk op het onderhoud voor te bereiden.”

Wel wordt opgemerkt dat de populariteit van het tekstbericht door de mogelijkheden van videochat niet wordt aangetast. “Uit de cijfers blijkt dat tekstberichten vaak de voorkeur krijgen op de nachtrust of onderwijs,” zeggen de onderzoekers. “Er kan daarbij worden vastgesteld dat 62 procent een tekstbericht naar vrienden heeft verstuurd terwijl ze verondersteld werden te slapen, terwijl ook 46 procent toegeeft vanuit het leslokaal een boodschap te hebben verzonden. Daarnaast erkende 36 procent tijdens de gezinsmaaltijd met vrienden berichten te hebben uitgewisseld. Ook vanuit de bibliotheek en de kerk werden volgens respectievelijk 34 procent en 10 procent dergelijke communicaties georganiseerd.”

Lees Verder

15:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: videochat |  Facebook |

Prestige-zoekers kiezen vaak voor grote vijver met kleine vissen

Personen die naar prestige streven zullen vaak de voorkeur geven aan een grote groep met gemiddelde kwaliteiten, waardoor ze gemakkelijker opvallen. Veel minder vaak wordt gekozen voor een elitegroep, waar men een groter risico zou lopen tot een meeloper gedegradeerd te worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan bij een groep Amerikaanse studenten van Aziatische en Europese herkomst. Uit het onderzoek bleek onder meer dat 58 procent van Chinese jongeren voor de grote groep met gemiddelde kwaliteiten zou kiezen, tegenover slechts 29 procent van de Europese Amerikanen.

Lees Verder

14:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verbergen reële persoonlijkheid kan werknemer veel schade opleveren

Werknemers die hun reële persoonlijkheid verbergen, dreigen hun carrière schade toe te brengen en de verbondenheid met de werkvloer aan te tasten. Dat is de conclusie van een onderzoek van University of Exeter bij een groep gestigmatiseerde werknemers. Personen die hun eigenheid probeerden te verbergen, bleken geconfronteerd te worden met een lager zelfbeeld, jobtevredenheid en werkengagement. De onderzoekers merken op dat een aantal werknemers hun ware identiteit zullen proberen te verbergen om gemakkelijker aanvaard te worden, maar waarschuwen dat daarmee belangrijke schade kan worden aangericht.

Lees Verder

13:21 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Visie op systeem bepaalt zelfbeeld jongeren

Achtergestelde jongeren die ervan overtuigd zijn in een eerlijk sociaal systeem te leven, worden gekenmerkt door een lager zelfbeeld en risicogedrag en tonen in de klas ook minder aandacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de New York University bij meer dan tweehonderdvijftig Amerikaanse jongeren uit gezinnen met een lagere socio-economische status. De resultaten tonen volgens de onderzoekers vooral dat de overtuiging van jongeren over de rechtvaardigheid van het systeem een impact kunnen op belangrijke ontwikkelingsfactoren.

Lees Verder

 

12:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wantrouwen is niet tegengestelde van vertrouwen

Vertrouwen lijkt minstens gedeeltelijk erfelijk bepaald, maar datzelfde geldt niet voor wantrouwen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Arizona. Er wordt immers opgemerkt dat wantrouwen vooral door de sociale omgeving wordt gevormd. Wiskundig zou volgens de onderzoekers worden gesteld dat het vermogen tot vertrouwen ongeveer voor 30 procent wordt overgeërfd. Bij wantrouwen bedraagt dat aandeel echter 0 procent. In beide gevallen zouden unieke ervaringen echter de grootste impact hebben. Bij vertrouwen zou er een impact zijn van 70 procent, maar bij wantrouwen zou dat oplopen tot 81 procent.

Lees Verder

 

11:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument laat zich beïnvloeden door user-generated-content

Nagenoeg alle jonge volwassenen zeggen dat user-generated-content een impact heeft op hun aankoopbeslissingen. Dat blijkt uit een rapport van consulent TurnTo Networks bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten die het voorbije jaar minstens één online aankoop hebben gedaan. Vastgesteld werd dat 90 procent van de ondervraagden te kennen gaf dat user-generated-content minstens een gedeeltelijke invloed had op hun online aankopen, terwijl 53 procent gewag maakt van een bijzondere tot extreme impact. Onder de leeftijdsgrens van dertig jaar loopt dat cijfer zelfs op tot 97 procent.

Lees Verder

 

10:10 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Japans en Chinees op Britse arbeidsmarkt best betaalde talen

Duits is op de Britse arbeidsmarkt de meest gezochte buitenlandse taal, maar voor Japans en Chinees wordt het hoogste loon geboden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Adzuna. Anderzijds moet volgens de onderzoekers worden opgemerkt dat de vraag naar Arabische talen tegenover het voorbije jaar met 31,5 procent is gedaald. Adzuna merkt nog op dat in Londen de breedste waaier van buitenlandse talen wordt gevraagd, waarbij ook het Nederlands, Zweeds en Deens in de top tien kunnen worden teruggevonden. Vooral in de verkoop, het onderwijs en de toerisme en catering worden buitenlandse talen gevraagd.

Kandidaten die de Japanse taal beheersen, kunnen in Groot-Brittannië rekenen op een gemiddeld jaarsalaris van 32.355 pond, gevolgd door Chinees met 31.119 pond. “Er kan op de Britse arbeidsmarkt een duidelijke toename in belangstelling voor niet-Europese talen worden opgemerkt,” aldus Adzuna. “Ook het Arabisch en het Russisch worden in de top tien van gevraagde talen vermeld.” Het Duits, dat vorig jaar nog de beste vergoeding liet optekenen, is inmiddels met een salaris van 31.030 pond - een daling met 1,8 procent tegenover vorig jaar - naar een vierde plaats teruggevallen. Het Frans staat op een derde plaats met 31.079 pond. In de top tien staan verder ook nog Spaans, Italiaans, Portugees en Pools.

“De groeiende interesse voor niet-Europese talen moet mogelijk aan de brexit worden toegeschreven,” meent Doug Monro, oprichter van Adzuna. “Britse werkgevers kijken mogelijk uit naar een toekomst buiten de Europese Unie. Er is dan ook misschien sprake van een signaal dat het Britse bedrijfsleven verder in de wereld kijkt voor groeimogelijkheden.” Desondanks blijft het Duits op de Britse arbeidsmarkt met 8.154 vacatures - een stijging met 7,9 procent tegenover vorig jaar - de meest gevraagde taal. Op de tweede plaats staat het Frans met 7.050 vacatures, gevolgd door het Spaans, Italiaans, Nederlands, Russisch, Pools, Chinees, Zweeds en Arabisch.

Voor Nederlandstaligen telde Adzuna in Groot-Brittannië 1.832 vacatures.

Lees Verder

09:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: talen, arbeidsmarkt |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Franse groep Compagnie des Alpes gaat de volgende zes jaar het pretpark Walibi in Waver grondig renoveren. Met de plannen is een investering gemoeid van meer dan 100 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Jaarlijks zullen een aantal nieuwe attracties worden geopend. Daarbij krijgt elke zone van het park een nieuw thema. Na afronding van de investeringsronde zal volgens Jean-Christophe Parent, algemeen directeur van Walibi, 75 procent van het park zijn vernieuwd. De grootste investering wordt over vier jaar gepland. Dan wordt volgens Parent in een compleet nieuwe zone een rollercoaster gebouwd die in de Benelux een unicum zou zijn. Op dat ogenblik zal Walibi tien rollercoasters tellen.

Het grondstoffenconcern Glencore gaat helpen bij de herontwikkeling van de fabriek van Nyrstar in Port Pirie in Australië. Dat hebben de twee bedrijven bekend gemaakt. De zinksmelter in Port Pirie wordt omgevormd tot een verwerkingsfabriek voor verschillende metalen. Glencore heeft vijf jaar geleden een gelijkaardig project afgerond bij Kazzinc in Kazachstan. Nyrstar zal van dezelfde Isasmelt-technologie van Glencore gebruik kunnen maken. Bedoeling is dat de smelter in Port Pirie een grotere flexibiliteit krijgt in de selectie van grondstoffen. Personeel van Nyrstar zal ook woren opgeleid in de loodsmelter van Kazzinc in Ust-Kamenogorsk in Kazachstan. Er zullen ook medewerkers van Kazzinc overkomen naar Port Pirie.

De oogst van thee in de Indiase stad Darjeeling moet dit jaar met een belangrijke tegenslag rekening houden. Dat hebben woordvoerders van de Darjeeling Tea Association gezegd. Gewezen wordt op sociale onrust die zich de jongste tijd over de stad en het omliggende gebied heeft verspreid. Er werden geregeld betogingen geregistreerd, waardoor op de piek van de oogstperiode het werk op de theeplantages grotendeels was stilgevallen. Er wordt op gewezen dat de theeplantages al onder druk staan van de klimaatverandering, een prijsdaling op de wereldmarkt en hoge productiekosten. Darjeeling produceert jaarlijks tussen achtduizend en tienduizend ton thee. De sector biedt in de regio werk aan 57.000 mensen.

Wapenfabrikant FN Herstal heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 853 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 10,6 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst liep op van 45,5 miljoen euro naar 60,5 miljoen euro. Opgemerkt wordt dat de donkere periode van de tweede helft van de jaren negentig - twintig jaar geleden werd een verlies van 73 miljoen euro geleden - tot het verleden behoren. Het bedrijf zou inmiddels zelfs op een reserve van meer dan 410 miljoen euro kunnen terugvallen. Het bedrijf zegt echter ook belangrijke investeringen te doen. Het voorbije jaar zou 59 miljoen euro zijn geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. De werknemers ontvingen ook een bonus van 3.500 euro.

Over afzienbare tijd kan in het Bodo-gebied in de Niger Delta wellicht worden begonnen met de opruiming van de olievervuiling. Dat heeft Inemo Samiana, bemiddelaar van het Bodo Mediation Initiative, bevestigd. Het gebied raakte door grote lekkages in installaties van Shell op het einde van het voorbije decennium zwaar verontreinigd. Onderhandelingen tussen Shell en de lokale bevolking over de sanering van het gebied hebben echter lange tijd aangesleept. Het bedrijf maakt daarbij gewag van onderlinge onenigheid tussen de lokale bevolking. Volgens Samiana zou echter in de loop van de eerstvolgende weken daadwerkelijk met de sanering van start kunnen worden gegaan. De operatie zou drie jaar kunnen duren.

Het Nederlandse fintechbedrijf Adyen heeft een bankvergunning gekregen. Adyen handelt online betalingen af voor internetbedrijven en retailers, maar wil zijn activiteiten verder uitbreiden. Dat heeft Pieter van der Does, oprichter en chief executive van Adyen, tegenover het Financieele Dagblad bevestigd. Adyen realiseerde vorig jaar een omzet van 659 miljoen euro en boekte een nettowinst van 113 miljoen euro. Door de bankvergunning kan het fintech-bedrijf naar eigen zeggen onder meer het betaalproces van zijn klanten soepeler laten verlopen. Adyen is in Nederland de achttiende partij met een bankvergunning. Ook Klarna, de Zweedse concurrent van Adyen, verwierf recent een bankvergunning.

De Duitse bank Commerzbank zal tijdens het tweede kwartaal van dit jaar verliescijfers moeten melden. Door een ontslagronde en een reorganisatie moet immers een bedrag van 810 miljoen euro worden afgeboekt. Dat heeft Martin Zielke, topman van Commerzbank, bevestigd. Ook het operationele resultaat zal tijdens het tweede kwartaal een terugval kennen. Daarbij wordt gewezen op de moeilijke marktomstandigheden. Over het hele jaar verwacht Commerzbank wel een positief resultaat te kunnen melden. Commerzbank maakte eerder bekend tot het einde van dit decennium 9.600 banen te zullen schrappen. Een sociaal akkoord met de vakbonden is nog niet ondertekend, maar de bank verwacht wel snel een oplossing.

Filmproducent Disney wordt in de Verenigde Staten beticht van plagiaat. De klacht is afkomstig van Denise Daniels, een kinderpsychologe die namens het National Childhood Grief Institute het programma The Moodsters heeft ontwikkeld. Volgens Daniels is de animatiefilm Inside Out van Disney op het idee van The Moodsters gebaseerd. Inside Out ging op het festival van Cannes in wereldpremière en geniet bijzonder veel bijval. De film werd al met meer dan honderd prijzen bekroond. Daniels zegt haar idee destijds ook bij Disney aangedragen te hebben. Pete Docter, regisseur van Inside Out, zegt echter geïnspireerd te zijn geweest door de puberbuien van zijn tienerdochter.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een miljardenorder van het Ierse luchtvaartbedrijf Avolon in de wacht gesleept. Dat hebben beide partijen bekend gemaakt. Avolon, gespecialiseerd in het leasen van vliegtuigen, heeft bij Boeing de intentie voor de aankoop van vijfenzeventig exemplaren van het type 737 MAX8 ingediend. Dat order heeft een waarde van ongeveer 8,4 miljard dollar. Daarnaast werd een optie genomen op een order van nog eens vijftig vliegtuigen. De betrokken toestellen bieden ruimte aan minstens 149 passagiers. De maximale capaciteit bedraagt 220 reizigers. Avalon heeft op dit ogenblik een portfolio die meer dan 850 vliegtuigen omvat.

Het Canadese bedrijf BlackBerry heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 235 miljoen dollar, tegenover 400 miljoen dollar inkomsten tijdens dezelfde periode het jaar voordien. Er werd een nettowinst geboekt van 671 miljoen, tegenover een verlies van 670 miljoen dollar het eerste kwartaal vorig jaar, toen echter een grote afschrijving moest worden geboekt. Dit jaar kon BlackBerry echter profiteren van een gunstige uitspraak in een patentdispuut met Qualcomm, die het Canadese bedrijf 815 miljoen dollar opleverde. BlackBerry herposioneert zich steeds meer tot een leverancier van software en diensten. Die activiteiten boekten een groei met 13 procent.

De Antwerpse haven mag geen vervuild baggerslib meer storten in een Nederlandse put. De Raad van State acht de exportvergunning onvoldoende gemotiveerd. Het Antwerpse Havenbedrijf verkreeg vier jaar geleden van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (Ovam) de toelating om drie miljoen kubieke meter baggerslib met tributyltin te storten in de Slufter in de Rotterdamse haven. De Slufter is speciaal ontworpen voor de berging van vervuild havenslib. Belgische milieubedrijven voerden echter aan dat ook zij het slib duurzaam konden verwerken en stapten naar de Raad van State, die de exportvergunning heeft geschorst. Ovam blijft er echter bij dat een berging in de Slufter de beste oplossing is.

Bankverzekeraar KBC gaat tot het einde van dit decennium een bijkomend bedrag van 1,5 miljard euro investeren in digitalisering. Dat heeft het bedrijf op een beleggersdag in de Ierse hoofdstad Dublin gemeld. Onder meer wordt gewezen op de organisatie van robotadvies voor beleggers, betaalapplicaties voor consumenten en andere toepassingen die financiële activiteiten moeten vergemakkelijken. Met deze nieuwe technologieën wil de KBC volgens Erik Luts, chief innovatie van de bankverzekeraar, nog meer inspelen op de verwachtingen van zijn klanten. Volgens Luts mag worden verwacht dat tegen eind dit decennium wellicht 80 procent van de klanten minstens gedeeltelijke digitale transacties uitvoert.

De Franse bouwgroep Eiffage mag het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis op de Warandeberg in Brussel bouwen. Met de realisatie van het project is een investering gemoeid van ongeveer 190 miljoen euro. Het nieuwe complex moet plaats bieden aan ongeveer 4.500 werknemers. De werken zullen in augustus worden gestart en moeten over vier jaar worden opgeleverd. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 100.000 vierkante meter en zal volgens de financiële groep aan de hoogste normen op het gebied van energie en leefmilieu beantwoorden. Het gebouw zal volgens de bank aan sterke ecologische, economische, esthetische en sociale vereisten voldoen.

In Mozambique is gestart met de verhuis van 7.500 dieren naar het Zinave National Park. De operatie zal ongeveer drie jaar in beslag nemen. Dat heeft de Peace Parks Foundation, gevestigd in Zuid-Afrika, bekend gemaakt. Het dierenbestand van Zinave werd door de burgeroorlog in Mozambique bijna geheel uitgeroeid. Ongeveer 500 dieren zullen worden overgebracht vanuit Gorongosa, een ander Mozambikaans natuurpark dat sinds het einde van de burgeroorlog vijftien jaar geleden opnieuw tot leven komt. Daarnaast komen ongeveer 6.000 dieren uit het park Sango in buurland Zimbabwe. Ook vanuit een aantal locaties in Zuid-Afrika zullen opnieuw dieren naar Zinave worden gebracht.

Op Charleroi Airport heeft het Belgische vliegtuig Sonaca 200 zijn eerste testvlucht gemaakt. Dat heeft het bedrijf Sonaca Aircraft, gevestigd in Gosselies, bekend gemaakt. De Sonaca 200 is een eenmotorig vliegtuig met twee zitplaatsen. Het toestel zal is bedoeld voor de opleiding van piloten en toeristische activiteiten. De tests met het vliegtuig zullen in totaal ongeveer vier maanden in beslag nemen. De eerste proefvluchten worden uitgevoerd vanop Charleroi Airport, maar voor het verdere verloop van de tests zal worden uitgeweken naar de stad Avignon in het zuiden van Frankrijk. Gehoopt wordt dat de eerste leveringen in oktober zullen kunnen gebeuren. De ontwikkeling vergde een investering van 3,5 miljoen euro.

Meer Nieuws

08:04 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-17

Gebombardeerde bevolking toont grote veerkracht

Inwoners van Duitse steden die tijdens de tweede wereldoorlog zware bombardementen ondergingen, blijken over een grotere mentale veerkracht te beschikken dan landgenoten die woonden in gebieden die meer gespaard bleven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Technology in Brisbane (Australië), de Duale Hochschule Baden-Württemberg in Mannheim (Duitsland), de University of Texas in Austin (Verenigde Staten) en de University of Cambridge (Groot-Brittannië) naar het fenomeen van de zogenaamde Deutsche Angst. In de betrokken regio’s kon volgens de onderzoekers ook een grotere ondernemingsgeest worden opgemerkt.

Lees Verder

 

15:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Moeilijke levensomstandigheden basis van impulsieve beslissingen

Tieners die met minder gemakkelijke levensomstandigheden worden geconfronteerd, dreigen in hun later vaak impulsieve beslissingen te nemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Western Ontario. De onderzoekers merken op dat die impulsieve beslissingen een gevaar kunnen inhouden, aangezien de betrokken vaak een grotere voorkeur voor risicogedrag vertonen. Het ventrale striatum in de hersenen van deze groep blijkt volgens de Canadese wetenschappers gevoeliger te zijn voor beloningen. Opgemerkt wordt dat ouders zich bewust moeten zijn van het verband en de impact van de levensomstandigheden moeten proberen op te vangen.

Lees Verder

14:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale media vaak aanleiding professionele naijver

Sociale media kunnen jonge werknemers vaak tot impulsieve beslissingen over hun carrière aanzetten. Content die vrienden over hun eigen baan op sociale media plaatsen, kunnen immers vaak een gevoel van naijver opwekken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Milkround bij een groep jonge werknemers in Groot-Brittannië. Vastgesteld werd dat 95 procent van de ondervraagden zich enigszins jaloers voelt tegenover de carrières die vrienden maken, waarbij vooral reisopportuniteiten een reden voor de naijver vormen. Er werd echter ook opgemerkt dat 37 procent naar sociale media verwijst als bron voor de jaloezie.

“Jonge werknemers die teveel belang hechten aan de boodschappen die vrienden over hun individuele professionele ervaringen op sociale media plaatsen, kunnen mogelijk hun carrière in het gedrang brengen,” stippen de onderzoekers aan. “Percepties over het succes van vrienden worden in grote mate door sociale media gevormd, waarbij moet worden vastgesteld dat meer dan 33 procent toegeeft dat positieve boodschappen op sociale media hen zullen laten veronderstellen dat hun vrienden het goed maken.” Snapchat blijkt de meeste angstigheid rond de carrière te creëren. Daarbij moet volgens de onderzoekers gewag worden gemaakt van vluchtige verhalen met een blijvende indruk. Daarna volgen Linkedin en Twitter.

De eigen onzekerheid is volgens de onderzoekers één van de belangrijkste verklaringen voor de gevoelens van jaloezie. Er wordt opgemerkt dat 60 procent van de schoolverlaters nog altijd in onzekerheid verkeert over de uitbouw van zijn carrière. “Die onzekerheid kan gemakkelijk in jaloezie uitmonden wanneer men geconfronteerd wordt met sociale berichten die getuigen van het succes dat vrienden te beurt is gevallen,” aldus Milkround. “Maar daarnaast is er ook een financieel element, want 46 procent geeft toe vooral jaloers te zijn op het hoge salaris dat vrienden ontvangen, wat vaak blijkt uit foto’s van vakanties en aankopen die op sociale netwerken worden geplaatst.”

Lees Verder

14:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale media |  Facebook |

Levenstevredenheid moeders afhankelijk van eigen voorkeuren

Hoogopgeleide moeders laten de grootste levenstevredenheid optekenen wanneer hun professionele status perfect aan hun persoonlijke voorkeuren beantwoordt. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Arizona State University bij meer dan tweeduizend moeders in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat de levenstevredenheid van deze groep niet afhankelijk is door een professionele activiteiten, maar wel door de gelijkenissen tussen de eigen voorkeuren en de reële situatie. Moeders die tegen hun zin op huishoudelijke taken moesten toespitsen, bleken psychologisch de grootste moeilijkheden te ervaren.

Lees Verder

 

13:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sociale netwerkeconomie werkt slechts voor kleine elite

De sociale netwerkeconomie biedt slechts aan een kleine minderheid een aanvaardbaar inkomen. Dat is de conclusie van het boek ‘(Not) Getting Paid to Do What You Love: Gender, Social Media, and Aspirational Work’ van Brooke Erin Duffy, professor communicatie aan de Cornell University. Duffy merkt op dat onder meer in de modesector een aantal opmerkelijke succesverhalen kunnen worden opgetekend, maar voegt eraan toe dat vele gegadigden uiteindelijk slechts onbetaald werk blijken te kunnen vinden, in de hoop toch ooit een doorbraak te kunnen realiseren en bekendheid en inkomen te kunnen vergaren.

Lees Verder

 

12:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fietsers laten ook stress achter zich

Een verplaatsing met de fiets kan het stressniveau verminderen en kan de werkprestatie verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Concordia University in Montreal naar de verplaatsingsgewoontes van meer dan honderdtwintig werknemers van een lokale informatica-onderneming. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat forenzen die met de fiets naar het werk waren gekomen tijdens de eerste vijfenveertig minuten op kantoor significant minder tekenen van stress lieten optekenen dan collega’s die van de auto gebruik had gemaakt. Daarentegen was volgens de onderzoekers geen verschil in stemming merkbaar.

“De studie toont aan dat een verplaatsing met de fiets een uitstekende basis voor een goede dag kan vormen,” betoogt onderzoeksleider Stéphane Brutus. “Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat de stemming en stress tijdens de ochtend een vaak heel goed de rest van de dag kunnen voorspellen. Dat vertrekpunt bepaalt vaak op welke manier gebeurtenissen later op de dag worden ervaren en geïnterpreteerd en op welke manier op die impulsen zal worden gereageerd. De studie maakt duidelijk dat fietsers de werkvloer significant minder gestresseerd betreden dan collega’s die de verplaatsingen met de auto hebben gemaakt.”

De onderzoekers wijzen naar een studie van zes jaar geleden, waaruit bleek dat 6 procent van de Canadese werknemers zich met de fiets verplaatsen. “Dat aandeel neemt wel toe, maar toch heeft Canada op dat gebied nog een grote achterstand tegenover de Europese landen,” benadrukt Brutus. “Nochtans is fietsen een relatief goedkope transportmiddel, dat zich bovendien uitstekend tot fysieke activiteit leent.” Uit cijfers van het Institute for Transportation and Development Policy blijkt dat de fiets zou kunnen helpen om de uitstoot van kooldioxide van het stedelijk passagiersvervoer tegen het midden van dit decennium met 11 procent te verminderen.

De fiets zou daarmee wereldwijd de maatschappij ook een besparing van 24 biljoen dollar kunnen opleveren.

Lees Verder

12:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fiets |  Facebook |

Selfies hebben vooral te maken met eigen uiterlijk

Selfies hebben vooral te maken met het eigen uiterlijk van de fotograaf. Dat is de conclusie van een onderzoek van computerwetenschappers aan het Georgia Institute of Technology op basis van ongeveer tweeënhalf miljoen selfies op Instagram. Vastgesteld werd dat 51,75 procent van de selfies gelinkt konden worden aan het uiterlijk - zoals cosmetica, kleding of haarsnit - van de auteur. Op de tweede plaats staan foto’s met geliefden en huisdieren (14 procent), gevolgd door etnische opnames (13 procent), reisfoto’s (7 procent) en gezondheid en fitness (5 procent). Nog bleek dat de meeste selfies solo-opnames zijn en slechts in beperkte mate een groepsgebeuren vormen.

Uit het onderzoek bleek nog dat 57 procent van de selfies op Instagram werden geplaatst door de leeftijdsgroep tussen achttien en vijfendertig jaar. “Rekening houden met de demografische kenmerken van Instagram is die vaststelling geen verrassing,” betoogt onderzoeksleider Julia Deeb-Swihart. De categorie onder de grens van achttien jaar was verantwoordelijk voor ongeveer 30 procent van de selfies. Het aandeel van de vijfendertigplussers blijft daarentegen beperkt tot 13 procent. Opgemerkt wordt dat het eigen voorkomen in alle leeftijdsgroepen het belangrijkste motief achter de selfies was.

“Selfies zijn een identiteitsinspanning,” benadrukt Deeb-Swihart. “Er wordt zorgvuldig overwogen welke indruk men online wil maken. Selfies zijn een extensie van die inspanningen. Net zoals in andere sociale mediakanalen wordt in selfies een identiteit geprojecteerd die rijkdom, gezondheid en de fysieke aantrekkelijkheid van het individu uitstralen. Selfies kunnen worden bestempeld als een samenvloeiing van de online en offline identiteit van een individu. Een selfie moet immers een online bewijs van het individu in het echte leven tonen.” De relatief hoge score van etniciteit-selfies vormen volgens de onderzoekers een aanwijzing dat de betrokkenen fier zijn op hun achtergronden.

Lees Verder

11:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: selfies |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het mijnbouwconcern Glencore heeft zijn bod op de groep Coal & Allied Industries, de steenkooldivisie van sectorgenoot Rio Tinto, verhoogd. Glencore zou nu bijna 2,7 miljard dollar willen bieden op de divisie. Eerder was een bedrag van 2,6 miljard dollar geboden. Bovendien zouden aan de steenkoolprijs ook royalties worden gekoppeld. Er wordt echter opgemerkt dat een overeenkomst niet is gegarandeerd. Onder meer regelgevende instanties zouden daarvoor akkoord moeten geven. Bovendien is Glencore niet de enige geïnteresseerde partij. Eerder maakte het Chinese Yancoal al zijn interesse in de activiteiten kenbaar. Het nieuwe bod van Glencore zou minstens 225 miljoen dollar hoger liggen dan het Chinese voorstel.

De Ierse overheid heeft met de verkoop van een belang van 25 procent in Allied Irish Banks een bedrag van ongeveer 3 miljard euro opgehaald. Bedoeling is om de volgende jaren ook de rest van de aandelen te verkopen. Allied Irish Banks werd naar de beurzen in Londen en Dublin gebracht. De Ierse overheid moest tijdens de financiële crisis de bank te hulp schieten met 21 miljard euro aan noodsteun om te voorkomen dat de financiële groep zou omvallen. Ierland moest vervolgens zelf met Europese noodhulp gesteund worden. Allied Irish Banks werd in overheidshanden sterk afgeslankt en buitenlandse bezittingen werden verkocht. De bank richt zich nu op zijn Ierse thuismarkt.

Het technologiebedrijf Aproplan heeft met een kapitaalronde een bedrag van 5 miljoen euro opgehaald. Aproplan ontwikkelde een applicatie voor bouwplannen, waardoor aannemers, ingenieurs en architecten met gedeelde digitale kopieën kunnen werken. De applicatie moet het bespreken, registreren en rapporteren van bouwprojecten vereenvoudigen. De opbrengst van de kapitaalverhoging moet vooral gebruikt worden om de applicatie verder uit te bouwen tot een persoonlijke assistent voor werfleiders. Ook worden de activiteiten in het buitenland versterkt. Aproplan, dat vijf jaar geleden werd opgericht, haalde het kapitaal op bij onder meer Fortino Capital, Inventures en Matexi.

De Belgische brouwerijen hebben het voorbije jaar gezamenlijk 294,8 miljoen euro geïnvesteerd. Daarmee is een nieuw record gevestigd. Tegenover het jaar voordien was er sprake van een toename met 26,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie van Belgische Bouwers. Verder werd gemeld dat de Belgische biersector inmiddels 224 brouwers telt. Ook dat betekent een toename met 12,5 procent tegenover het jaar voordien. De groei moet worden toegeschreven aan de opkomst van een groot aantal kleine ambachtelijke brouwerijen. In totaal bieden de Belgische brouwers werk aan 4.735 werknemers. Dat niveau bleef constant tegenover het jaar voordien. Onrechtstreeks worden 49.000 banen ondersteund.

Het Britse automerk Jaguar Land Rover (JLR) wordt mogelijk naar de beurs gebracht. Tata Motors, het Indiase moederconcern van Jaguar Land Rover, zou een notering aan de beurzen van Londen en New York overwegen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De opbrengst van de beursgang zou worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe modellen en technologieën. Tata Motors kocht Jaguar Land Rover negen jaar geleden van het Amerikaanse concern Ford. Met die transactie was een bedrag gemoeid van 2,5 miljard dollar. In maart volgend jaar wordt bij Jaguar Land Rover een investeringsprogramma afgerond, waarbij een bedrag van ruim 5 miljard dollar werd geïnjecteerd.

Door de beslissing van Groot-Brittannië om zich van de Europese Unie los te maken, zal het Japanse beurshuis Nomura zijn Europese hoofdkantoor van Londen naar Frankfurt overhevelen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. Bij de operatie zouden bijna honderd medewerkers zijn vertrokken. Ook München, Luxemburg en Parijs werden als mogelijke bestemming overwogen, maar uiteindelijk koos Nomura toch voor het Duitse financiële centrum Frankfurt. De Japanse groep, die zijn hoofdkantoor heeft in Tokio, heeft in Europa ruim drieduizend medewerkers. Het merendeel daarvan werkt vanuit Londen. Ook Goldman Sachs en Morgan Stanley zijn in Frankfurt op zoek naar kantoorruimte.

De Amerikaanse kabelgroep Charter Communications heeft mogelijk plannen om Cox Communications over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de krant New York Post gemeld. Charter Communications nam eerder ook al Time Warner Cable over. Er wordt wel opgemerkt dat er tussen Charter en Cox nog een formele gesprekken zijn opgestart. Cox heeft eerder echter al duidelijk gemaakt geen interesse te hebben in overnamevoorstellen. Het bedrijf wijst daarbij naar de investeringen die worden gedaan in de uitbreiding van het netwerken, de producten en de samenwerkingsverbanden. Dat kan volgens sommige bronnen echter veranderen met de komst van een nieuwe chief executive begin volgend jaar.

Het Amerikaanse bouwconcern Lennar Corporation heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van ruim 3,26 miljard dollar, tegenover bijna 2,75 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig boekjaar. De nettowinst daalde echter van 219 miljoen dollar naar 214 miljoen dollar. Stuart Miller, chief executive van Lennar, maakte gewag van sterke resultaten, die volgens hem gesteund werden door een verbetering van de economie. Miller zei dat Amerikaanse consumenten opnieuw een groter vertrouwen tonen, terwijl ook de arbeidsmarkt opnieuw groeit. Het orderboek van Lennar breidde met 12 procent uit tot bijna negenduizend woningen. Dat is de sterkste groei in tien jaar.

De Franse energiebedrijf Engie heeft een belang van 40 procent in het koelbedrijf National Central Cooling Company (Tabreed) uit Dubai gekocht. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 700 miljoen euro. Dat heeft Engie bekend gemaakt. Engie nam het belang over van investeringsmaatschappij en grootaandeelhouder Mubadala Investment Company uit Abu Dhabi. Na de verkoop houdt Mubadala nog een belang van 42 procent in Tabreed. De overname zou tijdens het derde kwartaal van dit jaar moeten kunnen worden afgerond, maar zou nog wel door de toezichthouders van de Verenigde Arabische Emiraten moeten worden goedgekeurd.

Het telecomconcern Altice heeft de overname van Teads, een platform voor online videoreclame, afgerond. Dat heeft Altice bekend gemaakt. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 285 miljoen euro. Teads werd zes jaar geleden opgericht en heeft 1,2 miljard unieke bezoekers. Het mobiele publiek van Teads bestaat uit 720 miljoen consumenten. De overname door Altice werd in maart dit jaar aangekondigd. In de overeenkomst is voorzien dat het management van Teads in functie blijft. Bovendien krijgt Pierre Chappaz, topman van Teads, een zetel in het bestuur van Altice. Teads boekte vorig jaar een omzet van 187,7 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 44 procent tegenover het jaar voordien.

BNP Paribas Fortis verhuist de volgende twee jaar een gedeelte van de informatica en een aantal andere ondersteunende diensten van Brussel naar Lissabon. Dat heeft de bank bevestigd. Bij de operatie zullen ruim honderdtwintig werknemers zijn betrokken, maar de bank benadrukte dat er geen naakt ontslagen zullen vallen. Voor de betrokken personeelsleden zouden immers interne oplossingen kunnen worden gevonden. De operatie maakt deel uit van plannen die twee jaar geleden al werden uitgewerkt en waarin voorzien werd dat in de ondersteunende diensten in verschillende landen het aantal effectieven zou worden beperkt. Door de operatie wil de bank de nodige kostenbesparingen doorvoeren.

De Italiaanse financiële instellingen Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca zullen de boeken moeten neerleggen. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) beslist. Er was een injectie van 6,4 miljard euro nodig om de beide banken te kunnen redden, maar de Europese instelling wijst erop dat geen van beide Italiaanse banken een geloofwaardig herstelplan heeft kunnen voorleggen en evenmin een oplossing voor een aanzuivering van hun kapitaaltekorten hebben kunnen aanreiken. Omdat de twee banken geen sleutelrol vertolken in het Italiaanse financiële stelsel, zal het verdwijnen van de instellingen volgens de Europese autoriteiten ook geen impact hebben op de financiële stabiliteit van het land.

Het Nederlandse technologieconcern Philips neemt het Amerikaanse bedrijf Electric Geodesics, leverancier van geavanceerde apparatuur voor hersenscans, over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van bijna 33 miljoen euro. De overname laat Philips toe het eigen bestaande productaanbod op het gebied van medische beeldvorming te versterken. Electric Geodesics maakt apparatuur en bijbehorende software waarmee elektrische hersenactiviteit kan worden gemeten en beoordeeld, zonder de patiënt met een grote overlast te confronteren. Met de technologie kan Philips aan de artsen ook een completer beeld van de hersenen van een patiënt bieden dan nu nog het geval is.

In Peru hebben de autoriteiten maatregelen genomen om de historische site van Machu Picchu tegen een toeristische overlast te beschermen. Voortaan zal de oude incastad immers uitsluitend nog met een officieel erkende gids kunnen worden bezocht. Een gids mag ook slechts maximaal zestien personen rondleiden en wordt verplicht een opgelegd traject volgen. Bovendien wordt ook de duur van een bezoek beperkt. Een prijsverhoging is voorlopig niet voorzien, maar toegangstickets gelden voortaan wel nog slechts voor een halve dag. Machu Picchu werd vorig jaar, ondanks een moeilijk toegankelijke ligging, door een recordaantal van 1,4 miljoen toeristen bezocht.

In Rusland dreigt mediaregulator Roskomnadzor de communicatie-applicatie Telegram te blokkeren. De Russische veiligheidsdiensten willen meer zicht op de gebruikers van Telegram in het kader van de strijd tegen het terrorisme, maar Pavel Dourov, oprichter van de applicatie, weigert de geëncrypteerde gespreksgegevens vrij te geven. Roskomnadzor heeft daarop op zijn website een open brief geplaatst waarin Dourov wordt gevraagd de informatie vrij te geven. Indien daaraan geen gevolg wordt gegeven, zou Telegram in Rusland worden geblokkeerd. De applicatie zou vaak door allerhande misdadigers worden gebruikt omdat de versleutelde berichten niet door de autoriteiten kunnen worden opgespoord.

Meer Nieuws

10:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-17

Warmte heeft ook negatieve impact op hulpvaardigheid

Wanneer de weersomstandigheden oncomfortabel warm worden, loopt de hulpvaardigheid en het prosociale gedrag van de mens snel terug. Dat blijkt uit een onderzoek van psychologen aan de Lehigh University in Pennsylvania en de Northwestern University in Illinois. De studie toont volgens de wetenschappers vooral aan dat omgevingstemperatuur op het individu een grote impact kan hebben en tot bijzondere emotionele reacties en gedragingen aanleiding kunnen geven. Terwijl een opgetogen stemming leidt tot een sociaal en vriendelijk gedrag, zal een teneergedrukt gevoel volgens de onderzoekers anderzijds voor egocentrische en norse reacties zorgen

Uit het onderzoek bleek onder meer dat werknemers van een Russische keten bij oncomfortabel hoge temperaturen 50 procent minder geneigd waren tot prosociaal gedrag, zoals de bereidheid klanten te helpen, actief te luisteren of suggesties te formuleren. “Zelfs wanneer respondenten online aan oncomfortabel hoge temperaturen worden herinnerd, blijkt de hulpvaardigheid snel te verdampen,” benadrukken de onderzoekers Liuba Belkin en Maryam Kouchaki. De herinnering aan de ongemakkelijke situatie leidt tot een groter gevoel van vermoeidheid, wat de positieve opstelling reduceert en uiteindelijk ook het prosociale gedrag zal aantasten.”

“Zelfs lichte veranderingen in de temperatuur kan een impact hebben op het gedrag,” betogen de onderzoekers. “In een oncomfortabel warme zaal bleken slechts 64 procent van de respondenten minstens één vraag van een enquête te beantwoorden. In een aangename omgeving liep dat cijfer op tot 95 procent. Bovendien werden in de oncomfortabele omgeving gemiddeld slechts zes vragen beantwoord, terwijl in aangename omstandigheden een gemiddelde van vijfendertig antwoorden kon worden opgetekend.” Indien onder meer op de werkvloer geen mogelijkheid bestaat om de temperatuur te milderen, moeten volgens de onderzoekers andere inspanningen worden gedaan om het moreel van het personeel op peil te houden.

Lees Verder

17:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hulpvaardigheid |  Facebook |

Grote interesse in gebruik spraaktechnologie

Wereldwijd maakt bijna 50 procent van de smartphone-gebruikers minstens één keer gebruik van spraaktechnologie. Bij 33 procent loopt dat zelfs op tot minstens één keer per week. Dat blijkt uit een rapport van J.W. Thompson Innovation Group en Mindshare Futures, gebaseerd op onder meer een enquête bij nagenoeg zevenduizend consumenten in Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Thailand, Australië, China, Singapore en de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 45 procent van de wekelijkse gebruikers omwille van de superieure snelheid op spraaktechnologie beroep deden. Anderzijds gaf 35 procent zich dankzij de technologie geen moeite te moeten doen om commando’s in te tikken.

Ook kon worden vastgesteld dat 70 procent van de frequente gebruikers de gesproken communicatie met technologie inmiddels als een normale activiteit bestempelt. Een groot deel geeft daarbij wel aan zich bij die activiteit in een openbare omgeving minder comfortabel te voelen. Hier kan volgens de onderzoekers echter een cultureel element worden gevonden. Er moest immers worden vastgesteld dat wereldwijd 57 procent het gebruik van spraaktechnologie in een publieke omgeving zou vermijden, maar in Japan loopt dat cijfer op tot 72 procent. Anderzijds valt dat terughoudendheid in Spanje terug tot 47 procent.

“Spanje lijkt het minst problemen te hebben met het openbaar gebruik van spraaktechnologie,” zeggen de onderzoekers nog. “Er kon immers worden vastgesteld dat 51 procent van de Spaanse respondenten de technologie ook zouden hanteren terwijl ze over straat lopen. Wereldwijd valt dat gemiddelde terug tot 31 procent.” De onderzoekers stelden verder vast dat online zoekopdrachten bij het gebruik van spraaktechnologie de meest populaire activiteit is (60 procent), gevolgd door de zoektocht naar informatie over producten (53 procent). Daarna volgen algemene vragen (50 procent), informatie over richtingen (42 procent), vragen of een merk of bedrijf (41 procent) en muziek (41 procent).

Uit het onderzoek blijkt nog dat 69 procent in de toekomst zijn televisietoestel met spraaktechnologie wil activeren, terwijl 66 procent de woningverlichting wil kunnen bedienen en 45 procent tegen zijn koelkast wil kunnen praten.

Lees Verder

https://www.warc.com/NewsAndOpinion/News/Voice_tech_gains_acceptance/38862

16:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spraaktechnologie |  Facebook |

Online communicatie hotels moet nog beter

Hotels moeten de communicatie met hun klant op een vroeger ogenblik aanvatten. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent TrustYou naar de verwachtingen rond de online communicatie van hotels bij nagenoeg duizend consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers wijzen erop dat het ogenblik dat de boeking van een hotel wordt afgerond van de reiziger een gast maakt. Er wordt aan toegevoegd dat ongeveer 80 procent van de klanten verwacht dat het hotel op dat ogenblik een verdere communicatie rond de boeking zal opstarten. Op dat vlak moet de sector volgens TrustYou echter nog een belangrijke weg afleggen.

“Vastgesteld kon worden dat 79 procent van de respondenten erkent een bevestiging van hun boeking te hebben ontvangen, terwijl 62 procent tevens informatie over het inchecken heeft bezorgd gekregen,” zeggen de onderzoekers. “Hierna valt de communicatie echter op een beduidend lager peil terug. Nog slechts 39 procent blijkt immers een herinnering aan zijn boeking te ontvangen, terwijl amper 25 procent verdere informatie over zijn bestemming toegestuurd krijgt. Dat cijfer valt nog verder terug bij informatie over het hotel (21 procent) of mogelijke activiteiten (18 procent). Hier worden unieke kansen gemist om de consument een superieure service te bezorgen en de klantentevredenheid op een hoog niveau te houden.”

Er kon ook worden vastgesteld dat het gebruik van messaging en sociale media een positieve impact heeft op de tevredenheid van de klant. Uit het onderzoek nog blijkt dat 80 procent van de ondervraagden verwacht dat bij de communicatie rond de bevestiging van de boeking gebruik zal worden gemaakt van email. Daarnaast toont 66 procent voor de verdere communicatie een voorkeur voor elektronische middelen boven telefonische contacten. Ter plaatse wil 75 procent de mogelijkheid om persoonlijk met een vertegenwoordiger van het hotel te kunnen communiceren. Er wordt aan toegevoegd dat 90 procent ook de gelegenheid wil om tijdens het verblijf problemen of vragen te kunnen aankaarten.

Lees Verder

15:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel |  Facebook |

Meest betaalbare stranden terug te vinden in Vietnam

Vietnam heeft de meest betaalbare stranden van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van de online reisorganisatie TravelBird naar de kosten van één dag strandgeneugten op meer dan driehonderd locaties in ruim zeventig landen. Vastgesteld dat op Cua Dai Beach in de stad Hoi An in Centraal-Vietnam voor één dag een bedrag van 12,43 euro moet worden betaald voor de aankoop van een tube zonnecrème, een bier, een fles water, een roomijs en een lunch. Vietnam neemt de volledige top drie in, want ook op City Beach in Nha Trang en Long Beach op het eiland Phu Quoc moet respectievelijk 13,11 euro en 13,60 euro per dag worden gerekend.

“Aan het andere eind van het spectrum valt vooral de aanwezigheid van Noord-Europa op,” benadrukken de onderzoekers. De duurste strandlocatie uit het onderzoek kan dan ook worden teruggevond op Kristiansand Beach in Noorwegen, waar met een dagprijs van 60,95 euro moet rekening worden gehouden. Die hoge prijs is volgens het rapport vooral worden toegeschreven aan de dure lunch, waarvoor gemiddeld 25,82 euro zou moeten worden betaald. Noorwegen neemt ook de volledige top drie in beslag. Op Huk Beach en Solastranda moet immers respectievelijk 58,43 euro en 56,91 euro worden betaald.

Daarna volgen Mareto Plage Publique en Plage de Maui in Frens Polynesië. De top tien bestaat verder uit Akransanden en Hamresanden (Noorwegen), Ribersborg Beach (Zweden) en Anse Vata (Nieuw Caledonië) en Anse Georgette (Seychellen), waar een dag op het strand nog altijd meer dan 50 euro kost. Na Vietnam hebben vooral Egypte en India goedkope stranden. De onderzoekers wijzen er wel op dat bij de berekening geen rekening is gehouden met de huur van een strandstoel, die op sommige locaties is verplicht. Onder meer in Vietnam echter laat de bestelling van één drank een gratis plaats op het strand aan.

Vietnam biedt volgens de onderzoekers bovendien op het strand ook een hoge culinaire kwaliteit aan een betaalbare prijs.

Lees Verder

14:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: strand |  Facebook |

Autobestuurder relatief geïnteresseerd in nieuwe technologieën

De autobestuurder is geïnteresseerd om in zijn volgende wagen geavanceerde technologie ter beschikking te kunnen hebben. Er moet echter tegelijkertijd worden vastgesteld dat de consument slechts in beperkte mate bereid is om voor die toepassingen te betalen. Dat blijkt uit een enquête van consulent IHS Markit bij meer dan vijfduizend autobestuurders die de volgende zesendertig maanden een nieuwe wagen zouden willen kopen. Er wordt tevens opgemerkt dat in de verschillende markten - Canada, China, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten - bij die nieuwe technologieën afwijkende voorkeuren moeten worden opgetekend.

Lees Verder

 

12:02 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Slechts minderheid websites bestand tegen botaanval

Slechts een kleine minderheid van websites kan een botaanval weerstaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van Distil Networks op basis van een analyse van duizend websites. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat 16 procent van de websites in staat zouden zijn een eenvoudige botaanval af te weren, maar minder dan 5 procent zou beschermd zijn tegen de activiteiten van gesofisticeerde bots, die de capaciteit hebben het menselijk gedrag te imiteren. Er wordt aan toegevoegd dat op dit ogenblik 75 procent van de malafide bots over geavanceerde technieken beschikken om hun doelwitten te misleiden.

Lees Verder

 

11:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chinese consument kiest vaker voor binnenlands merk

In China is het voorbije jaar voor ongeveer 190 miljard dollar uitgegeven aan consumptiegoederen. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulenten Kantar en Bain op basis van een enquête bij veertigduizend Chinese gezinnen. Daarbij wordt opgemerkt dat de groei vooral werd gedragen door binnenlandse merken, waar de verkoop een toename met 8 procent liet optekenen. Bij de internationale merken bleef de omzetstijging daarentegen beperkt tot 1,5 procent. Er wordt aan toegevoegd dat in achttien van de zesentwintig sectoren de multinationale merken marktaandeel dienden in te leveren.

Lees Verder

 

10:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het fietsenbedrijf Eddy Merckx Cycles wordt overgenomen door de groep Race Production, het moederbedrijf van het merk Ridley, uit Beringen. Dat heeft Race Production bekend gemaakt. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Het fietsenmerk was de voorbije jaren in handen van de vennootschap Diepensteyn van ondernemer Jan Toye. Door de samenwerking met Ridley moet Eddy Merckx Cycles een internationale doorbraak kunnen realiseren. Jochim Aerts, chief executive van Ridley, benadrukt dat het merk Eddy Merckx zal blijven bestaan. Hij wijst erop dat het merk zich in de sector vaak al een voorloper heeft getoond en bijzonder veel betekent voor de Belgische fietsindustrie.

Het farmabedrijf Ecuphar uit Brugge, distributeur van gezondheidsproducten voor dieren, wordt overgenomen door zijn Britse sectorgenoot Animalcare. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 34 miljoen Britse pond. Door de transactie worden Marc Coucke en Chris Cardon, die Ecuphar in handen hadden, hoofdaandeelhouder van de Britse groep. Zij verwerven een belang van 46 procent in de Britse groep. Bovendien wordt Jan Boone, chief executive van Lotus Bakeries, voorzitter van Animalcare. Door de samensmelting willen Ecuphar en Animalcare de basis leggen van een Europese groep. Ecuphar, oorspronkelijk opgericht door Chris Cardon, nam eerder ook het Spaanse bedrijf Esteve over.

Het Japanse elektronicaconcern Toshiba heeft over zijn voorbije gebroken boekjaar een groter verlies geleden dan eerder was ingeschat. Dat heeft het Japanse bedrijf bekend gemaakt. Eerder was gewag gemaakt van een nettoverlies van 950 miljard Japanse yen, maar in werkelijkheid zou het negatieve resultaat oplopen tot 995 miljard yen. Toshiba had eerder al aangegeven gebukt te gaan onder de gevolgen van een boekhoudschandaal twee jaar geleden en financiële problemen met zijn Amerikaanse nucleaire dochter Westinghouse. De publicatie van de jaarcijfers is door de verdere afwikkeling van de problemen bij Westinghouse uitgesteld tot de tweede week van de maand augustus.

De Amerikaanse autobouwer Tesla, ontwikkelaar van elektrische wagens, wil ook een eigen dienst voor muziekstreams lanceren. De dienst zou automatisch in de auto’s van Tesla worden geïntegreerd. Dat hebben een aantal bronnen gemeld. Er wordt aan toegevoegd dat Tesla over de service met nagenoeg alle grote muzieklabels onderhandelingen voert. Tesla zou door de samenwerking in de toekomst aan alle nieuwe klanten gratis een abonnement op de streamingdienst kunnen aanbieden. Het Amerikaanse bedrijf zegt met de nieuwe service aan zijn gebruikers een sterke beleving te willen bieden. Tesla werkte in het verleden al samen met de Zweedse streamingdienst Spotify.

Koffieproducent Miko heeft Chris Van Doorslaer aangesteld als voorzitter in opvolging van Frans Michielsen, die met pensioen gaat. Chris Van Doorslaer is al twintig jaar chief executive van het speelkaartenbedrijf Cartamundi, maar werd tien jaar geleden ook benoemd tot bestuurder van Miko. Frans Michielsen sluit bij de koffieproducent een carrière van zevenenveertig jaar af. Van Doorslaer is bij Miko de eerste voorzitter die geen lid is van de familiale groep Michielsen, oprichters van de koffieproducent. Miko realiseerde het voorbije jaar een omzet van 191,5 miljoen euro en boekte een bedrijfswinst van 16 miljoen euro. De onderneming heeft een beurswaarde van 165 miljoen euro.

Het videoplatform YouTube, eigendom van het internetbedrijf Google, telt meer dan 1,5 miljard geregistreerde gebruikers per maand. Dat heeft Susan Wojcicki, directeur van YouTube, gemeld. Het is niet bekend hoeveel gebruikers de videosite zonder inloggen bezoeken. Wojicki benadrukte nog dat de gemiddelde gebruiker ook één uur per dag op de mobiele versie van de dienst beroep doet. De applicatie van YouTube krijgt ook een update zodat video’s op smartphone beter zouden kunnen worden weergeven. Voorzien is dat de videospeler zich aanpast aan het formaat van de opnames. Tevens wordt het gemakkelijker om video’s te delen zonder de applicatie te verlaten.

Werknemers van Uber zijn een petitie gestart waarin de terugkeer van afgetreden chief executive Travis Kalanick wordt gevraagd. Kalanick was opgestapt omdat zijn positie onhoudbaar leek geworden door de vele schandalen binnen het bedrijf. Een aantal belangrijke aandeelhouders zouden de topman onder druk hebben gezet te vertrekken. In de petitie wordt erop gewezen dat niemand perfect, maar tevens stellen de medewerkers te geloven dat Kalanick kan uitgroeien tot de leider die de onderneming nodig heeft. De ondertekenaars voegen eraan toe ervan overtuigd te zijn dat Kalanick onmisbaar is voor het toekomstig succes van het bedrijf. Ongeveer 10 procent zou de petitie hebben ondertekend.

De duurzame energie die het voorbije jaar in Vlaanderen werd verbruikt, was voor 31,19 procent afkomstig uit Noorwegen. Dat blijkt uit een rapport van de Vlaamse Regulator voor Elektriciteit en Gent (Vreg). Daarmee vormde Noorwegen de belangrijkste bron voor de Vlaamse hernieuwbare energie. De Vlaamse productie heeft een aandeel van 27,13 procent, terwijl Wallonië en de offshore windturbineparken voor de Belgische kust een aandeel van respectievelijk 4,7 procent en 9,06 procent lieten optekenen. In totaal vertegenwoordigden hernieuwbare bronnen 30,66 procent van het totale Vlaamse energieverbruik, tegenover 47,05 procent uit kernenergie en 20,79 procent uit fossiele bronnen.

De Chinese bedrijf Wukong Bikes, aanbieder van deelfietsen in de stad Chongqing, heeft na vijf maanden de boeken moeten neerleggen. Het bedrijf beschikte over een vloot van twaalfhonderd fietsen, maar uiteindelijk bleek dat 90 procent van de rijwielen werd gestolen of niet meer kon worden teruggevonden. De onderneming had nagelaten om de fietsen van een localisatie-technologie te voorzien. Het bedrijf, opgericht door Lei Houyi, had bovendien gekozen voor fietsen van een inferieure kwaliteit, zodat snel defecten moeten worden vastgesteld. In China wordt meestal niet met vaste stations gewerkt, maar kan met een applicatie worden achterhaald waar een beschikbare fiets is gestald.

De Belgische investeringsmaatschappij Cobepa heeft een meerderheidsbelang genomen in de Franse logistieke groep Staci. Met de transactie zou een bedrag van bijna 200 miljoen euro zijn gemoeid. Staci biedt logistieke diensten voor bedrijven die de bevoorrading van hun netwerk willen uitbesteden. Het Franse bedrijf richt zich vooral op diensten voor marketing en promotie. Staci realiseerde vorig jaar een omzet van 154 miljoen euro. Cobepa nam de Franse groep over van investeerder Intermediate Capital Group (ICG) en wordt de vierde eigenaar van Staci sinds de onderneming dertien jaar geleden van de beurs werd gehaald. Staci wordt na Socotec en Babilou het derde Franse merk van Cobepa.

De Canadese hypotheekverstrekker Home Capital Group heeft een financiële injectie van 2 miljard Canadese dollar ontvangen van investeerder Warren Buffett. Berkshire Hathaway, de holding van Buffett, verwerft tevens voor een bedrag van ongeveer 400 miljoen dollar een belang van 38 procent in de Canadese groep. Home Capital raakte in moeilijkheden nadat een lokale toezichthouder het bedrijf eerder dit jaar ervan beschuldigde beleggers te hebben misleid. Er werd onlangs in die zaak wel een schikking getroffen, maar de problemen hadden een groot aantal klanten aangezet hun spaartegoeden bij de Canadese groep terug te eisen. Daardoor dreigden de reserves van Home Capital uitgeput te raken.

In Italië is Carla Fendi (79), het zakelijke gezicht van het modemerk Fendi, overleden. De origine van het bedrijf gaat terug tot de jaren twintig van de voorbije eeuw, toen Edoardo Fendi en Adele Casagrande in Rome een textielwinkel met een atelier voor lederwaren en bontjassen openden. In het begin van de jaren dertig werd in Rome een tweede winkel geopend, maar nadat de vijf dochters van het echtpaar na het einde van de tweede wereldoorlog in de zaak kwamen, volgde de grote internationale doorbraak. Fendi lanceerde in het midden van de jaren zestig Karl Lagerfeld. In het begin van deze eeuw werd Fendi overgenomen door de Franse groep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH).

De Britse farmagroep GlaxoSmithKline (GSK) en het technologiebedrijf Alphabet hebben de joint-venture Galvani Bioelectronics opgericht. Met de operatie is een investering van 715 miljoen dollar gemoeid. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. Galvani wil zich toespitsen op de ontwikkeling van bio-elektronica voor geneeskundige doeleinden. Onder meer wordt gedacht aan nieuwe behandelingen voor onder meer artritis, astma en diabetes. Verily Life Sciences, een divisie van Alphabet, krijgt een belang van 45 procent in de joint-venture. GlaxoSmithKline verwerft een meerderheidsparticipatie van 55 procent. Galvani wordt geleid door Kris Famm, die van GlaxoSmithKline overkomt.

De Chinese holding CK Hutchison heeft het pensioen van topman en oprichter Li Ka-Shing (88) aangekondigd. De leiding over het imperium zal wordt overgenomen door Victor Ka-Shing, zoon van de oprichter van het concern. Dat hebben diverse media gemeld. Li Ka-Shing is afkomstig van een gezin dat uit China naar Hongkong vluchtte. Daar ging Ka-Shing van start met de productie en verkoop van plastic bloemen. Inmiddels is CK Hutchison Holdings in een brede reeks sectoren actief. De onderneming telt 310.000 werknemers in meer dan vijftig landen. Onder meer Kruidvat en ICI Paris XL worden door de Chinese holding gecontroleerd. Ka-Shing bezit een vermogen van 33 miljard dollar.

Het Amerikaanse bedrijf Staples, leverancier van kantoorbenodigdheden, wordt mogelijk door de investeringsmaatschappij Sycamore Partners overgenomen. Met de transactie zou een bedrag van meer dan 6 miljard dollar zijn gemoeid. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gemeld. De gesprekken zouden al in een vergevorderd stadium verkeren. Een overnamebod van Cerberus Capital ter waarde van 5,8 miljard dollar zou eerder door Staples zijn afgewezen. Cerberus had eind vorig jaar ook al de Europese activiteiten van Staples overgenomen. Vorig jaar werd een fusie van Staples met sectorgenoot Office Depot door de concurrentieregulator geweigerd.

Meer Nieuws

10:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-17

Seksueel getinte reclame draagt weinig bij tot verkoop

Seksueel of erotisch getinte reclame draagt weinig bij tot de verkoop van merken en producten. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Illinois, de Ball State University en de University of California die bijna tachtig onderzoeken over een periode van meer dan drie decennia analyseerden. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat de consumenten de seksueel getinte reclame weliswaar beter onthouden, maar dat effect strekt zich volgens de wetenschappers niet verder uit naar de genoemde merken of producten. Bovendien diende gevreesd te worden voor de vorming van een negatieve perceptie over het product.

“Uit het overzicht van de studies - waarbij in totaal meer dan zeventienduizend consumenten in de Verenigde Staten, Europa, Australië en Azië waren betrokken - bleek dat de respondenten geneigd zijn reclame met een seksuele ondertoon gemakkelijker te onthouden,” betoogt onderzoeksleider John Wirtz, professor reclameleer aan de University of Illinois. “Tegelijkertijd moest echter worden opgemerkt dat de merken en producten uit deze reclame niet gemakkelijker konden worden onthouden. Evenmin kon een grotere intentie worden opgetekend om de goederen uit de reclames te kopen of in grotere aantallen aan te schaffen. Er moest zelfs een negatievere houding worden geregistreerd.”

“Inspanningen om aan reclame een seksuele ondertoon mee te geven, blijkt letterlijk nul procent impact te hebben op de aankoopintentie van de consument,” voert professor Wirtz aan. “Uit onze studie kan alvast niet worden afgeleid dat seks voor een betere verkoop zorgt. Er kan zelfs worden aangegeven dat seks niet tot een sterkere verkoop leidt. Er kon geen enkele indicatie van een positieve impact worden gevonden.” De wetenschapper voegt eraan toe dat steeds meer adverteerders tot dezelfde conclusie blijken te komen. Hij wijst daarbij onder meer naar de Amerikaanse restaurantketen Carl’s Jr, die in zijn hamburger-commercials voor de Super Bowl niet langer op voluptueuze modellen beroep doet.

Lees Verder

19:59 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: seks, reclame |  Facebook |

Negatieve tweets tasten ook kijkgenot andere consumenten aan

Negatieve commentaren over een televisieshow op sociale media kunnen ook het kijkgenot van andere consumenten aantasten. Daarentegen hebben positieve commentaren geen significant positieve impact. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University en de University of Florida . Door de confrontatie met de negatieve commentaren bleken de consumenten volgens de Amerikaanse onderzoekers ook minder snel geneigd het geviseerde televisieprogramma in hun omgeving aan te bevelen. De wetenschappers merken op dat consumenten zich negatieve elementen sneller zullen herinneren dan positieve aspecten.

Lees Verder

 

 

19:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikanen kopen wapens vooral voor zelfverdediging

In de Verenigde Staten worden inmiddels meer wapens gekocht voor zelfverdediging dan voor de jacht of sportieve doeleinden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Boston University op basis van cijfers van het Amerikaanse Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms, and Explosives (ATF) sinds het begin van de jaren negentig. Er wordt ook opgemerkt tijdens het eerste anderhalve decennium van de studie gemiddeld tussen drie en vijf miljoen vuurwapens per jaar werden verkocht, maar daarna moet een exponentiële groei worden opgetekend. Vier jaar geleden werd een piekverkoop van 10,3 miljoen wapens geboekt.

Lees Verder

18:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Elektrische auto voor meerderheid binnen tien jaar toegankelijk

Elektrische en hybride auto’s zijn bezig aan een snel traject naar een bredere adoptie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan. Opgemerkt wordt dat deze alternatieve vorm van aandrijving voor de meeste chauffeurs binnen een periode van tien jaar voor dagelijks gebruik toegankelijk zou kunnen worden. Die evolutie is volgens de onderzoekers te danken aan recente verbeteringen zoals een grotere actieradius, snellere oplaadtijden en lagere aankoopkosten. Onder meer wordt opgemerkt dat de verkoop van elektrische wagens de voorbije zes jaar in de Verenigde Staten een stijging met meer dan 700 procent heeft laten optekenen.

Lees Verder

 

18:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |