20-06-17

Europese marketeers denken aan digitale versterking

In Europa willen marketing-verantwoordelijken vooral hun digitale competenties verder versterken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Spencer Stuart op basis van een interview met ruim tweehonderd marketing-verantwoordelijken van bedrijven in Europa. Vastgesteld werd dat 74 procent van mening is dat digitale marketing binnen zijn onderneming in zijn ontwikkelingsfase bevindt. Daarbij zegt 43 procent dat hun systemen potentieel hebben en resultaten beginnen op te leveren, terwijl 31 procent dat de onderneming volop de noodzakelijke vaardigheden verwerft. Slechts 15 procent maakt gewag van een uitermate gesofisticeerd systeem.

Lees Verder

 

11:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument heeft hekel aan valse reclame

De consument heeft een grote hekel aan valse of misleidende reclame. Dat is de conclusie van een onderzoek van CMO Council en Dow Jones bij tweeëntwintighonderd consumenten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Canada. De onderzoekers stelden immers vast dat valse of misleidende reclame voor 22,6 procent van de consumenten de meest frustrerende vorm van marketing vertegenwoordigt. Op de tweede plaats staan idiote of irriterende televisie-commercials met een score van 11,3 procent, terwijl 11,2 procent van de klanten niet kan aanvaarden dat merken hun beloftes of claims niet zouden houden.

Lees Verder

 

10:13 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

India wordt interessantste land voor retailontwikkelingen

India heeft China ingehaald als meest belovende retailmarkt van de opkomende landen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent A.T. Kearney naar de kansen van retailinvesteringen in dertig groeilanden. Maleisië eindigt op een derde plaats, gevolgd door Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. Opgemerkt wordt dat de regio Asia-Pacific met India, China, Maleisië, Vietnam en Indonesië de helft van de tot tien vertegenwoordigt. Verder wordt opgemerkt dat China nog altijd de meest aantrekkelijke markt voor retailinvesteringen is, terwijl in de Verenigde Arabische Emiraten het laagste risico wordt opgetekend.

Lees Verder

 

09:59 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Franse luxemerk Yves Saint Laurent (YSL) wil binnen drie jaar zijn huidige omzet verdubbelen. Het bedrijf, onderdeel van de luxeholding Kering, is daarbij onder meer van plan jaarlijks twintig nieuwe winkels te openen. Dat heeft Yves Saint Laurent bekend gemaakt. Er wordt gemikt op een jaaromzet van 2 miljard euro, waarbij echter ook de winstmarges moeten worden verbeterd. Om dat doel te bereiken zal ook de eigen productie van onder meer handtassen en schoenen omhoog moeten. De capaciteit van de handtassenfabriek in Toscane zal worden uitgebreid. De plannen vormen een nieuw hoofdstuk in de groei van het Franse merk, dat zijn omzet de voorbije vijf jaar al heeft kunnen verdrievoudigen.

Het Amerikaanse entertainmentbedrijf Time Warner start een samenwerking met het applicatiebedrijf Snap. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt, maar een aantal bronnen maken gewag van een bedrag van ongeveer 100 miljoen dollar. Bedoeling van de samenwerking is de creatie van bijzondere content. Op Snapchat moeten ook meer televisiereeksen worden vertoond. De verschillende divisies van het entertainmentbedrijf - filmstudio Warner, betaalzender Home Box Office (HBO) en televisiemaker Turner - zullen bovendien op de applicatie Snapchat van Snap adverteren, waardoor gehoopt wordt meer aandacht te winnen bij het jongere publiek.

Brouwerij Duvel Moortgat heeft het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van 401,4 miljoen euro. Dat betekende een stijging met ruim 27 procent tegenover het jaar voordien. De toename wordt toegeschreven aan organische groei en de impact van de eerdere overnames van de bouwerijen ‘t IJ in Amsterdam en Firestone Walker in Californië. De bedrijfswinst steeg van 97 miljoen euro naar 118,6 miljoen euro. De verschillende bieren van de groep Duvel Moortgat realiseerden het voorbije jaar een gezamenlijk productievolume van 1,8 miljoen hectoliter. Verder werd nog opgemerkt dat het voorbije jaar in de verschillende brouwerijen in totaal een bedrag van 60 miljoen werd geïnvesteerd.

Het Brits-Nederlandse energieconcern Shell zet samen met zijn Franse partner Total activiteiten in Mexico op. Het Brits-Nederlandse consortium bracht bij een veiling door de Mexicaanse regering het hoogste bod uit op een van de velden in de Golf van Mexico die onder de hamer gingen. Het betreffende veld ligt in relatief ondiep water en omvat een oppervlakte van 972 vierkante kilometer. Volgens schattingen zou de ontginning van het gebied 496 miljoen vaten kunnen opleveren. De groep zal 30,1 procent van zijn operationele winst aan de Mexicaanse staat overdragen. Andere blokken werden toegewezen aan Repsol, Citla Energy, Capricorn Energy en Petronas. In totaal werden tien blokken in de Golf van Mexico geveild.

Het cosmeticamerk Hourglass wordt overgenomen door de Brits-Nederlandse groep Unilever. Financiële details over de transactie werden niet gewag gemaakt. Hourglass wordt ondergebracht in de zogenaamde prestige-portfolio van Unilever. De overname moet in het derde kwartaal van dit jaar zijn afgerond. De transactie is nog wel afhankelijk van de goedkeuring van regelgevende instanties. Hourglass in een luxe cosmeticamerk dat dertien jaar geleden door Carisa Janes werd opgericht. Hourglass realiseerde het voorbije boekjaar een omzet van 450 miljoen euro en een winst van 31,5 miljoen euro. De hoofdzetel van het cosmeticabedrijf, dat onder meer bekend staat voor innoverende producten, bevindt zich in Singapore.

Hongarije mag het gebruik van controversiële symbolen in de economie verbieden. Dat heeft de Europese Commissie geoordeeld. Reden voor de tussenkomst van de Europese autoriteiten is de beslissing van Hongarije om het gebruik van een rode ster in de etiketten van de Nederlandse brouwer Heineken te verbieden. De rode ster wordt in Hongarije immers gelinkt aan een onderdrukking door het communisme. Het land wil het gebruik van deze symbolen sanctioneren met een boete tot 6,5 miljoen euro en een eventuele gevangenisstraf. Heineken maakt al lang gebruik van de rode ster, die volgens het bedrijf een oud brouwerssymbool is uit de middeleeuwen en geen enkele politieke betekenis draagt.

Grondstoffenhandelaar Glencore wil zijn divisie suikerhandel van Londen naar Rotterdam verplaatsen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gemeld. De betrokken divisie telt een twaalftal handelaren. Het mondiale hoofdkantoor van Glencore voor de handel in agrarische grondstoffen is al in Rotterdam gevestigd. De verhuis zou eind dit jaar of begin volgend jaar moeten worden doorgevoerd. Glencore wou niet reageren op het bericht over de verhuis, maar eerder werd al duidelijk dat het concern een sterke groei in agrarische handelsactiviteiten wil realiseren. Onder meer zou het bedrijf concurrent Bunge willen overnemen. Glencore is ook actief in mijnbouw en oliehandel.

Het alternatieve taxibedrijf Uber heeft in de Verenigde Staten nog een marktaandeel van 77 procent, tegenover 84 procent begin dit jaar. Een aantal klanten heeft blijkbaar afgehaakt door de schandalen rond de bedrijfscultuur van de onderneming. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld op basis van een rapport van marktonderzoeker Second Measure. Uber blijft de Amerikaanse markt weliswaar nog altijd domineren, maar moet steeds meer concurrentie dulden van vooral Lyft. Beide bedrijven zijn gevestigd in San Francisco, waar Lyft inmiddels al een marktaandeel van 40 procent zou hebben verworven. In de rest van de Verenigde Staten is er sprake van 20 procent.

Er zullen in Zuid-Korea geen nieuwe kerncentrales meer worden gebouwd. Dat heeft Moon Jae-In, de nieuwe president van het land, aangekondigd. Hij voegde eraan toe dat ook de bestaande kerncentrales geleidelijk zouden worden stilgelegd. Zuid-Korea is nu nog één van de belangrijkste producenten van kernenergie ter wereld. Maar sinds de ramp met de kerncentrale van Fukushima in Japan worden steeds meer vragen gesteld over de veiligheid van de sector. Moon Jae-In wil de kerncentrales naar eigen zeggen vervangen door windenergie en zonnekracht. Zuid-Korea telt op dit ogenblik vijfentwintig kernreactoren, die ongeveer één derde van de energiebehoefte van het land dekken.

De Belgische ontwerpster Veronique Branquinho zet haar modelabel tijdelijk stop. Er komt voorlopig geen opvolger voor de collectie van Branquinho die eerder dit jaar tijdens de modeweek van Parijs werd voorgesteld. Branquinho presenteerde twintig jaar geleden haar eerste collectie en had ook acht jaar geleden al eens een pauze ingelast. Toen werd de ontwerpster creatief directeur bij Delvaux, maar drie jaar later herlanceerde Branquinho haar eigen merk. Daarbij startte de Belgische ontwerpster een samenwerking met de Italiaanse fabrikant Onward Luxury Group (Gibo). Dat akkoord wordt nu stopgezet. Branquinho heeft geen verdere verklaringen over eventuele toekomstplannen gegeven.

De oorlogssite van Pointe du Hoc in Normandië wordt opnieuw ingericht. Dat heeft de American Battle Monuments Commission, een overheidsagentschap dat zich toelegt op de instandhouding van militaire begraafplaatsen en herdenkingsmonumenten, gemeld. Ook de toegangswegen en het bezoekerscentrum van de Amerikaanse militaire begraafplaats bij Omaha Beach worden gemoderniseerd. Pointe du Hoc en Omaha Beach vormden speerpunten van de landing van de geallieerde legers op het einde van de tweede wereldoorlog. De opdracht voor het nieuwe ontwerp van beide sites werd toegewezen aan het Nederlandse ingenieursbureau Arcadis. Financiële details zijn niet bekend.

Frankrijk en Duitsland mogen financieel bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe helikopter van vliegtuigbouwer Airbus. Dat heeft de Europese Commissie gemeld. Opgemerkt wordt dat de voorgestelde staatssteun een belangrijke bijdrage levert aan onderzoek en innovatie in de Europese Unie, terwijl er geen sprake zou zijn van onaanvaardbare concurrentievoordelen. De Airbus X6 wordt een zware helikopter voor civiel gebruik. Over een periode van acht jaar wil Frankrijk een bijdrage van 330 miljoen euro leveren aan de bouw van de helikopter, terwijl Duitsland een budget van ruim 47 miljoen euro ter beschikking zou stellen. Opgemerkt wordt dat private steun voor dergelijke projecten moeilijk ligt.

Het Franse autoverhuurbedrijf Europcar neemt zijn Spaanse rivaal Goldcar over. Goldcar is op dit ogenblik nog eigendom van de holding Investindustrial en is de grootste lowcost autoverhuurder van Europa. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 550 miljoen euro. Goldcar haalt in Spanje en Portugal een omzet van 240 miljoen euro. Door de overname hoopt Europcar zijn omzet in de lowcost autoverhuur te kunnen opvoeren tot 500 miljoen euro per jaar. Om de overname te financieren zal Europcar wellicht een kapitaalverhoging van 10 procent doorvoeren. De overname sluit ook aan bij een eerdere transactie in mei dit jaar, waarbij Europcar de Duitse lowbudget autoverhuurder Buchbinder kocht.

De Zweedse winkelketen Ikea wil de voedselverspilling in zijn restaurants de volgende drie jaar met de helft terugbrengen. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Ikea beschikt over bijna vierhonderd eetgelegenheden, die echter elk dagelijks met gemiddeld 300 kilogram voedseloverschotten geconfronteerd zouden worden. In december begon Ikea in een tachtigtal filialen echter een test met een aangepaste strategie. Daardoor kon al een besparing van 79 ton afval worden gerealiseerd. Uitgaande van een gemiddelde prijs per gerecht van 5 euro werd volgens Ikea daarmee ongeveer 880.000 euro bespaard. Ikea wil de nieuwe strategie nu in al zijn restaurants introduceren.

Het medisch bedrijf Ion Beam Applications (IBA) is op zijn site in Louvain-la-Neuve gestart met de bouw van een nieuw productiecentrum. Het project vergt van het bedrijf, wereldwijd marktleider in protontherapie, een investering van 16 miljoen euro. Door de nieuwe fabriek zullen in de toekomst jaarlijks tussen twintig en dertig kankercentra van het type ProteusOne kunnen worden gebouwd. Op dit ogenblik blijft het bedrijf beperkt tot maximaal tien centra per jaar. De nieuwe fabriek zou volgend jaar operationeel moeten zijn. De huidige installaties zullen verder worden gebruikt voor verder onderzoek naar kankerbehandelingen op basis van nucleaire geneeskunde.

Lees Verder

09:21 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-17

Design op dit ogenblik een betere investering dan kunst

Design is op dit ogenblik een betere investering dan kunst. Dat blijkt uit een onderzoek van het platform Barnebys, waar wordt opgemerkt dat na de economische recessie op veilingen een duidelijk toenemende interesse in design kan worden opgemerkt. Geraamd wordt dat design op veilingen in de Verenigde Staten en Europa het voorbije jaar een omzet van 343,6 miljoen dollar heeft gerealiseerd. De volledige veilingmarkt wordt geraamd op een bedrag van 16,9 miljard dollar, maar opgemerkt wordt dat vijftien populaire designers sinds het uitbreken van de economische recessie acht jaar geleden hun gezamenlijke omzet met 330 procent hebben zien stijgen.

Lees Verder

 

16:37 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marketeers verwachten veel van betaalde zoekopdrachten

Een meerderheid van de marketeers gelooft dat betaalde zoekopdrachten de volgende periode op het gebied van efficiëntie de sterkste groei zal laten optekenen. Dat blijkt uit een onderzoek van consulenten Criteo en Millward Brown bij een groep marketeers. Vastgesteld werd dat 62 procent aan betaalde zoekopdrachten de sterkste efficiëntie-stijging toewijst. Daarentegen is 52 procent ervan overtuigd dat de gedrukte sector de grootste terugval in efficiëntie zal laten optekenen. Bovendien werd vastgesteld dat ruim 50 procent van de respondenten van mening is dat meer moeite moet worden gedaan om jonge consumenten te bereiken.

Lees Verder

 

15:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Betekenis woorden heeft ook visuele implicaties

De betekenis van een woord heeft ook visuele implicaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Aix-Marseille Université en de Universiteit Groningen. Onder meer werd vastgesteld dat woorden die wijzen op heldere eigenschappen - zoals onder meer zonneschijn of verlichting - de oogpupil stimuleren samen te trekken, alsof er ook in realiteit sprake zou zijn aan de blootstelling met een groter lichtvolume. Bij woorden die duisternis weerspiegelen kon ook het tegenovergestelde effect worden vastgesteld. De resultaten bieden volgens de onderzoekers een sterker inzicht in verwerking van de taal door het menselijk brein.

Lees Verder

14:36 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |