28-06-17

Ook podcast-reclame belangrijke groeisector

Podcast-reclame zal in de Verenigde Staten dit jaar meer dan 220 miljoen dollar inkomsten genereren. Dat betekent een stijging met 85 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van het Interactive Advertising Bureau (IAB) en consulent PricewaterhouseCoopers (PwC). Ook het jaar voordien werd al een omzetgroei met 73 procent werd opgetekend. De onderzoekers voegen er aan toe dat ook bij de podcast-reclame verrassing en vermaak een belangrijke bron van bijval vormen. Wel werd een groter succes gemeld bij reclame die door de podcast-host werd voorgelezen dan bij vooraf opgenomen spots.

Lees Verder

 

 

10:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Consument voegt minstens één applicatie per maand toe

De applicatie-economie zal over vier jaar een wereldwijde omzet realiseren van 6 biljoen dollar. Dat blijkt uit een rapport van consulent App Annie. Er wordt aan toegevoegd dat over vier jaar ook meer dan drie biljoen uur aan applicaties zullen worden besteed. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar, toen sprake was van 1,6 biljoen uur. De grootste groepen gebruikers zullen worden geregistreerd in de Verenigde Staten en China. Verder blijkt dat 70 procent van de mobiele gebruikers maandelijks minstens één applicatie downloaden, terwijl 20 procent minstens vier uur per dag aan de technologie zou besteden.

Lees Verder

 

09:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het sociale netwerk Facebook heeft de grens van twee miljard gebruikers bereikt. Dat heeft Mark Zuckerberg, chief executive van Facebook, bekend gemaakt. Benadrukt wordt dat inmiddels een kwart van de wereldbevolking een account op Facebook heeft. Het sociale netwerk werd dertien jaar geleden opgericht en bereikte vijf jaar geleden de grens van één miljard gebruikers. Sindsdien werd driekwart van de verdere groei buiten de westerse wereld geregistreerd. Ook blijkt dat 66 procent van de gebruikers dagelijks op Facebook actief is. In de ranglijst van sociale media staat YouTube op de tweede plaats met 1,5 miljard gebruikers, gevolgd door Instagram (700 miljoen) en Twitter (328 miljoen).

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft besloten om dochterbedrijf Keesing, uitgever van puzzelboeken, te verkopen. Het is de bedoeling om de verkoop voor eind dit jaar af te ronden. Dat heeft de Nederlandse groep bekend gemaakt. Er zou wel overwogen worden om een minderheidsbelang in Keesing aan te houden. Benadrukt wordt dat de omzet en winst van Keesing de voorbije jaren een sterke groei heeft gekend, maar er wordt aan toegevoegd dat een eventuele verkoop het dochterbedrijf beter in staat zou stellen zijn internationale groei te versnellen. In maart was al een verkoop van Keesing aangekondigd. Een aantal kandidaten zou zich al hebben gemeld.

Het kranenbedrijf Sarens heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 555 miljoen euro. Dat was een daling met 6,6 procent tegenover het jaar voordien. De operationele winst viel met 14 procent terug tot 129 miljoen euro. Het bedrijf moest tevens een nettoverlies boeken van 31 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 17 miljoen euro het jaar voordien. De achteruitgang moet volgens Sarens worden toegeschreven aan de dalperiode die de oliesector en andere grondstoffen hebben doorgemaakt en waardoor klanten diverse investeringsprojecten uitstellen. Olie en gas vertegenwoordigen ruim een kwart van de groepsomzet van Sarens. Volgend jaar wordt een herstel verwacht.

Het biotechbedrijf Histogenex investeert bijna 10 miljoen euro in een nieuwbouw in Wilrijk. De onderneming ontwikkelt kankertests die niet alleen een diagnose stellen, maar ook de meest geschikte behandeling suggereren. Klanten van Histogenex zijn universiteiten, ziekenhuizen en farmabedrijven. Het bedrijf werd de voorbije periode met een sterk toegenomen vraag geconfronteerd. Daarom werd naar eigen zeggen ook een uitbreiding van de bedrijfssite noodzakelijk. Histogenex realiseerde vorig jaar een omzet van 17 miljoen euro. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover het jaar voordien. Dit jaar wordt gerekend op een omzet tussen 21 miljoen euro en 23 miljoen euro.

Het biotechbedrijf Ablynx uit Gent krijgt van zijn Amerikaanse partner Merck een mijlpaalbetaling van 2,5 miljoen euro voor de opstart van een nieuwe fase in een gezamenlijk onderzoeksproject rond immuno-oncologie. Dat heeft Ablynx bekend gemaakt. Edwin Moses, gedelegeerd bestuurder van Ablynx, benadrukt dat de combinatie een groot potentieel bezit om een aantal belangrijke nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen. Hij zegt veel te verwachten van de combinatie van de nanobody-technologie van Ablynx met de immuno-oncologische expertise van Merck. Ablynx verwacht dat het onderzoeksproject snel tot een klinisch onderzoek bij vrijwilligers zou kunnen leiden.

Daniel Ropers stopt als algemeen directeur van de Nederlandse webwinkel Bol.com. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Ropers zet zijn carrière verder als bestuursvoorzitter van Springer Nature, een uitgever van wetenschappelijke artikelen. Bij Bol.com wordt Ropers opgevolgd door Huub Vermeulen, die als bestuurslid was van de webwinkel. Bol.com werd bijna twintig jaar geleden door Ropers, destijds consulent bij McKinsey, bedacht. Kort daarna werd hij financieel directeur van de webwinkel. Begin deze eeuw werd hij door het platform aangesteld als algemeen directeur. Bol.com heeft inmiddels in Nederland en België naar eigen zeggen ongeveer 7,5 miljoen klanten en 16.000 verkooppartners.

De grote Britse banken moeten in achttien maanden een speciale buffer van 11,4 miljard pond aanleggen voor een mogelijke economische crisis door de Brexit. Dat heeft de Bank of England bekend gemaakt in een rapport over de financiële stabiliteit van de financiële sector. Opgemerkt wordt dat de banken de bijzondere buffer voor speciale macro-economische crisisomstandigheden van 0 procent naar 0,5 procent moeten opvoeren. Tegen eind juni volgend jaar zou die buffer een reserve van 5,7 miljard pond moeten omvatten. Tegen eind volgend jaar moet die buffer volgens tot 11,4 miljard pond worden verdubbeld. Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, roept daarbij op tot waakzaamheid.

Het voorstel van Heineken om Britse pubs af te stoten is mogelijk voldoende om de mededingingsproblemen rond de overname van adressen van Punch Taverns weg te nemen. Dat heeft de Britse Competition and Markets Authority (CMA) gemeld. Heineken wil ongeveer negentienhonderd Britse pubs van Punch Taverns overnemen, maar de autoriteiten stelden dat op een aantal locaties in het land de concurrentie in het gedrang dreigde te komen. De Amsterdamse brouwer stelde voor om pubs op deze locaties te verkopen om voldoende concurrentie te garanderen. Het onderzoek loopt weliswaar nog, maar volgens de autoriteit lijkt de maatregel voldoende om de bezwaren tegen de overname te schrappen.

Het Amerikaanse internetbedrijf Google moet wegens machtsmisbruik op de Europese markt een boete betalen van 2,42 miljard euro. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. Google wordt met een Europese recordboete geconfronteerd. Het internetbedrijf misbruikt volgens de Europese autoriteiten zijn zoekmachine om eigen producten en diensten, zoals de prijsvergelijker Google Shopping, te bevoordelen ten opzichte van de concurrentie. In Europa verlopen 90 procent van alle zoekopdrachten langs Google. Daardoor heeft het bedrijf een grote dominantie op de zoekmarkt. Google zegt echter niet akkoord te gaan met de visie van de Europese Commissie en overweegt in beroep te gaan.

De genationaliseerde Spaanse bank Bankia fuseert met de kleinere concurrent Banco Mare Nostrum (BMN). Door de fusie zegt Bankia zijn positie als vierde bank van Spanje te verstevigen. De Spaanse overheid hoopt vermoedelijk door de schaalgrootte een betere prijs te kunnen krijgen als het nog overgebleven belang in Bankia naar de beurs gebracht wordt. Bankia werd zeven jaar geleden opgericht, maar dreigde twee jaar later door de Spaanse vastgoedcrisis ten onder te gaan. De instelling moest met 20 miljard euro door de Spaanse overheid worden gered. Sindsdien heeft de Spaanse staat een meerderheidsbelang in de bank. Door de fusie verwatert dat belang tot 66,56 procent.

In Brazilië is president Michel Terner (76) door hoofdaanklager Rodrigo Janot officieel beticht van corruptie. Terner is daarmee het eerste Braziliaanse staatshoofd dat in staat van beschuldiging is gesteld wegens criminele handelingen. Janot beschuldigt Temer ervan 150.000 euro steekpenningen te hebben aangenomen van Joesley Batista, topman van het vleesconcern JBS Group. De betrokkenheid van Terner in het omvangrijke Braziliaanse corruptieschandaal Lava Jato zou gebleken zijn uit geheime geluidsopnames. Het Braziliaanse hooggerechtshof moet beslissen of de klacht tegen Terner wordt overgemaakt aan het Braziliaans congres, dat over een eventuele vervolging moet beslissen.

Aardgasrederij Exmar heeft van zijn schuldeisers toestemming gekregen om de terugbetaling van een lening van 1 miljard Noorse kronen of 105 miljoen euro met twee jaar uit te stellen. Voorzien was dat Exmar het betrokken krediet in juli van dit jaar zou terugbetalen, maar door het mislukken van een verkoop van een aantal activa aan de Nederlandse groep Vopak, beschikt de rederij op dit ogenblik niet over de middelen om die schuld af te lossen. Bijna 95 procent van de obligatiehouders zou de verlenging van het krediet hebben goedgekeurd. Daarbij moet wel met een verhoogde intrestvoet worden rekening gehouden. Gewag wordt gemaakt van een intrestvoet van 8,9 procent.

Het financiële bedrijf Intellecteu haalt met een kapitaaloperatie een bedrag van 2 miljoen euro op bij investeerder Pamica van ondernemer Michel Akkermans. Intellecteu levert onder meer integratiediensten voor de globale financiële markt, met extra aandacht voor internationale transacties. Met de bijkomende middelen wil het bedrijf zich meer focussen op nieuwe toepassingen van blockchain en aanverwante technologieën. Het is tevens de bedoeling op Intellecteu, opgericht door Dirk Avau en Hanna Zubko, verder op internationale schaal te laten groeien. Het bedrijf beschikt al over kantoren in Brussel, Kiev, Lissabon, Mexico City en New York. Akkermans wordt bij Intellecteu aangesteld tot voorzitter.

De Amerikaanse chipmaker Nvidia ontwikkelt in samenwerking met Zenuity, een joint-venture van de Volvo en Autoliv, systemen en software voor zelfrijdende auto’s. De partijen zetten hiervoor de technologieën van Nvidia rond kunstmatige intelligentie in. Volvo wil over vier jaar een autonome wagen op de markt introduceren. Daarvoor werd ook de joint-venture Zenuity opgericht. Zenuity, dat ongeveer tweehonderd werknemers telt, werkt aan de ontwikkeling van software voor zelfrijdende auto’s. Daarbij kan nu ook beroep worden gedaan op de artificiële intelligentie van Nvidia. Die technologie wordt gebruikt voor de navigatie, de identificatie van obstakels en het anticiperen op mogelijke gevaren.

Het Amerikaanse concern Apple heeft het Duits bedrijf SensoMotoric Instruments (SMI) overgenomen. Dat heeft Apple bevestigd. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. SensoMotoric heeft een bril ontwikkeld die de oogbewegingen van zijn drager registreert. Het Duitse bedrijf richtte zich in eerste instantie op wetenschappelijke doeleinden, maar zou ook al andere toepassingen hebben uitgetest, waarbij onder meer gekeken werd naar de besturing van games. De overname van het Duitse bedrijf moet gezien worden in de toenemende interesse die Apple zou hebben voor augmented reality. Mogelijk zou de iPhone van Apple met de Duitse technologie kunnen worden uitgerust.

Meer Nieuws

08:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-17

Sociale media nieuwsbron voor meerderheid Amerikanen

In de Verenigde Staten gebruikt inmiddels 51 procent van de online bevolking sociale media als een nieuwsbron. Dat blijkt uit een rapport van het Reuters Institute For The Study of Journalism op basis van een onderzoek bij meer dan 71.000 consumenten in vierendertig landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika. Opgemerkt wordt dat het gebruik van sociale media als nieuwsbron in de Verenigde Staten tegenover vorig jaar een groei met 5 procent laat optekenen. Tegenover vier jaar geleden is er zelfs sprake van een verdubbeling. De onderzoekers voegen er wel aan toe aan deze cijfers in de juiste context moeten worden geplaatst.

“Sociale media vormen slechts een onderdeel van het brede palet nieuwsbronnen dat door de Amerikaanse consument wordt gebruikt,” benadrukt Nic Newman, onderzoeksverantwoordelijke bij het Reuters Institute. “Sociale media vormen weliswaar de snelstgroeiende nieuwsbron op de Amerikaanse markt, maar tegelijkertijd moet worden benadrukte dat 67 procent van die respondenten voor hun nieuwsgaring ook op televisie beroep doet, terwijl 66 procent tevens gewag maakt van het gebruik van een nieuwssite of een nieuwsapplicatie. Bovendien moet worden verduidelijkt dat slechts 2 procent van de consumenten voor zijn nieuwsgaring uitsluitend beroep doet op sociale media.”

“Deze cijfers tonen aan dat het publiek niet uitsluitend in een echokamer leeft,” benadrukt Newman. “De meeste consumenten gebruiken voor hun nieuws een bredere waaier van verschillende informatieplatformen.” Er wordt nog opgemerkt dat het gebruik van sociale media als nieuwsbron niet over de hele wereld een stijging laat optekenen. In een aantal landen moet een stagnatie of zelfs een achteruitgang worden gemeld. Daarbij werd onder meer in Australië en Brazilië een achteruitgang met 6 procent geregistreerd. Anderzijds wordt opgemerkt dat in de leeftijdscategorie tussen achttien en vierentwintig jaar wereldwijd 33 procent sociale media als zijn belangrijkste nieuwsbron citeert.

Dat is meer dan televisie (24 procent) en gedrukte kranten (5 procent) gecombineerd.

Lees Verder

15:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale media |  Facebook |

Marketeers weinig voorbereid op nieuwe trends

Bij één vijfde van alle mobiele zoekopdrachten wordt inmiddels van spraakherkenning gebruik gemaakt, maar toch heeft nog altijd twee op drie marketeers geen enkel plan om de technologie te implementeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het platform BrightEdge bij meer dan tweehonderdvijftig digitale marketeers bij grote multinationals. Vastgesteld werd dat 27 procent van de ondervraagden van mening is dat mobiele marketing de eerstvolgende trend in de sector zal worden, maar 31 procent verwijst daarbij naar zoekopdrachten met spraakherkenning. Voor 32 procent wordt artificiële intelligentie de volgende marketing-trend.

Lees Verder

 

 

14:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mobiele video blijft voor marketeer grote uitdaging

Bij de consument is mobiele video een bijzonder vertrouwd medium geworden, maar merken en adverteerders blijven met het platform worstelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Dimensional Research en het bedrijf YouAppi bij een populatie van meer dan tweehonderd mobiele marketeers. Daarbij gaf 44 procent toe vooral problemen te ondervinden met de creatie van content die het publiek uitermate zou kunnen aanspreken. De onderzoekers stelden daarbij ook vast dat 94 procent van de marketeers te kennen geeft dat video op desktop en op mobiele platformen een significant afwijkend karakter hebben.

Lees Verder

 

 

13:44 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

China en Hongkong centrum wereldwijde namaakindustrie

China en Hongkong zijn met ruime voorsprong wereldwijd de grootste verdelers van namaakgoederen. Dat zegt een studie van het European Union Intellectual Property Office (EUIPO) en de Europese politiedienst Europol. In het rapport wordt opgemerkt dat China en Hongkong verantwoordelijk zijn voor 86 procent van de namaakgoederen die wereldwijd op de markt worden gebracht. Hun activiteiten vertegenwoordigen volgens de onderzoekers een bedrag 396,5 miljard dollar. Er wordt echter aan toegevoegd dat een aantal andere landen - zoals Turkije, Thailand in Singapore - in de namaaksector een specifieke positie hebben ingepalmd.

“China blijft een massamarkt voor de fabricage van namaakgoederen, terwijl Hongkong voor een groot gedeelte van die voorraden als een cruciaal verdeelcentrum fungeert,” wordt in het rapport opgemerkt. “Daarnaast zijn er echter een aantal landen waar de creatie van een gespecialiseerde namaakindustrie kan worden opgemerkt.” Onder meer wordt daarbij op gewezen dat Singapore vooral fungeert als een leverancier voor onder meer nagemaakte smartphones voor markten in Duitsland, België of Italië, terwijl Thailand vooral in verband wordt gebracht met stromen van illegale kopieën van allerlei goederen naar Groot-Brittannië en Duitsland.

De onderzoekers merken verder op dat de namaakindustrie in China ongeveer 12,5 procent van de totale export en meer dan 1,5 procent van het bruto binnenlandse product vertegenwoordigt. “Geraamd moet worden dat ongeveer 72 procent van de namaakgoederen die op dit ogenblik in de Europese Unie, Japan en de Verenigde Staten op de markt worden gebracht, vanuit China werden geëxporteerd,” aldus het rapport. “Hongkong, dat weliswaar zelf geen grote namaakindustrie lijkt te kennen, fungeert daarbij als een noodzakelijke draaischijf om de namaakvoorraden naar bestemmingen buiten Azië te exporteren.”

In het rapport wordt er tevens op gewezen dat internationale treinverbindingen in de toekomst mogelijk een grotere plaats zullen krijgen in het vervoer van namaakgoederen. Daarbij wordt erop gewezen dat inmiddels al twaalf Europese steden een rechtstreekse verbinding voor cargotreinen met China hebben

Lees Verder

12:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: namaak |  Facebook |